‘Politiek incorrect’: het grote Pietenboek

cover_defHij lijkt een beetje op het monster van Loch Ness: periodiek komt Zwarte Piet tevoorschijn om aansluitend verbannen te worden. Het is bijna een ritueel, meer bepaald een zuiveringsritueel, dat bij een kritische waarnemer vragen oproept of het in se zelf niet racistischer is dan wat het wil bestrijden. De zwart beschilderde witte man evoceert een demon die moet verdwijnen uit het collectief bewustzijn. Weg met Piet, over de witte Sint die dolgraag poseert met kindjes op schoot, zegt niemand wat.

Deze ban bereikt nu ook de sociale media. Facebook en Instagram hebben meegedeeld dat afbeeldingen van Zwarte Piet niet meer toegestaan zijn. Het is geen late of vroege aprilgrap. De ban schijnt trouwens uitgesproken na druk van super-adverteerder Coca Cola. In afwachting dat de algoritmes uit de oven komen, zullen bureelslaven van FB ijverig rondspeuren of het pietenverbod goed opgevolgd wordt.

Verboden te lachen

De censuurmaatregel komt vanuit het Amerikaanse hoofdkwartier en geldt wereldwijd. Terwijl wij in onze oneindige naïviteit dachten dat de sociale media een alternatief waren voor de politiek correcte mainstream media, gaan ze dezelfde weg op, in een poging om wereldwijd een eenheidsdenken te propageren dat, vergis u niet, commercieel ook handiger is.

De wokes zijn met andere woorden doorgedrongen in de grote internetbedrijven. Na de seksuele preutsheid (ooit werd het kunstwerk ‘L’origine du monde’ van Gustave Courbet van mijn Facebook-pagina verwijderd) in het zog van MeToo, komt nu de racismomanie opzetten in het verlengde van BlackLivesMatter. Een beweging die al lang niets meer met politiegeweld en discriminatie te maken heeft, maar alles met een poging van links om zich tot gedachtepolitie op te werpen.

Dat is een oud verhaal van mei ’68 in een nieuw kleedje, waarbij humor verdachte stijlfiguur nummer één wordt. Lachen is onwelvoeglijk, je zou maar eens iemand kunnen uitlachen. Ook bijvoorbeeld Joodse karikaturen zijn verboden, geen carnavalfoto’s meer op Facebook.

Cartoonisten mogen sowieso wel inpakken. Eerst was er in 2005 de rel en de dreigementen rond de Mohammed cartoons, dan was er de razzia op Charlie, en vorig jaar besliste The New York Times om te stoppen met politieke spotprenten.

PietHumor is dé lakmoesproef van de vrije meningsuiting. Zwarte Piet is anderzijds een stuk Europese volkscultuur die vooral in Nederland door linksgroen wordt bekampt. De strategische achtergrond is evident: het wegspoelen van klassieke archetypes en figuren uit de volksverbeelding moet de weg vrij maken voor een modern-multicultureel eenheidsdenken waarbij ‘progressieve’ opiniemakers bepalen waar de grenzen van de vrijheid liggen.

De gelanceerde hardloper

De manier hoe blanke zogenaamde anti-racisten met de zwarte medemens omgaan, is in feite dubieus. In de voetbalwereld galmt de leuze ‘No racism!’, en is het gooien van bananen op het veld ten strengste verboden, maar alle clubs schuimen, zoals de slavenhandelaars van weleer, het Afrikaanse continent af op zoek naar goedkope zwarten die met de bal in de goal kunnen lopen.  Op een zeker ogenblik speelde KSK Beveren, met een bijna complete Ivoriaanse bezetting. Die jongens moesten geen ingewikkelde vraagstukken driehoeksmeting oplossen of Plato kunnen uitleggen: hun genetisch voordeel zit hem in de lange kuitspieren die ze als veedieven nodig hadden om soms honderd kilometer aan de haal te gaan met hun buit. Is dat erg? Helemaal niet, we kunnen er met onze papperige witte beentjes maar jaloers op zijn. Of hooguit brengen we het tot een slimme middenvelder à la Kevin De Bruyne die de juiste doorsteekpass geeft aan de gelanceerde hardloper.

penisMaar terug naar Zwarte Piet. Ook hij heeft een genetisch voordeel waardoor hij moeiteloos met zijn lenige lichaam die nauwe schacht in glijdt om lekkers achter te laten. De Sint kan enkel toekijken. In feite is Piet dus de baas, helemaal volgens de Hegeliaanse dialectiek van meester en knecht. De macht van Piet is onrustwekkend, en dat is de reden waarom de politiek correcte ban vooral in mannelijke hoofden speelt: pure jaloezie. Onvermijdelijk volgt hieruit de seksuele clou: de mythe van de superpotente neger en de vrouwelijke leuze ‘Once you go black, you never go back’. Dat is racisme op zijn best, grootte doet er wel degelijk toe en alle fysiologen kunnen u bevestigen dat Afrikaanse types ook in dat opzicht een genetische voorsprong hebben. Als we Piet willen behouden is het dus vooral om onze vrouwen een plezier te doen, speciaal voor Moederdag, zo werd aan de toog verteld toen Corona nog een biermerk was.

Dat alles vormt het onderwerp van mijn nieuw boek ‘Politiek incorrect’, te verschijnen in september. Over wat niet mag gedacht, gesproken of geschreven worden, en hoe wij als rebellen daarmee kunnen omgaan. Over het Uilenspiegelgehalte in Vlaanderen, de geuzenverhalen, de varkenskop op het altaar, de lockdown, mondmaskers, Lukaku, mijn moeilijke knipperlichtrelatie met Doorbraak-magazine… geen heet hangijzer wordt geschuwd.

Samen met ‘De Langste Mars (over Mei ’68) en ‘Na het journaal volgt het nieuws’ (over de Vlaamse media) vormt dit boek een drieluik dat in de huisbibliotheek van geen enkele vrijdenker mag ontbreken.

Nu reeds bestelbaar, meer info klik hier.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

102 reacties op ‘Politiek incorrect’: het grote Pietenboek

 1. Niki zegt:

  Ongelooflijk hoe dom jullie zijn…
  Complotten bestaan niet hoor ! Hahahahaha

 2. Anoniem zegt:

  er is maar een manier om die mensen te overwinnen; ze keihard uitlachen.

 3. dzjakkedzjakke zegt:

  Weten jullie trouwens, dat de bei van Algiers vlak onder zijn neus een bult heeft?

 4. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Blij nu even dat ik niet de social media manager van de Beierse stad Coburg ben…

 5. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Zeg niet dat Genoeg Kontdraaierij, de “disinfo gatekeeper” die in Shekels betaald wordt door de “Synagoge van Satan” volgens de grootste commentsectie-intellectuelen hier, het al niet op 3 mei indirect voorspeld had:

  Ik heb steeds minder en minder begrip voor die eindeloze jeremiades van dissident rechts en links over hoe ze gecensureerd worden door GAFA (Google, Apple, Faecesboek, Amazon), tenzij ze er als inktkoelies voor een deel professioneel van afhankelijk zijn. We wisten toch eigenlijk altijd al dat het zo ging uitdraaien, t.t.z. de drol van het reëel bestaande Internet uit het gat van het techno-kapitalisme? Het Internet is een van oorsprong militair project, dus als om het even hond met een bril er de wereld mee kon veranderen had het Pentagon het hele asiel er niet op gelaten. Gecensureerd worden brengt je daarnaast in een situatie waarin je op termijn vanzelf de Jungeriaanse Waldgänger of Anarch wordt, d.w.z. een soeverein individu. Daarmee is je ziel uiteindelijk veel beter af dan die van de linkse en respectabel-rechtse kevermannetjes met hun eindeloze wedijver om imaginaire internet-punten die niet converteerbaar zijn in macht, geld of pussy.

  Momenteel is er een bifurcatie aan de gang van wat helaas nog steeds als “het” Internet voorgesteld wordt. Aan de ene kant heb je wat ik noem het “normienet”, het legitieme en straks enige legale deel van het Internet. Het normienet is het deel waar GAFA samen met wat lokale collaborateurs de hypernomale (*) wereld reproduceert die het kapitalisme vereist om te kunnen werken, en die de mei 68-generatie gelegitimeerd heeft. Daarnaast heb je “autinet”, waar functionele en minder functionele autisten proberen nieuwe kennisecologieën te creëren of oude te recreëren. Normienet werkt via de smartphone-app en, voor zover het een tekstueel gebeuren is, het predictieve software-toetsenbord (dat immers nooit kandidaat-invoer zal voorstellen die riskeert de trend van de dalende winstvoet te verergeren). Autinet via de desktop-browser en het fysieke toetsenbord. Op de grens van normienet en autinet situeren zich merken als Reddit en WordPress, waar de kapitalistische veiligheidslogica in principe dezelfde is als die op normienet, maar toch plaats is voor autinet-activiteiten omdat de censuur doorgaans reactief en traag i.p.v. pro-actief en realtime is. Autinet en zijn grensgebied met normienet zijn waar voor mij de waarde van het internet ligt, waar de interessante vlugschriften, manifesten en traktaten geproduceerd worden. Alles wat zich er afspeelt is dan ook zeer vergankelijk, want als je niet gecensureerd wordt heb je niets interessants te vertellen.

  * https://en.wikipedia.org/wiki/HyperNormalisation

  JS, vergeet niet dat je blog gehost is op wordpress.com, en dat jou blog dus vroeg of laat zal verwijderd worden zonder voorafgaande waarschuwing. Overweeg misschien om je blog te migreren naar een self-hosted WordPress instance.

  • be zegt:

   “als je niet gecensureerd wordt heb je niets interessants te vertellen.”
   vandaar dat jouw lange, slaapverwekkende tussenkomsten ongecensureerd blijven
   collect them Shylocks, boomertroll!

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Benny is weer in vorm…

   • be zegt:

    peakboomerressentimentsmediaspektakelantisemitismeasocialchinafuckyoucomment
    gotta love that weasel GK

   • Toon Piek zegt:

    Als je niet gecensureerd wordt heb je niets interessants te vertellen, zoiets noemt men een halve waarheid. In de politiek zouden halve waarheden een veelvoorkomend verschijnsel zijn… Zo nu en dan zouden politici elkaar ervan betichten halve waarheden te gebruiken. Dat verwijt kan dan zelf echter ook een halve waarheid zijn, aldus Wikipedia.

 6. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  In de toekomst zal politieke incorrectheid ongetwijfeld een zeer efficiënte persoonlijke en collectieve economische overlevingsstrategie worden. De politieke eis naar Faecesbook, YouTube en konsoorten toe van de wakkeren der aarde om politiek incorrecte betekenaars niet te representeren, en de onmensen die er zich mee associëren te deplatformen, creëert wat ecologen “faunaranden” noemen, gebieden die niet gelezen kunnen worden en bijgevolg niet geëxploiteerd kunnen worden door het westerse technokapitalisme. Hernoem je lokale negorij bv. tot “Plandemiek”, “Epstein-Heeft-Zichzelf-Niet-Vermoord-Op-Den-Berg” of “Qanonnegem”, en grote internationale ketens zullen er economisch niet actief kunnen zijn omdat de kosten en risico’s van een aparte brand management-strategie voor die ene vestiging te hoog zullen zijn. Of verkleed jezelf als zwarte piet en bega alle misdaden die je wil, de grote Amerikaanse technokapitalisten die onze digitale politie-infrastructuur zullen beheren (Amazon, Microsoft, Google), zullen cybernetisch naïviteit m.b.t. je bestaan en activiteiten moeten introduceren in hun datastromen, zodat er geen bewijs zal zijn van iemand die verkleed als zwarte piet een wagen stal of een aanslag pleegde. De mogelijkheden zijn eindeloos…

 7. flauweplezante zegt:

  grappig dat het over racisme gaat en niet over het feit dat kinderen worden voorgelogen over een vieze pedo die ze lokt met snoepjes.

 8. Anoniem zegt:

  liberalen en vrijheid

 9. Ama Amadine zegt:

  Moesten we nu als reactie FB eens plat bombarderen met foto’s van Zwarte Pieten, zoveel, tot ze niet meer weten waar hun hoofd staat en niet meer weten waar eerst kijken of ingrijpen. Zou dat niet prachtig zijn als statement?

  • fuckfakenews zegt:

   ik heb een betere oplossing
   facebook dumpen
   ik heb het nooit gebruikt en niets gemist

   • dzjakkedzjakke zegt:

    YES !!!
    Al jaaaren geleden gedaan!

   • Ama Amadine zegt:

    Ik ook niet, trouwens geen enkel ‘social media’ big brother gedrocht. Maar diegenen die er wel een account hebben, foto’s plaatsen bij de vleet zou ik zeggen.

 10. maskermuil zegt:

 11. TOMVG zegt:

 12. De Patattenboer zegt:

  Het is toch simpel. Smijt facebook buiten met zijn onnozel gedoe. Ik zou mijn kop ook niet afdrukken op Facebook want ik weet dat er mooiere kindertjes zijn om te publiceren.
  En onderaan ben ik niet voorzien van de juiste ornamenten om onmiddellijk van een paar duizend
  “likes” te genieten.
  Weet waaraan ge begint en dan weet je wat je kan verwachten.
  Het kan niet meer op. Zo heb je Johan die ermee dreigt maatregelen te treffen als er door sommigen andere zaken besproken worden buiten hetgeen hij publiceerde.
  Zo wordt zijn dagboek ook misbruikt door Mata Hari’s die constant zijn dagboek misbruiken om persoonlijke verzonnen vete’s uit te vechten. Terwijl er nergens één valabel argument te vinden is in Johan zijn schrijfsels. Ik heb geen behoefte aan vrome wensen die niet vervuld worden.
  Zijn dagboek is ondertussen een walgelijk strontboek geworden. Ik heb het niet over de inhoud van zijn artikels maar wel over het misbruik van zijn dagboek door derden. Dus hij belooft van op te treden maar treedt nooit op. Tot een debat of bespreking van hetgeen hij; Johan dus; schrijft zal het hier nooit komen in essentie. Zelfs ondanks de inhoud van zijn schrijfsels stof genoeg levert tot nader overleg. Zijn dagboek wordt overwoekerd door hooligans die totaal geen visie hebben en evenmin een visie uiten. De optie van sommigen; die hij zelf eindeloos toelaat; is te pogen om onder een vals banier werkend; om er voor te zorgen dat zijn dagboek zo vlug mogelijk zal ten onder gaan. Mogelijk zorgt hij er zelf voor. Veel beloven en weinig geven doen zotten in vrede leven. Ik geef wel toe dat velen onder ons zot zijn. Maar voor de zot gehouden worden door andere zotten kan hier wel maar dat is een vaststelling die mij niet ligt.
  Met alle Chinezen maar niet met den deze Johan. Je voert uit wat je zelf belooft.
  Belofte maakt schuld. Belovers die nooit uitvoeren wat ze beweren hebben we reeds in overtal.
  Ofwel ben je een vent van uw woord ofwel laat je anderen met rust en speel je niet verder voor ketel. Zo denk ik als pot.

 13. fuckfakenews zegt:

  patroon van bedrog, nomorefakenews
  ÉÉN: Door middel van vele bijeenkomsten, oefeningen en planningssessies wordt een structuur vastgelast om het IDEE van een epidemie te promoten en te lanceren. Wereldgezondheidsorganisatie, CDC, invloedrijke volksgezondheidsfunctionarissen die verbonden zijn aan regeringen over de hele wereld, enz.

  TWEE: Er is een vermeend incident. Een uitbraak. de wereld krijgt te horen dat er een nieuw virus is gevonden. Lokale onderzoekers, indien aanwezig, worden aangevuld door onderzoekers van CDC, WHO.

  DRIE: er is GEEN bewijs van ontdekking door overtuigende methoden, geen degelijke uniforme studie van VEEL veronderstelde epidemische patiënten.

  VIER: propaganda / media-apparaat gaat in een hogere versnelling. Onheilspellende uitspraken.

  VIJF: Diagnostische tests voor het onbewezen nieuwe virus worden uitgerold. Ze spuwen vals ‘bewijs’ van ‘infectie’ uit, zoals munten van een jackpot gokautomaat. Deze fout-positieven zijn een inherent kenmerk van de tests.

  ZES: Dus alle zaaknummers en sterfgevallen, die op de tests zijn gebaseerd, worden betekenisloos gemaakt.

  ZEVEN: Desalniettemin worden deze tests (plus nutteloze oogboldiagnose) gebruikt om officiële rapporten op te stellen over casusnummers.

  ACHT: Echte mensen worden echt ziek en gaan dood, maar voor het grootste deel zijn het mensen die sterven aan traditionele en langdurige aandoeningen – griepachtige ziekte, longontsteking, andere longinfecties, enz. Deze mensen zijn ‘re- verpakt ”onder het nieuwe epidemische label — bijv.“ COVID ”.

  NEGEN: Als er een nieuwe ziekte is, kan dit worden verklaard door oorzaken die niets te maken hebben met het vermeende nieuwe virus.

  TIEN: Na verloop van tijd wordt de definitie van de epidemie willekeurig verruimd

  ELF: Controle van informatie over de “epidemie” is aan de bovenkant verhard. Dissidente informatie wordt aangevallen en gecensureerd.

  TWAALF: uitgerold, het is ook giftig. Ziekte en overlijden als gevolg van deze en andere medische aanvallen worden geteld als “epidemische gevallen veroorzaakt door het virus.”

  DERTIEN: BOVEN ALLE ANDERE ILLUSIES is de belangrijkste misleiding: “de epidemie is één ziekte of syndroom veroorzaakt door één kiem.”

  Veertien: Het publiek wordt leugen na leugen verkocht over besmetting en de “verspreiding”

  VIJFTIEN: Het publiek zingt (alsof niemand ooit eerder is gestorven): “Mensen gaan dood, het moet het virus zijn.”

  ZESTIEN: Het virussprookje fungeert altijd als een dekmantel voor misdrijven door de overheid of het bedrijfsleven of medische misdrijven. Het verduistert en verbergt deze misdaden. Wacht, zeggen de onderzoekers, de oorzaak is eigenlijk een nieuw virus dat nog nooit iemand heeft gezien.

 14. De Patattenboer zegt:

  Wat mij betreft is dit een vijandig dagboek. Ik ga het dus niet meer gebruiken.
  Als Sanctorum dit dagboek met graagte laat misbruiken via voortdurende
  persoonlijke aanvallen die blijven duren dan is hij voor mij de hoofdverantwoordelijke van de vuiligheid die niet stopt.
  Idem dito voor wat betreft het ander gespuis dat hier ook die vuiligheid bijtreedt.
  Er is nog ander leven op deze planeet.
  Dus Sanctorum; je vliegt er uit! Salut en de kost. Ik kan wel zwemmen maar niet in braaksel.
  Ik zal uw dagboek niet verder vervuilen met zwijgen dus.
  Kies dus zelf maar uw volgelingen maar je zal dus moeten kiezen. Of zwijgen.
  Geen woorden maar daden. Mijn geduld is op.
  Ik kom hier niet verder lezen aan hetgeen U meent te moeten schrijven.
  Lectuur genoeg van dat gehalte op internet.
  U bent de enige die het hier kan opkuisen zoals U beloofde voor een paar dagen. Als U dat niet doet waar het nodig is dan bent U voor mij een onderdeel van het braaksel dat uw dagboek oplevert. Ik hoef het niet meer. Uw dagboek niet en evenmin de oproerkraaiers die uw dagboek misbruiken. Een belofte is meer dan een woord. Ofwel voer je uit ofwel zwijg je beter.
  En als je zelf niet zo slim bent dan zorg ik er meteen voor. Salut!

  • Anoniem zegt:

   “zoals U beloofde voor een paar dagen”
   dit is ongeveer de honderdste post waarin je belooft dat het de laatste is.
   Salut en de kost of kots dus, onbeschofte vent!
   de groeten van de partij..

  • Anoniem zegt:

   Dr Leen Van Leemput (Psychiater) Psychiaters › Aarschot
   Psychiater. Aanvaardt nieuwe patiënten

  • Kustem zegt:

   oproerkraaier patattenpartij opgeruimd?
   dat zou mooi zijn
   te mooi om waar te zijn..

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Mijnheer De Patattenboer,
   Komaan zeg, de boer ploegt voort! Laat het niet aan je hart komen, ik kijk er ook niet meer naar om. Je hebt het beste wapen ter hand dat er is: SCROLLEN! Je zou me eens door al die commentaren moeten zien snellen, vooral de prenten gaan het snelst vooruit. Ik weet niet eens of ik aanspraak heb, ik lees het artikel, en het begin van een commentaar, na de eerste vijf woorden is het van: Verder lezen of scrollen. Staat mijn deknaam erin, zeker direct verder scrollen, puur tijdverlies anders.
   Overigens hoeft u zich aan de heer Sanctorum niets gelegen te laten, die is mans genoeg om zijn eigen patatten te rooien en zich te verkneukelen in de blaffende bende gevlekte stratiers die zijn blog bevolken en bezijken.
   Ik hoopte al dat er eens iets anders op de blog zou verschijnen, nu trapt gij het weer af.
   Een beleefd maar dringend verzoek: Doe zoals den heer, verrijs stiekem en daag onder een andere gedaante weer op?

   • Anoniem zegt:

    ‘Doe zoals den heer, verrijs stiekem en daag onder een andere gedaante weer op”
    dat is wel zeker dat petoetje dat zal doen; doet ie altijd
    om weer op alles en iedereen te schelden en dan te janken dat hij zelf in de klappen deelt die hij zelf heeft veroorzaakt
    de democraat.

   • Kustem zegt:

    ja dzjakke, want ik wil voor de duizendste keer lezen dat alles naar de kloten is, iedereen slecht is en dat de grootste misdaad ooit begaan een bouwovertreding in patattenland is.
    dat kan ik echt niet missen

   • De Patattenboer zegt:

    Dzjakke; het ligt moeijker man. Ik heb al overwogen welke de diverse mogelijkheden zijn waarom partijen zich afbeulen om mij te viseren via de twee Covid-patiënten hier aanwezig. Er zijn drie mogelijkheden. Eén partij heeft een vaandel nodig om aan te tonen dat de Belgische politiek vol met rotzakken zit. En of een tweede partij probeert een tweede maal op haar geijkte manier iemand te nekken die zijn gedacht zegt. Ik weet dus niet wat ik het best zal geloven of overwegen. Ofwel is men dus uiterste spitsvondigheid bezig ofwel ofwel het lomp laten aanvoelen wie er de baas is. Is mij al diverse keren overkomen.
    En andere partijen kan ik niks bieden. Hoogstens overloper spelen. Ik heb zelf aan politiek gedaan en de daden en resultaten van kleine overlopers meegemaakt.
    Die miserie hier is gewoon het gedrag van kleine mestkevers ofwel van een paar onnozelaars die het vuile werk uitoefenen in opdracht. De groten blijven uiteraard buiten schot. Maar als ze niet te laf zijn om zelf aan politiek te doen dan mogen ze hun mond open trekken en spreken. Ik ben geen bruikbaar vaandel.
    Noch een overloper die men zomaar afdankt na gebruik. Want dan laat men mij beter met rust. Dus…..opgelost!
    En nu zeveraars; ik heb dorst. Je mag mijn pint nog eens vullen.
    Maar uw handen liefst wassen. We zitten met corona.

   • Anoniem zegt:

    et voila, de dwaas is al terug met wat leugens
    dat heeft lang geduurd
    het is erger gesteld dan gedacht met dat petoetje
    de partij had me nochtans gewaarschuwd..
    ppp patatten partij Paul is berucht in de streek

   • Kustem zegt:

    dit liedje past bij li pipi patat

   • TOMVG zegt:

    meneer de patattenboer
    u wijkt weer af van het onderwerp
    pas op want u kan geblokkeerd worden

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Er is er een die begint met “dzjakke”.
    Ge ziet van hier dat ik dan verder ga lezen, hahaha
    scrol!

   • flauweplezante zegt:

    forum krankjorum, waar zotten lachen met hun eigen dwaasheden

 15. fuckfakenews zegt:

 16. redpilled zegt:

  Laten we duidelijk zijn: wij zijn geen complot theoretici, wij distantiëren ons van de 5G- polemiek, wij zijn geen anarchisten maar democraten, wij zijn politiek neutraal, wij zijn geen ontkenners van deze ziekte.

  Corona maakt wel degelijk slachtoffers. Wij vinden dat de maatregelen van de overheid niet in verhouding staan tot de omvang en de dreiging van de ziekte. Deze coronacrisis is klein bier in vergelijking met de Spaanse Griep van een eeuw geleden.

  Alle aandacht en middelen gaan nu naar corona, maar daardoor blijven andere groepen in de kou. Mensen hebben te laat of minder zorgen gekregen. Andere mensen stellen hun bezoek aan de dokter uit omdat ze bang zijn voor besmetting. En het aantal mentale problemen neemt toe, net als de vereenzaming bij senioren.

  Er is een opbod van maatregelen van lokale besturen. Maar vooral de mondmaskerplicht slaat alles. De overheid doet er alles aan om de publieke opinie te beïnvloeden. Maar als het in Nederland zonder maskers lukt, waarom kan dat hier dan niet? Wij zijn toch geen kleine kinderen?

  16 augustus 2020: We betogen volgens de regels

  Pas nadat we de betoging hadden aangekondigd en georganiseerd in Brussel, werd het dragen van een mondmasker verplicht. Ook op de betoging dus.

  We zijn daartegen een procedure gestart bij de Raad van State die zal worden behandeld op 20 augustus2020.

  Dat wil zeggen dat er zondag zal moeten betoogd worden MET een mondmasker. We gaan de wet volgen, hoewel we het er niet mee eens zijn. We willen niet dat iemand een boete krijgt of dat we de volgende keer niet meer mogen betogen.

  Wat zegt de minister – president in zijn besluit?

  “Het dragen van een mondmasker dat de neus en de mond bedekt is verplicht voor alle personen van 12 jaar en ouder op de openbare plaatsen en op de voor het publiek toegankelijke private plaatsen over het hele grondgebied van het Brussels hoofdstedelijk gewest. Onder “mondmaskers” wordt verstaan: elke voorziening of stuk stof dat de neus en de mond van een persoon volledig bedekt.”

  Viruswaanzin, de organisator van de betoging, zal daarom aan de deelnemers die geen maskertje meehebben (hoewel dat dus in heel Brussel moet) “een stuk stof” ter beschikking stellen waarmee men de mond en de neus kan bedekken. We hebben omwille van de kostprijs gekozen voor een licht stofje waarmee u weinig hinder zal ondervinden. Weliswaar missen we nu een paar gordijnen. Maar wie maalt daarom.

  Het dragen van dit stukje stof zal op zich al een protest inhouden. U zal het wel zien.
  Kom zondag naar de Financietoren in Brussel en laat jouw protest horen!

  https://rudivervoort.brussels/news_/het-dragen-van-een-mondmasker-wordt-verplicht-vanaf-vandaag-op-heel-het-brussels-grondgebied/

  • Taalgaardenier zegt:

   Waarom wél Spaanse griep en niét Chinese griep?

   • redpilled zegt:

    poco formulering zeker, zoals alles tegenwoordig?
    Trump gebruikt het wel..de kung flu
    daar gaat het hier niet over.
    deze manifestatie wil de onzin van de maatregelen aankaarten.
    er zijn ook verschillende rechtszaken bezig…
    grasduinen in de taal is heerlijk en het ontmaskeren van dit soort newspeak hoort erbij
    maar de prioriteit ligt hier op het herwinnen van de vrijheid en het verwerpen van het “nieuwe normaal”

 17. De Patattenboer zegt:

  Goed! Ik wijk dus weeral af van het onderwerp. Nu weet ik voldoende.
  Vanaf nu laat ik Laurel en Hardy verder hun gang gaan en uiting geven aan hun ware democratisch gehalte. Die zekerheid ontbrak nog. Want iedereen kan beweren met gebruik van de naam van het Vlaams Belang dat hij spreekt als een aanhanger van die partij en er hier een stalking-mesthoop van maken. Goed om weten dus. Eindelijk wordt bevestigd wat ik reeds lang vermoedde.
  Gelukkig heb ik geen gevolg gegeven aan de vele dreigementen en verdoken uitnodigingen.
  Als ik niet mag samen werken op serieuze basis met een echte democratische partij dan hoeft het voor mij dus niet meer. Op mijn beurt beginnen uitpakken met de nieuwe politiek en mij op dezelfde manier gaan gedragen als Laurel en Hardy is niks voor mij.
  Alleszins bedankt voor de verwittiging. Eindelijk! Alhoewel; ik wist het reeds hoor.
  Stomkoppen maken teveel fouten. Wat normaal is. Maar nu prijkt er een partijvlag bij de boodschap. Heerlijk! De waarheid en niks dan de waarheid.
  E n nu nog hopen de Sanctorum mij buiten smijt. Hij schrijft ware zaken over ware gebeurtenissen en zijn visie enerzijds maar anderzijds kan of wil hij zijn dagboek niet zuiver houden.
  Het is het klassieke politieke scenario. Kijk naar mijn woorden en beoordeel mij niet op mijn daden.
  Dat hebben we reeds en ik weet dat Sanctorum.
  Waar zit uw democratische vernieuwing in daden?

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Ach Li Pipi, we zijn allemaal outside writers hier.
   Mijn lodderig oog over de marginalia hier laten gaan doet me vaak denken aan die anekdote over de zotten in het zottenhuis die allemaal dachten dat ze Napoleon waren, en die ze samen gezet hadden om het uit te praten. Op het einde waren ze nog allemaal even overtuigd dat ze Napoleon waren, en vonden ze bovendien dat ze zwaar geschaad waren in hun keizerlijke waardigheid doordat ze op dezelfde manier behandeld werden als een hoop overduidelijke zotten die dachten dat ze Napoleon waren.

   Een clipje speciaal voor jou:

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Sorry, “outsider writers”, niet “outside writers”

   • Anoniem zegt:

    het kan altijd zotter
    de spannende machtsstrijd tussen li pipi patat en GK om de titel: ‘de zotste mens’
    uitkomst uiterst onzeker
    nu op tv na de 10000 ste herhaling van de kampioenen, mijn gedacht!

 18. Anoniem zegt:

  “E n nu nog hopen de Sanctorum mij buiten smijt’
  wel; dat hoop ik met u
  gedaan met de partij stokken in de wielen te steken en te saboteren
  knoop het in je oren, ventje!

 19. Kustem zegt:

  “anderzijds kan of wil hij zijn dagboek niet zuiver houden.’
  Zuiver
  geweldig
  de heilige patattenmaagd, hahahaha

 20. De Patattenboer zegt:

  Waarom saboteer ik uw partij Laurel? Mag ik niet reageren op opeenvolgende persoonlijke aanvallen? Waar val ik aan soms? Iedereen kan hier beweren van aanhanger te zijn van het Blok. Pas weet ik het nu dat het waarheid is wat zowel jij en Hardy beweren. En wanneer ik reageerde op jullie vuiligheid viel ik dus de partij aan?
  Ik lees hier ook op dit forum dat ik een gevaarlijk man ben. Waarom? Omdat ik durf reageren op het werk van gevaarlijke zotten? Voor mij zijn jullie mestkevers i.p.v. echte Vlamingen wiens gedrag uitsluitend beoogt van uw eigen partij in diskrediet te brengen. Of toch als resultaat heeft. Maar goed. Ik ga mij niet verder bemoeien met partijen in diskrediet te brengen. Ik heb hier nooit iets over partijen vermeld. En mij steeds beperkt tot het beantwoorden van persoonlijke aanvallen van een stel idioten. En dat geldt voor alle partijen. Een match wordt nooit gewonnen door hooligans.
  Maar indien dit de keuze is van jullie partij dan zal ik er mij niet verder mee bemoeien.
  Ik heb steeds beweerd dat ik op rust ben en blijf. Het heeft mij reeds genoeg geld en gezondheid gekost om mij nog te wagen om aan vuile politiek te doen. En nu zou ik jullie moeten vragen of dat wel mag zeker?
  De meeste Vlamingen vinden de gang van zaken misschien vemakelijk. Waarvan akte.
  Maar de pattenboer vertikt het definitief om zich het lot van lachers en prutsers nog aan te trekken.
  Andere en betere Vlamingen dus. En laat die oudere patattenboeren met rust. Bewijs zelf iets.
  Er valt genoeg op te kuisen. Maar niet meer door den deze en nog minder door alle Chinezen.
  Vergeet het. En de stront die jullie momenteel achter laten kuis ik zeker nooit op. Schijt beter op de plaatsen waar het mag en moet. Dan hoef je nadien minder op te kuisen.
  Wat denken jullie wel? En temper voorlopig jullie overwinningskreten. Het is nog zo ver niet.
  Maar oorlogen worden niet gewonnen met gehuil en gebrul. Wel met overwegen en nadenken en handelen zoals het moet.

 21. Christel zegt:

  Wat een oeverloos gebekvecht heen- en weer met de nodige kleuterprentjes. Zo valt het ironisch stukje over de zwarte pieten in het niet. Nu betwijfel ik of blanke mannen nu wel beter presteren op seksueel of cerebraal vlak. Niet de kwantiteit of de lengte telt, maar de kwaliteit ;-).
  Waar is de tijd van briljante Europese geesten à la Shakespeare, Newton, Mozart, Brunelleschi, Dante, Michelangelo?
  En nu ga ik me klaarmaken en ons moeke te eren met een bloemeke en een gebak.
  Nog prettig weekend.

 22. TOMVG zegt:

  het geboefte slaat weer toe
  ontoelaatbaar!!
  17-jarige die opgepakt werd na rellen Blankenberge opnieuw gearresteerd in Schaarbeek: twee agenten verwond bij arrestatie

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Ga eens ergens anders zeiken met uw bourgeois-taaltje à la “geboefte”, stuk politeek van het VB dat hier zijn stemmen wil komen ronselen. Ge gaat ervan verschieten wat ge bij de volgende verkiezing nog overhoudt als Bartje de stemplicht heeft afgeschaft…. Dan hebt ge andere zorgen dan het “geboefte” dat ge hebt overgehouden aan uw davidsfonds-jeugdlectuur.
   Ik zal antwoorden in uw plaats met uw plaat: Het geboefte moet eruit.

   • TOMVG zegt:

    u reageert zo heftig, meneer dzjakke?
    het geboefte, of schorem en straattuig als u dat liever hoort, moet er inderdaad uit
    of stoort mijn ‘bourgeois’ taalgebruik u meer dan het crapuul dat ongestraft zijn gang mag gaan?
    dan denk ik dat u sprookjes leest en erin gelooft
    weg met dat galgenaas, dat gajes!

   • TOMVG zegt:

    held die de deugnieten benoemt, de schelmen, het gespuis

   • Anoniem zegt:

    scrollen maar, dzjakass gespot

 23. Peter Braet zegt:

  Geef toe dat de clown die vandaag opgevoerd wordt als Zwarte Piet in niets nog lijkt op het origineel, een volledig zwarte figuur in het bezit van een bundel roeden om pedagogische tikken mee uit te delen in opdracht van een stroeve uiterst strenge Sinterklaas die de kinders vermanend toesprak en enkel uiterlijk nog een beetje lijkt op de originele Sint want er waren 100 jaar geleden altijd meer stoute dan brave kinderen. Dat bespaarde vader de broeksriem boven te halen tegen balorig talrijk kroost bij geen cadeautjes dit jaar. De originele Piet had ook geen krullenpruik, geen rode lippen, geen oorring en droeg ook geen veelkleurig pakje als een halve nar. Was echt helemaal zwart en steeds speurend en loerend, loensend naar stoute kinderen om die te bedreigen. Pedagogie van honderd jaar geleden. De voorloper van Piet heette Klampus en was een demon die de Sint vergezelde om de stouteriken te straffen, eventueel in zijn zak naar de hel te brengen. Middeleeuwse pedagogie. En bij de heidenen was het één van de gezellen van Odin in zwart met een rood masker, en die zag er nog erger uit dan het ergste Halloween sujet vandaag. Beide partijen in dit debat hebben dus ongelijk. Neen, Piet heeft niets met kolonialisme, slavernij of racisme te maken, en neen de Piet die we vandaag kennen is helemaal geen traditie. Overigens zijn de zichzelf hoeders van de traditie wanende 150.000+ leden van “FacebookZwarte Piet” zelf de AI aan het leren welke afbeeldingen er automatisch verwijderd, geblokkeerd gaan worden dit najaar. Slim is dat! Al eerder vastgesteld dat het Facebook publiek hoofdzakelijk uit kinderlijke volwassenen bestaat. Als het je niet aanstaat verlaat dan Facebook. Alternatieven genoeg. Het bedrijf van Zuckerberg krijgt nu eenmaal véél meer rapportering en klachten van Afrikanen en Amerikanen dan er ooit feestvierders van Sinterklaas kunnen zijn wereldwijd.
  Over de Joodse karikaturen; de kruisdraging van Hiëronimusch Bosch staat hetzelfde lot te wachten als l’ Origine du Monde. En wellicht andere Christelijke kunstwerken waarop de moordenaars van Christus uitgebeeld worden.
  Ik ga hier zeker geen Fakebook (want zo noem ik het) verdedigen en ben er zelf alleen maar opgegaan vanwege het feit dat sommigen nu tijdens Corona per se Messenger willen gebruiken als contactmiddel, hun Skype slaapt. Post-Corona ben ik er weer weg.

  • Peter Braet zegt:

   Loves Hartje is verdwenen in FacebookHartjeZwartePiet, sommige leestekens kunnen hier niet

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Het is geen honderd jaar geleden hoor, dat die -zwart met rode randen-satijnen verklede jongemannen met een roodstoffen tong uit hun roodomrande mond onder een roodomrande zwarte neus en roodomzoomder ogen, met hangende rode duivels-oren, aan hun rammelende kettingen in bedwang werden gehouden door Nikodemus, de helper van de sint, (cfr. één van de gezellen van Odin ?) die ook het grote boek droeg en de grote jute zak. Uiteindelijk hadden de pieten er ene te pakken (ik denk afgesproken met zijn grote-broer-piet) en die verdween effectief in de zak! Lang heb ik er nachtmerries van gehad, en ik niet alleen. “HET” weten was een grote verlossing!
   Helemaal in de roos Peter!

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Tuurlijk is Zwarte Piet racistisch, toch minstens in de zin van hoe het door ressentiment gedreven mediaspektakel er rond zich ontvouwt. Blanken leren uit de logica ervan namelijk dat de menselijkheid van zwarten een strijd is die gebruikt wordt om de interpretatieve autonomie van blanken en blanke samenlevingen te delegitimeren. “Zwarte Piet is dit, Zwarte Piet is dat” dacht de blanke ooit, en alles was peis en vree op zwartepietologisch vlak.

   Maar dat is uiteraard buiten het opgestoken vingertje gerekend van de hele rist instituties en belangengroepen die een belang hebben bij het verder normaliseren van technocratie en het ondergraven van organische samenlevingsverbanden, met de gekende pedant-agressieve zwarte ressentimentsondernemers (woordvoerders, straathoekwerkers, kabinetsmedewerkers, academici, gazetten- en TV-intellectuelen et tutti quanti). “Nee, nee, domme racistische blanken, jullie denken dat Zwarte Piet dit of dat betekent, maar eigenlijk betekent hij zus en zo! En jullie zijn racistisch als je dat ontkent en hem niet afvoert!”

   Dat soort nominalistische magie op basis van grote idealen heeft enkele eeuwen gewerkt tegen blanken, maar ondertussen rijpt steeds meer het besef van de gevolgen van de top-down vernietiging van organische samenlevingsverbanden, het wegdefiniëren en eindeloos therapeutiseren van deviantie, de officieuze tolerantie van grootstedelijke rassenrellen, de nivellering van het onderwijs etc., en realiseert de blanke zich dat zijn of haar blanke existentie in een blanke samenleving onvoorwaardelijk legitiem is. En dus primeert op elke mogelijke politieke claim die gemaakt wordt in naam van de menselijkheid van de hele globalistische bric-à-brac. Als Zwarte Piet racistisch is, dan moet hij niet weg. Zwarte Piet is iets waar blanken kennelijk aan gehecht zijn, dus als hij racistisch is, dan is racisme gewoon geen zaak. Zo ook met fascisme. Als fascisme het enige politiek systeem is dat ons concreet kan beschermen tegen concrete negatieve evoluties, dan is fascisme het enige humanisme.

  • Ines zegt:

   “Overigens zijn de zichzelf hoeders van de traditie wanende 150.000+ leden van “FacebookZwarte Piet” zelf de AI aan het leren welke afbeeldingen er automatisch verwijderd, geblokkeerd gaan worden dit najaar. Slim is dat!” Hahaha, say it louder for the people in the back. Die denken wss dat Suikerberg zelf hun fotokes zit te beoordelen op zijn vrije zondag…

 24. no zegt:

  sterk duo

 25. TOMVG zegt:

  geboefte benoemen

 26. Dominique Cant zegt:

  Aan de ‘ anonieme ‘ processie van Genoeg Kontdraaierij, Flauweplezante, Anoniem, Maskermuil, Dzjakkedzjakke, etc etc…” Niets weerhoud jullie ervan om eens een reactie te posten met vermelding van je echte naam. Ik heb een virulente afkeer van angsthazen. Tenzij….jullie een hele goede reden hebben om altijd ‘ anoniem ‘ voor je mening uit te komen. 🤬

  • Anoniem zegt:

   “een hele goeie reden, vraagt u?”
   vrijheid van meningsuiting, censuur; cancel cultuur, stalking door linkse trollen
   die de discussie niet meer aangaan maar denken dat als ze ‘racist’ roepen of zich beledigd voelen, ze de ‘discussie’ gewonnen hebben en jij maar moet zwijgen en boete doen
   redenen genoeg?
   een alias of pseudoniem gebruiken of anoniem posten is een heel gewone praktijk en zowat het enige dat nog staat tussen afgemaakt worden voor je mening door overheid of allerlei geïndoctrineerde gekken met twee maten en gewichten over zowat alles
   heeft niets met angst te maken maar alles met gezonde voorzorgsmaatregelen
   en om de rust te bewaren
   wat uw mening daarover is interesseert me dus verder weinig
   er zijn zoveel dingen waar ik een ‘virulente afkeer’ van heb maar verder ook niets aan kan doen
   herlees het stuk van JS misschien eens om te begrijpen dat je al bijna ‘anoniem’ moet blijven om nog een beetje voor je mening uit te kunnen komen zonder dat daar een krankzinnige, cultuurmarxistische overreactie op volgt
   van de echte gebrainwashte angsthazen en humorloze betweters
   u post onder uw echte naam? prima; ik niet
   nu weet u waarom

   • Christel zegt:

    Anoniem, u zit nochtans op de blog die gefrequenteerd wordt door mensen die rechts stemmen. Ik lees hier veel dezelfde ‘meningen’ voorzover ze doorgaan maar het zijn toch vooral rechtse trollen die heel actief zijn de laatste tijd. Doordat ze geplaatst worden onder ‘anoniem’ of pseudoniem is de geloofwaardigheid quasi nul en ondermijnt het zelfs het niveau van de blog. Sorry, man, maar ik geef Dominique gelijk.

   • Anoniem zegt:

    Christel
    daar gaat het niet om
    zelfs al was iedereen hier ‘rechts’, quod non, dan nog vind ik mijn argumenten steekhoudend.
    en al bent u het er niet mee eens; die vrijheid heb ik voorlopig nog
    waarom dat hengelen naar ‘echte’ namen, we kennen elkaar toch niet en ik blijf liever anoniem? mag het nog a.u.b. ?
    er zijn trouwens duizenden Christels dus uw naam zegt ook niets.
    als JS zelf het ook niet oké vindt, zoals hij aangeeft, moet hij zijn forum maar anders inrichten.
    ik geef sowieso mijn privacy niet op dus dan zal het zonder mij zijn om bovenvermelde redenen
    tot dan blijf ik…anoniem
    groeten

  • Anoniem zegt:

   wat heeft u er trouwens aan om de echte naam van forumdeelnemers te weten?
   kent u ze dan opeens persoonlijk?
   of is dat om mensen te kunnen verlinken, bedreigen etc.; hun job te doen verliezen omwille van hun, meestal niet eens strafbare, mening?
   ik zeg niet dat dat uw doel is maar u bent toch niet zo naïef om te denken dat dat niet het doel van sommigen is?
   het gebeurt nochtans dagelijks, meer en meer

  • Hiermee ga ik helemaal akkoord. Ik heb het ook gehad met de dappere anoniemen die hier tegen mekaar op leuteren en de wereld verblijden met hun even anonieme inzichten.

   • Anoniem zegt:

    zegt JS onder het pseudoniem ‘visionairbelgie’
    u schrijft over cancel culture, poco nonsens etc. maar verwacht nu dat degenen die geen zin hebben om hier het ‘slachtoffer’ (al haat ik dat woord) van te worden zich open en bloot op het slagveld van de cultuuroorlog begeven?
    om daar met naam en toenaam afgeslacht te kunnen worden door de meute gehersenspoelde gekken van de vijfde colonne
    zo win je de oorlog niet en verlies je nog meer vrijheid dan nu al het geval is.
    mij niet gezien, letterlijk en figuurlijk.

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Jij hebt een heel goede reden om onder je echte naam te reageren: je reactie is vrij van elke politieke/culturele stellingname en impliceert dus geen enkel risico. Dan is het goedkoop.

   • Anoniem zegt:

    kan jij wel lezen; GK?
    “vrij van elke politieke/culturele stellingname”, wat een onzin
    geloof jij je eigen leugens, zielig ventje?

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Voor de duidelijkheid: ik reageerde op de persoon die reageerde onder de naam “Dominique Cant”. Onder je echte naam (hoewel dat niet geverifieerd is) klagen over anderen die liggen te memmen onder pseudoniemen is goedkoop. Onder je echte naam een alomvattende oplossing, gebaseerd op radicaal andere aannames en prioriteiten, voorstellen voor de verschijnsels Islam en multiculturalisme is heel andere koek.

   • Anoniem zegt:

    ok GK
    i stand corrected

 27. Mijnheer Anoniem, ik sta bekend als Johan Sanctorum, geen pseudoniem, en mijn blog heet Visionair België. OK? En nogmaals: de mening van wie zijn/haar naam niet wil prijsgeven, vind ik volstrekt waardeloos en zelfs bevestigend voor de cancel culture.

  • Jos anoniem zegt:

   mijnheer visionairbelgie
   “Mijnheer Anoniem, ik sta bekend als Johan Sanctorum, geen pseudoniem, en mijn blog heet Visionair België.”
   niet iedereen weet dat dus u gebruikt een pseudoniem om het gebruik van pseudoniemen aan te klagen.
   ‘bevestigend voor cancel culture’
   gedeeltelijk akkoord maar niet in het huidige klimaat waarbij je zelfs al wordt gekielhaald bij een, volgens de linkse speech-codes, verkeerd woordje
   ik geloof meer in ondergronds verzet dat groeit dan in het spel van de tegenstander mee te spelen en hen de regels te laten bepalen.
   of heeft u nog niet begrepen dat de echte discussie al lang dood en begraven is door links?
   als u liever in een poco schietkraam gaat staan; mij goed, uw keuze
   u schrijft om den brode, ik niet
   wat uw blog betreft
   dat mijn mening u niet interesseert is genoteerd maar waarom reageert u dan?
   u kan er hier een echokamer van maken door uw blog anders in te richten
   maar gaat het u om ‘echte’ namen van blogposters of om het inhoudelijke?
   als ik mezelf ‘Jos’ noem, bent u dan blij?
   nogmaals, u kan uw blog inrichten zoals u wilt, dus ook “anoniemen” weren
   u fulmineert dus tegen zichzelf
   er zijn heel wat tirannen zonder tanden
   wilt u hen misschien bijtreden?
   toch een fijne dag! OK?

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Dat is toch een zeer vreemde visie op de relatie tussen pseudonimiteit en kwaliteit. Er zijn genoeg online niche-blogs en nieuwssites waar de kwaliteit van de pseudonieme discussie in de comment-sectie even hoog is als die van het artikel zelf. Dat is niet het resultaat van iedereen te verplichten onder zijn of haar offline-identiteit te reageren, maar van het creëren van een discussie-ecologie via registratieplichten met echte email-adressen, upvotes, downvotes, banning, shadowbanning, goedkeuring van de blogbeheerder alvorens een mening kan verschijnen, etc. Je kan de kwaliteit al enorm verbeteren door een registratieplicht in te voeren en mensen die niets anders doen dan samenzweringstheorieën of politieke tweets te spammen te bannen.

   Als je eist dat iedereen onder zijn of haar echte naam gaat reageren (wat je trouwens niet kan controleren), dan krijg je enkel meningen die safe zijn voor toekomstige HR-interviews en wordt je comment-sectie een competitie tussen mensen die, anticiperend op het feit anderen hun naam gaan Googelen, willen tonen dat ze [politiek correct vertoog van de week] beter beheersen dan de anderen.

   • be zegt:

    ‘Je kan de kwaliteit al enorm verbeteren door een registratieplicht in te voeren en mensen die niets anders doen dan samenzweringstheorieën of politieke tweets te spammen te bannen.’
    grappig voor een XI JP adept en boomergatekeepertroll die eigenlijk, naar aloude traditie, zegt dat hij enkel zichzelf en een handvol gelijkdenken legitiem acht
    al de anderen zijn ‘complotdenkers’ tot later blijkt dat dezen meer waarheid verkondigden dan de hele msm, kontdraaiers en fachtcheckers bij mekaar
    erg doorzichtig maar shekelproof,
    zoals Bjorn Soenens nog zei vandaag; “er zijn geen complotten” (bij de democraten) en hij kan het weten, right? er zijn ook geen pedofielen en er is geen deep state…

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Je denkt nu toch echt niet dat iemand moeite gaat doen om een serieuze inhoudelijke reactie te schrijven onder zijn of haar echte naam, als die onmiddellijke verzuipt in 1000 spamreacties over “Mao Marx”, “plandemie” of “Synagoge van Satan”? Ik doe, afhankelijk van de dynamiek, soms moeite om een inhoudelijke reactie te schrijven. Dat is in de eerste plaats om voor mezelf mijn ideeën te expliciteren, want serieuze inhoudelijke reacties krijg je toch nooit. Al wat men doet is lezen tot men getriggerd wordt door een observatie of suggestie die niet strikt binnen [opportunistische vertoogstrategie van de dag] past of een taalfout gevonden heeft, om dan te reageren met een hoop bagger.

   • Anoniem zegt:

    waar zijn de reptilians gebleven?
    de mediaspektakelmantra
    het ressentiment
    de boma- en andere memes,
    man van de inhoud, jij?
    in heel wat tuinen staat een vat voor regenwater
    bij jou is het een hol vat
    maar zelfgenoegzaam ben je als geen ander
    zonder aanwijsbare reden

   • flauweplezante zegt:

    het geboefte, patattenkoningen en kontdraaiers moeten eruit!

Reacties zijn gesloten.