Van de corona-soap naar de anti-racisme-hype

BlacklifeHet werd gewoon tijd voor iets anders

Het werd hier al aangehaald: als men het dwergstaatje San Marino buiten beschouwing laat, blijkt ons land wereldwijd het hoogste aantal coronadoden per inwoner te hebben. In de tabel, opgesteld door de Johns Hopkins University, die al vanaf het begin van de crisis de besmettingscijfers nauwkeurig bijhoudt, staat België aan de top met 83,75 sterfgevallen per 100.000 inwoners (cijfer begin juni 2020), ver vóór het Verenigd Koninkrijk, de VS en rampgebieden als Spanje en Italië.
Het waarom van dit triest record, daarover wordt maar met mondjesmaat iets gelost. Zowel op federaal als op Vlaams niveau zijn er enorme blunders begaan, te beginnen met de ontbrekende mondmaskers en testmateriaal, waarna de virologen volhielden dat die ook niet nodig waren. De slachting in de woonzorgcentra (twee derden van de Belgische coronaslachtoffers vielen in de rusthuizen) is het gevolg van bestuurskundig broddelwerk binnen de nv België en schuldig verzuim. De economische en sociale kost van de lockdown valt amper te becijferen.
Nadat de mainstream media maanden lang een omerta handhaafden rond dit wanbeleid (zogezegd om onrust bij de bevolking te vermijden), duiken er in diezelfde media weer stemmen op dat de antipolitiek niet verder moet gevoed worden, en dat men met het kritisch uitvlooien ook weer niet te ver moet gaan. Dus zijn nieuwe hot items welkom. Euhm… de sport ligt plat, de droogteperiode is voorbij, en dat er een wolf in Duffel twee schapen doodbeet, daar kunnen we geen krant mee vullen. Iemand een idee?

De goede wind kwam van over de oceaan

breatheHet buitensporig politiegeweld in de VS is een probleem, en blijkbaar was de druk op de ketel hoog. Door het empathieloze cynisme van de president worden het steeds meer anti-Trumpbetogingen, ook dat is een intern Amerikaans gegeven. In november hebben zij verkiezingen, moge de beste winnen.

Maar als men in Europa en Brussel ‘Black life matters’ begint te scanderen, kan ik niet goed meer volgen. Welk black life? Moeten gekleurde mensen of allochtonen hier vrezen voor een politielaars in hun nek? Als dat gebeurt, is het kot te klein en staan de kranten er vol van. We hebben UNIA en een anti-discriminatiewetgeving. Sommige Vlaamse supermarkten lijken wel in een moslimland gelegen, over Brusselse no-go-zones à la Molenbeek spreek ik dan nog niet. In het nabije verleden noteerden we vooral agressie tegen politie en zorgverleners, beledigingen en spuwen, waarbij vooral mensen met een migratie-achtergrond zich in de kijker werkten.

Het is dus weer óns probleem en ónze fout, niet die van de overheid, tien duizend doden later

Ik wil dat allemaal nog relativeren, maar racisme hier tot staatszaak verheffen, is gewoon een brug te ver. Veeleer ontstaat de indruk dat het corona-geklungel van de laatste maanden moest toegedekt worden met een nieuw issue waarin de witte Vlaming weer de pineut is. Dat is een oude truc, waarin de VRT en de regimepers doen wat van hen verwacht wordt: de vis verdrinken. Het is dus weer óns probleem en ónze fout, niet die van de overheid, tien duizend doden later.
Bij gebrek aan concrete voorbeelden van discriminatie worden we dan nog eens aan ons koloniaal verleden herinnerd. Ach ja, die monumenten en straatnamen. Het zal me worst wezen of er nog ergens een standbeeld van Leopold II staat, voor mij hoeven er helemaal geen Coburgs het straatbeeld te (ont)sieren. Maar het coronabeleid en de lockdown verticaal klasseren, en vrolijk overgaan naar de nieuwe hype van het anti-racisme, dat is iets te gemakkelijk.

‘Eén groot experiment’

Van Ranst

Marc Van Ranst: viroloog, extreem-linkse militant en hoofdarchitect van de lockdown

Op 1 juni dagvaardde ene Jozef Lodewijk Maria Hoeyberghs in kortgeding de Belgische staat wegens ongrondwettelijke vrijheidsberoving, een totalitaire aanpak op zijn Chinees van de coronacrisis, gecombineerd met wetenschappelijk foute premissen, nalatigheid en schuldig verzuim van de overheid, met als resultaat 10.000 doden plus een catastrofale economische en psycho-sociale kost.

De besluiten van Hoeyberghs en zijn raadsman Michael Verstraeten liggen in de lijn van onze analyse ‘Lockdown of het regime van de leugen’ (Doorbraak, 30/5). De overdaad aan maatregelen en vrijheidsbeperking, gekend als lockdown, was een paniekreactie na een aantal beleidsfouten (de ontbrekende stock van mondmaskers, het niet in quarantaine plaatsen van de ski-toeristen na de krokusvakantie, het afremmen van grootschalig testen…), maar installeerde ook een regime van witte schorten die geen enkele democratische vertegenwoordiging uitmaakten. Figuren als Marc Van Ranst, expliciet sympathiserend met extreem links, speelden een dubieuze rol in deze installatie van een corona-dictatuur, vanwege een minderheidsregering met volmachten.

De kans dat Hoeyberghs en zijn mede-eisers gelijk krijgen, of dat de klacht ook maar ontvankelijk wordt verklaard, is zo goed als nihil.

Hoeyberghs

Jeff Hoeyberghs

In het spoor van het politieke paniekvoetbal zagen deze experten de kans schoon om een feitelijke technocratie in te stellen, terwijl ze medisch gezien zelf aangewezen waren op ‘voortschrijdend inzicht’. Zeg maar: gissen en missen, het betere nattevingerwerk. Men beschouwde het als ‘één groot experiment’ (dixit viroloog Van Gucht), met de burger als proefkonijn. Daarbij werden nog andere grenzen van de rechtstaat afgetast, zoals inbreuken op de privacy en pogingen om mensen via kliklijnen tegen elkaar uit te spelen.

Terwijl de politiek nog nadenkt over een ernstige sessie zelfkritiek (de Vlaamse regering past er alvast voor), en de media de fluwelen handschoen hanteren, is deze dagvaarding alvast een voorzet. De kans dat Hoeyberghs en zijn mede-eisers gelijk krijgen, of dat de klacht ook maar ontvankelijk wordt verklaard, is zo goed als nihil. De pers negeert grotendeels het initiatief: de flamboyante chirurg, bekend voor zijn politiek incorrecte uitspraken, staat nu eenmaal op de ‘zwarte lijst’. Toch -of net daarom- is het een belangrijk burgerinitiatief dat de vinger legt op een etterende wonde: het Belgische (én Vlaamse) malgoverno, en het democratisch deficit, ingebakken in dit regime.

We noteren dat de overheid ‘oogluikend’ toelating gaf voor een anti-racisme-massabetoging afgelopen zondag in Brussel, waar social distance sowieso van geen tel was. Ruim tienduizend betogers kwamen erop af, het Poelaertplein zat eivol. Met de zegen van BiZa-minister De Crem, de man die anders graag de spierballen laat rollen. Wij zullen de leden van onze bubbel wel zorgvuldig tellen en de tafeltjes ver genoeg uiteen zetten. Hopelijk komen niet teveel van die ‘I can’t breathe’-demonstranten later aan een beademingsmachine terecht, denken we dan met ons fout gevoel voor humor. De goede wind kwam alvast uit Amerika en ik ken een boel stuurlui van de laatste maanden die daar niet rouwig om zijn.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

115 reacties op Van de corona-soap naar de anti-racisme-hype

 1. Anoniem zegt:

  Ik bewonder je moed, Johan, dat je de actuele onophoudelijke stroom aan mediahypes blijft analyseren.
  Zelf ben ik het allemaal kotsbeu en word er doodmoe van.

 2. TOMVG zegt:

  ’t is gene witte die ’t zegt, of beter blanke, maar een donkere dame

  • MAGA zegt:

   Obama made no change with the deaths of Trayvon Martin, Michael Brown & Eric Garner during his presidency. How long have Chuck Schumer, Nancy Pelosi & Joe Biden been in office & they have not changed anything?
   All they do is lie and try to divide the country every chance they get

 3. Administrator zegt:

  De corona soap is er één van hoge kwaliteit.
  Of zwaardere maatregelen hadden geholpen, wie zal het zeggen.
  Er zijn talloze arsten, hoogleraren en echte deskundigen (daar kun je de WHO niet meer toe rekenen), die de lockdowns het verval naar absurdistan noemen.
  Het is toch vooral een angstvirus, die thans lijkt uitgewerkt.
  Dan de boel maar kort en klein slaan. Eern goed alternatief. Wat is de volgende afleiding, een volgende “testgolf” inlassen?
  Want tenslotte: het regeert wel makkelijk, zo’n noodtoestand.
  Die overigens alleen maar werkt bij een 100% gelijkgeschakelde luidkeelse pers.

  • Hans zegt:

   “Die overigens alleen maar werkt bij een 100% gelijkgeschakelde luidkeelse pers.”
   helemaal juist maar ook bij een veel te volgzame bevolking; ondanks gasboetes, en te weinig weerwerk van juristen.
   Er komen wel wat processen op gang maar zelfs al verliest een minister zo’n geding, de rekening is voor de belastingbetaler.
   JM Dedecker;
   https://www.knack.be/nieuws/belgie/in-ons-tochtgat-aan-de-noordzee-is-iedereen-bevoegd-maar-niemand-aansprakelijk/article-opinion-1606881.html

   • Eric zegt:

    Klopt. De Vermassens, Damens en Van Steenbruggens waren voor een keer in geen verre verten te bekennen. Het waren al virologen wat de klok sloeg. Juristen en economen hadden blijkbaar weinig of niks te vertellen, gewone dokters als Prins en Elens in Nederland kwam je in Vlaanderen niet tegen, laat staan een onderlegde dataspecialist als Maurice de Hond of een door de wol geverfde politiek analyst als Van Wolferen. Wij moeten het doen met kakbroeken a la De Grauwe of Carl Devos. Mijn ogen zijn opengegaan voor de middelmatigheid, of beter de complete afwezigheid van een maatschappelijk debat in Vlaanderen. Het VB hield zich op de vlakte of zeurde wat over enkele migranten die politie-agenten hadden bespuwd. Geen enkele politicus heeft openlijk geprotesteerd, rechtsgeleerden zwegen als vermoord, in tegenstelling tot moedige collega’s in Duitsland (zie Beate Bahner die 2 dagen lang werd opgesloten omdat ze haar muil niet hield) en Engeland. In het Italiaanse parlement werd geprotesteerd door volksvertegenwoordigers van diverse partijen. Bij ons niemand, niks, nada. Andermaal bleek Vlaanderen een intellectueel dood land van opportunisten en meelopers. We konden niks anders verwachten. De tweede golf van leugens en misleiding komt eraan!. Wait and see!

   • Hans zegt:

    Ik was ook teleurgesteld in VB, die mee de angst voedden met mondmaskergezeik.
    Bij gebrek aan beter krijgen ze nog steeds mijn stem.
    Bij afschaffing stemplicht weet ik niet of ik nog zou gaan.
    Verder, tweede golf?
    Best mogelijk, omdat we ons niet niet aan de maatregelen hielden, volgens de tirannen die mensen op een bankje beboeten maar blm ‘gedogen’.
    Ik verwacht als volgende stap voedseltekorten her en der en gevechten op het nieuws, aan de warenhuizen alsook dermate onlogische regels in sectoren als de horeca waardoor
    er meer bedrijven over kop gaan dan ‘verwacht’.

   • aghasee zegt:

    @Eric & Hans:

    De tweede golf kómt er, de media is de bevolking al wekenlang aan het kneden daaromtrent. Nog niet gemerkt?

   • Hans zegt:

    met dank aan blm

   • Anoniem zegt:

    misschien is de volgende hoax dat ze de mensheid wijsmaken dat er ufo’s geland zijn…

  • Benny zegt:

   endgame social engineering nwo plandemie

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    “Playback on other websites has been disabled by the video owner.”

    De Rotschilds en Bill Gates waren ons te snel af.

   • Benny zegt:

    als je op “bekijk op youtube” klikt zie je ‘m wel.
    aangezien jij geen slachtoffer wil worden van de youtube-autoplay zal jij dat niet doen.
    beneden je waardigheid
    ik ga verder niet met je pingpongen , kontsniffer, want jij weet toch al alles en komt hier enkel op mensen uit te lachen en jezelf wijs te maken dat je superieur bent en, als mensen je gezeik beu zijn, dat je de discussie ‘gewonnen’ hebt.
    Hopelijk schiet je in een schrijfkramp en blijft in je spasme steken.
    goeie middag en koester je enige vriend, je spiegel

   • Benny zegt:

    om mensen…

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Ik geniet telkens weer van hoe die Vlaamse volksaard wild schommelt tussen extreem Calimero-complex en extreme razernij.

   • Anoniem zegt:

    daarom ben je ook een psychopaat en een leugenaar.
    er is hier noch sprake van een extreem Calimero-complex noch van extreme razernij.
    enkel iemand die je duidelijk maakt je oeverloos, oersaai gelul beu te zijn.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Ter informatie, wij psychopaten geven er de voorkeur aan “heterodoxe seriële morele ondernemers” genoemd te worden.

   • Kustem zegt:

    kontmans
    nee nee, de voorkeuren van een psychopaat negeren we sowieso, psychopaat.

   • happycop zegt:

    happy kid

 4. Mark II zegt:

  Na de mondkapjessoap nu een gratis NMBS rail-pass voor elke staatsburger! Dat wordt lachen..

  • Anoniem zegt:

   SUPERkern beslist,

   NMBS brandt maatregel voor gratis Rail Pass af: ‘Overbevolkte treinen zijn veiligheidsrisico’

  • TOMVG zegt:

   “Op een ogenblik dat het omwille van de volksgezondheid wordt verboden om de begrafenis van familieleden bij te wonen, familie in rusthuis of ziekenhuis te bezoeken, familie of vrienden te ontmoeten, staan de politiek verantwoordelijken in Brussel toe dat duizenden mensen opeengepakt staan. Door onverantwoordelijke PS-politici staat ganse heropstart van onze stad en samenleving op losse schroeven.”

   Volgens het Vlaams Belang wordt hiermee aan de bevolking niet alleen het signaal gegeven dat er met twee maten en twee gewichten wordt gemeten, maar is het bovenal een kaakslag voor de families en de vrienden van de meer dan 10.000 coronadoden in dit land. “Het is tevens een slag in het gezicht van de duizenden mensen die zich de voorbije maanden hebben ingezet om ons land draaiende te houden en van de mensen in de zorg, net als van alle burgers die al maanden de strenge regels naleven”, aldus nog Lootens-Stael. “De betoging liep uit de hand nadat betogers met stenen naar de politie begonnen te gooien. Ook dat is de verantwoordelijkheid van Close.”

   “Door het toestaan van deze betoging, die als enige doel het importeren van een buitenlands conflict in onze eigen hoofdstad had, wekte men de indruk dat er ook in dit land een probleem is met politiegeweld”, besluit De Brabandere. “De waarheid is eerder omgekeerd: er is in dit land een probleem met geweld tegen politie en andere hulpdiensten. Dat demonstreerde de afloop van deze Black Lives Matter-betoging opnieuw glansrijk. In Brussel is er duidelijk een groter probleem met laxisme dan racisme.”

   • Greta zegt:

    Dat is pas gesproken, daar kan ik niet a ders dan voluit mee eens zijn.

 5. Pingback: Van de corona-soap naar de anti-racisme-hype | De Binnenlandsche Bataafsche Courant

 6. Jefke zegt:

  Je kon natuurlijk moeilijk anders verwachten in dit bananenland.
  Als je eerst overdrijft in een regelrechte paniekzaaierij, extreme maatregelen neemt die achteraf gezien totaal overbodig waren, kan je bezwaarlijk achteraf doen alsof het allemaal niet zo erg was.
  Dus volharden in de boosheid is de boodschap, de rekening is toch niet voor hen die dergelijke stupide regeltjes uitvaardigen of toezien op de naleving ervan.
  Ambtenaren en politici hebben zichzelf probleemloos verder doorbetaald, de miserie en verlies van inkomen waren niet voor hen, dus waarom wakker liggen van een ver van hun bed show.
  Ondertussen zijn mateke Rousseau en zijn evenknie Magnette de zoveelste zetpil aan het fabriceren die ze ons na de zomer gaan opsteken om ons tot 2024 zoet te houden.
  De Vlaamse leeuw is niet enkel zijn klauwen kwijt, hij miauwt in plaats van nog te brullen en draagt pampers want last van diarree.
  Ondertussen staan buitenlanders van elke slag hier te roepen en te zeiken dat ze het beu zijn.
  Waar wachten ze toch op om terug te keren naar de paradijzen waar ze vandaan komen.
  Chapeau Johan om deze wansmakelijke hypocrisie wekelijks aan de kaak te stellen!

  • Anoniem zegt:

   Ja Johan, ik ga hetzelfde tegen jou zeggen als tegen mijn getrouwde vrienden ;’jij liever als ik, te vermoeiend’.

 7. Eric zegt:

  Kan zijn dat die rassenrellen in België een prima afleidingsmanoeuvre voor de politieke malaise na corona vormen. Maar waarom staan dan ook Amsterdam en Londen op stelten? Heel die rassenhype is een van bovenaf via de westerse leugenpers georchestreerde hetze met het enkelvoudige doel Donald Trump als president van de VS te raken. In november zijn er presidentsverkiezingen en het zal en moet seniele Biden worden. De rassenhysterie sloot wat al te goed aan op de coronahysterie om spontaan te kunnen zijn. Welke hysterie volgt hierna? Klimaat? Nog eens Rusland? Of toch weer (ten tweede male) Corona?

  • Boomer zegt:

   Ik denk eerlijk gezegd niet dat Biden ook maar een schijn van kans heeft.

   • MAGA zegt:

    die is zo seniel als een deur en een pedo maar de msm doen er alles aan om hem te promoten.
    ondertussen; President Trump arrives in Guilford, Maine!

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Biden heeft geen schijn van kans, en het was absoluut hilarisch (evenals “Hillary-ish”?) om getuige te zijn van hoe de democratische partij het gebrek aan ontvankelijkheid voor nieuwe politiek-ideologische perspectieven bij hun behoeftige zwarte kiezers aangewend heeft om “democratische socialist” Bernie opnieuw politiek koud te maken.

 8. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Afgeven op technocratie en het Chinese model is nogal gratuit. Feit is dat liberaal-democratische ideologie van individuele rechten en vrijheden niet langer verenigbaar is met verdere kapitalistische (of staatskapitalistische) economische groei, in de al zeer beperkte zin van kwantitatieve toename van het GDP. Willen we nog een paar jaar of in het beste geval decennia “groei” uit onze biologisch- en cultuur-ecologische systemen persen, dan zal men zich aan de biologisch- maar vooral cultureel-epidemiologische geboden en verboden van door de staat gemachtigde managers horen te houden. Dus dan is de vrijheid van meningsuiting m.b.t. o.a. multicultuur definitief gedaan, wegen te veel cultureel-epidemiologisch risico op economische schade als gevolg van “onlusten” vanwege de “jongeren” weet je wel. Een officialisering van de reeds bestaande “analytical distancing”, als complement voor de “physical distancing” die we sinds kort hebben.

  Als we daarentegen de wedren met de samengestelde interest staken en de crediteurs met de schulden laten zitten, m.i. de verstandigere keuze, dan dient zich de vraag aan naar de maat waarnaar het individu en de groepen zich dienen te richten na de revolutie. Ook dan krijg je een post-liberaal-democratisch bestuur, zij het geen wetenschappelijk-reductionistisch technocratisch bestuur, maar een college van alle mogelijke -sofie-disciplines, met in het bijzonder de culturele ecosofie en de etnosofie die praktische regels voor het mensenpark opstelt. Die regels zijn niet onderworpen aan enige vorm van rechterlijke controle en dus niet uitgerokken en uitgebuit worden door wie de wet van de dalende rentevoet te slim af wil zijn.

  Dat alles vereist wel een rechterzijde die flexibel genoeg is om in te zien dat ze ofwel haar vulgair economisme en impliciet filosofisch materialisme dient op te geven, ofwel de heerschappij van de Europese takken van de Communistische Partij van China als legitiem en onvermijdelijk dient te aanvaarden. Sorry 30-jarige rechtse boomers die graag op internet zitten memmen over moslims dit en zwarten dat, maar het is of dat mogen doen of een economie hebben waarin je de hypotheek voor uw fermette nog even kunt blijven afbetalen. De twee samen zijn niet mogelijk, i.t.t. wat “rechtse” boomermedia als Doorbraak of Skeptr je willen doen geloven.

  • Anoniem zegt:

   Wel, vertrek dan naar China, als je dat zo geweldig vindt.
   We zullen je niet missen en je hebt daar varkensvlees zoveel je wil, zelfs hond, als je dat verkiest, wijsneus.

   • Anoniem zegt:

    maar wel braaf zijn of je social credit zal snel slinken.
    je zal daar niet zo moeten koketteren als op deze blog, watje.
    verder ben ik je ook beu dus ga gerust verder helemaal los.
    tegen jezelf.

 9. Marc zegt:

  “Maar als men in Europa en Brussel ‘Black life matters’ begint te scanderen, kan ik niet goed meer volgen.” Ik wel. Ten eerste, waarom zou men buiten de VS hierover geen verontwaardiging mogen uiten? Ten tweede, de protesten gaan niet alleen over politiegeweld, ook over racisme in het algemeen. Racisme dat ook hier nog volle bak aanwezig is. Sommige reacties op deze blog zijn daar op zich al bewijs van.

  • Marc zegt:

   Dit gezegd zijnde, heb ik ook mijn bedenkingen met het feit dat men de social distancing-regels bij deze betogingen aan de laars lapt.

   • Anoniem zegt:

    als ik vanmorgen op de zevende dag een zwarte vrouw hoor zeggen dat zwarten ‘nooit racistisch’ kunnen zijn en alleen Assita Kanko daarop reageert met een verbaasd ‘wow’ zegt dat veel over de mentaliteit en de media. triest.

   • Marc zegt:

    Neen, dat zegt dan enkel iets over die bepaalde zwarte vrouw. Ik heb het zelf trouwens niet gezien.

   • Anoniem zegt:

    dat is een gangbare theorie binnen die kringen, niet iedereen hangt die aan maar velen wel.

    derde of vierde tweet

   • Anoniem zegt:

    als hij hier niet speelt, even klikken naar Twitteraccount van Kanko, bij interesse

   • Greta zegt:

    Dat kon inderdaad tellen en los van het feit dat George Floyd niet op dergelijke wijze had mogen sterven, mocht blijkbaar Theo Francken niet gezegd hebben dat het geen lieverdje was. Dat was dan nog voorzichtig een waarheid gebracht . Top of the point was dan wel dat ze een eigen negatieve ervaring van een gesproken uitlating tegenover haar, het niet voldoende was deze mensen als bewustwording door Zuhal Demir,naar het Afrika museum waren gestuurd. Die hadden WEL gestraft moeten worden.
    De echte criminele feiten mogen dan niet bestraft worden?
    Assita Kanko was hier beter dan in de afspraak, dat was één hysterisch gebral, waar je amper een woord van verstond , zelfs niet met ondertiteling die achter bleef. Wat voor een mailbox heeft die zeg, een grote bounty in twee gedeeld. Wat is daar mis mee misschien , bruin van buiten, blank van binnen lekker toch, willen we delen is het weer niet goed, wilt die alles voor zich alleen?
    Als ik nu zeg dat ze een aap is, zal ze dat ook weer niet kunnen verdragen en als racisme beschouwen. Anders een Chinese waarheid, want ze is geboren in het jaar van de aap. Als je daar al niet tegen kunt ga je best niet in de politiek.

    Hoe ga je in godsnaam kunnen bepalen een tekst racistisch is, terwijl elk woord ontelbare betekenissen heeft , van de emotionele interpretatie van de lezer(es) afhangt. Anderzijds de meeste Vlamingen kennen geen Arabisch,Turks of andere exotische talen, waar dan zeker met betrekking racisme een sterkere discriminatie en vrijheidsbeperking geldt naar de autochtone bevolking toe, omdat die exotische talen sprekers wel de meest schunnige en racistische uitspraken kunnen zeggen dus meer vrijheid van spreken en het racismespook als onderdrukking?!

   • maskermuil zegt:
  • Eric zegt:

   Marc, dus het probleem van het racisme relativeren en er de juiste proporties aan geven is dus volgens u zelf een uiting van racisme?
   Vreemd. Er zijn dan nogal wat zwarten die zich volgens uw normen zelf aan anti-zwart racisme schuldig maken. Niet alleen Assita Kanko, maar ook Nestride Yumga, Valentino Achak Deng en tal van anderen.
   Over welke vorm van racisme heeft u het overigens? Waarom het eens niet hebben over geweld van zwarten op andere zwarten (stammengeweld), dat dubbel zo erg is als het geweld van blanken op zwarten of omgekeerd?
   Heel die BLM-hysterie is overigens een uitdrukking van de verveling van blanke jongeren na maandenlang thuiszitten en niks doen. Het zijn mensen die over niks nadenken, zich niet informeren en zich door wat minderwaardige krantenartikeltjes laten opjutten. Ze hadden na het opgesloten zitten wat ontspanning nodig en daarom gaan ze nu een beetje gratuit betogen en de boel op stelten zetten.

   • Eric zegt:

    Nog zo’n zwarte, anti-zwarte ‘racist’, Larry Elder

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Stop eens met er altijd van die excuuszwarten bij te halen om de zwarten van de tegenstander, euh… zwart te maken.

    “Waarom het eens niet hebben over geweld van zwarten op andere zwarten (stammengeweld), dat dubbel zo erg is als het geweld van blanken op zwarten of omgekeerd?”

    Hier refereer je aan het bekende “muh FBI-criminaliteitsstatistieken” rageclick-subsysteem voor rechts-blanke boomers (dwangmatige, onkritische consumenten van eindeloos meer van hetzelfde medianarratief). Die statistieken worden steevast aangehaald door mensen die wetenschappelijk ongeletterd zijn en bijgevolg niet weten dat correlatie geen oorzakelijk verband impliceert. Je kan hetzelfde op een veel overtuigendere manier betogen via een conceptuele analyse van raciale verschillen i.p.v. je te laten vangen in dit soort fetishisering van cijfers.

    BLM bestaat trouwens al sinds 2013, en al zeker sinds de Ferguson-rellen van 2014 is het een moreel merk dat door een bepaald soort links-gnosticische blanken geconsumeerd wordt om te bewijzen dat ze de juiste mening hebben over zwarten. Dus met lockdown-verveling heeft dit volgens mij niet per se iets te maken.

   • Eric zegt:

    Luister gewoon eens naar wat die Elder zegt, draaier, i.p.v. je weer in je ijle gedachten te wentelen. Of begrijp je niet voldoende Engels om dat interview te volgen, misschien?
    Bovendien zijn er nogal wat ‘excuuszwarten’ die het beu zijn om mee te moeten opdraaien voor de opgefokte identiteitspolitiek die hun ‘broeders’ hanteren om hun luiheid en criminele verleden te rechtvaardigen. Wat jij zegt is: een zwarte mag hier geen mening over hebben, als hij die wel heeft is het een ‘excuuszwarte’ en moet hij dus zwijgen.
    Dat noem ik pas racisme.

   • Ines zegt:

    @Eric: zwarten vermoorden andere zwarten nooit omdat ze zwart zijn. Zo simpel is het maar toch moeilijk om te begrijpen.

   • Eric zegt:

    Nooit over tribalisme gehoord, Ines? Bestudeer dat verschijnsel eens.

   • Anoniem zegt:

    nee, daar nemen ze blanken voor

   • shopsmatter zegt:

    Ontzettend gebrek aan diversiteit bij de plunderaars, vandalen en geweldplegers bij #BlackLivesMatter betoging in #Brussel… Het zag zwart van het volk! Gevolg van #racisme en gebrek aan kansen?
    Naamse Poort in de Afrikaanse Mantogé-wijk in #Brussel lijkt al verdacht veel op #Kinshasa #Congo.
    law and order

   • Anoniem zegt:

    Thousands of families weren’t allowed to have funerals.
    George Floyd gets 3.
    George was a career criminal.
    He’s become a martyr liberals bow to.
    Had enough?

   • Anoniem zegt:

    Every four years we hear about “systemic racism.” How dumb do you have to be to fall for it every time? #STFUHillary.

   • shopsmatter zegt:

    Handelde Chauvin uit racistische motieven? Dat is allesbehalve duidelijk. Op sociale media werd daarover redelijk wat onzin verteld. Chauvin had al een voorgeschiedenis van klachten wegens overdreven geweld, maar voorlopig is er geen bewijs dat hij racistische ideeën had. Hij en zijn slachtoffer klusten trouwens beiden na hun uren bij als buitenwipper in een Latijns-Amerikaanse nachtclub (waar ook veel zwart-Amerikaanse activiteiten doorgaan).

    Chauvin was ook geen aanhanger van Trump, tot grote ontgoocheling van velen. Twee van de drie andere politieagenten betrokken bij het incident zijn niet blank, maar van Aziatische afkomst: Tao Thao en J. Alexander Kueng.

    Interraciaal geweld
    In tegenstelling tot wat in sommige kranten staat, verzette George Floyd zich wel degelijk tegen zijn arrestatie (wegens gebruik van valse cheques), zo blijkt uit de klacht van het openbaar ministerie, zonder evenwel echt gewelddadig te worden.

    Er wordt regelmatig op gewezen dat zwarte mannen in de VS meer kans lopen om te komen door acties van de politie. Dat klopt, maar zwarten zijn in verhouding tot hun aandeel van de bevolking ook vaker betrokken bij misdaad. Studies wijzen er op dat blanke agenten niet gewelddadiger zijn tegen zwarten dan hun collega’s. Er zijn trouwens veel zwarte politieagenten: het percentage zwarten bij de politie is groter dan hun aandeel in de bevolking.

    Toch nog twee cijfers. In 2016 werden in de Verenigde Staten 243 zwarten vermoord door blanken. Datzelfde jaar werden 533 blanken gedood door zwarten. Indien interraciaal geweld een indicatie zou zijn van het racisme in de samenleving, wat zou dan het besluit zijn?

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Re excuuszwarten. Ik schrijf niet dat zwarten per se “excuuszwarten” zijn als ze een mening hebben die aansluit bij blank-rechts. Ik zeg wel dat als blank-rechts een bepaalde aanpak voor het probleem van rellende zwarten of grootstedelijke superdiversiteit in gedachten heeft, dat het de kracht van zijn argumenten afzwakt door de legitimiteit van de aanpak afhankelijk te maken van de kwestie of er een zwarte kan gevonden worden die het met blank-rechts eens is. T.t.z. een excuuszwarte wiens mening een excuus biedt voor het feit dat blank-rechts wanneer het er op aan komt om de harde, post-humanistische aanpak die nodig is gewoon uit te voeren zonder er fundamenteel een moer om te geven wat zwarten er van denken. Maar dat is duidelijk te “does not compute” voor “de andere kant zijn de ECHTE racisten”-rechts dat nog steeds vast zit in de toverspreuk van respectabiliteitspolitiek en de bijhorende noodzaak om de te nemen maatregelen te vertalen in een in principe liberaal en egalitaristisch paradigma.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Of om het simpel te zeggen.

    “Excuuszwarte” (/”excuusallochtoon”) is een woord dat door links bedacht is om te gebruiken tegen blanke (/autochtone) politieke bewegingen die zwarten (/allochtonen) aan boord halen om te verhullen dat ze racistisch zijn.

    Ik detourner dat soort woorden graag, en bij mij verwijst het naar zwarten die aan boord gehaald worden door blanken om te verhullen dat de blanken in kwestie de moed hebben om expliciet te zeggen dat het geen hol uitmaakt of iets nu racistisch is of niet. Bv. de repressieve aanpak van criminele zwarten en allochtonen. Als een dergelijke aanpak racistisch is, is dat een zoveelste illustratie van hoe racisme OK is.

   • Kustem zegt:

    Uw opmerkingen zijn overgemaakt aan de bevoegde instanties die er terdege rekening mee zullen houden.
    Die danken u voor uw diepgaande en unieke analyse van dit maatschappelijk vraagstuk.
    Nogmaals dank, meneer kontdraaier, de verantwoordelijken laten u nog iets weten en prijzen uw expertise.

  • Greta zegt:

   Men mag dit uiten,zich vragen stellen, maar vermits het geweld ginder dagelijkse kost is ook politiemensen daar dagelijks hun leven riskeren tussen gewapende en schietgrage gangsters Toch wel opmerkelijk deze focus volledig tijdens campagne periode en verkiezingstijd weer al de rest in de schaduw duwt. Die éne of drie hoogstwaarschijnlijk foute? politiemannen worden dan uitvergroot om een heel politieapparaat in diskrediet te brengen en dan weet ik wel wie daar in eerste instantie alle belang bij heeft. De maffiabazen en zware criminelen ,kunnen in hun handen klappen en hebben weer vrij spel, dank zij naïeve betogers, gerechtigheid als verliezer.
   Voor corona heeft Erdogan een deel vluchtelingen de grens met Griekenland overgestuurd . Toen kwam corona en plots zijn die er niet meer? Hupsakee no problem any more. Gaan die scandeerders al die zwarten met open armen hier binnen laten komen? Wij kunnen niet héél Afrika huisvesten in ons punaise landje in vergelijking Afrikaanse landen. Gaan al die betogers morgen allemaal één Afrikaanse vluchteling in huis halen? Ik denk het niet.
   Normaal voorkeur eerder voor democraten,niet voor schietgrage republikeinen. Nu op dit moment zou ik zonder enige twijfel voor Trump stemmen hoe gek hij ook mag zijn, want in deze omstandigheden en een zwakke kandidaat niet echt een optie, zij dergelijke situatie aankunnen.

  • Marc zegt:

   Amai, ik heb hier nogal iets in gang gezet. Maar racisme, ongeacht van welke groep naar welke groep (ik denk bijv. ook aan dat van de zionisten t.o.v. de Palestijnen) moet bestreden worden. Meer ga ik er niet meer over zeggen. En het is toch wel duidelijk dat vooral de gekleurde medemens het slachtoffer is. Het voortdurende gemekker van sommige blanken “maar zij doen het ook” is kinderachtig. Geef toch eens toe dat we in een wereld leven, zowel hier als in de VS, waar de blanken de baas zijn en dat vaak willen blijven doordrukken. OK, er is veel criminaliteit bij de zwarte bevolking daar, maar blind blijven voor de feitelijke oorzaken daarvan gaat zich uiteindelijk tegen de blanken zelf keren. En beweren dat er geen racisme meer is in de VS, is al helemaal van de pot gerukt, en nogal hypocriet om te beweren als blanke Belg in het welvarende Vlaanderen. Maar ik ga niet meer blijven reageren.

   • Anoniem zegt:

    helemaal niet akkoord met dit poco ingestudeerd nummertje deugpronken.

   • Anoniem zegt:

    “The aim of modern propaganda is no longer to modify ideas, but to provoke action. It is no longer to change adherence to a doctrine, but to make the individual cling irrationally to a process of action.” https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda:_The_Formation_of_Men's_Attitudes
    Can you, err, um, think of a contemporary example?

   • Eric zegt:

    Ik lees geen enkel argument bij u, Marc, waarmee bewezen wordt dat het anti-zwart racisme groter zou zijn dan het tribalistische geweld van zwarte groepen onderling, of dan het racisme van zwarten t.a.v. blanken.
    U zit werkelijk in de gedachtenbubbel dat anti-zwartracisme overheersend is. Wel, dat is een leugen die door Larry Elder (zie hierboven) met heel wat gegevens systematisch ontkracht wordt. Het is een leugen die door BLM en de pocopers ad infinitum in stand wordt gehouden en die door een kudde zich vervelende studentjes als zoetepap geslikt wordt. Die betogingen bieden een verzetje, nietwaar?

   • Marc zegt:

    @Eric “Ik lees geen enkel argument bij u, Marc, waarmee bewezen wordt dat het anti-zwart racisme groter zou zijn dan het tribalistische geweld van zwarte groepen onderling, of dan het racisme van zwarten t.a.v. blanken”. Natuurlijk lees je geen enkel argument daarover bij mij, simpelweg omdat ik het daarover niet heb gehad. U probeert mij (en anderen) altijd maar woorden in de mond te leggen die we niet gezegd (of beter, getypt) hebben. Doorzichtige truc.

    Maar om op uw vraag te antwoorden, het is niet omdat het ene kwaad bestaat, dat dat een excuus is voor het andere kwaad. Ik ben tegen racisme TOUT COURT, is dat nu nog niet duidelijk? ALTIJD maar dat geëmmer van ‘zij doen het ook’, ‘zij zijn veel racistischer tegen mekaar dan tegen ons’, ‘blanken worden ook aangevallen’ interesseert me allemaal geen reet. Als een blanke wordt aangevallen door een groepje zwarten ben ik daar ook tegen, en zal ik ook reageren.

   • Anoniem zegt:

    dan ga je veel moeten reageren want dat gebeurt constant, in de USA en bij ons.

   • Eric zegt:

    Ik ben eveneens tegen elke vorm van racisme, maar ik ben ook tegen elk soort gefingeerd racisme dat gebruikt wordt als excuus om de boel te plunderen, te vandaliseren en plat te branden. Die tweede vorm van ‘racisme’ is heden alomtegenwoordig, de eerste vorm komt in westerse samenlevingen veeleer marginaal voor. En het is toch vreemd dat Latino’s en blanken die in de VS racistisch behandeld worden niet collectief tot gewelddaden overgaan, dat dit gegeven er alleen maar bij ‘zielige’ negers voorkomt. Te zien aan het filmpje, hierboven gepost en door FDW verspreid, heeft het negergeweld zich nu ook tot het centrum van Brussel uitgebreid. De geweldige, multiculturele samenleving ten voeten uit, nietwaar. Denkt u nu echt dat dat schorem later braafjes uw pensioen zal betalen?

   • shopsmatter zegt:

    Marc
    jij moet toch een heel goed bed en goede matras hebben dat je zo diep slaapt.

   • Marc zegt:

    Eric, u weet heel goed dat het percentage plunderaars bij die betogingen veel kleiner is dan de mensen die vreedzaam betogen. Jammer genoeg krijgen zij van de media alle aandacht (als de media inderdaad zo links bevooroordeeld waren als jij denkt, zouden ze het doodzwijgen). Van dat ‘collectief’ plunderen is geen sprake. Ok, het zijn er misschien veel, maar het blijft een minderheid. Bovendien zullen, zowel in de VS als hier, gewone criminelen die zich geen zak aantrekken van waar het om gaat, hun kans schoon zien om te plunderen.

    En dat jijzelf een racist bent (ondanks je beweringen van het tegendeel), is mij al heel lang duidelijk. Alleen al uw woordgebruik ‘negergeweld’. En hierbij laat ik het nu echt wel, ik moet nog werken.

   • Anoniem zegt:

    “En hierbij laat ik het nu echt wel, ik moet nog werken.”
    jij wel, de relschoppers echter…
    wij mogen ‘neger’ niet gebruiken maar we zijn wel ‘witten’.
    struisvogelpolitiek en vals schuldgevoel.
    doe ik niet aan mee

   • Eric zegt:

    Ik gebruik het begrip ‘negergeweld’ omdat het bijna uitsluitend negers zijn die momenteel in gans de wereld rel schoppen, plunderen, vernietigen. Als blanken dit deden zou ik het over ‘wit geweld’ hebben. Maar feit blijft dat blanken of Latino’s dit niet doen, dat negers en (in West-Europa) Marokkanen op dat soort collectief geweld het monopolie hebben, al worden ze daarbij door een blank, overwegend links establishment gelegitimeerd.
    En natuurlijk hebben de linkse media deze apocalypse ontketend. De moord op een criminele neger door een niet-racistische politieman werd door diezelfde media als een daad van blank racisme geframed en tot universele proporties opgeblazen. Overigens, die plunderingen en vernielingen worden zoveel mogelijk uit de Leugenpers gehouden, ze worden wel op de sociale media gedeeld.
    En wat die ‘vreedzame’ betogers betreft: zij blijken volkomen lak aan de coronamaatregelen te hebben. Ik dacht dat je met niet meer dan 10 personen mocht samenscholen. Waar zijn nu de beleidsvoerders die het leger zouden moeten inzetten om deze ‘vreedzame’ betogers manu militari uitéén te drijven, en dit in naam van de ziektebestrijding?
    Ondertussen telt het VB zijn winst uit. Indien die ‘vreedzame’ betogers ook maar een greintje verstand bezaten zouden ze beseffen dat ze in de kaart van hun tegenstanders spelen. En dat Winston Churchill geen racist was, dat zonder hem Hitler, die écht een racist was, Europa had veroverd. Maar enig historisch bewustzijn is al die idioten, blank en zwart, volkomen vreemd. Ze weten niks, voelden zich door de lockdown opgesloten – geen fuiven, geen festivals, geen sport, niks – en reageren nu massaal hun frustraties af. Ze zouden beter hun onvrede tegen deze compleet onbekwame regering koelen.

   • Marc zegt:

    “Maar feit blijft dat blanken of Latino’s dit niet doen, dat negers en (in West-Europa) Marokkanen op dat soort collectief geweld het monopolie hebben”. Dat is handig, vlug even een korte momentopname maken van de geschiedenis om uw racistisch (on)gelijk te kunnen bewijzen. Om het dan toch over geweld te hebben: al vergeten dat de grootste slachtingen in de wereldgeschiedenis (WOI en WOII, en dan noem ik alleen maar de ergste) voor het overgrote deel het werk van blanken waren? Trouwens, het hooliganisme van de afgelopen jaren vergeten? U zal het niet graag horen, maar dat zijn overwegend blanken, met heel wat minder rechtvaardiging dan gediscrimineerde zwarten nu.
    (voor de duidelijkheid: ik keur de huidige rellen, zelfs de manier waarop de vreedzame betogingen plaats vinden, absoluut niet goed).

   • Anoniem zegt:

    Je wil, met andere woorden,gewoon wat deugpronken.

   • Eric zegt:

    Ik heb voldoende kennis van de geschiedenis om te weten dat blanken nogal wat slachtingen hebben aangericht, vooral onderling. Maar ik had het over het monopolie dat negers en Marokkanen op dit soort geweld hebben. Op het geweld dat NU in de straten van de westerse steden is losgebroken en dat een oorlog tegen de westerse beschaving en haar basiswaarden uitdrukt. Die oorlog zal almaar vreselijker worden, niet alleen vanwege de toenemende agressie van de vijanden van het westen, maar ook vanwege de steeds stuitender onderwerping aan die vijanden waarvan de westerse ‘leiders’ blijk geven. En het hooliganisme erbij halen is compleet belachelijk. Hooligans gaan veel minder ver dan de terroristen van Antifa en ze worden anderzijds veel harder door de politie aangepakt. Het is zelfs zo dat in de VS blanke politieagenten omzichtiger omgaan met zwarte dan met blanke arrestanten omdat ze weten dat ze ten allen tijde bij het uitoefenen van hun job het stigma van racist opgekleefd kunnen krijgen.

   • Marc zegt:

    @ Eric. Ten eerste geloof ik er geen knijt van dat hooligans harder worden aangepakt. Naar mijn weten zijn bij hen nog geen doden gevallen door politiegeweld. Ten tweede vind ik dat hooligangeweld evenzeer de basiswaarden van de democratie ondermijnt. Ten derde weet u heel goed dat het aantal relschoppers bij de antiracismebetogingen een klein aantal is in verhouding tot de vreedzame betogers. Ten vierde zijn de echte relschoppers even weinig geïnteresseerd in antiracisme als hooligans in het eigenlijk een voetbal. Ten vijfde doet u alsof al die mensen die gaan betogen zogezegd een aanslag willen plegen op de basiswaarden van de democratie, terwijl zij net opkomen voor meer en echte democratie. En ten slotte ben ik er steeds meer van overtuigd dat u, net zoals sommige anderen hier, aan ernstige paranoia lijdt. En dat bedoel ik niet als belediging. U moet in therapie, echt, want het verziekt uw leven, waarschijnlijk meer dan u zelf beseft. Ik beweer niet dat alles rozengeur en maneschijn is, en natuurlijk bestaan er antidemocratische krachten. Maar bij u is het een echte obsessie, u kan alles alleen nog maar in dat licht zien. Niet gezond, om het lichtjes uit te drukken.

   • Marc zegt:

    “in het eigenlijke voetbal” moest dat zijn.

   • Eric zegt:

    Jawel, het hoge woord is eruit: psychiatrie. Uw Stalinistische, at-democratische prietpraat past perfect in de ideologie van BLM. Iedereen die kritiek geeft op BLM, Antifa en de poco-aanpak van die groepen moet de psychiatrie in. Bedankt om die genizle gedachte voor iedereen hier, ook voor mij, te ontwikkelen. Ik heb daarmee ontzettend veel bijgeleerd.

   • Eric zegt:

    anti-democratisch, geniale

   • Anoniem zegt:

    ze zijn toch zo tolerant meneer, de poco deugpronkstasi

   • Marc zegt:

    @Eric, graag gedaan, ze zijn intussen op weg naar u. Ik heb gezegd dat een dwangbuis niet nodig is, je zit sowieso al vol dwanggedachten.

    @anoniem, is dat nu echt het enige woordje dat je kent, dat ‘deugpronk’-gedoe (esthetisch gezien een linguïstisch wangedrocht, overigens). Is er niet meer plaats in je breintje voor dat ene woordje waar je blijft mee ‘pronken’ (lees: waar je blijft over zaniken)?

    Lieve groetjes allemaal. Slaap zacht (al betwijfel ik dit ten zeerste)

    Marc

   • Anoniem zegt:

    Marc
    ik ken heel wat woordjes hoor
    maar voor u is ‘deugpronk’ het meest toepasselijke.
    dat is namelijk het enige wat je doet, en wat schelden ook uiteraard.
    ik wil het ook wel ‘virtue signalling’ noemen maar dan krijg ik het verwijt Engelse termen te gebruiken.
    ter duiding;
    Deugsignalering (ander woordje) is in het moderne, post-religieuze tijdperk een vorm van zinloos haten en het echte elitaire ‘racisme’.
    exact wat u constant doet
    gaat u nu al slapen? welterusten, dan!

   • Marc zegt:

    Neen, ik ga nog niet slapen, maar val bijna in slaap door jouw gezanik.

   • Eric zegt:

    Mensen die alleen maar kunnen zaniken over het gebruik van een bepaalde terminologie door hun tegenstanders, louter omdat het hen ontbreekt aan voldoende krachtige argumenten, zijn zielig. Ze schieten intellectueel tekort. Hun laatste toevluchtsoord van waaruit ze zich kunnen verdedigen zonder de waarheid te moeten erkennen is de stelling dat hun tegenstanders psychisch ziek zijn.

   • Marc zegt:

    Jij bent degene die niet op mijn argumenten reageert. Bijvoorbeeld dat het onzin is te beweren dat hooligans harder worden aangepakt door de politie, of dat het onzin is te doen alsof die anti-racismebetogers antidemocratisch zijn, en dat je het gedrag van enkelingen, de plunderaars, veralgemeent, of zegt dat het iets typisch is voor ‘negers’ (jouw woorden) en Marokkanen. Maar ik discussieer niet meer met petieterige, angstige racistjes. Dit keer hou ik er echt mee op, verzwelg maar in jullie angstjes. Vaert wel ende levet scone (al zal er voor dat laatste veel werk aan jullie zijn).

   • Anoniem zegt:

    Marc is psychiater, een hele straffe.
    Hij zuigt diagnoses uit de duim waar je bijstaat en zonder de ‘patiënt’ te onderzoeken.
    Wereldklasse.

   • Anoniem zegt:

    Marc
    “maar val bijna in slaap door jouw gezanik.”
    dan hebben we tenminste een ding gemeen
    al val ik in slaap door jouw…..deugpronken

   • Eric zegt:

    Ik heb nog nooit een demonstratie van hooligans geweten die plunderen en die systematisch een half stadscentrum afbreken. Zo ze dat al zouden willen zou dat hen terecht door de politie onmogelijk worden gemaakt. Ik heb evenmin ooit een massale hooliganactie geweten die door een burgemeester toegelaten werd. Het was niet de eerste keer dat het Brussels stadscentrum voor de bijl ging. Nu gebeurde dat in het teken van de strijd tegen het zogenaamde racisme, vorige keer was het omdat de Marokkaanse voetbalploeg gewonnen had. Op tv wist een negerin van BLM te verklaren dat zwarten niet racistisch kunnen zijn. U heeft blijkbaar niet door dat achter dit soort bewegingen en acties een anti-democratisch ideeëngoed zit met wortels in een establishment dat al minstens 2 decennia lang de westerse beschaving tracht omver te werpen. Wat volgt zal dictatuur zijn, of barbarij. Vergelijk gewoon het Europa van nu met dat van 50 jaar geleden en een verstandig mens weet voldoende .

   • Anoniem zegt:

    een verstandig mens wel
    een naïeve, utopische gutmensch echter…

 10. Vanhoovels Paul zegt:

  Feitelijk staan er hier een leger witten klaar om ons de kop in te slaan.
  En onderwijl staan anders gekleurden aan de zijlijn te wachten om de winkels te plunderen.
  Want om daar op te passen hebben we geen tijd. We moedigen hen zelfs aan om hier alles kapot te slaan en te plunderen. En onze politie zijn de gedroomde gangsters. Orde op zaken stellen is iets dat absoluut vermeden moet worden. Maar ik moei mij niet hoor. Van mij mogen ze hier alles kapot slagen. Het gat in onze staatsschuld krijgen we trouwens nooit meer opgevuld.
  Beter nog proberen om een paar weken mee te profiteren tot alles op is. De groten doen het nog meer dan de kleintjes. Feitelijk denkt de meerderheid van onze samenleving het volgende : “Na mij de zondvloed”. En nu ook de kleintjes het beseffen zal het hier nog minder gaan draaien.
  Pas dan is het naar de kloten.
  We rijden op vierkantige wielen. Straten effenen zal geen soelaas meer brengen.
  Het parcours wordt dus hobbeliger van dag tot dag.
  En ik ken geen enkele mootprater die nog de moeite doet om nieuwe asfalt te leggen.
  Hoe lang gaat de zwijnerij nog duren of komt er nog erger van?
  Mijn moeder had tijdens de oorlog een winkel. En kreeg controle van de Duitsers.
  En die vonden in die winkel een vaatje pekelharing waarvan ze geen factuur kon voorleggen.
  Die Duitsers waren wel vriendelijk. Ze wisten te vertellen als ze bij een volgend bezoek hetzelfde mochten vaststellen dat ze de kogel kreeg.

 11. Eric zegt:

  Het Nieuwe Normaal:

 12. Anoniem zegt:

  Eerst onze mensen!

 13. Jozef Njam zegt:

  Opgeklopte mayonaise maak je met één enkel ei, een beetje olie en heel veel water met bloem.
  Dat is wat er nu systematisch in de media gebeurt, alles wordt opgeblazen tot irrationele proporties en dan staan ze verwonderd dat een bende jonge snotapen zich geroepen voelen om alles kort en klein te slaan, met of zonder excuus, maakt niet uit.
  Strenge straffen zouden hierop moeten staan, aanzetten tot geweld en plunderingen door foutieve informatie te verspreiden.
  Maar zoals steeds opnieuw gaan de getroffen winkeliers en handelaars hun schade mogen ophoesten, verzekeringen dekken immers geen plunderingen bij opstand.
  Media gaan het zover drijven tot er ergens een moegetergde burger een wanhoopsdaad gaat begaan en dan zal het paniek zijn met weerom een pak uitvluchten om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven.
  Of anders gezegd hoe laf en smerig kunnen journalisten en mediamedewerkers wel zijn.

  • Anoniem zegt:

   enkel zero tolerance zou de stelregel moeten zijn in de oorlog tegen dit tuig.
   snelrecht en strenge straffen.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Allemaal akkoord Anoniem. Maar mag ik er op wijzen dat de smeerlapperij die mij overkomen is niet afkomstig was van zwarten maar vooral van witten. Het racisme dat er steeds geweest is was vooral van witte onkreukbaren tegen het witte zogezegde plebs.
    En zelfs al slagen we er in nu anders gekleurde amokmakers terug te sturen naar hun paradijs; waar ze trouwens gaan lopen zijn om te ontsnappen aan hun eigen weelde;
    dan nog zal het hier er niet op beteren. Ik ben altijd voorstander geweest om zwart te helpen in hun grote zandbak. Hen te helpen tegen eigen soortgenoten. Maar hier is de zogezegde elite daar vooral tegenstander van geweest. We hebben de zwartjes nooit geleerd dat ze best een put delfden om aan drinkbaar water te geraken. Evenmin hebben we hen geleerd dat ze konden gebruik maken van de zon ipv van hun leefgebied naar de kloten te helpen via totale ontbossing. We hebben hen wel allerlei Godsdiensten gebracht zodat ze ondertussen al zelf beseffen dat die Goden zelf niet werken.
    Zelfs sprinkhanen bestrijden hebben we hen niet geleerd. We maken alleen virussen tegen onzelf.
    We moeten dus de zwarten niks verwijten. Ze presteren alleen maar wat we hen leerden.
    En dat zij bij gebrek aan beter niks kunnen dus. Je moet maar weten te leven in een land waar handenhakkers vereerd worden en standbeelden krijgen. En blijven roepen dat we anti-racist zijn met woorden. Als we echt anti-racist zijn gaven we hen de kans om in eigen thuishavens te leven met hun gewoonten en soortgenoten. We hebben geen enkel excuus dat we het hier zelf moeilijk krijgen. We hebben hun steeds naar hier gelokt en geen echt alternatief bezorgd. Dat alternatief bestaat zelfs niet voor eigen volk. Een elite die steeds iedereen uitgebuit heeft is niet bereid om ook ons een kans te gunnen op volwaardig menselijk leven.
    Feitelijk kan ik onze zwarte vrienden maar een zaak aanbevelen. Keer terug naar uw heimat en help uw eigen mensen om daar iets op te bouwen. Als vrije mensen.
    Uw kennis is daar nodig. En wij; witte zakkenvullers zullen jullie wel moeten helpen.
    Anders komen we zelf terecht in een leefomgeving waar onze handen zullen worden afgehakt. En de slimmen onder ons die dit zien evolueren naar zulk eindpunt lopen hier bij ons ook niet te dik. Hier noemen we hen echter de onkreukbaren. Ze zijn aan niemand verantwoording verschuldigd. Niet aan ons noch aan jullie. Maar we zijn toch anti-racisten.
    Oh; wat zijn wij toch komedianten!
    Onze eigen ouders hebben ons de liedjes geleerd waarmee we onszelf kunnen in slaap zingen. En iedereen is tevreden. Zowel de onkreukbaren als de rechtelozen.
    Zalig zijn de eenvoudigen van geest want zij zullen het rijk Gods verwerven.
    Later natuurlijk. Veel later! Het einde van de tunnel is in het zicht.
    Twee lege steriliseerpotten voor uw ogen plaatsen en je zal hem zien. (dixit Wilfried)

 14. Q17forFlanders zegt:
  • Vanhoovels Paul zegt:

   Praat maar verder. In het beste geval mag je tevreden zijn dat ik nog ga stemmen.
   In het stemhokje mag ik nog iets zeggen. En wat? Wel stemmen voor idioten die hun nu al bewezen hebben. Wij mogen beamen wat onkreukbaren en meelopers reeds gekozen hebben. Wat een dikke komedie! Maar om te denken dat dit nog echte democratie is moet je ze niet meer op een rij hebben.

   • Anoniem zegt:

    zouden er nu nog veel mensen, behalve komedianten, in de politiek geloven?

   • Boomer zegt:

    Beste Paul Vanhoovels,
    Ik heb je bedenkingen gelezen maar kan er maar heel gedeeltelijk in meedenken.
    Als medesponsor in dit land van honing en melk voel ik mij helemaal niet aangesproken om mee te heulen met de hypocrieten die poneren dat wij allemaal racisten zouden zijn.
    Dat Europa zijn welvaart heeft opgebouwd met grondstoffen uit de derde wereld is een feit, maar we hebben ook goede zaken gedaan ginder, heel veel zelfs.
    Helaas is zowat het grootste deel van ontwikkelingshulp in de zakken van de lokale potentaten verdwenen, zakkenvullers voor wie hier zelfs de rode loper werd uitgerold.
    Je weet wel, prille democratieën zoals in Congo, waar de ene na de andere potentaat met steun en gedoog van de Westerse wereld bloed aan zijn handen heeft en de miljarden hulp verdwijnen naar Zwitserse bankrekeningen.
    Ik heb zelf zes jaar in Afrika hard gewerkt en de excessen van de zwarte elite die ik daar heb gezien zijn gewoonweg onbeschrijfelijk.
    Ik begrijp frustraties van migranten maar ze richten zich wel tot de verkeerde en dit is absoluut geen excuus om hier de boel te komen opjutten en ons te verwijten.
    Dat al die migranten die het zogezegd goed menen en hier alle kansen hebben gekregen om een beter bestaan op te bouwen inderdaad best terugkeren naar hun landen van herkomst om daar de boel recht te houden.
    Maar daar is moed, lef en inzet voor nodig en het is net dat wat ze helemaal niet hebben, liever lui en moe op sociale zekerheid teren en mokken dat wij racisten zijn, dat is veel gemakkelijker.
    Ik word gewoon kwaad van al die verwijten door een bende parasieten die dankbaar mogen zijn dat wij meer dan de helft van ons leven werken om ze hier alle kansen te geven daar waar slechts een fractie van hen ze ook benut!
    Stoppen met memmen en handen uit de mouwen steken, dat zei ik hen ook ginder, doch ook daar begreep slechts een kleine minderheid wat ik daarmee bedoelde;

   • Anoniem zegt:

    Gisteren in terzake ging het weer over compensatie en herstelbetalingen…
    Ik ken nog een groep mensen die daar om blijft roepen.
    Wanneer gaan blanke sukkels stoppen met dat schuldgevoel?
    Als het aan de media ligt, nooit.

 15. Vanhoovels Paul zegt:

  Boomer; denken wij feitelijk niet hetzelfde? Waar mijn zienswijze feitelijk gedeeltelijk verkeerd zou zijn weet ik feitelijk nu nog altijd niet. Feitelijk heb jij dus in Afrika serieuze zaken mogen verwezenlijken? Ik ben er niet geweest maar aan de hand van vermelde geschiedkundige feiten is gebleken dat wij de zwarten als dieren hebben behandeld. En dat hun eigen soortgenoten het nu nog doen. Van de rest hoef ik verder niks meer te weten! En als witte racist tellen voor mij maar twee zaken. Ten eerste het zijn mensen. Wat hun eigen top niet wil weten. Van het blanke Westen geleerd waarschijnlijk. Natuurlijk is het gemakkelijker om mee aan de tepel te komen hangen.
  We hebben hier genoeg volk dat zijn dagen vult met brouwsels te zuipen. Hun benen zullen stijf zijn omdat ze vandaag terug een halve meter omhoog springen van blijdschap.
  Dus bedrijfseconomisch gezien heb ik gelijk. Het zou allemaal minder kosten indien een gedeelte van ons niet alleen moesten werken tot ze dood vallen indien iedereen zou mogen werken. En willen werken.
  Feitelijk is ons kapitalistisch systeem door en door rot. Iedereen probeert omhoog te vallen.
  En degenen die er in slagen worden automatisch elitair. Ze hebben ook hier met eigen volk geen zaken meer. Hogere functies hebben automatisch nog één kleur. En al diegenen die verondersteld worden van die kleur niet te bezitten of hebben mogen bestolen worden. Niet meer nog minder.
  En omdat ik dat besef en mocht ondervinden stop ik met mij nog te moeien. De Vlaaming wordt gewoon uitgerangeerd. Met medewerking van eigen volk zelfs!
  Ik ben het grondig beu om blijvend aangevallen te worden en bestolen te zijn.
  En beticht te worden van feiten waar ik nooit iets mee te maken heb gehad.
  Er is maar een gedeelte van ons volk dat kan rekenen op onze elitaire staatssteun. En dat is het gedeelte dat verondersteld wordt van zelf genoeg geld te hebben. Niet omwille van hun slimheid.
  De achterlijken in de school hebben als zelfstandige meer geld verzameld. En op dat geld is iedereen verliefd. De onkreukbaren het meest.
  Niks tegen te beginnen. Het systeem heerst en voor de rest is het hier naar de kloten.
  En dezen die hier de straat afdweilen met Vlaamse vlaggetjes; zogezegd omdat hun eigen volk belangrijk zou zijn; zijn vettige leugenaars. En ik zou een domme kloot zijn als ik mij daaraan nog liet vangen. Vlaanderen zit vol verraders. Ooit was het zo erg dat hier mensen in de collaboratie zijn gestapt. Dat was een fout. Maar voor sommigen was er geen alternatief. Maar de oorlog die er nu nog wordt gevoerd tegen de doden is nog smeriger dan ooit. Die fout wordt gewoon gebruikt om het Vlaamse volk blijvend te verdelen en onderdrukken. En dit dank zij de medewerking van zijn zieke leiders.
  Dat er van komt wat wil. Maar ik speel die spelletjes niet mee. Ik heb genoeg beleefd en meegemaakt. En overlopers en profiteurs allerhande zeg ik nog ter afscheid het volgende :”Ge kunt mijn kloten kussen!” Jullie maken uw eigen volk ziek. Je scheldt zelfs dat dit volk racistisch is.
  Terwijl je zelf schrokt aan de trog. Van mij mag die gerust leeg geraken. Hopelijk stopt het dan?
  Want nu zijn het toch dezelfden die hem leeg vreten. En onze sprinkhanen zijn gewoon groter dan de Afrikaanse. Liegen en bedriegen is een democratische norm geworden.

 16. Boomer zegt:

  Je laatste zin onderschrijf ik, zij het zonder de term democratisch want die is hier ver te zoeken tegenwoordig.

 17. dzjakkedzjakke zegt:

  Goed gezegd, heer Vanhoovels. Waar haalt u toch die onuitputtelijke energie vandaan om voortdurend te roepen in deze woestijn?

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Oh maar ik ga afbouwen! Feitelijk heb ik destijds hier op dit forum Sanctorum reeds verwittigd dat hij verkeerd zit met zijn dagboek open te stellen voor deelnemers met een nikab op. In den beginne dachten sommigen dat ik het had over de hooligans die er gebruik van maakten. Zij dachten verkeerd. Feitelijk heb ik niks tegen nikabs maar wel tegen gebruikers die hier komen om te liegen en er een zottekesspel van maken.
   Het gehalte van dit forum om te beginnen naar beneden halen door te beweren dat ze met hun kont kunnen draaien. Zelfs een hoer kan dat beter.
   En niet omdat ik puriteins ben maar leugens werken bij mij als een rode lap op een stier.
   En kontdraaier; wat je ook uitkraamt interresseert mij geen yota.
   Waarom? Wel je hebt mij al driemaal vernoemd in een serie van kruipers waar ik niets mee te maken wil hebben. Ge kunt uit uw muil zoveel woordkramerij braken als je wil maar als je zo begint bij mij dan zit je totaal verkeerd. Ik ben wel verantwoordelijk voor hetgeen ik uitkraam maar jij hoeft mij niet te beschuldigen van zaken die ik nooit heb gezegd.
   Jij behoort tot het vuilnis waarvoor ik Johan verwittigde.
   Dus heb je afgedaan. Ik lees uw brol niet eens meer.
   En daarom ga ik hier proberen af te bouwen.
   Je mag het dagboek van Johan zelfs over nemen. Ik debatteer met ander serieuzer volk of helemaal niet.

 18. Marc zegt:

  Ten eerste geloof ik er geen knijt van dat hooligans harder worden aangepakt. Naar mijn weten zijn bij hen nog geen doden gevallen door politiegeweld. Ten tweede vind ik dat hooligan geweld evenzeer de basiswaarden van de democratie ondermijnt. Ten derde weet u heel goed dat het aantal relschoppers bij de antiracisme betogingen een klein aantal is in verhouding tot vreedzame betogers. Ten vierde zijn die relschoppers even weinig geïnteresseerd in antiracisme als hooligans in het eigenlijk een voetbal.

  • Marc zegt:

   In het eigenlijke voetbal moet dat zijn, ik zit op naar smartphone te tikken

  • Eric zegt:

   Ik heb nog nooit een demonstratie van hooligans geweten die plunderen en die systematisch een half stadscentrum afbreken. Zo ze dat al zouden willen zou dat hen terecht door de politie onmogelijk worden gemaakt. Ik heb evenmin ooit een massale hooliganactie geweten die door een burgemeester toegelaten werd. Het was niet de eerste keer dat het Brussels stadscentrum voor de bijl ging. Nu gebeurde dat in het teken van de strijd tegen het zogenaamde racisme, vorige keer was het omdat de Marokkaanse voetbalploeg gewonnen had. Op tv wist een negerin van BLM te verklaren dat zwarten niet racistisch kunnen zijn. U heeft blijkbaar niet door dat achter dit soort bewegingen en acties een anti-democratisch ideeëngoed zit met wortels in een establishment dat al minstens 2 decennia lang de westerse beschaving tracht omver te werpen. Wat volgt zal dictatuur zijn, of barbarij. Vergelijk gewoon het Europa van nu met dat van 50 jaar geleden en een verstandig mens weet voldoende .

 19. Marc zegt:

  SORRY, DIT ANTWOORD IS OP DE VERKEERDE PLAATS TERECHTGEKOMEN… (dat komt ervan als je op de trein op een smartphone zit te tikken).

Reacties zijn gesloten.