Boek en lezing 2020-21: ‘Politiek incorrect’

Sanctorum_boekenbeursNa de succesvolle lezingreeks over Mei ’68 (De Langste Mars) en over de Vlaamse media (Na het journaal volgt het nieuws) kon een vervolg niet uitblijven. In 2020 en 2021 presenteert filosoof/columnist Johan Sanctorum zijn nieuwe boek met de kernachtige titel ‘Politiek incorrect’.

We leven in een democratie, er is Twitter, maar hoe staat het nu echt met de vrije meningsuiting vandaag in Vlaanderen? Kunnen wij zeggen en schrijven wat we willen, of zijn er krachten die dat belemmeren? Is de publieke ruimte en het debat nog van ons allemaal, of waart het spook van de politieke correctheid door die ruimte? Wat kunnen we doen om dat recht terug af te dwingen? Een kritische rondgang in de wereld van onderwijs, cultuur, sport, media, en uiteraard politiek.

Bilzen_combi_Gudrun_JS

Cover_politiekIncorrectWie de vorige lezingen van Sanctorum heeft meegemaakt, weet dat hij/zij vuurwerk mag verwachten. In de vorm van tien ongezouten stellingen kaart hij het thema aan, en nodigt het publiek uit tot vragen en discussie. Achteraf is ook zijn nieuwe boek ‘Politiek incorrect’ (uitgeverij Doorbraak) gesigneerd beschikbaar.

‘Johan Sanctorum is de boeiendste polemist van Vlaanderen en heel misschien zelfs van Groot-Nederland – dat weet iedereen die het aandurft om teksten buiten de deugbubbel te lezen. In dit nieuwe werk legt hij weer bananenschillen op de weg van de policor-tirannie en gaat hij ons voor op het pad naar de vrijheid.’ (Sid Lukkassen, publicist)

Lezing en boek beschikbaar vanaf september 2020.

Wilt u de lezing zelf ook programmeren voor uw vereniging of kring? Contacteer dan johan.sanctorum@pandora.be

Over Johan Sanctorum

Johan Sanctorum (Oostende, 1954) is filosoof, publicist/blogger en vast Doorbraak-columnist. Hij studeerde filosofie en kunstgeschiedenis aan de VUB en zocht zijn weg als schrijver/uitgever, docent, theaterman, en weerom cultuurfilosoof.
Vandaag onderscheidt hij zich als onafhankelijk criticus en scherpe pen in het Vlaams/Nederlandse opinielandschap. Hij weet zijn gehoor en lezers mee te nemen in sterke verhalen rond cultuur, politiek en media. De insteek is zelden mainstream, dikwijls verrassend, soms provocerend. Hij is o.m. vast columnist bij Doorbraak.be.