Reuzegom: kameraad tot in de dood

ReuzegomOok crapuul in kostuum en van goede huize blijft crapuul

Over u laten plassen, putje winter urenlang in ijskoud water zitten en daar een levende paling inslikken, liters visolie drinken, weerom stront van de bende over je heen,… je moet er wat voor over hebben om tot de Vlaamse elite te behoren. Op 5 december 2018 werd de schacht Sanda Dia comateus in het ziekenhuis opgenomen en stierf enkele uren later aan orgaanfalen.

Reuzegom, de nachtelijke pis-en-kotsrituelen van het studerende Antwerpse establishment: ook het doodmartelen van dieren bleek tot de vaste onderdelen van de ceremonie te behoren, en altijd onberispelijk in kostuum. In 2013 bracht GAIA al filmpjes uit waarop te zien is hoe met een varken wordt gesold, het dier een brandende sigaret in de bek krijgt en ontsmettingsmiddel moet drinken, om tenslotte afgemaakt en geroosterd te worden. Noch de academische overheid noch het gerecht voelden zich geroepen om er wat mee te doen, men trof een ‘minnelijke schikking’.

Moreel deficit

Maar een medestudent doodfolteren, dat is natuurlijk nog wat anders. 18 clubleden, waaronder schachtentemmer -de regisseur van het gebeuren- Alexander G. alias Janker en praeses Jef J. alias Zaadje, worden beticht van opzettelijke toediening van schadelijke stoffen, onopzettelijke doding, onterende behandeling en schuldig verzuim. Jef S., alias Flodder, is de reden waarom de zaak naar Limburg verhuisde, zijn moeder Fabienne Nackaerts is persrechter in Antwerpen. Ze riskeren 10 jaar cel, maar met de batterij door de ouders betaalde advocaten, waaronder kleppers als Johan Platteau, Walter Damen en Hans Rieder, zal dat wel meevallen.

‘Blijft toch voor immer kameraad, van nu tot in de dood. Zolang de “Reuzegom” bestaat ons vriendschap steeds vergroot’ luidt het clublied. Tot in de dood, jawel. Lichte paniek ontstond toen hen het gerucht bereikte dat Sanda het misschien niet ging halen (‘Hij is rijp voor de vuilbak’), waarna men snel alle sporen probeerde uit te wissen.

… bendediscipline en groepsterreur, die ik geen haar hoger inschat dan de mentaliteit bij de allochtone groupuscules waar we zo graag op kappen.

Behalve verontwaardiging zijn er wel wat extra bedenkingen te maken bij de handel en wandel van dit crapuleus (want dat is het) genootschap, en moeten we ons afvragen met wat voor soort ‘elite’ we opgescheept zitten. Voor alle duidelijkheid: Reuzegom is (was, want de club is ondertussen ontbonden) een buitenbeentje in het studentenmilieu, maar dan wel een van het chique soort, met ouders die allemaal belangrijke posities in de maatschappij bekleden en telgen die hun opwachting maken om hetzelfde te doen.

In dat opzicht is het incivisme en nihilisme van de groep (ze hebben o.m. altijd geweigerd zich te schikken naar het doopcharter van de univ), nota bene bij toekomstige advocaten en rechters, een belangrijke indicatie dat er een moreel deficit sluimert bij de mensen die het morgen voor het zeggen zullen hebben en zelfs over ons zullen oordelen.

Dat moreel deficit krijg je niet weg met een taakstraf: het is een opvoedingsprobleem, ze zijn er van thuis uit in gegroeid. Wat evolueert van een ludieke dooptraditie naar een morbide oefening in empathieloosheid, toont een manifest gebrek aan zin voor verantwoordelijkheid, sociale cohesie en echte vriendschap. Ze heeft plaats gemaakt voor bendediscipline en groepsterreur, die ik geen haar hoger inschat dan de mentaliteit bij de allochtone groupuscules waar we zo graag op kappen.

Ons kent ons

doop

In een emmer stront willen duiken om erbij te horen

Er schort dus wat aan onze elite, althans een deel ervan. Ook het snel proberen uit te wissen van sporen, materieel en digitaal, de afscherming en totale omerta die rond de groep is opgetrokken, niet in het minst de totale afwezigheid van schuldbesef of spijtbetuigingen, wettigen het vermoeden dat normvervaging niet alleen de onderste regionen van de samenleving aantast, maar vooral ook de top, waar hier en daar partijpolitieke connecties in beeld komen.

Koen Metsu (N-VA), de burgemeester van Edegem waar de gestorven jongeman vandaan kwam, betuigde na de dood van Sanda Dia zijn medeleven aan de familie maar verkoos geen commentaar te geven op de praktijken van de studentenclub. Tja. Dat men piëteit in acht neemt tegenover de nabestaanden snap ik, maar tegenover de daders en het milieu? Of hoort men hier een old boys netwerk zwijgen? Of is het omdat een van de leden (niet aanwezig op de doop zelf, wel deelnemend aan de whatsapp-conversatie nadien) bestuurslid is van jong-NVA , voor deze partij stage loopt in het Europees Parlement en toevallig van adel is? De familie de Vinck de Winnezeele is tot op vandaag een spil in het netwerk van de ex-Reuzegommers.

Misschien moet er toch maar eens een sterker signaal uit rechts en centrumrechts politiek Vlaanderen komen over dit soort uitwassen, dan oorverdovend stilzwijgen en gemompel over ‘een uit de hand gelopen grap’. Ook heel de zuip- en kotscultuur die voor studentikoos moet doorgaan, en de sociale dwang om daarin mee te gaan, mag wel eens ter discussie worden gesteld.

Misschien moet er toch maar eens een sterker signaal uit rechts en centrumrechts politiek Vlaanderen komen over dit soort uitwassen

Wat ons tot de slotbedenking brengt. Niemand is verplicht om tot zo’n club als Reuzegom toe te treden en er de vernederende rituelen van te ondergaan. Vrienden van Sanda fluisteren dat hij het deed om er bij te horen en omdat hij dacht dat het zijn latere carrière ten goede zou komen. Dat soort strategische preoccupaties kenmerkt ook een maatschappij van het opportunisme en de ik-eerst-mentaliteit. Van racistische motieven, zoals beroepsquerulante Dalilla Hermans suggereert, is alvast geen sprake: uit de gelekte whatsapp-conversaties van de deugnieten wordt nergens allusie gemaakt op het uiterlijk of de afkomst van het slachtoffer (Sanda Dia had Mauritiaanse roots). Het gaat om de drang naar netwerking en slechtbegrepen elitarisme die de groep -Sanda incluis- tot dat soort barbaarse inwijdingsrituelen dreef.

Misschien moeten kinderen en jongeren ook wel leren dat er andere waarden zijn en dat men niet per se ergens moet bij horen om voor vol aanzien te worden. Meer individualiteit dus en minder egoïsme. Het eens meer zelf uitzoeken en een eigen pad bewandelen, in plaats van zijn toevlucht te nemen tot clubjes, lobby’s en elitaire genootschappen.

Niet altijd aangenaam, maar eindigen in een emmer stront is dat ook niet.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

95 reacties op Reuzegom: kameraad tot in de dood

 1. censuur zegt:

  censuur

 2. no zegt:

  kan ik niet beloven…

 3. be free zegt:

 4. dzjakkedzjakke zegt:

  Ook een goede morgen. Ik ben het helemaal niet met u eens, maizena daarentegen is een wel een goed indikmiddel, mits met mate toegevoegd. Het lijkt misschien lachwekkend, maar het is tegenwoordig ’s nachts zo koud als buiten. Overigens kijk ik nog altijd uit naar wat u gevonden heeft over reuzegom bij de grondwetspecialisten, al dan niet in het engels.

 5. dzjakkedzjakke zegt:

  En waarom eens geen porno-prent?

 6. block zegt:

  doe maar; ik hou u niet tegen

 7. be free zegt:

  u schijnt niet goed te beseffen hoe verregaand die hele coronadictatuur al is en waar ze nog meer toe kan leiden
  dat is veel belangrijker dan een paar idiote studenten en hun betreurenswaardig gedrag
  wat die debielen van reuzegom betreft, dat is uiteraard pure criminaliteit, een zaak voor het strafrecht dat uiteindelijk ook steunt op grondrechten
  dat lijkt me evident
  goedemorgen

 8. Eric zegt:

  De Grote Reuzegom (vertaald als ‘The Great Reset’) zal in 2021 niet doorgaan in Reuzegom, maar in Davos. Het grote pis- kak- en vernederfestijn, waarvan we nu wereldwijd een voorproefje zien, zal pas dán echt een aanvang nemen.
  Fasten your seatbelts, please !!!

  https://thehill.com/opinion/energy-environment/504499-introducing-the-great-reset-world-leaders-radical-plan-to

 9. be zegt:

  met dank aan lokale hulpjes, de bilderberxen

 10. dzjakkedzjakke zegt:

  “Ik wil dat er in de toekomst gereageerd wordt op het onderwerp van het artikel in kwestie. Geen gelul over corona, de islam of het klimaat als ik het over een studentendoop heb. OK? Wie zich hier niet aan houdt, blokkeer ik.”
  Iemand heeft dat hier geplaatst.
  Daar houd ik me aan, ik kan begrijpend lezen.
  U doet maar.

 11. dzjakkedzjakke zegt:

  En natuurlijk ook de maanreuzegoms, of ontkent u die soms?

 12. be free zegt:

  dan zal u niet geblokkeerd worden; hé
  mij interesseert dat geen fluit
  alles wordt toch gecensureerd tegenwoordig
  dat helpt niemand verder, dat semi-autoritair gedoe en braaf arbitraire regeltjes volgen
  u doet dus ook maar

 13. be zegt:

  reuzegom ken ik
  maanreuzegoms is uw conspiracy’mopje’
  u gaat dus een klein beetje buiten het onderwerp
  pas op of u wordt geblokkeerd; haha

 14. be zegt:

  @Eric
  u weet waarover het gaat

 15. Eric zegt:

  De geschiedenis van het Grote Reuzegomse Feest is lang, langer dan men globaal genomen denkt.
  Ook de voorbereidingen voor het nu al Historische Grote Reuzegomse Feest van 2021 zijn al een tijdje aan de gang.
  Zo test men momenteel allerlei vernederingsrituelen op de Reuzegommers uit om na te gaan welke daarvan het meest effectief zijn. Doel is om gans Reuzegom van aanschijn te veranderen.
  Het dorp was tot voor kort wat te mooi, te vrolijk, te levendig volgens onze Reuzegomse elite. Daarin is ondertussen al een beetje verandering gekomen, maar nog niet genoeg.
  Er dient geen wetenschappelijke paradigmashift, maar een shift in het wereldbeeld en hoe onze Reuzegommers de wereld ervaren te komen.
  Op het Grote Reuzegomse Feest van 2021 zullen Bill en Melinda Gates, Larry Fink, George Soros, Klaus Schwab en Michael Blloomberg als ereburgers in de bloemetjes gezet worden.
  Muze en mascotte wordt Greta Thunberg.
  De fanfare komt recht uit Wuhan overgevlogen, de totem zal de vleermuis zijn.
  Xi Jinping mag de rol van ceremoniemeester op zich nemen. Ook hij wordt een Reuzegomse ereburger.

 16. dzjakkedzjakke zegt:

  Zoveel is duidelijk!

 17. be zegt:

  voor mij wel, ja

 18. antitiran zegt:

  het klimaat kan mijn kloten kussen!

 19. bertie zegt:

  Samen met heer JS zal ik in herhaling vallen, liefhebbers kunnen in zijn blogarchief mijn orginele bijdrage van eind 2018 integraal opzoeken:

  “De vrijheid van vereniging, ook van een studentenvereniging, is nogal diep verankerd in onze grondwet en als dusdanig preventief niet verhinderbaar. De achteraf gebakken peren in dit specifieke geval zullen mijns inziens (slechts) aanleiding geven tot (gevangenis)straffen met uitstel. Want voor de advocaat van de duivel zal de vrijwilligheid van de onderwerping waarmee het slachtoffer deelnam aan iets waarvoor hij zijn eigen krachten vermoedelijk overschatte, ook wel een waardevol argument zijn.
  (…)
  Ontgroeningsrituelen zijn van alle tijden, zeden en gezindten. In de ogen van degene die ontgroend wordt, moeten ze altijd als levensbedreigend overkomen, zonder het evenwel echt te zijn – tenzij het natuurlijk misloopt.
  (…)
  Maar bij elk ontgroeningsritueel blijft de levensbedreiging, vanuit de simpele onwetendheid van de nieuweling en/of omwille van diens uitgedaagde moed, een aanwezige noodzaak. Liefst louter symbolisch.”

  Dat mag ik graag verder aanvullen, nu het parket bekendmaakte alle leden van deze ondertussen opgedoekte studentenvereniging te vervolgen:

  De aanklacht luidt: toedienen van schadelijke stoffen, onopzettelijke doding, onterende behandeling en weigering van hulpverlening door schuldig verzuim.
  Volgens mijn bescheiden mening heeft de aanklager zich enigermate vergaloppeerd en blijft het uitsluitend de onopzettelijke doding die aanleiding zal geven tot een waarschijnlijk voorwaardelijke straf.

  Want toedienen van schadelijke stoffen, dat is met andere woorden: bewuste vergiftiging? Het slachtoffer was voor zover mij bekend een meerderjarige universiteitsstudent, die op vrijwillige basis aan een bepaald ontgroeningsritueel deelnam. De schadelijke stoffen zijn dus niet toegediend, maar hoogstens verstrekt of ter beschikking gesteld. Of het om een bidon visolie, een emmer uitwerpselen en een hele fles sterke drank gaat, is van geen tel. Er staat af en toe wel eens in de binnenbladzijden van de krant dat voor een weddenschap iemand morsdood neervalt aan acute alcoholvergiftiging, na het ad fundum opzuipen van een ganse fles whisky. Ik kan me echter niet herinneren dat de aanwezige gokkers of toeschouwers ooit vervolgd zijn geweest omdat zij de suïcidale losbol zouden hebben vergiftigd.

  Of onterende behandeling? Normaal gesproken geldt het parafraserende motto: What happens tijdens ontgroeningsrituelen, stays in ontgroeningsrituelen. Buitenstaanders hebben daar doorgaans geen affaire mee, hoe walgelijk het er soms ook aan toe gaat – maar slechte smaak, ongemanierdheid en viespeukerij zijn niet bij wet verboden. Die sterke en op het eerste gezicht zeer ruim interpreteerbare omschrijving van onterende behandeling, komt immers uit een specifieke wet die tot stand kwam in verband met de bestraffing van ontvoering, kidnapping, gijzeling, foltering, enzovoort. Dus echt toestanden waar een slachtoffer zich absoluut niet vrijwillig aan onderwerpt. De wet stelt voorts expliciet dat de onterende behandeling niet uitsluitend tussen dader en slachtoffer speelt, maar ook door de ogen van een willekeurige waarnemer zo mag aanzien worden, maar dat werd in die zin gesteld om het Stockholmsyndroom in gerechtszaken de pas af te snijden. Wanneer we dan in de overtreffende trap voortaan alle zogenaamde onterende behandelingen zonder onderscheid bedoelen, ook waar het latere slachtoffer zich eerst uit vrije wil aan overgeeft, dan kan bijvoorbeeld op basis van deze wet elke klant van een vrouw van lichte zeden achteraf à la bonne heure vervolgd worden, ook al waren zij eerder tot hun beider tevredenheid overeengekomen.
  (Ter uitweiding tussen haakjes waarvoor de letter van deze wet ook erger misbruikt wordt dan de geest bedoelde: met de momentele militaire opleiding tot para-commando is iets gelijklopends aan de hand, wanneer instructeurs heden ten dage ook op de toppen van hun tenen geen jantjes-soldaten meer mogen drillen, maar mietjes.)

  Schuldig verzuim kan misschien ingeroepen worden, maar is toch twijfelachtig bewijsbaar voor alle vervolgden, want dat vereist een instant op de hoogte zijn van groot gevaar waarin het slachtoffer verkeert. Tegenwoordige tijd, en niet groot gevaar waarin het slachtoffer verkeerde in de verleden tijd, want dan is het natuurlijk al te gemakkelijk, en precies daarom draait heel dat wetsartikel. Comazuipen is trouwens een welbekend begrip in het studentenmilieu. Gelukkig stikken er niet teveel jonge veulens en ladderzatte poulains van onze toekomstige elite vanzelf in hun eigen braaksel, want dat is elke keer opnieuw een groot gevaar, dat hun commilitones dan maar ogenblikkelijk moeten zien te verhinderen, op risico van vervolgd te worden wegens schuldig verzuim.

  Onopzettelijke doding is nog het enige dat overblijft, met een maximumstraf van twee jaar, wellicht voorwaardelijk.

  Het allerergste vind ik persoonlijk het totaal gebrek aan normbesef door te proberen sporen uit te wissen wanneer het duidelijk is dat er zich iets onherroepelijks heeft voorgedaan. Qua toekomstige onverantwoordelijkheid van onze aanstormende fine fleur is dat veelbetekenend. Even veelbetekenend als het feit dat daarvoor blijkbaar niemand vervolgd wordt, terwijl dat vanwege justitie juist wel perfect mogelijk was. Niet sensationeel genoeg?
  Het slachtoffer keert onder geen enkel beding terug in dit leven en voor zijn nabestaanden zal elke uitgesproken straf aan degenen die verantwoordelijk zullen worden gesteld voor zijn overlijden ongetwijfeld te licht zijn. Maar als neutrale observator volg ik dit proces met een nuchtere belangstelling. Na de eerste en de tweede macht die dat al overvloedig bewezen hebben met hun steekvlampolitiek, is nu de derde macht aan de beurt om overtuigend te bevestigen dat we niet langer in een min of meer normale rechtstaat leven, maar volledig zijn afgegleden naar een emotionele bananenrepubliek in de waan van de dag. Ook twee jaar na de feiten is dat meer dan een flauwe woordspeling.

 20. dzjakkedzjakke zegt:

  Deze analyse is, wat mij betreft, van A tot Y juist. Alleen uw slotbeschouwing begrijp ik niet goed, moet de derde macht het dan niet doen met wat ze wordt voorgeschreven door de wetgevende macht? Het is dus niet de rechterlijke macht, maar de horde politeken die slechte (on) wetten breien (bvb negationisme-onwet), die de emotionele bananenrepubliek hebben gesticht. En daar is geen democratie aan te pas gekomen…..

 21. be zegt:

  hoe vrijwillig is het nog wanneer; onder invloed van groepsdruk en half murw, de betrokkene gewoon bijna in trance verder doet en niemand ingrijpt?

 22. be zegt:

  je kan niet elke situatie in de wetgeving opnemen.
  de emotionele bananenrepubliek is een samenspel van politiek en media
  de rechterlijke macht kan dezen slechts gedeeltelijk terugfluiten maar is ook onderhevig aan corruptie en overgeërfde ideologische rechtsstelsels die traag evolueren.
  deze ‘elite’ zal wel weer enkel een taakstrafje krijgen…afwachten

 23. keklivesmatter zegt:

  last van de hitte?
  ik niet

 24. dzjakkedzjakke zegt:

  Afgaand op de (juiste) analyse van Bertie, durf ik aan te nemen dat er geen strafbare daden zijn gepleegd, en dat vrijspraak aan de orde is. We zijn ook niet aan ons proefstuk toe. Het begon ergens met een om-ik-weet-niet-welke-reden witte ballonnen mars.

 25. no zegt:

  willekeur en absurditeit

 26. lies zegt:

  Davos, waar bilderberx ook naartoe is geweest, de agenda

 27. Greta zegt:

  Toch een barbaars volkske hé die Vlamingen? 😉
  Dacht dat het in Nederland niet bestond maar blijkbaar wel en er zal hier wel gene ene bijzitten die op een hogeschool of universiteit in Turkije gezeten heeft om te vragen hoe het daar aan toe gaat.

  Maar van diegenen die ik ken eraan meegedaan hebben, die vonden het best plezant.
  De ene studenten doop is dus blijkbaar de andere niet.

  Of je zo vrij bent om ja of neen te beslissen is maar de vraag hoe sterk ze je kunnen manipuleren of beïnvloeden?. Laat ik u volgen met ja, dan nog lijkt het me vrij onwaarschijnlijk, je weet wat ze met je gaan doen of te verwachten hebt en dan is de vraag ben je en mag je nog steeds vrij beslissen te stoppen, staan ze het toe en ben je er nog toe in staat als één van die eerste toepassingen het dwangmatig laten drinken van een fles gin is? Kan al dodelijk zijn voor een autochtoon, laat staan voor iemand die uit een voornamelijk islamitisch land komt waar alcohol drinken normaal verboden is.

  Een volk dat hier van generatie, na generatie in het gareel werd gehouden door overdadig alcohol op te dringen en ook koude winters meegemaakt hebben verdragen die walgelijke proeven dus iets beter dan als je die gaat uitvoeren bij mensen die generatie na generatie in warmere streken gewoond hebben en andere voedingsgewoonten hebben gehad.

  Die studenten dopen lopen dus toekomstgericht meer en meer kans slecht af te lopen door diversiteit van culturen en voeding en nu heb ik het niet enkel op allochtonen, maar tevens op autochtonen die overstappen naar andere voedingsgewoonten.
  Hoeft niet de facto slecht te zijn, maar verhoogt de gevaren bij allerhande mengsel waar er nu meer voedsel allergieën bestaan…

 28. reuzeke zegt:

  de elite, een kleine club
  de fine fleur
  toekomstige bilderberxen..

 29. fuckfakenews zegt:

 30. de patattenboer zegt:

  Sanctorum heeft wel goede voornemens. Maar hij gaat de problemen op zijn dagboek hiermee niet oplossen. De hele samenleving loopt hier vol met leugenaars met een mombakkes op. Mijn zaak niet. Je mag pretenderen wat je wil en zelfs beweren dat je aanhanger bent van de partij “Idiots”.
  En dan begin je met iedereen het leven zuur te maken. Redenen worden door niemand gevraagd.
  En dus ook niet gegeven.
  Maar ik stel wel vast dat er een enorme discrepantie is tussen de top van hun verzonnen partij en het gedrag van het plebs.
  Als de top van de partij iets beweerd reageert het plebs niet en voor de top bestaat het onnozel gedrag van het plebs schjnbaar ook niet. Ik ga er dus vanuit dat er twee partijen van het Vlaams Belang bestaan
  die wel schitterend naast mekaar door werken ? Met een zootje aanhangers die zelfs niet wil reageren als de top juiste zaken vertelt. Wie is hier aan het liegen?
  En natuurlijk een bende alweters die er weer in tuint.
  En probeert in debat te gaan met leugenaars. Mijn probleem niet.
  Ik ben wel op rust. Maar ik ben mijn verstand nog niet kwijt.
  Dus ik begrijp wel waarom de patattenboer geviseerd wordt.
  En dat is niet voor mijn werk in de patatten. En evenmin omdat ik met een riek in de grote teen van een Belanger zou gestoken hebben. Wie zoekt die vindt. Maar verspil uw energie maar in een debat waar liegen toegelaten is. Heeft totaal geen zin!

 31. Kustem zegt:

  Zo, dat heb je weer eens goed gezegd; en nu terug naar de patatjes; ventje.

 32. Anoniem zegt:

  wij
  zijn van de partij
  gij
  hoort daar niet bij
  opzij
  het is voorbij
  voor een zacht ei
  als jij

 33. De patattenboer zegt:

  Ik ben lichtgelovig. Maar als de partij beweert van de stront achter de trein op te ruimen dan is er een groot probleem. Dan moeten jullie het laten om verscholen achter de partijnaam het spoor vol te schijten. Op den duur is er geen opruimen nog mogelijk.
  En als dat zacht ei van mening is dat hij beter niet verder op die trein gaat poepen om het spoor te ontlasten van jullie drek dan is dat mijn keuze en niet die van jullie. Maar aan politiek doen is volgens kleuters zichzelf in de belangstelling plaatsen.
  Een partij dankt nooit haar vooruitgang aan roeptoeters maar wel aan gedegen overleg, inzet en samenspraak. Jullie beiden zijn stuurloze bolieden . Niks meer nog minder.
  Jullie begrijpen niks van democratie. En een democratie bestuurd door omhooggevallen sergeanten die denken hoe ze in een samenleving iedereen moeten leren hoe anderen in de pas moeten of mogen lopen wanneer zij het willen is geen unicum. Dat volk hebben we hier al. Is dat de vernieuwing? Dat Vlaanderen kennen we reeds eeuwen.
  Degenen die hun kop boven het zand steken worden afgemaakt door telkens nieuwe profiteurs. En nu gaan jullie er een democratie van maken waar op bevel iedereen zijn kop
  moet blijven boven het zand steken. Kijk kindertjes. Ik heb in het verleden steeds beweerd dat collaborateurs reeds lang ouderlingen waren en dat het dus normaal was dat men een streep zou trekken over het oorlogsverleden. Dat lag onder de grond te rotten.
  En moet dus niet steeds opnieuw misbruikt worden tegen de nieuwe generaties.
  Jullie hoeven dus zelf geen nieuwe collaborateurs te maken van Vlamingen die niet in jullie gareel lopen. Er is in dit land bergen stront te ruimen. Kuis het op. Maar niet meer via mijn inzet. Je zult het ditmaal zelf moeten doen. Ik ken de Vlaamse mentaliteit.
  Harde roeptoeters maar als puntje bij paaltje komt steken ze graag hun kop in het zand.
  Niks gehoord en evenmin iets gezien. En soms even boven komen met die kop om zich te vergewissen of er iets te rapen valt en steeds bereid om een mes in uw rug te ploffen.
  Een andere manier om hun weg vrij te maken kennen ze niet.
  Maar wel huilen als wolven in het bos als ze hun goesting niet krijgen.
  Zo was het vroeger. En zo zal het nog een tijdje blijven. Ik maak mij geen illusies meer.
  De mens leeft als een insect en plant zich voort als een insect.
  Zijn vraatzucht kent geen grenzen. Uiteindelijk zal de bol waarop wij leven zelf zorgen voor de ultieme opkuis. Niet de mens. Dus we zullen doorgaan tot het ultieme einde wordt bereikt. Maar ditmaal ook zonder mijn inzet of medewerking. Ik stop. Mijn recht trouwens.
  En stop dus ook maar met jullie wansmakelijk gekanker.
  Probeer op een positieve manier mee te werken aan jullie nieuwe maatschappij.
  Ze verder afbreken heeft geen zin. Ze is reeds afgebroken.

 34. Anoniem zegt:

  de partij heeft jou niet nodig
  daaaag ventje!

 35. Kustem zegt:

  patattensnowflake got his feelings hurt

 36. De patattenboer zegt:

  Niet omdraaien wansmakelijke bolide. Ik heb jouw partij niet nodig en heb het nooit gevraagd. En dat zal niet gebeuren zolang er zulke zeveraars als jullie denken dat ze op dergelijke manier de eer van het Vlaamse Volk moeten hoog houden. Het is dergelijk plebs waar sommige anderen aan denken als als ze het over mestkevers hebben. Misschien geef ik ze geen ongelijk. Ik kijk naar het gedrag van dezen die proberen echt aan politiek te doen met serieuze argumenten. Maar het mest dat schuilt onder de strontberg die jullie veroorzaken zullen wel serieuze Vlamingen moeten opruimen.
  Doen ze het niet dan zal de Vlaming reeds uitgekeken zijn op jullie manier van doen alvorens je ooit zal kunnen deelnemen aan regeren. Uitgezonderd misschien nog een paar andere ontembare bolides die denken dat een land besturen oorlog voeren is via leugens en wansmakelijk gedrag.
  Zelden heb ik dergelijke kinderen aan het werk gezien. Argumenten, Noppes. Geen enkele dus.
  Alleen smeerlapperij. En ik vermoed; nee ik ben zeker; dat dit jullie bedoeling is.
  Mochten sommige Vlamingen dit betwijfelen dan geef ik het advies jullie inbreng te lezen gedurende weken op het dagboek van Sanctorum. En voor dezen die het dan nog niet snappen verspil ik geen letter meer aan jullie noch aan hen. Voor domkoppen heb ik geen enkel respect.
  En enige samenwerking of debat is onzin. Verloren moeite!
  Kuis zelf uw veroorzaakte stront op. Ik vrees dat ik dit zal moeten blijven herhalen.
  Foert dus kerels. Rotte patatten laat ik in de grond zitten of bestem ik voor de vuilkar.

 37. Anoniem zegt:

  spring de volgende keer dan maar mee op die vuilkar, patattenvent!

 38. Kustem zegt:

  niks bereikt maar de bek van een breedsmoelkikker
  we hebben je door, hoe je ook huilt en pruilt

 39. De Patattenboer. zegt:

  Wie is hier al weken aan het huilen en pruilen sukkelaar? Ik in alle geval niet.
  Nogmaals, bezoekers bekijk hun bleiren op dit blog van Sanctorum en trek zelf dan besluiten uit wat je leest. Mooi toch! Twee ventjes zonder hun fopspeen.
  Maar bleiren doen ze niet. Het zijn altijd anderen die bleiren. Jullie zijn ziek ventjes.
  Ik heb al teveel tijd verspeeld aan jullie nonsens. Jullie mogen het dagboek van Sanctorum hebben. Ik wordt het beu om hier nonsens te lezen.
  Dag sukkelaars. Het is wel spijtig dat jullie zelf beweren van Vlaamse Belangers te zijn.
  Als zulke soort deel mogen uitmaken van de partij halen ze geen goede punten.
  Maar het heeft niet de minste zin om tegen stinkdieren te zeggen dat ze stinken.
  En nog minder zin om hen te vragen waarom ze echt stinken. Stink dus maar verder.
  Maar liefst natuurlijk met een valse vlag boven jullie kop. Een vlag van een andere partij die jullie komen vervuilen. Zowel vlag als partij.
  En Sanctorum, ik wens u proficiat. Je hebt een scherpe pen. Maar dat je uw dagboek ongestoord laat bevuilen door dergelijk uitschot brengt met zich dat ik ook niks meer geloof van hetgeen jij opdist. Onberispelijk nieuws brengen zonder bijkomend gedoogd zeiksel van anderen is niet uw bekommernis. Ik ga uw dagboek dus afsluiten wegens onbetrouwbare inhoud. Voor fake-nieuws lees ik beter MSN-nieuws.

 40. Anoniem zegt:

  daaaaag!!!
  opgeruimd staat netjes zeggen wij van de partij, vent

 41. Kustem zegt:

  fakepatattennieuws, over en uit?

 42. Anoniem zegt:

  de ppp
  patatten partij Paul
  dat gaat vonken geven!

 43. Reuzegegomd zegt:

  En wat er nergens wordt vermeld is dat minstens één van de Reuzegommers ook bestuurslid is van Jong-NVA én auteur op de extreem-rechtse site doorbraak.be

Reacties zijn gesloten.