Lezing boeken?

cover_goedgekeurdTerug naar Malpertus – over humor en satire in woketijden

Tussen de dodelijke aanslag in 2015 op de Charlie Hebdo-redactie, en de recente moordpoging op auteur Salman Rushdie, loopt een lijn van intimidatie, waarbij de bandbreedte van de vrije meningsuiting steeds smaller wordt. Humor en satire staan het meest onder druk, want de lach zet alle zekerheden op losse schroeven.

Ook onze eigen politiek correcte betutteling en de nieuwe woke-ideologie proberen de spotprent en de hekelcolumn te marginaliseren. Iedereen beledigd, tenen worden alsmaar langer. De mainstream media ondergaan of bevorderen dit zelfs. De overheid en het gerecht komen steeds meer tussen als schaduwagenten van een censuurmaatschappij.

Sanctorum analyseert, reconstrueert, houdt een vurig pleidooi voor een vrije satirische pers die onbeschaamd haar plaats opeist en niet zwicht voor de intimidatie.

‘Johan Sanctorum is niet alleen een getalenteerd schrijver die de lezer meesleept, maar ook een filosoof die verrast en totaal buiten de mainstream nieuwe inzichten aanbrengt.’  (Paul Cliteur, filosoof-jurist)

Een presentatie van dit boek is als lezing beschikbaar. Stuur een mailbericht naar johan.sanctorum@telenet.be voor meer info.