►Groene jongens, lieve meisjes en foute poezen

Lee_rabies_Michel

Een van de drie is er teveel vrees ik

affiche_wassenIn mijn kindertijd gold de regel: elke dag een andere onderbroek en dikwijls handen wassen. Toen kon je nog dood gaan aan mazelen, deed onze moeder een stevige scheut javel in de poetsemmer, en sprak men ongegeneerd over ongedierte. Het trottoir werd aangepakt met stevige herbicide en er werden grootse vaccinatiecampagnes opgezet, tegen polio, mazelen, kinkhoest etc. De natuur kon lief zijn maar ook ongenadig, beseften we, en de wetenschap moet ons redden van de ondergang. In 1969 zetten de Amerikanen de eerste mens op de maan neer.

Toen kwamen de groenen, bij ons Pater Versteylen met Agalev. In zijn brouwerij te Viersel mocht je bloot rondlopen, het liefst alleen planten eten, veel zingen en tussendoor groepsseks bedrijven. De natuur als één groot harmonisch geheel, waarvan de mens deel uitmaakt.

Ik herinner me dat toen ook het idee ontstond dat té dikwijls je handen wassen helemaal niet goed is voor de gezondheid. Een beetje vuil zijn was ok, en kinderen mochten/moesten op de grond spelen ten einde met al die bacteriën een soort van modus vivendi te ontwikkelen.

De groene beweging was meteen ook tegen onkruidverdelgers, niet alleen vanwege de schadelijke nevenwerking maar gewoon omdat zelfs een ordinaire pisbloem een stuk natuur is en respect verdient. Weg die korte gazon, een tuin vol veldbloemen -vroeger onkruid genoemd- werd zelfs door de groendienst van de gemeente gepromoot.

Toen kwam Aids en was hygiëne weer een punt: met dat HIV-virus viel niet overeen te komen, het hielp niet om een beetje onveilige seks te hebben zodat we er konden aan gewoon worden. Het werd dus opnieuw vechten tegen de beestjes, tegen de natuur, op leven en dood. Tot op vandaag is er noch een vaccin, noch een echt geneesmiddel tegen Aids. Gelukkig kan je het maar krijgen door in het rond te stoeien zonder bescherming en dan nog vooral op de Griekse wijze. Brave mensen bleven er van gespaard.

Knipperlichten

Weyts

Ben Weyts: gedoogbeleid tegen gevaarlijke virussen uit diervriendelijkheid?

Met corona echter is het idyllische bloemetjes/bijtjes-verhaal helemaal afgelopen. De groenen moeten zich bezinnen over de plaats van mens binnen/tegenover de natuur. Dat virus laat nog veel minder met zich lachen, immuniteitsopbouw blijkt een utopie, en het is zelfs de vraag of er überhaupt ooit een echt vaccin komt.

Dus geen geknuffel en gekus met heel de aardbol. We moeten nu flink zijn, (weer) onze handen wassen, anderhalve meter afstand bewaren, met een mondmasker naar de supermarkt gaan en -belangrijk!- onze contacten met zorg kiezen. Als dierenliefhebber zal ik de knop moeten omdraaien, en ik raad Ben Weyts aan om dat ook te doen. Ik heb twee katten die ik dolgraag eens vastpakte, –honi soit qui mal y pense-, tot ik besefte dat die elke dag heel de straat afdweilen en zich door Jan en alleman laten bepotelen. Sindsdien is de liefde zwaar bekoeld.

Het handvol Gaia-betogers aan het Antwerpse gerechtshof krijgt de prijs voor de belachelijkste actie van de eeuw

Wat ons naadloos bij de sympathieke Selena en haar illegaal geïmporteerde Peruviaanse poes brengt. Gevaar voor hondsdolheid, dus volgens de regels spuitje geven, zegt het federaal agentschap FAVV. Waarna Vlaams dierenwelzijnsminister Ben Weyts een overheidsadvocaat inschakelt om katje Lee van de euthanasie te redden. Een petitie gaat rond: Red Lee. Natalia, Joyce De Troch en Koen Crucke doen mee, dat zegt al genoeg eigenlijk. Bizar in een land waar ondertussen 9000 mensen in een paar maanden tijd aan een virale infectie zijn gestorven.. Hondsdolheid (rabiës) is een extreem besmettelijke fatale ziekte die van dier op mens overgaat en waartegen geen geneesmiddel bestaat. Het virus trekt wat op zijn coronabroer, het is alleen wat langwerpiger (zie foto boven).

Om maar te zeggen: het handvol Gaia-betogers aan het Antwerpse gerechtshof krijgt de prijs voor de belachelijkste actie van de eeuw. Sinds covid-19 moeten we namelijk weer goed nadenken en kiezen, en kunnen we niet én groene jongens én lieve meisjes én foute poezen gelukkig maken.

Voor de geitenwollensokkensector is dat een slechte zaak. Onze relatie met de natuur -én met de medemens- is er opnieuw een van knipperlichten en grote argwaan: er sluipt een beest rond, per slot van rekening ook maar iets dat wil leven en zich vermenigvuldigen, en dat moet gestopt worden, tenzij het ons uitroeit. Snijden om de zaak een beetje onder controle te houden, en beseffen dat niet met alles vreedzaam te coëxisteren valt. U ziet een verband met cultuurspanningen, het grenzenbeleid en geïmporteerde religies? Dat laat ik dan helemaal voor uw rekening. Nog een prettige dag verder.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

144 reacties op ►Groene jongens, lieve meisjes en foute poezen

 1. kattenvriend jan zegt:

  Red Katje Lee!!!

 2. Yvo G zegt:

  Waar is katje Lee ? Wie het weet mag het zeggen !

 3. Boomer zegt:

  Wat een heisa alom voor een katje, waar het ook vandaan komt.
  Voor zover ik weet moet een dier onderzocht worden en/of in quarantaine, da’s overal de regel.
  Maar tegenwoordig is gewoon doen blijkbaar een onmogelijke zaak voor velen, alles wordt disproportioneel opgeblazen tot hysterische omvang.
  Vraag is, wie spint er weerom garen bij dit indianenverhaal.
  Profileringsdrang van FAVV, Gaia, politiek en de MSM om het allemaal op te kloppen.
  Blijkbaar zijn er nogal wat nutteloze postjes in dit land als die zich allemaal kunnen bekommeren om een katje.

  • Anoniem zegt:

   straatkatje Weyts wil procentje afsnoepen
   die olijkerd is altijd op campagne
   de nv-a is toch zo’n warme partij
   tenzij je arm bent met kinderwens
   dan kan je nog altijd een katje nemen, na je pil

   • Yvo G zegt:

    Dàt noem ik nu eens pure poëzie,
    Pure Politieke Poëzie.
    Meer van dat!

   • Anoniem zegt:

    Ward De Bever
    blinkt uit in Latijns gezever
    wat minder in beleid
    hetgeen de Vlaming dan weer spijt
    naar het parlement stuurt hij zijn kat
    vanop het schoon verdiep, het stad
    overschouwt hij multicul
    die arrogante snul
    waar de schapen blaten
    zal beuzelarij niet baten
    stuur hem naar zijn kot
    en doe de deur op slot

  • Pi zegt:

   Allé gij….lockdown…geen vliegverkeer. Hoe is die van ginder hier geraakt? Al zwemmend boven op die kat of op Lee? Ho neen natuurlijk andersom de kleine kat op de grote kat Lee was de roeier van het roeibootje en waar de rode?

   “Life of Pi”

   Zal wel zijn dat ze die heeft kunnen binnen smokkelen.
   Praktijklessen ok, Me alle Chinezen mo ni met den deze. Zijn der ginder wel katten?
   Ocharme, nu hebben ginder die anaconda’s en die jaguars niks meer te eten, moeten die niet gered worden wat nu?

   Die kunnen die Peruanen toch opeten daar is meer vlees aan dan aan die kat, weeral minder mensen op de wereld Draulans & Michel de vampieren van de overbevolking.

   Aan de triage Italiaanse toestanden, wie gaan we aan de beademing leggen studentes verpleegkunde?
   Katje Lee, katje Lee ….
   Komt Yang met zijn lama en spuwt op alleman, incluis de studentes.
   En wie nu?

   Geef ze aan die wolvin voor haar welpjes, liever alvast dan dat Galloway rund dat ze gedood hebben in Someren. Da’s pas voedselverspilling. Die kat krijgen die waarschijnlijk wel binnen. Een paar wolven ok, maar zo moeten ze niet beginnen of we sturen al die katten naar ginder, waar zit die wolvin?

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Wa zeit em? Weer een moeilijke vent se. Die moet zelfs geen Hottentots praten om te beseffen dat hij tegen de wiek van een windmolen gelopen is.
    Maar kom. We zijn goed bezig. Wie is de volgende? De tweede Pi? Dan wordt het heer weer Pi pi?

  • Pi zegt:

   In quarantaine en zij niet? Peru ligt wel naast Equador waar de corona doden dagenlang op straat liggen, zonder hulp, zonder afhaling.

 4. topportunistje zegt:

  ook ooit een poesje van de straat binnen ‘gepakt’.
  nooit meer, nog altijd spijt van.
  ze werd vals en krabde erop los.
  mijn rug zag er niet uit.

 5. Q17forFlanders zegt:

  all roads lead to Obama, gitmo in sight!
  wwg1wga

 6. Eric zegt:

  Waar Sanctorum de idee vandaan heeft dat corona iets met natuur te maken heeft is me een raadsel. Dat het een artificieel, door mensen geconstrueerd virus is staat ondertussen als een paal boven water. En wat het belang van een sterke immuniteit betreft: ook dat is een zekerheid. Mensen met een zwakke immuniteit, een te laag zink-en seleniumgehalte en met andere tekenen van een zwakke gezondheid (rooklongen, zwaarlijvigheid) zijn vogels voor de coronakat. En dat roofdier is iets minder lief dan het katje Lee waarover zoveel heisa is ontstaan, een heisa ter afleiding van de aandacht van de domoren, in Vlaanderenland en masse aanwezig.

  • Anoniem zegt:

   idd. diepe zucht

  • willy zegt:

   Er zijn nog van die groene pissers o.a Draulans die het een “teken” van de natuur noemen , verkeerd natuurlijk Het VAVV wil zich ook profileren , ze zijn er eens op tijd bij ; in vorige schandalen , waren de koeien , varkens en kippen al lang opgevreten voor ze iets door hadden .Die woordvoerder beweerde dat er in België geen quarantaine mogelijk is volgens de normen , dat zou ik wel eens van nader willen weten. Het gaia heeft ook hier de bal mis geslagen , alle zwerfkatten moeten gesteriliseerd worden om dat er anders te veel zouden zijn , maar tegen het gevaar op een zeker dodelijke ziekte voeren ze een theaterstukje op
   Men kan die poes in een quarantaine zetten en daarna vaccineren tegen rabies , het probleem is weer men weet niet hoe en hoelang , eens over de grenzen kijken ,daar weten ze het wel

  • Boomer zegt:

   Moesten mensen al eens wat gezonder gaan leven en ophouden met alle troep van fastfood en chemisch behandelde voeding te verorberen dan waren ze wellicht al wat resistenter tegen virussen.
   Maar wat mij het meest tegen de borst stoot is tegenwoordig overal verboden dit, verboden dat maar geen kat die reageert wanneer steeds duidelijker wordt dat dit een door mensenhanden en zieke geesten ontwikkeld virus is.
   Bovendien wisten onze politici veel meer dan ze willen toegeven, ik zie anders geen reden waarom ze zichzelf onmiddellijk voor vijf maanden in vet betaalde quarantaine hebben gezet. Parlementair reces noemen ze dat dan. Typisch voor zakkenvullers.
   Maar blijkbaar zijn mensen rijp voor een dictatuur als ik zie hoe braafjes en gewillig ze bang gemaakt worden en onwetend door het leven willen gaan.
   Dat leven wordt nooit meer zoals het was, zoveel wordt met de dag duidelijker.
   Adieu aan de democratie zal ik dan maar besluiten.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Echt goede conclusie in uw laatste zin.
    Opgepast wel. Want straks beginnen ze weer te zeuren over Beethoven.
    En kapot gaan van de schrik omdat ze niet “en masse” naar zijn muziek durven gaan luisteren. Blode Jan is geen dode Jan.
    Meteen beseffen we dat we arm zijn. Te weinig cultuur.
    De natuur is harder. En de politiek ook en ook geniepiger. Smerig allebei dus.
    Maar we weigeren om er over na te denken. Dan bestaat het probleem dus niet.
    Dat er momenteel meer is dan één virus in Europa is een leugen.
    Ik ga er niet verder op reageren. Tegen domheid is maar één reactie mogelijk.
    Zelf reageren met domheid. Want tegen domheid bestaan trouwens geen middel.
    Maar bij het leger hadden ze er wel een pil tegen.
    Veertien dagen op de WC en je had geen tijd meer om dom te zijn.

   • Anoniem zegt:

    ik ben het met jullie eens maar vraag me af
    zelfs als je je bewust bent van de toenemende dictatuur, wat kan je eraan doen?
    protesteren zal niet veel helpen
    elke beweging levert nu 250 eur boete op en social distancing breekt normale interactie.

  • Yvo G zegt:

   Virussen zijn er altijd geweest, het is een levensvorm zoals alle andere; er is reeds geopperd dat ze zelfs in de ruimte kunnen overleven. De gelijkenis in kleding tussen constructeurs van satellieten en laboratoriumwerkers ivm virussen, -en in bescheidener mate ook gezondheidswerkers- is opvallend. De menselijke hersenen zijn op dit ogenblik in die mate verder ontwikkeld, dat er inzicht is in de werkelijke aard van de ‘gesel gods’ die de mensheid altijd decimeerde, en waartegen de politiekers van toen het gebed aanprezen.
   Ik ontken niet dat het een artificieel, door mensen geconstrueerd virus kàn zijn, maar dat moet nog altijd bewezen worden, het is niet zo omdat Trump trompettert dat het een aanval van de Chinezen is om de aandacht van zijn eigen klunzigheid af te leiden, dat het bewijs geleverd is. En al zou het zo zijn, (???) dan hebben ze zichzelf toch lelijk in de voet geschoten. Het zou kunnen dat er later in de 21ste eeuw wordt teruggekeken op het huidige gestuntel, omdat men dan verder ontwikkeld is, en meer inzicht heeft verworven in deze materie. De politiek heeft uiteindelijk toch ook een “voortschrijdend inzicht” om zijn gekluns goed te praten. Maar dat ontwikkelen zal niet meer in België zijn, ooit wereldberoemd om zijn degelijk onderwijs: Overal waar de politiek langskomt, is het geld weg en blijft de ravage achter. Kijk maar naar wat er van dat onderwijs nog overschiet. Of de gezondheidszorg, of -ja waar eigenlijk niet,- behalve de ongeremde uitbreiding van het roverheidswanbeheer. We zijn dik gesjareld met dit onland.

   • Boomer zegt:

    Wanneer een Nobelprijs geneeskunde onomwonden stelt dat Covid een gemanipuleerd virus is dat uit een labo komt dan ben ik geneigd om die man te geloven, alleszins meer dan ik onze opgevoerde experten geloof.
    Het beruchte labo in Wuhan is een P4 labo door Frankrijk verkocht, dat wil zeggen top technisch de hoogste klasse voor manipulatie van virologie.
    De beveiliging van dit labo was absoluut ondermaats en de afgesproken controle door Franse wetenschappers onbestaand wat een verkeerde manipulatie niet uitsluit.
    Als alles zo onschuldig is als China beweert, waarom dan direct die extreme maatregelen?
    Waarom raakte de hele wereld besmet en geen enkele andere Chinese stad?
    Waarom wordt er zo geheimzinnig gedaan rond de invloed van China in de WHO?
    Kortom veel teveel onbeantwoorde vragen om te durven stellen dat dit een complottheorie is zoals de MSM blijven volhouden.
    Maar ondertussen floreert de internethandel met brol uit China naar ongekende hoogtes en geen mens die er vragen bij stelt.
    Doch één ding weet ik nu al vast en zeker: de waarheid gaan we nooit kennen, daar hangt immers een veel te zware schadeclaim aan.
    Wij zullen er een heel zware prijs voor betalen, ook dat is zeker.

   • jozef zegt:

    Ik denk dat het toch erg voorbarig is om laboratoria in China verantwoordelijk te stellen voor het manipuleren van virussen als oorlogswapen. De geschiedenis verteld iets anders en als je die kent ben je toch eerder geneigd de Amerikanen als kampioen van de biologische wapenontwikkelingen te bestempelen. In hun labo in Maryland Orchitec (Brits bedrijf) wordt sinds jaar en dag onderzoek gedaan naar biowapens waarbij insecten en virussen genetisch worden gemanipuleerd. Enkel weken voor de uitbraak van covid-19 moest het bedrijf sluiten wegens veiligheidsredenen. Het bedrijf wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates stichting. In 2015 liet het bedrijf miljoenen “Frankenstein” muggen vrij in de natuur. Genetisch gemanipuleerde muggen die verantwoordelijk waren voor het Zika-virus en we zullen maar zwijgen hoe de gebieden van de Indianen werden toegeëigend door gratis dekens uit te delen die geïnfecteerd waren met het pokken-virus.

   • Anoniem zegt:

    communist?

 7. hipster zegt:

  binnenkort verplicht
  de nieuwste maskers

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Proficiat! Is dat alles waarvoor je komt? Reclame maken?
   Je stijgt in mijn achting. Nog iets toe te voegen?

   • Yvo G zegt:

    Ik denk niet dat uw tutor en moderator anoniem hier iets aan toe te voegen heeft Paul.
    Het is foei fout! Ik versta dan wel geen engels, maar ik ga voort op uw oordeel, dat ik heel betrouwbaar en correct acht.

   • hipster zegt:

    denk dat jullie de ironie niet snappen dus maak u maar druk

  • Yvo G zegt:

   Toch wel hoor, zo op het zicht toch… ’t is maar dat Paul graag gelijk krijgt. En daar heb ik hopen van om weg te geven.

   • Anoniem zegt:

    slecht voor de bloeddruk al die opwinding

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Je kotst dit dagboek vol en achteraf kom je zeggen dat het ironie is.
    En al de rest van internet was dus ook ironie zeker?
    Zijn wij toch stomme kloten slipster dat we jouw ironie weer niet begrepen hebben.
    Met uw instelling kan iedere vent zijn broek laten zakken en achteraf komen vertellen dat het ironisch bedoeld was en tot staving verwijzen naar zijn ondermaatse piemel.
    Ik leer hier verdomd nog alle dagen trucs van de foor bij.
    Wie doet beter?

  • hipster zegt:

   Paul, ben jij zo achterlijk of doe je alsof?
   De enige die deze blog volkotst ben jij.
   Als je niet snapt dat dit filmpje er ver over is kan ik je niet helpen.

 8. Yvo G zegt:

  P.S.: En dit is niet om te lachen. Dat doe ik wel als ik naar van beetwortel luister. (wat een flauwe mop, enz.)

 9. Peter zegt:

  Immuniteit is geen illusie. De Zweden zitten al aan 20%.
  Steek die kat drie maanden eenzaam in een kot en gooi er van ver af en toe wat eten en drinken in, op kosten van de studente die daarna met een valse kat opgescheept zit. Toch liever een spuitje voor de poes? Gaia valt onder de noemer naïeve idioten.
  Trouwens niet meer knuffelen? Zullen we het eens over de CCP hebben? De Chinese Communistische Partij ja. Dat is nu de derde keer dat ze dit doen. Eerst SARS, alles onder de mat vegen en pas als er bij de buren een geheimzinnige nieuwe longziekte opduikt toegeven dat er een probleem is dat dan met internationale hulp opgelost werd. Daarna MERS, idem, pas als het via de kamelenhandel (gaat even veel geld in om als in raspaarden) opduikt in de meer open maatschappijen in het Midden-Oosten als de Emiraten, Oman, Koeweit, Jordanië, kwam het uit dat er alweer een Chinese ziekte rondging. Daarna krijgen ze een superveilig labo in Wuhan met steun van Amerika en de WHO om te bestuderen wat er aan de hand is, presteren ze het daar om Chinese brolgewijs afval buiten te zetten voor de vuilkar in plaats van het ter vernietiging naar een verbrandingsoven te brengen. Zeg niet dat het nepnieuws is want toen de regering Bush in 2003 uit haar nek stond te kletsen kreeg ze de halve wereld over zich heen inclusief staatshoofden en regeringsleiders van zelfs kleine landjes omdat iedereen wist dat er gelogen werd. Nu is de stilte oorverdovend, op enkele journalistjes, viroloogjes en de Chinese handlangers bij de WHO na zwijgt iedereen omdat het waar is. Zitten ze daar weer met een vieze ziekte, vegen ze dat weer onder de mat en als er dan een Chinese doctor op het internet alarm slaat steken ze die mens eerst een maand in het gevang! Ontkenning. Nee, de Chinees is niet overgevoelig voor gezichtsverlies, dit is omdat in een dictatuur alles rozengeur en maneschijn moet zijn, niks mag de harmonie van de goed nieuws show verstoren, slecht nieuws mag alleen uit het buitenland komen. Verdonkeremanen. Geheimdoenerij. Alles voor “De Partij”, er wordt zo goed voor de mensen gezorgd in dit paradijs. De hel, ja! En deze keer lappen ze (“ze” is de volksrepubliek China) dit voor de hele wereld. Niet alleen gedaan met knuffelen en kussen, maar ook een onoverzienbare schade die alleen in België nu al 30 miljard Euro bedraagt en voor de economie weer op gang is zouden we al aan 50 miljard zitten, de Amerikanen zitten nu al aan 2200 miljard dollar. 1929 is er klein bier bij. Net zoals de onmogelijke bedragen die Duitsland volgens het verdrag van Versailles aan de geallieerden moest betalen in het niets vallen vergeleken bij wat de Chinese volksrepubliek aan de wereld verschuldigd is. En dan hebben we het nog niet over de menselijke schade. Er dreigen nu al enkele honderden miljoenen mensen van honger om te komen als gevolg van de noodzakelijke maatregelen en het stilvallen van de economie wereldwijd. Alstublieft boycot China. Totaal embargo. Geen zaken meer mee doen. En verplicht de markt – liberale landverraders die hun geld liever naar communistisch China brachten dan het ergens in de vrijere wereld te investeren om dat kapitaal daar weer weg te halen. Failliet China. En neem alle Chinese tegoeden wereldwijd in beslag. Sla alle Chinese eigendommen aan, van alle Chinese bedrijven in ons land en stuur de aanwezige volksrepubliek onderdanen als persona non grata terug naar hun armoezaaiersparadijs. Europa wordt helaas nog niet wakker zoals Amerika. Die gaan weg uit China. En gelijk hebben ze. Gedaan goedkope Chinese brol. Iedere keer dat ik een wegwerpmondmasker op straat zie liggen denk ik “weer een Chinees zijn gezicht verloren” en trap erop. Ik ben kwaad ja, nog geen klein beetje kwaad, even kwaad als mijn voorouders twee generaties geleden kwaad waren op de moffen. Een woede die pas kan overgaan als de CCP van de macht verdreven is en de meer dan dertig volkeren die gevangen zitten in de volksrepubliek China onder de knoet van de communistische Han bevrijd werden. Dan pas. Nu zitten we eerst met het probleem van al die doodsbange mensen in ons eigen land die nog veel banger gaan worden als ze zien hoe wij, de boze mensen, onze vrijheden en rechten terugnemen. Want er komt geen nieuwe lockdown. En de huidige exit gaat veel sneller dan aangekondigd. Deze zomer is het voorbij. Punt uit. Als de overheid mij nog wil motiveren dan moet België samen met Amerika en andere vrije landen communistisch China aanpakken.
  Al dat gedoe over een kitten. Facebook zeker?

  • Anoniem zegt:

   wij, het volk ,moeten de boel overnemen en tirannen naar huis sturen.

   • Yvo G zegt:

    “wij, het volk ,moeten de boel overnemen en tirannen naar huis sturen.” Akkoord!
    Voordat we verder gaan, WELK volk? Engelsen, Fransen, Duitsers, Nederlanders, dat zijn volkeren. Belgen bestaan niet. Dus dan maar terug naar de klassenstrijd van Marckx? Maar dan heb je vlaamse, waalse, katholieke, liberale, socialistische, reactionaire, communistische, en de vogelpikbelangen, en dat rolt allemaal afgunstig en elkaar bestelend en bevechtend door en over elkaar, hier in dit onland. Begin er maar aan….
    Wel ben ik niet akkoord met “en tirannen naar huis sturen” Dan kunnen ze terug komen. Dus, hou ze hier, maar wel geneutraliseerd, als je de suggestie begrijpt.

   • Eric zegt:

    Marckx? Is dat een fusie van Karl Marx, Kris Merckx en Marc van Ranst? Gevaarlijke cocktail, moet ik zeggen.

   • Anoniem zegt:

    Marc Van Bengels; zijn kompaan

   • Benny zegt:

    oorlog tegen het volk

  • Boomer zegt:

   Helemaal met je eens Peter, echter kleine correctie wat dat labo betreft.
   Het zijn niet de Amerikanen die dat labo hebben verkocht, maar wel Frankrijk.
   De afspraak was dat er permanent 50 Franse wetenschappers zouden werken, ze zijn er nooit geweest.
   De Amerikanen hebben aan de alarmbel getrokken wat de beveiliging betrof, die was ondermaats en zelfs ronduit onvoldoende voor een labo van dat niveau.
   Zegt veel over de smeerlapperij die daar allemaal gekweekt werd.
   En ja, ik ben ook heel kwaad omdat men ons regelrecht voor de gek houdt met al de verhaaltjes van de opvoerde experten en de rest afdoet als complottheorie.

  • Yvo G zegt:

   “Gedaan goedkope Chinese brol”
   Als ze, volgens u, het virus hebben geschapen, dan is dat allesbehalve brol, maar wel zeer degelijk en onverwoestbaar. En bovendien gratis!
   Het kan natuurlijk wel het enige zijn dat geen brol is.

 10. Christel zegt:

  ‘Euthanasia” is an excellent and comforting word! I am grateful to whoever invented it. Come freely, go safely and leave something of the happiness you bring.’
  Quote uit Dracula- Bram Stoker *sarcasm*
  Wat Gaia betreft: de overheid voerde door het toedoen van Gaia de verplichte sterilisatie van katten in om de overpopulatie tegen te gaan. En nu gaan protesteren dat een illegaal geïmporteerd katje een spuitje moet krijgen om dit land rabiësvrij te houden, is dan ook ronduit ridicuul en hypocriet. De asielen bulken nochtans van beestjes met een hoge aaibaarheidsfactor. Waarom dan niet eentje uit het asiel halen?
  Dat die studente de alternatieve voorstellen van het FAVV om het diertje ginder te vaccineren, het voor drie maanden (wachttijd) in Peru te laten en pas dan naar hier te laten brengen naast zich neerlegde en het katje nu moet inslapen, heeft ze geheel aan zichzelf te danken. Ze wist drommels goed dat ze in de fout ging en als miss Belgium finaliste alsnog handig gebruik maakte van de media om keet te schoppen. ‘Lieve’ meisjes? My ass.

  • Yvo G zegt:

   Is het weer van: ‘Ik ken Jan Jambon’ ?

   • Anoniem zegt:

    Olijk manneke Weyts eerder

   • Christel zegt:

    Nope. Weyts, notabene de partijgenoot van Jambon, wil een overheidsadvocaat inschakelen om het pluizig diertje te redden van euthanasie of terug naar Peru laten vliegen. Op onze kosten. Hij zou beter zijn gezond verstand gebruiken in plaats van zich laten meeslepen in de emo-tsunami. Hebben we nog niet genoeg aan de covid-19 epidemie en diens gevolgen? Wat als je (klein)dochter zo’n snoezig maar met rabiës besmet poesje ging aaien? Zou men niet anders reageren moest het om zo’n vleermuis of schubdier uit Wuhan zijn? Zelfs Steven van Gucht, dierenarts van opleiding en expert inzake hondsdolheid, geeft FAVV gelijk en zegt ook dat rabiës het meest dodelijke virus is. En nogmaals, dat wicht van Selena was reeds op de hoogte gebracht door het FAVV, toen ze om diens toestemming vroeg om haar katje naar België mee te nemen. Een echte dierenliefhebber zou niet zo’n risico genomen hebben om dan de kat de dood in te sturen of andere dieren (en mensen) in gevaar te brengen.
    https://www.hln.be/in-de-buurt/stabroek/van-gucht-geeft-favv-over-de-hele-lijn-gelijk-rond-kater-lee-rabies-is-het-meest-dodelijke-virus~a089e89e/

   • Anoniem zegt:

    irrationele sentimentele nonsens over een kat terwijl we met huisarrest zitten.
    afgrijselijk.

 11. Conrad Stirling zegt:

  Kater Lee kan aan de hele zaak alles niets doen, is er zich niet eens van bewust en is dus onschuldig. Quarantaine volstaat. Lieve Selena, gekke Weyts en de zoöfiel van Gaia zouden echter beter moeten weten. Geef het spuitje dus maar aan hen.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Groen! in België! Ik weet daar staaltjes van te vertellen.
   De ontsnapte muskus ratten plaag van destijds. Een heel natuurgebied naar de kloten.
   En maar rattenvangers betalen! Die lieten echter alle jaren er voldoende zitten voor hun fokprogramma van het jaar daarop volgend. Verzekerde tewerkstelling dus. Ik dacht dat het welletjes was geweest. Een paar tientallen kilo afgedankte appelen in mijn vijver en hun pijpen waar reeën er niet aan konden en de hele omgeving zat zonder waterkonijnen.
   Aalscholvers waren ook zoiets. Op het IJsselmeer in Nederland zaten er tachtig duizend tot de beroepsvissers begonnen te klagen dat er geen aal meer was. Nederland startte een afschotplan. Alarm in gans België. Handen af van de aalscholver! Want dat overtal kwam naar hier. Beschermd kweek programma.
   Europa heeft zes soorten aalscholvers. Vijf soorten beschermd maar juist die overtallige soort beschermden wij. Tot ook hier alles wat onder water leefde totaal opgevreten was.
   Toen verhuisden onze aalscholvers naar Frankrijk en daar werden ze afgeknald.
   In België weten ze alles beter. Oei; die lieve vogeltjes toch. Niks lieve vogeltjes!
   Stemmen ronselen wel. Daar draaide het rond. Er zaten hier gestoorden die graag brakwatervogels zag en op de binnenwateren
   Ik zie terug mijn tuin platgelopen door niet steriele jonge katten.
   Een nieuwe plaag dus. Wie houdt er nu niet van een lieve poes?
   Veertien dagen toch. Tot het nieuwe er vanaf is. Het is toch tijdelijk prachtig speelgoed voor de kleintjes. Steek er geen poot naar uit of je hebt last van de hele buurt.
   Maar mijn tuin is wel een stinkende getuige van hetgeen ze presteren.
   En bij nacht komen ze aan mijn slaapkamer kwelen als nachtigalen.
   Van honger!
   Dat is de mens dus. De ellende is voor iemand anders. Maar verantwoordelijkheid nemen hoort er niet bij. En wat denken jullie dat ik ga doen?
   Los het zelf eens op bedplassers. Mijn probleem niet hoor.

   • Anoniem zegt:

    De neus, moet die licht- of donkerpaars? De rest is blauw uiteraard.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Los het zelf eens op “slip ster”. Geef eens een antwoord met uw mening?
    Hoe oud ben je? Kijk je nog naar kleurboeken? Feitelijk is dat Johan zijn schuld dat er hier in zijn dagboek meer en meer gezeverd wordt. Als je mag komen naamloos feesten met een nikab over uw kop zou je toch moeten weten bij voorbaat wat er kan gebeuren.
    Alle dagen karnaval en feestjes. Voor sommigen toch.
    Je komt en deponeert een drol en je verdwijnt tot je uw volgende stront produceert.
    Hetzelfde gedrag als verwaarloosde katten vertonen. Proficiat dus!
    Maar dat zegde ik al. Herhalen of steeds hetzelfde zeggen is geen debat maar zeuren.
    Er is hierna weer ruimte voor uw volgende nonsens of reclame. Maak er maar gebruik van.
    Het is hier nog gratis. Van mij mag je gerust nog blijven zeveren.
    Het is hier mijn dagboek niet.

   • hipster zegt:

    Allemaal van jou geleerd, Paul, dat gezaag en die herhaling.
    En nog altijd blijven lullen over dat filmpje dat Ironisch bedoeld was.
    Het verstand komt duidelijk niet met de jaren.

   • hipster zegt:

    Om een of andere reden denk ik trouwens dat jij ook niet echt een ‘democraat’ bent; Paul.
    Alhoewel je daar altijd over zeikt.
    Wat heb je zelf ooit gedaan om iets te veranderen in je veilige overheidsjobke?
    Hoeveel mensen heb je zelf niet gekloot voor ze jou bij je kloten hadden?
    Nu hier de les komen spellen. No way, lullemans.
    Vandaar nogmaals , ga vissen, vent. Je braaksel verstopt deze blog en je beste grap is slipster i.p.v. hipster schrijven.
    Allez; zeg nu nog eens dat je nooit meer terug komt en kots dan vijf minuten later de boel weer vol. Erg geloofwaardig allemaal jouw verhaaltjes.

  • hipster zegt:

   nog wat reclame, speciaal voor jou; allemaal serieus bedoeld want ik heb aandelen in dit bedrijf
   THE BEST FISHING FACEMASK … OUT THERE !

   • Yvo G zegt:

    Ik denk dat iedereen op deze blog al doorheeft dat ge tegen windmolens aan het vechten zijt. Amusant om weer eens een beginneling bezig te zien. Verveelt ge u zo erg dat ge daar nog tijd in steekt? Maak u niet moe met een dementerende tachtigjarige die dit als enig tijdverdrijf koestert. Of zijt ge u aan ’t oefenen in het converseren met een boom? Met de volharding van een jehovagetuige preekt en herhaalt Vanhoovels Paul telkens weer zijn zwarte gedachten in lange slierten (als ge zo’n sliert ziet aankomen met daarboven de naam Vanhoovels, weet iedereen: ’t Is de moment om beginnen te scrollen). Let maar eens op, het zal niet lang duren voordat ge de naam Yvo ziet opduiken in de eerste zin van alweer zo’n donderwolk. Hij is als een rood licht, ge kunt er zeker van zijn dat het er aankomt. Maar eigenlijk is hij blauw in hart en nieren.

   • hipster zegt:

    Een ‘democraat’ in hart en nieren dus.
    Mijn bomma was ook in de tachtig maar heeft nooit zo gemekkerd.

 12. Yvo G zegt:

  Bij het ‘reactie plaatsen’ komt volgende commentaar:
  Yvo G zegt:
  Je reactie is in afwachting van moderatie.
  18 mei 2020 om 22:18
  Even opslaan en zien of het integraal wordt gepubliceerd.

  • Anoniem zegt:

   censuur is overal tegenwoordig

   • Anoniem zegt:

    Lap, het is al weg! Morgen eens verder zien, Slaapwel.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Erger dingen ook Anoniem. Veel erger zelfs. Maat als democraat mag ik er niet over praten. De meerderheid heeft altijd gelijk.

  • Ines zegt:

   @Yvo: dat is bij mij ook al een paar keer gebeurd, bij het plaatsen van links. Sommige websites hebben het overnemen van content verstrengd. Ik heb dan gewoon de titel van het desbetreffende artikel geplaatst. Heeft niets met censuur te maken, denk ik. In alle jaren dat ik deze blog volg heb ik maar één keer geweten dat JS ingreep door de reactiemogelijkheid te sluiten voor iemand. (die reageerder had het toen wel erg bont gemaakt)

   • Yvo G zegt:

    @ Ines:Tony dus.
    Ik doe opnieuw een poging, met weglating dus van content en verwijzing naar de site? Normaal sla ik niets op, maar zo’n verwijzing naar moderatie doet een lampje branden, ik heb het opgeslagen omdat ik dacht foutief te hebben gepost op doorbraak. Komt ie:

    “”Yvo G zegt:
    Je reactie is in afwachting van moderatie.
    18 mei 2020 om 22:18″”

    @ Eric: “Dat het een artificieel, door mensen geconstrueerd virus is staat ondertussen als een paal boven water.”
    @ Peter “Nu is de stilte oorverdovend, op enkele journalistjes, viroloogjes en de Chinese handlangers bij de WHO na zwijgt iedereen omdat het waar is. ”
    @Boomer: “Wanneer een Nobelprijs geneeskunde onomwonden stelt dat Covid een gemanipuleerd virus is dat uit een labo komt dan ben ik geneigd om die man te geloven”

    Dan krijg ik, onder de titel ‘schokkend’ een E-MAIL als volgt:
    Start mail:
    “”De Japanse hoogleraar fysiologie of geneeskunde, professor Dr. Tasuku Honjo, veroorzaakte vandaag in de media een sensatie door te zeggen dat het coronavirus niet natuurlijk is. Als het natuurlijk zou zijn dan was de wereld niet zo beïnvloed geweest zoals vandaag het geval is. Omdat, afhankelijk van de aard, de temperatuur in verschillende landen anders is. Als het natuurlijk was, zou het alleen landen hebben getroffen met dezelfde temperatuur als China. In plaats daarvan verspreidt het zich naar een land als Zwitserland, net zoals het zich verspreidt naar woestijngebieden, terwijl als het natuurlijk was, het zich op koude plaatsen zou hebben verspreid, maar op warme plaatsen zou zijn gestorven. Hij heeft 40 jaar onderzoek gedaan naar dieren en virussen. Dit virus is niet natuurlijk. Het is vervaardigd en het virus is volledig kunstmatig. Hij zegt: “Ik werk nu 4 jaar samen met het Wuhan-laboratorium in China. Ik ken al het personeel van dit laboratorium goed. Ik heb ze allemaal gebeld na het ongeluk in Wuhan. maar al mijn oproepen blijven al 3 maanden onbeantwoord. Mij is het duidelijk dat al deze laboratoriumtechnici dood zijn.
    Op basis van al mijn kennis en onderzoek tot nu toe kan ik dit met 100% vertrouwen zeggen dat Corona niet natuurlijk is. Het kwam niet van vleermuizen. China heeft het zelf gemaakt. Als wat ik vandaag zeg, nu of zelfs na mijn dood niet waar blijkt te zijn, mag de regering mijn Nobelprijs intrekken. maar China liegt en de waarheid zal op een dag aan iedereen worden onthuld.
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tasuku_Honjo“”
    Einde mail
    HOE ONTSTAAT dit FAKE NEWS allemaal?
    De stijl waarin de mail geschreven is, staat in een wankel nederlands. Het betoog doet de persoon van de nobelprijswinnaar wisselen voor de ik-vorm, net of de schrijver van deze toogpraat argumenten de prof. zelf is. Vooral op het einde gaat hij er stevig langs door….
    de link staat hierboven in het engels. Gelukkig heb ik google translate ontdekt.
    En toen zakten mijn sokken af!
    Daar staat zwart- op- wit het tegenovergestelde!!!:
    (Google translate:) “Tijdens de COVID-19-pandemie werd een valse bewering dat Honjo van mening was dat het nieuwe coronavirus was” vervaardigd “door een laboratorium in de Chinese stad Wuhan, in vele talen op het internet verspreid. [10] Het BBC Reality Check-team meldde dat “In een verklaring op de website van de Universiteit van Kyoto zei hij dat hij” zeer bedroefd “was dat zijn naam was gebruikt om” valse beschuldigingen en verkeerde informatie “te verspreiden. Wetenschappers zeggen dat genoom sequencing aantoont dat het virus afkomstig is van dieren en niet door mensen is gemaakt. “[10]”
    (10) verwijst naar de bron van het Fake News: ” Jack Goodman; Flora Carmichael (2 mei 2020). “Coronavirus: Trump verkoopt coronavirus munten en andere claims die op feiten zijn gecontroleerd: Fake Nobelprijswinnaar citaat ”. BBC News Online. Ontvangen 7 mei 2020.”
    Dat het virus door China is gemaakt geschapen werd is dus – van a tot z – fake news.
    Wie komt het goed uit, om zoiets de wereld in te sturen? En wij hier nemen zomaar klakkeloos alles voor waarheid aan!

    Beantwoorden

   • Yvo G zegt:

    De reactie is -tot nu- geplaatst, maar met weglating van de mogelijkheid om te beantwoorden…?

   • Ines zegt:

    @Yvo: Waar Wikipedia vroeger de speelbal van flauwe grappenmakers zijn het de laatste tijd de Fake News verspreiders die er hun ding doen. Geloofwaardigheid is nul. Eer de verschenen valse artikels/bronnen worden gecheckt en verwijderd, is het meestal al te laat. Wikipedia is alleen goed voor scholieren als hulpmiddel bij huistaken biologie ed., voor betrouwbare info over covid-19 kan je daar niet veel mee aanvangen. Ps.wie is Tony? We hadden hier nog een grotere aanwinst dan de huidige, met een zeer toepasselijke familienaam.(ad nauseam)
    https://visionairbelgie.wordpress.com/2015/10/13/links-versus-rechts-een-oud-verhaal/

   • Christel zegt:

    Is mij ook meermaals overkomen. ‘Je reactie is in afwachting van moderatie’ – heeft idd te maken met links die toegevoegd zijn.
    Dat het covid-19 virus wereldwijd zo’n impact heeft, staat buiten kijf, maar er zijn zoveel ‘fake’ berichten verschenen daarover ( oorsprong) dat je op den duur niets meer wil geloven. De wereldleiders doen daar niet onder voor, tweedracht zaaien, zeker verwoede twitteraars zoals Trump. Sinds zijn uitspraak over bleekwater kreeg het antigifcentrum veel meer meldingen over incidenten met bleekwater. Alleen covidioten trappen daarin.
    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/05/19/een-bad-nemen-met-bleekwater-is-geen-goed-idee-antigifcentrum/

   • freedom zegt:

    HCQ werkt, daar zijn honderden getuigen van, dokters en herstelde patiënten, behalve in de msm.
    Al die anti-Trump trollen zouden liever in een communistisch social creditscore systeem leven blijkbaar. Met verplichte rna-vaccins en totale surveillancestaat. Ik niet, mensen.

   • freedom zegt:

    Christel
    Wat is uw punt?
    Hij heeft al meermaals gezegd dat er geen verplichting komt.
    Je snapt niet dat de deep state swamp stilaan wordt opgerold en het leger wordt; ook bij ons, gewoon ingezet als distributienetwerk.
    Wacht nog een paar weken, maanden. Er zijn militaire tribunalen op komst en heel wat van die tirannieke pedo’s gaan de bak in.
    Maar bij u is het ‘orange man bad’. Mij om het even, msm trol.
    .

   • Christel zegt:

    Dan betekent dus dat hij in feite niet tegen het vaccin is.
    Wat mag ‘deep state swamp’ betekenen? Ik volg niet bepaald mainstream media maar zit ook niet constant op YouTube.
    De ene ( Trump?) beweert dat China achter het artificieel gemuteerd virus zit en het bewust liet ontsnappen en de ander zegt dan weer dat Bill Gates door diens invloed op WHO heel het pandemie- en daarop volgend vaccinatieproject heeft georkestreerd. Wat is het nu? Of spelen ze – de Chinezen en Gates – onder een hoedje?
    En heb nooit gezegd dat het een ‘orange man bad’ is – die woorden hebt u in mijn mond gelegd. Al vind ik hem een mediageile narcist. Maar dat is Marc Van Ranst evenzeer. Allebei verwoede twitteraars die constant de tegenpartij ( met een andere visie / ideologie) aanvallen. Het is toch allemaal een potje nat.

   • freedom zegt:

    wie zijn de deep state swamp?;
    voornamelijk democraten, cia mediafiguren en high level pedo’s in zakenwereld en hollywood aangevuld met moslim en commie- infiltranten.
    Trump laat ze zelf het touw knopen waarmee ze zich ophangen.
    keep your friends close and enemies closer.
    U hoeft me niet te geloven maar de msm banaliseert Obamagate en vele ander misdaden van de Clintons, Biden.. maar toch gaan die de bak in wegens landverraad.
    Obama zal retroactief zijn presidentschap verliezen.
    Democraten willen covid naar november slepen, over de verkiezingen.
    Dat zal niet gebeuren, Trump speelt een spelletje met ze en boort ze dan de grond in.
    We spreken verder na de verkiezingen. De msm zal blijven Trump bashen, fake news.
    Toch zullen de patriotten winnen.

   • Eric zegt:

    Een bewijs dat Trump zeker niet de domste is (al kan die bleekwateruitschuiver tellen…):

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/dit-is-wat-lijfarts-van-president-trump-schreef-over-hydroxychloroquine-en-waarom-president-het-neemt~a8cdac7a/#comments

    @Yvo G: dat dat Honjobericht een hoax is klopt. Maar is het niet mogelijk dat net zij (de Chinezen) die er belang bij hebben dat niemand gelooft dat het virus artificieel is zulke fakeniewsberichten op het internet zwieren, net om degenen die aannemen en bewijzen (zoals Luc Montagier en Josh Rogin) in diskrediet te brengen?
    Het staat inderdaad als een paal boven water dat dit virus door mensenhanden gemaakt werd. Of hoeveel kans bestaat er dat het belangrijkste virologisch centrum van China niks te maken heeft met de markt in dezelfde stad? China telt 1,4 miljard inwoners, Wuhan 11 miljoen. Bekijk het eens nuchter i.p.v. u te steunen op fakeberichten die wellicht door de Chinese overheid werden verspreid.

   • Anoniem zegt:

    over XI Jinping, de onbetrouwbare spleetoog, geen kwaad woord in de commie msm
    Het Wuhan-virus is blijkbaar de schuld van Trump.;lachwekkende msm

   • Christel zegt:

    Niks nieuws onder de zon dat (hydroxy) chloroquine wordt toegepast bij de behandeling van covid-19. Dat hebben ze allang vastgesteld bij het SARS- virus. https://nieuws.kuleuven.be/nl/2020/antivirale-werking-van-chloroquine-tegen-coronavirussen-reeds-in-2004-ontdekt-door-virologen-ku-leuven. Omwille van cardiotoxische bijwerkingen werd chloroquine uit de markt gehaald en is nu enkel plaquenil (HCQ) verkrijgbaar – vooral als preventief anti- malariamiddel. Maar nu ontdekken artsen dat het covid-19 virus ook rechtstreeks het hart infecteert en jonge mensen sterven aan hartfalen zonder eerst in ademnood te geraken. Daarom zijn ze nogal terughoudend bij het uitgebreid gebruik van HCQ.

   • freedom zegt:

    nee Christel
    ze willen de lockdown en draconische tirannie zo lang mogelijk uitsmeren.
    de media zijn tegen alles wat Trump zegt of doet en de vaccinindustrie wil een onaantastbare status en businessmodel.
    een goedkope oplossing en natuurlijke immuniteit zijn dan niet gewenst.
    een naïeve, beïnvloedbare bevolking des te meer.
    propaganda en psychologische oorlogvoering.

   • Eric zegt:

    “Maar nu ontdekken artsen dat het covid-19 virus ook rechtstreeks het hart infecteert en jonge mensen sterven aan hartfalen zonder eerst in ademnood te geraken. Daarom zijn ze nogal terughoudend bij het uitgebreid gebruik van HCQ.”
    Chloroquine wordt door Elens gekwalificeerd als een middel met slechte bijwerkingen, HCQ niet. Maar als het virus het hart aanvalt en ook HCQ het hart zou verzwakken (wat blijkbaar niet eens bewezen is), dan nog is het de vraag of het niet compleet immoreel is om HCQ niet als medicament te gebruiken. Wellicht zijn het enkel patiënten met onderliggende hartproblemen die hier gevaar lopen. Moet alle Covid-patiënten daarom een HCQ-behandeling onthouden worden wanneer men weet dat het middel echt helpt? Dat laatste heeft dr. Elens met een tiental genezen patiënten bewezen (ook in de VS en elders heeft het middel afdoende zijn werkzaamheid bewezen). Had hij dat niet gedaan dan waren wellicht enkelen van hen overleden.
    Wat mij betreft is het duidelijk, en de ‘berisping’ van Nancy Pelosi jegens Trump wijst eveneens hierop: achter de weigering HCQ te gebruiken zitten enorme belangen, met name van de Democraat Gates en de vaccinindustrie. In ons land is de eerste hevige pleitbezorger van verplichte vaccinatie voor iedereen al gesignaleerd: Koen Geens. De vaccinmaffia zal niet alleen van zich laten horen, maar zal zich ook laten voelen, en dit nog dit jaar. terwijl men met vaccins tegen RNA-virussen geen enkele ervaring heeft. Koen Geens zou niet alleen geen minister van justitie mogen zijn, hij zou zelf achter de tralies moeten belanden (samen met De Block). Die man verklaart zich bereid tot medeplichtigheid aan mogelijke massaslachtingen d.m.v. vaccins waarvan niemand de bijwerkingen kent.

   • anoniempje zegt:

    ik zeg al lang dat Geens de meest onbetrouwbare pion van heel deze schijnregering is.
    hij hoort idd in de bak; samen met een aantal liberale coupplegers en tirannieke gouverneurs en burgemeesters.

   • Christel zegt:

    Ook bij HCQ zijn er cardiale bijwerkingen. Er werden frequent hartritmestoornissen vastgesteld bij covid-19 patiênten . Het gebruik ervan wordt daarom beperkt in vroeg stadium van de ziekte bij patiënten zonder cardiale risicofactoren.

    ‘Alleen toediening in een onderzoeksetting zou kunnen worden overwogen. Daarbij kan een optimaal dosisadvies worden gehanteerd en alleen dan kan er een patiëntenpopulatie zonder cardiale risicofactoren geselecteerd worden in een vroeg stadium van ziekte. Bij alle acute infectieziekten is het in een vroeg stadium van infectie starten van behandeling noodzakelijk om daarmee het risico op complicaties in het beloop van de ziekte te doen verminderen. Een geprotocolleerde behandeling maakt het mogelijk dat er systematische registratie mogelijk is van microbiologische en klinische uitkomsten en bijwerkingen. Dat ontbreekt nu in de ongecontroleerde observationele onderzoeken.

    Vanwege het verhoogde risico op geleidingsstoornissen wordt gebruik bij IC-patiënten in een ernstig stadium van ziekte in het geheel ontraden, omdat myocardschade en aritmie door COVID-19 infectie in deze patiëntengroep frequent wordt aangetoond’
    https://swab.nl/nl/covid-19

   • Christel zegt:

    Kennelijk wil Trump op twee paarden wedden, daar hij een immunoloog – die in België aan ULB heeft gestudeerd en als hoofd van de vaccindivisie bij het farmaceutisch bedrijf GSK heeft gewerkt – aangenomen als leider van het nieuwe vaccinatieproject ‘Warp Speed’.
    Hij kan ook moeilijk voor eeuwig HCQ als ‘profylaxe’ tegen covid-19 blijven innemen, nietwaar.
    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/immunoloog-die-in-belgie-studeerde-en-woonde-gaat-vaccinatieteam-tegen-corona-van-trump-mee-leiden~adcfea53/

   • Anoniem zegt:

    Christel
    u bent klaar voor het Bill Gates doodsprikje?
    zeker geen andere behandeling overwegen, vooral niet omdat ze door Trump werd gesuggereerd.

   • Christel zegt:

    Beetje simplistisch, nee? Ik wilde gewoon aantonen dat HCQ geen ‘wondermiddel’ is zoals Trump het voorstelt, het niet voor iedereen gebaat is en nogal wat risico’s met zich meebrengt. Dat ook gezonde mensen hartschade oplopen of door de covid-19 infectie aan hartfalen sterven (zoals het geval van de dertigjarige verpleegster uit Genk: https://www.hln.be/in-de-buurt/zutendaal/limburgse-verpleegster-30-is-jongste-coronaslachtoffer-sportief-kerngezond-en-toch-gebeurt-dit~acc0fd05/). Maar goed, volgt u maar blindelings het Trumpiaans parcours en al wie ervan afwijkt gewoon neersabelen. zo simpel is de wereld, toch? Nog een prettige dag.

   • Anoniem zegt:

    Beetje simplistisch om te impliceren dat ik slaafs Trump volg omdat ik niet, per definitie, onmiddellijk alles verwerp wat hij zegt.
    ook een fijne dag

   • Eric zegt:

    @Christel: Zolang er geen vaccin is – en de vraag is of dat er ooit zal komen – is de Nederlandse dokters’ oplossing de beste. Wat allerlei officiële instanties schrijven zal me worst wezen. Zo is er ‘het Europees centrum voor ziektepreventie- en bestrijding’ (ECDC), dat gisteren bij monde van directrice Andrea Ammon waarschuwde tegen het versoepelen van de lockdown (we moeten dus allemaal braafjes opgesloten blijven) omdat er een tweede golf zou aankomen. Datzelfde officiële nepinstituut vol zogenaamde experten heeft het virus eerder volkomen onderschat, dat werd door El Païs onlangs uitgebracht. De vetbetaalde leden van dat volkomen overbodig instituut verzamelden op 18 februari om vast te stellen dat het risico voor Europa ‘laag’ was. Drie dagen later barstte de bom. ‘In totaal houden amper een twintigtal van de ruim 130 agendapunten die in de tweedaagse worden behandeld verband met het coronavirus.’
    18 februari dus: toen hadden Poetin en Trump hun grenzen voor chinezen al meer dan een halve maand gesloten. En in Europa sliepen de ‘experten’ rustig voort. Moeten we die mensen nu vertrouwen? Of moeten we ons vertrouwen geven aan een goedwillende dokter in wiens wielen door de overheid alleen maar stokken worden gestoken? Wagt mij betreft is het antwoord duidelijk.

   • Anoniem zegt:

    wie nu nog niet snapt dat dit een jarenlang voorbereide nwo operatie is zal het nooit snappen.
    als de overheid morgen verplicht op handen en voeten naar de winkel te kruipen doen ze het nog, voor de veiligheid…

   • Eric zegt:

    @Christel: Plaquenil (HCQ) werkt zowel tegen malaria als tegen reumatoïde artritis, het wordt al jarenlang massaal voorgeschreven. Zoals bij alle medicijnen zijn er soms bijwerkingen mogelijk, maar dat moet zowel door de patiënt als door de dokter worden opgevolgd. Ik vind het niet vreemd dat u onrust probeert te zaaien over een vrij veilig middel tegen corona: tenslotte werkt u in een apotheek en verdedigt u de belangen van de pharma-industrie, die uw broodheer is.
    Ik vertrouw enkel apothekers die een objectieve, onbaatzuchtige kijk op de werking van dit middel hebben. En ik vertrouw enkel goedmenende dokters die hun eed van Hippocrates ernstig nemen, niet dus pharma-miljardairs genre Bill Gates of door corrupte ‘experten’ (genre Van Ranst, Osterhaus) ‘geadviseerde’ en al even corrupte overheden.

   • Christel zegt:

    @Eric, u vergist zich wat mij betreft. Ik werk in het ziekenhuis en ben slechts werknemer. Ik verdien dus hoegenaamd niks aan de farmaceutische industrie. Heel goed dat er artsen zijn die zich echt bekommerd zijn om hun patiënten. Ik ook. Ik ben reeds op het internet gaan opzoeken wat het juiste werkingsmechanisme van HCQ is, tot nu toe nog onbekend, wat ik wel vreemd vond. Waarschijnlijk hebben ze per toeval ontdekt dat HCQ doeltreffend was als profylactisch antimalaria-GM en tevens de afweerreactie bij reumapatiënten onderdrukt. Maar het covid-19 virus is blijkbaar complexer. Dat het niet alleen de longen tevens het hart aanvalt, verontrust me des te meer. Dat maakt het gebruik van HCQ beperkter en tegelijk ingewikkelder. Daarom is het ook nuttig om naar andere middelen te zoeken, die de virale infectie helpen indijken. Want ook ik ben deze (vrijheidsbeperkende) situatie meer dan beu. En het dragen van een mondmasker is voor mij als doof persoon evenmin evident. Het bemoeilijkt de dagelijkse communicatie. Net als iedereen wil ik het oude (normale) leven terug. Is het nu duidelijk?

   • Eric zegt:

    Si’, si’ho capito, Christel.
    Zorg ervoor dat de ruimtes waar je werkt goed verlucht worden, want ventilatie is één van de belangrijke schakels, al wordt daar door onze slimmeriken nooit op gewezen.
    Uit ruimtes waarin zieken vertoeven moet het virus kunnen ontsnappen.
    Hoe meer ik hierover weet (en het is ieders verdomde plicht er zoveel mogelijk over te weten te komen) hoe kleiner mijn vertrouwen in allerlei dikbetaalde specialisten en beleidsvoerders wordt.
    Ze weten niks, of doen alsof ze niks weten en hebben een dubbele agenda.

 13. Vanhoovels Paul zegt:

  Nog iemand? Bedankt voor de complimenten. Maar voor een blauwe te zijn ben ik niet slim genoeg. En naar reclameblokken kijk ik nooit. En mocht je toch problemen hebben gelieve dan te aanvaarden dat mijn teksten ironisch bedoeld zijn. Wat is dan het probleem?
  En tachtigjarigen zeuren af en toe wel eens “slip ster”. En nu vraag ik mezelf af of ik het wel ironisch bedoel. Eigenaardig dat het hier wel stil valt als ik niet meer zeur of mekker.
  Moet ik soms de enige zijn die zaken vertel waarop kan gereageerd worden?
  Betrap mij op leugens of onwaarheden. En zeg het dan. Want op zeuren zonder inhoud kan ik moeilijk reageren. Op steekhoudende feiten wel. Of op echte gedachten ook. Welke reactie verwachten jullie op wat jullie komen te vertellen. Dat de rest mag scrollen? Weten ze dat nog zelf niet? Voila; dat was weer het nieuws van de dag. Dat van dat blauw zijn wist ik nog niet. Dat moet ik zelf nog eens onderzoeken. Er kan waarheid in zitten. Mijn bloed wordt van dag tot dag blauwer.
  En ik die dacht dat het van ouderdom was. Het kan verkeren ze i Bredero. Eigen gedachten over jezelf zijn fout in 99 % van de gevallen.
  Dat ik mekker? Sorry; maar dat wist ik al. Nog iets van die aard? Een bomma ben ik niet.
  Ik ken dat mens zelfs niet. Hoe kan ik dan weten dat ik meer mekker dan zij?
  Jullie stellen vragen waar ik te dom voor ben om er op te antwoorden.
  Maar slim zijn bestaat in gradaties. Wist ik ook al. Ik ben wel niet bij de slimmeren maar er is toch veel dat ik weet. Komaan; vertel nog wat!

  • Anoniem zegt:

   toch 2 keer gestemd op,je blauwe fabriekje vandaag hoop ik?
   wordt het Bart of Egbert? of Els?
   jij beslist PVH

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik beslis niks. En dezen die denken dat ze nog iets beslissen zijn compleet gaga.
    Trouwens ik heb hier weer voldoende idioterie gelezen als antwoorden op dit dagboek.
    En ik weerleg dus niks. Op idioten kun je alleen maar reageren met zelf onnozel te doen.
    En…..daar heb ik geen plezier aan. Dus dit dagboek is verder open voor gratis plezier. Maak er gebruik van. Ik zal mijn best doen om meer ruimte te laten.

   • hipster zegt:

    “Ik zal mijn best doen om meer ruimte te laten.”
    alweer
    zeg nog eens: “foert” en “nu stop ik ermee”
    voor vijf minuten
    doe maar, vent, zever zoveel je hartje begeert.

 14. Vanhoovels Paul zegt:

  Mijn reactie was ook ironisch bedoeld “slip ster”.
  Ik zever; gij zevert en wij zeveren allemaal.
  Weer niet goed dat ik een beetje ruimte beloof?
  Als het meer moet zijn laat ik de beslissing aan Johan.
  Het is bij hem dat je moet klagen.
  Ik heb hier niks te beslissen. Totaal niks.
  En nu op naar de volgende. Kijk naar hieronder. Wat zie je? Toch lege ruimte hoop ik?
  Sorry voor het te kleine formaat van een A3.

 15. Anoniem zegt:

  Beste mr. Sanctorum,
  gewoonlijk waardeer ik erg uw mening in maatschappelijke debatten, hoewel ik het er zeker niet altijd eens mee ben.
  Persoonlijk volg ik de casus van de intussen beroemde kat. Ervan uitgaande dat de openbaar gemaakte gegevens waar zijn (ttz de kat heeft een vaccin gekregen, een recente antilichaamtest toonde een duidelijk verhoogde titer, de kat heeft geen symptomen), is het eigenlijk virtueel uitgesloten dat deze kat besmet zou zijn en is er wetenschappelijk gezien geen enkele reden om deze kat te doden. Zelf ben ik arts van opleiding en heb dus wel een zekere notie van immunologie.
  Misschien is deze casus inderdaad een ‘fait divers’, maar het stuit mij tegen de borst dat instanties als het FAVV zich niet baseren op wetenschappelijke gegevens, maar enkel een soort van ‘revanche’ wil halen. Het doet de geloofwaardigheid van de instellingen in dit land weer wat afnemen.
  Ik vind uw opiniestuk dan ook betreurenswaardig. Als er iemand zich ‘belachelijk maakt’, is het het FAVV.

  Vriendelijke groet,
  Willem-Jan Acou

  • Anoniem zegt:

   Wie zich belachelijk heeft gemaakt is de aandachtszoeskter die het beest heeft binnengesmokkeld en onnozele Ben Weyts, maar van hem was dat te verwachten.
   Noties van immunologie veranderen niets aan de juridische casus.

   • Anoniem zegt:

    1) Juridisch is het duidelijk: dit dier moet nog enkele weken in quarantaine.Bij mijn weten heeft het FAVV dit tot nog toe niet voorgesteld en blijft dus in gebreke.
    2) ‘Binnensmokkelen’ is een zwaar woord. Je kan je ook vragen stellen waarom de douane dit liet passeren.

   • Anoniem zegt:

    -quarantaine is niet nodis als het dier moet afgemaakt worden, wat het veiligste zou zijn.
    -binnensmokkelen is het juiste woord.
    de douane kan niet alles zien en zij is in fout.
    u draait de zaken om
    we zullen zien wat de rechtbank beslist…

   • Anoniem zegt:

    nodig

 16. Anoniem zegt:

  Waarom is het doden van het dier het veiligst?
  Als het momenteel geen symptomen vertoont, is er een reële kans dat een autopsie / hersenbiopsie vals negatief is.
  Het lijkt mij veiliger dit dier te laten leven en te wachten of het symptomen ontwikkelt.

  • Anoniem zegt:

   –voorzorgsprincipe
   –rabiës

   • Anoniem zegt:

    Voorzorgsprincipe?
    Als de hersenbiopsie vals negatief is, worden de contactpersonen niet gevaccineerd en worden ze ten onrechte gerustgesteld.

   • Anoniem zegt:

    Overigens ben ik uiteraard wel met u akkoord dat de dame een strafbaar feit gepleegd heeft.

   • Anoniem zegt:

    welk vaccin?
    het voorzorgsprincipe dient om risico’s te minimaliseren

 17. Anoniem zegt:

  Er bestaat een krachtig en effectief vaccin tegen rabies. Bovendien zijn er zelfs antilichamen beschiikbaar.
  Ik hoop dat u op de hoogte bent van het bestaan van een vaccin tegen rabies.

 18. Anoniem zegt:

  Als het FAVV effectief een ernstig vermoeden van rabies heeft, is het eigenlijk zelfs een kunstfout dat ze mevr Ali niet adviseren zich dringend te laten vaccineren.

  • Anoniem zegt:

   u wil de kat redden, uw goed recht.
   de prijs, het risico is te hoog en alweer zou een vorm van illegaliteit beloond worden.
   ik verkies mensenlevens boven kattenlevens.

   • Anoniem zegt:

    Welke prijs? Uiteraard dient mevr Ali die quarantaine zelf te betalen.
    Welk risico?

   • Anoniem zegt:

    Er moet hier niet gekozen worden tussen mensenlevens en kattenlevens, dit is het cynische?

 19. Anoniem zegt:

  Klassiek wordt rabies overgedragen door een beet van een hond. Besmet geraken door een ‘likje van een kat’ is eigenlijk bijna onmogelijk als je geen huiddefect / open wonde hebt.
  Iemand die binnen de 48u na een contact met rabies (klassiek een beet van een hond) besmet wordt, overleeft het normaal gezien.

  • Anoniem zegt:

   we kunnen hierover oneindig pingpongen
   onze uitgangspunten zijn anders
   de rechtbank zal beslissen, een goeie avond verder “confrater”

   • Anoniem zegt:

    1) Een dier doden als vergeldingsmaatregel kan ik deontologisch niet aanvaarden.
    2) Confrater? Ik kan me dit moeilijk voorstellen als u nog niet op de hoogte bent van het bestaan van een rabies vaccin.
    een goede avond nog

   • Anoniem zegt:

    “confrater” stond tussen haakjes, ironisch, en sloeg op de juridische uitwisseling, niet de medische. de rechter beslist immers
    ter info, ik hervat de discussie niet…

 20. Eric zegt:

  Elens mocht even bij Pauw (msm) aanzitten. Een uitzondering, maar die Pauw weet ook hoe hij mensen naar zijn uitzending moet krijgen. Talloze Nederlanders hebben het over HCQ, zink en selenium als middel om een vaccin (dat er misschien niet zal komen en als het er komt uiterst gevaarlijk kan zijn) overbodig te maken. Waar blijven de Belgen???

  • freedom zegt:

   Revelation 13:16-17 King James Version (KJV)
   16 And he causeth all, both small and great, rich and poor, free and bond, to receive a mark in their right hand, or in their foreheads:

   17 And that no man might buy or sell, save he that had the mark, or the name of the beast, or the number of his name.

   IDIOCRACY: 2020 bitchute, kan ik niet linken hier

 21. Eric zegt:

  Een wurgslang van anderhalve meter:

 22. Eric zegt:

  Ondertussen in het hart van Mechelen:

 23. willem de zwijger zegt:

  Van dit SARS-CoV-2 virus, een van de vele virussen die er al zijn verschenen, en dat, vergeleken met de pest of de spaanse griep, al met al niet zo verschrikkelijk moordend blijkt als deze, -hoewel veel erger dan “een griepje” – stel ik “als een paal boven water” en “onomstotelijk” (bewijzen dus) vast dat het: a) het door kwaadwillende mensen is gemaakt en b) het intensief gebruikt wordt om propagandaoorlogen uit te vechten. ( Misschien kunnen we nog herstelbetalingen van Spanje vorderen voor 1918-19 met 20 tot 100 miljoen slachtoffers, ze waren nog niet zo goed in het tellen, zoals nu nog altijd?)
  Don’t be surprised, just wonder.

Reacties zijn gesloten.