‘Bende zakkenvullers’: méér dan een peiling

parlementAchter het anti-politiek cynisme van de Vlaming zit een triest gevoel van staatloosheid

Een absoluut dieptepunt inzake politiek vertrouwen, het Vlaams Belang staat er weer helemaal, en migratie is een blijver als thema, ondanks corona. Dat zijn zowat de krachtlijnen van de uitgevoerde opiniepeiling door de VRT en De Standaard.

Er is al wat inkt gevloeid over die peiling, waarbij de politicologische clichés toch weer de bovenhand halen. Maar hoe rijm je die vaststellingen aan mekaar, wat is nu eigenlijk het verhaal achter deze verschillende tendensen? Want zo’n peiling kan toch veel meer zijn dan zomaar een peiling, namelijk een momentopname van het collectief bewustzijn. In de ziel kijken van de modale Vlaming dus.

Vooreerst de vaststelling dat de bende zakkenvullers, zoals de politici worden betiteld, zowel het Belgische als het Vlaamse niveau uitmaken. De Vlaming heeft niet het gevoel dat Jambon en C° ons genezen van de Belgische ziekte. Integendeel, ze lijken er mee door besmet.

Angstregime

Van Ranst

Marc Van Ranst, de man die ons in het kot kreeg (en er nog het liefst in houdt)

Ik zie die dubbele teleurstelling maar in weinig analyses opduiken, nochtans is ze de clou van het antipolitieke klimaat. Tegenover de sukkelgang van Sophie Powerpoint Wilmès stond géén Vlaams coronabeleid dat blaakte van daadkracht en consistentie, zodat we ons in het zog van Denemarken en Oostenrijk konden plaatsen: het regionale echelon was weinig meer dan een bleke afspiegeling van het federale crisisbeleid waarin de mondmaskersoap als een rode draad loopt. Af en toe ondernam de burgemeester van Antwerpen een poging om toch op dat verboden bankje te gaan zitten, helaas voor hem, het applaus bleef uit. De nationale Veiligheidsraad ontpopte zich tot de echte regering, met de virologen als moderne hogepriesters voor wie de lockdown de absolute triomf was van hun Cartesiaanse hokjesdenken.

De lockdown werd een alibi voor de politieke impasse, die voor sommigen nog heel lang mocht duren

Over die lockdown is het laatste woord nog niet, gezegd, ik wijd er een hoofdstuk aan in mijn komend boek ‘Politiek incorrect’. Na de laattijdige maatregelen en de vaststelling dat er gewoon geen mondmaskers waren, was het medisch een voldongen feit dat iedereen voor lange tijd in zijn kot moest. Met Marc Van Ranst voorop werd dat het nieuwe mantra, en iedereen deed mee, omdat het moest. Terwijl dat algemeen huisarrest (want dat was het) voor het Belgische regime de gedroomde kans was om de gezondheidscrisis om te buigen tot ‘het nieuwe normaal’, een afspiegeling van het Absurdistan waarin we leven, met de angst als grootste motor.

De lockdown werd met name een alibi voor de politieke impasse, aangedreven door een angst voor de ziekte, de dood, maar ook voor de medeburger, de politie, de gouverneurs, voor iedereen eigenlijk. Als iedereen iedereen kan besmetten, biedt alleen de veralgemeende quarantaine soelaas. Letterlijk een terreurregime dus, volgens het devies van de kwade geest Lindorf in ‘Les contes d’Hoffmann’ van J. Offenbach: ‘Par les nerfs j’arrive au coeur; Je triomphe par la peur’.

Bestuurlijke chaos

Wilmes4Nu al wordt ons een tweede golf voorspeld tegen de herfst, maar het is twijfelachtig of de Wilmès-truc nog een tweede keer zal pakken: het coronakrediet is op, zo leert De Stemming. Zal de Vlaamse regering resoluut het voortouw nemen in de crisis? Twijfelachtig, gelet op de kwaliteit van het politiek personeel, en dan zijn we weer bij de emotionele baseline van de opiniepeiling: het gevoel van verweesdheid, van in een niemandsland te wonen.

In normale tijden is dat bestuurskluwen gewoon Kafka, nu kost het mensenlevens.

Dat is de eigenlijke conclusie van die opiniepeiling: dat Vlamingen beginnen te beseffen dat ze de facto statenloos zijn. Hangend tussen hemel en aarde, geen vaderland, geen staat. Het gaat dit keer niet alleen om de luie Walen en/of de corrupte sossen, maar om de globale politieke klasse die wordt afgeserveerd. Het ressentiment tegenover de politiek en de gesubsidieerde particratie wordt gevoed doordat België niet werkt maar Vlaanderen evenmin. De niveaus zitten in mekaar gevlochten via een chaotisch kluwen van elkaar overlappende bevoegdheden. Iets waar uitgekookte francofone onderhandelaars uit het verleden zonder twijfel de hand in hebben: hoe warriger en onefficiënter de regionalisering, des te sneller zal het heimwee naar de Belgische federale staat weer opduiken, moet men gedacht hebben. In normale tijden is dat bestuurskluwen gewoon Kafka, nu kost het mensenlevens.

De voorbeelden van deze bestuurlijke chaos zijn legio: als je werkloos wordt, moet je je tot het federale niveau wenden om een uitkering te krijgen, maar tot het Vlaamse niveau als je nieuw werk wil zoeken. Ziekenhuizen worden federaal gefinancierd maar de aankoop van apparatuur en de inspectie zijn regionaal. En recent: heel het testing-en-tracingsysteem om covid-infecties snel op te sporen is zo kaduuk als wat. Het onderzoek wordt door Vlaanderen georganiseerd, maar is afhankelijk van gegevens die federaal worden bijgehouden en doorgegeven. Lange en gebrekkige informatieketens tussen de verschillende diensten en niveau’s zorgen ervoor dat geen enkel niveau degelijk werkt. De Belgische ziekte dus.

Separatistische vluchtroute

jambonToch lijkt het nog altijd niet de bedoeling te zijn van de grootste Vlaams-nationalistische formatie, de N-VA, om echt voor Vlaamse onafhankelijkheid te gaan, of zelfs maar een confederale constructie (een verdrag tussen twee staten). Het blijft prutsen aan het Belgische model, en daar heeft de Vlaming hoe langer hoe minder boodschap aan. Meteen leidt het gevoel van staatloosheid tot onvervalst separatisme -de absolute nachtmerrie van de Belgische francofonie- én een identitaire opwaardering, een behoefte aan herbronning: wie zijn we? Waar willen we naar toe? Wie zien we als medeburgers in dit avontuur?

Het migratiethema is het platform waarop de doorsnee Vlaming zijn republikeinse droom beleeft

Wat ons bij het migratiethema brengt, tot verrassing van de politicologen niét verdampt in het collectief bewustzijn door corona. Van drie één: de afkeer van de actuele politiek, de leegloop van de N-VA richting VB, en de kritiek op het open grenzenbeleid, wijzen alle in éénzelfde richting, namelijk de behoefte aan een vluchtroute, los van de Belgische constructie en zijn fameuze weeffouten. Het succes in de covid-19-bestrijding van vergelijkbare kleinere naties (Denemarken, Oostenrijk, Slovenië) werkt aanstekelijk.

Links kan er maar beter aan wennen en afstand nemen van de oude vormen en gedachten. Het migratiethema is het platform waarop de doorsnee Vlaming zijn republikeinse droom beleeft: ook de plaats van bijvoorbeeld de islam wordt daarin herbekeken. Moet de overheid überhaupt religiën subsidiëren? Antipolitiek dus, maar ook het verlangen naar iets anders, het uitzicht op een ambitieuze natie van zo’n zes miljoen inwoners, waar Scandinavische bestuurskwaliteit en sociale cohesie de toon zetten.  De gewone behoefte om eindelijk eens thuis te komen.

Corona als finale druppel, trigger, zwarte zwaan? De vraag is weerom welke Vlaamse beleidsvoerders klaar staan om in dat gat te springen. En dan is er nog Brussel en Europa, twee blijvende olifanten in de kamer. Je zou van minder cynisch worden.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

142 reacties op ‘Bende zakkenvullers’: méér dan een peiling

 1. Anoniem zegt:

  Met de strategische spelletjes van De Wever komen we nergens.
  De Vlaming moet eindelijk echte autonomie afdwingen, desnoods eenzijdig.

 2. Boomer zegt:

  Cynisch ben ik al langer dan vandaag wat Belgische politiek betreft.
  Maar het basisprobleem is nog steeds hetzelfde al 30 jaar lang!
  Vlaamse politici gaan al vechtend naar de onderhandelingstafel waar Franstalige slimmeriken het, voor de buitenwereld althans, perfect eens zijn wat hun aspiraties betreft.
  Hoog tijd dat ze in Vlaanderen eindelijk eens afstappen van dat cordon sanitaire, wat in feite een hersenspinsel was dat uit de PS hoek kwam en waarvoor ze de hofnar van dienst hebben gevonden in de figuur van ene Jos Geysels, destijds de groene kikker van dienst.
  Ze hadden evengoed Joske Vermeulen kunnen aangesproken hebben, zo belachelijk is heel dat verhaal van deze zogezegd “niet democratische” partij.
  24% van het electoraat in Vlaanderen boudweg wegzetten als niet democratisch is het mooiste cadeau dat ze aan Franstalige politiek kunnen doen.
  Wanneer gaat dat eindelijk eens doordringen bij de Vlaamse politici, of willen ze dat juist niet.
  In dat geval zijn het ordinaire zakkenvullers inderdaad, après nous le déluge.

 3. Mady Vermeulen zegt:

  Vlaanderen is grondig besmet met de Belgische ziekte. De Vlaamse politici zijn, zoals een pak Vlamingen, “verbelziekt”. Twee eeuwen francofoon overwicht hebben hun werk gedaan. Ik zie de verbelziekte Vlaming nog niet doen wat hen in 1830 werd voor gedaan door hun francofone meesters. Eens slavenvolk, altijd slavenvolk.

  • Boomer zegt:

   Onze trado Vlaamse politici staan nog altijd braaf knikkend in de rij omdat ze een lintje of een ministerpostje willen en die worden nog steeds in Laken uitgedeeld.
   Daar zit het echte probleem van dit land en de instandhouding van het Belgiekske, land van friet en chocolade, alhoewel ze ook dat al allemaal verpatst hebben aan het buitenland en ons groot houden op de poef.
   Niet voor niets zijn wij de superkampioenen in het stoefen en doen alsof geworden, het wordt zelfs met de dag gortiger, hypocrisie viert hoogtij dezer dagen, zeker in de Wetstraat en aangelanden.
   Jan met de pet wordt ondertussen zoet gehouden met angst en paniekboodschappen met volle medewerking van de MSM en natuurlijk PVDA en Groen.
   Nothing top be proud of.

 4. Eric zegt:

  Zo de Belgische politici aan de macht corona, en dus de angst, erin willen houden moeten ze gewoon in juli de luchthavens open verklaren, de massatoeristen per trein en vliegtuig laten vertrekken, de grenzen ongecontroleerd openhouden en gewoon wachten tot in augustus of september om een nieuwe lockdown af te kondigen. Meer is niet nodig in dit land van idioten.

 5. Benny zegt:

  maskers vallen af?

 6. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Het wordt mij hoe langer hoe meer duidelijk dat elke democratisch-identitaire poging om het meest geschikte niveau voor ecologisch verantwoorde ethnogenese te identificeren, en daar vervolgens een burgerlijk nationalisme rond te bouwen, hoofdzakelijk een intellectuele sinecure voor de oudere generatie is. Mijn generatie kent Vlaams-nationalisme louter als een puur serieel afgeven-op-de-Walen-en-de-sossen-mijn-gedacht-sjoeke-gegeven, een vorm van operante conditionering voor fermetterechtse skinnerduiven (“boomers” in hun rechtse variant) voor wie het fundamenteel in vraag stellen van vervreemding te hoog gegrepen is. Je weet dat aan de politieke economie ten gronde niets kan veranderen met respectabel-rechtse Vlaams-nationalisten, ook niet met brulboeien als boomerkeizer Dedecker. Zelfs niet met onrespectabel rechts als Dries Van Langenhoven, die nu een Twittermerk is en dus onderworpen is aan dezelfde consumptiecodes als wakker links waar hij als troll aanvankelijk een pro-biotische reactie op was. Het siert JS dat hij tegen de fantasieën van een deel zijn publiek durft ingaan en dat openlijk aankaart.

  Een veel hoopgevender alternatief is het soort epistemisch terrorismespektakel dat de laatste 5 jaar opgang heeft gemaakt en door de goegemeente met de term “alt-rechts” bedacht is. Pepes, Groypers, moeilijke vragen over de rol van impliciete etnoraciale parapolitiek binnen de verondersteld neutrale liberale democratie, hypernormalisatie, neoreactie, en ruimer gesproken doe-het-zelf-ideologie van 4channers met tijd om Wikipedia te lezen. Het exoterische aspect daarvan is natuurlijk voor een goed deel gevaarlijke onzin en kolder, maar het is juist het spektakel rond de repressie van die kolder door de bourgeoisie dat de waarnemer uitnodigt tot devenir-animal op z’n Deleuze.

  “Alt-rechts” is vers, multivocaal, speels, flexibel, evolutief, intellectueel hypergaam (“pseudo-intellectueel”) en de bron van nieuwe participatieve kennisecologieën, gaande van elitair en intellectualistisch (neo-reactie) tot radicaal-participatief en activistisch (anti-Soros, antivaxx, anti-5G-activisme). Trans-modern in een post-moderne memetische virusenvelop zeg maar. Wakker links daarentegen wordt nog steeds gedreven door z’n moderne Faustiaanse daimon en de daarmee samenhangende vijandigheid tegen hun in de wereld zijn. Houterig, pastoraal, getormenteerd door de vloek van de Naam van de Vader die op hen rust, en vooral angstig. Angstig omdat men in een sociale prestige-economie zit waarin prestige het gevolg is van lijflijkheid en machtswil om ter eerst en om ter hardst te ontkennen (het valt op dat er een drang is om tot een “oude adel” sui generis te behoren binnen wakker links, d.w.z. het meest beschadigd te zijn en/of tot de meest benadeelde groep te behoren).

  In vergelijking daarmee is “Alt-rechts” een veel productiever, in de zin van apocalyptischer (onthullender), fenomeen, aangezien het een ethnogenese realiseert op het niveau waar het echt telt, het spirituele. Het deelt mensen in op basis van hun capaciteit om door te hebben wat er op esoterisch niveau aan de gang is. Ik ga niet beweren dat ik het zelf 100% vat, maar het is i.i.g. duidelijk dat we evolueren in de richting van een meer holistisch paradigma dat vitalisme waardeert los van zijn contingente uitdrukking, als pharmakon voor de anti-biotische code van de zowel de materiële consumptiemaatschappij van de rechtse boomers als de ideologische consumptiemaatschappij van de wakker-linkse boomers kevermannetjes.

  • Benny zegt:

   We zullen toch eerst moeten begrijpen dat we in een doodzieke maçonnieke matrix ondergedompeld zijn.
   De Luciferiaanse initiatie met bijbehorende inwijdings- en vernederingsrituelen zit momenteel in een stroomversnelling en wordt openlijk toegepast.
   “The externalisation of the hierarchy”; zoals gepropageerd in de theosofie doordringt en corrumpeert alle globalistische instellingen nu ook tot op het lokale niveau en in ons dagelijks leven.
   Alt-right is leuk en fris maar memecultuur en trolling van linkse snowflakes bevrijdt ons niet van de echte booswichten van de social engineering.
   Je trapt in de val met je boomerfixatie, alsof die hele generatie een en ondeelbaar en bovendien je vijand is.
   De cryptocratische manipulatoren achter de schermen van Oz moeten hangen of de mensheid blijft hangen. Time is running out.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Ik moet het blijkbaar maar blijven herhalen: “boomer” is geen generatie. Au contraire, het is degeneratie, nl. verwording tot een wezen van pure serialiteit als gevolg van het niet los kunnen komen van de hegemonische consumptiecodes, zowel de materiële (denk laatste nieuwe iPhone) als de ideologische (denk zowel ” maar maar maar de sOsSeN” als “vluchtelingen welkom”).

   • Benny zegt:

    noem dat dan gewoon linkse narcist

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Benny, iets dat ik me altijd afvraag bij het lezen van jou mandala’s van conspirationele potpourri: is er een rechtse samenzweringstheorie waarin jij niet geloofd? Ben jij soms de Typhoid Benny van de conspiracy YouTube autoplay?

   • Benny zegt:

    OK Boomer is een internetmeme, bedoeld om in negatieve zin te benadrukken dat iemand uit de generatie van “baby boomers” komt, die in de periode na de tweede wereldoorlog in grote getale zijn geboren, of zich als zodanig zou gedragen. De term wordt veel gebruikt op social media als Instagram, TikTok en Reddit.
    en
    Babyboomers zijn het demografische cohort na de stille generatie en de vorige generatie X. De generatie wordt meestal gedefinieerd als individuen geboren tussen 1946 en 1964, tijdens de babyboom na de Tweede Wereldoorlog.

    dus u geeft er uw eigen interpretatie aan
    dat mag, maar bemoeilijkt de discussie
    en ik blijf erbij, er zijn andere katten te geselen dan mijmeren over blinde consumptiedrones en social-mediazombies.

   • Anoniem zegt:

    geloofT… verdomme ik ben toch een slechte nalezer….

   • Benny zegt:

    Er zijn er heel wat waar ik niet in geloof maar…
    Als u de maçonnieke blauwdruk niet zit die alle lagen van de maatschappij wordt geïmplementeerd is verdere discussie idd. zinloos.
    U kan nu een grapje maken over reptilians of zoiets, waar ik niet in geloof, maar ik vraag me op mijn beurt af waarover u het wil hebben, behalve dan over boomer-ressentiment vanuit uw hoogstpersoonlijke definitie..
    De geschiedenis staat bol van samenzweringen maar hier stelt u zich op als een soort gatekeeper die wil ridiculiseren. Dat is pas boomer-gedrag.

    Condemnation without investigation is the height of ignorance. —A. Einstein

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    “Ze moeten eens stoppen met mij der altijd bij te sleuren.” – Albert Einstein

   • Benny zegt:

    Is het een patroon dat u zich er met een grapje vanaf maakt zonder op de inhoud in te gaan? Mij goed, u weet alles, er is niemand, behalve u, die ook maar iets weet.

 7. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  Benny, je weet het misschien nog niet, maar de auteur is dood. Fetishisering van betekenis is een bourgeois afleidingsmanoeuvre (een afleidingsmanoeuvre van George Soros, Bill Gates, de Reptillians, de vrijmetselarij, de satanisten, de theosofen etc. etc. in jouw ideolect/idiolect/idiootlect).

  • Benny zegt:

   Jij bent rijp voor het Gates-vaccin of ontkent de realiteit
   enjoy!
   Maar wat is daar nu bourgeois aan?
   Een vraag, verdient er iemand genade of krediet in jouw ogen of haat en wantrouw je iedereen waardoor je alles moet framen of belachelijk maken?

  • Benny zegt:

   en, vergeef me, ik ontwaar bij u een postmoderne leegte en vermoeidheid die hopelijk niet besmettelijk is. immuniteit is momenteel een wankel begrip, vandaar.

 8. Zeg kontdraaier, wie is hier eigenlijk de filosoof?

  • Benny zegt:

   PVH

   • willem de zwijger zegt:

    ….

   • Hertenjong zegt:

    Eerder kanalen Willem met Lachaert als verkozen voorzitter.
    Met in het achterhoofd Orang Oetan Marc ooit opperde “het niet goed is éénzelfde partij te lang aan de macht is”

    Gent heeft perspectieven, maar is een rommeltje…na Antwerpen en Brugge met teveel toeristen, kanalen Willem perspectief.

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Jij bent de serieuze filosoof, ik ben de semiosemantische sjamaan die filosofische taal hanteert als icaros (medicijngezangen) om collectieve genezing te realiseren.

   • Benny zegt:

    Dat is dan het soort genezing waarbij je eerst bijna dood moet zijn om te helen.
    Dat kan misschien een sjamanistisch principe zijn maar wanneer begint de genezing?
    Voorlopig is her eerder een dissonante zwanenzang.

   • Benny zegt:

    en JS, ook jij bent nu geframed als serieuze filosoof.
    zoals ik de Typhoid Benny van de conspiracy YouTube autoplay ben,
    blijkbaar
    de sjamaan heeft het gezegd, dus is het waar en geen wilde complottheorie

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Dat het volstrekt dissonant is klopt uiteraard, ik schrijf dat hier ook allemaal maar om een uitlaatklep te hebben voor mijn zelfgediagnoseerd (wat het volgens de media onaanvechtbaar maakt, want “mijn waarheid” ziet u) compulsief eristisch scriptorialisme. Als JS het niet graag heeft dan verwijdert hij het maar, of zegt hij me dat ik er mee moet ophouden als hij het niet wil verwijderen. Niets van wat in internet-commentsecties geschreven wordt verdient uiteindelijk meer psychologische investering dan de graffiti op een toiletdeur.

   • Benny zegt:

    Dat u schrijft als persoonlijke therapie, compulsief, en als creatieve uitlaatklep vind ik schitterend.
    Zolang u maar niet echt denkt een collectieve heling te kunnen bewerkstelligen.
    Waarom u zo mordicus tegen mijn samenzweringstheorieën bent, is me een raadsel.
    Misschien is dat mijn coping-mechanisme of therapie maar ik onderzoek nu eenmaal dingen die anderen vermijden of ridiculiseren, tot ze achteraf waar blijken te zijn.
    Ieder zijn hobby of is dat ook weer verkeerd?
    Zo wordt het leven vrij monotoon en ik dacht dat sjamanen open stonden voor ongewone, transcendente ervaringen. my bad, zeker, maar uw opstelling is vrij rigide voor een prevelende medicijnman.

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Ja man, daar heb je mijn motivatie even mooi ontmaskerd. Lachen met slachtoffers van de YouTube autoplay-demoon, dat is het coping-mechanisme.

   • Benny zegt:

    wie is hier de sjamaan?

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Je hoort “sjamaan” niet op spottende wijze te gebruiken en zou beter meer respect hebben voor niet-westerse epistemologieën (“ethnoscience”), Benny, het zijn potentiële bondgenoten. Ze hebben geen bankrekeningen, dus Soros, Gates en de Rothschilds kunnen hen niet direct sponsoren. Ze leven in de marge van het moderne staatsgezag en zijn bijgevolg niet gevaccineerd. 5G hebben ze ook al niet in de jungle. En die ruïnes in het Amazonewoud van de beschavingen waarvan ze afstammen zijn duidelijk vrij van vrijmetselaarssymboliek, i.t.t. de Egyptische piramides of de Soemerische ziggoerats waarschijnlijk volgens YouTube autoplay.

   • Benny zegt:

    Zo serieus opeens
    Er zijn ook commerciële sjamanen en zwaar verslaafden
    Maar het klopt dat ze buiten de matrix leven al stel ik me vragen of de entiteiten waarmee ze in aanraking komen betrouwbaar zijn
    Dat is een discussie voor later
    Ik ga namelijk zelf naar dromenland en wens u wat u maar wil, net als Alladin, al wrijf ik zelf over mijn lamp,
    Flauw, ik weet het, maar de vermoeidheid slaat toe, au revoir!

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    OK Benny, we hebben samen het internet weer goed bevuild met onze semiotische effluvia. Waarmee we op zijn minst de argumenten hebben versterkt voor wat na de liberale democratie met haar vrijheid van meningsuiting komt, wat het ook moge zijn.

 9. MadyVermeulen zegt:

  vermoeiend….

 10. Boomer zegt:

  De epistels van bepaalde bijdragers hier helpen ons helaas geen millimeter vooruit, integendeel zelfs, dit is helemaal geen debat meer, eerder afdreunen van hetzelfde refreintje.
  Kappen op zowat alles en iedereen in onze maatschappij, veel pseudo geleerde termen gebruiken om uiteindelijk niets te zeggen.
  Boomers moeten het ontgelden, wel ik voel mij helemaal niet aangesproken.
  Ik heb dit pseudo gekozen als opgestoken middenvinger naar dergelijke idiote prietpraat.
  Mooipraten met pseudo intellectuele onzin waarmee je misschien de doorsnee plat kan lullen maar op iemand met een beetje levenservaring pakt dat geen verf, zoals ze hier bij ons zeggen.
  Wie het schoentje past trekke het aan…

  • Anoniem zegt:

   waarom leest u het dan?

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Volledig akkoord Boomer. Maar ondanks er hier af en toe nog iemand ze op een rij heeft staan en dus nog iets probeert te vertellen of een mening heeft ben ik zinnens van hier toch meer en meer mijn schop af te kuisen. Hetgeen ik vertel interesseert hen niet en hetgeen zij vetellen interesseert mij nog minder. Dat pseudo intellectuele en lullen is niks voor mij.
   Zeker niet als dat gezeur geen eigen mening verkondigt. Maar dat is Sanctorum zijn fout. Als je in uw dagboek toegang verschaft aan naamloze idioten moet je niet verwonderd zijn dat er hier van dag tot dag meer geluld wordt.
   Dit land is toch naar de kloten en wordt mismeesterd door een aantal politieke partijen die geen oog meer hebben voor de minimum rechtvaardigheid zoals het in een democratie zou moeten zijn. En daar wens ik niet verder aan deel te nemen. Geen enkele politieke partij eerbiedigt nog democratische beginselen.
   Al hetgeen er wordt uit gekotst is eigen belang door inderdaad zakken vullers. Punt.

   • Anoniem zegt:

    u wil dus een forum voor u alleen?
    een wordpress-blog starten is dan een optie..
    ik hou er wel van eens iets anders te lezen dan ‘foert’ of ‘alles is naar de kloten’ maar van mij mag het hoor.
    geen censuur of willen jullie er hier een incestueus clubje van maken..
    heb ik nu een te moeilijk woord gebruikt?
    allez, patatten, bouwovertredingen en bloemekes dan…nu beter?
    saai, boring!!

   • Anoniem zegt:

    om een of andere reden komt u me trouwens ook niet echt als een ‘democraat’ over als een paar meninkjes, meer zijn het niet, op een blog u al zodanig storen dat u de auteur verwijt ze niet te censureren.
    alsof er tegenwoordig al niet genoeg censuur is.

   • Kustem zegt:

    PVH, groene dictator?
    ik zie enige gelijkenissen met groen, Paul.
    apocalyptisch groen doemdenken, het grote gelijk, ze luisteren niet..
    alleen een cordon sanitaire ontbreekt; al roep je daar onrechtstreeks toe op..

    en het stupide verwijt dat, op de blog van een filosoof, filosofische bedenkingen worden gepost.
    zou je je niet beter thuis voelen op het forum van groen?
    maar wacht; je bent, voor de miljoenste keer; “zinnens van hier toch meer en meer mijn schop af te kuisen”
    lachwekkend, vent.

  • willem de zwijger zegt:

   ….

 11. Vanhoovels Paul zegt:

  Wat is censuur anoniem. Censuur is de mening van iemand verbieden en verdraaien.
  Heb ik al ooit iets van hetgeen jij hier brengt verboden of verdraait? Mocht je iets brengen dat inhoud weergeeft en een leugen is zou ik mogelijk reageren. Bijna gans internet is niet meer toegankelijk of je moet U akkoord verklaren dat ze nadien U een mand vol met onnozele brol nadien mogen versturen. Als je iets te zeggen hebt dat geen leugen is of waarvoor je verantwoording durft afleggen dan heb ik daar geen enkel probleem mee.
  Maar ik heb wel problemen met idioten die denken dat het een gans jaar karnaval is en via een mombakkes op hun kop allerlei onzin de wereld rond sturen. Zelfs al reageer ik niet op hetgeen je schrijft dan censureer ik. Weet je wel wat je hier beweert? Lees zelf eens na wat je schrijft.
  Ik citeer: Wij maken deel uit van een incestueus clubje. Dat is zeveren over patatten anoniem.
  Ik heb ooit in het verleden iets vermeld over bouwovertredingen. Wat bedoel je? Zijn ze er niet of mag er niet over gesproken worden? Wie censureert hier dan anoniem? Moet ik soms komen vragen over wat mag gesproken worden? En dat ik ooit eens vermeld heb dat mijn hobby het veredelen van mijn bloemekes vindt je dan saai en boring. Denk je nu echt dat jij niks brengt dat onder de noemer saai en boring kan gerangschikt worden? Is één zin over iets wat jou niet interesseert er al teveel aan?
  Heb ik je daar al opmerkzaam op gemaakt? Wie censureert nu? Dus wat jij brengt is uitsluitend heel interessante lectuur? Denk je toch zelf! Het klassiek verhaal van de pot en de ketel! En indien er mij iets niet aanstaat als men probeert te zeuren dan zeg ik dat. Niet nadien maar op het ogenblik zelf en dan steek ik mij niet weg achter een nikab.
  En als ik zeg dat ik hier ga afbouwen dan is dat ook mijn democratisch recht.
  En inderdaad ik lees uw bijdragen niet. Er is niks te lezen. Stoort dat ook?
  Toch logisch hoor vriend?
  Wel lees de mijne ook niet.
  Dit is de eerste keer dat ik reageer. En ik ben niet van plan om er tweemaal aan te beginnen.

  • Anoniem zegt:

   compleet irrationeel antwoord en vol logische contradicties
   onbegonnen werk om ze allemaal te ontmantelen
   zaag zoveel je wil, vent, maar dat je jezelf wijsmaakt hier de “democratische” stem van de rede te vertegenwoordigen is, zoals kustem zei, lachwekkend.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Heb ik dat ook al beweerd? Dat ik de democratische stem ben?
    Nog iets anoniem? Weet je wat een irrationeel antwoord is? Beweringen kunnen ontmanteld worden! En ik maak mezelf niks wijs. En is het lachwekkend omdat kustem het zegt? Ga je om hulp roepen? Doe maar.
    Nochtans ik heb geen hulpgeroep gemerkt. Alleen een verdachtmaking op niks gebaseerd. Is dat alles wat jullie kunnen? Jullie zijn goed bezig. Verder doen!

   • Anoniem zegt:

    jij jammert constant over gebrek aan democratie maar aanvaard geen kritiek en wil blijkbaar enkel wat navelstaren en zielige verhaaltjes vertellen
    en ja, jij kan hier gelukkig niemand censureren maar verwijt zelfs de auteur-filosoof van deze blog dat hij sommigen nier verwijdert.
    hij zou jouw vuile werk moeten doen, tiran.

    als kustem mij ondersteunt is dat zijn zaak; van mij hoeft dat niet maar hij denkt er blijkbaar ongeveer hetzelfde over als ik
    slaapwel, vent

   • Anoniem zegt:

    niet, geen nier verwijderen aub

   • Anoniem zegt:

    Ik doe zeker voort, daar kan je vanop aan, kloothommel
    Wat anoniem doet is zijn zaak
    Wie denk je dat je bent? De blogpaus?
    de blogPaul is al erg genoeg

   • Kustem zegt:

    reactie van Kustem, te snel gepost, vent

   • Marcel zegt:

    De geelbuikrietzanger is een middelgrote moerasvogel die 13,5 cm lang is. De vogel is olijfbruin en geel van kleur, van boven vrij donker olijfbruin met een groenige waas, de stuit is kaneelkleurig. De keel en bovenkant van de borst zijn geel, naar onder toe donkerder.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Pech! Nog een onnozelaar die niet kan tellen. Ik heb hier dus al een miljoen keer beweerd
   dat ik het hier ga afbollen. Eerstens vent ik heb het zelfs niet één keer beweerd. Wel dat ik ga minderen. Leer lezen! En mocht je kennis nemen van mijn reacties hier op dit dagboek dan zou je weten dat ik niet de beste vriend van Groen! ben. U zevert dus ook.
   Vinden jullie dat vermakelijk? Twee zeurende potten tegen één ketel?
   En op welke basis dan nog. Compleet uit de lucht gegrepen nonsens.
   Benieuwd of er nog een derde pot opdaagt. Huilen in massa als het kan en moet?
   Daarin zijn Vlamingen sterk. Spijtig dat ik het moet zeggen.
   Maar kom op. Amuseer jullie maar.

   • Anoniem zegt:

    “Dit is de eerste keer dat ik reageer. En ik ben niet van plan om er tweemaal aan te beginnen.” hahaha

    en dreigen met minderen is niet echt een straf
    het klinkt me als muziek in de oren, vent.
    vermakelijk is het wel, ja,daar heb je gelijk in

   • Kustem zegt:

    “Maar dat is Sanctorum zijn fout. Als je in uw dagboek toegang verschaft aan naamloze idioten moet je niet verwonderd zijn dat er hier van dag tot dag meer geluld wordt.”

    de tolerante democraat in actie
    alsof velen hier jouw gezaag niet moe zijn maar ik ga JS niet verwijten dat hij je laat blaten en melken, vent.

 12. Boomer zegt:

  Waw, wat zijn ze weer lief en attent voor elkaar, Corona heeft nog niet teveel introspectie en/of zelfrelativering opgeleverd blijkbaar…

  • Marc zegt:

   Geef toe, lief en attent zijn begint al gauw te vervelen 😉

  • Anoniem zegt:

   lief en attent?
   is dat de bedoeling?
   kijk dan eens in eigen boezem en wat je zelf soms schrijft als dat je criterium is.
   wie bang is van een stevige discussie kan beter gaan vissen…
   daar dient een blog niet voor; om mekaar enkel bloemetjes toe te werpen en valse consensus te creëren
   “introspectie en/of zelfrelativering”, is dat newspeak voor: “liever geen andere meningen”?
   corona leidt eerder tot autoritaire trekjes bij sommigen
   een verhuis naar China zeker is dan zeker te overwegen maar zorg dan dat je in het partijbestuur zit, anders wordt je zelf de onderdrukte.
   lief en attent ben ik wel tegen mijn oude oma maar niet tegen posters van bullshit, die zelf iedereen aanvallen of de les spellen maar huili, huili doen als ze eens stevig van repliek worden gediend

   • Anoniem zegt:

    word je

   • Boomer zegt:

    Noemt U dit stevig van repliek dienen?
    Ik noem het eerder grofgebekte en onbeschofte hoogheidswaanzin van een halve gare die denkt de wijsheid in pacht te hebben en iedereen de les te kunnen spellen met zijn pseudo intellect dat nergens op slaat.
    Als dat uw perceptie is van een blog te vullen dan pas ik liever, ik gebruik dergelijke toogpraat niet en laat me niet in met dergelijk plat volk.
    U hebt duidelijk last van frustraties, Corona of andere en die komen tot uiting op een zielige manier, mensen schofferen en voor de rest prietpraat verkopen.

   • Anoniem zegt:

    ‘U hebt duidelijk last van frustraties, Corona of andere en die komen tot uiting op een zielige manier, mensen schofferen en voor de rest prietpraat verkopen.’

    wat een lief, attent mannetje
    een waar genie schrijft deze moreel superieure teksten die iedereen meteen overtuigen van zijn standpunten, not.
    blijven proberen, pipo, en blijf vooral je beleefde, moreel hoogstaande zelf
    dan kunnen we allemaal blijven leren van je diepgaande inzichten.
    een beetje zoals Joël De Ceulaer, ook een superieure deugmens die ons verkondigt wat te denken en hoe ons te gedragen,
    dat is pas zielig.

  • Kustem zegt:

   social justice warriors zijn ook lief, attent en vooral zeer verdraagzaam
   behalve tegen wie een millimeter afwijkt van hun script
   op mijn werk zijn enkele collega’s lief en attent, tot je je rug draait
   dan begint de roddel en het slijmen bij de baas
   die hypocrisie kan ik missen

   • Boomer zegt:

    Social warriors, man, man, veel stripverhalen lezen verengt de geest duidelijk.
    Elementaire beleefdheid en een minimum aan wellevendheid zou menig blogger hier sieren.
    Slijmen heb ik enkel bij zeer zware verkoudheden, dit even terzijde.

   • Kustem zegt:

    kijk in de spiegel, man
    jij bent allesbehalve beleefd maar gebruikt dat om jezelf wijs te maken dat je er allemaal boven staat.
    ik zal, zoals jij, zeggen dat het aan corona ligt dan heb ik ook gelijk
    zielige argumentatie

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   Wat een ambras, wat een ambras, weer… heerlijk. JS zou eens een jamboree moeten houden voor al zijn commect section whackjobs, met bier aan festivalprijzen. Te verpakken als een religieuze eredienst om zo het samenscholingsverbod te omzeilen. Kan niet moeilijk kan zijn aangezien à la limite alles religie is. Desnoods met een saus van tiersmondialistisch ressentiment er over analoog aan de Islam, dan durft niemand ons wat maken.

   • Kustem zegt:

    wel, datzelfde idee had ik vandaag
    een forumfeestje met nutcases en oude zuursmoelen
    PVH en boomer die samen vechten om het laatste dessert
    als echte democraten en duidelijk welopgevoed
    yummie

   • Anoniem zegt:

    dat sap van de vleesjus dat langs de kinnebakkes naar beneden loopt, heerlijk
    smullen maar, blogbeesten!

 13. bertie zegt:

  Met de lockdown was ik in eerste instantie, en gedurende een week of twee, op het verkeerde been gezet. Door de algemene en wereldwijde ontstane paniekreacties, vooral gecreëerd vanuit de overheid, onderhouden door experts en gecultiveerd in de media, was ik er echt van overtuigd geraakt dat er in China een biologisch oorlogswapen was ontsnapt uit een of ander laboratorium dat voor het leger werkt. Ongetwijfeld uit onvoorzichtigheid van een laborant of lompigheid van een luitenant en helemaal niet met kwaad opzet vanwege de Chinese Generale Staf. Het ontsnapte virus was er wel speciaal op gekweekt om uiterst besmettelijk, ongeneeslijk en dodelijk te zijn. Het was natuurlijk uitgesloten dat de Chinezen hun jammerlijke miskleun openbaar opbiechtten. Want dat zou in de globale publieke opinie een regelrechte roep om wraak en een onomkeerbare woeste oorlogsverklaring aan China uitlokken. Maar via de stille kanalen van de diplomatieke wegen waren alle beslissingsnemers die het moesten weten wereldwijd van het Grote Chinese Geheim op de hoogte gebracht. Dat was mijn oprechte mening.

  ANDERS DOET MEN GEEN LOCKDOWN.

  Over totalitaire regimes laat ik me niet uit, maar het opsluiten van de eigen, gezonde werkende bevolking in een normaal functionerende op kapitalistische leest geschoeide democratie, is echt het aller-aller-allerlaatste redmiddel dat er bestaat, uitsluitend bedoeld en geoorloofd om nóg erger te voorkomen. Maar niet en nooit het eerste waar men aan denkt – want dan zou ieder van ons het in zijn leven toch al meermaals meegemaakt hebben, nietwaar?
  Wat is er nu het ergste dat de bevolking in alle landen van heel de wereld kan overkomen? Bezien vanuit staatsoogpunt in het algemeen, uiteraard. Wel, dat is dat de bevolking geheel onverwacht in groten getale afneemt, uitsterft, letterlijk de-ci-meert, dat wil zeggen: plotsklaps met 10% vermindert. Ter verduidelijking: 10% van de totale bevolking, dat zijn dan in ons land om en nabij één miljoen doden. Wanneer zulk een vreselijk overvloedig cijfer op ons dreigt af te komen, OK, dan (en ook alleen maar dan) is een noodzakelijke lockdown zonder de geringste zweem van overmoedige twijfel gerechtvaardigd. Ik heb geen toegang tot geheime diplomatieke mededelingen aan onze overheid, dus ging ik er volkomen te goeder trouw van uit dat die ook geen lockdown instelt, wanneer dat daarentegen niet nodig is. Een beginnende twijfel dwingt weliswaar tot algemene voorzichtigheid maar vereist anderzijds dringende opheldering. Exact datgene wat men universeel bedoelt met de expres door experten verprutste term: voortschrijdend inzicht.

  Er kunnen inderdaad op relatief korte tijd “veel” doden te betreuren vallen, voor wie we niet op voorhand weten of er wel een anoniem en onbezoekbaar sterfbed in een ziekenhuis op tijd klaar zal zijn. (Wat was er in onze peperdure overgemedicaliseerde wereld ook alweer mis met omringd door zijn geliefden thuis te sterven?) Veel doden zijn evenzoveel rouwprocessen voor de treurende nabestaanden in hun persoonlijke huishoudens, maar zelfs wanneer het staatshoofd in eigen persoon betrokken zou zijn, heeft dat de Staat en de staathuishouding nog nooit ontwricht zoals nu, waar zelfs begrafenissen niet meer mogen doorgaan zoals het behoort. In ’s hemelsnaam: de besmette overledene positief geïdentificeerde is dóód en hermetisch verpakt! Wie gaat die nog aansteken, ginder in het crematorium?

  Dat er wereldwijd “meer” doden vallen dan anders, heeft ook nog nooit de aardbol doen stoppen met draaien. Nu stellen we vast dat die plotsklaps wel moet stoppen met draaien, terwijl we in de verste verste niet te maken hebben met een oversterfte van 10% van de bevolking. Hoogstens met een oversterfte van 10% op het normale aantal doden en dat zien we in de cijfers ook wereldwijd. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat iedereen: beleidsmakers, experten en journalisten op kop, héél dringend terug hun lagereschoolkennis bijspijkeren om identieke cijferbegrippen in de juiste verhoudingen te leren zien. 10% is 10%, volledig akkoord. Maar 10% op de Belgische bevolking is één miljoen en 10% op het normale jaarlijkse Belgische gemiddelde aantal doden is amper(!) tienduizend. Dat is nog altijd honderd keer minder dan ikzelf onder een terecht afgekondigde lockdown zou mogen verwachten…
  En zelfs dààr zijn we nog helemaal niet! Wanneer we in het najaar (hopelijk?) nog een tweede golf krijgen en de topviroleugenaars elke dode in de woonzorgcentra tot en met het einde van het jaar met de nodige creativieit in het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen nog allemaal op het corona-conto blijven schrijven, dan, ja dàn gaan we misschien een oversterfte richting 10% op het normale aantal overledenen benaderen. Maar zelfs in dat doemscenario dat ons om de oren geslagen wordt, komen we een oversterfte van maar liefst 99% tekort om een lockdown te rechtvaardigen!

  Wat er bovendien zo intelligent zou zijn aan een lockdown die ons om te beginnen 50.000.000.000 euro kost, gaat mijn IQ volledig te boven. (Een tweede stijlfiguur van sarcasme in zijn puurste vorm, al schrijf ik het zelf. Beter dan de eerste, waar u gewoon over hebt gelezen.)

  Voor nog meer duidelijkheid: een lockdown die ondertussen al VIJF keer langer duurt dan de incubatietijd van deze virale infectieziekte, die, en dat is nu wel overduidelijk want een andere plausibele uitleg is er niet meer: niet onder controle màg geraken. En er is nog altijd geen einddatum in het vooruitzicht gesteld van al die chaotische en ronduit stupide belachelijke maatregelen om tot een zogenaamd “nieuw normaal leven” te komen.
  Dit is geen complottheorie. Dit is complotpraktijk.

  • Benny zegt:

   uiteraard is het een plandemie die diverse meer of minder verborgen agenda’s dient .
   de grootste hoax aller tijden
   niet dat er geen virus is, maar de impact op de samenleving en de totalitaire machtsgreep door zieke instellingen en corrupte ‘leiders’ is walgelijk
   rechten van de mens? afgeschaft op 2 maanden tijd

  • willem de zwijger zegt:

   ….

  • Eric zegt:

   Bedankt voor de inhoudelijke bijdrage, Bertie.
   Het mondiale coronaspektakel heeft nogal wat beelden op zijn kop gezet: het mensbeeld, het toekomstbeeld, het beeld dat relatief intelligente mensen van wetenschap hebben, het algemeen in westerse democratieën geldende wereldbeeld, het beeld van de economie dat men doorgaans heeft, etc. Eén beeld is slechts lichtjes gewijzigd: het beeld dat bevolkingen in westerse landen van journalisten en politici hadden: dat is, in de mate dat dit mogelijk was, nog negatiever geworden.
   Voor mij is de hamvraag: in welke mate heeft virulente kwaadaardigheid tot de beslissingen m.b.t. het toelaten van het coronavirus in West-Europa geleid, en in welke mate was het een kwestie van persoonlijk of collectief opportunisme (zelfverrijking, postjesjagerij, het tijdelijk oplossen van gigantische politieke problemen à la de gele hesjes, het ‘populisme’ en de Belgische regeringsvorming)? Of ging het simpelweg om een frivole uiting van complete achterlijkheid bij de ‘verantwoordelijken’?
   Ik stel één feit vast: geen enkele regering, zelfs geen minister, heeft uit eerlijke schaamte ontslag genomen, NERGENS, noch in China, noch in West-Europa, noch in Brazilië of Iran.
   Die schaamteloosheid bij de ‘leiders’ bovenop hun eindeloze reeks van criminele stupiditeiten doet het ergste voor onze toekomst vermoeden.

   • Billy zegt:

    plandemic; dem panic, panicdemic, scamdemic

   • Christel zegt:

    Zeg dat wel. Onze spoedarts heeft hier al kritiek geleverd op het lakse beleid van De Block en de viro-loog MVR. Als ze nu eens van het begin af de vakantiegangers die terugkeerden van Italië getest hadden en in quarantaine hadden gezet, dan was de lockdown niet nodig geweest en zou ons ziekenhuis niet de toestroom van Limburgers moeten overnemen.
    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/05/27/pano-hotel-corona/

  • freedom zegt:

   Wanneer we tegen einde juni? een masker krijgen, nu het niet meer nodig is, zullen ze ons verplichten die vod nog een tijdje op bepaalde plaatsen te dragen.
   Om hun eigen gezichtsverlies te verdoezelen en te tonen wie de baas is.
   Stuur ze naar hun kot!

  • Benny zegt:

   new age nwo, luciferianisme, theosofie, groen communistisch vn bedrog
   who covid agenda 21, 30, satanisch occulte clownshow, valse vrede

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Er zit hier een bende clowns die in naam van bepaalde politieke partijen stupied en onverantwoord gedrag vertonen achter een karnaval masker. Ik laat ze betijen en daarom reageer ik ook niet op hen.
    Behalve als ze mijn muil open breken en persoonlijk worden.
    Degenen die nooit reactie krijgen van mijnentwege hoeven zich mogelijk meer zorgen te maken over zichzelf en hun hun geproduceerde inhoud.
    Maar het heeft wel voor gevolg dat dezen die hier deelnemen met andere doelstellingen verdwenen zijn met hun mening te geven op dit forum.
    Ik heb niet de pretentie het beter te weten. Ik stel alleen maar vast.
    Het dagboek van Johan wordt wel plat gelopen maar wordt waardelozer met de dag.
    Mocht het te wijten zijn aan Johan dan zou ik het hem zeggen.
    Maar ik zie het anders en dat heb ik ook gezegd. Noch meer noch minder.
    Dat het kenbaar maken van mijn mening voldoende is om een bende kots te braken interesseert mij geen bal. Ze doen maar. Ik ben geen moderator.

   • Anoniem zegt:

    jij bent hier de grootse clown, petje af PVH

   • Anoniem zegt:

    grootste clown

  • Benny zegt:

   duits

  • Eric zegt:

   Ivan Illich (‘Medical Nemesis’ ‘Limits to Medicine’) had dit scenario in de jaren ’70 niet kunnen bedenken. We zitten nog niet eens middenin de Apocalypse. Vergeleken bij het systeem dat de verzamelde wereldkliek van pharmaceutici, virologen, gezondheidsambtenaren, gezondheidsjournalisten (‘The Lancet’) en andere duivelse wetenschappers hebben ontwikkeld was het nazi-systeem van Hitler en Mengele het resultaat van wat amateuristisch geklungel. Men werkt nu niet alleen wereldwijd om bevolkingen te decimeren, men doet het ook veel professioneler dan die idiote nazibende uit het verleden. Zoveel slimmer en overtuigender. Je kan er met je verstand niet meer bij. ‘Geniaal’ is te zwak omschreven. Het is Dostojevski (‘De Groot-Inquisiteur’) pur sang.

   • Benny zegt:

    de banaliteit van het kwaad wordt nu door media, virologen; politici actief gepromoot.
    het is nu zelfs burgerzin gaan heten, in ons eigen belang en voor de veiligheid.
    een dikke eeuw social engineering bereikt een hoogtepunt in een cynische, onmenselijke hoax.

   • Eric zegt:

    Als je het debat in Nederland over bijv. HCQ (Baudet in de Tweede Kamer, Elens die er niet over zwijgt, Van der Pijl en Van Wolferen in Café Weltschmerz) of ventilatie en luchtvochtigheid (Maurice de Hond) vergelijkt met het non-debat in Vlaanderen… jongens, wat zijn de Nederlanders – niet hun regering – toch ver vooruit! In Australië heeft een miljardair tonnen HCQ gekocht en aan de regering geschonken, het aantal doden ten gevolge van Corona ligt er vele malen lager dan in onze Lage Landen. Elens merkte ook op dat reumapatiënten die dit medicijn traditioneel vaak en lang nemen zelden last van bijwerkingen hebben EN dat ze zelden of nooit COVID19 krijgen. Maar in België heeft groot (dwaal)licht en ‘viroloog’ Van Gucht afgeraden het middel voor te schrijven. Waar is het debat over die uitspraak??? Ook De Wever of Van Grieken heb ik er nog niet echt over gehoord of gelezen? Welke dokter steekt in ons land zijn nek uit om de directieven van meneer Bill Gates in twijfel te trekken en een alternatieve remedie aan te reiken? Ik ben verbijsterd door wat er gaande is. Gates die het heeft over digitale fingerprints die met het vaccin mee kunnen geïnjecteerd worden. Eén voordeel is: in twee en een halve maand heeft de zogenaamde officiële wetenschap haar masker volledig afgeworpen, en de tronie die we nu te zien krijgen is gruwelijk. Mengele was een klein jongetje vergeleken bij de tenoren van de WHO. Science Fiction is the real Non-Fiction geworden en zij die zich niet willen informeren zijn sowieso hopeloos verloren.

   • Benny zegt:

    Mengele is te vroeg gestorven.
    Hij was nu hoofdarts van Bill, de mensenvriend.

 14. Boomer zegt:

  @ anoniem en kustem:
  Proficiat voor jullie constructieve analyse en wetenschap, ze zijn echt verhelderend voor onze maatschappij.
  Hopelijk worden jullie beide voorgedragen voor een Nobelprijs onzin welke met het Debiel 020 virus werd gelanceerd.
  Ik zal voor het overige nooit nog reageren op jullie fantastische bijdragen, beloofd

  • Kustem zegt:

   ons lief attent ventje met een lieve attente reactie
   beloofd is beloofd hé..
   dag kereltje, tot nooit meer!

  • Anoniem zegt:

   @Boomer
   Ik ga u niet beledigen door te stellen dat ik uw prikkelende en diepgaande reacties zal missen. Zo hypocriet ben ik niet.
   De zedenlesjes mag u dus elders gaan geven, aan kleuters bijvoorbeeld.
   Vaarwel en het ga u, ondanks alles; goed.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Bedankt voor de wensen van mijnentwege alleszins. Eindelijk zou ik zeggen.
    Wat Boomer betreft mag hij zijn prikkelende reacties hier blijven geven.
    U ook trouwens. Alleen vind ik dat U aan de lopende band beledigt. Dus vermoed ik dat je wel hypocriet bent. En ik hoop dat uw hypocriet vaarwel ook voor mij geldt?
    U hebt hier reeds maanden uw zeg mogen doen zonder enige reactie van mijnentwege.
    Het zou mij aangenaam verassen mocht ik ook mogen genieten van dezelfde voorkeur
    behandeling. Akkoord?

   • Anoniem zegt:

    van mij mag u zeggen wat u wil
    dat is net het punt; geen censuur
    maar als er bullshit wordt gepost reageer ik, af en toe
    en dat is dan onmiddellijk beledigend, blijkbaar
    niemand moet mij zeggen op welke manier ik mag reageren
    tenzij JS, het is zijn blog

    ben ik hypocriet? iedereen is dat voor een stuk zeker?
    maar klinkt het niet, dan botst het maar
    en dat gelul over lief zijn en attent
    komaan zeg, alsof wat woordjes op een blog zo fundamenteel ingrijpend zijn..

 15. Vanhoovels Paul zegt:

  En ik heb het recht om te reageren wanneer ik wil. En stop nu eens kleuter met te braken dat ik censuur beoog? Je bent al maanden bezig met uw gewauwel op deze blog en ik heb nooit gereageerd op het geen je schreef! Nooit!
  En als ik tegen Johan zeg dat het normaal is dat sommigen misbruik maken van hun karnaval masker dan vindt jij dat censuur en voel je u geviseerd. Je hebt dus toch u ongestoord kunnen uitleven? Geef één reactie van mijnentwege waaruit blijkt dat ik censureer. Eén volstaat!
  Maar nu U mij persoonlijk aanvalt zal ik op mijn beurt zeggen waarom ik niet reageer.
  Ik vind U een dikke zagevent en ruziestoker. Tevreden nu? En voor het overige sluit voor wat mij betreft uw miserie hier definitief af. Balk maar verder. Je vraagt tenslotte om mijn reactie.
  Wel je hebt ze gekregen. Het werd tijd. Ik kan uw vragen niet blijven negeren.

  • Anoniem zegt:

   ik heb geen reactie gevraagd van u, het staat u vrij er een te geven.
   censuur vraagt u onrechtstreeks, al wil u dat niet toegeven en zou u willen dat JS het voor u doet, het is zelfs allemaal zijn “schuld”, volgens u
   “Ik vind U een dikke zagevent en ruziestoker. ” insgelijks
   “En voor het overige sluit voor wat mij betreft uw miserie hier definitief af’ Voor vijf minuten of iets langer deze keer, vent?
   “Ik kan uw vragen niet blijven negeren.” ik heb geen vragen voor u, ik reageer gewoon af en toe op je geblaat en dat stoort waarschijnlijk.
   het maakt me geen hol uit of je reageert of niet, ik blijf je ontmaskeren, wanneer ik maar wil. dat verdien je, vent.

 16. Marcel zegt:

 17. Boomer zegt:

  Heeft er nog niemand door dat de reacties van anoniem en kustem uit dezelfde bron komen?
  Typisch voor onnozelaars op fora, verschillende profielen aanmaken om zodoende nog een beetje meer interessant pogen over te komen.
  Blijkbaar een vorm van intellectuele masturbatie, mij niet gelaten zolang het maar beleefd blijft maar zelfs daar zijn ze niet toe in staat.
  Zielig is het eerste woord dat bij me opkomt bij het lezen van hun braaksel want anders kan je dergelijke oprispingen niet omschrijven.

  • Kustem zegt:

   boomboom
   Dezelfde bron? als je zoiets beweert, ben jij dan misschien het alter ego van PVH en aan het projecteren? zou kunnen, toch?
   Alweer een lieve, attente reactie van de welopgevoede superintellectueel die niet meer ging reageren , net als waar PVH mee ‘dreigt’, gedurende minstens 10 minuten; haha.
   Zwakzinnig is het eerste woord dat bij me opkomt bij het lezen van je quatsch.
   huili, huili?

  • Anoniem zegt:

   boomer hierboven
   ” ik gebruik dergelijke toogpraat niet en laat me niet in met dergelijk plat volk.”
   en even verder gaat het over hoogmoedswaanzin…
   zielige dikkenekenpraat bevalt u dus beter, geef mij de toog dan maar, al is die momenteel gesloten

   ik ken die hele kustze niet maar u spreekt me hierboven ook aan dus een korte reactie
   u had beloofd niet meer te reageren, dat was uw belofte
   dan toch niet zo hoogstaand als u zelf denkt; man van eer?
   of gewoon zwaar gefrustreerd, dat is aannemelijker.
   dat zal het eerder zijn

 18. Boomer zegt:

  Reactie ….. staat vanaf nu voor: ik beantwoord dommeriken en sukkels met het zwijgen.
  Lijkt me verstandiger, tijdbesparend en energiezuiniger.

 19. Joseph Beubbels zegt:

  Een bende zakkenvullers, gewis een onverbloemde waarheid! Als ik zo vrij mag zijn – er zijn wel twee ontsierende taalfoutjes in het artikel : onefficiënt i.p.v. inefficiënt – spellingcorrectie geeft me gelijk! – en doorsnee-Vlaming moet met een koppelteken. Ongetwijfeld de invloed van de vele reacties, waar niet wordt gekeken op een taalfoutje meer of minder, hoofdletters achterwege worden gelaten en de interpunctie vaak de wensen overlaat? Indien voor dt-fouten hier een eredivisie zou worden opgericht, zou ik wel weten wie daarin de ongeslagen kampioen is! Voor een Vlaams-Brabander is er gelukkig de invloed van de taalgrens, als dat geen excuus is…

  In tijden van besmetting door corona echter – een woord dat boekdelen spreekt voor wie digitale en elektronenmicroscopen dagelijks onder zijn hoede heeft – is voor de Vlaming een onbesmette taal nog het enige houvast, zeker in steden als Gent, nu al een tijdje onder liberaal bestuur (wat vroeger in het rood was, staat er voortaan in het blauw), waar men her en der “Samen tegen Corona” op het wegdek aantreft en waar men i.p.v. het burgerlijke Gents naast het uit kinderkribben opstijgende geschrei en geschreeuw op straat enkel nog Zuid-Slavisch hoort. Van de taal van Henri Conscience naar die van Voltaire of op zijn Gantoise gezegd: “la vie bohémienne et donc pas Buffalo”…

  Zou naar analogie met het levervirus het coronavirus waar het nu allemaal om te doen is, trouwens niet beter als naam longvirus A of B hebben meegekregen? Men heeft het toch ook over hepatitis A, B, C, enz., overgenomen uit het Latijn of Grieks, wat letterlijk leverontsteking betekent en voor zich spreekt. Nu zou men van dokters kunnen denken dat na menwel zot moet zijn voor zulke studies – als patiënt krijgt men dan zo’n zot voor zich! – maar microbiologen zijn wel een allegaartje dat o.m. zijn woorden gaat zoeken bij astronomen! Zo is corona de lichtkrans die men ziet bij zonsverduistering en hepatitis D noemt men ook een satelliet-virus, een virus dat niet op zichzelf bestaat en nog een ander virus (hepatitis B) nodig heeft om te overleven en zich te vermenigvuldigen, ook wel deltavirus genoemd, wat ons dan eerder bij de aardrijkskunde brengt. Hepatitis D zou vooral voorkomen in Italië, waar men de ‘delta del Po’ kent, vandaar de benaming? Door het vaccinatiebeleid tegen hepatitis B, zou het daar nu wel een zeldzaamheid zijn geworden. Dergelijk virus werd trouwens ook aangetroffen bij vogels en in de hersenen van een boa constrictor, één van de bekendste wurgslangen, te bezichtigen in de dierentuin… Volledigheidshalve nog opmerken dat er ook alcoholische hepatitis bestaat, maar daar ga ik de lezer hier verder niet mee lastig vallen, want de brouwerijen krijgen het vandaag al zwaar genoeg te verduren…

  Wie geen oren heeft naar de hier vaak gehekelde ‘pensée-unique’, zoals meestal naar voor gebracht in de Vlaamse media, en daarbij eens een ander ‘vocabulaire’ wil, komt hier zeker aan zijn trekken en moet beslist bepaalde reacties hier lezen. Het ene ‘vocabulaire’ is natuurlijk het andere niet, en dit over het hele politieke spectrum, zowel rechts als links. Zo kent men uit het Franse ‘milieu décroissantiste’ het woord résilience (in het Eng. resilience, afkomstig uit de ecologie), wat zoiets als veerkracht moet betekenen, nu toch ook (in beperkte mate) aan de orde bij de aanpak van de coronacrisis… Enfin, iets anders dan veerkracht in Frankrijk is er de nieuw rijzende ster aan het politieke firmament Jean-Marie Bigard, die nog heeft opgetreden in grote stadions zoals de Bercy Arena en het Stade de France in Parijs : “Parlement et gouvernement, ça finit par ‘ment’, du verbe mentir. Donc on ne peut pas y arriver comme ça. Le jour où le peuple va vraiment se réveiller, ça va faire très, très mal. Il va falloir que des têtes tombent”. Jean-Marie Bigard werd onlangs nog persoonlijk opgebeld door de Franse president. Hij zegt namelijk het Franse volk te vertegenwoordigen en meer dan 8 miljoen Fransen achter zich te hebben, “une très grosse partie du peuple”. Deze Franse komiek en acteur, bekend voor zijn controversiële humor, maar die zich ook vulgair durft uit te drukken en daarvoor ook kritiek kreeg, is mogelijk kandidaat bij de presidentsverkiezingen in 2022! Dit wordt dan zeker een streep door de rekening van de farma-lobby! Ook vindt hij het hoge percentage fiscale fraude in zijn land onaanvaardbaar, dus zeker geen politieke slijmerd zoals men die in neoliberale politieke of economische middens wel meer aantreft. Bij de presidentsverkiezingen in 2006 ondersteunde hij nog de kandidatuur van Nicolas Sarcozy (waarvan hij zich later distantieerde), met wie hij vervolgens een bezoek aan paus Benedictus XVI (Ratzinger) bracht. Een nakende afrekening in het Franse politieke milieu en exit Emmanuel Macron? Na Donald Trump in de V.S. nu ook in het land van zon en wijn suspense verzekerd met Jean-Marie Bigard!

  • Ines zegt:

   Hahaha, u bent grappig, zo’n informatieve tekst posten na de passage(s) van en ik citeer: “…JS al zijn comment section wackjobs…” , (CEO van de club van nutcases, reactie nr.12)
   U maakt zich druk over dt-fouten? Ingeval u het nog niet wist: u bevindt zich hier in het linguïstisch parallel universum dat zich buiten de bluepilled matrix manifesteert, met semiotische code 33. Gewoon doorteleporteren naar links, dan afslag naar altrechts, het zweeft net naast dat van de 4chan probiotici😂

   • Benny zegt:

    dat is zeer juist, Ines

   • willem de zwijger zegt:

    .

   • Eric zegt:

    Ines: als ikzelf, of iemand anders, u in januari had geschreven dat we in maart allemaal opgesloten zouden worden omdat de regering het had nagelaten de grenzen voor het coronavirus te sluiten, dan had u mij (of hem/haar) verweten een aanhanger van Alt-right te zijn.
    We leven in een universum waarin Bill Gates zegt dat hij de wereldbevolking door middel van vaccinaties met 10 tot 15% wilt verminderen. Dokters die ontdekken dat medische middelen die sinds decennia worden voorgeschreven tegen reuma en malaria ook zeer werkzaam zijn tegen covid19 wordt door hun regeringen het genezen van coronapatiënten onmogelijk gemaakt. Ministers verklaren dat verbod op het genezen van patiënten door te verwijzen naar vaccins waarop ze zeggen te wachten. Gates is overal in desastreuze politieke beslissingen (& politieke nalatigheid) aanwezig. In Afrika en india kennen ze hem, daar heeft hij gezorgd voor een explosie van polio.
    Dat is het universum waarin u en ik leven, Ines. Er is geen ander universum. De filantropische fantasie van de miljoenen ‘wetenschappers’ en ‘journalisten’ die voor Gates werken geeft ons universum stilaan een iets andere vorm.
    U mag degenen die dit naar buiten brengen Alt Right noemen (ik dacht niet dat Kees van der Pijl en Karel van Wolferen tot die strekking behoren), het doet niets af aan de juistheid van hun bevindingen.

   • Benny zegt:

    dat is zeer juist, Eric

   • Joseph Beubbels zegt:

    Immer gerade aus?

   • Ines zegt:

    Alle korte reacties: hilarisch.Vooral Willem🥇
    @Eric: ik begrijp de scepsis naar Gates toe, maar ik heb je al eens gezegd waarom ik het een moeilijke vind om er een mening over te vormen. “miljoenen journalisten die werken voor Gates” Hoe kun zo’n stelling onderbouwen vanuit je zetel achter een pc?? Wetenschappelijk onderlegden in die materie weten het allemaal zelf niet meer. Ik constateer alleen maar dat vaccins de voorbije decennia veel levens hebben gered en tal van gevaarlijke kinderziektes hebben uitgeroeid. Wat Corona betreft: alle regeringen worstelden met het plotse gegeven van het instellen, afdwingen en controleren van een vorm van lockdown. Noteer ook dat in de landen die werden geleid door vrouwen Corona beter werd aangepakt. Misschien kan onze filosoof hier wat Freudiaanse bespiegelingen rond uitwerken:-) En niet vergeten: de meerderheid van de Belgen steunden de maatregelen omdat ze de urgentie door hadden. Het (online)protest kwam vooral van de verzuurde usual suspects ter rechterzijde die sowieso al niet veel op hadden met de politieke instellingen van dit land.Tenzij je een wzc-bewoner bent, vind ik dat de noodregering ons relatief goed door deze crisis heeft geloodst. De genereuze bijstand voor allerlei beroepscategorieën heb ik in weinig landen gezien. Om de rust te sociale rust te bewaren, dat weet ik ook wel. Daarna dubbel terug betalen, zoals met alles. In de marge van snel afgekondigde maatschappelijk destabiliserende maatregelen ontstaan altijd kafkaiaanse incidenten. (Boetes voor zitten op bankje, Gentse profs die online doorzakken, het uit de hand gelopen Suikerfeest van Dries&Co enz.) Wat je filmpjes betreft: heb die van Maurice de Hond helemaal bekeken ook al vind ik hem heel irritant, heeft hij wel enkele interessante inzichten verworven door observatie en zijn expertise als demograaf. Verluchten wordt belangrijker dan handen wassen in de strijd tegen Corona was er één van. Wordt ondertussen al meer en meer uit studies bevestigd. Maar een goede huisvrouw/poetsdame had dit ook kunnen bedenken, gesteld dat er iemand geïnteresseerd was in haar mening…

   • Anoniem zegt:

    Wel Ines, dan raad ik je aan onmiddellijk het vaccin van Gates, wanneer het er is, te laten inspuiten.
    Al was het maar om geen verzuurde trol ter rechterzijde te zijn.
    Iedereen, virologen, journalisten en burgers, moet zijn steentje bijdragen.
    Verder vind ik ook dat de regering het enorm goed gedaan heeft.
    Ik ben zeer tevreden met mijn gratis mondmasker en de duidelijke richtlijnen van diverse woordvoerders, task forces en ministers. Een voorbeeld voor vele landen.
    De volmachten zijn zeer goed gebruikt en waren broodnodig.
    Jazeker

   • Eric zegt:

    Ines, in welke (medische, politieke, journalistieke en educatieve) organisaties alleen al in Nederland Gates allemaal de hand heeft (die hij dus helpt te financieren) legt Karel van Wolferen in zijn laatste video met Van der Pijl breedvoerig uit. Gates’ financiële invloed op de WHO is sedert enige tijd mondiaal bekend.
    De uitleg van Maurice de Hond is me al enkele weken bekend. Het is iemand die een enorme feitenkennis, die hij als gerenommeerde dataspecialist ook bijzonder goed weet te verwerken, koppelt aan gezond verstand. Iets wat geen enkele main stream politicus of journalist blijkbaar kan, ook de vrouwelijke niet.
    Je schrijft dat alle regeringen worstelden met het plots instellen en afdwingen van de maatregelen. Enkele vraagjes: waarom slaagden Poetin en Trump er rond 1 februari in hun grenzen voor Chinezen te sluiten en waarom waren ze in Europa midden maart nog niet dicht? Waarom dichtte het ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) op 18 februari – meer dan drie weken na het sluiten van de grenzen voor Chinezen door Rusland en de VS – Corona een laag risicogehalte toe? (Bron: El Pais). Waarom sloot madam de Block (prachtvrouw, nietwaar?) de grens niet toen de toeristen uit Noord-Italië terug dreigden te keren (iets wat mijn beenhouwer toen vond dat ze moest doen)? U durft nog positief te zijn over dit desastreus beleid. Uw afkeer van alles wat in uw ogen rechts en dus verzuurd is (dus ook Karel van Wolferen of David Prins?) maakt u gewoon blind voor de realiteit. U lijkt onze ‘leiders’ wel dankbaar te zijn omdat ze al dan niet bewust een situatie hebben gecreëerd waarin ze u vervolgens konden opsluiten. Wel: politici houden van dankbare dommerds als u. Het spijt me dat ik u zo moet noemen, maar zolang u uw door de msm voorgekauwde kennis niet eens kritisch gaat onderzoeken bent u niks meer dan een dankbare dommerd (= een vogel voor de vaccinatiekat).

   • Eric zegt:

    (vanaf ongeveer minuut 36)

   • Ines zegt:

    @Eric Bedankt voor het interessante filmpje, die man heeft zich met veel passie verdiept in de kapitalistische filantropie zoals hij het noemt. Veel dingen die hij zegt zijn opvraagbaar zoals Gates’ giften aan allerlei instellingen en de hoofdrolspelers binnen het kluwen van belangengroepen. Alleen blijft het uiteindelijk bij een abstracte denkoefening als hij meent dat gewone burgers zulke systemen kunnen ontmantelen. Wie zich echt bedreigd voelt moet toekomstige vaccins gewoon kunnen weigeren zonder gevolg. De antivax-beweging heeft de wind in de zeilen maar zal zich moeten distantiëren van de groep doorgeslagen complotgekken (zie bv.de recente mazelenuitbraken in NL bij de Bijbelbelters) en zelf steun moeten werven om een tegengewicht te vormen met overtuigend bewijs en gedegen onderzoek. Nu wordt alles op een hoop gegooid en dreigt men kind met het badwater weg te smijten. Ook broodnodige stappen richting medische vooruitgang worden verdacht gemaakt. Vaccinaties van wilsbekwame volwassenen moeten volgens mij wel wettelijk verankerd worden als vrijblijvend en op eigen verantwoordelijkheid,

   • Benny zegt:

    Ines
    ze gaan dat niet verplichten
    enkel ervoor zorgen dat wie geen vaccinatie kan bewijzen nog nauwelijks kan deelnemen aan het openbare leven via allerlei restricties
    je mag niet meer reizen, sporten, je verzekering verhoogt…noem maar op

   • Eric zegt:

    Bedankt voor je bijdrage, Ines.
    Gates heeft gezegd dat hij 7 miljard mensen wilt vaccineren. Die vaccinatie van de hele wereldbevolking past in een nog groter plan dat het lichaam digitaliseert, zodat bijvoorbeeld wachtwoorden overbodig worden.
    Koen Geens heeft onlangs verklaard dat, als het nodig is, vaccinatie tegen Covid19 verplicht wordt. Ik hoop dat we het recht zullen hebben dit vaccin te weigeren, maar indien dat het toch geval zal zijn zal dat gebeuren onder de hierboven door Benny vermelde voorwaarden.

   • Eric zegt:

    ‘indien dat toch het geval zal zijn…’

 20. Vanhoovels Paul zegt:

  Voor mij is het heel simpel. Je trekt een gekleurd plunje aan en laat uitschijnen dat je behoort tot een of andere politieke partij. En vervolgens begin je onnozel te doen en te liegen en vuile taal te gebruiken. Met de stille hoop dat je uw gefingeerde partij als een weerbarstig nest neanderthalers kan af schilderen. Ik geloof dus geen praat van gekleurde mannekes. En van mij mogen ze uiteraard braken wat ze willen.
  Wat ik ook zegde in Johan zijn dagboek. Juist dat hij moet inkaderen dat zijn dagboek misbruikt kan worden door dergelijke elementen. Is dit een voorstel tot censuur? Ik denk het niet. Het is een onderdeel van een mening. Voor de rest is Johan hier de moderator. Maar schijnbaar willen anderen zijn functie overnemen en gaan bepalen wie of wat er hier gezegd mag worden.
  Voor de rest beperk ik mij zoveel mogelijk tot kennisname van ieders mening.
  En bij sommige meningen reageer ik niet natuurlijk. Als ik wik en weeg over en de mening en de persoon die de bewering doet en zelfs een leugenaar is dan is niet reageren de beste oplossing.
  En die kies ik dan voor mezelf. Dat dit aanleiding geeft tot heibel en een stortvloed van schuttingtaal van sommigen is niet mijn fout. Feitelijk zijn het zulke mensen die censureren.
  Door hun daden en oorlogsverklaringen die op niks gebaseerd zijn beogen ze censuur.
  Zij mogen dus alles zeggen en anderen mogen dat dus niet. Is dit “égalité”
  Dat is een echte vorm van debiliteit. En daarom heb ik reeds gesteld dat ik mijn medewerking aan dit forum ging minderen. Wat dan weer een hoop tumult veroorzaakt want ik zou gezegd hebben dat ik stopte. Minderen is dus stoppen en zelfs niets zeggen veroorzaakt dus heibel.
  Alles wordt dus censuur. Het kan er inderdaad van komen. Maar ik voel mij niet aangesproken.
  Degenen die liegen en ellende veroorzaken zullen de schuldigen zijn.
  En mogelijk ook dezen die nog een eigen mening durven uiten. Want vooral dezen lopen in de weg.
  Leugenaars minder. Die veroorzaken op termijn toch wat anderen beogen.
  De oorlog die overal gevoerd wordt is deze via gekweekte virussen.
  Overal. Niet alleen in de lucht dus maar ook op papier.

  • Anoniem zegt:

   Gelul, ik heb al meermaals, in tegenstelling tot u, gezegd dat wat mij betreft iedereen alles moet kunnen zeggen.
   Dat je nu kronkelt als een duivel in een wijwatervat met zinnetjes als:
   “Wat ik ook zegde in Johan zijn dagboek. Juist dat hij moet inkaderen dat zijn dagboek misbruikt kan worden door dergelijke elementen. Is dit een voorstel tot censuur? Ik denk het niet.”, is eigenlijk zeggen dat jij het zou doen als je Johan was en dus een verwijt aan de auteur en unieke moderator alhier.
   Jij vloekt en raast en tiert (niet in deze post maar in vele andere posts) als een bezetene
   maar anderen moeten binnen de lijntjes kleuren?
   Nooit, blogpaus Paul; never, jamais.
   Er is een nog een paus die bezeten is, dat hoort bij de job blijkbaar.
   En voor de goede orde, schrijf wat je wil; het raakt mijn koude kleren niet
   Maar je staat alweer met de billen bloot, vent, met je neverending story.

  • Kustem zegt:

   “En mogelijk ook dezen die nog een eigen mening durven uiten. Want vooral dezen lopen in de weg.”
   van jou dan, PVH?

   • Boomer zegt:

    ….

   • Kustem zegt:

    zet puntjes zoveel je wil
    jij verliest er tijd mee en ik blijf zakkenwassers zoals jij en je zielsverwant, de blogpaus, uitlachen vanwege jullie onsamenhangende, arrogante prietpraat en je kinderachtige non-reacties.
    je bent niet superieur omdat je puntjes zet, kerstekind. je bent een dommekloot

 21. Vanhoovels Paul zegt:

  Vermakelijk. Zo leren we hier nog alle schuttingwoorden die vermeld staan in de dikke Van Dale.
  En beste ……..; ik reageer wanneer ik wil. Spijtig maar ik doe dus niet mee. Wist niet dat niet reageren of negeren zo pijnlijk kan zijn. Maar kom. Het laatste jullie en wat zijn een laatste lijst van schuttingwoorden? Zo leren we nog iets bij.

 22. Vanhoovels Paul zegt:

  het laatste woord is aan jullie

  • Kustem zegt:

   wanneer Anderlecht terug mag voetballen, of wat daar moet voor doorgaan, kan je opnieuw naar hartenlust vloeken en schelden, zeikblaas.
   ……haha

Reacties zijn gesloten.