Welkom in mijn nederige silo: een poging om de 4-ologie te begrijpen

Vlieghe_AfspraakMoeder Erika scheidt de schapen van de bokken.

OK, België is nog steeds een café zonder bier, alle bh’s zijn verknipt tot mondmaskers en het WC-papier is weeral op. De lockdown was streng, vervelend en rechtvaardig: voor iedereen gelijk. Gezinnen waar iedereen op elkaars lip zit met zeurende kinderen en wapperende handjes, alleenstaanden die kapot gaan van verveling. Iedereen malcontent, tous ensemble en allen tegen het virus: de lockdown was communistisch en daardoor een permanent orgasme voor Marc Van Ranst.

Nu komen we in een nieuwe fase, deze van de versoepeling, in het Frans déconfinement. Dat is andere koek. Dan moet de op sterven na dode economie gereanimeerd worden, en zowaar het sociale leven voorzichtig hersteld. Niets meer voor de PVDA-virusjager, een nieuw soort wetenschappers komt op het voorplan: de Erika’s. Wijze moeders die ook aandacht hebben voor het sociale, uiteraard altijd met één oog op de curve.

We hebben het hier natuurlijk over professor Erika Vlieghe, voorzitter van de expertengroep die de exitstrategie moet uitstippelen (GEES). Zij is het vermoedelijke brein achter het bubbelplan: mensen die onder één dak wonen (een bubbel of silo) mogen vanaf zondag 10 mei, niet toevallig Moederdag, een andere bubbel van maximaal vier personen ontvangen in hun huis. ‘Bubbel’ en ‘silo’ zijn dus synoniemen voor een entiteit van mensen die met mekaar regelmatig omgaan. Het gezin is de oerbubbel, al sinds de prehistorie toen de jager een vrouw naar zijn grot sleepte om zijn dierenvel te wassen.

Bendevorming

silobubbelDe voorwaarden zijn strikt: het moet altijd hetzelfde groepje gasten zijn, en die mogen meteen ook nergens anders meer op visite. Virologisch is dat een prachtig plan, zij het compleet onuitvoerbaar en nog minder controleerbaar. Alsof een gezin van vijf één kind zou thuislaten om bij een bevriend gezin op visite te gaan. Tenzij er een vaste pineut is: de gabber die niet luistert, er zijn voeten aan veegt op school en neigt naar slechte vrienden. Wij noemen dat het zwart schaap, bij Sartre heet hij l’idiot de la famille. Maar half in de ene bubbel, en dus niet mee naar de andere. Asociale kwasten verdienen geen versoepeling.

Er is nog meer: let eens op de mimiek en lichaamstaal van professor Vlieghe. Heeft Erika het over bubbels, dan kijkt ze vrolijk en kan er een lachje af. In de bubbel wordt gevierd, ontspinnen zich interessante gesprekken en is iedereen aardig voor mekaar. Bezigt ze daarentegen het woord silo, dan gaan haar mondhoeken naar beneden en klinkt ze wat gedempter: in de silo is het altijd wat donker, het ruikt er naar drank, kinderen spelen zich suf op internetspellen, de frigo is tamelijk leeg en moeder kijkt haar dochters het huis uit.

Het is kwestie van juist kiezen, want eens gekozen zit je ook vast aan die bubbel of, indien pech, silo.

Er gaan zich nu bizarre dingen afspelen met de déconfinement, want het zal blijken dat er populaire en onpopulaire gezinnen zijn, interessante bubbels en grauwe silo’s waar niemand wat mee te maken wil hebben. Het is kwestie van juist kiezen, want eens gekozen zit je ook vast aan die bubbel of, indien pech, silo. Een sociologische slangenkuil, waar het zindelijke, Cartesiaanse brein van Erika propere kipkap van maakt.

Voor alleenstaanden is het zo mogelijk nog surrealistischer. Je mag vier vrienden (of vriendinnen) uitnodigen, maar die moeten dan alle andere sociale plekken mijden. Een soort bendevorming dus, ik vraag me af of dat wel wettelijk is. Alhoewel: de kans dat er zich hier ten huize -want ik behoor tot die categorie- vier hominiden aanbieden die het kloek besluit genomen hebben van met niemand anders nog contact te hebben, is ongeveer even groot als de kans dat de zon morgen niet meer opgaat. Erika is nóg slimmer dan ze eruit ziet.

Soit, virologen, toch wel een gevaarlijke soort, als je ze laat begaan. Het hokjesdenken waar zo’n infectiespecialist noodzakelijkerwijze en van nature mee behept is, leidt in crisissen als deze tot sociologische hakbijlen waar mijn on-cartesiaanse ziel zich met hand en tand tegen verzet. Er was al de voorzichtige stelling, die hier en daar zelfs de opiniebladzijden van deftige kranten haalde, dat bejaarde en dus onnuttige individuen maar beter uit ziekenhuizen wegblijven. Eentje gewaagde zelfs van een permanente lockdown voor 65-plussers, in de stille hoop dat het probleem zichzelf dan zou oplossen. Noteer overigens dat de plus-dochter van Erika Vliegen ook tijdens de lockdown nooit heeft opgehouden heel het land te doorkruisen tussen haar thuisgezin en het gezin van haar lief, zo verneem ik uit betrouwbare bron. Marc Van Ranst zag dan weer geen graten in een (uitgebreid door de VRT gecoverd) bezoek aan het Panamarenko-museum.

De dag dat de wetenschappers zelf terug in hun kot/labo kruipen, dan pas worden het hier bubbels van jewelste.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

136 reacties op Welkom in mijn nederige silo: een poging om de 4-ologie te begrijpen

 1. Peter zegt:

  Zó slim zijn die sciëntistische hokjesdenkers dat er op 10 mei gekozen moet worden aan welke moeder- of schoonmoeders bubbel de Limburgers en Vlamingen gaan vastzitten tot er een vaccin is.
  Alleen te Antwerpen biedt dit enig perspectief op sociaal contact zonder schoonmoeders. Antwerpen waar Vlieghe én den Amadadoktoor vandaan komen zag toch al diep donker bloedrood op de besmettingskaart van sciensano, zou dat toeval zijn?
  En we vernemen dat de flikken de viertallen niet gaan controleren. Of het er wel 4 en geen 5 zijn, en of het wel elke zondag dezelfde vier bubbelaars in hun hun nieuwe silo zitten op anderhalve meter van elkaar. Virologen hebben in hun loft of villa vast een ruime living om in viertallen te socialiseren op anderhalve meter, maar in de meeste appartementen zoals hier is met zijn vieren aan tafel op anderhalve meter onmogelijk. De tafel van De Afspraak kan hier zelfs niet binnen. Meten we dan die vier elk in één hoek van de kamer zetten?
  Woonden we maar in Zweden, de juistheid van het beleid waarvoor Zweden koos wordt met de dag duidelijker.

  • Anoniem zegt:

   Welk vaccin? Er is nog niet eens een vaccin voor aids.

   • Anoniem zegt:

   • Benny zegt:

    https://plandemicmovie.com/

    In de vroege jaren 1900, de eerste miljardair van Amerika, kocht John D. Rockefeller een Duits farmaceutisch bedrijf dat later Hitler zou helpen om zijn op eugenetica gebaseerde visie te implementeren door chemicaliën en vergiften te produceren voor oorlog. Rockefeller wilde de concurrenten van de westerse geneeskunde uitschakelen, dus diende hij een rapport in bij het Congres waarin hij verklaarde dat er te veel artsen en medische scholen in Amerika waren, en dat alle natuurlijke geneeswijzen niet wetenschappelijk genoeg waren. Rockefeller riep op tot standaardisatie van medisch onderwijs, waarbij alleen zijn organisatie in de VS licenties voor medische scholen mag verlenen. En zo begon de praktijk van immuunonderdrukkende, synthetische en giftige medicijnen. Toen mensen eenmaal afhankelijk waren geworden van dit nieuwe systeem en de verslavende drugs die het bood, schakelde het systeem over op een betaald programma, waardoor levenslange klanten voor de Rockefellers werden gecreëerd. Momenteel is medische fout de derde belangrijkste doodsoorzaak in de VS. Het geheime wapen van Rockefeller voor succes was de strategie die bekend staat als ‘probleemreactie-oplossing’. Creëer een probleem, escaleer angst en bied vervolgens een vooraf geplande oplossing. Klinkt bekend?

    Flits vooruit naar 2020 …

    Ze noemden het COVID19. Onze leiders van de wereldgezondheid voorspelden dat miljoenen zouden sterven. De Nationale Garde werd ingezet. Er werden geïmproviseerde ziekenhuizen opgericht om te zorgen voor een enorme stroom patiënten. Er werden massagraven gegraven. Angstaanjagende nieuwsberichten hadden overal mensen die onderdak zochten om contact te vermijden. Het plan ontvouwde zich met duivelse precisie, maar de meesters van de pandemie onderschatten één ding … de mensen. Medische professionals en dagelijkse burgers delen online cruciale informatie. De opperheren van de grote tech hebben bevolen dat alle afwijkende stemmen het zwijgen worden opgelegd en verbannen, maar ze zijn te laat. De sluimerende massa is wakker en beseft dat er iets niet klopt. Quarantaine heeft het ontbrekende element opgeleverd: tijd. Plots heeft onze overwerkte burger voldoende tijd om zelf onderzoek te doen en te onderzoeken. Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer zien.

    De kans is open als nooit tevoren. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis hebben we de aandacht van de wereld. Plandemic zal de wetenschappelijke en politieke elite blootleggen die de zwendel van ons wereldwijde gezondheidssysteem beheert, terwijl ze een nieuw plan opstelt; een plan waarmee de hele mensheid zich opnieuw kan verbinden met de helende krachten van de natuur. 2020 is de code voor perfect zicht. Het is ook het jaar dat de geschiedenis in gaat als we eindelijk onze ogen openden.

   • Benny zegt:

    google translate met fouten maar u zal het begrijpen

   • Anoniem zegt:

    [video src="https://kblds.s3.us-east-2.amazonaws.com/public/plandemic-part1.mp4" /]

  • Anoniem zegt:

   schapen, veel te makkelijk te (mis)leiden.

  • Greta zegt:

   Die verplichte bubbel van vier dient net omdat je minder dan 1,5 m van elkaar kunt zitten en daarom ook je in diezelfde bubbel dient te blijven.

   Knuffelen en kussen best achterwege laten. In noorden is er nu een piek in Klina en bijna niet te houden. Als je twee weken terug telt was dit inderdaad einde paasvakantie en toch verschillende grootouders met kleinkinderen in park Brasschaat gespot die het niet zo ernstig namen met social distance. Dus inderdaad hart vasthouden voor binnen 3 weken als winkels terug geopend zijn en men nog lakser met die social distance gaat omspringen.

   • Anoniem zegt:

    gaat voor sociale drama’s zorgen, natte vingerwerk maar ‘experten’ hebben het beslist dus het is onbetwistbaar. brainwashing

 2. aghasee zegt:

  ‘Nie Wieder Faschismus’ staat er ergens in steen gebeiteld. Dertig jaar na de inhuldiging zitten we er toch wel weer middenin zeker?

  • Anoniem zegt:

   op een maand tijd nota bene.

   • TOMVG zegt:

    Barbara Pas
    “Als ik zie hoe minister Koen_Geens
    massaal gedetineerden en zelfs terroristen vrijlaat, denk ik dat u,
    Sophie_Wilmes, beter kogelvrije vesten kan bestellen om de burgers te beschermen dan mondmaskers die toch veel te laat geleverd worden.”
    boem!

   • Q17forFlanders zegt:

    wwg1wga

 3. Yvo G zegt:

  Het land wordt een savanne vol gnoes. met de flikken als predatoren: Wat afwijkt van de kudde heeft prijs. En er zijn er veel teveel die afwijken, maar wat het meest gaat afwijken is de kurve, naar boven. Dit kun je niet winnen.

  • aghasee zegt:

   1984 komt naar je toe deze zomer. Misschien ben ik een beetje een doemdenker; gaat dit alles geen beetje de verkeerde kant uit?

   • Anoniem zegt:

    een beetje maar?

   • Anoniem zegt:

    Steven Van Gucht over regel van vier: “Het huishouden dat je kiest moet ook voor jou kiezen, je gaat contract met elkaar aan”

    een contactcontract

 4. Boomer zegt:

  Al dat gezever en gekakel om eigenlijk niet te moeten toegeven dat door de jarenlange besparingen in gezondheidszorg onze ziekenhuizen onvoldoende opnamecapaciteit hebben om het hoofd te bieden aan een pandemie zoals deze.
  Dan maar kiezen voor de “lock down” met economische puinhoop, niets zo gemakkelijk dan achteraf massa’s geld bijdrukken om de motor opnieuw aan de praat te krijgen.
  En dat noemt zich dan experten en specialisten bijgestaan door de meute van dienst uit pers en media om de boel nog extra op te jutten.
  Het ergste is dan nog dat de burger staat te applaudisseren voor al die improvisatie maar geeneens beseft dat hij weerom het kind van de rekening zal zijn.
  Tien jaar minstens zullen nodig zijn om onze economie opnieuw op de rails te krijgen en ondertussen wordt alles een pak duurder en hebben wij binnenkort een kruiwagen euro’s nodig om boodschappen te doen, tenzij ze natuurlijk cash helemaal bannen, dan controleren ze ons helemaal van de wieg tot het graf.
  Gelukkig zijn er nog enkele uitzonderingen die de valsheid van dit alles doorzien daar waar de algemene domheid het staat te bewonderen.

  • Anoniem zegt:

   Wilmes maakt een grapje op haar laatste persconferentie en de pers is om.
   Regimeratten en volksverraders.

  • Yvo G zegt:

   Heb je nog een grote tuin? Vriend van een boer? Want dan begin ik opnieuw met de ruilhandel, dan moet de roverheid struikrovers maken van de politie. Liever een emmer patatten dan een kruiwagen druksel van Europa. Papier en Geld blijven; patatten vergaan, en zo moet het zijn.

   • Anoniem zegt:

    minimumboete 250 eur

   • Boomer zegt:

    Vroeger had je beurzensnijders en roverbendes op de wegen, nu zijn dat de flikken.
    Best in de tuin blijven want met patatten kan je die mannen niet vermurwen. 🙂
    Gelukkig zit ik nog een beetje ruim rondom mij zolang de Natuurpunt lovers mij niet komen lastigvallen natuurlijk.

   • Anoniem zegt:

    Topexperts doen oproep in VTM Nieuws: “Nu gaan we vooral onze eigen politie moeten spelen”
    echt.niet.

  • Greta zegt:

   Aan bedden ligt het niet, wij hebben er dubbel zoveel als Nederland en Nederland had zelfs geen bedden met beademingstoestellen.
   In plaats van met Zweden te vergelijken opportuner om verschillen met Nederland te bevragen.
   Ok zij zitten lager aantal doden, maar is dit werkelijk zo, als zij niet communiceren noch noteren wat er in hun rust- en verzorgingstehuizen gebeurd? Pas dan kan men echt vergelijkingen maken.

   Enkele gedachten pistes.
   De west kant meest bevolkt, maar nooit ver van de zee en het zijn fietsers van nature.
   Levensstandaard doorgaans lager dan in België dus minder gezinnen die daar een skivakantie kunnen gemaakt hebben in de gevarenzones Oostenrijk en Italië.
   De Beau monde, zoals Koninklijke familie gaat naar Zwitserland. Iemand iets gehoord of er daar corona heerst?
   Ook hier vallen de meeste gevallen te bespeuren onder de carnavals vierders in het zuiden, Limburg en Noord-Brabant.

  • willy zegt:

   In het heetste van de strijd waren nog niet de helft van de IC bedden bezet , er is nooit een probleem met opnames geweest , buiten een paar verplaatsingen .IC bedden zijn er teveel dat is duidelijk , dat geld had men in andere dingen kunnen investeren.

 5. Yvo G zegt:

  @anoniem: ze pakken ze maar uit mijn kruiwagen vol bedrukt papier. Van mijn patatten blijven ze af. Die zijn opgehokt, zoals ik.

 6. Anoniem zegt:

  leven met bubbles

 7. Mark II zegt:

  Ik vraag me af : is het nu professor Erika Vlieghe (regel 12) of plus-mama Erika Vliegen (regel 6 vanaf laatste regel) ?
  Of één voor de silo’s en één voor de bubbels. Santé ! 😉

 8. siegfried zegt:

  Corona tast niet alleen de longen aan, maar vooral het verstand van onze intellektuele pausen. Ik viel van mijn stoel toen men mij over de Erika-bedenksels kwam vertellen.

  • Anoniem zegt:

   doe een witte jas aan en je bent onaantastbaar, zelfs als je collega het tegenovergestelde komt beweren van jou.

   • Anoniem zegt:

    Dat was niet echt het punt
    Putin is een dictator, zeker, maar een dictatuur van mekaar tegensprekende ‘experten’ leidt tot de absurde toestanden die we nu overal zien.
    Het volk moet maar slikken en braafjes uitvoeren wat ze allemaal bedenken, het zijn immers wetenschappers en die stel je niet in vraag.
    Basisrechten? Nergens meer voor nodig.
    Failliet? Jouw winkel was niet essentieel etc…

   • Anoniem zegt:

    En politici die doen alsof ze maar te bepalen hebben waar we gaan en staan.
    Ik word er stilaan pisnijdig van.

   • Anoniem zegt:

    “Als het aan de virologen had gelegen was het simpel geweest: iedereen één jaar in lockdown”
    een jaar hé mensen, een fucking jaar

   • Yvo G zegt:

    En politici die bepalen waar we gaan en staan. Is dat dan ook geen dictatuur?

   • Eric zegt:

    Anoniem: één jaar maar? Forget it. Het worden drie jaar, zoals de Bundestag in 2012 al voorschreef in geval van een coronapandemie uit het Verre Oosten. Om het dragelijk te houden zullen onze fijne politici de maatregelen af en toe wat versoepelen, en in dergelijke ‘versoepelingsfase’ zitten we nu. De EU heeft onlangs Bill Gates 7 miljard euro gedoneerd, zodat hij nog meer media en politici kan omkopen. Zijn vaccins worden verplicht op straffe van internering (in je eigen kot, zoals nu, of in een psychiatrisch centrum). De dag dat mensen die zich niet aan de ongrondwettelijke maatregelen wensen te conformeren gewoon door de politie van straat geplukt en opgesloten worden is niet meer zo veraf. de anderen zullen zich willens nillens laten vaccineren. van hen zal, naar Gates’ voorspellingen, 10 tot 15% aan het vaccin sterven. Dat zorgt dan voor een verbetering van het ras, iets wat ze ook bijvoorbeeld doen bij melkkoeien. En dat is het: wij zijn melkkoeien, niet alleen vanwege allerlei transfers en belastingen, maar opdat we in de toekomst ook, niet gehinderd door zwakkere elementen, beter zouden functioneren en renderen. Het kapitalisme kan niks met zieke, oude, zwakke mensen aanvangen – die moeten eruit.

    P. 55 en volgende:

    Klik om toegang te krijgen tot 1712051.pdf

   • Eric zegt:

    Het lukt nog steeds niet:
    google met “Bericht zur Risikoanalyse im Bevölkerungsschutz 2012”

   • aghasee zegt:

    Eric: “Gates’ voorspellingen, 10 tot 15% aan het vaccin sterven. Dat zorgt dan voor een verbetering van het ras, […]”

    Weet je wie ook nogal fan was van het betere ras?

   • Anoniem zegt:

    Dolfke

   • Ines zegt:

    @Anoniem: uiteindelijk doet ieder wat hij/zij wil: de asocialen en introverten zijn nog het best af.Wie verstandig is brengt zichzelf en zijn geliefden niet nodeloos in gevaar. En dat gezever over Bill Gates mag wel eens stoppen. Die mens heeft ook maar één leven, hoe rijk ook hij is of wordt. Waarom zou hij ons willen decimeren? Precies of niemand hier heeft ooit een levensverlengend vaccin gekregen als kleine uk. Wat heeft die nog te bewijzen of te winnen. Er zijn al bedreigingen genoeg die delen van de wereldbevolking hebben uitgeroeid. De ‘preventieve’ oorlogen in het Midden-Oosten, (remember de beelden van stikkende Syriërs na de gifgasaanval ) orkanen, tsunami’s in Azië, aardbeving in Haïti, miljoenen Gazanen die al jaren onder een mensonterend lockdownregime leven. Die klagen minder dan sommige verwende zageventen hier. Tot Corona waren humanitaire crises voor ons een-ver-van-mij- bed-show. Daarom de onrust in de hoofden. Deze hakt erin maar zal ook passeren, de volgende komt eraan: door de aankomende droogtes zullen watertekorten ontstaan. Hebben de genieën op dit forum daar al een antwoord op?

   • Anoniem zegt:

    Ines
    Wel, ik heb wel een antwoord voor u.
    Bill Gates komt uit een eugenetica nest dat “veredeling” van de rassen nastreeft.
    Hij is schatrijk en daar gaat het niet om, of toch een beetje.
    Als je ziet hoeveel schade zijn experimenten in Afrika hebben aangericht zie je wat een psychopaat hij is.
    Hij is geen medicus, zelfs geen ‘echte’ informaticus aangezien hij zijn besturingssysteem gestolen heeft.
    Hij is een verkoper.
    Wat hij wil is een soort abonnementsformule creëren voor vaccinatie.
    De nieuwe generatie RNA-vaccins is volkomen onbetrouwbaar en hij wil bekomen dat enkel wie kan bewijzen dat hij gevaccineerd is nog mag deelnemen aan ‘het nieuwe normaal’ en onze politici zijn te laf en te slecht geïnformeerd om daar tegen in te gaan.
    We zien nu een troosteloze; vreugdeloze technocratische maatschappij ontstaan.

    ‘door de aankomende droogtes zullen watertekorten ontstaan’
    Meer dan 70% van het aardoppervlak is water.
    Als de Gatesen en Sorosen van deze wereld echt iets wilden doen ontwikkelden ze irrigatie en zuivering.
    Ze willen echter lebensraum voor zichzelf en reductie van nutteloze eters.

    Ik ben geen genie maar doe gewoon research.
    U gelooft wat u wil, voor mij geen vaccins en ik blijf psychopaten psychopaten noemen.

   • Anoniem zegt:

    Ines
    Bill beu? Hij is ons beu..

   • Eric zegt:

    Doe geen moeite, Anoniem, Ines is dermate door de msm geïndoctrineerd dat haar kritisch vermogen ze goed als nihil is. Zelfs een filmpje waarin Gates letterlijk zegt dat hij het aantal mensen met 10 tot 15% wilt reduceren d. m. v. vaccins kan haar niet tot inzicht brengen. Ze kan het nochtans factchecken: Gates heeft zich in de WHO en in de mediaconcerns ingekocht, zoals Soros dat in de EU heeft gedaan. Alleen een debiel gelooft dat daar niks tegenover staat.

   • Anoniem zegt:

    Eric
    ik wil het niet per se op de vrouw spelen maar het is indicatief dat een heel aantal mensen, zelfs als je hen letterlijk op de feiten drukt, hun msm lesje blijven opdraaien.
    propaganda werkt.
    ook in de pseudo-debatten van vrt en vtm vandaag werden “complotten” als fabeltjes afgeserveerd. nothing to see here:

   • Ines zegt:

    @Eric en Anoniem: Nee, integendeel ik sta echt open voor alternatieve lezingen van de werkelijkheid maar ben tot de conclusie gekomen dat wij, doorsneeburgers nooit toegang tot info kunnen krijgen om de theorieën die circuleren n.a.v. Corona te onderzoeken. Kan gewoon niet. Anomiem spreekt over ‘research’ doen. Waar? Op YT, dat in handen ligt van het clubje mensen die hij beticht van al het kwaad. Ook heb ik gemerkt dat de grens tussen believers en non-believers gelijklopend is met met politieke links/rechts-tegenstelling. Je gaat hier bv. niemand van de believers ooit een onvertogen woord zien schrijven over Trump. Tot in het absurde (Javelinspuiting) blijven ze hem verdedigen. Anderzijds spreken ze wel over Killary Clinton, Senile Joe, ObamaHoessein, Kill Bill en de onvermijdelijke Soros, enzo..: waar komt dat vandaan? Ook ergens opgepikt op comformation biased sites. Dat is ook indoctrinatie, door bloggers, YT’ers en denkers die de nobele taak op zich genomen hebben om alles uitbrengen, de zelfverklaarde waarheidzoekers tot op het bot, degenen die met bewerkte filmpjes “al de leugens eens gaan blootleggen van die duistere elite”. Complotten zijn een nu een digitaal handeltje met angst als verdienmodelgeworden, waar ze vroeger in de marge en vermakelijk en relatief ongevaarlijk waren. Maar door de recente ingrijpende gebeurtenissen en het onvermogen van
    overheden om éénduidige antwoorden te vinden op de Corona-crisis begint de trend te keren: steeds meer (hoogopgeleide) mensen worden ontvankelijk voor complotten; zie de recente brandstichtingen aan 5G masten in NL door mensen die ze linken aan corona want ze hadden ook hun ‘research gedaan op tinternet’.
    Er is zelfs al nieuwe term in zwang die een stuk geloofwaardiger klinkt: de compleetdenker. Wat betreft vaccins: iedere volwassene doet hij/zij wil maar wat met de eigen kinderen? Wat met vaccins die bepaalde kankers zouden voorkomen zoals het HPV-vaccin. Het wordt via de scholen nu ook aangeboden voor jongens. Het is allemaal niet zo zwart-wit als jullie denken.

   • Anoniem zegt:

    Ines
    de vergelijking met een Trump trol vind ik nogal ongelukkig.
    natuurlijk is niet alles zwart-wit maar research doe je via vele kanalen.
    als je dan op bepaalde figuren en organisaties stuit en gaat graven in hun doelstellingen, achtergrond etc moet je ooit toch eens een besluit nemen zelfs al kun je het niet ‘bewijzen’ waarbij de vraag rijst wat als bewijs geldt in dergelijk onderzoek.
    ik wil in ieder gevel op de hoogte zijn van bepaalde zaken vooraleer ik zomaar grondrechten laat afnemen en me nieuwe normaal regeltjes laat opleggen.
    dat is gewoon kritische zin en dat wordt niet gestimuleerd, niet in het onderwijs en zeker niet in de msm/

   • Anoniem zegt:

    geval

   • Greta zegt:

    @Ines.
    Haha een vaccin tegen kankers, nu laat je me toch lachen. Dit kan niet hoor. Kankers zijn geen infectie ziekten.
    Waar ze wel mee experimenteren is om de overmatige celdelingen te laten stoppen door te trachten de bloed en/of zuurstof naar die celdelingen te onderbreken zodat die overbodige en slechte celdelingen niet meer gevoed worden en zo afsterven.
    Niet helemaal wetenschappelijk en volledig uitgelegd ,maar alleszins beter dan dat daar een oplossing via vaccin mogelijk zou kunnen worden. Zoveel is zeker dat dit nooit voor kankers zal kunnen.

   • Christel zegt:

    Madame Troubleyn, bent u medisch geschoold? Nee?
    Wel, kent u het spreekwoord: ‘schoenmaker, blijf bij je leest’?
    Er bestaat degelijk wel een vaccin tegen Humaan Papillomavirus (HPV), dat genitale wratten en baarmoederhalskanker veroorzaakt.
    http://www.hpvinfo.be/nl/het-virus/

   • Ines zegt:

    @Greta: blijkbaar worden sommige kankers toch wel door virussen veroorzaakt:
    http://www.hpvinfo.be/nl/?gclid=EAIaIQobChMI8emA88Gn6QIVmuJ3Ch0YfAcLEAAYASAAEgIH8vD_BwE

   • Ines zegt:

    Ah, Christel was mij al voor😉

   • Christel zegt:

    @Ines, telepathie 😉.
    Nu blijkt dat het covid 19- virus in het witte huis circuleert. Gaat Trump Boris Johnson achterna? Kiezen voor groepsimmuniteit of gaat hij zichzelf bleekwater injecteren? 😈😂
    https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200509_04952496

   • MAGA zegt:

    toch wordt hij herkozen, de maestro

   • Greta zegt:

    @ madame Christel,

    Nu overtuigt u mij ook allesbehalve dat het uw leest is, maar dit geldt ook voor niemand hier aanwezig.

    Virussen behoren tot de infectieziekten, volgens mijn bescheiden mening behoort geen enkele kanker daar toe omdat het bij kanker over overmatige en overbodige celdelingen gaat.
    Een van de lopende onderzoeken toekomst gericht is trouwens om te trachten de zuurstof naar die overbodige celdelingen trachten te onderbreken, zodat ze niet verder kunnen groeien en afsterven. Dus helemaal onwetend ben ik ook weer niet, maar ga geen dokter voor iemand anders spelen noch iemand een bepaald medicijn aanraden dan stuur ik ze wel naar de specialisten. Het internet staat er anders vol van net als de verkoop ervan, wat alarmerend is en dit gebeurd wel allemaal achter hun rug om.

    Een van die specialisten heeft trouwens deze avond de onzin van Eric doorprikt dat het om een virus ontwikkeld in een lab ging, zoveel had ik ook wel reeds doorzien door zijn aanname van eten van… die kat in de Ardennen zal ook wel geen stuk vinger of teen van haar baasje gegeten hebben.

    Als jij niet inziet dat wat die huisarts gedaan heeft niet deontologisch correct is, zelfs verkeerd dan behoor jij niet tot die wereld of alleszins op een foute manier. Alleszins zou ik je niet vertrouwen en kun je me niet overtuigen iets van klinisch onderzoek te weten noch van het feit dat om nieuwe medicijnen uit te geven dit minstens 12 jaar onderzoek vergt.
    Redenen waarom ze enkel met reeds bestaande medicijnen kunnen werken, maar deze arts experimenteert zonder onderzoek en zonder hij dit echt kan controleren noch weten.

    Mag ik kritisch zijn ja…en terecht.
    Mijn heilige bijbel en verboden boekje is er eentje van Walter Vandereycken. Eén van de belangrijkste lezingen van hem en onderzoek destijds over deze farmaceutische wereld.
    Wat deze man mispeutert heeft valt in het niets met wat hij heeft blootgelegd.
    Uiteraard moest hij snel in de coulissen verdwijnen net als zijn boekjes moesten verdwijnen.
    Dit en de loslippigheid van sommigen die in die wereld gewerkt hadden en dringend hun hart moesten luchten, samen met de eigen negatieve ervaringen.

    Dus mag ik kritisch zijn ja en met zeer gegronde redenen. Zeker omdat ik éénmaal in die handen weinig keuze zal hebben maar te geloven en te slikken heb.
    .
    Wat niet weg neemt dat ik nog steeds een enorm respect en vertrouwen heb voor de overgrote meerderheid en het werk ze verrichten, minder wat betreft de sector medicijnen.

    Aopotheek Solie was destijds een genomineerde waarde met de verkoop van homeopathische middelen net zoals er in de jaren ’80 – ’90 verschillende homeopathische artsen waren en niet allemaal charlatans. Wel degelijk bewijs dat het gewerkt heeft en beter.
    Je kan ontkennen als je voor de reguliere sector werkt, gemanipuleerd wordt omdat het aangeleerd is en het de wens van de gedachte is om aan zelfbevestiging te doen, op dezelfde wijze net als ik bij het filmpje van die arts toepas.

    Maar als het omgekeerde bij een onschuldig kind gebeurd, dan heb je geen recht van spreken meer dat het niet werkt hé? Ongevaarlijk is en was het dus ook weer niet.

    Waar voor sommigen die opgegroeid zijn met huisarts en pastoor als belangrijkste personen van het dorp, die men klakkeloos geloofde en niet durfde tegenspreken, het een enorme vertrouwensbreuk was toen het misbruik van de kerk naar buiten kwam, was voor mij het van een veel grotere walgelijkheid , om te moeten vast stellen dat die farmaceutische wereld (zonder te willen veralgemenen) niet bepaald altijd de bevordering gezondheid van de mensen vooropstellen.

    Neen, ik wil niet naar toestanden zoals in Amerika gaan, waar men maar te pas en te onpas rechtsgedingen tegen artsen opstart, wat een zeer negatief effect zal hebben en reeds zichtbaar wordt, als je de oudere generaties hoort.
    Er angst heerst, paraplutoestanden en doorverwijzingen gebeuren om verantwoordelijkheid af te wentelen als we meer en meer die richting op evalueren.

    Maar als er één groot probleem is en was, men vroeger niet sprak uit onwetendheid en ontzag voor….nu er geen tijd meer is voor een arts om veel tegen te zeggen of te bevragen, dit in tegenstelling met de destijds homeopathische artsen er wel een zeer ruime bevraging was, waardoor ze wel een grondigere analyse konden maken.
    Dus neen aan skepp met hun destijds onnozele test om aan zelfbevestiging te doen en mee te werken voor een niet altijd correcte lobby.

   • Christel zegt:

    Moh, Greta meent ons allemaal (en oncologen incluis) de les te lezen.
    Virussen kunnen in haar ogen geen abnormale celdelingen (dysplasie) en dus geen kanker veroorzaken en het afsluiten van zuurstoftoevoer zou volgens haar de tumorgroei afremmen, terwijl het eigenlijk tegenovergestelde is.
    https://gbiomed.kuleuven.be/nl/biomedia/zuurstoftoevoer-tumoren
    Tja, wie heeft er nu geen kaas van gegeten… I rest my case.

   • Anoniem zegt:

    greta
    ‘Een van die specialisten heeft trouwens deze avond de onzin van Eric doorprikt dat het om een virus ontwikkeld in een lab ging,”

    ah ok, da’s dan doorprikt door een vaccinprikker van de msm; die liegen nooit en weten alles.

   • Eric zegt:

    Ines: er is intelligent links en intelligent rechts, er is domlinks en domrechts. Een voorbeeld van intelligent links zijn de Deense socialisten. Ook de vrijdenker Karel van Wolferen reken ik daartoe. Is de uitgever van de Blauwe Tijger links of rechts, ik zou het niet weten en hijzelf waarschijnlijk evenmin. Uw zogenaamde complotdenkers zijn noch links, noch rechts, ze leggen zich alleen niet neer bij voorgekauwde waarheden. Is Trump links of rechts, ook dat is niet duidelijk. In elk geval heeft hij in tegenstelling tot zijn voorgangers geen nieuwe oorlog gestart. En wat hij van Gates vindt is onduidelijk. Misschien heeft Gates gelijk wanneer hij zegt dat de wereldbevolking gedecimeerd moet worden. Het antwoord daarop hangt van jezelf af.

   • Anoniem zegt:

    Eric
    Als Gates gelijk heeft, dat hij dan het goede voorbeeld geeft.

 9. Marc zegt:

  Bubbel, silo… Het eerste doet me aan ‘sjiekletten’ denken, het tweede aan veevoer. Ik moet nu opeens terug denken aan een begrip dat, denk ik, in de jaren negentig even populair was: cocooning. Klinkt toch al een stuk aangenamer, ook al blijft het een etiket op een stinkende pot.
  Ik begrijp trouwens het nut niet goed van die regel van vier. Steeds meer mensen gaan terug aan de slag, en ontmoeten zo, noodgedwongen, veel meer mensen dan vier. So what’s the bloody point?

  • Billy zegt:

   there is no point, that’s the point.
   cognitieve dissonantie, ordo ab chao
   psy-op hoax om volgzaamheid te testen

   • Yvo G zegt:

    Hé? wàt, om volgzaamheid te eisen ?

   • Billy zegt:

    om te zien hoever ze bevolkingen kunnen ophokken en mekaar laten verraden, verklikken zodat ze de volgende psyop nog meer mensen kunnen vermoorden of tot slaaf maken.

  • Boomer zegt:

   PPM (politiek, pers, media) zijn nu eenmaal beroepsleugenaars.
   Ze zouden eigenlijk de opleidingen politieke wetenschappen en journalistiek mogen opdoeken en ze allemaal naar Herman Teirlinck sturen, ze acteren er maar op los maar de kwaliteit is barstens slecht.
   Ze moeten dus echt nog bijleren.

   • Benny zegt:

    operation mockingbird

    “We’ll know our disinformation program is complete when everything the American public believes is false” -Former CIA Director Bill Casey.
    They don’t just lie to us, they even admit it. The NDAA of 2012 made propaganda against the US public LEGAL.

    de lange mars nwo

   • Yvo G zegt:

    Sorry Benny, maar dat kan ik niet verstaan. Maar misschien is het ook niet voor mij bedoeld.

   • Benny zegt:

    een keer voor jou Yvo gewoon door translate gehaald

    “We weten dat ons desinformatieprogramma is voltooid wanneer alles wat het Amerikaanse publiek gelooft onjuist is” – Voormalig CIA-directeur Bill Casey.
    Ze liegen niet alleen tegen ons, ze geven het zelfs toe. De NDAA van 2012 maakte propaganda tegen het Amerikaanse publiek LEGAAL.

 10. Eric zegt:

  Het is makkelijker om mensen voor de gek te houden, dan hen ervan te overtuigen dat ze voor de gek gehouden worden.
  Mark Twain

  • Anoniem zegt:

   “Repeat a lie often enough and it becomes the truth”, is a law of propaganda often attributed to the Nazi Joseph Goebbels.

   • Yvo G zegt:

    Twain daima ni nzuri kwa mjengo mmoja wa riba!

   • Yvo G zegt:

    Waarom in het engels? Alsof ik “Eine einmal gesprochene Lüge bleibt eine Lüge, aber eine tausendmal erzählte Lüge wird zur Wahrheit.” niet zou verstaan? Maak er een sport van om alles anglofiel te doen, dan maken we er ook een sport van om alles in om het even welke taal te ‘translaten’. Zoek de taal. Denk je nu echt dat ik elle replieken hier nog eens ga ‘translaten’, niemals. of, translate: never, jamais, enz, zoek maar op. Een kleine moeite, een wereld van verschil;-)

   • Anoniem zegt:

    van mij moet je niks, maar je bent aan het zagen

   • lunatiekje@gmail.com zegt:

    Tja, Yvo, tegenwoordig is het blijkbaar hip om alles in het Engels te zeggen of te schrijven. Zelfs winkels ontsnappen er niet aan. Overal slogans zoals ‘Happy to see you again’ ( blij jou weer te zien), ‘re-open on monday’ (terug open op maandag). In musea worden documentaires en interviews voornamelijk in het Engels ondertiteld. Sneu voor mensen die niet goed horen en het Engels niet voldoende onder de knie hebben. Zo heb ik in Bozar meermaals voor mijn dove vriendin, die Nederlands spreekt en het Frans beheerst, moeten vertalen in Vlaamse gebarentaal wat er verteld werd in de film, aangezien de ondertitels enkel in het Engels waren…en dat in Brussel!
    Blijkbaar vindt men de taal van Gezelle en Elsschot niet meer de moeite. Dat merk je al op deze blog, die de laatste tijd wordt gefrequenteerd door Amerika-liefhebbers. En ik vind Amerikaanse kunst niet eens mooi. Zelfs Peggy Guggenheim viel voor Europese kunst(enaars). Hoe het kan verkeren.

   • Anoniem zegt:

    “Blijkbaar vindt men de taal van Gezelle en Elsschot niet meer de moeite”
    Dat is een valse tegenstelling.
    Het is niet omdat je iets in het Engels post dat je niet van de Nederlandse taal houdt.
    De Belgische rioolratten van de regimepers zijn levensgevaarlijk politiek correct, doen geen research en noemen alles wat ze zelf niet produceren en controleren ‘complotdenken’.
    Als je iets wil overbrengen over bijvoorbeeld Covid-19 vind je nu eenmaal meer actuele research in het Engels.
    Wie daar niet in gedesinteresseerd is kan het gewoon overslaan.
    Maar het is zoveel leuker om nostalgisch te blijven jammeren en klagen.

   • Anoniem zegt:

    niet in geïnteresseerd

   • Yvo G zegt:

    Lees het dan niet, als het je niet aanstaat. Ik ga ook niets meer lezen dat ik niet versta, van mijn kant. Vrijheid, blijheid, maar het is mijn moerstaal, dat mag. Ik heb veel engelse woorden bijgeleerd van de regering en de pers, maar we zijn dan ook sinds ’44 tot op heden bezet door de amerikaanse invloedssfeer, daar kunnen we niet langs, we zullen ons moeten schikken in hun cultuur, taal en economie, en vooral betalen.

    Vraagje: “Wie daar niet in gedesinteresseerd is kan het gewoon overslaan”. tautologie of pleonasme, ik weet het niet meer van buiten.

    “Maar het is zoveel leuker om nostalgisch te blijven jammeren en klagen.” ik vind dat helemààl niet leuk, integendeel. En wat ik wél leuk vind, ga jij niet bepalen. Ook geleerd van de politiek. nog iets uit de politiek: Doe maar gewoon.

   • Anoniem zegt:

    ik heb “Wie daar niet in gedesinteresseerd is kan het gewoon overslaan”.eronder verbeterd nog voor jij het hebt opgemerkt…

    “En wat ik wél leuk vind, ga jij niet bepalen.” ben jij paranoïde?
    Het interesseert me geen ene moer wat jij leuk vindt of niet.
    Ik merk alleen dat jij graag zevert, wat ook uw recht is, wees gerust, ook dat ga ik niet bepalen, stoere jongen!

   • Anoniem zegt:

    flink

  • Seraphim zegt:

   Revelation 13:16-17 King James Version (KJV)
   16 And he causeth all, both small and great, rich and poor, free and bond, to receive a mark in their right hand, or in their foreheads:

   17 And that no man might buy or sell, save he that had the mark, or the name of the beast, or the number of his name.

   And I looked, and behold, a pale horse, and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him. And power was given unto them over a fourth part of the earth to kill with sword, and with hunger, and with death, and with the beasts of the earth.

   By these three was the third part of men killed, by the fire, and by the smoke, and by the brimstone, which issued out of their mouths.

   • Yvo G zegt:

    Twain on aina hyvä mielenkiinnon kohteena olevalle linja-autolle!

 11. Yvo G zegt:

  Twain hu dayimaan jayid ealaa alantrnt lilaihtimam!

 12. Eric zegt:

  Iedereen aan de vaccins (of je komt er niet meer in en gaat niet meer uit !)

  • Greta zegt:

   @Eric, Bedankt voor dit filmpje en terecht dat deze huisarts op de vingers getikt is, maar dit zouden ze dan ook moeten uitleggen.

   1. Zijn taak als huisarts is de triage met betrekking covid19 en geen zelf experimenten.
   2. Het lijkt of hij aan al zijn ? (vermoedelijke corona patiënten dit medicijn, want lijkt me geen vaccin voorgeschreven heeft?)
   a) Hoe kon hij weten dat zij dit hadden? Met test, zonder test?
   b) Hoe kan hij weten dat hij hiermee echt zijn patiënten geholpen heeft, vermits de besmettingen een zeer verscheiden verloop kennen? Geen symptomen – weinig symptomen tot zeer ernstige? Dus geen grondig onderzoek, want het kan evenzeer dat deze patiënten zonder dit middel op een zelfde manier genezen zouden zijn, of mss (maar dit is allemaal nog niet grondig onderzocht) iets langere tijd, maar nog steeds niet met de ernstige ziekenhuis opnames.
   Het gevaar van het geven medicijnen en de gevolgen ervan op termijn niet ondenkbaar noch onwaarschijnlijk of verslaving?

   Zonder dit onderzoek alleen reeds zou hij van zijn Godentroon dienen afstappen en zichzelf eens bevragen, hij dit niet kan weten noch het recht heeft dit zomaar als aanname op grote schaal te verspreiden.
   De nonchalance alleen reeds waarop hij het vergelijkt met het geven aan zijn reumapatiënten schrikbarend.

   Pas in die ernstige mate er een ziekenhuisopname van toepassing is lijkt het me gepast om in het onderzoek op te nemen.
   In Washington Florida hebben ze in een ziekenhuis een ander middel gegeven, maar dit is allemaal nog steeds vingerwerk en geen bewijs.

   Jullie lijken me hier wel allemaal in die geneesmiddelen maffia te passen, voorstander te zijn, als je zo tegen vaccins ingaat?

   Een vaccin is geen geneesmiddel maar het helpen van het eigen immuunsysteem en om de ernstige symptomen en het overlijden weg te nemen.
   Wij zijn allemaal ingeënt tegen de mazelen vermoed ik, wel maar kregen de mazelen wel, alleen zonder te sterven noch al te ernstige symptomen.

   Dit middel staat nog niet op de lijst van de WHO niet voldoende onderzocht.

   Wat kan je op dit ogenblik bij elke huisarts lezen in zijn praktijk
   ANTIBIOTICA helpt niet tegen VIRUSSEN.

   Er was een periode dat artsen opgeleid zijn met het veelvuldig voorschrijven van anti biotica, zij wisten niet beter omdat ze het enerzijds zo geleerd hadden en het uit een periode kwam, ze waarschijnlijk het bestaan van virussen en impact ervan nog niet kenden of niet wilden geloven?
   Volgens mijn bescheiden gedacht zijn verschillende chronische ziektes waar we nu mee zitten hiervan een gevolg.
   Zelf zo’n farce meegemaakt en iets wat de uitschrijver vergeten was er noodzakelijk bij te moeten geven. Gelukkig dat mijn geliefde me omdat huisarts niks deed, niks wist, het bleef aanslepen me meegenomen naar een andere specialist Vitamine B of D diende erbij te moeten zijn. Snel verholpen en genezen, maar één keer bij die specialist uitschrijver geweest en NOOIT weer.

   • Anoniem zegt:

    het ene vaccin is het andere niet
    je kan er “vergif op innemen” dat een aantal vaccins die in ontwikkeling zijn schadelijker zijn dan de kwaal die ze moeten bestrijden. bewust

   • Greta zegt:

    Nu als je dat gelooft neem je geen vaccin en ondergaat de ziekte zoals ze zich voordoet om zelf antistoffen te maken. Dan neem je de verantwoordelijkheid en de risico’s om ernstig en zwaar ziek te worden, te sterven, anderen te besmetten er maar bij.

   • Anoniem zegt:

    Greta
    flutargumentatie
    als jij zo zeker bent dat je vaccin werkt waarom ben je dan bang van degenen die niet gevaccineerd zijn?
    en op het schaamtegevoel werken kan ik ook:door bijvoorbeeld te stellen dat wie toch een vaccin neemt de kans op autisme bij zijn nageslacht vergroot.
    zeker bij een overhaast ontwikkeld vaccin zoals we nu zullen voorgeschoteld krijgen en waarvan bijwerkingen niet onderzocht zijn of onder de mat geschoven.
    je trouwens al afgevraagd hoeveel co2 je binnenkrijgt van je maskertje?
    voor een illusie van veiligheid.

    dus bespaar me uw zelfgenoegzame brainwashingpreek

   • Anoniem zegt:

    valt het u trouwens niet op dat er nu al wordt gesproken over een tweede golf of een nieuw virus, met ander woorden levenslange semi-lockdown medische tirannie en vaccinverkoop.?

   • Yvo G zegt:

    Om niet al te zwaarmoedig te worden: Kent iemand het verschil tussen god en de anoniem?

    antwoord:
    god weet wel dat hij geen anoniem is.

    ‘Anoniem’ kun je ook vervangen door ‘dokter’, de oorspronkelijke versie.
    En nu gaat het beginnen!

   • Anoniem zegt:

    zoals meestal wacht ik op inhoud van YG
    flauwe grapjes, daar ontbreekt het nooit aan.

   • Greta zegt:

    Anoniem,
    Er is nog geen vaccin en als je goed gelezen had, had je gezien dat een vaccin niet werkt in de zin van immuun zijn voor…

    Dus over welke flutredenatie heb je het dan? Net als viroloog Steven Van Gucht frons ik wel de wenkbrauwen met welke snelheid ze dit plots zouden gaan kunnen vinden.

    Nieuwe medicijnen kunnen en mogen maar pas op de markt verkocht worden na 12 jaar onderzoek dus hier is het enige snelle alternatief om reeds bestaande medicijnen te gebruiken in onderzoek, zoals het hierboven vernoemde en wat in Amerika nu uitgeprobeerd wordt, misschien ook andere?

    Misschien bestaan die lange termijnregelingen niet bij vaccins? Dus zal er weinig te kiezen zijn en zullen we moeten ondergaan.

   • Anoniem zegt:

    Greta
    Dus zal er weinig te kiezen zijn en zullen we moeten ondergaan.

    u ondergaat maar.

 13. Vanhoovels Paul zegt:

  Schijnbaar heeft niemand op dit dagboek willen lezen; dat op basis van de keuzes die het menselijk ras onbezonnen maakte; dat ik al driemaal een grote droogte heb voorspeld. Het is zelfs geen voorspelling want ik baseerde mij gewoon op gekende feiten die zuiver een gevolg zijn van menselijk onkunde. De politici die het hier bepalen zijn totaal onkundig en mogen beslissen omwille van relaties binnen de kring. Maar van de natuur weten ze nul de botten af.
  Nochtans zal die natuur in de toekomst bepalen hoeveel mensen kunnen/zullen overleven.
  Nu staat heel West Europa in het middelpunt van het wanbeheer.
  Andere streken zijn ons voorgegaan. We maakten er in de oudheid insgelijks woestijnen van.
  De streken op aarde waar de menselijke activiteit in overtal het eerst tot uiting kwam zijn verloren zonder ingrijpende maatregelen. We weten hoe het moet maar het zuiver winstbejag van het kapitaal staat er vijandig tegenover. En ook Groen! heeft er geen oog voor.
  Of denken ze soms dat al die inwijkelingen meer eten op de plank zullen brengen?
  Om het weinige dat nog zal resten mee op te vreten ja!
  En de zotten uit het Vatikaan bespoedigen de afgang nog.
  Tot zolang de druiven aan de wijnrank zullen verdorren.
  Maar ik zie die hemelbestormers hun fouten niet toegeven. Ze zijn immers onfeilbaar.
  Ben eens benieuwd welke van de twee uitverkoren volkeren de hemel zullen veroveren.
  De plezanten die er zullen jagen op maagden of dezen die depressies en droefenis alom brengen onder het aards gepeupel. Hopelijk zullen ze er uit geraken zonder vechten.
  Maar daar geen van beide groepen slim zijn zie ik het nog gebeuren.

 14. fonske zegt:

  de mens leert blijkbaar niet bij, zelfs de ‘wetenschappers’ niet

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Oh jawel fonske. Ik stel mij vragen.
   Ik woon recht tegenover een woonzorgcentrum. Telkens ik vroeger er vrienden bezocht stelde ik vast dat de meesten er zitten te zitten met pampers in hun broek.
   Recent blijkt er in de familie ook een geval van niet meer waterdicht te zijn.
   Hij is geopereerd en staat wel droog.
   Wel dat begrijp ik niet. Mij dunkt dat de wetenschap meer en meer weet als je behoort tot de happy few. En ik heb nog verhalen die niet kloppen. Zo bezocht ik de echtgenote van een nonkel. Bij het begin van het bezoek liet de vrouw horen dat ze naar de WC moest.
   Dit werd tweemaal gemeld aan het verplegend personeel dat zijn koffieklets had.
   Drie uur nadien zat onze mevrouw er nog en liep haar water op de grond.
   Ik heb gehuiverd en besloten: “Dat overkomt mij nooit! Dan schiet ik mijzelf liever door de kop!” Er is dus iets niet pluis in sommige van die huizen. Toen wij afbolden was de koffieklets gestopt en waren ze aan het afruimen. Nee. Niet de oudjes zelf. Dat niet. Door het verplegend personeel zelf. Het was wel voor de Covid-crisis.
   Maar ik heb wel mijn bedenkingen. Feitelijk meer nog. Nu moet ik nog weten hoe ik aan een vuurwapen geraak. Want ik ben geen lid van een schuttersclub. Of pillen opsparen?
   Ik vind er wel iets op.

   • fonske zegt:

    dat is een goed plan, moeten we allemaal doen

   • fonske zegt:

    Kiezen tussen moeder en schoonmoeder staat nu in de wet: “regel van 4” gepubliceerd in Staatsblad
    veel te laat

   • Yvo G zegt:

    De trein? Het kanaal? De autostrade? Een bandbinder rond de nek, snel en pijnloos? In de politiek gaan? Er is keuze te over! En nu, Paul, “faites vos jeux, rien ne va plus”, en doe het verstandig. Geen woorden maar daden. Ik zal je missen. Of je moet het niet doen. Dan ben je een lafaard. Maar wel een met gezond verstand!

   • Ines zegt:

    @Yvo opletten met grappen over zulke gevoeligheden. Woorden hebben altijd impact. Waarmee ik niet bedoel dat het hier gezellig moet worden.

 15. Vanhoovels Paul zegt:

  In de politiek gaan? Lost niet veel op Yvo. Daar zitten er ook tussen die ondanks hun weelde om hier mensen te kunnen koejoneren en beroven op zeker ogenblik het zot in de kop krijgen en zichzelf gaan verzuipen in de grote oceaan. Maar ik weet er het fijne niet van. Ik moet het ook niet weten. Top secret! Dat die vent gaga was wist ik reeds langer. Aan politiek doen? Veel te gevaarlijk Yvo. Ze vinden of ze vermoeden steeds genoeg om je de duivel aan te doen. Ze kunnen niet leven zonder vijanden zelf te maken. Het moet een enorm goed gevoel geven dat je ongestraft smeerlapperij kan beoefenen en dan nog met de stilzwijgende steun van alle andere partijen.
  Ons kent ons. Door dik en dun. En dan nog het spelletje spelen dat ze tegenstanders van mekaar zijn. Met woorden wel. Maar in daden zijn het de beste vrienden. Allemaal onkreukbaar.
  Ze controleren nooit de daden van anderen. Vandaag jij en morgen mag ik het spelletje spelen.
  Met mensen verdomme nog wel. Maar dat is bijzaak. Plezier voor alles. Het plezier van valse democraten! Moet kunnen!
  West-Europa is aan het sterven wegens hun pleziertjes. Het stopt maar niet. Maar ze spelen wel met vuur. Mogelijk zal ooit de vlam in de pan slaan en een zwartgeblakerde pan leeg achterblijven.

  • fonske zegt:

   En maar kappen op Orban, hier in het land van duizend mini-dictators.
   De 250 euro gasocratie

 16. Vanhoovels Paul zegt:

  En welke van die vet betaalde politiekers heeft hier al ooit een wetenschappelijke benadering gedaan van mijn voorspelde droogteproblematiek? Weeral ook geen enkel probleem zeker?
  Het zoveelste probleem dat er geen is. En nu moeten we dus opnieuw in onze eigen wagen in de hoofdstad van Europa gaan werken. Hoe lang gaat dat spelletje nog duren?
  Twee tot drie uurtjes file per dag? Ze hebben de Vlamingen goed liggen. Maar kom; ze krijgen een bedrijfswagen om het leed te verzachten. En iedereen is weer gelukkig. Behalve degenen die niks krijgen. Vroeger kreeg ik 7 Bf per gereden kilometer in dienstopdracht. Geteld vanaf uw standplaats.
  Wat betekende als ik in “hell hole” ter plaatse moest dat ik bijvoorbeeld 3 x 2 km = 6 km x 7 Bf = 42 Bf vergoed kreeg. In werkelijkheid moest ik dus 50×2 =100 + 6 = 106 km afleggen en mijn treinabonnement nog bovenop zelf blijven betalen voor die dag (en) dienstopdracht(en).
  Schitterend dus! En dan komt nadien de tijd dat een bende analfabeten de opgepotte spaarpot komen opvreten. Maar die was er toen ook al niet meer. In de zakken verdwenen van de happy few. En nu? Begin al maar met op uw kin te kloppen beste Belgen. Het vet zal van de soep zijn.
  Waar is dat feestje? Ik zie het verdomd niet meer gebeuren op korte tijd.
  250 Euro minimum boete. En rechterlijke uitspraak eventueel bovenop.
  Het begint terug op iets te trekken. Lijkt er al wat meer op dan mijn 7 Bf per km dienstopdrachten.
  Heb je geen dienstwagen dan mag je gratis gaan werken.

  • doom zegt:

   je bent beter af in den bak, daar krijg je gratis vreten en heb je de illusie van vrijheid niet meer.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik heb gewerkt; gelegen en gezeten aan vadertje staat. Na een leven van zuivere kloterij mocht ik aan de B.B.I. gaan werken. Met drie termen goed op mijn signalement.
    Meer dan twintig jaar heb ik gedacht dat ze het signalement “Zeer goed” in hun krocht mochten steken. Geen interesse meer. Maar op zeker moment kwam er een directeur die
    vond dat men het signalement “Zeer goed” moest hebben om aan de B.B.I. te mogen werken. Zelden heb ik toen een baas gezien in grote paniek. Of wel kreeg ik verbetering
    op drie termen. Wettelijk was dat niet mogelijk aan de administratie. Maar het moest ofwel was hij mij kwijt. Dus signalementsverbetering moeten aanvragen en ik kreeg mijn nieuw signalement “Zeer goed”. Alhoewel het interesseerde mij geen barst.
    Dat is de administratie. Men werpt je met de glimlach in de vergeetput. Men laat je gewoon rotten.
    Tot er een baas vaststelt dat je best blijft in het belang van zijn dienst. Niet omdat je een mens bent. En nog minder of je werkt of niet. De roverheid betaalt toch.
    Maar men beseft het pas als het te laat is. En achteraf komt men je wel op weer een andere manier kloten.

   • doom zegt:

    je hebt ervoor gekozen voor de staat te werken, zou ik nooit doen.
    dik pensioen of niet.

   • Yvo G zegt:

    De BBI Paul, of all jobs!! Dat verklaart alles. Aaarg, iéjel aaarg!!!

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Heb jij er voor gekozen Doom om gedoopt te worden of niet?
   Wel ik niet. Men behandelt de mens van kleins af als een onnozele abortus en als hij het overleeft dan doet men er alles aan opdat hij in het stadium van geaborteerde zou blijven.
   En het ergste is nog dat ze er nog in slagen bij de meerderheid.
   Alle apen zijn dom. Dus een slimmere aap bestaat niet.
   Alle ministers zijn slim. Dus hun nakomelingen zijn automatisch slim.
   En dezen die dit betwijfelen en op onderzoek gaan zijn ambetante klootzakken.
   Voor dergelijke elementen te kortwieken ontkent men zelfs de wetten van logika.
   Terwijl juist de eerste vastststelling een gevolg is van logika zonder enig bewijs.
   Logika is iets dat steeds in dezelfde richting werkt.
   De eerste ruimtereiziger was zelfs een hond.
   Wat mij vooral opvalt was het feit dat al mijn klasgenoten te dom waren na zes jaar middelbare studies om de taal van Voltaire te beheersen
   Anderzijds zie ik de laatste jaren meer en meer mensen Minister worden die in de beginfase geen woord deftig Nederlands kennen. En die plotseling na twee maand
   wel mee kunnen. Ik heb dus mijn grondige twijfels over het nut van scholen.
   Waarom zijn jongeren na zes jaar nog steeds onmondig zijn terwijl het toch een materie betreft die blijkbaar na twee maand beheersbaar is?
   Tijdens mijn legerdienst was ik zeer goed bevriend met een Jood. De enige die ik ooit gekend heb in het Belgische leger.
   Wel die sprak vloeiend 7 talen. En ik moest mijn moedertaal nog leren. En voor de rest kende ik niks van betekenis. En mijn Frans heb ik in Brussel moeten leren.
   Dit is niet meer normaal te noemen. En nu nog durf ik zeggen : “Pour les Flamins la même sauce!” Mosterd gemengd met pickles.
   Zo ging dat toen en nu gaat dat nog hetzelfde. Wat ik wel wist was hoeveel ton vlas wij verkochten en dat Pepijn de Korte een lange had want hij had tientallen buitenechtelijke kinderen. Wel heb ik één zaak geleerd en onthouden. Dat men ons destijds nogal wat heeft wijsgemaakt. En nu denkt de volgende generatie dat “fake news” nieuw zou zijn.
   Het zal zo lang nog duren totdat wij beseffen dat er hier een bende moet buiten vliegen.
   Om lomp en stom te blijven hebben wij geen scholen nodig.
   Maar ik ben er nog niet uit. Zijn onze leraars zelf lomp of stom of zijn ze geniepig in opdracht. Maar feitelijk is het geen vraag meer die ik mezelf moet stellen.
   Na mij de zondvloed. En dezen die achterom durven kijken veranderen toch in zoutpilaren.
   De bijbel! Het boek der eufimismen. Dat van Mozes zijn prostaat probleem een mirakel maakte. Want het er staat in dat boek toch letterlijk dat hij met zijn stok op een rots sloeg en er kwam water uit. En dan denk ik weer : “Lap ze zijn weer daar. Oogjes toe en snaveltjes dicht”
   Goede nacht nog.

 17. doom zegt:

  8 mei ‘bevrijdingsdag’
  draconische maatregelen, lockdown het nieuwe normaal in uw kot

 18. doom zegt:

  kijk hier eens naar
  een paar manen erbij en de nv-a heeft een parkencontrole Vlaamse leeuw
  de kleuren kloppen al
  https://m.standaard.be/cnt/dmf20200508_04951440

 19. Vanhoovels Paul zegt:

  Spijtig Doom maar ik zie niks en wil het niet zien! De standaard kan evenals al die leugenaars de pot op. Al die pennelikkers hebben reeds genoeg gelogen. Er is een paar keer iets in de gazet gekomen waar ik zelf heel goed van op de hoogte was omdat ik de zaak zelf beroepsmatig onderzocht had. Verdomde leugenaars! De essentie; de georganiseerde fraude; werd telkens verzwegen. En dan zou ik zo dom moeten zijn om te denken dat ik via de gazet de waarheid te weten kom. Terwijl hun geldschieters de omerta aanbidden.

  • doom zegt:

   de gazet liegt en bedriegt maar hier ging het om een filmpje van een surveillancerobot.

 20. Vanhoovels Paul zegt:

  Vanaf het ogenblik dat er nog iets gepubliceerd wordt; dus aan de openbaarheid wordt prijs gegeven; weet ik dat het vol leugens kan staan. Want echte waarheden komen in botsing met de omerta. Dus dan hoef ik het ook niet meer te weten. Ik heb niet voor niks vervroegde uittreding gevraagd om van de ellende verlost te geraken. Spijtig genoeg heb ik een paar weken voor de verlossing een zware trombose gekregen. Sinds ben ik gehandicapt. Mijn gronden; het appeltje voor de dorst; werden waardeloos gemaakt door democraten zonder aanwijsbare redenen en sinds heeft niemand mij nog iets gevraagd. Ze weten ook dat het zinloos zou zijn. Iedereen heeft schrik voor de omerta. De politiek heeft zichzelf in een keurslijf gewurmd. Passend voor de groten en het monddood maken van alle anderen. En ik zie het nooit meer veranderen op democratische wijze.
  Maar ik leef nog. Wat nog rest kan mijn kloten kussen.
  Na mij dus de zondvloed. Trek uw plan is mijn advies.
  Daarbij; mijn advies heeft niemand nodig. Waar is dat feestje? Er zal zo lang gefeest worden tot het op is. En ik ben niet van plan om mij daarmee nog te moeien.
  Er lopen hier meer dan genoeg slimme diploma’s in het rond om zichzelf op termijn verder in het zak te zitten. Ze zullen zelf wel merken als het zo ver is. Ik besef dat ik nederig het hoofd moet buigen. Wat ik graag doe. De vuiligheid laat ik graag achter. Ik wens hen nog veel plezier.
  Wanneer mijn kop met rust gelaten wordt zal ik misschien terug tijd hebben om mij mens te voelen.
  Maar ook voor dat blijft mijn vrees. De mens maakt zelf zijn vijanden of kruipers. Zo was het altijd en zo zal het blijven.

  • doom zegt:

   ik ben het grotendeels eens met u al denk ik dat het toch de elites zijn die alles naar de kloten doen en in mindere mate de gewone mensenslaaf, al krijgt die wel de schuld.
   het is, sinds wo2; nooit zo erg geweest.
   we moeten nu bedelen om grondrechten en dan nog krijgen we ze niet.
   waarschijnlijk willen de oligarchen even genieten van hun hunger games vooraleer ze tot totale destructie overgaan. Sadistisch genoegen botvieren en dan de boel in de fik.
   joepie!!

 21. Vanhoovels Paul zegt:

  Ik heb hier alles uitzonderlijk gelezen. Ook het in het Engels en sommige geleerde woorden vertaald via mijn groene boekje. Maar wat ik in heel het geleerde verhaal heb gemerkt is het feit dat wijzelf vragen om voor de gek gehouden te worden. Wij controleren zelf niks op onzin of waarheid.
  En ik ga een par simpele voorbeelden geven.
  Van kleinsaf had ik gevoelige amandelen. Bijna ieder najaar of winter dus een fikse keelontsteking.
  En daar mijn moeder zelfs schrik had van een pikuurtje werden mijn amandels dus niet verwijdert.
  Zo bleef de miserie duren. Tot ik op zekere dag hetzelfde vernam van een oude man.
  En wat had die geleerd? Vroeger nam men alle dagen een kleine borrel. Een grote mag ook natuurlijk. Mijn wetenschap vertelde ik natuurlijk verder aan de universitaire professor. En ook naar mijn huisdokter natuurlijk. Maar ik werd weg gehoond. En op den duur leer je ook mensen kennen die te maken hebben met dezelfde problematiek. En op den duur werd ik zelfs zo kwaad dat wij afspraken gemaakt hebben onderling.. Ik liet dus anderen mijn huisarts testen over de zaken die die ik hem diverse keren verteld had. En…..die bleef van niks weten.
  Een goeie dosis antibiotica en alles was weer tijdelijk opgelost. Au revoir en de wind van achter.
  Die huisarts is dus gevlogen. Hij is trouwens al een tijdje dood.
  Tengevolge van mijn trombose een nieuw verhaal. Ik neem bloedverdunners. Maar ik werk graag aan mijn bloemen. En vuil groeit altijd. Dus verdomme toch; weeral gekwetst! Nu wist ik van mijn eigen vader dat het geen uitzondering was om zich te kwetsen bij het scheren. En hij gebruikte een sigarettenblaadje om de bloeding te stelpen. Dus ik wist wat te doen. Een sigarettenblaadje op de wonde met gewone ontsmettingstof er op en een plakker er over. En ik kon verder werken.
  En de dag of uren nadien was dat sigarettenblaadje de wonde afgedicht.
  Zelfde verhaal als met die amandels. En ik leerde weeral dat niet alle dokters er zijn om hun cliënten echt te helpen. Ik heb zo mijn trucjes om hun capaciteiten te testen. Doe dat je onnozel bent en je hebt vlug resultaat. Hoeveel ouderen heb ik al maanden weten rondlopen met open beenwonden die na maanden nog niet genezen waren. Allerlei zalven er op en dan een plakker er op die dag nadien meestal er terug afgetrokken wordt om alzo een open wond te beletten van dicht te groeien. Ik heb een paar maand last gehad van nek klachten. Ge kent ze wel hoor. Steevast een witte kraag rond hun hals en je zie ze wel op straat op straat lopen. Wel die stijve nek kweken ze zelf in hun slaap. Bij nacht koelt de lichaamstemperatuur af een ze hebben prijs. Want die hals wordt minder beschermd. Ik los bij de eerste problematiek dat zelf op. Even een thermolactyl winterlijfje van Damart aangetrokken en ik ben van die pastoorskraag en tijdje af.
  En al die die prullen worden voorgeschreven door dokters. Wie heeft daar baat bij?
  Alleszins niet de zieken.
  Wat kan ik nog beter zeggen. Niet te veel vertrouwen blindelings geven aan alle artsen en vooral oogjes open. Een gesprek met een andere zieke kan meer verhelderend zijn dan bewuste leugens en bewust zwijgen van sommige artsen pillen draaiers. En wat die open wondjes betreft; wel die hebben al die plakkers meestal niet nodig. Te hoog suikergehalte in het bloed kan ook aan de basis liggen. Maar wie wilt nog echt dokter spelen? Time is money. Kassa! Kassa! En dan moet het vlug gaan.
  In Amerika denkt men er anders over. Soms misschien wel terecht. Uw gezondheid kwijt spelen wegens onkunde van een dokter is soms wel een levenslange veroordeling.
  Maar het is ook een groep die zich onkreukbaar weet. Spijtig want sommigen maken er ook misbruik van. Wie niet trouwens? Teveel vrijheid stimuleert misbruiken.

  • doom zegt:

   beste Paul, ik verlaat dit forum.
   hier wordt teveel gezeikt, inclusief door mezelf.
   wel heb ik jouw verhalen graag gelezen dus wens ik je nog het beste
   ciao!

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Beste Doom,
    Wel ik vind het heel spijtig. We kennen mekaar wel niet maar wat dat zeiken betreft denk ik er meestal hetzelfde over. Maar denk er nog eens over na. Ze zeiken niet allemaal.
    Dus elimineer en laat de zeikers links liggen.
    Ik heb in het verleden ook al dikwijls de pijp aan Maarten gegeven.
    Soms is het een bewijs van inzicht en niet van lafheid. En vooral ook van moed.
    De wereld draait verder. Ook zonder ons. Maar ik weet nu al dat het niet beter zal worden met al die blaters. We zullen de echte democratie missen als deze totaal opgebruikt zal zijn. En die tijd komt nog wel. Mocht iedereen handelen naar geweten en niet alleen voor zichzelf voorrechten beogen dan zou het hier beter draaien.
    Maar dat besef is voor dromers. Mogelijk zal ik U volgen. Want die laatste basisregel
    zit niet in het hoofd van onze machthebbers. En mij verder gedragen als Don Quichote en vechten te samen met mijn ezel tegen windmolens is niet verantwoord.
    Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk : “Los het zelf op” ofwel “Na mij de zondvloed!”
    De weinig tijd die mij nog rest verlang ik alleen nog naar rust.
    Hopelijk zal men mij dat wel gunnen. Dus Ciao!
    Noteer mijn mail adres maar. Het is momenteel bewust onvolledig. Maar ik vind wel een middel om het te vervolledigen zonder dat het opvalt voor zageventen. Zelfs vrouwen.
    Want vooral die soort heeft het de laatste tijd volledig verkorven. Die denken dat ze jong blijven en zien zelf hun rotte tanden niet. Alle venten hebben nog steeds opties. Vriendelijk zijn is en blijft oppassen voor de boze wolf. En daar heb ik een grondige hekel aan gekregen. Ik kan zonder hen en zij zonder mij. Simpele oplossing dus. Te mijden.
    Maar om dat het best te beseffen ben je niet alleen oud maar ook nog gehandicapt.
    Ze komen alleen om te krijgen maar dan stopt het.
    Dus volg mijn lectuur nog even Doom. Ik kom wel boven water. Het gaat je verder goed.
    En af en toe nog misschien een kleine reactie?

 22. Vanhoovels Paul zegt:

  En nu ga ik onkruid verwijderen tussen mijn bloemen. Het wordt wel een zware opdracht als gehandicapte. Ik denk dat de volgende poes het gaat uitzweten. Sommigen hebben het al begrepen. Ondanks Moederdag heb ik al minder kandidaten gezien. Tja dames; maar je bent mijn moeder niet. Spijtig niet waar! Mijn composthoop gaat weer aanzwellen. Ik heb er geen plezier aan hoor maar jullie verdienen een lesje. Ik ben het beu om beschouwd te worden als een gevaarlijke kater. Die helpt mij trouwens niks met vuil tussen mijn bloemen te trekken. Staat daar vuil tussen?
  En jij wilt betalen voor enige hulp. Ja; ja, dat kennen we. Als een oude gehandicapte vos de passie preekt …..boer pas dan op uw kiekens. En overwegende dat ik een kieken ben maak ik liever gebruik van mijn kieken zijn. Ja dames; ditmaal heb je gelijk. Doe zo verder. Je wordt slimmer met de dag. Nu nog naar de tandarts en morgen heb ik misschien al spijt van mijn weerbarstig gedrag.
  Maar kan een kater spijt hebben? Ik weet het zelf nog niet.

  • Anoniem zegt:

   ik vermijd al tien jaren de rotte-tandenbrigade.
   nog nooit spijt van gehad.

 23. Greta zegt:

  Wat hebben de OOGARTS in Wuhan die zijn nek uitgestoken heeft en gestorven is, de ondervraagde arts in de reportage over de uitbraak corona in Washington Florida en oncologen, cardiologen en de hele rimram specialisten gemeen, wat de (vermeende) huisarts uit het filmpje van Eric totaal mist?
  – Grotere aanwezigheid van specialisten om elkaar te bevragen af te toetsen in vraag te stellen
  – labo’s – universiteit – gemakkelijker toegang wetenschappers

  Wat valt er vooral op bij dit virus als je er als leek naar kijkt…het vrij denken?
  1) Vooral mannen die eraan sterven…. ok dit kan dus met de hogere kwetsbaarheid te maken hebben van mannen XY tegenover XX van vrouw als één van de mogelijkheden.
  2) Maar wat steekt er vooral boven uit…..de enorme verschillen in het verloop van de besmetting.
  – geen symptomen
  – lichte symptomen
  – tot zeer zware, langdurige, intensieve behandelingen
  en dit is toch zeer zeer merkwaardig nog nooit eerder gezien lijkt me of niet medegedeeld?

  En dan komt bij mij toch als één van mogelijke vragen of alleszins een aspect om in onderzoek te bevragen de Anti biotica als één van die mogelijkheden, omdat net antibiotica het immuunsysteem ondermijnen?
  -Werd dit in de kindertijd veel voorgeschreven, gebruikt
  – ouders tijdens zwangerschap, hun jeugd .

  Waarom? De symptomen die ik vertoonde als twintiger na de voorgeschreven antibiotica, zonder de vitamine door specialist.
  – ongelooflijke vermoeidheid en lamlendigheid, niets kunnen doen – niet uit bed kunnen.
  De huisarts die kwam met stethoscoop en bloeddrukmeter – waarschijnlijk een griepje. Misschien een drankje erbij dat weet ik niet meer.
  Week later – nog een week rust – geen enkele verbetering – hoe lang hij dit zo zou volgehouden hebben alvorens een andere weg in te slaan weet ik niet – ouders zouden zeker ook geen andere stappen genomen hebben – gelukkig dat ik toen kennis had die wel sneller en actiever naar specialisten gingen.
  De belangrijkste EERSTE vraag:

  WELKE MEDICIJNEN IK NAM?

  En hij moest niet verder onderzoeken, wist meteen wat ontbrak en waar de oorzaak lag en na enkele dagen was het opgelost.

  Maar wat met mensen waar dit niet bij gebeurd is?
  Het veel langer geduurd heeft – veel antibiotica hebben geslikt tijdens jeugd of zelfs zwangerschap? Net zoals Christel me hier het zwijgen oplegde door met hoger te schermen – zwegen we ook – bleef weg bij de bewuste specialist één keer nooit meer.

  Wanneer werden voor het eerst virussen ontdekt?
  Dit kan enkel maar sinds de nanotechnologie bestaat en ze gezien konden worden, vermits ze zo klein zijn, ze niet konden aangeduid worden als ziekteveroorzakers.

  Waarom de OOGARTS in Wuhan die in december aan de alarmbel om merkwaardige longontstekingen te melden en niet de longspecialisten?

  Richard Feynman natuurkundige waarschuwde blijkbaar reeds in de jaren ’60 voor de virussen geen arts noch specialist maar natuurkundige.
  Dr Nicolaes Tulp versus William Harvey als vergelijking. De aanbeden bekende… versus de lagere onbekende ,die van tafel geveegd wordt om af te wijken van de aanvaarde norm van dat ogenblik, overdonderd door de kennis en die zal het wel beter weten zeker.

  Er wordt dus in verschillende regionen in een bepaalde periode volop antibiotica uitgeschreven omdat het zo aangeleerd is en de kennis over virussen onvoldoende gekend is?

  In de serie over Chernobel (mogelijk niet volledig waar dat het zo gebeurd is, maar bepaalde feiten bevestigd in de documentaire en getuigenverklaringen “in de ban van”)
  De vrouw van de brandweerman is in verwachting als ze haar zwaar besmette man bezoekt, wat ze verzwijgt omdat ze er anders niet bij mocht. Het kind leeft slechts enkele uren en heeft blijkbaar alle bestralingen opgenomen, wat in de serie de vrouwelijke kernfysica Oelana Choumjoek laat opmerken “dat het nu de kinderen zijn die de moeders redden” (Fictie versus werkelijkheid?).

  In werkelijkheid overleeft ze en ondanks haar gezegd werd ze geen kinderen meer kon krijgen, heeft ze ondertussen wel een zoon.

  Waarom dus zo’n verschillende verlopen van deze vreemde virusinfectie en liggen ook daar mogelijke verbanden, los van vele andere mogelijke oorzaken?

  • Anoniem zegt:

   Greta, doe ermee wat je wil maar
   ze zijn zeer zwaar met onze kloten aan het spelen
   politici en msm wetenschappers
   pardon my language maar zo is het wel!

  • Christel zegt:

   Het ging me om het feit dat u Ines uitlachte, dat het niet kon dat virussen kankers konden veroorzaken. U schreef nogal warrig, sprong telkens van de hak op de tak, dat er geen duidelijke draad was in uw vorige berichten. Nogal vermoeiend. En u kwam wijsneuzig over, dat ik daarom geen zin had in discussiëren.
   ik heb de video van de huisarts niet bekeken omdat er geen ondertitels waren. ik ben namelijk doof sinds geboorte. Ja, ook door de grove nalatigheid van artsen. Ze hebben nagelaten om mijn bloed te onderzoeken, ik was twee maanden en half te vroeg geboren en lag geel in een couveuse. Het was mijn oma, die elf kinderen op de wereld had gezet, die mijn geelzucht had opgemerkt en tegen artsen zei dat er iets fout was met mij. Mijn lijf zat vol antistoffen (mijn moeder had namelijk een zeldzame auto-immuunziekte en dit was pas dertig jaar later ontdekt door een specialist in Leuven) en ik geraakte in coma. Zes weken lang hing het zwaard van Damocles mij boven mijn hoofd. De artsen waren ervan overtuigd dat ik nooit meer zou ontwaken en zeiden tegen mijn moeder dat ze afscheid van mij moest nemen. Als zij niet letterlijk voor mij had gevochten, was ik inderdaad niet meer en zou ik hier niet reacties kunnen droppen. Ook ik wantrouw artsen. Reken maar. En toch zijn er bekwame en integere mensen tussen. Zoals de professor van KUL die me jaren geleden heeft geopereerd.

   Dat een oogarts aan de alarmbel trok, is niet zo verwonderlijk. Hij was medisch geschoold en kende de symptomen van het SARS-virus (ander virus dat eveneens longinfecties veroorzaakte), een variant van Coronavirus, dat jaren geleden tevens in China uitbrak.

   Dat mannen gevoeliger zijn voor Covid-19, staat vast. Idem voor ouderen.
   Het immuunsysteem speelt hierbij een relevante rol. Mensen met onderliggende aandoeningen zoals kanker, auto-immuunziekten, chronische ontstekingen,… hebben sowieso verminderde afweer. Daarnaast spelen nog andere factoren een rol zoals genetische erfelijkheid, mogelijke beschermende rol van bepaalde hormonen zoals oestrogenen, vaccins/gebruik van bepaalde medicijnen, het aantal ACE- receptoren op longen/bloedvaten waaraan het virus zich bindt….niet alles is duidelijk. Zoals men ook veel vragen heeft bij bepaalde kankers (hoe ze zich precies ontwikkelen).

   Dat (huis)artsen vroeger te pas en te onpas antibiotica voorschreven, is waar. Tegenwoordig wordt het echter afgeraden om te snel antibiotica voor te schrijven, omdat er teveel bacteriële resistentie is ontstaan (vooral in ziekenhuizen is dit een groot probleem om levensbedreigende infecties te kunnen bestrijden en er geen alternatieven beschikbaar zijn). En inderdaad, tegen virussen werkt het niet.
   Virussen werden meestal per toeval ontdekt bij microscopische onderzoeken. Zoals het geval was bij Pasteur. En het waren niet altijd artsen, nee. Mijn toenmalige lief was chemicus van opleiding, ging doctoreren in microbiologie en is nu prof aan UA :-).

   Over Tsjernobyl kan ik niks zeggen, heb de serie niet gezien.
   Zo, ik hoop dat uw vragen nu beantwoord zijn.

   Och ja, wat vaccins betreft, ik herinner me nog hoe ik Oncotice bereidde voor vesicaal gebruik bij patiënten met blaaskanker. Oncotice bevatte namelijk BCG (soort bacterie Bacillus Calmette- Guérin) dat aangewend werd tegen tuberculose. Het stimuleerde het immuunsysteem om tumorcellen aan te vallen.
   Ziet u, vaccins kunnen degelijk wel nuttig zijn bij kankerbestrijding ;-).

   • Eric zegt:

    Christel, die Nederlandse huisarts, Rob Elens, schreef hydroxychloroquine voor zijn coronapatiënten voor en bereikte daarmee zeer goede resultaten, een tiental patiënten genazen zeer snel. Totdat de Nederlandse inspectie hem verbood het middel nog voor te schrijven want het stond niet op hun lijst van toegelaten medicijnen tegen corona.
    In dat interview met Tom Zwitser van de Blauwe Tijger (die eerder de kritische topviroloog Marc Wathelet interviewde) haalt Elens ook herhaaldelijk het belang van zink, selenium en de vitamines C en D aan, waarmee het virus bestreden kan worden. Op de vraag van Zwitser waarom hij denkt dat er geen verder onderzoek naar de werking van hydroxychloroquine en van zink, selenium en die vitamines in de strijd met Corona wordt gedaan, antwoordt Elens dat één van de mogelijkheden is dat men geen echte oplossing wenst voordat een vaccin is ontwikkeld. De belangen van de vaccinatie-industrie kenden we onderhand, wat niet betekent dat Elens een tegenstander van vaccinatie zou zijn. Maar als je een werkzaam middel kan ontwikkelen, dat vaccins tegen RNA-virussen (een soort vaccin waarmee men tot op heden nog geen ervaring heeft) overbodig maakt, dan is het de verdomde plicht van Wetenschap & Politiek om zo’n werkzaam middel te ontwikkelen. Dat laat men achterwege, volgens mij gaat het hier om een superciminele vorm van nalatigheid en dit in het voordeel van de vaccin-industrie (waarbij Gates om het duistere hoekje komt kijken).

   • Eric zegt:

    En ik kan u verzekeren, Christel, door mijn eigen bijna nefaste ervaringen en identieke ervaringen van naasten in het verleden sta ik uitermate kritisch tegenover vaccins, vooral dan wanneer de tweede rijkste man ter wereld, die geen enkele medische achtergrond heeft, maar er wel in slaagde een vaccinimperium uit de grond te stampen, de vaccinatie van heel de wereld begint te promoten.

   • Greta zegt:

    Epifanie….de echte Marc – de echte Johan Sanctorum oogarts lens Spinoza… 1e plaats

    Russell Shorto maakt er enigszins een boeltje van met zijn visie p 199 ,maar het lag aan de basis, cursus, lezen, denken, boek Jan Van Eyck om een nieuwe epifanie en diepzinnigere betekenis te zien, begrijpelijker waarom Rik Torfs een beetje smalend keek toen iemand Spinoza nogal als zijn belangrijkste filosoof of God naar voren schoof.

    Maar dit kan je enkel bevatten als je het niet vanuit een rationele blik bekijkt, misschien heb je daar sowieso een religieuze basis voor nodig om tot dit inzicht te komen en de meesten zullen er geen boodschap aan hebben.
    Als je dit inzicht ziet is wat veel mensen zeggen, “Je alleen sterft nooit waar” mensen die op internet leven zouden gemakkelijker tot dit diepere inzicht of epifanie kunnen komen zonder daarom aan hun visie van atheïsme te moeten raken?

    De oogarts zie ik eerder als 1) diegene die mee betrokken kan zijn in het labo, het bekijken van het virus? De geschikte lenzen…labo
    2) altruïsme omdat in de aanpak van de bestrijding de andere artsen (longartsen) belangrijker kunnen zijn dan hij?

    Het filmpje van Eric weet ik niet of dit fake is of een echte huisarts?
    Maar vermits we op de hoogte werden gehouden, kennen we het verloop bij ons in België. In Nederland komen de bottinnekes u oppikken om in quarantaine te plaatsen in een ziekenhuis.

    Als hij naar “de afspraak” had gekeken dan had hij geweten dat dit middel vermeld was als TEST TEST TEST een middel dat ook gebruikt wordt bij malaria –
    Malaria is een bacteriële infectie….BACTERIE – VIRUS snap je wat niet helemaal juist zit?

    Het zullen geen hollanders zijn als ze er geen water in kappen Hydro – als Trump het dan over chloor heeft niet onwaarschijnlijk waar hij dit haalde, vermits in de corona reportage over Amerika een ander medicijn getest werd. Dit vooral ironisch of mss ook niet?

    een huisarts lijkt me daar dan niet in te passen zeker niet als in Nederland die zwaar bottinnekes ingeschakeld worden. Kan je het je voorstellen? Voor diegenen die met geriatrie bezig zijn de sprong naar de werkelijkheid uit het verleden en de herbelevingen en problematieken die het kan oproepen? No way dat Romeinse keizers hier voeling mee hebben, kunnen dit ook niet vatten.

    Ik verwijt ook geenszins de huisarts uit mijn verhaal, want ik denk niet dat een huisarts iets te zeggen heeft aan het bouwen van kerncentrales noch chemiebedrijven, dit niet binnen zijn mogelijkheden valt om tegenin te gaan, om nog niet te spreken van het open stort jarenlang? Wat de impact op termijn voor zijn patiënten zou kunnen zijn, misschien op een bepaald ogenblik wel een zware last ?

    Plaats 2 Johan Braeckman – Nanotechnologie – De Schaepdrijver – Ludo Abicht o.a.
    Wie net bepaalde experimenten uit Amerika heeft uitgelegd weet ik niet meer.
    Maar als studenten zich nu uitlaten als proefpersonen gebruikt te zijn en wat mij betreft dan de echte simulacrum uitspraak van de dag door Johan Van De Lanotte
    “Wat hebben we onze mensen aangedaan”. Voel ik dit héle corona circus toch heel hard aan als zijnde één van die experimenten enigszins in een andere vorm?

    Het is reeds zo ernstig zelfs dat een meisje dat op de stoep stond daarstraks, waar ik vriendelijk naar wuifde, ik niet eens een stap naar voren deed, zich zeer angstig terug trok. Zo ver is het gekomen zie met dat smerig experiment.

    Trump & Noord Korea maar contact zoeken en diene psychopaat maar bommen testen.
    Trump’s gestapo smoeltje ” we kunnen veel”
    Net als Frankrijk trouwens en maar bommen in dat water laten ontploffen, alsof dit geen oer stoffen of virussen naar boven kan laten komen of welke schade dit ondergronds niet allemaal kan veroorzaken? Druppeltjes, druppeltjes, water druppeltjes. HYDRO
    HYDRO cultuur na Tsjernobel.

    Bedankt voor de prent van Ensor waar ik in het boek noch op de tentoonstelling veel aandacht aan heb besteed, andere voorkeur.
    Anderen mogen naar zee gaan deze zomer ik ben reeds geweest.

    De visser alleszins zeker weinig waarschijnlijk vervangbaar door een robot.

    Ook op die plaats werd die vraag geuit de keuze tussen pest of cholera of we dit wel willen. Keuze pest versus cholera. In de toekomst zal dit misschien wel gebeuren of erger, maar zolang dit niet het geval is weet ik welke keuzes er nu nog overblijven, we nog steeds meer keuzes hebben dan slechts twee.

Reacties zijn gesloten.