Lockdown, of het regime van de leugen

Goossens

Viroloog prof. Herman Goossens op 24 februari

Op 18 maart ging het complete Belgisch koninkrijk in corona-quarantaine, iets wat toen zelfs niet ‘lockdown’ mocht genoemd worden. Daarmee startte de grootste doofpotoperatie in de Belgische geschiedenis, met medewerking van zowat de voltallige journalistieke beroepsklasse, maar ook van de academisch-wetenschappelijke elite, in casu het kransje van virologen en epidemiologen dat vanaf dan de media compleet domineerde.

Onder de naam ‘Hotel Corona’ gaf VRT-Pano op 27 mei een beknopt overzicht van de manier hoe covid-19 naar ons land migreerde: via skitoeristen die in Tirol na de krokusvakantie waren terug gekeerd. Het virus was toen al ruim verspreid in Noord-Italië, maar o.m. prof Herman Goossens (UZ Antwerpen) achtte de kans dat deze mensen besmet waren ‘oneindig klein’. Tot ontsteltenis van een collega, Jan Stroobants, spoedarts in ZNA Middelheim, die de golf wél zag aankomen. Helaas behoort deze man niet tot het clubje dat even later de dagelijkse virologenshow op TV zouden brengen.

Geen maskers, geen testen, geen probleem

Maggie2

Maggie De Block: het begin van een operatie mistgordijn

Over het waarom van de ontkenning is Pano minder expliciet. Al komt Maggie De Block, federaal minister van volksongezondheid, even aan het woord die zich verschuilt achter het voortschrijdend inzicht, dat deden ze allemaal trouwens: we kenden het virus niet, het was nieuw, en blablabla. Maar het was wel diezelfde minister De Block die de waarschuwende mails van viroloog Marc Wathelet, eind februari, verticaal klasseerde en hem via Twitter als een dramaqueen afdeed. Ook de Duitse viroloog met wereldfaam Christian Drosten had toen al de alarmklok laten luiden, waarna men in Duitsland massaal tot testen overging.

Over die foute inschatting en vernedering van Wathelet voelen de reportagemakers De Block niet aan de tand, hoewel ondertussen iedereen vertrouwd is met de mondmaskersoap, het vernietigen van de strategische stock uit 2009 die nooit vervangen werd, en het geklungel tot op vandaag om aan die mondmaskers te geraken, terwijl ze ondertussen wel in elke supermarkt liggen.

Het onderonsje van politici en wetenschappers leverde een besluitvorming én communicatie in oude Sovjet-stijl op

Maar houden we goed de chronologie van de feiten in het oog. Door het ontbreken van veiligheidsmateriaal werd besloten om zo weinig mogelijk mensen te testen. Dat verloopt namelijk via de gevalsdefinitie, opgesteld door experten zoals Marc Van Ranst: een lijst voorwaarden die moeten vervuld zijn om iemand te mogen testen. En die lijst was omvangrijk. De Kafkaiaanse situatie deed zich dan voor dat die teruggekeerde ski-Vlamingen ongerust bij hun huisarts te rade gingen voor een coronatest, maar hem niet kregen. Wie wel getest werd, kreeg de uitslag pas dagen of soms zelfs weken nadien. Oorzaak: om een of andere reden mocht alleen het Leuvense labo van professor Van Ranst de afgenomen stalen analyseren. Een prestigekwestie? Eén labo voor heel België dus. De flessenhals die zo ontstond was mee verantwoordelijk voor de snelle verspreiding van het virus.

Noteer: virologen die met wetenschappelijke argumenten (!) testen afraden omdat de overheid het materiaal en de capaciteit niet heeft. Er werd jolig gedaan over de krakkemikkige communicatie van de gebrekkig Nederlands sprekende premier Wilmès (in een vorig leven behorend tot een rabiate kern van Vlamingenhaters in de faciliteitengemeente Sint-Genesius- Rode) en haar knullige powerpoints. Helaas is dat maar het minste.

Het onderonsje van politici en wetenschappers leverde een besluitvorming én communicatie in oude Sovjet-stijl op: zwijgen en/of de waarheid vervalsen, in functie van de reputatie van het regime, en om ongenoegen bij de bevolking te vermijden. Een mechanisme dat in de film Chernobyl over de nucleaire ramp in 1986 uit de doeken wordt gedaan. Zware beleidsfouten worden toegedekt of gebagatelliseerd, waarna men tot draconische maatregelen overgaat die willens nillens moeten aanvaard worden, ‘in het algemeen belang’.

Hongkong-democratie

Filip_shop

Koning Filip op bezoek in de Brusselse Sint-Hubertus galerij

Het mistgordijn om de beleidsfouten te camoufleren liep dan uit in de lockdown van 18 maart, een groteske vorm van window-dressing, waarvan de economische én sociale gevolgen gewoon niet in te schatten zijn. Vanaf nu hing het van de burger en zijn burgerzin af, of de epidemie kon gecontroleerd worden. Dat is een klassieke truc van het malgoverno: culpabiliseren, de verantwoordelijkheid verleggen naar de gewone man en vrouw. Om het collectieve en politioneel gecontroleerde huisarrest verkocht te krijgen, moesten de wetenschappers verder hand- en spandiensten verlenen door de schrik voor besmetting erin te houden. Van onderschatting naar paniekvoetbal. Vanaf 18 maart zaten we feitelijk in een terreurregime, en was angst de leidraad om ons te onderwerpen aan een techno-politieke bureaucratie.

Leugens waren toegelaten. Het feit dat die mondmaskers maar niet geleverd geraakten, verleidde de virologen ertoe om ze als nutteloos voor te stellen en de Belg verder in zijn kot te houden. Om ons vervolgens een bezigheidstherapie aan te smeren: maak je eigen maskertje. Het ludieke Belgische naai-atelier is de tweede fase van het schrikbewind, waarin menig afgedankte bh een tweede leven vond. Kraft durch Freude heette dat bij de Duitsers in de 2de wereldoorlog. Tegelijkertijd werden voorzichtige versoepelingen in het vooruitzicht gesteld, in afwachting van een ‘tweede golf’ die nu al een voldongen feit lijkt. Cui prodest, wie heeft hier belang bij?

Vanaf 18 maart zaten we feitelijk in een terreurregime, en was angst de leidraad om de mensen op te hokken.

Dat brengt ons op een ander aspect waar Pano in alle talen over zweeg, misschien is dat voor een andere keer: de correlatie tussen corona en het functioneren van het kabinet van Sophie Wilmès (MR). Het malgoverno, de mondmaskerblunders, de medeplichtigheid en de leugens van het virologenkransje, het speelt zich allemaal af binnen een minderheidsregering van 38 op de 150 kamerzetels, die als enige programmapunt heeft: het beheren van de coronacrisis. De regering wordt overeind gehouden met gedoogsteun vooral langs Franstalige kant.

Maar als corona iets blijvends wordt en de lockdown min of meer permanent, afgewisseld met wat mildere periodes, houdt deze constructie ons in de greep en blijft de pauzeknop van de democratie ingedrukt. Het regime heeft dan effectief een ander land gevonden dat beter bij hem past, namelijk een soort Hongkong-democratie waar zogenaamd een vrije pers heerst maar het zwaartepunt van de macht duidelijk elders ligt. Speculeert het Belgisch establishment, het koningshuis inbegrepen, op deze shift?

Geen Zwarte Piet

Wilmes4In heel de afwikkeling van een façadedemocratie met bijbehorende zwijgcultuur valt het solidaire gedrag van de mainstream media op, die vooral niet willen verontrusten en de desinformatie voluit ondersteunen. Dat zeg filosoof Patrick Loobuyck ook met zoveel woorden (De afspraak, 28/5), al worden termen als leugenpers en regimemedia zorgvuldig gemeden.

Een onderzoekscommissie dan maar die de onderste steen gaat omkeren? Vergeet het, zelfs de Vlaamse regering heeft al laten weten dat men geen onderzoek ten gronde naar oorzaken en verantwoordelijkheden wil, want dat zou neerkomen op een spelletje zwarte pieten, jawel. De Belgische ziekte is succesrijk in een Vlaamse variant gemuteerd. Het is uiteindelijk ook het Vlaamse agentschap Zorg en Gezondheid dat begin maart de dokters het testen ontraadde. Na het debâcle in de woonzorgcentra heeft de N-VA beslist om mild te zijn voor Wouter Beke en de CD&V, ongetwijfeld in ruil voor weer iets anders, want aangeschoten wild is extreem manipuleerbaar. Ook daarin schuilt de triomf van Wilmès: de braafheid van het Vlaamse establishment en haar onvermogen/onwil om het status-quo te doorbreken. Terecht worden in een opiniepeiling zowel het federale als het Vlaamse bestuursniveau afgekraakt.

Ongeacht de formidabele inzet van het zorgpersoneel, moet men de vraag durven stellen of de grootschalige ombouw van de ziekenhuizen ook geen stress-test was voor het federale zorgmodel waar vooral in Franstalig België overconsumptie de regel is. Een kleine tienduizend doden later (een cijfer per inwoner dat Italië en Spanje overtreft) vindt men de test geslaagd. Waarbij men vergeet dat de totale lockdown ook geen enkele immuniteit creëert en zieken en gezonden over één kam scheert. De rekening krijgen we later.

De Belgische ziekte is succesrijk in een Vlaamse variant gemuteerd.

Besluit: het haperen van de al decennia lang rammelende Belgische machine werd door de coronacrisis niet ontmaskerd, maar integendeel van een nieuwe façade voorzien. Democratie is niet nodig in tijden van oorlog, en als het rammelt dan rammelt het maar. ‘Tous ensemble’ zei het feitelijk staatshoofd Marc Van Ranst, eendracht maakt macht, begin dus nu vooral niet te vitten op beleidsfouten en slechte bestuurders. Nu de cafés volgende week voor een tijdje weer opengaan, zijn we blij als een kanarie die even uit de kooi wordt gelaten om een half uur door de kamer te fladderen.

Het virus zal ons leven blijven bepalen en het vaccin, pas tegen eind 2022 voorzien, zal geen echt wondermiddel zijn: terwijl president Trump zijn onderdanen aanraadt om zich met javel in te spuiten, bereiden Wilmès en C° ons voor op het nieuwe normaal in de vorm van een permanente crisisregering tegen een onzichtbare vijand die zich in elk van ons kan nestelen. Gedwee aanschuiven en afstand houden blijft de boodschap. De capriolen van de macht zijn eindeloos, haar overlevingswil grenst aan het ondenkbare. Dat wisten we al sinds Macchiavelli toen de pest nog regeerde. Breder dan het Belgische regime denk ik dat wereldwijd allerlei powers that be met dit virus de kans schoon zien om het vrijheidsprincipe wat in te perken.

Het is aan de oppositie en de kritische pers om deze machtsgreep minstens aan de kaak te stellen. Doen ze dat niet, dan hebben we geen oppositie meer nodig en alleen nog een staatspers. China is het lichtend voorbeeld. Daar vallen de dramaqueens gewoon dood, per ongeluk.

 

Aan de corona-lockdown wijdt Johan Sanctorum een hoofdstuk in zijn nieuw boek ‘Politiek incorrect’ dat dit najaar bij Doorbraak verschijnt.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

176 reacties op Lockdown, of het regime van de leugen

 1. Maurice Reekmans zegt:

  Handen wassen, handen wassen, handen wassen …in onschuld, de pilatussen.

  • Mady Vermeulen zegt:

   Korter en beter kan niemand het verwoorden.
   De laatste Po Pi, een zekere Philippe Goffin, minister van defensie in de regering Wilmés en lid van dezelfde partaai, doet de deur dicht. Terwijl de 3 miljoen mondmaskers die in eigen land geproduceerd werden volgens de afspraak geleverd werden, komt de veel duurdere postbusfirma waar Goffin mee in zee ging niet eens aan dat aantal. Maar Goffin verdedigd zijn keuze en wast zijn handen in Po Pi onschuld.
   De Vlaamsche papregering houdt haar verbelziekte muil, en de “kwaliteitsmedia” komen niet verder dan een vluchtig: “omstreden firma zet federale regering voor schut”. Staat die fameuze minderheidsregering van lozerspartijtjes, die niet eens1/3de van de bevolking vertegenwoordigt, nu pas voor schut?
   Intussen is de EU “bezorgd” over de veiligheidswet in Hongkong, maar zal geen sancties opleggen. De EU én België gaan dezelfde weg op.
   Geen zinnig mens ziet hier nog een minuscule goede kant aan, terwijl de gevolgen voorspelbaar zijn, en nog moeten komen. Waar MOET en ZAL dit eindigen?

  • kleutertje-kleinklein zegt:

  • Joseph Beubbels zegt:

   Veel de handen wassen doe ik allang van voor de coronacrisis uitbrak, en ook de voeten, maar minder, zoals bij de oude Grieken…

  • Joseph Beubbels zegt:

   Het artikel onder de afbeelding is ook wel interessant. De geneeskunde in de oudheid : vasten en rituele wassingen…
   https://www.rmo.nl/museumkennis/klassieke-wereld/grieken/asclepius-en-hygieia/

  • novaxx zegt:

   walgelijke figuur Bill

  • Anoniem zegt:

   11 miljoen mensen vragen om zeer regelmatig de handen te wassen en 2 maanden later door zogenaamd water gebrek de prijs van water zelf opdrijven.

   • Benny zegt:

    er is geen enkel verband, dat zijn wilde complottheorieën
    het anagram van beleid is ook niet debiel

   • Anoniem zegt:

    330.000 euro losgeld betaald voor ontvoerde 13-jarige
    yeah right, 33
    terug tijd om bang te zijn voor terroristen en racisten nu coronahypnose begint af te nemen
    angst, angst, angst, blijf in uw kot

   • Anoniem zegt:

    geen 1,5 m voor linkse activisten?
    Amsterdam, Soros race riots

   • Anoniem zegt:

    covid? bullshit

 2. Boomer zegt:

  Een heel correcte analyse van de bananenrepubliek waarin wij leven.
  Mensen zijn rijp voor een dictatuur en heersende bureaucratie in dit land waar eigenlijk niets nog normaal functioneert.
  We zullen ermee moeten leren leven want de netto betalers vormen een minderheid wat politici verdomd goed weten.

 3. Hans zegt:

  voortschrijdend inzicht van experten.
  die mensen zijn minstens 7 jaar naar school geweest en veranderen, na het lezen van een nieuwe hippe studie, volledig van mening, en nog eens, en nog een keer na nog een andere studie.
  leve de wetenschap!

 4. Benny zegt:

  Christophe Busch (ex-Dossin) gaat Hannah Arendt Instituut leiden, nieuw centrum rond diversiteit en burgerschap
  In Mechelen is vandaag het Hannah Arendt Instituut voorgesteld, een kennisplatform en vormingscentrum voor diversiteit, stedelijkheid en burgerschap.

  na het Dossin-debacle nu dus een Hannah Arendt Instituut
  cynischer kan bijna niet in deze tijd van flagrante banaliteit van het kwaad, onder de mat geschoven
  door nuttige idioten van de poco kerk die de tirannie aanvaarden en verspreiden.

  • Mady Vermeulen zegt:

   Intussen in de Vlaamseregering: “Groot tekort aan plaatsen in inburgeringscursussen, Somers wil tekort tegen 2022 wegwerken”. Dààr zaten we op te wachten.

   • TOMVG zegt:

    uitburgering en terugkeer zou een oplossing zijn, en kostenbesparend

   • aghasee zegt:

    Somers profileert zich zo’n beetje als de über-dhimmi de laatste tijd. Kiesvee nldig misschien?

   • TOMVG zegt:

    ik zie hem met zijn kont omhoog in de moskee
    gruwelijk beeld

  • willem de zwijger zegt:

   !

  • Joseph Beubbels zegt:

   Gun ze hun wereldje!

  • siegfried zegt:

   Ik heb de heer Busch toen hij nog directeur was van het Dossinmuseum, een kritische dvd toegestuurd over de gaskamers van Auschwitz. Dat heeft hem blijkbaar zwaar getraumatiseerd, want hij is er mee naar de politie gelopen en, daar de dvd zo schokkend was, heeft het gerecht met spoed ingegrepen, met het resulaat dat ik 6 + 3 maanden naar de gevangenis moet. Dat geeft te vermoeden hoe dit “kennisplatform en vormingscentrum voor diversiteit, stedelijkheid en burgerschap” (in feite een groepje parasieten dat door de overheid, de media en de universiteiten in de watten worden gelegd, zal opereren om ons deskundig te hersenspoelen.
   Van de gevierde Hannah Arendt heb ik enkel haar Eichmannboek gelezen, waarin ze de bal 360° heeft verkeerd geslagen. Meer kan ik over haar niet zeggen op dit forum.
   Busch is een hansworst die door parasitaire arrivisten toegejuicht wordt. Meer niet.

   • Benny zegt:

    dat kan allemaal zijn, maar we zien nu toch “de banaliteit van het kwaad” in actie.
    deze plandemie is kwaadaardig op vele niveaus

   • dominique cant zegt:

    Siegfried, heb jij al het boek ” Breaking the Spell ” van Dr. Nicholas Kollertstrom gelezen? Indien nee: zeker doen.

   • jan soete zegt:

    360° Siegfried? Dan zit ze toch weer in de goede richting? Basiswiskunde herhalen beste…

   • Joseph Beubbels zegt:

    Dubbele gevangenisstraf (6 + 3 maand) vanwege recidive na vorige gevangenisstraf?

 5. Marc zegt:

  Knap geschreven tekst alweer. Weliswaar niet iets om vrolijk van te worden. Ik hoop dat je ongelijk krijgt.

 6. Marc Bergmans zegt:

  Het is wel “cui prodest” (of “cui bono”) hoor Johan! Het persoonlijk voornaamwoord staat hier in de datief!

 7. Dank voor de correctie!

 8. freedom zegt:

  Ik heb een mooi voorstel;
  laten we al onze rechten opgeven voor de illusie van veiligheid.
  dat is geen tirannie, dat is burgerzin.
  ik heb er alvast zin in!
  u ook?

  • freedom zegt:

   bent u enthousiast?
   steun mijn petitie
   #ik-ben-zo-bang-dat-de-overheid-alles-met-me-mag-doen
   dank u

 9. lucas zegt:

  mooi overzicht doch één correctie naar Trump toe: die heeft nooit gezegd javel in te spuiten. Dit maakten de vijandige (democratische) pers in Amerika er van en dit werd zoals gewoonlijk hier in Europa gecopy/pasted…….hij duidde wél op een middel die helpt bij corona, die gekend is onder de volgers, doch niet in openbaarheid wordt gebracht, want straks ook van de markt gehaald onder invloed van de WHOpharmalobby….

 10. Rudy zegt:

  En zo wordt er ook gelogen over katje Lee!!!! Toekomstig slachtoffer van bureaucratische hardnekkigheid en arrogante gemakzucht vanwege de overheid.

  • Hans zegt:

   Rudy, er wordt over ALLES gelogen, echt alles.

  • Mady Vermeulen zegt:

   FEIT is dat het katje gevaccineerd werd tegen hondsdolheid, maar niet de wettige quarantaineperiode kon doorlopen.Het coronavirus stak daar een stokje voor.
   FEIT is dat een Vlaamse minister het katje de kans op leven wil geven, maar de Franstalige minister Ducarme het diertje met alle geweld wil afmaken. Of hoe Vlamingen en Walen zelfs over leven en dood van een straatkatje lijnrecht tegenover elkaar staan. Wat hebben de politieke gangmakers van dit corrupte koninkrijk nog méér nodig om de boel te splitsen zodat het ene landsdeel het andere niet langer kan koeioneren?

   • TOMVG zegt:

    vijf minuten politieke moed?

   • Boomer zegt:

    En wat zegt Flup in Laken? Niets.
    Geen enkele politieker in dit land heeft de guts om een splitsing door te voeren.
    Het is allemaal electorale show en toneel om stemmetjes te ronselen.

   • TOMVG zegt:

    voorlopig niet, maar de toekomst is onvoorspelbaar

 11. Mady Vermeulen zegt:

  Als er iets is wat de BelZIEKE machthebbers, OOK DE VLAAMSE, mankeren, dan is het politieke moed. En het Vlaamse “plebs”? Dat slaaft voort.

  • TOMVG zegt:

   wat is het, wat wordt het?
   the times they are a changin’ of blowin’ in the wind?
   ik steun VB en sta dus aan de goede kant van de geschiedenis.
   wat Charlot Michel mag zeggen, mag ik ook

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Staan is niet voldoende. Ik spreek niet meer met geen enkele politieke partij.
    Ik laat ze sudderen in hun vet. Voor dertig jaar terug werd reeds mijn aanpak voor de Demervallei voorgesteld in de plaatselijke pers om de grondwaterstand te verhogen via een paar kleine ingrepen die bijna niks kosten. Groen! was en is om mij onbekende redenen tegenstander gebleken. Zij wisten alles beter. Dertig jaar hebben ze vergadert in het sigmaplan maar mijn planning mocht nooit aan bod komen of besproken worden.
    Ik heb de pretentie heel veel te weten over de Demervallei en over mogelijke oplossingen
    maar omhooggevallen waterhoofden weten het beter. Ik wil desnoods ongelijk bekennen maar een gesprek ten gronde kan er niet af. Sudder dan maar verder idioten.
    Mocht ik onterecht dat troetelnaampje gebruiken dan moesten jullie ook de moed opbrengen om er over te praten. Geen tijd? Mij goed maar kakel dan de dagbladen niet vol met nonsens. We gaan dit en we gaan dat. Niks gaan jullie doen. En de afgelopen dertig jaar bewijzen dat. Het enige wat rest is dat een of andere politieker graag met de pluimen gaat lopen waarschijnlijk. En sommigen gun ik dat niet meer. Al die jaren heb ik steeds gezegd : “Los het zelf op hoor zakkenvullers”. Maar zeker dat willen ze niet horen.
    Je kunt mij een fantast noemen. Op welke basis? Dertig jaar smodderen zonder een oplossing te bedenken is pas praat van fantasten. Wat anders? Het fietsnetwerk in de vallei is 400 meter langer geworden door een vroegere meander aan te sluiten op de Demerloop. Wat een prestatie! Hoeveel was de kostprijs? Welke dieren en planten die er vroeger waren genieten van uw werk? Door van weiden meer blauwe weiden te maken en wilde orchissen in te zaaien is trouwens vervalsing want sommige zaden van die orchissen werden geroofd in andere gebieden. En wordt er nog steeds gezocht achter het minuscule plantje “het waterlepeltje”? Wel dat groeit niet in droogliggende waterlopen zonder water tussen metershoog onkruid. Proficiat voor zulke idioterie!
    En wat gebeurde er sindsdien met jullie planning over de ijsvogel?
    Is er eentje bijgekomen in meer sinds uw planning dertig jaar terug folders staat?
    Dit zelfs op niet gerecicleerd papier. En durf je nog zeggen hoeveel die folders gekost hebben? Nee zeker? Wel dat bedrag vertegenwoordigde toendertijds een jaar bruto maandloon van ondergetekende. En…..natuurlijk is er niks van gekomen. Van veel kwaken komen geen kikkers. Die heb ik wel met duizenden gekweekt. De reigers moeten er achter zoeken tot ze doodvallen. Pover mannekes. Pover. Van mij krijgen jullie het ereteken van de orde van “La vache qui rit”! Een lege kartonnen doosje dus.
    En van de vroegere fauna weten jullie geen ballen af.
    Maar je gaat er wel dertig jaar over zeveren.

   • MAGA zegt:

    daadkracht , zo ziet dat eruit

   • MAGA zegt:

    you were warned, Jack (Dorsey,Twitter)

   • Anoniem zegt:

    Donald Trump? Hij heeft een goed hart, het moest alleen, en ik parafraseer de dichter Deelder, gekookt over zijn rug hangen, en laag genoeg, zodat de honden erbij kunnen.

   • MAGA zegt:

    teveel msm geconsumeerd; anoniem
    u gelooft en schrijft wat u wil
    wacht gewoon af wie er de komende jaren allemaal in de bak zullen vliegen
    en nee; Trump zal daar niet bij zijn maar een of meerdere ex-presidenten wel,
    de deep state cabal
    Barry Soetoro ontsnapt niet, spijtig voor de fanboys en girls
    wees gerust, de honden van guantanamo krijgen er genoeg hapjes bij de volgende jaren

   • Ines zegt:

    MAGA stop met uzelf belachelijk te maken.Het is game over voor uwe oranje haarbal. Verbijsterend dat het nog zolang heeft geduurd.

   • MAGA zegt:

    Jazeker Ines
    natuurlijk Ines
    je hebt gelijk Ines
    volgens de msm toch
    in de realiteit echter…
    afspraak binnen zes maanden

   • Anoniem zegt:

    In de grond is Trump echt wel een goed mens.

    Ongeveer 10 meter diep in de grond dan, met een flinke laag beton erover.

   • Q17forFlanders zegt:

    nothing can stop this
    these people are sick

   • flauweplezante zegt:

    boomerhumor, anoniem

   • Q17forFlanders zegt:

    these people are evil

   • boomba zegt:

    wees nu toch eens wat liever en attenter allemaal
    moet ik dan altijd het voorbeeld geven?
    ……

   • Anoniem zegt:

    Al eens goed bekeken hoe Trump staat? Met dat gat naar achteren? Hij heeft de lichaamshouding van een eend. Misschien is hij echt wel Donald ‘The Duck’ Trump. Alhoewel, Donald Duck is intelligenter. Dan toch eerde ‘a penguin with butt implants”.

   • MAGA zegt:

    hoe hij staat?
    hij staat tenminste nog
    Merkel, Clinton en Biden gaan regelmatig tegen de vlakte.
    wat een argument

   • Anoniem zegt:

    De ‘daadkracht’ van het Oranje Geval dat zich in het Witte Huis verschuilt. Hij doet gewoon in zijn broek. Dat verklaart misschien die rare lichaamshouding van hem.

    “Terwijl de protesten in verschillende Amerikaanse steden escaleren – zowel in Iowa als Kentucky is sprake van dodelijke slachtoffers – verschanst de president zich in het Witte Huis. Zijn stilzwijgen lokt onbegrip en boosheid uit, meerdere celebrity’s spreken zich uit. Platenmaatschappijen organiseren morgen een ‘Stille Dinsdag’.”

   • MAGA zegt:

    ‘meerdere celebrity’s spreken zich uit.’
    ja, dan is het game over, natuurlijk want het volk weet dat Madonna en Lady Gaga politieke experten zijn.

   • Anoniem zegt:

    Waarschijnlijk meer expert in politiek dan den Donald.

   • Anoniem zegt:

    Zeer interessante beschouwing over de bizarre, eendachtige lichaamshouding van het Ros Bazhaar:

    Bekijken op Medium.com

   • MAGA zegt:

    wat zal jij teleurgesteld zijn in november, na de herverkiezing van de Maestro.
    en de verbijstering zal nog groter zijn wanneer een aantal van je favoriete Hollywood politicologen Guantanamo mogen onderzoeken van binnenuit.

   • Anoniem zegt:

    Trump zal idd., zoals altijd, winnen
    Dat staat zo goed als vast.

   • Anoniem zegt:

    Zou heel goed kunnen zijn, dat hij herverkozen geraakt. Door al die fastfood die Amerikanen volop vreten, den Donald inbegrepen, worden ze niet alleen wanstaltig vet, morbide obees om het in mooiere woorden te zeggen, maar een bijkomend effect is dat hun hersenen vervetten, waardoor de connecties tussen de hersencellen vertragen of zelfs wegvallen. En hoe dommer ze worden, hoe meer hamburgers ze nog gaan vreten. Vicieuze cirkel. Het zou me trouwens niet verbazen dat bepaalde lezers hier ook fastfoodfans zijn. Ik verdenk hen er trouwens van de columns van JS niet eens te lezen, die zijn zonder twijfel te ingewikkeld voor hen. Het enige wat ze doen is te pas en te onpas (neen, schrap ‘te pas’) meldingen te plaatsen over hun Oranje Natte Droom.

   • Anoniem zegt:

    allemaal onbewezen aannames

   • boomba zegt:

    ik snap het weer niet
    zou ik nog reageren?
    ……

  • Joseph Beubbels zegt:

   Had het eerst niet goed begrepen en dacht dat je bedoelde : “Dat slaapt voort.”

 12. Eric zegt:

  Binnenlandse politieke problemen waren slechts één van de redenen waarom corona België en Europa binnengelaten moest worden. De ganse EU moest zichzelf na Brexit heruitvinden en daarvoor was een reden nodig. De economie moest kapot, zodat de EU zich als redder in nood kon profileren en haar macht uitbreiden. Anderzijds was het mooi meegenomen dat een gecrashte economie de positie van Donald Trump ondermijnt. Een staatsgreep is er niks tegen.

 13. Dominique Cant zegt:

  In de voorlaatste alinea van je artikel kom je tot de wezenlijke maatschappelijke essentie van het ganse verhaal nl. “…..breder dan het Belgische regime denk ik dat wereldwijd allerlei ‘ powers that be ‘ met dit virus de kans schoon zien om het vrijheidsprincipe wat in te perken. ”
  Wie de laatste decennia niet heeft liggen slapen weet dat de Fixer Etienne ‘ Steve ” Davignon in ons land één van die powers that be is. En het Koningshuis ziet al decennia dat dit goed was, is en zal zijn!
  En dat Bart De Wever z’n ziel in 2014 ook verkocht heeft aan die ‘ powers that be ‘ zal sommigen van jullie ook niet ontgaan zijn. Wat ons tot de volgende zekerheid in ’t leven brengt: Vlaanderen zal nooit, nimmer, jamais, never autonoom worden omdat ‘ the powers that be ‘ dat niet willen.
  Tot slot: de volgende die ook zal zwichten voor de gezangen van de nimfen op de Lorelei is Tom Van Grieken. Ook hij zal z’n Vlaamse ziel verkopen aan The Fixers!
  Er zijn nog zekerheden in ’t leven want niks is zo voorspelbaar als een Belgische politicus.

  • willem de zwijger zegt:

   !

  • TOMVG zegt:

   vrij defaitistisch
   geef Tom een kans en oordeel dan

   • Dominique Cant zegt:

    @ Tom: noem het eerder realistisch. Ik ga Tom en het VB zeker een kans geven, geen twijfel mogelijk. Anderzijds mogen we de macht van de ” powers that be ” niet onderschatten, zowel nationaal als internationaal. De enige remedie daartegen is dat politici zoals Tom de VB-kiezer niet alleen met woorden weet te overtuigen maar de kiezer ook weet te overhalen om daadwerkelijk iets te doen. En dat ” iets doen” : daar mag je zelf invulling aan geven.

   • TOMVG zegt:

    Er zal nooit iets veranderen met de nv-a evolutiestrategie
    De “ordelijke opdeling” die Annemans voorstelt moet Vlaanderen afdwingen i.p.v.
    de slippendragers van het Waals en Europees eco-socialisme te blijven.
    Binnen het strikte wettelijke kader blijven we aanmodderen, voor eeuwig, dus moet het volk het heft in handen nemen, eenzijdig.
    De media, regimepers, zal tegenwerken. Vanmorgen gaf de hoofdredacteur van DS een liefdesverklaring aan mateke Rousseau, die verleden week afging als een gieter tegen TVG.
    We moeten volharden en het fake news laten razen, liegen en framen.
    Uiteindelijk breekt de dam en dan…is het aan ons

   • TOMVG zegt:

    en het is vijf over twaalf intussen
    laat dit tot u doordringen

    https://sceptr.net/2020/05/fedasil-weigert-coronatesten-en-stuurt-asielkinderen-met-corona-naar-school-ondanks-verbod/

    Fedasil weigert om de asielzoekers uit het asielcentrum in Koksijde te laten testen op COVID-19, ondanks het feit dat er een corona-uitbraak is in het opvangcentrum. Meer zelfs, ondanks een verbod om asielkinderen uit het centrum naar scholen te sturen heeft Fedasil dat wel gedaan. Nu blijkt dat die kinderen inderdaad besmet zijn met het coronavirus. Dat meldt KW.

  • Boomer zegt:

   Inderdaad, er wordt in Parijse salons en businessclubs meer bedisseld over België dan wij zelfs maar kunnen vermoeden.
   Net daarom hebben anti establishment partijen geen enkele kans tenzij ze de absolute meerderheid behalen wat in dit land uitgesloten is, alleen al omwille van de huidige politiek gecreëerde staatsstructuur, complete warboel die we kennen.
   Welke Vlaamse nationalistische partij ook aan de macht “zou” komen zal hoegenaamd altijd een compromis moeten zoeken met de Franstaligen, we zien nu al tot welke vaudeville dit kan leiden sedert de jongste verkiezingen.
   Wie het tegendeel komt beweren liegt en houdt mensen voor de gek, zoals ook VB dit al 30 jaar doet want concreet hebben ze nog niets anders verwezenlijkt dan Calimero uit te hangen.
   Maar ondertussen zijn hun verkozenen wel miljonairs geworden en zitten wij met een land dat gewoonweg niet meer functioneert zoals uitvoerig is bewezen in deze Corona saga.
   Als failed state staan wij inderdaad met de billen bloot!

   • TOMVG zegt:

    dat zijn allemaal interessante overwegingen maar wat is dan uw oplossing of is die er niet en moeten we ons dan maar neerleggen bij de huidige situatie?

   • siegfried zegt:

    Welke VB-bazen zijn miljonair geworden? Laat ons blij zijn dat ze zijn doorgebroken in plaats van negativisme te verspreiden.

   • Anoniem zegt:

    @Tom, Siegfried
    voor oplossingen moet je niet bij boomertje zijn.
    voor oeverloos gezeik evenwel…
    ……haha, epic fail

   • Boomer zegt:

    @Tom, Siegfried, Anoniem: voor sommige mensen is het inderdaad moeilijk om de realiteit onder ogen te zien, ze dromen liever verder.
    Noem mij één wapenfeit op van VB dat tot iets concreet heeft geleid sedert de oprichting van die partij en heeft bijgedragen tot een betere samenleving!
    Be my guest!
    Ik ga verder niet meer reageren op de provocaties van ene anoniem, dit soort parasiet vliegt nu eenmaal rond, je kan er weinig anders aan doen dan ze gewoon negeren.

   • TOMVG zegt:

    Boomer
    ooit gehoord van het ‘cordon sanitaire’
    ‘noem één wapenfeit op van VB dat tot iets concreet heeft geleid sedert de oprichting van die partij en heeft bijgedragen tot een betere samenleving!’
    hangt ervan af wat u verstaat onder ‘betere samenleving’
    voor mij is multicul het tegenovergestelde van een goede samenleving dus wie daartegen strijdt heeft mijn sympathie

    Uw ruzie met anoniem interesseert me niet maar zijn opmerking is terecht; ‘wat is uw oplossing?’

   • Boomer zegt:

    Tom, de enige oplossing is minder agressief uithalen naar andere partijen en proberen constructief en vooral collectief te werken naar een deftige staatshervorming.
    Hoe je het ook bekijkt, de oplossing zal aan een onderhandelingstafel moeten uitgewerkt worden, geschiedenis heeft al uitvoerig bewezen dat oorlog en opstand niets brengen.
    Ik ben al altijd tegen het Cordon Sanitaire geweest, het is een land onwaardig om op die manier je politieke tegenstrever uit te willen schakelen, maar anderzijds zint mij de agressieve houding van hun leden helemaal niet.
    Wat anoniem betreft, die is gewoon gefixeerd en heeft op zowat alles bitsige en provocerende commentaar, hij is mij zelfs geen ruzie waard.

   • Anoniem zegt:

    @Tom
    geen moeilijke vragen stellen aan boomertje
    dan is het huili, huili of erger hij zwijgt en mokt en er volgen
    de zes puntjes van het kasplantje
    haha

   • Boomer zegt:

    Tom, nog even dit:
    Multicul is een realiteit die we zullen moeten aanvaarden, of we het leuk vinden of niet.
    Wat niet belet dat ze wat strenger mogen optreden tegen illegale migratie en vooral stoppen met de mensenhandel en de ondoordachte bemoeienissen van ngo’s.
    Maar dat is een mondiaal debat voor nodig, waar VB echt het verschil niet gaat maken hoor, ook hiervoor zal er een consensus moeten gevonden worden tussen Noord en Zuid, wat ik eerlijk gezegd nog niet direct zie gebeuren.
    Doch door mensen systematisch op te jutten en elke migrant als crimineel te omschrijven ga je het zeker niet oplossen hoor, integendeel je maakt het nog erger.
    Vandaag nog in Parijs, duizenden illegalen, open en bloot op straat manifesteren voor papieren, probeer dat maar eens ergens anders!
    Maar dat is nu eenmaal realiteit in het totaal verziekte Europa, dank zij Mutti Merkel en haar evenknie Macron die eerder de doodgravers van de EU zijn dan bouwers.

   • TOMVG zegt:

    Boomer
    Ik geloof niet in het oude recept van de brave onderhandeling.
    Daar wordt de Vlaming altijd gepluimd en waarom eigenlijk?
    Om de extreem-linkse Waalse Vlamingen uitbuiting, minachting en haat te sponsoren.
    Kijk es naar de Rtbf, lees hun kranten, luister naar ps en ecolo….
    Maar goed, ieder zijn mening. Zolang Vlamingen bij hun standpunt blijven zit het muurvast en hebben trado’s een levensverzekering, ondanks almaar minder kiezers..
    België zelf is ook niet ontstaan door binnen de bestaande wetgeving te blijven.

    Terzijde en zonder me te willen bemoeien
    Uw “niet bestaande” ruzie met anoniem zal waarschijnlijk niet stoppen als u blijft reageren of schelden maar dat is verder uw zaak.
    Ik kies geen partij.
    beste groeten.

   • Joseph Beubbels zegt:

    Als multiculturaliteit een realiteit is die we moeten aanvaarden, dan moet de overheid wel het goede voorbeeld geven en mekaar – federale versus Vlaamse overheid – niet tegen de haren instrijken. Als de Vlaamse overheid bv. ergens verkeersborden laat neerpoten (als gevolg van één van hun vele projecten), moet de federale overheid (bepaalde van hun medewerkers) niet doen alsof ze er niet staan, zeker niet die diensten gelinkt aan misdaadbestrijding. Probeer maar eens aan een bejaarde Turk die geen Nederlands spreekt daar uit te leggen dat zijn ex-schoonzoon beter de verkeerswetgeving kan respecteren wanneer hij op bezoek komt i.p.v. zich altijd vlak voor de deur te parkeren op een plaats voorbehouden voor gehandicapten. Zelfs wanneer de parkeerplaats ernaast vrij is, parkeert hij zich op de parkeerplaats voorbehouden voor gehandicapten (die meestal vrij is) alsof die wel voor hem persoonlijk gereserveerd lijkt. Die oude Turkse man verstaat geen woord Vlaams, maar staat wel af en toe aan zijn deur en heeft natuurlijk twee ogen in zijn kop! Als men ergens één of ander verbod aanbrengt (zoals ook nu met corona bv; voor de ingang van een Carrefour supermarkt) of in een straat ergens verkeersborden plaatst, moet men ervoor zorgen dat men het verbod of de verkeerstekens kan doen naleven. In het andere geval kan men beter niks aanbrengen of geen verkeersborden plaatsen, anders maakt men zich belachelijk, in casu de Vlaamse overheid!
    Wat dan die duizenden betreft die voor de regularisatie van de Franse ‘sans papiers’, ondanks het samenscholingsverbod voor meer dan tien personen, vorige zaterdag door de straten van Parijs trokken, er is ook nog het Frankrijk van Charles De Gaulle en maarschalk Pétain…. De dag dat bij verkiezingen de aanhangers van het RN de hoofdvogel afschieten, zullen ze daar wel weten hoe laat het is!

 14. bertie zegt:

  Was die coronacrisis een volledig nieuwe situatie die we nog nooit hebben meegemaakt, zoals her en der wordt beweerd? Verre van! Alle pre-millennials herinneren zich allicht nog het Heizeldrama. Gisteren 29 mei exact 35 jaar geleden, maar geen half woord van herdenking daarover gevonden in de vaderlandse pers, die niks leert uit de geschiedenis en aan de huidige strapatsen van de Belgische voetbalbond oneindig veel meer belang toekent.
  Tijdens rellen in het Heizelstadion voorafgaand aan de Europacupfinale tussen twee groepen van voetbalsupporters kwamen op dat moment 39 mensen om het leven. Die stierven bij gebrek aan adem omdat zij simpelweg werden platgedrukt door een zinsverbijsterde hoop mensen die opdrong naar één kant van het stadion waar geen uitgang was. Tegen dat schrijnend geval van massahysterie viel niets te beginnen. De onvermijdelijke rechtszaak achteraf om verantwoordelijken aan te wijzen, stelde vast dat het laten uitrazen van die woede gewoon het enige was dat er jammer genoeg op zat, met inderdaad het noodlottige gevolg, twee uur later.

  Quasi net hetzelfde hebben we nu meegemaakt. Deze keer is de massa mensen wereldwijd naar één kant opgedrongen met de waarheidsvrezende idee dat we hier te maken hebben gekregen met een uiterst besmettelijk, zeker ongeneeslijk en definitief dodelijk virus. En er is geen uitgang. Een globale en verplichte pensée unique waarvan de gevolgen wis en waarachtig zorgen dat er in totaal veel meer doden zullen te betreuren vallen door àndere oorzaken. Wanneer gewoon vanaf dag één in alle eerlijkheid en volle duidelijkheid was meegedeeld dat elk nieuw virus dat ook mensen treft, potentieel levensgevaarlijk is, dan was daarmee de falsifieerbare kous af geweest.
  Maar tegen massahysterie valt niets te beginnen, dat is een vaststaand feit. Zeker niet als die paniek daarbovenop week na week wordt aangeraden door politici, dag na dag wordt aanbevolen door experten en uur na uur wordt aangewakkerd door de media, die ieder om de beurt tot de tanden gewapend paraat staan… om elkaar te overtreffen in de rangschikking wie van de drie nu eigenlijk het onbekwaamste is, het idiootste voorstel kan lanceren of erin slaagt tot de grootste machtswellusteling uit te groeien.

  PS. “Regis ultima ratio” is een Latijnse spreuk die betekent: “de laatste hoop van de koning”. Het is de leuze van de artillerie, van de soldaten met de grote kanonnen. Vrolijke-jongens-onder-elkaar (die corpulente-meisjes-onherroepelijk-uitsluiten, omwille van de negatieve sfeer die nog altijd hangt rond het begrip ‘Dikke Bertha’). In dat speciale wereldje, waar niet alleen lengte een belangrijke rol speelt, maar de term kaliber nog van veel groter gewicht(!) is, luidt het gezegde als volgt: de infanterie wint vuurgevechten, tanks winnen veldslagen en de artillerie wint oorlogen.
  Strategisch gezien schiet de artillerie ook helemaal niet nauwkeurig, dat is hun taak niet. Naast het afvuren van saluutschoten ter ere van historische gebeurtenissen, blinken de kanonnen van de artillerie op het terrein écht uit in een militaire tactiek die buitengewoon effectief is: het onderdrukkingsvuur.
  Vooral wanneer ze mogen schieten met een kanon op een mug!
  De laatste hoop van de koning?
  Dat roept in mijn brein in twee richtingen sterke associaties op…

  • Joseph Beubbels zegt:

   Landsverdediging in de praktijk… maar het probleem zit ‘m elders. De mensen zijn niet gewend aan democratie, wel aan parlementaire maar niet aan directe democratie! Wat dat betreft kan men bezwaarlijk de pauzeknop ervan indrukken. Kijk naar de samenstelling van raden van bestuur waar mensen die betrokken partij zijn niks in de pap te brokkelen hebben – allemaal netjes geregeld per decreet! Gendersamenstelling, dat interesseert hen! Men weet hoe dat gaat met politiekers die graag met de pluimen gaan lopen : nadien hoort of ziet men ze niet meer… Mensen worden onmondig gemaakt én gehouden en nu nog eens met een mondkapje erbij : arm Vlaanderen! In een radioprogramma mag men eens zijn gedacht zeggen. Allemaal show natuurlijk, de show van het verbel-ziek-te Vlaanderen als je wil. Een vreemdeling die in het begin – mag men aannemen – nog over goede bedoelingen beschikt, heeft snel door dat het show is, na een tijdje begint hij of zij aan alles zijn voeten te vegen en van kwaad komt soms erger. Wat dat betreft is er natuurlijk altijd kaf en koren… De afrekening komt nog en zal te gepasten tijde worden gepresenteerd, geserveerd op een dienblaadje! Als compensatiemechanisme hebben sociale media juist hun bestaan als vijfde macht te danken, wat alle heisa rond pensée unique en politieke (in)correctheid in het leven riep. Goed voor JS, die er in zijn boek kan over schrijven, maar op het terrein zelf komt men daar niet veel verder mee…

   • Boomer zegt:

    Dat is idd de bittere realiteit anno 2020 in dit land.
    Wilfried Martens zei ooit: België is een arm land maar Belgen zijn rijk.
    Het is enkel daardoor dat wij nog een AA rating krijgen anders was het al BB.
    Maar als we deze brokkenmakers nog een tijd laten doorgaan dan zal ook dat spaargeld verdampt zijn en krijgen wij het statuut van Griekenland.

   • Joseph Beubbels zegt:

    @Boomer
    Je zou wel eens gelijk kunnen hebben!

   • account blogpaus zegt:

    zeker en vast!

   • boomba zegt:

    mama, ik ben op mijn poep gevallen.
    heb me veel pijn gedaan.
    ……

  • aghasee zegt:

   @Bertie:
   Niet akkoord.
   Infanteristen winnen oorlogen.
   Artillerie maakt het gewoon een beetje makkelijker.
   Je kan alles platbombarderen; de infanterist moet te voet gaan controleren of het plat genoeg is.
   Infanterie is de ruggengraat van élk leger, waar ook ter wereld.

 15. Alain Janssens zegt:

  Uitstekende analyse Johan, maar ik blijf beweren dat men (wie dat ook moge zijn – die MRV en MDB besturen) opzettelijk de skigangers niet heeft willen in quarantaine plaatsen om het virus zijn vrije loop te geven, misschien gebaseerd op de redenering dat voor een klein land als België de besmetting zowieso niet tegen te houden valt. En wanneer het exponentieel uit de hand loopt maatregelen treffen: volle lockdown dan.
  Ik blijf dus overtuigd dat men de ski terugkeerders had moeten testen en in quarantaine zetten en WZC beschermen, dan had België enkele duizenden Corona doden minder gehad.
  Hier in Thailand trouwens wordt iedere Thai die terugkeert al 2 maanden lang in verplicht quarantaine gezet en alle nieuwe besmettingen (minder dan 10 per dag) hebben deze oorsprong.
  In België wordt niemand die terugkeert (Spanje, Marokko) gescreend of in quarantaine geplaatst.
  Goed bezig. Thailand cijfers per 29 mei: 3076 infecties, 57 overlijdens.

 16. Pingback: Lockdown, of het regime van de leugen (Johan Sanctorum) – Seniorenforum

 17. Tja, mooi geschreven maar welk Europees land(op o a. Zweden na) doet het beter. Wij zijn wereldwijdse pionnen die een andere grootmacht volgen namelijk de pharmacie.

 18. Peter zegt:

  Ja, wetenschappers in dienst van de staat blijken even vlot te liegen als politici.
  We hebben ondertussen een schijnparlement dat zijn werk niet doet: wetgeven. Dringend nodig, want onder de huidige wetgeving kan de uitzonderingstoestand nog één keer verlengd worden tot ergens begin september en dan is het afgelopen. Bij een heropflakkering van de Chinese ziekte in het najaar zou de regering enkel er zogezegd een nieuwe ramp van kunnen proberen te maken en zitten we weer met een soort lockdown die dan echt illegaal is. Zonder een wetgevend kader is er geen serieus covid-beleid mogelijk. Het meest succesvol was Taiwan (7 overlijdens) met een beleid gebaseerd op wetgeving uit de tijd dat er een SARS epidemie aan de gang was. Zonder het sociale, economische, culturele leven stil te leggen of alle scholen te sluiten. Maar dat is een zeer streng, nog veel strenger beleid dan hier in België:
  https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_outbreak_in_Taiwan
  De Belgische en Vlaamse overheid demonstreert ook permanent een grenzeloos wantrouwen tegenover haar eigen burgers. Straks je identiteit en contactgegevens achterlaten alvorens bediend te worden op café of restaurant. Zo zal er niet veel volk een pintje gaan drinken.
  Ik ben het echt beu mee te moeten opdraaien voor de Latijnse mentaliteit van mijn landgenoten. Plantrekkers, met een Zweeds beleid krijg je hier een regelrechte ramp. Geen toeval dat België in het coronaverhaal thuishoort bij landen als Frankrijk, Spanje en Italië.

  Een vaccin in 2022? Dacht het niet, want als er nu vandaag een werkend vaccin gevonden wordt en getest op lange termijn effecten is dat ten vroegste in 2036 op de markt. Zo lang duurt die lange termijn studie. En als het misgaat met het aangekondigde snel klaar vaccin hebben de antivaxers definitief gewonnen. Vergeet dat vaccin voorlopig maar. Komt er misschien ooit wel eens.

  Nog iets waarover men niet spreekt in de media: we hebben hier een casus bello zonder weerga, nooit eerder vertoond in de wereldgeschiedenis.

  • Hans zegt:

   de msm maken deel uit van de oorlogsmachine tegen het volk

  • Boomer zegt:

   Het werd paniekvoetbal vanaf de dag dat ze de virologen erbij gehaald hebben.
   Worst case scenario was de enige bewandelbare piste met een gigantische economische schade tot gevolg, wat duidelijk de materie niet is van deze zogenaamde experten.
   Nu zal het ruzie worden om uit te maken wie er het meeste gaat betalen en vooral wie het meeste zal ontvangen en zullen de economen erbij gehaald worden.
   De controle over dit alles zal weerom toevertrouwd worden aan de aasgieren van dienst, de oppermachtige ambtenaren die van de gelegenheid gebruik zullen maken om nogmaals hun diepgewortelde frustraties uit te werken op de stilaan zeldzame mensen die nog iets durven/willen ondernemen in dit land.
   De absurditeiten en regeltjes die ik de laatste drie maanden heb gezien overtreffen elke uitzending van de Muppet show, onbeschrijflijk en zielig naïef zelfs.
   Maar ze vergeten wel één belangrijk feit, elke zelfstandige die de handdoek in de ring gooit bij het ondergaan van dit gigantisch geklungel zal nooit meer ondernemen, althans niet in dit land.
   Wie dan de meerwaarde zal bewerkstelligen mogen die ambtenaren en politici mij eens komen uitleggen voor zover ze daartoe in staat zijn want buiten kakelen en orakelen komt er echt niet teveel zinnig uit als je ze een beetje gerichte vragen stelt.
   Dit land is gewoon naar de kl*ten geholpen door die bende onverantwoordelijke gekken waarbij tegenwoordig alles draait om perceptie en gezond verstand verboden is.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik ben een burger. Die zich wel inzet; plannen maakt en beweert dat ze bijna kostenloos zijn en grote verbeteringen bogen. Maar dan stel je vast dat er veertig jaar gepalaberd wordt over de problematiek die je aankaart en dat het huidige eindresultaat nul is. Totaal nul.
    Gedurende veertig jaar wordt die burger dus genegeerd en wordt er over zijn visie niet eens meer gesproken. Degenen die de macht hebben en kost wat kost die willen behouden hebben geen inmenging van burgers nodig. Ze willen er zelfs niet over spreken met betrokkenen. Zelfs oppositiepartijen vertikken het. Voor veertig jaar terug kwam die visie wel te voorschijn in de dagbladen. Sinds die datum wordt alles dood gezwegen.
    En wat is het gevolg? Wel dat burgers die nadenken en het opgeven en besluiten dat ze de problematiek zelf maar moeten oplossen wat natuurlijk niet gebeurt want nadenken is moeilijk blijkbaar. Een zaak is vooral de aanleiding. Wat bijna niks kost mag niet aan bod komen. Bij uitvoering van grote werken kunnen er meer procentjes verdwijnen in sommige zakken. Daar draait het om. Daarom wordt er niet gesproken met de burger.
    Alleen dus zal er in de pers nog iets verschijnen als een of andere politieker bloemetjes in eigen zak kan steken en de procentjes ook. Twee vliegen in een slag.
    Dus los het zelf op mannekes. Veertig jaar gezwets is ruim voldoende geweest.
    Ongelooflijk wat er van dit land geworden is. Zelfs oppositiepartijen willen wel pluimen op hun hoed steken maar…….ze hebben geen pluimen. Ze zijn zelfs te lui om pluimen te zoeken. Loze beloften die evenwaardig zijn aan dezen van de heersende bende. Nul plus nul blijft nul.
    Het hele circus blijft een bende roepers in het donker. Het valt zelfs bijna niet meer op.
    En dan blijft er de zwaar gesubsidieerde pers die niks meer mag of durft zeggen.
    Denken die nu werkelijk dat ik één euro zou besteden aan hun fake-nieuws en veertig jaar zwijgen? Geen cent nog! Ze hebben gekozen. Voor mijn part mogen ze volledig ten onder gaan. Het leger van steuntrekkers gaan vervoegen dat er zal komen. Tot de laatste cent op is. En dan? Mijn probleem niet hoor. Als je niet wilt zwemmen moet je maar verzuipen.

   • Hans zegt:

    ” Als je niet wilt zwemmen moet je maar verzuipen.”
    Da’s moeilijk zonder water, slechte grap, sorry.
    Voor de rest, ja, politiek zit op een historisch dieptepunt en met zo’n onbenullen als Rousseau, die nu bijna wordt aanbeden door de pers; maar niets te vertellen heeft; gaat het niet beteren.
    De oplossing van dit en andere genieën; nog meer geld uitgeven, dat er niet is.
    Is er nog een uitweg? Ik vrees ervoor. Er komt oorlog van, denk ik.

 19. Eleive zegt:

  Het voortschrijdend inzicht, waarmee wetenschappers werden geconfronteerd en nog steeds mee te maken hebben, daar is niets verkeerds mee en kan je niemand ten laste leggen.
  Het grijpen naar de macht door sommige virologen, het verzwijgen van wantoestanden en zelfs gezondheidsmaatregelen treffen geënt op deze wantoestanden, zowel door wetenschappers als politici, welke strekking ook, roept weerzin op.
  Maar de houding van de media in alle vormen en de hele lock down periode, is al even verachtingsvol, tot zelfs het laten uitvoeren van een politieke peiling binnen het kader van een groot spanningsveld bij de bevolking.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Daar ligt mijn spanningsveld niet. Er zijn meer onderlegde mensen op dat vlak.
   Ik moei mij alleen met zaken waarvan ik weet dat ik onderlegd ben. Misschien ten onrechte. Maar veertig jaar kakelen over de materie en geen ei leggen heeft als resultaat dat de koppen van de kippen op de kapblok eindigen. Hetgeen ik ook doe.

  • Hans zegt:

   “Het voortschrijdend inzicht, waarmee wetenschappers werden geconfronteerd en nog steeds mee te maken hebben, daar is niets verkeerds mee en kan je niemand ten laste leggen.”
   Bent u daar zeker van?
   Was het dat maar: inzicht
   Wat we zien is wispelturig over en weer gespring, tegenstrijdigheden en tegenspraak en ideologische bemoeienissen van ‘wetenschappers”.
   Bekijk de hele aanpak en aanbevelingen; het is een rommeltje en veel gehanteerde stellingen zijn niet of nauwelijks onderbouwd. Een janboel.

 20. Benny zegt:

  fachtcheck nieuwsblad
  “Getrouwd met een vluchtelinge en ex-collega van zijn slachtoffer: wie is Derek Chauvin, de agent die de VS in rep en roer zet?”

  nope, vrijmetselaarsritueel, false flag om rassenrellen te instigeren
  Chauvin(istic) pig die een knie in de nek zet tot de arme, weerloze (loge)broeder “i can’t breathe” roept en sterft .
  Vanavond in die loge wordt er goed gelachen, ‘na de covid-hoax, de rassenrellen en we blijven de poppetjes manipuleren’

  Operaties onder valse vlag zijn operaties die dusdanig zijn ontworpen dat het lijkt alsof ze worden uitgevoerd door andere entiteiten. Zij kunnen worden uitgevoerd door regeringen, ondernemingen en andere organisaties en zijn zowel geheim als clandestien. Wikipedia

  Als u bijvoorbeeld denkt dat OJ Simpson ook maar een dag in de gevangenis heeft doorgebracht moet ik u ontgoochelen.
  Deze wereld is niet wat u denkt, de media maken, letterlijk, nieuws met crisisacteurs en scripts.
  Meer dan de helft van de verhalen die u leest zijn verzonnen of geënsceneerd.
  U hoeft dit niet te geloven, dat staat u vrij; ik weet liever wie mijn vijand is.
  Ordo ab chao, verdeel en heers , daar draait het om bij de criminelen achter de schermen.

  • Benny zegt:

   terror, are you kidding me?

   • Eric zegt:

    Amerika in brand.
    De multiculturele maatschappij ten voeten uit.
    En na de verspreiding van Covid19 de tweede Apocalyps in het jaar dat Donald Trump herverkozen zou worden.
    De man die de Chinezen, de klimaatalmaffia en de globalisten stokken in de wielen steekt krijgt het hard te verduren.
    Covid19 en nu dit: de oorlog woedt op het hoogste niveau. En daarvoor worden terreurorganisaties als BlackLivesMatter en Antifa ingezet.
    Waarom worden nooit moorden van zwarte agenten op blanken of Latino’s zo breed in de pers uitgemeten of op CNN etc. bediscussieerd? Waarom leiden die moorden nooit tot rassenoorlogen?
    Waarom kunnen zwarten de mislukkingen in hun levens nooit eens aan zichzelf wijten?
    In november wordt Joe Biden verkozen. Dan zal ales rustig worden. Gedaan met Covid19 of rassenoorlogen.
    Dan hebben de globalisten weer wat ze willen: de macht in Amerika en in de halve wereld.
    Met nieuwe, totaal andere oorlogen en catastrofes tot gevolg.
    Obama’s Libië-disaster met in het zog de vluchtelingenstroom zal er niets tegen lijken.

   • Benny zegt:

    Soros gaat binnenkort wel de bak in.
    Biden? Die kan zelfs geen eenvoudige zin meer formuleren.
    Trump wordt gewoon herkozen maar tot november zullen de false flags mekaar in sneltempo opvolgen, inclusief de tweede golf.van het fantoomvirus

   • MAGA zegt:

    msm:
    Biden voorsprong in peilingen, zoals Hillary destijds; haha
    Trump in ‘bunker’; gewoon een controlroom, niet ongewoon in dergelijke situatie
    Obama gebruikte meermaals het woord ‘thugs’, zonder vermelding in msm
    antifa zijn lieverdjes, zoals we hier achtergestelde jongeren, slachtoffers van ‘white supremacy’, hebben
    fake news draait overuren

   • Benny zegt:

    MSNBC is een Amerikaanse nieuwszender die in 1996 begon met uitzenden. De naam is een samentrekking van Microsoft Network en NBC. Microsoft trok zich na enkele jaren al terug uit de samenwerking, maar de naam MSNBC bleef behouden.
    Microsoft, de virusvanger; jawel

    cnn is van Ted Tuner, eugenics freak

   • Benny zegt:

    Ted Turner

   • Eric zegt:

    Het heksenduo Killary – Pelosi (Killosi voor de vrienden) zorgt er wel voor dat president Biden de juiste papieren tekent. En CNN, NYT etc. zorgen ervoor dat president Biden enkel in zijn schaarse heldere momenten persaandacht krijgt. Anderzijds volgt zoontje Soros zijn vader op als CEO van the manufacture of multiculturalism. En de directieven van Kameraad Gates worden volgens schema uitgevoerd. Een nieuwe wereld, een nieuwe mensheid, nieuwe nachtmerries.

   • Anoniem zegt:

    Dat is een scenario, er zijn er andere.
    Criminelen de bak in, heropleving economie via monetaire ingrepen bijvoorbeeld

 21. Anoniem zegt:

  Anoniem, heb jij nu echt niks ander te doen?

 22. Anoniem zegt:

  De zon schijnt altijd

 23. Anoniem zegt:

  Ik hoop dat ik het best maak en dat jullie verrekken

 24. Anoniem zegt:

  Zijn we nu al ‘et Vier anoniemen?

 25. Boomer zegt:

  Zielig om nu al als mijn dubbelganger te publiceren, hoe ziek kan je geest zijn.
  Resultaat van een te lange lockdown of echt ziek in de kop?

 26. Anoniem zegt:

  🦠

 27. Anoniem zegt:

  Wat een bende 🐒🙊🦍

Reacties zijn gesloten.