Maggie, een model van gemoedsrust

De BlockOver neuspeuteren en immuniteit

Ze geniet er echt van, bekijkt de keutel grondig, even dacht ik dat ze hem in haar mond ging steken, nee… toch maar niet. Voorafgaand lijkt Maggie zich ergens enorm vrolijk over te maken en krabt zich eens in het haar. Dat zijn normale menselijke gedragingen, en jawel, zelfs tekenen van complete gemoedsrust. Honi soit qui mal y pense.

Het filmpje, afkomstig uit een videovergadering van de Hoge Gezondheidsraad, uitgezonden door de Franstalige privézender LN24, doet de ronde in francofoon België, niet in Vlaanderen. Klein embargootje, ergens vertrekkend vanuit een partijhoofdkwartier? Onterecht, want het tafereel bevat duidelijk een gezondheidsboodschap die voor elke inwoner van dit land belangrijk is.

Bewezen diensten

neuspeuterenWe zien deze dagen vooral virologen passeren, maar de medische wetenschap gaat natuurlijk veel breder. Volgens deskundigen die het neuspulken (rinotillexe) bestudeerd hebben, is het goed om die keutels terug op te smullen (mucofagie) gezien de daarin aanwezige bacteriën je gebit beschermen. Een zekere professor Friedrich Bischinger bevestigt dat deze activiteit zelfs het immuunsysteem versterkt en, meer nog, dat mensen die neuspeuteren gelukkiger zijn én beter in hun vel zitten.

Dat klopt helemaal: Maggie laat alles overwaaien, en regeert ‘met de vingers in de neus’ zoals het spreekwoord zegt, op haar duizendste gemak. Een vorm van totale relaxatie, gekoppeld aan een grote jobzekerheid, onder het motto ‘wie doet me wat?’.

Heel het mondmaskerverhaal,- de bestelling bij een obscure Turkse partijgenoot die niet kon leveren, de vernietiging van de strategische voorraad twee jaar geleden zonder die aan te vullen, de pogingen om het nut te minimaliseren omdat ze er gewoon niet zijn,- het glijdt van haar af. Want, ook al nemen de ‘ondemocratische’ partijen Vlaams Belang en PVDA het woord ‘onderzoekscommissie’ in de mond, Maggie weet dat zo’n commissie enkel zou dienen om de vis te verdrinken, en dat ze binnen haar partij én de regering nog altijd gebeiteld zit. Hierin compleet geruggensteund door partijgenoot Philippe De Backer, stuurman van een soort task force die steeds maar weer mondmaskers bestelt en Chinese koffiefilters uitpakt.

Maggie laat alles overwaaien, en regeert ‘met de vingers in de neus’ zoals het spreekwoord zegt

Dat heeft natuurlijk te maken met de manier hoe je minister wordt: niet via een selectie maar dankzij een deal onder coalitiepartners. Beleidsverantwoordelijkheid krijgen is nog altijd in de eerste plaats een cadeau van de partij voor bewezen electorale diensten, een riante positie als bekroning van een politieke loopbaan, en geen op talent gebaseerde bestuurdersfunctie, laat staan een roeping.

Crisismanager

BekeUiteraard is covid-19, -alleen al daarom ben ik het virus dankbaar,- een uitzonderlijke stresstest voor het systeem én zijn roergangers. Dat ik Sophie Wilmès een pluimpje gaf werd me zeer kwalijk genomen. Helaas: de grootste klunzen bevinden zich dit keer aan de Vlaamse kant, de ene, Maggie, federaal, de andere, Wouter, op Vlaams niveau. Twee neuspeuteraars die de pech hadden in een verkeerde tijd een rustige routinejob te zien uitgroeien tot beheerder van een levensbelangrijk sleuteldepartement.

Welzijnsminister Wouter Beke vindt de situatie zo uitzonderlijk, niet op zijn maat, dat hij een ‘crisismanager’ aanstelde, Karine Moykens, een door de wol geverfde apparatsjik en uiteraard van Beke’s partij. Zij moet communiceren en de Task Force leiden want Wouter is ook nog burgemeester van Leopoldsburg.

Die 10.000 euro netto per maand zijn blijkbaar niet genoeg om even het hoofd boven het maaiveld uit te steken en zelf de Task Force voor te zitten.

Dat moet even goed tot u doordringen: een minister die in een crisissituatie, als er van ministers daadkracht verwacht wordt, een ‘manager’ aanstelt waarachter hij zich kan verstoppen als het even warm wordt. Die 10.000 euro netto per maand zijn blijkbaar niet genoeg om even het hoofd boven het maaiveld uit te steken en zelf de Task Force voor te zitten. Of klink ik nu populistisch?

We hebben de leiders die we verdienen, heet het, maar neen, niemand verdient dit, ook niet de bewoners van de woonzorgcentra die aan de besmetting overleden zijn of diegenen die gaan stikken omdat er geen zuurstof beschikbaar is, mensen die vermoedelijk meer dan gemiddeld voor de zorgende, ‘warme’ partij stemden.

Ondertussen is ook duidelijk dat, indien men grote hoeveelheden koffiefilters -pardon mondmaskers- wil slijten, men langs de politiek moet gaan. En omgekeerd dat overheidsaankopen zich graag via politieke vrienden laten regelen. Dat gold voor de waardeloze mondmaskers die Maggie bestelde via een Turkse partijgenoot, en het geldt evenzeer voor de afgekeurde lading die ons via een N-VA-er bereikte. Made in China. Uiteraard.

Zoals gezegd: corona stelt een paar ongemakkelijke waarheden op scherp, laten we dat nu ook gewoon erkennen. Eén, figuren als Maggie De Block en Wouter Beke deugen gewoon niet voor hun job. Ze behoren tot de klasse bestuurders die ik een amateurvoetbalclub of een lokale KVLV-afdeling zou toebedelen, maar geen natie of deelstaat. Twee, Vlaanderen is gewoon niet klaar voor echt zelfbestuur, als iemand dat al dacht. De beelden van minister-president Jan Jambon, nog altijd (!) spelend met zijn GSM tijdens het vragenuurtje in het Vlaams Parlement, wijzen in dezelfde richting. Dat dit willens en wetens gebeurt onder het oog van de TV-camera’s, wijst op een hoge mate van euh… gemoedsrust. Zullen we het maar groepsimmuniteit onder politici noemen. Een te koesteren eigenschap deze dagen.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

102 reacties op Maggie, een model van gemoedsrust

 1. mireille demonie zegt:

  zeker verder doen !!!!!Hier geniet ik van , zelfs al ben ik het niet altijd eens !!!!!!!!

  • bompa lawijt zegt:

   uiteraard, ik was het niet eens met vorig stuk maar JS heeft tenminste de ballen om kritiek toe te laten.

  • Billy zegt:

   suck on that, doorbraak!

  • Benny zegt:

   zeker en vast, hart onder de riem ook wanneer ik het niet eens ben.
   dat mag tenminste nog steeds.

 2. bompa lawijt zegt:

  De Block is dokter, al zou je dat nooit kunnen raden indien je het niet ergens had vernomen.
  Ik blijf hopen dat de mensen al dit geklungel niet zullen vergeten en er, ten laatste in 2024, de rekening voor presenteren.
  De regimepers draait overuren om de schade te beperken maar het volk begin te morren.
  Ze gooien zelfs regelmatig bloemetjes naar de onbekwamen waaronder, sorry JS, Wilmès die zich ook verschuilt.
  Alleen virologen schijnen nog recht van spreken te hebben en die spreken mekaar ook voortdurend tegen, deze heilige wetenschappers.
  Dat wordt dan een levenslange lockdown met de bevolking als hun eigen gevangenisbewaarders.
  Het hele beleid hangt aaneen van logische inconsistenties, overdreven optreden waar het niet nodig is en te weinig daadkracht waar het wel nodig is. Allemaal met een parlementaire blanco cheque. En die andere rekening, de economische, wordt uiteindelijk ook betaald met ons eigen geld. Ik hoop enkel dat de mensen niet op hun kop zullen laten blijven schijten door dit liberale pseudo-eliteclubje.

 3. Marc zegt:

  Maggie een model? Dan toch vooral een ROLmodel, zou ik zeggen. Wat zou ik haar graag eens vrolijk en al neuspeuterend een heuveltje zien afrollen, hierbij stijve harken als Wouter Beke en co volledig platwalsend.

  (sorry, het isolement begint zijn tol te eisen bij mij, in de bovenkamer).

 4. Yvo G zegt:

  Beste Johan, uw suggestie “Le Grand Cactus” op youtube is zeer vermakelijk, waarvoor mijn dank. De bevolking heeft schoon genoeg van de “werkgroepen” en de “comités”. En nu komt de tovertruuk van Beke, als nieuwe Harry Potteraar: Het magische toverwoord euh, “task force”! Dààr heeft niemand van terug. Iedereen voelt dat het dit keer menens is, ten eerste omdat het anglo-amerikaans klinkt en een associatie met oorlogsvoering, raketten, vliegtuigen, kortom geweld en vernietigend ingrijpen tegenover het virus inhoudt, ten tweede omdat het aanvoelt als een definitieve en ultieme zet, en de bevolking een suggestie geeft van een relaxatie en gemoedsrust, waarvan ze kan voortaan genieten, net zoals de “leiders” in hun rustige vastheid.

  • bompa lawijt zegt:

   vadsige roestheid bedoel je?

   • Hans zegt:

    nieuwsblad
    Erika Vlieghe, de vrouw die ons uit de coronacrisis moet loodsen: “Als ziekenhuizen werkten zoals de overheid, waren er niet veel overlevenden”
    merci Sophie en de andere smurfen

 5. aghasee zegt:

  Meer Europa!
  Hup Verhofstadt!!!

 6. Boomer zegt:

  Wel ik onderschrijf helemaal de mening van de zeldzame geesten in deze Corona hysterie die nog niet te zeer zijn aangetast door Debiel 2020, dat andere virus dat gretig rond zich heen grijpt.
  Nog nooit heb ik zo’n massale incompetentie aan het werk gezien, leuteren en peuteren maar concreet en inhoudelijk blijft het bij improviseren.
  Gewoon een echte schande hoezeer politici zichzelf uit de wind zetten en het vuile werk overlaten aan specialisten, task forces of whatever.
  Ondertussen worden wij overspoeld met paniekberichten allerhande, gretig gevoed door enkele dolgedraaide mediageile vakidioten die ons elke dag een verhaaltje komen vertellen alsof wij allemaal idiote malloten zijn.
  Dat onze medische sector niet opgewassen blijkt tegen deze pandemie is het logische gevolg van al de besparingen die diezelfde incompetente politici gedurende de laatste jaren hebben doorgevoerd.
  We hadden ziekenhuizen en bedden teveel, ze moesten sluiten of verplicht fusioneren, maar ondertussen zitten we wel met de gebakken peren.
  Van de EU moeten we al evenmin soelaas verwachten daar zitten nog grotere brokkenmakers aan het stuur die miljarden uitgeven aan niet EU landen ter ondersteuning en ons laten opdraaien voor de rekening.
  Ik hoop van ganser harte dat mensen eindelijk eens wakker worden en van zich laten horen in plaats van gedwee met mondmaskertje op in de rij te gaan staan bij de Aldi of Colruyt.
  Wij burgers zijn de dupe van dit hele verhaal en worden koudweg in de steek gelaten door een bende politieke parasieten die zichzelf beloond hebben met vijf maanden rijkelijk betaald verlof en ondertussen doodleuk zitten te twitteren naar hartlust of te commentaren op Facebook.
  Hopelijk dringt dit ook eens door bij al de positivo’s met hun witte vodden aan de vensters.
  Ze zouden beter een pikzwarte vlag uithangen voor een stervende democratie.

  • Yvo G zegt:

   “Dat onze medische sector niet opgewassen blijkt tegen deze pandemie is het logische gevolg van al de besparingen die diezelfde incompetente politici gedurende de laatste jaren hebben doorgevoerd.
   We hadden ziekenhuizen en bedden teveel, ze moesten sluiten of verplicht fusioneren, maar ondertussen zitten we wel met de gebakken peren.”
   Die tekst mogen ze wat mij betreft in het marmer van de beurs beitelen. Hij is van de eerste tot de laatste letter waar!

  • willy zegt:

   Ik deel voor een groot deel uw visie en waarschijnlijk ook velen met mij , maar wat mij enorm verrast is dat er niets veranderd . We kijken verder iedere dag naar de leugens en corruptie , de onbekwaamheid en de pretentie . Oudere mensen verstikken door schuldig verzuim en de daders gaan voorlopig vrijuit . Maandenlang worden de medische instellingen getreiterd door het niet op tijd aanleveren van hulp middelen .;Grove fouten gebeuren er iedere dag waarvoor geen enkele rekenschap moet worden afgelegd .Integendeel , met man en macht tracht men deze fouten te nuanceren , relativeren en als het kan onder de mat te vegen .Wat moet er nog meer gebeuren vooraleer het volk opstaat en zegt het is genoeg geweest

 7. Geo Djep zegt:

  👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👍🏼

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

 8. Mady Vermeulen zegt:

  “We hadden ziekenhuizen en bedden teveel, ze moesten sluiten of verplicht fusioneren”. En dat met een “dokter” aan het stuur. Dan hebben we het niet eens over haar andere flaters.
  Van “mucofagiste” tot ministerin van “Volksgezondheid”. Maar ondanks alles houdt Maggiblok het hoofd koel. Je moet het maar kunnen.
  Ik blijf bij wat ik dag één dacht toen deze modderfiguur tot minister van volksgezondheid werd gebombardeerd: Hoe kan iemand die zo vet is als een varken geloofwaardig zijn als s’lands verantwoordelijke voor VOLKSGEZONDHEID?
  Er moet iets grondig mis zijn met de “liberalen” gezien ook hun voorzitster aan dezelfde vraatziekte lijdt als haar illustere vrouwelijke collega. De energie van beide dames gaat duidelijk naar iets anders dan naar hun gezondheid, én die van de bevolking. Ze hadden beter op zichzelf bespaard i.p.v. op de “volksgezondheid”.

  • Anoniem zegt:

   ov-Liberalen zijn ziek.
   Gewoon doen, goesting om de mensen te belazeren, uit te zuigen en vernederen,.

 9. Marc zegt:

  Nog zo iets: 3 miljoen FFP2-maskers uit China blijken onbruikbaar. Hebben ze nu nog niet door dat dat land onbetrouwbaar is, op allerlei vlakken? Al van sinds ik kind was heb ik geleerd dat als er ‘Made in China’ op staat, het om brol gaat. Behalve hun virussen natuurlijk, die zijn ijzersterk.

  • Biily zegt:

   Weet je nog dat ze die idioot en mafia-triad figuur van Ali Baba hier een promotievrachtje lieten droppen?
   Ook allemaal rommelmaskers, zijn onze politici echt zo dom of doen ze het bewust?
   Ik vrees soms allebei.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Jullie zijn nog gelovig en reageren nog op feitjes die verkeerd uitdraaien.
    Ik reageer niet meer. En daarbij is foert zeggen nok kort en gemakkelijker.
    Ik laat mij niet meer verleiden tot eindeloos gezever.
    Ik zou zeggen tot velen dat ze de pot op kunnen.
    Maar……ik heb potten te weinig. Niet geleverd en nu van slechte kwaliteit.
    Internationale handel dus. Leveranciers van over de hele wereld. Mijn gat ja.
    Vrienden die hele landen mogen in het zak zetten. Feiten zijn feiten.
    Zolang er maar creditnota’s bij zitten. Die blijven achter de grenzen zitten.
    Ik heb het nooit anders geweten. Dus dat er iets scheelt met het aangekochte
    wordt wel afgedekt met de mantel de liefde. Natuurlijk hebben wij hier geen producenten.
    Kunnen wij geen nieuwe prutsfirma stichten met een buitenlandse afgevaardigde beheerder? Een prutsman dus. Hij krijgt een vreselijke wedde en hij mag zelf een paar centjes houden. En…..het geld is foetchie!

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Zou je niet best zwijgen? Straks maakt de omerta ook van uw bouwgrond landbouwgrond.
    Dan kun je er ook over zeveren en vaststellen dat er nog een bende achter uw rug vreselijke leute heeft met hetgeen U overkomt.
    Maar ik kan U niet beletten om verder te leuteren.
    Ik beperk mij vanaf heden tot foert zeggen. Te laat natuurlijk. Ik ben geboren om te zwijgen en zal zwijgend sterven. Toch simpel!

   • Boomer zegt:

    Maar mannen toch, Ma Jack was/is een persoonlijke relatie van Flupke I.
    Door zijn toedoen kregen we ze gratis aangeleverd, zeg nu nog dat onze koning niets doet voor ons het kl**tjesvolk.

  • aghasee zegt:

   [Chinese brol]

   Niet volledig akkoord.
   Als je op Aliexpress een “Omega Seamaster Diver Automatic Certified Chronometer mét helium escape valve” koopt voor 150 euro, dan móet je beseffen dat je achterwaarts in de poes genaaid bent. The real deal kost maal dertig bij Gilson (gecertificeerd Omega verdeler) in Brugge.
   Mijn Huawei P9 (Chinese makelij) waarop ik deze repliek intik is zijn geld zeker waard, zelfs toen het ding pas op de markt kwam.
   Chinezen bedriegers? Hmmm. Een zeer goede verre, oude vriend van mij zei soms langs zijn neus weg “Er lopen meer mensen die wíllen bedrogen zijn, dan er bedriegers lopen.”
   Mijn twee eurocent.

   • Biily zegt:

    aghasee
    ja, als je betaalt kun je alles krijgen.
    ik had het over de ‘gratis’ dropping van rommel die Jack Ma-fia (connecties met triads) van Ali Baba als promotiestunt kwam dumpen.
    Dat bleek onbruikbare brol maar de politici waren weer blij als kleine kindjes op schoot van de sint.

   • Marc zegt:

    Ja, u heeft gelijk, ik mag en wil ze niet allemaal over dezelfde kam scheren. Er zijn dan ook véél Chinezen, natuurlijk 🙂

    Maar wat ik ook niet begrijp: hier in Vlaanderen zijn ze in staat de meest gesofisticeerde apparatuur te maken, maar mondmaskers dat lukt dan weer niet? Ik kan me vergissen maar kan me niet voorstellen dat je daar de meest geavanceerde hightech voor nodig hebt. Zelfs op korte termijn moet het toch mogelijk zijn dat op poten te zetten?

   • aghasee zegt:

    @Marc
    Een kennis van mij werkt in de textielindustrie, hier in Vlaanderen.
    Moet blijven doorwerken wegens ‘essentieel’, ze produceren met name ook stoffen voor de medische sector.
    Die stoffen gaan op grote rollen de oceaanstomer op riching het Oosten, om vervolgens verwerkt te worden in de sweatshops aldaar. De mondmaskers komen onder normale omstandigheden ook heus wel uit China en aanverwanten hoor…

   • Marc zegt:

    Ok, maar waarom zou het hier niet kunnen? Wat je zelf doet, doe je (meestal) beter. En dan hebben we tenminste voorraad.

  • willy zegt:

   Ik stel me eerder de bekwaamheid van de verantwoordelijke inkoper in twijfel ; want het is niet de eerste keer dat er fouten gebeuren op het logistieke vlak .
   Als ik merk dat iedereen daar mee bezig is , zegt genoeg hoe de vergave van opdrachten aan leveranciers gebeurd .De problemen met hulpmiddelen die nu al meer dan 2 maanden de ganse dag het nieuws halen zijn stuk voor stuk producten die in normale omstandigheden zonder virus een interessant verbruik vertegenwoordigen zodat met met gecertificeerde en gekwalificeerde leveranciers afspraken kan maken op middellange en lange termijn , of daar ook Chinese leveranciers bij zijn laat ik in het midden
   Ondertussen weten we hoe en waar de “specialisten” te rade gaan om slechte en te laat
   geleverde mondmaskers te krijgen ; en het is nog niet gedaan

   • aghasee zegt:

    @willy:
    Hier heb je zeker een punt: het gaat hier over _verbruiksgoederen_ m.a.w. er zou in een eerste wereldland, die er prat op gaat het absolute centrum van Europa te zijn, toch mogen verwacht worden dat er een beetje continuïteit in de aanlevering voorzien is. Iets wat pakweg de cafébaas op de hoek perfect onder de knie heeft. Ik zeg maar wat.
    Het netto resultaat is dat alle incompetente excellenties (sic) een paraplu zullen opentrekken, dikke cheques zullen uitschrijven en de voornoemde cafébaas zal het gelag mogen betalen, samen met het gepeupel die niet meer aan zijn (m/v/xlgbtqrstuvw) toog mag gaan zitten.

   • Marc zegt:

    Zonet in HLN: “Dat ons land 3 miljoen waardeloze mondmaskers heeft gekocht, hoeft niet te verbazen. De overheid koos voor een leverancier die werkt met een tussenpersoon in China die geen aantoonbare ervaring heeft met medisch materiaal. Sterker nog: hij zocht het via sociale media. Gevolg? We zitten met ‘koffiefilters’ om onze artsen en verplegers te beschermen”. Moest het niet zo erg zijn, ik zou ermee lachen…

  • willy zegt:

   De ondeskundigheid van de logistiek is hier voor verantwoordelijk 0 op 10

   • bompa lawijt zegt:

    sceptr
    Erik Gilissen, Kamerlid voor het Vlaams Belang uit Beringen, komt met een mogelijke oplossing voor het mondmaskertekort. Er is namelijk een ernstig tekort aan mondmaskers in de Vlaamse, en bij uitbreiding Europese, ziekenhuizen. Daarom heeft hij koppelstukken ontworpen om FFP3-filters te kunnen gebruiken op snorkelmaskers. Zijn ontwerp kan nu met 3D-printing geproduceerd worden.

   • Marc zegt:

    Het proberen waard…

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Niet neuten jongens en meisjes. Dat is wereldhandel. Als ze het op een ander beterkoop kunnen maken dan beginnen ze er hier niet aan. Alles omtrent kapitalisme beoogt maar één zaak en dat is het geld verzamelen en in eigen zak doen verdwijnen.
    Bovendien is er nooit iets mis mee geweest. Je hebt er toch voor gestemd. Voor vrijheid en blijheid toch? Onderwijl toont de werkelijkheid toch aan dat economie niet alleen goedkoop produceren betreft maar dat er ook moet gepland worden. En dat kunnen ze in China blijkbaar wel beter dan hier.
    Hier werken ze met vriendjes allerhande. En die mogen al eens bedriegen.
    Zolang de beloofde procentjes maar ergens op de Maagdeneilanden blijven plakken.
    Europa onttrekt zich aan de controle van het volk over de politiek.
    Van de oorspronkelijke optie; samenwerking dus; blijft totaal niks over.
    Alle landen maken mekaar af. Zelfs met het open stellen van hun grenzen voor internationaal kapitaal dat onze eigen handel komt afmaken.
    Geen probleem! Maar als het water aan de lippen staat begint men hier te neuten.
    We zullen wel zien waar we terecht komen. Niet horen; niet zien en wel zwijgen.
    Dat laatste is nu aan verfijning toe. Eerst nog een deel oude strontschijters elimineren.
    Die presteren toch niks meer. Ze geven zelfs geen melk meer.
    Wanneer begint er hier of daar een kalf opnieuw te zagen over zijn druiventwijg waar niet genoeg druiven aan hangen? Verkeerd bezig vent. De druiven worden geïmporteerd en
    betaald met zwart goud. Vroeger noemde men dat mensenhandel.
    Covid19 en coronavirus zijn toch ook twee verschillende zaken?
    Van het ene sterft men en van het andere creveert men.

   • bompa lawijt zegt:

    komt niet in de msm- oplossing vlaams belang
    komt niet in de msm hydrochloroquine- oplossing Trump
    patroon?

 10. Vanhoovels Paul zegt:

  Ik treed niet in details. Want bedoel je nu feitelijk bompa? Verdenk je mij dat ik een Vlaams Belanger ben? Of een aanhanger van Trump? Mij om het even hoor. Maar ik heb mijn eigen zienswijze gebaseerd op decennia feiten die ik gezien en meegemaakt heb op mijn vroeger werk.
  En wat ik zeg; sorry niet zeg; is voldoende om mijzelf te overtuigen. Maar het moet er ook maar eens uit. Maar anderen overtuigen doe ik niet meer. Tot mijn schade en schande geef ik toe dat ik verkeerd bezig was. En ik heb er wreed voor betaald. Dat is de essentie van ons democratisch systeem. Vermoedens zijn voldoende om je van vader op zoon dood te pesten.
  En het zal niet stoppen. Er gaan er nog hetzelfde ondervinden. Schuldig of niet heeft geen enkel belang. Onbeperkte macht zoekt zelf wel zijn genot. En afmaken van onschuldigen leent zich vooral om eigen waardeloos ego op te peppen.
  Binnen afzienbare korte tijd keer ik terug tot stof en as.
  Het verheugt mij dat ik niet de enige zal zijn.
  Er zullen er velen zijn die hun geld zullen moeten achter laten.
  Spijtig voor de zwijgers. Een hele leven werken en neuten en uiteindelijk niks kunnen kopen.
  Ik heb meer en meer respect voor dezen die niks doen. Dat zijn de echte slimmerikken.
  Zij hebben niet altijd cafébazen nodig om zich gelukkig te voelen.

  • bompa lawijt zegt:

   Paul
   Ik heb het niet tegen u; niet te paranoïde worden.
   Ik stem zelf VB en wou aanduiden dat bovenstaande oplossing van iemand van VB verwegen wordt in de msm.
   Voor de rest ben ik het grotendeels eens met u, voila.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Bompa; dan bent U de eerste. Proficiat dus. Ik heb ook altijd empathie gehad met vele anderen. Maar enige empathie van andere anderen verwacht ik niet meer.
    Ik heb mijn problemen en ondanks goede omschrijving van onlogische smeerlapperij stel ik vast dat dat het volk graag zeurt en zich bukt in de hoop dat anderen wel van hun neus zullen maken. Nee; toch niet in hun neus zullen peuteren!
    Mogelijk komen er nu een pak meer in de penarie. Maar ditmaal is het mijn probleem ook niet. Mocht ik nog kunnen helpen dan mogen ze ook verrekken.
    Ik leef op een dorp waar een grote helft van de inwoners gemaakt zijn in het hooi boven een Waalse koeienstal. Maar de glorie en de nijd is hun naar de kop gestegen.
    En dan stel je vast dat ze kunnen leven zonder zich zorgen te maken over de basisnormen van de democratie. Niks horen en zien.
    Welnu ik hoor noch zie ook niks meer. Ze hebben gekozen voor hetgeen ze kregen.
    In het dorp staat het standbeeld van de bietenarbeider. Goddank van steen want anders
    was hij een tweede manneke pis van ellende. Dit dorp zal nooit meer mijn geboortedorp zijn. De aard van het gepeupel steekt mij wreed tegen. Ik zal nooit nog vergeten dat er een hakenkruis op mijn rolluik werd geverfd en nog minder dat er stront op mijn deurklinken werd gesmeerd of in mijn brievenbus werd gedeponeerd. En nog andere zaken.
    En nu zou ik nog enige empathie moeten opbrengen? Vergeet het sukkelaars.
    Je bent te ver gegaan. Excuses heb ik niet nodig maar je krijgt ze van mij ook niet.
    Wie geen respect heeft voor de grootouders hoeft ook niet te klagen als politiekers dat ook niet doen. En jullie beurt komt nog wel. Maak je geen verdere illusies. Het is niet wat je droomt te zijn wat waarheid is maar wel hoe anderen zien wat je in realiteit bent.
    Ik hoop dat ik genoeg al betaald heb. Van mij mag jullie beurt komen. Oog om oog en tand om tand. Waar gaan jullie nu vluchten? Napoleon is niet meer. Daar hebben destijds ook een bende van jullie voorouders mee gaan vechten tegen hun eigen volk.
    Het zit dus in de genen. Doe zo verder.
    Jullie hebben mij mee geplunderd via een nar. Met valse leugens vermoed ik. Van enige menselijkheid verwacht ik dus niks. En de Samaritaan is verloren gelopen in de bijbel.
    Groetjes nog. Dat kan er nog af. Ik blijf beleefd.
    Als dat standbeeld aan de kerk verwijderd wordt zal ik misschien nog moeite doen om vriendelijk te zijn. Want zolang dit er nog staat met jullie goedvinden vind ik jullie dikke komedianten.

   • bompa lawijt zegt:

    bon, ik weet natuurlijk niet wat u allemaal hebt meegemaakt maar kan me er iets bij voorstellen.
    de lafheid en verraderlijkheid van velen verbaasde me vroeger, nu niet meer.
    Met de social distancing zie je ze kijken met een blik van; “opzij, als ik, ik, ik, het maar overleef ” en die paar hypocriete witte vlaggen, teken van overgave, en wat geklap om 20 u stipt zijn ook voor een stuk angstprojecties. Ik weet het niet, misschien moet deze “beschaving” volledig op de schop. Wat denkt u?

   • Eric zegt:

    Die ‘beschaving’, bompa, is al een poosje geleden opgegeven. We zijn nu pas aan de eindrush begonnen. Het scenario voor de begrafenis van het ‘Vrije Westen’ werd neergelegd in een traktaat van de Deutscher Bundestag uit 2012. Het daarin beschreven scenario is een prima voorontwerp van de situatie waarin we heden zijn terecht gekomen. De lockdown zal drie jaar duren en gedurende die drie jaren zullen meer en meer burger- en mensenrechten opgeheven worden. Privacy binnenskamers? Vergeet het maar. De westerse utopie van welvaart, welzijn, individuele vrijheid en burgerlijk geluk zal totaal omslaan in een eindeloos nachtmerrie, wat overigens alle utopieën vroeg of laat doen.

 11. Eric zegt:

  Voor wie een beetje Duits kent:

  Klik om toegang te krijgen tot 1712051.pdf

 12. Eric zegt:

  De link wordt gewoon niet weergegeven.
  Met ‘Bericht zur Risikoanalyse im Bevölkerungsschutz 2012’ raak je er ook.

  • Anoniem zegt:

   Eric
   sommige links pakken niet
   probeerde gisteren 3 keer David Icke te uploaden.
   zouden daar ook al algoritmes voor worden ingezet?
   Of die lockdown 3 jaar duurt zal toch voor een stuk van de mensen afhangen.
   De huidige slaafse volgzaamheid voorspelt weinig goeds.
   Ik hoor anderzijds dat het net in Duitsland is dat heel wat dokters pleiten voor een minder invasieve en disproportionele aanpak…

   • Eric zegt:

    Die dokters zullen wat Merkel betreft gestolen kunnen worden. Ze heeft nauwelijks wat gedaan om dat virus buiten Europa te houden, maar toen het er was wist ze al heel snel dat 60 tot 70 % van de bevolking besmet zou raken. In 2012 was ze nochtans ook al bondskanselier. Heeft ze dat rapport toen gelezen? Dat mag je toch verwachten. Het is een sinistere gedachte, maar het kan zo maar zijn dat ze het inderdaad gelezen heeft, maar niet met de bedoeling om doordrongen te worden van de noodzaak dat virus te vermijden. Ook zij (net als Macron en Wilmes) zal wel wat politieke voordelen aan dat virus ontdekt hebben. In elk geval beschikt ze over een tot in de puntjes uitgestippeld actieprogramma om haar bevolking gedurende jaren onder de knoet te houden.

   • Eric zegt:

    Je vindt dat interview terug op jensen.nl

   • Eric zegt:

    samen de woorden jensen en icke intikken en je hebt het interview zo

   • Anoniem zegt:

    Merkel must hang..
    grootste verraadster na wo2

   • Eric zegt:

    Ik denk dat toekomstige generaties Merkel zullen beoordelen zoals onze generaties Hitler beoordelen: als een noodlottig figuur dat zich tot het uiterste heeft ingespannen om een groot Europees Rijk te grondvesten, maar dat in werkelijkheid van Europa een enorme puinhoop heeft gemaakt.
    De voorwaarde voor dat toekomstig oordeel is natuurlijk dat de vrije mensen deze oorlog winnen, en niet de Merkelfascisten.
    Het is immers net zo goed mogelijk dat, zo de tirannen winnen en we voor de rest van ons leven opgesloten blijven, Merkel tot een prachtig icoon van de vrijheid wordt uitgeroepen. Links heeft altijd verschrikkelijke iconen gehad: Mao, Gandhi, Kennedy, Guevara, Obama. Het zou de naam ‘Merkel’ aan dat sinistere lijstje kunnen toevoegen. Want het is steeds de overwinnaar die de geschiedenis schrijft. Met als onderliggende, Orwelliaanse slogan: ‘Gevangenschap is Vrijheid !’
    Ik hoop dat we deze vreemde oorlog tegen de kinderen van Kissinger kunnen winnen.

   • Anoniem zegt:

    Ach, als je, door je volk te verraden, je jezelf aan de ‘goede kant van de geschiedenis’ situeert en de geschiedenis naar je hand zet, kan elke leugen de officiële waarheid worden.
    Indoctrinatie en propaganda overlappen dan naadloos…

  • bompa lawijt zegt:

   lijkt me de natte droom van Silicon Valley en techpsycho-oligarchen.
   openluchtgevangenis waar mensen zichzelf en anderen voortdurend monitoren.

 13. Peter Braet zegt:

  Prinses Zagemeel… Allez, ’t is te hopen dat ze netjes de handjes waste want van aan uw gezicht te komen raak je besmet toch?
  Ondertussen is het weer communautaire Corona, net als met de scholen: VL scholen open, FR scholen dicht. Nu met mondmaskers: VL geen mondmaskerplicht, FR wel mondmaskerplicht. Daar komt vast een draak van een dealtje uit voort, te vernemen op 14 april toekomende.

  • Hans zegt:

   hln
   Intensivist Geert Meyfroidt: “Ik heb subjectieve indruk dat ik meer mensen op straat zie, en dat ze dichter bij mekaar komen. Dat is geen goede zaak”
   subjectieve indruk? Direct maatregelen met een jaar verlengen zou ik zeggen; ongelooflijk ,wat een bedrog.

   • Hans zegt:

    vraag me af of er nog andere doodsoorzaken worden geregistreerd dan corona?
    en hoeveel meer doden er zijn dan normaal.
    ze winnen altijd want als het er evenveel of minder zijn is dat dankzij de maatregelen.
    onbewijsbare claim maar daar is de ‘wetenschap’ van vergeven.
    en dan vergat ik bijna de bijverschijnselen, meer partnergeweld, zelfmoorden..
    de illusie van veiligheid heeft een hoge kost

   • aghasee zegt:

    @Hans
    [Onbewijsbare ‘wetenschappelijke’ claims]
    Hetzelfde met het klimaatalarmisme, ze hebben altijd gelijk.

    Enkele dagen terug lees ik in één of andere gazet dat de luchtkwaliteit nog slechter is dan vóór de corona-hysterie, ondanks het feit dat er zo goed als geen autoverkeer meer is. De boeren hebben nu de boter opgegeten omdat ze nog steeds hun tractoren van stal halen.

    Dat krijg je toch niet meer uitgelegd?

   • Hans zegt:

    aghasee
    Hoe bedoel je? How dare you?
    Stel je Greta Thunberg in vraag?
    Die heeft al heel wat eredoctoraten zonder naar school te gaan.
    Geef toe, dat is geniaal.
    Ik studeer al heel mijn leven en heb die wetenschappelijke erkenning niet.

   • aghasee zegt:

    Hans,
    Ja, ik stel Greta Thunberg in vraag, net zoals alle puppetmasters a la Al Gore die Thunberg op de sokkel geplaatst hebben.
    Oud genoeg om de zomer van 1976 meegemaakt te hebben, sportief genoeg om tien jaar later op 1 maart 1986 van Brugge naar Sluis en terug te schaatsen op de Damse Vaart.
    Klimaatverandering mijn botten.

   • Hans zegt:

    Greta heeft recht van spreken en al de anderen moeten zwijgen, voila.
    Maak haar presidente van de nwo en wel nu.

 14. marc vdb zegt:

  Ik geniet elke keer van jouw commentaar!!

  Wat me opviel bij Karine Moykensis was hoe ze ONMIDDELLIJK in de verdediging ging van haar broodheren en elke aantijging versus de moddervette maggie of seuteman Beke afblokte. De gerespecteerde journalist durfde dus ook niet eens meer een aftreden of dergelijke suggereren.

  Straffe madam, let op met de verkiezingen in 2024.

  Aartsgevaarlijk links wijf !!

  • Anoniem zegt:

   als je links wijf schrijft hoef je daar aartsgevaarlijk niet aan te voegen, it goes without saying…

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Bompa; mogelijk maak je lawaai. Maar hebt tenminste nog iets menselijks. Je hebt nog een empathisch vermogen. Ik ga geen boek schrijven over hetgeen ze mij allemaal gelapt hebben. De meesten lezen het toch niet en indien hun iets niet zint mag ik mij uitsluitend aan smerige commentaar verwachten. Zo ben ik recent nog uitgemaakt voor hoerenloper in het voornaamste hoerenkot van mijn gemeente. Uur van mijn bezoek zou om 14 uur bij nacht geweest zijn. Gelukkig kom ik bij nacht nooit buiten wegens mijn handicap.
    Maar nu over iets anders. Ik ben reeds jaren bezig met een van mijn hobbys.
    Een hele speciale. Namelijk het veredelen van speciale bloemen; namelijk alstroemeria.
    Zoek even op internet en dan zie je ze. Ongelukkiglijk moet ik afbouwen wegens een trombose. Normaal was ik er al jaren dus niet meer geweest. Maar ik ben door het oog van de naald gekropen. De laatste jaren zijn de pesterijen van links vermindert.
    De hoofddader is dood. Maar ik sta en blijf in het vizier.
    Ik beweer noch ontken niks omdat ik er van uitga dat mijn privacy een grondwettelijk recht is. Maar lezers met nog één hersencel begrijpen wel dat dergelijke getuigen de rest van die cellen mankeren. Maar alles kaat koet. Weer iets wat ik weet. Zot zijn doet geen pijn.
    Als je er niet tegen kunt dan mijdt je best een forum politics.be. En als je durft deftig reageren dan krijg je een ban wegens persoonlijke aanval van een zo neutrale moderator.
    Waarom ik in feite durf reageren is het feit dat men in een dorpskom waar alle bouwpercelen in het verleden maximum een breedte van 20 meter hebben en dat men er geniepig drie van meer dan veertig meter breedte achterbaks heeft goedgekeurd. Die breedte moest wel wan anders was de vereiste perceel oppervlakte ontoereikend.
    Linkse politiek kan alles. En den overschot laat betijen. Ook walgelijke zeveraars dus.
    Moet ik er nog bij vertellen dat ik achter die drie percelen in een dorpskom met ontoegankelijke landbouwgrond zit? Landbouwgrond? Braakgrond !
    Zo kloot men dus leden van een Vlaamse andere partij.
    Goed! Dat is een gevaarlijke vaststelling. En omdat die partij andere opportuniteiten heeft dan rechtvaardigheid en de wet bestaat die voor mij ook niet meer.
    En om af te ronden kan je mij een brief sturen Dan stuur ik je wel een deel zaden.
    Mensen met empathisch vermogen waardeer ik. Hopelijk is uw vrouwtje er tevreden mee. Het betreft wel snijbloemen die het ganse jaar bloeien. En gratis uiteraard. Want ik ben geen verkoper. Wel een hobby-kweker dus. En wat ik zelf kweek schenk ik aan wie ik wil.
    Geluk ermee dus. De rest van de zaden kieper ik nog liever in de vuilbak.
    Trouwens die zwaar gesubsidieerde economie kan mij gestolen worden.
    Ik leef ook graag. Als dat voor linkse politici betekent dat ze communist mogen spelen met uw bezit dan mag er van mij echt communisme komen. Ik heb genoeg van hun schijterij.
    Het heeft lang genoeg geduurd.
    Adres : Kapelleke 7; 3202 RILLAAR

   • bompa lawijt zegt:

    vriendelijk van je maar ik woon op een appartementje zonder tuin.
    geef me anders de adres van dat hoerenkot want een vrouw heb ik niet meer.
    voor de rest, ik trek het me allemaal minder en minder aan.
    sinds Nietzsche en al de rest God dood hebben verklaard hebben ze een nieuw bijgeloof tot dogma verklaard; de heilige wetenschap.
    Daar zie je nu de gevolgen van, ophokplicht omdat de specialisten het zeggen.
    Gevaarloos, steriel leven met technische snufjes als fopspeen en zonder privacy.
    We gaan erop vooruit, alles kaat koet, gegroet.

   • bompa lawijt zegt:

    het adres

 15. Vanhoovels Paul zegt:

  Goed Bompa. Ik zie wel geen adres. Maar je bent dus geen kandidaat. Hopelijk krijg ik geen verzoeken van anderen. Mensen zonder enige empathie zijn geen mensen. Dat zijn linksen.
  Mijn naam is Alexander; alles voor mij en de kloterij voor een ander. Hoe linkser het wordt hoe meer je vaststelt dat de mensen in hun kot blijven. Niet van moeten want dat is recent maar wel om zich nog veilig te voelen. Heel die politieke nest is verzopen met mensen vol nijd en “miskandoese”.
  En als ze de mogelijkheid zien om U een loer te draaien dan worden ze wel actief.
  Vooral het klein grut is gevaarlijk. Hun enige wapen is hun tong. Ze fantaseren vuiligheid en leggen die vuiligheid in uw mond. Dat is politiek op gemeentelijk vlak. En als er dan een Staatssecretaris tussen loopt die ook niet beter kan dan heb je het vlaggen. De grote man heeft laten zien wat hij allemaal kon. En den overschot van het gepeupel verkneukelt zijn. Lachen met het onrecht dat anderen overkomt is hun genoegdoening.
  Nu ja; het adres. Wat er nu gebeurt in dat kot weet ik ook niet. Vroeger lag het op de baan van Aarschot naar Lier. Momenteel zijn de muren blauw geverfd. Maar als je dergelijke instellingen zoekt vestig ik er uw aandacht op dat de baan van Leuven naar Diest vol zit met instellingen waar je van uw kwakje afgeraakt. Zoek de blauwe lampjes en U zal vinden. Geen moeilijke opgave hoor want er zijn er veel.

  • bompa lawijt zegt:

   Dat van dat hoerenkot was een grapje, ze zijn toch dicht momenteel en de escorts kunnen de aanvragen niet meer volgen.
   Een adres op internet zetten doe ik nooit, teveel instabielen (linksen).
   Vroeger maakte ik wel eens zo’n uitstapje maar dat interesseert me nog maar matig en ik heb het geld er niet meer voor over.
   Voor de rest ziet het ernaar uit dat de ophokplicht nog wel een tijd wordt verlengd.
   Heel wat samenzweringsscenario’s doen de ronde. Zijn ze allemaal waar, een aantal ervan, of is het allemaal onzin zoals de msm ons willen voorhouden?
   Zelfs al zou een kritische massa de leugens doorzien, dan nog zou de overheid hen via gasboetes en desnoods bruut geweld terug in hun kot rammelen.
   Ze genieten van hun powertrip.
   Het is al erg genoeg dat je denkt mensen te moeten controleren, nog erger is het ook echt willen. Dat doen socio- en psychopaten.
   Zoals een vis van de kop naar beneden rot; bederft, zo werkt de sociale hiërarchie.
   Fascisme wordt verkocht als burgerzin en een kleine 3000 jaar filosofisch logisch denken is op 2 weken tijd de prullenmand in gekieperd.
   De linksen blijven erin geloven, de nannystate komt ons redden.
   Met een basisinkomen, ‘helicoptergeld’ en andere snoepjes.
   Wel op voorwaarde dat je je laat vaccineren, de controlerende overheidapps op je smartphone (heb ik niet eens) installeert en nauwgezet de instructies volgt.
   Slongs die van ongs zingt; “alle kindjes blij!!!”

   • aghasee zegt:

    Bompa Lawijt:

    “Fascisme wordt verkocht als burgerzin en een kleine 3000 jaar filosofisch logisch denken is op 2 weken tijd de prullenmand in gekieperd.”

    Hear hear!

 16. Eric zegt:

  Het Duits federaal constitutioneel gerechtshof vindt niet dat Merkel haar voeten aan de grondwet heeft geveegd. Iedereen willekeurig opsluiten is volgens de hoge rechters niet in strijd met de grondteksten van de rechtsstaat. Ook ten tijde van Hitler spraken de rechters de taal van het hoogste gezag en bogen zij voor de bevelen van de Führer. Sedert 1933 zijn we geen halve meter opgeschoven dus. Het verschil is dat nu het gros van de bevolking gelooft dat het ontnemen van burgerrechten en het afschaffen van mensenrechten een noodzakelijk kwaad is, maatregelen waartoe onze führers slechts met tegenzin overgaan. Het spel wordt prima gespeeld. Ondertussen lachen Rutte, Almaci, De Block, Von der Leyen en zovele anderen in hun elleboog.

  • Benny zegt:

   Eric
   De Block haalt lachend de brokken uit haar gaffel.
   Het is, daar blijf ik bij, een groot sociaal experiment om te zien of de mensen slaafs ‘wetenschappelijke’ bevelen opvolgen. En de gebruikelijke nwo agenda doorduwen.
   Wie zich het Stanford prison elektrische schokken -experiment herinnert ziet toch de gelijkenissen.
   De prognose is niet gunstig want het monopolie van staatsgeweld is het alibi voor het einde van alle burgerrechten. Het plebs moet op zijn plaats gezet worden.

   • Benny zegt:

    rage against the machine

    They say jump, you say how high
    Just victims of the in-house drive-by
    They say jump, you say how high

    Ya standin’ in line
    Believin’ the lies
    Ya bowin’ down to the flag
    Ya gotta bullet in ya head

  • aghasee zegt:

   @Eric
   “Sedert 1933 zijn we geen halve meter opgeschoven dus.”

   Toch wel. De Duitse strijdkrachten werken voor geen meter meer, in tegenstelling tot eind jaren dertig van vorige eeuw.
   Of dat een voordeel is, dan wel een nadeel, behoeft een debat apart.

 17. Benny zegt:

  Bill Gates, de man die er niet in slaagt pc’s virusvrij te houden gaan ons inenten.
  De vaccinatie zal erger zijn dan de kwaal.
  De brandweerman met messias-complex die een huis in brand steekt en, als eerste ter plekke, de boel komt redden met giftig bluspoeder.

 18. aghasee zegt:

  Geplukt van op GeenStijl_punt_nl;
  Reaguurder BadPatNL wist het volgende:

  “Net voor de Ramadan van start gaan worden alle beperkingen opgeheven, de Coronacrisis dooft langzaam uit over de gehele EU. De pot met geld is opengetrokken en de beperkingen zijn alleen nog even nodig tot het werk/belastingvee nog wat meer geruststellende berichten leest over het dalende aantal mensen op de IC’s, nog een paar pushberichten over het zo goed functioneren van onze staatsman/vader/held Rutte. Wanneer straks alles wat de spindokters hebben uitgedacht over ons uitgekotst is dan zijn we al lang weer blij dat we met onze dikke reten weer voor 1 euro kunnen ontbijten bij de IKEA. Met Pinksteren zijn we helemaal losgeslagen en staan we te dringen voor die aanbiedingen op de woonboulevards. Inmiddels is de grootste scam aller tijden er doorheen gekomen, we zijn voor honderden miljarden bij gesprongen in het coronapotje voor de zuidelijke potverteerders, alle buffers in de zorgpot zijn leeg geslurpt, in de pensioenfondsen zijn 20-40% van de buffers verdampt, u gaat op al het banksaldo de negatieve rente betalen, uw inkomstenbelasting zal gaan stijgen.”

  Zit wat in.

  url: https://www.geenstijl.nl/5152899/vanaf-vandaag-de-anderhalve-meter-politie/

 19. Vanhoovels Paul zegt:

  Verdomme; verdomme. Sinds jullie begonnen zijn over varkens doet Sanctorum niks anders als reclame maken voor dikbuikige dames in lingerie. Hij begint dus met opnieuw de wijnrank te promoten. Zou hij gesponsord worden vanuit het Vatikaan?
  Goede planning nu. Er komt een beetje plaats vrij. Binnen 9 maand zijn die overtallige oudjes verdwenen.
  Dus de commercie gaat opnieuw draaien.

  • bompa lawijt zegt:

   Tijdens het ontsmetten van de studio tussen twee programma’s is er nu plaats voor nog een extra blokje reclame. Grenzeloos commercieel cynisme maar wat verwacht je anders tijdens een ‘crisis’.
   Kijk jij nog naar het nieuws, Paul?
   Ik wel maar het is bijna niet meer vol te houden.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Tja bompa; ik heb mijn hele leven met cijfertjes gegocheld.
    Maar ik vind ze wel vet betaald om op TV dagelijks hun sommetjes te horen afratelen.
    Maar ik kijk wel naar het nieuw hoor. Kost mij een slaappil minder. Niet vergeten hoor.
    Sommigen denken dat we in een tijd van crisis leven.
    Maar de echte crisis zal nog komen. Ik ben bezig met alle oud brood op te kopen.
    Als het kan dienen voor de varkens dan zullen er velen onder ons er nog dik tevreden mee zijn. Ten tijde van de Messias verzamelden ze 19 manden broodkruimels die een volledige dag in de woestijnzon gelegen hebben. En dan bleek nog na grondig onderzoek dat de warme bakker drie dagen voordien dat brood al geleverd had. Met handschoenen aan.
    Want er zaten melaatsen tussen het volk.
    De geschiedenis herhaalt zich dus. Of toch niet. Nu blijken die hete bakkers ook al aangetast. Hallo! Tweeduizend jaar later hebben ze het dus nog altijd niet begrepen.

   • bompa lawijt zegt:

    Over pater Damiaan
    Molokai
    Damiaan op de leeftijd van 23
    Op 10 mei 1873 kwam hij aan op Molokai, waar op dat moment 816 leprozen verbleven, op de kale landtong Kalaupapa, afgesneden van de rest van het eiland door een steile rotswand. Hij reorganiseerde er de verwilderde gemeenschap, begon met de bouw van een kerk en de aanleg van wegen. Naast zijn werk als priester vervulde hij ook de rol van dokter, timmerman, ziekenverzorger, begrafenisondernemer en hij maakte zelfs doodskisten en groef graven. Hij stelde begrafenisverzekeringen in waarvan nieuwkomers verplicht lid moesten worden.

    Ik worstel met de vergelijking met vandaag al merk ik dat dezelfde deugmensen die om 20u staan te klappen me de dag nadien, als potentiële lepraleider, angstvallig uit de weg gaan. Geen woord (mag dat ook niet meer?) of blik, waar ze nochtans graag op trommelen. Helden van nu zijn wat schichtig in de omgang. neprozen

 20. Vanhoovels Paul zegt:

  Er klopt iets niet. Vanuit mijn hokvenster op de eerste verdieping zie ik de TV-toestellen van al mijn buren uit de straat. En deze avond zie ik nergens licht. De straat is nog nooit zo donker geweest.
  Zouden de Vlamingen er weer iets op gevonden hebben? Bij nacht in het park gaan liggen bijvoorbeeld? Of wordt het politiekorps getroffen door nachtblindheid? Als de Vlaming dit doorkrijgt dan kunnen ze hun corona verhaaltjes op hun achterste hemdslip gaan schrijven. Of weten we dat het ganse corps naar het familiefeestje is in Anderlecht?
  Wij Vlamingen zijn niet zo dom als we er uitzien. We trekken ons plan.
  Weer een pak technische werklozen meer morgen.

  • bompa lawijt zegt:

   We zijn nog maar in de beginfase.
   Waar ik woon zijn ze trots op hun drone, dat rijmt.
   Wel schort er ook iets aan de levering van schorten, die zijn namelijk tot nader order en dan nog niet opgeschort.
   Er is een zero-tolerantie tegen elke menselijke activiteit ingevoerd.
   “Dat werd tijd” zeggen Bill Gates en Crembo in koor.
   Een geeuw onderdrukken lukt niet meer.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Het volk bompa is een wespennest. Allemaal democraten die niet willen zien dat ze alles kwijt raken. Af en toe komt er een wesp of vermoede wesp uit het nest en krijgt een klap zodat ze zieltogen tegen de grond sterft. En ondertussen bromt het hele nest en is tevreden misschien dat het hen niet overkomt. Ze wachten tot de volgende uit het nest kruipt en de fatale klap zal krijgen. De anderen zullen het wel oplossen. Trouwens de anderen hebben het ook veroorzaakt. Dat er te veel darren in het nest zitten is de normaliteit van het bijenleven. Het is overbodig en nutteloos om die diertjes te leren dat ze te samen hun nest moeten zuiveren.
    En nu zitten er zelfs padden aan de ingang van het nest.
    De uitzuivering is gestart. Niet door bewakers maar door die padden. En binnen kort zal het nest niet meer bestaan. Trouwens wespen zijn overbodige hinderlijk ongedierte.
    Er zijn reeds teveel nesten op de wereld. Trôp is te veel. Dat wist diverse decennia terug reeds een saucissen draaier te vertellen. Ene uit de “rue des Bouchers.”
    Die kon het ook niet hebben dat die wespen o zijn saucissen kropen.
    Hij rekruteerde daarom zijn leger wespenverdelgers uit Nijvel.

   • bompa lawijt zegt:

    Het is blijkbaar de bedoeling dat we bang in een hoekje zitten te bibberen tot ze ons uit ons kot komen sleuren voor het genadeschot. Of ze hongeren ons uit, zoals al bezig met mensen die afhankelijk zijn voedselbanken. ‘We hadden een logistiek probleem. Niemand trof schuld’ besluit een onderzoekscommissie, voorgezeten door een oude liberaal, later.
    De plaatselijke filosofieleraar die fulmineerde tegen Heidegger en Orban en waarschuwde voor de banaliteit van het kwaad zegt schouderophalend; “wir haben es nicht gewusst” maar we lossen het samen op want ‘wir schaffen das”. Zijn geweten is zuiver en hij heeft zijn oude job terug bij het ministerie van propaganda. Hij snijdt een plakje worst af en mikt het in zijn gapende mond. Lekker!

 21. Vanhoovels Paul zegt:

  Bompa; Wij zijn de oorzaak van de treurnis van alle democraten.
  Wij; ik toch; zijn de veroorzakers van het feit dat ze met de voeten in de stront staan.
  En nu volgt een ander drama. Ik heb die stront uit mijn brievenbus op straat gegooid en geweigerd om hem op te kuisen. Wie gaat het doen? Ikke dus niet want de rest kan stikken.
  Ben alleen benieuwd hoe het er binnen een paar jaartjes in Europa zal uitzien.
  Vuil zoekt vuil. Ik verwacht er niet veel van.
  Ik heb zelfs geen medelijden met mezelf. Ik weet alleen dat ik hetgeen zal volgen niet meer zal moeten mee maken. Hopelijk kan ik nog genieten van de genadeprik.
  Ik heb mijn grootvader dagenlang weten sterven. Ook hij snakte naar adem.
  Maar hem uit zijn lijden helpen was in die tijd nog moord. Nu nog trouwens als je de juiste papieren niet kan voorleggen. Uw eigen wil bij voorbaat vastleggen telt niet want een eigen wil bestaat niet meer. Soit! Men maakt het moeilijk. Men twijfelt aan de eerlijkheid van het medisch corps.
  Dus moet er nog een kruiwagen mensen bij betrokken worden voor wie uw dood alleen maar pijnlijk zal zijn. En zo zijn er vele zaken die ik van dag tot dag minder begrijp. Ik gebruik als gehandicapte een wagen want zonder geraak ik niet meer aan een warenhuis voor inkopen.
  Uit noodzaak een lichte automatische jeep die iets hoger instappen toelaat.
  Verkeersbelasting betaal ik alsof ik per jaar honderdduizenden kilometers de banen kapot rijdt.
  Met moeite vorig jaar drieduizend kilometer. Ik heb dus de keuze tussen thuis blijven en sterven van honger. Allemaal geen erg natuurlijk. Maar toch maak ik mij regelmatig kwaad.
  Tot voor een paar jaar gebruikte ik nog af en toe de baan tussen Wiemesmeer en de autostrade.
  Daar stonden toen nog een twintigtal borden met daarop de tekst “uitgezonderd plaatselijk verkeer”
  Geen enkele weg sloot op die baan aan. Een paar zanderige wandelwegentjes van uit de omringende bossen uitgezonderd dus. Wel die toestand heb ik zo twintig jaar geweten.
  En dan vraag je uzelf af waarom die borden er staan. Dan vraag je U ook af wie die borden betaalt. En dan vraag je U gelijktijdig af wie die stomkoppen van plaatselijke politiekers betaalt om twintig jaar niks te doen.
  In Wiemesmeer centrum staat zelfs een bord van met 70 en vijf meter daaropvolgend een bord met 50. Hello stomkoppen! Met wat verantwoorden jullie het geld dat jullie graaien?
  Gelukkig woon ik daar niet want dan was het twintig jaar kermis geweest.
  Wat ik nog erger vind is het feit dat ik mij nog steeds afvraag welk soort kiezers daar leefden.
  Twintig jaar U geen enkele vraag stellen of mogen stellen is een feit dat bij mij niet meer doordringt. Onbegrijpelijk! Het wordt misschien tijd om te stoppen met autorijden?
  Het is een middel om gehandicapten te plunderen en ik krijg er nog koppijn van met al die overbodige borden. En over reclamepanelen zwijg ik nog liever.
  Vlaanderen; het land van de overtallige borden zonder nut. Feitelijk zijn wij een rijk land.
  Overal zit onze bodem en bossen vol met ijzererts. Laat de Chinezen even rondtoeren en het zal terug proper geraken. Komt nog wel na onze zieke ouderen van dagen.

 22. bompa lawijt zegt:

  Ik begrijp uw punt over euthanasie en vrije wil maar het medisch corps betrouw ik ook niet echt.
  Uiteindelijk zijn het allemaal machtsspelletjes en dat zie je nu met de medische tirannie.
  Ze doen ons pijn om ons te helpen. Ze aanbidden de dood maar nu gaan ze ons ‘helpen’.
  We moeten hun richtlijnen volgen zonder morren.
  Anders ben je een snotterrorist.
  Wat auto’s betreft, die willen de groenen dan weer van de baan.
  Volgens hen hebben we die niet nodig.
  Ik heb er zelf geen maar begrijp uw probleem.
  Wat je nu ziet is een machtsstrijd tussen extreme freaks van verschillende strekkingen met de mensheid als lastige vliegen en nevenschade.
  Eugenetica, bevolkingscontrole en controle in het algemeen; dat is waar het om draait.
  Wacht op blasfemiewetten; even idioot als ‘hate speech’, die kritiek op de medische priester strafbaar stellen. Gasboetes vanaf 500 minimum. Ophoesten, sukkels. Haha, hoesten?. boete nummer 2, we hebben je weer beet, stomkop.

Reacties zijn gesloten.