Belgische Staatsveiligheid: wie kritiek heeft op de mainstream media is ‘potentieel gewelddadig’

Nog geen Stasi, maar toch

‘Tegelijk merkt de VSSE sinds enkele jaren op dat rechtsextremisten steeds vaker de overheid of andere symbolen van het ‘establishment’ viseren met hun discours of acties: de pers – die ze de ‘mainstream media’ of ‘linkse leugenpers’ noemen -, academici met voornamelijk de virologen en uiteraard politici. De overheid is steeds vaker kop van jut dan andere ‘klassieke’ doelwitten van rechtsextremisme zoals asielcentra, moskeeën of synagogen.’

Het staat er zo in het nieuwe rapport van de Belgische Staatsveiligheid (VSSE) onder de hoofding ‘rechtsextremisme’, onmiddellijk volgend op het hoofdstuk ‘georganiseerde misdaad’ (!). Verder is er nog aandacht voor Russische spionnen, Chinese lobbynetwerken, Oekraïnevrijwilligers en looft men de ‘geslaagde repatriëring van kinderen en vrouwen van Syriëstrijders’.

‘Afgebroken intenties’

Francisca Bostyn, nieuwe chef van de Staatsveiligheid: 32 doden in Brussel/Zaventem, maar moslimterrorisme is geen prioriteit

De nieuwe chef, Francisca Bostyn, legt duidelijk haar eigen accenten. Ze heeft een CD&V-signatuur, werkte op het kabinet van Koen Geens, en vervangt de zieke Jaak Raes. Ze begon haar carrière in de militaire inlichtingendienst Adiv waar ze verschillende buitenlandmissies vervulde. Maar hoe moeten we dat fameuze rapport van deze vrouwelijke James Bond nu lezen? Haar prioriteiten zijn op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

Desalniettemin focust de VSSE vooral op de ‘extreemrechtse dreiging’, die in België nooit een terreuraanslag opleverde, geen messteek, geen vuurpijl, niks.

Zo valt de zoektocht naar islamitische terreurnetwerken vanaf heden blijkbaar buiten de beschreven  ‘kernopdrachten’ van de Staatsveiligheid. Nota bene op het moment dat het proces tegen de daders van de aanslagen in Brussel en Zaventem, anno 2016, tergend traag uit zijn startblokken schiet. De dodenteller klokte daar af op 32 doden, de terroristen zelf niet meegerekend, plus een hoop menselijke miserie. De officiële Europese cijfers tonen inzake terreur duidelijk een dominant aandeel van het moslimextremisme.

Desalniettemin focust de VSSE vooral op de ‘extreemrechtse dreiging’, die in België nooit een terreuraanslag opleverde, geen messteek, geen vuurpijl, niks. Het rapport verwijst dan maar naar de aanslag op een moskee in Christchurch, aan de andere kant van deze aardbol, in de lente van 2019. Men geeft toe dat het blijft bij ‘voorbereidingen, plannen of afgebroken intenties’. Dat is allemaal heel vaag, want intenties kan men aan iedereen toedichten, zoals de libertarische activist Yannick Verdyck ondervond, op 29 september neergeschoten door een speciale politie-eenheid uit Charleroi. Het is nog altijd wachten op het rapport hierover van het comité P. Over deze liquidatie rept de VSSE, die het parket toch moet gebriefd hebben, zedig met geen woord.

Crimineel volksnationalisme

Wel een kernopdracht: monitoren van het Vlaams-nationalisme (IJzerwake, 2021)

Dat brengt ons op de twijfelachtige definitie die de Staatsveiligheid hanteert rond het begrip ‘staatsvijand’. In dictatoriale regimes is iedereen, die niet meegaat in de officiële overheidspropaganda, een dissident en ‘staatsvijand’. Men kan een enkele reis Siberië aangeboden krijgen (de Russische dissident Aleksej Navalni) of men valt per ongeluk uit een venster. Alleen regimemedia zijn toegelaten, de rest overleeft in de ondergrondse.

De manier waarop de VSSE individuen en groepen, die de mainstream media bekritiseren, als ‘potentieel gewelddadig’ verdacht maakt, is onrustwekkend en doet denken aan totalitaire regimes. Terwijl in een democratie de overheid net moét blootstaan aan contestatie, en er maar een vrije pers kan zijn als de versie van de grote (gesubsidieerde) media-instituten door alternatieve media en bloggers allerhande kan in twijfel getrokken worden.

Uiteraard impliceert het streven naar Vlaamse onafhankelijkheid het verlaten van de Belgische staat, maar als de meerderheid van de Vlamingen dat wil heet dat democratie en geen terreur. 

In het rapport wordt de ‘extreemrechtse dreiging’ concreet gemaakt via drie pijlers: 1) het anti-islamiseringsdiscours, 2) de identitaire beweging en ‘volksnationalistische actiegroepen’ (!), en 3) de neo-nazifolklore waarvan men zelf zegt dat die op sterven na dood is. Dus als u een probleem hebt met de Belgische migratiepolitiek of de islamisering, dan bent u staatsgevaarlijk. En euh… ‘volksnationalistische actiegroepen’? Daarmee wordt van de slag een groot deel van de Vlaamse beweging een zaak van criminele bendevorming.

Uiteraard impliceert het streven naar Vlaamse onafhankelijkheid het verlaten van de Belgische staat, maar als de meerderheid van de Vlamingen dat wil heet dat democratie en geen terreur. Het doet denken aan de Spaanse staat en de criminalisering van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging. Ook schrijver dezes, u als Vlaams-nationalist, of een magazine als Doorbraak, kunnen dan als ‘staatsgevaarlijk’ in een mapje belanden, wat de deur opent voor onderzoeksdaden en vervolging. Onnodig te zeggen dat de VSSE, vallend onder de bevoegdheid van justitieminister Vincent Van Quickenborne, hier stevig haar boekje te buiten gaat en misschien zelf eens het voorwerp van een screening moet zijn.

‘Keybord warriors’

Hoe een dubieus Belga-bericht synchroon in alle Vlaamse media verschijnt

De mainstream media zelf, genre DS, DM, Knack en tutti quanti, juichen uiteraard bij de publicatie van dit rapport. Opvallend is, dat geen van de journalisten het schijnt gelezen te hebben. Ze copypasten, zonder vermelding van enige redacteur, een Belga-bericht waarin vooral de kritiek op de reguliere pers vanwege ‘extreemrechtse haatzaaiers’ wordt benadrukt. Nu moet u weten dat de aandeelhouders van het agentschap Belga die mainstream media zelf zijn. Het is niet denkbeeldig dat er een-tweetje is gespeeld en dat het fameuze persbericht door deze redacties zelf in elkaar is gestoken. De webstek Apache berichtte in 2006 al over de incestueuze relatie tussen Belga en de Belgische media. Deze bestellen persberichten op maat, die ze dan zelf kunnen publiceren als ‘onafhankelijke’ berichtgeving.

Misschien hebben jongeren gewoon minder politiek correcte koudwatervrees, slaan ze de mainstream media over, en leidt hun bezorgdheid of afkeer van wat zich vandaag afspeelt tot een ‘verrechtsing’.

En dan heeft de Staatsveiligheid het in datzelfde rapport nog over de ‘rechtsextremistische radicalisering van jongeren’. Ze worden als keybord warriors betiteld, klavierterroristen die wel eens tot de daad zouden kunnen overgaan. Ook dat is een verregaand intentieproces en een vertekening van de politiek-maatschappelijke realiteit. Want wat veroorzaakt wat? Misschien hebben jongeren gewoon minder politiek correcte koudwatervrees, slaan ze de mainstream media over, en leidt hun bezorgdheid of afkeer van wat zich vandaag afspeelt tot een ‘verrechtsing’. Een krant als De Standaard weet met die tendens geen raad, en reageert haar frustratie dan af met alarmistische Belga-berichten. ‘Leugenpers’? Komaan zeg.

Sluipende tendensen die de vrijheid van mening bedreigen, zoals heel de woke-beweging, komen uiteraard in het rapport niet voor. Deze tendensen situeren zich namelijk binnen het establishment, het academische milieu, de cultuurwereld en de pers, en daar mag u niet tegen zijn anders bent u…, jawel, staatsgevaarlijk.

We kunnen niet anders dan besluiten dat de Belgische staatsveiligheid een verkleinde vorm van Stasi dreigt te worden, vooral gefocust op kritische stemmen allerhande en zelfs politieke oppositie. Tijd dat hierover eens een parlementaire vraag wordt gesteld aan minister Vincent Van Quickenborne, nota bene voorman van een liberale partij. Naarmate Vlaanderen meer staatsvijanden dan -minnaars telt, moet die staat zichzelf misschien eens in vraag stellen.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee. 

Dit bericht werd geplaatst in Burgerzin en onzin, Kakistocratie, Politiek incorrect. Bookmark de permalink .

31 reacties op Belgische Staatsveiligheid: wie kritiek heeft op de mainstream media is ‘potentieel gewelddadig’

 1. Karel zegt:

  Ongetwijfeld worden alle IP-adressen van de bezoekers van deze blog ook meteen op de “verder op te volgen” lijst gezet van tante Francisca… Wie weet vallen ze hier aanstaande nacht wel binnen met een interventieteam. (Uit wallonië natuurlijk want ik woon in Vlaanderen en ben Vlaming.)
  Mijn nagelvijl ligt klaar, zodat ze alvast kunnen vertellen dat ik gewapend was….

 2. Eric de Eerste zegt:

  Je hoeft in West-Europa zelfs geen complotdenker of dissident à la Navalny of Assange te zijn om opgesloten te worden. Dat hebben we tijdens de coronahysterie wel gemerkt. In Frankrijk en Spanje werden gewone burgers die zich op straat durfden te begeven zonder boe of bah gearresteerd. Iedereen sloot zichzelf thuis op uit angst om anders achter tralies te belanden. Aan het totalitaire karakter van de regeringen in die landen kon Poetin wel een puntje zuigen, maar toch worden steeds hij en Xi als de voorbeelden van autocratische leiders genoemd. Wat dan te denken van Sánchez of Macron ?
  In werkelijkheid zijn de West-Europese leiders en de Amerikaanse bende van Obama en Biden in het beste geval geen haar beter dan Poetin. Ik weet niet of mensen in het Rusland van 2020 verplicht werden zich in hun appartementje op te sluiten, maar het feit dat we er in de msm weinig over gehoord hebben zou kunnen betekenen dat het leven in die dagen in Moskou beter was dan in Parijs of Madrid. Ik heb evenmin massabetogingen tegen de coronadictatuur in Russische steden gezien, wat we des te meer hebben gezien in steden als Berlijn, Praag, Wenen, Brussel of Washington. Zou het kunnen dat het coronafascisme in West-Europa veel onmenselijker was dan dat in Rusland ? Ik stel die vraag hier omdat ze niet in de westerse leugenpers, zelfs niet in de alternatieve media behandeld werd. Op een gegeven moment werd iedereen die in Antwerpen of omgeving verbleef door de gouverneur van Antwerpen, Cathy Bilderberx, verplicht ook op straat een mondmasker te dragen. De meesten durfden niet anders, de angst was er door de overheid diep ingejaagd.
  Eerlijk: tijdens de jaren van corona is me het massaconformisme van de modale westerling dermate opgevallen dat men in mijn omgeving niet meer over Poetin of de Russen moet klagen. Creaturen als Biden, Macron of VD Leyen doen me veel meer rillen dan de Russische leider die overigens ooit op een geniale manier de plannetjes van Schwab en bende onderuit wist te halen. Daarvoor zal ik hem nog jaren dankbaar zijn.

 3. Serge Vanhee zegt:

  Eerste referendum in België met de vraag: ben je bereid om grote opofferingen in je privé leven te maken om het klimaat te redden?

  • madyvermeulen zegt:

   België hield midden vorige eeuw zijn eerste, en laatste referendum, lees: niet bindende volksbevraging. De Franstalige verliezers wonnen het. En ze wonnen het opnieuw toen Verhofstadt een pogingkje deed om zijn belofte na te komen: het bindend referendum in de Belgische grondwet krijgen. Het werd een NON, en het is nog altijd een NON.

   De Partij voor Vrijheid en Vooruitgang is al een kwart eeuw onophoudelijk aan het “vernieuwen”. Haar kenmerken zijn: een vorm van autoritair nationalisme, antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, anti-parlementair en anti-intellectueel.

   Het nieuwe fascisme noemt zichzelf anti-fascisme. Verbieden, afschaffen en bestraffen zijn de kerntaken van Vivaldi.
   Vandaag “regeren” zeven partijen die de verkiezingen verloren, en delen acht ministers de lakens mee uit, omdat ze familie zijn van de vorige “liberale” premier, of omdat ons, ons kent. De particratie op zijn best. Zelfs op een verkiezingslijst staan is niet langer nodig om het tot minister of staatssecretaris te schoppen.

   Terloops….Wie herinnert zich nog de jacht op Jürgen Conings, de “ontdekking” van zijn lijk, de politieke afloop, en de rol die de media speelde?

   https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/07/18/topgeneraals-en-minister-van-defensie-dedonder-op-ramkoers-over/ 

   “Topgeneraals en PS-minister van Defensie Dedonder op ramkoers: minister ontsloeg topman militaire inlichtingendienst

   “Een klotedag op het werk” zo omschrijft Marc Thys, de nummer twee van Defensie, zijn ochtend als hij hoort dat zijn collega-generaal Philippe Boucké wordt opzijgeschoven als topman bij de militaire inlichtingendienst ADIV. Het zit er bovenarms op tussen de minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en haar generaals. In de voorbije weken moest zelfs een generaal met de ambulance worden afgevoerd, na een urenlange hoogoplopende ruzie op het kabinet van Dedonder.”
   Vreemd dat Minister van Defensie vorige week plots met het bericht kwam dat Boucké opzij wordt geschoven. Dat zou “in onderling overleg gebeurd zijn”. Een betrokkene zegt dat er alvast nooit een “openlijk gesprek met drie is geweest” en dat “stafchef Hofman onder immense druk is gezet”. 

  • madyvermeulen zegt:

   Het eerste referendum is 70 jaar oud. Het tweede heeft nooit plaatsgehad. En neen, het was geen Vlaams-nationalistische muur waar Di Rupo op botste toen hij in 2005 een referendum voorstelde over “het voortbestaan van België”. De Vlaams-nationalisten waren de enige democraten die een referendum steunden. ALLE zelfverklaarde democratische partijen wezen het af. Nochtans was dan de praat uit geweest van “Er is geen meerderheid voor Vlaamse onafhankelijkheid”. Als de “democratische partijen” daar zeker van waren geweest hadden ze dat referendum niet afgeschoten.
   Het cordon sanitaire heeft niets met racisme te maken. De bedoeling ervan was om die partij haar onafhankelijkheidsvleugels te kortwieken. We weten nu al dat de tijd dat het regime in haar opzet slaagde voorbij is. Ze heeft het omgekeerde bereikt van wat de bedoeling was. De regimemedia hebben hun beste tijd gehad. De politie staat op haar achterste poten, en de staatsveiligheid is er niet voor de veiligheid van de brave bevolking maar voor die van de machthebbers.

 4. madyvermeulen zegt:

  De Belgische staatsveiligheid IS allang een verkleinde vorm van de Stasi.
  Niets kwetst een regime méér dan de waarheid. In België ben je al staatsgevaarlijk als je niet alles klakkeloos slikt waarmee hààr media de bevolking indoctrineert.
  Op oorlog voeren in andermans land na verschilt het “beleid” van het Belgisch regime en haar politieke steunpilaren ten gronde niet gek veel van dat van Poetin en co.

  • dzjakke Dzjakke zegt:

   én van Biden en co.
   In een onland gevormd door een rattenkoning van corruptie en misdaad waakt de staatsvuiligheid over het welzijn van de bendes van de politeken.

   • madyvermeulen zegt:

    Wat dachten de “democraten” dan in de VS? Dat boontje niet om zijn loontje zou komen?
    IK onthou liever dat het de Amerikanen waren die ons van Hitler verlosten. Er zullen toen ook zaken gebeurd zijn die niet (openlijk) aan onze neus werden gehangen, maar we spreken nog altijd Nederlands ipv Duits. Het scheelde anders niet veel of we spraken Frans.

   • dzjakke Dzjakke zegt:

    Het volledige plaatje, is wat telt voor mij. Ieder zijn meug, we leven TOCH niet in een vrij land.

   • Serge Vanhee zegt:

    “Mevrouw Bostyn, ik herkende u niet met uw kleren aan.”

   • dzjakke Dzjakke zegt:

    Insider bij justitie en biza?

 5. madyvermeulen zegt:

  Limburgse drugsbaron en kompaan van ‘Dikke Nordin’ gaat in cassatie en komt vrij met enkelband

  Genk
  Een Genkse spilfiguur in een Limburgs drugsdossier, waarbij tonnen cocaïne naar de Antwerpse haven werden verscheept, heeft onverwacht de gevangenis mogen verlaten, met een enkelband weliswaar. R.C. wordt verdacht van het aansturen van een 10-koppige bende. Hij opereerde in opdracht van ‘Dikke Nordin’, de beruchte Antwerpenaar die al langer in Dubai verscholen zit.

  https://www.hln.be/genk/limburgse-drugsbaron-en-kompaan-van-dikke-nordin-gaat-in-cassatie-en-komt-vrij-met-enkelband~a58f5e6b/

  Met dank aan de Belgische Staatsveiligheid die ons beschermt tegen potentieel geweld, zoals kritiek op de staatsmedia.

 6. Mr. Conspiranoid zegt:

  Bij de Staatsveiligheid een nieuwe chef met eigen accenten? Aha, al gehoord van de Afrikaanse pianist Saviour Be? Een echte “keyboard warrior” is dat, die bij gelegenheid ook reggae speelt! Onze jongeren weten nu wat hen te doen staat als ze niet willen dat de Staatsveiligheid hen achterna zit. It’s just a tip. God bless you!

 7. Ines zegt:

  “Desalniettemin focust de VSSE vooral op de ‘extreemrechtse dreiging’, die in België nooit een terreuraanslag opleverde, geen messteek, geen vuurpijl, niks.” De brand in het asielcentrum van Bilzen al vergeten? Of de activiteiten van ene Thomas Boutens. Zelfs de Noorse terrorist Anders Breivik vond inspiratie voor zijn aanslag bij “Belgische” keybord warriors.

  • Mr. Conspiranoid zegt:

   De activist waarnaar je verwijst, waagde zich op zijn facebookpagina recentelijk ook aan een voorspelling in de aanloop naar verkiezingen. Deze sluit wel aan bij deze column. Gelezen?

   • Ines zegt:

    Nee, ik zit niet op FB. U kan, als u wil, die tekst hier plaatsen.

   • Mr. Conspiranoid zegt:

    De facebookpagina is naar believen toegankelijk.

   • dzjakke Dzjakke zegt:

    Je kon niets aan met FB, als je geen vriend hebt. Tenminste één. Dan pas kun je naar believen. Een goede raad: scherm je volledig af, geef een fictieve geb. datum prijs, en ga er zo weinig mogelijk op. Je hebt het enkel nodig zoals bvb. in dit geval. Gelukkig degene die zoals Ine, er niets mee van doen heeft.

 8. Marc Schoeters zegt:

  “Gij dacht, o lijdzaam volk, dat ’t gruwelijk getij
  der oude tirannie voor immer was voorbij.
  Weet nu dan dat uw stem door niemand wordt aanhoord,
  zolang gij stamelend bidt of bedelt bij de poort.”

  (Willem Elsschot)

 9. Serge Vanhee zegt:

  Het probleem van de staatsveiligheid vandaag is niet « geen toekomst », maar « te veel toekomst ».

 10. WVH zegt:

  In 1968 (!) zong Guy Béjart het volgende:
  “Le premier qui dit la vérité, il doit être exécuté.” Stapje voor stapje wordt dit ooit realiteit.

  • dzjakke Dzjakke zegt:

   Laat ik nu toch die lp onlangs nog eens gedraaid hebben 😉
   Klokkenluiders worden overal en altijd vervolgd als -eh- klokkenluiders zeker?

 11. Christel zegt:

  Uit het interview van Francisca Bostyn met Knack:

  Bostyn: Tijdens de covidperiode zaten veel jongeren thuis, een beetje geïsoleerd. Op online fora kwamen ze in contact met radicale discours. Binnen het rechts-extremisme zien we jongeren radicaliseren. Dan heb ik het zelfs over 14- à 15-jarigen. Er zijn meerdere dossiers die wij in België zien. Ik zal er geen cijfers op plakken. Maar het komt ook tot uiting in de vele discussies die wij hebben met internationale partners: dat het een belangrijke bezorgdheid aan het worden is. De leeftijdsgrens wordt almaar lager.

  Zijn er duidelijke verbanden tussen rechts-extremisme en de antivaxbeweging?

  Bostyn: Ja, er zijn bepaalde extremistische bewegingen die proberen in te spelen op onze gevoelens van frustratie over covid. Daarom hebben we het steeds vaker over de ‘saladebar-ideologie’. Mensen stellen hun eigen menu samen: extreemrechts, anti-establishment… het wordt een vreemde mix. Rechts-extremistische bewegingen proberen frustraties te kanaliseren. Daar heeft het rechts-extremisme op gewonnen. Vroeger was hun discours enkel gericht op migratie: ‘De overheid doet te weinig om zogenoemde omvolking tegen te gaan.’ Nu is heel dat spectrum aan frustraties uitgebreid. Vroeger was het zeer duidelijk en richtten we ons op neonazi’s en fascisten. Nu worden we geconfronteerd met een mengeling – wat het voor ons nog moeilijker maakt. Er zijn ook linken met enigszins onstabiele profielen. Neem een labiel persoon met een nogal gemengde ideologie: dat kan leiden tot een explosieve cocktail.

  Dus Yannick Verdyck werd omwille van die zogenaamde ‘saladebar- ideologie’ (hoe verzint ze die term) vermoord?
  Maar men is wel vergeten hoe het komt dat er een wantrouwen of enorme frustratie is ontstaan tegenover de overheid als politici zoals de voorzitter van Vooruit Conner Rousseau in hun opiniestuk zulke repressieve maatregelen zoals ‘laat ongevaccineerden nergens binnen’ publiceren, goed wetend dat vaccins niet de mucosale transmissies konden tegenhouden (het werd intramusculair toegediend terwijl het virus via de neus en de mond binnendringt) en de jeugd meer nadelen dan voordelen (denk maar aan peri- en myocarditis bij jonge mannen en menstruatiestoornissen bij meisjes) ondervond van die experimentele mRNA-technologie (die overigens ontwikkeld werd om immuundeficiënte patiënten te behandelen en niet gericht was op gezonde mensen) en nog maar te zwijgen van de impact van de lockdowns op jongeren (zoals die Cathy Berx met haar avondklok midden in de zwoele zomer en verplicht dragen van mondmaskers buitenshuis, zelfs als je alleen op straat was en de ‘pizzadozen te tellen’)…je zou er voor minder depri of gefrustreerd van worden. Niet alleen de wachtlijsten bij psychologen maar ook het aantal dat toevlucht zoekt in roesmiddelen zoals drugs en alcohol zijn onrustwekkend gestegen met als gevolg de toenemende drugscriminaliteit (hoe meer drugsgebruik, hoe groter de toelevering en daarmee gepaard rivaliteit en geweld tussen de drugsbendes).
  https://www.gva.be/cnt/dmf20220322_93940525

  Het heeft echter niks te maken met ‘rechts-extremisme’ maar eerder met het beleid van de overheid. Maar ja, het is gemakkelijker om een zondebok te zoeken dan het eigen falen te erkennen.

  • dzjakke Dzjakke zegt:

   Laat dat nu de oer-reflex zijn van de politeken: Wanner ze op hun fouten gewezen wordt, is het antwoord steevast: “Jamaar, ge zijt bij de verkeerde, ge vergeet wél dat DIE daar OOK en VEEL ERGER enz.”
   Het rechtvaardigen van de eigen misbruiken wordt gedaan door het wijzen naar een andere. Quod non.
   Een andere vorm is de pot-sport: Er zolang ronddraaien tot de ander het opgeeft.
   Ook het vakje-duwen is een geliefde sport.
   Eigenlijk zou daar een goeie kaaiman-column van gemaakt geweest mogen worden, tenware de aarde helemaal niet goed zou gebleken zijn.

 12. Pingback: Het mirakel van Laken: hoe Filip en Mathilde vier kinderen kregen | Acta Sanctorum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s