De helden van het ‘anti-facistisch verzet’ in coronatijden

BogeEen prof en een assistent communicatiewetenschappen van de UGent, notoire ‘anti-fascisten’ die de corona-maatregelen publiek aan hun laars lappen, terwijl ze, zat of stoned, ik wil het kwijt, ’s nachts een soort les livestream aan het geven waren, inclusief keiluide muziek.

De wegens burengerucht opgeroepen politie wordt op een Hitlergroet getrakteerd en voor Gestapo uitgescholden. We horen een vriend bellen die hen waarschuwt dat ze ‘goed bezig zijn’, maar een beetje moeten opletten want dat hun les in burgerzin voor iedereen te bekijken valt. Dat kan de prof en zijn hulpje niet deren, en er wordt nog wat verder gefulmineerd tegen ‘de politiestaat’.

Een hart onder de riem voor al wie deze dagen met gevaar voor eigen gezondheid de boel draaiende probeert te houden, niet in het minst dokters en verpleegkundigen die een hele dag zwetend in een ruimtepak de corona-afdeling bemannen (m/v). Een aansporing ook voor wie wél de maatregelen respecteert, in de hoop dat er een einde komt aan deze nachtmerrie.

Ik vraag me af waarom de identiteit van deze twee heren nergens wordt vrijgegeven, ook niet in de Doorbraak-column die J.P. Rondas eraan wijdt. Is er twijfel aan wie, wat, wanneer, hoe? Moeten zij op een of andere manier beschermd worden? Geldt er privacy, terwijl alles open en bloot op het web te volgen was?

Het gaat om Frederik De Grove (links op de foto) en zijn onderzoeker Kristof Boghe (rechts), dat weet ondertussen iedereen die ook maar van ver of dichtbij iets met de Ugent te maken heeft. Op een Youtube-filmpje is hun exploot te bewonderen, weliswaar met geblurde gezichten:

De twee verzetslieden (zo noemen ze zichzelf) geven dus les aan het Center for Journalism Studies van de vakgroep Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent. Het is die afdeling die de journalisten van morgen zal leveren. De rector heeft de twee op non-actief gezet, en berispt als ‘zatte nonkels’. Helaas, vrees ik, dat dit maar het topje van de ijsberg is, en dat hier een nieuwe generatie wordt klaargestoomd van activisten-journalisten zoals de VRT ze zo graag heeft.

Als mediacriticus verheug ik me op de tonnen inspiratie die me de komende decennia nog te beurt zullen vallen.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

171 reacties op De helden van het ‘anti-facistisch verzet’ in coronatijden

 1. Boomer zegt:

  Hoe zou je nu willen dat mensen aanbevelingen au sérieux nemen als je ze constant zit te belazeren met desinformatie.
  Wees als wetenschapper, politicus en journalist uw naam waardig en vertel gewoon de waarheid aan de mensen in plaats van jullie in allerlei bochten te wringen en te doen alsof wij, kijkers en lezers allemaal domme wichten zijn.
  Het is net dat superieure toontje waarmee ze ons betuttelen dat een averechts effect heeft.

 2. bompa lawijt zegt:

  poitici en journalisten die de waarheid vertellen?
  nooit; ik betwijfel of ze weten wat waarheid is.
  wetenschappers dan?
  sommigen proberen dit maar ze spreken mekaar continu tegen of hebben dikwijls commerciële belangen die hun bevindingen kleuren.

 3. Vanhoovels Paul zegt:

  Ze werken/zitten allemaal aan de staat. En nu zou jij nog willen dat ze de waarheid gaan vertellen? Neem die subsidies aan dat leger zwijgers of leugenaars af en binnen de maand is hun gebit naar de vaantjes wegens het vreten van keihard droog brood.
  Wiens schuld is het dat ze te weinig inkomsten hebben?
  Mogelijk het teveel aantal dagbladen? Of toch het teveel aantal idioten die niks kunnen of willen vertellen wegens ook de invoering van de omerta.
  Tja met zwijgen of fake nieuws gaan jullie niet opnieuw van grond geraken idioten.
  De politiek heeft jullie in zijn wurggreep. Denk er zelf maar over na hoe jullie het kunnen oplossen. Trouwens dat zullen wij als lezers ook zelf eens moeten doen.

 4. Benny zegt:

  Toeval; beste mensen, puur toeval

 5. Benny zegt:

  hln
  “Relatie tussen wetenschappers en politici kraakt: “We hebben het speelveld te veel aan de wetenschap gelaten” zeggen politici

  en wij hebben het speelveld teveel aan politici gelaten.

 6. Anoniem zegt:

  give me liberty or give death

 7. Anoniem zegt:

  give me

 8. Benny zegt:

  lees dit vooraleer u ooit een covid ‘vaccin’ laat inspuiten
  de msm zal u alleen met de term complotdenken om de oren slaan…
  https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/gates-tetanusvaccinaties-met-sterilisatiemiddel/

 9. Benny zegt:

  r f Kennedy jr. against vaccines, bill gates of hell

 10. Vanhoovels Paul zegt:

  We leven dus in een democratie. Een democratie waar sommigen meer krijgen dan ze waard zijn en waar van anderen rechtmatig bezit afgenomen wordt door onkreukbaren.
  Een democratie dus waarin de omerta; de bijbel van de maffia; de teugel is waarmee het paard wordt in bedwang gehouden. Voor mij is het duidelijk. Sommigen willen nooit democratie. Hun gelijkheid is herleid tot het meer krijgen dan anderen.
  Daarover redetwisten heeft geen enkele zin. Tegen een gelovige moet je ook niet beweren dat er geen “Heer!” bestaat. Hij zal beweren dat hij deze al gezien heeft.
  Waar begint dan een zinnig overleg of debat? Je kunt niks bewijzen want je kunt niks gezien hebben. Hij wel dus. Je bent dus verloren bij voorbaat.
  Trouwens zegt de wetenschap na onderzoek van onze genen dat wij afstammen voor een gedeelte van Chimpanzees. De soort apen die niet de hersenkwab bezitten om empathie te voelen voor soortgenoten noch anderen. Ook hier zal enige discussie noch overleg enige zin hebben. Wat er niet is kan niet presteren.
  Dan kunnen werkzame hersenen misschien nog hoop brengen.
  Maar ieder van ons gebruikt die hersenen om het beter te krijgen dan anderen.
  Zonder enige scrupules. Zoals priester worden om nadien met uw tentakels U te vergrijpen aan jeugdige slachtoffers. Een ergere vorm van huichelen bestaat niet.
  Ik ga afbouwen. Het heeft geen zin. De meerderheid onder ons denkt als slaven.
  Rechtvaardigheid is een materie waar lijfeigenen niet mogen over nadenken.
  En dezen die het wel durven moeten gekortwiekt worden.
  Dat is de echte essentie van onze democratie.
  Dus ik geef het debacle in handen van jongeren.
  Na zeventig jaar hoop ik van eindelijk te mogen rust vinden.
  En nog liefst niet onmiddellijk tussen vier planken.
  Laat mij nog even een bloem die nog groen is! Ik zoek er nog steeds achter.
  De meesten onder ons zullen die bloem nooit vinden.

 11. bompa lawijt zegt:

  “All animals are equal, but some animals are more equal than others. A proclamation by the pigs who control the government in the novel Animal Farm, by George Orwell.”
  Sommige varkens zijn meer gelijk dan anderen dus..
  Wat er nu nog overblijft van de rechtsstaat verdwijnt binnenkort in een social creditscore op zijn chinees waarbij de kredietbeheerders volkomen arbitrair bepalen wat goed en slecht gedrag is.
  Niet volkomen arbitrair echter , je buurman verklikken wordt bijvoorbeeld een heldendaad.
  Je kan er een kredietmedaille voor krijgen.
  “We houden u veilig” proclameert dikke broer trots.
  Ik hoop het technopathisch hoogtepunt net niet te moeten meemaken en op tijd in vrede te mogen rusten.
  Al gaan ze de laatste tijd wel in overdrive om naar hun nwo utopie te spurten.

 12. naampje zegt:

  coronakritiek

 13. Yvo G zegt:

  @Christel: Dankjewel voor de tekst “België op z’n best, en op z’n Van Ranst.” die je deelde vanuit FB, dat ik niet heb. Die komt volledig overeen met mijn bedenkingen, ervaringen en verontwaardiging. Van Ranst moet niet zorgen voor de bevolking, maar voor de politiekers, en ze uit de wind houden. Vandaar zijn monopoliepositie in de viroloog-speakerscorner. Van de intensivisten en het front hoor ik heel andere geluiden. Vanwege zijn amateuristische geklungel prijkt het piepkleine overgeministerde België op een de tiende plaats van de wereldranking, na kanjers als Turkije, Iran, China, UK,Duitsland, Italië,Frankrijk, Spanje en the Biggest in the world. Luister niet naar de woorden, maar kijk naar de daden. En laat zoveel mogelijk politiekers komen wauwelen op het scherm!

 14. Ines zegt:

  @Anoniem: give me natuurlijke selectie, dat zijn de trotse laureaten voor de Darwin Award…voor 2021

 15. Hans zegt:

  het begint; u wordt voorbereid op het ‘vaccin’
  hln
  “Bill Gates doelwit van spervuur aan coronahoaxes: deze verhalen zijn allemaal ‘fake news’
  Absoluut niet; het bewijst enkel dat onze journalisten geen research doen
  Gates en mensen als Ted Turner van CNN zijn genocidale freaks.
  en
  “Zonder vaccin ook in 2021 geen Olympische Spelen”
  de vraag zal zijn of het een verplicht vaccin wordt en hoe men dit juridisch kan afdwingen.
  waarom zijn trouwens degenen die zich toch laten platspuiten bang van hen die dat niet doen?

 16. Hans zegt:

  2 Redenen dat veel mensen niet in samenzweringen geloven;
  -de cia lanceerde de term ‘conspiracy theory’ om hem belachelijk te maken, via sociale druk en de media. Operation mockingbird. De msm zijn het fake news.
  -de meeste mensen geloven nog steeds niet dat er een clubje mensen rondloopt die zo ‘evil’ zijn dat ze een groot deel van de bevolking willen uitmoorden omdat ze zelf niet zo kwaadaardig zijn.
  De geschiedenis bewijst het tegendeel.
  Van Bilderberg tot skull en bones.. rientallen eliteorganisaties en o.a. de WHO zelf hebben ‘duistere doeleinden’, misschien niet iedereen die er deel van uitmaakt of werkt maar zeker de toplaag. Die willen god spelen, of eerder de duivel eigenlijk en staan boven de wet en menselijke moraal, menen ze.

  U gelooft en doet en laat inspuiten wat u wil, aan mijn lijf geen vaccinpolonaise en geen bluetooth track en trace apps
  Wie controleert de controleurs? Alvast niet de burger.
  Laat u niet bedotten en word geen slaaf van de psychopaten die het systeem manipuleren, corrumperen en perverteren.

 17. Hans zegt:

  Alexander De Croo neemt trouwens deel aan een door Lady Gaga gehoste ‘blijf in uw kot’
  brainwashing freakshow. Waarom verbaast me dat niet?

 18. Hans zegt:

  Gates, WHO., onze redders
  van min 26 tot 37

 19. Vanhoovels Paul zegt:

  Zojuist weer een ganse tekst verdwenen na mijn drukken op de icoon “Reactie plaatsen”.
  Nu is het gedaan met mijn voeten te laten spelen. Ik herbegin niet meer.
  Maar ik zal de essentie van die verdwenen tekst plaatsen.
  Het was een vraag.
  Onze geroemde democratie hecht belang aan privé bezit.
  Bepaalde politieke kleurpartijen misschien meer dan anderen maar dat is mijn vraag dus niet.
  De vraag hoe men een spaarpot kan uitbouwen stel ik dus niet. Die zal toch niet beantwoord worden wegens onbetamelijk.
  En dan heb je het vermaledijde communistisch denken. Waar wij allen; democraten dus (?); voor huiveren. En nu komt mijn vraag.
  Je hebt dus privaat bezit. Niet veel want je hebt het geërfd van je vader en deze moest delen tussen 9 kinderen. Dus de vraag moet zelfs niet gesteld worden hoe deze aan die gronden kwam.
  En dan stel je vast dat je leeft in een democratie waar men wetten maakt en plannen en voorschriften aan de lopende band en dat plotseling uw grond waardeloos en ontoegankelijk wordt gemaakt om niet alleen uzelf te kloten maar ook een aanhanger van een kleurpartij alles in handen te spelen. En daarvoor gebruikt men dan Stedenbouw. Men benoemd daar een directeurtje die zich leent of zich moet lenen tot dergelijke achterbaksheid
  Van 8 bouwpercelen maakt men er dus drie maar wel drie van ruim veertig meter breedte. Alle andere percelen in de omgeving zijn nog geen twintig meter breed maar hebben wel een achterliggende tuin.
  Dus de gronden van de achterliggende eigenaar worden bewust waardeloos gemaakt. Onbereikbare wildernis dus. Maar een distel mag er niet op groeien want dan begint men U nog bovenop te pesten. Nee dus. Vuil mag niet gekweekt worden!
  En hier komt mijn vraag dus. Wat is het verschil tussen een dergelijke democratie en een communistisch regime? Het eindresultaat van de democratie is waardeloze grond en van het communistisch regime dus gemeenschappelijke grond.
  Mij maakt het nog weinig uit. Kloten blijft kloten. Of het gebeurt door onkreukbaren die hun eigen wetten met de voeten treden of door andere totalitaire regimes maakt in essentie geen verschil.
  Of mogelijk weten jullie; echte slimmerikken dus; dus een betere diplomatische oplossing?
  Ik betwijfel het. Maar er is dus wel degelijk een verschil tussen onze democratie en een totalitair communistisch regime. Zien jullie dat zelf niet?

 20. Benny zegt:

  “vrijheid” voor de burgers hangt aan een zijden draadje.
  als je ziet hoe kleine lokale tirannetjes allerlei maatregelen invoeren zodra ze de kans krijgen. machtshonger

 21. Tis tit dat tut is zegt:

  @ Benny… Of zoals ze zeggen , ga daarmee naar de oorlog. Wat baten kaars en bril als den uil niet zien wil. .Sommigen zijn stekeblind. Gelukkig hebben we een ver land die hun soevereiniteit naar waarde weet te schatten… Die 2 dronkenlappen by the way… Slaan de nagel op de kop. Maar de hersenloze na-apers die verleerd hebben om analytisch en kritisch te kijken blaten de kudde na. Ik luister ondertussen naar Q -music waar ze aangename muziek spelen en kijk naar clean house. Man der komt drek buiten 😉

Reacties zijn gesloten.