Nu even niet neuten, Bart

Bart

Een kwestie van bankzitten

De burgemeester van Antwerpen heeft op Radio-1 laten weten dat hij de richtlijnen van het Corona-crisiscentrum naast zich neer zal leggen, voor wat betreft bijvoorbeeld het verbod om op een bank in het park plaats te nemen. ‘Krijg ik niet uitgelegd’, was de commentaar. Voor alle duidelijkheid: juridisch gezien hebben die richtlijnen geen kracht van wet, daarvoor is een ministerieel besluit nodig. Vermoedelijk haalt u dus gelijk als u weigert de GAS-boete te betalen en voor de rechter zou moeten komen. Dat wist Bart De Wever natuurlijk ook, dus adviseert hij zijn stadsgenoten om tóch op die bank te gaan zitten en tóch te basketten. . Wat sommige Sinjoren direct hadden opgepikt.

Frustraties

bankHet morele gehalte van die uitspraak is een andere kwestie. Bart De Wever was ook de eerste om het ‘advies’ medio maart -toen was er nog geen lockdown- omtrent de 1000-personen-limiet voor evenementen naast zich neer te leggen. Het heette dat hij geen adviezen wou opvolgen, alleen richtlijnen die kracht van wet hebben. Juridisch gezien ook weer correct. De clou ligt anderzijds elders: de N-VA loopt in heel de coronacrisis de feiten achterna en wordt zichtbaar nerveus, tot op het muggenziften af. Ze slaagt er als oppositiepartij niet in om een ideologische insteek te vinden in een verhaal waar de complete economie on hold wordt gezet om een gezondheidscrisis te bedwingen.

Zorg is sowieso al nooit de grootste bekommernis geweest van de N-VA.  Nu de witte sector in een glansrol komt te staan en we van geluk mogen spreken dat de medische infrastructuur bij ons zo ruim bemeten is, worstelt de partij met een thematisch vacuüm. Temeer omdat ze in een Belgisch verhaal is terecht gekomen, waarbij een federaal minderheidskabinet mét volmachten zich enig voluntarisme kan permitteren, onder het motto ‘A la guerre comme à la guerre’.

De N-VA loopt in heel de coronacrisis de feiten achterna en wordt zichtbaar nerveus, tot op het muggenziften af

Om het in voetbaltermen te zeggen: de complete ploeg is aan de zijlijn terecht gekomen en vertoeft in de rol van bankzitter. Dat zijn ze niet gewoon bij de N-VA.  Genant is natuurlijk ook dat de twee grote tenoren, Bart De Wever en Jan Jambon, zich aanvankelijk als non-believers gedroegen, de epidemie minimaliseerden en zich vooral bezorgd toonden om het feit dat de cafébazen hun deuren moesten sluiten. Het ontkenningsgedrag van rechts, waarna flink wat bochtwerk nodig was, valt op in heel deze mondiale crisis. Het ‘griepje’ zal Donald Trump zijn herverkiezing kosten. De andere notoire ontkenner, Boris Johnson, ligt nu zelf op de intensive care. Een lot dat je niemand toewenst maar dat toch een ironisch kantje heeft: de Churchill van de Aldi geveld, hoor ik fluisteren.

De nauwelijks verholen frustratie van Bart De Wever uit zich dus in een discussie over het bankzitten, basketten, en andere onduidelijkheden in de crisiscommunicatie die worden uitgespit. Dat is eigenlijk weinig fraai, het getuigt zelf van weinig burgerzin en nog minder van staatsmanschap, op een moment dat samenhorigheid en discipline de overhand moeten halen op al de rest.

Oorlogskabinet

Wilmes2Vervelend voor de N-VA (en eigenlijk ook wel voor de Vlaamse beweging in haar geheel) is dat premier Wilmès het al bij al niet slecht doet. Ik ben zelf haar strengste criticus, maar ze maakt weinig fouten sinds ze haar corona-kabinet installeerde als een echt oorlogskabinet. De chaos is uitgebleven, de ombouw en capaciteitsvergroting van de ziekenhuizen was zelfs een ongezien succes. Het ‘plateau’ schijnt bereikt, het aantal doden blijft hoog, vooral hoogbejaarden, maar er verlaten meer mensen de ziekenhuizen dan er binnen komen. De prognose wint veld dat we het zullen redden met onze capaciteit en zelfs misschien wel wat Italianen en Hollanders een bed kunnen geven.

Van eerlijkheid is nog nooit iemand doodgegaan: Sophie Wilmès laat zich uitstekend omringen.

Dat is een succes voor een complex, dichtbevolkt land als België, met een bevolking die traditioneel niet uitblinkt in burgerzin, en met allochtone populaties die alleen wakker schieten als de Turkse televisie maatregelen aankondigt. Men moet dat ook durven zeggen, van eerlijkheid is nog nooit iemand doodgegaan: Sophie Wilmès laat zich uitstekend omringen. En ze laat de communicatie over aan de experten, zo slim is ze wel. Nooit zoveel virologen en infectiespecialisten op TV gezien, veel meer dan politici, die wel beseffen dat ze zich hier niet moeten overprofileren.

Natuurlijk zijn er fouten gebeurd. Maggie De Block is nog niet klaar met haar geklungel rond de mondmaskers. Er is de precaire situatie in de rusthuizen en de woonzorgcentra (een Vlaamse bevoegdheid van welzijnsminister Wouter Beke). En dan was/is er dus de discussies rond van sommige richtlijnen, de zitbankenkwestie in het park, wel of niet naar je lief mogen rijden, en de Stasi-achtige toestanden rond drones die kustverblijven met warmtedetectoren inspecteren. Ook die strengheid valt Bart De Wever nu aan, wat ik weer bizar vind voor een rechtsdraaiend politicus die zo graag doortastendheid uitstraalt.

Exitstrategie

terrasDus ja, vervelend maar waar: dit crisisbeheer levert bonuspunten op voor de nv België. Begin maart had de Vlaamse regering het voortouw kunnen nemen met een Deense aanpak, maar ze heeft het niet gedaan. Ridicule pogingen om dat recht te trekken, zoals Zuhal Demir met haar waardebonnen voor tweedeverblijvers, worden zelfs binnen haar eigen partij niet serieus genomen.

Het is wat het is, even niet neuten Bart, soms moet je als strateeg aanvaarden dat de wind verkeerd zit. Het punt is gewoon dat iedereen nu even in overlevingsmodus zit, in de hoop dat er deze zomer toch nog terrasjes kunnen gedaan worden, en dat elke politicus die nog maar probeert om uit de crisis politieke munt te slaan, gevaarlijk spel speelt. De N-VA zal de crisis moeten uitzweten, tot en met de exitstrategie die door een expertengroep, onder leiding van de alom gewaardeerde Erika Vlieghe, wordt uitgewerkt.

Het punt is gewoon dat iedereen nu even in overlevingsmodus zit, in de hoop dat er deze zomer toch nog terrasjes kunnen gedaan worden

Dat er economisch nog zware noten zullen moeten gekraakt worden, staat vast. En dat de afweging tussen economie en volksgezondheid een penibele oefening is, ook. En dat, nu we het ergste gehad hebben, het parlement terug aan zet mag komen, ook waar. Maar voor alles moet iedereen beseffen dat er een tijd voor en een tijd na corona is. En dat deze crisis een kantelpunt betekent en hopelijk ook een opportuniteit. De politicus die dat niet beseft, veroordeelt zich tot een toeschouwersrol.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

122 reacties op Nu even niet neuten, Bart

 1. Boomer zegt:

  Johan ik zou nog niet te snel het proces van Bartje maken.
  Dat door toedoen van volksverrader De Wael zowat de helft van Vlaanderen buitenspel werd gezet zal zich vanzelf wreken op termijn, met of zonder corona.
  Dit volmachten kabinet mist elke vorm van legitimiteit en staat regelrecht ten dienste van de Franstalige partijen PS en MR.
  Elke Vlaamse partij die hieraan zijn medewerking verleende zal onherroepelijk worden afgestraft in het stemhokje in 2024.
  Al de rest is compleet geïmproviseerd crisisbeleid waarbij vooral opvalt dat men gewoon de waarheid niet durft te zeggen aan de bevolking.
  Maar dat diezelfde bevolking nog decennia de gevolgen ervan zal dragen houdt hen blijkbaar niet uit hun peperdure gesponsorde politieke winterslaap.
  Wij zullen wel werken en het gelag betalen.

 2. Eric Janssens zegt:

  Voor een keer komt Sanctorum niet veel verder dan het herhalen van gemeenplaatsen.

  • Benny zegt:

   Ik vind het grappig dat er op de ‘moraal’ van De Wever wordt gespeeld.
   We weten allemaal wat een opportunist hij is.
   Maar om nu te doen alsof gelijk wie in deze staatsgreep plegende loserregering een haar beter is, komaan zeg.

 3. bompa lawijt zegt:

  Ik ben VB kiezer en mag De Wever niet maar over dat op een bank zitten heeft hij gelijk.
  Dat is belachelijk, irrationeel en overdreven.
  Is hij misnoegd dat hij buitenspel staat? Zal wel maar zelfs Conner Rousseau, ook niet mijn favoriet,
  moest het verraad en vuil spel van Magnette toegeven.
  Dit is het meest gezagsgetrouwen, naïeve en dus teleurstellende stuk dat ik al van JS las.
  Wilmès krijgt wel veel krediet voor haar vijandige overname en chaotische non-beleid.
  Sheriff Crembo gaat voor de harde lijn. Dat zal dan beter zijn zeker al is dat in tegenspraak met een veel beter vorig stuk dat terecht wees op de gevaren van de gulzige overheid en politie.
  Enfin; het is de mening van JS en het is zijn blog maar dit stukje vind ik maar niets.

 4. Anoniem zegt:

  BDW is normaal gezien geen al te stomme aap, maar ik denk dat hij de spreuk niet kent dat je moet stilzitten als je geschoren wordt.
  Misschien bestaat er geen Latijns equivalent van.
  Dat zou veel verklaren.

  • Anoniem zegt:

   het is een gore krabbenmand; de politiek.
   opgeblazen ego’s; overambitieuze oetlullen.
   een mes in je rug voor je er erg in hebt.
   maar ze komen altijd tot een “compromis”.

  • Lucas zegt:

   “Noli mingere contra ventum”, komt in de buurt!

   Voor wie geen Latijn kent: niet tegen de wind in pissen.

  • Greta zegt:

   Tot nader order is BDW nog altijd burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen Antwerpen genaamd en in die naam heeft hij meer dan recht van spreken, los van jullie zever politieke debacles. Daar is hij nodig ….daar moet hij zijn.

   • bompa lawijt zegt:

    Hij wou nochtans premier worden.
    Zou hij dan ook zijn kat gestuurd hebben zoals in het parlement?
    We zullen het nooit weten want ze hebben hem bij zijn Antwerps pietje, alweer…

   • Greta zegt:

    Hij wilde helemaal geen premier worden daar is hij te slim voor. Nooit gehoord dat als je in België geen premier wilt worden dit vooral moet zeggen. Di Rupo is daar mee begonnen als politiek spel dat hij premier wilde worden, waar NVA niet anders kon dan te volgen en laconiek Jan Jambon laten zeggen heeft dat hij premier wilde worden. Goed wetende dat onderliggende structuren en machten dit nooit zouden toelaten.

   • bompa lawijt zegt:

    Aah, was dat de reden dat hij zo aan het janken was; zijn intelligentie en strategisch inzicht? Goed dat ik het nu ook snap. Wat een genie, die grote leider.
    Zo’n groot licht verdient het premierschap maar achteraf blijkt de verklaring dat hij het niet echt wou, hahaha, typisc n-va loseruitleg na de feiten.

   • bompa lawijt zegt:

    typische

   • Billy zegt:

    @Greta
    Stel dat het een tactisch spel van bdw was, wat was dan het doel?
    Hij maakt het vb slapend rijk en verliest er stemmen door.
    Dus, what’s the point?

   • Anoniem zegt:

    Greta
    “Goed wetende dat onderliggende structuren en machten dit nooit zouden toelaten.”
    Waarom doet hij dan nog aan politiek?
    Voor de status quo of zijn portefeuille?

 5. Eric zegt:

  Een aanval van Sanctorum tegen rechts, het is weer eens wat anders. Dat Trump, samen met Poetin, één van de eersten was die zijn grenzen voor Chinezen sloot vergeet hij gemakshalve. Dat de linkse regering in Italië daarentegen haar grenzen openhield, waardoor 100.000 Chinezen corona Europa konden binnenbrengen is geen faits divers. De les die uit deze crisis getrokken moet worden: landen moeten protectionistischer, nationalistischer en meer zelfbedruipend worden. En die eis gaat meer in tegen linkse dan tegen rechtse agenda’s. Hopelijk halen VB + NVA bij volgende verkiezingen een Vlaamse meerderheid en kunnen we ons van de globalistische waanzin langzaam losmaken. In die opzet past iemand als Wilmes zeker niet.

  • Anoniem zegt:

   VB dan toch in pole position hopelijk want het VB heeft veel meer liefde voor het eigen volk en is een pak socialer dan de pseudo Vlaams-nationalisten van neoliberale signatuur van imperator Bart.

 6. Vanhoovels Paul zegt:

  Iedere neuteraar probeert het volk aan zijn kant te krijgen. En de politiek wil niet inzien dat het nu niet het nu niet het gepaste moment daarvoor is. Er komen trouwens ook te veel zaken naar boven die ik nooit zal begrijpen. Er is genoeg om over te balken.
  Ontoereikende reactie in de beginfase van de crisis. Zoveel maskers te weinig en ontoereikende verdeling ervan. Vandaag vernam ik dat er van 17mil nog maar 7 mil verdeeld zijn. Sorry mocht het cijfer niet juist zijn maar ik kan amper tot 1 mil tellen. En in de rusthuizen geven ze nu les hoe ze patiënten gaan beademen. Gelijktijdig begint de discussie of de helft van de bewoners zal sterven.
  Het lijkt allemaal op een beetje paniekvoetbal.
  Het is dus niet alleen Anderlecht dat een Corona-aantasting mee maakt.
  En voor de rest zwijg ik er hier over.
  Het volk is te verdeeld van meningen om nog met een hoorbare stem te spreken.
  Er gebeuren te veel zaken waar zelfs de meerderheid geen mening durft over geven.
  Nergens durven nog kiezers zeggen wat er democratisch niet kan.
  En zolang die ziekte verder woekert kan het mij geen fluit meer schelen over de vele details; waarover elk voor zich; iedereen wil zeuren. Is het verbod om niet meer op een bank in een park te mogen zitten nu echt het ergste wat ons overkomt?
  En over wat gaan we het nog hebben?
  Nee hoor; er gebeuren al vele decennia zake waar het volk beter over zou zeuren.
  Ofwel zeuren ze niet dus. Akkoord dan. Ge moet van mij dan ook niet verwachten dat ik mee zeur.
  Of het ogenblik aangebroken is dat ik opnieuw zal met een kleurvlaggetje zal moeten gaan zwaaien?
  Wek ze a.u.b. niet. Ik weet dat het Covid-virus iedereen zijn voeten begint uit te hangen.
  Maar om nu terug op te starten met de politieke ellende hoeft voor mij absoluut niet.
  Een zin volstaat! We hebben een uitleg en verontschuldiging. De corona ziekte zet momenteel onze politici duidelijk uit de wind. Dat virus toont voldoende aan dat de hele wereld vol zit met velen die veel zeggen en ook velen die nu moeten toegeven dat ze in feite niks te zeggen hebben.
  Tenzij je het ja knikken een prestatie vindt.
  En daar weiger ik aan mee te doen. Daarom geen verdere reactie.
  Als democraat heb ik daarop geen verdere bemerkingen te geven.

 7. Anoniem zegt:

  Waarom altijd De Blok? Waar zitten nu die andere acht ministers van volksgezondheid? Waarom komen ze niet uitleggen waarom ze jaar na jaar op volksgezondheid bespaard hebben, en waar dan dat geld naartoe is gegaan? Waarom zijn er nog altijd mensen die zich in de zakken laten zitten bij het woord “besparingen”? Of bij het woord “staatsschuld” dat dan van stal wordt gehaald?
  De N-VA kent alleen het grootkapitaal, zoveel is duidelijk. Het is een overbodig artikel, de scharnieren van de ingetrapte open deuren floten me voorbij mijn oren. Positief is, dat het eindelijk eens niet over alweer Corona gaat.

  • Anoniem zegt:

   gasboetes u moet niet akkoord gaan:
   Er is ook een vast bedrag bepaald voor de administratie geldboete: het is steeds 250 euro. Het KB voorziet ook een systeem van onmiddellijke betaling,
   — maar de overtreder moet akkoord gaan met een onmiddellijke betaling.

   Die onmiddellijke betaling kan via een mobiele betaalterminal of via een smartphone. De onmiddellijke betaling is uitgesloten indien er nog inbreuken zijn vastgesteld die niet kunnen leiden tot een administratieve geldboete. Als de overtreder niet onmiddellijk betaalt, dan volgt de procedure via de sanctionerend ambtenaar. Het bedrag van de geldboete blijft hetzelfde: 250 euro.

 8. Mark II zegt:

  Meestal vind ik de rode draad of de pointe in het cursiefje van J.S. Maar deze keer gaat ie toch volledig de mist in. De maatregelen, die dag na dag weer ergens bijgesteld worden, door het MINDERHEIDSKABINET Wilmès, missen elk houvast. Sinds vandaag zijn de containerparken terug open, met EEN persoon in de wagen. Ambtenaren mogen niet helpen lossen want geschikt beschermingsmateriaal is er niet. Hoe moet EEN persoon een zwaar(der) of onhandig afvalstuk in een container krijgen? “Op-kot-gestelden” moéten zoveel als mogelijk individueel of in groepjes van TWEE blijven sporten. Maar diezelfde oefening mag niet gemaakt worden in de Ardennen of aan de Noordzeekust. En zeker niet door “tweede verblijf-toeristen.” Nochtans zijn er helden uit de medische, de voeding- en transportsector bij deze vermaledijde doelgroep. Waarom mogen zij niet even op adem komen in Oostende of Blankenberge? Welke verklaring is hiervoor te bedenken. Zij zouden de lokale pomphouder wat extra inkomsten bezorgd hebben, en de armlastige fiscus zou ook content geweest zijn met de accijnsinkomsten in dit barre tijdsgewricht. We mogen naar het werk fietsen, maar kunnen een kapotte fiets niet laten herstellen bij een plaatselijke fietshersteller want verplicht toe. In sommige gemeenten mag men nog langs de Leie fietsen, in andere dan weer niet. De verse asielzoekers in Sijsele worden al langer medisch opgevolgd; bewoners en verplegend personeel van WZC zullen pas nu met mondjesmaat getest worden. Enzoverder. Er zit totaal geen logica in de afgekondigde, toegepaste en gesanctioneerde maatregelen. Goed bezig. Ik denk het niet.

  • Hans zegt:

   “Sophie Wilmès laat zich uitstekend omringen. En ze laat de communicatie over aan de experten, zo slim is ze wel.” is de these van JS.
   Een echt genie genaamd Sophie dat de regie over een totaal chaotisch toneelstuk volledig uit handen geeft en uitblinkt in vaagheid.
   Als je van postmoderne lelijkheid en inhoudsloze rommel houdt hebben we werkelijk de perfecte eerste vrouwelijke premier.
   Wachten op Sophie?

 9. Benny zegt:

  Waar het echt en altijd over gaat in psyops

  Do the Elite really think the world is overpopulated? Well, don’t take my word for it, let’s hear what they think from their own mouth.
  In November 1991, Jacques Cousteau (not the Inspector) gave an interview to the UNESCO Courier, in which he stated that he was in favor of human population control and population decrease. He stated that World population must be stabilized and to do that we must eliminate 350,000 people per day. He regretted having to publicize this, but believed it true to sustain the environment.
  An interview with Prince Phillip has him saying that if he came back in another life, he would come as a deadly virus solve overpopulation in order to sustain life.
  Ted Turner said in 1996, “A total population of 250-300 million people, a 95% decline from present levels, would be ideal.” (Interview, Audubon Magazine)
  Henry Kissinger often reminded of the need for depopulation, asking for 50% of the population to lower, and citing world population as the highest priority.
  Bill Gates, who operates the Gates Foundation involved in vaccines, said at a Ted conference that the population growth needs control and that we have to get down to Zero Population Growth numbers. He said CO2 is increasing and asked which contributing factor needed to be lowered, as the image of people was displayed. The audience chuckled knowing what blame Gates alluded to. Gates admitted at that conference that vaccines would be used to bring that number down. In other words vaccines would depopulate. Of course, this was spun by Snopes and other sources as not what he meant. But anything can be twisted to redirect meaning. It is clear by the reaction what he meant. But to back up his claim, he stated that the world today has 6.8 billion people, headed up to about 9 billion. If we do a really great job on vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by perhaps 10 to 15 percent. What else could he mean?
  The great mysterious monument known as the Georgia Guidestones states that for the harmony of humanity the population needs to limit to 500 million. No one knows the origin of this monument, but it stands tall as a memorial for something.
  The United Nations has a program called Agenda 21, now called 2030 Agenda, in which a term describes the action. Sustainable Development means that the sustainable number they determine between resources and users must be in balance, and assumes that overpopulation must be controlled. Environmentalism serves the agenda with policies to determine what their accepted facts support.
  In the name of environmentalism the United Nations controls regulations for policies. The World Health Organization driven by the United Nations provides an outline for world health policies. All factors considered, they comprise of the monitoring data to determine the best balance for harmony of life.

   • Benny zegt:

    Bedoelt u nu dat, omdat er vrouwen zijn die nog steeds veel kinderen krijgen, het niet de bedoeling is van een bepaalde elite een groot gedeelte van de bevolking uit te vagen?
    Tja…dan denk ik dat we alweer van mening verschillen.

   • Benny zegt:

    nog maar eentje, al schijnt het niet te helpen om mensen de waarheid te doen inzien
    ome Bill, uw eugenetica-filantroop

   • Marc zegt:

    Ik denk niet dat het de bedoeling is van die elite. Onder andere omdat er anders een groot deel van hun inkomsten zouden verdwijnen (dat van Bill Gates bijv.). Maar dat er veel te veel volk op deze aardbol rondloopt, is gewoon een feit. En dan 22 kinderen op de wereld zetten, is totaal onverantwoord. Ooit komt er een dag dat men niet anders kan dan de Chinese één-kind-politiek invoeren. We zijn gewoon met te veel, veel te veel.

   • Benny zegt:

    @Marc
    Dat 22 kinderen krijgen onverantwoord is, akkoord maar ik ben ervan overtuigd dat er een elite is die ‘lenensraum’ wil creeeren door ‘useless eaters’ op te ruimen.
    Ze geven dat in heel wat boeken en whitepapers gewoon toe.
    Zelfs als je vindt dat we met teveel zijn, wie is dan de “engel des doods” die daar een mouw aan moet passen? De technocraat-oligarch? Dat ze het voorbeeld geven en eruit stappen met hun gigantische ‘ecologische voetafdruk’.
    Maar nee, niet zij maar het klootjesvolk moet verdwijnen tot er nog net genoeg zijn om hen te bedienen.
    Wees maar zeker dat elk door mensen als Bill Gates gesponsorde vaccin schadelijker zal zijn dat het virus dat het moet bestrijden. Puur vergif waarvan de schadelijke nevenwerkingen onder de mat worden geschoven en de toedieners van alle verantwoordelijkheid ontheven.
    De volgend stap is namelijk verplichte vaccinering om nog deel te mogen nemen aan het normale leven.
    Ik kan u niet overtuigen, ik weet het maar ik kan het maar posten ter discussie op de blog..

   • Benny zegt:

    lebensraum

   • Anoniem zegt:

   • Benny zegt:

    en creëren
    enfin, te snel gepost …

   • Marc zegt:

    U kan me overtuigen als u met écht bewijsmateriaal kan komen, niet met dit soort tendentieuze en slechtgemaakte filmpjes (waarom blijven ze bijv. zo doorzeveren over die taarten die B. Gates in zijn gezicht kreeg?), waarin waarschijnlijk ook allerlei uitspraken uit hun verband worden gerukt. Als Gates miljarden gaat verdienen aan een vaccin, so what? Of wil u suggereren dat hij dit virus mee ontworpen heeft? En dat dat vaccin schadelijker zou zij: waar haalt u dat allemaal? Uw ‘wees maar zeker dat…’ overtuigt mij niet. Allemaal veronderstellingen, niets dan veronderstellingen en bangmakerij. Maar soit, als u daar uw leven mee wil vergallen, u doet maar. Mij niet gezien. Over and out.

   • Benny zegt:

    Die taarten vind ik ook irrelevant.
    Wat bewijs betreft:
    Huxley, Bertrand Russell, brzezinski, Quigley, Kissinger… Bilderberg psychopaten, Ted Turner … en vele andere robotachtigen hebben het goed voor met de mensheid en beramen nooit iets pure evil?
    Geen enkele link tussen vaccins en autisme, verlammingen etc.?
    Ja ok, over and out dan. Letterlijk en figuurlijk.

   • Marc zegt:

    Ik kom toch nog even terug, die clip van die prof. Van Wolferen is al een heel stuk interessanter en minder tendentieus dan dat filmpje. Hij is ook een stuk voorzichtiger in zijn uitlaten. Dus liever dat soort clips dan die omineuze propagandafilmpjes. Waarschijnlijk heeft Van Wolferen gelijk over een aantal dingen. Maar of er een weldoordacht boosaardig plan achter de hele crisis zit, blijft gissen. Hijzelf is daar blijkbaar ook niet heilig van overtuigd. Dat er misbruik van gemaakt wordt en zal worden, is dan weer zeer waarschijnlijk, maar dat is nog iets anders dan beweren dat het allemaal doordacht is. Al ZOU het kunnen, natuurlijk. Soit, ik weet het ook allemaal niet meer. (ik ga die Van Wolferen wel volgen, bedankt, interessante mens…).

   • Benny zegt:

    Het is ook niet de bedoeling “bangmakerij” te creëren, dat doen de msm wel gekoppeld aan een infantiel luik handjes wassen.
    Waar het mij over gaat is ‘ken uw vijand’ en dat vergalt mijn leven niet omdat ik liever weet hoe het zit dan in onwetendheid mijn roze bril op te zetten.

   • Marc zegt:

    Tja, het verschil tussen u en mij is blijkbaar dat u zeker bent van de zaak. Ik ben over niets zeker en twijfel aan alles. Hoe meer ik erover lees, hoe minder zekerheid ik heb. Niets is zeker, en misschien zelfs dat niet.

   • Eric zegt:

    Ik ben evenmin van iets zeker. Ik ben quasi-paranoïde wanneer ik inkopen doe, heb een mondmasker op, schuw iedereen en verlaat asap de winkel. Mensen die me niet kennen zullen denken dat ik te bang ben. Terwijl ik juist niet bang ben juist omdat ik zo paranoiede handel en op de kleinste details let. En anderzijds weet ik niet of de maatregelen niet overdreven zijn, vooral in verhouding tot de economische gevolgen, die oneindig veel erger kunnen uitpakken dan de gevolgen van mildere noodplannen. Ik veronderstel dat ieders gedachten zulke rondjes draaien.

   • Eric zegt:

    De beste methodes om bevolkingen te verminderen : afschaffing van kinderbijslag en een extreem rigied migratiebeleid. Deugdzaamheid moet geen uitdrukking van een suïcidaal verlangen blijven.

   • Benny zegt:

    Het heeft iets onheilspellend.
    Lege straten en,waar ik woon, ook lege winkelgangen.
    Ik kom nu eindelijk toe met mijn telenet gigabytes want ze zijn verdubbeld momenteel…
    Stilte voor de storm of…?

   • Marc zegt:

    @Eric, inderdaad, I know the feeling, wat die gedachten betreft…

  • Benny zegt:

   @Marc
   graag gedaan
   technocratische dictatuur is al eeuwen (Francis Bacon etc.) de natte droom van elitepsycho’s en hun schimmige netwerken en ‘broederordes’.
   ze schakelen nu een versnelling hoger.
   hoe het af zal lopen is giswerk maar ze proberen het echt wel.
   enfin, tot later.

   • Benny zegt:

    “Niets is zeker, en misschien zelfs dat niet.”
    u wordt overvallen op straat maar wacht even, is het wel echt gebeurd en bent u echt Marc?
    Bent u daar zeker van? Is uw portefeuille echt weg en had uw wel een portefeuille?
    “bestaat u wel?” vraagt de bakker bij wie u met onzichtbaar geld uit uw niet bestaande portefeuille wil betalen…
    De socratische methode kan ook tot absurde overdreven relativering leiden.
    over and out

   • Marc zegt:

    Dat ik besta, daar ben ik zeker van. Alleen al het feit dat ik me dat kan afvragen, is er een bewijs van (je pense donc je suis). Dat JULLIE allemaal bestaan, en bijvoorbeeld geen droom van mij zijn, of verschijnselen in een virtuele wereld of echte mensen die echter acteurs zijn in een soap die rond mij draait, (zie The Truman Show), daar ben ik allemaal niet zo zeker van. Kortom, alles is mogelijk. Vanuit UW standpunt zou het toch ook kunnen zijn dat IK niet besta 🙂

   • Benny zegt:

    Ik had de “uw” ook opgemerkt maar was weer te snel in het posten.
    Ja, alles kan, maar hoe waarschijnlijk is het en waarom dan nog over gelijk wat discussiëren? De Truman show is een leuk verhaal met aardige metaforen maar dat is pas ‘conspiracy-paranoia’. Teveel ironie kan dodelijk zijn.

 10. bertie zegt:

  Laat het beleid alstublief niet bepalen door experten, die met een andere veelzeggende definitie letterlijk vakidioten zijn, maar niet het minste benul hebben om samenlevingsnormen politiek te gaan vertalen. Alle verschillende deeltjes samenleggen van alle gespecialiseerde vakgebieden door alle hooggekwalificeeerde experten bij elkaar, levert geen enkel consistent en werkbaar geheel op, maar integendeel de grootst denkbare chaos en kakofonie.
  De oplossing om onmiddellijk te stoppen met de bevolking daarmee een gigantisch rad voor de ogen te draaien, is nochtans vrij simpel en gratis te vinden op het internet.

  Volgens het Nationaal Instituut voor de Statistiek (Statbel) stierven er in België ongeacht de oorzaak, leeftijd of geslacht de volgende aantallen personen gedurende de laatste 10 jaar op 7 april: in 2008 299, 2009 284, 2010 297, 2011 314, 2012 312, 2013 353, 2014 313, 2015 356, 2016 313, 2017 299, en 2018 301.
  Indien ik een politieke beleidsmaker zou zijn, minister van Binnenlandse Zaken of van Volksgezondheid bijvoorbeeld, dan wil ik wil morgen helemaal niet weten hoeveel mensen er gestorven zijn ààn corona of mét corona. Ik zou er niet aan dénken om over voorzetsels te beginnen discussiëren. Ik wil morgen niet weten of die overledenen op de afdeling intensieve zorgen lagen van een federaal universitair ziekenhuis of in een Vlaams woonzorgcentrum. Ik zou het nalaten om mijn Vlaamse verantwoordelijkheid zonder veel normbesef onfatsoenlijk af te schuiven op de federale overheid en vice versa, wat geen enkele vitale zode aan de doorgebroken dijk brengt.
  Ik wil dan potverdorie morgen gewoon weten hoeveel overlijdens er in België IN TOTAAL op het grondgebied hebben plaatsgevonden op 7 april 2020, ongeacht de oorzaak, leeftijd of geslacht. Ik vraag me waarachtig af of dat nu zo aartsmoeilijk te weten te komen is voor wie in zo een functie zit, terwijl dan bovendien ook nog eens alle grenzen gesloten zijn, echt helemaal potdicht? Is er niemand van al die experten die kan tellen tot pakweg duizend, gesteld dat het er zoveel zouden zijn? Waar zitten ze in ’s hemelsnaam, al die onderzoeksjournalisten? Dood is dood, dat is eenvoudig vast te stellen, daar moet geen enkele test of autopsie op gebeuren, hé! Wel, dat zoiets simpels niet gebeurt en dag na dag wereldkundig wordt gemaakt, dat vind ik onbegrijpelijk.
  En dan is die krankzinnige discussie over afvlakkende curves en de hoogste piek en nog-een- paar-dagen-langer-wachten-om-een-voorzichtig-positieve-trend-te-ontdekken meteen gedaan, en is het voor IEDEREEN tenminste ONMIDDELLIJK duidelijk of die (wereldwijde!) paniek die ons nu al bijna twee maanden allemaal teistert en in de ban houdt, de getroffen maatregelen rechtvaardigt en geen andere verdoken en sinistere agenda dient.
  Op de website van Statbel zijn vanzelfsprekend ook voor iedereen raadpleegbare tabellen terug te vinden over maand- en jaarcijfers, ook indelingen per gewest en tot zelfs per gemeente toe! Allemaal heel interessant, maar er gebeurt dus niks mee. Absoluut niemendal, en het is op zijn minst héél vreemd te vinden om het politieke beleid met al die wetenschappelijk en historisch juiste kennis vandaag de dag NIET te verklaren en waar nodig bij te sturen.
  Hoeft het nog gezegd dat de nooit geziene draconische maatregelen die nu in voege zijn gesteld en daarbovenop nog eens met de grootst mogelijke improvisatie om de haverklap aangepast worden, zogezegd om de volksgezondheid tot nader order hoogst hypothetisch te redden, een vaststaande economische ramp veroorzaken zonder weerga!
  Over twee jaar en ten laatste tegen de volgende verkiezingen van 2024 zullen we ongetwijfeld via Statbel kunnen vernemen of heel die reutemeteut dan terecht is geweest. Want vandaag blijkt het verzamelen van simpele cijfers hoeveel totale doden er dagelijks te betreuren vallen, nog ontzaglijk veel moeilijker dan mondmaskers, beademingstoestellen, bedden op intensieve verzorging en, godbetert, “reagentia” om nutteloze tests uit te voeren.

  Indien we tegen dan nog vrij over de gegevens van Statbel mogen beschikken, natuurlijk…

  • Greta zegt:

   kassa, kassa voor de overheid is het alvast wel….meestal ouderen die sterven – geen pensioenen meer – geen zorg meer nodig, geen extra gezondheidskosten . Alles ligt plat de planeet vaart er goed bij dus kassa, kassa voor de overheid, want nu voldoen ze misschien aan de Europese normen en hoeven geen hoge boetes aan Europa meer te betalen.
   Tussen al deze overlijdens zitten er waarschijnlijk wel een aantal die geen nabestaanden hebben noch testament gemaakt dus ook daar….kassa, kassa voor de overheid.
   Toch handig zo’n virus dat niemand kan zien dan enkel die laboratoriumgasten met hun dure kijkers om op nanometer grootte te kunnen waarnemen.

   En nu kunnen ze er hun robottentijd mee doordrukken.
   Toch raar dat Nederland waar het voornamelijk eerder begon dan in Vlaanderen we daar bijna geen corona slachtoffers kennen of steken die het in de doofpot?

   Wat is groepsimmuniteit?
   6 verplegenden die een coronapatiënt helpen op zijn buik te draaien!!!
   Welke BV was dat misschien?
   Ho,(bv naam zelf in te vullen) geef het me , geef het me a.u.b.
   Ho, ik heb corona gekregen van …. go, ho, jij ook wauw;;;geweeldig zèg

   Iedereen die ooit in een ziekenhuis gelegen heeft weet dat hij nog nooit omgedraaid noch geholpen is door 6 verplegenden.tegelijkertijd…2 ja…3 eventueel, maar dan is het al een zwaar geval.
   Zelfs in de jaren ’50 – ’60 hadden ze daar zelfs reeds hulpmiddelen voor om het werk te vergemakkelijken en nu plots niet meer???!!!

   En dan wat ze ons willen wijsmaken dat robotten er zouden komen om het werk van de mens te verlichten. HALLO KROKET

   Tja, heb je dat beeld gezien met die SNOTNEUS ROBOT, wat kwam die in die kamer doen. JUIST JA, Spelletjes spelen en de aangename dingen van het leven met die patiënt…
   en die 6 verplegenden…..zwoegen en sleuren om diene mens om te draaien en gegarandeerd ongelooflijk veel pijn doen, want onmogelijk dat 12 handen dat op een degelijke gesynchroniseerde wijze kunnen doen, noch kunnen zien waar de ideale draaipunten liggen om patiënt zo pijnloos mogelijk te draaien.

   Omgekeerd moest dat zijn….EEN gespecialiseerde robot die alle pijnpunten kan meten om te bepalen hoe best gedraaid kan worden eventueel met 1 menselijke bediener en begeleider en 1 verplegende die aandacht en zorg aan patiënt kan geven.
   Niet MEER maar MINDER verplegers aan dat bed.

 11. johnny controletti zegt:

  Als ik hier de scheidsrechter mag zijn, zit het erin voor JS. Goal! Ik had zelf reeds in die zin een voorzetje gegeven. Merkwaardige formulering van Sophie Wilmès toch : er is een vóór corona en er zal een ná corona zijn. Maar over de tijd vóór corona wordt niet veel gepiept. Bv. toen de epidemie reeds in Italië goed duidelijk zichtbaar werd, werden vliegtuigreizen van hier uit naar Italië omzeggens nog aangemoedigd (deskundig advies op de radio). Typisch voor de tijd vóór corona is dat pamperen van de luchtvaartsector. Hoe heeft de epidemie zich kunnen verspreiden? Ook op cruiseschepen – allemaal de levensstijl van ‘de chiqué’ en straks moet jan met de pet ‘around the world’ nu ook een mondmasker op… In het radioprogramma Nieuwe Feiten op Radio 1 kwam een Antwerpse prof in de filosofie zonder enige terughoudendheid eens vertellen dat zijn vliegtuigreis naar Zuid-Amerika toch geboekt was. Het was toen juist de kwestie of al dat vliegtuigreizen uit milieuoverwegingen nog wel te verantwoorden viel…

  • Anoniem zegt:

   U wil, in de toekomst, alle vliegtuigreizen verbieden?
   Het is niet alleen de chiqué’ die vliegt maar ook de loonslaaf die een keer per jaar een reisje kan maken.
   Greta Thunberg zal het graag horen. Offer jezelf op voor “moeder aarde”, de nieuwe religie.

   • johnny controletti zegt:

    Zerschlag deine Ketten!

   • Anoniem zegt:

    dan toch niet door naar de ‘autoriteiten’ te luisteren

   • johnny controletti zegt:

    Vliegtuigen hebben net als auto’s een nuttigheidswaarde, die als men er niet verstandig mee omspringt, kan gereduceerd worden tot quasi nul, zoals nu met het sluiten van de grenzen voor alle vliegtuigverkeer om nog meer coronabesmettingen te voorkomen. In het verleden werden sowieso al om allerlei redenen (terrorisme, ebola, …) vliegtuigen aan de kant gezet. Achter de ecologische ontreddering gaat in se een morele ontreddering schuil, te wijten aan een begrenzingsprobleem, veroorzaakt door het wegvallen van de godsdienst in onze contreien. Dit is althans wat in de jaren ’80-’90 vorige eeuw de Duitse CDU-politicus Kurt Biedenkopf, ondertussen al 90 jaar oud, nog eerste minister-president geweest van de nieuwgegronde Vrijstaat Saksen, erover dacht (nog geciteerd door Irene Ring, Duitse geo-ecologe van de universiteit van Bayreuth die aan de kar van de ecologische economie is gaan duwen en nu Ecosystem Services doceert aan een internationaal instituut van de technische universiteit van Dresden). Men kent dus geen grenzen meer, kent god noch gebod en wat het nog ergste is : men wil dat niet inzien. De limiet van de menselijke ontwikkeling naar oneindig is nul. Het is ook een slogan op YouTube : es gibt keine Einschränkungen! Door de urgentie nu wordt men met de neus op de feiten gedrukt en worden ‘social distances’ ingevoerd : 5 m voor achter elkaar wandelen, 10 m voor achter elkaar lopen of langzamer fietsen en 20 m voor sneller fietsen. Men acht zich dus niet langer gelimiteerd door eender welke afstand (om met de auto ergens naartoe te rijden, om naar de andere kant van de wereld te vliegen, …), maar loopt er uiteindelijk weer tegenaan. Das Leben ist ein Kreis…

   • Anoniem zegt:

    Geldt dat van die grenzen dan ook voor het importeren van illegalen of maakt u daar, uit christelijke naastenliefde, een uitzondering voor? Kwestie dat ik weet wanneer ik naast mondmaskers een matje moet kopen en dat ik meteen ook tot mijn 80ste mag werken voor de asielfactuur om dan, door het medische establishment platgespoten, snel de dood ingejaagd te worden. Ik hou van duidelijkheid.

   • johnny controletti zegt:

    @Anoniem
    Alleen een burn-out kan je nog redden!

   • Anoniem zegt:

    heb ik al en die heeft me gered idd

   • Greta zegt:

    Allemaal niet, maar als we meer ,properder en snellere treinen krijgen TGV’s, kunnen er dan niet meer vliegvelden verdwijnen Brussel bv? Schiphol – Parijs ligt toch niet meer zo ver van elkaar. Je bent langer onderweg met een vliegtuig dan met de trein?
    Krijgen we een echte long in Brussel.

  • Hans zegt:

   Ik denk niet dat ik u ‘scheidsrechter’ wil laten spelen, het komt wat te tiranniek over.

   • johnny controletti zegt:

    Af en toe een beetje verlichte tirannie kan geen kwaad.

   • Hans zegt:

    verlicht? weer een miskend genie ..

   • Anoniem zegt:

    the clue is in the name of the controlfreak

   • johnny controletti zegt:

    Loonslaven, dat waren toch de koelies die min. 12 uur per dag moesten werken, en dan nog niet genoeg hadden om het nodige te kopen? Al gezien, moslimmeisje uit Indonesië dat cover brengt van ‘Master of puppets’ van het gelijknamige album van Metallica? Men kankert altijd op moslims, zo zie je maar…

 12. De Kat zegt:

  In tijden van crisis komen de échte leiders naar boven en in ons land zijn ze nergens te bespeuren. Gelukkig hebben ze de MSM om hen uit de wind te zetten. De zelfvoldane N-VA kleinburgers komen er bijzonder slecht uit omdat ze eigenlijk nog niet in staat zijn van een frietkot op te zetten. Collaborateus van het ergste soort, Schiltz-klonen.

  • bompa lawijt zegt:

   zoontje “open” vld (die nu iedereen vastzet) Schiltz en zijn groene eega, moet er nog zand zijn?

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik zeur af en toe wel eens graag over zaken waar ik wel verstand van heb.
    Voor het derde jaar op rij voorspel ik dus dat we opnieuw een te droge zomer zullen hebben. En dan hebben we opnieuw een minister die daarover niks zal durven voorspellen. Het zoveelste schaap of ram dat in een positie is gemanipuleerd waar hij/zij niks van afweet. En ook niks zal/ kan veranderen tenzij aan zijn wedde misschien.
    Nochtans is de verklaring heel eenvoudig. Zet een kookpot op het fornuis en binnen de kortste tijd staat uw kot onder de waterdamp. En wil je naar buiten kijken dan kun je dat niet meer.
    Decennia terug verwittigen wetenschappers dat door het afsmelten van de ijskap de warme golfstroom afgeremd werd. De kokende pot werd dus buiten gesmeten.
    En nu komt de bewolkte lucht over land en wordt nog meer opgewarmd wegens te weinig groen dat toch zonneenergie verbruikt.
    Deze twee factoren te samen is de verklaring waarom we weeral te weinig regen zullen hebben.
    En u over het geen we zien en merken.
    Degenen die van natuur totaal niks afweten zeuren er het liefst over.
    En het zijn weeral dezelfde mensen die nu zeuren over het corona virus. Echte wetenschappers dus op beide terreinen. En ook op vele andere.
    Ik doe niet meer mee aan deze lulkoek. Ik verdenk ook de Chinezen er niet van dat ze dit virus bewust hebben gemaakt. Ik verdenk onze kapitalisten er van dat ze niks hebben gedaan om het af te stoppen en om mensenlevens te redden. Want dat is hetgeen ik zie.
    Ik zou het niet beter doen want ik word er niet voor betaald.
    Mensen zonder partijkaartjes worden opzij gezet en mogen de citroenen vreten.
    En wij zouden het moeten oplossen? Vergeet het. De wereld zoals hij draait hebben jullie zelf gemaakt. Dus los het zelf op. Ik vecht niet meer tegen de bierkaai.
    Ga jullie ezelstampen maar aan anderen geven.

   • Benny zegt:

    er zijn genoeg manieren om zout zeewater tot bruikbaar kraanwater te filteren zoals bijvoorbeeld Israël doet. Dat is te moeilijk voor onze ‘vakministers’.

   • Greta zegt:

    @Benny
    Dat kan best zijn dat Israël van zout water drinkbaar water kan maken . Van welke zee? De dode zee? Vrij zuiver en onbevaren. De Middellandse zee? Weet niet hoeveel km kustlijn dit is maar met ongeveer zelfde aantal inwoners als België allicht behoorlijk meer dan de +- 87 km kustlijn die België bezit aan dan nog een van de meest bevaren en ver vuilde Noordzee!!! Keep on dreaming national. Deuh

   • Benny zegt:

    U weet toch dat er meer is dan kust en dat je in de zee kan gaan, kilometers.
    Verder zijn er nog heel wat slimme manieren om water te “sparen, zuiveren en bewaren”.
    Mijn punt was dat we hier ontelbare ministers hebben die blijkbaar allemaal nergens een oplossing voor vinden, alle verantwoordelijkheid afschuiven, maar wel wat graag 10000 eur per maand en alle ander voordelen erbij willen opstrijken.

 13. Conrad Stirling zegt:

  Ik vrees dat Sanctorum perfect beschrijft wat bij een groot deel van de bevolking leeft. Na een wekenlang bombardement van ongenuanceerde dodenaantallen knielen we bibberend van angst en dankbaarheid voor de overheid, blind voor wat nog moet komen en wat we in de rest van de wereld hebben veroorzaakt. Ik ben ook dankbaar dat ik niet over de lijken in de straat heen ben moeten stappen . Maar ik vrees voor de toekomst. Volgens mij staat het hele Zuiden, Oosten, Zuidoosten en Midden-Oosten over enkele jaren in brand ten gevolge de door de lockdowns veroorzaakte wereldwijde economische depressie. En we gaan de hitte van die brand in het Westen voelen. Ik vrees dat ik tegen dan zal wensen dat we in 2020 anders hadden gehandeld. Hopelijk blijft het bij verarmen en nooit op pensioen kunnen gaan maar ik vrees ervoor.

  • Anoniem zegt:

   Allemaal vanwege paniek vanwege de p(l)andemie

  • Marc zegt:

   Wat WIJ in de rest van de wereld hebben veroorzaakt? Ik wist niet dat Vlaanderen in China ligt.

   • Anoniem zegt:

    Schuldinductie zoals bij white privilege en andere sociaal geconstrueerde nonsens terwijl we in lockdown zitten en social distancing de nieuwe norm wordt. Il faut le faire!
    mea maxima culpa en zelfkastijding als virtue signalling.

   • Anoniem zegt:

    Waarom een pensioenprobleem?
    De ouderen vallen als vliegen, een last minder voor de pensioenkas..

   • Marc zegt:

    Ja, ik vind het vreemd. We doen volop aan ‘bashing’, links naar rechts en rechts naar links (ik doe er soms ook aan mee, ik geef het toe), maar ik vind het heel vreemd dat zowel in de publieke opinie als vanuit overheden en de pers, Xi Jinping en co zo goed als ongemoeid worden gelaten. OK, het Westen heeft fouten gemaakt, ook Europa, ook de VS. Maar uiteindelijk komt deze miserie wel uit China. Toch vind ik daar maar weinig verontwaardiging over, over hoe ze daar met hygiëne omgaan (of met veiligheid, als het virus toch uit een laboratorium komt). Maar intussen blijven we op mekaar kappen. Heel vreemd.

   • Anoniem zegt:

    het Chinese social creditscore model is dan ook het beoogde doel van de technocratische revolutionairen die ook de media controleren.

   • Anoniem zegt:

    vanaf 1h 6m 26sec

   • Conrad Stirling zegt:

    https://nextstrain.org/ncov/global?f_author=Ana%20Gonzalez-Reiche%20et%20al

    De Coronastreng die Europa en de Verenigde Staten zo hard treft is een Belgisch product. Van Ranst was nog over beangrijkere dingen aan het tweeten toen die streng zich tussen 2/01/2020 en 26/01/2020 in België ontwikkelde …

  • Yvo G zegt:

   Pensioen? Wegens omstandigheden van overmacht zijn wij, de overheden, niet langer in de mogelijkheid om onze verplichtingen aan de burgers te voldoen. Derhalve wordt een eenheidspensioen van 787,5 euro per persoon per maand toegekend, belastingvrij na inhouding van 15 %. Vrijgesteld van deze pensioenkorting zijn de pensioenen van de overheden-politiekers en de overheden van leger en politie. Dit geldt voor onbepaalde tijd.

 14. hetnieuwenormaal.gov zegt:

  militairen in de rusthuizen wegens gebrek aan middelen en mensen. net op rtbf

 15. Vanhoovels Paul zegt:

  In China hebben ze een monster los gelaten of laten ontsnappen. Bewust of onbewust kan ik niet beoordelen. Maar ondanks er geweten was dat wij niet over de wapens beschikten om het monster te bestrijden heeft Europa en de rest van de wereld het met open armen ontvangen.
  Dat is wat ik zie. En de rest is platte zever. En ondanks de vele doden probeert men nu zichzelf te verschonen en in bochten te wringen.
  Het is niet de schuld van onszelf. Ook natuurlijk van China niet. Van wie dan feitelijk wel?
  Het virus heeft gewoon gebruik gemaakt van de lafheid van de mens.
  En nu moeten dezen onder ons die het minste schuld dragen het uitzweten in zelfbeklag.
  Zij hadden dat monster moeten gaan opsluiten in Wuhan!
  En nu? Nu moeten zij proberen met het buiten te sluiten. De deur sluiten en hopen dat het niet binnen raakt. Zouden wij niet beter alle deuren en ramen afplakken?
  Gelukkig verplaatst het virus zich via de mens. Een leugen dus.
  Want men heeft nu toch een hond gevonden die de beestjes had.
  Goed dus. Die smerige hond is dus de schuldige.
  Eindelijk hebben we de dader te pakken. Want die vleermuis die in China opgevreten werd; na geroofd te zijn uit het oerwoud; kon niet naar Europa vliegen want ze was dood. Of zat ze toch in een diepvries die de Chinezen naar hier gesmokkeld hebben onder de schuilnaam rund?
  Want beschermde diersoorten mogen niet gedood noch vervoerd worden.
  Wie schrijft een nieuw boek over de bevindingen?
  Maar opgepast hoor! Het is geen hond maar een wolf in schapenvacht!

 16. Vanhoovels Paul zegt:

  Natuur is een strijd op leven en dood. Waar in de fitste en slimste onder ons overleeft.
  Maar wie de slimste is wordt meestal bepaald door zieken. Uit het juiste gat kruipen volstaat.
  Dan mag je zelfs de stijfste hark zijn die op de wereldbol rond loopt. En ik zal er geen naam op plakken. Voorbeelden nochtans genoeg. En dat zal er niet op beteren. Het plebs zaagt wel over alles maar het moet uit de hersens komen en niet uit de tong.
  Maar dat komt wel. Binnen afzienbare tijd krijgen we gemanipuleerde menselijke robots die allemaal in dezelfde richting zullen kijken. En die nog minder zullen of willen zien natuurlijk.
  Kan ook worden ingebouwd via de genen. Alhoewel het hoeft zelfs niet meer.
  We zijn goed op weg. Toch met de aantallen die nu al niet willen of durven zien.
  Natuurlijke selectie dus. Praat ze naar de mond en je krijgt bonbons. Afgestompte gewetens dus.
  Maar dat geweten heeft de mens niet nodig. Het is een hinderpaal.

  • Benny zegt:

   dat ik dat nog mag meemaken.
   Paul wordt transhumanist, welkom in de matrix cyborg nummer 66633933.
   grapje he Paul voor ik weer mijn bak vol krijg…

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Grapje aanvaard Benny. Kom zojuist van een ander forum. Kan een grapje dus best verdragen. Heb er wel proberen te lezen op een of andere topic.
    Ben op bijdrage nr. 4 geraakt. En dan was het nog geen topic over het Covid 19 virus.
    Het zijn er allemaal eenzaten op dat forum wiens ouders allemaal op een wettelijke manier zijn overleden.
    Voor het overige dus geen opmerkingen. Het is en blijft er een humoristisch forum.
    Goddank! En wie er onze economie daar gaat redden zijn weeral de zelfden.
    Ik kan weer gerust slapen.
    Waar blijft dat feestje? Het heeft nu toch wel al lang genoeg geduurd.

   • Benny zegt:

    was dat het forum ‘de ver van mijn bed show’?
    ik ga nu buiten met heel mijn medisch dossier.
    als ik op een bankje zit en een flik wil me gas aansmeren, dan kan ik hem de platen van mijn kapotte heup tonen en moet hij zijn betaalterminal terug opbergen.

 17. Genoeg Kontdraaierij zegt:

  “Ook die strengheid valt Bart De Wever nu aan, wat ik weer bizar vind voor een rechtsdraaiend politicus die zo graag doortastendheid uitstraalt.”

  AHAHAHAHAHAHAHA

  Een mens zou bijna denken: al dat respectabel-rechts & liberaal geleuter over “law & order” is een cynisch shibboleth voor wat men eigenlijk wil doen (andere groepen dan de eigen groep hard aanpakken) maar niet dappper genoeg is om openlijk voor te plijten.

  Sarcasme terzijde, dat was het meest gevijnst-naïeve wat ik ooit op dit blog gelezen heb.

  • Genoeg Kontdraaierij zegt:

   “Pleiten”, niet “plijten”

  • Hans zegt:

   Dat hebben links en rechts gemeen (andere groepen dan de eigen groep hard aanpakken) . Links gaat er alleen verder in en heeft al meer geoefend, het begint al in de indoctrinatiekampen van het onderwijs…

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    jonge Lander Van Den Boemere: “Meester meester ik begrijp wat u zegt MAAR LINKS DOET HET OOK!!!!!”

    Meester: “Is dat zo? Wel in dat geval zal ik er niet meer op wijzen. Politieke kritiek is namelijk enkel legitiem wanneer hij zich situeert binnen een binaire links-rechts tegenstelling.”

   • Hans zegt:

    hysterische reactie op een simpele vaststelling, warm vandaag.
    ” Politieke kritiek is namelijk enkel legitiem wanneer hij zich situeert binnen een binaire links-rechts tegenstelling.”, voorlopig grotendeels wel of ziet u veel nuance in de politiek?

   • Hans zegt:

    “globale netwerken van kennisproductie”
    Wat een zelfgenoegzaam statement
    Dat u nog op een eenvoudig forum reageert met zo’n James Bond-allure..
    Toevallig fan van George Soros?

  • Yvo G zegt:

   geveinsd, niet gevijnst. Doet u dat expres?

   • Anoniem zegt:

    dapper en niet dappper

   • Genoeg Kontdraaierij zegt:

    Hey boomer. Dat voelde vast goed, niet? Iemand op een schrijffout wijzen dat totaal los staat van het argument op zich? Knap gedaan hoor, je wint dit internetargument.

    En de reden waarom ik veel taalfouten maak in het Nederlands is omdat het een taal is die, wat mijn interesses betreft, amper deel uitmaakt van globale netwerken van kennisproductie en -versprijding, en die ik bijgevolg amper gebruik.

   • Anoniem zegt:

    @Genoeg Kontdraaierij
    verspreiding
    Ik heb je trouwens nog niet een argument weten weten, maar bon.
    Ik ben trouwens van een andere generatie dan de boomers die jij zo schijnt te haten…
    Jaloezie?

   • Anoniem zegt:

    weten winnen
    zo schrijf je een fout en corrigeer je ze namelijk
    gewoon een voorbeeld of is slordigheid een kwaliteit?

  • Yvo G zegt:

   ’s avonds niet meer drinken voordat je iets post !

 18. Boomer zegt:

  Wat ik wel opmerk is dat zowat overal enkele mensen de corona aangrijpen om zichzelf een onaantastbaar status te verlenen en zodoende dictaten uit te vaardigen die aan elke elementaire democratische controle ontsnappen. Nood breekt wet noemen ze dat maar wij hebben wel het vlaggen, niks in de pap te brokken!
  Democratie wordt een woord voor de geschiedenisboeken als we zo blijven doorgaan.

 19. Yvo G zegt:

  Waarin een klein landje toch alweer groot kan zijn en uitblinken!

  Dankzij de “taskforce”, een nieuw toverwoord….

Reacties zijn gesloten.