De koning fietst: waarom Vlaams-republikeinen met een vergrootglas te zoeken zijn

koning fietstBokrijk, dat was afgelopen weekend echt de gepaste bestemming voor de koninklijke familie… alleen jammer dat ze er niet gebleven zijn en men hen niet in zo’n omheind perk heeft gezet met een passend onderschrift: ‘Saksen-Coburgs, levende fossielen, in 2019 nog onderhouden met 40 miljoen euro belastinggeld’.

‘Uiteraard hield Zijne Majesteit zich aan alle veiligheidsmaatregelen’ lees ik in Het Laatste Nieuws. Het zou er nog moeten aan mankeren. Noteer de uitdrukking ‘Zijne Majesteit’, iets waarvan ik dacht dat alleen lakeien ze nog gebruikten, maar het staat dus in een Vlaamse krant die ooit door de Vlaamse liberaal en republikein Julius Hoste is gesticht.

Dat was in 1888, lang geleden, sindsdien heeft zich de ontzuiling voltrokken en is HLN marktleider in de verpulping geworden. Sindsdien ook is het Vlaamse royalisme nauwelijks afgenomen: voor vorst, (kerk) en vaderland. Daardoor is het Belgische vorstenhuis verzekerd van een eeuwigdurende Vlaamse getrouwheidsbonus, zie ook de koningskwestie. Dat heeft een simpele politieke reden: links zweert bij het multicultureel unitarisme met de monarchie als symbool, rechts ‘gedoogt’ diezelfde monarchie en is zelfs vriendelijk voor Leopold II, omdat het nu eenmaal houdt van pluche en antiquiteiten.

Bokrijkmonarchie

Bokrijk

De koninklijke familie komt thuis (VRT NWS)

Het aantal Vlaamse republikeinen is dus op één hand te tellen, J.M. Dedecker en ondergetekende meegerekend. Voor de rest komen wij in niets overeen, maar daarin dus wel. In mijn nieuw boek ‘Politiek incorrect’ ga ik daar verder op in: een samenspel van intellectuele luiheid en conservatisme, noem het de Vlaamse Lamme Goedzak-factor, maakt dat de monarchie buiten schot blijft en het Belgische status-quo gehandhaafd, met hier en daar wat vertimmeringen waar we achteraf ook wel de rekening voor krijgen.

Zelfs het Vlaams Belang aarzelt om al te zeer de republikeinse snaar te betokkelen. Hooguit wordt er eens wat gemopperd over de dotaties en gelachen met de Jan Klaassen-allures van Filip, maar de instelling zelf wordt nauwelijks in vraag gesteld. En dus blijft het Belgische sterfhuis bewoond. En blijft de Bokrijkmonarchie, beter bekend als het ‘constitutioneel koningschap’, van kracht. Ook met steun van de partij die het volgens statuut nr.1 in theorie anders ziet.

De Vlaamse Lamme Goedzak-factor maakt dat de monarchie buiten schot blijft en het Belgische status-quo gehandhaafd

Vreselijk is het, hoe de Vlaam uit gedweeheid en schrik voor veranderingen de monarchie blijft koesteren als een zekerheid in bange dagen, ook al omdat Filip en zijn gevolg toch hard werken voor hun leefloon. Twintig kilometer op (elektrische?) fietsen! Het geheel kaderde overigens in een fotoshoot en als persmoment, om te tonen hoe hard de vorst wel begaan is met de door corona getroffen neringdoenden, meteen ook met de boodschap om op vakantie te gaan in eigen land. Ook al verkiezen Zijne Majesteit en gevolg zelf om ’s zomers exotischere oorden op te zoeken, met speciaal daartoe opgevorderde legervliegtuigen.

De fietstocht is dus pure promo voor het vorstenhuis, een inspanning van de koning om zijn nutteloze job in coronatijden een schijn van essentie te geven, met heel de verzamelde pers in het zog. Nu ja, het waren natuurlijk wel Limburgers die hem toejuichten, de braafsten der Vlamingen, dat was goed bekeken van de koninklijke entourage, zeker nu er wel eens een Leopold Tweetje uit de lucht kon vallen. Want zoals geweten zwijgt Filip als vermoord wanneer het gaat over de strapatsen van zijn illustere voorvader, wiens inkomsten uit rood rubber nog altijd een aardig spaarpotje uitmaken voor de huidige fietsfamilie.

Neen, Marc en Els van Camping Holsteenbron waren laaiend enthousiast over het koninklijke verrassingsbezoek. Tussen het bronsgroen eikenhout is de tijd blijven stil staan en fluiten de leeuweriken de Brabançonne. Zondag waren ze in de Ardennen en doken opeens de dood gewaande Albert en Paola op, we moeten voorzichtig zijn. Ik moet het dringend eens terug goed maken met Jean-Marie. Onze klimaatdiscussie vechten we later wel uit, eerst Filip naar Bokrijk en België een Plopsa-attractie. Vive la république.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

150 reacties op De koning fietst: waarom Vlaams-republikeinen met een vergrootglas te zoeken zijn

 1. MAGA zegt:

  stuk uit recent q drop als voorbeeld
  wees gerust ik ga ze hier niet beginnen posten
  daar zijn q boards voor

  What happens when 90% of the media is controlled/owned by (6) corporations?
  What happens when those same corporations are operated and controlled by a political ideology?
  What happens when the news is no longer free from bias?
  What happens when the news is no longer reliable and independent?
  What happens when the news is no longer trustworthy?
  What happens when the news simply becomes an extension/arm of a political party?
  Fact becomes fiction?
  Fiction becomes fact?
  When does news become propaganda?
  Identity creation?
  How does the average person, who is under constant financial stress (by design), find time to research and discern fact v fiction?
  Majority of people more prone to believe someone in power sitting behind a big brand ‘news’ name?
  Do people [human psyche] tend to follow the ‘majority/mainstream viewpoint’ in fear of being isolated and/or shunned?
  ‘Mainstream’ is used for a reason [dominate trend in opinion].
  [If majority of people believe ‘x’ then ‘x’ must be validated / true]
  Why do ‘mainstream’ media heads, within different orgs, always use the same keywords and/or catch phrases?
  Coordinated? By who? Outside entity providing instructions?
  Do they count on the fact that people [human psyche] are more prone to believe something if heard over-and-over again by different ‘trusted’ sources?
  Do ‘echo chamber’ tactics provide validation / credibility to the topic/point being discussed?
  Threat to intellectual freedom?
  Would control over[of] these institutions/organizations allow for the mass control of a populations viewpoint re: a desired topic?
  Read again – digest.
  Would control over[of] these institutions/organizations allow for the mass control of a populations viewpoint re: a desired topic?
  THINK BLM PUSH EVERY 4-YEARS.
  Logical thinking.
  Why, after the election of 2016, did [D]’s and media corps jumpstart a [coordinated & planned] divisive blitz intended to create falsehoods re: illegitimacy of election, character assassination of POTUS through sexism, racism, every other ‘ism’?
  How much of the population still believes POTUS colluded w/ RUSSIA due to MSDNC 365-blitz?
  No MSDNC retraction of POTUS_RUSSIA collusion narrative [propaganda]? _why?
  Pre/post 2016 election?
  Why were[are] violent [masked] terror orgs such as Antifa immediately created/funded and allowed to operate within [D] controlled cities [safe-zones]?
  Why were these orgs tasked w/ immediate intimidation/shut down of any pro-POTUS rally[s] and/or events?
  Why were marches immediately organized to counter and silence pro-POTUS rally[s] and/or events?
  Why were marches immediately organized which divided people into sex/gender, race, [ism]?
  When you control the levers of news dissemination, you control the narrative.
  Control of the narrative = power
  When you are blind, what do you see?
  They want you divided.
  Divided by religion.
  Divided by race.
  Divided by sex.
  Divided by political affiliation.
  Divided by class.
  When you are divided, and angry, and controlled, you target those ‘different’ from you, not those responsible [controllers].
  Divided you are weak.
  Divided you pose no threat to their control.
  When ‘non-dogmatic’ information becomes FREE & TRANSPARENT it becomes a threat to those who attempt to control the narrative and/or stable [livestock kept – sheep].

 2. MAGA zegt:

  recente

 3. Anoniem zegt:

  de koning fietst is nu niet meteen een inspirerende topic

 4. dzjakkedzjakke zegt:

  De koning drinkt, de koning slaapt, (LouXIV) de koning fietst (Flp I): Er staat nog iets onder de titel. Vanalles. Daar zou het over moeten gaan. Of moet mijnheer Sanctorum stukjes schrijven à la …. ?

 5. dzjakkedzjakke zegt:

  Oh ja, voor u erover begint, ik ben geen moderator en ik kan het niet beter en ik heb hier niks te vertellen. Werk bespaard.

 6. dzjakkedzjakke zegt:

  Waar blijft het klimaat-topic toch ?

 7. Anoniem zegt:

  ik heb het stuk ook gelezen maar het is nu eenmaal een kenmerk van commentaarsecties dat ze soms snel off topic gaan.
  de enige moderator hier is PVH, die JS blindelings vertrouwt…
  grapje, voor u daarover begint

 8. dzjakkedzjakke zegt:

  Oh ja, ik heb niet te bepalen waarover het hier moet gaan, wie denk ik wel dat ik ben?
  Ik ben een…..(invullen aub, hoe meer bagger, hoe opgeluchter van uw frustraties.)

 9. Anoniem zegt:

  Greta heeft het ingeslikt

 10. Anoniem zegt:

  kom kom dzjakke
  qua bagger laat u zich ook niet onbetuigd
  ik ben in een goede bui
  u bent een …echte schat!
  is dat niet nog erger?

 11. Li de klootzak zegt:

  Nee hoor. Maar ik heb niks te zeggen. Alle wetenschap is reeds aan bod gekomen.
  Hele pagina’s vol. Ze slagen er soms wel eens serieus naast maar zo geraak ik soms wel aan prachtige foto’s van naamgenoten. Akkoord. Die vent is ook afgezwaaid bij de blauwe garde. Maar dat betekent niet dat ze met hun drollen naar mij moeten smijten.
  Het enige wat wij gemeen hadden/hebben dat hij ook gezegd kan hebben :”Kust eens ferm mijn kloten”. Ik vermoed dat toch. Ik zou het toch logisch vinden.
  Maar ik rijdt niet rond als ijskreem verkoper in een oud vehikel die vergeet van zijn ploat af te zetten.
  In winterperiode mag hij gerust blijven roepen : oud ijzer, oude aluminium; oude fietsen; oude ijskasten en frigo’s en al de rest.
  Maar sommigen; aanwezig op dit dagboek van Johan; horen die verschillen niet.
  Hun gebrul overstijgt andere reclame.
  En nu ben ik weer weg. Ze zitten nog met een rest drollen en van mij mogen ze zie naar anderen hun kop smijten. Opgepast wel hoor zeikers. Ik heb wel een naamgenoot.
  Dus je gaat wel dubbel zoveel kunnen vinden voor eventueel gebruik.
  Ik ben Li de Zinees! Even uitrusten en nuchter worden want anders worden jullie nog wakker in andermans bed. En hoever staan jullie met de verdediging van de Flamands tegen de Franskiljons? Al enige vooruitgang geboekt ?
  Ik merk er niet veel van. Maar…. ik vergis mij natuurlijk.
  Ontwaakt; gij dapperen uit de verzopen polders; het platte land van Jacques.
  Wees plat en zever verder.

 12. Li van hierneffens zegt:

  En voor de kommaneukers is het “ik rijd” natuurlijk

 13. Li de zeveraar zegt:

  Ikke ook. Misschien gaat zij ooit meer verstand krijgen en beseffen waar het om draait in de echte wereld. Geen oneer. Ik heb dat ook moeten leren. Op de goeie plaot springen en meedraaien in de goede richting. De rest is bijzaak.

 14. Kustem zegt:

  Li pipi mensen, altijd een verrijking en het zonnetje in huis.
  En nu maar schoffelen tussen de pisbloemen en de mesthoop; vent.
  Met een lach op de lippen, zoals altijd.

 15. Anonimus zegt:

  Uiteraard, al wat jou en jouw Oranje Godje niet aanstaat, is fake news. Zo is het heel gemakkelijk. Ik durf trouwens wedden dat je die artikels niet eens gelezen hebt, waarschijnlijk is het niveau ook te hoog voor jou. Het is algemeen bekend dat Trump-aanhangers niet van de slimsten zijn. Het enige wat jullie kunnen is memes en Twitterberichtjes posten. Zoals ik al zei, de diepgang van een plas water. Puur populisme.

  Bye bye.

 16. MAGA KAG zegt:

  bye bye, zuurpruimpje.
  over je laatste weddenschap en je veronderstellingen zegt The Donald tenslotte:

 17. Ines zegt:

  Bedankt voor de link. Altijd geïnteresseerd in nieuwe politieke fenomenen maar sommige grondbeginselen ga ik nooit afvallen. Een daarvan is: de staat heeft het volk nodig, niet omgekeerd. U bent in de waan dat q tot het volk behoort terwijl hij een sturend element is van de macht. Trump heeft met succes een digitale emocratie(fact becomes fiction, fiction becomes fact) geïnstalleerd als in vrijheid en welvaart levende mensen aan de andere kant van de oceaan zich met hart en ziel laten inlijven in zijn propagandamachine. Grts en veel sterkte in November.

 18. Anonimus zegt:

  Zielig, alleen maar met memes van uw Oranje Natte Droom kunnen antwoorden.

 19. MAGA zegt:

  Ines
  In Amerika is er momenteel enkel de enkel de keuze tussen linkse anarchie, chaos en destructie doorspekt met groen-communistische ideologie en id-politics en de ‘populist’ (blijkbaar een scheldwoord) Trump.
  Die linkse neo-Marxistische neputopie is de ware propagandamachine die de universiteiten verkankert en de media stuurt inclusief censuur, pensée unique en de beeldenstorm.
  Trump staat, als lomp gewicht, in hun weg en ze geraken er niet door behalve hier en daar met afbraakpolitiek. Hij staat daar dus goed; oranje of niet.

  Zoals ik hierboven al schreef in een discussie met een lieve en aangename blogbezoeker.
  Als hij verliest is dat maar zo, dat is democratie, al zie ik het, ondanks valse peilingen zoals destijds met Killary, niet gebeuren.

  De harde realiteit is dat alleen de ‘good guys’ in de US army een vuist kunnen maken tegen de globalistische monsters. Dat is de Q operatie achter de schermen.
  Tenzij u hier Chaz of Chop zones wil is het daarom van belang dat Trump wint en dat ook Europeanen hun autonomie, zelfrespect en ballen terugvinden.
  Dus, inderdaad, november is belangrijk.
  Spannende tijden voor de mensheid.

  U stelde me een vraag die ik denk beantwoord te hebben.
  Wat me zou interesseren is hoe u het dan ziet.
  Zou u liever Biden of Killary als president(e) zien? Wat is uw oplossing?

 20. Ines zegt:

  Mijn ecosofisch begrip gaat zover om te weten dat er uw tuin, terrasbloempot of balkonplantbak enkel en alleen maar veredelde pisbloemen groeien.

 21. MAGA zegt:

  Zielig, alleen maar veronderstellen of suggereren dat uw tegenstander in een debat; iemand met een andere mening dan de uwe, een domme ‘deplorable’ is.
  Een zeer doorzichtige ad hominem.
  Maar goed, als u zich daar beter door voelt, het is u gegund.

  Anonimus, het was me een genoegen maar u gaat mij en vele anderen niet van gedachten doen veranderen.
  Maak uzelf maar wijs dat we allemaal te dom zijn. Klaag en zeur erover.
  Dat helpt niet, de oranje oppergod wint, alweer.
  Niet te bedroefd of verzuurd zijn, dat is het allemaal niet waard.

  En…u krijgt hierna het laatste woord, indien u dat wenst.
  Ook dat helpt geen mallemoer.
  Fijne dagen gewenst! Ook na november. groetjes

 22. MAGA zegt:

  enkel de teveel

 23. Ines zegt:

  Hillary Clinton is een schim van het verleden en Biden is een voorzetting van Obama.Te intellectualistisch en te soft. Ik vind het jammer dat Sanders de nominatie verloren heeft, zijn ideeën spreken mijn het meest aan. Het verschil tussen en u en mij is dat u Trump ziet als een outsider die het moedig opneemt tegen de corrupte elites terwijl ik hem zie als de laatste stuiptrekking van het gedateerde wereldbeeld waarin de (bange) blanke man de maat der dingen is. Er is sinds zijn aantreden inderdaad door de pers in het algemeen disproportioneel veel aandacht naar zijn persoon gegaan en minder naar zijn “beleid” maar dat heeft hij over zichzelf afgeroepen door zich altijd inconsistent, onvoorspelbaar en schofferend te gedragen om zijn onwetendheid te verbergen. U ziet dat als rebels, ik zie een leider die binnenlands een spoor van vernieling heeft achtergelaten. De Corona crisis heeft zijn onkunde ontmaskerd, wat u weer gaat ontkennen maar de cijfers spreken voor zich.

 24. MAGA zegt:

  Dat is uw visie, alle respect daarvoor.
  Covid is een moeilijke, China dreigt nu al met een tweede golf van ‘swine-flu’.

  Maar nu de oplossing?
  De diagnose maken van wat er fout gaat is interessant maar wat is uw alternatief?
  BLM de boel laten overpakken, de economie vernietigen en de gehele Westerse beschaving met de grond gelijk maken?
  Vergeet dan ook sociale zekerheid, gezondheidszorg en vrije meningsuiting.
  Wat stelt u voor?

 25. Ines zegt:

  @MAGA: BLM wil de boel niet overnemen, dat is meer een # dan een echt fysieke beweging. Dat er wat beelden onderweg sneuvelen,ik ben daar ook niet voor(beter is de monumenten voorzien van teksten met historische duiding) maar het duwt mensen wel met de neus op de historische feiten. Allez, Leopold II en Churchill (grote voorstander van de eerste concentratiekampen ooit tijdens de Boerenoorlog) horen niet op een piëdestal, Duitsland doet dat ook niet met Hitler. De westerse wereld zal niet vergaan als Trump er niet aan te pas komt, integendeel hij heeft de westerse wereld meer dan wie ook verdeeld door de Navo te verzwakken en oude allianties op te zeggen. Europa interesseert hem geen zak. Trump vecht niet voor uw belangen maar enkel en alleen voor zichzelf en zijn beschutte-werkplaats-dynastie. Ik kan u aanraden een boek te lezen van Geert Mak om u een beeld te vormen van de ware toestand van de Amerikaanse samenleving. Het rijkste derdewereldland. Het grootste probleem is de sociaal-economisch ongelijkheid die Trump heeft uitgediept. Dus nee, geen Trump hopelijk in November want hij is een groot deel van het probleem.
  https://www.demorgen.be/cs-b89b2f56

 26. MAGA zegt:

  Trump vecht niet voor mij of voor Europa, dat klopt.
  Dat is hetgeen onze nationale en Europese leiders zouden moeten doen.
  Die zadelen ons echter op met een ongebreidelde migratie en een krankzinnige green deal. Hij is ook minder oorlogszuchtig dan zijn voorgangers.
  Ik zie geen alternatief in de USA voor Trump.
  Zijn tegenkandidaat kan niet eens een eenvoudige zin formuleren.
  U bent fan van Bernie, prima, die zit echter niet meer in de race en persoonlijk ben ik absoluut geen fan van zijn communisme light.
  November zal het leren. Verliest hij; dan is dat maar zo. Ik zie het niet gebeuren maar het is afwachten.
  U vroeg ook naar Obamagate; wat is het eigenlijk?
  Q bericht er regelmatig over en
  Deel 1 van een driedelige reeks waarvan delen 2 en 3 nog moeten worden gepost vindt u hier: groeten

 27. Li de zinees zegt:

  Negeren fluvianisten. Negeren! Niks stimuleert beter de tong van dezen die kunnen braken maar niks willen vertellen.
  Ofwel zitten ze wel met een druiper ofwel is er de vrees dat ze stikken in hun speeksel.
  Zo wel van boven als onderaan vertoeven ze dus in nattigheid.
  Ik ga de uitblinkers niet stimuleren. Bij het vernoemen van hun naam voelen ze zich zelfs geflatteerd. Feitelijk is het een eigenaardig verschijnsel. Zoveel te minder de vermeende Vlamingen in de pap te brokken hebben zoveel harder de schreeuw om pampers wordt.
  Het ontwaken gaat verschikkelijk worden. Eerst nog hun platte land redden. Europa kwijt zich al wel van die taak. Nu nog de opportunistjes aan de goede kant van de samenleving krijgen en de postjes kunnen opnieuw verdeeld worden. Spijtig dat Frankenstein dood is. We zoeken een verse.
  Het wordt wachten op een fris onweer want we hebben de bliksem nodig voor de schepping van de levende dode.
  De doden hebben we reeds in overtal. Maar het probleem is dat grafdelven werken is.
  En ze vinden dus moeilijk kandidaten voor de job. Zou het dan toch een niger(iaan) worden?
  Er moet nog over de voorwaarden van het contract onderhandeld worden.
  Maar de schrik zit er in dat er moet bijbetaald worden voor de eer. Want de kas is leeg.
  Komaan he ventjes. Is er nu geen enkele nobele Vlaming te vinden? Zet U er over en zoek niet verder naar echte Euro’s. Die zijn op. Foetchie!
  En zelfs collaborateurs zijn geen kandidaat meer. Dat beteken dat de wervingsvoorwaarden van Hitler schappelijker waren. Het betert er niet op. Toen volstond de partijkaart van één partij.
  Nu moet je de stock van hele Aldi al aanschaffen. De eerste kopen en de tweede krijg je er gratis bij en de derde mag je aan een vriend geven. En zelfs maar één betalen!
  Dat is geen koppelverkoop meer maar kweddelverkoop.

 28. Li de zinees zegt:

  Dat betekent heb ik zonder “t” geschreven om de zeveraars niet te sparen.
  Dan kunnen hun schoenen terug vol lopen.

 29. Li de zinees zegt:

  Amerika slaapt nog. Het is dus nog even wachten op nieuws van Troemp. Af en toe krijg ik zijn opvoeringen voorgeschoteld. Zelfs via dit forum. Maar ik beleef er weinig plezier aan.
  Het eindigt steeds met het tonen van een hoop stomme koppen die niet beter weten dan “yaah” te roepen. Feitelijk missen wij echt de schilderijen van Jeroen Bosch. Zo die zich opnieuw kunnen uitleven! Dus het wordt wachten op Troemp. Op de nieuwe dag en een nieuw geluid.
  Feitelijk heeft hij wel gelijk. Hij geeft wel toe dat hij onnozel doet maar hij voegt er wel aan toe dat zijn concurrentie bestaat uit aftandse debielen. Zolang de steenkool bovenaards ligt in zijn land en ze het zwarte goud nog onbeperkt mogen opstoken zal niemand hem tegen spreken.
  Dat de methaan vrij komt uit de toendra zal hem een zorg wezen. De Eskimo’s laten hun ouderen toch ook doodvriezen als ze niet meer mee kunnen.
  Dus voorlopig bij gebrek aan beter fake nieuws van de VRT en geen “Familie-fratsen” van VTM is er niks te beleven in dit “Platte land”. Dat die oude zeur ontsnapt is aan Piet Hein is warempel het enige mirakel dat nog vertoond wordt op de Vlaamse TV. Mocht ik dergelijk schepsel in mijn familie gehad hebben dan zou ze lang in een verzorgingsinstelling zijn ondergebracht. Opgeruimd staat netjes.
  Van arremoede zal ik het even hebben over plaatselijke dorpspolitiek. Na het debacle in de VU bleef er een plaatselijk restant over gemangd met welgekomen overlopers. En dan waren er de verkiezingen.
  Er werd een grote debatavond ingericht door het ACV. Buiten de partijraad werd er door de tenoren achterbaks besloten dat er een debiel de VU zou vertegenwoordigen.
  Maar deze stuurde…..zijn kat. Zijn excuses waren dat hij toch niks kon vertellen want hij had het beleid; dat er voorheen was toch zelf bepaald als Schepene!
  Ik heb dan maar die zielepoot vervangen. Anders was het affront te groot geweest want ik was ook aanwezig in die debatzaal.
  Maar de uitgebouwde planning door anderen viel dus in duigen. Dat was niet voorzien.
  Ik heb er ook mijn conclusies uit getrokken en in een volgend leven verder bedankt voor de eer.
  De VU heeft nog proberen aan te modderen. De kandidaat-zakkenvullers hebben gesparteld tot hun broek afviel. Ze dachten via een inbraak hun haring verder te kunnen braden bij de NVA.
  En……. ze zijn buiten gevlogen en masse. Eindelijk! Men kan opnieuw beginnen van nul?
  Met heel Antwerpen maar niet meer met den deze. Nee bedankt hoor. Modder maar verder.
  Wel weet ik een zaak met zekerheid. Goooooote leiders houden niet van voetvolk dat hun plannetjes doen mislukken. Opzij gaan staan en deemoedig uw klak in de hand houden en uw paternoster prevelen is aanbevolen. Op naar de volgende generatie. Wat zal het worden? Na vier generaties mag het dus stoppen. Kwakende kikkers en overlopers hoef ik absoluut niet meer.
  En de VU? Ten grave gedragen door een volgende grooooote leider?Er zitten er misschien nog een paar in het struikgewas. Het is wachten op de volgende sjamaan die zal uitpakken met Vlaaamse grootsheid. Uitpakken? Spartelen om aan de trog te geraken en blijven.
  Voor mij hoeft het niet meer. Van mij mogen ze veel Vlamingen een Cola sprietje in hun gat steken en opblazen. Ik heb nog patattengrond genoeg om hen te begraven.
  De enige die ik dus mis is dus Jeroen Bosch. Ik kocht er direct een schilderij van.
  Om er mij dagelijks aan te herinneren dat ik in het platte land leef. Jacques Snotneus zong er steeds over. En gelijk had die.
  Zou Troemp al wakker zijn? Ik vermoed dat het in de USA er hetzelfde aan toe gaat.
  Laat maar komen! Wij zijn erger gewend.

 30. Li de vleermuiskweker zegt:

  Geen reactie. Klassiek! Niks gehoord en niks gezien. Tot straks. Wanneer start de volgende toogpraat? Het Vlaamse heir staat immers pal! Johan vertel nog eens iets! Want anders val ik nog dood van verveling. Eenmaal ben ik al ontsnapt. Ik heb dringend verzet nodig. Anders duurt de dag te lang en stijgt mijn bloeddruk te veel. Gij kunt dat diplomatisch halfuurtje beter opvoeren als ik.
  Dus waarop wacht je? Het plebs wacht in spanning. Zorg voor voldoende controverse zodat iedereen wel zijn zegje kan doen. Dat lucht op. Anders wordt het hier troosteloos. Bij een goede pint bier hoort de nodige dosis toogpraat. Zo niet stappen we allemaal op het vliegtuig en gaan we allemaal ons emmertje corona scheppen in het buitenland. Maak je geen zorgen. Onkruid vergaat niet. Dus we komen terug om hier te sterven als het moet of nog kan. Wij zijn trouwe Belgen.
  Het vaderland geniet van onze eeuwige trouw.

 31. account blogpaus zegt:

  Verwacht je echt reactie op dat gezever?
  Hier is een reacti: ‘stop ermee; zeikblaas!’.

 32. account blogpaus zegt:

  reactie
  dat zijn er dan 2

 33. Li de barmhartige Flamand zegt:

  Voila. De reacties van echte Vlamingen tellen voor twee.
  Over democratische inhoud spreek ik mij niet meer uit. Dat is democratie in België.
  Even vergeten nog. De beloning van degene die zijn kat stuurde naar de debatavond volgde wel even later.
  Zijn zoontje kreeg een jobke aan de stad. Maar deze vloog ook al buiten aan de stad. De zoveelste.
  Hij was ook te hoog verheven boven het plebs en was niet aangeworven om te komen werken.
  Zeikblaas? Gij kunt ook niet beter als schelden? Durf je de reden vermelden?
  Kom op vent. Ik heb één van mijn redenen vermeld. Wees eens moedig en vermeld uw reden.
  Of zwijg. Je moet er hier geen dierenasiel van maken. De VU is dood. Uw blaffen heeft geen enkele zin meer. Ben ik soms een zeikblaas omdat ik acheraf als compensatie (?) een tweede plaats aangeboden kreeg op de VU-lijst? Sorry hoor. Ik wist dat die plaats niet meer verkiesbaar zou zijn. En wie kreeg gelijk? Ikke vriend. Niet gij! Daar was jij te stom voor om dat te beseffen.
  Maar kom. Speel eens met open kaart. Zeg eens wat er echt op uwe lever ligt. Durf eens B te zeggen of ken je alleen de eerste letter van het alfabet? Ik denk dat er nog anderen benieuwd zullen zijn. Hang je graag mee de vuile was buiten? Ik heb nog voorraad hoor.
  Vertel ze maar eens waarom volgens U de Aarschotse VU bestond uit de enige unieke echte Vlamingen. Waarom vlogen ze dan recent allemaal buiten bij de N-VA?
  Of is dat ook een leugen weeral? Moa vent toch! Ik heb echt compassie met U.
  Zeveren en niks vertellen kan iedereen. Ben jij de haan op de mesthoop die nog komt kijken of er pieren achtergebleven zijn? We zullen het nooit mogen weten waarschijnlijk.

 34. account blogpaus zegt:

  Hey, Neverending story.
  Waarom ik je een zeikblaas noem wil je weten?
  Je zoutloze verhaaltjes spreken voor zich.
  Verveel je je zo erg dat je alleen nog braaksel lost of is je pensioen er alweer doorgedraaid door bij de wijven te gaan lossen?
  De VU, alsjeblieft, vijgen na pasen; vent.

 35. Li de zinees zegt:

  Weer een hoogstandje van Aarschots vernuft. Dat is typisch voor dat volk hier.
  Veel lawaai en stoere taal over hoeren. Maar ondertussen kregen ze toch de naam van de kasseistampers. De helden gingen niet alleen meevechten met Napoleon.
  Op zeker ogenblik werd hun stad geteisterd door dieven en voetbranders. Er werd besloten een burgerwacht op te richten. Ze hebben nooit iemand gepakt of het zou langs achter moeten gebeurd zijn. Van een aars schot kennen ze wel de knepen van het vak.
  Maar nu verder over die burgerwacht. Na veel toogpraat en zattigheid; zoals je merkt in voorgaande reactie; kregen ze schrik als de helden naar huis moesten.
  Ze vonden er niet beter op dan hard op de kasseien te stampen zodat de dieven bij tijds konden gaan lopen. Daarom kregen ze de naam van kasseistampers.
  Feitelijk was dat niet nodig. Want balken als ezels kunnen ze nog beter. En dat hoor je beter en verder bij nacht. Mooie foto hoor! Dat wijst op niveau.
  Genomen in de Aarschotstraat? Er zijn er nog andere hoor. Maar die namen kun je niet onthouden zeker? Te moeilijk! En dan nog meestal in het Frans.
  Ja vent. Je schiet hier weer een arend af. De hoeveelste al?
  Ga uw duiven melken. Dat kan je veeeel beter dan in debat gaan.
  Een verse pamper nodig misschien? Moet ik hem persoonlijk brengen?

 36. Li de zinees zegt:

  En nu verlaat ik Sanctorum zijn bordeel. Ik heb hem nochtans verwittigd voor het gevaar.
  Even vergewissen of Troemp al aan de praat is.

 37. account blogpaus zegt:

  Aarschot is ver van mijn deur, zeikblaas.
  JS zou beter uitschot zoals jij; nepchinees met extra geelzucht, van zijn forum verwijderen.
  In jouw geval zou dat geen censuur maar een genadedood zijn.
  Want zelf wil je niet snappen dat het welletjes geweest is met je geblaat
  We kunnen je missen als kiespijn, stuk pretentie.

 38. Li de zinese entertainer zegt:

  Weer ene die dacht dat ik hier aanwezig was om hem te entertainen.
  Heb je kiespijn? Dat kan zeer doen hoor vent. We(sic) moeten dan een Dafalgan nemen en vooral de vuile mond spoelen. En stuk pretentie? Houdt het maar bij zeikblaas ventje.
  Dat bewijst voldoende uw pretentie. Je praat als de koning himself. Die zegt toch ook :”Wij en de koningin hebben besloten…….. . Maar hij mag dat. En nu? Stuk pretentie!. Ben jij dus ook al koning? Sorry dan majesteit. Moet ik soms mijn klak afdoen?
  Zijn er nog anderen met kiespijn soms? Of heb je uw hofhouding meegebracht?
  Ik en anderen; vermoed ik toch; staan te wachten vol ongeduld op uw toespraak met vermelding van de reden van uw ontevredenheid.
  Je bent tegen de VU? Akkoord. Ik ook. Dus er zijn andere redenen vent. Balk dus niet verder tegen mij. Ben je wel op het juiste huisnummer?
  Ge luistert te veel naar fake nieuws. De realiteit van het leven is lichtelijk anders dan fake nieuws beluisteren of erger nog; zelf fake nieuws vertellen.
  Maar naamloos op een blog kan dat allemaal. Daarom ben ik ook een zinees geworden die vleermuisvleugels eet. Ze hebben U liggen he vent! Gij gelooft dus alles?
  Wel wij niet meer. En mijn koningin ook niet. Maar je kunt wel naïef blijven tot je het rijk der hemelen mag betreden. Ze gaan U daar met open armen ontvangen.
  En denken :”Weer ene!”

 39. Eric zegt:

  Haha, Ines haalt haar mosterd bij Geert Makak ! Nu wordt alles echt duidelijk. Als Geert Makak positief over Trump zou geschreven hebben hadden ze hem hier gewoonweg niet uitgegeven. En dan had Ines Geert Makak nooit kunnen lezen. Dus ze leest de dingen die haar voorgekauwd worden. Dat is niet slim, Ines, echt niet.

 40. account blogpaus zegt:

  en blijven zagen, dikkenek.
  nooit stopt dat bij jou
  zielig

 41. Li zegt:

  Ik zaag niet. Ik vraag je gewoon om de echte reden te zeggen van uw gezwets en dan stopt het.
  Met graagte zelfs. En laat anderen eens zelf overleggen wie hier zielig is. Of mag dat niet van zijne majesteit? Vooruit. Ik wacht. Nog anderen soms? Ik zaag niet ventje. Jij doet allerlei beweringen en bent een leugenaar.
  Vindt jij het normaal van te beweren dat anderen naar de hoeren gaan?
  Wel ik niet stomme broekvent. Zeg waar en wanneer. En Sanctorum moet mij van zijn dagboek verwijderen! Wel hij heeft nu de keus. Ofwel mij ofwel gij. Want ik wordt uw gejank kotsbeu.
  Of nee. Wacht. Ik verwijder mezelf. Het loont de moeite niet om de grote allesweter op een ander zijn dagboek dagboek te spelen. Vooral als die weter alles weet maar nooit iets wil/ kan bewijzen.
  En nu ventje? Wat als ik beweer dat je een crossdresser bent of een exibitionist?
  Of dat je uw dochter verkracht hebt? En jij vindt dat allemaal normaal?
  Wel ik niet paljas. Er zijn er hier een paar bij wie ze los staan.
  Dat Johan er zijn plan mee trekt. Mijn probleem niet.

 42. account blogpaus zegt:

  je naam wordt korter en korter
  het is enkel nog Li nu
  nog effe volhouden en we zijn hopelijk van je zever af
  doe het nu, stop, bol het af met je zaag, klaag en zeurstory en we zijn je eeuwig dankbaar
  gewoon doen, ventje!

 43. Kustem zegt:

  li pipi zegt;
  ‘Of nee. Wacht. Ik verwijder mezelf’
  ongeveer voor de duizendste keer
  wat die vent hier doet?
  zagen, zagen, zagen, zagen,zagen, zagen,zagen, zagen
  forever and ever and ever and ever

 44. Li de lachende Zinees zegt:

  Wel als ik stop dan is dat mijn zaak. Ik hoop dat anderen zelf hun conclusies trekken over de gang van zaken in dit land. Ik ga mij niet verlagen voor verdere welles nietes spelletjes te spelen met onbekenden op laag niveau. De toekomst zal wel uitwijzen wat er van komt. En ik heb voldoende andere redenen om te stoppen. Maar die ga ik niet aan jullie neus hangen want dan weet ik bij voorbaat wat er van komt. Dit forum mogen jullie onderbraken. En dit land desnoods ook.
  Ik wordt niet betaald om te zorgen hoe het hier verder verloopt. Ik vrees wel het ergste maar ik hoop zelf dat dit komt door mijn leeftijd. Gelukkig ben ik weeral ontsnapt aan de aanslagen op ouderen. Nu wacht ik de tweede golf af die er aan komt.
  De natuur neemt zelf maatregelen tegen de overdadige bevolkingsexplosie. Jullie natuurlijk niet.
  Neuken en zuipen en laag bij de gronds gedrag zijn jullie opties voor uw verder bestaan.
  Ik verheug mij op hetgeen gaat volgen. Het is een natuurwet die bepaalt dat indien je wil vreten dat er moet geplant worden. Ik zie er weinig op een forum die daar nog willen aan voldoen.
  Sommigen die niet anders meer kunnen en anderen die hopen dat vreemden het voor hen gaan doen.
  Die laatste groepen gaan mekaar ontmoeten. Welke de afloop zal zijn is niet mijn bekommernis.
  Ik ga denken aan mezelf en nog uitsluitend aan mezelf.
  Après moi le déluge! Hopelijk staan jullie klaar? Afwachten hoe vretende en zuipende neukmachines het gaan aanpakken. Veel plezier nog ondertussen. Alhoewel…….de “patatten” moet men rooien en niet plat stampen. Nog een natuurwet. En God komt ze niet uit doen natuurlijk.
  Er wachten Europa nog plezante tijden.

 45. Anoniem zegt:

  Hopelijk onderneemt JS toch ooit actie tegen dit sujet van laag allooi, de zeikchinees, want hij komt hier enkel de boel opstoken. Die vent is een geboren ruziemaker en zeveraar.

 46. Kustem zegt:

  ja anoniem
  JS is een goed mens.
  Hij gunt de poepchinees zijn pretje.
  Wel ten koste van het niveau op deze blog..
  We mogen voddenrapers niet discrimineren dus moeten we het ondergaan…

  Après moi le déluge? Après toi la tranquillité! vent
  .

 47. Li de zeveraar zegt:

  Van broek verandert anoniem? Ik dacht het reeds lang. Eerst Vlaams Belanger spelen en nu komen zalven. De hoeveelste ben je al die dit spelletje speelt?
  Dat ik zever is toch normaal zeker? Ze moeten hun vuile poten afhouden van privaat bezit.
  Als sommigen dit verworven of gestolen hebben maakt mij niks uit.
  Maar het schijnheilig verdedigen om den brode en het terzelfdertijd om zeep helpen bij anderen is er ver over. Mag dat soms niet gezegd worden vriend?
  En U pretendeerde dus van een Vlaams Belanger te zijn?
  Ik heb reeds gezegd dat ik hier niks kan komen doen.
  Tegen naamloze schijnheiligaards en leugenaars kan niemand op.
  Welke is de volgende kandidaat? Weer een mislukking hoor ventjes. Ik speel uw spelletjes niet mee. Basta!
  Dat ik een hoerenloper ben weet ik al van een ander forum. Identiek hetzelfde proza en aanvalsijver.
  Ik moet er dus zelfs niet achter zoeken. Ezels balken allemaal hetzelfde. Maar ze grazen steeds op eenzelfde wei. Achterdocht is dus gerechtvaardigd. Dat ontbreekt de Vlamingen te veel. En dat moeten ze ondervinden tot hun eigen schande en schade.
  Feitelijk is het geen kwestie van slim zijn. Het is een kwestie van structuur.
  Een Vlaming verandert automatisch van kleur als hij omhoog valt. In tegengesteld geval wordt hij verketterd. Met graagte wordt die tactiek gevplgd door de andere omhooggevallen Vlamingen. Iedereen vreest in dit land dus voor zijn plaatsje. En aangezien slimheid niet de oorzaak is maar wel arrivisme doen velen het in hun broek bij voorbaat.
  Zelfs van verkiezingen krijgen ze schrik. De zogezegde slimme Vlamingen zijn koplopers.
  Kleur of ras speelt evenmin mee. De vaststelling dat men er geraakt is bepaalt alles.

 48. Anoniem zegt:

  Ruziestoker pur sang, lk zei het al.
  En dat mag ongestoord zijn gang blijven gaan, onbegrijpelijk.

 49. Li de zeveraar zegt:

  Ik dacht toch dat het VB voorstander was van verkiezingen anoniem?
  Blijkbaar ben jij er nu eensklaps tegenstander van?
  En plotseling ben je nu de vredesduif en maak je anderen uit voor ruziestoker.
  Broek optrekken vent want je staat nog altijd in uw anders gekleurde slip.
  Uw manier van werken is identiek zoals op andere fora.
  Komen en aanvallen in groep en iemand vol schelden met leugens en dan plotseling verdwijnen om nadien opnieuw te starten. Bij mij heb je afgedaan. Ik hou niet van zeveraars die zich vermommen als Vlaams Belangers maar die dezelfde werkwijzen toepassen die Vlaamse haters beoefenen. Mijn vroegere hobby was ogen in mijn kop hebben en ze gebruiken.
  Een vroegere baas beweerde eens dat ik het ditmaal te ver zocht.
  Mijn antwoord was dat ik toch meer zag en opspoorde dan zijn gans onderhorige peloton.
  En ik heb er bijgevoegd dat ik altijd open stond voor een betrekking waar ik minder mocht/moest zien. Hij had het begrepen. Het is niet omdat iemand heibel heeft met zijn wijf dat hij als baas moet komen zeiken op zijn dienst. Dus van zeiken weet ik ook veel. Ik beoefen het soms zelf bewust graag. Mensen die ambetant worden zijn soms loslippiger en pakken graag uit met zever.
  Bij jou is die truc weeral geslaagd.
  Wij mochten dat niet. Wij hadden de omerta. Maar ook dat zal jij wel niet begrijpen ventje.
  De overheid beschermde ons dus zelf om erger te voorkomen.

 50. Anoniem zegt:

  li de zeikchinees
  ben ik nu van je gezaag af?
  super!

Reacties zijn gesloten.