Agent doodgestoken door moslimterrorist: zomaar ‘dramatisch’?

Unisono betuigen de politici hun medeleven aan de nabestaanden van de agent die afgelopen donderdag in Schaarbeek werd doodgestoken onder de kreet ‘Alahoe Akbar’. Een collega van de agent is in levensgevaar. De dader, Yassine Mahi, is gekend bij het OCAD. Hij zat tot 2019 in de gevangenis en stond op de CELEX-lijst van gedetineerden die onder speciaal toezicht staan omdat ze ook in de gevangenis actief blijven als moslimextremist.

Opvallend is dat de man zich voor zijn actie had aangeboden met haatboodschappen jegens de politie, ‘psychologische hulp’ vroeg, en door de agenten op advies van een magistraat vriendelijk werd begeleid naar het universitair ziekenhuis Saint-Luc voor psychologische zorg. Vergeten die OCAD-databank te raadplegen?

Dubbele maatstaf

Annelies Verlinden - WikipediaMinister Verlinden: poging om met emotaal verantwoordelijkheid af te wentelen

Behalve VB-voorzitter Tom Van Grieken maakt geen enkele politicus in zijn/haar betuiging van medeleven ook maar enige allusie op de drijfveer van de man en zijn achtergrond. Men vond het vooral ‘dramatisch’ en ‘hartverscheurend ‘(sic, minister Verlinden). Dat was inzake de ‘huiszoeking’ bij Yannick Verdyck wel anders: een man met een blanco strafblad die in Merksem door een Franstalige brigade van de Special Forces werd neergekogeld en overal, in alle media, evenals door minister Verlinden, werd afgeschilderd als een ‘extreemrechtse terrorist’. We wachten trouwens nog altijd op de uitslag van het onderzoek door Comité P in verband met deze executie.

Deze dubbele maatstaf is frappant en typeert de schroom bij de politieke wereld om het gevaar te situeren waar het zich echt bevindt: in de brede laag van de moslimsubcultuur die zich expliciet richt tegen de democratie en de rechtstaat, en ijvert voor een sharia-staat. Dat is en blijft het einddoel, en daar wordt ook geen geheim van gemaakt.

Of Yassin M. dan alleen handelde of niet, is niet de kern van de zaak. De Koran zelf inspireert de geesten, en dat is nog gevaarlijker dan een fysiek complot.

Het feit dat justitieminister Van Quickenborne zich in september genoodzaakt zag om de erkenning van de Moslimexecutieve in te trekken, omdat deze nooit iets anders is geweest dan een duikboot van de radicale islam, bovendien gelinkt aan de Marokkaanse geheime dienst, toont ook waar het op staat. Of Yassin M. dan alleen handelde of niet, is niet de kern van de zaak. De Koran zelf inspireert de geesten, en dat is nog gevaarlijker dan een fysiek complot.

Diffusionisme

Werd Yannick Verdyck geliquideerd om de mythe van ‘extreemrechtse terreur’ levendig te houden?

Het op een hoopje gooien van alle vormen van zogenaamd ‘extremisme’ is onhoudbaar. De grote dreiging vandaag komt van één kant, en elke ontkenning daarvan door politiek en media sterkt de radicale islam in de overtuiging dat deze samenleving rijp is voor de dhimmitude.

De attitude van minister Verlinden is buitengewoon dubbelzinnig. Want door haar medeleven te betuigen ‘vergeet’ ze dat ze als minister van binnenlandse zaken verantwoordelijk is voor de politie, meer bepaald ook voor de manier waarop deze de databanken (niet) raadpleegt als er zich zo’n man op het politiebureel aanbiedt. Anders gezegd: de minister is bestuurlijk verantwoordelijk voor de dood van de agent, terwijl haar collega justitieminister Van Quickenborne evenmin vrijuit gaat.

Ondertussen blijft het woord ‘islamofobie’ dé stoplap als het gaat over het (niet) benoemen van het probleem

Deze miscommunicatie tussen politiek en gerecht is méér dan een technisch mankement: globaal ontbreekt de politieke reflex om de radicale islam als een probleem hors catégorie te zien, en werkt er een politiek correcte schroom om het te benoemen en ernaar te handelen. Dat is niet eens een links/rechts-kwestie maar een zaak van goed (of slecht) bestuur. Ondertussen blijft het woord ‘islamofobie’ dé stoplap als het gaat over het (niet) benoemen van het probleem, en blijft het zoeken naar ‘extreemrechtse pistes’ een alibi om een diffuus beeld van een algemene terreurdreiging op te hangen, waarvan het moslimextremisme maar één facet zou zijn.

Dat is de reden waarom Yannick Verdyck, iemand met libertarische (en dus ‘staatsgevaarlijke’) ideeën, werd aangepakt: om de vis te verdrinken. De mainstream media, De Standaard voorop, deden dapper mee om deze framing te verspreiden. Deze diffusionistische bijziendheid van politiek, media en justitie, waarbij dan ook nog eens een stuk amateurisme en incompetentie meespelen, wordt uiteraard vooral door links gecultiveerd. Maar nogmaals: hoe meer men aan ontkenning en verbloeming doet, des te sterker zal die subcultuur zich manifesteren, als de voorhoede van een sharia-omwenteling. Waarna ook links en groenlinks met hun genderfantasieën zullen opgeruimd worden, maar dat beseffen ze nog niet.

De paradox van de tolerantie

Het begrip ‘staatsvijand’ is in dat opzicht compleet vervuild. Men kan het op elke postzegelclub toepassen, als men maar ver genoeg gaat in associatieve research (X kent Y, die Z heeft gelezen…).  Dat zijn heksenjachtmechanismen, terwijl inzake de moslimdreiging men helemaal niet hoeft te spitten naar obscure netwerken, men hoeft maar zijn oor te luisteren te leggen in de moskee. Dat de Staatsveiligheid potentiële terreur in kaart probeert te brengen, -zie ook de radicalisering in de gevangenissen- is nu eenmaal haar taak. Maar er moet een duidelijke afscheiding getrokken worden tussen vrije meningen en kwaadaardige ideologieën.

De politievakbonden zijn furieus, terecht, want het zijn hun mensen die de hypocrisie van de politiek op het terrein cash betalen.

Dit onderscheid gaat over de mate waarin een samenleving zichzelf de nek kan omwringen door krachten vrij spel te geven die haar fundamenten willen vernietigen. Een paradox waar Karl Popper op wees (‘The Open Society and Its Enemies’, 1945). Ik zal nog duidelijker zijn: de islam moet als destructieve en vrijheidsbedreigende ideologie een aparte kwalificatie krijgen. Niet zomaar een staatsvijand, maar een vijand van de rechtstaat, dat is iets helemaal anders. Ik ben als Vlaams republikein ook een ‘vijand’ van de Belgische staat, maar ben niet van plan een agent daarvoor neer te steken.     

Het is dus niet zomaar ‘dramatisch’, het is onversneden islamo-fascisme en de politiek dient dat ook zo te kwalificeren. De politievakbonden zijn furieus, terecht, want het zijn hun mensen die de hypocrisie van de politiek op het terrein cash betalen. De kreet ‘Alahoe Akbar’ (Allah is de grootste) lijkt een vast motto waarmee die ideologie zich op beslissende momenten kenbaar maakt. Het was ook de kreet waarmee de gebroeders Kouachi in 2015 de lokalen van Charlie Hebdo bestormden en een slachting aanrichtten. Het is voor ons een waarschuwing dat God en godsdienst geen plaats hebben in de organisatie van een samenleving. Zoals gezegd: de meningen zijn vrij, maar het grote gelijk mag binnen de perken blijven. Dit principe heet, met een ouderwets woord, verlichting.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee. 
Dit bericht werd geplaatst in Burgerzin en onzin, Het politiek theater, Multicul, Politiek incorrect. Bookmark de permalink .

39 reacties op Agent doodgestoken door moslimterrorist: zomaar ‘dramatisch’?

 1. boy in a bubble zegt:

  Edoch, Timothy McVeigh (°NY, 1968 – † Indiana, 2001) vergeten? Geen achterlijke moslim, maar ‘white terrorist’ met een IQ van 126, ook een ‘prepper’!

  • Marc Schoeters zegt:

   Dit is natuurlijk een “jij-bak” van jewelste. Die vele tienduizenden doden in het Westen gepleegd door vijanden van onze beschaving – worden hier met één naam weggeveegd: Timothy McVeigh. Een “white terrorist”. Waarom in godsnaam die laffe “woke”-term – en hem niet gewoon benoemen als blanke massamoordenaar?

   Maar dat neemt niet weg dat deze reactie een weerzinwekkende “jij-bak” is die bewijst hoevelen hier bij ons in hun “denken” van het padje losgerukt zijn. “Edoch, Timothy McVeigh” – als antwoord op de mohammedaans gedreven moord op een politiemens die zijn jonge leven gaf om ons te beschermen. Wie zo’n reactie uit zijn toetsenbord krijgt, geeft zichzelf niet alleen een brevet van ondermaats kritisch denken – maar ook en vooral een oorkonde van kwade trouw. En is wat mij betreft geen haar beter dan de “collaborateurs” van tachtig jaar geleden.

 2. dzjakke Dzjakke zegt:


  En de bende waar de rechtse VS zich aan spiegelen!

  • Marc Schoeters zegt:

   En wéér zo’n oerdomme “jij-bak” van jewelste. Een jonge politiemens werd in Brussel doodgestoken – en een of ander wimperspitsmuisbrein begint te stotteren over een of andere “bende waar de rechtse VS zich aan spiegelen”. Jezus! Weerzinwekkend. Als je wil weten wat ik hiermee bedoel – lees dan mijn reactie op “boy in a bubble” – iemand die zowel wat onnozele schuilnaam als gemakkelijk opinietje blijkbaar in dezelfde struisvogel-liga als u zit.

 3. Van den Wijngaert zegt:

  Ach, dit was maar een fait divers, extreem rechts is de grote vijand !
  Klotepolitiekers en politiek correct journaille van de regimepers, jullie zijn een stelletje lafaards.
  Hallo OCAD mijn VL groeten en vive la république !

  • Machteld de Hoon zegt:

   Kan ik alleen maar volmondig beamen !

  • boy in a bubble zegt:

   Gewoon discriminatie! Klacht indienen bij Unia?

   • madyvermeulen zegt:

    Ha Unia! Zijn dat die gatlikkers van onverdraagzaam moslimtuig die zopas werden teruggefloten door het Hof van Beroep over een kopvoddenkwestie tegen moeders voor moeders?

  • Eric de Eerste zegt:

   Extreem rechts zou een vijand kunnen zijn, én staatsgevaarlijk, op voorwaarde dat dat begrip slechts de realiteit, en niet de paranoïde of opportunistische denkbeelden van politici en linkse academici weerspiegelt. In het eerste geval spreken we over een handjevol gewapende neo-nazi’s die je tegenwoordig in Vlaanderen lang moet zoeken voordat je er één tegenkomt (in Oekraïne is dat anders), in het tweede geval gaat het om ongeveer de helft van de bevolking. In Nederland wordt dit anti-politiek ‘uitschot’ ook omschreven als ‘wappies’ of ‘complotdenkers’, etiketten die gehanteerd worden om iedereen die een beetje kritiek heeft op het regeringsbeleid kalt te stellen. Vervolgens mag je dit al te kritische uitschot zowel politiek (cordon sanitaire) als in sommige gevallen fysisch uitschakelen, en dat laatste gebeurde met Yannick D.. Met de moord door de overheid op hem werd een voorbeeld gesteld: durf niet al te kritisch te zijn op ons beleid, durf je niet al te zeer aan onze tirannie te onttrekken, of het wordt je bittere einde.

   • Van den Wijngaert zegt:

    Yannick D.: vanwaar die “veelzeggende” omerta ?
    Gelukkig dat zijn ouders klacht hebben ingediend.

   • Eric de Eerste zegt:

    Niks veelzeggend. er had Yannick Verdyck moeten staan, maar omdat ik zijn achternaam telkens vergeet meende ik een initiaal te kunnen gebruiken. Het was het verkeerde initiaal (in mijn achterhoofd zat Yannick Dangre, een zwakke, Vlaamse schrijver). Voilà, daarmee heeft u mijn excuses. En ik steun zijn ouders volmondig.

 4. Pavel Rotsnotskiy zegt:

  “De grote dreiging vandaag komt van één kant.”

  Laten we ons vooral niet van vijand vergissen. Niet de islam gaat ons de das omdoen, maar de blanke linkerzijde.

  • madyvermeulen zegt:

   Correctie: niet alléén de islam gaat ons de dag aandoen. De “blanke lin kerzijde” is daar al jàrenlang volop mee bezig. Met de blinde medewerking van de hele politieke elite, en “extreem-rechts” als bliksemafleider.

 5. madyvermeulen zegt:

  Ik ben gisteren al de hele dag hoorndul geweest van de onvoorstelbare hypocrisie die wéér eens uit politieke én mediatieke hoek komt. Stel je voor: “politici reageren ontzet na ‘STEEKINCIDENT’ in Brussel”!!!
  De top van Vivaldi, inclusief de blauwe premier-ex.stekkertrekker, wentelen zich in dubbelhartig medeleven met de familie van de zoveelste VERMOORDE politieagent. Daar is de familie vet mee!
  Allahu Akbar! Het was een “Belgische”Marokkaan. Hij was bekend bij het gerecht én de staatsveiligheid. Daarom waren er geen lezersreacties mogelijk in HLN, zeker? De “aanbevelingen voor de media inzake de berichtgeving over allochtonen” getrouw! BAH! Over de multiculturele verrijkers niks dan goeds, of bek toe! Het had eens een Vlaams-Blokker moeten zijn! Die hebben nochtans niet één moord op hun geweten. Zelfs niet die op Andre Cools. Het Vlaams Belang heeft zelfs nooit met moorden gedreigd. Islam-gekken draaien daar hun hand niet voor om. En ze DOEN het nog ook! En wat doet de politieke elite en haar gesubsidieerde “kwaliteitsmedia”? Hetzelfde dat ze al decennialang doen: NIETS! WEGKIJKEN van het ten overvloede bewezen islamfanatisme, en het zoveel dodelijker extreem rechtse gevaar in de verf zetten.
  Eén ding is me deze keer wél opgevallen: er werd geen geheim gemaakt van de Marokkaanse afkomst van de terroristische moordenaar! Wellicht omdat er al té veel geweten is over dat stuk terroristisch moslimkrapuul, en “men” wist dat dit, vroeg of laat, onvermijdelijk aan het licht zou komen.

  Wanneer wordt écht staatsgevaarlijk krapuul de Belgische nationaliteit afgepakt EN naar de vreedzame islamitische zandbak terug gestuurd worden waaruit ze zich “bevrijd” hebben door naar het gastvrije België te vluchten? Is het nog altijd niet duidelijk dat het Vlaams Blok op dit vlak altijd al groot gelijk had? Zijn wij gedoemd om de volgende islamgerelateerde terroristische aanslag te ondergaan?

  DE grote vraag is: wanneer gaat de verantwoordelijke politieke elite stoppen om DE grote vijand, de Vlaamse separatisten, slapend rijk te maken en de échte vijand ERKENNEN? Of geloven die schaamteloze politieke sukkels en omhoog gevallen zakkenvullers uit zeven looserspartijtjes nog altijd dat de bevolking hen niet doorheeft?
  Krijgen we in 2024 Vivaldi-plus met acht looserspartijtjes en een dozijn ministers die niet eens op een verkiezingslijst stonden?

 6. madyvermeulen zegt:

  https://ocad.belgium.be/
  Om het bescheuren! Typisch Belgisch! Een hoop dikbetaalde familie- en andere lievelingen van de politiek, gekatapulteerd naar een zoveelste instantie die geen cent waard is! BOERENBEDROG waarmee het machteloze “plebs” zoet wordt gehouden.
  Hoelang nog?

 7. madyvermeulen zegt:

  https://www.hln.be/binnenland/ook-acv-politie-eist-nu-ontslag-van-quickenborne-na-interview-met-vtm-nieuws-er-is-iets-gebroken-op-dit-moment~a35ca391/

  Hierop mag dus wél gereageerd worden! Al meer dan 300 lezersreacties. De roep om het ontslag van Quicky én de hele Vivaldibende klinkt angstaanjagend luid! Het is oorlog! In België! En er wordt al overal gestaakt!

  • Eric de Eerste zegt:

   Ik vind het oké dat er zoveel razernij over de moord op die politieagent is, én over de grandioze fouten die weeral zijn gemaakt. Maar ik had graag gezien dat men zich in dezelfde mate had opgewonden over de moord op Yannick Verdyck en het verdachte overlijden van Jurgen Conings. Niks van dat alles. Als een agent wordt vermoord is het kot te klein, als een burger wordt vermoord door een agent is er geen vuiltje aan de lucht en krijgt de agent zelfs uitbundige felicitaties van de minister van Binnenlandse Zaken. Een burger heeft natuurlijk geen vakbond achter zich, dat scheelt. Hij heeft in het beste geval een familie die – zullen we wedden ? – voor de rechter aan het kortste eind zal trekken. Zo gaat dat in bananenrepubliek Belgistan. En dan maar over Rusland of Hongarije zeveren….

   • dzjakke Dzjakke zegt:

    Jurgen Conings was er al uitgestapt vanaf dag 1. Goed weggestopt.
    Hij werd rottend gevonden door een soort stroper, die wat foto’s maakte, en daarna pas de politie verwittigde.
    Wie het woord ‘politie’ ziet in gemeentelijk verband, moet een ‘K’ achter dat woord zetten.
    Dus werd de burgemeester, een politeek-sociopaat, eerst verwittigd, en niet het leger, dat ergens in god-weet-het-hoeveelste kwadrant aan ’t zoeken was.
    Het verhaaltje van de fietsclub en de publiciteit voor de speurneuzige burgemeester werd door de gedirigeerde pers breed uitgesmeerd, het rechtsse (geen typfoutje) monster van Loch Ness werd weeral eens opgevoerd, de stroper werd uitgegomd (op een slipper van Het Gejank Van Limburg na waardoor ik dit weet, en ook dat stroopmans vergeefs zijn foto’s te koop aanbood.) En het nieuwsnet was gesloten.

   • madyvermeulen zegt:

    Mij kan je niet verwijten dat ik niet gereageerd heb op het overlijden van Jurgen Conings. Dat dit corrupte koningdom om zeep is, propvol vriendjespolitiek, pretentie, machtswellust, een grondig verklootte democratie (voor zover er die ooit was) het over de hele lijn hanteren van twee maten en twee gewichten door de politiek én de slaafse media, terroristen die zich verongelijkt voelen als ze in glazen kooien hun proces mogen volgen, dat weet elk weldenkend mens. Het stoort mij al veel langer dan vandaag dat het ene in de verf wordt gezet, en het andere doodgezwegen, naargelang het in de politiek correcte woke-kraam past.

    Weet jij nog wie er veroordeeld werd omdat het kussentje van Louis Tobback gebruikt werd om een illegaal rotwijf, dat voor de zoveelste keer op een vliegtuig huiswaarts werd gezet, versmacht werd terwijl ze zich verzette als een furie?
    Wie werd er veroordeeld omdat er per ongeluk een kind werd doodgeschoten in een vluchtende auto met illegalen?

    Rotte appels zitten er overal. Klootzakken ook, maar je weet evengoed als iedereen dat de politie in dit rotland in de regel kop van jut is, en opdraait voor de fouten van de politiek.

   • Eric de Eerste zegt:

    Het spijt me, maar in tegenstelling tot de meesten (ook hier) maak ik me drukker over de moord op Verdyck door het systeem dan over de moord op die Thomas door een losgelaten islamfanaat. Ik heb één keer tegen de coronatirannie in Brussel betoogd en heb toen met eigen ogen kunnen zien hoe de politie onder één hoedje met de leugenpers (cameramannen aanwezig!) en de fascistische antifa speelde om zo een half miljoen betogers als geweldenaars neer te kunnen zetten. Op een eerdere betoging werd een meisje door een politieman te paard omver gereden, in Nederland werden honderden vreedzame betogers tegen de tirannie van Rutte en De Jonge in elkaar geslagen als was het vee in het slachthuis van Anderlecht. Als je in Brussel politieagent wordt riskeer je je lijf en leden, dat weet iedereen. Een hoogtewerker, een ruitenwasser en – in Demiriaanse tijden – een veeboer heeft een gevaarlijk beroep. Waarom roept men geen moord en brand omdat al een aantal veeboeren, mensen die voor ons melk produceren, een eind aan hun leven gemaakt hebben vanwege de tirannieke maatregelen die onze WEF-schoothondjesregering neemt ? Het is altijd hetzelfde: er wordt ergens een schot gelost, een man neergestoken, het komt uitgebreid in de gazet en men begint als een massa razenden te schreeuwen. De doden die dagelijks vallen door een crimineel regeringsbeleid (federaal, Vlaams of Europees, het maakt niet uit) halen de pers niet, men verzwijgt ze en het klootjesvolk weet van niks en kan rustig traantjes huilen om het overlijden van ene Nicole Josy. Ik doe daar niet aan mee. Ik weet dat wanneer ten slotte een dictatuur à la Chinoise ingesteld zal worden we niet op de politie als onze dienaar zullen mogen rekenen. We zullen alleen op onszelf mogen rekenen. Zoals de familie van Verdyck dat mag doen. De meeste politieagenten zijn een hoop lafhartige kwallen die niet ons of de democratie, maar slechts hun eigen job en portemonnee beschermen. En verder braaf luisteren naar wat de tirannen in Brussel, die van de EU én die van de Belgische regering, hen opdragen. Zo is het altijd geweest, zo is het nu ook en zo zal het altijd zijn.

   • madyvermeulen zegt:

    Ik begrijp je maar al te goed. En ja, ook de politie heeft zijn lafhartige kwallen. Het punt is dat de politie onderworpen wordt aan de regels van machtige politieke én Europese kwallen. De politie denkt wel tien keer na voor ze de regels van de machthebbers negeren en de kant van de eigen burgers kiest. De wet is de wet, hé? Ook voor hen. Vooral voor hen!
    Bovenop de regels kwamen er (bindende!) ‘aanbevelingen’ voor de media over de aanpak van allochtonen. Mét de ‘terloopse’ opdracht om “extreem-rechts” extra in de gaten te houden. Daar bovenop worden de media gesubsidieerd door onze eigen machtsgeile Poetinnekes. Welk ander ‘democratisch’ land subsidieert de media ook? Wat verwacht je in zo’n situatie?
    We zijn allemaal slachtoffer van de politieke Poetinnekes die hier de lakens uitdelen! Macht en geld is het enige dat ze nastreven. De ‘kloof met de bevolking’ vergroot zienderogen. Daar passen ze de regels voor aan!

    Er was teveel concurrentie in de politiek. Er waren teveel partijen. Daar valt niet mee te regeren. Verhofstadt probeerde zijn politieke tegenstrevers uit te schakelen met de kiesdrempel. 20 jaar later vormt De Croo een regering met zeven verliezende partijtjes en zeven niet verkozen politici. Zijn blauwe gatlikkers, waaronder Van Quickenborne, worden minister. VandenBroucke en Verlinden, geen van beiden verkozen, worden ook minister. De broer van Michel wordt staatssecretaris. Vivaldi is een incestueus samenraapsel van “eigen volk eerst”.

    IK loop ook niet mee in de shit over Nicole en Hugo waarmee de regimeslaven van de media de aandacht afleiden. Ze hadden beter dat zeldzame liefdeskoppel in de bloemetjes gezet tijdens hun leven! Maar neen. Toen konden ze niet misbruikt worden om de aandacht van ONZE politieke Poetinnekes af te leiden.
    GODVERDOMME!

 8. Marc Schoeters zegt:

  Gottogot! Politiemensen ongestraft vermoorden. Dat moet toch kunnen? Of de politie helemaal aan banden leggen – en zelfs afschaffen. Ook dat moet toch kunnen? Dit laatste werd de afgelopen jaren door de ‘woke’-trollen van de Amerikaanse Democratische Partij in vele Amerikaanse steden doorgevoerd. Weg met de politie! Resultaat: een angstwekkende stijging van de misdaadcijfers in die steden – van ‘banale’ diefstal tot ‘gewone’ moord. En de grootste slachtoffers zijn natuurlijk al die ‘banale en ‘gewone’ mensen die elke dag gaan werken. Wat een idioot moet je wezen om nog elke dag te gaan werken!

  Willen we hier in dit landje dezelfde weg op gaan? Het lijkt er helaas steeds meer op.

  Een jonge mens werd vermoord. Zomaar. Met messteken. Op straat. In de zelfverklaarde hoofdstad van de EU. Die jonge mens was een politieman. Iemand die trouw had gezworen aan de uitvoerende macht – omdat hij dacht dat die macht in dienst stond van de bevolking. Maar die macht is niet geïnteresseerd in het welzijn van de bevolking. En die macht verraadt haar eigen dienend voetvolk – de politie. Die macht heeft schijt aan alles. Aan haar politiedienaars. Aan u en mij. Aan de democratie zelf.

  Thomas is een slachtoffer. Van een zogenaamde ‘democratische’ macht die zou moeten regeren voor het welzijn van de bevolking en daarvoor de politie onder haar hoede kreeg – maar die zowel bevolking als politie overlevert aan moordenaars die vijandig staan tegenover die democratie. Zulk een macht heeft elke legitimiteit verloren. En zulke macht mag – volgens alle politieke filosofen van de vrijheid en alle democratische grondwetten ter wereld – van de macht verdreven worden. Nee?

  Thomas – zo heette die vermoorde politieagent. Hij was er voor jou en voor mij. Voor onze veiligheid. En hij werd in Brussel als ‘ultiem eerbetoon’ daarvoor doodgestoken. Door een stuk crapuul dat luidop ‘allahu akbar’ riep. Was het alleen maar Thomas die in de straten van het EU-hellhole werd vermoord? Nee. Wij allen – alle mensen van de westerse beschaving – werden daar doodgestoken. Het slachtoffer heette Thomas – en hij was politieagent. De volgende slachtoffers zijn u en ik en wij allemaal – ongeacht ons beroep.

  De politici schreeuwen thans ‘natuurlijk’ moord en brand. Maar niet van ganser harte – want het is aan hun vijandige en ondemocratische politiek te danken dat er zulke moordenaars in de zelfverklaarde hoofdstad van de EU vrij rondlopen. De politici huilen krokodillentranen met tuiten – in een absoluut weerzinwekkend schouwspel van hypocrisie. Want iedereen van de bevolking weet en herinnert zich dat nauwelijks enkele weken geleden de laatste moordenaar van de jonge politieagente Kitty Van Nieuwenhuyse op vrije voeten kwam. Zijn twee kompanen werden reeds lang vrijgelaten. Zo gaat dus deze misdadige roverheid met de dienaren die nog in haar democratisch gelul gelooft om. De zelfverklaarde ‘democraten’ van de macht huilen thans en zoals steeds hun krokodillentranen – nadat ze door hun misdadige politiek hun eigen dienstvolk een mes in de rug hebben gestoken.

  Ik zeg het maar – vrij en vrank.

  Dit is dus een land waar politiemensen die zich ten dienste stellen voor de democratische rechtsorde bijna straffeloos kunnen worden vermoord door crapuul dat die democratische rechtsorde haat – en hier absoluut niets te zoeken heeft. Weerzinwekkend! En voor de idioten die nog altijd niet begrijpen wat het betekent dat politiemensen bijna straffeloos tijdens hun dienstopdracht worden vermoord: vraag het aan de geterroriseerde mensen in al die door de Democratische Partij beheerste steden in Amerika. Aan mensen die onderweg naar hun werk de metro in New York niet meer durven te nemen – omdat ze in die metro worden doodgeschopt. Aan mensen in West-Europa die onder de terreur leven van misdadig crapuul dat zich gesterkt voelt door ‘politiek-correcte’ en ‘multiculturele’ machthebbers om hun hebzucht en moordzucht bot te vieren.

  Ja – Thomas was een politieagent in dienst van die machthebbers. Hij was de zoon van iemand. Hij was de geliefde van iemand. Hij was een mens – als u en ik. En hij werd doodgestoken – omdat hij politiemens was en omdat de machthebbers hebben meegewerkt om politiemensen verdacht te maken. En die machthebbers huilen nu uit gewoonte hun krokodillentranen – want het kan hen helemaal geen barst schelen. En u kunt daarvoor de schouders ophalen. Het kan u misschien ook geen barst schelen. Dat is uw goed recht. Maar morgen bent u aan de beurt. En uw kinderen. En uw kleinkinderen. Ik zeg het maar.

  • dzjakke Dzjakke zegt:

   Mijn respect en deelneming aan de familie van Thomas.
   Ik hoop dat zijn heengaan niet nutteloos is, maar ten minste ergens, even, tot bezinning aanzet.
   In België is er geen democratie, die bestaat allang niet meer.
   De gewone bevolking hier wordt uitgezogen door teken, nu al de overtalrijke politeken, die verdeeld zijn in bendes. Die elk hun kleur hebben. Geld teveel ? Blauw! Geen geld maar wel geld van anderen? Rood! en zo gaat het allang verder. Af en toe moeten er eens troeven op tafel komen. Afgesproken dat er één speler met de meeste troeven niet mag meedoen, zwart is geen kleur. Dat heet verkiezingen. Waarna de verliezers onder elkaar alweer een Alibaba uit-vechten die van de rovers premier mag spelen.
   Het vaste Adagio is:
   Overal waar de politeken langs komen, is het lijk leeggezogen. Oftewel: Overal waar de politeek langs komt, is het geld wég, en de zaak om zeep. Elke bende plundert de zich toegeëigende sector, grauwend naar de ander, en dat heet “parlement”
   En dat soort sociopaten zou verontwaardigd en bedroefd en geschokt zijn door de door Got gerechtvaardigde actie van een religieus correcte Allowa Hakmaar islamist?
   Straks wandelen ze weer, zij aan zij, achter het bordje “wij zijn Thomas”, om na de opvoering nog gratis eens onder elkaar te zuipen en te vreten van een exuberante receptie op staatskosten. En er zitten er vette tussen hoor, zowel zeugen als beren.
   Eigenlijk is dit alles niets nieuws. Het heeft altijd en overal bestaan, en net zoals de slavernij, bestaat het nu nog altijd. De oude Grieken (overigens veel slimmer dan de bevolkingen van nu) hadden daar een gezegde voor: Panta Rhei. Het is niet anders.
   Aan de mensen die het leven niet meer zien zitten en eruit willen stappen, bel niet naar de hulplijn waar ze toch niet vertellen hoe je dat moet doen.
   Solliciteer gewoon als agent bij de politie met standplaats in of rond Molenbeek, Anderlecht, afijn in het buitenland in Brussel en omstreken.
   Ik ben te laf om suicide te plegen. Dus ik ga beginnen te worden en doen zoals
   Yannick Verdyck. En ik zal telkens hoopvol slapen gaan, dan komt het vast en zeker in orde.

  • madyvermeulen zegt:

   Niets aan toe te voegen. Ik krijg het niet verkropt dan Van Quickenborne blijft lullen dat er geen aanwijzingen waren om de Allah Akbar roeper meteen achter tralies te zetten. De “bekende bij het gerecht” luchtte zijn haat voor de politie en vroeg om hulp. Hulp voor wat? Om van zijn haat af te geraken?
   Ik zou eens willen weten wat er met een Vlaams-Belanger zou gebeuren die in het gezicht van de politie toetert dat hij hen haat. De media zouden alleszins roodgloeiend staan. En niet alleen de media.

  • madyvermeulen zegt:

   Ik begrijp je maar al te goed Eric, maar je weet toch dat het Belgisch regime maar één vijand heeft? Een vijand die geen geweld pleegt, noch oproept tot geweld. Dé grote Vlaemsche vijand wil hetzelfde als de Waalse separatisten in 1830. Weg dus de ontelbare nutteloze postjes van de Belgische machthebbers. Weg de jaarlijkse Vlaamse miljarden naar ‘het zuiden van België’ en de machtige Franstalige minderheid van dit corrupte koningdom. Een minderheid die wél bereid is om te vechten. Een minderheid die zich gesteund weet door slaafse, collaborerende “Vlaamse” politici. Deze, bijvoorbeeld. [img]https://pallieters.files.wordpress.com/2011/11/dirupobdw.jpg[/img]

 9. Marc Schoeters zegt:

  En wat zegt Cecile Jodoigne – voorzitster van het Politiecollege en waarnemend burgemeester van de gemeente Schaarbeek – over de moordpartij in haar Brusselse jungle? Over de aangekondigde dood van een jonge politiemens – die van het leven werd beroofd door een bij de inlichtingendiensten bekende jihadist?

  “De Noordwijk staat al te lang onder spanning. De criminaliteitscijfers liggen er hoger dan eender waar in de politiezone Brussel Noord. De werklast is er veel hoger dan een lokale politiezone kan verdragen. Dit is gewoonweg onmogelijk en onaanvaardbaar.”

  Ach – de “Noordwijk staat al te lang onder spanning”? Werkelijk – ‘mevrouw’ Jodoigne? Dat zeg jij – die jezelf met jouw walgelijke partijkaart tot de top van politiek Brussel hebt gekatapulteerd? Echt – wat is het verschil tussen jou en de raamhoertjes in jouw gemeente? Ik zou zeggen: deze laatsten hebben tenminste nog enig fatsoen. En om jouw leugenachtige woorden even recht voor de raap verstaanbaar te maken voor het gewone en uitgezogen gepeupel van dit land – zou ik jouw leugentaal gewoon als volgt vertalen: “De Noordwijk van Brussel is – net zoals de rest van de stad – een wetteloos hellhole waar racistisch geweld tegen blanke mensen schering en inslag is. Waar vrouwen worden nagefloten – nee, serpentig nageslist – en aangerand. Waar homo’s in elkaar worden geslagen. Waar geen enkele beschaafde wet meer wordt gehandhaafd. Dit is gewoonweg mogelijk en aanvaardbaar – door onze wegkijkpolitiek.”

  En dan hebben we ook nog Olivier Slosse – Korpschef van de Politiezone Brussel Noord. Zijn functie en titel worden in de officiële media helemaal geschreven met Hoofdletters. Zoiets is altijd een slecht voorteken – vooral voor de gewone burger. Slosse is ‘natuurlijk’ – net als de rest van de beleidsverantwoordelijken in hellhole Brussel – een stuk crapuul dat door de juiste partijkaart op de foute plaats is beland. Dat korpschefje krijgt na de dood van een jonge politiemens de volgende woorden uit zijn strot geperst: “De situatie die gaandeweg ontstaan is biedt vandaag onvoldoende garanties op minimale veiligheid voor eenieder die actief is in de wijk, daarom is het belangrijk dat bijkomende maatregelen getroffen worden om structurele antwoorden te bieden op deze situatie, zodat eenieder onbezorgd kan bijdragen aan een veilige en leefbare buurt.”

  Ik blijf na het lezen van deze woorden verbijsterd achter. Hoe krijg een normaal mens van vlees en bloed zoiets wolligs en lafs in hemelsnaam door zijn strot? Dit is pure newspeak! Weerzinwekkende machtstaal – een verbaal rookgordijn dat de echte ellende aan het oog wil onttrekken. En dit kan dus véél beter – vrank en vrij – gezegd worden. Ik probeer het: “De situatie die al jarenlang tot op het bot verrot is en steeds maar door blijft verrotten is vandaag absoluut onhoudbaar geworden voor eenieder die werkt en belasting betaalt in de wijk, daarom is het belangrijk dat er keihard wordt opgetreden – desnoods zonder pardon en met dodelijk politioneel wapengeweld – tegen iedereen die van deze buurt een onleefbaar hellhole heeft gemaakt.”

  Cecile Jodoigne – waarnemend burgemeester van de gemeente Schaarbeek. En Olivier Slosse – Korpschef van de Politiezone Brussel Noord. Plus duizenden andere criminelen in een of andere machtspositie in de hoofdstad van de EU. Het is een diep moeras van onverschilligheid voor de echte Brusselaars en collaboratie met hun ware vijand. Wie is dan in hemelsnaam nog verbaasd dat een jonge politiemens wordt vermoord door jihadistisch tuig?

  Echt – dit land is verloren.

  • Fend zegt:

   Politieke immuniteit van ministers, parlementairen moet worden opgeblazen, alle achterpoortjes voor gemeenten ook. Betogen heb ik nog nooit van mijn leven gedaan, maar daar zou ik met plezier voor op straat komen.

   In het VRT nieuws van 12/11 komt uitgebreid aan bod dat de politievakbonden het ontslag eisen van minster van Justitie Vincent Van Quickenborne. Daarop volgt het praatje van Cécile Jodogne dat meteen vervolgd wordt door een bericht dat steeds meer Vlaamse gemeenten te maken krijgen met haatspraak van hun burgers, met tekenen van radicalisering, met zo’n tekenen die vooral uit rechts extremistische hoek komen. En dan is hij daar, de olijke burgemeester van Borsbeek , wie dat bericht met alle plezier wil bevestigen door slordig een paar voorbeelden op te sommen van ondergane haatspraak, ach, de krachttermen, ach, ach, toch lachend afsluitend met ‘goed, we zijn er rijkelijk voor betaald, maar het doet toch af en toe pijn’. Vraagt hij er niet naar? Loopt hij niet naast zijn schoenen? Goed dat Nathalie Verbast er nog is, Vive Verbast, zij komt snel alle plooien gladstrijken met haar eeuwige polarisatie, en dan wordt overgeschakeld naar Nicole en Hugo, naar de eeuwige liefde.

   Er zit een rode draad in het VRT nieuws! Een kunstzinnige collage !

   Maar de chronologie ervan is interessant, het interessants, interessanter!

  • madyvermeulen zegt:

   Niets aan toe te voegen! De hele politieke elite collaboreert trouwens al decennialang met onze toekomstige “leiders”. Het resultaat is er naar.

  • madyvermeulen zegt:

   Amen.

 10. Fend zegt:

  PS Verbast is eigenlijk Nathalie Debast. Sommigen begrepen mijn joke niet.
  Een woordje uitleg: Als je een depressie wilt, verbasterd wil worden, kijk en luister naar Nathalie. Gemiddeld volstaat een uurtje wel. Verbast blust alle branden.
  Een werkstraf voor Verbast! Een week bij de pompiers werken!
  De burgemeester van Borsbeek: een maand lesgeven aan anderstaligen !

 11. madyvermeulen zegt:

  Over haat gesproken. Ik belandde vanmiddag bij het zappen even bij het nieuws. De onverholen haat van nieuwslezer Dany Verstraete lag er duimendik bovenop. Tom Vangrieken was “te gast”. Haat is blijkbaar geen enkel probleem voor degenen die zelf hun afgrijselijke haat verkopen op de tv.

  • Marc Schoeters zegt:

   Natuurlijk is haat geen probleem als het “linkse” haat is. “Linkse” haat is LIEFDE – of had u dat nog niet begrepen? Nergens vind je zoveel haat als bij de zelfverklaarde deugmensen die “verbinding” prediken – en bijna klaarkomen als een of andere vertegenwoordiger van de “religie van de vrede” in hun buurt komt.

   Het Westen is diep – zéér diep – verdeeld. Dat merkt men aan de huidige verkiezingen in de Verenigde Staten – een land op de rand van een nieuwe burgeroorlog. En dat ziet men ook in ons land. Tussen “rechts” en “links” – dat wil zeggen: tussen hen die van vrijheid houden en hen die de vrijheid op alle mogelijke manieren aan banden willen leggen – is er geen enkel vergelijk meer mogelijk. Discussie gesloten – alles wat nog rest is het gelijk van wapengeweld. De ideologie en heerschappij van “politieke correctheid” en “woke” – met heilige en schijnheilige huisjes als “welkom vluchtelingen” en “opwarmend klimaat” – is een doodsvijand geworden van elke vrijheidslievende mens die in onze naar de afgrond afstevende beschaving probeert te overleven. Ik zie de toekomst dan ook bijzonder somber in: ofwel een burgeroorlog om aan die heerschappij een einde te maken, ofwel een verstikking van de laatste resten échte Europese beschaving.

   Tussen nu en het einde van de eeuw wordt géén plezierritje.

   • madyvermeulen zegt:

    Vlamingen zijn geen vechters. het werd hen afgeleerd dankzij het Belgisch separatisme van 1830. Ik gok daarom niet op een opstand en burgeroorlog maar op de langzame verstikking door de Belgisch-nationalistische evenknieën van Poetin. Zij hebben bijna daar twee eeuwen ervaring in.

 12. madyvermeulen zegt:

  Hier gaan we weer. https://www.hln.be/deinze/scheidsrechter-gaat-over-de-schreef-tegen-hulptrainer-tijdens-jeugdmatch-ga-terug-naar-uw-land-als-ge-niet-genoeg-nederlands-spreekt~a3e39f77/
  Je mag zeggen dat je de politie haat. Stel je even voor dat die scheidsrechter dezelfde haat had geëtaleerd ipv zijn “slachtoffer” naar huis had gestuurd.
  Ik heb in Brussel, dertig jaar geleden, ooit zélf een PV moeten opstellen omdat geen van beide politieagenten Nederlands kende. Brussel is nochtans officieel tweetalig. Ik begrijp maar al te goed dat niet iedereen daar gelukkig mee is.

  • dzjakke Dzjakke zegt:

   Voor die link ga ik niet betalen, en zeker al niet voor hln. Voor geen enkele regimegazet trouwens. Kan ik even goed naar de VRT gaan kijken (not).

 13. madyvermeulen zegt:

  Om in te kaderen:

  “Cecile Jodoigne – waarnemend burgemeester van de gemeente Schaarbeek. En Olivier Slosse – Korpschef van de Politiezone Brussel Noord. Plus duizenden andere criminelen in een of andere machtspositie in de hoofdstad van de EU. Het is een diep moeras van onverschilligheid voor de echte Brusselaars en collaboratie met hun ware vijand. Wie is dan in hemelsnaam nog verbaasd dat een jonge politiemens wordt vermoord door jihadistisch tuig?

  Echt – dit land is verloren.”

Reacties zijn gesloten.