MeToo, Hollywood en het politiek correcte seutendom

redhatWaarom het feminisme zichzelf dringend moet heruitvinden

Hoe zou het nog met Harvey Weinstein zijn? Hij werd op 11 maart van dit jaar veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting en aanranding. In tegenstelling tot bij ons zit je zo’n straf in Amerika ook uit: na een korte passage in een ziekenhuis wegens hartklachten is de voormalige filmproducent alweer ondergebracht in een beveiligde gevangenis, speciaal ingericht voor zedendelinquenten.

Zoals bekend werd deze zaak de trigger die heel de MeToo-beweging in een stroomversnelling bracht, als een protest tegen seksuele intimidatie, partnergeweld, discriminatie, tot en met ongelijke lonen en het fameuze glazen plafond. De beweging vertoont gelijkenis met de actuele BlackLivesMatter-acties: protest rond één concrete zaak dat een planetaire amplitude krijgt en nogal wat beelden van hun sokkel haalt.

Roodkapje en de wolf

WeinsteinMaar daar waar er tenminste over de doodsoorzaak van George Floyd -buitensporig politiegeweld- weinig betwisting kan zijn, is de Weinsteinaffaire van een ander allooi: het is een verhaal met een hoog Hollywoodgehalte, waarin roddels, intentieprocessen, én persoonlijke afrekeningen versmelten tot één plot, waarbij Weinstein zelf schertsend zei dat hij best de hoofdrol op zich wou nemen als het verhaal ooit verfilmd zou worden.

Die verfilming komt er zeker, en dat de slechterik -het ‘roofdier’ Weinstein- er naar Hollywoodtraditie zo slecht mogelijk zal uitkomen en de arme sukkeltjes van actrices die belaagd werden evenredig naïef en onschuldig, staat bij voorbaat vast. Helaas doet dit de werkelijkheid geweld aan: it takes two to tango, en uit heel het Weinstein-proces dampt een geur van opportunisme en hebzucht bij de zogenaamde slachtoffers.

Het huidige taboe over de casting couch, zeg maar de canapé waarop carrières gemaakt worden (of net niet), is daarom misplaatst, want nergens meer dan in de filmindustrie was – en is- seks het bindmiddel om producenten en performers in ‘werkvergaderingen’ met elkaar in contact te brengen.

Uit heel het Weinstein-proces dampt een geur van opportunisme en hebzucht bij de zogenaamde slachtoffers.

De superregisseur kon met andere woorden maar roofdieren omdat de actrices zich als prooien gedroegen, vertrouwd als ze waren met de geheimpjes van de inner cercle: iedereen wist waaraan je je mocht verwachten als je bij Harvey thuis mocht langskomen.  En omgekeerd deed Harvey het omdat het ook ‘mocht’. Het grotesk narratief van Roodkapje en de wolf lijkt dan ook het gevolg van een mislukte transactie, een mislopen deal of gewoonweg een uit de hand gelopen ruzie. We zitten in Hollywood, vergeet dat vooral niet: een milieu dat leeft van ziekelijk narcisme, opgepepte verhalen, en door de media opgevorderde self-exposure.

Men moet daarbij bedenken dat Weinstein al jaren voor zijn proces aanzienlijke afkoopsommen heeft betaald aan ‘belaagde’ en ‘misbruikte’ medewerksters die naar een advocaat trokken volgens het tarief no cure no pay (geen schadevergoeding, geen factuur). In feite was het wellustige roofdier voor een stuk dus ook een cash cow, een tamelijk zielige seksverslaafde waar vrouwen financieel beter van werden, iets dat ook de ronde deed.

Neutrale verkeersborden

oversteken

Een man die oversteekt: fout

Wat zegt dit over de MeToo-beweging? Veel. Ze vertegenwoordigt een pathetisch hobbyfeminisme dat tot het cinemaregister behoort, waarin man/vrouw karikaturaal tegenover elkaar staan, zoals wit/zwart in de andere beweging. Er is weinig plaats voor nuance en nog minder voor humor of zelfrelativering in dit doorgeschoten victimisme op de maat van een goedkope B-film.

De verontwaardiging is ook uitermate selectief. De MeToo-beweging is niet ontstaan uit verontwaardiging over de positie van de vrouw in de islam, over groepsverkrachtingen in Indische negorijen, of genitale verminking in Afrika (ook clandestien in westerse landen beoefend), en zelfs niet rond partnergeweld of alleenstaande moeders die amper rond komen. Neen, het vertrok van een canapéverhaal in een universum van vedettes waar zelfmedelijden bijna een plicht is.

Het lijkt erop dat de linkse weldenkendheid altijd nieuwe spookoorlogen ontdekt om haar morele suprematie te demonstreren

Door de Weinstein-affaire als absoluut referentiepunt te nemen, heeft de MeToo-beweging zich laten mee zuigen in de Hollywoodbubbel, waar de mix van realiteit en fictie standaard is, en het narcisme domineert. Dat, en de hetze tegen Donald Trump met zijn onhandige maar al bij al onschuldige pussie-humor, heeft de nieuwe vrouwenbeweging in rancuneus-verbitterd vaarwater geduwd. Een tunnelvisie die resulteerde in een stoet van mutsen breiende kwezels, waar mannen als de oervijand worden beschouwd en het vooral verboden is te lachen.

Finaal leidt deze genderhysterie ad ridiculum tot een ont-seksualisering van de taal en de publieke ruimte, de eis rond neutrale verkeersborden en voorstellen om zelfs het grammaticaal genus (woordgeslacht) af te schaffen. Niets mag nog naar het bezit van een penis verwijzen, brandweerman is een verboden beroep. Voer voor Freudianen, parallellen met de actuele racismomanie liggen voor de hand. Het lijkt erop dat de linkse weldenkendheid altijd nieuwe spookoorlogen ontdekt om haar morele suprematie te demonstreren.

Topless Jihad

femen-topless-jihad-parijs-epaHet feminisme zal zich dus moeten heruitvinden. Als authentieke emancipatiebeweging is het helemaal leeg gegeten, via MeToo verdampt in de algemene anti-discriminatiehype waarbij onder andere moslima’ betogen voor het recht op de hoofddoek, met de volle steun van links-progressieve organisaties. Helemaal tegengesteld aan het mei ’68-feminisme van zelfbewuste vrouwen in minirok, komen we nu opnieuw in de schaamtecultuur van de roze mutsen terecht, een cultuur van de valse onschuld die in feite vrouwen als domme seuten wegzet. En die het frappant niét voor Mila opnamen, het Franse tienermeisje dat begin februari 2020 weigerde in te gaan op de agressieve internetavances van een moslim en aansluitend voor raciste werd uitgescholden, tot ze zelfs moest onderduiken. Meteen schaarden de feministes zich achter de dhimmitude, hoe diep kan men zakken.

Misschien moeten er eens wat meer vrouwen op hun strepen staan in plaats van mee te blaten met het koor van de bedrogen actrices. Seksueel zelfbewustzijn, het duidelijk trekken van grenzen, eventueel zelfs het aanleren van een gevechtssport, zijn betere alternatieven dan het cultiveren van de pseudo-maagdelijkheid en het eeuwige slachtofferschap. Dit soort veerkracht wordt wél gedemonstreerd door activistes als Femen, maar evengoed door hoerensyndicaten (de gewone vakbonden zijn er vies van) en jawel, alle Mila’s ter wereld die zich in hun vrouw-zijn de wet niet laten dicteren door het pseudomoderne seutendom.

Misschien moeten er eens wat meer vrouwen op hun strepen staan in plaats van mee te blaten met het koor van de bedrogen actrices.

Femen heeft het trouwens bij het klassieke feminisme helemaal verkorven sinds ze met hun Topless Jihad-actie de ondergeschikte positie van de vrouw binnen de islam viseerden. Een levensbelangrijk tegengewicht voor de politiek correcte verkramping die MeToo met zich meebracht.

De tweeheid van het harde en het zachte, ernst en ironie, het rebelse en het tedere, het radicale en het sensuele: vrouwen hebben in feite de sleutels in handen om onze afbladderende cultuur en verziekte samenleving diepgaand te remediëren. Maar van Hollywood vertrekt er niets, behalve clichés, drama, leugens en sensatie.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

69 reacties op MeToo, Hollywood en het politiek correcte seutendom

 1. Anoniem zegt:

  akkoord
  het is wel ‘inner circle’

  • fuckfakenews zegt:

   De Morgen
   Oost-Vlaamse topmagistraat aangeklaagd wegens #MeToo

   Ik heb vast iets gemist, de juridische categorie #MeToo was me onbekend.

  • Anoniem zegt:

   feministes die zichzelf heruitvinden?
   als onderdeel van de hele cancel, blame cultuur zien ze alles als de schuld van de ‘witte cis-gender patriarch’
   dus waarom zouden ze?
   zij zijn immers perfect, zoals alle andere beschermde id-politics soorten.

   • Anoniem zegt:

   • Theo zegt:

    memtoo

  • patatje zegt:

   op jensen.nl
   een metoo special
   https://jensen.nl/

   • fuckfakenews zegt:

    filmpje
    In a looming future where social media celebrities dominate our culture, “X” (Gigi Edgley) is the world’s supreme online icon—but how far must she go to hold on to her popularity?

 2. dzjakkedzjakke zegt:

  No cure no pay is Engels voor ‘geen oplossing geen betaling’: hiermee wordt bedoeld dat een dienstverlener slechts wordt betaald als hij de dienst tot een goed einde heeft gebracht. Het komt uit wikipedia, dus is het fake news (volgens sommigen toch).

 3. Boomer zegt:

  Casting of carreer couch s nu eenmaal de standaard en al dat hypocriet gedoe errond is pas wansmakelijk toneel want die vrouwen weten perfect waarmee ze bezig zijn.
  Niet dat ik het goedkeur maar zoals Johan schrijft it takes two to tango.

 4. Marc zegt:

  Hollywood? Narcistisch? 😉

 5. Christel zegt:

  Tja, die Weinstein…hij maakte ook gretig misbruik van zijn macht om de prille carrières van jonge actrices naar boven te stuwen of af te breken wanneer zijn wellust niet bevredigd werd. Die meisjes konden toen moeilijk op hun strepen staan. Om hun droom waar te maken in de filmindustrie moesten ze wel buigen en de zwijn op zijn wenken bedienen ofwel Njet zeggen tegen zijn oneerbare voorstel en levenslang fooien bijeenrapen als dienstertje. Maar natuurlijk moesten ze niet nadien komen klagen. Dat is pas hypocriet.
  Gelukkig zijn er nog sterke vrouwen, die geen blad voor de mond (of tiet) nemen.
  Oxana Shachko, de Oekraïense feministe en kunstenares groeide op in een orthodox- christelijk gezin. Ze leerde iconen schilderen. Maar als studente filosofie kreeg ze inzicht in maatschappelijke ongelijkheid, corruptie en vrije meningsuiting. Dus richtte ze in 2008 samen met twee andere studentes de feministische protestgroep Femen op, om te protesteren tegen de seksuele uitbuiting van vrouwen en het sekstoerisme in Oekraïne. Maar ze kreeg ook fysieke bedreigingen. Ze vluchtte naar Parijs en ging terug iconen schilderen volgens traditionele regels (met tempera, eigeel, bladgoud op houten panelen) maar dan wel met een provocerende inhoud. Zoals bijvoorbeeld een naakte vrouw aan het kruis of op het witte paard, een heilige/ engel met een kalasjnikov, vrouwen in boerka’s, dit om de verstikkende en beperkende religieuze samenleving aan te klagen. Jammer genoeg is ze in 2018 uit het leven gestapt.
  https://www.geukensdevil.com/over-my-dead-body?pgid=jw98j5z9-bbd6cc51-11ac-4cb9-98bd-fb8f7a285f93
  En dan heb je nog linkse feministen zoals Elisabeth Badinter (Franse filosofe), Zineb Rhazoui of Oriana Fallaci ( Italiaanse journaliste en schrijfster) die ook een scherpe pen hanteerden om diezelfde verstikkende maatschappij genadeloos te fileren. Badinter noemde nog onlangs de ‘white privilege’ nieuwe racisme. Ook Ayaan Hirsi Ali liet zich niet onbetuigd over BLM. Al moeten sommige van hen voortdurend onder zware beveiliging door het leven gaan. Ze betalen de hoge prijs voor de meningsvrijheid.

  • Boomer zegt:

   Neemt U mij niet kwalijk, maar wij “blanken” betalen eveneens een hoge prijs om onze mening nog vrijelijk te mogen geven.
   Onze media zijn helemaal gekoloniseerd en ons wordt doodeenvoudig het zwijgen opgelegd waardoor de linkse doctrine de hemel wordt ingeprezen.
   Politiek is één en al corrupt de overheersende ambtenarij regelt tot zelfs onze stoelgang en dat allemaal ZONDER beveiliging.
   Kortom regelrechte sovjet toestanden.

   • hetnieuwenormaal.gov zegt:

    Ja boomer, klopt maar we zijn te vadsig, reageren niet meer en laten alles maar gebeuren.
    De politiek is al lang, en nu onder corona zeker, vergeten dat ze voor ons werken en wij niet hun onderdanen zijn. Plus een schapenmentaliteit.
    Voorbeeld deze week, de eerste processen wegens niet dragen van een masker.
    Een interview met iemand die net het verdict onderging; ‘ik kreeg 300 eur boete, dat lijkt me correct, het had tot 4000 eur kunnen zijn.’
    Burgerzin zeker?

   • Christel zegt:

    Ja natuurlijk, u mag hier uw mening niet vrijelijk geven, anders sturen de ‘linkse kolonisatoren’ u naar de Siberische strafkampen of wordt u per ongeluk uit het raam gegooid. Breit u maar gezellig samen met de klagende kwezels een roze dick hat.

   • Anoniem zegt:

    strafkampen zijn er nog niet tenzij de dossin of het nieuwe arendt instituut ter ‘correctie’.
    je job verliezen gebeurt regelmatig voor de ‘verkeerde’ mening of uit de vakbond gegooid worden etc.
    Sovjetunie, dat niet, steeds minder bandbreedte in het debat, dat wel.
    Of ontkent u dat ook?

   • Anoniem zegt:

    Christel
    Dergelijke wetsvoorstellen verontrusten u niet?

    hln
    Gedaan met online haatberichten: Groen wil iedere overtreder voor correctionele rechtbank
    Het moet gedaan zijn met op het internet straffeloos op te roepen tot geweld tegen homo’s of moslims.
    “Pas de grondwet aan, zodat elke vorm van haat door een correctionele rechtbank behandeld wordt”, stelt Groen voor.

    ‘Haat’ is zo vaag dat het er in de praktijk op neerkomt dat elke vorm van kritiek als haat kan worden geframed.

   • Anoniem zegt:

    Trouwens grappig dat groen expliciet moslims en homo’s benoemt.
    Laat het nu net vooral moslims zijn die homo’s aanvallen op alle mogelijke manieren.
    Schizofreen, incoherent, hypocriet links op zijn best.
    De morele elite.

   • Christel zegt:

    Er is toch een groot verschil tussen mensen die anoniem geklaag en gezwets op het internet slingeren en vrouwen die hun leven op het spel zetten door de islamdictatuur en de Russische maffia aan de kaak stellen en voor hun mensenrechten vechten. Dat was het punt dat ik wou aangeven. Dat over a dick hat breien was ironisch bedoeld.
    Nog eentje die geen blad voor de mond neemt
    https://www.powned.tv/artikel/levenslang

   • Toon Piek zegt:

    Bij een schilderij staat iets op het voorplan, maar er is altijd wel een achtergrond… Feministes hebben de neiging zich te fixeren op een bepaald onrecht, wat volgens hen niet verenigbaar is met hun rechten, de zogenaamde vrouwenrechten. Dat plaatsen ze prompt vooraan. De onderdrukking moet eruit, ze kruipen in hun pen en proberen bij de lezer zoveel mogelijk verontwaardiging op te wekken. Het lijkt wel alsof een achtergrond bij dit alles onbestaande is, zoals veranderingen in het geopolitieke wereldlandschap waardoor westerse liberaal-kapitalistische landen niet langer meer moreel en economisch superieur worden geacht, wat inhoudt dat men hier een toontje lager mag gaan zingen…

  • Toon Piek zegt:

   Hot topic in het academische milieu van gender- en vrouwenstudies is gender mainstreaming : https://ec.europa.eu/employment_social/equal_consolidated/data/document/gendermain_en.pdf

  • Toon Piek zegt:

   Het concept heeft gevolgen voor de inrichting van steden. Wenen zou wat dat betreft een voorbeeld zijn. Boek van een zekere Leslie Kern (Canadese onderzoekster) daarover : https://www.versobooks.com/books/3227-feminist-city

   • Toon Piek zegt:

    Reasons to be feminist… Het gebrek aan vrouwentoiletten in een stad is het meeste voor de hand liggende voorbeeld. Het zijn al die praktische dingen, die meer feminisme uitlokken, zoals de gevolgen van ondoordachte urbanisatie, gentrifcatie (gevolg van het kapitalisme) e.d. Uiteindelijk gaat de Europese Commissie er zich dan mee moeien, die dan niet beter weet dan werkgroepen op te richten, rapporten te schrijven, enz. Ze worden er nu eenmaal voor betaald en de hele euro-bureaucratie is vertrokken! Hetzelfde geldt trouwens voor de klimaatproblematiek. Op openbare vrouwentoiletten overal in het straatbeeld is het evenwel nog wachten… Vrouwen, meer in bestuursfuncties nu, moeten dat geregeld krijgen. Dat is dan het feminisme, niet in theorie, maar in de praktijk! Niet de eerste de besten, die ondertekenaars van de open brief tegen ‘cancel culture’ zoals de bijna 92-jarige filosoof Noam Chomsky)..

   • boomba zegt:

    Mag dat nog wel, over mannen en vrouwen spreken?
    Ik dacht dat we allemaal geslachtsloze mormels waren intussen.

   • Toon Piek zegt:

    Juist ja, genderfluïditeit…

 6. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Noteer dat Femen een van oorsprong Oekraïens/Russisch fenomeen is. In die ideologisch nog veel onbepaaldere samenlevingen heb je nog een fallocratie die zich als zodanig politiek, economisch en cultureel laat gelden, en waartegen Femen zich via een intellectueel schijnbaar complex (maar artistiek heel eenvoudig) discours van de hystericus kan afzetten. In het westen daarentegen zijn we veroordeeld tot een eindeloze spraakverwarring aangezien de strijd tussen BLM/MeToo en hun opponenten aan beide zijden gevoerd wordt op basis van het discours van de kapitalist. Er is geen dialectiek, het enige perspectief is het opleggen van de eigen visie via een amorele politieke machtslogica. De concrete eisen van door de media opgevoerde vertegenwoordigers van BLM/MeToo gaan altijd over meer “accountability”. Maar dan wel over verantwoordelijkheid zoals die kan geconcipieerd worden binnen de post-politieke verbeelding van westerse neoliberalen, t.t.z. de universalisering van top-down bestuursdenken en in het bijzonder de management-paradigma’s van corporate HR-afdelingen.

  Vandaar de trend om in naam van de vrijheid van de vrouw/moslim/zwarte de discursieve positie van de vrouw/moslim/zwarte te fixeren, te onderwerpen (islamiseren) aan een kapitalistische rationaliteit. Vermeende emancipatiecampagnes worden in de neoliberale media dan ook altijd besproken alsof het deze keer om de finale strijd gaat. “Hier, zwarten/moslims/vrouwen, de hervormingen die in naam van uw emancipatie geëist worden. En nu stoppen met rellen voor de zwarten en de moslims en blijven uw arbeid verkopen aan de markt i.p.v. aan uw gezin schenken voor de vrouwen, begrepen?” Die framing helpt als de finale emancipatiestrijd helpt om de economische kosten (meer gremia, werkgroepen, pseudo-experten op kosten van de belastingbetaler) en de negatieve externaliteiten van de hervormingen (meer criminaliteit, meer terrorisme, meer leven dat onbekwaam is om zich organisch staande te houden…) politiek verteerbaar te maken voor degenen die ze moeten dragen. Terwijl het nooit de laatste strijd is, want kapitalistische rationaliteit is altijd op zoek om GDP-groei te creëren via het vervangen van ongelijke maar organische sociale verbanden door technocratisch gemedieerde, pseudo-gelijke sociale verbanden.

 7. Eric zegt:

  Steven Van Gucht in Humo: “Als de crisis Trump ten val brengt, zal ik trots zijn op het virus.”

  De maskers vallen af, het werkelijk agenda achter de verspreiding van het coronavirus wordt nu geopenbaard, men aarzelt niet meer, men schaamt zich niet meer, het virus moest en zou er komen want in de Verenigde Staten is een president aan de macht die stokken in de wielen van het ecokapitalistische, islamofiele establishment steekt. En die president moet verdwijnen.
  Van Ranst, Van Gucht e tutti quanti zijn niets anders dan politieke zetbazen van de Chinese maffiaregering en van het corrupte WHO van Bill Gates. De bedoeling is niet het virus tegen te gaan, maar het tot aan de presidentsverkiezingen in november actief te verspreiden. De strategieën die daarbij gebruikt worden: via de msm compleet verkeerde informatie geven, waardoor mensen makkelijker ziek worden, werkzame geneesmiddelen zoals HCQ afraden of verbieden, zodat zieken niet kunnen genezen en verder de angst er systematisch in houden.
  Trump is voor de ecokapitalistische beunhazen een ongeleid projectiel dat geen nieuwe oorlogen start en ervoor zorgde dat de traditionele wereldeconomie te gesmeerd liep. Bovendien is hij een doorn in het oog van zowel de Amerikaanse Democratische Partij als van de Chinezen. Deze biologische oorlogvoering gaat naar zijn hoogtepunt, september en oktober worden helse maanden,

  • hetnieuwenormaal.gov zegt:

   predictive programming, cover the economist, de volgende stappen van de nwo

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Waarom telkens een andere commentsectie-alias, Benny? ‘k Bedoel, de comments zelf volgens toch altijd hetzelfde stramien. Twee tot vier termen die je laatst gehoord hebt via conspiracy YouTube, waaronder minstens één weinig subtiele codeterm voor “de Joden”, plus een YouTube-clipje.

   • golemhunter zegt:

    uitverkoren…

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Rechtse boomer-gnosis, met dank aan conspiracy YouTube…

   Occam’s scheermesje: Van Gucht is een linkdraaiende knul. Zoals veel mensen aan beide kanten van het politieke spectrum geeft zijn job hem weinig intrinsieke voldoening. Bijgevolg misbruikt hij zijn professionele positie om zichzelf uit te drukken via politiek activisme, in zijn geval dus links politiek activisme. “Oranje Man Slecht, Begrepen?! Geloof alle vrouwen! Stel een einde aan blanke suprematie!” Volstrekt banaal en te negeren dus.

   Maar nee, voor de rechtse boomer, seriële passieve consument van “rechtse” interpretatieve merken binnen een door ressentiment gedreven en door YouTube gemedieerd mediaspektakel, is dat te moeilijk. Liever dan geloven dat er een globaal plan van alle rechtse boemannen (WHO, ecokapitalisten, Bill Gates, George Soros, China -Waarom is China trouwens een boeman voor blank rechts? Het is een succesvolle etnostaat die geen genade heeft met relmoslims en die haar soevereniteit hoog in het vaandel draagt, een staat die op vele punten nabootsing verdient.-) achter het nieuwe coronavirus zit, en dat Steven Van Gucht in een moment van onbedachtzaamheid het plan verraden heeft…

   • hetnieuwenormaal.gov zegt:

    Gelukkig hebben we jou om alle mythes te doorprikken en de enige echte waarheid en correcte analyse over gelijk welk onderwerp te presenteren.
    Die illusie gun ik je.

    Meer to the point:
    Ik vermoed dat we het over een ding wel eens kunnen zijn.
    Mijn mening interesseert jou niet en de jouwe mij niet.
    Dus reageer gerust op elk stukje of ‘autoplay-filmpje’.
    Lieg, herhaal jezelf en speculeer zoveel je wil.
    I don’t care. Het kost jou tijd en mij maakt het geen zak uit.
    Knock yourself out, askhoul.

   • Eric zegt:

    GK: Trump voerde reeds voor zijn verkiezing tot president campagne tegen China, zijn beleid was gericht tegen de economische reus China en vóór de VS. China heeft de Afrikaanse leider van de WHO (Afrika is bijna een kolonie van China geworden) makkelijk aan haar kant gekregen, de banden tussen China en de WHO zijn duidelijk, de WHO heeft China de eerste maanden na de uitbraak geholpen het virus onder de mat te vegen. Bill Gates is voor 22% eigenaar van de WHO, hij is momenteel de grootste financierder van de WHO. Dit zijn feiten die u overal kan terugvinden. De ecologisten hebben ondertussen het virus omarmd als een changemaker, zij willen het gebruiken om de ganse westerse samenleving te veranderen. Zie bijvoorbeeld het interview met Petra de Sutter dat vorige zondag in de krant ‘de Zondag’ verscheen. Wat Van Gucht in Humo heeft gezegd is geen slip of the tongue, het is dàt wat deze mensen – net als communist van Ranst – denken en waarnaar ze handelen. Dit virus moest en zou Europa binnengelaten worden, het moest en zou zich hier verspreiden. De EU-ECDC heeft alle moeite gedaan om voor begin maart het risico dat het virus inhield te ontkennen, toen het éénmaal binnen was werd onmiddellijk een harde lockdown in gans West-Europa ingesteld en werd gezegd dat 60 tot 70% van de mensen besmet zouden geraken (hoe kon Angela Merkel dat vlak na aankomst van het virus al zo goed weten?). Het plaatje klopt volledig, alle puzzelstukken vallen op hun plaats. Het establishment wil zijn eco-globalistische plannen doordrukken en Trump loopt daarbij in de weg. Men kan zich niet nog eens vier jaren uitstel permitteren. En de tijd dat je kon doen wat men met Kennedy heeft gedaan is voorbij, dat kon nog in Nederland in 2002, niet in de VS in 2020. November wordt de heetste maand.

  • willy zegt:

   Niettegenstaande al die tegenwerking wordt hij opnieuw verkozen .

  • Toon Piek zegt:

   Moet die mens niet op pensioen gaan? Er zijn toch andere kandidaten zoals rapper Kanye West?

 8. Boomer zegt:

  Mocht men evenveel tijd en energie steken in het uitzoeken waar dit virus echt vandaan komt, dan was het probleem wellicht al voor de helft opgelost.
  Maar blijkbaar interesseert dat niemand nog een zak, zolang de bangmakerij maar verder doorgaat.
  Alles wordt tegenwoordig herleid tot een links/rechts discours, zwart/wit, God/Allah en ga zo maar door met die infantiele debatten waar niemand beter van wordt.
  Ondertussen gaat onze welvaart aan een rotvaart naar de kl*ten en wordt onze middenklasse uitgeperst als citroenen terwijl een elite zich genadeloos rijker maakt op onze kap.
  Onze belastinggelden worden mateloos misbruikt door corrupte politici, zogezegd weldoend voor onze samenleving, doch regelrechte kweekprogramma’s voor luieriken, profiteurs en groene kikkers die de boel op stelten zetten uit nijd en afgunst.
  Nu binnenkort nog de bangmakerij voor een volgende opstoot van Covid en de burger bekakt zich letterlijk van de schrik, dus weerom goed voor de fabrikanten van toiletpapier.
  Trieste vooruitzichten als je het mij vraagt maar blijkbaar hebben er zeer weinig echt door wat er nog allemaal op ons afkomt.
  Breigoed zoals “roze dickheads” gaat er niets aan veranderen doch zegt voldoende over de verstandelijke perceptie van die naïevelingen die dit allemaal toejuichen.

  • Anoniem zegt:

   brainwashing werkt, dat zie je nu duidelijk.

  • Li de geelhuid. zegt:

   Boomer; het kost me moeite maar ik steek mijn duim omhoog voor uw bijdrage.
   Anders deed ik misschien nog meer moeite maar lijken opereren maakt ze heden nog niet levend.
   Maar dat komt nog wel. We hebben een massa Frankensteins in opleiding.
   Nog een paar decennia en het is zover. En het gaat niet opvallen want we gaan de hersenen van apen gebruiken. Tijdelijk toch. Achteraf zullen het deze van varkens worden.
   De verschillen zijn weliswaar miniem maar de betere vraatzucht zal nog minder opvallen tussen hetgeen er nu rondloopt en geen hergeboorte meemaakte.
   De malaise die we nu meemaken zal dus niet blijven duren.
   Als God forfait geeft zal de mens hem vervangen door een beter specimen.
   De varkenspens dus genaamd. Geen racisme meer bij het slachten dus na bewezen gebruik. Alhoewel. Opletten want er zijn ook anderskleurige varkens. Want de ellende kan dan opnieuw beginnen.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    “Boomer; het kost me moeite maar ik steek mijn duim omhoog voor uw bijdrage.”

    Een proficiat van PVH, het beste bewijs dat je geen paranoïde schizofreen bent.

    “Nog een paar decennia en het is zover. En het gaat niet opvallen want we gaan de hersenen van apen gebruiken. Tijdelijk toch. Achteraf zullen het deze van varkens worden.”

    Gaan de salafisten ons dan eindelijk met rust laten?

  • Anoniem zegt:

   het gaat ook alleen nog over verplichten van mondmaskers en boetes.
   handjes wassen is er niet meer bij?
   ik moet oppassen anders staat k3 aan mijn deur of andere kleuterleidsters.

 9. Toon Piek zegt:

  De banaliteit van het feminisme?

 10. Ines zegt:

  Dus het enige goeie feminisme is dat van Femen? Jaja, zal wel: zeg gewoon wij, mannen willen gewoon ongeleide projectieTen zien (ook op tvjournaal). Stel dat een groep jonge kerels hun marchandise als protestmiddel zou inzetten om bv.de financiële benadeling van mannen bij scheidingen aan te klagen? ? Wie zou hen serieus nemen? En welk journaal zou hen in vol ornaat tonen? Ik vind sowieso heel dat narratief van de eeuwig strijdende seksen achterhaald. In sommige contexten kun je als vrouw natuurlijk wel iets hebben aan een cursus taikwando maar voor het overige stel ik met verbazing meer en meer vast dat mannen in deze tijd enorm overrated zijn.

  • fonske zegt:

   mannenhaatster?

  • Boomer zegt:

   Mannen “overrated” ?
   Ik vrees dat dit een algemeen gegeven is dezer dagen vooral van een generatie die “denkt” alles te kunnen, te weten, doch de ene na de andere kemel schiet met gekende gevolgen en al zeker een tergend gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel.
   Ik heb nog nooit zoveel incompetentie aan de stuurknuppel gezien dan tegenwoordig, ongeacht het geslacht, opleiding of vaardigheid.
   Is het uit desinteresse of kunnen ze het gewoonweg niet, het resultaat is steeds hetzelfde:
   veel blabla helemaal geen boem boem.

   • boomba zegt:

    De vrouwen daarentegen doen het geweeeeeldig!
    mgtow for life.

   • Eric zegt:

    ‘Is het uit desinteresse of kunnen ze het gewoonweg niet, het resultaat is steeds hetzelfde.’
    Nee, Boomer, rationeel handelen en een beleid in dienst van de bevolking voeren past niet in hun narratief. Ze zijn niet dom, Boomer, al die verantwoordelijken, ze weten zeer goed wat ze doen en ze doen het bewust. Dat virus werd in Europa verspreid met een doel. Een stommiteit kan elkeen wel eens doen, een opéénstapeling van stommiteiten die als puzzelstukjes in elkaar passen is geen toevallige verzameling van ongelukjes, maar een strategie. Die heb ik in een bijdrage hierboven uitgelegd. U en anderen mogen me een complotdenker noemen, maar de enige rationele verklaring voor de gebeurtenissen van de voorbije maanden ligt in de strategie van een complot. Op een andere manier is de politieke besluitvorming van 2020 (en al voordien) niet meer te verklaren.

   • Anoniem zegt:

    gisteren in het nieuws
    een of andere prof ‘voorspelt’ 33000 doden als we geen maskers beginnen dragen
    de 33 is de eed van trouw aan club 33; de maconnieke psycho’s achter de schermen en zie je overal ter wereld opduiken in hun fake news statistieken.
    100% Gepland. Zeer juist, Eric

  • Toon Piek zegt:

   Vrouwen moeten Wing Tsun doen!

 11. Li Ping met mondmasker zegt:

  Ze kunnen hier weeral het ereteken van “la vache qui rit” rond hun nek hangen.
  Onvoorstelbaar hoe die politiekers er in slagen om van eenvoudige zaken onbegrijpbare zaken te maken. Goed. Je wil op verlof. Geen probleem. Als je terugkomt ga je in quarentaine en laat je U onderzoeken. Willen of niet. Punt. Doe in het buitenland wat je wil en hang desnoods de onnozelaar uit. Van mij mogen ze degenen die het beter weten de kogel geven.
  Of laten creveren in een of ander hospitaal. Hier of in het buitenland.
  Dat krapul dat zich niks aantrekt van onze oudjes en alleen leeft voor te zuipen verdient niet om waardig te sterven. Ik zal er niet wakker van liggen. Wie ellende zoekt mag ellende vinden.
  Een minimum dat ze kunnen presteren is zich laten onderzoeken bij terugkomst.
  Anders mogen ze in het buitenland blijven. In Alcatras is nog ruimte.

 12. Li de gele zinees zegt:

  De golem komt weer vanachter zijn boom.
  Wat kom je spelen? Een vredelievende VB-er of een blauwe nar?
  Ik zou maar uitkijken want ge loopt het gevaar dat ze te hard aan uw koordje komen trekken en dat ge uw piemeltje kwijt geraakt. Dan stel je totaal niks meer voor.

  • Anoniem zegt:

   die van jou is er al af gevallen maar je hebt het nog niet door, ouwe hete geelzak.
   en als je maar genoeg betaalt doen ze wel alsof je nog altijd een stevig aars-schot aflevert.
   vertel nog eens iets heldhaftig over vroeger en dan nog es hop met de beentjes, maar wel snel vooraleer het definitief over en uit is, ventje!

 13. dzjakkedzjakke zegt:

  Mijn innige deelneming, mijnheer Sanctorum. Je verdient beter.

 14. Postorderbruid zegt:

  De echte reden voor de teloorgang van MeToo is dat de meeste verkrachters geen Blanke mannen blijken te zijn… vervolgens krijg je De Wet VH Abjecte Westen van Bart Croughs, die stipuleert dat bij een linkse contradictie, de meest Westerse component het morele onderspit moet delven.

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Iedere man is een potentiële verkrachter, mits hij beschikt over een penis.
   Mijn advies:
   Schakel verkrachting uit, door de besnijdenis tot tegen het lijf te doen.
   Alweer een wereldprobleem opgelost.
   Nog vragen ?
   Oh ja, mijnheer Sanctorum, heeft u een oud item geplaatst per vergissing?

   • Christel zegt:

    Nee Dzjakke, JS heeft het offline gehaald om er een ‘betalend’ artikel van te maken op doorbraak.
    Op sociale media was er anders nogal wat te doen omtrent de feestende ‘mateke’ in la douce France – die dus de coronamaatregelen aan zijn dure sneakers lapte, de racistische uitspraken van een BLM – activiste aka DM- columniste ( ‘ ik date niet met witte mannen’) die dan weer DM als extreemrechts klasseerde en uiteindelijk blijkt de skateboy die een klop van de politie kreeg een sympathisant van S&V te zijn. Life is a comedy 😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s