De tijd doden in corona-tijden: media-lezing online

streaming

Vandaag 1 mei, dag van de arbeid waarop vooral het niet-werken een verplichting is. Geloof het of geloof het niet: historisch is die feestdag in 1890 ingesteld door de Amerikaanse vakbond American Federation of Labour, met als groot strijdpunt: de achturige werkdag. Pas nadien werd dit ook in Europa een feestdag van de arbeidersbeweging rond dezelfde eis, en recupereerde de Socialistische Internationale 1 mei tot haar eigen evenement van optochten en toespraken. Zoals gisteren zomaar het VRT-nieuws van zeven werd onderbroken door een gestreamde speech van Conner Rousseau. Politieke evenwichten en verplichtingen, snapt u.

Acht uur travakken dus, ja, dat is meer dan genoeg. Vraag is: wat doen we met de rest van die uren, na ook nog eens acht uur bedhouden (niet noodzakelijk alleen om te slapen)?

Antwoord: lezen, TV-kijken, shoppen, websurfen, twitteren, nietsdoen, kortom: alles waar de mens niet voor gemaakt is en zijn leven mee verkloot. De acht uren die vrij komen na de strijd voor de achturendag vormen een afgrondelijke leegte, opgevuld door het consumentisme, want al het geld dat u verdiend hebt moet u even snel weer uitgeven.

Doos van Pandora

Nog anders verwoord: het socialisme heeft net op 1 mei de verveling en de mistroost heruitgevonden. De haat tegen de arbeid, en het niet-werken als finaliteit van het syndicalisme, zonder erbij stil te staan wat er met die vrijgekomen tijd eigenlijk moet gebeuren.

Bij de Romeinen heette die zogenaamde vrije tijd heel treffend ‘otium’, namelijk leegte. Niet toevallig ook is het woord ‘vakantie’ verwant met vacuüm’. Het nietsdoen als opperste vorm van geluk, bezongen door poëtische leeglopers als Horatius, maar in feite een manier van traag doodgaan. Tenzij men het wat vooruit wil laten gaan en gewoon een overdosis pillen pakt.

Vrije tijd dient per definitie nergens toe, en die achturenstrijd heeft een doos van Pandora geopend. Allerlei ontspanningsvormen dienen om ‘de tijd te doden’, een uitdrukking die veel zegt. Daarom hebben we, heel noodzakelijk, hobby’s uitgevonden en zelfs het vrijwilligerswerk: om die acht uren toch weer op een of andere manier productief te maken, de afgrond van de gesublimeerde verveling te ontwijken.

Dat is ook het ergste aan werkloosheid, zelfs met uitkering: het gevoel van niets te betekenen te hebben, alleen maar rondhangen, tot ‘s middags in bed blijven omdat de dag toch niets biedt. Of het zwarte gat van het pensioen: de eerste voorafname op de begrafenis, met het woonzorgcentrum als tussenstation.

Met de coronacrisis wordt weer, naast vele andere inzichten, ten volle beseft wat verveling betekent, verbonden aan het gedwongen thuiszitten, hoe snel die gezelschapsspelen ons de keel uithangen, en hoezeer de handen van de man jeuken. De lockdown gaat niet alleen over beperkte bewegingsvrijheid en contactverbod, en zelfs niet alleen over kinderen die rond u hangen te zeuren bij het thuiswerk, maar vooral ook de verveling.

In de omgekeerde strijd tegen die acht uren heb ik me tenslotte voluit geworpen. En wel met het online plaatsen van mijn medialezing ‘Na het journaal volgt het nieuws’, nadat alle verder locaties moesten worden afgezegd.

Het eerste deel is al ingeblikt, de rest volgt gauw. Mijn allereerste stappen op Youtube als influencer met niet minder dan 17 abonnees. Meteen voor u een gelegenheid om de acht uren zinloze vrije tijd te beleven in al hun zinloosheid. Met dank aan het socialisme, corona, een warme groet nog en een ruiker mugueten.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

54 reacties op De tijd doden in corona-tijden: media-lezing online

 1. Anoniem zegt:

  Deze tekst ademt katholicisme (ledigheid is ….) en stachanovisme (waai willen waark!!!)
  Tenzij er mij een of andere ironische ondertoon compleet ontgaat.
  Is de kunst van het nietsdoen naar een occult bestaan verbannen?
  Wordt deze niet langer aangeleerd in de schoot van het gezin, de jeugdbeweging, of in andere meer volwassen subculturen?
  Zoniet zit er niks anders op dan autodidact worden….
  Veel succ6
  Sorry dat ik het kort houd: ik heb nog heel veel niets te doen vandaag.
  Het wordt weer laat.

  • Anoniem zegt:

   Rijp voor nv-a indoctrinatie; “arbeit macht frei’
   nooit iets van gemerkt.

   • GREET zegt:

    Wie graag werkt, be my guest.
    Mij heeft het nooit geboeid.
    Tenzij je artistieke hobby’s uitoefenen als werk beschouwt, wat ik zelf niet doe.

 2. Benny zegt:

  Wie dit niet griezelig vindt slaapt wel heel diep.

 3. MAGA KAG zegt:

  drain the swamp, mr President.
  creepy, senile pedo-Joe Biden

  • Yvo G zegt:

   Alweer veelbelovend maar, niet ondertiteld. En nooit heb ik engels moeten leren. Maar dat mag ik niet zeggen want dan trap ik op zere tenen. Ik kan beter naar Brussel, frans heb ik wel geleerd en daar kan ik mee onder de voeten uit.

   • MAGA zegt:

    Tja, hier spreken de beelden dan wel voor zich.
    Vrouwen en vooral kinderen betasten…

   • Benny zegt:

    Yvo G
    Als je geen Engels kent, mijn excuses.
    Er zijn weinig goede Nederlandstalige docu’s over deze onderwerpen.
    Ik dacht dat je de spot dreef met onderwerpen waar ik stilaan niet meer mee kan lachen.
    Digitale tirannie, verplichte vaccinering, privacy en meningsuiting afgeschaft etc…
    Er wordt momenteel een versnelling hoger geschakeld om dat soort leuke dingen door te drukken en er is bijna geen weerstand (letterlijk en figuurlijk) meer tegen.

  • Yvo G zegt:

   Brrr…. ik zie onfrisse beelden maar ken de verbanden niet. Dat met het meisje doet me denken aan die beelden van Saddam Hoessein met de amerikaanse kinderen die hij meende te moeten liefkozen. Daar komen mijn haren van recht. Soms zie ik op buitenlandse zenders beelden met “no comment”. Daar heb ik ook het raden naar. Wat is het nederlands toch een piepklein taaltje, het is een handicap om mee te kunnen.

  • Anoniem zegt:

   @Benny, het lijkt onwerkelijk, iemand die in deze tijd geen Engels verstaat zonder ondertiteling. Van mijn schoonzoon heb ik geleerd dat ik nu “no hard feelings” moet schrijven, dat is Engels voor “t is niks”

 4. Yvo G zegt:

  Na het journaal volgt het nieuws, de werkelijkheid overtreft de fantasie. Alweer gefundenes fressen voor de nieuwsdiensten van links over midden tot rechts. Wat we toch nog mogen meemaken in corona-tijden…
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/05/01/amerikaans-president-trump-bewijzen-zijn-dat-coronavirus-uit-ch/

  • Boomer zegt:

   Men beweert enerzijds dat het niet uit Wuhan labo kan komen maar laat systematisch na het tegengestelde te bewijzen. China is allesbehalve transparant in dit drama en ik blijf er bij dat er wel iets fout gelopen is.
   Trouwens dat fameuze P4 labo met zijn technologie werd door de Franse regering verkocht aan China onder voorwaarden dat Franse onderzoekers er zouden werken wat in feite nooit is gebeurd.
   Sinds 2018 werd gemeld dat de beveiliging er ondermaats was, maar niemand durft echt officieel zijn mond opendoen omdat ze eigenlijk allemaal met dergelijke smeerlapperij (ontwikkeling van biologische wapens) bezig zijn, zowel de VS als Frankrijk en Engeland.
   De economische schade wereldwijd is gewoon niet te overzien en dat alleen al maakt dat ze allemaal zwijgen als vermoord.
   Dit is geen “gefundenes fressen” maar wel bittere werkelijkheid waarvan we nog decennia de gevolgen zullen dragen.

   • Anoniem zegt:

    Het is ook een propagandaoorlog.
    Bewijzen dat het niet uit Wuhan komt; hoe doe je dat?

   • Yvo G zegt:

    Zoals anon terecht opmerkt, moet in een normale rechtsgang de schuld worden bewezen, en niet de onschuld. Een negatief bewijs leveren is onmogelijk, of kunt u bewijzen dat er op mars geen kamelen rondlopen? (uitgezonderd als u kunt bewijzen dat mars met kamelenverdelgingspoeder werd bespoten).

   • Anoniem zegt:

    Yvo
    De vraag is of we nog in een rechtsstaat leven?

 5. Vanhoovels Paul zegt:

  Ik ben geen PC-specialist. Maar sinds Microsoft mijn PC heeft overgenomen loopt het de spuigaten uit. En als ik naar de schrijfsels van Sanctorum kom kijken wordt ik gestoord door vuiligheid van DH Gate.com die maar verder blote vrouwen met een dikke buik blijft publiceren.
  Precies of een gehandicapte van bijna 80 daar nog van droomt.
  We lopen met al te veel reeds rond op deze aardkloot.
  Zou Sanctorum met zulke reclame ook inkomsten verwerven?
  Ik hoop dan ook dat ik zo vlug mogelijk een PC-specialist hersteller te pakken krijg om Microsoft ofwel buiten te bonjouren of wel mij iets anders aan te schaffen waar Microsoft niks meer in de pap te brokken heeft. Bovendien vliegt Sanctorum ook mogelijk buiten. Als hij graag publiek heeft dan moet hij zijn dagboek zo organiseren dat de identiteit van onnozelaars die komen trollen voor iedereen zichtbaar wordt. Privacy van mijn kloten ja. Als je weg blijft en niet onnozel doet moet je U niet schamen als uw identiteit naar boven komt. De huidige formule trekt trollen aan. Het gezever wordt zo omvangrijk dat je geen plezier meer beleeft aan het gebruik van een PC.
  Maar ik maak mij niet de minste illuzies. Als ik het gehad heb met de huidige bedoening dan zal ik zelf wel moeten vertrekken. So be it. Ik lig er niet meer wakker van. Ik weet dat ik terug meer tot rust kom als ik minder zaag. Trouwens die tronie van Troemp is ook niet aanbevelenswaardig om alle dagen op uw brood te krijgen. De verwaandheid straalt ook van die zijn kop. Zum kotzen!
  De zucht naar echte democratie en de betekenis er van laat ik verder over aan democraten.
  Maar ook die zucht is er niet. Ik hoef mij dus niet af te vragen wat jullie hier komen doen.
  Ik vraag mij beter af wat ik hier kom doen. Dat ruiten schrobben is geen aangename bezigheid. Ook dat nog. Maar jullie zullen nog langer dan ik met een uitgestreken gezicht moeten opstaan.
  Wie vraagt die krijgt. Of anders krijg je niks! Ook prachtig!
  Waar is dat feestje? Hier is het! Misschien is het forum politics.be toch nog een betere plaats om U uit te leven? Doen! Het wordt hoog tijd ze daar kennis maken met Troemp.
  Maar doe het in het Engels. Blaas dat forum ook maar de lucht in. Het zal niet lang duren dan.
  Het zit er vol met echte Belgen. Zorg maar voor deftige sabotage dan wederzijds.

  • Anoniem zegt:

   Allemaal uw mening delen of oprotten.
   Is dat uw idee van ‘democratie’, Paul?

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Wat is mijn mening? Dat ik weet dat ik in de woestijn preek is geen mening.
    Dat er niemand de moeite doet om te beamen dat iemand zijn grond tegen de wet in waardeloos wordt gemaakt; wat hem bijna zijn leven heeft gekost; is ook geen mening. De wet is de wet. En degenen die vinden dat de wet niet moet gelden voor iedereen veegt gewoon zijn kloten aan de democratie. Discussie afgesloten! Er zijn geen Belgen die willen rekening houden met de wet. Dus?
    Dat sprookje heeft lang genoeg geduurd. En….ik heb er voor betaald.
    En dat de meerderheid der Belgen vinden dat maffia-praktijken moeten kunnen is hun zaak maar niet meer de mijne. Het zal jullie toekomst zijn. De mijne is bijna afgelopen.

   • doom zegt:

    Ik weet niet of de meerderheid der Belgen vinden dat maffia-praktijken moeten kunnen.
    U heeft zelf ondervonden hoe machteloos u was tegenover machtsmisbruik.
    Ik blijf me afvragen wat u verwacht van deze blog.
    U schreeuwt het onrecht uit, terecht, maar met welk doel, welke verwachting?

  • Q17forFlanders zegt:

   Thank you, mr President, for saving the children.
   wwg1wga

  • Yvo G zegt:

   Een mooi gezegde, ik weet niet meer van wie: “Uit het verleden, komt het heden; uit het nu, wat worden zal.”
   Het verleden heeft u zo zot als een draaideur gemaakt.
   Zet die deur af.
   Begin met een NU. Voor zover u nog tijd heeft.

  • Yvo G zegt:

   “een gehandicapte van bijna 80”: Dat is toch geen fysieke handicap hoop ik.

 6. Christel zegt:

  ‘in ‘t verleden ligt het heden’ kwam van Willem Bilderdijk.
  https://www.roelwimmenhove.nl/2018/11/15/in-t-verleden-ligt-het-heden/
  Hopelijk krijgt u niet weer de wind van voren, maar inderdaad, hij zou beter het verleden loslaten en van het nu genieten – van zijn bloemen, zijn vrouw en schrandere kleinzoon.
  En ik bekijk de video’s van Trump evenmin. Er zijn veel leukere zaken om ernaar te kijken of te lezen. Zoals ‘the man in the red coat’ van Julian Barnes over de arts en vrijdenker Samuel Pozzi, wiens portret werd geschilderd door John Singer Sargent tijdens de Belle Epoque.

  • sandman zegt:

   lol

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Wat weet U over mijn bloemen Christel? Niet lang meer! Ik ga stoppen en distels kweken.
   Ben wel benieuwd hoe lang het zal duren voor ze mij gaan lastig vallen. Want ik zit wel met een pietje precies als buurman. Die weet niet wat uitvinden om te neurken.
   Zo is er een uitweg naar mijn gronden van 3 meter. Wel mijnheerke heeft ijzeren pikette op geslagen op 3 meter. Ondertussen buigt zijn afsluiting dik 20 cm over mijn grond en kan ik mijn gras niet machinaal afmaaien tot tegen die afsluiting. Wat beginnen? Terug beginnen zeveren over millimeters? Weet ook dat de stad al tweemaal een riolering is komen herstellen met een ploeg van 8 werklui. Kosten natuurlijk betaald door iedereen. Want Mijnheerke heeft ze jarenlang met zijn zware autobus de grond in gereden.
   Maar ja; mijnheerke was een zelfstandige. Die mogen in Aarschot meer als een werkman.
   Maar kom. Ik ben aan het zeveren natuurlijk. Juist! Aan het zagen!
   Ik heb er verdomd geen goesting meer voor. Hij zal genoeg grond over zijn pens krijgen nadat het zijn beurt is. En die politiek in Aarschot kan den boom in! Alle partijen!
   Geen dag langer bleef ik nog wonen in de stad van de gatpoeppers.
   Ik heb er mijn hele leven al meer afgedragen als anderen als tweeverdiener.
   En wat in de plaats gekregen? Niks! Noppes! Vuiligheid! Diefstal!
   Gezondheid heb ik niet meer. Want anders was het reeds lang “La douce France” geweest of “Viva Espagna!”. Want ik heb er genoeg van om zeveraars hun zakken te vullen!
   En nu vertrek ik hier. Ik heb er ook genoeg van om achter echte democraten te zoeken.
   Die kunnen er ginder zeker niet minder kunnen zitten dan hier met hun stomme tuinfeestjes. Dat ze ook bloemen kweken of veredelen aks hobby. Ze zouden minder met een bierbuik rond lopen. Maar kom. Hij moet niet in de regen hangen!

  • Christel zegt:

   @Sandman:
   Wist u dat virussen vrouwen als het sterkere geslacht erkennen? Dat er meer mannen overlijden door Covid-19. Het vrouwelijk hormoon zou beschermend werken, maar mogelijk ook door X-chromosomen, waar bepaalde genen zitten die een rol spelen in de immuunrespons. Vrouwen hebben twee X-chromosomen, mannen maar één…
   dus zou ik eerder zeggen: ‘corona is a disaster for’…men.
   Mgtower’s, 1 man is 2 X waard ;-). Lol

   @PVH, distels zijn ook goed voor de grond om zich te herstellen.
   Buig dan die afsluiting terug naar de kant van de buur, laat u niet doen!
   Mijn pa had vroeger last van een loslopende hond in de weide, die zijn koeien de stuipen op het lijf joeg. Hij vroeg meermaals aan de buren om hun hond binnen te houden. Ze gaven hem geen gehoor. Weet je wat mijn pa deed? Hij smeerde de hond in met koeienstront. Dat beest vond het leuk ook en ging vol enthousiasme rollen in de koeienvlaaien. Zijn bazin kon er minder om lachen en hield de hond voortaan binnen.
   1-0 voor pa.

   • Christel zegt:

    correctie : 1 gewaarschuwd man is 2X waard

   • sandman zegt:

    “Wist u dat virussen vrouwen als het sterkere geslacht erkennen?”
    U heeft het hen gevraagd? Wat een onzin.
    Vrouwen zijn toevallig resistenter tegen dit virus, dat maakt hen niet sterker in het algemeen en daar ging het filmpje niet over maar blaas je ego maar verder op.

   • Christel zegt:

    Dat waren niet mijn woorden, maar van een man. Steven van Gucht had dat gezegd. Mijn vader repliceerde nog: ‘ze zeggen steeds dat vrouwen het zwakke geslacht zijn, maar dat is niet waar’. En hij kan dat weten met drie zussen. Ze leven allemaal nog en hebben tram 8 bereikt. Geldt de wet van de sterkste in de natuur niet? De overlevingsstrategie?
    U steigert al bij het lezen van de woorden : ‘sterkere geslacht’ en scheldt me dan uit met ‘blaas uw ego maar verder op’…heel sterk, hoor.
    De video is erg gekleurd en vertrekt vanuit een anti-vrouwperspectief. Dat Corona heel de maatschappij en vooral de wereldeconomie op zijn kop zet, is waar. Maar eerlijk gezegd vind ik het prima zo. Dat wekt de mensen wakker en het besef hoezeer ze afhankelijk zijn geworden van het consumentisme en het globalisme.
    Ik ben een boerendochter, hecht veel waarde aan de kwaliteit van het voedsel en net als mijn vader ook aan onze vrijheid. Ik werk toevallig in de zorgsector, waar zeker negentig procent uit vrouwen bestaat. Waar zouden mannen staan, moesten ze ziek worden en geveld zijn door het virus?
    Ik heb geen kinderen en behoor niet tot de groep vrouwen die op kosten van hun vent gaan (e-)shoppen en jammeren omdat ze door de lockdown niet naar hun coiffeur kunnen gaan.. Leer ook het kaf van het koren scheiden.
    En als ik lees hoe heren op de volgende column elkaar in de haren vliegen als opgefokte haantjes en hun grote gelijk willen halen is het even goed povertjes gesteld met het in uw ogen ‘sterke’ geslacht.
    Ik ga rustig verder lezen met mijn boek en volg het devies van Oscar Wilde:
    ‘With freedom, books, flowers & the moon, who could not be happy?’
    Nog een prettige zondag.

   • sandman zegt:

    Oscar Wilde was dan ook een homo, daarom verstond hij vrouwen iets beter.
    Wat mij gewoon stoort is dat iedereen wordt aangemoedigd zichzelf te zijn (nu wat minder)
    behalve mannen.
    Feministes hadden blijkbaar geen vaders en vrouwen creëren de mythe dar ze in alles beter zijn dan mannen en dat ze mannen nergens voor nodig hebben behalve om hen dankbaar te zijn. Ik vind dit zo vermoeiend en onoprecht dat ik er af en toe tegen ageer.
    Alhoewel, of je het mgtow noemt of niet, ik ben al een hele tijd uit het relatiestrijdperk gestapt. Er zijn eenzame dagen maar toch wil ik niet terug die relatiering in.
    Ook een fijne dag

 7. Filip Meersman zegt:

  en gisteren als uitsmijter bij het 19 uur journaal op vrt Martine Tanghe die Van Ranst aankondigt als “Hardst werkende”,zei ze nu Belg of Vlaming daarbij?…In ieder geval,we kregen de “hardst werkende” te zien als de exclusieve en laatste genodigde op de Panamarenko tentoonstelling,gegidst door zijn weduwe…”Hebt u hier nog tijd voor professor?””Ik weet het,maar daarnaast heb ik mijn prioriteiten”….Zum kotsen!En dat krijgen wij nillens willens allemaal door onze strot geduwd!!?…

 8. Vanhoovels Paul zegt:

  Mogelijk ben ik zo zot als een draaideur. En ik kijk ook naar het nu. Maar ik stel vast dat dit een land is waar parlementaire democratie gelijk staat met mensen kloten die mogen/moeten gekloot worden door zogezegde democraten. En omdat ik naar de realiteit kijk; het nu dus; stel ik ook vast dat maffiosi zuiver hun goesting kunnen doen. Het is niet aan mij om de burger daarop attent te maken. Maar als ik de woordenschat epileer die weer in voorgaande te voorschijn komt dan zal ik maar stoppen zeker om te vermijden dat ik zo zot als een draaideur wordt.
  Iedereen verdedigt zijn belang en heeft het recht om onrecht aan te klagen.
  Maar als de burger vindt dat dit onrecht alleen maar van tel wordt als het hemzelf betreft dan zal/moet ik wel stoppen. Graag zelfs. Maar morgen komt een andere dag. Niet komen janken hoor
  als zij je bij uw pietje hebben. Lach nu zoveel je kunt. Ik heb je verwittigd voor die zogezegde democraten en hoe dezen de toekomst zien. Zakken vullen en de gemeenschap kloten en de grondrechten van het individu met de voeten treden. Meer bedoel ik niet dus.
  Maar kom dan niet verklaren dat ik zo zot ben als een draaideur. Ik moet meer realist gaan worden.
  De goeie gang van zaken primeert niet in de maatschappij. Wel het eigenbelang.
  Dus hechten we liefst geen belang meer aan democratische regeltjes en gooien we; als het kan; nog een hoop stront achterna. Prachtige democraten! En morgen staan jullie hier terug!
  Om wat te komen verbeelden? En ik geef graag toe dat mijn zienswijze misschien/waarschijnlijk ook te maken heeft met een beetje eigenbeleng. Is het daarom logisch om mij te verwijten dat ik hoerenloper ben? Dergelijk ander moois. Dus ik besluit terecht dus dat wij allemaal hoerenlopers zijn? Want jullie hebben allemaal dezelfde venerische ziekte waaraan ik lijd? Maar ik besef mijn ziekte. Je moet er eerst nog voor tegen de draaideur lopen. Dan komen de vijzen los.
  En ik ga mij niet meer opdringen en jullie met rust laten. En ik zal voorstellen dat dit wederzijds gebeurt. Heul maar verder met jullie maffia vriendjes.
  Het land is in veilige handen. Het geld toch!

 9. Vanhoovels Paul zegt:

  Nee anoniem. Je zit er ditmaal naast vent. Ik ga dat anders oplossen. Ik ben altijd een imbiciel geweest. Mag ik dat zelf zeggen? Dan moet jij dat niet meer doen.
  Ik ga een paar voorbeeldjes geven. Ik bezit dus mijn braakgrond. Ongeveer 19 are groot. Wel op die grond heb ik dus al jaren mogen/moeten landbouwer spelen, wat nu niet meer gaat.
  Trouwens ik hen mijn handicap wegens trombose opgelopen niet als tachtigjarige maar drie maand voor ik met vervroegd pensioen kon als bijna zestigjarige dus. En ik ben nu ook al aan mijn tweede pacemaker toe. De eerste heeft het twaalf jaar uitgehouden. Ik weet niet of ik nog een derde zal krijgen dus. Dus hang niet verder de aap uit met uw domme opmerkingen. En je krijgt een beleefd antwoord op uw vraag. Of was het een andere zwakzinnige die ze daarstraks stelde?
  Maar ik heb daarstraks gezegd dat ik het anders ga oplossen. En gij gaat daar misschien ook een stukje meer van betalen. Zo schreef ik op het andere forum dat ik nog uitsluitend winterbloemkolen kweekte om dat deze kunnen gekweekt worden zonder sproeistof te gebruiken. En als de kweek lukt heb je er steeds te veel. Ik had er ook de grond en de tijd voor. En de larven van het witte koolvliegje werden zelfs bij het begin van een uitbraak manueel vernietigd. Ik had goesting voor i.p.v. te niksen.
  Gevolg? Een flauwe plezante wist achteraf te vertellen op dat forum dat ik slakkenkoersen organiseerde.
  Dezelfde dus die wist te vertellen dat ik naar de hoeren ging. Soit.
  Er zijn nu eenmaal mensen die anderen belachelijk willen maken en dus zichzelf naamloos belachelijk maken want ze kennen nog niet eens het verschil tussen larven en slakken.
  Dus dat zal veranderen. Geen kweek nog van gratis ; sproeistofvrije bloemkool en gedaan met paprika’s; salade, tomaten . Waar ik dan nog zelf de deur mee platliep in de buurt. Waarschijnlijk wegen gestreeld ego nog wel omdat het toch kwaliteitsgroenten waren. Merci Paul!
  Wat heeft er nog op die braakgronden gestaan? Twee reuzengrote notenbomen. Die vallen wel af maar die liggen verduiveld laag Oprapen is dus geen sinicure voor een gehandicapte. Opnieuw het zelfde verhaal. Een lieftallige glimlach en alles wat een onnozelaar mag verwachten. Oei; het zijn toch zo’n goede noten. Ik veredel door kruising dure snijbloemen en maakte dikke boucquets voor de vrouwtjes. Merci Paul en ik kreeg een paar rotte tanden te zien Mijn buurvrouwen zijn ook niet meer van de jongsten. Mogelijk bleef ik anders nog onnozel verder doeI Enzoverder, enzoverder.
  Tot dit voorjaar. Het gaat niet zo goed meer. Dus de hobby in de tuin wordt echt werken.
  Het plezier gaat er af dus. Ik heb dus aan een paar van die dames gevraagd of ze wilden helpen.
  Ze zouden 15 tot 16 euro per uur krijgen. Schijnbaar niet voldoende want ik kreeg geen enkele positieve reactie. De zon heeft reeds bijna 2 maand geschenen en de dames gaan liever wandelen en met de electrische fiets rondtoeren. De zon schiint voor iedereen. Gelijk hebben ze.
  Ware het niet dat er al een deel naar het OCMW getrokken zijn om meer te krijgen. Dat is hun goed recht.
  Maar vanaf nu zal het gedaan zijn met gratis groenten en bloemen. Op mijn composthoop heb ik nog ruimte zat.
  Geen geld genoeg? Wel profiteuses; ga ze bedelen of zet uw bierbuik eindelijk aan het werk. Mij om het even. En je kon ook lachen met die rijke stinker die in t’zak werd gezet met zijn gronden? Want hun eigen kwaad kunnen ze niet zwijgen. Vrouwen lachen graag en kunnen vooral ook roddelen.
  Ik heb niet dank U mogen zeggen en mijn rotte tanden evenmin mogen bloot lachen.
  Wel jullie ook niet meer. En zo ontstaat een gemeenschap; een buurt dus; waar het sociale samenwonen stopt. Genoeg is genoeg geweest. Ik trek mijn plan wel en ik verwacht van de rest hetzelfde. Ik hoop dat het OCMW voldoende geld schijt en genoegen zal nemen met hun afgestorven tanden. Uw tijd is door dames. Je bent geen twintig meer. De tijd is er dat je ook eens zult moeten nadenken. Met de beentjes gaan open liggen kom je er niet meer.
  Een vrouwen hater? Nee hoor. Een nieuwe realist. Dat is mijn recht. En niet dat van anderen.
  Ik eet verdomd misschien toch wel graag groene druiven maar overrijp fruit is smakeloos

  • doom zegt:

   Amai Paul, zoveel moeite heb ik nog nooit voor een vrouw gedaan, jong of oud, rotte tanden of blinkende bieters.
   Het resultaat is hetzelfde, alhoewel, vermijd ze en je hebt minder last van achterklap.
   Of je doet of je het niet hoort.
   Als er niets te…rapen valt verdwijnen ze vanzelf en heb je terug rust.
   Ik pas dit al jaren toe en het lukt wonderwel.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    En gelijk heb je. Maar ze denken nog en tijdje dat ze met rotte tanden nog succes boeken.
    Ze onthouden misschien beter en langer dan mannen maar zelf nadenken is dan weer minder. Trukjes toepassen is iets wat hun vroeger wordt aangeleerd. Dus dat is onthouden. Maar niet roddelen is een kwestie van nadenken.

   • doom zegt:

    Ik verplaats me niet meer in hun psychologie, je krijgt er enkel maar koppijn van.
    Enkel vermijdingsgedrag helpt en doen alsof je oerdom en onhandig bent en vooral straatarm als je ze toch eens tegenkomt.
    Zoals gezegd, met deze tactiek schud je ze snel af.
    Want rust en sereniteit zonder gezaag en manipulatie is onbetaalbaar.
    beste groeten

  • Christel zegt:

   Het spijt me voor u, meneer Vanhoovels. Mijn vader ondervindt hetzelfde probleem. De mensen komen al te graag om gratis pompoenen/ groenten uit de moestuin of een pak hooi te halen voor hun paard, maar komen helpen om de oogst binnen te halen, zelfs tegen een ruime vergoeding, ho maar. Dan gaan ze liever zwemmen of op café. Geen wonder dat boeren tegenwoordig vluchtelingen vragen om hen een handje toe te steken.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Dat is dus de never ending story van Anoniem Christel. Feitelijk maakt het OCMW hier alles kapot. En de vakboungders helpen gretig mee. Niemand van hun topfunctionarssen-politiekers heeft nooit gevraagd aan hardwerkende tweeverdieners hoe zij het zien want je moet een lidkaart van de boungd hebben en liefst ook nog eentje van de partaai.
    Hoe dikwijls ben ik na mijn dagtaak naar Zaventem moeten rijden om te zorgen dat mijn echtgenote nog thuis geraakte? Een collega uit Zaventem en bracht haar mee van Anderlecht naar Zaventem. En dat op uren dat de ondernemingen meestal dus gesloten waren. Dus ze staakten pas volop tegen werknemers maar niet tegen de bazen van bedrijven. Integendeel; ze zorgden wel dat die werknemers op hun werk terecht kwamen. En de bazen waren natuurlijk tevreden. De echte werknemers minder. Die konden om 20 uur nog opgewarmde kost door hun keelgat proppen.
    En wie was tevreden? De bazen natuurlijk. En de vaboungders ook want die kregen 5 cent opslag per uur; meer dus dan anderen. En de rest van hert werkvolk kon de pot op. Koude heropgewarmde kost vreten.
    En als ontspanning nog een half uurtje naar wit potske uit het Vatikaanop TV die begon te zeveren over zijn wijnrank. Wij waren daar godverdomme te moe voor idioot!
    Laat de kleintjes tot mij komen. Achteraf is gebleken waarom ze de kleintjes zo graag dicht bij zich hadden. Nu men openlijk mag homo spelen zijn er bijna geen kandidaten meer voor geestelijke te spelen in kindjes hun broekjes en zeker niet om die wijnrank in ere te herstellen. Feitelijk zijn homo’s echte mensen. Zij denken aan de wereld en zorgen op hun manier voor geboortebeperking. Ik heb daarstraks nog een kweek moeder zien door de straat trekken. Dubbele charette met tweeling er in en dan nog een kleine die zijn plan moest trekken. Mooi zicht! Eerst die charette vooruit duwen en daarna haar dikke kont bijtrekken waaraan die derde kleine hing. Maar zij trekt voldoende kindergeld en heeft voldoende tijd om er nog een vierde of meer te laten bij maken.
    Die druiventwijg is altijd het beste middel geweest om dezelfde beperkingen op te leggen al voor Covid19 al bestond en om de commerce rendabel te houden. Alle drankgelegenheden bomvol met ontsnapte mannen en de papflessen en yougourtjes verkochten beter dan nu.
    We waren op de goede weg. Alles king koet!
    Zo die kweekproduktie blijven doorgaan?
    Want mogelijk komt er een nieuwe bende strontschijters op ons af. De Covid19 adepten.

   • doom zegt:

    Met al die nieuwe Belgen moet je je geen zorgen maken over de kweek.
    Het is weliswaar geen eigen kweek maar kwik-kweekkwak
    Insjallah zou abu kwak kwak zeggen.

 10. Gert zegt:

  Zonet de oorspronkelijke versie van het artikel vergeleken met wat op doorbraak is verschenen. Johan, is dat nu censuur, ironie of gatlikkerij? Sorry mocht ik het tweede niet hebben doorgehad. Ik zou zwaar ontgoocheld zijn mocht het het derde zijn.

Reacties zijn gesloten.