De koning fietst: waarom Vlaams-republikeinen met een vergrootglas te zoeken zijn

koning fietstBokrijk, dat was afgelopen weekend echt de gepaste bestemming voor de koninklijke familie… alleen jammer dat ze er niet gebleven zijn en men hen niet in zo’n omheind perk heeft gezet met een passend onderschrift: ‘Saksen-Coburgs, levende fossielen, in 2019 nog onderhouden met 40 miljoen euro belastinggeld’.

‘Uiteraard hield Zijne Majesteit zich aan alle veiligheidsmaatregelen’ lees ik in Het Laatste Nieuws. Het zou er nog moeten aan mankeren. Noteer de uitdrukking ‘Zijne Majesteit’, iets waarvan ik dacht dat alleen lakeien ze nog gebruikten, maar het staat dus in een Vlaamse krant die ooit door de Vlaamse liberaal en republikein Julius Hoste is gesticht.

Dat was in 1888, lang geleden, sindsdien heeft zich de ontzuiling voltrokken en is HLN marktleider in de verpulping geworden. Sindsdien ook is het Vlaamse royalisme nauwelijks afgenomen: voor vorst, (kerk) en vaderland. Daardoor is het Belgische vorstenhuis verzekerd van een eeuwigdurende Vlaamse getrouwheidsbonus, zie ook de koningskwestie. Dat heeft een simpele politieke reden: links zweert bij het multicultureel unitarisme met de monarchie als symbool, rechts ‘gedoogt’ diezelfde monarchie en is zelfs vriendelijk voor Leopold II, omdat het nu eenmaal houdt van pluche en antiquiteiten.

Bokrijkmonarchie

Bokrijk

De koninklijke familie komt thuis (VRT NWS)

Het aantal Vlaamse republikeinen is dus op één hand te tellen, J.M. Dedecker en ondergetekende meegerekend. Voor de rest komen wij in niets overeen, maar daarin dus wel. In mijn nieuw boek ‘Politiek incorrect’ ga ik daar verder op in: een samenspel van intellectuele luiheid en conservatisme, noem het de Vlaamse Lamme Goedzak-factor, maakt dat de monarchie buiten schot blijft en het Belgische status-quo gehandhaafd, met hier en daar wat vertimmeringen waar we achteraf ook wel de rekening voor krijgen.

Zelfs het Vlaams Belang aarzelt om al te zeer de republikeinse snaar te betokkelen. Hooguit wordt er eens wat gemopperd over de dotaties en gelachen met de Jan Klaassen-allures van Filip, maar de instelling zelf wordt nauwelijks in vraag gesteld. En dus blijft het Belgische sterfhuis bewoond. En blijft de Bokrijkmonarchie, beter bekend als het ‘constitutioneel koningschap’, van kracht. Ook met steun van de partij die het volgens statuut nr.1 in theorie anders ziet.

De Vlaamse Lamme Goedzak-factor maakt dat de monarchie buiten schot blijft en het Belgische status-quo gehandhaafd

Vreselijk is het, hoe de Vlaam uit gedweeheid en schrik voor veranderingen de monarchie blijft koesteren als een zekerheid in bange dagen, ook al omdat Filip en zijn gevolg toch hard werken voor hun leefloon. Twintig kilometer op (elektrische?) fietsen! Het geheel kaderde overigens in een fotoshoot en als persmoment, om te tonen hoe hard de vorst wel begaan is met de door corona getroffen neringdoenden, meteen ook met de boodschap om op vakantie te gaan in eigen land. Ook al verkiezen Zijne Majesteit en gevolg zelf om ’s zomers exotischere oorden op te zoeken, met speciaal daartoe opgevorderde legervliegtuigen.

De fietstocht is dus pure promo voor het vorstenhuis, een inspanning van de koning om zijn nutteloze job in coronatijden een schijn van essentie te geven, met heel de verzamelde pers in het zog. Nu ja, het waren natuurlijk wel Limburgers die hem toejuichten, de braafsten der Vlamingen, dat was goed bekeken van de koninklijke entourage, zeker nu er wel eens een Leopold Tweetje uit de lucht kon vallen. Want zoals geweten zwijgt Filip als vermoord wanneer het gaat over de strapatsen van zijn illustere voorvader, wiens inkomsten uit rood rubber nog altijd een aardig spaarpotje uitmaken voor de huidige fietsfamilie.

Neen, Marc en Els van Camping Holsteenbron waren laaiend enthousiast over het koninklijke verrassingsbezoek. Tussen het bronsgroen eikenhout is de tijd blijven stil staan en fluiten de leeuweriken de Brabançonne. Zondag waren ze in de Ardennen en doken opeens de dood gewaande Albert en Paola op, we moeten voorzichtig zijn. Ik moet het dringend eens terug goed maken met Jean-Marie. Onze klimaatdiscussie vechten we later wel uit, eerst Filip naar Bokrijk en België een Plopsa-attractie. Vive la république.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

150 reacties op De koning fietst: waarom Vlaams-republikeinen met een vergrootglas te zoeken zijn

 1. TOMVG zegt:

  De media en de koninklijke familie strijden om de titel van ‘om ter meeste de Vlaming verkleuteren’..
  De linksen met hun identiteitspolitiek, die de blanke autochtone bevolking dag en nacht een schuldgevoel willen aanpraten over zowat alles, houden wel intens van koningen en prinsesjes.
  Onbegrijpelijk dat dit ‘instituut’ anno 2020 nog bestaat.
  Bewijst dit dat mensen willen bedrogen worden of iets helemaal anders?
  Ik weet het niet. Een soort collectieve verdwazing misschien?
  Misschien is Filip privé een aangename mens, dat is mogelijk, maar om hem te aanvaarden als koning, dat is een enorme brug te ver.

 2. Hugo vande Broek zegt:

  Maak die hand maar groter. Ik wil er ook nog bij.

  • Anoniem zegt:

   U bedoelt de hand die hen voedt maar waar ze in bijten?
   Hopelijk wordt die zo groot dat ze hen, ondanks bijtwonde, uiteindelijk uitwuift.
   Want wuiven, dat kennen ze.

 3. dzjakkedzjakke zegt:

  “de Bokrijkmonarchie, beter bekend als het ‘constitutioneel koningschap” Let wel: ‘Koningschap’. Inderdaad, er zijn er tal van nieuwe constitutionele instellingen ontstaan, nl de politeken-dynastieën van ouder op kind. Altijd op voorhand verzekerd van de eerste plaats op de kieslijst. Ze showen zich dan ook overal waar twee man en een paardenkop bijeen komen, ze zuigen voortdurend aan de aandacht van het ordinaire vlaamse journaille. Zijne Eerwaarde Doorluchtige Majesteit De Koning moet zijn beste beentje voorzetten, want links en rechts is politeken-concurrentie opgedaagd. Ze zwermen als kwaje wespen rondom zijn hoofd, mocht hij zijn neus buiten de deur steken…. Neen, het leven van Sire is niet makkelijk in Belziek.

 4. Eric zegt:

  Een schertsfiguur als Filip I moet koning blijven, vind ik. Zet een reuzenschildpad op de troon en je hebt een staatshoofd met een iets grotere persoonlijkheid dan het huidige. Zelfs Geert Hoste zou nog meer karakter aan de dag kunnen leggen (en de Vlamingen meer kunnen irriteren) dan het huidig Lakens paradepaard(t)je.
  Filip is de verwerkelijking van het Absolute Niets, kortom de droom van iedere rechtgeaarde Boeddhist. Zouden hijzelf of zijn adjudanten nog échte invloed uitoefenen? Zou hij zijn vrouw rechtstreeks of via een proefbuis bevrucht hebben? En was hij niet slimmer dan Tom VG himself toen hij die laatste uitnodigde en de voorzitter met trots de uitnodiging aanvaardde?
  Als JS meent dat België met het koningshuis zou verdwijnen is hij het noorden kwijt. Natuurlijk is het koningshuis het symbool van een nationale éénheid die nooit heeft bestaan, behalve in de unitaristische boekskes van weleer. Eigenlijk heeft, op een groepje randdebielen na (ik schat ze in Vlaanderen op ongeveer 100.000), niemand aan deze familie enige behoefte, ook de Walen niet. Zij zijn gelegenheidsmonarchisten en willen natuurlijk België omwille van de transfers één houden, maar als de koning vervangen wordt door een president van het type Obama, Sarkozy of Macron dan is het voor onze globo-communistische vriendjes in het Zuiden ook goed, misschien nog beter. Zolang die president het inkomende schorremorrie uit Afrika en de Arabische Wereld maar naar Vlaanderen doorschuift en Wallonië voor die genereuze politiek van solidariteit met dit schuim der aarde overvloedig beloont is alles oké.
  Leve het Koningshuis ! Vive La République ! (O, sorry, verkeerde periode, tegenwoordig is het net andersom…)

  • Anoniem zegt:

   Niet over Boeddha beginnen of de kontdraaier speelt zijn new-age fantasie boomerriedeltje weer af.

 5. MAGA zegt:

  de toekomstige presidentskandidaat van de democraten bereidt zich voor op de debatten in zijn kelder.

  • Kustem zegt:

   zijn trainer fopchinees Li pipi Paul ondersteunt hem zo te zien, dat belooft!

  • Q17forFlanders zegt:

   Welcome to the Digital Battlefield – Together We Win
   Q

   • Q17forFlanders zegt:

    THINK BLM PUSH EVERY 4-YEARS.
    Logical thinking.
    Why, after the election of 2016, did [D]’s and media corps jumpstart a [coordinated & planned] divisive blitz intended to create falsehoods re: illegitimacy of election, character assassination of POTUS through sexism, racism, every other ‘ism’?
    How much of the population still believes POTUS colluded w/ RUSSIA due to MSDNC 365-blitz?
    No MSDNC retraction of POTUS_RUSSIA collusion narrative [propaganda]? _why?
    Pre/post 2016 election?
    Why were[are] violent [masked] terror orgs such as Antifa immediately created/funded and allowed to operate within [D] controlled cities [safe-zones]?
    Why were these orgs tasked w/ immediate intimidation/shut down of any pro-POTUS rally[s] and/or events?
    Why were marches immediately organized to counter and silence pro-POTUS rally[s] and/or events?
    Why were marches immediately organized which divided people into sex/gender, race, [ism]?
    When you control the levers of news dissemination, you control the narrative.
    Control of the narrative = power
    When you are blind, what do you see?
    They want you divided.
    Divided by religion.
    Divided by race.
    Divided by sex.
    Divided by political affiliation.
    Divided by class.
    When you are divided, and angry, and controlled, you target those ‘different’ from you, not those responsible [controllers].
    Divided you are weak.
    Divided you pose no threat to their control.
    When ‘non-dogmatic’ information becomes FREE & TRANSPARENT it becomes a threat to those who attempt to control the narrative and/or stable [livestock kept – sheep].

   • freedom zegt:

    resist

   • fuckfakenews zegt:

    script propaganda

 6. wimpeeters@telenet.be zegt:

  100% met u akkoord…

  Voor mij zijn het wandelende postzegels…de moeite van het likken niet waard…

  Groetjes,

  Wim

 7. Boomer zegt:

  Och mensen al dat gemekker over onze royale kermisattractie in Laken zal zolang blijven bestaan dan dit apenland zelf, weliswaar meer en meer in een alles controlerende EU.
  Mochten Vlaamse politici het in hun hoofd halen om republikeinse aspiraties te willen realiseren dan zullen ze zonder enige twijfel afgeblokt worden zoals de grondwet dit toelaat en verankerd heeft.
  Voor elke constitutionele wijziging heb je twee derde meerderheid nodig en een meerderheid binnen elke taalgroep, daar zwijgen nationalisten in alle talen over, altijd maar opnieuw.
  België zit muurvast in een bestuurlijke chaos die we te danken hebben aan politici en diezelfde politici zouden hun eigen rotzooi moeten opruimen? Nog in geen honderd jaar!
  De nazaten van Saksen Coburg zitten dus nog goed, onze plebs maakt zich al op voor het volgend vorstelijk feestje waar ze dan met papieren driekleurtjes kunnen staan wapperen en Vive la Belgique staan roepen.
  Die poppenkast is er en zal er ook blijven, wie daar twijfel over zaait liegt ons gewoon voor of is ontzettend naïef, waar ik zeer sterk aan twijfel als het om politici gaat.
  Die staan immers al eersten te drummen om een lintje met bijhorende titel te krijgen van onze opper kabouter in groot ornaat, met alles erop en eraan.
  Gevestigde lichamen noemen ze dat dan, ik denk eerder aan tumoren van profitariaat.

  • Anoniem zegt:

   Uiteraard kan er binnen het gebetonneerde Belgische systeem niets veranderen.
   Verandering zal buiten de grondwet moeten wanneer genoeg Vlamingen de buik vol hebben van de nonsens. Zo is België zelf ook ontstaan.
   Of en wanneer dat zal gebeuren?
   Geen idee; laten we de volgende verkiezingen afwachten ter indicatie.
   Verwacht je in ieder geval aan pakken fake news als die mogelijkheid in zicht komt.

   • Boomer zegt:

    Verandering buiten de grondwet?
    Kijk naar Catalonië, Schotland, Noord Ierland, Corsica en je weet genoeg hoe ze daar in Europa over denken.
    Nooit zal Vlaanderen erin slagen om zich los te wrikken uit dat Belgische gedrocht, wij gaan gewoon verzopen worden in het multicultureel gezeik.
    Ik heb gisteren nog een mooi voorbeeld gezien van onze zo bejubelde “diversiteit” bij de bezoekdag voor een woning te huur.
    Om pas echt schrik van te krijgen wat daar allemaal tussenstond en de misplaatste pretentie die ze dan nog hebben op de koop toe.
    Ik vrees dat wij ons mooiste gehad hebben en het hier enkel verder bergafwaarts gaat.
    Ondertussen spreekt onze Flup Premier zijn hypocriete spijtbetuiging uit en zitten politici al te becijferen hoeveel miljarden belastinggeld ze opnieuw aan de Congolese potentaten met vette bankrekeningen in Zwitserland zullen overhandigen als afleidingsmaneuver.
    O dierbaar België… Arm Vlaanderen.

   • Eric zegt:

    Boomer, ik voel met u mee en vrees eveneens dat Vlaanderen – met dank aan alle traditionele politici uit heden en verleden – definitief verloren is.
    De enige mogelijkheid zie ik in een anti-constitutionele, maar politieke revolutie na 2024, wanneer er een nieuw Vlaamse regering aantreedt: het uitroepen van de onafhankelijkheid vanuit een overwegend Vlaams-nationalistisch Vlaams parlement. Maar de realisatie van die mogelijkheid is bijzonder klein, niet alleen omwille van het door Belgische unionisten en communisten verziekte Wallonië, dat zich om evidente redenen niet bij die Vlaamse onafhankelijkheid zal neerleggen, maar vooral omwille van de tegenstand die zal uitgaan van de corrupte supranationale instellingen zoals de EU en de VN. Door hun binding met Frankrijk (en hun onderwerping aan dat imperialistische Franse Rijk, met een president die zich steeds als een Keizer gedraagt) hebben de Walen altijd al sterke invloed gehad in Parijs, en zodoende bij de EU, de VN, de OESO, etc. Zij zullen die invloed dan ook gebruiken om Vlaanderen onmiddellijk na het uitroepen van de Onafhankelijkheid onder curatele te laten plaatsen.
    Wie nadenkt weet al heel lang dat onze politici aan een koordje hangen en geen effectieve macht hebben, dat het enkel hun taak is die schijn op te houden en dat ze daarvoor royaal vergoed worden. De echte macht ligt bij de Europese Raad en de Europese Commissie. Die bepalen wat waar gebeurt en zijn binnen Europa veel machtiger dan het Federale parlement van de VS dat is in de VS zelf. In de VS bestaat nog een soort reële burgerdemocratie die in West-Europa niet meer bestaat.
    Het werd me duidelijk dat wat ik hierboven beschreven heb de reële constellatie is toen na het Marrakesh pact van Michel NVA, in plaats van politie en leger in te zetten (die allebei onder toenmalige NVA-ministers ressorteerden) en zo met behulp van het VB een staatsgreep te plegen, gewoon uit de regering stapte. NVA dacht door de regering te laten vallen electorale winst te kunnen scoren, een vermoeden dat de partij slecht bekomen is. Daardoor zet de stille revolutie via een opkomend VB zich door, maar waartoe zal die opgang kunnen leiden? Zal het VB zich bij een onderhandelingsronde over een nieuwe Vlaamse regering laten inkapselen en de eis om de knoop definitief door te hakken inslikken? Dat zou het einde van die partij betekenen, zeker weten. In het geval van Vlaanderen leidt een evolutionistische visie nergens toe, dat heeft NVA ondertussen wel bewezen. Slechts het uitroepen van de Vlaamse Onafhankelijkheid en een aansluitende burgeroorlog binnen België kunnen soelaas bieden. Ik droom van die dag, de dag dat alle anti-Vlaamse verraders opgeknoopt of definitief verbannen worden. Maar die dag zal nooit aanbreken. Omdat Vlamingen van nederige keuterboeren afkomstig zijn, en liever hun eigen stront opeten dan hem in het gezicht van hun onderdrukkers te smijten. Daarom.

   • Anoniem zegt:

    burgeroorlog zegt u?
    beter staand sterven dan als een lafaard.
    ook ik droom van een (niet communistisch) volkstribunaal dat de verraders opknoopt.
    de weg die we momenteel opgaan is die van de Somersen en Timmermansen; een groene schuld- en schaamtecultuur (voor blanken) en privileges voor de ‘slachtoffers’ van die racistische blanke autochtoon.
    we moeten “nee” leren zeggen tegen de krankzinnigen voor wie alles, werkelijk alles, racisme, seksisme, …fobisch etc.. is.
    zij zijn een gevaar voor de mensheid en de echte ‘fascisten’
    wat hebben we nog te verliezen?.

   • Eric zegt:

    Ik geloof niet in de mogelijkheid van een burgeroorlog. Die wordt door hogere instanties van EU, NAT en VN onmiddellijk in de kiem gesmoord. In de nazi-staat van Hitler waren burgeropstanden evenmin onmogelijk, gewoon omdat de meeste mensen, hoe woedend ook, in vadsige tijden hun luxeleventjes te zeer liefhebben. Vrijheid en zelfbeschikkingsrecht staan niet echt hoog in de hiërarchie van na te streven doelen, vooral in Vlaanderen niet. Het katholicisme en ‘de lage lucht’ van verrader Brel, maar vooral de Angstige Vlaamse Keuterboertjesziel hebben de mensen hier onderdanigheid en lijdzaamheid bijgebracht. Er zal niks veranderen, behalve dat alles alleen maar erger, stuitender, mistroostiger en uitzichtlozer wordt.

   • Eric zegt:

    NATO, of course.

   • Eric zegt:

    En die burgeropstanden waren niet mogelijk, natuurlijk.

   • Anoniem zegt:

    ik onderschrijf uw analyse maar wil de moed nog niet opgeven.
    of is alle hoop verloren en moeten we ons lot als gemaskerde schapen aanvaarden en ons naar de slachtbank laten leiden, zonder enig verzet?
    Hell no!

 8. Seraphim zegt:

  De enige koning waar ik voor kniel of buig is koning Christus.

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Ni Dieu ni maître !

   • Seraphim zegt:

    uw keuze, prima, alle respect.
    maar staat u mij toe de mijne te maken?
    ik was vroeger hardcore atheist, een aantal gebeurtenissen in mijn leven en diepere studie deden me van gedachten veranderen.
    Kan u dat aanvaarden of volgt er nu een scheldtirade zoals de gewoonte is op deze blog?
    Mijn punt: ik wil u niet ‘bekeren’, ik geloof niet in dwang, maar volstaat dat voor u of bent u een ongelovige fundamentalist? Wat trouwens ook een ‘geloof’ is maar dit terzijde.
    Ik ben benieuwd…

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   • Seraphim zegt:

    Kan u mij uitleggen wat u bedoelt met deze foto?
    Ik zie het verband niet onmiddellijk.
    U wel?
    Ik heb niets met koningen, presidenten, pausen en “leiders” in het algemeen.
    Enkel Christus draag ik in mijn hart.
    Zal die eerste scheldtirade dan van u komen?
    Als u zich daar beter door voelt, mij goed, dat verandert niets.

   • Kustem zegt:

    Seraphim
    U kent de kontdraaier nog niet.
    Verwacht u aan een boomerressentiment verhaaltje, doorspekt met youtube autoplay en aquarius tijdperk referenties.
    Deze clown springt op iedereen die het waagt iets te posten dat buiten zijn strakke lijntjes kleurt. Ga er niet teveel op in, is mijn advies, maar het staat u vrij.

    Hij heeft ook een job en dus hij kan gelukkig niet constant mensen uitlachen om zichzelf superieur te voelen..
    Hieronder een actiefoto van deze harde werker wiens leven rond draaien…draait.
    Niet alleen met de kont zoals u ziet.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    De trauma’s die ik hier al veroorzaakt heb…

    “Ga er niet teveel op in, is mijn advies”

    Wijs mijngedacht!!!!!ologisch advies van de commentsectie-rebel die geen comment van mij onbeantwoord kan laten…

   • Kustem zegt:

    ‘Wijs mijngedacht!!!!!ologisch advies’, dat betekent iets? als jij het maar begrijpt.

    bon en verder..
    genoeg centjes gedraaid, kontmans?
    dan kan je eraan beginnen.
    wie mag zich vandaag laven aan je boomerressentimentriedel?
    krijg jij wel voldoende erkenning voor al je hoogintellectuele inzichten?
    waarschijnlijk niet, hoe zouden eenvoudige blogbezoekers zulke parels van wijsheid kunnen begrijpen?
    dat gedachtegoed verdient bescherming, mijn gedacht.
    maak er werk van, je wordt schatrijk!

   • Anoniem zegt:

    GK
    ‘Ga er niet teveel op in, is mijn advies, maar het staat u vrij.’
    dat is de volledige quote, boomer
    viel dat tweede stuk buiten je narratief?

  • Boomer zegt:

   Ieder zijn ding.
   Knielen en buigen doe ik om te werken, dat brengt tenminste brood op de plank.
   Al de rest is spiritueel tijdverdrijf waarvan ik het nut niet inzie.

   • spirit zegt:

    er is meer in het leven dan werken.
    mij boeit dat het minst.
    ik werk zoveel als nodig is om te kunnen leven en een beetje te sparen.
    ik vermoed dat u hobby’s heeft?
    dat is ook tijdverdrijf.
    bij sommigen zijn die hobby’s, onder andere, geestelijk.
    u post toch ook en neemt deel aan discussies op deze blog?

 9. dzjakkedzjakke zegt:

  De overtuiging van Seraphim: “De enige koning waar ik voor kniel of buig is koning Christus”
  De overtuiging van dzjakkedzjakke: “Ni Dieu ni maître !”
  De overtuiging van …..: “…..”.
  Enz.
  Ik heb niet de intentie om elke andere mening te contesteren, voor je het weet sla je elkaar de hersens in.
  Dus leven, en laten leven……

  • Seraphim zegt:

   Dank u, insgelijks.
   Dat is een goed begin.

   • Genoeg Kondraaierij zegt:

   • Anoniem zegt:

    Wat is dat nu weer voor een illustratie (nu ja, illuster….) denk je dat het hier een prentenboek moet zijn?
    Postvat je niet laren kunt, maar…..kunnen we lachen in plaats van uit te lachen?

   • Seraphim zegt:

    Genoeg Kondraaierij
    Uw twee reacties doen me besluiten dat dit mijn tweede en meteen laatste reactie aan uw blogadres zal zijn.
    U wil er hier blijkbaar een flauwe one-man uitlach-comedyshow van maken.
    Dat mag maar dan zonder mij als publiek.
    Met gelovige mensen wordt meewarig gelachen maar uw puberale oprispingen zijn een beetje zielig. Tenzij u een puber bent. Toch het beste.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Seraphim,

    JS kan zijn intellectueel project ongetwijfeld het best omschrijven, maar “eco-identitair” is alvast één adjectief dat er op van toepassing is.

    Als je hier dan ongevraagd komt leuren met je universalistisch religie, is dat alsof je je mengt onder bierliefhebbers om te gaan verkondigen dat je enkel Heineken drinkt. “If you can’t take the heat, stay out of the kitchen, mijn gedacht!” Volkeren buiten de Levant hebben uw Jezus nodig op dezelfde manier dat ze in Barcelona de toeristen nodig hebben: absoluut niet, en het besef begint zelfs te groeien dat massale import van uitheemse, universalistische betekenaars de oorzaak van het probleem is.

    En nee, ik ben niet “pro” de buitenlander Trump. Trump is een volslagen idioot, maar wel een die een mediaspektakel rond zich creëert dat op zijn beurt een apocalyptische functie heeft. Het onthult nl. een culturele logica onder zijn linke tegenstanders, en deze onthulling geeft rechtse blanken dispensatie om ongegeneerd particularistisch te zijn i.f.v. een gezonde, vitalistische drang tot zelfbehoud. Al de rest is kolder.

 10. Anoniem zegt:

  Post wat je niet laten kunt

  • Kustem zegt:

   “kunnen we lachen in plaats van uit te lachen?”
   U wel, kontdraaier niet. Het is niet anders.

 11. Anonimus zegt:

  Johan, een goede raad, sluit aub de mogelijkheid tot reageren af. Misschien nog de keuze om een ‘like’ te zetten, meer niet. Het gaat van kwaad naar erger, het niveau. Op een paar uitzonderingen na is het abominabel. Ik denk dat sommigen zelfs nauwelijks je bijdrage lezen. Met als absoluut dieptepunt een bepaald iemand die zelfs de str… van de hond van Trump zou opvreten als die hem dat vroeg (ik weet het, deze vergelijking is ook van een bedenkelijk niveau, maar ik pas me eventjes aan). Zelfs als je iets zou schrijven over het Brugse kantklossen zou hij Trump erbij sleuren. Zum kotzen, ook de rest van de toogpraat.

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Lees het dan niet hé.

   Daarnaast toont de eindeloze meningkjesdemocratie op internet (waar ik naar refereer via de conceptuele metafoor van het “MIJN GEDACHT!!!!!”) aan dat er niets van waarde verloren gaat wanneer er in de nabije toekomst een technofascistisch regime naar Chinees model komt, en de vrijheid om dissidente meningen te uiten gewoon afgeschaft wordt (i.p.v. de viraliteit van dissidente meningen via technische architecturen te beperken zoals nu nog het geval is). Comment-secties als deze zijn dan ook vormen van traumapreventie, ze bereiden ons mentaal voor op het socialisme met Chinese karakteristieken via lokale onderaannemers dat er onvermijdelijk aan komt.

   • Kustem zegt:

    Wat moet jij dan gaan doen, kontboomer?
    Leuteren is het enige dat je kan.
    Jij gaat afzien als ze je rammelaar afpakken.

   • Anonimus zegt:

    Ik heb geen enkel probleem met meningen, wel met geraaskal, gezwets, gezeik.

   • Anoniem zegt:

    dan moet je vragen of JS je moderator wil maken.
    good luck!
    en wat als ik of anderen wat jij zegt geraaskal, gezwets, gezeik vinden?
    ga je dan jezelf censureren?

   • MAGA KAG zegt:

   • Anonimus zegt:

    Ik denk dat als je dit alles laat lezen door een groep neutrale personen, ze er zo het gezeik uithalen. Naast ‘Trumpies’ bijvoorbeeld de psychoten die in de meest idiote samenzweringstheorieën geloven, verzuurde ex-politici (of ex-would-be politici), en sommigen die van zichzelf denken dat ze niet racistisch zijn maar geen gelegenheid onbenut laten om hun gal te spuwen op iedereen met een ander kleurtje. Sorry, dan heb ik meer respect voor een racist die dat grif toegeeft. En wat jou, Kontdraaier betreft, jij hebt wel degelijk soms iets te zeggen – waar ik het niet noodzakelijk mee eens moet zijn – maar probeer eens in gewone mensentaal.

   • Anoniem zegt:

    allez, spijtig voor jou dan dat die censuur er niet komt.
    ander onderwerp?

   • Anonimus zegt:

    Vlug een ander onderwerp, want dit maakt u ongemakkelijk?

   • Anoniem zegt:

    ik wil wel blijven keuvelen over censuur maar aangezien die er niet komt..
    een ander onderwerp is dan interessanter maar gaat u gerust verder over uw subjectieve kijk op wat volgens u kan en niet kan
    u doet maar, prima voor mij

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    “En wat jou, Kontdraaier betreft, jij hebt wel degelijk soms iets te zeggen – waar ik het niet noodzakelijk mee eens moet zijn – maar probeer eens in gewone mensentaal.”

    Allé merci internet-rando, ik heb “wel degelijk soms iets te zeggen”.

    Ik spui hier in de eerste plaats mijn commentaar om al schrijvende mijn ideeën over de wanen van de dag te ordenen. Als semiosemantische sjamaan van de schizo-analytische school manipuleer ik bewust obscurantistische fraseologieën, en de antwoorden van de andere kant zijn dan ook in dezelfde vorm.

    Daarnaast creëert het feit dat elke hond met een bril zijn mening kan spuien op internet de behoefte aan wat internettheoreticus Justin Murphy “negative signalling” noemt. In tegenstelling tot een professionele eristische scriptoralist als JS, kan iemand die louter streeft naar radicale intellectuele eerlijkheid, en die puur voor de verstrooiing reageert op anderen in online comment-secties als deze, zich veroorloven om via argumentatieve maniërismen opzettelijk zoveel mogelijk nitwits te degouteren. Wie kwaad wordt omdat hij het niet begrijpt en zich bijgevolg moet beperken tot schelden (“kontboomer”, “kontmans”), die zijn of haar comments verdienen geen inhoudelijke reactie. Ik wil enkel reageren op de reacties van mensen die voldoende intellectueel zelfzeker zijn om zich niet te storen aan de vorm van mijn semiose. Op het internet gaat het namelijk niet om het overtuigen van anderen, het gaat om het forceren van een zelfselectie onder je potentiële publieken. Overtuigen hoorde bij de liberale democratie, en die heeft afgedaan. Het internet is het domein van en vrolijk-wetenschappelijke semiodynamica, t.t.z. van een magisch proces van het manipuleren van de druk en snelheid waarmee betekenaars circuleren, en daarbij hoort het identificeren en uitschakelen van inefficiënte paden.

   • Anoniem zegt:

    Niet beginnen zweven, sjamaan banaan, je hebt niets te vertellen.

  • Anoniem zegt:

   anonimus
   je kan alvast het goeie voorbeeld geven.
   reageer niet meer of lees het niet meer dan heb je er geen last van.

  • MAGA zegt:

   speciaal voor Anonimus

   • Ines zegt:

    Nog iets te melden over “Obamagate” ? Geen prentjes van Twitter maar een uitleg in Nederlandse volzinnen als u wil. Als ik stupide toxic Twitter feed wil lezen maak ik zelf wel een account aan. Ik wacht al weken op iemand die een begin van uitleg kan geven over wat uw oranje afgod “met afstand de grootste politieke misdaad uit de Amerikaanse geschiedenis” heeft genoemd. Het zou toch geen afleidingsmanoeuvre zijn voor een dodelijk echte crisis. Nee, toch?!

   • q plan zegt:

    Ines
    ik wil u dat wel uitleggen maar ik vrees dat u het wel zal begrijpen maar niet zal willen aanvaarden.
    Obama is immers een heilige, van het type G Floyd en Trump de duivel.
    lijkt me dus verloren moeite.
    wat ik wel kwijt wil; de volgende maanden zal de deep state alles in het werk stellen om Trump te dwarsbomen.
    dat zal niet lukken en nadien komen er militaire processen die het publiek zal kunnen volgen. de msm zal, tot dan, hier niet over berichten.
    de processen zullen over treason and sedition, hoogverraad dus, gaan.
    ook pedofilie en rituele moorden zullen boven water komen.
    ze draaien allemaal de bak, guantanamo, in.
    deep staters, politici en hollywood pedo’s krijgen hun verdiende loon.
    geloof me niet, wacht nog een jaartje af.

   • Anonimus zegt:

    Psycho babble all psycho babble, om het met The Alan Parsons Project te zeggen. Of eerder psychotic babble. Veel holle frasen, veel gedreig, veel stoerdoenerij, maar zo leeg als wat en met de diepgang van een plas water, net zoals hun grote leider, de Oranje Windbuil, met zijn totaal gebrek aan leiderschap. Twitteren is al wat hij kan. Zijn eigen vrouw kotst hem uit, haar lichaamstaal spreekt boekdelen.

   • q plan zegt:

    we zullen zien

   • q plan zegt:

    voor de duidelijkheid, het was trouwens een antwoord op een vraag van Ines
    en net zoals ik vermoed dat mijn mening u niet interesseert, interesseert de uwe mij ook niet. geef het door aan JS

   • Anonimus zegt:

    Bespaar je de moeite, het enige effect wat jij met je posts bij mij teweegbrengt is een geeuw.

   • Anonimus zegt:

    Deze reactie was bedoeld voor MAGA (mega) shit.

   • MAGA zegt:

    @Anonimus
    Om het met The Alan Parsons Project te zeggen:
    ‘don’t answer me’ en stel je niet op als ‘eye in the sky’ als je toch maar geeuwt.
    Want wat is het nut van een jouw gekwaak en wanhopige controlepogingen op deze blog?
    De machtige President Donald Trump vertelt je wat je bent;.

   • Anonimus zegt:

    Ik zou me pas zorgen beginnen maken als de Oranje Blaaskaak iets goed over mij zou zeggen. By the way, jij zal het wel nooit lezen (ik betwijfel of jij ooit langere artikels leest, al wat je kan is memes en clipjes lezen en posten), maar zelfs bij de conservatieven zijn er meer en meer mensen die hem een lafaard noemen, en een totaal gebrek aan leiderschap verwijten. Maar ach, blijf maar zwijmelen, als jij daarmee je tijd wil verspillen.

   • MAGA KAG zegt:

    Anonimus
    Ach weet u, die veronderstellingen, ik lees heel veel en ook alle artikels van JS.
    Wat u steekt is dat er, steeds meer trouwens, mensen zijn die de msm sprookjes verwerpen. U kan het moeilijk verdragen dat er andere meningen zijn dan de uwe.
    Die noemt u gezwets, gezeik enzovoort.
    Uw goed recht. Mij interesseert het geen jota.
    November wordt een harde maand voor u.
    Hopelijk gelooft u tot dan de msm fake news peilingen over pedo Biden.
    Des te harder is de klap op verkiezingsdag en een klein beetje leedvermaak is me niet vreemd.
    lieve groeten en MAGA en KAG. beste Anonimus.

   • MAGA zegt:
   • Anonimus zegt:

    @MAGA KAK; “Mij interesseert het geen jota”. Maar u blijft wel reageren op mijn posts. Tot in het diepste van uw ziel gekrenkt waarschijnlijk omdat ik Drumpf beledig.
    https://imgflip.com/i/1mahle

   • MAGA zegt:

    Ik reageer meestal wanneer u reageert, klopt.
    Ook dat doe ik wanneer ik wil, of niet, net zoals u.
    Gekrenkt tot in mijn ziel?
    Niet teveel projecteren; beste Anonimus.

    Ik zal u zelfs meer verklappen.
    Wat Trump betreft, als hij zou verliezen is dat maar zo, dat is democratie.
    Ik zou dat geen goede zaak voor de USA of de wereld vinden, dat is waar.
    Maar ik zie dat echt niet gebeuren, dat verlies.

    U staat er veel emotioneler in als ik en maakt zich aandoenlijk boos.
    Het verbaast me trouwens dat u me een ziel toedicht; ik dacht dat mensen die Trump steunen, de deplorables, geen ziel hadden, althans volgens de tegenpartij waartoe u behoort.
    Die ziel van mij zal dan wel gitzwart zijn volgens u; vermoed ik.
    Dan zeg ik, beste Anonimus :’Black souls matter!’, .

   • Anonimus zegt:

    De lengte van uw betoog spreekt wat u zegt – over dat niet gekrenkt zijn – wel héél erg tegen, om over de frequentie van uw Trump-posts nog maar te zwijgen. Volgens mij bent u nu nog aan het nahikken van het huilen.

   • MAGA zegt:

    Huilen omdat Trump blijft winnen? Van geluk dan?
    Nee nee, dat ziet u verkeerd, beste Marc, oeps macht der gewoonte; Anonimus bedoel ik.
    De volgende post iets beter?
    Anders weet u wat er volgt…

   • Anonimus zegt:

    Marc? Maakt me niet uit wat u me noemt, het zou ook Stijn kunnen zijn (wat het ook is). Maar ik vind het gewoon leuk Trumpisten te “koejoneren”.

   • MAGA zegt:

    Ah, ok, dat is wat u doet, “koejoneren”.
    Goed dat u het zegt want ik merk er niets van.
    U werkt wel op mijn lachspieren, waarvoor dank.
    Het is trouwens “koeioneren”; met een i.

    Het blijft grappig, zo’n nijdige, afgunstige anti-Trump trol, zoals u er eentje bent.
    Want niemand stopt The Great One, Donald J. Trump.
    Zeker sleepy, creepy pedo Joe niet.
    Nog een fijne nacht!

   • Anonimus zegt:

    “Trump is a liar. A pretender. Fabricator. Alternative Facts Creator. Con artist. Unapologetic. Snake oil salesman. Creates diversions to divert attention away from reality. Narcissistic. Will blame anyone but himself for a problem or mistake. Bullying is an effective tactic.

    He uses his lies as a coat of armor to become someone he’s not. He’ll fight like hell not to be exposed. Disagreeing with him is not accepted.”

   • Anonimus zegt:

    “The coronavirus outbreak has revealed the full stupidity, incompetence and selfishness of the president to deadly effect”. Richard Wolffe, The Guardian

   • MAGA zegt:

    fake news
    De gecontroleerde media vallen The Maestro 24/7 aan met leugens en gefabriceerde verhaallijnen.
    Zoals ik zei; november wordt een harde maand voor u;
    Hier sluit ik onze boeiende dialoog af, Anonimus.

    Zo komt er meer tijd vrij om de geweldige president Trump te volgen terwijl hij de deep state oprolt en er af en toe over te berichten.
    Het beste verder en hou de moed erin.

   • Anonimus zegt:

    Uiteraard, al wat jou en jouw Oranje Godje niet aanstaat, is fake news. Zo is het heel gemakkelijk. Ik durf trouwens wedden dat je die artikels niet eens gelezen hebt, waarschijnlijk is het niveau ook te hoog voor jou. Het is algemeen bekend dat Trump-aanhangers niet van de slimsten zijn. Het enige wat jullie kunnen is memes en Twitterberichtjes posten. Zoals ik al zei, de diepgang van een plas water. Puur populisme.

    Bye bye.

   • MAGA KAG zegt:

    bye bye, zuurpruimpje.
    over je laatste weddenschap en je veronderstellingen zegt The Donald tenslotte:

   • Anonimus zegt:

    Zielig, alleen maar met memes van uw Oranje Natte Droom kunnen antwoorden.

   • MAGA zegt:

    Zielig, alleen maar veronderstellen of suggereren dat uw tegenstander in een debat; iemand met een andere mening dan de uwe, een domme ‘deplorable’ is.
    Een zeer doorzichtige ad hominem.
    Maar goed, als u zich daar beter door voelt, het is u gegund.

    Anonimus, het was me een genoegen maar u gaat mij en vele anderen niet van gedachten doen veranderen.
    Maak uzelf maar wijs dat we allemaal te dom zijn. Klaag en zeur erover.
    Dat helpt niet, de oranje oppergod wint, alweer.
    Niet te bedroefd of verzuurd zijn, dat is het allemaal niet waard.

    En…u krijgt hierna het laatste woord, indien u dat wenst.
    Ook dat helpt geen mallemoer.
    Fijne dagen gewenst! Ook na november. groetjes

 12. bang genoeg? zegt:

  filosoof over corona

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Een hoogleraar filosofie?

   Betekent dat niet dat dat hij deel uitmaakt van “hun” instituut, de universiteit, waar ook de “viroleugenaars” werken? Dat hij gecontroleerde oppositie is, een disinfo agent/shil die waarschijnlijk op de loonlijst staat van George Soros en de, euh, wat is het codewoord nu weer…? Oh ja, de “globalisten”!

   Of gelden er andere criteria voor kennissociologische kritiek wanneer iemand jouw narratief lijkt te bevestigen, want [redenen] zie je?

   • bang genoeg? zegt:

    jij projecteert als een gek en bent paranoïde.
    en, jammer dat ik je er weer mee moet confronteren, de pretsigaret en ander lekkers hebben je hersenen aangetast.

    wat ik zo grappig vond is dat je frontaal in de aanval ging tegen die Seraphim.
    die mens had het aangedurfd op, wat jij als je privéterrein beschouwt, zijn christelijk geloof te uiten. Zonder dat te willen opdringen en respectvol tegenover andersdenkenden.
    Hij hield het wijselijk voor bekeken na 2 van jouw giftige uithalen.
    Je spreekt nu ook al in naam van JS in jouw assumptie van zijn opzet van deze blog en daar zijn, volgens jou, geen andere meningen welkom. Terwijl die net leerzaam zijn.

    “Als je hier dan ongevraagd komt leuren met je universalistisch religie.” schreef je
    terwijl jij hier onsamenhangend over sjamanen, boeddha, aquarius, synchromystiek en de chinese politiestaat etc. komt leuteren.
    Onverdraagzaam; inconsequent, onlogisch. Zo stel je je op, als een hypocriet met twee maten en twee gewichten voor jezelf tegenover anderen. iedereen is een boomer, een vijand, en jij bent zelf een magische sjamaan/ stervende zwaan
    ook voor mij was dit de laatste reactie op je gebazel.
    je krijgt het laatste woord, als je dat wil. iets met boomerressentiment of zoiets, veronderstel ik?

    je hebt je erin gespecialiseerd mensen te schofferen en weg te jagen. proficiat!
    Seraphim had gelijk, je bent puberaal, grow up, want je bent verwaand en denkt alles te weten
    net dat zijn de kenmerken van…een vervelende, onuitstaanbare puber.
    toch een goede nacht en tot nooit meer.

   • Kustem zegt:

    Kontmans
    Jouw narratief zal niemand ooit bevestigen.
    Alvast een zorg minder.
    Oei, noemde ik je daar zonet ‘kontmans’?
    Werkelijk ongehoord en beneden je waardigheid.
    Dat bespaart me dan gelukkig je diepgaande inhoudelijke analyse, wannabe dokter Fraud.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    OK dan, Typhoid Benny van de conspiracy YouTube autoplay, ik ben de paranoïde gek, genoteerd.

    Je belooft daarnaast steeds dat je niet meer op mij gaat reageren, maar toch blijf je het doen… zou misschien een effect kunnen zijn van de toenemende 5G-straling, denk je niet? Tijd om Bennytown op te richten, naar het voorbeeld van Jonestown, vrij van mondmaskers, vaccins, 5G, George Soros en de Jo… euh, de “globalsiten”. Dat gaat nog grappig worden.

   • bang genoeg? zegt:

    Weer niet goed gelezen, supersjamaan.
    Je projecteert, pro-jec-teert, als een gek, dat betekent niet per se dat je gek bent.
    Ik ken je gelukkig niet goed genoeg om me daar een idee van te vormen al uit je je, op zijn zachtst gezegd, onsamenhangend en ietwat wanhopig.
    We doen allemaal gekke dingen.
    Dat moet jij, als hoogbegaafde medicijnman van de woordenbrij, toch weten.
    Al stel je je vrij rigide en paranoïde op.
    En we weten allebei hoe dat komt, wonderdoener.

    Je demonen winnen het voorlopig moeiteloos van je omdat je zo arrogant en zelfgenoegzaam bent.
    Dat hoor je niet graag maar ik zeg het je tenminste.
    Begin nu maar met je one-man uitlach-comedyshow.
    Je hebt nog uren de tijd, boomer. The floor is yours.

 13. Anoniem zegt:

  Van a-z, bang genoeg, seraphim? Wisselen van alias zoals wij van onderbroek.

  • a-z en bang genoeg? zegt:

   ben blij dat u nog van onderbroek wisselt.
   dat doen er velen al niet meer.
   is Anoniem trouwens een alias en wie zijn die wij waarover u het heeft?
   a-z en bang genoeg zijn twee aliassen van mezelf en ik heb ook al anoniem gepost door gewoon op ‘reactie plaatsen’ te klikken, so what?
   kijkt u naar aliassen of leest u de reacties, gebaseerd op inhoud of gebrek daaraan; wat me eerder de bedoeling lijkt?
   van alias wisselen, per onderwerp of reactie, doen hier verschillende mensen.
   is dat ook al ‘verboten’!!
   Seraphim ken ik niet en ben ik niet. pech voor u, al maakt het geen zak uit.
   de beoogde censuur komt er toch niet hoor.

 14. dzjakkedzjakke zegt:

  “Want zoals geweten zwijgt Filip als vermoord wanneer het gaat over de strapatsen van zijn illustere voorvader, wiens inkomsten uit rood rubber nog altijd een aardig spaarpotje uitmaken voor de huidige fietsfamilie.”
  Mijnheer Sanctorum, uw blog wordt zelfs in die kringen gelezen en gewaardeerd!
  Het is eindelijk zover: “Koning Filip betuigt zijn “diepste spijt” aan Congo aan voor de geweld- en gruweldaden die onder het bewind van Leopold II, zijn bet-overgrootoom, werden gepleegd.”
  Hier is de blijk van de diep-menselijke gevoelens die onze monarch koestert, en waarvoor we dankbaar en fier mogen zijn. Nooit zoiets gehoord van de kleinkinderen van Stalin, Churchill, Rhodes, enfin, een hele lange rij.
  Blijven hameren, mijnheer Sanctorum, spijker gaat er ten lange leste toch in!

  • Anoniem zegt:

   dat die familie zich verontschuldigt is niet meer dan normaal.
   is dat uit medemenselijkheid of tactisch en onder druk van de poco lobby?
   allemaal best, van mij mag het zolang herstelbetalingen maar uit hun diepe zakken komen.
   ik voel me helemaal niet aangesproken.
   wij gewone Vlamingen zijn al jaren contractslaven in eigen regio en bewegingen als blm draaien rond heel andere thema’s dan ‘bevrijding’ van zwarten.
   ze werken net meer racisme in de hand.

  • Eric zegt:

   “Nooit zoiets gehoord van de kleinkinderen van Stalin, Churchill, Rhodes, enfin, een hele lange rij.”
   Evenmin iets gehoord van de nazaten van de profeet Mohammed, of van die van Gandhi, Pol Pot en Che Guevara, of van Obama, Sarkozy, Merkel en ander tuig.

 15. Boomer zegt:

  Onze royal betuigt diepe spijt maar de Congolezen verwachten enkel kassa, kassa.
  Ik heb er helemaal geen boodschap aan dat de Saksen Coburgs spijt betonen voor de strapatsen van hun voorgangers, maar dat wij er financieel voor zouden moeten opdraaien is geen brug maar een heel continent te ver, hierover zullen nog heel veel noten gekraakt worden.
  Hopelijk beginnen de keuterboeren eindelijk eens na te denken als ze naar dat stemhokje trekken alhoewel ik ernstig twijfel of ze in staat zijn om te denken als ik hun gedrag tijdens de Corona soap bekijk.

 16. Anoniem zegt:

  Zou pvh ziek zijn?

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   De Congolezen hebben PVH meegenomen naar Kinshasa om in een mensentuin te zetten ter vermaak van de lokale notabelen. “Vlaamse Vlerk”

   • Anoniem zegt:

    Hadden ze u ook maar meegenomen, dan hadden jullie nu eindelijk een publiek naar maat. En was er hier een weldadige positieve rust.

   • account anoniem zegt:

    amen anoniem
    2 dikkenekken tegen mekaar laten zaniken in een klein kotje.
    zijn prijs absoluut niet waard maar wat een..
    boomerressentiment in actie!

   • Ines zegt:

    Mijn ecosofisch begrip gaat zover om te weten dat er uw tuin, terrasbloempot of balkonplantbak enkel en alleen maar veredelde pisbloemen groeien.

  • Li de klootzak zegt:

   Nee hoor. Maar ik heb niks te zeggen. Alle wetenschap is reeds aan bod gekomen.
   Hele pagina’s vol. Ze slagen er soms wel eens serieus naast maar zo geraak ik soms wel aan prachtige foto’s van naamgenoten. Akkoord. Die vent is ook afgezwaaid bij de blauwe garde. Maar dat betekent niet dat ze met hun drollen naar mij moeten smijten.
   Het enige wat wij gemeen hadden/hebben dat hij ook gezegd kan hebben :”Kust eens ferm mijn kloten”. Ik vermoed dat toch. Ik zou het toch logisch vinden.
   Maar ik rijdt niet rond als ijskreem verkoper in een oud vehikel die vergeet van zijn ploat af te zetten.
   In winterperiode mag hij gerust blijven roepen : oud ijzer, oude aluminium; oude fietsen; oude ijskasten en frigo’s en al de rest.
   Maar sommigen; aanwezig op dit dagboek van Johan; horen die verschillen niet.
   Hun gebrul overstijgt andere reclame.
   En nu ben ik weer weg. Ze zitten nog met een rest drollen en van mij mogen ze zie naar anderen hun kop smijten. Opgepast wel hoor zeikers. Ik heb wel een naamgenoot.
   Dus je gaat wel dubbel zoveel kunnen vinden voor eventueel gebruik.
   Ik ben Li de Zinees! Even uitrusten en nuchter worden want anders worden jullie nog wakker in andermans bed. En hoever staan jullie met de verdediging van de Flamands tegen de Franskiljons? Al enige vooruitgang geboekt ?
   Ik merk er niet veel van. Maar…. ik vergis mij natuurlijk.
   Ontwaakt; gij dapperen uit de verzopen polders; het platte land van Jacques.
   Wees plat en zever verder.

   • Li van hierneffens zegt:

    En voor de kommaneukers is het “ik rijd” natuurlijk

   • Kustem zegt:

    Li pipi mensen, altijd een verrijking en het zonnetje in huis.
    En nu maar schoffelen tussen de pisbloemen en de mesthoop; vent.
    Met een lach op de lippen, zoals altijd.

 17. Christel zegt:

  Hebben jullie niks beters te doen? .
  Al dat getrump…Van Amerika overgewaaid: fastfoodketens, pussy hats & #MeToo, BLM- en beeldenstorm, identiteitspolitiek en verregaande politieke correctheid… Nee, bedankt.
  En wie zou hier dan wel geschikt zijn als president(skandidaat)? Dream on.

 18. dzjakkedzjakke zegt:

  Lang geleden, Christel.
  U ziet, hier is nog niets veranderd.
  Herinnert u zich nog het onderwerp van deze blog, na het lezen van al deze lamentaren en het uitkijken van het prentjesboek?
  Op zijn boers gezegd, dat is hier nog altijd een mesthoop met een stuk of vijf hanen.
  Ikzelf incluis – dat spaart de anderen een hoop werk.

  • Anoniem zegt:

   de koning fietst is nu niet meteen een inspirerende topic

   • dzjakkedzjakke zegt:

    De koning drinkt, de koning slaapt, (LouXIV) de koning fietst (Flp I): Er staat nog iets onder de titel. Vanalles. Daar zou het over moeten gaan. Of moet mijnheer Sanctorum stukjes schrijven à la …. ?

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Oh ja, voor u erover begint, ik ben geen moderator en ik kan het niet beter en ik heb hier niks te vertellen. Werk bespaard.

   • Anoniem zegt:

    ik heb het stuk ook gelezen maar het is nu eenmaal een kenmerk van commentaarsecties dat ze soms snel off topic gaan.
    de enige moderator hier is PVH, die JS blindelings vertrouwt…
    grapje, voor u daarover begint

 19. Ines zegt:

  @MAGA ok, we zullen zien maar ik vrees dat er weinig groten der aarde ooit een gevangenismuur van binnen zullen zien. Bernie Madoff was een van de weinigen en laatsten die echt is gestraft. Internationale straftribunalen bestaan ook alleen maar voor Afrikaanse en Balkan oorlogsmisdadigers. Bush en Blair lopen vrij rond. We zien hoe alle wangedrag van Trump hem nauwelijks politiek schaadt. Hij zei zelf ooit dat hij zelfs iemand zou kunnen doodschieten en ermee wegkomen. Ook de rist scandaleuze boeken van misnoegde ex-ministers lijken niet aan hem te kleven. Voorlopig zeer goed beschermd door de GOP maar de dissidente stemmen binnen die partij beginnen zich te roeren. Een oprechte vraag naar u toe: wat ziet u in Trump waar iedereen over heen kijkt?En denkt u echt dat een Trump met veel macht enige positieve invloed zal genereren op uw en mijn onbetekenend leventje. Ik zie voor Europa alleen maar negatieve gevolgen. Voor de rest: het is mentaal niet gezond om ideologisch zo verknocht te zijn aan politici en partijen. Zelfs als u zich binnen extreemrechtse kringen beweegt, waar personencultussen de norm zijn, moet ik u erop wijzen dat u vastzit in een verregaande, bijna rituele vorm van persoonsverheerlijking

  • MAGA zegt:

   Ines
   Ik begeef me niet in extreem-rechtse kringen.
   Geen enkele politicus of “activist” behoort tot mijn vriendenkring.
   Tenzij u voor VB stemmen, bij gebrek aan beter, zich in extreem-rechtse kringen bevinden noemt maar dat dan is uw definitie (ik weet niet of u dat vindt natuurlijk).
   Ik heb geen lidkaart of zoiets.

   Om op uw vraag te antwoorden.;
   Trump is zowat de enige die alle krankzinnige NWO organisaties keer op keer op hun nummer zet.
   Het enige wat tussen een wereldwijde pseudo-groen-communistische vijandige overname staat is de stugge houding van Trump tegenover die utopische gekken..
   De deep state, aangestuurd door oligarchen, vecht voor hun voortbestaan via ontelbare false flags, valse beschuldigingen en door voornamelijk zes mediaorganisaties gefabriceerde fake news verspreiding.

   Terwijl Trump opkomt voor Amerika, wat zijn job is, breken de democraten alles af.
   Keer op keer gaan ze op hun bek omdat er gelukkig nog hogere rechtscolleges bestaan die de verhaaltjes van de deep state ratten, bij gebrek aan bewijs, naar de prullenmand verwijzen. Recent kwam bijvoorbeeld General Flynn vrij.

   Obama was pas bezig en kreeg de Nobelprijs voor de vrede.
   Zijn verdienste? Hij is zwart al heeft hij een blanke moeder.
   Nochtans is zijn erfenis niet echt vredelievend te noemen.
   Trump probeert de eindeloze oorlogen te beëindigen en dat zint de neocon oorlogszuchtigen niet.
   Als Amerika valt, valt de vrije wereld.
   Dat beseffen veel te weinig mensen.
   Daarom steun ik Trump en ik vind het erg grappig dat daar zo hysterisch wordt op gereageerd door een aantal mensen op deze blog.
   Daarom doe ik er soms een schepje bovenop in mijn posts.
   Tot zover mijn antwoord.
   Over de Q beweging kunnen we het ook ooit wel eens hebben indien u dat wenst maar pas na de verkiezingen zal u daar meer concrete actie zien.
   Info daarover, bij interesse, vindt u op https://qmap.pub/
   Groeten.

   • MAGA zegt:

    stuk uit recent q drop als voorbeeld
    wees gerust ik ga ze hier niet beginnen posten
    daar zijn q boards voor

    What happens when 90% of the media is controlled/owned by (6) corporations?
    What happens when those same corporations are operated and controlled by a political ideology?
    What happens when the news is no longer free from bias?
    What happens when the news is no longer reliable and independent?
    What happens when the news is no longer trustworthy?
    What happens when the news simply becomes an extension/arm of a political party?
    Fact becomes fiction?
    Fiction becomes fact?
    When does news become propaganda?
    Identity creation?
    How does the average person, who is under constant financial stress (by design), find time to research and discern fact v fiction?
    Majority of people more prone to believe someone in power sitting behind a big brand ‘news’ name?
    Do people [human psyche] tend to follow the ‘majority/mainstream viewpoint’ in fear of being isolated and/or shunned?
    ‘Mainstream’ is used for a reason [dominate trend in opinion].
    [If majority of people believe ‘x’ then ‘x’ must be validated / true]
    Why do ‘mainstream’ media heads, within different orgs, always use the same keywords and/or catch phrases?
    Coordinated? By who? Outside entity providing instructions?
    Do they count on the fact that people [human psyche] are more prone to believe something if heard over-and-over again by different ‘trusted’ sources?
    Do ‘echo chamber’ tactics provide validation / credibility to the topic/point being discussed?
    Threat to intellectual freedom?
    Would control over[of] these institutions/organizations allow for the mass control of a populations viewpoint re: a desired topic?
    Read again – digest.
    Would control over[of] these institutions/organizations allow for the mass control of a populations viewpoint re: a desired topic?
    THINK BLM PUSH EVERY 4-YEARS.
    Logical thinking.
    Why, after the election of 2016, did [D]’s and media corps jumpstart a [coordinated & planned] divisive blitz intended to create falsehoods re: illegitimacy of election, character assassination of POTUS through sexism, racism, every other ‘ism’?
    How much of the population still believes POTUS colluded w/ RUSSIA due to MSDNC 365-blitz?
    No MSDNC retraction of POTUS_RUSSIA collusion narrative [propaganda]? _why?
    Pre/post 2016 election?
    Why were[are] violent [masked] terror orgs such as Antifa immediately created/funded and allowed to operate within [D] controlled cities [safe-zones]?
    Why were these orgs tasked w/ immediate intimidation/shut down of any pro-POTUS rally[s] and/or events?
    Why were marches immediately organized to counter and silence pro-POTUS rally[s] and/or events?
    Why were marches immediately organized which divided people into sex/gender, race, [ism]?
    When you control the levers of news dissemination, you control the narrative.
    Control of the narrative = power
    When you are blind, what do you see?
    They want you divided.
    Divided by religion.
    Divided by race.
    Divided by sex.
    Divided by political affiliation.
    Divided by class.
    When you are divided, and angry, and controlled, you target those ‘different’ from you, not those responsible [controllers].
    Divided you are weak.
    Divided you pose no threat to their control.
    When ‘non-dogmatic’ information becomes FREE & TRANSPARENT it becomes a threat to those who attempt to control the narrative and/or stable [livestock kept – sheep].

   • MAGA zegt:

    recente

   • Ines zegt:

    Bedankt voor de link. Altijd geïnteresseerd in nieuwe politieke fenomenen maar sommige grondbeginselen ga ik nooit afvallen. Een daarvan is: de staat heeft het volk nodig, niet omgekeerd. U bent in de waan dat q tot het volk behoort terwijl hij een sturend element is van de macht. Trump heeft met succes een digitale emocratie(fact becomes fiction, fiction becomes fact) geïnstalleerd als in vrijheid en welvaart levende mensen aan de andere kant van de oceaan zich met hart en ziel laten inlijven in zijn propagandamachine. Grts en veel sterkte in November.

  • MAGA zegt:

   Ines
   In Amerika is er momenteel enkel de enkel de keuze tussen linkse anarchie, chaos en destructie doorspekt met groen-communistische ideologie en id-politics en de ‘populist’ (blijkbaar een scheldwoord) Trump.
   Die linkse neo-Marxistische neputopie is de ware propagandamachine die de universiteiten verkankert en de media stuurt inclusief censuur, pensée unique en de beeldenstorm.
   Trump staat, als lomp gewicht, in hun weg en ze geraken er niet door behalve hier en daar met afbraakpolitiek. Hij staat daar dus goed; oranje of niet.

   Zoals ik hierboven al schreef in een discussie met een lieve en aangename blogbezoeker.
   Als hij verliest is dat maar zo, dat is democratie, al zie ik het, ondanks valse peilingen zoals destijds met Killary, niet gebeuren.

   De harde realiteit is dat alleen de ‘good guys’ in de US army een vuist kunnen maken tegen de globalistische monsters. Dat is de Q operatie achter de schermen.
   Tenzij u hier Chaz of Chop zones wil is het daarom van belang dat Trump wint en dat ook Europeanen hun autonomie, zelfrespect en ballen terugvinden.
   Dus, inderdaad, november is belangrijk.
   Spannende tijden voor de mensheid.

   U stelde me een vraag die ik denk beantwoord te hebben.
   Wat me zou interesseren is hoe u het dan ziet.
   Zou u liever Biden of Killary als president(e) zien? Wat is uw oplossing?

   • MAGA zegt:

    enkel de teveel

   • Ines zegt:

    Hillary Clinton is een schim van het verleden en Biden is een voorzetting van Obama.Te intellectualistisch en te soft. Ik vind het jammer dat Sanders de nominatie verloren heeft, zijn ideeën spreken mijn het meest aan. Het verschil tussen en u en mij is dat u Trump ziet als een outsider die het moedig opneemt tegen de corrupte elites terwijl ik hem zie als de laatste stuiptrekking van het gedateerde wereldbeeld waarin de (bange) blanke man de maat der dingen is. Er is sinds zijn aantreden inderdaad door de pers in het algemeen disproportioneel veel aandacht naar zijn persoon gegaan en minder naar zijn “beleid” maar dat heeft hij over zichzelf afgeroepen door zich altijd inconsistent, onvoorspelbaar en schofferend te gedragen om zijn onwetendheid te verbergen. U ziet dat als rebels, ik zie een leider die binnenlands een spoor van vernieling heeft achtergelaten. De Corona crisis heeft zijn onkunde ontmaskerd, wat u weer gaat ontkennen maar de cijfers spreken voor zich.

   • MAGA zegt:

    Dat is uw visie, alle respect daarvoor.
    Covid is een moeilijke, China dreigt nu al met een tweede golf van ‘swine-flu’.

    Maar nu de oplossing?
    De diagnose maken van wat er fout gaat is interessant maar wat is uw alternatief?
    BLM de boel laten overpakken, de economie vernietigen en de gehele Westerse beschaving met de grond gelijk maken?
    Vergeet dan ook sociale zekerheid, gezondheidszorg en vrije meningsuiting.
    Wat stelt u voor?

 20. dzjakkedzjakke zegt:

  Waar blijft het klimaat-topic toch ?

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Oh ja, ik heb niet te bepalen waarover het hier moet gaan, wie denk ik wel dat ik ben?
   Ik ben een…..(invullen aub, hoe meer bagger, hoe opgeluchter van uw frustraties.)

   • Anoniem zegt:

    kom kom dzjakke
    qua bagger laat u zich ook niet onbetuigd
    ik ben in een goede bui
    u bent een …echte schat!
    is dat niet nog erger?

  • Anoniem zegt:

   Greta heeft het ingeslikt

 21. Li de zeveraar zegt:

  Ikke ook. Misschien gaat zij ooit meer verstand krijgen en beseffen waar het om draait in de echte wereld. Geen oneer. Ik heb dat ook moeten leren. Op de goeie plaot springen en meedraaien in de goede richting. De rest is bijzaak.

 22. Ines zegt:

  @MAGA: BLM wil de boel niet overnemen, dat is meer een # dan een echt fysieke beweging. Dat er wat beelden onderweg sneuvelen,ik ben daar ook niet voor(beter is de monumenten voorzien van teksten met historische duiding) maar het duwt mensen wel met de neus op de historische feiten. Allez, Leopold II en Churchill (grote voorstander van de eerste concentratiekampen ooit tijdens de Boerenoorlog) horen niet op een piëdestal, Duitsland doet dat ook niet met Hitler. De westerse wereld zal niet vergaan als Trump er niet aan te pas komt, integendeel hij heeft de westerse wereld meer dan wie ook verdeeld door de Navo te verzwakken en oude allianties op te zeggen. Europa interesseert hem geen zak. Trump vecht niet voor uw belangen maar enkel en alleen voor zichzelf en zijn beschutte-werkplaats-dynastie. Ik kan u aanraden een boek te lezen van Geert Mak om u een beeld te vormen van de ware toestand van de Amerikaanse samenleving. Het rijkste derdewereldland. Het grootste probleem is de sociaal-economisch ongelijkheid die Trump heeft uitgediept. Dus nee, geen Trump hopelijk in November want hij is een groot deel van het probleem.
  https://www.demorgen.be/cs-b89b2f56

  • MAGA zegt:

   Trump vecht niet voor mij of voor Europa, dat klopt.
   Dat is hetgeen onze nationale en Europese leiders zouden moeten doen.
   Die zadelen ons echter op met een ongebreidelde migratie en een krankzinnige green deal. Hij is ook minder oorlogszuchtig dan zijn voorgangers.
   Ik zie geen alternatief in de USA voor Trump.
   Zijn tegenkandidaat kan niet eens een eenvoudige zin formuleren.
   U bent fan van Bernie, prima, die zit echter niet meer in de race en persoonlijk ben ik absoluut geen fan van zijn communisme light.
   November zal het leren. Verliest hij; dan is dat maar zo. Ik zie het niet gebeuren maar het is afwachten.
   U vroeg ook naar Obamagate; wat is het eigenlijk?
   Q bericht er regelmatig over en
   Deel 1 van een driedelige reeks waarvan delen 2 en 3 nog moeten worden gepost vindt u hier: groeten

  • Eric zegt:

   Haha, Ines haalt haar mosterd bij Geert Makak ! Nu wordt alles echt duidelijk. Als Geert Makak positief over Trump zou geschreven hebben hadden ze hem hier gewoonweg niet uitgegeven. En dan had Ines Geert Makak nooit kunnen lezen. Dus ze leest de dingen die haar voorgekauwd worden. Dat is niet slim, Ines, echt niet.

 23. Li de zinees zegt:

  Negeren fluvianisten. Negeren! Niks stimuleert beter de tong van dezen die kunnen braken maar niks willen vertellen.
  Ofwel zitten ze wel met een druiper ofwel is er de vrees dat ze stikken in hun speeksel.
  Zo wel van boven als onderaan vertoeven ze dus in nattigheid.
  Ik ga de uitblinkers niet stimuleren. Bij het vernoemen van hun naam voelen ze zich zelfs geflatteerd. Feitelijk is het een eigenaardig verschijnsel. Zoveel te minder de vermeende Vlamingen in de pap te brokken hebben zoveel harder de schreeuw om pampers wordt.
  Het ontwaken gaat verschikkelijk worden. Eerst nog hun platte land redden. Europa kwijt zich al wel van die taak. Nu nog de opportunistjes aan de goede kant van de samenleving krijgen en de postjes kunnen opnieuw verdeeld worden. Spijtig dat Frankenstein dood is. We zoeken een verse.
  Het wordt wachten op een fris onweer want we hebben de bliksem nodig voor de schepping van de levende dode.
  De doden hebben we reeds in overtal. Maar het probleem is dat grafdelven werken is.
  En ze vinden dus moeilijk kandidaten voor de job. Zou het dan toch een niger(iaan) worden?
  Er moet nog over de voorwaarden van het contract onderhandeld worden.
  Maar de schrik zit er in dat er moet bijbetaald worden voor de eer. Want de kas is leeg.
  Komaan he ventjes. Is er nu geen enkele nobele Vlaming te vinden? Zet U er over en zoek niet verder naar echte Euro’s. Die zijn op. Foetchie!
  En zelfs collaborateurs zijn geen kandidaat meer. Dat beteken dat de wervingsvoorwaarden van Hitler schappelijker waren. Het betert er niet op. Toen volstond de partijkaart van één partij.
  Nu moet je de stock van hele Aldi al aanschaffen. De eerste kopen en de tweede krijg je er gratis bij en de derde mag je aan een vriend geven. En zelfs maar één betalen!
  Dat is geen koppelverkoop meer maar kweddelverkoop.

 24. Li de zinees zegt:

  Dat betekent heb ik zonder “t” geschreven om de zeveraars niet te sparen.
  Dan kunnen hun schoenen terug vol lopen.

 25. Li de zinees zegt:

  Amerika slaapt nog. Het is dus nog even wachten op nieuws van Troemp. Af en toe krijg ik zijn opvoeringen voorgeschoteld. Zelfs via dit forum. Maar ik beleef er weinig plezier aan.
  Het eindigt steeds met het tonen van een hoop stomme koppen die niet beter weten dan “yaah” te roepen. Feitelijk missen wij echt de schilderijen van Jeroen Bosch. Zo die zich opnieuw kunnen uitleven! Dus het wordt wachten op Troemp. Op de nieuwe dag en een nieuw geluid.
  Feitelijk heeft hij wel gelijk. Hij geeft wel toe dat hij onnozel doet maar hij voegt er wel aan toe dat zijn concurrentie bestaat uit aftandse debielen. Zolang de steenkool bovenaards ligt in zijn land en ze het zwarte goud nog onbeperkt mogen opstoken zal niemand hem tegen spreken.
  Dat de methaan vrij komt uit de toendra zal hem een zorg wezen. De Eskimo’s laten hun ouderen toch ook doodvriezen als ze niet meer mee kunnen.
  Dus voorlopig bij gebrek aan beter fake nieuws van de VRT en geen “Familie-fratsen” van VTM is er niks te beleven in dit “Platte land”. Dat die oude zeur ontsnapt is aan Piet Hein is warempel het enige mirakel dat nog vertoond wordt op de Vlaamse TV. Mocht ik dergelijk schepsel in mijn familie gehad hebben dan zou ze lang in een verzorgingsinstelling zijn ondergebracht. Opgeruimd staat netjes.
  Van arremoede zal ik het even hebben over plaatselijke dorpspolitiek. Na het debacle in de VU bleef er een plaatselijk restant over gemangd met welgekomen overlopers. En dan waren er de verkiezingen.
  Er werd een grote debatavond ingericht door het ACV. Buiten de partijraad werd er door de tenoren achterbaks besloten dat er een debiel de VU zou vertegenwoordigen.
  Maar deze stuurde…..zijn kat. Zijn excuses waren dat hij toch niks kon vertellen want hij had het beleid; dat er voorheen was toch zelf bepaald als Schepene!
  Ik heb dan maar die zielepoot vervangen. Anders was het affront te groot geweest want ik was ook aanwezig in die debatzaal.
  Maar de uitgebouwde planning door anderen viel dus in duigen. Dat was niet voorzien.
  Ik heb er ook mijn conclusies uit getrokken en in een volgend leven verder bedankt voor de eer.
  De VU heeft nog proberen aan te modderen. De kandidaat-zakkenvullers hebben gesparteld tot hun broek afviel. Ze dachten via een inbraak hun haring verder te kunnen braden bij de NVA.
  En……. ze zijn buiten gevlogen en masse. Eindelijk! Men kan opnieuw beginnen van nul?
  Met heel Antwerpen maar niet meer met den deze. Nee bedankt hoor. Modder maar verder.
  Wel weet ik een zaak met zekerheid. Goooooote leiders houden niet van voetvolk dat hun plannetjes doen mislukken. Opzij gaan staan en deemoedig uw klak in de hand houden en uw paternoster prevelen is aanbevolen. Op naar de volgende generatie. Wat zal het worden? Na vier generaties mag het dus stoppen. Kwakende kikkers en overlopers hoef ik absoluut niet meer.
  En de VU? Ten grave gedragen door een volgende grooooote leider?Er zitten er misschien nog een paar in het struikgewas. Het is wachten op de volgende sjamaan die zal uitpakken met Vlaaamse grootsheid. Uitpakken? Spartelen om aan de trog te geraken en blijven.
  Voor mij hoeft het niet meer. Van mij mogen ze veel Vlamingen een Cola sprietje in hun gat steken en opblazen. Ik heb nog patattengrond genoeg om hen te begraven.
  De enige die ik dus mis is dus Jeroen Bosch. Ik kocht er direct een schilderij van.
  Om er mij dagelijks aan te herinneren dat ik in het platte land leef. Jacques Snotneus zong er steeds over. En gelijk had die.
  Zou Troemp al wakker zijn? Ik vermoed dat het in de USA er hetzelfde aan toe gaat.
  Laat maar komen! Wij zijn erger gewend.

 26. Li de vleermuiskweker zegt:

  Geen reactie. Klassiek! Niks gehoord en niks gezien. Tot straks. Wanneer start de volgende toogpraat? Het Vlaamse heir staat immers pal! Johan vertel nog eens iets! Want anders val ik nog dood van verveling. Eenmaal ben ik al ontsnapt. Ik heb dringend verzet nodig. Anders duurt de dag te lang en stijgt mijn bloeddruk te veel. Gij kunt dat diplomatisch halfuurtje beter opvoeren als ik.
  Dus waarop wacht je? Het plebs wacht in spanning. Zorg voor voldoende controverse zodat iedereen wel zijn zegje kan doen. Dat lucht op. Anders wordt het hier troosteloos. Bij een goede pint bier hoort de nodige dosis toogpraat. Zo niet stappen we allemaal op het vliegtuig en gaan we allemaal ons emmertje corona scheppen in het buitenland. Maak je geen zorgen. Onkruid vergaat niet. Dus we komen terug om hier te sterven als het moet of nog kan. Wij zijn trouwe Belgen.
  Het vaderland geniet van onze eeuwige trouw.

 27. Li de barmhartige Flamand zegt:

  Voila. De reacties van echte Vlamingen tellen voor twee.
  Over democratische inhoud spreek ik mij niet meer uit. Dat is democratie in België.
  Even vergeten nog. De beloning van degene die zijn kat stuurde naar de debatavond volgde wel even later.
  Zijn zoontje kreeg een jobke aan de stad. Maar deze vloog ook al buiten aan de stad. De zoveelste.
  Hij was ook te hoog verheven boven het plebs en was niet aangeworven om te komen werken.
  Zeikblaas? Gij kunt ook niet beter als schelden? Durf je de reden vermelden?
  Kom op vent. Ik heb één van mijn redenen vermeld. Wees eens moedig en vermeld uw reden.
  Of zwijg. Je moet er hier geen dierenasiel van maken. De VU is dood. Uw blaffen heeft geen enkele zin meer. Ben ik soms een zeikblaas omdat ik acheraf als compensatie (?) een tweede plaats aangeboden kreeg op de VU-lijst? Sorry hoor. Ik wist dat die plaats niet meer verkiesbaar zou zijn. En wie kreeg gelijk? Ikke vriend. Niet gij! Daar was jij te stom voor om dat te beseffen.
  Maar kom. Speel eens met open kaart. Zeg eens wat er echt op uwe lever ligt. Durf eens B te zeggen of ken je alleen de eerste letter van het alfabet? Ik denk dat er nog anderen benieuwd zullen zijn. Hang je graag mee de vuile was buiten? Ik heb nog voorraad hoor.
  Vertel ze maar eens waarom volgens U de Aarschotse VU bestond uit de enige unieke echte Vlamingen. Waarom vlogen ze dan recent allemaal buiten bij de N-VA?
  Of is dat ook een leugen weeral? Moa vent toch! Ik heb echt compassie met U.
  Zeveren en niks vertellen kan iedereen. Ben jij de haan op de mesthoop die nog komt kijken of er pieren achtergebleven zijn? We zullen het nooit mogen weten waarschijnlijk.

  • account blogpaus zegt:

   Hey, Neverending story.
   Waarom ik je een zeikblaas noem wil je weten?
   Je zoutloze verhaaltjes spreken voor zich.
   Verveel je je zo erg dat je alleen nog braaksel lost of is je pensioen er alweer doorgedraaid door bij de wijven te gaan lossen?
   De VU, alsjeblieft, vijgen na pasen; vent.

   • Li de zinees zegt:

    Weer een hoogstandje van Aarschots vernuft. Dat is typisch voor dat volk hier.
    Veel lawaai en stoere taal over hoeren. Maar ondertussen kregen ze toch de naam van de kasseistampers. De helden gingen niet alleen meevechten met Napoleon.
    Op zeker ogenblik werd hun stad geteisterd door dieven en voetbranders. Er werd besloten een burgerwacht op te richten. Ze hebben nooit iemand gepakt of het zou langs achter moeten gebeurd zijn. Van een aars schot kennen ze wel de knepen van het vak.
    Maar nu verder over die burgerwacht. Na veel toogpraat en zattigheid; zoals je merkt in voorgaande reactie; kregen ze schrik als de helden naar huis moesten.
    Ze vonden er niet beter op dan hard op de kasseien te stampen zodat de dieven bij tijds konden gaan lopen. Daarom kregen ze de naam van kasseistampers.
    Feitelijk was dat niet nodig. Want balken als ezels kunnen ze nog beter. En dat hoor je beter en verder bij nacht. Mooie foto hoor! Dat wijst op niveau.
    Genomen in de Aarschotstraat? Er zijn er nog andere hoor. Maar die namen kun je niet onthouden zeker? Te moeilijk! En dan nog meestal in het Frans.
    Ja vent. Je schiet hier weer een arend af. De hoeveelste al?
    Ga uw duiven melken. Dat kan je veeeel beter dan in debat gaan.
    Een verse pamper nodig misschien? Moet ik hem persoonlijk brengen?

 28. Li de zinees zegt:

  En nu verlaat ik Sanctorum zijn bordeel. Ik heb hem nochtans verwittigd voor het gevaar.
  Even vergewissen of Troemp al aan de praat is.

  • account blogpaus zegt:

   Aarschot is ver van mijn deur, zeikblaas.
   JS zou beter uitschot zoals jij; nepchinees met extra geelzucht, van zijn forum verwijderen.
   In jouw geval zou dat geen censuur maar een genadedood zijn.
   Want zelf wil je niet snappen dat het welletjes geweest is met je geblaat
   We kunnen je missen als kiespijn, stuk pretentie.

   • Li de zinese entertainer zegt:

    Weer ene die dacht dat ik hier aanwezig was om hem te entertainen.
    Heb je kiespijn? Dat kan zeer doen hoor vent. We(sic) moeten dan een Dafalgan nemen en vooral de vuile mond spoelen. En stuk pretentie? Houdt het maar bij zeikblaas ventje.
    Dat bewijst voldoende uw pretentie. Je praat als de koning himself. Die zegt toch ook :”Wij en de koningin hebben besloten…….. . Maar hij mag dat. En nu? Stuk pretentie!. Ben jij dus ook al koning? Sorry dan majesteit. Moet ik soms mijn klak afdoen?
    Zijn er nog anderen met kiespijn soms? Of heb je uw hofhouding meegebracht?
    Ik en anderen; vermoed ik toch; staan te wachten vol ongeduld op uw toespraak met vermelding van de reden van uw ontevredenheid.
    Je bent tegen de VU? Akkoord. Ik ook. Dus er zijn andere redenen vent. Balk dus niet verder tegen mij. Ben je wel op het juiste huisnummer?
    Ge luistert te veel naar fake nieuws. De realiteit van het leven is lichtelijk anders dan fake nieuws beluisteren of erger nog; zelf fake nieuws vertellen.
    Maar naamloos op een blog kan dat allemaal. Daarom ben ik ook een zinees geworden die vleermuisvleugels eet. Ze hebben U liggen he vent! Gij gelooft dus alles?
    Wel wij niet meer. En mijn koningin ook niet. Maar je kunt wel naïef blijven tot je het rijk der hemelen mag betreden. Ze gaan U daar met open armen ontvangen.
    En denken :”Weer ene!”

   • account blogpaus zegt:

    en blijven zagen, dikkenek.
    nooit stopt dat bij jou
    zielig

 29. Li zegt:

  Ik zaag niet. Ik vraag je gewoon om de echte reden te zeggen van uw gezwets en dan stopt het.
  Met graagte zelfs. En laat anderen eens zelf overleggen wie hier zielig is. Of mag dat niet van zijne majesteit? Vooruit. Ik wacht. Nog anderen soms? Ik zaag niet ventje. Jij doet allerlei beweringen en bent een leugenaar.
  Vindt jij het normaal van te beweren dat anderen naar de hoeren gaan?
  Wel ik niet stomme broekvent. Zeg waar en wanneer. En Sanctorum moet mij van zijn dagboek verwijderen! Wel hij heeft nu de keus. Ofwel mij ofwel gij. Want ik wordt uw gejank kotsbeu.
  Of nee. Wacht. Ik verwijder mezelf. Het loont de moeite niet om de grote allesweter op een ander zijn dagboek dagboek te spelen. Vooral als die weter alles weet maar nooit iets wil/ kan bewijzen.
  En nu ventje? Wat als ik beweer dat je een crossdresser bent of een exibitionist?
  Of dat je uw dochter verkracht hebt? En jij vindt dat allemaal normaal?
  Wel ik niet paljas. Er zijn er hier een paar bij wie ze los staan.
  Dat Johan er zijn plan mee trekt. Mijn probleem niet.

  • account blogpaus zegt:

   je naam wordt korter en korter
   het is enkel nog Li nu
   nog effe volhouden en we zijn hopelijk van je zever af
   doe het nu, stop, bol het af met je zaag, klaag en zeurstory en we zijn je eeuwig dankbaar
   gewoon doen, ventje!

  • Kustem zegt:

   li pipi zegt;
   ‘Of nee. Wacht. Ik verwijder mezelf’
   ongeveer voor de duizendste keer
   wat die vent hier doet?
   zagen, zagen, zagen, zagen,zagen, zagen,zagen, zagen
   forever and ever and ever and ever

 30. Li de lachende Zinees zegt:

  Wel als ik stop dan is dat mijn zaak. Ik hoop dat anderen zelf hun conclusies trekken over de gang van zaken in dit land. Ik ga mij niet verlagen voor verdere welles nietes spelletjes te spelen met onbekenden op laag niveau. De toekomst zal wel uitwijzen wat er van komt. En ik heb voldoende andere redenen om te stoppen. Maar die ga ik niet aan jullie neus hangen want dan weet ik bij voorbaat wat er van komt. Dit forum mogen jullie onderbraken. En dit land desnoods ook.
  Ik wordt niet betaald om te zorgen hoe het hier verder verloopt. Ik vrees wel het ergste maar ik hoop zelf dat dit komt door mijn leeftijd. Gelukkig ben ik weeral ontsnapt aan de aanslagen op ouderen. Nu wacht ik de tweede golf af die er aan komt.
  De natuur neemt zelf maatregelen tegen de overdadige bevolkingsexplosie. Jullie natuurlijk niet.
  Neuken en zuipen en laag bij de gronds gedrag zijn jullie opties voor uw verder bestaan.
  Ik verheug mij op hetgeen gaat volgen. Het is een natuurwet die bepaalt dat indien je wil vreten dat er moet geplant worden. Ik zie er weinig op een forum die daar nog willen aan voldoen.
  Sommigen die niet anders meer kunnen en anderen die hopen dat vreemden het voor hen gaan doen.
  Die laatste groepen gaan mekaar ontmoeten. Welke de afloop zal zijn is niet mijn bekommernis.
  Ik ga denken aan mezelf en nog uitsluitend aan mezelf.
  Après moi le déluge! Hopelijk staan jullie klaar? Afwachten hoe vretende en zuipende neukmachines het gaan aanpakken. Veel plezier nog ondertussen. Alhoewel…….de “patatten” moet men rooien en niet plat stampen. Nog een natuurwet. En God komt ze niet uit doen natuurlijk.
  Er wachten Europa nog plezante tijden.

  • Anoniem zegt:

   Hopelijk onderneemt JS toch ooit actie tegen dit sujet van laag allooi, de zeikchinees, want hij komt hier enkel de boel opstoken. Die vent is een geboren ruziemaker en zeveraar.

   • Kustem zegt:

    ja anoniem
    JS is een goed mens.
    Hij gunt de poepchinees zijn pretje.
    Wel ten koste van het niveau op deze blog..
    We mogen voddenrapers niet discrimineren dus moeten we het ondergaan…

    Après moi le déluge? Après toi la tranquillité! vent
    .

   • Li de zeveraar zegt:

    Van broek verandert anoniem? Ik dacht het reeds lang. Eerst Vlaams Belanger spelen en nu komen zalven. De hoeveelste ben je al die dit spelletje speelt?
    Dat ik zever is toch normaal zeker? Ze moeten hun vuile poten afhouden van privaat bezit.
    Als sommigen dit verworven of gestolen hebben maakt mij niks uit.
    Maar het schijnheilig verdedigen om den brode en het terzelfdertijd om zeep helpen bij anderen is er ver over. Mag dat soms niet gezegd worden vriend?
    En U pretendeerde dus van een Vlaams Belanger te zijn?
    Ik heb reeds gezegd dat ik hier niks kan komen doen.
    Tegen naamloze schijnheiligaards en leugenaars kan niemand op.
    Welke is de volgende kandidaat? Weer een mislukking hoor ventjes. Ik speel uw spelletjes niet mee. Basta!
    Dat ik een hoerenloper ben weet ik al van een ander forum. Identiek hetzelfde proza en aanvalsijver.
    Ik moet er dus zelfs niet achter zoeken. Ezels balken allemaal hetzelfde. Maar ze grazen steeds op eenzelfde wei. Achterdocht is dus gerechtvaardigd. Dat ontbreekt de Vlamingen te veel. En dat moeten ze ondervinden tot hun eigen schande en schade.
    Feitelijk is het geen kwestie van slim zijn. Het is een kwestie van structuur.
    Een Vlaming verandert automatisch van kleur als hij omhoog valt. In tegengesteld geval wordt hij verketterd. Met graagte wordt die tactiek gevplgd door de andere omhooggevallen Vlamingen. Iedereen vreest in dit land dus voor zijn plaatsje. En aangezien slimheid niet de oorzaak is maar wel arrivisme doen velen het in hun broek bij voorbaat.
    Zelfs van verkiezingen krijgen ze schrik. De zogezegde slimme Vlamingen zijn koplopers.
    Kleur of ras speelt evenmin mee. De vaststelling dat men er geraakt is bepaalt alles.

   • Anoniem zegt:

    Ruziestoker pur sang, lk zei het al.
    En dat mag ongestoord zijn gang blijven gaan, onbegrijpelijk.

 31. Li de zeveraar zegt:

  Ik dacht toch dat het VB voorstander was van verkiezingen anoniem?
  Blijkbaar ben jij er nu eensklaps tegenstander van?
  En plotseling ben je nu de vredesduif en maak je anderen uit voor ruziestoker.
  Broek optrekken vent want je staat nog altijd in uw anders gekleurde slip.
  Uw manier van werken is identiek zoals op andere fora.
  Komen en aanvallen in groep en iemand vol schelden met leugens en dan plotseling verdwijnen om nadien opnieuw te starten. Bij mij heb je afgedaan. Ik hou niet van zeveraars die zich vermommen als Vlaams Belangers maar die dezelfde werkwijzen toepassen die Vlaamse haters beoefenen. Mijn vroegere hobby was ogen in mijn kop hebben en ze gebruiken.
  Een vroegere baas beweerde eens dat ik het ditmaal te ver zocht.
  Mijn antwoord was dat ik toch meer zag en opspoorde dan zijn gans onderhorige peloton.
  En ik heb er bijgevoegd dat ik altijd open stond voor een betrekking waar ik minder mocht/moest zien. Hij had het begrepen. Het is niet omdat iemand heibel heeft met zijn wijf dat hij als baas moet komen zeiken op zijn dienst. Dus van zeiken weet ik ook veel. Ik beoefen het soms zelf bewust graag. Mensen die ambetant worden zijn soms loslippiger en pakken graag uit met zever.
  Bij jou is die truc weeral geslaagd.
  Wij mochten dat niet. Wij hadden de omerta. Maar ook dat zal jij wel niet begrijpen ventje.
  De overheid beschermde ons dus zelf om erger te voorkomen.

Reacties zijn gesloten.