Geen iftar voor holebi’s: moslims cancelen ‘inclusief’ feestje

‘Een moment van verbinding en verzoening’

Sinds Koning Filip jaren geleden al aanschoof bij een iftar, weten we dat dit de naam is voor een maaltijd na zonsondergang, genuttigd door moslims tijdens de vastenmaand ramadan. Het heet ‘een moment van verbinding en verzoening’ te zijn. Dat was het blijkbaar niet toen de vzw Merhaba een iftar voor LGBTQ-ers (seksueel anders geaarden, ook wel queers genoemd) wou organiseren in de Antwerpse Roma-zaal, en deze moest afgelasten wegens dreigementen op de sociale media. De vzw blijft bijzonder zuinig met commentaar, en aanvaardt ook het voorstel van de Stad Antwerpen niet om het evenement te laten doorgaan onder politiebeveiliging . Te veel trammelant, vinden ze bij Merhaba.

Geen gesodomieter

Wellustige mannen van Sodom belagen de profeet Lot

De organiserende vzw blijft ook zwijgzaam over de hoek waaruit die intimidatie nu eigenlijk komt. Nergens worden man en paard genoemd. In een DS-interview van 22/3 gaat het ineens over ‘witte, mannelijke plegers’ (?), terwijl toch geen zinnig mens eraan twijfelt dat heethoofden uit de islamitische gemeenschap zelf achter de haatzaaierij zitten. Waarom zegt men dat niet met zoveel woorden?

De kans was dus niet denkbeeldig dat de imams van Borgerhout en omstreken tot de actie zouden oproepen, en de Roma-zaal door gelovigen zou belegerd worden.

‘Uit angst voor represailles’ klinkt het. Tja, zo gaan we er niet komen. Achter de stilte zit evenwel een ongemakkelijke waarheid: dit is het zoveelste bewijs dat dé grote inclusieve samenleving een mythe is, die vooral door allochtone populaties wordt ontkracht. Het standpunt van de islam over homoseksualiteit is namelijk bijzonder categoriek. Homo’s worden beschouwd als nazaten van de verdorven stad Sodom, waaruit de profeet Lot, achterna gezeten door Sodomieters, wegvluchtte. Gemeenschap tussen personen van hetzelfde geslacht wordt aanzien als obsceen en godslasterlijk, daar bestaat geen enkele ruimte voor rekkelijkheid (!).

De kans was dus niet denkbeeldig dat de imams van Borgerhout en omstreken tot de actie zouden oproepen, en de Roma-zaal door gelovigen zou belegerd worden. Meteen zet deze culturele kortsluiting de missie van Merhaba – ‘LGBT+ personen met migratieachtergrond te empoweren en ondersteunen’– op losse schroeven. Binnen de islam is seksuele andersgeaardheid gewoon geen optie. Punt.

Regenboog-schaamhaar

 Jenna Boeve (Groen) in de Belgian Pride 2022

Dat is een angel die blijft steken in het intersectionele plaatje, waar je meer punten krijgt naarmate je tot meer ‘onderdrukte’ groepen behoort (vrouw, holebi, gekleurd, moslim, gehandicapt…). Net daarom was de iftar in de Roma een geforceerde poging om dat plaatje toch te doen kloppen. Voor de gesubsidieerde diversiteitsindustrie is dit soort kruispuntoefeningen een dagvullende bezigheid. De vzw Merhaba is specifiek in het leven geroepen om de plooien in het diversiteitsverhaal glad te strijken, met niet al te veel succes. De vereniging is gevestigd te Brussel aan de Baksteenkaai. Als coördinatrice vinden we daar niemand minder terug dan Jenna Boeve, de Groen-diva die zich in haar ondergoed met zichtbaar regenboog-schaamhaar liet opmerken tijdens de Belgian Pride van 2022.

De vzw Merhaba is specifiek in het leven geroepen om de plooien in het diversiteitsverhaal glad te strijken, met niet al te veel succes.

Vergis u dus niet: dit is een project van politiek links. Als er iemand is in heel dat Roma-debâcle die tekst en uitleg moet geven, is het wel de groene coördinatrice van de organisatie achter de mislukte iftar. Binnen de redactie van het Canvas-programma De Afspraak kwam echter blijkbaar niemand op het idee om haar eens uit te nodigen. Wil men zo Groen uit de wind houden? Ook Vooruit en de PVDA gaven niet thuis wegens electoraal niet opportuun, en geen zin om de moslim-populatie voor het hoofd te stoten.

De politieke recuperatie komt begrijpelijkerwijze van rechts. Het Vlaams Belang, dat normaal weinig op heeft met de LGBTQ+ gemeenschap, en nog minder met de moslimvariant ervan, spreekt in een persboodschap van een ‘ellendige angstwekkende situatie’. Sam Van Rooy toetert moord en brand, alsof zijn eigen huis in de fik staat. De N-VA vindt, bij monde van Antwerps gemeenteraadslid Kevin Vereecken, de afgelasting van de queerse iftar ‘onbegrijpelijk’. Zelfs Bart Somers (Open-VLD) uit zijn afkeur, terwijl minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) voorstelt om naar het Hilton Hotel te verhuizen en aan te zitten bij de iftar van de Turkse Gülen-beweging. Dat zie je van hier, Turkse en Marokkaanse moslims kunnen niet door één deur, hebben eigen gemeenschappen, eigen moskeeën, en mixen vrijwel niet. Weer een kortsluitinkje in het intersectioneel model.

De witte zondebok

Hmm, niet echt…

Om al die lastige paradoxen en onverenigbaarheden te verdoezelen, zit er voor de diversiteitsindustrie maar één ding op: weerom de heilige oorlog tegen het racisme uitroepen, en alle pijlen richten op de super-geprivilegieerde zondebok, in casu de ‘witte’ mannelijke hetero. Dàt is de reden waarom Merbaha in een interview zomaar, uit het niets, in de richting van ‘dominante witte, mannelijke plegers’ wees.

Zo valt alles mooi op zijn plaats. Het is niet de schuld van de homofobe moslim, maar van de mannelijke blanke onderdrukker die de diversiteit bedreigt. Dus moet er raciaal gecorrigeerd worden, en verplicht bijvoorbeeld de VRT zichzelf ertoe om in élke reportage mensen van kleur of met een hoofddoek in beeld te brengen, al zijn die met een vergrootglas te zoeken. In dezelfde zin brengt de TV-reclame hardnekkig gemengde zwart/wit-gezinnen in beeld, zelfs met Aziatische kindjes, een biologische anomalie die het ontkennen van de evolutieleer benadert. We komen dit soort gezinnen in het echte leven zelden tegen: het zijn ideologische modellen die de paradoxen van de superdiversiteit moeten wegretoucheren.

Vroeg of laat staan we terug bij af, en zal ook links moeten erkennen dat de seculiere rechtstaat geen container is, maar de drager van een leidcultuur die vrijheid en tolerantie definieert.

Media, reclame én overheid trekken voluit die kaart van de ontwitting. Momenteel lanceert de stad Antwerpen een campagne tegen discriminatie, racisme en intimidatie. Prima. Er wordt aangemoedigd om tussen te komen bij gevallen van agressie: ook niks mis mee. Maar als voorbeeld van agressie in de publieke ruimte krijgen we een cartoon voorgeschoteld waarin een ‘witte’ man een gekleurde vrouw lastig valt. Hallo? Al wie in Antwerpen tram of bus neemt, weet dat in eerste instantie allochtone jongeren het probleem vormen. Als je dat ook in een boodschap zou verwerken, ware het kot te klein. Dus wordt de witte man de dader, een omkering die helemaal in het verlengde ligt van de woke-doctrine, waarover Antwerps burgemeester Bart De Wever menig spreekbeurt geeft.

Schieten we daarmee iets op? Natuurlijk niet. Vroeg of laat staan we terug bij af, en zal ook links moeten erkennen dat de seculiere rechtstaat geen container is, maar de drager van een leidcultuur die vrijheid en tolerantie definieert. Ideologieën en religiën die deze principes niet accepteren, hebben in die socio-culturele ruimte geen plaats. Tenslotte, als ik holebi was, zou ik me al helemaal niet inlaten met een godsdienst die deze levenswijze streng afkeurt. Dat lijkt me pure zelfkwelling.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Multicul, Politiek incorrect, wokisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Geen iftar voor holebi’s: moslims cancelen ‘inclusief’ feestje

 1. Van den Wijngaert zegt:

  Goed om dit schitterend verwoorde onderstaande nog eens te publiceren:

  Johan Verleye op 9 mei 2019 om 09:25

  Ik las ergens in een reactie op Facebook volgende tekst. Hij is van ene Eric Spreutel. Ik ken de man niet en ik weet ook niet hoe ik hem kan bereiken, maar ik vind dat hij het wel mooi heeft verwoord en ik hoop dat hij het mij niet kwalijk neemt dat ik hier zijn reactie overneem.

  “De hele dag van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat worden we in de media om de oren geslagen met moslims en hun islam. Of we dat nou willen of niet.
  Moslims vinden dat ze worden gediscrimineerd. Moslims vinden dat er haat tegen hen wordt gezaaid. Moslims vinden dat ze te weinig kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Moslims vinden dat er te weinig naar ze geluisterd wordt. Moslims vinden dat hun geloof te vaak in een negatief daglicht wordt geplaatst. Moslims vinden dat zij niet serieus genomen worden. Moslims eisen respect.
  Maar waarom zou ik in hemelsnaam begrip, laat staan respect, moeten opbrengen voor gecultiveerde domheid? Voor volstrekt willekeurige krankzinnige gebruiken en regeltjes? Voor de inherente onderdrukking van vrouwen en homo’s? Voor ingebakken kindermisbruik? Voor agressie en machogedrag? Voor mohammedanen die elkaar in het Midden-Oosten elke dag weer de hersens inslaan? Een derde deel van alle moslims wereldwijd, ongeveer half miljard mensen, bestaat uit extremisten. Zij vinden dat je iemand mag vermoorden als hij of zij besluit niet langer in Allah te geloven en uit de islam te treden.
  Ons hele leven wordt tegenwoordig beheerst door gezeik met de islam, gejammer over en door moslims, gezanik over en met Marokkanen, gezeur over en van Turken. Dit slokt de media helemaal op. Non-discussies over of iets halal of haram is. Over wat wel en niet mag tijdens ramadan. En hoe niet-moslims zich dan dienen te gedragen om respect te tonen. Over het gejengel van de islamitische gebedsoproep (azaan) en of we die in de publieke ruimte moeten toestaan. Of er speciale gebedsruimtes voor moslims moeten worden ingericht in openbare gebouwen. Welke muziek je wel of niet mag beluisteren als moslim. Of mannen vrouwen de hand mogen schudden, ja of nee. Of sharia-rechtspraak ook in het Westen kan worden ingevoerd voor moslims. Wat de imam ergens van vindt, van ingegroeide teennagels tot ruimtevaart. Of Islamitische Staat, de Taliban, Al Qaida, Boko Haram en al die andere islamitische terreurorganisaties nou wel of geen exponenten zijn van de islam. Of de islam moet worden onderwezen op openbare scholen. Of het uitbetalen van rente is toegestaan. Of vrouwen gescheiden moeten zwemmen of niet. Of het presenteren van onwelgevallige uitslagen van enquêtes onder moslims, nou wel of niet stigmatiserend is. Of imams die joden en homo’s dood wensen wel of geen haatpredikers zijn. Of moslims Westerlingen ‘Fijne Kerstdagen‘ mogen wensen of niet. Gedram over de bouw van megamoskeeën overal in België, zo groot en zo veel mogelijk. Ga maar door. De waanzin houdt niet op.
  Je komt niet meer toe aan leuke dingen, zoals muziek, film, literatuur, kunst, hersengymnastiek, wetenschappelijk bespiegelingen, filosofische overpeinzingen, onbelemmerde humor, open gedachtewisselingen, enzovoort, enzovoort. Kortom: de zaken die het leven verrijken en mooi maken. Nee, de hele dag worden we met moslims en hun islam geconfronteerd. Meestal in negatieve zin, met dood, verderf, criminaliteit, misbruik en geweeklaag. Vaak vanwege trivialiteiten in en rondom de islam. En regelmatig in geforceerd positieve zin, omdat het mainstream journaille het tot hun taak rekent om moslims en de islam zoveel mogelijk in een gunstig daglicht te plaatsen. Ter compensatie van al het eerdergenoemde slechte nieuws.
  Dit alles maakt mij enorm islam-moe. Ik heb het helemaal gehad met dat eeuwige gejeremieer en die voortdurende exclusieve focus op moslims als zogenaamde ‘slachtoffers’ van onze Westerse maatschappij. Hou toch op! Iedereen die zich een beetje schikt krijgt hier meer kansen dan waar ook ter wereld.
  Ik wil eigenlijk helemaal geen tijd verspillen aan die geïnstitutionaliseerde achterlijkheid. Maar ik moet wel, want het dringt zich aan mij op, op een agressieve dominante manier, in de media, op internet, in de samenleving. Het beukt op je in, dag na dag, week na week, maand na maand, het hele jaar door. De enige manier om je hieraan te onttrekken is je volledig af te sluiten. Ik luister en kijk al nauwelijks meer naar de publieke omroep. En de nieuws- en actualiteiten-programma’s van de commerciële omroep zijn al niet veel beter. Ik betrap me erop dat ik steeds minder kranten lees. In de mainstream media is eenzijdigheid troef. Ik voel me geestelijk gegijzeld.
  België en de rest van Europa worden steeds minder vrij. Elke dag wordt ons geïnstrueerd hoe we moeten denken over moslims en de islam. Een open samenleving die zich voortdurend moet aanpassen aan de eisen van één groep is geen open samenleving meer. Nog een paar decennia en het vrije Westen is dood. Ten prooi gevallen aan één groep eeuwig verontwaardigde relatieve nieuwkomers, die eisend en jammerend door het leven gaan. Een bevolkingsgroep die nog altijd groeit. Een verongelijkte groep die haar stempel op de Westerse wereld wil drukken. Koste wat het kost. Liefst zo luidruchtig en opzichtig mogelijk.
  Ik zie het somber in. Welkom in de toekomst van Europa!

 2. Sylvia, Vieke, whatever ... zegt:

  Tuurlijk komen die bedreigingen van moslim kant, de daders dienen opgespoord te worden en voor het gerecht te verschijnen, punt uit. En om zicht op het diversiteitsplaatje te krijgen, zou het verplicht moeten worden om het woord ‘jongeren’ eindelijk eens te gaan preciseren!

  • Van den Wijngaert zegt:

   Zoals in Brazilië …
   Maar daar zijn ze hier te politiek correct voor.

  • dzjakke Dzjakke zegt:

   Het gemanipuleer met de taal verbood het woord allochtonen.
   Dat werden jongeren.
   Eigenlijk zijn het wilden.

  • Van den Wijngaert zegt:

   Hallo Unia en dat nieuw orgaan van VL ?
   Komt er nog wat van of doofpot ?

 3. Jean zegt:

  ” Ideologieën en religiën die deze principes niet accepteren, hebben in die socio-culturele ruimte geen plaats. ”

  Terwijl de door de Zionisten opgestookte sukkels van Europees rechts op deze blog, hun Islamofobie botvieren, wordt de agressieve LGBTI cult massaal door de strot geduwd bij kinderen op jonge leeftijd via het onderwijs.

  LGBTI, zoals onderzoek heeft bewezen, wordt gekarakteriseerd door mentale ziektes, depressies en een hoog aantal zelfmoorden, en dan hebben we het nog niet over de geslachtsziektes. Homoseksualiteit en pederastie gaan ook hand in hand.
  Naast intolerant, is de LGBTI cult dusdanig agressief dat men boeken voor kinderen heeft geschreven en herschreven om die kinderen al op zeer jonge leeftijd te indoctrineren met LBGTI perversiteit. In Nederland en de VS zijn er al aardig wat burgerbewegingen (ja BURGERbewegingen), op gang en worden er vragen in de tweede kamer gesteld, en ook in België is er beweging op dit gebied.

  De perverse radicale vrijheid van de fossiele Sanctorum zal uit de socio-culturele ruimte verbannen moeten worden, voordat er nog een generatie ziekelijk nageslacht wordt gecreëerd. De man is dusdanig verblind door zijn perverse afgedane twintigste-eeuwse liberale democratie dat hij blijkbaar niet eens door heeft wat er gaande is, en zich als een deugdzame priester van het doorgeslagen liberalisme gedraagt vanwege zijn afkeer van de islam, en zijn spotziekheid voor alles wat niet in zijn heilige liberale straatje past.
  Het zal van religieuze en gezond verstand bewegingen moeten komen om ook deze door de twintigste-eeuwse radicale liberalen veroorzaakte pest een halt toe te roepen.
  We zullen wel zien voor wie er geen plaats is.

  • dzjakke Dzjakke zegt:

   Dit is uit een ander en beter vaatje getapt, het is een cynisme grand cru!

   • dzjakke Dzjakke zegt:

    Er gebeuren veel meer fietsongevallen dan de officiële statistieken doen vermoeden. Het gaat dan vooral om eenzijdige fietsongevallen: ongevallen waarbij er geen tegenpartij betrokken is. het is een Luxemburgs complot tegen de rattenvangers! Een opgestookt verhaal wat duidelijk uit een zekere koker komt, een kaping van het probleem van ongebreidelde migratie, een verdeel en heers politiek: daarom zijn er obstakels op de weg: paaltjes die verkeerd geplaatst zijn en waar men tegen rijdt wat duidelijk een afleidingsmanoeuvre is van tirannieke en dictatoriale bewegingen, zoals de lockdowns, medische tirannie, de LGBTI cult en de kerkelijke organisaties! Bovendien heeft het Luxemburgs openbaar ambt veel Luxemburgse niet-ingezetenen in dienst genomen, met name Belgische grenswerkers. Dat is geen Nederlands of Amerikaans fenomeen, België neemt alles over. En dat terwijl de door de Zionisten opgestookte sukkels van Europees rechts op deze blog, hun Islamofobie botvieren! Je moet al dom zijn om dat verband niet te zien!!!

  • Jean zegt:

   Oud rechts, zoals de PVV onder leiding van keppeltje Wilders, en Vlaams Belang, en het oud rechts in andere Europese landen, is corrupt. Hun verhaal dat de islam Europa zal overnemen en het grootste gevaar is voor de vrijheid, is een opgestookt verhaal wat duidelijk uit een zekere koker komt, een kaping van het probleem van ongebreidelde migratie, een verdeel en heers politiek, en een afleidingsmanoeuvre. Ondertussen steunen zij expliciet of impliciet tirannieke en dictatoriale bewegingen, zoals de lockdowns, medische tirannie, de LGBTI cult, en de grote leugen van de zogenaamd door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

   Onderstaande is geen Nederlands of Amerikaans fenomeen, België neemt alles over.

   Succes! Na petitie vertrekt pedofilie-schrijver Pim Lammers uit Kinderboekenweek:

   https://geziningevaar.nl/artikelen/succes-pedofilie-schrijver-pim-lammers-trekt-zich-terug-na-petitie-van-gezin-in-gevaar

  • Machteld De Hoon zegt:

   Nou moe!!!

 4. Marc Schoeters zegt:

  Enkele jaren geleden zat ik als leerkracht Nederlands voor anderstaligen samen met mijn cursisten – ná de eindproeven – gezellig op het terras van mijn stamkroeg in Antwerpen. Ik had mijn favoriete bier besteld – en vele van mijn cursisten hún favoriete alcoholische drank Maar sommige van de aanwezige cursisten hielden het bij een kopje thee – of een glaasje frisdrank. Geen probleem – vrijheid, blijheid!

  Op een bepaald moment echter kwam het gespreksonderwerp aan de cafétafel op de netelige kwestie van homoseksualiteit. Ik meen me te herinneren dat een Perzische jonge vrouw het te berde bracht. Zij wierp op dat het een schande was dat vele zichzelf “religieus” noemende mensen zo’n haat tegen homo’s koesterden. Tussen haakjes – voor wie het niet uit eigen hand zou weten – de overgrote meerderheid van de Iraniërs in ons land hebben absoluut het schijt aan de achterlijke islam. In elk geval viel er bij het onderwerp “homoseksualiteit” een ongemakkelijke stilte aan de tot dan toe gezellige cafétafel. Tot die stilte door een Marokkaanse cursist werd doorbroken. Hij verklaarde onomwonden dat homoseksualiteit “haram” was – en dat de plegers ervan zonder verwijl in de hel zouden belanden. Zo had zijn god en zijn profeet het gedecreteerd. En hij was een “fatsoenlijk” mens.

  Bijna niemand aan het cafétafeltje – zeker niet mijn cursisten uit Italië, Frankrijk, Griekenland, Portugal, Mexico en Japan – vond het nodig om enig weerwoord te geven aan de veroordelende woorden van hun mohammedaanse collega-student. En de meeste van mijn collega-leerkrachten Nederlands voor anderstaligen zou ook laf de mond hebben gehouden – uit dijen-samenknijpende politieke correctheid. Liever de “schone vrede” bewaren dan voor de échte vrijheid opkomen! Zo ken ik ze – de politiek-correcte schijnheiligen. Maar ík besloot zonder aarzelen daar en dan aan het cafétafeltje om dat Marokkaans ventje – dat gedurende heel de cursus Nederlands geen gelegenheid voorbij liet gaan om luid “respect” te eisen van zijn medecursisten voor zíjn “cultuur” en zijn “religie” – van weerwoord te dienen.

  Ik vroeg het homovijandige mohammedaanse mannetje: “Is Allah de almachtige heerser over het hele universum – over alle zonnen en planeten en sterrenstelsels?” Hij antwoordde: “Natuurlijk!” Ik vroeg hem toen of hij wist dat het universum zo’n vijftien miljard lichtjaar groot was. Dat wist hij natuurlijk niet – maar hij knikte bevestigend. En toen stelde ik hem de vraag: “Waarom zou jouw almachtige god die heerst over een universum van vijftien miljard lichtjaar zich in hemelsnaam bezighouden met de kwestie of jij je piemeltje van vijftien centimeter in het juiste gat steekt?” Hij begreep het eerst niet – en iemand anders moest het voor hem in Arabisch vertalen. Toen sprong hij kwaad op en liet ons gezelschap aan de cafétafel achter.

  Ach – misschien had ik met die vermelding van “vijftien centimeter” het een en ander wel overschat.

  • dzjakke Dzjakke zegt:

   Je had bovendien nog kunnen vragen, als got de mens correct geschapen had, waarom er dan van de profeet (en hij-die-niet-genoemd-mag-worden jawee) tóch nog een velletje af moet ? Wie durft de schepper verbeteren?

Reacties zijn gesloten.