Zelzate: harde beelden, softe media, zwijgende politici

Jongerenterreur in Zelzate, hét onderwerp van de voorbije week. Een groepje schoelies omsingelt een kind, duidelijk een stuk kleiner, en dwingt het op zijn knieën te gaan en hun voeten te kussen. Nadat de jongen in paniek en huilend ingaat op de eis van de bende, krijgt hij nog een aantal zware trappen tegen het hoofd, waarna iedereen lachend het slachtoffer achterlaat.

Het is bepaald een confronterend filmpje. De meeste media blurren de gezichten en maken ook het slachtoffer onherkenbaar, maar Filip De Winter en Tom Van Grieken postten het originele filmpje, door de daders zelf opgenomen en op de sociale media verspreid. Over de achtergrond en culturele identiteit van de daders bestaat weinig twijfel. Evenmin over deze van het slachtoffer.

Omerta

Burgemeester Brent Meuleman (Vooruit) volgt het vanuit Spanje

Heel het land weet ondertussen dat Zelzate wordt bestuurd door een linkse coalitie van Vooruit en PVDA. Dat is geen fait divers, want je zou verwachten dat deze voorvechters van de multiculturele diversiteit ons eens tonen hoe het moet. De aanvoerder van dit centraal comité, burgemeester Brent Meuleman (Vooruit), is op vakantie in Spanje en kan er niet mee lachen. Zit je daar op het terras een croissantje te eten en koffie te slurpen met vrouwlief, belt de dienstdoende burgemeester vanop het thuisfront dat de Zelzaatse jeugd mekaar lyncht, dat de gazetten er vol van staan, dat de sociale media uitpuilen van de verontwaardiging, en dat zelfs Elon Musk kwaad is.

Waar zijn De Croo en C° nu met hun woke-idealisme? Of behoort die kleine, die werd afgetuigd, tot de geprivilegieerde ‘witte’ categorie die eens mag ondervinden wat kansarmoede is?

Meuleman wil wel meer identiteitscontroles, ook bij minderjarigen, een puur kosmetische maatregel om vooral te vermijden dat hij vervroegd zijn vakantie moet afbreken. Ja, hij is verontwaardigd. Voor de rest zijn politici, lokaal én nationaal, opvallend zwijgzaam over de choquerende beelden. Het is wel vakantie, maar toch…. Behalve het Vlaams Belang voelt niemand zich geroepen om zijn afkeer te uiten en nog minder om iets over de daders te zeggen. Waar zijn De Croo en C° nu met hun woke-idealisme? Of behoort die kleine, die werd afgetuigd, tot de geprivilegieerde ‘witte’ categorie die eens mag ondervinden wat kansarmoede is?

De mainstream media volgen deze mini-omerta, alsof het afgesproken was. Nog geen hoofdredacteur of opiniemaker van een krant of weekblad in zijn/haar pen zien kruipen om zich eens te laten gaan over de beelden en hun context. Voor hen is het een fait-divers, een vakantiefenomeen.

‘Happy slapping’

En plots doen ook onze meisjes mee, terwijl de heren filmen

Instemming op het Vlaams Belang-commentaar kwam er wel uit onverwachtse hoek, namelijk van niemand minder dan Elon Musk, die de tweet van Tom Van Grieken beantwoordde met een uitroepteken, en een secundaire commentaar zelfs beantwoordde met ‘messed up’ (‘foute boel’). Oeps. Van Grieken is ook wel zo eerlijk om een ander filmpje te delen, waarin een meisje met een beperking wordt afgetuigd, en het zijn duidelijk zeer Arisch uitziende jongedames van bij ons die de meppen uitdelen, terwijl hun allochtone vriendjes voor cineast spelen. Het is duidelijk van waar de weldoende invloed uitgaat, en hoe zo’n bende ook functioneert via meelopers m/v.

Vermits al die gruwel door de daders netjes gefilmd wordt zou, jawel, de smartphone de grote schuldige zijn, en behoort dit fenomeen tot een globale jeugdcultuur. Oef, niets aan de hand!

Dat geeft huis-, tuin- en keukensociologen de gelegenheid om de vis te verdrinken in wollige theorietjes. Vermits al die gruwel door de daders netjes gefilmd wordt zou, jawel, de smartphone de grote schuldige zijn, en behoort dit fenomeen tot een globale jeugdcultuur. De jongeren amuseren zich maar wat, niets aan de hand. We citeren even Catherine Van de Heyning en Michel Walrave (UAntwerpen) op de VRT-site:

Jongeren zijn vergroeid met hun smartphone… (…) Daarmee leggen ze heel veel momenten in hun leven vast. De uitzonderlijke, maar ook de doodgewone. Ze halen hun camera in een reflex boven als ze zich een gebeurtenis willen herinneren. Ze leven in een “snapshotculture”, een cultuur van momentopnames. Het zit ingebakken in hun leefwereld. Voor sommige jongeren gaat dat zo ver dat ze gevoelsmatig geen verschil merken tussen het filmen van een concert of het filmen van een vechtpartij.”

Meteen plakken de twee kandidaat-Nobelprijswinnaars er ook een term op: ‘happy slapping’, het filmen van mishandelingen van leeftijdsgenoten als nieuwe uitlaatklep van de jeugd. Welke jeugd? Dé jeugd! ‘Het is moeilijk om een profiel van de daders te schetsen’, houden de twee vol. Van belang is om in te zetten op ‘mediawijsheid’. Nou moe. Dat is wat Zelzate dringend moet inrichten: cursussen mediawijsheid.

Moslimsuprematisme

Een snapshot-cultuur, echt? Het profiel van de daders moeilijk te schetsen? Het wordt tijd om even een paar puntjes op de i’s te zetten, en nog eens de analyse van socioloog Ruud Koopmans te citeren. Volgens onderzoek verklaart ruim de helft van de Belgische moslims zich fundamentalist en plaatst de koran boven de grondwet. Vanuit die attitude vertrekken er een aantal lijnen. Ten eerste doet dit een toxische machocultuur bloeien, waarbij de thuisreligie het alibi vormt voor een vijandbeeld jegens onze samenleving. Het ouderlijk gezag is zwak tot onbestaande. De bende opereert als een mini-militie tegen onze normen en waarden.

De daders zijn dus in feite slachtoffers, en vice-versa: dat is de grote goocheltruc van het wokisme, en geeft het allochtone ressentiment munitie.

Dat is de tweede laag: een mentaliteit van zich-niet-te-hoeven aanpassen aan een wereld van ongelovigen (kafirs), die mogen mishandeld worden. Het latente moslimsuprematisme staat in schril contrast met de sociologische onderkant waarin deze jongemannen zich bevinden, die ze steevast als het gevolg zien van discriminatie en racisme. Dus hoeven ze zich ook niet in te spannen om sociale promotie te maken: de maatschappij is de schuldige.

Dat levert meteen de derde laag op: de pampercultuur, uitgedragen door onze politici en opiniemakers, de eeuwige riedel over kansarmoede, en het idee dat wij als ‘witte’ allochtonen daarvoor verantwoordelijk zijn. De daders zijn dus in feite slachtoffers, en vice-versa: dat is de grote goocheltruc van het wokisme, en geeft het allochtone ressentiment munitie.

Weerbaarheid

De allochtone jeugdbendes cultiveren alle onderdelen van deze mix. School en werk interesseren hen niet, men gaat voor een uitkering en wat rondhangen, de drugshandel is de kortste weg naar een inkomen en status. In een volgende fase breidt deze subcultuur zich uit naar beïnvloedbare autochtone jongeren: het is een besmettelijke mix van gemakzucht, zelfbeklag en agressie. Andermaal is het anti-discriminatiediscours van partijen als Vooruit en PVDA de motor van deze negatieve spiraal.

Leerkrachten en ouders, leg opnieuw uit wat solidariteit is, en leer de reflex aan om tussen te komen en je vrienden te helpen, in plaats van weg te sluipen of stiekem te filmen.

Zelzate dient een wake-up call te zijn voor de hele samenleving, maar dankzij de zwijgzame media blijft het vooral gefundenes Fressen voor het Vlaams Belang waar de champagne voor 2024 al koud staat. Wat te doen op korte termijn, nu op dit moment? Stuur uw kind naar een cursus zelfverdedigingstechnieken, dat is een raad die ik u kan geven. Leer wat weerbaarheid is, en dat we niet volgens het christelijke motto de andere wang moeten aanbieden. En maak duidelijk dat je niet alleen bent. Leerkrachten en ouders, leg opnieuw uit wat solidariteit is, en leer de reflex aan om tussen te komen en je vrienden te helpen, in plaats van weg te sluipen of stiekem te filmen.

De rest zal zich, inderdaad, in 2024 uitwijzen. De rekening zal toch gepresenteerd worden, vermoedelijk ook in Zelzate.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatiehoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Multicul, Politiek incorrect, wokisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Zelzate: harde beelden, softe media, zwijgende politici

  1. Eric zegt:

    De zwijgzame media? Noem hen gerust de laffe media, interessant om de gezuiverde lezerskomentaren in Het Laagste Nieuws eens te vergelijken met bv. de reaguursels in Geen Stijl, holle cafepraat versus nagels met koppen, doen!

  2. Jan M. zegt:

    Dit bericht zou 4u geleden geplaatst zijn. Amper 2 reacties.

  3. Poirooo zegt:

    Ja, VB zal het vast goed doen.

    En ze zullen geen f*ck kunnen/mogen uithalen met hun overwinning.

  4. Poirooo zegt:

    Iemand op Doorbraak: “Als Christen zal ik mijn tweede wang aanbieden, maar hopelijk beseffen ze wel dat ik er maar twee heb. Dan sla ik dubbel en dik terug.”

    Slap me once, shame on you. Slap me twice, shame on you. Slap me thrice, shame on me. #happyslapping

  5. dzjakke Dzjakke zegt:

    België staat stijf van angst voor de moslimnazi’s.

    • dzjakkeDzjakke@ zegt:

      Ook moslims hebben hun prugelknaben. Dit is een voorbeeld van wat die andere Duitse nazi ’s ook deden. Zo bevestigen ze hun superioriteit. En ook nu durft niemand daartegen protesteren, zoals de titel van dit stuk al zegt.

  6. Marc Schoeters zegt:

    Homo homini lupus. Of zoals de Engelse filosoof Thomas Hobbes bijna vier eeuwen geleden schreef: de mens is een wolf voor andere mensen.

    Maar de ene mens is natuurlijk de andere niet. Sommige allochtone “jongeren” die totaal doordrongen zijn van een fundamentele levensvijandigheid – zeg maar gerust: kut-mohammedaantjes – deinzen er absoluut niet voor terug om dood en verderf te zaaien in het land waar zij al vanaf hun geboorte met héél véél door werkende mensen opgehoest belastinggeld gepamperd worden. Dankbaarheid nul procent. Gewelddadigheid honderd procent. Hun misdadige levensvijandigheid en hun weerzinwekkend agressieve gedrag tegen de kinderen van autochtonen blijven door “onze” overheden onbestraft – dankzij de collaboratie van de “groene” en “rode” politieke deugmensen die zogenaamd vóór het leven en tégen het fascisme zijn. Hoe verkeerd en verknald kan men wezen – dat men de eigen kinderen en kleinkinderen opoffert aan de “menselijke roofdieren” die zich in onze contreien hebben genesteld? Het is maar een vraag – maar wél de hoofdvraag!

    En aan de andere kant – er zijn ook échte wolven die absoluut onschuldiger dan “menselijke” wolven. Ik heb het over de wolven die door en door dier zijn. Dus door en door onschuldig. Die wolven worden door autochtonen die menen dat zij het alleenrecht hebben om in dit land te mogen leven en menen dat er voor wilde dieren hier dus geen plaats is doodgereden en doodgeschoten.

    Waarom trekken wij bij het misdadige geweld van “vreemde” wolven de zachtste handschoen aan – en bedekken wij hun weerzinwekkend gedrag onder de mantel van de politiek-correcte liefde? En waarom vermoorden wij zonder enig pardon de échte wolven die in ons land proberen te overleven? Dieren die ons géén cent belastinggeld kosten? Het is maar een eenvoudige vraag.

    • DzjakkaDzjakke zegt:

      Daar is dat superieure ras van moslimnazi’s niet mee bezig. Ze lachen met de kruipende politici met hun inferieure wetten. Nog een paar generaties en het mohamedaans herrenvolk met dubbele nationaliteitein heerst over de etnische minderheden in Europa, als dat dan zo nog heet.

    • Tom zegt:

      “de mens is een wolf voor andere mensen.”

      “To protect the sheep, you gotta catch the wolf, and it takes a wolf to catch a wolf !”

    • Jean zegt:

      Heren, de barman zal u gelukkig maken met nog een slok, om uw foutloze scheten in te verzuipen.

  7. Jean zegt:

    Ik ben weleens in de buurt van Zelzate geweest, in Wachtebeke, zo’n twee kilometer verderop, mijn Belgische vriendin wees toen op een stel Vlamingen die potsierlijk op een rijtje naast elkaar in de tuin zaten, en riep ‘kijk, de Vlaamse familie flodder’. Maar dat hele stadje verspreid eigenlijk een geur van volkse imbeciliteit en een soort van vulgaire armoede, het is ook af te zien aan de jeugd. Na wat bekend geraakt te zijn met ander volk in die streek… zeldzaam volk, dat dat nog bestaat.., kan ik me voorstellen hoe het in Zelzate zou kunnen zijn.. Misschien is het dat die ArcelorMittal fabriek iets verspreid dat imbeciliteit veroorzaakt? Of anderzijds, soort zoekt soort?
    Dus, moslims of niet, mij niet gezien daar, ook al zou het niet meer naar multiculturele armoede ruiken

    • Jean zegt:

      Volgens mijn Belgische vriendin is Zelzate zelfs nog een slag erger dan Wachtebeke, ‘één grote Vlaamse familie Flodder’, en ‘crapuul die hun vrouwen slaan nadat ze uit het café komen’ (nee, ze bedoeld niet de moslimmannen).

    • dzjakke Dzjakke zegt:

      Het is “verspreidT”, Johannes, zelfs twéé keer.
      Nog altijd geen fatsoenlijk Nederlands. en het is nog altijd van ik, ik, ik.
      Uw oeverloos hol-Hollands gezwets sla ik stelselmatig over.
      Nu staat er eens een kort stukje dat niet veel tijd kost, dus ik heb het eens gewaagd.
      Dit is de bevestiging van mijn terechte stelregel. Sla Jean altijd over, je mist niets.
      Uw eindeloze repliek wordt dus niet gelezen.

      • Jean zegt:

        Ik kan me fouten veroorloven, u niet, vanwege gebrek aan geest, ik kan me ook ik veroorloven, om IK een persoonlijkheid heb, en u met de wolven mee jankt. IK ben origineel, voor de fijnproever, u bent cliché. En u reageert om de wijsneus te spelen vanwege uw Vlaamse complex, en dan vervolgens nog zeggen dat u het niet leest, en niet zal reageren.., en dan geeft u nog toe dat u alleen dat kan vatten wat kort is. En dan nog een advies aan anderen geven ook, en dat nog op basis van uw onvermogen. Dat mensen vanwege domheid iets niet begrijpen, daar heb ik geen problemen mee, maar ermee adverteren?

        Belgische luisteraars, kom gerust naar een Nederlands blog, wij hebben al die vreemde complexen niet. De Belgen mogen naar hartenlust meedoen in Holland.

        IK begin te begrijpen waarom de multiculturele priester klasse in België een punt heeft met de immigratie, al was het maar een foute poging om het probleem van de culturele incest en eenzelvigheid op te lossen?

      • Jean zegt:

        Een briljante excentrieke pianist die ervan werd beticht dat hij te vaak de verkeerde toetsen aanslaat gaf als antwoord dat hij tenminste die toetsen goed aanslaat. Technische beheersing is in deze haastige tijden zeker de veelzijdige persoonlijkheid niet gegeven. Er moeten ook mensen zijn die de geest niet in schoolsheid verzuipen, zeker in België. En waarom de stamcafé niveau uitwisselingen van sommigen taaltechnisch in orde moeten zijn? Snapt iemand de logica?

  8. Ines zegt:

    Ondertussen verklaart de zus van het slachtoffer in dit specifiek filmpje dat de daders allemaal Serviërs en Slovaken zijn. Hallo, Tom Van Grieken? Geen updates meer op X??

  9. bompa Jules zegt:

    Wat men voor zijn beurt spreken noemt…

Reacties zijn gesloten.