Beste vrienden, ik stap eruit

johanRIPDe Franse bank BNP Paribas is van plan om bijna de volledige jaarwinst (1,9 miljard euro) weg te halen bij haar Belgische dochter BNP Paribas Fortis, de bank die in de nasleep van de crisis van 2008 na wanbeheer voor een prikje in Franse handen kwam. Dit om te vermijden dat het geld voor een soort Corona-noodfonds zou gebruikt worden. BNP Paribas doet dat overigens systematisch: de Belgische dochter als melkkoe gebruiken. Iemand klant bij Fortis? Het moment om zijn rekening op te zeggen.
Nu ja, op het einde tellen toch alleen de harde contanten, nadat iedereen geapplaudisseerd heeft voor de helden van de zorg. Ik verzeker u: binnen een paar maanden spreekt niemand nog over de witte sector en zijn ze terug de voetvegen van weleer.
Dat brengt ons op dé discipline van het moment: de gezondheidseconomie. Eerst beheersten de virologen als witte engelen het TV-scherm, maar stilaan maken die plaats voor een ander soort specialisten: zij die het kostenplaatje voor ogen houden en zich afvragen of het misschien niet voordeliger is om wat mensen te laten doodgaan in plaats van alles lam te leggen.
Een legitieme vraag. Dé autoriteit is onbetwistbaar Lieven Annemans, ook de geluksprofessor genoemd, en naar het schijnt geen familie van.
Voor Annemans is leven geen absoluut doel maar iets dat economisch verantwoord moet zijn. Dat zou ook inhouden dat nuttige mensen, waardevol voor de samenleving, zoals Vincent Kompany of Marc Van Ranst, ik zeg maar wat, meer recht hebben op levensreddende medische technologie dan de eerste de beste klaploper. Dat kan met een puntensysteem geregeld worden.
Dankzij de gezondheidseconomie weten we ook wat een levensjaar gemiddeld waard is: 40.000 euro. Lopen de medische kosten hoger op, of geldt het een niet-waardevol lid van de samenleving, dan moeten de cijfers spreken.
Annemans heeft een punt, en de objectivering van het recht op leven zou ook tot grote generositeit van betrokkene kunnen leiden: stap er zelf uit en bereken wat dat opbrengt aan de samenleving. Doe eventueel suggesties waaraan het bespaarde geld kan besteed worden, het was toch uw leven?
coverIk wens langs deze weg een heel belangrijke mededeling te doen. Zelf lijd ik aan een ongeneeslijke meningzucht en schrijfdiarrhee. Al tal van dokters en specialisten hiervoor bezocht, tevergeefs. Het magazine Doorbraak, dat zijn naam niet gestolen heeft, probeert deze kwaal sanitair zo goed mogelijk te verwerken, de symptomen weg te stoppen en de meest hinderlijke effecten aan de medemens te onttrekken, doch helaas: het virus vindt toch zijn weg via andere kanalen, niet in het minst de La Tourette-achtige verschijnselen die ‘lezingen’ worden genoemd.
Gezien ik mijn medeburgers niet langer tot last wil zijn, en de gezondheidseconomie voor ogen hou, zal ik vandaag nog een overdosis opgenomen afleveringen van De Afspraak bekijken, wat gegarandeerd een fatale hartstilstand oplevert. De geschatte opbrengst, 40.000 euro x het gemiddeld aantal nog te verwachten levensjaren (15), zijnde 600.000 euro, schenk ik aan PIG, het Politiek Incorrect Genootschap van mijn kompaan Erwin Vanmol, de man die zijn volk opnieuw leerde drinken.
Vaarwel, bloemen noch kransen, en hou afstand, amici et amicae.
PS: Koop in september zeker ook mijn postume memoires, zie cover.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

52 reacties op Beste vrienden, ik stap eruit

 1. Anoniem zegt:

  Geen woorden maar daden, luidt het liedje.

  • Hans zegt:

   hydroxychloroquine en het coronavirus
   In Amerika wordt dit succesvol gebruikt maar omdat Trump het aanprees wordt heet door de massamedia verzwegen.

   Hydroxychloroquine helpt misschien tegen het coronavirus. Maar dit is nog niet zeker. Er wordt verder onderzoek gedaan om duidelijk te krijgen of dit echt zo is. Artsen geven hydroxychloroquine in sommige situaties aan mensen met corona die heel erg ziek zijn en in het ziekenhuis liggen. Als hydroxychloroquine werkt, dan worden deze mensen minder ernstig ziek. Maar het is geen oplossing tegen de verspreiding van het virus. Het zorgt er dus niet voor dat je het virus niet kunt krijgen.

 2. Yvo G zegt:

  Ik ben overtuigd door uw stukje, ook al omdat de zelfmoordlijn is overbelast wegen besparingen op het aantal medewerkers. 115 wachtenden voor mij. Ik stel voor dat we samen naar een treinspoor wandelen, op behoorlijke afstand van elkaar want anders geraken we er niet, en daar samen achter een bosje wachten op de activering van onze objectieve waarden – resp. onwaarden. Om de tijd nuttig door te brengen kan ik lezen uit uw nieuwe publikatie, terwijl u toelichting geeft, voorwaar een heerlijk hofken-van-olijven! Waarom de trein? Die zijn -om een bepaalde reden- tegenwoordig zo lichtvoetig dat het geen verpletterende sensatie zal zijn. Ik wil in jou zijn…..

 3. hetnieuwenormaal.gov zegt:

  Wacht totdat arbeidseconomen de gelukseconomen wegdrummen bij de afspraak.
  Arbeit macht frei.

 4. Yvo G zegt:

  Een gelijkenis tussen het virus en de staatsschuld: We zijn al blij als de stijging minder snel gaat…..

 5. Eugene zegt:

  De elite – EU en VS – droomt van het Chinees model van totale controle, zeker nu ze het in real time hebben kunnen volgen. Nu wordt het nog makkelijker te bepalen wat je waard-of niet waard-bent. 1984 is in jaartallen veraf, qua inhoud zéér dichtbij! Hoeveel sociale punten heb jij?

 6. Conrad Stirling zegt:

  Sinds vanmorgen 2u56 zou het Coronavirus digitaal zijn gegaan en tast het de servers van de Cloud langzaamaan aan. Ik heb nog net op tijd mijn belastingbrieven van de voorbije jaren kunnen uitprinten om later te bewijzen dat ik wel degelijk recht heb op een beetje pensioen.

 7. Anoniem zegt:

  De beste aprilgrap: Clown van dienst Van Ranst over de mondmaskers: Het merendeel is wel oke.

 8. Peter Braet zegt:

  Ook uw lockdown-crisis gehad Sanctorum? Op één april dan nog wel. Dat vergiet zal u deugd doen.
  De Afspraak? Dat zal vol aprilgrappen gezeten hebben. “Orban App, Poolse Ápp, vier kandidaten voor een Belgische App” terwijl er in werkelijkheid één Europese App komt: https://www.pepp-pt.org/
  Zelfs de onvermijdelijke viroloog weet blijkbaar niet dat zijn eigen KUL meewerkt aan de Europese App. Maar ja, die is in de war, lanceerde zijn aprilvis over de mondmaskers prematuur nog in maart. Weet niet meer welke dag het is.
  Hoog tijd dat we dat zootje mogen wegstemmen, dan toch de politiekers die meer naar onverkozen sciëntisten luisteren dan naar hun kiezers. Kregen we ongevraagd toch nog een expertenregering. Verkiezingen nu, en aan mondmaskerdragende angsthazen: gezichtsverhullende kledij blijft verboden! Den boerkawet weetjewel.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Sanctorum heeft het ook door dat zijn PC gehackt is! Het plezante is er voor hem waarschijnlijk ook af. Tja; de grote baas van Microsoft is met welbepaalde doelstellingen naar Europa komen onderhandelen. De twee betrokken partijen doen er hun voordeel mee. Maar ik krijg ook de indruk meer en meer dat sommigen hier hun Euro ook gevallen is.
   Hun mening ziet dan ook minder en minder het daglicht. Ze zijn uitgeput of zouden zij ook door hebben dat zij gejost worden?
   Wat gaan we nog allemaal beleven? Eerst de invasie van een betalende godsdienst en en nu die van de onzichtbare beestjes. Tja; de offerschaal brengt bijna niks meer op.
   Dan moeten er een nieuwe Goden komen. En het zijn steeds dezelfden die boven water komen als er internationaal gefoefeld wordt. Als het volkske dat door krijgt wachten ons nog bange tijden. Niemand van de plebijers heeft nog genoeg om zijn liederlijk leven verder te zetten. We leven op de grens. Gelukkig zijn zij die niks zien en weinig begrijpen.
   Zij zullen de rijken van Pieter en MO vlugger verwerven.
   Maar op termijn is de winnaar bij voorbaat gekend.
   In de ene hemel lopen ze rond met een boetekleed en in de andere met blote piemels zodat ze hun broek niet meer moeten laten zakken als ze nog toevallig een maagd tegen het lijf lopen. De keuze is dus voor de hand liggend.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Hij was ditmaal ook prematuur weg. Zouden zijn virusjes op cultuurbodems ook ontsnapt zijn? We krijgen ditmaal voorsprong. Hij kan nu een nieuw anti-virus programma gaan uittesten en als hij er in lukt kunnen we op onze beurt dat nieuwe virus laten ontsnappen of doorsturen naar China. We bereiken een nieuw tijdperk. De naam hebben we reeds lang. Dat van de biologische oorlogsvoering.
   Maar voor een deel heeft hij wel gelijk. De mondmaskers zijn voor het grootste deel in orde. De regering blijft dus buiten schot. Maar de gebruikers ervan zijn niet allemaal in orde. Maar dat was ingekaderd bij voorbaat. Wat kon hij nog toevoegen achteraf?
   Opnieuw een opsomming geven van het aantal doden?
   Daar is geen viroloog voor nodig. Dat kan de nieuwslezer ook. En met meer franjes.
   Ieder zijn beroep.
   Voor wanneer zal er een slimmerik durven zeggen dat een benzinepomp gevaarlijker is dan een tirannausaurus? Die soort is gelukkig uitgestorven maar het verstand van sommigen ook.

 9. pol hodeca zegt:

  Goed stukje! Spijtig dat erop Doorbraak geen commentaar mogelijk is. Waarschijnlijk omdat het o.a. over zelfmoord gaat, neem ik aan.

  • Yvo G zegt:

   Niet noodzakelijk. Ze censureren het ook gewoon omdat het hun niet zint of aanstaat, daar hebben ze hun reglement naar aangepast. Doorbraak is nu ook een gewone msn-adept geworden. Het kan ook omdat het Sanctorum is, die loopt niet altijd juist in de politiek-correcte pas, hier al helemaal niet, want op humor, andere dan de hunne, hebben ze het ook niet zo begrepen.

 10. Boomer zegt:

  Ik ben benieuwd hoeveel bijzondere volmachten definitief gaan worden in de komende maanden/jaren.
  Big Brother is meer dan ooit actief en onze privacy gaat helemaal op de schop in de volgende jaren dat wordt me met de dag duidelijker.
  Maar dat al die angsthazen dan niet komen klagen, ze zullen erom gevraagd hebben.

  • Benny zegt:

   Ze vragen er om, dat klopt gedeeltelijk.
   De bevolking wordt erin geluisd en de mensen en denktanks achter de schermen bestuderen massapsychologie e, manipulatie. Combineer dit met lugenpresse, censuur en boetes voor de minste peulschil en je ziet wat er gebeurt. De nwo wordt een technocratische nachtmerrie met groen sausje waarin individu en privacy worden geëlimineerd en “moeder aarde’ en de oligarchen aanbeden moeten worden in een neo-feodaal systeem..
   De uitrol gebeurt incrementeel met af en toe een versnelling; zoals nu.

   • aghasee zegt:

    Ze vragen erom? Ja en nee. De meeste mensen hebben – jammer genoeg nog steeds – de attitude van “ik heb toch niks te verbergen”.
    Je moet aan die mensen eens proberen wijsmaken dat privacy zowat het hoogste goed is wat je kan hebben.
    Die massa heeft er geen flauw benul van wat ze allemaal prijsgeven én nog veel minder welke consequenties daar aan (kunnen) vasthangen. Is het morgen niet, dan is het overmorgen dat ze het zullen ondervinden.
    De overheid, samen met de grote social mediabedrijven zijn ook heel voorzichtig om de ‘salamitechniek’ toe te passen.
    Soit, zolang de 4K breedbeeld nog trouw ‘Thuis’ en ‘Familie’ de huiskamer vult…

   • Benny zegt:

    Het probleem is; wat kun je nog doen?
    Burgerlijke ongehoorzaamheid, protest?
    Haalt niet veel uit als je ziet dat hun wapens en onderdrukkingstechnieken steeds geraffineerder worden en je nu voor de minste scheet beboet wordt,
    Ik heb geen antwoorden…

 11. Vanhoovels Paul zegt:

  We zullen met lede ogen wel merken dat we terug naar het stenen tijdperk gekatapulteerd worden.
  Teveel politieke partijen en volk dat niks presteert. Zelfs mochten ze kunnen dan leven er teveel van het OCMW. Het gevecht is reeds lang bezig. De kleine zelfstandigen verzamelden nog een beetje geld dat afgeroomd door nietsnutten die samen troepen om te halen wat er te halen valt.
  En de werkman en spaarder worden op een andere manier afgeroomd.
  Het kapitalisme zal uiteindelijk moeten gaan werken volgens Chinese normen.
  Ik heb er totaal geen zicht op maar ik vermoed dat er in China wel minder gelachen wordt met de kleine fraudeurs. De grote; de vrienden van de partij dus; zijn dan weer een andere zaak.
  Ooit zei er een simpele beenhouwer; de meerderheid van het volk vertegenwoordigend trouwens; dat trôp te veel was.
  Hij wilde er niet bij vertellen wat er te veel was. Dacht hij aan de bende van Nijvel soms?
  België; het land waar er dus teveel is aan gebeurtenissen die het daglicht schuwen?
  We zullen wel merken waar het eindigt. Trouwens Europa is op grotere schaal met de afbraak bezig. Ongecontroleerd bastion buiten het toezicht van de kiezer is geplaatst.
  Maar het vet is van de soep. Dat kapitalisme krijgt automatisch wel veel aanhangers in de begin fase. Maar als er minder en minder op de tafel zal liggen dan zal die aanhang ook wel afbrokkelen.
  Denken dat er sommigen eindeloos hun zakken mogen vullen en anderen honger lijden zal een natte droom worden. Ik weet tot wat dieven in staat zijn. Maar als ze bij teveel plunderen zal dat op den duur gevaren opleveren. En dat zie je nu al aan de reacties van sommigen. Zij vrezen nattigheid. De maatschappij zal er toch anders uitzien. Slechter of beter? Ik heb geen glazen bol om het gedrag van mensen te voorspellen. Die zijn te wispelturig en onbetrouwbaar.
  De natuur en de dieren is weer iets anders. Die doden alleen als ze honger hebben.
  En voor de rest? Wel we zijn voor het derde jaar aan een uitzonderlijke droge zomer begonnen.
  De twee vorige voorspelde ik al. En de derde is begonnen. Het veroorzakend probleem wordt immers niet aangepakt. Ook dat nog! We zullen verzuipen in onze problemen. Maar……alles kaat koet! Dus!!!!! Waar is momenteel dus nog dat feestje?

  • Anoniem zegt:

   Ik kan u grotendeels volgen maar als je ziet hoe snel we verglijden naar een politiestaat…
   “Waar is momenteel dus nog dat feestje?” in lockdown?

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Een politiestaat? Juist! Maar voor wie? Voor de kleine man wel! Maar wat met de onkreukbaren? Degenen die directeurs gebruiken van departementen om tegenstanders hun bezit waardeloos te maken. De democratische politiekers dus die bewust niks willen zien en roof goedkeuren. Als er opgetreden wordt dan kunnen zij volgende keer ook niet zich wagen aan smeerlapperij. Dieven die mekaar bij nacht tegen komen lopen ook niet naar de politie. Want ze waren niet op de plaats waar er ingebroken werd.

   • Anoniem zegt:

    Grappig dat het uitgerekend Gwen Rutte is die Crembo terugfluit inzake politieoptreden.
    De liberalen met hun volmachten, die politiestaten gebruiken, bakken er niks van; nationaal en Europees. Wat een hypocrisie.

   • Yvo G zegt:

    @Vanhoovels Paul, mag ik u vragen om u te houden aan de heel lange teksten die gemakkelijk zijn om over te slaan. Nu gebeurt het dat ik een korte repliek lees, om pas later te zien dat die van u komt, en dat is een vervelende ervaring voor mij. Ga eens naar een psycholoog of psychiater en neem dan goed uw pilletjes, dan wordt u mettertijd misschien wel leesbaar, wat mij betreft. Groeten.
    PS. Uw antwoord ga ik toch niet lezen, bespaar u de moeite, of schrijf voor de galerij.

   • Anoniem zegt:

    Nochtans heeft hij één fervente fan die ALLES van hem leest, herleest en nog eens leest.

    Dat is hijzelf weliswaar, maar een kniesoor die daar over struikelt 🙂

   • Anoniem zegt:

    @Yvo G
    het eerste dat je ziet is de naam van wie het geschreven heeft…
    laat die mens toch doen of bent u hier de zelfbenoemde censor; moderator?
    uw stukjes zijn ook niet zo boeiend maar niemand die u wil verhinderen ze te posten.

 12. Vanhoovels Paul zegt:

  Ik zie het anders. Dat er sommigen smeerlapperij gebruiken om via hun politieke almacht mensen zwaar in het zak te zetten bewijst dat we hier niet over een democratie beschikken. De basis van democratie is en blijft : “Iedereen gelijk voor ge wet”. Als er daartegen fouten gebeuren die niet kunnen verhinderd worden dan hoeft voor mij die democratie er niet meer te zijn.
  Maar het gaat verder. Politiekers die niet reageren zijn evenzeer even zwaar in fout als de dader zelf. Het zijn zij allen die moeten waken over democratische principes. Pretenderen van niks gezien te hebben is zelfs nog erger. Het is bewezen dat ze daarbij nog proberen van een stukje komedie op te voeren. Iedereen merkt toch dat er bouwgronden van meer dan veertig meter
  toegelaten werden in een buurt waar twintig meter max. vereist was.
  Moet ik nu geloven dat ze dat echt ook niet zagen? En er werd mij ook niet gevraagd waarom er niet gereageerd werd. Natuurlijk werd er niet gereageerd. Alles verliep achterbaks hetgeen bewijst dat alle betrokken instanties wisten dat er abnormaliteiten plaatsvonden. En mijn behandeling die ik genoot was beneden alles. Ik genoot van de eer om als een stront behandeld te worden.
  Meerdere decennia na de feiten nog. Al een bestolene gemerkt die na de feiten verheugd was?
  Wel dat wisten ze ook voor ze begonnen met de ellende. En daarom volharden ze nog.
  Als de mevrouw door U vernoemd echt blind is en blijft pik ik dat natuurlijk niet. Dat kan niet.
  Maar ik gooi de hele kleurenbende op een hoop. Zij is niet de enige die de spelletjes verder speelt.
  En al die buren uit de omgeving ook. Die zwijnen van democraten dus.
  Ze laten beter mijn kop met rust. Dat gestook kan ik best missen. Daar krijg ik geen cent meer voor.
  Het is naar de kloten. Trouwens aan hun stemgedrag was niet te merken dat ze een cent geven om democratie. Dus is hun medeleven een eindeloze gespeelde komedie. Dergelijk volk veraf schuw ik ook.
  Ik zei het vroeger al. Mocht ik nog kunnen dan was ik hier weg. Geen seconde zou ik nog langer blijven. Het aantal profiteurs komedianten rondom mij ligt te hoog.
  Er is niks plezant aan om dagelijks op schijnheilige lachende tronies te kijken waarvan je weet dat ze U liever dood zien. Die wel wekelijks in de kerk nog de goede God gaan danken.
  Zouden die nu zelf niet beseffen dat die goede God; als hij bestaat natuurlijk; niet doorheeft dat zijn volgelingen totaal niks waard zijn als echte Christenen.
  Goed. Polemiek afgesloten dus. Enige samenspraak is dus overbodig nog.
  Dus weet ik dat al dat beloven en schijnheiligheid nooit enige vorm van democratie zal brengen.
  Die is er nooit geweest en zal dus nooit komen. En de grootste mooipraters zijn de grootste smeerlappen. Ik verspil er mijn tijd niet meer aan.

  • Anoniem zegt:

   met die social distancing zie je eigenlijk de valse tronie van vele mensen nog beter.
   of ze staren je aan met de blik van Bella de koe in de wei.

   • Anoniem zegt:

    Er zijn er op dit forum die nog moeten ontdekken dat ze niet moten lezen wat hun niet zint.
    Maar dat ze zichzelf zo belangrijk vinden dat iedereen moet weten wat zij niet belangrijk vinden is een beetje van hun ego te veel. Iedereen is toch vrij om te lezen of niet te lezen.
    Of vinden sommigen pas iets belangrijk als je hen naar de mond praat?
    Dat is juist het probleem waar we mee te maken krijgen.
    Zelfs op een forum van Sanctorum

 13. Anoniem zegt:

  Gelukkig kijk ik pienter uit mijn open blik en ben ik een prettig mens om aan te zien als ik met mijn basketsloefkes witte zool over tstraat huppel!

 14. Eric zegt:

  “Beate Bahner uit Heidelberg advocate gespecialiseerd in medisch recht, kondigt aan dat zij gerechtelijke stappen gaat ondernemen tegen de Corona-verordening van de deelstaat Baden-Württemberg: De maatregelen van de federale en de deelstaatregering zijn overduidelijk in strijd met de grondwet en schenden in een tot nu toe ongekende omvang een groot aantal grondrechten van de burgers in Duitsland. Dit geldt voor alle Corona-voorschriften van de 16 deelstaten. Deze maatregelen worden met name niet ondersteund door de Infectiebeschermingswet, die pas enkele dagen geleden in alle haast werd herzien. Het wekenlang beperken van uitgaansmogelijkheden en uitgevaardigde contactbeperkingen op basis van de somberste toekomstmodellen (zonder rekening te houden met zakelijke en kritische adviezen van deskundigen) alsmede de volledige sluiting van bedrijven en winkels zonder enig bewijs van een risico van besmetting door deze winkels en bedrijven zijn ongrondwettig tot in de hoogste graad.”

  Waar zijn ze nu, al die Jef Vermassens of Walter Damens?
  Wie geïnteresseerd is kan het artikel opzoeken bij E.J. Bron.

  • Benny zegt:

   Je hebt hier https://ministryofprivacy.eu/ maar voor de rest is het oorverdovend stil.
   Hendrik Vuye tweet ook maar tweets helpen niet veel.
   Dit is de grootste psyop aller tijden; jarenlang voorbereid, en de bevolking slikt het als zoete koek en begint nu zelf politieagentje/stasiverklikker te spelen.
   De natte droom van elke oligarchische tiran.

 15. johnny controletti zegt:

  Alles unter Kontrolle…De reden waarom men nu eens een pertinent antwoord weet te geven op de besmetting met het levensbedreigende virus en zich nauwgezet houdt aan het draaiboek, moet je tussen de regels lezen : https://www.msn.com/nl-be/nieuws/politiek/philippe-bodson-overlijdt-aan-coronavirus/ar-BB12aaQ2?MSCC=1583317378&ocid=spartanntp. Eenmaal het virus je te pakken heeft en van je een zieke aan de beademing heeft gemaakt, maakt het weinig uit of je een gewone sterveling bent of voormalig topman van het VBO. Waar de ‘high society’ zich nog veilig wist voor de gevolgen van klimaatopwarming zoals droogte, overstromingen, e.d., is dat niet langer het geval bij besmettingen zoals die met het coronavirus. Acta Sanctorum in coronatijden : waar de ‘hate society’ complottheorietjes verzint, hoewel een krimp van 5% voor de economie ‘iemand peper en zijt te fritte geve’ is! En het is nog maar de eerste golf, de tweede moet nog komen…

  I Don’t panic, we’re on Titanic… Telewerk gaat vlotjes voor de Vlaamse hoger opgeleiden en alle aandacht gaat naar ‘work-life balance’. Het enige nadeel is dat het een beetje asociaal is, zeker voor zij die graag sociaal zijn – zoals de twee Gentse kotstudentes achter de hoek van de Blandijnberg, aan een tafeltje buiten, te midden van het voetpad : nie pleue! -, maar goed, elk nadeel heb zijn voordeel : men heeft oog voor de impact op het milieu en men trekt lessen voor later want we moeten naar een meer duurzame economie! En stoppen met oorlog voeren, ook dat nog! Waar het allemaal goed voor is, zo’n coronacrisis : one foot to heaven… Ondertussen ziet men zijn kans schoon om de Belgische krachten nog eens te bundelen, met de Duivels, de Flames en alle toeters en bellen. En Johan Sanctorum maar verder naarstig z’n columns voor Doorbraak pennen, zeker? Men zou er beter Uitbraak van maken. Het nieuwe België komt er aan, wedden?

  • Vanhoovels Paul zegt:

   We zitten een beetje opgehokt. Iedereen verveelt zich. Ik dacht het hier een beetje op te fleuren. Maar nu ik moet toelating vragen aan sommigen of dat wel mag wordt mijn goesting kleiner. Het lezen van mijn bijdrage wordt teveel gevraagd dus?
   Zelfs nonsens schrijven vraagt meer inspanning dan nonsens lezen.
   Mij dunkt dat er hier echte politiekers komen kankeren. Als er weinig goeds te vertellen valt over hun hobby dan komen ze kankeren tegenover anderen.
   Ik vind de reacties van de meeste deelnemers hier wel gefundeerd met argumenten.
   Dus ik lees ze wel.
   Voor oorlog te voeren kan ik een ander forum aanbevelen.
   Forum poltitics.be. Je moet er zelfs niet afspreken. Er zijn wel altijd aanwezigen die er komen of zijn die bereid zijn om een robbertje te vechten.
   Zelfs met schuttingtaal. En je hebt er zelfs een moderator.
   Als je er echt in discussie gaat met iemand die zelfs schrijft dat je een hoerenloper bent en zelfs de naam vermeldt van het “kot” waar je om twee uur na middernacht op een lel van dienst zat en je reageert daarop dan wordt er op een driehoekje gedrukt en dan reageert de moderator wel. Maar niet voor iedereen dus. Je moet over de juiste partijkaart beschikken. Zelfs vanuit de Borinage komen bepaalde elementen er mee spelen. Tot vreugde van dezen die met vlaggetjes gaan zwaaien aan de schoolpoorten als de koning de school bezoekt. De vaderlandslievende Belgen dus.
   Maar ga zelf een kennis maken met dat forum.
   Wel een afgedankte regenjas aan trekken want ander hang je binnen de vijf minuten vol met snot.
   En nu beginnen ze hier ook al te blaten.

   • Anoniem zegt:

    niks van aantrekken

   • johnny controletti zegt:

    Al die rompslomp met dat registreren… Als ik je goed begrepen heb, vind je er de spirit van de bare-nuckle fights op YouTube.

   • johnny controletti zegt:

    …? The question is mine, the answer hast to be yours.

 16. Christel zegt:

  Goeie grutten, blijkbaar lijden wel meer mensen aan ongeneeslijke meningzucht en schrijfdiarree…als remedie: een flinke dosis Terzake- en De Afspraak afleveringen mét Marc Van Zwanst. Apotheker VdM zal ze met alle plezier afleveren ;-D

  • Yvo G zegt:

   Christel, dat doe ik, maar dat maakt me aan het lachen, ze verslikken zich in hun eigen zwans: Niemand durft nu nog naar zo’n corona-kliniek, -beginnen ze toch reclame te maken op de vrut dat meer mensen met een kwaaltje aub mogen komen-, ze hebben geen ander werk meer. Precies of de ‘belg’ nog vertrouwen heeft in wat er op de vrut wordt gepropageerd. Als de vrut iéts propageert of afraadt, weet iedereen al: Dit is het moment op preciés het tegenovergestelde te doen om goed weg te komen.

 17. Vanhoovels Paul zegt:

  Goed. Ik zal waarschijnlijk ook lijden aan schrijfdiarree. Sorry; maar dat is niet de bedoeling.
  Trouwens wat ik al een hele tijd wilde zeggen is heel eenvoudig. Simpel zelfs. Er zijn politiekers die voorschriften en wetten maken. En die wetten of voorschriften gelden niet voor iedereen.
  Zo maak je in dorpscentra in bepaalde zones een voorschrift dat de bouwpercelen een bepaalde oppervlakte moeten hebben en dat alle percelen die er tot op heden conform moesten zijn. Dat betekent dat zij een breedte moeten hebben van ongeveer max. 20 meter en een diepte van 40 meter.
  En dan breekt het ogenblik aan dat men een bepaalde eigenaar wil kloten omwille van stomme dorpspolitiek. Plotseling keurt Stedenbouw bouwpercelen goed die meer dan veertig meter breed zijn en een diepte van maar 18 meter bezitten. Om iemand plezier te doen? Of om de achterliggende eigenaar een ferme kloot af te trekken? Niemand zal het zeggen. Die veertig meter was wel nodig want anders voldeden ze niet aan de vereiste oppervlakte. En zo verkavelt men in België!
  Men vindt altijd wel oplossingen om bouwheren van eigen partij te begunstigen en andere eigenaren in het zak te zetten. Maar toegegeven; ik ben een zagevent en leugenaar.
  En ik heb moeten leren leven met idioten in mijn omgeving die plezier hebben in het gebeurde.
  Meer nog. Ik heb leren leven met de bevinding dat bepaalde politieke partijen wel het land mee willen besturen maar hun aanhangers graag gebruiken als offerlam omwille van de vriendschap
  tussen onkreukbaren. Dus pretenderen dat ze niks zien. En allemaal zien ze natuurlijk niks maar ze hebben er wel hun plezier in. Ze stoken graag omtrent het gebeurde.
  Mijn eindconclusie? Voor mij hoeft een afgescheiden gedeelte van België er niet meer te komen.
  Ik vrees dat de wetten in dat afgescheiden gedeelte nog minder van tel zullen zijn.
  Aan kruipers en jaknikkers heb ik geen boodschap meer.
  Partijen die maar al te graag eigen mensen laten vallen is nooit een goede basis om samenwerking verder mee uit te bouwen. Trôp is teveel.
  En wat nog het ergst van al is in politieke middens? Wel heel eenvoudig. Als ze merken dan je niet meer in de pas wil lopen dan kloppen ze zichzelf op de borst en durven ze zeggen :”Zie je wel. Ik heb toch altijd gezegd dat die vent niet betrouwbaar is!” Na bijna zeventig jaar mogen ze dat zeggen. Maar toegeven dat er twee soorten Vlamingen zijn is teveel vragen van hun eerlijkheid.
  Er zijn inderdaad Vlamingen met veel geld en er zijn er met minder. Niet het Vlaming zijn is dus belangrijk. Wat dan wel? Overbodige vraag want ik weet het antwoord.
  En voor het overige zou ik heel goed begrijpen mocht Sanctorum opstappen.
  Hij schrijft de waarheid maar alleen vuiligheid leest hetgeen hij schrijft. Ik kwam ook tot dezelfde conclusie.
  En……slaap gerust verder. Doe niet te veel moeite om U vragen te stellen.

Reacties zijn gesloten.