Brussels Airlines aan de beademing?

Brussels AirlinesMisschien zijn die 290 miljoen toch wel beter elders besteed

Corona zal ons leven voorgoed veranderen, zo melden sociologen, psychologen, moraaldeskundigen en historici van zodra de witte schorten even achter het hoekje zijn. U mag niet vergeten dat talloze mensen met een diploma nu de kans van hun leven zien om zich in de belangstelling te wrikken, ook als ze niet Marc Van Ranst heten. Na de harde autisten die de curve in ‘t oog houden, komen de softe menswetenschappers, de gamma’s die het licht aan het einde van de tunnel zien en de crisis als loutering.

Er zijn ondertussen maar weinig politici die zich aan enige middellange termijn-bespiegeling durven wagen: bibberen doen ze momenteel voor de 4-ologen, nooit heb ik de hegemonie van de wetenschap zo absoluut gezien. Een van de weinigen die nog koffiedik durft kijken is vice-premier Alexander De Croo, die stelt dat we ons in een naoorlogse situatie bevinden, met dat verschil dat de gebouwen er nog staan. Dat lijkt me inderdaad geen klein verschil. Het zit hem dan ook vooral in de hoofden en het gedrag.

‘Nationale trots’

HostessDe kaarten voor de omslag liggen vrij duidelijk. Globalisme, kapitalisme en toerisme staan op de tocht. Hygiëne, partnertrouw, e-commerce, thuiswerken en tuinieren zitten in de lift. In de omgang wordt gezonde achterdocht het nieuwe normaal. Geen twijfel bijvoorbeeld dat de handdruk voorgoed uit de mode geraakt: ‘ooit, mijn zoon, gaven wij zomaar allerlei ziektekiemen via de handen door, telkens we iemand zagen die we kenden of wilden leren kennen. Alsof we zijn ondergang wensten’.

Een sector die zwaar in de hoek ligt waar de klappen vallen, is de luchtvaart. Wereldwijd staan vliegtuigen aan de grond, is de lucht opvallend proper en worden nogal wat mensen niet meer wakker gehouden door opstijgende Boeings. Elk nadeel heb zijn voordeel. Vraag: wat doen we met Brussels Airlines, de opvolger van Sabena, ondertussen al vier jaar volledig in Duitse handen?

Brussels Airlines boekte de voorbije tien jaar een nettoverlies van 236 miljoen euro en zat al voor corona in slechte papieren

De sentimentele alibi’s (‘onze nationale trots’) vermengen zich met de onvermijdelijke economische argumenten: 20.000 directe jobs, en dan volgt er nog een met de natte vinger geponeerd cijfer van ‘indirecte’ jobs dat niemand kan nagaan en altijd een veelvoud is van het eerste.

Laten we het gewoon cijfermatig bekijken: Brussels Airlines boekte de voorbije tien jaar een nettoverlies van 236 miljoen euro en zat al voor corona in slechte papieren, nagenoeg elk jaar weer afsluitend met rode cijfers. Ik hoor regelmatig zeggen dat ‘bedrijven die gezond waren, moeten ondersteund worden’. Nou. Heel het parcours van B.A., als opvolger van het failliete Sabena, getuigt van een chaotische zoektocht naar kapitaal en de onmogelijkheid om zich te positioneren tussen de ‘deftige’ maatschappijen à la KLM, en de prijsbrekers genre Ryan Air.

Superfixer Steve

DavignonSabena was een verlieslatende maatschappij, eigendom van de Belgische staat, die nog een paar decennia teerde op een vervlogen koloniaal verleden. Na het failliet in 2001 ging men al snel scheep met Virgin Express, een exploot waarin we de hand zien van burggraaf Étienne Davignon, Steve voor de vrienden, de man die zijn eigen moeder zou verkopen. Overal waar er grootscheeps gesjacherd wordt en entiteiten van eigen bodem in vreemde handen geraken, duikt de naam van de burggraaf op. Zie ook hoe de Generale Maatschappij via rommelig gelobby in Franse handen kwam (Suez), waardoor onze energieproductie vandaag nog altijd in Parijs wordt bedisseld. Of de uitverkoop van het failliete Fortis aan BNP Paribas in 2008, een constructie waarvan hij samen met zijn boezemvriend graaf Maurice Lippens de bezieler was.

Overal waar er grootscheeps gesjacherd wordt en entiteiten van eigen bodem in vreemde handen geraken, duikt de naam van de burggraaf op.

Ook in de Lufthansa-deal van 2008 speelde de superfixer een hoofdrol. De Duitse holding verwierf 45 procent van de aandelen, en nam B.A. in 2016 voor een habbekrats volledig over. Waarna onze nationale trots meteen als proletarische lagekostenmaatschappij door het leven moest gaan, iets wat de ex-Sabéniens niet goed afging, ook al waren de Afrikavluchten rendabel en redde het Star Alliance-netwerk enigszins de meubelen. Maar die service-alliantie van verschillende maatschappijen staat onder Duitse voogdij, en daarvan kan het zwaartepunt zo van Zaventem naar Berlijn verhuizen.

Geen babysit

CarstenSpohr

Lufthansa-CEO Carsten Spohr

En nu staan de Duitsers weer van voor in de rij om Belgische staatssteun (en overigens ook Oostenrijkse, via Austra): 290 miljoen euro, ja, dat willen ze wel, maar zonder voorwaarden inzake werkgelegenheid, inspraak of wat dan ook. CEO Carsten Spohr wil namelijk geen ‘overheid als babysit’, alleen geld, en geloof me, de Belgische onderhandelaars zullen zwichten, mede onder impuls van… Etienne Davignon, die een krimpscenario van 30% vooropstelt. Danke schön.

We hebben al een aantal van dat soort reddingsscenario’s gehad, het zijn bodemloze putten die gecreëerd worden op de kap van de domme Belgen. Ten gronde: die 290 miljoen zijn beter besteed aan de lokale economie en de verankering van industriële productie op eigen bodem. In plaats van te pokeren op de tarmac, investeer in innovatieve sectoren, groeimarkten, gebaseerd op duurzaamheid en zelfvoorziening. Zo’n luchtvaartmaatschappij, die niet eens van ons is, dat is een bubbel gebakken lucht met een geur van Sabena-nostalgie, een melkkoe waar we onze kostbare post-corona-kas niet aan moeten spenderen. De luchtvaart is een krimpende markt, en overeenkomstig de principes van de vrije markt leggen we zoiets niet aan het beademingstoestel.

Vooruitgang betekent ook dat we niet aan fetisjen vasthouden

Het spijt me voor die madammekes in hun hostessenuniform waarnaar we dubbelzinnig lachen als we instappen voor een rondje citytrippen, maar vooruitgang betekent ook dat we niet aan fetisjen vasthouden. En in dit geval is vooruitgang, eigenaardig genoeg, het wat dichter bij huis zoeken en de grote massa’s wat ontwijken. We zitten in een paradigmawissel en dat vergt flexibiliteit en creativiteit. Laat voor de rest de maatschappijen het maar verder uitvechten in een markt waar ze toch scherp op de prijs zullen moeten spelen.

Overigens hoeft de exploitatie van een luchthaven niet gebonden te zijn aan het koesteren van een soort imaginair ‘kroonjuweel’, zie bijvoorbeeld hoe de Walen succesvol Brussels South Charleroi Airport en Luik-Bierset hebben uitgebouwd tot regionale spelers. De verdere uitbouw van een Europees hogesnelheidstrein-netwerk is een belangrijke alternatieve optie. Middellange termijndenken dus, de meeste politici zullen het nog echt moeten leren.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

130 reacties op Brussels Airlines aan de beademing?

 1. Anoniem zegt:

  ‘Middellange termijndenken dus, de politici zullen het echt moeten leren’
  politici denken enkel aan herverkiezing

  • Anoniem zegt:

   curves, mortaliteitscijfers, bubbels, maskersaga en wat er nog komt
   reality-soap voor getrainde apen

   • Anoniem zegt:

    een dikke boerin roept: ‘blijf in uw kot’ en de Belg gehoorzaamt kritiekloos.
    de angst regeert, goed gedaan van de liberale coupplegers.

   • Anoniem zegt:

    ds
    David Fidler is expert gezondheidsdiplomatie en ‘microbenpolitiek’ bij de Amerikaanse denktank Council on Foreign Relations
    ‘China kan als boetedoening aan iedereen een vaccin leveren’

    Communistische doodspuit op komst?

 2. doom zegt:

  als je al denkt dat virologen pseudo-wetenschap verspreiden moet je qewoon even wachten tot psychologen er een betuttelend schepje bullshit bovenop doen,
  dit is echt ongelooflijk

  https://www.knack.be/nieuws/belgie/geen-zin-in-burgerzin-we-kunnen-veel-mensen-vertrouwen-maar-een-groep-zullen-we-bij-de-les-moeten-houden/article-opinion-1597181.html

  • willy zegt:

   Aan de hand van je reactie kan ik afleiden dat je niet met kennis van zaken schrijft .
   Zelfs het artikel uit de knack dat je als bullshit bestempelt bevat wel een paar interessante lichtpunten

   • doom zegt:

    aan de hand van jouw reactie kan ik afleiden dat jij je graag bij de neus laat nemen door fake-science en prietpraat zolang die maar van iemand met een diploma of van de overheid komt.

   • Benny zegt:

    plandemie

   • Benny zegt:

    fake news in actie

 3. Yvo G zegt:

  Wie houdt toch in ’s hemelsnaam die permanent verkozenen con davignon en lippens aan de macht? Opeens verschijnen ze, graaien een miljardenschuld bij elkaar en verdwijnen weer. het belgische dagelijks zuigende teekpolitiekerdom staat erbij en kijkt er gefrustreerd naar. Die weten niet meer van welk hout spieen maken, besparingen of belastingverhogingen, of allebei? Als het alweer zo ver is, wordt de versleten alibiwagen van de staatsschuld weer uit de hangar gehaald, net alsof hier iedereen, tot en met de domste, stilaan niet doorheeft dat die nooit zal betaald worden, de staatsschuld van de VS kan zelfs niet meer op een regel door de nullen.

  • Anoniem zegt:

   zou er nog iemand rondlopen die gelooft dat we in een democratie leven?

   • willy zegt:

    ja ,de zwakzinnigen die kunnen dat misschien nog

   • Yvo G zegt:

    De vraag stellen is ze beantwoorden, in dit geval. Inderdaad, niemand. Het is een constitutionele particratie geworden. Bendes met elk een kleur, met als gemeenschappelijk doel: Pluimen.
    Verkiezingen zijn nu een alibi om elkaar eens proberen vliegen af te vangen.
    Af en toe moeten ze uitwijken om een grotere haai te laten passeren, zoals davignon of lippens.
    Ik vind die regering met beperkte volmachten al met al een goede zaak voor ons. Dan gaat het tenminste niet over nog meer pluimen, maar des te meer over ophokken.

   • aghasee zegt:

    YvoG:
    “De vraag stellen is ze beantwoorden, in dit geval. Inderdaad, niemand. Het is een constitutionele particratie geworden.”

    Hmmm. Niemand gelooft dat nog?
    Mijn indruk is als ik ‘onder de mensen’ (*) kom, op café dus, dat ik daar de woorden constitutioneel en particratie niet moet uitspreken of men bekijkt mij alsof ik van Mars kom, misschien zelfs wel van verder. De ingebakken / aangeboren nul-interesse zit diep imho.

    (*) niet dat ik elitair ben of pretendeer te zijn, ik ga graag pinten drinken.

   • fonske zegt:

    welk café is dat, ze zijn dicht vanwege de c-hoax? grapje aghasee
    ik volg de politiek maar denk soms dat degenen die dat niet doen gelukkiger zijn dan ik.

 4. doom zegt:

  hier nog es de social distancing robotleeuw van de nv-adel

  • willy zegt:

   Zoiets zullen we vanaf morgen dringend nodig hebben

   • doom zegt:

    U bent voorstander? Proficiat!
    Hoop dat u dat nog zult zijn als ze, in het volgende stadium van de spionage; oeps contact tracing bedoel ik, uw vrouw en kinderen of uzelf UIT uw kot komen sleuren ter beveiliging van de maatschappij en voor uw eigen goed.
    Op basis van vermoedens, kliklijnen en onbetrouwbare tests.
    Bevel is bevel all over again maar slaap gerust verder en zie waar hersenloze gezagsgetrouwheid toe leidt.
    De banaliteit van het kwaad in een nieuw doktersjasje.

  • Greta zegt:

   Waanzinnig hé.

   Om even anti robot te reflecteren , alsof ze mensen kunnen vervangen.

   Oplossen kernramp Tsjernobel. Het gevaarlijke grafiet dat op het dak lag moest verwijderd worden door de hoge stralingen die het verspreidde. Ze kregen een robot van Duitsland om de klus te klaren, maar die was niet bestand tegen die hoge straling ook omdat foutieve stralingsgegevens waren vermeld.. Geen enkel grafiet blok heeft die stomme robot kunnen verplaatsen. Uiteindelijk heeft een hele ketting van mensen hun leven op het spel moeten zetten om in beschermende pakken , met blootstelling van slechts 90 sec per persoon deze waanzinnige klus te klaren. Daar de ware helden de brandweermannen, mijnwerkers , de drie die de pompen open gezet hebben en deze grafiet ruimers.

   Vooral diegenen die al te communistische ambities hebben vooral eens kijken en ook onze levens hier van dergelijke waanzin aan een zijden draadje heeft gehangen. Corona een faits divers daarmee vergeleken.
   Misschien wel bewust dat ze ons nu elke dag met corona om de oren slaan, je vooral deze serie en documentaire mist anti communisme?

   • doom zegt:

    natuurlijk kunnen ze mensen niet vervangen.
    het is ‘crowdcontrol’, een griezelig onpersoonlijk speelgoedje waar bepaalde bedrijven weer tonnen mee verdienen en de zoveelste inbreuk op de mensenrechten, die in sneltempo verdwijnen.

  • Yvo G zegt:

   De rillingen lopen me over de rug. Ronduit angstaanjagend.

  • Miel zegt:

   Als we toch Robots de orde laten handhaven, en het respect voor de social distance, waarom dan geen beroep gedaan op ED 209?

 5. Greta zegt:

  In grote lijnen ben ik het eens
  Gaan ze weer in diezelfde val trappen, geld geven om nadien bedrogen te worden als destijds.

  De lucht nog nooit zo blauw en stil gezien als nu. Geen lawaai, geen tot nog weinig vliegtuig strepen. De natuur vaart er wel bij. Alle bloeiende struiken nog nooit zo vol bloemen gezien als nu.
  Noodzakelijke verplaatsingen per vliegtuig ok. minder vliegtoerisme hoera, hoezee.
  Leve de vulkaanuitbarstingen en corona.

  Meer TGV ok, properder voor milieu dan vliegtuigbrandstof is dit wel zo?

  Want dan zitten we toch met een ander probleem. Voldoende stroom kunnen opwekken en dan liefst zonder, of zo beperkt mogelijk met kernenergie en kan dit wel en zullen alle andere middelen op termijn niet blijken minstens even gevaarlijk te zijn?

  Verwijs ik weer naar Jan Balliauw “In de ban van Tsjernobel”.
  6oo miljoen euro heeft dat beschermingsschild gekost met Eurpese middelen en slechts 100 jaar bestand, los van de kosten onderhoud en de nog noodzakelijke ontmantelingen en dit is slechts 1 kerncentrale die dan totaal onproductief is!!!
  Leve het ramp toerisme naar Tsjernobel om dit betaalbaar te maken, als ge zot genoeg zijt uiteraard om naar daar te gaan.

  • TOMVG zegt:

   ik neem de TGV van TVG en vermijd de boemeltrein van de ecofascisten!

 6. Christel zegt:

  Helemaal mee eens dat die honderden miljoenen euro’s veel beter besteed kunnen worden dan aan de ten dode opgeschreven vliegmaatschappij. Pech voor de bovenbuurvrouw, die zo’n ‘madammeke in haar hostessenuniform’ is. Ze verkiest kennelijk het geronk van vliegtuigen boven het gefluit van pimpelmezen en merels, want ze liet de bomen rond ons verdwijnen, omdat ze ‘geen vuil van vallende bladeren en insecten op haar balkon wou’. De stewardess die liever in haar luchtige roze bubbel zweeft en de aardse boerendochter in haar silo…dat botst uiteraard. Dat ze voor mijn part haar bubbel gaan doorprikken en van luchthavens tot quarantaine-/antikankercentra of mondmaskerfabrieken met duizenden bomen er rond mogen transformeren. Neh.

 7. Anoniem zegt:

  Spijtig dat er slecht weer op komst is, maar het weer kan tot nu toe niet gebubbeld worden. Voor wie er moeder of mama of moeke enz is, een gelukkige en fijne moederdag gewenst. Voor de rest blijft alles bij het oude.

  • Anoniem zegt:

   gaan ze de mensen in de regen laten aanschuiven bij de winkels? leuk

  • Ines zegt:

   Mercikes. Staaltje van subtiele intergenerationele humor hier ten huize. Droge bloemen (de nieuwe trend blijkbaar) en parfum voor het…’kot’ gekregen. Want ik zaag te veel over waterverspilling en gebrek en aan frisse lucht😂😂

 8. Boomer zegt:

  Laat ons eerlijk zijn, België wordt als sinds zijn oprichting vanuit de Parijse haute finance salons gedirigeerd en al wie daar de nodige introducties heeft krijgt zowat alles gedaan in dit land.
  Wie heeft de eerst cheque uitgeschreven ter oprichting van onze nationale bank denkt U?
  Steve is er maar één van en Laken deelt de adellijke lintjes uit aan al wie in het spelletje meespeelt.
  Reden waarom Vlaamse nationalisten nooit de volledige macht in handen zullen krijgen in België.
  Of we het nu willen of niet, Lufthansa zal zijn miljoenen krijgen, dat is al een uitgemaakte zaak.
  Bewijst andermaal in wat voor bananenrepubliek wij leven, met of zonder Corona.
  Droom maar rustig verder allemaal.

  • doom zegt:

   dromen is zowat het enige wat we nog mogen, tot ze dat ook nog verbieden.

 9. aghasee zegt:

  Greta op 9 mei 2020 om 14:52:

  “De lucht nog nooit zo blauw en stil gezien als nu. Geen lawaai, geen tot nog weinig vliegtuig strepen.”

  Dus Greta, jij hóórt een lijnvliegtuig dat op 30.000 voet passeert? Dat is straf. Mocht ik in jouw plaats zijn; ik zou die gave verkopen aan de Chinezen, Amerikanen of de Russen. Ze zullen over elkaar heen struikelen om je valiezen vol geld te brengen voor je diensten.

  “Noodzakelijke verplaatsingen per vliegtuig ok. minder vliegtoerisme hoera, hoezee.
  Leve de vulkaanuitbarstingen en corona.”

  En leve het uiterste fascisme en/of communisme. Waarom emigreer je niet naar Noord-Korea Greta? Als ik je gedachtengang zo lees zul je het daar prima naar je zin hebben.

  “Meer TGV ok, properder voor milieu dan vliegtuigbrandstof is dit wel zo?”

  Het korte antwoord? Nee.

  “Voldoende stroom kunnen opwekken en dan liefst zonder, of zo beperkt mogelijk met kernenergie en kan dit wel”

  Opnieuw het korte antwoord? On-mo-ge-lijk.

  “en zullen alle andere middelen op termijn niet blijken minstens even gevaarlijk te zijn?”

  Niet enkel op termijn, wind- en zonne-energie zijn dat nú al. En niet zomaar ‘minstens’; ze zijn schadelijker dan nucleair voor milieu, gevaarlijker voor mens en dier. De cijfers zijn daar Greta. Doe uw opzoekwerk.

  “In de ban van Tsjernobel”

  Maak uw huistaak over Chernobyl eens opnieuw, en nee, de infotainment ‘documentaire’ nog eens bekijken telt niet.

  • aghasee zegt:

   Trouwens Greta, leve de vulkaanuitbarstingen?
   Heb je er een flauw benul van hoeveel co2 die dingen in uw eco-bubbel pompen? De vulkanen toejuichen en de nucleaire centrales afkraken. Faut le faire.

   • Anoniem zegt:

    Greta knows best, altijd en overal.

   • Greta zegt:

    Dit was inderdaad een ironische instinker en doordenker. Geen enkel idee hoeveel co2 die uitstoten, maar toen die vulkaanuitbarsting in IJsland uitbrak, stonden de vliegtuigen ook enkele weken verplicht aan de grond.

    In november startten de branden in Australië, kunnen we enkel maar geloven en inschatten door de beelden en info die we kregen in die periode. Was die ingekleurde kaart wel de waarheid en niet opgeklopt? Australië zeer, zeer groot en het heeft maanden geduurd.
    Co2 à volonté dus en wat is daardoor allemaal via de lucht verspreid en welke richtingen?

  • Yvo G zegt:

   Re: Greta
   Aggadinges,
   Hoe lees jij eigenlijk een tekst? Ooit in de verre verte gehoord van ironie?
   En dan de zin “De lucht nog nooit zo blauw en stil gezien als nu. Geen lawaai, geen tot nog weinig vliegtuig strepen”
   Daarin staat dat de lucht blauw is, en stil. Er is geen lawaai.
   er zijn geen, of nog weinig vliegtuigstrepen. DAT IS ALLES.
   Waar, o waar ergens staat dat er een vliegtuig te horen is?
   En na die fantasie sla je op hol over amerikanen en chinezen en geld….
   Man, lees toch eens wat er staat! Of ben je nu al bezopen?
   Met zo’n negatieve tot kwaadaardige instelling zie ik u het onze vader nog afkraken door middel van wat uitgebreide autoreclame, om dat aan Greta wijten, want je zet de toon en volgers heb je in negativiteit al direct, bvb anon die met goede moed positief begint aan moederdag, en na uw tekst in de aanval gaat. Ineens kantelt dat hier in een tribunaal.
   Maar goed dat u ze alle vijf op een rij hebt, ik ben niet de enige. en er is hier tenminste toch nog iemand die zijn forum bewaakt en ongevraagd iedereen de les leest. gevolgd door een obligate reeks volgkeffers. Zoiets als pesten lagere schoolniveau.
   Vooruit, de beuk erin. Wat staat er allemaal zoal nog niet in. Tast toe!

   En nu nog een vette rochel achterna:
   Trouwens Agga, leve de wauweltaal!
   Heb je er een flauw benul van hoeveel co2 die dingen in uw eco-bubbel pompen? Ik veronderstel dat jij dat wel hebt, je meet het nauwkeurig op!
   Over vulkanen heb je niks te zeggen, net zomin als over kerncentrales.
   Anderen uitlachen over iets waarvan jezelf geen benul hebt, je moet het maar kunnen. In het vlaams gezegd om het simpel te houden.

   • Anoniem zegt:

    Yvo G
    de eerste keer dat je zo fel reageert
    meestal enkel een flauw grapje of gelul over Engelstaligen posts die je niet begrijpt.
    ga je nu Ines en Christel ook een veeg uit de pan geven want die hebben de lulkoek van Greta ook al gefileerd?
    en moederdag erbij sleuren, hoe sukkelachtig kan een reactie eigenlijk zijn?
    wie niet tegen kritiek kan moet maar niet reageren op een blog, zeker als ze zelf iedereen de les spellen zoals uw protegé steeds doet.
    kaatsen en de bal verwachten, YG.

   • Anoniem zegt:

    Engelstalige

   • Yvo G zegt:

    Momentje.
    Je hebt toch niet iets anders gelezen dan ik heb geschreven hoop ik.
    Een grapje is beter flauw dan kwetsend, en omdat ik ervoor uitkom dat ik niet kan volgen als het onderwerp ineens in het engels wordt behandeld en de engelstalige links heen en weer vliegen als pijlen, noem het gelul over Engelstaligen posts die ik niet begrijp, soit.
    Ik heb de ‘veeg uit de pan’ (mooie zegswijze) wel degelijk aan Aghasee gegeven. Ben ik fout als ik meen dat die mannelijk is?
    Ik zie geen verband met Ines, of Christel, elk zijn bubbel. Elk zijn mening en eventueel een overtuiging.
    Uitgerekend hier, moet je niet aan komen draven met beschermelingen. Iedereen kan zijn mannetje wel staan, of voor zichzelf opkomen als het over een dame gaat.
    Als je niet tegen kritiek (gegrond of niet) kunt, blijf je inderdaad beter weg uit een blog. Als de kritiek neigt naar een soort pesterij lagere schoolniveau (ik hoop van harte dat je dat nooit hebt meegemaakt) of ronduit dom is, reaguur ik.
    PS. Weet u dat ik, in het holst van de nacht, zo rond een uur of twee, drie, ooit wakker word en alleen mijn hart hoor kloppen en mijn eigen bloed hoor suizen. En ja, dan hoor ik een zwak geraas en zie ik de verre hoogte pinklichtjes van een vliegtuig. Stilte en duisternis zijn twee zaken die we niet meer kennen in Vlaanderen. Om dat terug te leren kennen, moet er een uitgangsverbod worden ingesteld.
    Even flauw doen: Ik zal uw bal maar weer uit mijn doel halen zeker?

 10. Yvo G zegt:

  Engelstalige, haha ! Ik zou mijn eigen posts ook beter eens een keer nalezen vooraleer te enteren…..

  • Anoniem zegt:

   bof, ik snap niet goed wat u daar juist als pesterij in ziet.
   Dat ruikt naar morele superioriteit, gebruikt om de tegenstander de mond te snoeren.
   Het zijn woorden op een blog; je weet niet eens tegen wie je aan het praten bent terwijl pesterijen toch vrij persoonlijk zijn op de ‘speelplaats’ en ik betwijfel of er trauma’s ontstaan door wat prikjes op een blog.
   Als iedereen zijn mannetje kan staan hier waarom dan die felle uithaal?
   Greta kan dat idd. heel goed zelf en deelt genoeg steken uit dus wat is eigenlijk het probleem?
   Over dat Engels, ergens heeft u een punt maar sommige onderwerpen hebben meer interessante ‘content’ in het Engels.
   Wilt u eens iets in het Frans posten, prima, als het me interesseert lees ik het; anders niet.
   Allemaal niet zo wereldschokkend.

  • aghasee zegt:

   @Yvo G;

   Als u (m/v/derestvanhetalfabet) een beetje zoekwerk verricht op de interwebs, weet u wie ik ben, waar ik woon; welke studies ik genoten heb; waar, wanneer en voor wie ik gewerkt heb; of ik m/v/derestvanhetalfabet ben ja dan neen…

   aghasee -zonder hoofdletter- is een pseudoniem die al vijfentwintig jaar op internet terug te vinden is. Lang genoeg om geen pseudoniem meer te zijn. OpSec is een harde discipline tenslotte.

   Doe uw opzoekwerk. Research in modetaal.

   Prettige feestdag indien u én vrouw én moeder bent. Enkel maar omdat u het er zo nodig moest bijsleuren.

 11. Vanhoovels Paul zegt:

  We vliegen hier weeral door het heelal. Hoog en ver genoeg kan het weer niet.
  Voor mij is het weer simpel. Als je met uw blote kont in de zon wil liggen in het aards paradijs dan moet je de kostprijs van uw waanzin maar betalen en niet aan de uier van de koe gaan hangen.
  Ik woon in de streek waar men in de lucht van de avondhemel er een schaakbord van maakt door de activiviteit van stinkende monsters die een hoogte van een paar honderd meter normaal vinden.
  Mijn schuld dus. Ik had er maar niet moeten gaan wonen. Voila! Het is dus weer opgelost.
  En voor de rest? Liefst zwijgen stuk Eburoon die werd grootgebracht in een moeras van analfabeten. Alles kaat immers koet! Het kan niet beter. Als 10 % van die analfabeten vinden dat het koet gaat dan is het koet. Punt. En als de resterende 90 % zich beperken tot onder hun matras te kruipen dan hebben ze van niks last. Allen redden we dus het vaderland maar wel ieder op zijn manier. Maar…….. hoe lang zal het nog duren? De nabije toekomst zal het wel duidelijk maken.
  Teveel lastposten die hun leven lang gewerkt hebben? Die sluiten we op en introduceren een virus omwille van dat gouden kalf en we laten hen creveren! En alles zal weer koet kaan. En volgende generaties zullen hen vervangen en werken tot ze doodvallen. En die sluiten we opnieuw op.
  En de happy few zullen doorgaan met hun feestjes.
  De mens heeft het ver gebracht. Echte democratie verwerpen we graag. Want democratie is in feite het grondrecht dat iedereen gelijk is voor de wet. En dat de wet er is voor iedereen. Kan dat niet dan hoeft er geen wet te zijn. En……iedereen lacht met de wetten. Zelfs dezen die ze maken.
  Zal dat blijven duren denk je zelf? Afwachten maar!
  We krijgen wat we zelf vragen. Niet meer of minder.
  Een Amerikaans generaal van een tankdivisie zei tegen de Duitsers toen ze op hun knieën kwamen smeken het woord “nuts”. Wel voor dat woord kruipen wij allemaal. Dus het antwoord kennen we al. Mochten de varkens kunnen spreken dan zouden we hen horen jammeren voor ze vertrokken naar het slachthuis. Maar ze zijn slimmer. Ze zwijgen.
  En al dat gezeur naast en onder mekaar heeft al zovele eeuwen niks resultaat gebracht.
  Gewoon omdat we het woord democratie zelf verafschuwen.
  Zowel onze politici als ieder van ons. Veel voelen zich God zelf en Goden vragen nooit iets aan stervelingen. Wij zijn zogezegd geschapen naar het beeld en gelijkenis van God.
  Maar….. God zelf zullen we nooit zijn. Als ik sommigen bezig hoor begin ik soms wel te twijfelen.
  Maar ze kunnen dat dank zij de bende lafaards onder ons.
  De kots stapelt zich op. Wie zal het ooit opruimen? Après moi le déluge. Ben ik nu slimmer?

  • Anoniem zegt:

   je ben in ieder geval slimmer dan degenen die denken god te zijn, al hebben die dan weer meer macht om te misbruiken.
   Als de bevolking niet reageert zullen ze ofwel nooit meer buiten mogen (behalve om te kopen) ofwel, als de machthebbers uiteindelijk de bevoorradingslijnen vernietigen, creperen van de honger.
   luister dus naar de bv’s en Van Ranst, was uw handen en blijf in uw kot en hou zelfs daar afstand van uw ‘geliefden’. leef zonder perspectief en bij gratie van de ‘onkreukbaren’ en wantrouw iedereen.
   Beoefen burgerzin.
   Ziet u iets verdacht, meld het aan de sta(si)at. dan krijg je een schouderklopje en word je pas vermoord na degene die je hebt verlinkt. brave hond
   Dit waren mijn instructies, volg ze op en je bent ‘goed bezig’ tot je laatste klik.

 12. Boomer zegt:

  Sedert vandaag mogen ze gaan shoppen, de zotste taferelen gezien.
  Met mondmaskers aan, met stofbrillen op, met handschoenen aan en maar de koopwaar betasten dat het een lieve lust is, zelfs aantrekken en passen.
  Ik wil nog zien dat elke kledingzaak elk stuk dat aangeraakt werd naar de stomerij gaat brengen.
  Wanneer ze iemand zien zonder mondmasker kijken ze verschrikt en zetten ze het bijna op lopen.
  Als we zo nog een tijdje verder doen raken de psychiatrische instellingen overbevolkt in plaats van de spoeddiensten.
  Onvoorstelbaar wat de prietpraat van experten en de opgeklopte versies van PPM teweeg brengen.
  Geef mij dan toch maar de Zweedse aanpak met enige zin voor realiteit hoor, zelfs al durven velen daar ook nog commentaar op te geven met hun idiote theorie over bevolkingsdichtheid.
  Covid 019 versus Debiel 20, we zijn echt goed bezig met het delven van ons eigen graf.
  Alhoewel ik erbij blijf dat onze overheid er beter aan zou doen om gratis stukken zeep uit te delen en mensen diets te maken dat ze wat meer aandacht moeten hebben voor persoonlijke hygiene.
  Zou veel nuttiger zijn en zeker aangenamer voor de medemens.

  • Anoniem zegt:

   ja, ok die zeep, maar hoeveel keer per dag kun je je handen wassen?
   na elke beweging?
   België is, in zoverre het dat al niet was, in recordtempo het debielste land ter wereld aan het worden. Zelfs pocp paradijs Zweden heeft meer verstand.
   en de liberale volksverraders zullen er nog wel wat schepjes bovenop doen.

   • Boomer zegt:

    Handen wassen ja, maar de rest vooral ook hoor, zelfs dringend want de stinkers lopen weer massaal rond in de straten en winkels.
    Vandaag 100 meter file aan de Action Shop in Aalst, hoe zot kan je mensen krijgen.

   • Anoniem zegt:

    dat van de action zal wel kloppen maar is ook weer een voorbereiding op tweede lockdown met sensatieverhalen in de media.

  • aghasee zegt:

   Je weet toch dat we (het mensenras, vooral dan de westerlingen) kapot aan het gaan zijn aan onze -overdreven- hygiëne? Ik ken er persoonlijk die hun kot dweilen met dettol. Goed gek ja.

   • Boomer zegt:

    Overdreven hygiene? Dan toch zeker niet in Aalst want de stank is bij momenten niet te harden in de buurt van vele burgers hoor, zonder onderscheid van ras of kleur!
    Daarom alleen al mogen ze de regels van social distancing handhaven.
    Onbegrijpelijk hoe mensen zo’n gebrek aan eigen hygiene en verzorging kunnen hebben!

   • Anoniem zegt:

    Het is gewoon te extreem
    er zijn maniakken met smetvrees en er zijn vetzakken
    weinig er tussen
    toch is té proper slecht voor de immuniteit

   • Anoniem zegt:

    Katastroof – Heel de wereld stinkt

 13. Yvo G zegt:

  Ik blijf gewoon in mijn ‘huis’. Laat de varkens uit hun ‘kot’ zoveel ze willen, ze komen hier niet over de vloer. Typisch trouwens hoe de verhevenen zich uitlaten over hun vee in hun woordkeuze. de boodschappen-mail wordt netjes aan de voordeur afgeleverd, met een belletje, daarna handschoenen aan en de doos drie dagen onderdak buiten. Dan is ze veilig. (neen, geen ijskreem).
  Nu kunnen ze nog van alles uitvinden met de gekste berekeningen, (iemand op de rug dragen zijn nog maar twee poten, dat ze daar nog niet aan gedacht hebben) ik geloof er allemaal niks meer van. Het lijkt me teveel op gemonitord laten besmetten en laten genezen al dan niet sterven. Proper of niet speelt dan geen rol. De wereld kan, om het met de woorden van Paul te zeggen, mijn rug op.

  • Anoniem zegt:

   “Het lijkt me teveel op gemonitord laten besmetten en laten genezen al dan niet sterven”
   het lijkt er niet op, dat is het, jaren geleden al gepland trouwens
   maar dat is weer complotdenken waarschijnlijk

   • Yvo G zegt:

    Op het nieuws hebben ze laatst nog laten zien dat een filter helemaal niet past op breedsmoel-glimlacher Geens.

 14. Christel zegt:

  Helaba, niet gaan (bek)vechten, heren :-).
  Ik vrees dat de overheid ons geen gratis mondmaskertjes (de mondmaskerblundersaga gaat onverdroten door, ze hebben precies een abonnement daar) noch stukje zeep gaat uitdelen.
  Grappig genoeg heb ik toevallig bij de nonnen van Brecht natuurlijke zepen en biershampoo besteld en ze hebben het netjes vlak voor de moederdag geleverd. Voortaan lavendelgeurige zeepbubbels in mijn kot ;-).
  https://trappwebshop.be/

  • Anoniem zegt:

   de filters die Geens moest bestellen passen niet op de maskers van zijn mr-collega…

  • Yvo G zegt:

   Ik vraag me af van welke datum die foto op de homepage van die katholieke zaak dateert. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er nog zoveel zijn.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Nee Yvo; de hele wereld kan niet mijn rug op. Ene klootzak weegt al te zwaar.
    En er lopen al te veel kandidaten rond die graag op de rug van iemand anders rondjes draaien. Ik maak er mij niet druk meer over. Vanaf het moment dat ze hun muil open
    trekken en ze beginnen in kleur te zeveren heb ik er al genoeg van.
    Ofwel handelen en spreken ze als democraten; d.w.z. de wet is er voor iedereen; of wel vallen ze van mijn rug af. Trouwens die is ingezeept met bruine zeep. Ze glijden er dus af.
    Sinds heb ik minder last van overgewicht op die rug. Wel spijtig dat niet iedereen zo denkt.
    Ik stel vast dat de anti-democraten veel te goed aan hun trekken komen en blijven.
    Maar dat is niet hun schuld of verdienste. En evenmin omdat ze slimmer zijn.
    Het is gewoon te wijten aan het feit dat wij nog dommer zijn. Een bende kruipende mieren die eten naar hun hol sleuren en waar de krekels het met graagte komen opsouperen.
    Maar goed. Ik blijf dat niet herhalen want dan wordt het zagen. Dat laat ik liever aan anderen over. Trouwens het is hier naar de kloten. Wacht af en stel zelf vast wat de nabije toekomst ons brengt. Ik heb mij al voorbereid op het scenario. Hopelijk vallen er niet te veel van hun stoel als het zover zal zijn. Ik moei mij niet. Maar wat we krijgen hebben we zelf veroorzaakt. Iedereen wil wel krijgen en dan liefst waar anderen voor werken en sparen. Vanzelfsprekend zal dit niet blijven duren. Maar ik hoop zelf dat ik het verkeerd zie. Ik behoor niet tot het uitverkoren volk. Dus ik zal het opruimen van de duivelsdrek mee betalen.
    Minder dan voorheen uiteraard want ze hebben al een deel opgefeest.
    Bepaalde profiteurs zullen de gedekte tafel pas verlaten als ze leeg is.
    Maar dat ogenblik nadert.

   • bompa lawijt zegt:

    wel Paul, weet je nog?
    de slang verleidde Eva
    kronkelde uit de boom en zei:
    “neem een hapje; kan geen kwaad voor rotte tanden”
    zij kon natuurlijk niet weerstaan
    maar nadien wreef ze over zijn kopje tot hij spuwde
    en met diezelfde truc proberen ze ons nog steeds rond de vinger te draaien.
    sommigen hebben het door, anderen trappen er nog steeds in en blijven appeltjes brengen.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    & Bompa
    Feitelijk zeg je nu hetzelfde als ik. Maar beknopter en sappiger. Maar oppassen hoor. Het komt uit den bijbel. Het was geen appel maar wel een pruim. Vrouwen weten beter de waarde van zo’n apparaat. Je moet er niet naar kijken want een woelrat heeft een mooiere pels. Maar mannen denken te weinig. Ze zien en dromen te veel van andere dingen.
    Maar vrouwen zijn nu eenmaal prijsbewuster. Alles moet betaald worden.
    Zelfs een halfrotte pruim moet betaald worden. Nooit iets in de solden dus.
    Ofwel opwaarderen ze hun zaak met 50 % en doen er 20 % af en zeggen nog dat ze beter zijn dan nieuw. Kwestie van liegen moet het mannelijk geslacht nog veel bij leren.
    Achter elke slimme minister staat een vrouw. Die naaide zelf de zakken aan zijn broek.
    Ik moet weer denken aan hetgeen een hyena op het forum politics.be uit zijn botten sloeg.
    “Men moet geen minister worden in de politiek om een ferm pensioen op te bouwen.”
    En gelijk had hij. Als ik denk aan de gevogelde Mie en Mevrouw Woehahahaa en groenere exemplaren in het halfrond dan besef ik dat die vent die dit beweerde niet zo stom is als hij er op het eerste zicht uit ziet. Hij had toen een moment dat de vurige tongen neder daalden in zijn geest.
    Bij sommigen lukt dat beter omdat hun kop toch een lege ruimte is.

   • bompa lawijt zegt:

    de groenen bouwen een milieubewust pensioen op
    een appeltje voor de dorst want de slang loog over de rotte tanden

 15. Yvo G zegt:

  Een vraag van 15 punten:
  1. Wat zijn de verschillen tussen:
  a. Fake-news
  b. Complotdenken
  c. De Veiligheidsraad.

  2 .Motiveer uw antwoorden.

  • Anoniem zegt:

   contact tracer geworden YG?

   • Ines zegt:

    Gaat de heer Yvo trouwen? OMG!! Eindelijk gebeurt er hier iets spannends. Anoniem zorgt voor bubbels en ballonekes, Paul voor het bruidsboeket en Christel en ik zullen met plezier de bruidsmeisjes spelen. Bompa kan misschien iets voorlezen uit de Bijbel? En nu nog alleen de perfecte bruid vinden! Waar is Greta??

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Bepaal je zelf die verschillen niet Yvo?
   En waarom motiveer jij zelf niks? Moeten anderen het doen misschien?
   Jij bent waarschijnlijk lid van de groep die houden van gedaan werk door anderen?
   Stel jezelf die vraag en motiveer waarom dat zo is.

   • Anoniem zegt:

    pas op Paul of hij zegt weer:
    da gade gij ni bepalen hé!
    maar alleen tegen anderen natuurlijk
    onkreukbare in wording?

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Gelukkig blijft het bij woorden wat hij zegt.
    Maar ik word er wel zo moe van.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Och; hij zal nog te jong zijn anoniem.
    Hij begint ambetant te doen en wil zelf een volksraadpleging opstarten. Pakt niet bij mij.
    Mij aan het werk zetten gaat hij niet bepalen. Ik heb zelf teveel werk met vragen te beantwoorden die ik mezelf stel.
    Zo vraag ik mij regelmatig af aan wie het te danken is dat ik reeds meer dan vijftig jaar het uithoud bij mijn vrouw. Ligt het aan haar of ben ik een sloef?
    Bovendien kan ik niet antwoorden op zijn vragen. Ik hoef niet na te denken over hetgeen ik doe. Mijn vrouw denkt in mijn plaats. Het resultaat van haar nadenken zal worden uitgevoerd want overwegende dat ik thuis de baas ben moet niemand buiten mijn bubbel dat komen tegen spreken. Daar zorg ik voor! Maar mocht hij toch vragen hebben dan mag hij ze stellen aan mijn vrouw. Als ze een goed moment heeft krijgt hij zeker antwoord.
    Hij weet nog niet hoe hij moet ademen en nog minder hoe het leven in mekaar zit.
    Dat hij maar zelf een studie opstart over de machtsverhoudingen in de maatschappij.
    Misschien stelt hij dan achteraf minder onnozel vragen.
    Maar overwegende zijn jeugd acht ik hem nog in staat om minister te worden.
    Dus….. volhouden kerel! En vooral…..zo vlug mogelijk trouwen. Het motief ontbreekt nog.

   • Ines zegt:

    Gaat de heer Yvo trouwen? OMG!! Eindelijk gebeurt er hier iets spannends. Anoniem zorgt voor bubbels en ballonekes, Paul voor het bruidsboeket en Christel en ik zullen met plezier de bruidsmeisjes spelen. Bompa kan misschien iets voorlezen uit de Bijbel? En nu nog alleen de perfecte bruid vinden! Waar is Greta??

   • Ines zegt:

    Ps. Huwelijkslijst ligt bij de nonnen van Brecht en ivanka & co not invited

   • Christel zegt:

    😂😂😂
    En JS mag als ceremoniemeester alles in goede banen leiden en voor begeleidende muziek zorgen.

   • Anoniem zegt:

    @Ines, Christel
    Wat als hij een van jullie beiden, of allebei want dat is modern, vraagt?
    Met wat appeltjes als bruidsschat…

  • MAGA zegt:

   Fake-news gedraagt zich als ballorige kids en de president verlaat waardig het persmoment.
   Well done, sir.

   • MAGA KAG zegt:

    Let op de framing
    “angrily” terwijl hij zeer kalm maar gedecideerd de kids in hun zandbak laat.
    the maestro is in charge

  • MAGA zegt:

   obaMAGAte , mensen, heerlijk

   • MAGA KAG zegt:

    Durham is coming!
    Indictments are coming!
    Now comes the pain!
    From dark to light.
    The truth will be told.
    Comey, Brennan, Yates, Obama, McCabe, Strzok, Page, Clinton, Clapper, Lynch, Holder, Podesta, Huma, etc…
    TREASON!

   • Q17forFlanders zegt:

    patriots, fight!

   • Anoniem zegt:

    #ObamaGate Gitmo is waiting for ya! Don’t drop the soap..

 16. Yvo G zegt:

  Verdorie, ze hebben het sneller door dan ik dacht, dju toch. Maar!….Ik zoek eigenlijk alleen maar een heel rijke schoonpapa. Hoe de bruid eruit ziet zal me worst wezen. Haar voor -zover aanwezig- verstandelijke vermogens vormen geen bezwaar. Las Vegas lijkt me een goeie plaats om de vows te doen. Het werk om nageslecht te verwekken laat ik in mijn plaats doen door anoniem, tegen goede betaling uiteraard want schoonpapa zal wel mooie en slimme kleinkinderen willen. Paul mag de tuin komen wieden, daar is hij dol op. De dames worden ingehuurd als babysit, voeding inbegrepen, want de kleine zal wel geen kouwe pap lusten. Intussen mogen ze dan geanimeerde replieken van hier voor-lezen, (de mijne uitgezonderd want het moet niet vroegwijs worden) dan ligt het rap in slaap. Als het stout is mag je het een foto van Sactorum laten zien, niet langer dan 5sec. want het mag niet getraumatiserd worden. Wat ben ik toch blij in zo’n toffe vriendenkring te mogen vertoeven. Alleen aghasee wordt niet verwacht, zoals u ziet kan ik zelf ook uitstekend anderen aan het werk zetten, en een haan op een mesthoop is al genoeg. Alle reacties komen zeker in haar eerste fotoboekje, waarvan jullie elk een exemplaar ontvangen. Dus, zet jullie beste beentje voor! Misschien komt Sanctorum ook wel naar de babyborrel met een nieuw stukje.
  In zijn kraag.

  • Anoniem zegt:

   ‘Vandaag had een hoogdag moeten worden voor de Songfestivalliefhebber, maar net zoals andere grote evenementen gaat het Songfestival dit jaar niet door en dat net op hun 65e verjaardag.’

   nu ik deze “hoogdag” moet missen zal ik de jouwe niet missen.
   ik neem de voorgestelde honneurs waar, zolang je maar geen bruid met rotte tanden uitzoekt, uiteraard tegen betaling.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Hmm! Babyborrel! Waarschijnlijk zal ik er niet geraken. Normaal ben ik rond dat uur al dronken. En dan begrijp ik vlugger alles; zelfs wartaal. In het begin toch want naar het einde toe geraak ik ontnuchterd en dan ben ik nog minder appetijtelijk. Ik zie die bloemetjes van Ines en Christel al door de lucht vliegen. Mogelijk vooraf gegaan door slaande argumenten. En dan krijg ik weer last met de dierenbescherming.
   Wil wel even overwegen nog. Op voorwaarde dat er beloofd wordt dat er niet over iets serieus zal gesproken worden. Geen leugens dus. Want in dit hele land gebeurt niks meer dat serieus is. En voor fake nieuws te horen kom ik niet meer uit mijn kot. Ik meen het hoor! Denk er wel aan om die bewuste avond een film te gaan huren. De titel ken ik al van buiten. “Te dikke matrone geeft de borst aan stikkende baby!” Drama en schoonheid vermengd in één film! Het beste wat de inlandse markt te bieden heeft.
   Mocht die borrel een paar jaar vroeger gebeurd zijn kwam ik zeker om de plezante uit te hangen. Grabbelen naar de poussies was toen nog mijn favoriete ontspanning.
   Ik had toen zelfs nog meer allures en pretenties als Bush.
   En dat was destijds nog het ogenblik dat de dames zelf het graag mee maakten.
   Verkracht worden was het toppunt van vrouwelijke appetijt.
   Nu halen ze daar hun neus voor op. Ze roepen al op 1,5 meter afstand dat je niet moet denken dat je hen mag verkrachten. Je moet het maar mee maken. En ik die altijd zo’n braaf kereltje geweest ben. Soms is het wel verschrikkelijk!
   Nee; de tijden zijn veranderd. Nu is het : “Pakken wat je kan krijgen”. Liefst met een smile en een ruiker bloemen. Moeder wil ook nog eens bedrogen worden na zovele jaren opsluiting . Maar de vraag blijft! Wie bedriegt wie? Feitelijk stelt het huwelijk meestal niet meer voor als een contract om mekaar te bedriegen met wederzijdse toestemming.
   Beter nog dan een LAT- relatie. Een “latente aggressieve terreur – verhouding.”
   Niks voor mij nog. Deze nacht heb ik nog gedroomd van de hemel. Bij mijn zeventiende maagd ben ik wel even verschoten. Die haalde een lintmeter te voorschijn om te meten of hij wel lang genoeg was. Gelukkig was er een neger in de omgeving. Ik heb haar kunnen afschudden met haar wijs te maken dat een korte hele dikke beter sopte.
   Seks die je hoort doet meer deugd. Soit! Ik was er vanaf! Zeventien is wat teveel van het goede geworden.

   • Anoniem zegt:

    vroeger zeiden ze over een wipje; ‘me too’;
    nadat er een hashtag werd voor gezet betekent dat het tegenovergestelde. Iets als;
    durf me niet aan te kijken of spreken of ik verlink je aan politie en het social-mediatribunaal; ik maak je kapot, pervert!

   • Anoniem zegt:

    tenzij je heel wat appeltjes meebrengt, dan kan er soms nog iets geregeld worden
    mijn appeltjes zijn op, mijn goesting ook, een bijkomende reden dat ik geen o-vld stem

  • Ines zegt:

   @ de bruidegom in spe: Euh… hebt ge uw aanzoek al gedaan? Greta is precies nergens te bespeuren. En aghasee mag wel komen voor de ambiance, en bovenal hij/zij/? is een BV in de West-Vlaanders. Hoeveel chance kunt ge hebben. Die is bekend tot in Japan en omgeving. Het is aghasee of Geert Hoste!

   • Yvo G zegt:

    Hartelijke dank voor uw suggestie. Een kapstok, daar heb ik nog niet aan gedacht!

 17. Vanhoovels Paul zegt:

  Ge kunt e beter gaan aanhangen Ivo. Koordje aan uw piemel binden en als de dames komen trekken kun je uw voetjes in de lucht smijten. Ik had vroeger ook zo’n schraal ventje op mijn studeerkamer hangen. Maar toen zijn afbeelding begon op mij te gelijken heb ik het diplomatisch verwijdert.
  Ik had schrik voor de mogelijke gevolgen. Sinds de pil trekken de dames zelf liever aan koordjes.
  Ik hou het liever rustig. Ze moeten niet meer af komen met lintmeters.
  Ze maken tegenwoordig van alles wedstrijden. Vandaag heb ik nog vernomen dat ge best schoenen draagt die vijf maten te groot zijn. Dan denken ze dat uw tenen ook langer zijn.
  Zullen ze ooit nog tevreden zijn? Ik vermoed dat ze wachten op aliens.
  De bruintjes hebben ze al uitgetest. En ook al afgedankt. Maar die hadden vroeger wel hun auto aangekocht als schroot. Maar wie heeft er nu geen auto!
  Pech dus jongens. Ik denk dus dat ze het beseffen want ze sluiten daarom hun dames op.
  Niks te meten of vergelijken!

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Mijn vrouw zit weer TV te kijken. Op VTM natuurlijk. Vier dames aan een keukentafel. Degene die ooit een TV maakt die ook kan geur verspreiden wordt stinkend rijk.
   Waarschijnlijk zoeken ze nog achter de juiste geuren om te produceren op die TV the moment after.

   • Anoniem zegt:

    mijn ex snuffelde constant aan mijn onderbroeken.
    mijn ex dus

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Dat wordt mij bespaard. Mijn vrouw is er gerust in. Ze weet en heeft het meegemaakt dat ik een poging tot doodslag heb overleefd. Maar de dader was onkreukbaar.
    Dus wat doe je er nog aan? Ik laat het met rust. Want sommigen van zijn kompanen acht ik in staat om een tweede poging te overwegen. Momenteel ben ik een lastig iemand.
    Een zeveraar. Maar wie is er opgestart met zeveren? Alleszins geen democraat.
    En het feit dat zulke mensen worden gekoesterd is er te veel aan.
    Ik weet dat ik ben afgeschreven. En ook dat het dank zij een bende onnozelaars kan.
    Echte democraten zijn niet tegen democratie.
    En een maatschappij waar democratie niet belangrijk meer is kan nooit een democratie zijn. Dat is de grote leugen waarmee ik nog dagelijks geconfronteerd wordt.
    En wiens schuld is het dan dat dergelijke elementen kunnen uitvoeren wat ze doen of deden. Hogere belangen dus? Dewelke ?
    Het land zal niet gered worden dank zij het werk van zulke gangsters.

   • Anoniem zegt:

    vrijmetselaars, jezuïeten en satanisten
    de echte liberalen dus

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Dat heeft mijn vrouw wel afgeleerd. Ik ging vroeger graag wandelen. En Gods natuur is ondoorgrondelijk. Zo ben ik al een paar maal geconfronteerd geweest met de diagnose
    “teek op scrotum”. Die dokter van wacht; want zoiets overkomt mij steeds in het weekend;
    was een echte kluns. Na verwijdering van dat beest en een bloedrode onderbroek denkt ze dat ik met het monster van Loch Ness tussen mijn benen zat.
    Ze laat tenminste mijn onderbroeken nu met rust.

   • Anoniem zegt:

    gewoon een paar scheten en je vrouw heeft geur-tv aroma maison in huis

 18. Anoniem zegt:

  En ondertussen wacht ik af. Die Europese hutsepot mag voor mijn part zo vlug mogelijk naar de kloten gaan. En dat kroonjuweel België ook. Aan “Hell hole Bruxelles” hebben we niks. Alleen een berg ellende. Misschien kunnen onze politieke slippendragers eens overwegen om het voor een appel en een ei te verkopen aan Europa. Het is toch hun hoofdstad? Waarom moeten wij de aanleg van wegen betalen die rond Brussel worden stuk gereden door mensen die geen bal bijdragen aan onze staatskas? Het Europa van heden is alleen een papieren stort dat verder kan bestaan dank zij het feit dat ze zichzelf toelating hebben gegeven om bergen geld bij te drukken.
  Hetzelfde dus als Hitler tijden de oorlog deed. Nu is het nog even wachten hoe ze in het buitenland dat witgewassen geld zullen waarderen. Van mij mogen ze hier de pest krijgen. Of mekaar onderling uitmoorden. Ik acht ze er dom genoeg voor. Het plebs inbegrepen.
  Degenen die zich nog alleen de vraag stellen waar de feestjes zijn geef ik verdomd gelijk.
  Ofwel zuipt je uw geld nu op ofwel komen onze valse democraten het wel halen.
  De lucht stinkt hier naar braaksel dat het eindresultaat is van al die festiviteiten.
  Maar ik ben een oude zaag zeker? Een klein vraagje nog om jullie plezier te vergallen.
  Wie denken jullie dat de berg schulden gaat betalen?
  Ik niet hoor. Bij mij hebben ze het grootste deel al op gefeest of gestolen.
  Met jullie goedvinden ook nog. Tja; het Europees ideaal dus. Anderen pluimen.
  Maar ze gaan het rijtje af hoor. Vroeg of laat komen ze wel bij jullie terecht.
  Niet beginnen met janken als het zo ver komt. Je zult de juiste trein gemist hebben.
  Te laks geweest op het ogenblik dat je moest zeggen : “Hola; dit kan niet meer onkreukbaar crapul!”
  Ofwel geld bijdrukken dan maar?

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Anoniem; er gebeuren hier wonderen. Ik kan toveren! Merk je het niet?

  • Anoniem zegt:

   bij mij valt niets te rapen
   100 eur op mijn rekening momenteel

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Anoniem,
    Zie eens wat jij schreef op 13 mei om 9:47 uur. Jij kunt mijn gedachten lezen zeker?

 19. Q17forFlanders zegt:

  Prepare patriots

 20. Christel zegt:

  Als het aan De Croo ligt, geeft hij ongetwijfeld liever geld aan Brussels Airlines dan aan de Horeca-sector. Want hij twijfelt aan het nut van het verder bestaan van de Horeca-sector in ons land.
  Tja, de liberalen houden uiteraard hun privé- tuinfeestjes, waar champagne en cocktails rijkelijk vloeien, liefst gelardeerd met oesters en waar traiteurs de buffetten en BBQ’s verzorgen. Geen bruine kroegen waar veel wordt gezeikt en geleuterd over politiek en wijven, geen eenvoudige eetcafés waar jengelende koters en kwebbelende moeders rondhangen, geen koffiebars waar computernerds en fashionata’s aan hun cappuccino lurken, geen brasserie waar de doorsnee Vlaming zich te goed doet aan een biefstuk/mosselpot met friet,… dat wordt een triest post-coronatijdperk.
  uit het interview in trends:
  DE CROO. “Ik heb al gezegd dat dit een marathon wordt, maar sommige sectoren zullen een dubbele marathon moeten lopen. In de horeca en de evenementensector is weinig perspectief op een substantiële toename van de economische activiteit. We zullen de keuze moeten maken of we nog een horecasector willen in België. In de komende maanden zullen wellicht nieuwe maatregelen volgen. Nu ligt de klemtoon op het verschaffen van liquiditeit, maar we zullen ook maatregelen nemen om de solvabiliteit te ondersteunen. De horeca is hoe dan ook al een branche met weinig kapitaal en lage winsten. Het is goed mogelijk dat er specifieke, sectoriële maatregelen komen.”

  • Anoniem zegt:

   ik twijfel dan weer aan het nut van het voortbestaan van o-vld in ons land..

   • Anoniem zegt:

    als ze bij de volgende verkiezingen onder de kiesdrempel terechtkomen, zal ik de horeca alvast met heel wat pinten steunen.

   • Yvo G zegt:

    Van 100 euro? Ik zal mijn kleingeld ook eens samenschrapen….

   • Anoniem zegt:

    onder mijn matras liggen horecamuntjes..
    speciaal om de ondergang van de liberale tirannen te vieren

   • Eric zegt:

    De liberalen? Ze houden glunderend feestjes bij het begin van de lockdown en passen de regels die ze zelf opstellen en waaraan ze de ganse bevolking onderwerpen in hun eigen leven niet toe. Het is zoals de leraar die tegen de leerlingen zegt dat in de klas niet gerookt mag worden, dan zelf een sigaret opsteekt en vervolgens de rook ervan in de gezichten van de leerlingen blaast. Minachting? Vast en zeker. Hautainie? Liberalen als tRutten, De Block, Bouchez e tutti quanti bevinden zich hoog boven het plebs, dat ze dagelijks uitlachen, waarop ze spuwen en waarvoor ze net voor de verkiezingen enig ‘respect’ betonen. Het is de walgelijkste soort, samen met de Groenen, mede-globalisten, mede-muticulturalisten en mede-aanhangers van het neo-kapitalisme, overigens.

    https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200510_04953540

   • Anoniem zegt:

    pseudo-elite om van te kotsen

   • Boomer zegt:

    Zelfs al valt Open Vld onder de diesdrempel terug, dan nog heb je de invloed van logebroeders genoeg die in overal zijn geïnfiltreerd.
    Dus hun invloedsfeer blijft intact en vergeet vooral Laken niet, die hebben nog veel meer te zeggen dan wij allemaal zelfs vermoeden.

 21. John zegt:

  Is het echt mogelijk dat politici zo onbekwaam zijn dat zelfs zes ministers ,niet in staat zijn mondmaskers te bestellen en bedelen?
  In eerste instantie zou je zeggen: ‘ja, natuurlijk, ze zijn zo onbekwaam’.
  Toch geloof ik er geen snars van
  We zien gewoon het credo ‘ordo ab chao’ toegepast
  De bevolking gegijzeld, bedrogen en gehypnotiseerd door ziekelijke manipulatoren
  Of denkt u dat het toeval is dat het liberale vrijmetselaars rattennest aan de knoppen van deze hoax zit?
  Noem me complotdenker, geen probleem, maar ik ben tenminste mijn menselijkheid of mijn ziel,, zo u wil; nog niet kwijt.
  Wat je van die smeerlappen niet kan zeggen. Naar de hel met hen en hun nieuwe abnormaal!

  • Eric zegt:

   Ik geloof ook al lang niet meer in de theorie van de politieke domheid, John. De politici zijn verantwoordelijk en bewust nalatig, én ze hangen aan de bakster van het WHO en de pharma-industrie. Ze willen geen oplossing tegen corona, totdat er een vaccin gevonden is, dat dan wereldwijd verspreid (en dus, last but not least, door diezelfde politici gekocht) kan worden.

   • Anoniem zegt:

    Ze gaan het vaccin niet verplichten, denk ik; maar zoveel restricties opleggen aan mensen die het niet laten injecteren (niet meer mogen sporten, reizen..) dat velen er zich zullen laten inluizen.
    De farma-industrie is inmiddels zo goed als ‘immuun’ voor rechtszaken dus die moorden, verlammen en verminken erop los.
    Elk vaccin dat nu uitkomt is per definitie onvoldoende getest op termijn
    De grootste geldschieter, ome Bill, van dit addergebroed komt bovendien uit een eugenetica nest.
    Tenslotte de msm, omgekocht, berichten nauwelijks over bijvoorbeeld h-chloro-q en zink.
    De nieuwe sofisten zijn wetenschappers en journalisten, geen juristen.
    Die laatste groep reageert ook nauwelijks op de verregaande afschaffing van de rechtsstaat.
    Sterkste staaltje van collectieve zinsbegoocheling en van bedrog ooit.

 22. Eric zegt:

  Dit is dus een longspecialist, geen gewone huisdokter (deze vermelding – die er weinig toe doet – voor betweters als Greta).
  Voor Christel: hij spreekt Nederlands maar wat hij zegt vind je in de Nederlandse ondertiteling.

  • Christel zegt:

   Bedankt voor de link (met ondertitels) en voor de transcriptie van de huisarts zijn uitleg.
   Erg interessant en een eye opener als het ware. Wist niet dat Bill Gates ook al een serieuze vinger in de WHO- pap had. Meende dat het vooral China was. Goh, wat ’n farce.

   • John zegt:

    vaccins?

   • Boomer zegt:

    Gates is een gewiekste zakenman, een echte zonder enige scrupule, tout court.
    Hij heeft de wereld in zijn macht gekregen met een gestolen operating system en nu wil hij dit nog eens overdoen met vaccins.
    Het zal aan ons zijn om dit niet te laten gebeuren maar ik vrees het ergste als ik de reacties zie van de bevolking nu, een ware angstpsychose die elke vorm van gezond verstand uitsluit.

   • John zegt:

    De U Antwerpen gaat een vaccinonderzoekslabo opzetten met geld van… ome Bill.
    Aan het hoofd staat een van die virologen die je elke dag op tv ziet.
    Zijn naam ontschiet me maar het is er zo eentje van het nieuwe normaal en allemaal aan de spuit.
    Wie zijn de drugdealers nu de gebruikelijke rotjong in hun kot zitten?
    De farmalobby onder goedkeurend liberaal alziend tracking en tracing oog..
    Maar de belg wacht liever een uur aan de Action voor een prul dan zich te verzetten tegen tirannie.
    Loopt dus gegarandeerd slecht af..
    Behalve voor het aandelenpakket van de insiders.

   • Eric zegt:

    Bill Gates is de belangrijkste donateur van de WHO sinds Trump de Amerikaanse geldelijke steun aan die corrupte organisatie opzegde, Christel. Net zoals Soros heeft Gates zijn tentakels zowat overal. Mensen als Soros en Gates bepalen met hun bergen geld welke richting de wereld uitgaat. Het zijn moderne Napoleons, en dat is misschien een belediging voor Napoleon.

   • Anoniem zegt:

    zonder verzet krijgt ome Bill zijn zin.
    dat verzet zal zeker niet van deze refering komen dus, wat nu?

  • Yvo G zegt:

   Bedankt voor deze link (ook bestemd voor doven en gehoorgestoorden, fijn!) Die ik heel verhelderend vind. Dit verklaart voor mij ook de woede van Trump tegen het WHO. En nu maar hopen dat de Flemings of de Jenners van deze tijd het nog eens doen, waarom niet?
   Alleszins geruststellend dat dit filmpje nog kan circuleren, of heeft het rode oog dat nog niet geviseerd?

  • Boomer zegt:

   Inderdaad, nog teveel vragen blijven open en ik heb het al lang niet meer begrepen op de bureaucratische ongecontroleerde instellingen met eigen agenda’s zoals WHO, VN, EU, NAVO en dergelijke.
   Allemaal stuk voor stuk instellingen waar politici hun pionnen plaatsen en dat vervolgens verkopen als instellingen voor ons aller welzijn.
   Sinterklaasfeest is op 06 december en nog steeds geloven ze dat omdat ze het willen geloven.
   Idem met de huidige Corona toestanden, alles wat ook maar enigszins kritisch is wordt verzwegen en men doet ondertussen zijn uiterste best om de mensen bang te maken.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Verdeel en heers. De hele bollenwinkel hangt ook al lang mijn kloten uit.
    Dat hele Europese verhaal is gemaakt om controle van hetgeen er misloopt te onttrekken aan het oog van de bevolking. Het is een ver van mijn bed show voor een slapende massa geworden in deze toren van Babel.
    Zovele regeringen te veel waarvan de optie er is om hun zakken te vullen en als de vraag gesteld wordt wat hun inbreng nog is dan heeft niemand nog enige verantwoording af te leggen. En dat het zo ver kwam is te wijten aan de domheid van het plebs zelf.
    Ze kijken niet meer naar de daden van die politieke vendelpartijen maar houden zich bezig met de kruimels die van de tafel vallen om mee in hun zak te steken.
    Wat blijft er nog over? Een schapenstal gevuld met blaters en die gebukt gaan onder de omerta. En het is zo erg geworden dat niemand nog het begin noch het uiteinde ziet om nog te pogen om een oplossing te vinden.
    Ik denk dat ik er ook ga mee stoppen. Mijn geblaat voor democratie zal ook niks oplossen. Iedereen is trouwens een vijand van echte open democratie.
    Ik heb geen vrienden. Nooit gehad. Mijn grote fout want ik heb steeds proberen te werken
    in het belang van de gemeenschap. Mijn werkgever dus.
    Maar er zijn blijkbaar nog andere werkgevers met meer macht en die wel oog hebben voor degenen die hen dienen. En dan bereik je het ultieme resultaat waarin we ons nu bevinden. De ene krijgt een vracht stront over zijn kop en de anderen krijgen de beloning.
    En vrienden maak je niet met te werken maar wel met geld te verdelen dat niet uw eigendom is. Allee betrokken partijen zwijgen dan graag. De anderen blaten verder.
    Maar goed. Ik ben er niet om naar oplossingen te zoeken. Die zijn er voor gediplomeerde mensen. Maar ik denk dat we op dezen nog lang zullen mogen wachten.
    Het brengt niks op beseffen ook zij. Misschien is het in de privé anders?
    Daar is men om geld voor de baas te verdienen. Aan de overheid zijn er geen bazen. Alleen zakkenvullers. Die zich bedienen van de omerta als het hun past.
    Ik ben wel benieuwd waar het zal eindigen. Het wit geld is op. Zal men nieuw gaan bij drukken? Want we zullen er anders niet meer uit geraken.
    En de spaarders zullen verder gekloot worden. Hun wit geld zal grijs worden na vermenging met het bijgedrukt nieuwe geld.
    En heb je een andere vorm van spaargeld dan moet je dubbel uitkijken.
    Want dan heb je Stedenbouw om het te stelen. En recent meer en meer burgemeesters
    die God zullen spelen misschien? Een nieuwe episode zal beginnen.

   • Yvo G zegt:

    Hou je vast Paul. Ze zijn er al mee daar.
    De “CORONATAX” voor gepensioneerden.
    Reeds van in het begin door mij bedacht en vermeld in een perverse bui.
    Haal het geld waar het zit!
    Vooruit, alle gepensioneerden staken!

   • Anoniem zegt:

    ik wist wel dat jij er achter zat, Yvo

 23. Boomer zegt:

  Coronatax?? Laat ze maar allemaal proefballonnetjes oplaten over wie dat zal betalen.
  Bij de eerste controle door het grondwettelijk hof vallen ze toch door de mand, discriminerende belasting.
  Maar het zegt veel over de ingesteldheid van de generatie Millenium egotrippers voor wie onze spaarcenten een doorn in het oog zijn, alles moet op, hier en nu om zij hun de grote sier en zwier te blijven onderhouden op de poef.
  Nog wat meer dikke Porsches, Bmw, Mercedes en Tesla onder hun kont, nog dikkere villa’s en gespekte bankrekeningen.
  Wij, generatie die dit alles mogelijk hebben gemaakt door ordentelijk te leven en te sparen voor onze oude dag zullen het gelag wel betalen.
  Mogen we nog leven, ademen of is dit ook al teveel.
  Zum kotzen!

  • Anoniem zegt:

   ademen mag, mits co2 tax en alleen wanneer de overheid het zegt.

  • Anoniem zegt:

   je zal eens zien hoe ‘democratisch’ Europese landen zijn wanneer er grotere groepen zouden demonstreren.
   de politie zal zich niet aan de social distancing dienen houden en mensen de kop inslaan.
   ook bij ons, maak u geen illusies

  • Yvo G zegt:

   Niets is zo voorspelbaar als het gedrag van een politieker. Bij alles wat hij ziet, voelt of hoort, is zijn reflexmatige bedenking: Hoe kan ik daar het geld uithalen? Probeer maar eens, dit had ik ook al in de gaten. Eigenlijk is er aan mij een goede politieker verloren gegaan, alleen, ik was er te lui voor. Het leven is nog wat anders dan gier spelen.

  • Yvo G zegt:

   Ocharme Paul, ik denk dat hij al zijn derde bladzijde bezig is. Die mens ziet af, echt waar.

Reacties zijn gesloten.