Vluchtroute Somers & Crevits: een strak plan

Minister-president Jambon geeft een korte, nietszeggende verklaring, minister van volksgezondheid Wouter Beke mompelt wat tussen zijn tanden en vertrekt ook haastig. Het is vrijdag, het verlof nadert, weet u, de valiezen zijn gepakt.
De gimmick van de dag was evenwel het nieuws dat de Vlaamse excellenties Bart Somers en Hilde Crevits door een zijraam waren gevlucht, kwestie van de pers niet hoeven te woord te staan. Ze hadden blijkbaar dringender bezigheden, Somers moest naar het schijnt ‘op reis’.
Mijn hypothese: dit is meer iets als ratten die het zinkende schip ontvluchten. Een simpele daad van zelfbehoud.

Twee VRT-cameralui hadden de venstervlucht opgemerkt, waarbij ik me dan afvraag waarom ze de opnameknop niet hebben ingeduwd om dit onvergetelijk schouwspel te vereeuwigen.
Niettemin wil ik hier een pluim geven aan onze veel bekritiseerde openbare omroep: de manier hoe VRT-journalist Pieterjan Desmet (*) de schichtige politici het vuur aan de schenen probeerde te leggen, en hoe Stef Meerbergen in Terzake de verantwoordelijke voor de contactopsporing Karine Moykens op de rooster legde, is voorbeeldig.

Het vertoon blijft natuurlijk ontluisterend, en de vragen blijven. Deze Vlaamse regering is niets waard. Ze is nog slechter dan de vorige en we hadden jammer genoeg corona nodig om te beseffen dat wij gewoon de bestuurders niet hebben die de titel van staatsman/vrouw verdienen. Fuck de Vlaamse deelstaat, met deze lilliputters gaat het van kwaad naar erger.
Brokkenpiloot Beke moet opstappen, beseft zowat iedereen. Maar wie gaat hem vervangen? Jambon is, ondanks zijn bijnaam ‘sterke Jan’, een grijze muis die het schip stuurloos laat dobberen. Somers en Crevits, twee grote politieke beloften, ontsnappen als in een komedie door het raam om geen lastige vragen hoeven te beantwoorden.
Managers met verantwoordelijkheidsgevoel zouden nu een war room bemannen, een commandopost waarin ze blijven tot de brand geblust is, schrap die vakantieplannen maar, het is alle hens aan dek. Helaas dus.

We maken ons andermaal internationaal belachelijk, maar ondertussen swingen de covid-infectiecijfers de pan uit en gaan we een nieuwe lockdown tegemoet omdat men er niet in slaagt de infectie-clusters te isoleren. Voor Antwerpen gaat dat onder meer over bepaalde wijken in Borgerhout, wist gouverneur Cathy Berx tussen neus en lippen te vertellen, maar dat ligt delicaat want ze wil ‘bepaalde gemeenschappen niet stigmatiseren’.
Snapt u het plaatje? Bestuurlijke onkunde en politiek-correcte schaamte, het ligt dichter bij elkaar dan men soms denkt. Aangenaam weekend nog. De plannen om te emigreren nemen hier steeds vastere vormen aan. Als Somers en Crevits de biezen pakken, ik ook dan.

(*) Vermoedelijk is iemand toch op het matje geroepen, want de dag nadat Pieterjan Desmet melding had gemaakt van de venstervlucht, verscheen op de VRT-webstek van hem een sussende tekst die eindigt met de woorden ‘Laat ons wat gisteren gebeurd is snel achter ons laten.’. Sorry Pieterjan, dat is nu net wat we niét moeten doen. Voor de rest goed bezig.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

79 reacties op Vluchtroute Somers & Crevits: een strak plan

 1. PiPo zegt:

  (excuus, ik plaatste per ongeluk mijn comment)
  Sanctorum zei: “De plannen om te emigreren nemen hier steeds vastere vormen aan.”
  Welke landen zijn in uw ogen interessante landen om naar te emigreren?

 2. Anoniem zegt:

  dat hangt toch heel sterk van persoonlijke voorkeuren af…

 3. dzjakkedzjakke zegt:

  hongarije, polen, oostenrijk, england, kortom alles wat niks te maken heeft met europa dat alles schaft.

 4. Anoniem zegt:

  Engeland? ook een multiculhellhole en de brexit is nog niet rond
  de ander landen akkoord en ook Portugal?

 5. Anoniem zegt:

  andere

 6. Eric zegt:

  GK: er valt niet te kiezen, COVID19 bestaat spijtig genoeg echt en dankzij de Europese politici werd het in Europa in omloop gebracht. Bewust. Opzettelijk. Geen twijfel aan, het is een strategie. China heeft het virus i. s. m. Gates en zijn WHO ontwikkeld. Doel: miljardenopbrengsten via vaccins, uitbreiding van controle over de bevolking, alibi’s om het oplossen van door de Europese politiek gecreëerde onoplosbare problemen uit te stellen, Trumps herverkiezing verijdelen. Zonder verstandige conspiracy theory valt wat gebeurd is niet te verklaren. Totale achterlijkheid van de Europese politici is daarbij geen optie. Zo achterlijk kunnen slechts hard core debielen zijn. En dat zijn ze niet, ze weten verdomd goed wat ze doen (zie bijvoorbeeld het verbod en tegenwerken van HCQ+zink) . Een bewuste strategie is de enige rationele verklaring voor die perfecte opeenstapeling van ‘stommiteiten’ . De kathedraal van Antwerpen is daarmee vergeleken een klunzig stukje.

 7. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Dat is idd waar. Meer nog, veel sociaal handelen in een laat-neoliberale samenleving is gebaseerd op arbitrage van de kans op gedifferentialiseerde normhandhaving t.a.v. bepaalde groepen, differentiatie die gebaseerd is op de poësis van het door ressentiment gedreven mediaspeltakel t.a.v. die groep. De autochtone zelfstandige die jij beschrijft gaat er van uit dat hij met zijn vervuilende camionette mogelijk niet zal beboet worden als hij fout parkeert, want “hardwerkende Vlaming” ziet u. Die wil de politiek niet tegen zich in het harnas jagen. Zelfde met al die idiote mask truthers. Daar durven politie en politici helaas ook niet de honden op los laten, want hoewel gevaarlijk voor de volksgezondheid is hun basisingesteldheid er een van perfecte idiotie ten dienste van het heilige BNP.

  De zwarte en Noord-Afrikaanse populaties op de Antwerpse Meir dan, die zich 0,0% aan de corona-maatregelen houden (niet omwille van een of ander boomer-rechts samenzweringsnarratief dat ze van YouTube of Facebook gehaald hebben, maar gewoon omdat ze lak hebben aan de blanke normaliteit) gaan er ook van uit dat de politiek niet tegen hen durft optreden, want als hyperconsumenten zijn ze eveneens goed voor het BNP (je had de lange rij zwarten maar eens moeten zien voor de Foot Locker op de Meir en andere verdelers van onderklasse-bling toen de winkels terug open mochten), en bovendien “blank rasiesme ziet u hashtag BLM hashtag decoloniseer dit en dat”. Daar willen neoliberale politici, m.i.v. als “rechts” in de markt gezette politici als De Wever, zich niet aan verbranden. Op dat vlak is vulgair economistisch “rechts” een even groot gevaar als links, alles is toegestaan zolang je het maar incalculeert als een cost of doing business.

 8. Anoniem zegt:

  stop je masker in je reet, fascist.

 9. Toon Piek zegt:

  Hardwerkende Vlamingen en hardtegenwerkende Vlamingen, zoiets als antifa en antiantifa…

 10. Toon Piek zegt:

  DIALOOG MET EEN LONGVIRUS

  Het longvirus zegt tegen de mens : “Ik ben die ben.”
  De mens antwoordt : “Ik ben en straks misschien niet meer.”

 11. maskermuil zegt:
 12. maskermuil zegt:

 13. maskermuil zegt:

  smijt die gek buiten

 14. maskermuil zegt:

  wetenschap, bedrog en leugens nomorefakenews

  Alert to citizens, governors, mayors, presidents, prime ministers, and public health officials—

  You want science. You always state that. Well, here is your very own science.

  The reference is: “Nonpharmaceutical Measures for Pandemic Influenza in Nonhealthcare Settings—Personal Protective and Environmental Measures.” Published in: “Emerging Infectious Diseases, Vol.26, No. 5, May 2020.” (That journal is published by the CDC.)
  https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article

  I quote from the abstract: “Here, we review the evidence base on the effectiveness of nonpharmaceutical personal protective measures and environmental hygiene measures in non-healthcare settings and discuss their potential inclusion in pandemic plans. Although mechanistic studies [*] support the potential effect of hand hygiene or face masks, evidence from 14 randomized controlled trials of these measures did not support a substantial effect on transmission of laboratory-confirmed influenza. We similarly found limited evidence on the effectiveness of improved hygiene and environmental cleaning.”

 15. dzjakkedzjakke zegt:

  Neen het zijn er wel NEGEN!

 16. dzjakkedzjakke zegt:

  Wel door een schuifraam ?

 17. Anoniem zegt:

  met een hijskraan kan het ook

 18. Eric zegt:

  Zullen ze niet doen. Je moet juist een crimineel politiek activist zijn om als viroloog voor de overheid te kunnen werken en je smoelwerk dagelijks op tv en in de kranten te krijgen. Of in de tijdschriften, zoals Van Gucht.

  https://sceptr.net/2020/07/van-gucht-als-deze-crisis-trump-ten-val-brengt-ben-ik-trots-op-het-virus/

  Het bewijst gewoon dat heel dit virus geconstrueerd is en dat de bedoelingen van de constructeurs (mede) van politieke aard zijn.

 19. novaxx zegt:

  Van Damme is de gevaarlijkste
  een vaccinpusher al is Marcske Van Rampst ook heel erg

 20. Eric zegt:

  Psychopaten die enigszins normaal overkomen zijn altijd de gevaarlijkste.

 21. novaxx zegt:

  complete moron

 22. freedom zegt:

  normaal?

 23. novaxx zegt:

  viroleugens

 24. fuckfakenews zegt:

  wat de msmMarc VR u niet vertelt en vaccinpsycho Van Damme zeker niet

 25. Anoniem zegt:
 26. no zegt:

Reacties zijn gesloten.