Sympathieke witte actie of PS-manoeuvre?

StPierre

De rij van zorgpersoneel dat premier Sophie Wilmès (MR) ostentatief de rug toekeerde bij haar bezoek aan het Brusselse Sint-Pieters Ziekenhuis, het is een beeld dat de wereld is rondgegaan, als een roep om aandacht en respect van de witte sector in Coronatijden. Applaus op alle banken, tot in Indië en Guatemala, twee landen die nu zelf niet direct uitblinken inzake medische infrastructuur. Protest tegen het beleid, de onderfinanciering, te lage lonen, zo werd de actie geduid. Het eerste wat een mens dan doet, is spontaan recht veren en applaudisseren.

Helaas, ‘un train peut en cacher un autre’ zeggen ze in het Frans: dit is fake news. Want het ging niét om het globale beleid of de onderfinanciering van de sector, maar om een Koninklijk Besluit dat het mogelijk zou maken om personeel op te vorderen indien dat echt nodig zou zijn, de Italiaanse toestanden indachtig. Het ontwerp van dat KB dateert effectief van het begin van de coronacrisis en werd pas in het Staatsblad gepubliceerd op 4 mei omdat het nog langs de Raad van State moest passeren.

Het KB was toen al achterhaald, net door de snelle ombouw van de ziekenhuizen en de inzet van de witte sector. De Vlaamse artsen en verpleegkundigen maken er zich dan ook niet druk over, ze hebben wel wat anders te doen. De Franstalige collega’s wel, en dat heeft een politieke reden.

Pour les Flamands la même chose

ohamed Ouriaghli

Mohamed Ouriaghli

Het is namelijk een actie, opgezet door de Franstalige socialistische bediendenvakbond Setca, waarbij het merendeel van het personeel in dat Sint Pieter Ziekenhuis is aangesloten. Een onderafdeling van de FGTB dus, die ook om de haverklap het spoor probeert plat te leggen. Uitgerekend nu hebben ze een stakingsaanzegging ingediend voor alle ziekenhuizen en rusthuizen in Wallonië en Brussel. Stel u de chaos maar voor.

Zo min als ik een fan ben van Maggie De Block, en evenzeer wél een fan van de witte sector die niet alleen applaus maar vooral meer loon naar werk verdient, zoveel bedenkingen vallen er te maken bij de actie aan het Sint-Pieter Ziekenhuis.

Onder ons gezegd: hebt u iets voor in Brussel, smeek de ambulancier dan om u niét naar Saint-Pierre te brengen, de inrichting die heel passend vernoemd is naar de hemelportier. In tegenstelling tot Arabisch is Nederlands er sowieso een onbekende taal, hoewel tweetaligheid wettelijk verplicht is.

De verhalen van Brusselaars die ik over dat ziekenhuis te horen krijg gaan over slordigheid, chaos, een algeheel je m’en fous-sfeertje, mensen die ’s morgens de spoed binnenkomen en die s’ avonds onverrichter zake weer verlaten zonder geholpen te zijn.

Als de Brusselse en Waalse ziekenhuizen in minimumbezetting gaan, komt er een tsunami van patiënten uit het Zuiden aangewaaid.

Het ziekenhuis is een bastion van de Brusselse PS die het instituut als een vlaggenschip van de multiculturaliteit afficheert. Voorzitter van de Raad van Bestuur is ene Mohamed Ouriaghli, een PS-apparatsjik die zich graag op snoepreisjes laat trakteren en in juli 2019 door het gerecht in verdenking werd gesteld voor passieve corruptie en inbreuken op de regels rond openbare aanbestedingen. Als bestuurder van de vzw Gial, die het informaticanetwerk van de stad Brussel beheert, was hij betrokken in een langlopend dossier van wanbeheer, cliëntelisme en graaien in de kas Een echte sos dus.

Het is mede onder zijn impuls dat de staking is aangezegd, als een politieke actie die alleen in Franstalig België relevant is, waar de PS en de MR op pre-electorale ramkoers liggen. Nogal logisch dat de Vlamingen, bij monde van professor Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, de schouders ophalen bij heel het gedoe.

Dus ja, artsen en verpleegkundigen bewijzen in deze tijd dat een goed gefinancierd zorgsysteem cruciaal is. De veel te lakse en trage aanpak anderzijds in het begin van de epidemie, de aperte onbekwaamheid van lieden op cruciale posten als Maggie De Block (federaal) en Wouter Beke (Vlaams), het gestuntel van Powerpoint Sophie, heel de never ending mondmaskersoap, en nu de testen die maar niet op gang komen,… daarover moeten spijkers met koppen geslagen worden.

Maar het is niet het moment om de zorgsector te ontwrichten met een staking die puur in functie staat van een machtsstrijd in Franstalig België tussen MR en PS, deze laatste opgejaagd door de extreem-linkse PTB.

Als de Brusselse en Waalse ziekenhuizen in minimumbezetting gaan, komt er een tsunami van patiënten uit het Zuiden aangewaaid. Die allemaal netjes in hun taal zullen bediend worden, zo zijn we.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

78 reacties op Sympathieke witte actie of PS-manoeuvre?

 1. Boomer zegt:

  PS is nu eenmaal de maffia van België, ze overleven zowat alle corruptieschandalen en blijven gewoon op hun postjes zitten.
  Uitgerekend die partij zet nu een grote mond op inzake vorming van een federale regering.
  Maar zoals ik al jarenlang verkondig, zolang de Vlamingen niet aan eenzelfde touw gaan trekken gaat dit blijven duren en chanteert deze partij de hele Belgische politiek.
  Brussel is inderdaad ” a hell hole” zoals Trump ooit beweerde, ik zou voor de dood niet in St Pieters willen opgenomen worden!

  • Marc zegt:

   Voor de dood net wél, als ik het goed begrepen heb 🙂

   • Q17forFlanders zegt:

    PAN-DEM-IC
    DEM–PANIC
    these people are stupid

   • freedom zegt:

    Hongkongse wetenschappers komen met een opmerkelijke ontdekking. Het nieuwe coronavirus blijkt in de buitenlucht nauwelijks besmettelijk, zo bericht De Volkskrant.

    dus mensen, maskers op, levenslang, altijd en overal..woehaha

   • Marc zegt:

    Wat dan ongetwijfeld prompt door andere wetenschappers zal tegengesproken worden. Mijn vertrouwen in de politiek, dat al heel laag was, is intussen onder het nulpunt gezakt. Maar ook mijn vertrouwen in de wetenschap heeft een flinke deuk gekregen, je weet niet meer wie of wat je nog moet geloven.

   • Eric zegt:

    “Het nieuwe coronavirus blijkt in de buitenlucht nauwelijks besmettelijk, zo bericht De Volkskrant.”
    Dat stelt ook aan de hand van een overvloed aan cijfergegevens dataspecialist Maurice de Hond. Ventilatie is net zo belangrijk als mondmaskers en handen wassen, maar vreemd genoeg wordt er niet over gesproken (is dat omdat in ziekenhuizen niet geventileerd wordt, ramen niet open kunnen etc.?)
    Ondertussen de cijfers voor Cambodja: aantal besmettingen tot heden: 122. Geen doden. Het land werd vorige week coronavrij verklaard, hoewel de regering haar burgers oproept ‘waakzaam’ (is niet hetzelfde als ‘bang’) te blijven. Een gelijkaardig scenario in Vietnam, waar een intelligent anti-coronabeleid werd gevoerd.
    Met welk een bende supercriminele idioten hebben de domme Belgen zichzelf weer eens opgezadeld??? Dit is geen regering, maar een samenscholing van debielen en maffiosi !!! En velen die het niet zien. Ongelooflijk !!!

   • Marc zegt:

    @Eric, de vraag is dan natuurlijk weer in hoeverre we die cijfers van bijv. een land als Cambodja mogen geloven. Ik weet écht niet meer wie of wat nog te geloven.

   • Q17forFlanders zegt:

    fake news, deep state swamp
    wwg1wga

 2. Ziener zegt:

  Ik vind dat er wel moet bespaard worden in de zorgsector. En er kan VEEL bespaard worden. Namelijk op medische ingrepen die nutteloos zijn bevoordeeld. Het onnodig veel foto’s nemen, het onnodig veel in de mri scanner plaatsen van patiënten, mensen van 80 plus op kosten van de gemeenschap een nieuwe knie geven, enz… Om maar niet te spreken over de vele oogoperaties bij 80 plussers, de orthodontische ingrepen bij de jeugd die handenvol geld kosten. Het feit dus dat iedereen van zijn 10 tot zijn 24 met een beugel rondloopt, betaald door de gemeenschap.
  Op de lonen moet men niet besparen integendeel, die mogen gerust verhoogd worden.

  • Boomer zegt:

   Het klopt inderdaad dat gezondheid een dikke business is geworden, mede door het feit dat de gemeenschap ervoor opdraait en de patiënt slechts een fractie betaald van de abominabel hoge kosten die aangerekend worden.
   Wanneer diezelfde gezondheidszorg dan even “alle hens aan dek” wordt aangesproken komen de resultaten van de jarenlange blinde besparingen aan het licht.
   Maar hou wel rekening dat dit alles politieke keuzes zijn, mede ondersteund door ziekenfondsen en vakbonden, die elk coherent lange termijnbeleid in de weg staan.
   Ook hier weer opnieuw een flagrant voorbeeld van politieke recuperatie van een conflictueuze toestand welke al decennia aansleept, te weten onderbetaald voetvolk en schandalig overbetaalde bestuurders en specialisten.
   Helaas zijn het steeds opnieuw de zwakkeren die het gelag betalen.
   Dat er in gezondheidszorg en sociale zekerheid enorm veel misbruiken zijn is een open deur intrappen, dat weet ondertussen zowat iedereen.
   Maar naar goede Belgische gewoonte is dat een zorg voor anderen niet voor zichzelf.
   Onze zo bejubelde solidariteit, droomfabriek bij uitstek in dit land.

  • Marc zegt:

   Dat van die beugels, daar kan ik inkomen, maar oogoperaties bij 80 plussers (misschien niet bij alle) lijken me toch niet zo nutteloos?

   • aghasee zegt:

    @Marc
    Wat die beugels en oogoperaties betreft; eender welke operatie* in feite, is dat nuttig?
    Voor mij wel.
    Cru gesteld: ze moeten het ergens leren.
    Als ik dan binnen dertig jaar mijn sletsen niet meer kan vinden door één of ander mankement aan mijn ogen, zal ik blij zijn dat de operatie in kwestie routine geworden is.
    Het is met de medische wetenschap/techniek hetzelfde als in alle branches: R&D kost de hoofdmoot van de uiteindelijke prijs.

    *wetenschap tout court

   • Marc zegt:

    Quite right!

  • Margret zegt:

   En de helft van het personeel ontslagen dan maar zeker en wie zullen er dan het eerste afvallen denk je?

   Daarom hebben ze blijkbaar de tijd? om buiten te gaan staan. Think again and better this time.

   • freedom zegt:

    veiligheidstheater
    omdat de regering ons midden juni een masker bezorgt zullen we het moeten dragen, zelfs al is het niet meer nodig.
    stop de lockdown, stop de angstpsychose

  • willy zegt:

   Je vergeet dat iedereen ook 80 plussers over een degelijke ziekteverzekering moet beschikken om niet te moeten opdraaien voor al de kosten en niet zoals je beweerd op kosten van de gemeenschap.Als een 80 plusser ook nog een hospitalisatie verzekering kan bemachtigen wat bij niet alle ziekenkassen mogelijk is betaald hij minstens 150 eu per maand hiervoor. OP het hoogtepunt van de corona crisis was nog niet de helft (50%) van de intensieve zorg bedden bezet , dus er zijn veel te veel van die bedden , met dat geld had men andere investeringen kunnen realiseren

   • Greta zegt:

    Inderdaad goed gesproken Willy. De ouderen betalen, meestal, reeds jaren voor de hospitalisatieverzekering, wat jongeren nog niet zo snel zullen nemen. Zo dragen de ouderen reeds mee bij aan de gezondheidszorg, ook aan die onfortuinlijke jongeren die geen hospitalisatieverzekering hebben. Velen onder deze groep hebben toch via hun 40 jarige loopbaan, voor sommigen zelfs langer, reeds aanzienlijke bijdragen via hun lonen afgestaan aan RIZIV. Dus neen zeker niet op kap van de gemeenschap maar van hun afgedragen en nog steeds actuele bijdragen.

   • Marc zegt:

    Ik lees wel vaker in reacties van sommige jongeren dat de senioren op de kap leven van de maatschappij. Dat die mensen heel hun leven zelf (veel) hebben bijgedragen, o.a. ook aan de studiebeurzen van diezelfde jongeren, wordt precies vergeten. Of weten ze het gewoon niet?

   • Anoniem zegt:

    @Marc
    een van de agenda’s van het wereldwijde fake news; de generaties tegen mekaar opzetten

   • Anoniem zegt:

    Labolevens

   • aghasee zegt:

    @Greta

    Het probleem is hier inderdaad dat je niet betaalt/afdraagt voor je eigen zorgkosten/pensioen; je draagt af voor andermans (m/v/xabcdefghijklm…) kosten. Ook de kosten van ali afghanistan’s grootmoeder die hier langs de grote poort komt binnengevallen en toch zo nodig een levensreddende maagoperatie nodig heeft.

 3. Antwerpen19 zegt:

  Volledig eens met Boomer.
  De suggestie dat India evenwel geen behoorlijke medische infrastructuur heeft, klopt evenwel niet. Integendeel, het land blinkt uit in het efficiënter en goedkoper maken van bestaande technieken. Uw nieuwe hartklep wordt geplaatst aan een fractie van de kostprijs in België. En dat ligt echt niet enkel aan het loonverschil.

  • Marc zegt:

   Een land van zéér grote tegenstellingen, denk ik…

  • Eric zegt:

   Indië, waar corona nauwelijks kans heeft gehad omdat net daar zich het centrum van de hydroxochloroquineproductie bevindt en omdat Indiërs veel minder in gesloten, niet-geventileerde ruimtes leven dan westerlingen.

  • aghasee zegt:

   Onderschat de Indiërs niet. Tachtig procent van de software die sanctorumblog mogelijk maakt is daar geschreven.
   Die gasten vliegen daar met militair topmateriaal uit eigen huis, weliswaar Russische licenties, maar speel het maar even klaar. Petje af voor een volk dat z’n kleding in de f’ng Ganges moet wassen.

   • Marc zegt:

    En de beste wiskundigen vind je daar ook. Wiskunde is trouwens niet, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, door Arabieren uitgevonden (die hebben het gewoon verspreid), maar door Indiërs, in een tijd dat wij nog in berenvellen rondliepen (ik loop nog altijd rond in een berenvel, maar dit geheel terzijde 🙂 ).

 4. Mady Vermeulen zegt:

  Waarom denk je dat er niet aan het stokpaardje van de PS mag geraakt worden: de “sociale zekerheid”. Splits de sociale zekerheid en de Belgische betonrot doet de rest.

 5. Mady Vermeulen zegt:

  Met welke partijen denkt de PS de volgende fed. regering te vormen als ze zowel de MR als de N-VA uit de boot duwen? Mooi voorbeeld van “tous ensemble”.

 6. Boomer zegt:

  Och binnenkort krijgen we allemaal een gratis spuitje van oompje Xi Jinping en dan hebben we helemaal een witjassen meer nodig.
  Superspuit gesponsord door ome Bill Gates, nieuwe verkiezingen en Van Ranst minister van volksgezondheid.
  Maggie mag dan de afwas gaan doen bij Magnette.
  Iedereen happy, multicul en straatarm, dus weerom aan het infuus van het OCMW deze keer.
  Don’t worry, be happy

  • Seraphim zegt:

   rna vaccin als voorloper van 3 string dna mark of the beast 666, verloren zielen naar de hel. ook de guillotines staan klaar voor weigeraars.

   • Seraphim zegt:

    OPENBARING 20 4
    En ik zag tronen, en zij zaten op dezelve; en het oordeel werd hun gegeven; en ik zag de zielen degenen, die onthoofd waren om de getuigenis van Jezus, en om het Woord Gods, en die het beest, en deszelfs beeld niet aangebeden hadden, en die het merkteken niet ontvangen hadden aan hun voorhoofd en aan hun hand; en zij leefden en heersten als koningen met Christus, de duizend jaren.

   • willem de zwijger zegt:

    ….

 7. freedom zegt:

 8. Anoniem zegt:

  psychopaat Draulans in de afspraak
  Er moet geen water meer uit de kraan komen en het moet bovendien duurder worden.
  prachtig toch die groene jongens

  • Anoniem zegt:

   terwijl de armoede toeneemt nog een green deal pushen.
   dat groene medeleven, die heerlijke utopie..

  • Greta zegt:

   Als het zo doorgaat zal het toch niet ver af zijn, dat voor diegenen die blind blijven voor de realiteit met betrekking waterpeil en dreigende tekorten, het op z’n minst gelimiteerd dient te worden en zeker boven die limieten duurder moet.

   • Greta zegt:

    Boeken – papier?
    Hoeveel liters water zouden er per jaar verbruikt worden om alle boeken te drukken en wat daar bespaard zou kunnen worden?

    Zou men ook in de afspraak i.p.v. steeds het papieren boek ,niet richting e-reading promoten, zeker als men jongeren hun geschreven werk laat aanprijzen?

   • Anoniem zegt:

    komaan zeg,
    de Belg verbruikt 100 liter water per dag beweert hij
    even gecheckt
    ik kwam op ongeveer 12 l uit met douchen, drinken, tanden poetsen etc
    wat wil die kerel? terug naar de tijd van Dickens en de ratten en ghetto’s?
    alsof we ons schuldig moeten voelen voor verbeterde hygiëne.
    meer en meer mensen onder de armoedegrens en wat wil die idioot?
    dat alles nog duurder wordt.
    alsof de rijken daar last van hebben.
    groenen haten het volk en projecteren alles op ‘moeder Gaia’.
    pure hoogmoed van snobistische ‘wereldverbeteraars’.

   • Greta zegt:

    Een douche is snel 20 liter en daar hoef je echt niet lang onder te staan en er zijn nog altijd mensen die een bad hebben reeds dubbel zoveel.
    Ik vang het koude water nu (meestal) op, alvorens je er onder kunt staan en dat is reeds 5l en douche ook niet elke dag, lavabo is mss inderdaad maar 1 à 2l.
    Wc doortrekken hoeveel keren per dag?
    5 of 10l? Per keer.
    Koken doe je niet zeker?
    Poetsen even min?
    Bloemen water geven of kat of hond?
    Handen wassen hoeveel keer meer nu sinds corona en een litertje is echt niet veel.
    Tuin sproeien
    Zwembaden, sauna’s , douches in sportcomplexen zit misschien in de 7000l om onze voeding tot bij ons te brengen en ander waterverbruik industrie?

   • Greta zegt:

    En misschien nog belangrijkste wasmachine per wasbeurt oude in 2011 80l nu 43l

   • Boomer zegt:

    Sorry maar ik heb al 30 jaar een geboorde put en nog nooit heb ik enig probleem ondervonden met niveau van grondwater, ook nu niet.
    Bovendien bestaat het aardoppervlak voor 85% uit water, dat verdampt en je moet het geeneens ontzilten om het drinkbaar te maken.
    Het enige echte probleem hier bij ons is de verharding van bodem waardoor water op vele plaatsen niet meer in de bodem dringt.
    Stop met alles vol te proppen met beton, laat natuur terug zijn plaats innemen en hou vooral op met massaal kindjes op de wereld te zetten want dat is gevaar nummer één voor onze aardkloot, niets anders.
    De paniekzaaierij over zowat alles en nog wat neemt huiverachtige proporties aan door al die opgeklopte media aandacht tegenwoordig.
    Van een mug maken ze een olifant maar verzwijgt men zedig dat de olifant al in de woonkamer staat.
    Vijftig jaar geleden werd er al gezegd, het is waar want het staat in de gazet.
    Die gazet van weleer is nu televisie geworden waar de debiele zever elke minuut van het scherm afdruipt.
    Debiele volksverlakkerij is het handelsmerk van de MSM en politiek volgt slaafs die stellingen uit schrik, voor electorale gevolgen en zuiver opportunisme, zeker bij Groen!
    Trieste boel

   • Anoniem zegt:

    @Greta
    ik zie dat u het eens bent met Draulans.
    U wil dus draconische maatregelen voor het ‘klootjesvolk’.
    Uw berekening klopt, althans voor mij, niet en worden we nu geacht ons individueel schuldig te voelen voor zwembaden of mensen met grote tuinen etc..?
    Ik weet niet hoeveel water u gebruikt bij het poetsen en dergelijke maar als je kort doucht en zoals ik, met een wasmachine per week toekomt blijft mijn berekening overeind en u mag er van mij nog 10 L bijdoen voor wanneer ik buikloop zou hebben.
    Hetgeen Boomer zegt klopt ook: Ik kan hier niet oplijsten van waar we, sinds ik de media volg, allemaal bang voor zouden moeten zijn.
    We hadden al 25 keer dood moeten zijn.
    Dus moeten we alles nog duurder maken zodat de mensen die nu naar het ocmw stappen uiteindelijk ook allemaal naar de voedselbanken moeten.
    De groenen zijn toch zo progressief.

   • Anoniem zegt:

    de gemiddelde Belg zou ook 45000 eur op zijn rekening hebben.
    als je mijn spaargeld met dat van Marc Coucke samentelt en dan deelt, ben ik miljardair.
    toch staat er maar 500 Eur op, hoe kan dat?
    de gemiddelde Belg…

   • Eric zegt:

    Waarom gewoon geen kranten en tijdschriften afschaffen, Greta? De aanmaak daarvan verbruikt -tig malen meer water dan die van boeken, en bovendien zijn kranten en tijdschriften de meest nefaste verspreiders van fake nieuws en al dan niet verdoken propaganda.

   • Greta zegt:

    Wat de kat betreft ben ik het met hem eens.
    Mijn focus niet zo zeer op die 100l , maar op de 7000l per persoon om voeding tot op je tafel te brengen.

    Boeren mogen geen water oppompen. Herinner dat hij op een lezing het over het verkeerde en verspillende sproeien had. De sproeiers die reeds met warme dagen van ’s morgens hoog en ver sproeien, dit niet eens de kans had de grond te bevochtigen, maar reeds grotendeels verdampt.
    Daar is dus vooral aandacht en verandering nodig qua materiaal en attitude. Die 7000l per persoon naar beneden kan om werk van te maken belangrijker.

    Hun grond luchtiger maken en andere om bij regenval water minder verloren gaat, maar als reserve kan aangelegd, worden voor drogere periodes.

   • Anoniem zegt:

    Wat u nu zegt is iets heel anders dan de culpabilisering van de kleine verbruiker.
    Met de kat was ik ook akkoord.
    Het gaat over de ‘geen water meer uit de kraan’ uitspraak en “alles moet duurder”.
    Net nu een recordaantal mensen nog nauwelijks rondkomen.
    Anyway, ander onderwerp..

   • aghasee zegt:

    Water tekort Greta?
    Mijn nieuwe dab-pomp heeft hier deze week duizenden liters water recht naar de riolering gepompt. Enkel maar omdat mijn put aan het verzanden was. Er is water genoeg zulle schat.
    Geloof toch al die paniekzaaierij niet.

  • freedom zegt:

   Rechten vd mens?
   Artikel 18
   Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst;dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door de praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van de geboden en voorschriften.

   Artikel 19
   Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en om door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven.

 9. Vanhoovels Paul zegt:

  Sorry maar ik ben bijna dood geweest en sindsdien volgens sommigen hier aanwezig een geweldige anti-democraat geworden. Dus normaal heb ik dus hier dus geen recht van spreken.
  Wat ik zo weinig mogelijk probeer te doen. Ik zeg wel “ik probeer”
  Want over water heb ik het hier reeds veelvuldig gehad. Nergens gemerkt dat er enige interesse was. Wat denk je nu zelf? Dat ik opnieuw ga zeuren? Nee hoor; bedankt voor de eer.
  Wat betreft Groen! heb ik ook al aan getoond door een paar voorbeelden dat de intenties van sommigen mogelijk goed zijn maar dat de resultaten van hetgeen de meerderheid onder hen vurig beoogden in het verleden grenzen aan stupiditeit. Volstaan een paar voorbeelden niet soms? Ik heb er nog vele anderen hoor. Moet ik soms beginnen over wolven en steenmarters?
  Heel de natuur ken ik op mijn duimpje. Wat olifanten; leeuwen, jachtluipaarden en de hele rampetamp van anderen grote beesten betreft toch. Dat is de natuur volgens onze TV-makers.
  En anoniem; één keer bijna dood zijn volstaat hoor om te beseffen hoe het voelt.
  Maar ik ben niet gehandicapt. Nee nee. Dat wordt je pas indien je de goede partijkaart hebt.
  Ik kan bijna niet meer stappen. Zit met een pacemaker voor hartproblematiek maar ben voor de rest uitzonderlijk kerngezond. Al vijftien jaar is dat zo. En de oorzaak is onze zogezegde democratie geweest.
  Nog vragen waarom ik anti-democratisch ben? Nee? Lul dan maar verder. We zijn weer goed bezig. En……probeer mij niet verder mee in het bad te trekken. Mijn mening kent ge nu.
  Hun democratie kunnen ze op een pamfletje schrijven en aan hun lul hangen. Die moet toch ook gelucht worden en gratis reclame is onbetaalbaar.

  • Anoniem zegt:

   rust in vrede

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Graag zelfs. Ik heb daar recht op. Terwijl jullie je afsloven om meningen te verkondigen is ons watergebrek te wijten aan drie factoren. Primo het dringt niet meer door in de bodem wegens teveel beton. Secundo bij regenval wordt alles afgevoerd vio rioleringen op te korte tijd. En krijgen ze op sommige lager gelegen plaatsen opeenhopingen van water en overstromingen.
    Tertio het regent te weinig. De drie oorzaken zijn dus gekend en zijn een gevolg van menselijke mismeestering en onkunde van de politieke klasse met toestemming van het plebs.
    Want iedereen met een gram hersenen weet dat maar niemand wil of durft het zeggen.
    En een groot deel is er al jarenlang te dom voor om het te weten. Terwijl in een gracht water zich niet alleen ophoopt maar de tijd krijgt om door te dringen in de bodem.
    En nu ga ik rusten in vrede. ik ben weer veel te slim zeker? Los het zelf op hoor mannekes. Boerenverstand ontbreekt bij velen.

   • agua zegt:

    ” het regent te weinig”
    een gevolg van menselijke mismeestering?

   • Christel zegt:

    Paul VH, idd. Mijn vader (ook een tachtiger 😉 ) maakt zich eveneens zorgen om de droogte. Vroeger waren er grachten langs de weiden. Hoeveel sappige anekdotes hij me niet vertelde over dorpsgenoten die na een avondje uit (vroeger kon je haast op elke straathoek een dorpscafé vinden) ’s morgens daar in die grachten lagen te slapen, omdat ze de weg terug naar huis niet meer vonden of domweg met hun fiets erin gesukkeld waren. Eentje was zelfs zijn trouwring kwijt omdat hij tijdens zo’n overn(gr)achting meende terug in zijn huiselijk bed te liggen, zijn ring ernaast legde. Of hadden ze schrik dat hun eega met een deegrol hen stond te wachten ;-D ? Anyway, ook ik ondervond wat het was in een gracht te lopen, toen een kalf ontsnapte en vertikte terug in de weide te kruipen. Mijn armen zaten vol rode bultjes en jeukten fel…want dat diertje stond doodleuk tussen de brandnetels. Nu hebben ze al die grachten dichtgemaakt om zogezegd bredere wegen te maken. Met alle gevolgen van dien.

 10. Vanhoovels Paul zegt:

  Vijgen na Pasen vent. Dat heb ik reeds diverse keren uitgelegd. Denk je nu dat ik het speciaal voor jou nog eens zal doen? Ik word niet betaald om U privaat les te geven.
  Ik ben met deze problematiek godverdomme al meer dan dertig jaar bezig. De dagbladen stonden er gewestelijk destijds vol van aangaande mijn visie. Denk je dat er een gediplomeerde de moeite heeft gedaan om mij eens grondig aan de tand te voelen? Om mijn visie uit te leggen en te staven met voorbeelden uit mijn streek. En nu kom jij onnozel doen? Ofwel praat ik met mensen die onderlegd zijn in de materie ofwel wordt er niet gepraat. En overwegende uw reactie weet ik dat ik alleszins dat praten geen zin heeft. Ge weet er de kloten van af. Anders stel je zulke vragen niet.
  Heel de wereld zit vol met voorbeelden van mismeestering op grote schaal. Zelfs deze weet je niet.
  Wat is dan uw bedoeling met dergelijke vraag te stellen? Weer een steriele discussie uitlokken?
  Pakt geen verf vent. Je bent aan het verkeerde adres. Met alle Chinezen maar niet met den deze!
  Begin met jezelf de vraag te stellen of bepaalde woestijnen er vroeger waren. Waarom ze er gekomen zijn. Da weet je hoe je A moet zeggen.

  • agua zegt:

   gemakkelijk he, vent.
   niet antwoorden en zeggen dat je geen privéles gaat geven.
   je bent rijp om bij de groenen te kandideren.
   die voorspellen ook al vijftig jaar het einde van de wereld, telkens binnen de vijf jaren en telkens om een andere reden.
   ik ben het met u eens dat discussie niet veel zin heeft.
   als ik zie hoe arrogant en ‘alwetend’ jij reageert op een weerlegging van een van je argumenten begrijp ik dat het hopeloos is.
   je wil zagen en absoluut gelijk hebben?
   mij goed, vent. roep dan in je ‘woestijn’, tegen jezelf.

   • hipster zegt:

    grappig dat Vanhaveloos iedereen vent noemt
    man of vrouw
    een echte democraat, die ouwe

   • Anoniem zegt:

    binnenkort mogen de hoerenkoten terug open
    goed nieuws P?

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Je hebt pech vent want je komt in een wereld terecht die tachtigjarigen hebben meegemaakt en die toevallig handelt over iets waar ik alwetend over ben. Ik geef je advies om ook eens het antwoord van Christel te lezen. Nog een tachtigjarige die zich al jaren zorgen maakt. Die het verleden durft vergelijken met wat zowel Groen! als de rotpolitiek ze ons gelaten hebben. En omdat ik er zoveel over weet haak ik af wanneer er iemand telkens opnieuw vragen stelt als ik er uitzonderlijk zelf nog op inga. Na er reeds zovele keren over geschreven te hebben. Wel ik ga een tipje van de sluier oplichten.
    Ik woonde destijds; en nu nog; in een achtergestelde streek. Als vooruitgang zag ik niet economie maar wel toerisme . Economie was iets voor Brussel en in mindere mate Antwerpen. En toeristische voor delen had die streek toen nog. Over Tessenderlo-chemie ga ik niet verder uitweiden. Die heeft jaren lang de hele streek vergiftigd en een heel dorp het leven gekost. Voor verdere info ter zake moet je uw vragen aan minister Beke stellen.
    Dus ik kende de streek als mijn broekzak.
    Ik wist hoeveel ijsvogels er leefden en ook bijna hoeveel leeuwerikken er omhoog klimden in het firmament. En nu gaan we verder. Ik hoop dat je niet in het slaap valt?
    Welnu hier komt het. De streek verdroogde zienderogen. Vergiftiging van de Demer was erg maar de rechttrekking en verwijdering van zijn meanders waren nog nefaster?
    Ik wist wat de rijkdom van de streek was en had er ook een visie over.
    Ik wist waar de weeraal; de grote modderkruiper dus; leefde.
    Ik wist ook de enige plaats waar de rivierdonderpad huisde; waar de Hongaarse hondsvis verbleef en alle soorten vetjes en kleiner ongedierte. Zo noemen jullie dat toch?
    Ik kende de kikkersoorten en vooral de groene kikker heb ik gekweekt en uitgezet met duizenden. Had er zelfs speciale kweekprogramma’s voor op een viertal tuinvijvers.
    Bijvoederen was geen probleem. Ik wist er alles van wat ze aten. Wel dat er in die tuinvijvers best geen libellelarven verbleven. Watersalamanders kweekte ik ook in soorten.
    Op tweehonderd meter van mijn woning bevond zich toen de grootste vindplaats in België van de vuursalamander. Ook diverse soorten padden kweekte ik. Mijn tuin zat er vol van.
    Zelfs mieren stonden op hun menu. Alle dagen leert men bij. Dus ik was specialist. Punt.
    En nu? Alles verdween. Alle voorstellen en plannen om er iets van te maken verdwenen insgelijks. Destijds was ik inderdaad een groene jongen. Tot er het plan ijsvogel werd opgestart. Pamfletten werden gedrukt. Kostprijs? Tien maandlonen van ondergetekende en…..er kwam niks van. En dan het orgelpunt. De groene jongens beweerden dat er in een der droge beddingen een bepaald waterplantje zou groeien. Het waterlepeltje.
    Dus weer een manier om mekaar tegen te werken. Dus we gingen zoeken achter dat plant je. Ik trapte in een hol van de muskusrat; brak bijna mijn been en schepte mijn bot vol water. Verstuiking. Bijna veertuin dagen dokter en kinesytherapie was het gevolg
    En toen was de maat vol. Het kon niet blijven duren. Er is bij Groen! ook een soort hiërarchie. Hoe hoger op de ladder zoveel te meer weet je automatisch.
    En dan heb je die vervelende betweters. Je gidst een wandeling en dan schep je een aantal waterdieren. En dan weet er ene in die groep beter over een libelle larve welke soort het betreft. Na een hevige discussie haal je dan wel je gelijk maar op den duur werd die vent nog bitsig. En toen heb ik besloten om er mee te kappen. En zou mij nu nog niet kunnen schelen mocht hij gelijk hebben.
    Goed. Heb ik nu lang genoeg gezeurd? Hoeveel slapen er nog niet?
    En binnen veertien dagen wordt ik mogelijk nog korter van stuk.
    Ik weet immers alles beter. Niks van! Het betreft mijn hobby van kindsaf.
    En dan vermoed ik nog steeds dat ik het beter weet.
    Maar begin niet over achterlijke wetteksten want daar weet ik absoluut minder van.
    Het enige wat mijn interesse opwekt is de vraag of er logica in zit en of ze rechtvaardig zijn. En dan moet ik niet veel meer onthouden.
    En nu beëindig ik dit overleg en samenspraak met het gevoel dat de zoveelste discussie over een libellelarve ging. En ik gids nochtans niet meer?

   • Anoniem zegt:

    lucht dat op, vent, een eitje leggen?

   • willem de zwijger zegt:

    ….

   • Marc zegt:

    Dat PIKKEN we niet, Willem ! 🙂

 11. Vanhoovels Paul zegt:

  Laat ons even minder zeveren. En bijvoorbeeld eens praten over scheikunde. Ik ben geen gediplomeerd scheikundige. Maar kan er mij iemand uitleggen wat redoxpotentiaal betekent?
  En waarom het belangrijk is? Als je toch wil zeveren weet ik onmiddellijk aan de hand van uw uitleg of het belangrijk kan zijn om een praatje op te starten. Of wat het belang is van calciumbicarbonaat in water. En wat de bufferende werking er van is en voor levende wezens in water.
  Nogmaals. Ik ben geen gediplomeerde scheikundige maar ik praat niet over scheikundige atomen maar wel over hun belang in de natuur. En als er geen stomme vragen worden gesteld van in den beginne zal ik proberen te antwoorden. En twee eitjes leggen zou nog meer opluchten maar ook dat is te moeilijk voor kippen. Dan verkiezen ze een groter ei met twee dooiers. Maar dat is normaliter ook een fiasco. Twee kiekens in wording in een schelp draait uit op niks.
  Teveel omhooggevallen kiekens in een te beperkte ruimte is een drama.
  En voor de rest mag er hier dus minder gezeverd worden. Het duurt nu reeds lang genoeg.
  Ik denk niet dat ik de enige ben die er zo over denkt. Alhoewel dat ook niet belangrijk is.
  Wel belangrijk is wat ik er zelf over denk. De rest kan mij gestolen worden. Toch als ze lastig beginnen te doen zonder echte redenen. Zelfs denken : “Na mij de zondvloed” brengt geen oplossing.

 12. Vanhoovels Paul zegt:

  Vergelijk de inhoud van mijn schrijven dd. 21/ 5 om 15:18uur met met een artikel uit de Streekkrant van 27/5 van Heist-Haacht-Aarschot. En oordeel zelf. Als de politiek met de pluimen kan gaan lopen; en de groen van t’zelfde; zullen ze niet wachten. Pover artikel in de Streekkrant trouwens.
  Maar je kunt er wel verder met de fiets rijden! De streek is gered want dat kun je nergens anders in België.

  • Anoniem zegt:

   ik zoek het onmiddellijk op!

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Dat kan ik je niet verbieden. Maar probeer me er niet in te betrekken nadien.
    Iedereen is groot genoeg om zelf conclusies te trekken.
    Voor mij volstaat het dat ik genoeg weet. De rest van België kan de pot op.
    Die het echt willen weten hebben zelfs genoeg stof om zelf conclusies te trekken.
    Ze moeten zelf wel een beetje nadenken.
    En om te eindigen heb ik al een tijdje vastgesteld dat mijn PC gehackt is. Ofwel het dagboek van Sanctorum zelf. Maar dat is mijn probleem niet. Eerstdaags wordt er een deskundige geraadpleegd. Benieuwd of hij Microsoft er kan uitsmijten.
    Ze werken op mijn zenuwen. En meer dan dat.

   • Anoniem zegt:

    vraag hem of hij Bill Gates kan “deleten”
    bon soir!

   • Anoniem zegt:

 13. Vanhoovels Paul zegt:

  Goed anoniem. Maar helpt het één sikkepit dat wij iets meer weten?
  We sleuren aan een bende chimps die nooit iets zullen weten of willen weten.
  Bill is niet voor niks naar Europa gekomen om achteraf contractueel zijn goesting te mogen doen.
  Een paar Paaseieren in het ronde gestrooid en onze PC’s werken op zijn commando.
  Heeft het nog zin om U te moeien met de inhoud van de beerput zie ze ervan maken?
  Den Bill wordt de nieuwe god van deze planeet. Hij beschikt over geld genoeg om al wat hier rondloopt met 2 gram hersens in de kop om te kopen. Daar is geen kruid tegen gewassen.
  Allemaal staan we in de rij aan te schuiven op 1,5 meter. En iedereen; zowel groen of geel en rood wordt automatisch blauw. Enige voorwaarde is om voldoende geld te verzamelen.
  Niemand zal zich nog vragen stellen over hetgeen waar bepaalde machthebbers mee bezig zijn.
  Mocht blijken dat er op Mars leefbare bubbels kunnen gebouwd worden dan krijgen we hier
  het Laatste Oordeel op onze kop. En krijgen we binnen 2000 jaar nieuw bezoek van Aliens
  die naar de kop van het Vrijheidsbeeld komen kijken die nog uit het zand steekt.
  En zich ook verblijden dat er toch nog een paar homo’s erectus rondlopen en onmiddellijk de paar homo’s sapiens afschieten als buitengewone jachttrofee. En de erectus gaan ze gebruiken als proefdier om nieuwe virussen uit te testen.

  • Anoniem zegt:

   een somber toekomstbeeld.
   ik kan er gedeeltelijk inkomen maar toch..
   als er genoeg mensen wakker worden en zich verzetten hebben we nog een kans.
   op verschillende plaatsen in de wereld gebeurt dat al en hier lopen we uiteraard weer achter…een waterkans dus..al regent het niet genoeg…

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik snap sommige mensen totaal niet. Ze sloven zich uit om een opperwezen te aanbidden.
    Wat verwachten ze van dat wezen? Dat het onrechtvaardig zal zijn?
    Als het mocht bestaan heb ik een vloek uitgesproken en gevraagd dat geen van hen die betrokken geweest zijn om mede mijn ziekte te veroorzaken nooit in de zogezegde hemel zullen komen. Ik stel mijn veto. Dus ofwel is hun gedrag een vettige comedie ofwel zijn het onmensen en huichelaars.
    En voor de rest trek ik mij die afgoderij niet aan. Ik wik en weeg hun daden en van sommigen denk ik dat ze niet waard zijn om te leven. Uit die straffeloosheid besluit ik dat er geen opperwezen bestaat.
    Van ongelovigen verwacht ik niet veel. Ik vind hun smeerlapperij normaal.
    Maar van gelovigen vind ik het er ver over. Worden ze dat zelf niet beu om met hun eigen kloten te spelen? Hebben ze wel alle vijf? Hun daden zijn tegensprekelijk met hetgeen ze propaganderen . En als einde is misschien mijn vloek niet veel waard maar ik hoop dat ze er aan denken als ze hun kopke leggen.
    Wiens zonden gij vergeeft die zijn……..
    Lege woorden. Valse woorden ook. Afspraak in de hel. Ik ga mee! Graag zelfs.

   • Anoniem zegt:

    Als je niet in god gelooft, geloof je, zoals John Lennon, niet in hemel of hel.
    Wanneer je wel gelovig bent, kan je god moeilijk verwijten dat wij onze vrije wil misbruiken
    Ik heb de antwoorden ook niet maar je ziet zelf waar een puur ‘wetenschappelijk’, technocratisch wereldbeeld ons brengt.
    De absolutie en wees-ongerustjes van de virologen.makken mensen zot.
    De witte jassen spuiten je met plezier een vroege dood in.
    De hel en de dood van god of dat hij nooit heeft bestaan?
    Dat valt nog te bezien maar mensen als Bill Gates mogen daar van mij gerust naartoe, die hel.

   • Anoniem zegt:

    maken

Reacties zijn gesloten.