‘Adviseren’ in tijden van pandemie: de soap gaat verder

Lendelede

Het mondmasker had verplicht moeten zijn in winkels en warenhuizen, punt. Al maanden voorheen.

De Veiligheidsraad -het politieke coronacomité dus- voert per 1 juli een verdere versoepeling door, vooral in de pret- en ontspanningssfeer (zwembaden, pretparken, bioscopen, trouwerijen en andere feesten) waar veel mensen dicht bij elkaar komen en het infectierisico groter is. Je zou denken dat men dan toch het mondmasker verplicht voor winkels en warenhuizen, dat is een kleine moeite, en de Groep van Experts belast met de Exit-Strategie (GEES) drong daar ook sterk op aan. Iets waar ook het winkelpersoneel zelf vragende partij voor is. Winkels zijn in deze omstandigheden geen speelplaatsen of bestemmingen voor een gezinstrip, dus neem daar geen risico.

Aprilvis

ThysExperten… behalve Johnny Thijs (foto) dan, de CEO van Electrabel die bij BPost vertrok omdat hij 650.000 Euro per jaar te weinig vond, nadat hij de posttarieven had verhoogd, de dienstverlening had afgebouwd, en de postbodes had getransformeerd tot streng gechronometreerde, GPS-gestuurde robotten die ongeveer voor een leefloon hun botten afdraaien. Johnny scharrelt momenteel nog wat bij door te zetelen in de raden van bestuur van o.m. Recticel, Corealis, Golazo en Hospital Logistics en H. Essers.

Dat mag allemaal hé, alleen: wat is de meerwaarde van mandatenkoning Thijs binnen de GEES? Op een of andere manier is heel de expertenclub gezwicht voor zijn standpunt dat je mensen de vrije keuze moet laten, en dat het gebruik van het mondmasker in winkels enkel mag geadviseerd worden.

Wel ik zeg u: Johnny Thijs is een gevaar voor de samenleving. Virussen zijn geen postzegels, Johnny, en vrijblijvendheid is in deze dodelijk. Ofwel hebben die maskers hun nut tegen dat beest en leg je ze op, ofwel laat je ze in de kast. Wat is dan eigenlijk adviseren, in deze context van de pandemie? Men kan mensen adviseren om niet te lang in de zon te gaan staan en voldoende water te drinken, of om ’s avonds niet eindeloos naar dat schermpje te staren want wit licht verhindert het inslapen. Maar een mondmasker adviseren in de winkels, een maand na de lockdown, en wanneer elke viroloog ons waarschuwt voor een tweede golf?

Virussen zijn geen postzegels, Johnny, en vrijblijvendheid is in deze dodelijk.

Gisteren naar de Aldi en de Colruyt geweest: bijna niemand droeg er nog één, en de sukkels die er toch mee rondlopen zullen het ook snel voor bekeken houden want niemand wil als een alien met zijn kar langs de rekken fietsen. Misschien mankeert die GEES toch een psycholoog of gewoon iemand met wat mensenkennis: als de helft niet meedoet gaat de andere helft snel overstag, onder het motto ‘het steekt allemaal niet zo nauw’. Dat is ook het standpunt van onze minister van volksgezondheid Maggie De Block: ook zij zag de verplichting van de mondmaskers in winkels en warenhuizen helemaal niet zitten en liet dat via de pers duidelijk weten.

Wacht, dus als ik het goed begrijp, Maggie: eerst likwideer je de bestaande mondmaskervoorraad zonder hem terug aan te vullen. Begin maart spreek je over een ‘griepje’ en scheld je wetenschappers, die waarschuwen dat het de verkeerde kant opgaat, uit voor drama queens. Heel het voorjaar door werden de mondmaskers als nutteloos en zelfs contraproductief weggezet, simpel, omdat we ze niet hadden. Ook op 1 april, in volle lockdown, kregen we die leugenboodschap mee, ondersteund door o.m. Marc Van Ranst en Steven Van Gucht (‘ik draag geen mondmasker in het warenhuis’): ik veronderstel dat het niet om een aprilvis ging. Tussendoor sloegen huisvrouwen zelf aan het naaien en werd de huisfabricage van de ‘nutteloze’ maskers gepromoot als bezigheidstherapie.

Geen vertrouwen

Maggie2Nu we eindelijk uit ons kot mogen komen, en hogervernoemde experten gegeneerd toegeven dat ze ernaast zaten, zo niet ons gewoon bedot hebben, maakt de politiek er zich vanaf door die dingen gewoon te ‘adviseren’. Volgt men dat advies niet, dan is het niet de schuld van het beleid. Vlaams minister-president Jan Jambon, lid van de Veiligheidsraad, was zo cynisch om de echte reden mee te geven: ‘eerst zeggen dat ze nutteloos zijn en ze dan verplichten, dat kan je niet maken.’ Ga even goed zitten en analyseer voorgaande volzin. Een fout kan alleen goed gemaakt worden door een tweede fout, een leugen hersteld door een nog straffere.

Heel het Belgische coronabeleid kwakkelt over en weer als de kwabben van de minister van volksongezondheid

We hebben dus Johnny en Maggie aan de kant van de vrijheidsstrijders, de lobby die ons recht naar de tweede golf voert. Niemand is meer tegen regels-om-de-regels dan ondergetekende, maar af en toe en in bijzondere omstandigheden is het gewoon van moetes. Heel het Belgische coronabeleid kwakkelt over en weer als de kwabben van de minister van volksongezondheid: eerst onderschat men het virus en treedt men veel te laat in actie, daarna gaat men ijlings over tot een lockdown met een catastrofale impact op de economie en het sociale leven, en vervolgens viert men de teugels met halve maatregelen en tot laksheid uitnodigende ‘adviezen’.

Een compleet gebrek aan consistentie dus, en in elk van deze stadia is de leugen aanwezig, of minstens het verdoezelen van de waarheid. Dat is misschien nog de belangrijkste reden waarom zoveel mensen er hun laars aan lappen: een overheid die men niet vertrouwt, die liegt, met alle winden meedraait, dwingt ook geen respect voor regels af, en dat is het grote verschil met landen als Denemarken en Oostenrijk. Het verbroken pact met de burger, ooit sociaal contract genoemd, is in België verder weg dan ooit. Ondertussen bakkeleien de draagvlakpolitici rustig verder.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

107 reacties op ‘Adviseren’ in tijden van pandemie: de soap gaat verder

 1. Boomer zegt:

  Johan, ik ben het helemaal niet eens deze keer.
  Mondmaskers als je met velen in een beperkte gesloten ruimte zit ja maar in winkels of warenhuizen zie ik daar het nut niet van in als je afstand houdt.
  Hoe langer deze soap gaat duren hoe meer negatieve gevolgen we eraan gaan blijven overhouden en geloof me, we zijn er nog lang niet uit.
  Bovendien zijn er zoveel andere mogelijke vormen van besmetting waar er nu zelfs niet naar omgekeken wordt.
  Al iemand gezien die toiletten ontsmet na gebruik, of kleren na gepast te zijn, of alles ontsmet nadat tientallen mensen het in hun handen hebben gehad?
  Mondmaskers op of niet gaat daar allemaal niet veel aan veranderen, hou gewoon afstand dat lijkt me veel nuttiger dan al dat gezeik nu, waardoor mensen nog banger worden gemaakt.
  Al eens naar de winkelstraten gekeken deze dagen, ze zijn gewoon leeg en de middenstand krijgt het zeer zwaar te verduren.
  De economische impact van al die maatregelen is ronduit catastrofaal en daar gaan we nog zeker twee generaties voor betalen.
  Stop toch met die paniekzaaierij, ze is echt nergens goed voor en zoek uit waar dit virus echt vandaan komt want dat lijkt ineens niet meer belangrijk.
  Chinese online shops doen ondertussen gouden zaken en onze middenstand gaat op de schop.

  • Anoniem zegt:

   hear hear

   • Boomer zegt:

    Sorry Aalsterse dwarsligger, maar als je echt niks interessanter kan posten kan je beter helemaal zwijgen in plaats van te stoken en mensen te schofferen zoals je al maanden hier doet onder meerdere gedaantes en aliassen.

   • Anoniem zegt:

    Boomer
    Aangezien ik de enige ben die gereageerd heeft veronderstel ik dat u het tegen mij heeft?

    “hear hear” betekent dat men het eens is met de spreker; schrijver
    ik ben het dus eens met uw reactie

    Wat de rest betreft, tot nader inzien post ik wat ik wil en in Aalst zijn er vermoedelijk wel wat dwarsliggers maar wat ik daarmee te maken heb is me een raadsel..
    Wie is er hier nu eigenlijk aan het stoken?

  • vanhoovels zegt:

   Boomer; ik ga met u volledig akkoord wat onze middenstand betreft.
   Maar er zullen nog vele andere zaken op de schop gaan. De werkende spaarder moet reeds lang het gelach betalen. Geen frank intrest om de op hol geslagen inflatie te compenseren. Dit als voorbeeld. Maar daarover ga ik niet verder uitweiden.
   Ik wil het hier even hebben over onszelf. Het plebs dus. Vorige week moest ik hier nog slikken dat ik nog steeds dezelfde bleef. Inderdaad. Behorend tot het plebs doet men er best aan van te zwijgen. Vooral het echte plebs eist dat. Mag ik een voorbeeldje geven?
   Wel het ging over privé-bezit. En ik kon het niet laten van mijn bevindingen dienaangaande nog eens in de kijker te plaatsen. Velen sloven zich uit om een appeltje voor hun ouden dag opzij te zetten. En ik ken er ook velen die zich veel ontzeggen om een beetje zekerheid op te bouwen. Wat in de huidige tijden veel moeilijker is dan vroeger.
   Het resultaat was dat ik de volle lading kreeg. Een filmpje van internet van een zuipende jeugdige dronkaard met met als onderschrift :”Nobody cares!” was nog te pruimen.
   Democratisch heeft iedereen de keus om alles op te zuipen. Mijn probleem dus niet.
   Maar een echte schande is het feit dat politiek privaat bezit gebruikt om andere meningen te bestelen. En dan stel je vast dat sommige politiekers; eigenaars van vele bouwgonden; zich bezig houden om kiezers in het bezit één of twee bouwlotjes te onterven door ze waardeloos te maken. Goed politiek dus. En dan wordt het een principekwestie. Ben je zelf voorstander van privaat bezit dan laat je ook uw poten af van anderen hun bezit.
   En dan de rol van het plebs in de hele zaak. Ergens trap je wel op een zere teen.
   En toen moest ik het slikken. Ik was nog niet veranderd en dezelfde oude zeur gebleven.
   Toen ik de vraag stelde; wat die duistere figuur met dezelfde bedoelde; kreeg ik geen antwoord maar wel een litanie braaksel. En hij had gelijk en was niks uitleg verschuldigd want het feit dat ik reageerde bewees dat hij gelijk had. ?????
   Welk gelijk? Waar was ik niet veranderd en waarom moest ik veranderen?
   Dat hele politieke zootje was toch akkoord met deze gang van zaken? Veranderen loste toch niks op?
   En nu gaan we door op het zelfde elan. Je mag bezitten wat je wil tot er op zekere dag iemand met onbeperkte macht zijn oog laat vallen op je bezit. Straffeloos waardeloos maken mag dus van dit bezit is dus de logika?
   Feitelijk gaan we hier over de grens. Er is geen verschil meer tussen zulke democratie of het communisme. Het lot dus van de kleine man. Wie vraagt van de regels te respecteren is dus een vuile communist? Hij mag dus niet dezelfde blijven en moet bijtijds zijn broek afdoen en smeken of ze er a.u.b. willen mee spelen. Wie is hier de communist?
   Ik wist dat plebs dom kan zijn maar zo dom had ik nooit durven dromen.
   Het plebs is het maaiveld en wie zijn kop er boven uitsteekt loopt immens gevaar.
   Het is dus niet opportuun om te proberen met dit volk te praten.
   Trôp is teveel. Hopelijk mogen ze dat ooit zelf ondervinden.

  • willy zegt:

   “Als je afstand houd” goede gedachte maar het gebeurd niet ; vandaag nog meegemaakt in de “aldi” en “lidl” .
   Dat de straten leeg zijn hebben we het laatste weekend gezien ?.
   Dat ontkenners en “specialisten” nu ineens de mondmaskers belangrijk vinden verwonderd je natuurlijk niet , mij ook niet , maar wat ik wel weet is dat al die mediageile
   profeten en halfbakken dokters leugenaars zijn .
   Het mondmasker is maar de kleine beschutting tegen het covid virus en ik zal het zeker dragen , hoeft niet alleen in een warenhuis of winkel te zijn .
   De lucht in dit apeland is zo vervuild dat type 2 mondmasker geen overbodige luxe is te dragen om schadelijke longschade te vermijden . Het zijn lobby’s die er alles aan doen om dit te verzwijgen en te minimaliseren. De kers op de taart in deze corona soap moet nog komen ; de verspreider van het virus zou ook wel de eerste kunnen zijn die met een vaccin op de proppen komt , ,kassa kassa daar is het al die tijd om te doen geweest en wij zijn weer eens de kampioen geweest van het grote gelijk en de meeste slachtoffers

 2. Willy KUIJPERS zegt:

  Geachte Vriend Johan,

  Mag ik jou danken voor de zoveelste interessante berichtgeving ? Wil zo vriendelijk zijn om in het vervolg de mededelingen te zenden onder e-adres : ?

  Hartelijk én hoogachtend,

  Willy Kuijpers + Lieve Devijver en … méé-genietende vrienden ! Swertmolenstraat 23 3020 Herent

 3. Eric zegt:

  JS gaat er nog steeds vanuit dat de regering de ene op de andere stommiteit gestapeld heeft, dat de bedoelingen (verspreiding van het virus vertragen of tegenhouden) goed zijn, maar dat die bedoelingen door lichtzinnigheid en kortzichtigheid op de verkeerde wijze worden uitgevoerd.
  Natuurlijk word je een samenzweringstheoreticus (een term zoals de begrippen ‘racist’ of ‘fascist’, die dient om tegenstanders in een hoek te zetten zonder tegenargumenten te moeten bedenken) genoemd als je ervan uitgaat dat dit virus in een Chinees laboratorium gemaakt werd en met behulp van de WHO, met de medeplichtigheid van de EU-ECDC en van tal van nationale regeringen, in Europa binnengelaten en verspreid werd. Deze crisis is gewild en ze moet veel langer dan een jaartje duren. Vandaar dat nog steeds verkeerde adviezen gegeven en verkeerde maatregelen genomen worden. De 1,5 meter is te belachelijk voor woorden (het virus draagt in gesloten, niet-geventileerde ruimten 8 tot 10 meter ver), mondmaskers kunnen in gesloten ruimtes helpen, maar worden slechts geadviseerd, terwijl men in zowat alle talen zwijgt over ventilatie en luchtvochtigheid.
  Inderdaad, de tweede golf komt eraan, en omwille van andere, meer herfstige weersomstandigheden zal ze minder aangenaam dan de eerste zijn. Als men dan bij wat kouder weer de vensters sluit is het hek helemaal van de dam. Dit ellendige plannetje is nog maar net in werking gesteld, volgens een risiko-analyse uitgevoerd in opdracht van de Duitse regering in 2012 m.b.t. een gelijkaardig virus zal de crisis drie jaar duren en het opgeven van tal van burgerrechten ‘vereisen’.
  Aan verkiezingen moeten we ondertussen niet denken, de juiste personen, zoals Thijs, Van Ranst en De Block, zitten op de juiste plaatsen, tenminste voor de pharmamaffia. En daar gaat het om.

 4. dzjakkedzjakke zegt:

  Mij ontbreekt de kennis en de mogelijkheden om belziek te kunnen plaatsen in een mondiaal geheel. Ik weet dat de belzieken wereldkampioenen zijn in belasting heffen, in aantallen overlappende regeringen met overlappende ministers en overlappende administraties in absolute getallen, in van vet druipende mandaten in hoeken en gaatjes ’t allen kant: Ze blinken ook uit in afwezigheid van logisch handelen en logisch denken, maar wat ik niet kan inschatten is, of ze ook wereldkampioenen zijn in het mismeesteren van de corona-aanpak. Ik staar naar Loekasjenko, die me perfect lijkt te passen bij de belzieke politeken, naar Bolsonaro die met het kwakkelend gevaarte kan wedijveren, naar Trump die het, al met al, nog beter doet dan de belzieke beunhazen. Het volgen van de statistieken van Johns Hopkins Coronavirus Global Data Base leert me dat belziek ofwel per sé ook hier verhoudingsgewijs de wereldkampioen overlijdens wil zijn, -specialisatie ouderenmoordnegationisme- dan wel dat de vigerende onbekwaamheid en onverantwoordelijkheid ook inderdaad uit cijfers blijkt, dan wel dat het correcte tellen maar niet wil slagen en dat elke geldzwartgat in de on-staat er een getal bovenop kletst (In de veronderstelling dat een niet-cynisch iemand het zich aantrekt). In ieder geval is er hier over die overkill-anomalie zoveel te doen, als tijdens het interbellum over Z.K.H. Leopold Twee en de gruwelen in Congo. En dit terwijl er -internationaal- dikke vraagtekens worden geplaatst bij le belzieke. Hier is werk voor tien Lubachs!
  En de verantwoordelijkheid? Die zit hier als een paling in een vat vol snottebellen.

 5. maskermuil zegt:

  Ja JS, blijf jij dan maar binnen of loop godganse dagen met zo’n muilkorf rond die je je eigen co2 doet inademen. Niemand houdt je tegen.
  Wie nu nog niet doorheeft dat dit een macabere hoax is waarbij de ‘remedie’ erger is dan de kwaal en dat we al maanden onverkozen kwakzalvers warm en koud zien blazen met volkomen irrationele maatregelen, gebaseerd op bogus ‘science’ die alleen machtshongerigen en vaccinpushers dient, is met succes geïndoctrineerd door de medeplichtige msm.
  Verdomme man, je hebt er een boek over geschreven en nu laat je je zo manipuleren.
  Over het algemeen lees ik je stukjes graag maar deze keer ben ik het volledig oneens.
  Die angsthazerij doodt meer mensen dan het fantoomvirus en de maatschappelijke schade is gigantisch. Om nog te zwijgen over wat er intussen met onze grondrechten gebeurd is..

 6. Anoniem zegt:

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Acht-en-veertig minuten…..nope

   • Anoniem zegt:

    ter info, u kijkt of u kijkt niet, geheel vrijblijvend
    maar hier worden op Acht-en-veertig minuten meer zinnige dingen gezegd dan tijdens drie maanden Van Ranst en co.

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Ik geloof u direct, hoe kan het onzinniger?

  • willy zegt:

   Uitspraken uit Nederlend zijn absoluut niet representatief tegenover het geklungel van hier ; ik ben er niet wijzer van geworden.

   • Anoniem zegt:

    Hier is het alleen nog erger en onzinniger.
    Het is wel degelijk relevant op niets gebaseerde maatregelen, wereldwijd ingevoerd, te vergelijken.

 7. fuckfakenews zegt:
 8. Boomer zegt:

  @ anoniem: welgemeende sorry voor de hear hear.

 9. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  ” Mondmaskers als je met velen in een beperkte gesloten ruimte zit ja maar in winkels of warenhuizen zie ik daar het nut niet van in als je afstand houdt.”

  OK boomer, dank voor uw inzichten als ernstig viroloog, inzichten die geenszins het product zijn van hoe YouTube en boomermedia als Skeptr en Doorbraak je om het even welke pseudo-cognities aanreiken die je helpen om serieel een identiteit van i.c. rechtse politieke correctheid te consumeren.

  “als je afstand houdt”

  Analoge redenering aan “je mag zat met de wagen rijden zolang het je rijvaardigheid niet beïnvloedt”. Puur moral self-licensing van een volk van lage kwaliteit dat onvoldoende zelfrespect heeft om discipline van elkaar te eisen.

  Herinneren we ons hoe de corona-maatrelen in het begin nog geen valentie hadden binnen het door ressentiment gedreven links-vs-rechts-mediaspektakel waarvan onze cognities, in zoverre ze efficiënt en op grote schaal gecommuniceerd kunnen worden, een afgeleide zijn. JS en anderen opperden zelfs dat het vooral bepaalde gemeenschappen waren die de maatregelen aan hun laars lapten, want de Heilige Schrift vermeldt niets over virussen ziet u. Dat was, los van de vraag of het waar was, een uitgelezen kans voor rechts om onder het mom van discipline en een gezonde drang tot zelfbehoud zich tactisch te identificeren met een strikte naleving van de maatregelen. Analoog aan hoe mainstream rechts de afgelopen 20 jaar ineens pro-holebi geworden is toen bleek dat het anti-holebi-sentiment van moslimallochtonen het enige praktisch bruikbare voorwendsel was om uiting te geven aan het feit dat men geen moslimallochtonen wilde of wil in de Heim.

  Helaas pindakaas, de valentie van de maatregelen en het handhavingsbeleid er rond bleek op termijn overgedetermineerd te zijn door het feit dat alles tegenwoordig gezien wordt als een stellingname ten aanzien van de legitimiteit van technocratie, i.c. dus epidemiologie. Links is voor technocratie omdat het fundamenteel anti-populististisch is en technocratie impliceert dat je geen verkiezingen hoeft te winnen om te mogen besturen, rechts is tegen omdat het grotendeels geanimeerd wordt door anti-links ressentiment en allergisch is voor argumentenkritiek. Het gevolg is nu dat jonge amateur-atleten zelfs aan asymptotische Covid-19 levenslange longschade overhouden, en dat dit ten dele het gevolg is van rechtse boomers (dwangmatige, onkritische consumenten van eindeloos meer van hetzelfde media-narratief dat toelaat bestaande identitaire consumptieroutines, “dagschotels”, te legitimeren) die op hun gat YouTube-autoplay of Doorbaak/Skeptr zitten te consumeren, teneinde half-plausibel te kunnen beweren dat het allemaal een “plandemie” o.i.d. is omdat jonge mensen er zogezegd niet aan overlijden. Los van het feit dat er wel degelijk jonge mensen overlijden aan de gevolgen van door Covid-19 getriggerde cytokinestormen, is het hoe dan ook een capitulatie voor gemakzucht en lage standaarden. “Sorry, ge gaat nooit meer een marathon lopen, want ik vond een masker op mijn gezicht niet comfortabel en het is hoe dan ook allemaal fake science van links om een excuus te hebben om ons leven te kunnen micro-managen.”

  • Boomer zegt:

   Geeuw, geeuw, slaap lekker fantast.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    OK boomer.

    https://www.fastcompany.com/90519909/countries-where-everyone-wears-masks-saw-covid-death-rates-100-times-lower-than-projected

    “Countries where everyone wore masks saw COVID death rates 100 times lower than projected”

    Oeps, dat mag natuurlijk niet vermeld worden. We hebben namelijk besloten dat we de experts gaan negeren, op straffe van niet bij het team te horen, want Marc Van Ranst vecht Twitter-oorlogen uit met onze favoriete rechtse merken. Dus virologie en epidemiologie zijn allemaal fake science van George Soros en muh WaAlSe sOcIaLiStEn en blahblahblah.

   • boomba zegt:

    Zet jij lekker je masker op..
    Niemand houdt je tegen, deugkont.
    Ik veeg er mijn kont mee af.

   • Barack Oboomer zegt:

    If you’re outside jogging or in your car, there’s no reason to. Remember the following points.

    People easily succumb to peer pressure and when a certain threshold is reached, everyone begins wearing the masks even though COVID-19 has been no more dangerous than the usual wave of seasonal flu. The chances of catching it are extremely low and it has a high rate of survivability except for the aged and already infirm.
    People behave like sheep. They believe what the lying mass media tell them. They genuflect to ‘authorities,’ even though those who are barking the orders are corrupt.
    People don’t think, they simply go along. It’s easier for them to obey than to make a fuss.
    The masks portend more serious medical tyranny to come. If masks are mandatory for travel and public gatherings, it makes it easier for medical tyrants to make a vaccine mandatory.
    Masks hurt breathing by forcing CO2 back into the bloodstream.
    Children in particular should not be wearing masks. They need to be exposed to a lot of things in order to build up their immune systems.

    We know the looters and Antifa are happy to see facemasks as the “new normal” as mask protects their identity. Facemasks also make it harder to read facial expressions and dehumanizes all of us.

  • boomba zegt:

   ‘het is hoe dan ook allemaal fake science van links om een excuus te hebben om ons leven te kunnen micro-managen’
   nagel op de kop; kontboomer

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Het een sluit het ander niet uit, boomers. Links wil een epidemiologisch perspectief op menselijk gedrag normaliseren teneinde onze levens rechtstreekser te kunnen micro-managen. En toch zijn maskers extreem efficiënt om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar dat is uiteraard te moeilijk voor rechtse skinner-duiven voor wie je 100% in de pas moet lopen of je bent een provocateur van de andere kant.

   • boomba zegt:

    Kontboomertje, wat ben je aandoenlijk emotioneel.
    Alsof je je nieuwjaarsbrief voorleest voor papa en mama.
    Goed gedaan hoor, knulletje!
    Een klein zakcentje volgt later want nu zou je beter naar je bedje gaan.
    Slaapwel, kereltje!

  • Kustem zegt:

   de Gkont autoplay staat weer op.
   heb jij zelf door dat je altijd hetzelfde zegt en dat het geen mens interesseert, salonsocioloog?

 10. Vanhoovels Paul zegt:

  Ernest Claes was een visionair. Hij wist dat de tijden van boer Coene zouden voorbij zijn..
  Kapot geneukt door onze eigen ouders die de parabel van de druiventwijg geloofden.
  De taart moest verdeeld worden achteraf in gelijke delen. Met het gevolg dat er geen taart meer zou overblijven. Wat blijft er wel over? De familiejuwelen werden verkocht en de gelden er doorgedraaid. Wij Vlamingen zullen harder en langer moeten en mogen gaan werken.
  De feestjes zullen wel gaan minderen en als we niet uitkijken hangt ons langer leven aan een zijden draadje. Ze vinden wel nieuwe virussen uit om er bijtijds een einde aan te maken.
  Ondertussen spelen we nog een tijdje onze rol met ons chimpanzee-verstand.
  Om bonobo te worden hebben we een hersenkwab te weinig.
  Dus de revolutie (evolutie?) van Darwin zal stoppen.
  Hopelijk maak ik het niet meer mee dat de overtallige meute mekaar de hersens inslaat!
  “Arbeit adelt.” Profiteer er van. Die tijd komt terug.
  Die tijd is de enige evolutie die ik merk. Van al de rest totaal niks.

  • dzjakkedzjakke zegt:

   “Wij Vlamingen zullen harder en langer moeten en mogen gaan werken” haha, jij bent geen vlaming meer, als je het al ooit was, mislukte politeek. Een ouwe krassende raaf, dat ben je wel, met altijd dezelfde naargeestige sound. Ga toch gauw dood, dan ben je content. ‘Wij Vlamingen’ godbetert, sjonge sjonge…

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

  • Kustem zegt:

   Ik zeg het toch; uitschot, en dat mag allemaal maar?

  • sleepyP zegt:

 11. bertie zegt:

  Kan er mij nu eindelijk iemand eens vertellen hoeveel die fameuze oversterfte nu eigenlijk bedraagt, want daar was het van bij het begin dan toch feitelijk allemaal om bedoeld, nietwaar?
  De laatste nieuwe creatieve rekenkunde van de topvirologen bestaat erin om met wekelijkse gemiddelden af te komen. Om maar te blijven en te blijven en te blijven voorstellen hoe dramatisch érg deze jammerlijke situatie toch allemaal is! Want anders zouden ze vandaag moeten toegeven dat er de laatste 24 uur niemand meer gestorven is: doodgegaan mét corona, voor de zoveelste keer, en absoluut niet ààn corona. Maar dus niemand meer de voorbije dag, zelfs geen enkele tachtigplusser. Omdat het in hun ogen oneindig veel te vroeg is, krijgt geen enkele topviroleugenaar dat over zijn of haar lippen. “Want het virus is niet weg, hé!”, blijven ze maar roepen. Daarom werkt men voortaan met wekelijkse gemiddelden. Dan kunnen die toevalligaard die eergisteren hoestend de geest gaf (op palliatieve met prostaatkanker) en tante Netty die (heel haar leven sigaren rookte maar) pas overmorgen na 92 jaar de pijp aan Maarten zal geven, er ‘vandaag’ ook nog bijgeteld worden. Oef, ons twijfelachtig statistiekje van beste in de wereld is weeral gered!
  Ik voorspel vandaag reeds dat ze ten laatste vanaf september zullen werken met maandelijkse gemiddelden. En vanaf de 1ste januari van volgend jaar met jaarlijkse reële cijfers. Dan zal men beweren dat er in 2020 op het Belgisch grondgebied méér dan 10.000 doden gevallen zijn ààn corona. Dat is wetens en willens een klinkklare leugen van de eerste orde, een katholieke doodzonde als het ware, maar die zal er bij de goegemeente die bij de duivel te biechten gaat, ingaan als zoete koek.

  “En door de lockdown, zijn het er geen 60.000 of een kwart miljoen geworden”, zoals gisteren in de krant berekend werd door ene Geert M., die aan mij voorgesteld wordt als professor in de biostatistiek. (Voor alle nauwkeurigheid: de prof heeft het hier klaar en duidelijk helemaal niet over het aantal besmettingen, maar over een kwart miljoen doden!) Waar die geleerde heeft leren redeneren weet ik niet, maar veel brengt hij er volgens mij toch niet van terecht. Want in het artikel staat verder, en ik citeer even:
  “We weten dat het grote gevaar schuilt in de rusthuizen. Dus als we gevallen daar sneller isoleren, als er goed materiaal voorhanden is en de verzorgers goed voorbereid zijn, kunnen daar veel levens gered worden. Dan hebben we 1.000 of 2.000 doden, maar geen 10.000. Dan weten we dat we niet de hele economie moeten platleggen(…)” einde citaat
  Jawadde! Dus enerzijds zijn er dankzij de lockdown 250.000 minder doden gevallen, maar wanneer we anderzijds de bewoners van de woonzorgcentra meteen juist hadden behandeld, dan hadden we zelfs geen 10.000 doden geteld, maar slechts een fractie daarvan: 1.000 of 2.000.
  Ik recapituleer even het voorgaande:
  mét onmiddellijke isolatie van alleen de WZC niet meer dan 1.000 à 2.000,
  maar
  zónder lockdown zouden er een kwart miljoen overlijdens te tellen zijn!…

  De eerste prijs logica zal aan deze prof zijn irrationele neus voorbijgaan, vrees ik. Dat zo een wijze professor zelf zijn compleet kant noch wal rakende denkwijze niet opmerkt, doet mij vermoeden dat hijzelf getroffen is door het corona-virus, dat een geheel onverwacht nieuw symptoom aan het licht brengt bij zijn slachtoffers.
  Ikzelf heb namelijk al meerdere malen empirisch vastgesteld dat mensen die COVID-19 hebben opgelopen – en uiteraard van zichzelf niet weten dat ze het hebben(!) – compleet en op fatale wijze hun gezond verstand verliezen en met de grootste overtuiging de gekste dingen beginnen te beweren, en daarbovenop razend kwaad worden wanneer ze daarop attent gemaakt worden!
  (Tussen haakjes: volgens mij zijn er dus al héél veel mensen besmet met COVID-19. Gelukkig zonder eraan te overlijden of een medische behandeling te moeten krijgen. Zelfs helemaal zonder het minste van de algemeen verwachte symptomen te vertonen.)

  Draag dus vooral verder in alle gewenste omstandigheden en zolang u dat nodig acht, een mondmasker, wie daar behoefte aan heeft!
  En buiten elke verwarrende interpretatie: laat alstublief diegenen die deze muilkorf liever links en ook rechts laten liggen, niet soms hier en daar, maar altijd en overal, hun mening nog vrij uiten.
  Meer is niet nodig om elkaar te verstaan.
  Dank u wel.

  • Q17forFlanders zegt:

   wwg1wga

   $21 Million NYC Field Hospital Closes After Never Seeing a Single Patient
   Q
   !!Hs1Jq13jV6
   https://www.breitbart.com/politics/2020/05/23/21-million-nyc-field-hospital-closes-after-never-seeing-a-single-patient/📁

   Worth remembering.
   Why were elderly COVID-19[2] positive patients forced [pushed] into nursing homes [known hot zones] if ample capacity existed to support locally?
   Can you logically explain why select [D] gov(s) made decisions re: elderly push into hot zones which [knowingly] contradicted federal guidelines and as well as general common sense [think annual influenza death rate(s) re: age group 65+]?
   Evil surrounds us.
   Q

  • WVH zegt:

   Er zijn drie soorten leugens:
   echte leugens;
   leugens om bestwil;
   en ten slotte, (bio-)statistiek.

   • Anoniem zegt:

    de leugen regeert
    Luc De Vos zong; ‘de middenstand regeert het land’
    dat is blijkbaar voorbij..?

   • fuckfakenews zegt:

    tel het aantal keren coronacrisis in de itemtitels van vrt middagnieuws,

    Coronacrisis | toerisme Coronacrisis | onderwijs Coronacrisis | zorgsector Coronacrisis | tijdelijke werkloosheid Coronacrisis | economie Coronacrisis | Brussels Airlines Coronacrisis | mobiliteit Gijzeling psychiatrisch centrum Steekpartij burgemeester De fauw Coronacrisis | Groot-Brittannië Coronacrisis | Portugal Coronacrisis | Verenigde Staten Liverpool kampioen in Engeland Chelsea – Manchester City Transfers Antwerp Coronacrisis | wielerstages Coronacrisis | Nina Derwael Coronacrisis | Nederland

 12. Li Ping zegt:

  Q17! Oppassen vent of je vliegt hier buiten op verzoek van Kustem.
  Kustem vraagt Sanctorum om moderator te spelen en alles wat niet van hem komt van zijn dagboek te smijten. Hij heeft nochtans plaats genoeg om ook zijn mening te ventileren.
  Ik zou hetgeen hij heeft graag kussen maar hij laat het in zijn broek zitten. Hoe kan je reageren met iets op niets? Ik kan veel maar daar begin ik aan. Ik weet het begin wel maar niet waar het eindigt. Endless! Nobody cares dus. Laat ons dus verder dansen en feesten! Ik heb er mijn vriend Li Ping bijgehaald. Hij mag de plaatjes afdraaien. Tot er ene weer zal roepen :”Zet die ploat af!”
  Want die blijft serieus krassen en hangen. Alle stemmen voor anderen zijn verloren stemmen want ze tellen toch niet mee. Krak! Krak! Juist! Heel juist! Dat is onze democratie geworden. We moeten (moesten?) gaan stemmen maar nergens staat er in de wet dat alle stemmen moeten geteld worden.
  Dus stemmen van onnozelaars worden opzij geschoven als ze niet stemmen voor de juiste personen?
  Mij maakt het niks uit. Wat zal het volgende zijn? Afschaffen van de kiesplicht? Of verbieden van nog te gaan kiezen? Lijkt mij de eenvoudigste oplossing!
  Maar mijn vriend Li wil die plaat nog niet afspelen. Het is nog niet aangewezen.
  Die ploat wordt voorlopig nog afgezet
  Hij peelt dus nu nog de kusjesdans. Maar…dat mag ook al niet meer recent? Voorlopig beperkt hij zich dus tot Hollandse smartlappen. Deze voormiddag heb ik al drie keer moeten luisteren naar de plaat “Ach vaderlief; toe treur niet meer”
  Alleen langer en harder werken mag nog. We zijn dus geslaagd in het opzet.
  Maar dat we de hulp van de Zinesen nodig hadden om orde op zaken te stellen vind ik echt
  deprimerend. Kunnen wij nu niks meer buiten slapen en zakken vullen?
  En af en toe privaat bezit te verkwanselen? Het loont als je zelf veel bezit dat je wil verkopen.
  Vraag en aanbod kun je wijzigen. Heel belangrijk!

  • Kustem zegt:

   dag Paul
   ik herhaal jouw woorden;
   ‘gooi dat uitschot eruit!’
   zeker nu hij verschijnt met als alter ego een gele dictator
   eens iets anders dan blogpaus
   dag PVH, slaap ze; ouwe bok.
   want nu de hoerenkoten terug open zijn..

  • MAGA zegt:

   hey PIPI-NG
   great job, beautiful President Trump

 13. Pin li (Een andere zinees) zegt:

  Het is allemaal zo’n erg niet: Stop dus dat gezeur. Iemand heeft het kernachtiger uitgedrukt met de woorden :”Nobody gives a shit” Dat vele bladzijden gemem en gezever zal hier dus niks oplossen.
  Ik heb het begrepen. Voor wanneer hetzelfde voor jullie? En Sanctorum; wees eindelijk een echte moderator en verwijder op vraag van kust mijn kloten eindelijk een deel papegaaien van uw dagboek af want die denken dat ze hier alles mogen.
  Nobody gives…….. Dat is tenminste klare taal! Laat ons tenminste duchtig verder feesten.
  Zou die held dat ook tegen zijn grootouders gezegd hebben toen ze tussen vier planken zaten!
  Heerlijk toch! kindje verongelukt? Nobody …. . Zelfstandigen in faling? Nobody…..! Werk kwijt en toch moeten werken? Nobody…… Alle geld opgefeest? Nobody………
  Moet ik verder gaan? Nee dus. Dat is te macaber nieuws. Laat ons dansen oude zakken!
  Wij zullen het hier wel rechtzetten. Na mij de zondvloed onbeschaamde rekels.

  • Kustem zegt:

   Wat een uitschot die pipi de fopchinees.
   weg ermee! ban die zeikblaas!

   • Li Zeikblaas zegt:

    Hoe weet jij dat ik zo lach als ik mijn morgenontbijt eet en besef dat jij mijn pensioen mee betaald. “Nobody …….. ” vent. Erg he! En dan weet je nog niet hoe dikwijls ik naar de hoeren ga. Dan lach ik nog harder. Ik ga niet vertellen welke de naam is van de uitverkorene. Dan kun jij na mij lekker in mijn drek komen soppen. Zoek de duurste want dan heb je meer kans.
    En nu ben ik even weg want mijn lach kan niet afgebeeld worden op internet. Te klein scherm. Doe een noveem bij Sanctorum voor al de hoerenlopers die je kent. Misschien worden uw gebeden aanhoord. Dag vriend. Uw drollen opruimen hoor.
    Hou het hier proper.

   • Kustem zegt:

    Loop jij hier nu nog rond met je druiper?
    Voor je pensioen heb je zelf mogen hielenlikken als ambtenaartje klasse zero.
    Van mij komt dat niet, ouwe sopper.
    Was het het waard, zeikblaas?
    Ik vermoed van wel want dan kon je mensen irriteren en kloten zoals hier.
    Pas op bij de roltrap; vent.

  • Partnerschap voor een Paul Vanhoovels-vrij internet zegt:

   Na Paul Vanhoovels de zondvloed is eigenlijk een hoogst welkome afwisseling…

   • Kustem zegt:

    waar kan ik dit mooie pact tekenen?

   • Anoniem zegt:

    Ik kan en wil Paul Vanhoovels niet.missen. Als ik me slecht voel, lees ik een stukje en dan weet ik dat ik toch niet zo een sukkelaar ben als hij. Bovendien blijft hij zichzelf, en laat hij zich zelden verleiden tot plat schelden, praktijken van een soort mensen die op dit platform soms een walgelijk geurtje verspreiden.Maar mensen zijn een toonbeeld van diversiteit. Bovendien meen ik dat Sanctorum mans genoeg is om zelf te bepalen wie er op zijn blog publiceert. Niet dat hij er zich door laat bepalen, maar als ik in zijn plaats was, verdween de repliek en het broddelwerk in slecht engels van het prestigieuze “eenmanspartnerschap voor een Vanhoovelsvrij internet” geruisloos van tussen de andere replieken. Er zit tenminste een boodschap in de schrijfsels van die getormenteerde man, zij het dan ook altijd dezelfde. Maar als je lang genoeg hamert, zit de nagel er ooit wel in. Ik stel dus voor om een “Genootschap voor erkentelijkheid aan Paul Vanhoovels” op te richten, onder voorzitterschap van Chinese vrijwilligers Li Pin Li. Uit een kwaadaardige boodschap kan iets goeds ontstaan, zoals de mooiste bloemen, die op…een mesthoop bloeien. Daarom dus: Een warme oproep aan allen: Loos hier uw bagger, en het genootschap maakt er iets goeds van!
    leve de vrije meningsuiting, Leve Paul Vanhoovels ! ! !

   • Kustem zegt:

    ” als ik in zijn plaats was, verdween de repliek en het broddelwerk in slecht engels van het prestigieuze “eenmanspartnerschap voor een Vanhoovelsvrij internet” geruisloos van tussen de andere replieken.”; en
    ‘leve de vrije meningsuiting’; jaja, heel consequent.

    En schelden? Die getormenteerde driftkikker doet niets anders.
    Kaatsen en de bal verwachten…
    Ik gebruik bijna altijd zijn eigen woorden en voeg er af en toe een nieuwe scheldterm aan toe.
    Wees gerust, die ouwe sluwe bok geniet ervan.
    ‘Ambras’ maken en klagen op verschillende fora houdt hem op de been.
    En zijn neverending story voor de duizendste keer vertellen natuurlijk.

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Op verschillende fora? Nieuw voor mij.

    Heb je Johan den ‘Tony’ niet weten defenestreren? Die maakte het ook te bont met schelden. Er is altijd een grens. Behalve aan de hebzucht van de politeken natuurlijk.

   • Kustem zegt:

    ‘Op verschillende fora?’
    Ja, inderdaad, dat heeft hij zelf al meermaals gepost; dat hij ook op andere politieke blogs zijn verhaaltje vertelt en daar hebben ze blijkbaar minder geduld want daar jankt hij ook over, al is het een tijdje geleden.
    Wat is het te bont maken met schelden?
    Een zeikblaas blijf ik gewoon zeikblaas noemen.
    Dat staat zelfs in het woordenboek.
    Alleen JS beslist waar hier de grens ligt.
    Niet ik, niet u en zeker die ouwe zeikblaas niet.

 14. Boomer zegt:

  Toen pissen plassen werd, is het gezeik begonnen.
  Hier zeer duidelijk, met of zonder palen.

 15. fuckfakenews zegt:
 16. Ceci n'est pas un Paul Vanhoovels zegt:

  Eenheid van vorm en functie.

  • Kustem zegt:

   Kijk pipi Paul
   de blog van Sanctorum is gehackt zoals jouw pc

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    De beruchte ultra-elite GRU-hacker Pepelov Fourchanski is druk in de weer Paul Vanhoovels te hacken…

    Ons geduld is op, we tolereren al die laster t.a.v. de lokale Aarschotse vastgoedbaronnen niet meer!

 17. dzjakkedzjakke zegt:

  Jaja, maar ik amuseer me het best met zinnen zoals: “Heel het Belgische coronabeleid kwakkelt over en weer als de kwabben van de minister van volksongezondheid” en recenter, een subtiele (is zeldzaam) “Toen pissen plassen werd, is het gezeik begonnen” verwijzing naar sluipende politiek-correcte censuur.

 18. dzjakkedzjakke zegt:
  • Kustem zegt:

   uiteraard moeten de schandalen onthuld worden en net dat doet PVH al jaren, weliswaar altijd dezelfde maar hij probeert tenminste tussen al die schijndemocraten

 19. aghasee zegt:

  Herinnert er zich nog iemand de Mexicaanse griep? We zouden ook met de honderdduizenden omver vallen. Miljoenen euro’s aan vaccins zijn er besteld.
  Aantal bewezen sterfgevallen (in Nl) 59.
  Toevallig zetelt de grote hoop van de ‘experts’ van de WGO in de pharma-industrie.
  Wat die mondmaskers betreft: dat werkt wel degelijk in een strikt gecontroleerde omgeving, zoals daar zijn: een labo; operatiekwartier…
  Als je uw mondmasker van uw dashboard grabbelt om er dan een halfuur in te lopen hijgen in de Aldi. Tja… de bacteriecount zal er niet naast zijn.
  Het is net als met het groene energie gelul: paniekzaaierij; cijfers worden regelrecht vervalst; de volgzame schapen kunnen eenvoudigweg niet meer voor zichzelf denken => kassa.

  • Anoniem zegt:

   “de volgzame schapen kunnen eenvoudigweg niet meer voor zichzelf denken => kassa.”
   zeker juist maar nog erger is dat ook de niet volgzamen worden gedwongen via sociale druk en krankzinnige boetes. het einde van de rechtsstaat en het begin van de medisch technocratische tirannie.

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Aldus het “MIJN GEDACHT!!!!” van de knapste bollebozen van YouTube Autoplay University…

   Ik ben steeds meer geneigd Covid-19 te zien als een beproeving van de mensheid door een Boeddha die in het omega-punt staat. Wie te vast zit in zijn of haar bestaande consumptiepatronen van interpretatief product dat kan circuleren binnen het door ressentiment gedreven links-vs-rechts-mediaspektakel, zal automatisch missen dat de holistisch-rechtse lezing (dat links politiek en professioneel profiteert van de normalisatie van een epidemiologisch perspectief op menselijk gedrag) niet impliceert dat het virus minder gevaarlijk is dan virologen en epidemiologen beweren. Dat dood en levenslange longverminking stochastisch het vaakst deze mensen zal treffen, kan à la limite beschouwd worden als een vorm van immanente rechtvaardigheid, namelijk als een van de manieren waarop de telos van de geschiedenis zich ontdoet van leven dat op een volstrekt achterlijke wijze trots is op zijn of haar ongeschikheid voor wat na de liberale moderniteit komt (wat ik “boomerleven” noem).

   • sleepyP meets GK zegt:

    Als die fictieve Boeddha van jou zou bestaan en een immanente rechtvaardigheid zou loslaten op de wereld zou hij jou als eerste stomvervelend nutteloos object verwijderen, reetboomer.
    Net na jou volgt dan de blogpaus.
    Gelukkig voor jou bestaat hij enkel in je verbeelding
    Wel jammer voor ons maar het is niet anders

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Je gaat wel wat beleefder mogen zijn, Paul, of ik ga u hacken, mijn gedacht!

   • sleepyP meets GK zegt:

    De burgerlijkheid komt boven bij de draaikont.
    Hij zeurt nu al om beleefdheid.
    Da’s vast omdat hijzelf zo beleefd is.

    De blogpaus PVH, die samen met jou door de fictionele Boeddha wordt buitengezet komt je wel tegemoet. Samen zullen jullie veel pret hebben.

   • Anoniem zegt:

    Zeg kont, ge moet op doorbraak zijn met uw kleuterpraatjes, daar maakt ge nog indruk.

  • Boomer zegt:

   Een Joods spreekwoord zegt: met leugens kan je een heel eind vooruitkomen maar je kan er nooit mee terug.
   Laat dit nu net het probleem zijn van al die Covid paniekzaaiers, experten, politici, pers en media, ze hebben alles danig opgeblazen om ons bang te maken dat ze nu verder MOETEN in hun waanzin want anders gaan ze allemaal af als een gieter.
   We zijn dus nog een tijdje zoet met hun bangmakerij.
   Ondertussen maken ze bergen schulden die ooit wel zullen MOETEN betaald worden en degene die daar grof geld gaan aan verdienen zijn ook al gekend.
   Welkom in de wonderlijke wereld van de pineuten.
   I’m happy to be a boomer.

 20. Peter zegt:

  Beste Johan Sanctorum,

  Deze keer ben ik het totaal met u oneens. Of bedoelde u dit stukje als een schot voor de boeg?
  Hoe meer cijfers er bekend worden en hoe meer we over dit virusje leren, hoe duidelijker het wordt dat dit niet zo erg is. De bangmakerij en de maatregelen zijn schadelijker dan het virus.
  Dit virusje is niet dodelijke dan een griep in de tijd dat er nog geen medicijnen en vaccins tegen bestonden.

  Nu is vooral de overheid zich een exitstrategie aan het zoeken, liefst nog voor de maatregelen vernietigd worden. Want ook dat staat nog op het programma.

  • Boomer zegt:

   Een muilmasker als symboliek van het enige wat we nog mogen: onze muil dichthouden en betalen.

 21. Anoniem zegt:

  Verdoezelen , mooi woord. MASKeren is een synoniem

 22. Anoniem zegt:

  Dat verbroken sociaal contract, samen met de gigantische bevoegdhedenpuinhoop die we aan de utopie Vlaanderen te danken hebben. Ik zal uw favoriete journalist citeren, Johan. Stop ermee, ’t vat is af. Hier zit de persoon die sprak over een ‘wervend project voor Vlaanderen’, ‘de verandering zal komen!’ Om vervolgens te schrijven (stiekem) voor een partij als Vlaams Belang. Goed geschreven, maar u durft er niet voor uitkomen. Waarom? Omdat uw Vlaamse fetish, die in uw hoofd gepompt is sinds de geboorte, voorrang heeft aan alles, ten koste van de stabiliteit, de sociale zekerheid, de financiële zekerheid van België. U bent een minderheid in dit land. Gelukkig heeft u grondrechten die u beschermen tegen de tirranie van de meerderheid. Uiteraard weet dat u dat zowel VB als NVA teren op de Belgische Staat, met de laatste een groter kapitaal als alle Nederlandse partijen gecombineerd. Om maar te zwijgen van de sociale misère die uw neoliberale garde heeft gebetonneerd. Sinds N-VA mijn stad sinds enkele jaren regeert leeft één op de drie jongeren in armoede. En wat hebben we daar al voor teruggekregen? Kan U mij één, en ik vraag enkel één, realisatie van deze partijen voorstellen die de burger ten goede heeft gedaan?

  Vlaanderen is uw Kalifaat. Koning Filip is de internationale Eeuwige Jood. En de keiharde conservatieve VB’ers en N-VA’ers zijn de Mullah’s die beginnen te kwijlen aan het gedacht dat ze eens kunnen beginnen ‘handhaven’ in hun Republiek.

  Jambon ziet dat wel zitten met de Chinezen. Corps diplomatique? Lekkere handelsmissie. BDW de schoothond van Saoudi-Arabië. Kapitaal en corruptie kent geen grenzen.

  Zowel Wilmès én de Vlaamse regering bakken er niets van. Omdat zij niet tot uw of onze klasse behoren. Ze werken in harmonie samen. Dit is voldoende voor hen. Denkt U nu echt dat Weyts om onderwijs geeft? Of Homans om armoede? Jambon om veiligheid? Onnozel plebs, toqueville had dat goed opgemerkt toen hij observeerde dat de slaven in Amerika (hardwerkende …..) hun lot op zulke manier aanvaardde dat hij het moreel wel aanvaardbaar vond. Een brave, werkende, zich schikkende slaaf. Net zoals Johan Sanctorum.

  • TOMVG zegt:

   De volgende verkiezingen, als en wanneer die er komen, zal u serieus janken.
   Stel je dat voor zeg, dat Vlamingen voor zichzelf zouden opkomen.
   Dat kan natuurlijk niet.
   Toch zit het eraan te komen.
   Alle afleidingspogingen en vertragingsmanoeuvres ten spijt.
   De toekomstige junior partner n-va die moet luisteren naar VB.
   Klinkt goed.
   Zo is er nog hoop voor Vlaanderen.
   Nadat de trado’s alles naar de knoppen hebben geholpen met hun superdiversiteitsreligie, corruptie en postjespakkerij.
   Ze hebben het enkel aan zichzelf te danken en leren nog niet bij.
   Dat zien en lezen we dagelijks.
   Dus ja, zet u schrap, we komen eraan.
   Een fijne dag gewenst!

   • Anoniem zegt:

    Neen, want beiden zijn zo machtsgeil, dat wij ze lekker makkelijk uiteen gaan kunnen spelen. N-VA kan niet meer rechtser gaan want zal veel gematigden verliezen. Wat ik wel verwacht is dat NVA-VB-VLD lekker neoliberaal gaan doen. En dan zitten jullie alledrie met een probleem 🙂

    Trouwens, als uw partij zich houdt aan de Grondwet en aan de democratische beginselen, dan heeft uw partij het recht om deel te nemen aan een Vlaamse regering. Daar heb ik geen probleem mee, democratie is democratie.

   • Li Ping zonder mondmasker zegt:

    Vlaanderen zal nog leeg lopen. De meerderheid van het volk staat klaar om over te lopen.
    De kleurvendels staan klaar. Alleen moeten we nog zekerheid krijgen over welke de juiste kant van de geschiedenis zullen kiezen. Wij zijn toch een volk van vendelzwaaiers?
    De klaroenen zullen brallen. Cesar hebben we toch ook op de loop gekregen met kreten van de Vlaamse leeuw. En we zingen meer dan ooit: “Wat ruist er in het struikgewas!”
    De planeet van de apen was een mooie film. Spijtig dat afsluitingsbeeld van die film.
    toen de leeuw van Waterloo met uitgetrokken bloederige roodgekleurde poten in de duinen achterbleef.

   • TOMVG zegt:

    De toekomst zal het uitwijzen.
    Wie die ‘wij’ is die ons uit elkaar gaat spelen is me een raadsel.
    De trado’s gaan naar de kiesdrempel en selfieverslaafde basketsloefkesnarcist Rousseau gaat dat ook niet tegenhouden.

    ‘Trouwens, als uw partij zich houdt aan de Grondwet en aan de democratische beginselen, dan heeft uw partij het recht om deel te nemen aan een Vlaamse regering. Daar heb ik geen probleem mee, democratie is democratie.’
    U bedoelt zoals er momenteel met de grondwet wordt omgegaan?
    Nu waren we niet van plan uw toestemming te vragen maar toch bedankt.
    Vanuit de Vlaamse regering is de stap naar een warm, welvarend, onafhankelijk en vooral vrij Vlaanderen snel gezet.
    Het vergroot uw mogelijkheden.
    U kan probleemloos naar het communistische paradijs in wording, het nieuwe Venezuela, Wallonië verhuizen. Iedereen tevreden.
    Pure winst toch?

 23. Li Ping met mondmasker zegt:

  Het wordt tijd dat er hier terug gewerkt wordt. Straks wordt mijn pensioen niet meer betaald.
  Werken tot uw 75 jaar of langer mannekes. En doe uw maskers af. Je bent nu al onverstaanbaar.
  Voor wanneer de volgende partij nonsens? Bedankt voor de mooie foto. Maar dat was niet de foto van de Zinees. Dat komt er van. Ik had Johan nochtans verwittigd.
  Bij uitspattingen van krapul met mondmaskers op hun tronie kan hijvergissingen krijgen op zijn dagboek. En nu ben ik opnieuw een tijdje weg. Straks opnieuw lectuur van zeikers die denken dat het ieder week-end zuipdagen zijn . Spijtig dat jullie vermeende hersens pas werken als er alcohol op gegoten wordt. Kom garcon; geef de stoere mannekes nog een pint. Anders vallen ze stil alvorens je straks moet sluiten. En je hebt geen euro meer in de kas als je de bende zelf moet naar huis dragen.
  Alhoewel…..toch heerlijk! Wie is de volgende die kan kotsen? Beurt afwachten! Er is nog Corona.
  Met teveel in kleine ruimtes mag niet hoor.
  En wanneer mag ik nu feitelijk weten met welk politiek vendel ikzelf zwaai?
  Welk vendel gaan jullie pakken als de koning langskomt? Geen verkeerd kleurtje kiezen hoor ventjes. We hebben nog geen nieuwe regering. Nog even wachten dus voor jullie naar de andere kant van de gracht kunnen springen. Vergis jullie niet! Kies de goede kant van de geschiedenis!
  Belangrijker dan zuipen.

  • Kustem zegt:

   Zo, dat luchtte op, vent?
   Echt geobsedeerd door dat pensioen van je.
   Het is je gegund, ouwe gangster, nog eventjes.
   Dag pantoffelheld!

Reacties zijn gesloten.