Qatar bis: drieduizend jaar excuses, en dan komt u er nog goedkoop van af!

Nog maar juist heb ik me eens goed laten gaan over Filip, de Blode Duivels en Qatar, waar het WK voetbal heden wordt afgetrapt, of de moderne shariastaat verrast ons te elfder ure met de mededeling dat er geen druppel alcohol mag vloeien in en rond de stadions. Dat was niet afgesproken, het is in feite gewoon contractbreuk, maar FIFA-baas Gianni Infantino slikt het affront vlekkeloos, met de mededeling ‘Je gaat niet dood van drie uur geen bier te drinken’. Dat klopt, je leeft er zelfs langer van, maar de vraag is hoe. Overleven op Cola en Fanta, zoals de Qatarezen moeten doen, dan verga ik nog liever in de woestijn. Nooit was thuisblijven zo aantrekkelijk.

Denk nu niet dat het bij dat alcoholverbod om streekbieren of onze pilsmerken gaat, zelfs geen Jupiler: de Amerikaanse gigant Budweiser (behorend tot de AB Inbev-groep) had als sponsor het monopolie om in en rond de stadions alcoholhoudende dranken te mogen slijten. Het is een flets bier dat kenners bij ons als kattenpis zouden omschrijven, waarbij vergeleken Heineken een grand cru is. Iets als Cola en Fanta dus, of waarom zelfs de meest fervente Rode Duivelsupporter paste voor dit evenement. Tenzij betaald door Qatar, hotel inbegrepen, om ‘positieve boodschappen over het gastland te verspreiden’. Ergens moet daar de Arabische versie van Noël Slangen rondlopen.

150 generaties

Qatarees café zonder bier

De gigantische stapel lege blikken die de supporters daarbij in en rond de stadions zouden achterlaten, had moeten weggewerkt worden door een extra lading ‘gastarbeiders’, per slavenschip aangevoerd uit Kenia, een activiteit waar Arabieren historisch een grote expertise in hebben. Nu het alcoholverbod dit overbodig maakt, zal men allicht deze werkkrachten gewoon overboord gooien, ook een klassieke techniek uit de tijd van de grote slaventransporten, wanneer een schip bijvoorbeeld teveel diepgang maakte.

Er zijn maar drie gastarbeiders overleden, geen duizenden, en die drie zijn dan vermoedelijk nog gestorven van verveling op een van hun talrijke vrije dagen.

Hoger vernoemde FIFA-baas Infantilo vindt dat allemaal misplaatste opmerkingen en blijken van een gemis aan respect tegenover het gastland. Er zijn maar drie gastarbeiders overleden, geen duizenden, en die drie zijn dan vermoedelijk nog gestorven van verveling op een van hun talrijke vrije dagen. In een indrukwekkende speech, waarin hij de kritiek op Qatar genadeloos de grond inboorde, springt er toch één passage bovenuit, namelijk deze: ‘Voor wat Europa de vorige 3.000 jaar heeft gedaan, zouden we de volgende 3.000 jaar nog excuses moeten aanbieden.’

Ola zeg. Om een steenrijke oliestaat te verdedigen, waar democratie een onbekend begrip is, verrast deze schuldbekentenis toch wel. Het is bij ons al een tijdje dat homo’s niet in de gevangenis vliegen en dat vrouwen alleen op straat mogen lopen. En ondanks de inspanningen van Quickie zijn journalisten bij ons nog altijd niet verplicht om een app op hun GSM te plaatsen waarmee ze kunnen getraceerd worden. Desondanks moeten wij nog 3000 jaar excuses aanbieden voor ons wangedrag. Dat is omgerekend 150 generaties, begin er maar aan. Horen daar ook stokslagen op de blote billen bij? Misschien, wie weet, als de sharia erdoor komt.

Woke-strategie

Baron Michel D’Hooghe: een van de bezielers van de Qatarlobby binnen de FIFA

Kadert men de ronduit groteske uitspraak van Gianni Infantino in een breder perspectief, dan wordt veel duidelijk: de FIFA-baas pakt hier uit met onvervalste woke-retoriek. Dat houdt in: een schuldbekentenis uiten in hoofde van de ‘witte’ Europeaan, waarachter een strategie zit om de aandacht af te leiden van de eigen rotte business en/of machtspolitiek. Want de wereldvoetbalbond sleept zelf een geur met zich mee van corruptie, anders had Qatar dat kampioenschap nooit kunnen organiseren

Een afleidingsmanoeuvre dus. Zoals de anti-racisme campagnes vooral bedoeld zijn om op het geweten van de supporters te werken, zo haalt Infantino nu alles uit de kast om een mistgordijn op te trekken rond de stinkende FIFA-potjes. De voorzitter van de wereldvoetbalbond heeft recht gesproken: het is allemaal uw schuld.

Zoals de anti-racisme campagnes vooral bedoeld zijn om op het geweten van de supporters te werken, zo haalt Infantino nu alles uit de kast om een mistgordijn op te trekken rond de stinkende FIFA-potjes.

Onder deze corrupte kliek die via omkoping het Qatar-tornooi regelde, vinden we namen als Baron Michel D’Hooghe, gewezen voorzitter van de Belgische Voetbalbond en van Club Brugge. Zijn zoon is als orthopedist aangesteld in een privé-kliniek te Doha, zo weet sportjournalist Hans Vandeweghe te vertellen, en wil uiteraard van Qatar geen kwaad woord horen. Heel dit groezelige milieu, waarvan de Zwitser Sepp Blatter en de Franse ex-voetbalvedette Michel Platini de spil waren, alvorens Infantino het overnam, leeft van onderhandse steekpenningen en smeergeld.

Het verhaal is ondertussen algemeen bekend dat genoemde Platini op dringend verzoek van de toenmalige president Nicolas Sarkozy de kandidatuur van Qatar steunde, voorwaarde die het oliestaatje stelde voor de aankoop van Franse straaljagers ter waarde van 14,6 miljard dollar. We gaan hier niet heel de schimmige FIFA-historiek nog eens uit de doeken doen. Punt is dat deze cashmachine veel te verbergen heeft, journalisten ook verwent en omkoopt, maar daarnaast het grote publiek bewerkt met woke-achtige culpabiliseringscampagnes om de vis te verdrinken.

Qatar Investment

Een hoop schoon Belgisch volk op de thee bij de Emir (2015)

Natuurlijk is dat Qatarbashen van Europeanen een ietsepietseke hypocriet, dat is wel waar. Het Belgische en Vlaamse bedrijfsleven loopt er al tien jaar de deur plat om zaken te kunnen doen. In 2015 streek er een imposante handelsdelegatie in de Golfstaat neer, onder leiding van prinses Astrid. Naast zes ministers, ­onder wie Didier Reynders (MR) en Philippe Muyters (N-VA),- waren zowat 250 bedrijven klaar om de sjeiks op te vrijen. Toen al werden deals gemaakt voor bouwcontracten met het oog op dit voetbaltornooi. Zo werd de bouw van twee WK-stadions toegewezen aan de Belgische betonboer Besix.

Volkswagen, Porsche, met een oliestaat als hoofdaandeelhouder, doet het een belletje rinkelen? Vroeg of laat vertaalt deze financiële participatie zich in economische macht én politieke invloed.

Vergeten we ook niet dat de oliestaat zich via Qatar Investment Authority ondertussen wereldwijd inkoopt in grote Europese industriespelers als Volkswagen, Porsche, Siemens en TotalEnergies. Volkswagen, Porsche, met een oliestaat als hoofdaandeelhouder, doet het een belletje rinkelen? Vroeg of laat vertaalt deze financiële participatie zich in economische macht én politieke invloed. Tenslotte is Qatar voor België een belangrijke leverancier van vloeibaar gas, aangeleverd in Zeebrugge. Zeker nu Poetin de kraan dichtdraaide, zijn we de shariastaat dankbaar onder het motto, vrij naar de Romeinse keizer Vespasianus, ‘Gas stinkt  niet’. Of toch een beetje?

De nu al historische woorden van Gianni Infantino honoreren dus ook de woestijnprinsen met het zwarte goud dat we nog altijd niet kunnen missen. Zo kregen de Saoedi’s de  Grote Moskee in Brussel cadeau begin de jaren ’70, en zo kwam de Resolutie van Straatsburg tot stand: meer Europese islam om de Arabische olieleveranciers te vriend te houden. It ’s all about oil, you stupid. Nu ook in gasvorm verkrijgbaar. Ik zal het als Cato blijven herhalen: we moeten dringend af van fossiele energie, daar is zelfs geen klimaatakkoord voor nodig. En ook geen voetbaltornooi of de boycot ervan.

Luistertip: Café zonder bier (Bobbejaan Schoepen)

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee. 
Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Politiek incorrect, Sport. Bookmark de permalink .

10 reacties op Qatar bis: drieduizend jaar excuses, en dan komt u er nog goedkoop van af!

 1. madyvermeulen zegt:

  De machtigen der aarde the money. De machtelozen de miserie.
  We worden openlijk en schaamteloos aan sharia-krapuul overgeleverd. De politieke en andere woke-zotten zullen content zijn.
  We weten nu al wie niet thuis zal zijn als heel Europa zucht onder het islamitische juk dat ons in 1975 werd “geschonken” in een resolutie in Straatsburg. Een resolutie die door heel wat slippendragers van het Belgische regime gelogenstraft wordt.
  De koninklijke gebloedigde die de grote moskee in Brussel cadeau deed aan islamitische slavenhandelaars werd ei zo na heilig verklaard. Ik ben benieuwd welke grote politieke, sportieve en andere machtigen der aarde, waarvan we 12 jaar lang geen woord van kritiek hoorden op de organisatie van het WK in een islamitische schurkenstaat, zich dan zullen proberen te verantwoorden.
  Gelukkig zijn kerk en staat, alsook politiek en justitie, gescheiden in België. Toch?

  • Johan zegt:

   U bent goed het slachtoffer van propagandisten, die u flink gehersenspoeld hebben. U papegaait alle beelden na die u door de etnische zuiveringsstaat Israël en haar westerse propagandakanalen worden voorgeschoteld.

 2. THEUNIS Victor zegt:

  Het is wel duidelijk dat Gianni Infantino hier nog de meubelen probeert te redden voor Qatar maar dan wel op een nogal zeer infantiele manier. Voor de echte verantwoordelijken moet men zich toch in de eerste plaats wenden tot Nicolas Sarkozy en zeker tot Michel D’Hooghe als geneesheer en voorzitter van het medisch comité van FIFA die hier toch een zeer grote verantwoordelijkheid droeg op medisch vlak alleen al.
  Veel sponsors die geen ‘afvaardiging’ sturen, sponsors die hun producten niet ter plaatse niet aan de man mogen brengen want niet in overeenstemming met de geplogenheden van het land enz……
  Hoe gaat Qatar reageren mocht, en ik vrees er voor, dit WK op een fiasco zou aflopen.
  Gaat sjeik Tamim bin Hamad Al Thani de gaskraan naar Europa dichtdraaien mocht blijken dat hij internationaal figuurlijk in zijn blootje gezet wordt?
  Het zal voor Gianni Infantino en zijn nazaten zeker 3.000 jaar duren vooraleer hij nog eens voet aan de grond in Qatar zal kunnen/mogen zetten. Hij zal de gebeten hond zijn alhoewel het kwaad reeds veel eerder geschied is. En laat daar nu zijn grootste fout zitten, hij heeft nagelaten om die toewijzing sinds zijn aantreden in 2016 alsnog te corrigeren, laat staan geprobeerd te hebben.
  Het maakt alleen duidelijk dat sport en politiek zeer nauw verbonden zijn, eender waar het gehouden wordt.

 3. Eric de Eerste zegt:

  Inderdaad, onze afhankelijkheid van de Arabieren is de enige goede reden om van fossiele brandstoffen af te geraken. Maar net die reden wordt nooit aangehaald, wat natuurlijk merkwaardig is.
  Ondertussen rukken ook de Chinezen in Zuid-Europa op. Ze hebben al heel wat in handen in Griekenland, Albanië en Noord-Italië. Niemand die zich daarover druk maakt. Maar zou het niet zomaar kunnen dat de plannen om een digitale pas en een sociaal kredietsysteem in Europa in te voeren bestaan om diezelfde Chinezen te plezieren ? Zoals men de Arabieren wou plezieren door Europa niet alleen te omvolken, maar ook te islamiseren?
  De beste optie bleef: zaken doen met het Rusland van Poetin. Maar net voor die optie heeft men niet gekozen. Het zal Europa eens berouwen. Je kan je beste klanten annex leveranciers niet blijven tegen de schenen schoppen !

  • Johan zegt:

   De boven ons gestelde hypocrieten hebben hun mond vol over multiculturalisme, maar ze sluiten een hele cultuur en alle subculturen af van het Westen, en daarbij ook een historische culturele band met de hoofdcultuur van Rusland, inclusief hoge cultuur. Het multiculturalisme is dus dat wat zij opleggen, je hebt er niet over te kiezen, je mag niet zelf banden aangaan, maar ze worden je opgelegd. Ondertussen sluiten ze een verbond met een corrupte maffioso staat, Ukraine, en door de oorlog te voeden en Ukraine op te hitsen ligt een heel land strak in puin.
   Criminele hypocrieten en bandieten.

 4. Miel zegt:

  3000 jaar slavernij. De Europeanen doen dat natuurlijk al véél langer. Slaaf is het oudste beroep ter wereld. Of toch bijna. Zolang er Europeanen bestaan, zijn er al slaven. (Er wordt zelfs gefluisterd dat er ook slavernij voorkwam buíten Europa.)
  Voor de Antwerpenaars: ga eens naar de hoek van de Sint-Jacobsmarkt en de Lange Nieuwstraat. Daar hangt een beeld aan de muur van een heel oud huis, dat een geketende slaaf afbeeldt. Een Europese slaaf, die gevangen werd genomen door de Moren. Qatar maakte destijds deel uit van het Ottomaanse rijk, dus zaten er misschien ook toen als Qatarezen aan boord van de galeien die Europeanen tot slaaf maakten. En die slaven konden door de Trinitariërs worden vrijgekocht (een slaaf, ook een Europese, is immers koopwaar).
  Dus: zeg niet dat er in Antwerpen niet aan bewustwording wordt gedaan omtrent slavernij!

  • Johan zegt:

   Bedenk ook dat de Joden een disproportioneel aandeel hadden in slavernij, en de handel in slaven, iets wat buiten de media wordt gehouden, academici die dat hebben onthuld en professors die dat in hun lesprogramma’s opnamen werden verketterd en eruit gewipt.
   Ook in de slavenhandel en het slaven houden, opgezet door de West-Indische Compagnie, en in de VS, waren disproportioneel veel Joden betrokken.|
   De bewustwording daarvan wordt stelselmatig tegengehouden, want eeuwige slachtoffer rol doet veel geld rollen.

   • madyvermeulen zegt:

    Vergeet koning Leopold II van België niet, Mohamed. De ‘visionair’ (dixit Louis Michel) en massamoordenaar die verantwoordelijk is voor miljoenen slaven en doden, en afgekapte kinderhandjes.

  • Johan zegt:

   https://www.de-lage-landen.com/article/met-de-goedkeuring-van-de-bijbel-de-west-indische-compagnie-en-de-slavenhandel

   Wat men er niet bijschrijft is dat het ook met goedkeuring van de Talmud was, waarin negers als vervloekte lagere wezens beschreven werden, en goy’s ook als lagere wezens, net een trapje hoger, met de Joden als superieure wezens. Als men dat schrijft, en de disproportionele betrokkenheid van Joden erbij betrekt, dan kan men met honderd procent zekerheid de biezen pakken. De strategie is om altijd naar de blanke Europeaan en Amerikaan te wijzen, Joodse organisaties en de in hun broek schijtende westerse overheidsdienaren en dienaren van de instituties doen daar naar hartelust aan mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s