Twee instituten voor de prijs van twee

Hannah_Arendt_instituut

Foto VRT NWS. We herkennen achter het spandoek o.m. Christophe Busch (uiterst links), Prof. Caroline Pauwels (VUB, midden), Bart Somers, en Prof. Herman Van Goethem (UA, rechts).  

Waarom het Hannah-Arendt-instituut naast het Holocaustmuseum opduikt

Op een paar honderd meter van de Mechelse Dossinkazerne, waar het Holocaustmuseum is gevestigd, heeft het  kersvers opgerichte Hannah-Arendt-instituut zijn intrek genomen. Het wil als documentatiecentrum focussen op ‘stedelijkheid, diversiteit en burgerschap’.

Joodse gevoeligheid

Gantman

André Gantman

De locatie -een vleugel van het Mechelse stadhuis- zal wel toeval zijn, maar handig voor schoolreizen die de twee kunnen aandoen. Het instituut wordt geleid door wetenschappers die ontslag genomen hebben uit het Dossinmuseum, namelijk gewezen voorzitter Christophe Busch en professor Herman Van Goethem. Ook dat wordt als een speling van het toeval uitgelegd door Caroline Pauwels, VUB-rector en ook betrokken bij het initiatief. De startsubsidie van de Vlaamse overheid (in casu het kabinet Somers) bedraagt 235.000 euro, naast het gratis gebruik van het Mechelse stadhuis en alle aanverwante infrastructuur.

De missies van de twee instellingen overlappen nogal, want in oorsprong was de door de Vlaamse gemeenschap gefinancierde Dossinkazerne behalve Holocaustmuseum ook bedoeld als publiek documentatiecentrum voor mensenrechten. Dat was echter niet naar de zin van de joodse leden van de raad van bestuur, Claude Marinower (Open VLD) en André Gantman (N-VA). Die eisten, tegengesteld aan de oorspronkelijke beheersovereenkomst, de Dossinkazerne volledig op als herdenkingsplek voor deportatie en Holocaust.

Het conflict escaleerde toen Pax Christi de Midden-Oosten-experte Brigitte Herremans in die ruimte wilde lauweren, daar eerst toestemming voor kreeg, maar uiteindelijk aan de deur werd gezet. Herremans bestudeert namelijk het Israëlisch-Palestijns conflict en is in Israël niet welkom. Meteen wordt duidelijk hoever die usurpatie zich uitstrekt: de Dossinkazerne is geëvolueerd van Holocaustmuseum naar een vaste stek van de pro Israël-lobby. Gantman, eerder dit jaar ook een hevig criticus van het Aalsters carnaval, vindt een verruimde missie rond mensenrechten (die ook voor de Palestijnen gelden) namelijk niet stroken met de ‘Joodse gevoeligheden’ .

Men kan zich de vraag stellen waarom de van overheidswege gemandateerde wetenschappers niet bleven en op hun strepen stonden.

Dat is de reden waarom naast Busch en Van Goethem ook historicus Bruno De Wever, ethicus Freddy Mortier (UGent), rijksarchivaris Karel Velle en historicus Frank van Vree het voor bekeken hielden. Commentaar van N-VA-Kamerlid Michael Freilich, voormalig hoofdredacteur van Joods Actueel: ‘goed dat we ervan af zijn’.  Men kan zich de vraag stellen waarom de van overheidswege gemandateerde wetenschappers niet bleven en op hun strepen stonden. Of was hen toen al een waardige compensatie beloofd?

Het probleem is dus dubbel: ten eerste trekt een bepaalde lobby de doelstellingen van het instituut eenzijdig naar zich toe, en ten tweede betalen wij daar ook allemaal voor. De oprichting van het Hannah-Arendt-instituut komt niet uit de lucht gevallen. Busch en C° moesten aan hun trekken komen en Gantman en C° wilden het Museum niet lossen. Het nieuwe centrum heeft dan ook veel weg van het resultaat van een koehandel op zijn Belgisch. Het nieuwe instituut heeft dan ook veel weg van het resultaat van een koehandel op zijn Belgisch. Met dien verstande dat wij nu twee keer betalen voor een museum/documentatiecentrum dat eerst wél te combineren was.

Politieke agenda

Dries

Dries Van Langenhove

Met die Dossinkazerne was overigens al langer iets mis. Dat de Joodse lobby van dat breder mensenrechtenverhaal af wou, is één ding. Maar we herinneren ons ook dat Patrick Dewael in 2001 met dat Holocaustmuseum voor de dag kwam, als een dam tegen de opkomst van extreem rechts, in casu het toenmalige Vlaams Blok. Ook deze politiek-propagandistische schaduw is over de Dossinkazerne blijven hangen. In juni van vorig jaar diende Dries Van Langenhove (verkozen als onafhankelijke op de VB lijst) zich er voor een verplicht bezoek aan te melden. Het Gentse parket (!) had hem dat opgelegd in het kader van een onderzoek naar aanleiding van de fameuze Pano-reportage over Schild & Vrienden.

Zo werd dit memoriaal zelfs een ontluizingsplek voor foute politici en ‘opiniecriminelen’. Bemerk de ironie als het over vrijheid en mensenrechten gaat: je kan voor een bepaalde mening een boetetocht naar de Dossinkazerne doen, ooit een verzamelplaats voor gedeporteerden.

Zo werd dit memoriaal zelfs een ontluizingsplek voor foute politici en ‘opiniecriminelen’.

Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd en kunnen lieden met een ideologisch probleem naar de overkant worden gestuurd. Want daar is het Bart Somers, de politieke drijfkracht achter het Hannah-Arendt-Instituut en opvolger van partijgenoot Dewael, natuurlijk om te doen: ook hier geldt het Franse gezegde ‘Un train peut en cacher un autre’. Achter de façade ‘stedelijkheid, diversiteit en burgerschap’ schuilt een propaganda-missie voor de multicultuur, de manier hoe de minister van samenleven vindt dat we ons moeten aanpassen aan de islam, etc. In een volgende fase kan de moslimexecutieve zich misschien in het bestuur droppen, en dan hebben ze allebei een (door de overheid betaald) ‘kenniscentrum’ met bestuurders die stevig waken over de rechte leer.

Besluit: heel dit verhaal ruikt, al van in de oorsprong, naar gekonkel en getouwtrek, verborgen agenda’s en uiteindelijk misbruik van overheidsgeld. In de plaats van allerlei vluchtwegen te zoeken op kosten van de belastingbetaler, dient de Vlaamse overheid de missie van de oorspronkelijke Dossin-omgeving op scherp te stellen. Dat kan het best via een debat waar het thuis hoort: in het Vlaams Parlement. Tenzij een en ander toch voorwerp uitmaakt van een onderhandse deal, om een bepaalde lobby te plezieren en wat academici te laten bijklussen. Ik durf te hopen van niet.

Zeker in deze coronatijden mag het scheermes van Ockham gelden: Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem, vrij vertaald: stamp niet nodeloos instituten uit de grond.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

54 reacties op Twee instituten voor de prijs van twee

 1. TOMVG zegt:

  steeds meer lobby’s, de een al machtiger dan de ander, met mini-dictators en zedenmeesters.
  dat is, in een notendop, het boeiende socio-politieke klimaat in onze contreien.
  propaganda en indoctrinatie en criminalisering van foute meningen.
  arm Vlaanderen en België
  actuele illustratie
  Hendrik Bogaert ook weer teruggefloten vandaag vanwege het voorstel het cordon te doorbreken.
  uitgevonden door J Gheysels, van wiens gezicht de haat afdruipt.

  • Boomer zegt:

   Sorry, even rechtzetten want dit is echt clown Geysels teveel eer aandoen.
   Het gedrocht Cordon Sanitaire is een hersenspinsel van de Institut Van der Velde, de denktank bij uitstek van de PS.
   De hofnar van dienst was Geysels, zodoende kon de zetpil makkelijker bij de Vlaamse partijen gestoken worden anders was geweest mocht het voorstel van de PS zelf gekomen zijn.
   Hoe de politiek in dit land er een is van gekonkel en valsheid in het kwadraat.

 2. Marc zegt:

  Joden hebben het uiteraard zeer hard te verduren gekregen, maar sommigen (met de nadruk op sommigen) onder hen lijken wel te denken dat ze het alleenrecht hebben op lijden, alsof al de rest niets voorstelt. ‘Ons’ lijden is groter dan dat van jullie… En desondanks, of net daarom, voelen ze zich het uitverkoren volk? (op zich trouwens puur racisme, dat concept van ‘uitverkoren volk’. Verschilt in niets van het Übermensch-concept.)

 3. Mady Vermeulen zegt:

  De nieuwe voorzitter van de VLD zit op dezelfde lijn als de voorzitter van de tsjeven. Lachaert stelt geen exclusieven….behalve tegen het Vlaams Belang. Egbert wil, net als zijn oppergaai van de MR, een “brede regering”. Uiteraard zonder nieuwe verkiezingen. Logisch. Het is de enige mogelijkheid om nog aan de macht te plakken tot 2024. Daarna kunnen de verzamelde nepdemocraten zelfs een brede regering vergeten. Maar ik heb wel door wat de bedoeling is van Wilmés en de “Vlaamse” blauwen. De rode cafébaas, vrouwenverkrachter en mislukte kanaalduiker uit Hasselt schakelde op dezelfde wijze de voltallige oppositie jàrenlang uit in zijn territorium.

 4. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Een Holocaustmuseum is al decennia iets dat niet kan ontbreken binnen de culturele ecologie van de laat-moderne globale eucumenopolis van (aanvankelijk) ongerelateerde, vliedende betekenaars. Het is in die context functioneel niet anders dan fondsenwervers van Greenpeace, de gratis stresstests van Scientology op de stoep, 30 min gratis wifi, hipster-koffiezaken, free hugs, moslims (wel enkel het soort waarbij de Koning op de thee kan gaan), fietsostrades of de gemeente die de regenboogvlag doet wapperen tijdens de maand van het seksueel vrij ondernemerschap. Alles is uiteindelijk deel gaan uitmaken van een eindeloze stroom van onderling verwisselbare semiosemantische producten, zo ook Holocaust-gerelateerde interpretatieve producten zoals de Dossin-kazerne.

  Het siert de Joden dat ze de sacraliteit van hun Holocaust willen bewaren als iets waarop niet zomaar elk niet-Joods kevermannetje met een master antisociale pseudowetenschappen zich als morele entrepreneur kan profileren, om zo weer eens een hele loopbaan aan de tiet van de staat te hangen. De interpretatie van de Holocaust dus niet vrij kan consumeren, interpreteren en verder verdelen alsof het een nog steeds even authentiek product was, als ware de Holocaust een zoveelste soort koffiebonen in de koffiebranderij van kevermannetjes die gaan voor een artisanaal liberaal-humanisme. Dat is verstandig van en goed voor de Joden, want als de Holocaust een seculiere betekenaar wordt, krijgt die uiteindelijk toch een gedeelde betekenis op basis van zijn contingente functie binnen de economie van betekenaars. T.t.z. als het ultieme argument voor centristisch anti-populistisme. Centrisme en anti-populistisme hebben afgedaan, dus als de Joden toelaten dat de herinnering aan de Holocaust er aan gekoppeld wordt, dan heeft ook de herinnering aan de Holocaust afgedaan. Dan horen de zoomers “Holocaust” en denken ze “Oh ja, dat argument waarom we o.a. geen grenzen en geen overheidsinterventie in de economie mogen hebben en niet repressief mogen optreden tegen relallochtonen zogezegd…” Dat impliceert bovendien ook dat wij niet-Joden de Dossin-kazerne niet hoeven te sponsoren, en dat de Joodse ervaring niet kan ingeroepen worden om hedendaagse vragen over identiteit en diversiteit te beantwoorden. Wij niet-Joden hebben namelijk evenveel recht op moreel-epistemisch separatisme als Joden. Het is tijd dat we onszelf als Salisch-Frankische Haredim gaan zien.

  Moest dit schisma er niet gekomen zijn, en de liberaal-humanistische kevermannetjes van de V.U.B. waren er in geslaagd de Judeocentrische aard van de Dossinkazerne te denatureren, dan zou het interpretatief product dat de Dossinkazerne produceerde en verdeelde binnen de culturele ecologie de laat-moderne globale eucumenopolis extreem abstract geworden zijn. Zo abstract zelfs dat rechters even goed “linkse” of i.i.g. metasemitisch inerte dissidenten op uitstap naar de Dossin-kazerne zouden beginnen sturen. Niet meer als maatregel/straf t.a.v. dissident rechts, maar t.a.v. iedereen die niet gelooft in het vrij verkeer van betekenaars en hun menselijke dragers. “5G-zendmast in brand gestoken? Hmmm, het onderzoek heeft geen clips over Soros of de Rothschilds in uw YouTube-geschiedenis gevonden… Een doorgewinterde antisemiet bent u dus waarschijnlijk niet. Maar u bent impliciet wel iemand die niet erkent dat de betekenaars vrij moeten circuleren. Dus we sturen u naar de Dossin-kazerne, kwestie dat u leert waar systemen die niet maximaal liberalistisch zijn altijd toe leiden.” Het Hannah Arendt-instituut zal dus o.a. dienen om de anti-organische beleidsnarratieven van neoliberale gladjanussen genre Somers en de VUB op een meer zuivere manier te brengen, vrij van de Joods-particularistische haakjes die het maximale productie/consumptiepotentieel ervan binnen de ressentimentaliteitseconomie van een laat-moderne samenleving beperken.

  • Anoniem zegt:

   Somers is de ultieme nuttige (nutteloze) idioot, maar wel sluw zoals alle open-vld carrièrejagers, wiens morele kompas krijsend repetitief lawaai maakt door defecte wijzers die tegen het glas op tilt slaan..
   Er zijn nauwelijks grotere hypocrieten te vinden.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Ach, in de nabije toekomst neemt Broeder Xi de boel over en maakt van Noordwest-Eurazië één groot AliExpress-verdeelcentrum. De Communistische Partij van China heeft helaas een slechte reputatie bij niet-accelerationistisch dissident rechts, maar alvast één ding dat je hen moet nageven is dat ze kiezen voor capabel en intelligent politiek personeel. Dus dan mogen de figuranten van de Vlaams/Belgische Boerenbruiloft genaamd “Democratische Politiek” zoals Somers samen met PVH en Siegfried en de rest dezelfde plastic brol gaan zoeken en in dozen steken.

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   anti-populistisme => anti-populisme
   ’t Is allemaal de schuld van de samenzwering van de autocorrect…

   • Anoniem zegt:

    En Poetin dan?
    Die zie ik eerder actie ondernemen dan Xi J.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Dus volgens uw gezever ben ik een vriend van Somers? Ik ken die vent niet persoonlijk en wederkerig wilt hij zelfs mij niet kennen. Sommige vrienden van Somers heb ik leren kennen; niet persoonlijk; maar het heeft mij wel een veel geld gekost.
    Binnengebieden maken van bouwgronden in volle omsloten dorpskernen is hun manier om mensen te kloten. En daarvoor gebruiken ze blauwe knechten van Stedenbouw.
    En dan moet jij; stupiede onnozelaar; nog zeggen dat ik een vriend van Somers zou zijn?
    Op welke basis baseer je uw leugens maffia-leugenaar? Uw kont gedraai is alles behalve een appeteitelijk zich. De vuiligheid druipt er af.
    Ik moet niks hebben van bedriegers die leugens in het ronde strooien.
    Bewijzen onnozele vent of stoppen met je gekwaak.
    Wat denk je nu? Hard liegen in de hoop dat er toch iets blijft hangen voor waar van uw zever?

  • Anoniem zegt:

   GK
   Schadelijke soorten

   Bladrolkevers rollen bladeren van planten op.
   Sommige kevers kunnen gebieden deels ontbossen.
   Kevers zijn met name schadelijk vanwege hun plantenetende levenswijze. Veel soorten leven van levende planten, maar er zijn ook veel groepen kevers die zich als larve voeden met dood hout.

   Zou het dat verwerkt dood hout zijn dat de hersentjes aantast of dat planten eten?

 5. Eric zegt:

  Ik stel voor dat er naast deze twee instituten een derde komt ter bestudering en vrijwaring van onschendbare en specifieke moslimrechten. Plaats dan bij open vensters in elk instituut een kanon en laten ze maar kogels op elkaar afvuren in naam van allerlei multiculturele en andere mensenrechten. Ik hoop dat na die oorlog alles in puin ligt en men beseft dat niks ervan nog de moeite loont heropgebouwd te worden. Dergelijke instituten dienen om overbodige professoren aan overbodige jobs te helpen en politici een kans te geven zich eens te meer in de kijker te werken. Bart Somers is een dhimmi en hij komt ervoor uit. De anderen op de foto doen alsof ze het niet zijn, maar het zijn al net zulke infame, snobistische hoeren. Weg met dat rapalje !

 6. Mady Vermeulen zegt:

  Ik voorspel dat het lachen zowel Somers al zijn partaai zal vergaan de volgende verkiezingen. Alle partijen, op het VB en de PVDA na, zullen trouwens in de klappen delen, ook de N-VA. Hopelijk leef ik nog lang genoeg om van het politiek pretpark te kunnen genieten dat volgt na de verkiezingsuitslag.

  • Anoniem zegt:

   Due Somers blijft lachen, die is geboren met een beate grijns.

  • Greta zegt:

   Ik zou daar niet zo zeker van zijn, tenminste als ze het tot 2024 kunnen volhouden. De 14 jarigen van nu zijn dan 18 en kiesplichtig of gerechigd. Een generatie die met een muliticulturele samenleving in klassen gewoon zijn. Die vertrouwd zullen zijn met de klimaatsveranderingen en de nieuwe technologische vooruitgang. Velen van deze nieuwe generatie zullen voor groen stemmen dat zal één zekerheid zijn.
   Hendrik Bogaerts hoorde ik wel een verstandige denkpiste innemen om cordon af te schaffen, als ze dit niet gaan doen, even blind en dom blijven als vroeger, zal elke proteststem naar Vlaams Belang blijven gaan enkel en alleen reeds omdat dit ondemocratisch is. Vlamingen zich meer en meer overheerst en onderdrukt zullen voelen zoals steeds in het verleden en dit niet zullen blijven nemen. Trouwens los van de aantijgingen die geuit werden dat Vlaams belang homoseksualiteit abnormaal zou vinden???!!! Ik weet dat er wel degelijk homo’s zijn die voor Vlaams belang
   stemmen omdat ze aangevallen, weggejaagd uit hun straat, notabene in Mechelen, door islamitische buurtbewoners en wel degelijk islamitische vrienden hebben ,dus wie is er hier racistisch of onverdraagzaam?
   Als ze in hun domheid blijven volharden vrees ik dat je gelijk krijgt.
   Onze koning Filip heeft in die zin tenminste de verstandigste beslissing genomen om als eerste de hand te reiken aan Vlaams belang.
   Ten tijde Leopold II toestand, waren het wel de Walen sossen, communisten dus? die hem weg wilden niet de Vlamingen.

   • Eric zegt:

    Volledig akkoord, Greta. Maar als Groen erop vooruit gaat komt dat door een toenemend aantal moslimkiezers, waaronder natuurlijk heel wat jongeren. Vlaamse jongeren stemmen vooral VB omdat ze door recente ervaringen op school de moslimmentaliteit veel beter kennen dan oudere generaties. En doordat ze meer aan de toekomst denken, die door de islamisering voor hen niet rooskleurig is. En natuurlijk doordat VB meer op de sociale media aanwezig is dan de traditionele, gescleroseerde en dus verschrompelde partijen. Leve onze Vlaamse jeugd!

 7. Joseph Beubbels zegt:

  Net zoals de naam van de filosofe naar wie het instituut werd vernoemd : twee voor de prijs van één : feministe én representante van een (destijds vervolgde) etnische minderheid! Eigenlijk drie : ook nog kettingrookster – altijd filtersigaretten! – zoals alle linkse proffen uit de filosofie van vorige generaties… The Times They Are a-Changin’! Onder Arendts opvatting over democratie op Wikipedia lees je dat de filosofe zich een voorstander van directe democratie toonde, maar geen theorie uitwerkte hoe dit concreet te realiseren valt. Misschien zal het instituut zich daar aan wagen? Er stond ook nog te lezen dat de filosofe het idee koesterde dat burgers spontaan moesten kunnen opkomen voor hun mening en zichzelf dan moesten verkiezen, zoals de vroegere radenrepublieken. Dat zal wellicht wat te hoog gegrepen zijn? Vraaggesprek met ‘Frau Arendt’ uit 1964 op YouTube hier o.m. over de verhouding tussen de staatsman en de experten, interessant voor onze leden van de Nationale veiligheidsraad, “… für die allergrößten Entscheidingen auf allerhöchster Ebene…”

  • Anoniem zegt:

   Ja, Heidegger, smaken verschillen…

   • Joseph Beubbels zegt:

    De naam van de Duitse filosoof, de professor waarmee ze in haar studententijd nog verkeerde, komt hier niet over de lippen, wel een verwijzing naar de Tocqueville, een Frans filosoof uit de eerste helft van de 19e eeuw, bekend door zijn denken over democratie, waarvoor hij de mosterd ging halen in de opkomende Verenigde Staten van toen met de tweedeling Noordelijke Staten, waar de slavernij werd afgeschaft, versus de Zuidelijke Staten, waar dat niet zo was (tot einde Amerikaanse Burgeroorlog ofte War Between the States). Er is een interview uit 1963 waar Martin Heidegger wordt geïnterviewd door een Thaise monnik. De bejaarde Duitse filosoof hier over de samenhang tussen filosofie (met Descartes) en de techniek en over een nieuwe manier van denken : …und so ist es auch zunächst mit diesem Denken, dieses Denken ist zunächst so schwierig dass nur wenige Menschen dafür erzogen werden können…”, Het boeddhisme ziet hij als een atheïstische religie en de wetenschap noemt hij de religie van de communisten.

  • Anoniem zegt:

   groupthink in corona

  • Joseph Beubbels zegt:

   De ‘Gemeinsinn’ (het verloren gaan ervan door de afstomping van mens door arbeid en consumptie of het opnieuw tot uitdrukking brengen daarvan in de publieke ruimte) zou naar vandaag vertaald kunnen worden als ‘burgerschap’, één van de dingen waar het instituut mee naar buiten treedt. Die zou ook moeten terug te vinden zijn in de politieke beslissing van de staatsman, omringd door zijn vele experten, maar het tegen elkaar afwegen van de verschillende expertises en het vellen van een oordeel is wel een mysterieus proces.

   • Anoniem zegt:

    “de politieke beslissing van de staatsman, omringd door zijn vele experten, maar het tegen elkaar afwegen van de verschillende expertises en het vellen van een oordeel is wel een mysterieus proces.”
    Lobbygroepen en poco sociale druk bepalen hun houding, getuige ‘strenge’ De Crem die nu blm gedoogt.

 8. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Merk ook op dat “hannah arendt instituut” zonder hoofdletters geschreven is en het spandoek een “superflat design” heeft. Dat is geen toeval in de linksdraaiende academie en para-academie. Hoofdletters worden daar begrepen als culturele betekenaars van blank-supremacistische geletterdheid. De tegenhangers van “superflat design”, te weten “skeuomorphic design” en “rich design”, suggereren op hun beurt afbakening, m.a.w. entiteiten (personen, steden, landen, culturele ecologieën) die niet penetreerbaar zijn voor willekeurige semiotische stromen. Dat verraadt al de nihilistische finaliteit van dit soort projecten.

  • Anoniem zegt:

   De banaliteit van een instituut.

   • siegfried zegt:

    Ik zou willen weten wie op de loonlijst staat van dit zoveelste academisch clubje, en wat elk groot licht er aan verdient. Of werken ze gratis voor de goede zaak? Het academisch profitariaat is een gevaarlijker virus dan corona. Wanneer wordt die stal grondig uitgekuist?

   • Anoniem zegt:

    puur altruïsme van moedige, moreel hoogstaande, onbaatzuchtige, moderne helden met een gouden hart.

 9. Mark II zegt:

  Ik vraag me af waarom JS Arendt als AHrendt spelt ? Als eerbetoon aan haar vriend Martin Heidegger ?

 10. Q17forFlanders zegt:

  Q vs antifa
  wwg1wga

  • Ines zegt:

   Vraag aan Q waarom het hek niet in Mexico staat te blinken maar aan het Witte Huis😂

   • Q17forFlanders zegt:

    Infiltration instead of invasion.
    Q
    “But even before riots exploded across the United States in the aftermath of George Floyd’s death, federal and local officials have long been investigating the inner workings and revenue stream of the anarchist, left-wing outfit.”
    “And arrests among its highest ranks may be imminent.”
    “Intelligence sources pointed out that indictments have been building for some time, and a close examination of funding revenues remains under the microscope. While Antifa operates as something of a leaderless militant wing, sources closely engaged in the matter said that there are identifiable top brass driving and inciting criminal activity.”
    Q

  • jailbirdBarry zegt:
  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Wat Antifa betreft, het lijkt me intellectueel vruchtbaar om er naar te kijken door de lens van de zgn. Sekhmet-hypothese:
   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Sekhmet_Hypothesis

   De Sekhmet-hypothese stelt o.a. dat culturele atavismen in jeudgculturen een uitdrukking zijn van één van vier archetypische life scripts: vriendelijke zwakheid, vijandige zwakheid, vriendelijke kracht en vijandige kracht. Punk-subculturen (waar Antifa uit voorkomt, ze hebben hun naam enkel gestolen van de historische KPD-organisatie) en bepaalde elementen van rap zouden volgens de Wikipedia-samenvatting voorbeelden zijn van het archetypische life script van vijandige zwakheid.

   Wie rap zegt, zegt natuurlijk de Amerikaanse zwarte onderklasse met zijn hoodies, halfafgezakte broeken en ontelbare andere vormen van culturele self-handicapping die haar onvermogen om zich organisch staande te houden in de blanke samenleving moeten camoufleren. En bij een religie die zich extreem vijandig opstelt om de zwakheid van het hypermasculiene wereldbeeld te compenseren denk ik dan weer spontaan aan je-weet-wel-welke religie.

   M.i. suggereert dit een nieuwe verklaring voor al dat linksdraaiend revolutie-LARPen (live action roleplaying) met hun geracialiseerd-subalterne bondgenoten (zoals dat in postcolonial studies heet), van Ferguson en Minneapolis tot Anderlecht en Molenbeek. Een verklaring die superieur is aan de bestaande subjectivistische verklaringen van de progressieve zoektocht naar “linkse eenheid” tussen groepen waarvan iedereen ziet dat ze heel verschillende metafysisch-antropologische langetermijnprojecten nastreven.

   Het zijn de subculturele betekenaars zelf die hun biologische gastheren naar elkaar toe drijven, op basis van een heuristiek die potentieel voor politiek-criminele affiliatie infereert uit de gedragsmatige correlaten van vijandige zwakheid. Deze massa beschadigd-maar-niet-sympathiek leven constitueert een proto-alliantie die niet gepolitiseerd kan worden omdat de subalternen zelf niets van elkaar moeten hebben, en Marx zelf al aan gaf dat het lompenproletariaat niet te politiseren valt, maar die desondanks objectief dezelfde belangen heeft (simpel gezegd: altijd maar meer vermaatschappelijking). Al die academische en para-academische riedel over multiculturaliteit en superdiversiteit is een een mannelijke (Will Kymlicka, Jan Blommaert,…) top-down toe-eigening van het wroetende, iteratieve, vrouwelijke werk van crimineel-politieke affiliatie die op een lager niveau van analytische complexiteit reeds plaats vond.

   • Anoniem zegt:

    much ado about nothing?
    de revolutie vreet haat eigen kinderen op en de avant garde van gisteren is de dinosaurus van vandaag binnen de poco steeds meer verregaande post-realiteit van narcistische normativiteit en, frankly, waanzin…

   • Ines zegt:

    Welke aanslagen hebben Antifa gepleegd in de VS?? En hoeveel waren er op conto van de right wingers? Dylan Roof bv., die met het bloempotkapsel kreeg zelfs een Burger King van de flikken na zijn moordpartij. Bij de feiten blijven draaideur, en af toe dat zolderraam open zetten.

   • Ines zegt:

    Hamburger en een kogelwerend vest om volledig te zijn.

   • Anoniem zegt:

    terroristen

   • Anoniem zegt:

    geen zorgen
    Je krijgt een railpass met 10 gratis ritten om naar linkse betogingen te gaan..

    bananenmonarchie,
    Op een bankje zitten… kan niet!!!
    Het samenscholingsverbod naast zich neerleggen: “Minister van Binnenlandse Zaken
    @pieterdecrem
    noemt de beslissing van de stad om de betoging te gedogen een verstandige beslissing

   • Anoniem zegt:

    clean design

 11. Eric zegt:

  De dood van die neger wordt eindeloos door de msm uitgemolken, het vuur wordt door de verkochte journalisten voortdurend opgepookt. De Amerikaanse politie zou betogers mishandelen. Dat las of hoorde je niet toen de politie van Macron gruwelijk geweld tegen de gele hesjes gebruikte en honderden verminkten maakte. Macron behoort tot het globalistisch establishment, de Wallstreetboys. Trump niet. Vandaar het verschil in behandeling door de westerse leugenpers.

  • Anoniem zegt:

   Ik woon in een middelgrote Vlaamse stad.
   Het racisme hier is bijna uitsluitend dat van immigranten tegenover autochtonen.
   Het omgekeerde gebeurt veel minder; tenzij je kiesgedrag- en intenties voor VB, door moegetergde mensen, als ‘racisme’ beschouwt.

   • Boomer zegt:

    Tja, dat is toch normaal in de boven alles verheven stad van Keizer Christoph.
    Daar kan en moet alles kunnen, vooral de werkende mogen er zich blauw betalen voor de kleurrijke oplossingen van den berremiester om het migranten naar hun zin te maken door de deuren van het OCMW wagenwijd open te zetten.

   • Anoniem zegt:

    het loon van burgemeesters stijgt wanneer ze genoeg lansenparels binnenlaten.
    de bevolking, ach, slikken maar de verloedering en overlast.

   • Anoniem zegt:

    kansenparels
    ik vergat nog, slikken en zwijgen of je bent een white supremacy nazi

 12. Greta zegt:

  Waarom dan ook niet de “Last Post in Ieper” afschaffen volgens uw redenering. Weinig waarschijnlijk dat daar andere conflicten geëerd of naar voren geschoven worden?

  De vele kerkhoven en het onderhoud ervan grotendeels betaald door de Britten…dus wie gaat dit in de toekomst nog betalen nu de Britten uit Europa stappen?
  Misschien dan op al die begraafplaatsen ook maar redevoeringen en tentoonstellingen over andere conflicten gaan houden die niks meer met de plek of de gebeurtenissen an sich te maken hebben West-Vlaming?

  U overdrijft ook als je over de Dossin kazerne spreekt als geheel herdenkingsmuseum. Grotendeels een appartementencomplex en slechts een klein onderdeel museum of nu herdenkingsplaats.
  Net zoals Nederland Westerbork heeft, hebben Joden recht op hun herdenkingsplaats in kader Holocaust. Er is een groot verschil tussen enerzijds de plaats waar het echt gebeurde en tentoonstellingen van conflicten of “banaliteiten van het kwaad” die niet op zo’n plek hebben plaatsgevonden.
  Uiteindelijk als het een kostprijs heeft, hoeft ge echt niet noodzakelijk de huidige belastingbetaler op te jutten, want niet enkel de trein met mensen vertrok, maar ook die met ontelbare kunstwerken, geroofde werken of bezittingen die achter bleven van Joden dus zij hebben dit ruimschoots zelf betaald lijkt me?

  Héél de diamantsector zat destijds in handen van Joden nog steeds één van de Antwerpse pareltjes met één groot verschil. Toen het in handen zat van Joden had men geen contracten noch handtekeningen nodig, was er geen sprake van frauduleuze praktijken,processen, diefstallen noch moorden.
  Er was VERTROUWEN. Sinds het grotendeels in handen zit van Indiërs, waarmee ik niet gezegd wil hebben dat dit probleem volledig door hun inmenging te maken heeft, maar het VERTROUWEN is weg. Vermoedelijk hebben ze ook daaruit wel recht op verkwanselde rechten van destijds zou ik zo denken?

Reacties zijn gesloten.