De opstand van de steden

BelfortGentGent, Belfort

Wat Wilmès en C° inzake corona beslissen is nauwelijks nog relevant

Aan de vooravond van wat algemeen als de tweede coronagolf wordt beschouwd, heeft er zich een feit voor gedaan dat door politicologen nauwelijks werd opgemerkt, maar dat in feite heel het Belgische federale systeem uit zijn hengsels licht.

De burgemeesters van een aantal steden en gemeenten zijn namelijk overgegaan tot het opstellen van eigen regels en zelfs hier en daar een eigen contactopsporingssysteem, simpelweg omdat de federale overheid (maar ook de Vlaamse) in gebreke blijft. Lokale beleidsmakers nemen het dirigeerstokje over, en dat is in deze crisistijd een revolte op zich.

‘Nationaal draaiboek’

D'Haese

Voor D’Haese moet dit een zoete wraak zijn, na Wilmès’ bijdrage aan de wereldwijde demonisering van zijn stad.

Begin juli werd Jan Vermeulen (CD&V), de burgemeester van Deinze, nog teruggefloten door zijn partijgenoot, minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, omdat hij mondmaskers had verplicht in de lokale supermarkten. Maar ondertussen heeft Bart De Wever besloten zelf orde op zaken te stellen in Antwerpen, en luidt de stormklok in zowat heel Vlaanderen. Huisartsen en lokale preventiewerkers hebben inzake contact tracing de rol overgenomen van de centrale nationale databanken de call centers. Dat de besmettingshaarden zich vooral in allochtone gemeenschappen situeren, is voor mevrouw Wilmès misschien te politiek incorrect om met zoveel woorden te zeggen, maar in Antwerpen is het ondertussen een onloochenbaar feit. Dus moet daar ook naar gehandeld worden, en liefst snel.

De hogere overheid wordt de facto in gebreke gesteld en niet meer als legitiem beschouwd om deze crisis te beheren. Dat is ongezien. De lange opeenstapeling van blunders rond mondmaskers, testmateriaal en nu het contactopsporingssysteem, waarin federaal Maggie De Block en op Vlaams niveau Wouter Beke een hoofdrol speelden, hebben bij lokale bestuurders het inzicht doen rijpen dat ze het heft in eigen handen moeten nemen. De wet voorziet dat ook in beperkte mate, maar voor een aantal burgemeesters is dat duidelijk niet genoeg.

De hogere overheid wordt de facto in gebreke gesteld en niet meer als legitiem beschouwd om deze crisis te beheren.

Topambtenaar Karine Moykens, op Vlaams niveau verantwoordelijk voor de contactopsporing, staat erbij en kijkt ernaar. Ze kan net zo goed op vakantie, haar rol is quasi nul. Federaal wordt er nog met ‘nationale draaiboeken’ gezwaaid waar de lagere overheden zich aan te houden hebben, maar ook die worden weggelachen. De Aalsterse burgemeester D’Haese bestempelt zo’n nationaal draaiboek als  ‘een log, bureaucratisch instrument’ en benadrukt vooral zijn eigen beslissingsrecht. Wat premier Sophie Wilmès en C° beslissen en uiteenzetten in klungelige persconferenties is zelfs niet meer relevant. Voor D’Haese moet dit een zoete wraak zijn, na Wilmès’ bijdrage aan de wereldwijde demonisering van zijn stad.

Belfort

Vlieghe3

Erika Vlieghe: de chaos en de leugens beu

Maar institutioneel is dit dus dynamiet. Dit land valt uiteen in provincies en stadsrepublieken door het wanbeleid van de hogere niveau’s. Gesteund door o.m. Cathy Berx en Michel Carlier, gouverneurs van respectievelijk Antwerpen en Limburg, wordt noch min noch meer het bankroet afgekondigd van de Belgische federale staat en zijn regionale vazallen.

Nu ook de experten, die eerst meegingen in de kromspraak rond de mondmaskers, de beleidsmakers afvallen, is de chaos totaal. Erika Vlieghe wil niet meer deelnemen aan de Veiligheidsraad maar enkel nog ‘schriftelijke adviezen geven’, omdat ze beseft dat het huidige coronabeleid chaotisch is, onefficiënt, en zelfs de maatregelen niet meer durft nemen waar de bevolking grotendeels achter staat. De aperte leugen van Jan Jambon over haar visie op de bubbels was de druppel teveel.

Zowel de Belgische als de Vlaamse regering van vandaag zullen de geschiedenis ingaan als beleidsmakers die in de coronacrisis de feiten achterna liep. Het Vlaamse niveau lijdt teveel aan de Belgische ziekte en vertoont bijzonder weinig republikeinse ambities. De venstervlucht van Bart Somers en Hilde Crevits, twee veelbelovende Vlaamse excellenties, is symptomatisch. Wie wil nog onderdaan zijn van dit soort schertsfiguren?De coup van de steden en gemeenten is gewettigd, komt hopelijk nog net op tijd in de nieuwe ontsmettingsgolf, en schudt de ingedutte Vlaamse bestuurders hopelijk wakker.

Vandaag is corona de vijand en moeten we eindelijk in oorlogsmodus geraken, dat is onze enige kans.

De Vlaamse steden hebben overigens een lange traditie van autonomisme en opstandigheid, we hebben er onder meer de belforten aan te danken. Brugge (de opstand tegen de Franse bezetting die uitliep op de Guldensporenslag), Gent (Met rebellenleider Jacob van Artevelde), maar ook de latere Gentse en de Antwerpse republieken van 1577 tot 1585 (opstandige enclaves tegen het Spaanse gezag) zijn bekende voorbeelden.

Vandaag is corona de vijand en moeten we eindelijk in oorlogsmodus geraken, dat is onze enige kans. Laksheid en traagheid zijn dodelijk. Regels zijn regels, we moeten aan burgerbewapening doen en solidair handelen. En jawel, leiderschap is cruciaal.

Dat de Belgische monarchie deze crisis niet overleeft, kunnen we als republikeinen alleen maar hopen. Maar Vlaanderen heeft nog alles te bewijzen en daarvoor rest er weinig tijd. Daarom is de opstand van de steden en gemeenten momenteel van vitaal belang, en een inspiratiebron voor al wie droomt van soevereiniteit.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

215 reacties op De opstand van de steden

 1. maskermuil zegt:

  blijkbaar heeft dit virus ook JS geïnfecteerd

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Konden muil en consoorten het ook maar eens in hun eigen woorden uitleggen, in plaats van met die stompzinnige (zie boven) onliner-affiches hele bladzijden te kleuren. Ik ga ook wat beertje Paddington-prenten met nonsens eronder posten, denk ik. een paar bladzijden vol links, liefst in het engels, pleasant!

   • maskermuil zegt:

    ik wil dat wel uitleggen hoor
    maar de beste uitleg tot nu toe komt toch weer van een filmpje hieronder

    het volkomen irrationele partijtje paniekvoetbal voor een virus waar 3 mensen per dag aan sterven (beweert men want alles is nu covid), meestal oudere mensen met al vooraf bestaande condities, en waar de hele economie voor moet worden opgeofferd is bovendien gepland en uitgevoerd door lokale hulpjes van oligarchische gekken achter de schermen.
    voor 2020 waren er blijkbaar geen virussen of ander ernstige ziektes.
    in ieder geval geen waarvoor heel de maatschappij compleet ontwricht moest worden en we in een semi-politiestaat werden geduwd.
    hoe meer testen, hoe meer ‘besmettingen’ en paniekerige grafieken en ideologische vaccinpushende virologen op ons worden losgelaten door de media

    een vraag aan u dan: hoeveel lockdowns overleven de gezondheidszorg, sociale zekerheid etc.; die nu zwaar worden aangesproken in deze barre tijden?
    Of denkt u dat ‘de rijken de crisis gaan betalen?’
    no way, zij worden enkel rijker en verplaatsen kapitaal en werkbijtjes.
    ze zijn het volk aan het opjutten en uitroeien en de meerderheid loopt er argeloos en vol ‘goede bedoelingen’ in. ondertussen mekaar verklikkend, wantrouwend en door aangeprate smetvrees elkaar vermijdend.
    pure psychologische massamanipulatie uit de koker van denktanks
    en de rechtsstaat?
    ach, een detail in de oorlog tegen de onzichtbare vijand van het nieuwe abnormaal.
    de angst en leugen regeren. de schapen volgen de uitgestippeld weg naar de slachtbank

   • maskermuil zegt:

    uitgestippelde

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Ik zie wat ik zie, en ik ken persoonlijk geen enkele dode. Ik zie wel dat onze kolonisators volop verspreiden, samenscholen en niet mogen genoemd worden. Onze muilkorf heet: ‘politiek correct’. Woorden worden verboden. Maar ik heb uitstekende studies gedaan -toen die nog bestonden-, en weet de complottheorieën van de werkelijkheid te onderscheiden, zoals ik die ook kan onderscheiden van wat er ons allemaal wordt voorgehouden te geloven en te doen. Als ik nu ook nog alles moet gaan lezen wat iedereen via prenten en links post, denk ik dat de posters het zelf niet kunnen duidelijk maken of samenvatten, en ik pas om daar mijn tijd in te steken. Ik lees Sanctorum die in mijn ogen onafhankelijk en onderlegd is. Ik verschil met hem al dan niet van mening, maar ik ga er niet de rest van het internet bij betrekken. Zonder het belang van uw exploraties elders in twijfel te trekken hoor.

   • Toon Piek zegt:

    Anders overprikkeld bewustzijn!

   • MAGA zegt:

    even hallo zeggen, alles goed met jullie?
    tot nog es, schatjes

  • melodrama zegt:

   2013

  • Anoniem zegt:
  • club 33 zegt:

   terzake
   33000 testen in Antwerpen
   zoals altijd 33 …puur toeval

 2. dzjakkedzjakke zegt:

  Ik zie hier in de Limburg dat onze kolonisatoren vierkant hun zuiderse voeten vegen aan de opgedragen gedragsrichtlijnen. Het is net of ze geen nederlands verstaan of kunnen lezen. Ze lopen rond als kolonisators en hebben het woord ‘makak’ vervangen door het woord ‘racist’. De burgemeesters van Genk, Houthalen-Helchteren, Heusden-zolder, Beringen, met elk hun molenbeek-enclave waar hun politie telkens weer ongestraft wordt afgerost, weten intussen hoe laat het is en beleggen onder elkaar een vergadering om goede raad voor het in bedwang houden van de sterkere gegroepeerde tegenstander, de nieuw-koloniaal van België. Het is niet de brave vlaming die losgeslagen is, zoals de correcte media ons doen geloven. De “jongeren” hebben twéé nationaliteiten. Twee positief geteste medewerkers aan het onthaal in het franciscus-ziekenhuis hadden NIET deelgenomen aan het verlovingsfeest. Ik denk niet dat het vlamingen waren, en die medewerkers zullen ook wel dubbel zijn. Het gaat veel verder dan de ontkalkte botten van de staatsstructuur, de bevolking is wakker geschoten en is allang aan het morren. Er moet dringend een goede beloof-politieker opstaan! Alleen beloven helpt nog!

  • we are one bubble zegt:

   Niet vergeten dat velen nog Vikingbloed in hun aders stromen hebben en men dus verre voorouders heeft die Vikingen waren, die de stromen en rivieren tot in het zuiden van Europa zijn opgevaren, en op bepaalde plaatsen aan land zijn gegaan, om er een handelspost te vestigen of iets dergelijks (zoals in de Rhônevallei, dat wijnbouwgebied werd). Men komt dus zelf voort van immigranten…
   Led Zeppelin, bekende Engelse rockband, heeft er nog een nummer aan gewijd : Immigrant song. Ze kwamen op het idee na een concert in Reykjavik, IJsland : “De tekst verwijst expliciet naar de veroveringen van de Vikingen en de oude Noordse godsdienst (Fight the horde, sing and cry, Valhalla, I am coming!).”

   • we are one bubble zegt:

    Nog gecoverd door Black Mamba, Italiaans hardrockband uit Viterbo. Eén van de frontvrouwen is Cecilia Nappa, die in Claudio Simonetti’s Goblin ook het basspel voor haar rekening neemt (haar mentor is Gianfranco Gullotto, een historische bassist aan het Saint Louis College of Music in Rome). Goblin maakte ook soundtracks voor horrorfilms. Wie zich mocht interesseren voor het genre, zie YouTube!

   • melodrama zegt:

    of deze
    The original Technoviking video.

   • we are one bubble zegt:

    Gespierde torso, heeft zeker wel wat krachttraining gedaan…

 3. freedom zegt:

  het kan verkeren
  gouverneurs (ik dacht dat men die wou afschaffen) en burgemeesters die tirannetje spelen of smeken zijn plotseling helden en wegbereiders naar meer autonomie?
  slavenmentaliteit pur sang en zeg maar meteen bye bye tegen de rechtsstaat
  triestig, verbijsterend schouwspel van angst, leugens en msm-indoctrinatie
  gooi er wat boetes, pseudo-wetenschap en intimidatie bovenop en wees dan welkom in covid1984, het voorlopige meesterstuk van de nwo psychopaten, mensenhaters en machtswellustelingen
  wordt vervolgd

 4. Boomer zegt:

  Ik vrees dat het ergste nog moet komen, wie ook de toestand evalueert of beleid stuurt.
  Vanaf dag één worden wij massaal voorgelogen over de echte omvang en oorzaak, hierin gaat geen enkele viroloog of expert, noch politicus vrijuit.
  Pers en media doen vanaf dag één heel hard hun best om ons bang te maken en er politieke munt uit te slaan zoadat ze hun poco verhaaltje verder kunnen slijten.
  Dat onze ordediensten geen bal te zeggen hebben aan een bende uitgelaten zwarte en bruine apen is ook al lang bekend, niemand doet er daadwerkelijk iets aan want politiek is één grote bende lafaards die geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel hebben.
  Resultaat is een nog groter onveiligheidsgevoel en een escalatie van extreem gedachtengoed.
  Nu nog een stevige opflakkering, want die is onvermijdelijk, en we zitten nog minstens een vol jaar met muilkorven op, dat allemaal dank zij de Chinezen en de gekken die nog steeds blijven geloven in multiculturele zever.
  Ondertussen heeft de EU commissie de superpot van Euro Billions gewonnen, een nooit geziene graaipot van 1.750.000.000 euro.
  Wie daarin gaat graaien is intussen ook al lang bedisseld, wie gaat betalen weten ze ook al maar durven ze nog niet met zoveel woorden te zeggen.
  Doe zo verder en we krijgen nog burgeroorlog, maar misschien is dat net de bedoeling van sommige groepen in onze samenleving.

  • Jozef leijnen zegt:

   Beste Johan,

   Ge hebt uw kar nogal gedraaid. Herlees uw vorige artikels eens over Corona. Uw standvastigheid krijgt nogal een deuk!

   Van 15 maart heb ik mij gekant tegen elke corona-maatregel en er constant tegen gezondigd. Ik behoor tot de risico-groepen (78 jaar) en alhoewel ik mij reeds 4 maanden niet aan de regels houdt zonder rechts of flamingant te zijn geraak ik niet besmet (niet dat ik dat wil maar dan zou ik tenminste weten waarover het gaat want tot nu toe heb nog niemand ontmoet die iemand kent die ziek werd van een covid-19 besmetting) Mijn informatie haal ik bij gerenomeerde wetenschappers (zoek zelf maar op met welke reputatie zij door het leven gaan) o.a Wolfgang Wodarg, longarts en gewezen voorzitter van de Europese raad voor gezondheid/dr. Sucharit Bhakdi professor Microbiologie en Epidemiologie/ Karin Mölling Directrice van het instituut virologie aan de universiteit Zürich/Beda M Stadler gewezen directeur instituut immunologie van de universiteit van Bern/Jon Rappaport, wetenschappelijk onderzoeksjournalist/Dr Scott Atlas, gewezen professor neuroradiologie universiteit Stanford/dr John Ioannidis, Prof universiteit Stanford Geneeskunde en vele, vele andere minder beroemde experten! AUB open jullie ogen en heb de moed tegen de stroom in te zwemmen en maak een einde aan deze chaos.
   Mag ik er u op wijzen dat de dagelijkse gemiddelde besmettingen de laatste week in Zweden gemiddeld de helft bedragen van België zonder ook maar ooit enige maatregel terwijl België over de dagelijkse besmettingen van 200 zit met draconische en mensonterende maatregelen.
   Lees daarom deze brief van Jon Rappoport

   Jon Rappoport stelt aan Dr. Scott Atlas en Dr. John Ioannidis voor om een nieuwe taskforce op te richten, die het de bestaande overbodig moet maken.

   22 juli 2020
   Dit zijn tijden waarin de mensheid zwaar op de proef wordt gesteld.
   Ik schrijf u beiden aan omdat u wetenschappelijke autoriteit heeft.
   En omdat u weet, en hebt bewezen, dat deze opgeklopte COVID-geschiedenis enorm wordt overdreven en de overdaad aan maatregelen ertegen volkomen destructief voor de volksgezondheid en economie zijn.
   U kunt standvastig zijn en beseffen dat u gelijk hebt; u kunt ook een volgende stap, een grote stap vooruit zetten en verdere actie ondernemen.
   Ik hoop dat u zich realiseert hoe groot de economische ramp is, die zich in Amerika voltrekt en hoezeer de vernietiging van de samenleving met de dag toeneemt. Ik hoop ook dat u begrijpt dat de gedeeltelijke heropening van de economie verre van een garantie is voor het herstel in de nabije toekomst.
   In opdracht van de ambtenaren, verantwoordelijk voor de  volksgezondheid, die de ene leugen na de andere lanceren, kunnen gouverneurs en burgemeesters nieuwe lockdowns en nieuwe schandalige boetes opleggen voor het overtreden van hun gedragsregels.
   En dus stel ik voor dat u voorname collega’s samenbrengt en een nieuwe coronavirus-taakgroep vormt. Dat is precies wat u het zou moeten noemen:
   THE NEW CORONAVIRUS-TASKFORCE

   Ja, het zou onofficieel zijn, maar blijkbaar geldt dat tegenwoordig ook voor ons leven, onze vrijheid en het streven naar geluk. We moeten er voor gaan om ze te pakken te krijgen waar we maar kunnen.
   Na het opzetten van een website, zou er een tegenoffensief moeten worden gelanceerd tegen Tony Fauci en zijn vrolijke gezelschap van hondsdolle vervalsers.
   Elke dag zou je agressief nieuwe bevindingen en nieuwe kritiek op officiële standpunten en gegevens kunnen en moeten publiceren.
   Ik verzeker u dat binnen enkele weken de hele wereld er aandacht op zou gaan vestigen. Inclusief presidenten, koningen en politici.
   THE NEW CORONAVIRUS-TASKFORCE
   De wereld van de wetenschap mag nooit worden losgekoppeld van de echte wereld en in deze tijden is het verband nog nooit zo vitaal geweest.
   In tegenstelling tot die ellendige mislukkeling, Neil Ferguson, en zijn collega’s van het computermodelspel, die beweren dat hun bevindingen volledig los staan van de daaruit voortvloeiende overheidsbeslissingen, zijn echte wetenschappers bereid om naar voren te komen en de fascistische politieke leiders op de korrel te nemen, als het maar enigszins mogelijk is.
   En dat is mogelijk.
   Uw invloed en bereik zou een lust voor het oog zijn.
   Het land en de rest van de wereld stort volledig in elkaar. Er wordt ons verteld dat 28 miljoen Amerikaanse gezinnen nog niet hun volledige huur hebben betaald voor juli, en op het punt staan om hun huis te worden uitgezet. En dat is nog maar een randverschijnsel van deze catastrofe.
   Het komt allemaal voort uit een verzonnen (officieel) verhaal over een virus.
   Op dit moment zit de Amerikaanse federale regering (en vele andere nationale regeringen) gevangen in een leugen. Er is doodeenvoudig een bloedeloze staatsgreep gepleegd.
   U beiden, en de collega’s die u voor dit doel kunt samenbrengen, kunnen direct toeslaan, hard en steeds harder.
   THE NEW CORONAVIRUS-TASKFORCE
   Enkele van uw sterkste bondgenoten, als u hen de hand reikt, zouden county-sheriffs zijn. Een sheriff is in principe verantwoordelijk voor de wetshandhaving op zijn grondgebied. Sommige Amerikaanse sheriffs hebben geweigerd om lockdowns en andere beperkende maatregelen af te dwingen.
   Zij beroepen zich op de grondwet. U beroept zich op de wetenschap. De combinatie van deze twee krachten een onverslaanbare macht.
   Ik weet het, en u weet het ook, wetenschappers willen hun handen niet vuil maken door zulke allianties te vormen. Maar dat is een tragisch misverstand, een vergissing geboren uit arrogantie en uit angst.
   Dit zijn gevaarlijke tijden. Ik weet dat u de moed en het verlangen heeft om onze vrijheid te beschermen en waarvan uiteraard het bestaan van uw wetenschappelijk werk afhangt.
   Die vrijheid is in de loop der eeuwen geboren uit bloed, opoffering en intelligentie. Dus kunt u nu een dappere zet voor ons allen doen.
   Als wetenschappers die nu hun reputatie en inzicht kunnen aanwenden om zich te laten gelden, en die proberen de samenleving te redden van het openlijke fascisme, bent u van onschatbare waarde.
   Ik hoop dat u het begrijpt.
   DOET U DAT?

   • maskermuil zegt:

    ——wetenschap 2020——–
    we zeggen vandaag het tegenoverstelde van gisteren
    dat is voortschrijdend inzicht
    er is namelijk een of andere paper verschenen
    morgen zeggen we weer iets anders
    ook dat is voortschrijdend inzicht
    we vermelden niet wie ons sponsoren, dat hoeft niet
    dat zijn immers enkel filantropen
    we zijn onaantastbaar, de nieuwe priesters met de enige juiste mening
    experten zijn we, specialisten
    in tandpastareclamespotjes dragen we zelfs een witte jas
    geloof ons, stel niets in vraag
    ander ben je scientofoob
    wij doen het voor u, vertrouw ons blindelings
    de media zegt toch ook dat we helden zijn?
    privacy en mensenrechten worden overschat
    wij zijn goden
    doe wat wij zeggen
    of er volgt een boete, doen!

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Maskermuil, U kunt het origineel voorstellen, ik lees dat met verbazing en plezier zelfs, chapeau!

   • maskermuil zegt:

    dzjakke
    merci

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    “Beste Johan,

    Ge hebt uw kar nogal gedraaid. Herlees uw vorige artikels eens over Corona. Uw standvastigheid krijgt nogal een deuk!”

    Vertaling: Beste Johan. Ik lees uw essays al lange tijd, en dacht steeds dat gij al mijn Facebook-rechtse meningen 100% deelde omdat ik als commentsectie-nitwit niet begrijp dat gij als filosoof in het marginale circuit een zekere intellectuele autonomie nastreeft t.a.v. het “rechtse” narratief van de dag.

    Ik heb ook mijn bedenkingen bij sommige essays van JS, zeker wanneer hij enerzijds scherpe analyses maakt van de intellectuele kwade trouw van zowel neoliberaal links als oud-links, maar tegelijkertijd probeert de Verlichtingsrethoriek (met bijhorende vrouwelijke en allochtone “goede” media-merken genre Hirshi Ali of [door Muzelmannen lastig gevallen meisje van de week]) te recupereren voor een eco-identitair project. Maar dat is nog iets anders dan een filosoof de les proberen te lezen gewoon omdat hij ingaat tegen de grootste gemene deler van de laatste 5000 clips die ge op conspiracy YouTube gezien hebt of de clickbait-titels die ze op Skeptr gelezen hebben.

    “Van 15 maart heb ik mij gekant tegen elke corona-maatregel en er constant tegen gezondigd. Ik behoor tot de risico-groepen (78 jaar) en alhoewel ik mij reeds 4 maanden niet aan de regels houdt zonder rechts of flamingant te zijn geraak ik niet besmet (niet dat ik dat wil maar dan zou ik tenminste weten waarover het gaat want tot nu toe heb nog niemand ontmoet die iemand kent die ziek werd van een covid-19 besmetting)”

    LOL. Peak social media boomer. “Ja OK ik ben misschien asymptomatisch en besmet iedereen met een virus waarvan de langetermijngevolgen nog onbekend zijn, maar tot nu toe steeds al ernstiger zijn gebleken dan aanvankelijk gedacht. Of misschien heb ik het gewoon nog niet en zou ik er zelf wel eens aan kunnen sterven als ik het toch krijg… Maar maar maar!!!! Ik heb de slinksigaards waarmee ik battle doe op de socials (hashtag Mao Marc hashtag viroleugenaars hashtag plandemic !!!) toch ZIEK GEOWNED!! MIJN GEDACHT!!!! Dat de longen van gezonde mensen appelmoes moeten worden is maar een kleine prijs voor al de vind-ik-leuks die ik krijg in al de boomerrechtse Faecesbook-groepen waarvan ik lid ben!”

   • Kustem zegt:

    ja GK
    van jou zijn we clichématige, hersenloze en gezagsgetrouwe interventies gewend.
    als de overheid morgen zegt dat je op handen en voeten op straat moet kruipen, doe je het waarschijnlijk nog ook.
    ondertussen een peakboomerressentimentsmantra prevelend terwijl je de staande massa verwenst om hun opstandigheid.
    ik weet alvast met wie ik nooit naar een oorlog zou willen gaan.
    nooit met een slappe, intellectueel luie en slecht geïnformeerde conformist als jij.
    dan is de situatie op voorhand hopeloos en het verlies een zekerheid.

   • Jozef Leijnen zegt:

    Wel Genoeg Kontdraaierij!
    Ge schijnt beter op de hoogte te zijn van covid-19 dan al die gerenommeerde wetenschappers die ik opnoem. Ik heb geen account op facebook/twitter of wat dan ook en ik haal mijn info niet op conspiracy YouTube of de clickbait-titels op Skeptr. Naast de hoop dwaasheden die ge verteld eigen aan een zieke geest kunt ge zelfs niet lezen. Ik vermeld duidelijk de bronnen van de info en dat zijn geschriften uit gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften. Zoals ook deze: https://www.globalresearch.ca/coronavirus-why-everyone-wrong/5718049
    Ik hoop dat je voldoende Engels verstaat en intellectueel meer voorstelt dan uw reacyties laten vermoeden!

   • Anoniem zegt:

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Jozef, “Global Research” is een repost-site voor samenzweringstheorieën van de derde positie. Niet de slechtste positie, maar desondanks samenzweringstheorieën.

    https://rationalwiki.org/wiki/Global_Research

   • Jozef Leijnen zegt:

    Zoals je zelf wel zeer goed weet worden alle wetenschappers, onderzoeksjournalisten en anderen die een kritische mening verkondigen geweerd uit de MSM, waarom zitten wij anders op deze site, vraag het maar aan Johan Sanctorum. Dus wetenschappers, filosofen, onderzoeksjournalisten die geweerd worden zoeken een platform dat bereid is hun visie te publiceren, wereldwijd zoeken deze mensen mogelijkheden om zich te uiten. En deze platformen zijn zo wie zo anti Westers, anti Poco, anti MSM. Het platform, dat een spreekbuis leent, bepaalt niet wat waar of vals is nep of hoax. Het zijn de argumenten van de schrijver, de bewijzen van de wetenschapper die moeten tegengesproken worden en daarin blijf je erg in gebreken erger nog, ge raaskalt wat als een geestesgestoorde. Ik heb u voldoende wetenschappers aangereikt die één voor één heel de corona-hetze afkraken met voldoende bewijzen en argumenten maar u maakt er zich vanaf door een beetje te schreeuwen over complottheoriën en reactie posters te beschuldigen van hun informatie te halen bij dubieuze bronnen terwijl je niet eens de artikels leest die ze linken anders zou je weten dat het artikel: “Coronavirus: Why Everyone Was Wrong. It is Not a “New Virus”. “The Fairy Tale of No Immunity” in Globalresearch van de hand is van Beda M Stadler gewezen directeur van het instituut immunologie van de universiteit van Bern en dat het artikel oorspronkelijk verschenen is in Swiss magazine Weltwoche (World Week) dat zeker niet kan verdacht worden de promotor te zijn van complottheoriën!
    Sic
    Je bent een dwaaskaak of kort bij dementie te oordelen naar uw uitingen!

   • freedom zegt:

    GK
    komaan
    een boomeryouttubeautoplayressentimentsreply
    dat zou nog eens origineel zijn
    ze hebben u hier rapper en rapper door, mijn gedacht, haha!

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Het is niet omdat de mainstream uw semiotische output niet wil, dat dat is omdat je politiek ongemakkelijke waarheden verkondigt. Bij JS is dat zo, en het is ook de reden waarom de traditionalistische school, de Europese derde positie (o.a. de Nouvelle Droite) en de hedendaagse zgn. “neo-reactionaire beweging” doodgezwegen werden en nog steeds worden in de mainstream media. Maar vaker is het gewoon omdat je een hystericus bent die zelf niet kan denken, en enkel nog kan functioneren als hysterische geleider voor eindeloos dezelfde memes als uitdrukking van een bepaalde conspirationele gnosis. Dat is ook typisch aan samenzwerings”denken” als pseudo-subversieve intellectuele stijl: men laat zich volledige leiden door de memes (in de zin van dragers van culturele betekenis, niet “plaatjes met tekst bij”) omdat de conspirationele gnosis (“George Soros”, “de elites”, “Bill Gates”, “de reptilians”) primeert op de empirische waarneming.

    Vandaar ook dat ik de argumenten van samenzweringsdenkers als jou niet onderzoek. De betekenis van dergelijke argumenten is namelijk overgedetermineerd door hun seriële productie en circulatie door hysterici binnen een door ressentiment gedreven mediaspektakel. Een samenzweringdenker heeft 0,0 epistemische openheid, want hij (opmerkelijk genoeg bijna altijd een hij) heeft zoals gezegd conspirationele gnosis, en gnosis is een onuitputtelijke bron van hysterische energie. Zoals men in het Engels zegt: argumenteer niet met een varken, want voor je het weet zit je beide onder de modder, al geniet het varken er van. Argumenteren ten gronde heeft dus geen zin, wat voor mij geen probleem is aangezien onze huidige tegenstellingen sowieso toch niet gaan opgelost worden binnen het kader van de liberaal-democratische rechtstaat. Wanneer Xi Jinping (als conceptuele metafoor voor de post-politieke technocratie die na de liberale democratie komt) de boel officieel overneemt gaat hij ook geen aandacht besteden aan de artikeltjes die jullie op jullie conspiracy repost-sites leest en deelt via social media of e-mail forwards.

   • freedom zegt:

    de “reptilians” bestaan meer in jouw hoofd dan in het mijne en dat jij geen onderzoek doet wist ik ook al.
    What else is new?
    verder mag je je een superieure, pseudo-intellectuele houding aanmeten zoveel je wil, je blijft een domme schlemiel met de geestelijke bagage van een Mytilus edulis.
    zo geweldig ben je dus niet en ik kan enkel constateren dat alweer een nieuwe forumbezoeker (geen alias van mezelf) je nonsens na een of twee posts al doorheeft
    nu maar braaf met je chinees vlaggetje zwaaien met je communistisch maskermuilkorfje op het snoetje
    that’s a good obedient goyboy doggie

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Wel Boomer, Ik zal u voorthelpen met het antwoord op de vraag wie dat gaat betalen. Daarom is er een NIEUWE EUROPESE belasting in het leven geroepen, de kers op de taart van de gemeentelijke, provinciale, vlaamse, en federale belastingen. Wat een ingenieuze vondst, een nieuwe belasting! Dat kan alleen maar het puikje van de poli-teken in hun paneuropees verwenparlement bedenken !

  • evdv2830 zegt:

   Waarom we nu geduwd zijn in een onhoudbare fascistische dictatuur van virologen, beleidsmakers op lichaam vlak en van Rambo gouverneurs die vechten om hun bestaan, terwijl ze al lang hadden moeten uitgeroeid zijn, is niet te snappen voor een normaal mens. Ze zijn allen schuldig aan schuldig verzuim door hun geld in wapentuig te stoppen ipv de virologen te laten zoeken naar oplossingen om deze virussen te bestrijden . Maar nee ze kochten straaljagers om op virussen te schieten? Dit wil ik niet meer klakkeloos laten passeren, ik wil leven en niet tussen mijn gestapo medemensen zonder zinloos mondkapjes. Waar halen ze het lef vandaan terwijl er in sommige landen geen mondkapjes bijna te bespeuren zijn. De slaafse en hardst roepende angsthazen mogen niet winnen. Is dan een burgeroorlog niet onvermijdelijk? De politiek kan het nooit meer goedmaken en ik kan op geen enkele partij nog stemmen.

   • Anoniem zegt:

    ik ben ook, als VB kiezer, teleurgesteld in hun paniekerige opstelling tegenover de hele zieke hoax. er is zelfs een VB kerel die ‘besmetten’ een enkelband wil omdoen.
    misschien is het strategie tegenover de andere partijen en de fake restregering maar ik krijg er het schijt van.
    nog gaan stemmen? ik weet het eerlijk gezegd niet.

   • evdv2830 zegt:

    Ik werd wakker met krantenartikel van de gestapo pers, vtm/HLN en aanverwanten die geen zaakje laten liggen om hun groot gelijk door onze strot te duwen. Ik werd wakker in een gestapo fascistische dictatuur waar stasi politie vecht buiten proportie tegen zijn burgers. Dit was toch dezelfde na WOII : nooit meer oorlog? Deze fake gedachte is nu wel gebroken. Dit is de derde Wereldoorlog en we moeten meedoen willen we nog iets van burgerrechten overhouden.

   • freedom zegt:

    enige voordeel
    je hoort niks van Anuna en Greta
    ze worden overschaduwd door andere dictators
    het is drummen tegenwoordig bij de machtsgeilen

   • evdv2830 zegt:

    Kunnen we dat laten gebeuren?

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Dikke pech, de blauwen hebben stiekem hun agenda doorgeduwd zonder verkozen regering, en de kiesplicht zomaar afgeschaft. Wie niet weet waarom, kan nog op het VB gaan stemmen.

   • maskermuil zegt:

    de agenda van de planners-psychopaten

   • fuckfakenews zegt:

    Nederland is al iets verder
    https://opendebat.info/verkorte-brandbrief/

   • g zegt:

    no more fake news google translate
    —–
    WEERSTAND BIEDEN!

    En nu, buiten de krankzinnige wereld van de reguliere “wetenschap” en de ontwikkeling van vaccins / medicijnen, zijn hier een paar cruciale feiten die ik heb vastgesteld in de meer dan 150 artikelen die ik heb geschreven over de neppandemie:

    Het nieuwe coronavirus is in de eerste plaats nooit ontdekt – niet door de juiste zuiveringsprocedures. Zelfs als een vaccin veilig en effectief zou zijn, zou het daarom bescherming bieden tegen iets waarvan het bestaan nooit is bewezen.

    Het vaccin, de medicijnen, de maskers en de afstand zijn allemaal voorwendsels en verklaringen die bedoeld zijn om de lockdowns te rechtvaardigen.

    De lockdowns zijn oorlogsvoering. Dit is een economische oorlog tegen de hele bevolking van de aarde.

    De oorlog is een toegangspoort tot het brute socialisme / communisme, een fase die opgaat in de planetaire technocratie. Dappere nieuwe wereld.

    Dit is het spelplan. Dit is de tienduizendjarige oorlog die we voeren.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    RESIST!

    —And now, stepping outside the lunatic world of mainstream “science” and vaccine/drug development, here are a few crucial facts I’ve established in the more than 150 articles I’ve written about the fake pandemic:

    The new coronavirus was never discovered in the first place—not by proper procedures of purification. Therefore, even if a vaccine were safe and effective, it would provide protection against something whose existence was never proven.

    The vaccine, the drugs, the masks, the distancing are all pretexts and explanations designed to justify the lockdowns.

    The lockdowns are warfare. This is an economic war against the entire population of Earth.

    The war is a gateway into brutal Socialism/Communism, which is a phase merging with planetary technocracy. Brave New World.

    This is the game plan. This is the ten thousand year war we are fighting.

   • fuckfakenews zegt:

    Verkorte Brandbrief Corona Maatregelen
    Beste collega’s,

    Via deze weg willen wij onze ernstige bezorgdheid uiten, voortkomend uit de gang van zaken de afgelopen maanden rondom de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus.

    Wij, een grote groep artsen, menen dat het bij wet vastleggen van de coronamaatregelen meer schade aanricht dan goed doet. Wij roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren over het beschikbare bewijs. Wij vragen politici openbaarheid van besluitvorming te eisen en te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen bij het uitrollen van beleid. Om zo in de beleidsdiscussie over corona weer oog te krijgen voor het doel dat maatregelen zouden moeten dienen: het verbeteren van onze volksgezondheid.

    ‘Een middel mag niet erger zijn dan de kwaal’ dit gezegde is actueler dan ooit als het gaat om de noodverordeningen en een eventuele noodwet.

    We willen de aandacht vestigen op het aangepaste wetsvoorstel dat op korte termijn ingediend zal worden.1 (1- wetsvoorstel, originele versie van juni 2020). Het doel van de wet is om de noodverordeningen bij wet vast te leggen, ter bescherming van de volksgezondheid. Het gedeelte dat huisvredebreuk toestond in het licht van volksgezondheid en de corona-app zijn aangepast. Of er echter verandering is gekomen in de extreme strafmaatregelen, inbreuk op de privacy, lichamelijke integriteit en het zelfbeschikkingsrecht is nog niet duidelijk.2 (2- reactie Orde van Advocaten)

    Dat de noodverordeningen en de wet worden gebracht in het licht van verbetering van de volksgezondheid staat in schril contrast met de tot op heden afwezige of weinig harde regels die de overheid voert waar het preventie van ziekten, optimale of waardegedreven zorg en investeringen in zorgpersoneel betreft.

    Gezondheid is een diffuus begrip dat de afgelopen jaren in opdracht van de Gezondheidsraad en ZonMw opnieuw werd omschreven als een alternatief voor de statische definitie van gezondheid uit 1948 van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het resulteerde in “Gezondheid als het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven”.3 Deze omschrijving gaat niet uit van de afwezigheid van ziekte, maar van veerkracht, functioneren en eigen regie. Later uitgewerkt tot het begrip Positieve Gezondheid met zes dimensies, dat een rode draad vormt in de onlangs verschenen Landelijke Nota Gezondheidsbeleid 2020-2024 van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), voor alle gemeentes in Nederland.4 Ook maakt het deel uit van het nieuwe Raamplan Artsenopleiding 2020.5 Internationaal wordt het nieuwe gezondheidsbegrip zeer veel geciteerd. Daarnaast onderschrijft ook de WHO de noodzaak van het meewegen van de rechten van de mens als het gaat om maatregelen genomen in het kader van de volksgezondheid. 5a

    De huidige wereldwijde maatregelen, genomen ter bestrijding van SARS-CoV-2 schenden in hoge mate deze visie op gezondheid en de rechten van de mens. VWS gaat regelrecht in tegen de, in haar eigen nota vastgelegde, visie op gezondheidsbeleid en het potentieel ervan.

    De maatregelen betreffen onder meer verplichte sociale distantie, (semi-)verplichte isolatie, hygiënemaatregelen en verplichte persoonlijke beschermingsmaatregelen.6,7

    Aan het begin van de pandemie waren de maatregelen begrijpelijk en breed gedragen, ook al is er verschil in uitvoering met de landen om ons heen. Gaandeweg is er vanuit vele bronnen aan de alarmbel getrokken, de mortaliteit bleek vele malen lager dan verwacht, de meest kwetsbare groepen duidelijk omschrijfbaar (50% van de overleden patienten was 83 jaar of ouder. Merendeel (70%) van de overledenen jonger dan 70 jaar had een onderliggende aandoening waarvan 43% cardiovasculair lijden, 26% diabetes mellitus en 24% een chronische longaandoening) en de overgrote meerderheid (RIVM: 98%) maakt het (zeer) licht door.8

    Opties als alleen het isoleren van mensen met klachten, ouderen en kwetsbare groepen en het verbieden van grote evenementen zijn vormen van ander beleid met wellicht dezelfde uitkomsten.

    Wij verbazen ons over de overweging om, op basis van de huidige wetenschappelijke onderbouwing, ertoe over te gaan om de maatregelen een wettelijk karakter te geven, met mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.

    De coronamaatregelen vormen een opvallend contrast met de tot op heden afwezige of weinig harde regels die de overheid voert als het gaat om goed gefundeerde maatregelen met bewezen gezondheidswinst zoals een zout- en suikertax, verbod op (e-)sigaretten en het financieel aantrekkelijk en ruim toegankelijk maken van gezonde voeding, beweging en sociale steunnetwerken. Preventiebeleid dat, juist de door corona zo hard geraakte groepen, een voorsprong had kunnen geven.

    Een open discussie over de coronamaatregelen betekent dat we naast de gewonnen levensjaren van coronapatiënten, ook oog moeten hebben voor andere factoren die van invloed zijn op onze volksgezondheid. Denk daarbij aan schade op het gebied van het psychosociale domein9, 10, 12, economische schade11, 12 en schade aan de non-covid gezondheidszorg.6, 14, 15 Alleen dan kunnen we het huidige coronabeleid goed wegen, en voorkomen dat noodverordeningen in het licht van de volksgezondheid berusten op willekeur en meer schade doen dan goed.

    De verantwoording vanuit de overheid dat dit gebeurt in het licht van volksgezondheid is schokkend te noemen, als de collaterale schade wordt meegewogen. Hoeveel gezonde levensjaren verloren zijn gegaan is nog moeilijk te schatten maar zouden het aantal gewonnen levensjaren ruim kunnen overstijgen.15 Door de blijvende maatregelen is de komende tijd de ziekenhuiscapaciteit dermate beperkt dat van inhalen van niet-geleverde zorg geen sprake zal zijn. 1,2 miljoen verwijzingen via zorgdomein zijn uitgesteld, hiervan wacht nog altijd 40% op een afspraak.16 Naast het verlies aan gezonde levensjaren is dit ook financieel een grote strop. Dat dit niet sneller ingevuld kan worden, wordt voor een groot deel veroorzaakt door de huidige 1,5 meter afstandseis, die tot grote logistieke uitdagingen in ziekenhuizen leidt en daarnaast goede poliklinische zorg in het gedrang brengt.

    Wetenschappers over de gehele breedte van de maatschappij, gesteund door maatschappelijke organisaties kunnen de benodigde helderheid in het debat creëren door zich meer uit te spreken over de proportionaliteit en subsidiariteit van de maatregelen. Daarbij is het van belang dat zij breed gehoord worden, vanaf een zo vroeg mogelijk stadium van een uitbraak. Kritische discussie en twijfel dienen niet gemeden of afgezwakt te worden.17 Het doel moet zijn om altijd te streven naar optimale gezondheid voor een zo groot mogelijke groep waarbij maatregelen niet meer schade mogen doen dan hetgeen zij proberen te voorkomen (proportionaliteit- middel staat in verhouding tot de kwaal) en waarbij dit effect van optimale gezondheid behaald wordt met de minst ingrijpende maatregelen (subsidiariteit).

    Als arts legden wij allemaal onze eed dan wel gelofte af welke in 2003 werd aangepast naar de huidige tijd en onder meer stelt ‘..Ik zal gezondheid bevorderen.’.. ‘Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.’18

    Wij willen hierbij een openbaar appèl doen op onze beroepsverenigingen en mede-zorgverleners om zich uit te spreken over de huidige maatregelen en de voorgestelde wetgeving.

    Wij vragen aandacht voor en roepen op tot een open discussie, waarbij zorgverleners zich mogen en durven uitspreken zonder angst voor repercussies. Wij brengen dit met respect en erkenning voor het snelle handelen tijdens het begin van de pandemie, voor de integriteit van onze collegae in en rondom het Outbreak Management team en onderschrijven een eenduidig beleid. Wij maken ons echter in toenemende mate zorgen om de beslotenheid waarin beslissingen worden gemaakt en de snelheid waarmee hypotheses en meningen in beleid verankerd worden.

    Wij geven met deze brief het signaal af dat voortgang op dezelfde voet meer schade dan goed zou kunnen doen en roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren over het beschikbare bewijs, ook dat van andersdenkenden zolang dit op gefundeerde wetenschap gestoeld is. Wij vragen politici openbaarheid van besluitvorming te eisen en te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen bij het uitrollen van beleid met als doel het bevorderen van optimale gezondheid en medemenselijkheid.

    Met bezorgdheid, hoop en op persoonlijke titel,

    In alfabetische volgorde, een greep uit de, al meer dan 500 artsen die ondertekenden en toestemming gaven voor openbaarmaking van hun namen

    Aysel Darbas, internist

    Dick Bijl, epidemioloog, oud president ISDB, huisarts

    Esther van Fenema, psychiater

    Evelien Peeters, Internist

    Femme Zijlstra, radioloog

    Frans Kusse, arts IM

    Froukje Verdam, KNO arts

    Hannah Visser, internist

    Henk Jans, arts M+G, medisch milieukundige, chemicus

    Ineke de Bruin, psychiater

    Inge Prins- van der Velpen, fertiliteitsarts

    Jacqueline van der Meij, patholoog

    Jan Vosters, arts M+G n.p.

    Johan Tielen, MDL arts

    Kim van Oudenaarde, arts-assistent radiologie

    Leonie Schaper, psychiater

    Machteld Huber, niet-praktiserend huisarts/ onderzoeker

    Marieke Krans, arts GGZ

    Marion Heres, gynaecoloog

    Marjolein Doesburg-van kleffens, specialist laboratoriumgeneeskunde, klinische chemie

    Monique de Veth-Konings, psychiater

    Peter van den Hazel, arts medisch milieukundige

    Pierre Capel, emeritus-hoogleraar klinische immunologie

    Raymond Brunink, openbaar apotheker specialist

    Renate Tillema-Schoon, psychiater

    Roland Laurens, thoraxchirurg

    Saira Moeniralam, specialist ouderengeneeskunde

    Sanne Sanavro, internist

    Tim Smits, dermatoloog

    Véronique van Erp, jeugdarts

    A.A. de Rooij-Grandia, huisarts Zoetermeer

    Annerose Kunenborg, huisarts

    Annemarie Semeijn, huisarts

    Arina Klokke, huisarts, Delft, kringbestuurslid LHV

    Azucena Cuijpers, huisarts Amsterdam

    Bettina van Steenis, huisarts, Enschede, voorzitter WDH

    Casper Post Uiterweer, huisarts en universitair docent, Utrecht

    Caecilia Verlinden, huisarts Dubai en Nederland

    C.J. van Setten, huisarts, Utrecht

    Christof Zwart, huisarts

    Claire Loots, huisarts

    C.W. Mulder, arts M+G/MPH, Gorssel

    David Prins, longarts

    Elke F. de Klerk, arts

    Gio Meijer, arts IM

    Hans van Vugt, huisarts Arnhem

    Jan Martijn Oosterveen, huisarts

    Jeannette van der Schuit, huisarts, Zoetermeer

    Jodette Westerhof, huisarts

    Johanna Priester, huisarts

    José Korte, huisarts, Den Haag

    Jos BJ Dries, huisarts

    Karin Pijper, huisarts, Alphen aan den Rijn

    Lieneke van de Griendt, huisarts

    Liesbeth van der Jagt, assistant professor huisartsgeneeskunde

    Mette Claassen, huisarts Nijmegen

    Monique Tjon-A-Tsien, huisarts, Wateringen

    Marjan Meddens, huisarts, HA opleider, Nijmegen

    Maaike Hoorweg, huisarts/schoolarts in ruste, Zeist

    Marije Berkelaar, huisarts

    Margreet Teelken, huisarts

    Martin Voerknecht, huisarts, Bussum

    Miriam de Zwart, huisarts Utrecht

    Marco Ephraïm, huisarts, Zoetermeer

   • freedom zegt:

 5. Leijnen Jozef zegt:

  De onzin van mondmaskers en hun aantasting van onze gezondheid. Dr. Russell Blaylock, beroemd neurochirurg schreef er een analyse over: https://www.globalresearch.ca/face-masks-pose-serious-risks-healthy/5712649

 6. freedom zegt:

  weetjes
  Yve Marx
  Mondmaskerbeleid
  begint absurde, dogmatische vormen aan te nemen, met reële economische consequenties en fictieve gezondheidsbaten in gevallen waar je makkelijk sociale afstand kan bewaren. Ik heb alvast trip naar de kust geannuleerd. Zinnige regels, prima. Onzinnige: nee dank u.

  Simone Wijnberg
  @SimoneWijnberg
  Gisteren stond er in diverse media dat er een driejarig meisje zou zijn overleden aan #coronavirus. De vader van dit meisje spreekt dit met klem tegen. Zo triest dat de #media dit heeft gebruikt om #paniek te zaaien. Bah hoe slecht dit 😢 Ik wens de familie heel veel sterkte

  zelfs straatjes waar geen kat passeert zijn nu in sommige steden “bebouwde kom” en in verschillende landen zonder maskerplicht zijn veel minder besmettingen
  ze spelen met onze kloten; mensen

 7. evdv2830 zegt:

  We kunnen niks meer aanvaarden van die pseudo politiekers virologen en andere kwakzalvers. De fascistische dictatuur bestaat nu uit de restregering, GEES (prutsers en paniekzaaiers), omhooggevallen burgemeesters, meezeulende en ranzige pers, dictator gouverneurs, kortom niemand van die prutsers verdiend nog ons respect, integendeel. Dit kan zo niet verder, kunnen we niet via grondwettelijk hof alles laten ontbinden? Ik kan hun decreten niet langer verdragen. En als gewapende strijd noodzakelijk is: ik ben er klaar voor. Ik wil geen belg zijn onder dit juk.

 8. Anoniem zegt:

  particles…

 9. Q17forFlanders zegt:

  pain is coming

 10. Anoniem zegt:

  Mooi romantisch artikel.
  Maar ik vrees dat de stormklok slechts een storm in een glas water aankondigt.
  Dhr. Sanctorum onderschat de recuperatiekracht van België.
  Toen ooit de witte marsen door het land trokken met honderdduizenden razende mensen, werd er heel snel slechts één soort baron o.i.d. (Cardon de Lightbeur?) aangesteld als hoofd van wat we nu een taskforce voor verdwenen en vermiste kinderen zouden noemen, en een paar weken later waren de meeste plooien gladgestreken, en klopten de eerste regeerders zich al op de borst.
  Is er sindsdien iets verbeterd, of zelfs maar veranderd buiten een andere naam voor de rijkswacht?
  Nogabollen!
  Zero!
  Nul!

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Nada? Niente? Nothing? Nichts? (en allemaal met een N begonnen!)

   • freedom zegt:

  • Mady Vermeulen zegt:

   En toch barst de geschiedenis van ontelbare emmers die door één druppel te veel overliepen.

   • Boomer zegt:

    Waar wacht U op op om zelf iets te ondernemen?
    Belgen en in het bijzonder Vlamingen zijn makke burgertjes geworden die gewoon hun broekje vol doen van de schrik.
    Meer hoeft er niet meer worden gezegd of geschreven, wij willen dictatuur, wel we zullen ze krijgen.

 11. freedom zegt:

  vergeet niet dat ze zich hebben vastgezet in mondmaskerlogica en dat we nu, om hun gezicht te redden, nog voor onbepaalde tijd het onze zullen moeten bedekken.

 12. freedom zegt:

  natuurlijke bullshitdetectie

 13. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Freedom (aka Benny) heeft zijn nom de guerre goed gekozen. Hoe meer hij post, hoe sterker de policy case wordt voor Chinees technofascisme. In een laat-demotocratische samenleving zoals de onze illustreert namelijk elke marginale uitoefening van de burgerlijke vrijheden (waarvan online boomers de retoriek perfect geassimileerd hebben, niet wetende dat de chan-generaties al lang door hebben dat “burgerlijke vrijheden” louter discours is) hoe die vrijheden in de eerste plaats belangen dienen die fundamenteel antibiotisch en anti-vitalistisch zijn, i.c. de contingente pogingen van een beschaving om de wet van de dalende winstvoet te tarten.

  Het accentueert ook de echte tegenstelling aan het einde van de liberale democratie. Geen tegenstelling tussen een democratisch ingestelde burger en een tiranniek ingestelde overheid. Dat is namelijk een liberaal-democratische gemeenplaats die geen rekening houdt met het totalitaire consumentisme van de afgelopen 40 jaar. De echte tegenstelling is die tussen een democratisch ingestelde burger die tijdelijk aan zijn consumptie wil verzaken, en de demotocratische hyperconsument die niet in staat is aan zijn of haar leven bestaan betekenis te geven buiten de beschikbare culturele scripts van sociale identiteit via consumptievrijheid (t.t.z. de conceptuele metafoor van de dagschotel).

  De overheid is in deze niet meer dan een in principe neutrale derde die partij kiest, en regelmatig van kant wisselt, op basis van een contingente inschatting van welk van deze twee kampen het meest rationeel is vanuit kapitalistisch standpunt. Momenteel kiest ze partij voor ons “maskermuilen”, wiens Oost-Aziatische discipline en zelfontkenning de economische schade van de tweede golf kan beperken. In mei en juni koos ze voor de individuele-vrijheids-autisten, wiens gebrek aan discipline en wiens kortetermijndenken, vergelijkbaar met een meute Afrikaanse kindsoldaten die net een dorp hebben ingenomen om er hun genetisch materiaal en virussen te gaan verspreiden, de dagschotelindustrie een boost moest geven binnen een strikt economistische interpretatie van de crisis.

  We leven dan ook werkelijk in Paul Verhoeven’s verfilming van Starship Troopers, de fascistische sci-fi-film waarin de regel is dat “Service guarantees citizenship!”, en “service” inhoudt dat je op andere planeten ongedierte mag gaan bevechten om er in veel gevallen te sneuvelen. Dat is een uitstekende analogie voor het soort fascisme dat mask/vaccine/covid-truthers willen. “Consumptie garandeert burgerschap!”, en consumptie betekent dat je dagelijks volstrekt onnodig het leven en de longen van andere mag riskeren bij het consumeren van je dagschotels, i.e. je routineuze consumptiepatroon qua sociale identiteit. “ONS GEDACHT!!!!”

  • freedom zegt:

   je bent er helemaal klaar voor merk ik
   heb je een jobke als kampbewaker op het oog?
   want vrijheid, ach, dat is passé
   in de pas lopen met je multipass, dat is helemaal in
   je vindt het blijkbaar heerlijk
   dat ik dat niet vind zal ook weer voor een boomerpreek zorgen
   als je daar gelukkig van wordt, mij goed
   dus schrijf maar raak, ik doe dat ook wanneer ik wil
   ik ken je gelukkig toch niet irl dus who cares?

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   En het is niet de kern van mijn betoog, maar om het er nog eens extra dik op te leggen: de thanatopolitiek van de pandemie dwingt ons om onze transraciale toekomst te kiezen, en die is sowieso minder liberaal-democratisch dan wat de blanke politieke moderniteit historisch te bieden had. Ofwel kiezen we voor een Oost-Aziatische toekomst die veel expliciet hiërarchischer zal zijn dan wat we nu hebben, maar die wel ons nog enige tijd toe zal laten onze beschavingspretenties op te houden. Ofwel kiezen we voor een Afrikaanse toekomst en wordt het dagelijks leven een free-for-all, met alle bijhorende gevolgen. De adem van de ander wordt dan functioneel de Afrikaanse machete of het ebolavirus. Heerlijk. Het is zeer opmerkelijk dat de types die hier altijd heel performatief “neger dit neger dat” willen gebruiken, omdat politiek incorrecte woordjes gebruiken blijkbaar het meest subversieve politieke project is dat ze zich kunnen indenken, kiezen voor een Afrikaanse toekomst voor het Europese volkeren. Liever het ebolavirus dan het evolavirus blijkbaar. Want hashtag Mao Marc ziet hashtag viroleugenaars hashtag plandemie ziet u.

   • Anoniem zegt:

    wie gebruikt er hier “performatief neger dit neger dat”?
    jij verzint je eigen blogtypetjes
    en wat die Afrikaanse tegenover Aziatische toekomst betreft; wat heeft de bevolking te kiezen?
    ze worden door ngo’s en EU verraders gefaciliteerd.en binnengeduwd in ons “racistische’ continent

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    “wie gebruikt er hier “performatief neger dit neger dat”?”

    Die Eric moet altijd heel bewust het woord “neger” kunnen gebruiken, alsof hij schrijft voor linksigaards die daardoor getriggerd worden. Mij niet gelaten, ik vind het gewoon nogal onnozel. Des te meer omdat hij tegelijk ook nog clickbait zit te delen van respectabel-“rechtse” sites als Skeptr genre “Kijk eens we hebben een zwarte gevonden die het met blank-rechtse meningen eens is, hoezee onze politieke posities zijn legitiem want we zijn niet racistisch”. Dat vind ik uiterst bizar, mensen misprijzen maar tegelijk nog wel hun goedkeuring nodig hebben. Ruimer probleem natuurlijk nog dat rechts in veel gevallen nog steeds gevangen zit in de ketens van de Lacaniaanse Naam-Van-De-Vader. Bepaal gewoon je posities over multiracialisme en multiculturalisme zonder er een moer om te geven of die posities nu racistisch zijn of niet.

   • Anoniem zegt:

    met dat laatste ben ik akkoord omdat nu toch alles wat een blanke zegt, doet of vermeend wordt te denken “racistisch” is.
    dus kan je je daar echt geen fluit meer van aantrekken/

  • Anoniem zegt:

   “de longen van anderen riskeren”; jawadde

   1. Het model waarop de lockdown gebaseerd is, heeft ernstige fouten. De R0 berekeningen zijn grove schattingen en kloppen niet. SARS-19 is veel overdragelijker en minder gevaarlijk dan aangenomen. Voor maatschappelijk ingrijpende politieke beslissingen dient gebruik gemaakt te worden van harde cijfers, geen schattingen.
   2. Transmissie van SARS-19 gaat voornamelijk via aërosolen, niet via grote druppels. Laat dus de anderhalve meter los
   3. Er zijn geen onderzoeken die aantonen dat mondkapjes nuttig zijn, wel zijn er veel aanwijzingen dat ze schadelijk zijn. We hebben geen mondkapjes nodig, maar goede ventilatie.
   4. Vaccinaties brengen gevaren met zich mee. Jarenlange ervaring met de griepprik toont aan dat ze weinig effectief zijn en erg duur. Stop dus met de fixatie op vaccins.
   5. De immuniteitstesten onderzoeken enkel een klein deel van het adaptieve immuunsysteem. De resultaten daaruit dienen niet te worden misbruikt voor politieke doeleinden.
   6. Sterven mensen aan, of met Corona? Pathalologie toont aan aan dat er geen eenduidig ziektebeeld te herkennen is bij de getelde “coronadoden”, velen daarvan zijn overleden aan onderliggende kwalen. Er is een grote noodzaak voor grootschallig pathologisch onderzoek.
   7. Voor het begin van de crisis was maar een klein deel van Nederland besmetbaar. Door een sterk genoeg immuunsysteem werden de meeste mensen niet ziek, ook al kwamen ze in contact met het virus. Binnen zitten, zonder sport en met grote angst, is zeer slecht voor het immuunsysteem.
   8. De (rt-)PCR test is onzuiver en bieden geen basis voor maatregelen. Hoe meer er getest wordt, deste meer positieve resultaten worden er gevonden. De PCR test neemt ook andere coronavirussen mee in de metingen. Positieve metingen met zo’n foutieve test mogen geen uitgangspunt zijn voor maatregelen. Deze kunnen hooguit dienen ter bevestiging.
   9. Er zijn al snel meerdere effectieve medicijnen gevonden tegen SARS-19, vaccinaties zijn niet de enige oplossing.
   10. IFR is 0,3% en als je ongetelde personen meetelt waarschijnlijk 0,003%. Er is geen sprake van een bedreiging van de volksgezondheid.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Dank voor het copy-pasten van informatie die je zelf niet begrijpt, meneer of mevrouw de gediplomeerde biomedicus.

   • Anoniem zegt:

    het is idd. copy-paste van “De 10 stellingen van Willem Engel” maar ik begrijp het volledig net zoals ik de ziekelijke scam begrijp die aan de gang is.
    jij daarentegen slikt de viroleugens, omdat je droomt van een totalitaire strafkampstaat,
    als zoete koek
    dan krijg je toch nog wat eten binnen tussen twee pretsigaretjes
    blijven proberen, munchiesmonkeyman

   • Anoniem zegt:

    Berlusconi tegen Schulz over capo, kampbewakers

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Benny, ik dacht dat je al minstens 2 keer beloofd hebt dat je zou stoppen met te refereren naar mijn overmatig gebruik van roesmiddelen. En je hebt nog veel vaker beloofd dat je niet meer zou reageren op mij. Ik heb nooit beloofd dat ik niet meer zou lachen met hoe jij en je Faecesbook-vrienden wezens van pure serialiteit zijn, dus ik hoef daar niet mee op te houden.

    Ter info voor de commentsectie-kayfabe, zoals dat in pro wrestling heet: ik gebruik geen illegale roesmiddelen. Dat is louter een onderdeel van mijn persona, opdat ik wist dat zoiets tijdens discussies regelmatig aangehaald zou worden, en zodoende weer een bijkomende illustratie zou bieden van hoe mensen die al hun meningen van YouTube of Faecesbook halen niet kunnen argumenteren zonder op de man te spelen.

    Btw… “pretsigaret”? Heb jij soms ooit drugsvoorlichting gekregen van Pater Luk Versteylen? Excuseer, ik heb de jaren ’70 aan de lijn, ze eisen hun snauwwoorden die toen cool en edgy waren terug…

   • Anoniem zegt:

    Bof, beloftes op fora..
    je bent dus een fantast en een leugenaar
    het verklaart wel veel van je onsamenhangend gezeur, domme fixaties en eindeloze herhalingen
    net als je tegenhanger, de patattenboer, wil jij uitdelen en speel je constant op de man; maar incasseren gaat wat moeilijker
    zo werkt dat niet
    of jawel, het werkt wel, op de lachspieren van iedereen die je pretentieus gewauwel leest,
    boomersnowflake

 14. Willy KUIJPERS zegt:

  Beste Vrienden,

  Hierbij een m.i. erg lezenswaardige tekst van de Overijsenaar Johan Sanctorum. – Vanuit onze Herentse woongemeenschap kunnen Lieve en ik niet anders dan anti-coronamaatregelen bepleiten die zéér dicht bij de patiënt staan. (Zoals bv. voor griep e.a. besmettelijke ziekten …)

  Wij (83-jaar/78 -jaar) zijn medisch niet geschoold … We zijn helemaal géén virologen en evenmin statistici. Uit een lang-lopend mandaat hebben we wél kunnen ervaren hoe centraal-genomen beslissingen moeten onderbouwd zijn door (ook) een integraal-federale besluitvorming. De burgemeesters-samenwerking in het arr. Leuven bewees dit ten overvloede. (De GAS-reglementering is er een voorbeeld van !). Ons pleegouderschap voor een 30-tal sociaal-verwaarloosde jongeren ‘steunde’ tijdens ons lieve leventje dit gegroeid inzicht …

  Vandaar -mede-gedragen door Lieve Devijver, mijn dierbare échte genote- dit bescheiden aanvullingske … Zomaar Apple-getokkeld tijdens deze zondagmorgen met zéér veel waardering én grote dank voor het keineige werk van de (…meeste) huidige NVA-mandaathouders !

  Met harte gegroet,

  Willy Kuijpers

  • Anoniem zegt:

   u bent een vriendelijke mens maar zit er compleet naast.
   angst en leugens regeren
   enfin, u gelooft wat u wil

   • Annemie zegt:

    Drie overleden in de vriendenkring.Broer aan beademing gelegen en genezen

   • Anoniem zegt:

    mijn deelneming maar toch wordt deze crisis mismanaged, misbruikt en werd ze reeds jaren geleden gepland door psychopaten met een god-complex
    wie dat niet onderzoekt weet dat niet
    sterkte

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Annemie mijn deelneming, toch nog een troost met de genezing van uw broer. U sterkt me in de overtuiging dat iedereen het aan iedereen verplicht is om alles te doen wat nodig is om een einde te stellen aan die waanzin.

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Zee hooggeachte heer Herentenaar Willy Cuypers en ongetwijfeld onbeschrijfelijk verrukkelijke echtgenote herentenaar dame Lieve Devijver.
   Als ex- ere- en andere epitheta ornans, die politeken zich doorgaans plegen aan te meten, is dit uw proeve van het sjabloon dat een doorsnee burgemeester uit de mouw schudt tijdens om het even welke plechtigheid, vooraleer naar de netwerkreceptie te snellen.
   Niettemin ben ik diep onder de indruk van uw staat van dienst, de nobele liefdadige werken die u onder de armsten met gulle hand verrichtte, en de bescheiden ruchtbaarheid die u aan uwe goede werken placht te gegeven.
   Het is me dan ook kristalhelder en duidelijk dat uw bewondering en medeleven uitgaat naar de vele zorgverleners en vrijwilligers, die zich -met gevaar voor eigen leven- hebben ingezet, en dat uw hart overloopt van zéér veel waardering én grote dank voor het keineige werk van de onbekende helden van de corona, werk dat nu weer dreigt ongedaan te worden.
   Sta me toe, zeer geeerde en verheven Herentenaar, dat ik mijn diepe walging uitdruk voor dit soort politeken, dat de zonnekoning-mentaliteit heeft om zichzelf als het centrum van het heelal te beschouwen. Het is dat soort dat ons landje naar de afgrond heeft geleid, waar we nu in staren en kijken naar een wazig wordende schim die hierboven nog wind wavelt.
   Es Lebe Die NVA !

  • we are one bubble zegt:

   The politics of scale…
   JS geeft hier een staaltje weg van een politieke strategie, ook wel gekend in de sociologie als ‘jumping of scales’. Geografische schaalgrootte kan dan worden beschouwd als ‘sociaal construct’, kwestie van inefficiëntie de buitenwacht te geven. Voor een scalaire configuratie binnen de EU is evenwel nog werk aan de winkel. Een ontwikkeling in die zin die al haar nut heeft bewezen is Interreg ofte regionale politiek binnen de EU. Nog een ander schaalmodel dat (vooral op lange termijn) kan bijdragen tot coördinerende politieke besluitvorming is het Europa der volkeren? Zie ook klimaatproblematiek, schaarste grondstoffen, …

   • dzjakkedzjakke zegt:

    “Interreg ofte regionale politiek binnen de EU” worden daar Polen of Hongarije mee bedoeld?

   • we are one bubble zegt:

    Voorzeker cancel cultuur want ik krijg de link hier niet geplaatst, maar om het fijne ervan te weten, moet je gaan zien op de officiële website van de EU, daar eerst Nederlands als taal selecteren en dan op de homepage met hoofding ‘Coronavirus EU-response’ vind je ‘Platteland, steden, regio’s’. Op deze pagina kom je onder ‘Samenwerking tussen regio’s’ via ‘European regional cooperation’. op ‘European territorial cooperation (Interreg)’. Onder ‘More news’ tenslotte artikels over de meest recente initiatieven in die zin. Er is ook iets transnationaal van Polen met Oekraïne. Die samenwerking is er sinds 30 jaar en wordt verdeeld in 5 opeenvolgende programmaperiodes : INTERREG I, II, III, IV en V.

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Jawadde, dat van de kat en haar jongen! Een terechte formulering van u: “Er is ook iets…”
    Met wat u verder suggereert, kan ik de resterende dagen van mijn leven wel slijten!

   • we are one bubble zegt:

    “Tuberculosis is more prevalent than in the neighbouring EU countries. Due to strong migration, isolated villages, deficiencies in the health care system in Ukraine.”
    Het ‘cross border’-samenwerkingsprogramma betreft de bouw van een TB-ziekenhuis voor 100 bedden in de stad Nyzhnya Apsha, in de regio Zakarpattia Oblast van Oekraïne, maar door aanpassingen worden daar nu ook door het coronavirus geïnfecteerde patiënten behandeld en verder nog verbetering van de medische uitrusting in een regionale kliniek in de stad Rzeszów in het zuidoosten van Polen (“a state-of-the-art stationary x-ray with full equipment for examining lung diseases, i.e. with scopia, digital image processing”), wat een verbeterde medische dienstverlening garandeert op een bereik van 75000 inwoners in het grensgebied daar.

 15. Hilde zegt:

  Dit recente onderzoeksartikel zou feitelijk het hoofditem moeten zijn in elk nieuwsbulletin: “COVID19 PCR Tests Are Scientifically Meaningless — Though the whole world relies on RT-PCR to “diagnose” Sars-Cov-2 infection, the science is clear: they are not fit for purpose.”

  https://www.globalresearch.ca/covid19-pcr-tests-scientifically-meaningless/5717253

  Voor ik een hoop verwijten naar mijn hoofd krijg (het lot van al wie kritisch durft te zijn), raad ik iedereen ten zeerste aan om even de moeite te doen om het artikel tot het eind te lezen, want tenslotte gaat het hier om een uiterst belangrijk gegeven dat momenteel heel ons leven beheerst. Ook al is het artikel lang, het is geschreven in heldere, voor leken goed begrijpbare termen — en hoe verder je leest, hoe hallucinanter het wordt.

  De auteurs tonen aan dat de test (PCR) die overal ter wereld wordt gebruikt voor het vaststellen van Covid-19, aan geen enkele van de vereiste standaarden voldoet en compleet waardeloos is voor diagnostische doeleinden. De auteurs hebben een advocaat onder de arm genomen en zijn aan de juiste personen de juiste vragen gaan stellen. Hun bevindingen zijn verbluffend.

  Terecht schrijven ze op het eind:
  “So how can it be that those who claim the PCR tests are highly meaningful for so-called COVID-19 diagnosis blind out the fundamental inadequacies of these tests — even if they are confronted with questions regarding their validity?”
  (…)
  Thus, the thought inevitably emerges that financial and political interests play a decisive role for this ignorance about scientific obligations. NB, the WHO, for example has financial ties with drug companies, as the British Medical Journal showed in 2010. And experts criticize “that the notorious corruption and conflicts of interest at WHO have continued, even grown“ since then. The CDC as well, to take another big player, is obviously no better off.
  (…)
  …the science is clear: The numbers generated by these RT-PCR tests do not in the least justify frightening people who have been tested “positive” and imposing lockdown measures that plunge countless people into poverty and despair or even drive them to suicide.”
  —————–

  Ook al heb je misschien moeite om het te geloven, houd dit gegeven in je achterhoofd telkens je het nieuws bekijkt of een krant leest en wordt overstelpt met almaar hogere aantallen “besmettingen” en almaar grotere paniekzaaierij.

  Let er ook eens op hoe de virologen een regelrechte machtsgreep hebben gepleegd en hoe ze de bevolking via steeds grotere paniekzaaierij opzetten tegen onze politici, waarbij emotionele chantage en andere trucs niet worden geschuwd. (Onnodig te vermelden dat de MSM hun grootste bondgenoot zijn.) Zelf denk ik dan automatisch aan mogelijke belangenvermenging. Vergeet hierbij vooral niet te letten op het (zeer lage) aantal ziekenhuisopnames en overlijdens — die evenwel meestal NIET worden vermeld. Dat laatste alleen al zou een heleboel alarmbelletjes moeten doen rinkelen.

  Houd ook voor ogen dat momenteel iedereen die wordt opgenomen in het ziekenhuis, getest wordt op Covid (daarvan ben ik zeker), en ook al was hij daar voor een knie-operatie, bij een (nu aangetoond dubieuze) positieve uitslag zal hij meegerekend worden als een ziekenhuisopname WEGENS Covid. (Van dat laatste ben ik zeker waar het de VS betreft en ik heb redenen om aan te nemen dat dat ook voor ons land geldt.)

  Dat iedereen die sterft MET Covid (volgens de onbetrouwbare PCR-test), sowieso geregistreerd wordt als gestorven AAN Covid, weten we met zekerheid, want Steven Van Gucht heeft dat enkele maanden geleden zelf bevestigd.

  “Wenn man eine große Lüge erzählt und sie oft genug wiederholt, dann werden die Leute sie am Ende glauben.”
  — Joseph Goebbels

  • freedom zegt:

   applaus

  • freedom zegt:

   als een tjeef het al zegt

   • Ivan Sys zegt:

    Altijd al een voorstander geweest van Rik. Een slimme professor met gezond verstand. De meeste Proffen denken slim te zijn maar hebben geen greintje gezond verstand. Verplichting mondmaskers zal deze crisis niet oplossen. Alleen deze bij de bron aanpassen. Waar teveel mensen samen troepen op één plaats. Dit moet worden aangepakt. Maar ja, welke burgemeester durft dit aan. Zeer teleurgesteld in de De Wever trouwens die Antwerpen niet onder controle krijgt en daarvoor het ganse land wil treffen met ons Vlamingen er uiteraard ook bij. We stevenen af op Chinese toestanden die onze politici blijkbaar zo verachten, maar nu van de gelegenheid gebruik maken om zelf een dictatuur te ontplooien in de Westerse wereld.

   • Anoniem zegt:

    nog een of twee lockdowns en geen gezondheidszorg of pensioen meer en werken voor steeds lagere lonen onder constante bewaking
    zou dat de bedoeling kunnen zijn van deze hoax?

   • maskermuil zegt:

    no more fake news vertaling en origineel
    door google translate gehaald dus niet foutloos
    ——————————
    Niet wakker worden betekent in een staat van overeenstemming leven, officiële verklaringen en bevelen aanvaarden, die bevelen opvolgen, zich aanpassen, normaal doen, aanpassen, zich gedragen volgens stimulusrespons.

    Opnieuw in quarantaine plaatsen, isolement, sociale afstand nemen, maskers dragen: “We wisten niet wat de Russische [hersenspoeling] -procedures waren, maar het leek erop dat ze een aantal merkwaardige mentaliteitsveranderingen veroorzaakten. Hoe? Een mogelijke factor was perceptueel isolement en daar hebben we ons op geconcentreerd. ” (Donald Hebb, Sensory Deprivation: A Symposium Held at Harvard Medical School. Cambridge, MA, Harvard University Press, 1961)

    John Q Citizen zou zeggen: “Maar ik moet geloven in de quarantaines, de isolatie, de afsluitingen, de afstand, de maskers … ze gebeuren allemaal zodat we het virus kunnen bevatten. Als ik dat niet meer geloof, ziet het er heel anders uit. En ik wil niet dat het er heel anders uitziet. ‘

    Hergebruik van nep-officiële wetenschap als mind control: “Brainwashing is een systeem waarbij de hersenen worden overrompeld, zodat een persoon kan worden verleid tot acceptatie van wat anders voor hem weerzinwekkend zou zijn. Hij verliest het contact met de werkelijkheid … Om te voorkomen dat mensen het inherente kwaad van hersenspoeling erkennen, doen de Reds [communisten] echter alsof het slechts een andere naam is voor iets dat al heel bekend is en van onbetwist respect, zoals onderwijs of hervorming. ‘ (Edward Hunter, Brainwashing. New York: Pyramid Books. 1956)

    Opnieuw de werving van burgers om als contacttracers te fungeren in een breed programma: “Brainwashing wordt gedefinieerd als een waarneembare reeks transacties tussen een charismatisch gestructureerde collectiviteit en een geïsoleerde agent van de collectiviteit met als doel de agent te transformeren in een inzetbare agent. ‘ (Thomas Robbins, Benjamin David Zablocki, Misunderstanding Cults, 2001)

    COVID IS EEN MASS MIND CONTROL PROGRAMMA.
    —————————————————————————

    Not waking up means living in a state of conformity, accepting official statements and orders, following those orders, fitting in, acting normal, adjusting, behaving according to stimulus-response.

    Re quarantine, isolation, social distancing, wearing masks: “We did not know what the Russian [brainwashing] procedures were, but it seemed that they were producing some peculiar changes of attitude. How? One possible factor was perceptual isolation and we concentrated on that.” (Donald Hebb, Sensory Deprivation: A Symposium Held at Harvard Medical School. Cambridge, MA, Harvard University Press, 1961)

    John Q Citizen would say: “But I have to believe the quarantines, the isolation, the lockdowns, the distancing, the masks…they’re all happening so we can contain the virus. If I stop believing that, things would look very different. And I don’t want thing to look very different.”

    Re the use of fake official science as mind control: “Brainwashing is a system of befogging the brain so a person can be seduced into acceptance of what otherwise would be abhorrent to him. He loses touch with reality…However, in order to prevent people from recognizing the inherent evils in brainwashing, the Reds [Communists] pretend that it is only another name for something already very familiar and of unquestioned respect, such as education or reform.” (Edward Hunter, Brainwashing. New York: Pyramid Books. 1956)

    Re the recruitment of citizens to operate as contact tracers in a wide-ranging program: “Brainwashing is defined as an observable set of transactions between a charismatically-structured collectivity and an isolated agent of the collectivity with the goal of transforming the agent into a deployable agent.” (Thomas Robbins, ‎Benjamin David Zablocki, Misunderstanding Cults, 2001)

    COVID IS A MASS MIND CONTROL PROGRAM.

  • freedom zegt:

   geen maskers en andere onzin

 16. Peter zegt:

  De veiligheidsraad heeft het wel aan de burgemeesters overgelaten de onveilige straten met mondmaskerplicht te benoemen, en uw artikel gaat enkel over burgemeesters die de leiding durven nemen. Zelf weet ik tot vandaag nog niet wat de regels in mijn gemeente en de buurgemeenten zijn. Essentiële kennis alvorens een wandeling of fietstochtje te maken. En vanmiddag verandert alles alweer eens. Dan liever een totale lockdown, dan weten we tenminste waaraan en waaraf, zoals nu weet zelfs de politie niet meer wat wel of niet te beboeten, en de burger buiten de centrumsteden met een sterke burgemeester weet helemaal niets. Onze eigen burgemeester heeft wellicht weer een glas teveel gedronken en zal met een gezicht vol levervlekken aan het “afbouwen” zijn. Hoe het zit met die andere verkozen volksfiguren in de buurgemeenten weet ik niet, maar betreffende gemeentelijke websites verwijzen nog naar de beslissingen van twee veiligheidsraden geleden, 13 juli.

  • Anoniem zegt:

   het spijt me u dit te moeten melden maar de genomen maatregelen zijn niet wetenschappelijk, arbitrair en zorgen voor meer doden
   maskers werken niet
   het is een illusie, theater en de rekening zal onbetaalbaar zijn

   • De Patattenboer zegt:

    Weet ge dat ook weer beter als de rest?
    Toch spijtig dat ze U weer niet vragen om het op te lossen. Jij weet toch alles van alles!
    Met Sherlock Holmes voor dorsonderzoeken achter de cafétoog hebben we geen politici nog nodig. Ga eens praten met die virologen. Zeg hen waar de klepel in de klok hangt.
    Hangt een klepel wel in een klok? Ge hebt hier een paar duizend lege bladzijden om het nog eens uit te leggen aan dat stom volk aan de cafétoog.
    Vlug! Vlug! Want uwe kop gaat weer zwellen. Straks vindt je weer vijzen in uw broek.
    Maar gevaar zal het niet opleveren. Je hebt er toch te veel. Geef er een paar aan uw toogvrienden. Het is is hier toch stilletjes hoor vent.
    Breng nog wat ambiance! Hoe het je ook weer? Pipo misschien? Zut. Ben het al vergeten!

   • De patattenboer zegt:

    Verdomd! Die laatste conclusie is juist. Poficiat! Er komt beterschap.
    PS: jij lijkt toch slimmer als uw vriend er niet bij is.

   • Anoniem zegt:

    leeghoofd.
    hou je maar bij je patatten, stom rund.

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Ze zijn weer vertrokken zie…..

   • evdv2830 zegt:

    Het is echt hopeloos en belachelijk aan het worden, de wildgroei van de waanzin. Nu moeten we al in landelijke gemeenten mondmaskers dragen in de natuur, dan kan toch alleen door zwakzinnige dictators verplicht worden. Ik kan die gouverneurs en burgemeesters niet meer uitstaan. Hoe kunnen we die nu voorgoed stoppen? Al die zwakke schapen die daar zo voor gekozen hebben zijn voor mij een “quantité négliable” geworden en moeten verdwijnen. Ik hou deze dictatuur niet vol hier gaan doden vallen

   • Anoniem zegt:

    de patattenpsychopaat moeit zich altijd ongevraagd.
    dus reageer ik kort op die mongool, da’s alles.

   • Kustem zegt:

    juist anoniem
    die zeikblaas verpest deze blog en moet weten dat we ons niet laten voorliegen en bedriegen door zo’n seniele patattenopschepper.
    sorry dzjakke maar zo is het wel

   • fuckfakenews zegt:

    @evdv2830
    er zal veel moeten uitgevochten worden in rechtbanken maar ook die zijn corrupt en voor een burgeroorlog zijn Vlamingen te laf, lui en goedgelovig.
    elke beweging kan je nu bovendien een gasboete opleveren
    dat hebben die walgelijke strontzakken goed geregeld
    ik weet het dus ook niet…

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Breaking News: Man klaagt op internet dat hij geen manier heeft om belangrijke informatie op te zoeken.

  • Eric zegt:

   Corona: the greatest swindle of all time !

   • freedom zegt:

    @Eric
    corona1984
    the greatest swindle?
    zou kunnen hoor
    er zijn er nog wel wat om uit te kiezen

   • Eric zegt:

    Ha ja, welke? Zelfs de nazi’s zijn er nooit in geslaagd over heel de wereld hun wil op te leggen, van Zuid-Afrika tot Australië, van Canada tot Taiwan, en overal een 1,5 metersamenleving te installeren. Binnenkort zullen ook nog de pinguins op de Zuidpool en de ijsberen aan de Noordpool verplicht worden mondmaskers te dragen. Bovendien zal deze coronazwendel heel wat langer meegaan dan WOII duurde. Er bestaat immers geen enkele wil om het probleem op te lossen. Nochtans ligt de oplossing voor de hand. Nee, niet in een vaccin, want dat is onmogelijk vanwege de hoge virale mutatiegraad. En nee, dit virus zal evenmin uit zichzelf verzwakken en verdwijnen vermits het om een kunstmatig verschijnsel gaat dat als biologisch wapen werd geconcipieerd. Maar het door mevrouw Simone Gold bepleite geneesmiddel kan de gevolgen van een virusinfectie effectief bestrijden, en zelfs als profylaxe dienst doen, zodat al de tot nog toe genomen desastreuze maatregelen overbodig en misdadig zijn. Men maakt zonder aarzeling de ganse wereldeconomie kapot en stort liever miljoenen mensen in armoede en depressie dan een snelwerkend, goedkoop en voldoende voorradig middel te propageren. De Indische regering raadt het iedereen al een hele tijd aan. Resultaat: in een land van 1,3 miljard zielen werden ongeveer evenveel doden ten gevolge van corona geteld als in een landje van om en bij de 11,5 miljoen sukkels.

   • Anoniem zegt:

    Cui prodest?

   • Ines zegt:

    @freedom de grootste was dat Karen van K3 als blondine haar haren rood moest verven omdat de haarkleuren van de K3-meisjes de Belgische vlag moesten voorstellen.

   • freedom zegt:

    @Ines; erg grappig alweer; geweldig geestig
    @Eric; bestuur de geschiedenis van de mensen in het filmpje hieronder en je beseft dat alle grote conflicten geïnstigeerd zijn door hen
    weliswaar de hogere ordes en niet de lokale met de ellebogen werkende carrièrejager en slijmbal
    de media en politiek zijn vergeven van deze ratten
    social engineering, propaganda en massamanipulatie zitten nu zo in hun vingers dat ze elke gecoördineerde actie moeiteloos uitrollen van bovenuit
    false flags, fake msm news, de entertainmentindustrie etc. worden georganiseerd en aangestuurd door deze zieke ‘geïllumineerde’ megalomane verraders van de hele mens(elijk)heid

   • fuckfakenews zegt:

    tirannen confronteren doe je zo

   • freedom zegt:

    en ik vergat nog te vermelden dat ook in de medische wereld en het gerecht heel wat van die stukken stront van club 33 zitten.
    een liberale regering en covid1984 weet u wel…..ordo ab chao

   • Eric zegt:

    In België is er geen Tucker, ook geen Maurice de Hond of Pierre Capel. Hier hebben we Martine Tanghe en M. Van Ranst, figuren die een economische crisis willen genereren en zo een collectieve, diepe armoede wensen te organiseren. Op die verelendungsstrategie volgt volgens het marxistische boekje automatisch een brute opstand van het volk, revolutie dus, waarna een communistische dictatuur kan ingesteld worden. Die keten van gebeurtenissen bepaalde de Engelse, de Franse en de Russische Revolutie en nu wurgt ze West- Europa. De Wever en Berx helpen mee dit scenario uit te voeren. In plaats van allochtonen in solide concentratiekampen op te sluiten alwaar ze lustig waterpijp kunnen roken en zonnebloempitten uitspuwen worden nu weer de gewone mensen die dagelijks hun kostje bij elkaar moeten schrapen gestraft. En dat heet dan volgens communist Van Ranzig ‘een sociale lockdown’. Sociaal???????? Hallo?????? De echte naam is ‘een gewelddadige knockdown’ die een ganse bevolking uitschakelt en de toekomst nog zwarter maakt. Maar verzet, zoals van die gymleraar in dat interview, moeten we van onze Vlaamse schapenkudde niet verwachten.

   • Ines zegt:

    @freedom corona 1984? Nee, u moet eens 0606062020 op Google intikken. Huiver bij het eerste zoekresultaat…amai

   • freedom zegt:

    ach, Ines
    je zal dat wel weer ironisch bedoelen en dat mag best hoor
    ik kan er alleen minder en minder mee lachen en de scherpe reactie van Eric hierboven schetst waarom
    maar ga gerust verder met ‘schattige’ tussenkomsten
    het lachen zal ons uiteindelijk allemaal wel vergaan met wat ze nu aan het uitvoeren zijn.
    tenzij je een masochiste bent natuurlijk; of een psychopate
    maar daar ga ik niet vanuit

   • freedom zegt:

    van ranst en gevaar nr1 van damme
    Virologen na Veiligheidsraad: “Als dit niet lukt, is tweede lockdown de laatste kogel in ons pistool”
    de vinger jeukt al

   • freedom zegt:

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Dit is een vroeg voorbeeld van een van de gevolgen van het feit dat de sekte de enige sociale organisatievorm is die de overgang naar de transmoderniteit gaat overleven. Naarmate politieke samenlevingsverbanden in toenemende mate gaan gemodelleerd worden naar sekten, gaat lid zijn van de polis afhankelijk zijn van individuele en collectieve onderwerping aan het soort gezondheidsparadigma’s dat men in sekten aantreft, d.w.z. gezondheidsparadigma’s die niet wetenschappelijk-reductionistisch zijn (“kwakzalverij” zoals de “vaccin-lobby” en de “MSM” het noemen…).

   Zolang de seculiere polissen nog bestaan gaat elk dus hun exclusief (want anders niet inclusief) pharmakon politikon moeten bepalen. Voor het Amerika van Trump is dat zoals zoals bekend hydroxochloroquine. In het Japan van Shinzo Abe is het favipiravir (anti-malariamedicijn Avigan). In grote delen van Latijns-Amerika is het chlorinedioxide (soort bleekmiddel). In Turkmenistan heeft de president gedecreteerd om het mysterieuze kruid Syrische wijnruit te verbranden op openbare plaatsen te ontsmetten. Het niet meegaan in de steeds extremere promotie van dit soort kwakzalverij zal in toenemende mate gezien worden als een teken van een gebrek aan politieke loyaliteit, als een poging van mensen die werken voor “hen” (je weet wel…. de… euh… wat is het codewoord van de dag? De “elites”? Nee wacht de “globalisten”!) om de “sheeple” om de tuin te leiden.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    P.S.: Er is niets mis met termen als “de elites” of “de globalisten” per se. Tenzij ze gebruikt worden door commentsectie-sujetten die al hun ideeën van conspiracy YouTube halen. Want die bedoelen gewoon “de Joden”, maar hebben niet de ballen om eerlijk te zijn m.b.t. wat ze bedoelen.

   • Benny zegt:

    GK geen reptilians deze keer?
    die conspiracy researchers; waarmee je o.a. mij bedoelt, hebben het niet over, ‘de joden’, al zit er wel een aantal gekken van de synagoge van Satan mee aan de knoppen van elke false flag.
    het is verder een bont gezelschap van oligarchen,Bilderbergers, CFR leden etc. van diverse pluimage
    en ‘synagoge van Satan’ betekent hier;
    Revelation 2, verse 8 “And unto the angel of the church in Smyrna write;…” verse 9 “I know thy works, and tribulation, and poverty, (but thou art rich) and I know the blasphemy of them which say they are Jews, and are not, but are the synagogue of Satan.”

    waarbij opgemerkt dien te worden dat
    Jesus and the suspected author of Revelation were Jews.
    de ‘joden’ waarover het gaat zijn dus bedriegers die zich verschuilen achter een vals gecreëerde joodse identiteit, voorbeeld de Rothschilds en geen echte joden

    verder geloof je maar wat je wil of niet wil
    dat interesseert me verder geen barst
    mijn schuld niet dat jij geen research doet, niet verder kijkt dan je neus lang is en iedereen die dat wel doet wegzet als youtubeautoplayboomers terwijl er mensen zijn, zoals ikzelf, die het ene boek na het andere lezen.
    je doet maar, ik vind het maar slap gelul.
    jij gedraagt je als een soort gatekeeper-trol maar behalve wat vage semiotische theorietjes
    komt je met weinig origineel materiaal waardoor je genoodzaakt bent anderen in de nek te springen en af te zeiken.
    beetje zielig

   • Benny zegt:

    kom je

   • Eric zegt:

    GK: u heeft de les weer niet begrepen: uzelf dol maken met een aanéénschakeling van pseudo-wetenschappelijke termen met een postmodernistisch zwart randje is wat anders dan objectief denken. Zo is Trump later op de trein van HCQ gesprongen die voordien op de rails werd gezet door dokters in de VS, Nederland en Frankrijk. Heden is de president van Brazilië niet door chlorinedioxide (Whatever that may be) maar door de combinatie van HCQ en zink van corona genezen.
    Maak het uzelf niet te moeilijk door vanuit de door de msm verspreide leugens en verdraaiingen allerlei onzinnige theorieën te spinnen die zelfs u niet begrijpt.

   • dzjakkedzjakke zegt:

    “Op zichzelf” kan ook gezegd worden als: “In se”
    “Wat dringend moet” kan ook gezegd worden als “per sé”

 17. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Bedankt, reply guy die zelf inhoudelijks niets toe te voegen heeft, maar ik gebruik “per se” in de oorspronkelijke Latijnse betekenis van “op zichzelf”. Dank voor niets van waarde.

  Andere nitwit: Trump was de eerste publieke figuur die hydroxochloroquine begon pushen. Dat hij er zelf niet als eerste aan gedacht heeft, is naast de kwestie. Feit is dat je geloof erin verkondigen een politiek sjibbolet is geworden voor lidmaatschap van de Trump-sekte. Dat Bolsonaro genezen is dankzij die Trumpiaanse kwakzalverij (als culturele consumptiecode binnen een vulgair-“rechtse” esthetiek die men leert door te participeren in het globale, door ressentiment gedreven mediaspektekal) is niet bewezen. “Correlatie impliceert geen causaliteit”, maar dat is te hoog gegrepen voor jou soort. En tot slot: ik schreef dat chlorinedioxide een vorm van kwakzalverij is die gepromoot wordt in “grote delen van Latijns-Amerika”. Ik schreef niet “in heel Latijns-Amerika” of “in grote delen van Latijns-Amerika, inclusief Brazilië”.

  Wat chlorinedioxide is kan je opzoeken.

  En Benny, tsja, wat te zeggen… Zoals ik al schreef gaat ook het strafrecht in transmoderne richting evolueren, wat inhoudt dat trucjes genre “ik zeg niet ‘de Joden’, ik zeg [codewoord dat door iedereen begrepen wordt als ‘de Joden’]” niet meer gaan pakken. De schuldvraag gaat geobjectiveerd worden, t.t.z. beoordeeld worden aan de hand van de ressentimenten die men objectief geleidt, los van de vraag of men dat subjectief zo ervaart. Want ik kan me best inbeelden dat Benny en consoorten zelf geloven dat ze niet anti-semitisch zijn, het maakt gewoon niet meer uit. En het maakt ook hem niet uit, want samenzweringstheoretici zitten gevangen in het discours van de hystericus, en aanvaarden daarmee objectief dat ze het voorwerp worden van repressie.

  De misdaad is overigens niet anti-semitisme als zodanig, wel het meta-semitisme dat geïmpliceerd wordt door elk anti-semitisme. Europeanen interpelleren om zich te verhouden, op welke manier dan ook, tot Levantijnse volkeren is crimineel omdat het katagogisch is om je in te laten met de 5000 jaar oude, onoplosbare ressentimenten van die ganse cultuurregio. Wat baadt het blank leven om een mening te hebben over hoe moslims, Joden en gelovige christenen elkaar uitmoorden? Dat biedt overigens ook voor dissident rechts enorme opportuniteiten om links en de groepen waar links graag voogd over speelt repressief aan te pakken.

  • Benny zegt:

   weet je, GK
   het interesseert niemand welke theorieën, veronderstellingen en voorspellingen jij hier uit je hoed tovert.
   alweer speel je de gatekeeper-trol met wat leugens en gaslighting technieken en ben je zo kinderachtig om te stellen dat een basisconcept als ‘“Correlatie impliceert geen causaliteit’ te hoog gegrepen is voor degenen die je in de nek hijgt met je bijeen geharkte woordenbrij.
   je bent nog saaier dan de patattenboer en dat is een prestatie op zich.
   maar goed
   niet vergeten je masker dag en nacht op te zetten en je vaccin te gaan halen wanneer het beschikbaar is.
   want wie zou willen dat de mensheid een boomergenie als jij zou verliezen aan een onzichtbare vijand die altijd en overal kan toeslaan?
   je hebt ons nog zoveel te leren. zoveel wijsheid en inzichten te brengen.
   ik mag er niet aan denken dat je die niet meer met ons zou delen, geeuw.

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Geen dank, graag gedaan en steeds ter uwer beschikking voor taaladvies!

   • dzjakkedzjakke zegt:

    De vorm per se komt uit het Latijn en betekent letterlijk ‘door zich’, dat wil zeggen ‘voortvloeiend uit de eigenschappen van de zaak zelf’, dus: ‘noodzakelijk’. Zoals in de tweede zin van mijn correctie werd aangehaald. De correcte term in uw zin is: “in se” (Google even, een makkelijke oplossing, verschillende bronnen, maar wel dezelfde conclusie).
    Natuurlijk mag je altijd de taal negeren, maar als je in discussie gaat over de taal zelf, en bovendien verwijst naar een latijnse oorsprong (waarvan ik toch wel enige deskundigheid aan de dag kan leggen) die dan onjuist is, ga ik niet verder argumenteren. Zoals doorgaans tot nu toe zal ik weer maar uw lange teksten doorscrollen, zonder lezen. Overigens denk ik niet dat ik dan veel ga missen. Bespaar u dus de moeite van een antwoord, dat is niet aan mij besteed. (Natuurlijk zal je dat niet kunnen laten, maar ik kan dat wél!)

   • freedom zegt:

    No mercy
    zo ver zijn we dus
    Kordate handhaving voor naleven coronamaatregelen: “No mercy”
    “No mercy.” Antwerps gouverneur Cathy Berx wond er tijdens haar persconferentie geen doekjes rond.

    wel bij mij is het nu ook No mercy
    dit moet stoppen!

   • evdv2830 zegt:

    Deze fascistische dictatuur op niets gebouwd dan op schrik moet inderdaad stoppen. We zitten in een gevangenis onschuldig zonder proces. Dit kunnen we niet laten gebeuren.

   • Toon Piek zegt:

    Toch enige begripsverwarring… Waar men iets totalitairs bespeurt, heeft men het algauw over een “fascistische” dictatuur. In Duitsland daarentegen heeft men het over een “communistische” dictatuur… Zo is er het initiatief Querdenken 711. Volgens de aanvoerder Stephan Bergmann gaat het ‘m om een fakevirus dat verzonnen werd door fakewetenschappers. De regering zou geen mensenlevens willen redden, maar het communisme invoeren. „Scheiß auf das Abstandsgebot,“ zo zegt hij. Zelfs clowns stappen mee op in zogenaamde “Hygienedemonstrationen”. Vanuit historisch opzicht kan men bezwaarlijk spreken van een “Querfront” omdat er dan relevante stromingen van links moeten vertegenwoordigd zijn…
    https://jungle.world/artikel/2020/26/ein-jebsen-macht-noch-keine-querfront

   • freedom zegt:

    dat klopt maar om een of andere reden boeit de semantische discussie me minder dan hetgeen zich momenteel in de realiteit voltrekt

   • Toon Piek zegt:

    Sinds de financiële crisis is men van de ene crisis in de andere gesukkeld. Daarbij is in onze contreien de schuldenberg van de staat (en deelstaten) alsook in de privé niet afgenomen, maar integendeel fors toegenomen! Nu zit men met de coronapandemie opgezadeld. Allemaal fake, OK maar what ’s next? Misschien tijd om eens uit de crisismodus te raken? Het is zomer en jongerenafdelingen van bepaalde politieke partijen organiseren dan een zomeruniversiteit, die voor de verandering nu eens in eigen land doorgaat… Men is tegen dictaturen, men is tegen fascisme, men is tegen communisme, allemaal goed en wel, maar wat is het alternatief, want van het late neoliberalisme, zoals men dat in zijn meest radicale vorm nu in landen van Latijns-Amerika meemaakt, daarvan heeft men het einde nog niet gezien of men zou er anders geen nationaal congres over houden? https://www.flacso.org.ar/noticias/el-neoliberalismo-tardio-teoria-y-praxis/

   • Toon Piek zegt:

    De publicatie El neoliberalismo Tardío: Teoría y Praxis moet dateren van 2017 en gaat uit van La Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales (FLACSO), een internationale, intergouvernementele, regionale en autonome organisatie met vertegenwoordigingen in verschillende Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Argentinië, Brazilië, Costa Rica, Chili, Ecuador, Guatemala en Mexico (nog opgericht door de UNESCO in 1957). Ten tijde van de opening in Argentinië (1974) was FLACSO er een pionier in het postdoctorale onderwijs. Momenteel biedt het een PhD-programma in sociale wetenschappen, 13 masters met tal van specialisaties, postdoctorale cursussen en seminars, evenals afstandsonderwijs. De master Global Studies is er in de richting Ethics, Rights and Global Public Goods. De publicatie werd o.m. samengesteld door Daniel García Delgado, prof in de politieke wetenschappen aan de Universiteit van Buenos Aires (UBA), die verschillende boeken gepubliceerd heeft over de problemen van de staat in Argentinië en het neoliberalisme. De Trumpaanhangers zullen het niet graag lezen, maar ook een bijdrage getiteld Trump y la ilusión de la desglobalización (por Alejandro Pelfini) op p. 59…

    Klik om toegang te krijgen tot pdf_1575.pdf

   • freedom zegt:

    ach
    bevrijdingstheologie en papa Franciscus komen ook uit die streken
    een soort nostalgisch romantisch sausje ligt daar op elke marxistische eco-utopie
    een tango van de vergane glorie

   • freedom zegt:

    moet ik me nu schuldig voelen?
    nee, ik voel het niet,
    maar ik eet dan ook geen avocado’s

  • boomba zegt:

   “reply guy”
   van iemand die op zowat iedereen springt die iets post om zijn verbale diarree in het rond uit te spuwen.

  • Eric zegt:

   Oké, GK, u laat uzelf op een jaar tijd 26.000 vaccins toedienen (want zoveel virusmutaties zullen er zijn na een jaar van massale vaccinatie (dixit een prof.-emeritus Immunologie van de Universiteit Utrecht) en ik neem onmiddellijk de combinatie van HCQ + zink + vitamines D en C wanneer ik ziek zou worden. Eens kijken wie zal overleven?
   Zo u toch enig initiatief wenst te ondernemen om u te informeren – wat ik tot heden bij u nog niet heb vastgesteld – kan u omlaag scrollen naar de link die ik om 21u28 heb geplaatst. Het gaat hier om een grote groep dokters en specialisten die in de buitenlucht een persconferentie geven. En als u de waarheid niet kan aanvaarden uit de mond van Simone Gold, dan kan u dat misschien wel uit de mond van de zwarte dokteres die in het filmpje het woord neemt op 5:28.
   Veel plezier en succes, zou ik zeggen.

   • Kustem zegt:

    Eric
    vergeefse moeite
    echte inhoudelijke informatie is niet aan de kontdraaier besteed
    u mag zich verwachten aan een
    rechtseboomerressentimentsyoutubeautoplayantisemitischmediaspektakelblablablareply
    en nog wat bijkomend overbodig gezaag over hoe superieur hij wel is en dat u het allemaal niet snapt, want te hoog gegrepen, haha!

   • fuckfakenews zegt:
   • novaxx zegt:

    zet je volgehoest masker op, smakelijk! recht uit de sweat -and coughshop

   • club 33 zegt:

    uit het cv van de nieuwe heldin, die wil blijven kloten tot er een vaccin is:
    de laatste zin zegt genoeg;

    Cathy Berx is voorzitter van de Raad ven Bestuur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), van het Vlaams Forum Verkeersveiligheid, en van het bestuurscomité Fonds BELvue. Zij is bovendien ook lid van de Raad van Bestuur van HETPALEIS, Monty Kultuurfaktorij, de Stichting Conservatorium, Campus Vesta, de Hoge Raad van de Universiteit Antwerpen, en van de Consultatieve Commissie voor het toekennen van Adellijke Gunsten,…Zij schreef boeken, artikelen en bijdragen over diverse onderwerpen en….
    nam deel aan de Bilderberg Conferentie 2018 en Summer Davos van het WEF in Tianjin in 2018.

   • fuckfakenews zegt:

    nwo poppetje

   • Eric zegt:

    We zijn de waanzin nu ver,voorbij. Bedankt voor dat fameuze cv, club33, de link is makkelijk te vinden, gewoon ‘cathy berx cv’ intikken en je hebt het.
    Die vrouw is niet hysterisch of gek, zoals een kennis van me dacht, het is allemaal weldoordacht.
    De vragen van DVL zijn volkomen to the point. Maar eer de meerderheid van de bevolking dat door heeft en beseft wat er gebeurt is de economie volledig ingeklapt en zijn we op weg naar een communistische dictatuur.

 18. Eric zegt:

  ‘De opstand van de steden’? Ik woon in de stad en ik zie geen opstanden, al hebben de mensen daartoe nooit zoveel redenen gehad als nu.

  • evdv2830 zegt:

   Dat is het spijtige inderdaad. Dat er zoveel zwakzinnige schapen zijn kon ik ook niet geloven, maar is het niet door de nog resterende kranten, ingepraat zonder vorm van opzoeking? Klakkeloos schrijven wat die omhooggevallen virologen, non-gouverneurs en verdwaasde burgermeesters hun voorknauwen zonder vragen te stellen. Het is heel erg en ze zijn allen schuldig aan schuldig verzuim sinds 2003 voor het stopzetten van hun onderzoeken naar vaccins of virusremmers. Nee ze kochten liever wapentuig, wetende dat voor de prijs van 1 straaljager heel België konden helpen….Waarom blijven de schapen schapen? Waarom komt er geen opstand?

   • freedom zegt:

    in de USA is de bevolking gewapend, hier worden de schapen recht naar de hel geduwd door pers, politici en politie, de 3 p’s

   • evdv2830 zegt:

    Ik wist niet dat de NVA nog in provincies en gouverneurs geloofde, ze gingen dat toch afschaffen? Maar nee ze heulen mee, zoals die van Willebroek die helemaal achter Berx staat. Eddy Bevers NVA (voorlopig toch nog.)Welkom Eddy in de fascistische dictatuur met de hulp van de STASI (CD&V)

   • freedom zegt:

    de enige vraag die je je moet stellen is;
    wie wordt gestuurd vanuit de loge en/of door de Gates Foundation?

   • Eric zegt:

    Ze heeft De Wever in de tang, dit is ook een actie van de Belgicisten die de bodem onder hun voeten voelen verdwijnen. De Wever moet kapot voordat hij samen met het VB een Vlaamse regering kan vormen en de onafhankelijkheid uitroepen. Door deze actie van Berx komt De Wever onder druk te staan om een regering met PS te vormen en veel anti-Vlaamse toegevingen te doen. Indien hij bezwijkt gaat NVA finaal de put in en kunnen de Belgo-globalisten van CD&V, Groen, VLD, Sp.a en de PVDA in samenzang met de Waalse partijen hun triomflied aanheffen.
    Van heel de huidige anti-Antwerpenhetze is dat de bedoeling.

   • evdv2830 zegt:

    Waarom is die Berx onaantastbaar? Dat is niemand. Kan er iemand op zoek gaan naar schandalen? En trouwens ik snap niet dat die zoveel macht heeft, het is toch maar een politieke benoeming? Goedschiks of kwaadschiks; aan haar de keuze dat is nog het enige dat ik haar gun.

   • freedom zegt:

    evdv2830
    ik ben er klaar voor
    het is al veel te ver gegaan
    die dwerg en al die sycofanten gaat ons niet verknechten godverdomme

   • evdv2830 zegt:

    Ik doe mee. Deze machtsgeile fascistische dictatuur moet stoppen. Dit kunnen we als mens niet blijven verdragen

 19. Eric zegt:

  https://www.brighteon.com/3571f9ae-ec43-4254-8a56-1a931c250888

  Vooral de derde spreker, een zwarte dokteres, is fantastisch !

 20. evdv2830 zegt:

  Kunnen we haar echt niet stoppen? Er moet toch een manier zijn?

  • freedom zegt:

   de virologen spreken over hun kaatste kogel…
   het begint er baar uit te zien dat hete vechten of creperen wordt want de volgende stap is voedselschaarste

   • evdv2830 zegt:

    hopelijk zo snel mogelijk en volksopstand als ze dan toch niet willen luisteren, alleen zijn er nog veel schapen voor de slachtbank…

   • freedom zegt:

    als je de straatinterviews hoort
    volksopstand, ik heb mijn twijfels maar mijn bloed kookt
    liever rechtop sterven dan op je knieën leven met een fucking masker en avondklok etc..

   • freedom zegt:

    17;21
    laatste
    naar het

  • Eric zegt:

   Op een volksopstand rekenen de communisten. Na elke revolutie wordt een dictatuur ingesteld, vandaar dat de communisten onder Van Ranst een verpaupering van de bevolking nastreven. Ze hopen op een burgeroorlog, waarna een communistische dictatuur ingesteld kan worden.
   Zo was het na 1789 (Robespierre) en ook na 1917 (Stalin).

   • evdv2830 zegt:

    Maar we kunnen dit niet langer tolereren. Van Ranst en Berx kunnen ook “verdwijnen”

   • freedom zegt:

    een uitgedund lompenproletariaat en de ziekelijke elite
    dat is het doel
    ze zijn er niet ver af

   • Eric zegt:

    Nee, Freedom, de bedoeling van communisten, waartoe ik Berx en de Open VLD reken, is het lompenproletariaat te vergroten door de middenklasse te laten verpauperen. Iedere rechtgeaarde liberaal en democraat weet dat een bloeiende middenklasse een rechtsstaat versterkt en dat een land met een afbrokkelende middenklasse rijp is voor een dictatuur. Dat is een eenvoudige socio-politieke wet. Bovendien wordt d.m.v. toenemende censuur en de macht van de msm de intellectuele klasse, waartoe ik een deel van de geneesheren reken, uitgeschakeld. We horen enkel virologen in de msm, geen dokters die in het veld staan en graag hun ervaringen met corona zouden delen. Vandaag nam de bekende schrijver-columnist Leon de Winter het in de Telegraaf op voor die groep dokters in de VS, maar hij is een uitzondering. De ‘intellectuelen’ hebben zich aan het systeem verkocht, ze huilen met de wolven mee of zwijgen in het beste geval. Ik heb nog geen Vermassen of Damen over de aantasting van de rechtsstaat gehoord, en ook economen komen nauwelijks aan bod. De coup die door de virologen momenteel gepleegd wordt moet de basisstructuur van de democratische rechtsstaat vernietigen, vandaar al die maatregelen die tot een socio-economische inéénstorting zullen leiden. En onze politici, ook De Wever, lopen aan hun handje.

   • evdv2830 zegt:

    En dat kunnen we toch niet laten gebeuren? Opstand en geen klein beetje.

   • evdv2830 zegt:

    En dat kunnen we toch niet laten gebeuren? Opstand en geen klein beetje.

   • freedom zegt:

    gedeeltelijk akkoord
    maar die uitdunning komt er wanneer ze meer en meer robots kunnen inzetten om het plebs te vervangen
    daar zijn we al bijna
    doel;
    meer lebensraum voor de psycho’s, minder potentiële opstandelingen en minder nutteloze eters die moeder gaia een griepje bezorgen

   • freedom zegt:

    vandaar ook het vergif/vaccin dat verplicht zal worden
    toch als je nog wil kunnen deelnemen aan het ‘sociale’ leven

   • melodrama zegt:

    the culling

   • melodrama zegt:

    en

    Democide
    Iced Earth
    This blasphemy, why can’t you see?
    Their crimes are crystal clear
    Deception reigns, you live in chains
    You can no longer feel
    In your eyes there is no life
    Only flesh and blood
    Fluoride heads, the walking dead, no fight to stay alive
    Our minds are numb, our body’s overcome
    They beat us down, bread and circus
    This is our destiny, spawned from their master’s creed
    A vicious plot to cull the masses
    They set the trap, you took the bait
    Diseased, they vaccinate
    Create the fear, create the pain
    In chaos they will reign
    Spewing lies, a thin disguise
    To mask their true intent
    Depopulate, with quiet rage
    Patience will feed revenge
    Our minds are numb, our body’s overcome
    They beat us down, bread and circus
    This is our destiny, spawned from their master’s creed
    A vicious…

   • fuckfakenews zegt:

    indoctrinatie

 21. freedom zegt:

  stuur die smeerlappen naar het kot

  When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny. The strongest reason for the people to retain the right to keep and bear arms is, as a last resort, to protect themselves against tyranny in government.

 22. fuckfakenews zegt:
 23. Ines zegt:

  U heeft er weer eentje uitgekozen. Die “dokteres” heet Stella Imannuel en ze is een gekkin. Gelooft dat er DNA van aliens in vaccins zit. Past perfect bij Trump.
  https://www.thedailybeast.com/stella-immanuel-trumps-new-covid-doctor-believes-in-alien-dna-demon-sperm-and-hydroxychloroquine
  (Niet dat ik alien DNA in onze vaccins bij voorbaat uitsluit maar de dame moet wel met bewijzen komen:-)

  • freedom zegt:

   er zijn toch heel veel (normale) dokters die hcq aanraden en met succes gebruiken
   dat wil de vaccinindustrie beletten en wij zitten hier met no mercy gouverneurs…

   • Ines zegt:

    Dat kan, maar dan zouden de rijken in Rusland bv. de schaarse voorraden hcq proberen opkopen. Doen ze niet en in plaats daarvan kopen ze wel massaal beademingsapparaten op voor hun families. En niets weerhoudt u ervan om hcq te kopen als u daarin gelooft. Het is voorlopig nog vrij te bestellen.
    https://reumanet.be/langdurig-gebruik-van-hcq-beschermt-niet-tegen-corona
    No mercy, in usa zit die arme Trump ook met ‘hundreds of governors’ die hem naar eigen zeggen dagelijks opbellen😂

   • freedom zegt:

    bof, de USA, ik ben maga niet
    ik zie alleen dat we hier met wacko politici, virologen,journaille etc zitten
    ik vind het beangstigend. op 3 maanden tijd
    en het overheidstekort, de faillissementen en alle psycho-sociale nevenschade door dat geknoei?
    dat gaat voor een sociaal bloedbad zorgen waar covid bij verbleekt, is al bezig
    trouwens, hierboven het cv van gouverneuse Bilderberx gelezen?
    griezelig mens maar uiteraard heldin van de msm

  • freedom zegt:

  • Eric zegt:

   @ Ines: bedankt voor die link, vandaag staat het dan natuurlijk in allerlei kranten, terwijl over die persconferentie van deze dokters niet werd bericht, noch over dokter Zelenko, noch over dokter Elens, noch over dokter Rouault, noch over Dr. Harvey Risch, professor epidemiologie aan de Yale School of Public Health and Medicine, één van de topuniversiteiten in de wereld, dixit Leon de Winter gisteren in de Telegraaf. Er zijn duizenden dokters en andere wetenschappers over gans de wereld die dit middel voorschrijven, propageren en er uitstekende resultaten mee boeken. Het middel wordt door de Indische overheid aangeprezen, wat ervoor zorgt dat dit land van 1,3 miljard inwoners slechts dubbel zoveel coronadoden telt dan ons land met 11,5 miljoen inwoners.
   Ik geef toe, men had die zwarte dokteres beter niet laten opdraven, zo krijgen de msm en de vaccinindustrie de kans om verwarring te zaaien over de HCQ-zinkremedie. En nog iets: als ik zeg dat 1+1=2 en nadien zeg ik dat ik aliens gezien heb, bent u dan ook niet akkoord met mijn 1+1=2? Haar ene verklaring doet in niks afbreuk aan haar andere verklaring. Maar dat heb je nu éénmaal met zwarten, ze vermengen rationaliteit steeds op een merkwaardige wijze met irrationaliteit, vandaar dat ze aan onze beschaving niks hebben bijgedragen, behalve dan BLM-opstanden tegen standbeelden, tegen het doceren van Plato en Kant op Engelse universiteiten, tegen Kuifje, Fawlty Towers etc.
   Enfin, bij besmetting doet u wat u wilt, u maakt uw eigen keuzes. Een smerig en nutteloos vaccin komt er bij mij niet in, en verder kiest iedereen voor zichzelf: je volgt de leugenmedia of je volgt ze niet, je draagt een masker op straat omdat je gelooft dat de lucht vol virussen hangt, of je draagt het niet. Die Berx is minstens een even grote hysterica als Immanuel, maar de eerste wordt in de msm als een heldin opgevoerd, de tweede als een gekkin. Bent u nog mee?

   • freedom zegt:

    ik bedacht “Bilderberx”
    ik heb geen twitter, u bent vrij om het ‘trending” te maken indien gewenst

   • Eric zegt:

    Ik doe evenmin mee aan dat sociale mediacircus, freedom.
    Maar ik vind Bilderberx wel een prima naam voor dat wezen.

   • freedom zegt:

    tenenkrullende vaststelling dat dit soort tiranniek crapuul met 10000eur/mnd, privéchauffeur etc. de macht heeft om de mensen op te sluiten, voorliegen, beboeten…vernederen
    mevrouw is bovendien juriste
    ik kots op dit creatuur

   • Eric zegt:

    Het ergste is dat het gros van de bevolking dit slikt. Bijna iedereen loopt met een mondmasker op straat, een absurde, buitensporige en compleet nutteloze ‘voorzorg’. En bijna niemand doet dat uit angst om het virus op te lopen (eerst waren er geen mondmaskers nodig, dan werden ze enkel in winkels verplicht), men handelt enkel zo uit angst voor de politie.
    Dit massaconformisme, het gemak waarmee de meest waanzinnige regels, de politici ingefluisterd door demonische virologen, door het volk worden opgevolgd is het enige wat me angstig maakt. Het mondmasker opzetten is de nieuwe heilgroet, uitdrukking van totale onderwerping aan een macht die we niet helemaal kennen, waarvan we niet weten wat ze in het schild voert. Ik wist niet dat blind massaconformisme in het westen zulke proporties kon aannemen. Het bewijst dat het onderwijs, waar men kinderen zogezegd leert kritisch te denken, totaal mislukt is. Het volk bestaat, net als in de jaren ’30 onder Hitler en Stalin, en net als in islamitische landen, ook hier nog steeds uit een kudde schapen die zich willoos naar een slachtbank kunnen laten leiden.
    Enfin, ik heb uit deze crisis al heel veel geleerd. Ze zal me altijd bijblijven. (Lees ondertussen ‘De pest’ van Camus. zeer leerrijk).

   • freedom zegt:

    ik geef eerlijk toe dat ik dat masker, waar ‘verplicht’ ook opzet om de reden die u noemt
    in Antwerpen gaat het al over gasboetes tot 1600eur
    ik word wel alsmaar kwader en dat is niet gezond…
    ik ben van nature niet gewelddadig maar verdomme man, het kost me nu moeite
    maar dat is wat ze willen, dan kunnen ze je beboeten of de kop inslaan

    plandemie

   • Eric zegt:

    Als ik u was, en als het enigszins mogelijk is, ging ik tijdelijk op logement in een andere provincie of in een ander land. In Nederland en Duitsland is het momenteel helemaal anders, ook Limburg is vrijer.
    In de jaren ’30 ontvluchtten verstandige mensen Duitsland op tijd. Zo erg is het nu nog niet, maar het kan nog komen. Met figuren als Berx is zowat alles mogelijk.
    Enfin, ik kuis hier mijn schup tijdelijk af. U hoort nog van me. Hou je sterk !

   • freedom zegt:

    ok thx
    ik kan voorlopig niet weg
    tot later

 24. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  We zijn uiteindelijk toch terug bij de reptilians belandt.

 25. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Het inschattingsvermogen van team “hashtag Mao Marc, mijn gedacht!”

  Dit is je brein op “Behoor tot team ‘rechts’, dus ben verplicht opportunistisch ‘rechts’ narratief van de dag van ‘rechtse’ nitwit rando van de dag na te papegaaien…”

 26. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Welke richting op, blank rechts? De voluptueuze MAGA-“dokter” Stella Immanuel met haar theorieën over de Reptilians en seks-demonen, voor wie maskers vast een hoax zijn? Of deze “linkse” (enkel “links” in de context van de contingente poësis van het door ressentiment gedreven links-versus-rechts-mediaspektakel) blanke vrouw waar niets overtolligs aan is?

  • freedom zegt:

   jij snapt het echt niet
   maskers werken niet, dat zei Van Ranst zelf voor hij zijn kar draaide
   of zie reactie Anoniem zegt:
   25 juli 2020 om 17:40
   particles…en bekijk de vaping test

   social distancing dient een heel andere agenda
   maar vermits jij je verheugt op een social creditscore controlesysteem is dat allemaal irrelevant voor je
   of ben je echt zo bang? dan heeft de msm haar werk gedaan.
   enfin, we gaan elkaar niet overtuigen, fine by me, de groeten.

  • viruswaanzin zegt:

   viruswaanzin.be
   Hoeveel van de voorspellingen van de staatsvirologen zijn al uitgekomen?
   10.000 den doden in Witrusland? 530 in de werkelijkheid.
   Een gekke president in Tajikistan? 59 doden in het echt.
   70.000 doden in Zweden? 5.697 in totaal.
   Totaal drama in Zuid-Afrika? 6650 doden op 60 miljoen inwoners.
   Brazilië een ramp? België: 859 doden/1mio inwners. Brazilië: 407.
   “Pakistan wordt overspoeld.” 5790 doden op 210 miljoen inwoners.
   “De boeihaard zit in India.” 32.000 doden op 1,35 MILJARD mensen.

   Hoe lang gelooft U de virologen nog?

   Er worden ons 120.000 doden, ja zelfs 250.000 doden voorspeld zonder maatregelen. Dat zijn 22.OOO doden / 1mio inwoners.

   Maar we zijn nu al de koploper in de wereld. Met voorsprong. Zelfs de landen in de wereld zonder lockdown doen het ALLEMAAL beter dan België. Ijsland, Zweden, 8 staten in de USA, en ja, ook Witrusland en Tajikistan.

   Ziet u ergens in de wereld één land met 22.000 doden / mio inwoners? Wij niet.

   Zelfs als men foefelt met de cijfers kan men geen 100.000den doden wegfoefelen.
   U wordt dus belogen!

 27. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  2021 gaat geweldig worden…

  • Anoniem zegt:

  • freedom zegt:

   gk
   wel grappig dat een vast onderdeel van je autoplayboomerressentimentsriedel is dat sommigen memes of cartoons plaatsen met enkel een paar woordjes uitleg maar zelf…

   zet dat niet werkend masker op want je weet bilderberx en de gang zeggen; ‘no mercy’!
   speciaal voor de fan van Fauci, de aidsmassamoordenaar en Gatespion

   • freedom zegt:

    psychopatenpraat van bilderberx
    hln
    Cathy ‘No Mercy’ Berx (51) hakte er stevig in met haar Covid-rampenplan voor Antwerpen. De pasionaria op baskets, de kleine rebel. “Ik doé dit niet graag. Ik heb zelf een moeilijke relatie met macht. Ik moest als kind vijf keer van school veranderen wegens te opstandig.”

   • freedom zegt:

    bilderberx, juridisch drijfzand
    Strafrechtexpert: “Antwerpse avondklok is verregaande inbreuk op de grondwet”
    31/07/20
    Strafrechtexpert Jan De Groote van de VUB ziet juridische problemen in de strenge maatregelen in Antwerpen.

 28. freedom zegt:

  viroleugenaars

 29. freedom zegt:

  bilderberx

 30. fuckfakenews zegt:

  deanderekrant.nl
  Gedicteerd door wereldgezondheidsorganisatie WHO, vertaald door het RIVM, in wetten en regels gegoten door de regering, is het virus de opmaat geworden tot een totale omvorming van de samenleving met als meest ontregelende maatregel de 1,5 meter afstandsregel. Over de 1,5 meter bestaat binnen de wetenschap geen overeenstemming, dat blijkt uit het feit dat deze afstand per land verschillend is. In sommige landen gaat het virus één meter ver terwijl de reikwijdte van hetzelfde virus een grens verder tweemaal zo groot is. Deze willekeurige maatregel is doorgedrongen tot in alle haarvaten van onze samenleving. Als het kabinet zijn zin had gekregen lag de 1,5 meter vandaag al wettelijk vast, op straffe van draconische boetes, vooralsnog hebben we tot 1 oktober respijt. 1,5 meter zullen we van elkaar verwijderd blijven.

  Wereldwijd worden kliklijnen opgetuigd, controle-apps geïmplementeerd en vrijheidsbeperkende maatregelen worden wet. Een overheid die bepaalt met hoeveel personen we in een auto mogen zitten, of we thuis mensen mogen ontvangen en hoeveel, welke medicijnen artsen moeten verstrekken en welke niet-farmaceutische niet, dat we een niet werkend mondkapje moeten dragen, welke demonstraties wel en welke niet gehouden mogen worden.

  De feiten zijn als volgt:

  • De mortaliteit van het virus is om en nabij de 0,02 %, iets lager dan dat van het griepvirus van griepseizoen 2017-2018.

  • Er bestaat alleen besmettingsgevaar wanneer een persoon ziek is, symptomen heeft; gezonde mensen brengen elkaar niet in gevaar.

  • Tussen de 40 procent en 60 procent van de mensen is van nature immuun voor het virus. Groepsimmuniteit proberen te bereiken door middel van een vaccin, voor zover dat überhaupt mogelijk is, is overbodig.

  • In veel landen worden corona patiënten genezen met een combinatie van hydroxychloroquine, zink en het antibioticum azytromycine, vooral als ze deze middelen in een vroeg stadium krijgen toegediend. In Nederland is deze behandelmethode verboden.
  In deze editie vindt u informatie over:

  Natuurlijk immuniteit. Onderzoek wijst uit dat 40-60 procent van alle mensen immuun is voor het virus.

  De agenda achter het virus. Hoe kan het dat er wereldwijd eenzelfde overreactie plaatsvindt, welke actoren hebben invloed op en profiteren van deze situatie.

  De effectiviteit (of het gebrek daaraan) van de genomen maatregelen, specifiek de lock-down.

  De rol en berichtgeving van de media over corona.

  Voedsel, ons immuunsysteem en corona.

  De haast met betrekking tot het ontwikkelen van een vaccinatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s