Heden geen aanslagen

Corona_microscoopCorona is een vloek én een zegen, elk nadeel heb zijn voordeel. Het doet ons nadenken over zin en onzin van het globalisme, open grenzen, skireizen naar Italië, het overspoelen van onze markt met Made in China brol, en last but not least het belang van zoiets stoms als WC-papier.

Ondertussen is het ook een uitgemaakte zaak dat het corona-virus het vooral op mannen gemunt heeft. Geen enkele viroloog kan het verklaren maar het is al bij vroegere SARS-varianten gebleken: kwaadaardige virussen zijn opvallend vrouwvriendelijk, er is een significant overgewicht van mannelijke slachtoffers. Zei ik overgewicht? Ja, rokende venten en hangbuiken zijn de geliefde prooien. De echte mannen dus.

Bezigheidstherapie

Hubo

Zaterdag 18/4, heropening van de doe-het-zelf-zaken

Onmiskenbaar is dus het vrouwvriendelijk karakter van het virus, de nieuwe huiselijkheid die zich ontwikkelt, en het feit dat mannelijke klussers, nu de doe-het-zelfzaken zijn opengegaan, eindelijk dat laminaat in de slaapkamer kunnen leggen waar ze al jaren over filosoferen. Lange rijen aan Hubo, Gamma en Brico: de bestorming van doe-het-zelf-zaken door de knutselman mocht niemand verbazen.

Om dat effect nog te versterken liet premier Wilmès die heropening in een weekend plaatsgrijpen, waardoor in heel Vlaanderen een hoorbare zucht van verlichting klonk: deze van de vrouw, eindelijk even zonder wederhelft. Het gevreesde partnergeweld kan nu een einde nemen: de getemde jager kan zijn biologische nutteloosheid compenseren door als klusser het nest verder in te richten. Het resultaat op zich is bijzaak, het gaat om de bezigheidstherapie op zich.

De lockdown creëert nette huizen, propere tuinen en herwonnen huwelijksgeluk.

Het is voor moeder-de-vrouw de enige aanvaardbare manier om een samenwoonst te bestieren, met een minimum aan collateral damage: laat hem die laminaatvloer leggen, de trapleuning herschilderen, de sloten oliën, de haag scheren, het terras schoonspuiten. En als dat allemaal gedaan is, en zijn handen weer beginnen te wapperen: opnieuw de haag scheren en nog eens over het terras gaan. Het parool ‘blijf in uw kot’ (ook door een vrouw bedacht, Maggie, de al even lelijke tegenhanger van Sophie) moet dan eigenlijk verstaan worden als ‘doe het zelf’, of, concreter nog: jager blijf bij uw hogedrukreiniger.

Het feit dat vanaf komende week Het Peulengaleis wordt heruitgezonden, met de mannen van de Gamma in de glansrol, geeft de doe-het-zelf-dimensie van het covid een extra ondersteuning. De lockdown creëert nette huizen, propere tuinen en herwonnen huwelijksgeluk.

Eid Mubarak 

En dan is er de boodschap van de Vlaamse burgemeesters aan de moslimgemeenschap, een initiatief van, hoe kan het anders, Bart Somers. De vastenmaand Ramadan zit er aan te komen, met elke avond een Iftar, afgesloten met het Suikerfeest waar elke moslim zich te pletter eet aan gebak.

Moslims gaan vrolijk door om elkaar te besmetten, en dat zal zich ook in de statistieken tonen

MubarakDat dient allemaal in afzondering te gebeuren zoals wij ook kot moeten houden, maar dat zullen zij niet doen. Dat Bart Somers zijn boodschap afsluit met de Arabische groet ‘Eid Mubarak’ (gezegend feest), is eigenlijk al een hint: zowel Turken als Marokkanen zijn in de eerste plaats moslim, in de tweede plaats Turk of Marokkaan, en ver daarachter hebben ze dikwijls ook nog de Belgische (tweede) nationaliteit. Corona en de lockdown worden beschouwd als Belgische aangelegenheden, want de Koran zegt daar helemaal niets over.

Anders gezegd: moslims gaan vrolijk door om elkaar te besmetten, en dat zal zich ook in de statistieken tonen, als iemand zich daar tenminste eens aan zet. Nog minder politiek correct wordt dan de conclusie dat Allah zijn eigen gelovigen een serieuze hak zet, en dat deze islamitische subculturen, gesloten als ze zijn, met een hoog sterftecijfer te maken zullen krijgen. Houellebecq moet dringend eens een roman over pandemieën en deemsterend monotheïsme schrijven. (*)

Godsvrede

 

Almeida

June Almeida ontdekt het coronavirus onder toezicht van een bewaker

Maar het beste nieuws komt vanwege de Islamitische Staat, dat zich de laatste tijd opvallend stilhield. In een nieuwsbrief roept het kalifaat, waar het zich ook bevindt,  terroristen op om niet naar Europa te reizen. Wie zich al in Europa bevindt, moet vooral geen aanslagen plegen maar veelvuldig zijn handen wassen. Het is geen late aprilgrap, het bericht las ik in het doorgaans betrouwbare MO-magazine.

Op zich is dat hilarisch: zelfmoordterroristen die gevraagd worden om social distance te houden en even de aanslagen op hold te zetten. Maar het illustreert dat het virus, naast zijn biologische impact, ook een mentale invloed heeft, een angstverwekker waar zelfs supersalafistisch crapuul niet aan ontkomt.Maar het beste nieuws komt vanwege de Islamitische Staat, dat zich de laatste tijd opvallend stilhield. In een nieuwsbrief roept het kalifaat, waar het zich ook bevindt,  terroristen op om niet naar Europa te reizen. Wie zich al in Europa bevindt, moet vooral geen aanslagen plegen maar veelvuldig zijn handen wassen. Het is geen late aprilgrap, het bericht las ik in het doorgaans betrouwbare MO-magazine.

Geen aanslagen dus, zolang de pandemie duurt, met de zegen van IS. Corona triomfeert, Allah even in verlegenheid.? Wat moeten we met deze godsvrede? Hopen dat het virus blijft circuleren, al dan niet onder gemuteerde vorm? Theologisch is mijn aanvoelen dat extremistische moslims Corona zien als iets satanisch, een duivelslist. Iets dat hun pad doorkruist en de heilige oorlog enigszins verbrodt.

Geen aanslagen dus, zolang de pandemie duurt, met de zegen van IS. Corona triomfeert, Allah even in verlegenheid?

Wist u trouwens dat het coronavirus begin de jaren ’60 werd ontdekt door een vrouw, met name de Schotse June Almeida, die maar tot haar 16de naar school was geweest?

En zo kom ik weer bij het feminien gehalte van het virus, en de kwetsbaarheid van oudere mannen ervoor, de klassieke patriarchen dus. Vermoeden ze er een manifestatie in van de pre-islamitische moedergodin Al-Lat (bij de Grieken Aphrodite, door de Christenen met Maria geïdentificeerd), waar Mohammed zo tegen fulmineerde, en die oorspronkelijk bij de Kaäba werd vereerd?

Of hoe de ziekte een ander soort gezondheid kan inleiden, en de pandemie een zuivering. Een werkloze terrorist die zijn handen wast, ik wil het echt eens zien. Boeiende tijden toch.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

131 reacties op Heden geen aanslagen

 1. Ines zegt:

  @TOMVG sorry als ik u onterecht gerekend heb de alter ego’s van de forumtroll, het is hier ook een heksenketel.@Bompa lawijt: ik vind uw tussenkomsten zeer lezenswaardig en zeker niet extreem. Voor wie u stemt gaat mij echt niet aan. De meeste mensen lezen ook nooit partijprogramma’s maar stemmen echt op emotie en uit gewoonte. Ik heb zelf VB- stemmers in mijn kennisenkring ; heel gewone mensen met een hoop al dan niet terechte bezorgdheden…

 2. bompa lawijt zegt:

  Ach Ines, je maakt er je te druk in.
  Zelfs trollen hebben recht op leven.
  Disney amuseert er de allerkleinsten mee..

 3. TOMVG zegt:

  blijkbaar onschadelijk hé bompa en Ines

 4. Vanhoovels Paul zegt:

  Ik veeg mijn kloten aan al dat politiek gezever van links tegen rechts. Als er een samenzwering is dan gaat deze vooral uit van de politiek tegen de kiezer. Met het verschil dat de politiek aan hetzelfde zeel trekt en de gewone man; de kiezer dus; in zijn kot zich gedraagt als een kieken zonder kop. En daarvoor waarschuw ik. De vrijheden die jullie nu toestaan; je lafheid; zal zich vroeg of laat tegen jezelf keren. De kiezer zelf wil geen democratie. Wel eigen voordeeltjes ten koste van anderen.
  Morgen komt er een nieuwe generatie met dezelfde oogmerken maar het zouden wel andere profiteurs kunnen zijn. Hopelijk zet de huidige generatie machthebbers niet te veel kroost op de wereld want mogelijk kunnen die dan ook staan blaten omdat ze beroofd werden.
  Eigen schuld; dikke bult! Wie vraagt die krijgt maar of het met de democratische rechten zal gebeuren betwijfel ik. Iedereen op de wereld vindt dat hij te weinig heeft of krijgt.
  De wereld zal harder worden. Hoe het eindigt is mijn probleem niet meer. Na mij de zondvloed dus.
  Ik zag het liever anders maar de heirscharen zullen klaar staan om desnoods te verbroederen met een nieuwe oorlog. Het blijvend lot van de chimpanzee op deze verdwaasde bol.
  Ik ben de aanvallen van het krapul grondig beu. Dus ik stop er mee. Los het dus zelf op.
  Binnen kort trekken jullie weer naar de stembus zonder te weten of je stem die je geeft voor een democraat zal zijn. Mij om het even. Die moeten toch zwijgen! Zowel van de top als van de domme kiezers. Laat ze maar virussen kweken maar stel nooit met uw hersenen de vraag waarom die werden gekweekt. Welk was het belang van vleermuisvirussen voor de aap?
  Wilde men soms de gezondheid van vleermuizen verzekeren?
  Feitelijk is het een nuchtere waarheid die zich al eeuwen herhaalt en die zegt ;”Wie met vuur speelt zal in het vuur vergaan.”

 5. doom zegt:

  het einde is nabij, dat is wel zeker.

 6. Vanhoovels Paul zegt:

  Hopelijk zal het een aangenaam einde worden voor iedereen.
  Iedereen heeft recht op hetzelfde geluk. We werken er alle dagen aan mee.
  Om het vlugger te beseffen gaat men best eens kijken op het “forum politics.be”
  Daar ziet men echte democraten aan het werk. Zij vechten nog steeds hun tweede wereldoorlog uit. De dode collaborateurs van de tweede wereldoorlog maken ze een tweede maal van kant.
  Vooral het specimen met de schuilnaam “pandareus” kotst er de hele dag dit forum onder.
  Hij staat zelfs bij nacht aan hoerenkoten en weet te vertellen wie de bezoekers zijn.
  Wie betaalt die vent voor zijn dag- en nachtwerk?
  Wat is de echte bedoeling van dat ventje?
  Wat is de echte bedoeling van al die zeveraars die ook dit forum vol kotsen?
  Beantwoordt die vraag zelf maar.
  En wat denk je zelf over de politiekers die met open armen in de val trappen?
  Absoluut geen pluim op de hoed voor de Vlamingen hoor.
  Het ligt er ook vingerdik op dat er teveel tussen lopen die in beide landsgedeelten uit de ruif willen blijven eten. Moeten zelfs. Het hele zootje klit terug bij mekaar.
  Men moet niet slim zijn om het te zien maar men moet wel een stupiede komediant zijn om het niet te willen zien. Proficiat dus aan alle Vlaamse vendelzwaaiers. Met dat gezwaai van kleurvlaggetjes wordt niks opgelost.
  Van mij hoeft België niet verdeeld te worden. Maar ik lust wel komedianten rauw. En zeker dieven. Zelfs dode dieven. Misschien lijkt het gek maar als sommigen nog ten oorlog blijven trekken tegen dode collaborateurs dan is tegen dode dieven strijden niet gekker.
  Stupiditeit wordt het best beantwoord met andere stupiditeit.
  Nietwaar hoerenbok jagers? Trekken jullie nog steeds er op uit om bij nacht bokken te filmen?

 7. spiderman zegt:

  Antwerpen-Noord gekoloniseerd? Van Antwerpen gesproken, topaanbieding bij Colruyt voor de Grote Leider (om de coronacrisis door te komen) : Coca-Cola Zero Sugar, 1,5 L : – 20 % vanaf 12 flessen!

 8. vuilventje zegt:

  Wie filmt er nu hoerenbrokken?
  Film dan tenminste de hoeren, daar heb je nog iets aan.
  Het gaat hier veel over hoeren tegenwoordig..

 9. vuilventje zegt:

  bokken

 10. John zegt:

  Ik ben er 3 jaar geleden verhuisd, je zier er nog nauwelijks Belgen.
  Ach ja, ik vergat, het zijn ‘nieuwe’ Belgen.

 11. Pingback: ‘De situatie is perfect onder controle’ | Acta Sanctorum

 12. Anoniem zegt:

  Ach wat, brokken is ook correct

 13. spiderman zegt:

  Als Vlamingen ergens verhuizen maken ze plaats vrij voor meer nieuwe Belgen, zo is het nu eenmaal! Huizen en appartementen moeten opbrengen (immo-business).

 14. spiderman zegt:

  @vuilventje
  Pleidooi voor in stand houden van het oudste beroep van de wereld of voor meer mensenhandel?

 15. vuilventje zegt:

  Bent u een wat puriteins?
  Ik ben niet voor pooiers en mensenhandel maar ken een paar vrouwtjes die, als kleine zelfstandige, zich best amuseren met hun zelf gekozen bezigheid.
  Niet iedereen heeft een vriendin of de behoefte altijd aan ‘zelfbediening’ te doen.
  Maar u zal vast een reden hebben waarom ik me schuldig moet voelen.
  En toch, dat schuldgevoel, nee, het is er niet.
  U bent dan ook vast een beter, zuiverder mens dan ik. Of een beetje hypocriet?

 16. vuilventje zegt:

  wat puriteins zonder een

 17. spiderman zegt:

  @vuilventje
  Helemaal niet!

 18. Eric zegt:

  Meer hoeren, minder moeders. Dat is de weg die de mensheid zou moeten inslaan !

 19. Christel zegt:

  Mss bedoelde meneer ‘boerenhok’ i.p.v. hoerenbok. 😀
  Speciaal voor vuilventje – het oog wil ook wat, nietwaar 😉

 20. vuilventje zegt:

  @Eric
  komt goed na de crisis als de centjes op zijn…

 21. vuilventje zegt:

  @Christel
  thx, ja het oog wil ook wat al zit mijn boze oog wat lager..

 22. spiderman zegt:

  Belgium is no failed state, is wat links durft te schrijven. Neem bpost, wat is er meer Belgisch dan bpost (hoofdzetel Muntplein in Brussel)? Deze middag nog blitzactie gezien op een plaats met verbod om vuilnis te storten : werknemer van bpost kwam er in volle vaart aangereden met zijn firmawagen (witte Dokker Van, nummerplaat 1 – XCL – 400, kentekens bpost achter de voorruit) om zich te ontdoen van een grote zak afval. Zoveel is duidelijk : bpost…

 23. John zegt:

  Spider
  Dat is een nationale sport.
  Maar België is uiteraard een failed state.

 24. spiderman zegt:

  Als men het eigen volk niet in de pas kan laten lopen, moet men er niet aan denken om al die vreemde snuiters hier welkom te heten, dat is wat al die linkse clowns niet snappen.

 25. Greta zegt:

  @Ines, Waarschijnlijk zul je iets minder enthousiast zijn als je als vrouw nadien de stofzuiger mag bovenhalen om al die achtergebleven grassprietjes in huis weg te krijgen, die door kroost naar binnen gedragen worden. De energiemeter en energiebedrijven varen er wel bij hoera, hoezee. Man vriendelijk mss – vrouw vriendelijk daarentegen!!!
  Net nu de benzine voor de oude grasmaaiers zo goedkoop is en niet sporters zo toch minimaal aan sport kunnen doen.
  Niet echt onder de indruk moet ik zeggen.

 26. vuilventje zegt:

  Christel,
  Akkoord, het is veel leuker het bosje zelf te snoeien, dat mag in een mooi vormpje.

 27. bompa lawijt zegt:

  “Halt! Jij daar, snoodaard, jij ontsnapt me niet.”

 28. vuilventje zegt:

  het was Greta, zie ik, op wie ik repliceerde, sorry

 29. Christel zegt:

  Of gewoon een capra hircus of een ovis aries aanschaffen. Laat ze het grasveld leeg vreten. Milieuvriendelijk!
  En de heren die zo graag de pelouze van nabij willen inspecteren, kunnen zich uitleven met het spenen van de geit of het kort scheren van het schaap. Da’s proper ;-).

 30. vuilventje zegt:

  Christel
  Dat schaap laat ik aan de moslims, ik begin met een pluizig poesje

 31. Greta zegt:

  Geef mij maar een scheit😂 of een hamel die kan je veilig bij onze kinderen laten.

Reacties zijn gesloten.