Boek ‘Politiek incorrect’

cover_def

We leven in een democratie, er is Twitter, maar hoe staat het nu echt met de vrije meningsuiting in Vlaanderen? Is er een open debat, een ‘parler vrai’, of zijn er krachten die dat belemmeren? Zijn media, journalisten en opiniemakers onze bondgenoot of handhaven ze mee de (zelf)censuur?

In januari 2015 was iedereen Charlie en gold het recht op vrije opinie en satire als onaantastbaar. Sindsdien zijn de heilige huisjes herrezen en slopen de taboes langzaam terug in het opinielandschap. Individuen, groepen en subculturen worden in bescherming genomen tegen zogenaamde beledigingen, maar op het einde is de halve wereld een racist en de andere helft slachtoffer van discriminatie.

Wie de Doorbraak-columns van Sanctorum volgt, weet dat hij/zij vuurwerk mag verwachten. In de vorm van tien ongezouten stellingen kaart hij het thema aan en daagt hij de politiek-correcte deugcultuur uit. Ook de recente Belgisch/Vlaamse coronacrisis wordt grondig gefileerd.

Samen met ‘De Langste Mars (over Mei ’68) en ‘Na het journaal volgt het nieuws’ (over de Vlaamse media) vormt dit boek een drieluik dat in de huisbibliotheek van geen enkele dwarsligger mag ontbreken.

‘Dit boek van Sanctorum is veel méér dan een verzameling columns van een taalvirtuoos en provocateur. Het biedt ook een filosofische totaalvisie, tegelijk lichtvoetig en met veel humor. Een absolute aanrader.’                    (Paul Cliteur, filosoof-publicist)

Johan Sanctorum is de boeiendste polemist van Vlaanderen en misschien zelfs van Groot-Nederland: dat weet iedereen die het aandurft om teksten buiten de deugbubbel te lezen. In dit nieuwe werk legt hij weer bananenschillen op de weg van de policor-tirannie en gaat hij ons voor op het pad naar de vrijheid.’ (Sid Lukkassen, publicist/columnist)

Boek bestellen? Klik hier.

Meer hierover: