‘Politiek incorrect’: het grote Pietenboek

cover_defHij lijkt een beetje op het monster van Loch Ness: periodiek komt Zwarte Piet tevoorschijn om aansluitend verbannen te worden. Het is bijna een ritueel, meer bepaald een zuiveringsritueel, dat bij een kritische waarnemer vragen oproept of het in se zelf niet racistischer is dan wat het wil bestrijden. De zwart beschilderde witte man evoceert een demon die moet verdwijnen uit het collectief bewustzijn. Weg met Piet, over de witte Sint die dolgraag poseert met kindjes op schoot, zegt niemand wat.

Deze ban bereikt nu ook de sociale media. Facebook en Instagram hebben meegedeeld dat afbeeldingen van Zwarte Piet niet meer toegestaan zijn. Het is geen late of vroege aprilgrap. De ban schijnt trouwens uitgesproken na druk van super-adverteerder Coca Cola. In afwachting dat de algoritmes uit de oven komen, zullen bureelslaven van FB ijverig rondspeuren of het pietenverbod goed opgevolgd wordt.

Verboden te lachen

De censuurmaatregel komt vanuit het Amerikaanse hoofdkwartier en geldt wereldwijd. Terwijl wij in onze oneindige naïviteit dachten dat de sociale media een alternatief waren voor de politiek correcte mainstream media, gaan ze dezelfde weg op, in een poging om wereldwijd een eenheidsdenken te propageren dat, vergis u niet, commercieel ook handiger is.

De wokes zijn met andere woorden doorgedrongen in de grote internetbedrijven. Na de seksuele preutsheid (ooit werd het kunstwerk ‘L’origine du monde’ van Gustave Courbet van mijn Facebook-pagina verwijderd) in het zog van MeToo, komt nu de racismomanie opzetten in het verlengde van BlackLivesMatter. Een beweging die al lang niets meer met politiegeweld en discriminatie te maken heeft, maar alles met een poging van links om zich tot gedachtepolitie op te werpen.

Dat is een oud verhaal van mei ’68 in een nieuw kleedje, waarbij humor verdachte stijlfiguur nummer één wordt. Lachen is onwelvoeglijk, je zou maar eens iemand kunnen uitlachen. Ook bijvoorbeeld Joodse karikaturen zijn verboden, geen carnavalfoto’s meer op Facebook.

Cartoonisten mogen sowieso wel inpakken. Eerst was er in 2005 de rel en de dreigementen rond de Mohammed cartoons, dan was er de razzia op Charlie, en vorig jaar besliste The New York Times om te stoppen met politieke spotprenten.

PietHumor is dé lakmoesproef van de vrije meningsuiting. Zwarte Piet is anderzijds een stuk Europese volkscultuur die vooral in Nederland door linksgroen wordt bekampt. De strategische achtergrond is evident: het wegspoelen van klassieke archetypes en figuren uit de volksverbeelding moet de weg vrij maken voor een modern-multicultureel eenheidsdenken waarbij ‘progressieve’ opiniemakers bepalen waar de grenzen van de vrijheid liggen.

De gelanceerde hardloper

De manier hoe blanke zogenaamde anti-racisten met de zwarte medemens omgaan, is in feite dubieus. In de voetbalwereld galmt de leuze ‘No racism!’, en is het gooien van bananen op het veld ten strengste verboden, maar alle clubs schuimen, zoals de slavenhandelaars van weleer, het Afrikaanse continent af op zoek naar goedkope zwarten die met de bal in de goal kunnen lopen.  Op een zeker ogenblik speelde KSK Beveren, met een bijna complete Ivoriaanse bezetting. Die jongens moesten geen ingewikkelde vraagstukken driehoeksmeting oplossen of Plato kunnen uitleggen: hun genetisch voordeel zit hem in de lange kuitspieren die ze als veedieven nodig hadden om soms honderd kilometer aan de haal te gaan met hun buit. Is dat erg? Helemaal niet, we kunnen er met onze papperige witte beentjes maar jaloers op zijn. Of hooguit brengen we het tot een slimme middenvelder à la Kevin De Bruyne die de juiste doorsteekpass geeft aan de gelanceerde hardloper.

penisMaar terug naar Zwarte Piet. Ook hij heeft een genetisch voordeel waardoor hij moeiteloos met zijn lenige lichaam die nauwe schacht in glijdt om lekkers achter te laten. De Sint kan enkel toekijken. In feite is Piet dus de baas, helemaal volgens de Hegeliaanse dialectiek van meester en knecht. De macht van Piet is onrustwekkend, en dat is de reden waarom de politiek correcte ban vooral in mannelijke hoofden speelt: pure jaloezie. Onvermijdelijk volgt hieruit de seksuele clou: de mythe van de superpotente neger en de vrouwelijke leuze ‘Once you go black, you never go back’. Dat is racisme op zijn best, grootte doet er wel degelijk toe en alle fysiologen kunnen u bevestigen dat Afrikaanse types ook in dat opzicht een genetische voorsprong hebben. Als we Piet willen behouden is het dus vooral om onze vrouwen een plezier te doen, speciaal voor Moederdag, zo werd aan de toog verteld toen Corona nog een biermerk was.

Dat alles vormt het onderwerp van mijn nieuw boek ‘Politiek incorrect’, te verschijnen in september. Over wat niet mag gedacht, gesproken of geschreven worden, en hoe wij als rebellen daarmee kunnen omgaan. Over het Uilenspiegelgehalte in Vlaanderen, de geuzenverhalen, de varkenskop op het altaar, de lockdown, mondmaskers, Lukaku, mijn moeilijke knipperlichtrelatie met Doorbraak-magazine… geen heet hangijzer wordt geschuwd.

Samen met ‘De Langste Mars (over Mei ’68) en ‘Na het journaal volgt het nieuws’ (over de Vlaamse media) vormt dit boek een drieluik dat in de huisbibliotheek van geen enkele vrijdenker mag ontbreken.

Nu reeds bestelbaar, meer info klik hier.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

102 reacties op ‘Politiek incorrect’: het grote Pietenboek

 1. Niki zegt:

  Ongelooflijk hoe dom jullie zijn…
  Complotten bestaan niet hoor ! Hahahahaha

 2. Anoniem zegt:

  er is maar een manier om die mensen te overwinnen; ze keihard uitlachen.

 3. dzjakkedzjakke zegt:

  Weten jullie trouwens, dat de bei van Algiers vlak onder zijn neus een bult heeft?

 4. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Blij nu even dat ik niet de social media manager van de Beierse stad Coburg ben…

 5. Sir Anthony zegt:

  Is dat van voor of na Leopold II van Saksen Coburg Gotha

 6. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Zeg niet dat Genoeg Kontdraaierij, de “disinfo gatekeeper” die in Shekels betaald wordt door de “Synagoge van Satan” volgens de grootste commentsectie-intellectuelen hier, het al niet op 3 mei indirect voorspeld had:

  Ik heb steeds minder en minder begrip voor die eindeloze jeremiades van dissident rechts en links over hoe ze gecensureerd worden door GAFA (Google, Apple, Faecesboek, Amazon), tenzij ze er als inktkoelies voor een deel professioneel van afhankelijk zijn. We wisten toch eigenlijk altijd al dat het zo ging uitdraaien, t.t.z. de drol van het reëel bestaande Internet uit het gat van het techno-kapitalisme? Het Internet is een van oorsprong militair project, dus als om het even hond met een bril er de wereld mee kon veranderen had het Pentagon het hele asiel er niet op gelaten. Gecensureerd worden brengt je daarnaast in een situatie waarin je op termijn vanzelf de Jungeriaanse Waldgänger of Anarch wordt, d.w.z. een soeverein individu. Daarmee is je ziel uiteindelijk veel beter af dan die van de linkse en respectabel-rechtse kevermannetjes met hun eindeloze wedijver om imaginaire internet-punten die niet converteerbaar zijn in macht, geld of pussy.

  Momenteel is er een bifurcatie aan de gang van wat helaas nog steeds als “het” Internet voorgesteld wordt. Aan de ene kant heb je wat ik noem het “normienet”, het legitieme en straks enige legale deel van het Internet. Het normienet is het deel waar GAFA samen met wat lokale collaborateurs de hypernomale (*) wereld reproduceert die het kapitalisme vereist om te kunnen werken, en die de mei 68-generatie gelegitimeerd heeft. Daarnaast heb je “autinet”, waar functionele en minder functionele autisten proberen nieuwe kennisecologieën te creëren of oude te recreëren. Normienet werkt via de smartphone-app en, voor zover het een tekstueel gebeuren is, het predictieve software-toetsenbord (dat immers nooit kandidaat-invoer zal voorstellen die riskeert de trend van de dalende winstvoet te verergeren). Autinet via de desktop-browser en het fysieke toetsenbord. Op de grens van normienet en autinet situeren zich merken als Reddit en WordPress, waar de kapitalistische veiligheidslogica in principe dezelfde is als die op normienet, maar toch plaats is voor autinet-activiteiten omdat de censuur doorgaans reactief en traag i.p.v. pro-actief en realtime is. Autinet en zijn grensgebied met normienet zijn waar voor mij de waarde van het internet ligt, waar de interessante vlugschriften, manifesten en traktaten geproduceerd worden. Alles wat zich er afspeelt is dan ook zeer vergankelijk, want als je niet gecensureerd wordt heb je niets interessants te vertellen.

  * https://en.wikipedia.org/wiki/HyperNormalisation

  JS, vergeet niet dat je blog gehost is op wordpress.com, en dat jou blog dus vroeg of laat zal verwijderd worden zonder voorafgaande waarschuwing. Overweeg misschien om je blog te migreren naar een self-hosted WordPress instance.

 7. be zegt:

  “als je niet gecensureerd wordt heb je niets interessants te vertellen.”
  vandaar dat jouw lange, slaapverwekkende tussenkomsten ongecensureerd blijven
  collect them Shylocks, boomertroll!

 8. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  In de toekomst zal politieke incorrectheid ongetwijfeld een zeer efficiënte persoonlijke en collectieve economische overlevingsstrategie worden. De politieke eis naar Faecesbook, YouTube en konsoorten toe van de wakkeren der aarde om politiek incorrecte betekenaars niet te representeren, en de onmensen die er zich mee associëren te deplatformen, creëert wat ecologen “faunaranden” noemen, gebieden die niet gelezen kunnen worden en bijgevolg niet geëxploiteerd kunnen worden door het westerse technokapitalisme. Hernoem je lokale negorij bv. tot “Plandemiek”, “Epstein-Heeft-Zichzelf-Niet-Vermoord-Op-Den-Berg” of “Qanonnegem”, en grote internationale ketens zullen er economisch niet actief kunnen zijn omdat de kosten en risico’s van een aparte brand management-strategie voor die ene vestiging te hoog zullen zijn. Of verkleed jezelf als zwarte piet en bega alle misdaden die je wil, de grote Amerikaanse technokapitalisten die onze digitale politie-infrastructuur zullen beheren (Amazon, Microsoft, Google), zullen cybernetisch naïviteit m.b.t. je bestaan en activiteiten moeten introduceren in hun datastromen, zodat er geen bewijs zal zijn van iemand die verkleed als zwarte piet een wagen stal of een aanslag pleegde. De mogelijkheden zijn eindeloos…

 9. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Benny is weer in vorm…

 10. be zegt:

  peakboomerressentimentsmediaspektakelantisemitismeasocialchinafuckyoucomment
  gotta love that weasel GK

 11. be zegt:

  kontdraaiers vogelvrij verklaard, hmm..goed idee..

 12. Anoniem zegt:

  domkop

 13. flauweplezante zegt:

  grappig dat het over racisme gaat en niet over het feit dat kinderen worden voorgelogen over een vieze pedo die ze lokt met snoepjes.

 14. Anoniem zegt:

  liberalen en vrijheid

 15. Ama Amadine zegt:

  Moesten we nu als reactie FB eens plat bombarderen met foto’s van Zwarte Pieten, zoveel, tot ze niet meer weten waar hun hoofd staat en niet meer weten waar eerst kijken of ingrijpen. Zou dat niet prachtig zijn als statement?

 16. fuckfakenews zegt:

  ik heb een betere oplossing
  facebook dumpen
  ik heb het nooit gebruikt en niets gemist

 17. maskermuil zegt:

 18. dzjakkedzjakke zegt:

  YES !!!
  Al jaaaren geleden gedaan!

 19. Ama Amadine zegt:

  Ik ook niet, trouwens geen enkel ‘social media’ big brother gedrocht. Maar diegenen die er wel een account hebben, foto’s plaatsen bij de vleet zou ik zeggen.

 20. maskermuil zegt:

  boerenbedrog maar bijzonder kwalijk

 21. maskermuil zegt:

 22. Anoniem zegt:

  smakelijk!

 23. TOMVG zegt:

 24. Anoniem zegt:

  correct!

 25. De Patattenboer zegt:

  Het is toch simpel. Smijt facebook buiten met zijn onnozel gedoe. Ik zou mijn kop ook niet afdrukken op Facebook want ik weet dat er mooiere kindertjes zijn om te publiceren.
  En onderaan ben ik niet voorzien van de juiste ornamenten om onmiddellijk van een paar duizend
  “likes” te genieten.
  Weet waaraan ge begint en dan weet je wat je kan verwachten.
  Het kan niet meer op. Zo heb je Johan die ermee dreigt maatregelen te treffen als er door sommigen andere zaken besproken worden buiten hetgeen hij publiceerde.
  Zo wordt zijn dagboek ook misbruikt door Mata Hari’s die constant zijn dagboek misbruiken om persoonlijke verzonnen vete’s uit te vechten. Terwijl er nergens één valabel argument te vinden is in Johan zijn schrijfsels. Ik heb geen behoefte aan vrome wensen die niet vervuld worden.
  Zijn dagboek is ondertussen een walgelijk strontboek geworden. Ik heb het niet over de inhoud van zijn artikels maar wel over het misbruik van zijn dagboek door derden. Dus hij belooft van op te treden maar treedt nooit op. Tot een debat of bespreking van hetgeen hij; Johan dus; schrijft zal het hier nooit komen in essentie. Zelfs ondanks de inhoud van zijn schrijfsels stof genoeg levert tot nader overleg. Zijn dagboek wordt overwoekerd door hooligans die totaal geen visie hebben en evenmin een visie uiten. De optie van sommigen; die hij zelf eindeloos toelaat; is te pogen om onder een vals banier werkend; om er voor te zorgen dat zijn dagboek zo vlug mogelijk zal ten onder gaan. Mogelijk zorgt hij er zelf voor. Veel beloven en weinig geven doen zotten in vrede leven. Ik geef wel toe dat velen onder ons zot zijn. Maar voor de zot gehouden worden door andere zotten kan hier wel maar dat is een vaststelling die mij niet ligt.
  Met alle Chinezen maar niet met den deze Johan. Je voert uit wat je zelf belooft.
  Belofte maakt schuld. Belovers die nooit uitvoeren wat ze beweren hebben we reeds in overtal.
  Ofwel ben je een vent van uw woord ofwel laat je anderen met rust en speel je niet verder voor ketel. Zo denk ik als pot.

 26. De Patattenboer zegt:

  Sorry voor de dt-fout!

 27. Anoniem zegt:

  wat heeft deze post te maken met poco zwarte piet?
  hopelijk maakt JS puree van deze geobsedeerde ruziestoker!

 28. fuckfakenews zegt:

  patroon van bedrog, nomorefakenews
  ÉÉN: Door middel van vele bijeenkomsten, oefeningen en planningssessies wordt een structuur vastgelast om het IDEE van een epidemie te promoten en te lanceren. Wereldgezondheidsorganisatie, CDC, invloedrijke volksgezondheidsfunctionarissen die verbonden zijn aan regeringen over de hele wereld, enz.

  TWEE: Er is een vermeend incident. Een uitbraak. de wereld krijgt te horen dat er een nieuw virus is gevonden. Lokale onderzoekers, indien aanwezig, worden aangevuld door onderzoekers van CDC, WHO.

  DRIE: er is GEEN bewijs van ontdekking door overtuigende methoden, geen degelijke uniforme studie van VEEL veronderstelde epidemische patiënten.

  VIER: propaganda / media-apparaat gaat in een hogere versnelling. Onheilspellende uitspraken.

  VIJF: Diagnostische tests voor het onbewezen nieuwe virus worden uitgerold. Ze spuwen vals ‘bewijs’ van ‘infectie’ uit, zoals munten van een jackpot gokautomaat. Deze fout-positieven zijn een inherent kenmerk van de tests.

  ZES: Dus alle zaaknummers en sterfgevallen, die op de tests zijn gebaseerd, worden betekenisloos gemaakt.

  ZEVEN: Desalniettemin worden deze tests (plus nutteloze oogboldiagnose) gebruikt om officiële rapporten op te stellen over casusnummers.

  ACHT: Echte mensen worden echt ziek en gaan dood, maar voor het grootste deel zijn het mensen die sterven aan traditionele en langdurige aandoeningen – griepachtige ziekte, longontsteking, andere longinfecties, enz. Deze mensen zijn ‘re- verpakt ”onder het nieuwe epidemische label — bijv.“ COVID ”.

  NEGEN: Als er een nieuwe ziekte is, kan dit worden verklaard door oorzaken die niets te maken hebben met het vermeende nieuwe virus.

  TIEN: Na verloop van tijd wordt de definitie van de epidemie willekeurig verruimd

  ELF: Controle van informatie over de “epidemie” is aan de bovenkant verhard. Dissidente informatie wordt aangevallen en gecensureerd.

  TWAALF: uitgerold, het is ook giftig. Ziekte en overlijden als gevolg van deze en andere medische aanvallen worden geteld als “epidemische gevallen veroorzaakt door het virus.”

  DERTIEN: BOVEN ALLE ANDERE ILLUSIES is de belangrijkste misleiding: “de epidemie is één ziekte of syndroom veroorzaakt door één kiem.”

  Veertien: Het publiek wordt leugen na leugen verkocht over besmetting en de “verspreiding”

  VIJFTIEN: Het publiek zingt (alsof niemand ooit eerder is gestorven): “Mensen gaan dood, het moet het virus zijn.”

  ZESTIEN: Het virussprookje fungeert altijd als een dekmantel voor misdrijven door de overheid of het bedrijfsleven of medische misdrijven. Het verduistert en verbergt deze misdaden. Wacht, zeggen de onderzoekers, de oorzaak is eigenlijk een nieuw virus dat nog nooit iemand heeft gezien.

 29. Kustem zegt:

  ben jij een pot?
  van geslacht veranderd, patatje?
  wel je pilletjes nemen hé, of je stijgt nog op

 30. fuckfakenews zegt:

  technocratie en pseudo-wetenschap

 31. maskermuil zegt:

 32. dzjakkedzjakke zegt:

  Tsjaaa….In de roos. De waarheid kwetst. Moet je nu eens kijken…!

 33. De Patattenboer zegt:

  Wat mij betreft is dit een vijandig dagboek. Ik ga het dus niet meer gebruiken.
  Als Sanctorum dit dagboek met graagte laat misbruiken via voortdurende
  persoonlijke aanvallen die blijven duren dan is hij voor mij de hoofdverantwoordelijke van de vuiligheid die niet stopt.
  Idem dito voor wat betreft het ander gespuis dat hier ook die vuiligheid bijtreedt.
  Er is nog ander leven op deze planeet.
  Dus Sanctorum; je vliegt er uit! Salut en de kost. Ik kan wel zwemmen maar niet in braaksel.
  Ik zal uw dagboek niet verder vervuilen met zwijgen dus.
  Kies dus zelf maar uw volgelingen maar je zal dus moeten kiezen. Of zwijgen.
  Geen woorden maar daden. Mijn geduld is op.
  Ik kom hier niet verder lezen aan hetgeen U meent te moeten schrijven.
  Lectuur genoeg van dat gehalte op internet.
  U bent de enige die het hier kan opkuisen zoals U beloofde voor een paar dagen. Als U dat niet doet waar het nodig is dan bent U voor mij een onderdeel van het braaksel dat uw dagboek oplevert. Ik hoef het niet meer. Uw dagboek niet en evenmin de oproerkraaiers die uw dagboek misbruiken. Een belofte is meer dan een woord. Ofwel voer je uit ofwel zwijg je beter.
  En als je zelf niet zo slim bent dan zorg ik er meteen voor. Salut!

 34. Anoniem zegt:

  “zoals U beloofde voor een paar dagen”
  dit is ongeveer de honderdste post waarin je belooft dat het de laatste is.
  Salut en de kost of kots dus, onbeschofte vent!
  de groeten van de partij..

 35. Anoniem zegt:

  Dr Leen Van Leemput (Psychiater) Psychiaters › Aarschot
  Psychiater. Aanvaardt nieuwe patiënten

 36. Kustem zegt:

  oproerkraaier patattenpartij opgeruimd?
  dat zou mooi zijn
  te mooi om waar te zijn..

 37. dzjakkedzjakke zegt:

  Mijnheer De Patattenboer,
  Komaan zeg, de boer ploegt voort! Laat het niet aan je hart komen, ik kijk er ook niet meer naar om. Je hebt het beste wapen ter hand dat er is: SCROLLEN! Je zou me eens door al die commentaren moeten zien snellen, vooral de prenten gaan het snelst vooruit. Ik weet niet eens of ik aanspraak heb, ik lees het artikel, en het begin van een commentaar, na de eerste vijf woorden is het van: Verder lezen of scrollen. Staat mijn deknaam erin, zeker direct verder scrollen, puur tijdverlies anders.
  Overigens hoeft u zich aan de heer Sanctorum niets gelegen te laten, die is mans genoeg om zijn eigen patatten te rooien en zich te verkneukelen in de blaffende bende gevlekte stratiers die zijn blog bevolken en bezijken.
  Ik hoopte al dat er eens iets anders op de blog zou verschijnen, nu trapt gij het weer af.
  Een beleefd maar dringend verzoek: Doe zoals den heer, verrijs stiekem en daag onder een andere gedaante weer op?

 38. Anoniem zegt:

  ‘Doe zoals den heer, verrijs stiekem en daag onder een andere gedaante weer op”
  dat is wel zeker dat petoetje dat zal doen; doet ie altijd
  om weer op alles en iedereen te schelden en dan te janken dat hij zelf in de klappen deelt die hij zelf heeft veroorzaakt
  de democraat.

 39. Kustem zegt:

  ja dzjakke, want ik wil voor de duizendste keer lezen dat alles naar de kloten is, iedereen slecht is en dat de grootste misdaad ooit begaan een bouwovertreding in patattenland is.
  dat kan ik echt niet missen

 40. TOMVG zegt:

  hoogste tijd

 41. Toon Piek zegt:

  Als je niet gecensureerd wordt heb je niets interessants te vertellen, zoiets noemt men een halve waarheid. In de politiek zouden halve waarheden een veelvoorkomend verschijnsel zijn… Zo nu en dan zouden politici elkaar ervan betichten halve waarheden te gebruiken. Dat verwijt kan dan zelf echter ook een halve waarheid zijn, aldus Wikipedia.

 42. De Patattenboer zegt:

  Dzjakke; het ligt moeijker man. Ik heb al overwogen welke de diverse mogelijkheden zijn waarom partijen zich afbeulen om mij te viseren via de twee Covid-patiënten hier aanwezig. Er zijn drie mogelijkheden. Eén partij heeft een vaandel nodig om aan te tonen dat de Belgische politiek vol met rotzakken zit. En of een tweede partij probeert een tweede maal op haar geijkte manier iemand te nekken die zijn gedacht zegt. Ik weet dus niet wat ik het best zal geloven of overwegen. Ofwel is men dus uiterste spitsvondigheid bezig ofwel ofwel het lomp laten aanvoelen wie er de baas is. Is mij al diverse keren overkomen.
  En andere partijen kan ik niks bieden. Hoogstens overloper spelen. Ik heb zelf aan politiek gedaan en de daden en resultaten van kleine overlopers meegemaakt.
  Die miserie hier is gewoon het gedrag van kleine mestkevers ofwel van een paar onnozelaars die het vuile werk uitoefenen in opdracht. De groten blijven uiteraard buiten schot. Maar als ze niet te laf zijn om zelf aan politiek te doen dan mogen ze hun mond open trekken en spreken. Ik ben geen bruikbaar vaandel.
  Noch een overloper die men zomaar afdankt na gebruik. Want dan laat men mij beter met rust. Dus…..opgelost!
  En nu zeveraars; ik heb dorst. Je mag mijn pint nog eens vullen.
  Maar uw handen liefst wassen. We zitten met corona.

 43. Anoniem zegt:

  et voila, de dwaas is al terug met wat leugens
  dat heeft lang geduurd
  het is erger gesteld dan gedacht met dat petoetje
  de partij had me nochtans gewaarschuwd..
  ppp patatten partij Paul is berucht in de streek

 44. Kustem zegt:

  dit liedje past bij li pipi patat

 45. TOMVG zegt:

  meneer de patattenboer
  u wijkt weer af van het onderwerp
  pas op want u kan geblokkeerd worden

 46. fuckfakenews zegt:

 47. redpilled zegt:

  Laten we duidelijk zijn: wij zijn geen complot theoretici, wij distantiëren ons van de 5G- polemiek, wij zijn geen anarchisten maar democraten, wij zijn politiek neutraal, wij zijn geen ontkenners van deze ziekte.

  Corona maakt wel degelijk slachtoffers. Wij vinden dat de maatregelen van de overheid niet in verhouding staan tot de omvang en de dreiging van de ziekte. Deze coronacrisis is klein bier in vergelijking met de Spaanse Griep van een eeuw geleden.

  Alle aandacht en middelen gaan nu naar corona, maar daardoor blijven andere groepen in de kou. Mensen hebben te laat of minder zorgen gekregen. Andere mensen stellen hun bezoek aan de dokter uit omdat ze bang zijn voor besmetting. En het aantal mentale problemen neemt toe, net als de vereenzaming bij senioren.

  Er is een opbod van maatregelen van lokale besturen. Maar vooral de mondmaskerplicht slaat alles. De overheid doet er alles aan om de publieke opinie te beïnvloeden. Maar als het in Nederland zonder maskers lukt, waarom kan dat hier dan niet? Wij zijn toch geen kleine kinderen?

  16 augustus 2020: We betogen volgens de regels

  Pas nadat we de betoging hadden aangekondigd en georganiseerd in Brussel, werd het dragen van een mondmasker verplicht. Ook op de betoging dus.

  We zijn daartegen een procedure gestart bij de Raad van State die zal worden behandeld op 20 augustus2020.

  Dat wil zeggen dat er zondag zal moeten betoogd worden MET een mondmasker. We gaan de wet volgen, hoewel we het er niet mee eens zijn. We willen niet dat iemand een boete krijgt of dat we de volgende keer niet meer mogen betogen.

  Wat zegt de minister – president in zijn besluit?

  “Het dragen van een mondmasker dat de neus en de mond bedekt is verplicht voor alle personen van 12 jaar en ouder op de openbare plaatsen en op de voor het publiek toegankelijke private plaatsen over het hele grondgebied van het Brussels hoofdstedelijk gewest. Onder “mondmaskers” wordt verstaan: elke voorziening of stuk stof dat de neus en de mond van een persoon volledig bedekt.”

  Viruswaanzin, de organisator van de betoging, zal daarom aan de deelnemers die geen maskertje meehebben (hoewel dat dus in heel Brussel moet) “een stuk stof” ter beschikking stellen waarmee men de mond en de neus kan bedekken. We hebben omwille van de kostprijs gekozen voor een licht stofje waarmee u weinig hinder zal ondervinden. Weliswaar missen we nu een paar gordijnen. Maar wie maalt daarom.

  Het dragen van dit stukje stof zal op zich al een protest inhouden. U zal het wel zien.
  Kom zondag naar de Financietoren in Brussel en laat jouw protest horen!

  https://rudivervoort.brussels/news_/het-dragen-van-een-mondmasker-wordt-verplicht-vanaf-vandaag-op-heel-het-brussels-grondgebied/

 48. De Patattenboer zegt:

  Goed! Ik wijk dus weeral af van het onderwerp. Nu weet ik voldoende.
  Vanaf nu laat ik Laurel en Hardy verder hun gang gaan en uiting geven aan hun ware democratisch gehalte. Die zekerheid ontbrak nog. Want iedereen kan beweren met gebruik van de naam van het Vlaams Belang dat hij spreekt als een aanhanger van die partij en er hier een stalking-mesthoop van maken. Goed om weten dus. Eindelijk wordt bevestigd wat ik reeds lang vermoedde.
  Gelukkig heb ik geen gevolg gegeven aan de vele dreigementen en verdoken uitnodigingen.
  Als ik niet mag samen werken op serieuze basis met een echte democratische partij dan hoeft het voor mij dus niet meer. Op mijn beurt beginnen uitpakken met de nieuwe politiek en mij op dezelfde manier gaan gedragen als Laurel en Hardy is niks voor mij.
  Alleszins bedankt voor de verwittiging. Eindelijk! Alhoewel; ik wist het reeds hoor.
  Stomkoppen maken teveel fouten. Wat normaal is. Maar nu prijkt er een partijvlag bij de boodschap. Heerlijk! De waarheid en niks dan de waarheid.
  E n nu nog hopen de Sanctorum mij buiten smijt. Hij schrijft ware zaken over ware gebeurtenissen en zijn visie enerzijds maar anderzijds kan of wil hij zijn dagboek niet zuiver houden.
  Het is het klassieke politieke scenario. Kijk naar mijn woorden en beoordeel mij niet op mijn daden.
  Dat hebben we reeds en ik weet dat Sanctorum.
  Waar zit uw democratische vernieuwing in daden?

 49. Anoniem zegt:

  “E n nu nog hopen de Sanctorum mij buiten smijt’
  wel; dat hoop ik met u
  gedaan met de partij stokken in de wielen te steken en te saboteren
  knoop het in je oren, ventje!

Reacties zijn gesloten.