►Groene jongens, lieve meisjes en foute poezen

Lee_rabies_Michel

Een van de drie is er teveel vrees ik

affiche_wassenIn mijn kindertijd gold de regel: elke dag een andere onderbroek en dikwijls handen wassen. Toen kon je nog dood gaan aan mazelen, deed onze moeder een stevige scheut javel in de poetsemmer, en sprak men ongegeneerd over ongedierte. Het trottoir werd aangepakt met stevige herbicide en er werden grootse vaccinatiecampagnes opgezet, tegen polio, mazelen, kinkhoest etc. De natuur kon lief zijn maar ook ongenadig, beseften we, en de wetenschap moet ons redden van de ondergang. In 1969 zetten de Amerikanen de eerste mens op de maan neer.

Toen kwamen de groenen, bij ons Pater Versteylen met Agalev. In zijn brouwerij te Viersel mocht je bloot rondlopen, het liefst alleen planten eten, veel zingen en tussendoor groepsseks bedrijven. De natuur als één groot harmonisch geheel, waarvan de mens deel uitmaakt.

Ik herinner me dat toen ook het idee ontstond dat té dikwijls je handen wassen helemaal niet goed is voor de gezondheid. Een beetje vuil zijn was ok, en kinderen mochten/moesten op de grond spelen ten einde met al die bacteriën een soort van modus vivendi te ontwikkelen.

De groene beweging was meteen ook tegen onkruidverdelgers, niet alleen vanwege de schadelijke nevenwerking maar gewoon omdat zelfs een ordinaire pisbloem een stuk natuur is en respect verdient. Weg die korte gazon, een tuin vol veldbloemen -vroeger onkruid genoemd- werd zelfs door de groendienst van de gemeente gepromoot.

Toen kwam Aids en was hygiëne weer een punt: met dat HIV-virus viel niet overeen te komen, het hielp niet om een beetje onveilige seks te hebben zodat we er konden aan gewoon worden. Het werd dus opnieuw vechten tegen de beestjes, tegen de natuur, op leven en dood. Tot op vandaag is er noch een vaccin, noch een echt geneesmiddel tegen Aids. Gelukkig kan je het maar krijgen door in het rond te stoeien zonder bescherming en dan nog vooral op de Griekse wijze. Brave mensen bleven er van gespaard.

Knipperlichten

Weyts

Ben Weyts: gedoogbeleid tegen gevaarlijke virussen uit diervriendelijkheid?

Met corona echter is het idyllische bloemetjes/bijtjes-verhaal helemaal afgelopen. De groenen moeten zich bezinnen over de plaats van mens binnen/tegenover de natuur. Dat virus laat nog veel minder met zich lachen, immuniteitsopbouw blijkt een utopie, en het is zelfs de vraag of er überhaupt ooit een echt vaccin komt.

Dus geen geknuffel en gekus met heel de aardbol. We moeten nu flink zijn, (weer) onze handen wassen, anderhalve meter afstand bewaren, met een mondmasker naar de supermarkt gaan en -belangrijk!- onze contacten met zorg kiezen. Als dierenliefhebber zal ik de knop moeten omdraaien, en ik raad Ben Weyts aan om dat ook te doen. Ik heb twee katten die ik dolgraag eens vastpakte, –honi soit qui mal y pense-, tot ik besefte dat die elke dag heel de straat afdweilen en zich door Jan en alleman laten bepotelen. Sindsdien is de liefde zwaar bekoeld.

Het handvol Gaia-betogers aan het Antwerpse gerechtshof krijgt de prijs voor de belachelijkste actie van de eeuw

Wat ons naadloos bij de sympathieke Selena en haar illegaal geïmporteerde Peruviaanse poes brengt. Gevaar voor hondsdolheid, dus volgens de regels spuitje geven, zegt het federaal agentschap FAVV. Waarna Vlaams dierenwelzijnsminister Ben Weyts een overheidsadvocaat inschakelt om katje Lee van de euthanasie te redden. Een petitie gaat rond: Red Lee. Natalia, Joyce De Troch en Koen Crucke doen mee, dat zegt al genoeg eigenlijk. Bizar in een land waar ondertussen 9000 mensen in een paar maanden tijd aan een virale infectie zijn gestorven.. Hondsdolheid (rabiës) is een extreem besmettelijke fatale ziekte die van dier op mens overgaat en waartegen geen geneesmiddel bestaat. Het virus trekt wat op zijn coronabroer, het is alleen wat langwerpiger (zie foto boven).

Om maar te zeggen: het handvol Gaia-betogers aan het Antwerpse gerechtshof krijgt de prijs voor de belachelijkste actie van de eeuw. Sinds covid-19 moeten we namelijk weer goed nadenken en kiezen, en kunnen we niet én groene jongens én lieve meisjes én foute poezen gelukkig maken.

Voor de geitenwollensokkensector is dat een slechte zaak. Onze relatie met de natuur -én met de medemens- is er opnieuw een van knipperlichten en grote argwaan: er sluipt een beest rond, per slot van rekening ook maar iets dat wil leven en zich vermenigvuldigen, en dat moet gestopt worden, tenzij het ons uitroeit. Snijden om de zaak een beetje onder controle te houden, en beseffen dat niet met alles vreedzaam te coëxisteren valt. U ziet een verband met cultuurspanningen, het grenzenbeleid en geïmporteerde religies? Dat laat ik dan helemaal voor uw rekening. Nog een prettige dag verder.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

144 reacties op ►Groene jongens, lieve meisjes en foute poezen

 1. Eric zegt:

  “Maar nu ontdekken artsen dat het covid-19 virus ook rechtstreeks het hart infecteert en jonge mensen sterven aan hartfalen zonder eerst in ademnood te geraken. Daarom zijn ze nogal terughoudend bij het uitgebreid gebruik van HCQ.”
  Chloroquine wordt door Elens gekwalificeerd als een middel met slechte bijwerkingen, HCQ niet. Maar als het virus het hart aanvalt en ook HCQ het hart zou verzwakken (wat blijkbaar niet eens bewezen is), dan nog is het de vraag of het niet compleet immoreel is om HCQ niet als medicament te gebruiken. Wellicht zijn het enkel patiënten met onderliggende hartproblemen die hier gevaar lopen. Moet alle Covid-patiënten daarom een HCQ-behandeling onthouden worden wanneer men weet dat het middel echt helpt? Dat laatste heeft dr. Elens met een tiental genezen patiënten bewezen (ook in de VS en elders heeft het middel afdoende zijn werkzaamheid bewezen). Had hij dat niet gedaan dan waren wellicht enkelen van hen overleden.
  Wat mij betreft is het duidelijk, en de ‘berisping’ van Nancy Pelosi jegens Trump wijst eveneens hierop: achter de weigering HCQ te gebruiken zitten enorme belangen, met name van de Democraat Gates en de vaccinindustrie. In ons land is de eerste hevige pleitbezorger van verplichte vaccinatie voor iedereen al gesignaleerd: Koen Geens. De vaccinmaffia zal niet alleen van zich laten horen, maar zal zich ook laten voelen, en dit nog dit jaar. terwijl men met vaccins tegen RNA-virussen geen enkele ervaring heeft. Koen Geens zou niet alleen geen minister van justitie mogen zijn, hij zou zelf achter de tralies moeten belanden (samen met De Block). Die man verklaart zich bereid tot medeplichtigheid aan mogelijke massaslachtingen d.m.v. vaccins waarvan niemand de bijwerkingen kent.

 2. anoniempje zegt:

  ik zeg al lang dat Geens de meest onbetrouwbare pion van heel deze schijnregering is.
  hij hoort idd in de bak; samen met een aantal liberale coupplegers en tirannieke gouverneurs en burgemeesters.

 3. Anoniem zegt:

  Beste mr. Sanctorum,
  gewoonlijk waardeer ik erg uw mening in maatschappelijke debatten, hoewel ik het er zeker niet altijd eens mee ben.
  Persoonlijk volg ik de casus van de intussen beroemde kat. Ervan uitgaande dat de openbaar gemaakte gegevens waar zijn (ttz de kat heeft een vaccin gekregen, een recente antilichaamtest toonde een duidelijk verhoogde titer, de kat heeft geen symptomen), is het eigenlijk virtueel uitgesloten dat deze kat besmet zou zijn en is er wetenschappelijk gezien geen enkele reden om deze kat te doden. Zelf ben ik arts van opleiding en heb dus wel een zekere notie van immunologie.
  Misschien is deze casus inderdaad een ‘fait divers’, maar het stuit mij tegen de borst dat instanties als het FAVV zich niet baseren op wetenschappelijke gegevens, maar enkel een soort van ‘revanche’ wil halen. Het doet de geloofwaardigheid van de instellingen in dit land weer wat afnemen.
  Ik vind uw opiniestuk dan ook betreurenswaardig. Als er iemand zich ‘belachelijk maakt’, is het het FAVV.

  Vriendelijke groet,
  Willem-Jan Acou

 4. Anoniem zegt:

  Wie zich belachelijk heeft gemaakt is de aandachtszoeskter die het beest heeft binnengesmokkeld en onnozele Ben Weyts, maar van hem was dat te verwachten.
  Noties van immunologie veranderen niets aan de juridische casus.

 5. Anoniem zegt:

  1) Juridisch is het duidelijk: dit dier moet nog enkele weken in quarantaine.Bij mijn weten heeft het FAVV dit tot nog toe niet voorgesteld en blijft dus in gebreke.
  2) ‘Binnensmokkelen’ is een zwaar woord. Je kan je ook vragen stellen waarom de douane dit liet passeren.

 6. Anoniem zegt:

  -quarantaine is niet nodis als het dier moet afgemaakt worden, wat het veiligste zou zijn.
  -binnensmokkelen is het juiste woord.
  de douane kan niet alles zien en zij is in fout.
  u draait de zaken om
  we zullen zien wat de rechtbank beslist…

 7. Anoniem zegt:

  nodig

 8. Anoniem zegt:

  Waarom is het doden van het dier het veiligst?
  Als het momenteel geen symptomen vertoont, is er een reële kans dat een autopsie / hersenbiopsie vals negatief is.
  Het lijkt mij veiliger dit dier te laten leven en te wachten of het symptomen ontwikkelt.

 9. Anoniem zegt:

  –voorzorgsprincipe
  –rabiës

 10. Anoniem zegt:

  Voorzorgsprincipe?
  Als de hersenbiopsie vals negatief is, worden de contactpersonen niet gevaccineerd en worden ze ten onrechte gerustgesteld.

 11. Anoniem zegt:

  Overigens ben ik uiteraard wel met u akkoord dat de dame een strafbaar feit gepleegd heeft.

 12. Anoniem zegt:

  welk vaccin?
  het voorzorgsprincipe dient om risico’s te minimaliseren

 13. Anoniem zegt:

  Er bestaat een krachtig en effectief vaccin tegen rabies. Bovendien zijn er zelfs antilichamen beschiikbaar.
  Ik hoop dat u op de hoogte bent van het bestaan van een vaccin tegen rabies.

 14. Anoniem zegt:

  Als het FAVV effectief een ernstig vermoeden van rabies heeft, is het eigenlijk zelfs een kunstfout dat ze mevr Ali niet adviseren zich dringend te laten vaccineren.

 15. Anoniem zegt:

  u wil de kat redden, uw goed recht.
  de prijs, het risico is te hoog en alweer zou een vorm van illegaliteit beloond worden.
  ik verkies mensenlevens boven kattenlevens.

 16. Anoniem zegt:

  Klassiek wordt rabies overgedragen door een beet van een hond. Besmet geraken door een ‘likje van een kat’ is eigenlijk bijna onmogelijk als je geen huiddefect / open wonde hebt.
  Iemand die binnen de 48u na een contact met rabies (klassiek een beet van een hond) besmet wordt, overleeft het normaal gezien.

 17. Anoniem zegt:

  Welke prijs? Uiteraard dient mevr Ali die quarantaine zelf te betalen.
  Welk risico?

 18. Anoniem zegt:

  Er moet hier niet gekozen worden tussen mensenlevens en kattenlevens, dit is het cynische?

 19. Anoniem zegt:

  we kunnen hierover oneindig pingpongen
  onze uitgangspunten zijn anders
  de rechtbank zal beslissen, een goeie avond verder “confrater”

 20. Anoniem zegt:

  1) Een dier doden als vergeldingsmaatregel kan ik deontologisch niet aanvaarden.
  2) Confrater? Ik kan me dit moeilijk voorstellen als u nog niet op de hoogte bent van het bestaan van een rabies vaccin.
  een goede avond nog

 21. Eric zegt:

  Elens mocht even bij Pauw (msm) aanzitten. Een uitzondering, maar die Pauw weet ook hoe hij mensen naar zijn uitzending moet krijgen. Talloze Nederlanders hebben het over HCQ, zink en selenium als middel om een vaccin (dat er misschien niet zal komen en als het er komt uiterst gevaarlijk kan zijn) overbodig te maken. Waar blijven de Belgen???

 22. freedom zegt:

  Fauci en Van Ranst, leugenaars
  msm leugenaars
  politici, leugenaars
  bv’s, leugenaars
  Belgen, volgzaam, braaf..

 23. freedom zegt:

 24. freedom zegt:

  Revelation 13:16-17 King James Version (KJV)
  16 And he causeth all, both small and great, rich and poor, free and bond, to receive a mark in their right hand, or in their foreheads:

  17 And that no man might buy or sell, save he that had the mark, or the name of the beast, or the number of his name.

  IDIOCRACY: 2020 bitchute, kan ik niet linken hier

 25. Eric zegt:

  Een wurgslang van anderhalve meter:

 26. freedom zegt:

  dit is ijzersterk
  ons parlement…zzz

 27. Eric zegt:

  Ondertussen in het hart van Mechelen:

 28. Christel zegt:

  Ook bij HCQ zijn er cardiale bijwerkingen. Er werden frequent hartritmestoornissen vastgesteld bij covid-19 patiênten . Het gebruik ervan wordt daarom beperkt in vroeg stadium van de ziekte bij patiënten zonder cardiale risicofactoren.

  ‘Alleen toediening in een onderzoeksetting zou kunnen worden overwogen. Daarbij kan een optimaal dosisadvies worden gehanteerd en alleen dan kan er een patiëntenpopulatie zonder cardiale risicofactoren geselecteerd worden in een vroeg stadium van ziekte. Bij alle acute infectieziekten is het in een vroeg stadium van infectie starten van behandeling noodzakelijk om daarmee het risico op complicaties in het beloop van de ziekte te doen verminderen. Een geprotocolleerde behandeling maakt het mogelijk dat er systematische registratie mogelijk is van microbiologische en klinische uitkomsten en bijwerkingen. Dat ontbreekt nu in de ongecontroleerde observationele onderzoeken.

  Vanwege het verhoogde risico op geleidingsstoornissen wordt gebruik bij IC-patiënten in een ernstig stadium van ziekte in het geheel ontraden, omdat myocardschade en aritmie door COVID-19 infectie in deze patiëntengroep frequent wordt aangetoond’
  https://swab.nl/nl/covid-19

 29. Christel zegt:

  Kennelijk wil Trump op twee paarden wedden, daar hij een immunoloog – die in België aan ULB heeft gestudeerd en als hoofd van de vaccindivisie bij het farmaceutisch bedrijf GSK heeft gewerkt – aangenomen als leider van het nieuwe vaccinatieproject ‘Warp Speed’.
  Hij kan ook moeilijk voor eeuwig HCQ als ‘profylaxe’ tegen covid-19 blijven innemen, nietwaar.
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/immunoloog-die-in-belgie-studeerde-en-woonde-gaat-vaccinatieteam-tegen-corona-van-trump-mee-leiden~adcfea53/

 30. Anoniem zegt:

  Christel
  u bent klaar voor het Bill Gates doodsprikje?
  zeker geen andere behandeling overwegen, vooral niet omdat ze door Trump werd gesuggereerd.

 31. Anoniem zegt:

  “confrater” stond tussen haakjes, ironisch, en sloeg op de juridische uitwisseling, niet de medische. de rechter beslist immers
  ter info, ik hervat de discussie niet…

 32. Vanhoovels Paul zegt:

  Zo ontlucht je uw darmspasmen bij iedere opstoot?

 33. Christel zegt:

  Beetje simplistisch, nee? Ik wilde gewoon aantonen dat HCQ geen ‘wondermiddel’ is zoals Trump het voorstelt, het niet voor iedereen gebaat is en nogal wat risico’s met zich meebrengt. Dat ook gezonde mensen hartschade oplopen of door de covid-19 infectie aan hartfalen sterven (zoals het geval van de dertigjarige verpleegster uit Genk: https://www.hln.be/in-de-buurt/zutendaal/limburgse-verpleegster-30-is-jongste-coronaslachtoffer-sportief-kerngezond-en-toch-gebeurt-dit~acc0fd05/). Maar goed, volgt u maar blindelings het Trumpiaans parcours en al wie ervan afwijkt gewoon neersabelen. zo simpel is de wereld, toch? Nog een prettige dag.

 34. Anoniem zegt:

  Beetje simplistisch om te impliceren dat ik slaafs Trump volg omdat ik niet, per definitie, onmiddellijk alles verwerp wat hij zegt.
  ook een fijne dag

 35. vuilventje zegt:

  Een wurgslang van anderhalve meter:

  zo werd een bepaald lichaamsdeel van me door mijn ex genoemd

 36. Eric zegt:

  @Christel: Zolang er geen vaccin is – en de vraag is of dat er ooit zal komen – is de Nederlandse dokters’ oplossing de beste. Wat allerlei officiële instanties schrijven zal me worst wezen. Zo is er ‘het Europees centrum voor ziektepreventie- en bestrijding’ (ECDC), dat gisteren bij monde van directrice Andrea Ammon waarschuwde tegen het versoepelen van de lockdown (we moeten dus allemaal braafjes opgesloten blijven) omdat er een tweede golf zou aankomen. Datzelfde officiële nepinstituut vol zogenaamde experten heeft het virus eerder volkomen onderschat, dat werd door El Païs onlangs uitgebracht. De vetbetaalde leden van dat volkomen overbodig instituut verzamelden op 18 februari om vast te stellen dat het risico voor Europa ‘laag’ was. Drie dagen later barstte de bom. ‘In totaal houden amper een twintigtal van de ruim 130 agendapunten die in de tweedaagse worden behandeld verband met het coronavirus.’
  18 februari dus: toen hadden Poetin en Trump hun grenzen voor chinezen al meer dan een halve maand gesloten. En in Europa sliepen de ‘experten’ rustig voort. Moeten we die mensen nu vertrouwen? Of moeten we ons vertrouwen geven aan een goedwillende dokter in wiens wielen door de overheid alleen maar stokken worden gestoken? Wagt mij betreft is het antwoord duidelijk.

 37. Anoniem zegt:

  wie nu nog niet snapt dat dit een jarenlang voorbereide nwo operatie is zal het nooit snappen.
  als de overheid morgen verplicht op handen en voeten naar de winkel te kruipen doen ze het nog, voor de veiligheid…

 38. Eric zegt:

  @Christel: Plaquenil (HCQ) werkt zowel tegen malaria als tegen reumatoïde artritis, het wordt al jarenlang massaal voorgeschreven. Zoals bij alle medicijnen zijn er soms bijwerkingen mogelijk, maar dat moet zowel door de patiënt als door de dokter worden opgevolgd. Ik vind het niet vreemd dat u onrust probeert te zaaien over een vrij veilig middel tegen corona: tenslotte werkt u in een apotheek en verdedigt u de belangen van de pharma-industrie, die uw broodheer is.
  Ik vertrouw enkel apothekers die een objectieve, onbaatzuchtige kijk op de werking van dit middel hebben. En ik vertrouw enkel goedmenende dokters die hun eed van Hippocrates ernstig nemen, niet dus pharma-miljardairs genre Bill Gates of door corrupte ‘experten’ (genre Van Ranst, Osterhaus) ‘geadviseerde’ en al even corrupte overheden.

 39. Christel zegt:

  @Eric, u vergist zich wat mij betreft. Ik werk in het ziekenhuis en ben slechts werknemer. Ik verdien dus hoegenaamd niks aan de farmaceutische industrie. Heel goed dat er artsen zijn die zich echt bekommerd zijn om hun patiënten. Ik ook. Ik ben reeds op het internet gaan opzoeken wat het juiste werkingsmechanisme van HCQ is, tot nu toe nog onbekend, wat ik wel vreemd vond. Waarschijnlijk hebben ze per toeval ontdekt dat HCQ doeltreffend was als profylactisch antimalaria-GM en tevens de afweerreactie bij reumapatiënten onderdrukt. Maar het covid-19 virus is blijkbaar complexer. Dat het niet alleen de longen tevens het hart aanvalt, verontrust me des te meer. Dat maakt het gebruik van HCQ beperkter en tegelijk ingewikkelder. Daarom is het ook nuttig om naar andere middelen te zoeken, die de virale infectie helpen indijken. Want ook ik ben deze (vrijheidsbeperkende) situatie meer dan beu. En het dragen van een mondmasker is voor mij als doof persoon evenmin evident. Het bemoeilijkt de dagelijkse communicatie. Net als iedereen wil ik het oude (normale) leven terug. Is het nu duidelijk?

 40. Eric zegt:

  Si’, si’ho capito, Christel.
  Zorg ervoor dat de ruimtes waar je werkt goed verlucht worden, want ventilatie is één van de belangrijke schakels, al wordt daar door onze slimmeriken nooit op gewezen.
  Uit ruimtes waarin zieken vertoeven moet het virus kunnen ontsnappen.
  Hoe meer ik hierover weet (en het is ieders verdomde plicht er zoveel mogelijk over te weten te komen) hoe kleiner mijn vertrouwen in allerlei dikbetaalde specialisten en beleidsvoerders wordt.
  Ze weten niks, of doen alsof ze niks weten en hebben een dubbele agenda.

 41. willem de zwijger zegt:

  Van dit SARS-CoV-2 virus, een van de vele virussen die er al zijn verschenen, en dat, vergeleken met de pest of de spaanse griep, al met al niet zo verschrikkelijk moordend blijkt als deze, -hoewel veel erger dan “een griepje” – stel ik “als een paal boven water” en “onomstotelijk” (bewijzen dus) vast dat het: a) het door kwaadwillende mensen is gemaakt en b) het intensief gebruikt wordt om propagandaoorlogen uit te vechten. ( Misschien kunnen we nog herstelbetalingen van Spanje vorderen voor 1918-19 met 20 tot 100 miljoen slachtoffers, ze waren nog niet zo goed in het tellen, zoals nu nog altijd?)
  Don’t be surprised, just wonder.

 42. Anoniem zegt:

 43. Anoniem zegt:

  Vanaf 10m.09

Reacties zijn gesloten.