Fawlty verbannen: (hopelijk) de druppel te veel

Fawlty

OK, dat de TV-studio’s deze dagen gevuld zijn met zwarte mensen en witte spijtoptanten die allemaal het endemisch racisme van de Vlaming aanklagen, ik wil het zien als een voorbijgaande mediahype; dat 10.000 betogers in Brussel de coronaregels aan hun laars lapten met toelating van de burgemeester, we kunnen maar hopen dat ze vooral hun eigen gezondheid op het spel zetten; dat Zwarte Piet het nog eens moet ontgelden, met wat meeval is dat tegen Klaastijd weer gaan liggen; dat Leopold II van zijn sokkel wordt gehaald, het stemt me als republikein zelfs tot enige voldoening. Maar dat Fawlty Towers (en net die aflevering ‘The Germans’), door 100 Britse komieken verkozen tot hun favoriete sitcom, van het web wordt gehaald, daar is mijn verstand te klein voor om het te bevatten.

Hysterie

FinDe BBC heeft geen reden opgegeven voor deze ban, al is politieke correctheid vrijwel zeker aan de orde. Maar waar begin je te censureren in zo’n hilarische reeks? Werkelijk alles en iedereen wordt er geparodieerd, van de complete horeca over de bazige verpleegster tot uiteraard de vaste pineut-van-dienst, de klunzige migrant-kelner Manuel (‘I am from Barcelona’), geniaal vertolkt door Andrew Sachs. Bij mijn weten heeft geen enkele Spanjaard of Catalaan ooit een probleem gezien in dit typetje. En dan zijn er uiteraard de Duitsers die Fawlty Towers aandoen en van de letterlijk op zijn hoofd gevallen hotelbaas Basil allerlei insinuaties over het nazi-verleden op hun bord krijgen. Maar ook hier nooit een Duitser weten over mopperen.

Blijven over: de halfdemente kolonel die een uiteenzetting houdt over ‘niggers and wogs’, en vooral ook de scène waar Basil een zwarte dokter in het ziekenhuis ontmoet en verschrikt achteruit deinst (tijdstip 3.18 van de nog aanwezige piraatversie). Poco-alert! Ook al maakt die arts voor de rest een zeer beschaafde indruk en wordt hij helemaal niet als een mensaap voorgesteld -het is vooral Fawlty’s reactie die op de lachspieren werkt,- in deze tijd volstaat dat blijkbaar om de racismestempel opgedrukt te krijgen.

Na het idiote Trumpisme komt de nog idiotere poco reactie van over de plas gewaaid, die elke grasspriet satire afbrandt

Daarmee komt de hysterische interpretatie van de #blacklifematters-slogan in een nieuwe fase. Wat begon als protest tegen extreem politiegeweld in de VS, krijgt een algemenere vertaling van een anti-discriminatiebeweging, die eveneens specifiek de Amerikaanse context aangaat. In Europa echter is dit een hefboom voor links om de agenda te halen nadat de klimaathype verbleekte en door corona was verdrongen.

Het importeren van ‘bewegingen’ is een makkelijke manier om nuttige idioten te mobiliseren en de indruk te wekken dat de massa het licht heeft gezien. Meestal deugen die importproducten niet, en leiden ze tot een veralgemeende tunnelvisie bij links of rechts. Na het idiote Trumpisme komt de nog idiotere poco reactie van over de plas gewaaid, die elke grasspriet satire afbrandt. Dit in de vorm van een heksenjacht op alle zogenaamd ‘racistische’ fenomenen, uitspraken, symbolen, die uiteindelijk de vrije meningsuiting zwaar op de helling zetten.

Maakbaarheidsobsessie

CharlieDe gelijkschakeling van een heerlijke, vrijzwevende komedie met extreem politiegeweld en de avonturen van Leopold II, creëert een vreselijk amalgaam dat, horresco referens, begint te lijken op religieus fanatisme.

Sinds Charlie -en dat was wél een Europees moment- was nochtans het idee gegroeid dat lachen moet kunnen, ook met religie of met zogenaamde kwetsbare groepen. Het censureren van humor is een ernstige zaak, net omdat de lach een ultiem moment van bevrijding is, zelfs lichamelijk. In het verlichtingsdenken is vrijheid de basis en humor de climax. Maar met het Aalsters carnaval van 2019 en 2020 was al duidelijk dat deze driehoek ging plat geduwd worden, en het universele slachtofferdenken de toon zou zetten in een universum waar iedereen zich beledigd voelt. Zo maak je geen grappen meer, hooguit nog kalendermoppen. Ook Aalst verdween uit het Unesco-register. Misschien beter zo.

De ban van Fawlty zou eigenlijk tot een wake-up-moment moeten leiden

In het kader van de maakbaarheidsobsessie moet de taal gezuiverd worden en krijgt Basil dus een muilkorf, het eindstadium van het antieke satermasker. Straks komen andere performers, comedians, schrijvers en columnisten aan de beurt. Wat eigenlijk vooral bedoeld was als zelfspot -de hoogste vorm van humor-, krijgt door een ééndimensionele lezing een censuurstempel waar ook broodroof en sociale uitsluiting mee gemoeid is voor wie zich nog aan dit soort oefeningen zou wagen. Allerlei onaangename, schurende meningen kunnen dan als hate speech vervolgd worden.

De ban van Fawlty zou eigenlijk tot een wake-up-moment moeten leiden, een tegenbeweging die vrijheid opnieuw claimt, en waarschuwt voor de uitwassen van politieke correctheid. Maar ik vrees ervoor. Op de universiteiten, in de cultuurwereld, in de media, is de gedachtepolitie in opmars en krijgt de dood van Georges Floyd het karakter van een offer dat ons eeuwigdurend tot bezinning en schuldbesef moet aansporen. Opnieuw trekt links de kaart van de controle en de onvrijheid. Het graf van Voltaire is ondertussen al een ferme heuvel geworden wegens het omdraaien van wat eronder zit.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

126 reacties op Fawlty verbannen: (hopelijk) de druppel te veel

 1. fuckfakenews zegt:

  Ik zal ook eens psychiater spelen, dat doen de linksen graag om tegenstanders in diskrediet te brengen en monddood te maken.
  Wie nu nog niet doorheeft dat de meute van extreem-links, die al deze onzin ensceneert, geestelijk gestoord is, werd succesvol meegetrokken in hun waanzin.
  Culturele hegemonie via terreur en onderdrukking van ongewenste “juiste” meningen is zielig en ziek.

  • fuckfakenews zegt:

   zonder “juiste” of “foute”

   • novaxx zegt:

    Bill spreekt

   • Anoniem zegt:

    de nieuwe JS, de mediajuin

   • Eric zegt:

    Bedankt, novaxx, voor dat interview met Hoeyberghs. Eindelijk ook in Vlaanderen eens iemand die de waarheid spreekt. Hopelijk winnen Jeff en die tweehonderd andere medici dit proces tegen de regering en de Belgische staat. Het gaat hier inderdaad om genocide, en op genocide staat de doodstraf. Dat is wat deze huidige regering, het journaille, de onbekwame ‘experts’ en iedereen die heeft laten gebeuren verdienen. Niks minder, er is teveel leed veroorzaakt !

   • novaxx zegt:

    very welcome!

 2. Anoniem zegt:

  post hem nog es wegens dit onderwerp van JS
  nieuwe docu vrije meningsuiting

 3. dzjakkedzjakke zegt:
  • Anoniem zegt:

   hln de oorspronkelijke titel
   Illegaal Afrikaans café met vijftig aanwezigen ontruimd door politiediensten
   is vervangen door
   Politie haalt vijftig mensen uit illegaal café in Aalst

   Dergelijke titels worden redactioneel snel aangepast

   Want alleen blanken moeten in de media worden afgeschilderd als white supremacy nazi’s met, dag en nacht, de arm omhoog.
   Alle anderen zijn engeltjes die nooit iets fout doen en full-time slachtoffer van die smerige blanke racisten.
   De msm liegen 24/7 en creëren de chaos die ze nadien gaan ‘duiden’ voor de ‘deplorables’, het publiek.

   Nooit meer een krantenabonnement, het wordt steeds erger.

 4. dzjakkedzjakke zegt:

  Vlaanderen heeft altijd al goed gezeten!:
  AVV-VVK
  Het lied “Verboden Te Lachen” al hééél lang geleden door Kor Van Der Goten gezongen, nergens te vinden, en niet in dank afgenomen door de flaminganten.

  Refrein:
  Verboden te lachen,
  verboden te lachen,
  Verboden te lachen
  in de Vlaamse beweging.
  verboden te lachen,
  verboden te lachen,
  verboden te lachen.

  Wij doen allen ernstig aan Vlaamse beweging,
  wij zijn toch zo vreselijk zwaar op de hand.
  Ons lijfblad staat vol met gewichtige moties,
  een grapje springt hier heel beslist uit de band.
  Refr.
  Wij zingen van Dietsland, van heiligen en helden,
  wij nemen nooit iets met een korrel zout.
  De broodzak zit vol met vele pamfletjes.
  De leeuw brult nog luid, al is hij duizend jaar oud.
  Refr.
  Wij schrijven en wrijven op pleinen en palen,
  wij gaan Vlaanderen redden tot stukken in de nacht.
  Wij fokken een baard en een paar blonde vlechten,
  en wee dan de snoodaard die daar ooit om lacht.
  Refr.
  Ach mensen, het leven is toch al zo triestig,
  of wilt ge een grafschrift tot slot van dit lied?
  Zo: “De rustige, gewichtige Vlaamse beweging,
  bezweken aan ernst en aan ’t vele verdriet.”
  Refr.

  • Jan Verbeeren zegt:

   Die heeft zeker nooit ’t Pallieterke gelezen!

  • Marc zegt:

   Iets dat extreem-rechts én extreem-links vaak gemeen hebben: lachen mag niet. Zowel onder Stalin als onder Hitler kon het je leven kosten.

  • Wen Beyts zegt:

   oh, is het dan daar dat blm de mosterd heeft gehaald?

   • Anoniem zegt:

    van George Orwell naar George Floyd met als tussenstop de Frankfurter Schule
    de afbraak van het Westen via ‘kritische’ theorie..

   • Anoniem zegt:

    en George Soros
    wat is dat toch met die naam George?

 5. Marc zegt:

  Meer dan een druppel te ver, en je moet echt niet rechts zijn om die mening te delen. Wie niet doorheeft dat het net het typetje Basil is die belachelijk wordt gemaakt, heeft het niet begrepen. Misschien humor tout court dan maar meteen afschaffen? Wel een kleine opmerking over ‘Manuel’: toen deze reeks op de Spaanse TV werd uitgezonden (en uiteraard in het Spaans ‘gedubd’), hebben ze van Manuel een Portugees gemaakt.

 6. Miel zegt:

  Ik heb de link aangeklikt, Johan, en zie nu waarom de film verboden is: Fawlty schrikt niet alleen van de zwarte dokter, hij geeft hem ook een hand! Een hand geven aan een zwarte in coronatijden. Black lives matter!
  Voor degenen die geen sarcasme verstaan: dit is er een voorbeeld van. Want Black lives apparently don’t matter als er in coronatijden massaal gedemonstreerd wordt.
  Of nee, toch: want vanmorgen bestond Bjorn Soenens het weer om de rally van Trump te torpederen omdat die in coronatijden plaatsvond (en dan nog wel in een stad waar honderd (!) jaar geleden gewelddaden plaatsvonden. (Dus, Bjorn, vanaf nu nooit nog een verkiezingsmeeting in Verdun?). Dus het virus was eventjes niet meer besmettelijk (tijdens de recente betogingen), maar het zal nu tijdelijk weer besmettelijk zijn voor de duur van de republikeinse rally (en vermoedelijk zal het weer inert worden vlak vóór de eerstkomende democratische rally).

  • Anoniem zegt:

   het is dan ook een verkiezingsvirus dat zorgt voor opstoten van verkiezingskoorts

  • Q17forFlanders zegt:

   The Tools of the Left
   Q

   Define ‘Fascism’.
   Forcible suppression of opposition?
   Define ‘Censorship’.
   The institution, system, or practice of censoring?
   Define ‘Narrative’.
   A way of presenting or understanding a situation or series of events that reflects and promotes a particular point of view or set of values?
   Define ‘Projection’.
   The attribution of one’s own ideas, feelings, or attitudes to other people or to objects; especially : the externalization of blame, guilt, or responsibility as a defense against anxiety?
   The forming of a plan : scheming?
   Define ‘Psychological Projection’.
   A theory in psychology in which the human ego defends itself against unconscious impulses or qualities (both positive and negative) by denying their existence in themselves while attributing them to others?
   Define ‘Narcissist’.
   A person who has an excessive interest in or admiration of themselves: narcissists who think the world revolves around them | narcissists preening themselves in front of the mirror?
   Define ‘Dogma’.
   A point of view or tenet put forth as authoritative without adequate grounds?
   Define ‘Aggression’.
   Forceful and sometimes overly assertive pursuit of one’s aims and interests?
   Define ‘Suppression’.
   The action of suppressing something such as an activity or publication?
   [Bonus Round]
   ‘Narcissists’ are renowned for using ‘psychological projection’ to blame other people, even when it is entirely apparent that they are the ones in the wrong.
   ——————————–
   Define ‘Realism’.
   The quality or fact of representing a person, thing, or situation accurately or in a way that is true to life?
   [Realism]
   Actions of [ANTIFA]:
   -Aggression (Projection)
   -Suppression (Fascism)
   -Censorship (Narrative-Dogma)
   Actions of [FAKE NEWS]:
   -Aggression (Projection)
   -Suppression (Fascism)
   -Censorship (Narrative-Dogma)
   Actions of [TWITTER, FB, GOOG, YT, REDDIT, etc..]:
   -Aggression (Projection)
   -Suppression (Fascism)
   -Censorship (Narrative-Dogma)
   SHEEP NO MORE.
   The More You Know….
   Q

 7. Eric zegt:

  Plots vallen er weer een boel naïevelingen uit de hemel. Fawlty Towers is het zoveelste cultuurfenomeen dat onder de bijl van de Zwarte Fascisten moet, maar niet eens het belangrijkste. In 2017 mochten volgens dit Zwart Fascistisch Tuig (ZFT’ers, zoals BLM’ers beter genoemd zouden worden) filosofen als Plato en Kant niet meer aan de universiteit van Oxford gedoceerd worden vanwege een verkeerde huidskleur. Voor wie het niet gelooft, zie link hieronder. Spijtig voor oprechte, kunstminnende lieden als Christel: vergeet heel de westerse kunstgeschiedenis, Titiaan, Tintoretto, Van Eyck, Breughel, Rubens of Monet: ze waren allemaal verkeerd, want blank. Wat de filosofen betreft: Sint Augustinus is een twijfelgeval, de overigen waren uitsluitend blanke racisten. Hetzelfde met wetenschappers en componisten. De hele westerse beschaving moet op de schop en nog zijn er een boel witte analfabeten die geen graten zien in het dreigende negerfascisme !

  http://europeanpost.co/university-students-demand-philosophers-such-as-plato-and-kant-are-removed-because-they-are-white/

  • fuckfakenews zegt:

   een splitsing zou mooi zijn

   linkse meisjes, cuck-jongetjes en islamieten en zwartjes de helft van het land in een groen-rode sharia-utopie

   traditionelere mensen, de andere helft in een wat minder geglobaliseerde vrije-markteconomie

   zo kunnen beide groepen op hun eigen manier genieten van ‘zwarte pieten’.

   en natuurlijk zelf de rekening betalen van de ideologische dromen.
   net daar zal ’t schoentje wringen bij de linkse tolerante superdiverse lieverds

   • Marc zegt:

    En waar plaatst u minder, excusez le mot, zwart-wit denkende mensen zoals JS en bijv. mezelf? Geen kleine minderheid nochtans. Hoop ik toch.

   • fuckfakenews zegt:

    u mag kiezen uiteraard
    nu valt er minder en minder te kiezen en worden we stelselmatig in het eerste model gedwongen
    of we zorgen voor een driedeling voor mensen zoals u; mij ook goed
    maar vindt u dat dit model nog werkt of dat de prognose gunstig is?
    linkse activisten hebben trouwens een soort anarchistische enclave gecreëerd in Seattle.
    geen reden waarom traditionelere groepen zich ook niet zouden afscheuren.
    er kan zelfs een vorm van handel, desgewenst, tussen deze groepen gebeuren.
    maar wakker worden in een door wacco-id politics gedreven totalitaire linkse nachtmerrie?
    liever niet, bedankt

   • Marc zegt:

    Linkse nachtmerries, rechtse nachtmerries, allemaal nachtmerries. 👹

   • fuckfakenews zegt:

    daarom spreek ik liever over traditionelere mensen dan rechtsen
    als u niet inziet dat wat links aan het doen is totaal crazy is hebben we weinig stof tot discussie en moet ik zeggen; “let’s agree to disagree” ; wat bij links trouwens een taboe is.

   • Marc zegt:

    Op dit forum is dat ook vaak een taboe, is mijn indruk.

   • fuckfakenews zegt:

    niet bij mij, wat anderen op dit forum posten is hun zaak
    iedereen wordt geacht over alles hetzelfde te denken bij links en ketters worden verbannen
    wanneer heropvoedingskampen?
    vandaar mijn voorstel om ieder zijns weegs te laten gaan
    of vindt u dat we nog van een “samen-leving” kunnen spreken ?

   • fuckfakenews zegt:

   • Marc zegt:

    Iedereen wordt geacht hetzelfde te denken bij links? Klopt, maar mijn punt is net dat het bij rechts niet anders is. Sommige commentatoren hier al eens gevolgd? Met als dieptepunt een bepaald iemand die zelfs met plezier het gat van Trump zou afvegen als die er om vroeg. Allen in hetzelfde bedje ziek.

   • fuckfakenews zegt:

    Trump zijn gat afvegen?
    Bedankt voor dit beeld, ik moet nog eten.
    Sla misschien dessert maar over, chocoladepudding …

   • Marc zegt:

    Sorry ik had beter een paar uur gewacht 🙂

   • MAGA zegt:

    the great one vs seniele Joe
    wordt het spannend in november?
    nee, landslide overwinning voor Donald J. Trump, born winner

   • Q17forFlanders zegt:

    pain is coming

   • anonimus zegt:

    DONALD TRUMP: “Als ik verlies, zal ik het Witte Huis verlaten.”
    Dat is de bedoeling, stom ros rund. Of dacht je dat je daar kon blijven wonen? Die vent zijn uitspraken worden met de dag idioter.

   • Trumptrain zegt:

    Hey genie
    dat was een reactie op de valse beschuldiging van Biden dat de maestro het witte huis niet zou verlaten na een nederlaag.
    maar Trump zal winnen, zeker weten. en nadien komt Don jr. aan de macht.

   • anoniem zegt:

    Don Jr., nog een stommer rund dan papa.

   • Trumptrain zegt:

    tenminste niet seniel zoals sleepy Joe

   • Anonimus zegt:

    Favoriete krant van Donald sr., The New York Post (dus uiteraard pro Trump) over zijn zoon: https://nypost.com/2017/07/11/donald-trump-jr-is-an-idiot/

    Als die het al zeggen…

   • Trumptrain zegt:
   • Anonimus zegt:

    Doe geen moeite om het over Biden te hebben. Ik ben geen fan van Biden of wie dan ook, maar vooral tegen Trump en zoon. U bent anderzijds zeer duidelijk iemand die Trump verafgoodt.

    Wat vindt u van het artikel van The New York Post, overigens? Waarschijnlijk niet eens bekeken?

   • Trumptrain zegt:

    nee, niet bekeken; de msm lugenpresse met hun destructieve agenda laat ik zo goed als links liggen.
    Biden is trouwens wel de kandidaat van de Dems, voorlopig toch
    vergeefse moeite, Trump wins!
    gelukkig, anders is het game over voor de USA en de vrije wereld.

   • Anonimus zegt:

    Zo is het gemakkelijk natuurlijk, wat niet in je kraam past is fake news. Genie.

   • Anoniem zegt:

    new hoax

   • Trumptrain zegt:

    zo is dat.
    van linkse trollen zoals jij geleerd; genie
    nothing can stop the trumptrain.

   • MAGA zegt:

    Happy Birthday
    #HappyBirthdayPresidentTrump Thank you for all you do

   • Ines zegt:

    MAGA is dus eigenlijk Sammeke van Rooy. Zielig. Doorbraak dagelijks trollen was niet genoeg.

   • MAGA KAG zegt:

    @Ines
    da’s gewoon een retweet van Sam Van Rooy.
    met wie ik het ook niet altijd eens ben.
    dus vecht het uit met hem.
    Happy birthday, President Trump

   • MAGA zegt:

    en ook voor speurneus Ines
    MAGA en MAGAKAG zijn wel dezelfde persoon, namelijk ikzelf, maar geen Van Rooy
    four more years!!
    vriendelijke groetjes

   • Anonimus zegt:

    Het kwijl druipt ervan af bij MAGA en TrumpTrain – mogelijk trouwens één en dezelfde persoon – als ze het over hun Rosse Natte Droom hebben. Dit is een paar graden verder dan fanatisme. Hier zijn geen woorden voor. Wat gaan jullie doen als de Rosse toch verliest in november? Harakiri?

   • MAGA zegt:

    “Wat gaan jullie doen als de Rosse toch verliest in november? ”
    Gelukkig gebeurt dat niet.
    U heeft iets tegen ‘rosse’ mensen?

   • MAGA zegt:

    soon

  • Christel zegt:

   Nope. BBC krabbelt terug na een storm van kritiek, die van John Cleese incluis. En in ons stad prijken nu een Titiaan en een Tintoretto (in langdurig bruikleen van niemand anders dan David Bowie) in het Rubenshuis.
   En Italianen zullen wel hun culturele patrimonium blijven beschermen en verdedigen. Zo staat het fresco van Giovanni da Modena met de afbeelding van Mohammed in de Basilica di San Petronio te Bologna tot grote frustratie van moslimterroristen – die al twee mislukte aanslagpogingen op hun kerfstok hebben. https://thebestofbologna.com/2017/01/08/the-best-of-bologna-de-zilveren-stad-van-dante-alighieri/
   Al was George Orwell visionair met deze quote in zijn boek 1984:
   “Every statue and street building has been renamed or removed, every date has been altered. And the process is continuing day by day and minute by minute. History has stopped. Nothing exists except an endless present in which the Party is always right.”‬
   Na al wat afgelopen dagen is voorgevallen, zwarten die ongestraft mogen vandaliseren (met zelfs een cameraploeg van RBTF in hun kielzog) en (een kleine groep van ) poco’s die willen bepalen wat we mogen denken en zeggen, ga ik nog feller strijden voor onze vrijheden & onze westerse beschaving/ geschiedenis en mensen blijven confronteren met hun bekrompenheid.

   • Greta zegt:

    De westerse beschaving bestaat niet zonder, neen zelfs dank zij de Oosterse. Vooral geen tulpen kopen noch planten in de tuin .En net die tulpen een zeer ruim draagvlak op verschillende vlakken ook met betrekking kunst.

    Trouwens ook met betrekking filosofen Socrates, Plato en Aristoteles, we zonder hen totaal geen geschriften hadden gehad.
    Om dan op het verwijderen van Plato & Kant voor richting Afrikaanse filosofie te reageren …te verdedigen om uit de te lange lijst aan filosofen Aristoteles te kiezen omdat hij beschouwd wordt als eerste homo universalis, meer wetenschappelijk ook, leraar van Alexander de Grote en sowieso bij een inleiding de namen Socrates en Plato dienen te vallen.
    Wat Kant betreft evenzeer omdat daar enerzijds uitgegaan wordt van de tabula rasa of blank of wit blad, terwijl ondertussen wetenschappelijk bewezen is dat we niet geboren worden met een rabula rasa en anderzijds rationalisme die betekenis ook niet echt opgaat. In plaats van al die oude canons meer recentere gezocht kunnen worden bij Afrikaanse filosofen.

   • Eric zegt:

    Greta, ik heb die onzin over Kant als de filosoof van het Tabula Rasa gelezen. Het was echter David Hume die beweerde dat we met een wit blad geboren worden en dat we van dat ogenblik af geestelijk met indrukken gevuld worden. Voor oordelen a priori was geen plaats bij Hume.
    Kant heeft in zijn filosofie het rationalisme van Descartes met het empirisme van Hume verzoend en de filosofie tot grote hoogten ontwikkeld. Zonder hem geen Verlichting. Vandaar de aanval van negroïde irrationalisten op Kant. Kant is nog steeds gevaarlijk voor barbaren, hij zet aan tot denken.

  • fuckfakenews zegt:

  • Anoniem zegt:

   and another hoax

 8. dzjakkedzjakke zegt:

  Het Mccarthyisme, ofwel de heksenjacht op “communisten” in de VS, wordt weer van stal gehaald. We moeten het vandaag het Somersisme heten, ofwel het gesubsidieerd jagen op racismespoken, waarschijnlijk ook met veroordeingen en broodroof. Niets nieuws onder de zon.

 9. Boomer zegt:

  Ik stel enkel vast dat het virus Debiel 2020 een pak meer slachtoffers maakt dan Covid 019.
  Il vrees het ergste voor de komende jaren want dialoog is er zelfs niet meer.
  Alles wordt, met dank aan MSM, danig gepolariseerd dat elk zinnig debat onmogelijk wordt hierdoor.
  Als ik ons dagelijks leven vergelijk met dat van pakweg 30 jaar geleden dan zijn we er beslist niet op vooruit gegaan.
  Zielige evolutie, zelfs Darwin had zoiets niet kunnen voorzien.
  Het verval lokt en bitter weinig mensen hebben het door.

  • Eric zegt:

   Alles sluit op alles aan, Boomer. de wijze waarop de multiculturaliteit ons door de strot is geramd kondigde de huidige racismehysterie al aan. Crisissen worden sinds 2001 als golven gecreëerd, de ene is nog niet weg en een volgende spoelt eroverheen. Met de multiculturalisering en de islamisering van Europa is dit golfpatroon ingezet: periodes van islamitische terreur (2001-2007), de bankencrisis (2008), waarna in het zog van een gecreëerd IS en van de Obama-Sarkozybombardementen op Libië (2011-2012) de vluchtelingencrisis is ontstaan die in 2015 door Merkel werd aangezwengeld en tot op heden voortduurt. Dan opnieuw bloederige reeksen van islamitische terreuraanslagen die in 2017 plaats ruimden voor een gefingeerde klimaatcrisis. De golf van deze klimaatcrisis werd opgevolgd door de COVID19-crisis, genoemd naar een virus dat in een Chinees laboratorium werd ontwikkeld en dat bewust over de hele wereld werd verspreid. Deze Coronacrisis is nog niet uitgedoofd en we zitten nu in een georganiseerde racismecrisis, Dan zal een diepe economische crisis volgen. Establishment en massamedia zijn erin geslaagd de massapsychologie zodanig te beïnvloeden dat de westerse beschaving op een hellend vlak is terechtgekomen. Volgens onderzoek hechten drie op vier jongeren geen belang meer aan democratie en geven ze de voorkeur aan het instellen van een milde vorm van dictatuur. Westerlingen zijn angstige, fout voorgelichte of misleide en zich diep schuldig voelende schapen geworden, net zoals het establishment dat graag heeft. Psychologisch zijn ze ziek, lichamelijk denken ze permanent gevaar te lopen (aanslagen, corona), cultureel hebben ze geen verleden meer, alles wat tot hun beschaving hoorde wordt verdacht gemaakt: kortom, de grond is hun onder de voeten weggehaald. Een prima situatie om definitief de islam of een ander totalitair regime in te planten. Volgens de historicus en classicus David Engels zal in Oost-Europa de democratie paradoxaal genoeg overleven, niet in West-Europa waar ze, door de massale instroom van niet-integreerbare volkeren en van een continue stroom van medialeugens systematisch kapotgemaakt wordt.

 10. Eric zegt:

  Over de held van Black Lives Matter, de Antifa en van Algeheel Links:

 11. Marc zegt:

  Wat de BBC blijkbaar ook niet snapt is dat ze op deze manier mensen van Afrikaanse origine net heel betuttelend, paternalistisch en dus racistisch behandelen. Ik dacht dat ze daar intelligenter waren.

 12. dzjakkedzjakke zegt:

  De politiek heeft zijn vingers verbrand, nu moet “”DE WETENSCHAP”” voor hen de kastanjes uit het vuur halen. Stelletje opportunisten dat zich door ons doet herverkiezen.

  • siegfried zegt:

   “De wetenschap” of “de academici” (Jambon) zullen onze problemen oplossen! Waarom hebben wij dan nog politiekers nodig?

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Dat weet niemand. Maar ze zitten op ons gelijk teken op een hond, en het worden er alsmaar meer. Bloedzuigers. En als er nooit genoeg is, halen ze de staatsschuld maar weer eens van stal. Van de politeken, verlos ons heer.

 13. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Ach, zijn die fase van “Maar links zijn de ECHTE vijanden van de vrije meningsuiting / de ECHTE *isten!” zijn we nu toch al voorbij? Heel die behoefte om dissident rechts voor te stellen als de meer oprechte en meer rechtlijnige behoeders van de liberaal-democratische pseudo-ethos is iets voor mensen die niet door hebben dat de macropolitieke omstandigheden sterk gewijzigd zijn, en dat appelleren aan liberaal-democratische waarden niet meer was dan een contingente politiek-retorische strategie waren voor blanken/autochtonen om hun legitieme belangen te vrijwaren. Dat is nu verleden tijd, de blanke laatste mannetjes staan nu aan het roer en laten net in naam van die liberaal-democratische pseudo-ethos de gekleurde onderklasse vrij rellen om te bewijzen hoe trots ze wel niet zijn op hun eigen deracinatie.

  Daarnaast zijn de vrijheid van meningsuiting en de daar mee samenhangende vrijheid om te lachen vrijheden waarvan we weten dat ze gedoogd worden in de mate dat ze geen politiek effect hebben. En zijn ze niet meer aan de orde omdat de komedie van het semiosemantisch vrij ondernemerschap stilaan afgelopen is en het tijd wordt voor minder complexe maatschappijmodellen die een meer bedrukte sfeer impliceren. Meer bedrukt aangezien keuzes gemaakt zullen moeten worden en niet aan ieders wensen (ik denk in deze context vooral aan representatiepolitieke wensen) kan voldaan worden. Hadden de Oude Grieken ook niet drie tragedies voor elke komedie? “Sorry, in België/Vlaanderen vinden we niet dat zwarte bevrijding een thema is waar we ons op deze of gene manier te moeten verhouden.” Dat is m.i. een strategisch verstandigere houding dan te proberen het “juiste” standpunt in te nemen t.a.v. de Leopold II-standbeelden als symbolen van de macht en invloed van het Coburg-netwerk. Het saillante niveau om deze rellen te lezen is dat van Dasein versus de performatieve deracinatie van de laatste mannetjes, niet slechte blanken versus goede blanken en zwarten. En de meest efficiënte manier om dit besef van de inzet te mainstreamen is door de apolitieke boomers in het centrum te dwingen partij te kiezen door hun dagschotels (conceptuele metafoor voor politiek quiëtisme gerationaliseerd via cultureel gesanctioneerde persoonlijke consumptieroutines en illusies dat de dingen niet tot aan de eigen fermette zullen komen) af te nemen.

  Tot slot is dit soort digitaal gemedieerde deugdsignalisatie praktisch nuttig omdat het een pro-actieve zelfregistratie inhoudt van wie vatbaar is voor nominalistische memetische virussen (i.c. humanisme en egalitarisme) en alle slechte vormen van Dasein-hygiëne die daar mee samenhangen, van het kussen van de laarzen van de Black Hebrew Israelites tot het zich associëren met de culturele betekenaars van de onderklasse, betekenaars die vervolgens via semiosemantische osmose tot deviant gedrag leiden dat op zijn beurt leidt tot steeds meer vermaatschappelijking. Indien de New Agers gelijk hebben en het Tijdperk van Aquarius aanbreekt, dan is het handig om al van bij het begin te weten wie in deze sterk gewijzigde macropolitieke omstandigheden respectievelijk promotie en demotie verdient.

  • Anoniem zegt:

   new-age Aquarius?
   really, die nonsens?
   social engineering op zijn best
   flauwekul en bijgeloof

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    De rechtse Vlaming, immer allergisch voor argumentatiekritiek, kan de argumentatie op zich niet verwerken… Maar van zodra hij ook één woord detecteert waarvan hij decennialang geconditioneerd is om het als “links” te ontmaskeren, doet wat hij moet doen en geeft hij zijn mening om te signaleren naar de rest dat hij een gevaarlijk element gevonden heeft dat aan argumentatiekritiek durft doen en bereid is conceptueel te gaan lenen bij de overkant. Mijn gedacht!

   • Anoniem zegt:

    wat is er nu rechts aan Aquarius new age bullshit als dusdanig te benoemen?
    en wat zou er links aan dat door u aangehaalde sprookje als ‘argumentatie’ zijn?
    knock yourself out met je assumpties en boomerconstructie
    je droomwereld kan niemand je gelukkig ontnemen.
    dus, schrijf maar raak,, die praat voor de vaak.
    laar maar komen en ik zeg inmiddels:
    “goodnight kontmans!”.

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Of, anders gezegd, rellende kansenparels zijn zoals het nieuwe coronavirus. Te bestrijden via technocratische interventies vrij van haat of andere vormen van excessieve psychologische investering waar Teutonen wel eens vatbaar voor zijn. Houd je haat voor degenen die de maatschappelijke arrangementen verdedigen die onze afweermechanismen verzwakken. Ik zie geen rellende kansenparels in Minsk, Moskou, Kiev, Havana, Ashgabat, Teheran, Riyad, Pyongyang, Beijing, Tokio, Seoul,… Blijkbaar hangt er iets in de lucht in daar dat er voor zorgt dat er daar geen kritische massa kan ontstaan voor dit soort laat-moderne Potlachrituelen.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Dus U denkt echt dat wij hier een kritische massa hebben? En via welke argumenten zijn ze wel kritisch? Wat zijn hun positieve verwezenlijkingen tegenover het geen het volk vraagt? Het volk dat bestaat uit twee delen. Een bende die zijn zakken vult en het deel dat blijft denken dat eenvoudigen van geest het rijk Gods zullen verwerven na hun dood.
    De eerste categorie doet niks voor het volk en de tweede belooft al eeuwen dat het volk iets zal krijgen. En wie niet gelooft in geen van beide moet het constant ontgelden als hij het durft zeggen. Zowel geloven in sprookjes van zowel rechts als links is geen democratie maar een leugen. En geloven in iets wat er nooit komen zal is zelfs geen leugen.
    Feitelijk gelooft ieder individu alleen in zichzelf.
    Ik heb daar geen probleem mee. Maar als anderen mij komen diets maken wat ik nog mag/moet geloven; dan volstaat dat; om juist in de werkelijkheid te geloven.
    De rest is praat tegen de vaak. Laat anderen geloven in wat ze willen.
    En vermeldt liefst de goede dingen die hun geloof verwezenlijkt hier op aarde.
    En begin liefst niet te zeveren als die er niet zijn.
    Voor mij zijn die er niet momenteel. Tegenover vroeger zijn die er ook niet.
    We draaien dus rond in een “circle visieux”.
    Het enige wat we kunnen verwachten van de mens.
    Dat is het gene wat ik zie. En de evolutie die Darwin vroeger vaststelde.
    Maar of die evolutie heden in gunstige zin gebeurt betwijfel ik nog meer dan vroeger.
    De evolutie is gestopt. Ze is er momenteel in de onthoofding van standbeelden die er terecht nooit hadden mogen staan.
    Maar het gevaar bestaat dat we opnieuw zullen terecht komen onder guillotine praktijken.
    Na handen dus hoofden? Wie zal het stoppen? Rechts of links?
    Doe maar verder. Ik heb er geen zaken meer mee. Mag dat nog?
    Of moet dit gevraagd worden aan betweters en rovers van beide kanten? Aan de onkreukbaren soms?

 14. siegfried zegt:

  Wat hebben wij mensen uit de 21ste eeuw te maken met wat sommige voorouders in de 17de of 18de eeuw hebben gedaan?

  • dzjakkedzjakke zegt:

   We teren voorlopig toch nog altijd op de rijkdom die ze overal bijeen hebben geplunderd en gevochten, en op de vruchten van het werk dat ze altijd de slaven hebben laten doen.
   Dankedanke barbaarse voorouders. ook Siegfried. Of heeft u geen voorouders? Kan zijn hé….

   • siegfried zegt:

    Vanzelfsprekend heb ik voorouders, maar wat die gedaan of misdaan hebben is voor hun rekening. Voor het weinige dat ik heb overgehouden, na aftrek van belastingen, heb ik hard moeten werfken , zonder slaven.

 15. Tin Van zegt:

  Ha ha! Is het niet komiek om te zien hoe links, na een decennialange, rabiate strijd tegen het ‘opium’, nu, en stoemelings, al die religieuze praktijken weer invoert? De Kerk had indertijd haar Verboden Boeken en ketterse denkers en nu presenteert links ons doodernstig een lijst met Verboden Films. Wij hebben hier te lande de beeldenstorm gekend en wat zien we nu op straat gebeuren? Zelfs het oeroude begrip van de erfzonde wordt opnieuw van stal gehaald, met dit verschil dat enkel de witmens in dit bedje ziek is: de zwartjes spelen de rol van de vermoorde onschuld. Voor deze zonde moet boete gedaan, wij moeten publiekelijk te biecht gaan, door de knie gaan, vergiffenis vragen voor onze onuitwisbare misdaden, voor ons kaduke DNA, voor onze hoogmoed en dan de negers hun voeten wassen en onze linkerwang aanbieden. Vloeken in de kerk is opnieuw verboden, wij zullen er constant op letten dat onze gedachten puur zijn, wij zullen de dogma’s noch in vraag stellen, noch overtreden en als ons gevraagd wordt te kiezen tussen Christus en Barabas, dan gaan we voor Barabas. Amen.

  • Jefke zegt:

   In 1940-1945 gold: Verboten. In 2020 geldt: Alles Verboten.
   Wir haben es geschafft
   Vielen Dank Mutti Merkel

  • siegfried zegt:

   De zwarte slaven werden aan de arabieren en later de blanken verkocht door zwarte stamhoofden.

 16. Peter zegt:

  Ik vrees er ook voor. Iconoclasten alom, en ook veel newspeak, maar nergens enige opstandigheid tegen het nutteloze en vrijheden en rechten inperkende zgn. ¨gezondheids- of veiligheidsbeleid¨, coronabeleid te bespeuren.

  • Anoniem zegt:

   de perfecte afleiding na de coronahoax

   • fuckfakenews zegt:

    We zijn vertrokken.
    De nieuwe mediahype, de ‘vergeten’ ziekten.
    Degenen die moesten wachten tijdens corona…
    Bent u al bang, heel bang?
    Prima, dan kunnen we met u doen wat we willen.

   • Eric zegt:

    Corona is één van de reeks door de Democratische pocopers van Killary en Pelosi gecreëerde crisissen. De islam-en multiculcrisis, de bankencrisis, de vluchtelingencrisis, de terreurcrisis waren werkelijke crissen, door de Democraten veroorzaakt. Maar ze veroorzaken eveneens crisissen in de vorm van massahysterie : de klimaathysterie, de COVID19-hysterie, nu weer de anti-racismemassahysterie. Een echte crisis, via de coronahysterie door de Democraten eveneens veroorzaakt, is de aankomende wereldwijde economische crisis. Heel die hysterie-en crisissenfabricage is al 20 jaar bezig. Wanneer het zal ophouden is onduidelijk.

 17. Vanhoovels Paul zegt:

  Aan Greta. Over uw andere wijsheden spreek ik mij niet uit. Zowel wat links als rechts betreft. Maar U schijnt een verbindende rol te zien in tulpen. De mottigste bloemen die er bestaan. Zij glanzen een paar dagen en nadien wordt uw tuin een kerkhof waar dood en vernieling zichtbaar wordt voor een paar weken. Bij echte tuiniers ga je geen tulpen vinden in de tuin.
  Ik zie hier politiek hetzelfde gebeuren. Gedurende korte tijd een paar bloemen en vervolgens de lijken die ze achter laten na een korte passage. Onze politiekers zijn dergelijke tuiniers. Zij willen bloempjes die mooi in de rij staan. Deze die dat niet zijn worden verwijderd. Genadeloos.
  Niets is nog appetijtelijk aan het eindresultaat van hetgeen er rest als eindresultaat.
  Ik weet als kenner veel over bloemen. Kan zijn minder over politiek. Maar de bloemen die ik cultiveer en veredel bloeien vanaf het voorjaar onafgebroken het ganse jaar en vriezen bovengronds af in de winter. Maar het volgend jaar zijn ze er terug. En binnenshuis kan ik er als snijbloem zelfs drie volle weken van genieten. Dat noem ik pas bloemen voor echte tuiniers.
  Maar iedereen denkt dat hij een tuinier is.
  Hetzelfde wat betreft vele politieke meelopers. Iedereen denkt ook dat hij voldoende weet.
  En iedereen speelt het spelletje “onkunde” mee. En het eindresultaat van al die wetenschap zal het kerkhof worden vol vernieling. Maar dat mag niet gezegd worden. Want dan ben je een asociaal iemand. Alhoewel dat niks te maken heeft met sociaal of asociaal zijn. Wie zijn mening zegt, gebaseerd op hetgeen hij ziet; krijgt een etiket opgeplakt waar iedereen zich mee moeit die het anders ziet. Of 95 % van het plebs niks van de zaak weet en dus verkeerd kan zijn; bewust of onbewust; doet niks ter zake. Iedereen wil 100 % gelijk krijgen. Niet voor hun inzet noch verstand maar wel voor eigen profijt.
  Ik tuinier als hobby omdat ik daar verstand van heb. En voor de rest mag iedereen zijn eigen soep brouwen.
  Ik weet er niet meer van. Dus mag iedereen brouwen naar hartenlust.. Maar als ik toevallig iets beter weet en de opgediende soep daarom niet lust dan bekomen ze wel het omgekeerde van wat ze beogen. Maar ook dan vind ik hun inbreng geslaagd. Idioten behalen soms meer resultaat dan ze vermoeden. Dat er hier of daar nog idioten zijn die in het kanaal springen als laatste redmiddel is hun zaak.
  Niet de mijne. Het is gewoon het resultaat van verkeerde keuzes. Of van misbruikte democratie.
  En dan is het erger. Zeker als onkreukbaren de aanleiding zijn. En dan wordt de rechterlijke macht graag opzij geschoven. Die brengt evenmin soelaas voor de echt gedupeerden.
  Onkreukbaren willen noch eigen gemaakte wetten noch enig toezicht op wat ze onderling bekokstoven.
  Vrijheid en blijheid! De echte democratie viert hoogtij. Maar straffeloosheid staat er boven.

  • Anoniem zegt:

   U heeft hiermee uitgelegd wat politici verstaan onder : ‘aan de goede kant van de geschiedenis staan’.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Maar uitgezonderd een paar partijen willen ze allemaal aan de goede kant staan.
    En om daar te geraken zijn leugens toegelaten; zelfs gewenst.
    Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik geen advocaat of gerecht heb ingeschakeld.
    Stomme vraag. Moest ik gaan procederen tegen een tegenpartij die mijn eigen geld gebruikte tegen mezelf? En met welke argumenten zou er gebruik gemaakt worden?
    Eigen wetten omzeilen is geen erg misschien! Moet kunnen!
    En misschien ook het voornaamste argument en dat is dat witte negers moeten zwijgen.
    Hetgeen ik reeds wist voor ik er aan zou beginnen.
    Dat geld zou ik nog bovenop kwijt zijn geweest naast mijn bouwgrond waar ze een ontoegankelijk patattenveld van maakten. En de reden? Omdat ik een witte neger was die mocht/moest gekloot worden door een onkreukbare.
    Iemand die aan de juiste kant van de geschiedenis stond dus.
    En die de steun genoot van de rest omdat die er ook willen staan. Ben eens benieuwd of er ooit een andere kant zal komen. De kant waar gemaakte wetten zullen primeren dus?
    Wetten? Wie wil er nog leven in een land met wetten die uitgevoerd worden?
    Arbeit adelt maar adel arbeit nicht! Dat is de enige wet die nog volgelingen telt.
    De rest is praat tegen de vaak.

   • Anoniem zegt:

    de rechtstaat was al bijna afgeschaft en na de corona helemaal.
    wetteloosheid en anarchie, onkreukbaren en activisten voor ‘de goede zaak’ vormen het tribunaal tegen de witte neger, die sowieso schuldig is.
    de geschiedenis herhaalt zich omdat de mensheid niet bijleert maar nu zelfs de geschiedenis wil afschaffen via een taliban beeldenstorm..
    afschaffen, wir schaffen das!

 18. vuilventje zegt:

  al die webcamseks tijdens corona
  het loopt uit de hand…

 19. Vanhoovels zegt:

  Ondanks iedere democraat in dit land; met verantwoordelijkheid kan vaststellen dat ik lieg wat betreft mijn bevindingen en toch er geen enkele democraat die wil de nodige empathie opbrengen om na te gaan dat de wet werd misbruikt om een geviseerd slachtoffer een ferme kloot af te trekken. Zelfs privaat bezit werd immers waardeloos gemaakt. Wat is dan nog het verschil tussen communisme en links? Dus iedereen die arbeid in zijn leven om iets op te bouwen kan al het waardevolle dat hij verzamelde van vandaag op morgen afgepakt? Via niet nageleefde wetten of duistere smeerlapperij! De machthebbers hebben hun keus gemaakt. Zij kiezen zelf voor de onwettelijkheid.
  En meer nog. Ze bezorgen zichzelf argumenten om nog verder te gaan. Niet tevreden wittte neger?
  Wel dan zoeken we een argument bij om eigen smeerlapperij goed te praten en ons nog minder te moeten verantwoorden.Jullie hebben toch altijd gelijk en verzamelen en zorgen zelf wel voor argumenten om je er zelf er niet te moeten uit praten en dus pretenderen gemakkelijkheidshalve niks te zien of te weten.. Dat is het veiligst. Niks horen of willen zien is het hedendaags gedrag van het merendeel van de politieke meute. Verdomde huichelaars! Jullie verdragen geen gelijkheid maar scheppen zelf ongelijkheid. Uw leugenachtige folders zullen vlug in vuilbak terecht komen. Ik ben jullie veinzerij kotsbeu.
  Julie zijn de echte communisten en hebben er geen moeite mee om zelf vijanden te maken of te scheppen. Dat streelt uw ego waarschijnlijk? Wat anderen er over denken laat mij koud maar ik heb jullie door. En al dat gezever hier in dat dagboek van Johan laat mij derhalve volledig koud.
  Ik verafschuw de blinde kraaiers en de leugenaars adepten. Zelfrespect is een weinig bestaande gave.
  De maatschappij wordt rotter met de dag. En dat zal jullie fout ook zijn. Zelfs meer dan de fouten die uw voorvaderen begaan hebben. Mij zal het niet verwonderen als jullie binnen korte termijn mekaar de kop zullen inslaan. Met de misbruikte woorden democratie en multiculturaliteit op uw lippen.
  Je kunt zelfs niet samen leven met eigen volk. Met vreemden er bij is het totaal niet meer haalbaar.

  • MAGA zegt:

   er is terug hoop; Paul

   • Vanhoovels zegt:

    Ja ja. In de hemel zeker? Of behoor jij ook tot de eenvoudigen van geest die het rijk Gods zullen verwerven? Speel dan maar verder op de lotto want zonder betalen win je hier niks meer. Niet de juiste partijkaart hebben volstaat om beroofd te worden.
    Reden? Onkruikbaren plezier bezorgen. en het ergste is nog dat democratie dient om idioten spreekrecht te bezorgen. Alhoewel ze in feite niks willen zeggen.
    Mond open zetten en kakelen en toch zal een ei nooit komen. Voor uitgelegde kippen is dit een normale bedoening. Jij bent er een van. Of mogelijk zelfs een gecastreerde crossdresser? Die leggen ook geen eieren. Maar roepen wel steeds tevergeefs : ” Hoor mij! Hoor mij! Ik ben er ook nog!” Jij bent met zekerheid een politieker die van filibusteren houdt. Maar serieus nu. Wat is de mop die je wilt vertellen? Wil je even herhalen?
    Feitelijk hoeft het zelfs niet hoor. We hebben gehoord dat je er bent. Dat volstaat. Als je er zelf tevreden om bent ben je gelukkig. Wil je nog een klontje suiker? Maar dan wil ik dat je uw pootje heft. Anders krijg je geen tweede klontje.

  • MAGA zegt:

   wat ben jij toch een zuurpruim, althans op deze blog.
   maar ik denk dat je in werkelijkheid een goeie kerel; een fijne peer, bent.
   de geniale President Trump verjaart.
   reden genoeg voor een feestje
   ik drink dan ook op jouw gezondheid en die van de maestro, vent.
   proost, Paul!
   keep on smilin’

 20. Vanhoovels zegt:

  Tegen welke zielepoot heb ik zojuist gedebatteerd?
  Ik heb Johan toch al verwittigd dat er hij dergelijk uitschot mag verwachten op zijn dagboek.
  Zij fleuren het op. Allemaal lachten a.u.b. en geef hem ook maar een klontje. Hij is ook vader van een nest jongen.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Ik ben geen taalknobbel. Maar om smiling ook al verkeerd te gebruiken geeft mij de indruk dat jij tegen een serieuze deur opgelopen bent Troost u. Ik weet wat dat het pijn kan doen. Zal U verder dus met de nodige empathie benaderen. Uw stomme reacties zijn U vergeven.

   • MAGA zegt:

    Voorbeeld dichterlijke vrijheid
    Keep on Smilin’
    Artiest: Wet Willie
    Alhoewel het grammaticaal niet volledig correct is wordt deze vorm heel dikwijls gebruikt.
    Bijvoorbeeld Janis Flores; Done Cryin’…
    Dat bewijst dat je effectief geen talenknobbel bent maar een zeveraar.
    Zo zijn er talloze voorbeelden te vinden van deze vorm maar jij weet het vast beter dan Engelstaligen, vent.
    Bovendien was het vriendelijk bedoeld maar ik betwijfel of jij dat woord nog kent.
    Alleen janken, huilen en jammeren houdt je nog wakker.

   • MAGA zegt:

    Het is trouwens talenknobbel en niet taalknobbel.
    Hoe dom kan een reactie zijn, vent?

  • MAGA zegt:

   ah, u heeft gedebatteerd?
   was het niet eerder een zoveelste norse monoloog/ zedenpreek/ klaagzang?
   uitschot nog wel op deze blog en JS die; ondanks uw voortdurende smeekbedes, niet censureert. U had hem nochtans verwittigd, haha
   dat moet steken, ze luisteren weer niet…
   weer niet, hoe kan dat toch? al die wijsheid, onbegrijpelijk.
   je kan misschien weer eens afbouwen; bye bye dan, toch voor een uurtje of zo.
   en dat noem ik dan weer zielig; vent.

 21. Anoniem zegt:

  Eindelijk een stortvloed van iemand die hier is om te lachen. En om feitelijk niks te zeggen.
  En om af te breken wat anderen durven zeggen. Wat vertel je dus in dit dagboek?
  Feitelijk kom je duidelijk maken dat iedereen kwaakt. Zeiken zelfs.
  En als ge zelfs durft zeggen dat ge gaaf afbouwen dan is dat weer een bijkomend element om te braken. Dit dagboek mag U erkentelijk zijn. Gij vereerd andermans dagboek met uw aanwezigheid.
  Ik weet niks tot er iemand U durft vragen wat je bedoeld. En dan breng je ons een stortvloed aan braakballen. En inderdaad. Ik ben geen muziekliefhebber. Is dat ook al een probleem?
  Ok. Ok. Ik ben zielig. Eindelijk mag ik het weten. Dat is iets wat mijn interesse wekt. Geen eindresultaat van een debat uiteraard. Er was nik om over te debatteren.
  Hopelijk besef je dat nu zelf?

  • MAGA zegt:

   “Gij vereerd” en “wat je bedoeld” , serieuze taalfouten voor iemand die constant anderen de maat neemt.
   Ja, je bent een zeikblaas die enkel maar wat wil jammeren.
   Doe het nu eindelijk eens, bouw af, vent.
   Of; nog beter, bol het af.

   Jij bent degene die zei: “Tegen welke zielepoot heb ik zojuist gedebatteerd?”.
   Dat is zielenpoot, met een n, professor kloothommel.
   Nu wil je, alweer de zaken omdraaien.
   Jij weet niet eens wat debatteren betekent.
   Maar je weet heel goed wat oeverloos klagen en janken is.
   Dat bewijs je dagelijks, zielig ventje.

   Oh, en “gaaf afbouwen”, nog een slordigheid, talenknobbel.
   Afbouwen zou inderdaad gaaf zijn maar ik betwijfel of je dat ooit zal doen.
   Nalezen doe je ook niet meer, enkel beschuldigen en oproepen tot censuur van ‘uitschot’.
   Neverending story; dat begrijp je?

  • Vanhoovels zegt:

   En als ik Sanctorum ooit gezegd heb dat op zijn dagboek naamloze reacties normaal zijn;
   maar niet altijd waarheidsgetrouw zijn; is dat geen smeekbede voor censuur maar een mening. Ik zal in het vervolg U uw toelating komen vragen. Wie opteert hier feitelijk voor censuur? Ik ben niet tegenstander van het geven van een mening maar wel van het naamloos liegen.
   En of Sanctorum mij niet censureert om éénmaal een mening te verkondigen zijn uw zaken niet. Van mij mag U gerust er vele smeekbedes van maken. Leugens kunnen ook een gevolg zijn van naamloos reageren. En nu stop ik. Straks denkt U nog van belangrijker te zijn omdat ik teveel aandacht aan uw modder besteed. Eerst vertellen dat ge iemand vriendelijk benaderde en nadien uw ware aard tonen. Ik weet nu wie je echt bent. En voor mij volstaat die wetenschap. Uw privacy is doorbroken zelfs ondanks het gebruik van een nikab. En vooral dit nog! Op die manier zul je nooit echte vrienden maken. Maar……dat is mijn bekommernis niet. Ik weet dat ik honderden vrienden heb maar weinig die het waard zijn. Om dat te beseffen moet je gaan preken in de woestijn.
   Bijna allemaal kiezen ze achteraf voor Barrabas. Wat belangrijk is of het opbrengt of hoe ze zelf van het kruis kunnen geraken. De kussen krijg je ook vooraf.
   Ik weet dat de haan drie maal gekraaid heeft. En ik sluit onze monoloog dus af.
   Bedankt voor de interesse! Het debat over inhoud zal voor later zijn.

   • MAGA zegt:

    Je hebt hierboven zelf anoniem gereageerd, droplul.
    Ik heb nog nooit aan JS gevraagd iemand te censureren, jij doet dit met de regelmaat van een klok.
    Wel herinner ik je aan je eigen woorden.
    Je gaat afbouwen.
    Hoe vaker je dit schrijft, hoe langer je teksten worden.
    Je doet maar, neverending story. Je maakt jezelf belachelijk.
    Debat over inhoud?
    Dan moet die er eerst zijn. Daar is bij jou niets van te merken, behalve voor tuinliefhebbers en bouwinspecteurs.
    Er is altijd nog dat forum van groen, ook onbegrepen roepers in de woestijn met de waarheid in pacht.
    Daar vind je misschien meer je gading.
    Die geloven ook in het censureren van alles en iedereen terwijl ze wild om zich heen slaan.
    De groeten, vent!

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Hahahahaa, Ma GaT ja!

   • MAGA zegt:

    november, dzjakkamakka

   • MAGA zegt:

    winners

 22. Vanhoovels zegt:

  Ik heb hulp nodig want ik weet niet waar ik éénmaal anoniemn gereageerd zou hebben op Johan zijn forum. Dus hoe doe je dat? Slimme mensen om advies gevraagd dus.
  En modelbeleefde schat; ik zal uw taal gebruiken. Mocht ik een droplul hebben dan zal de druppel nooit voor een zeur bestemd zijn. Ik spoel hem nog liever door de gootsteen.
  Dus iedereen zal mij plezier doen met één aanwijzing van één anonieme reactie. De ene flagrante leugen volgt op de andere . Dus welk pseudoniem gebruikte ik om anoniem te reageren? Dan kan ik Sanctorum inlichten dat iemand anders mij een ander pseudoniem bezorgt.
  Ik heb zelf al gemerkt dat je hier eigen meningen kan geven onder andermans naam.
  Ik ben geen pc deskundige maar ik moet mijn eigen naam steeds gebruiken als ik iets schrijf.
  Wat mij hier wordt aangewreven is dus schriftvervalsing. Ofwel is het een leugen ofwel is het dagboek van Sanctorum gehackt of niet in orde en leent het zich tot misbruik van vertrouwen.
  Dat zijn feiten die ernstig genoeg zijn om een onderzoek te verantwoorden.
  Ik hoop dat Miss Droplul niet teveel zal verschieten als ik hem eens ooit mocht tonen.
  Ik vraag mij echt af waarom zij echt interesse betoont voor mijn lul want ikzelf vindt hem maar heel gewoontjes. En ik zie hem wel dagelijks.
  Maar smachtende liefde kan wonderen doen. Geen illuzies maken mevrouwtje. Als hij druipt zal het het voor de riolering zijn.

  • MAGA zegt:

   Spoel dan meteen alles door. inclusief je sterke verhalen, viswijf.
   Kijk eens naar de reactie van 8.51h. Gehackt, weet je wel wat dat betekent, vent?
   Bouw maar af…

  • dzjakkedzjakke zegt:

   Beste Paul, ik word getroffen door een zin die u plaatst over uw lichaam. “En ik zie hem wel dagelijks”. Ik heb geen enkel idee over hoe u eruit ziet, maar ik weet nu al 1 ding zeker: U heeft geen dikke pens. Een pluspunt. TENZIJ u een spîegel moet gebruiken natuurlijk, dan weer wel…

   • dzjakkedzjakke zegt:

    Maar dat wist u natuurlijk ook wel, dus deze post heeft eigenlijk zo veel inhoud als mijn aandelenportefeuille na passage van de fiscus godbetert.

 23. Anoniem zegt:
 24. Christel zegt:

  Trumpisme viert hier weer hoogtij . Het lijkt hier wel een stripboek. Geef me maar John Cleese.
  De reactie van Terry Gilliam op de ban van Fawlty Towers door BBC was hilarisch:
  ‘I’m delighted to see that an obviously sexist, racist, tall-body-shaming, moustache-wearing episode of Fawlty Towers has been removed from UKTV’s streaming service. The brave decision makers felt that current sensitivities are such that modern audiences may not be used to laughing.

  Government doctors now think that, like taste and smell, loss of a sense of humour may be symptomatic of CoVid 19.

  The government is determined to prevent more people dying of laughter. Clearly they are failing.’

  https://giphy.com/gifs/fawlty-towers-basil-YtoFjIq2qar8k

  Al hebben we de Britse comedy niet nodig om ons een breuk te lachen, de federale mondmaskersoap is al voldoende. Op facebook was er heel wat commentaar over de uitgedeelde ‘suspensoirkes’ die veel te groot uitvallen – waarin je gezicht gewoonweg verdwijnt. Met al die miljoenen euro’s die de overheid heeft uitbesteed aan louche firma’s in het Oosten, had de Vlaamse textielsector mondmaskers van veel betere kwaliteit geleverd.

  • maskermuil zegt:

   ik woon in Aalst en mijn masker past perfect maar ik heb dan ook een heel groot bakkes.

  • Boomer zegt:

   Comical Ali ontbreekt er nog aan, misschien kunnen ze hem in dienst nemen als woordvoerder van de federale overheid, hij zou zeker niet misstaan.
   Gewoonweg niet te begrijpen hoe zo’n bende klungelaars aan het bewind zijn en onze welvaart in een rotvaart naar de knoppen helpen.
   Ze doen in hun broek van Corona en verkiezingen en kakelen er maar op los, de ene al wat meer als de andere.
   Je kan al net zo goed een pamper voor je mond plakken, zelfde effect.
   Maar een geurtje zit er zeker aan die mondmaskers besteld bij een groothandelaar in voertuigen van heel bedenkelijke oorsprong.
   Ondertussen houden MSM ons vooral bezig met koloniaal verleden, perfecte bliksemafleider voor al deze onfrisse zaakjes.

 25. aghasee zegt:

  fuckfakenews op 12 juni 2020 om 15:05 :

  “linkse activisten hebben trouwens een soort anarchistische enclave gecreëerd in Seattle.”

  Hilarisch.
  Schakel de gsm-masten uit en binnen de twee uur zijn ze allemaal weg.
  Weg, weg, weg back to the good ol’ trumpiaanse us of f’ckin a.

Reacties zijn gesloten.