Van Ranst for president

Van Ranst2In onzekere tijden de beste keuze

Het is deze dagen niet simpel om iets te schrijven dat niet-Corona-gelinkt is. Al de rest is gewoonweg irrelevant, al kan het thema breder genomen worden dan het strikte virusverhaal: interessante denkbeelden over onthaasting, sociale cohesie, de-globalisering en het nieuwe thuisgevoel borrelen op. Tot en met de hamvraag of 60+ ers bij files aan de afdeling intensieve zorg niet achteraan moeten gezet worden, helemaal tegengesteld dus aan het positieve-discriminatie-idee van Delhaize. Je zult maar ongestoord je kar vol laden en dan in het ziekenhuis verzocht worden te creperen. Soit, keuzes moeten gemaakt worden, de tijd dat alles er voor iedereen altijd was, is voorbij.

Maar toch wel mooie gestes her en der, zoals het medisch personeel dat nu voorrang krijgt aan de supermarkt om WC-papier in te slaan, het werd tijd dat men ook onze helden een proper achterste gunde. Bijna alle GSM-providers schenken genereus extra beltijd en surfruimte gratis voor niks, want alles gebeurt nu digitaal, van telewerk tot seks. Naar verluidt zal de betaalmuur van Doorbraak tijdelijk worden afgeschaft en zelf heb ik mijn blog ook gratis open gesteld om de gedwongen thuiszitters van voldoende opbeurende leesstof te voorzien. Niets mis mee om in deze benarde tijden wat aan promotie te doen.

Disproportioneel

DeBlockDat brengt ons bij het onderwerp van vandaag. We hebben nu wel zowaar een regering met volle bevoegdheid, die zich een Coronaregering mag noemen, we hebben een koning die bij Alibaba een lading mondmaskers kon versieren, maar het echte staatshoofd zit dagelijks in de VRT-studio’s en heet Marc Van Ranst. Dokter, viroloog, epidemioloog, lid van de Risk Assessment Group’ (RAG), dat de risico’s van het coronavirus SARS-CoV-2 voor de volksgezondheid analyseert, én van het Wetenschappelijk comité Coronavirus, beide onder de rechtstreekse bevoegdheid van minister Maggie De Block, waarvan de geloofwaardigheid quasi nul is geworden, na haar mondmasker-debâcle.

Koffiedikkijkers kunnen zich een kramp schrijven, maar op het einde roept iedereen of er een dokter in de zaal is, die liefst niet De Block heet.

In het algemeen is het normaal dat mensen in deze benarde tijden veel krediet geven aan artsen, in wiens handen ons leven letterlijk ligt. Politici mogen persconferenties geven, journalisten en allerlei koffiedikkijkers kunnen zich een kramp schrijven, maar op het einde roept iedereen of er een dokter in de zaal is, die liefst niet De Block heet. Het is dan ook logisch dat de avondlijke TV-praatprogramma’s vandaag haast uitsluitend gevuld zijn met virologen, spoedartsen en dokters op intensieve zorg. Voor het merendeel is hun tussenkomst sereen, to-the-point, informatief belangrijk en met zin voor nuance.

Ook de wetenschappelijke competentie van Marc Van Ranst staat buiten twijfel. Maar zijn nadrukkelijke media-aanwezigheid, met een duidelijke voorkeur voor de VRT, begint disproportioneel te worden. Men vraagt zich af of deze professor nog wel tijd heeft om de hem toegemeten taken naar behoren te vervullen. Bovendien doet zo’n Van Ranst-overload, elke avond, soms in Terzake én De Afspraak, de grenzen vervagen tussen de expert en de opiniemaker. Net omdat de beleidsmakers zo’n belabberde figuur slaan, wordt Van Ranst door de media opgevoerd als een genezer, orakel en profeet: alleen al ernaar kijken en luisteren brengt soelaas bij de onrustige kudde.

‘Sommige gemeenschappen’

Ranst_afspraakEen badinerende talkshow als De Afspraak nodigt daar natuurlijk toe uit. Op minuut 6.25 van de aflevering van 20/3 kaart Bart Schols even het probleem aan dat men het Corona-gegeven aan ‘sommige gemeenschappen’ moeilijk verkocht krijgt, iets waar eerder Bart De Wever op had gewezen. Iedereen weet over welke gemeenschappen het gaat: de in hoofdzaak Marokkaanse subcultuur die nooit naar onze zenders kijkt of luistert, onze taal dikwijls niet machtig is, onze cultuur en haar waarden ook helemaal niet accepteert, en zich ver houdt van ons gemeenschapsleven. Corona? Nooit van gehoord. Het gesprek nam hier een genante wending doordat niemand aan tafel het probleem durfde benoemen of nog maar het woord ‘allochtoon’ durfde laten vallen, ook de assertieve econoom Ivan Van De Cloot niet.

Zelfs in tijden van epidemie en lockdown komen politiek-correcte taboes bovendrijven.

Professor Van Ranst was hier duidelijk niet van plan om klare taal te spreken zoals bij andere issues, en mompelde gewoon dat men ‘harder moet proberen’ van deze gemeenschap te bereiken. Terwijl hij, of een andere gast, ook had kunnen zeggen dat net in deze tijd blijkt hoe essentieel het is om, tegen het multiculturele sprookje in, de nadruk op integratie te leggen, kennis van de landstaal bij allochtonen, en participatie aan ons gemeenschapsleven in plaats van alle informatie uit de moskee te halen.

Zelfs in tijden van epidemie en lockdown komen politiek-correcte taboes bovendrijven. Dat Marc Van Ranst als agressieve twitteraar en PVDA-sympathisant voor zijn politieke mening uit komt, is op zich niet verboden. En zelfs zijn rabiate haat tegen alles wat naar Vlaams-nationalisme zweemt, moet in een vrije samenleving kunnen. Het probleem is echter dat de goeroe-status die de media hem verlenen tot een adoratie leidt waarbij zijn virologische expertise en zijn maatschappijvisie één stoofpot worden, een euvel dat overigens ook eigen is aan andere iets teveel opgevoerde opiniemakers.

Even uitkijken dus met odes aan het ‘moreel kompas’ Van Ranst (De Morgen) en zijn voordracht nu al als ‘man van het jaar’. Zeer bescheiden wimpelt Marc die complimenten af, zakt met zijn slonzig pulletje nog meer achteruit en beweegt nog minder zijn mondspieren als hij praat, wat hem alleen maar nog meer de allure van een orakel geeft.

Niet iedereen snapt de ironische ondertoon van het viraal (!) gegane liedje ‘Ik zie enkel Marc Van Ranst rondom mij’. Ik garandeer u: als deze crisis tot in de zomer uitloopt, en we in de herfst nieuwe verkiezingen krijgen, zal het volk kiezen voor de wonderdokter, de enige die ons kan redden, en wel op de PVDA-lijst. Dat heb je met politici als Wilmès en De Block. Uw beste keuze in onzekere tijden.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

154 reacties op Van Ranst for president

 1. opifilip zegt:

  zo voel ik het ook al lang aan Johan,een overload aan Van Ranst…Taal,mimiek,korte slagzinnen,pauzes,….het lijkt mooi ingeoefend voor de spiegel.En steeds weer hij,en die adoratie van Bart Schols…Er moeten toch nog knappe bollen zijn op dat domein,even of nog meer beslagen,en minder mediageil?…En,inderdaad…,we krijgen de eigen opinies van Van Ranst er,ook ongevraagd..gratis bij…En heel soms wordt hij ook op tv wel eens humeurig…

  • Anoniem zegt:

   De PVDA nog mee in Vivaldi.
   Dan mogen alleen de twee grootste partijen niet meedoen.
   Wilmes wil meer.

   • Anoniem zegt:

    grappig
    Uitstel voorzittersverkiezingen zet kwaad bloed bij Open VLD
    : “Wij weten ook wel wie de partijtop steunt”
    De liberale graaitoppers naaien iedereen, zelfs hun leden.

   • Anoniem zegt:

    Essentiële sectoren blijven open, zoals Tupperware; oef.
    Potjes die niemand kan missen.

   • Marc zegt:

    Tupperware-party’s daarentegen zijn verboden 🙂

   • Anoniem zegt:

    Na het songfestival mijn tweede reden van leven weggenomen.
    Mijn wereld stort in.
    Het virus grijpt en graait om zich heen.
    Het lijkt de vld wel.

   • Anoniem zegt:

    anagram coronavirus
    carnivorous
    vegan agenda?

   • Anoniem zegt:

    Waarom sluiten de uniefs?
    Ze konden er een volledige safe space voor snowflakes en sjw’s van maken.

   • Anoniem zegt:

    voorbereiding collectieve regularisatie;
    “Jonge asielzoekers schenken mondmaskers aan ZNA Middelheim”

   • Christel zegt:

    @Marc, die jongens doen tenminste iets voor de maatschappij en leren tevens Nederlands aan het Stedelijk Lyceum. De oudste heeft in Afghanistan in het naaiatelier gewerkt. Toch mooi dat hij zijn talent gebruikt om de ander te helpen. Dat kan je niet zeggen van de ‘jongeren’ in Borgerhout die de ‘social distancing’ maatregelen aan hun laars lappen en met de politie spelen als de kat met de muis. Ze hebben degelijk wel gehoord van Corona, want ze dagen juist de politie uit, door naar hen te spugen, idem bij de supermarkten, als hen de toegang wordt ontzegd of het niet rap genoeg is aan de kassa. Het ligt gewoon aan hun opvoeding en mentaliteit. Dat zie je immers ook bij jongeren en dertigers, die toch naar lockdown feestjes gaan en naar Italië of Spanje gaan ondanks de negatieve adviezen. Je m’en foutisme ten top. En het zijn hun ouders en grootouders die het gelag mogen betalen.

   • bart dw zegt:

    @Christel misschien beter in eigen land gebleven al deze jonge mannen om hun eigen volk en ouderen te helpen of in een dichterbij moslimland asiel gevraagd?
    Maar wacht, geen ocmw’s daar.
    Of zeg ik nu iets heel stouts?

   • TOMVG zegt:

    links zal het niet graag horen maar toch is het waar
    13 migratiemythes

   • Christel zegt:

    @BDW, u mag zeggen wat u denkt maar zelfs de buurlanden zijn verzadigd met vluchtelingen. Een Irakees die bij ons werkt, vertelde hoe hij tien jaar lang als een pingpongbal van ene land naar ander land werd doorgestuurd. Ook hij zocht eerst asiel in de nabije of islamitische landen zoals Jordanië, Turkije, Egypte, Armenië. Het was Rode kruis die hem naar België bracht. Het waren zijn ouders die hem zeiden: ‘ga maar’, omdat hun andere zoon is gestorven in de oorlog. Hij heeft nochtans een bachelor diploma op zak, dus niet bepaald een ‘nietsnut’ zoals je meer in Borgerhout ziet. Zelfs nieuwkomers ergeren zich aan die Marokkaanse jongeren, die niets anders doen dan voor overlast te zorgen. Ik zei het eerder al, het ligt ook aan de opvoeding en mentaliteit. Maar ja, dat zal wel mijn vrouwelijke inslag zijn, zeker.

   • bart dw zegt:

    @Christel
    Mijns inziens is her verzadigingspunt al lang bereid.
    Nu zijn de grenzen eventjes dicht; eventjes.
    Orban wordt verguisd.
    0 aanslagen daar.
    Hier wachten de slachtoffers op schadevergoeding en wil men de daders terughalen.
    Wat doen rijke islamstaten voor de opvang? niets, wel hier moskeeën sponsoren etc…
    Er zal hier en daar wel een positief persoon tussen zitten.
    Ik haat de mensen niet, wel de islam.
    En die brengen ze ook mee en als wij als enigen de “mensenrechten” maximaal respecteren zullen we alles verliezen inclusief die rechten.
    De sociale zekerheid al zeker.
    7 miljard mensen op aarde waarvan het grootste gedeelte het slechter heeft dan het “rijke” westen en dus recht op een beter leven. Hoeveel kunnen we er binnenlaten?
    Volgens groen onbeperkt. Die zijn krankzinnig, sorry hoor.
    Superdiversiteit is nonsens en leidt uiteindelijk tot islam monocultuur wat vooral voor u als vrouw een gruwel wordt.

   • bart dw zegt:

    verzadigingspunt bereikt

   • Christel zegt:

    Alsof ik dat niet weet. Het is niet langer de massamigratie maar een klein onzichtbaar virus dat de wereld op zijn kop zet en gigantische bloedbaden veroorzaakt, zowel op sociaal, cultureel, economisch als gezondheidsvlak. Al beelden van een colonne legervoertuigen die doodskisten vervoeren gezien? Dit is de gruwel die ons te wachten staat. Ultieme wraak van moeder Natuur. Zelfs de jihadisten doen daarvoor in hun broek, ze durven niet vanuit hun ‘kalifaat’ naar het geteisterde Europa reizen. En wie staan werkelijk in de frontlinie? Mijn collega’s. Ik werk namelijk in het ziekenhuis. Daarom ben ik furieus op incompetente politici, die eerst de epidemie minimaliseerden en beweerden dat ze alles onder controle hadden. En dan dat debacle rond mondmaskers. Dat zelfs jonge asielzoekers tot en met bejaarde oma’s ons te hulp snelden door zich allen achter de naaimachine te scharen zoals honderd jaar geleden. En Nederland stevent nu al af op rampzalige Italiaanse toestanden, hun ziekenhuizen weigeren overname van coronapatiënten van Brabant. Dat belooft voor komende weken.

   • bart dw zegt:

    @Christel
    Goede moed de komende weken in het ziekenhuis.
    Het VivaldiVirus overwinnen zal voor de burgers ook niet simpel zijn.

  • Billy zegt:

   Econoom voorspelt: “Hogere belastingen en langer werken door corona”
   nog meer voor nog minder tot je doodvalt, prachtig toch!

   • bart dw zegt:

    De Standaard:
    “Conner Rousseau en Kris Peeters onterecht geviseerd voor ‘plezierverblijf’ aan kust”
    onterecht? stel je voor dat iemand van het VB of een “gewone” burger het zou uitschreeuwen in de media. Bij Peeters ging het om een tweet, niet door hemzelf verstuurd.
    Ons mateke, hoop in bange linkse dagen, mag dat.
    Die dagen zijn zo bang dat de PS alles aan de MR geeft.
    pathetisch

  • Benny zegt:

   Voor wie nog twijfelt ;
   hln 322 mensen met coronavirus op intensieve zorgen, skull and bones nwo psyop
   of nee; toeval allemaal toeval

  • Q17forFlanders zegt:

   Een beetje geduld nog.
   trust the plan
   wwg1wga

  • Anoniem zegt:

   “you’re not making sense. Maybe the virus has affected your brain.”

   “I’m sure it has. But in a good way. Now, when I see empty streets, I feel uplifted. Citizens are obeying orders. I like that. I like to see people falling in line. People are dangerous, you know. You can never quite predict what they’re going to do, even if you have wall to wall surveillance, which is what we have now. We need it. We need to love it. We need to convince the people the surveillance is necessary. That’s where the virus comes in. You see, we’re all buck privates in the army, and the World Health Organization is the Pentagon. This is the way the world needs to be organized. You know, I’m on welfare now. I thought I had a job doing a commercial for a toilet paper company, but they said I was overqualified. I was a hero. I was too good for the job.”

 2. Frank Van B zegt:

  Nooit gedacht dat er maar 1 afgestudeerde viroloog bestaat in Belgie….dat moeten inderdaad serieus moeilijke studies zijn……

 3. Ines zegt:

  Men kan ook stellen dat binnen sommige gemeenschappen die maatregelen al gangbaar waren. En de moskeebesturen hadden nog voor de Katholieke Kerk aan hun gelovigen opgeroepen om thuis te blijven. Stond op HLN🤣
  *Handen schudden: uitgefaseerd
  *Kussen met vreemden: verboden
  * Ritueel handenwassen(dagelijks): nog nooit
  zoveel instructiefilmpjes gezien
  *gezichtsbedekking: iemand De Wever gezien
  laatste interview??
  *Geen alcohol consumeren? Check
  *halal en koosjer eten: hadden ze dat maar in
  China ook gedaan.
  *clubs en goktenten: verboden te betreden
  Hahaha, wij zijn eigenlijk goed op weg om een islamitisch land te worden….

  • Anoniem zegt:

   Uw kopvod al besteld?

  • Anoniem zegt:

   U zit alvast goed:
   Mohamed En Ines Populairste Namen In Franse Voorstad
   Het departement Seine-Saint-Denis, een grote voorstad in het noorden van Parijs, was de afgelopen maanden steeds in het nieuws.
   Behalve moordaanslagen op agenten gebeuren er ook mooie dingen, zoals de geboorte van een nieuwe generatie Fransen. Ik weet niet of ik het jammer vind (want geen integratie) of mooi (want vasthouden aan eigen identiteit) dat de populairste namen geen enkele overeenkomst vertonen met die van autochtone Fransen.
   Mohammed en Ines waren in 2005 de belangrijkste namen voor pasgeboren in het departement. Deze namen worden vooral gegeven door families die afkomstig zijn uit Maghreb, het noordwesten van Afrika (Algerije, Tunesië en Marokko).

   • Anoniem zegt:

    studeer deze recente twitterreactie alvast in:
    Allah beschermt mij, ook tegen de menselijke shayateen (demonen) zoals jij en die van de jinns en giftige dieren en schadelijke insecten etc.

  • willy zegt:

   Kan ook zijn voordelen hebben

  • ivanka zegt:

   Daddy cleans up all the hellholes.
   Why doesn’t Belgium, lady Ines?

   • Barron zegt:

    Listen to a wise man

   • Ines zegt:

    Finally the cleanup will succeed in hellehole Molenbeek because our tremendous government has fabulous plan: everyone can do thuiswerken nu (ook the terrorists:-))

   • ivanka zegt:

    Make Molenbek great again. yeah, great job, super!

   • Christel zegt:

    Haha, Ines. Moslimterroristen die hun eigen huis opblazen, omdat ISIS hen heeft gezegd thuis te werken. ISIS waarschuwt namelijk zijn jihadisten om NIET naar Europa te reizen omwille van het haram virus.
    https://nypost.com/2020/03/15/isis-tells-its-terrorists-not-to-travel-to-europe-for-jihad-because-coronavirus/

   • Anoniem zegt:

    Wat moeten ze dan doen als Belgische rechters beslissen ze naar hier te halen en naar wie het kindergeld sturen?

   • Ines zegt:

    @ Christel amai, als die mannen al bang zijn, geen gewoon griepje dus.

   • Christel zegt:

    Ja, die dappere jihadstrijders, die het Nederlands machtig zijn, kunnen alvast het rapliedje samen met de andere stoere alfamannen zingen in de trant van ‘Al die willen te kaap’ren varen, moeten mannen met baarden zijn’.
    ‘Al die de dood en de duivel niet duchten, moeten mannen met baarden zijn
    Jan, Pier, Mo, Ali, Ahmed die hebben baarden, die hebben baarden’
    En niet te vergeten een voorraadje toiletpapier mee te nemen ;-D

   • Anoniem zegt:

    Overlevingskansen virus in een haatbaard?
    Beards sometimes as dirty as toilets

 4. siegfried zegt:

  Ik geef de voorkeur aan de nederlandse tv (NOS), waar ook een viroloog regelmatig bevraagd wordt. Een hemelbreed verschil vergeleken met Van Ranst. En dan als summum horroris dat afschuwelijke nederlands van mevrouw Wilmès. Men zou die madam moeten censureren!

 5. vuilventje zegt:

  Business in the USA
  er zijn nu pop up drivethrough stripclubs.
  pop up dus…

 6. Billy zegt:

  Het evenwicht diende hersteld
  Maggie maakt de mannen gek en nu hebben de vrouwen de extreem knappe dokter Van Ranst.
  En zo bescheiden..

 7. Boomer zegt:

  Die Van Ranst orakelt er maar op los alsof hij de enige viroloog is met kennis van zaken.
  Die man moet zeker in de politiek gaan, hij kan het uitleggen als geen ander en ze hebben hem opgegeten bij de VRT, net als sommige andere BV specialisten van alles en nog wat.
  Maar helaas zijn die slogans zo doorprikt als je ook eens naar enkele andere virologen luistert.
  Zoals recentelijk een viroloog zelf stelde, zet tien specialisten aan een tafel en je hebt tien verschillende meningen en voorstellen tot oplossing.
  Zelf heb ik al enkele dodelijke epidemies meegemaakt in Afrika en ik kan verzekeren dat onze aanpak een regelrechte paniekaanpak is die mensen tot wanhoop drijft omdat ze er eigenlijk geen snars van begrijpen en dan maar doen alsof.
  Vandaag nog zo enkele voorbeelden gehad van compleet idiote opstellingen en hamsterwoede.
  Ik wens alle hamsteraars van WC papier een zes maand durende diarree, Van Ranst incluis.

 8. willy zegt:

  Ik ben eens benieuwd wanneer de mossel van terzake en de schol van de afspraak Van Ranst eens gaan vragen hoe het zit met de vorderingen om een middeltje te vinden tegen het virus of over de ontwikkeling van een vaccin .Geen toon of woord tot nu toe
  Nochtans het rega-instituut waar hij werkt beschikt over moderne middelen en nu eerlangs ook nog Bill Gates 15000 actieve elementen geschonken heeft moet het toch niet moeilijk zijn .
  Maar ja men heeft 10 jaar geleden verzuimd iets te ontwikkelen op het gebied van corona Sars virus dat gelijkenissen vertoond Van dat front geen nieuws
  Ik vraag me af of mediageilheid ook een ziekte is

 9. Meryem zegt:

  Mijnheer Sanctorum, Als u het over de allochtonen in België/Vlaanderen (u kiest) wilt hebben, en in tegenstelling tot Bart De Wever, wel de dingen durft te benoemen en stelt dat het vooral om de Marokkaanse gemeenschap gaat, die niet op de hoogte is van de do’s en don’ts mbt corona, dan slaat u de bal werkelijk mis.
  Als er één ‘gemeenschap’ is in België- en ik schrijf het tussen aanhalingstekens want in de feite gaat het natuurlijk helemaal niet om één gemeenschap, maar om een breed palet van mensen met roots in Marokko- die in tegenstelling tot wat u schrijft, wél meertalig is, dan is het wel die van Marokkaanse huize. Omwille van tal van redenen (migratiegeschiedenis, geschiedenis van het land zelf, arabisering en islamisering van Maghreb, kolonisering enz.) spreken de mensen met roots in Marokko, in tegenstelling tot sommige andere migrantengroepen en ook de autochtone belgen, geen één of maximum twee talen, maar switchen ze vlot van het berbers of Arabisch naar het frans, Nederlands en voor het noorden van het land ook naar het Spaans en de jonge garde neemt er zonder blikken of blozen ook nog eens het Engels bij. Aan hoeveel talen zitten we al?
  Dus, neen, de Marokkaanse gemeenschap in België is perfect op de hoogte van corona, en als het niet via de Nederlandstalige informatiekanalen is, zeker via een kanaal in een van die andere talen die ze doorgaans beheersen.
  De waarheid heeft zijn rechten, ook, of vooral in deze coronatijden.

  Meryem (niet van Marokkaanse maar van Turkse huize)

  • Anoniem zegt:

   Maar houden ze zich aan de richtlijnen?
   Natuurlijk niet.
   Daar heeft de superieure islamiet lak aan.
   Hij is overal de baas en Allah beschermt hem en niet de ongelovige hond tegen het virus.
   Dat zeggen ze zelf en dat is wat anders dan een taalprobleem.

  • Boomer zegt:

   Dat Meryem of Meyrem een Turkse naam is weten we ondertussen al dank zij het grootsprakerig lichtend orakel van Groen.
   Verder geen commentaar want ik doe niet aan polarisering, België telt minstens evenveel idioten dan overal ter wereld en de vele internet toepassingen maken het nog erger.

   • Anoniem zegt:

    Vooral geen polarisering.
    Die eenheidsworst is de ondergang van land en continent.
    Vooral de islam naar de mond praten.
    Terug naar de duistere middeleeuwen.

  • Marc zegt:

   De waarheid heeft inderdaad haar rechten. Het valt mij toch ook op dat de jongere generaties van allochtone afkomst, in toenemende mate, goed tot zeer goed Nederlands spreken, in tegenstelling tot de oudere. Vaak spreken ze ook goed Frans, wat bij veel jongeren van autochtone afkomst dan weer sterk achteruitgaat.

   Ik denk dat JS wat betreft zijn mening over de talenkennis van de bevolking van autochtone afkomst een beetje achterop loopt.

   • Anoniem zegt:

    Taal zegt niet alles.
    Een islamiet in maatpak zoals Othman El H. is nog gevaarlijker dan andere en de jongeren zijn dikwijls radicaler dan hun ouders.
    Islam is een superioriteits- en veroveringsideologie vol minachting
    Nog te weinig mensen beseffen ten volle wat bijvoorbeeld Orban al lang beseft.
    Ik heb gelukkig geen kinderen maar demography is destiny en dus kalifaat; sharia, barbaarse achterlijkheid.
    Maar vooral niet polariseren, gaan liggen zonder een gevecht als nieuwe isla-mietjes.

  • Ines zegt:

   En de obsessie met javel bij de allochtone dames helpt ook, abla😂

 10. Marc zegt:

  Het feit dat Van Ranst nu veel op TV te zien is stoort mij allerminst. Wel jammer dat in de reacties op deze blog de naam ‘Van Ranst’ alleen al als een rode lap werkt, voor sommigen kan de mens géén goed doen, zelfs niet op wetenschappelijk vlak. Dat degenen die zo reageren zeer waarschijnlijk zelf niet de minste wetenschappelijke know-how hebben, stoort hen helemaal niet. De beste stuurlui staan weer aan wal.

  Of de allochtone gemeenschap niet goed op de hoogte is, weet ik niet, maar een paar dagen geleden vroeg Marc Van Ranst zich, waarschijnlijk terecht, ook af of onze jeugd (autochtoon en allochtoon) wél goed op de hoogte is. Daar heb ik zelf ook mijn twijfels over. Als er overtredingen i.v.m. de nieuwe maatregelen worden vastgesteld, zijn het blijkbaar vooral jongeren. Ze kijken nauwelijks of geen TV (zij zien M. Van Ranst dus veel te weinig!) en laten zich vooral leiden door de social media. De onzin die daar wordt verkondigd, heeft mij er een aantal jaren geleden al toe doen besluiten om er volledig mee te kappen (meer bepaald ging het om Facebook). Nog geen moment spijt van gehad.

  • Anoniem zegt:

   Wat doet hij dan?
   Televisiestudio’s zijn geen labo’s.
   Het zijn wel linkse propagandavehikels.
   Daar past Marc VR perfect in
   Facebook heb ik nooit gehad; dat is sociaal vergif.

   • Marc zegt:

    Nu ook niet overdrijven, die mens zit daar geen 24 uur. Hij slaapt maar een uur of vier per nacht, het programma duurt iets van een drie kwartier. Neem daar de verplaatsing bij van Leuven naar Brussel en terug, dat duurt ook geen uren (zeker nu niet). Blijft nog heel wat tijd over voor zijn echte werk.

   • Anoniem zegt:

    Tja; ik geef toe, ik heb een afkeer van die man.
    Een soort social distancing.

   • Anoniem zegt:

    songfestival terug of Van Ranst weg wegens al dan niet virus?
    ik twijfel

  • Yvo G zegt:

   Wel Marc, weet je wat de jeugd zegt? Ik laat het u weten: “Boomer-relief”.

 11. Eric zegt:

  Was het niet genie van de Karpaten Van Ranst die adviseur van de Block was toen die besliste om de terugkerende Italiaanse toeristen zonder voorafgaand onderzoek binnen te halen? Was het niet Van Ranst die kort voordien over een griepje sprak? Of heb ik iets gemist? Had men geluisterd naar de viroloog Marc Wathelet, geïnterviewd door Tom Zwitser, dan hadden we nu in een ander verhaal gezeten en in een ander land gewoond. Die Van Ranstadoratie is een vorm van monotheïsme waarbij Zijne Hoogwaardige rol veel meer lijkt op die van de Duivel dan op die van de Goede Vader. De gevolgen van zijn houding zijn desastreus en onherstelbaar. Dit soort non-talent is dus inderdaad geschikt om premier van dit non-land te worden.

  • Anoniem zegt:

   Van Rampst

  • Gysels zegt:

   Inderdaad Eric en als men event 201 in 2019 even had gelezen (google het gewoon even) dan zouden we weten wat Van Ranst allemaal mis heeft gedaan samen met zijn secondant Steven van Gucht. Nu, ergens neem ik dat niet eens kwalijk -een beetje meer ruggengraat tegen Maggie was voldoende geweest- maar wel datgene over kudde-immuniteit nastreven, wat een zever. In Italië is het corona virus trouwens al een dodelijker mutatie . Hier zitten we met de Italiaanse, dodelijkste, variant. Tegen een dodelijk virus voer je oorlog tot het dood is en dan is een totale lockdown gedurende 2 maanden voldoende. Dat doen we toch ook met o.a. ebola. Aan corona – en de mutaties aangezien het een pandemie is- gaat binnen het jaar een vaccin 1 , of 2 of 3? boven moeten komen, tel jaarlijks ‘hun’ winst en alle sterfgevallen uit…is nu dik meegenomen voor alle pensioenkassen ter wereld toch. Folow the money…dit klopt altijd toch?

   • Anoniem zegt:

    ja, Gysels, the money.
    Maar toch zullen ze na de crisis steen en been klagen en de rekening aan de burger laten.
    Het Zilverfonds was ook een gillerfonds.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Gysels; is dat die vent die met een groene verslensde selder achter zijn oren ook naar Europa is gevlucht? Meyrem is ook weer bij de winnaars. Ze gaan van haar afgedankte slips mondmaskers maken en daar komen meer stuks uit.
    Maar onderwijl blijft zijzelf wel een reëel acuut gevaar. Overal waar je haar ziet is het met de mond wagenwijd open en zonder masker van haar slips op want dan kun je niet meer zien dat haar lach gekocht is. Trouwens van die maskers is ze te vies. Ze weet wat er voorafgaand mee gebeurde.
    Ik vermoed dat ze ook haar poep nu met een witlofblad zal afvegen.
    Natuurlijk gaat ze wel scharrelen af en toe bij haar bezoek aan andere kabinetten. Dit moet momenteel in Brussel een ware plaag zijn. Nooit gedacht dat Brusselaars kleermakers zouden worden. Alle begin is moeilijk. Momenteel kunnen ze wel mondmaskers aan. Als er nadien over verteld gaat worden gaan we er weer miljoenen over hebben. Ik zie het nog gebeuren dat wij zullen moeten vegen met mondmaskers.
    Alle nadelen hebben hun voordelen. Ze zwijgen momenteel een beetje meer.

 12. driesse@telenet.be zegt:

  Beste Johan

  Van het verdwijnen van de betaalmuur van Doorbraak merk ik niets. Steeds meer artikelen gaan er achter.

  Groet

  Pol Driesse

  • John zegt:

   Doorbraak blijft ook Othman El H. publiceren en dergelijke en begint een pastoorswebsite te worden.
   Niet meer het veelbelovende alternatief tegenover de linkse msm
   Sceptr.net is dan soms beter.
   Ieder zijn meug

  • Yvo G zegt:

   Ik ben al bij doorbraak weggebleven sinds de knieval van hoofdredacteur Pater Bauwens voor de politiek correcte media na een correct artikel van Sanctorum, die er bijna uit vloog. Er volgde een machtsgreep met zuiveringen, een dictatuur waardig. Wie iets schreef wat hem niet aanstond, werd gewezen op beledigend taalgebruik in het reglement, dat zo vaag werd gemaakt dat ongeveer alles kon worden gesanctioneerd, het gebed uitgezonderd. Kortom, het pastoorsregime van voor mei 1968. Nu begint Pater Bauwens ook aan zijn lange mars door de instellingen, aan het hoofd van zijn troep gelovige kruisvaarders. Natuurlijk heb ik mijn financiële steun ingetrokken, want een parochieblad steun ik niet. Ik klik het ook niet aan, maar ik ben er vrij zeker van dat het geruisloos is opgeschoven van een mager beloftevol initiatief van vrije meningsuiting, naar de zoveelste dikbuikige zelfvoldane krant zoals we er al zoveel hebben. Geef mij dan maar dit forum, het stelt misschien niet veel voor, maar je mag er nog altijd zeggen wat je meent en denkt.

   • Benny zegt:

    Voorlopig mag je nog altijd zeggen wat je meent en denkt bij JS.
    Als dat binnenkort niet meer mag zal dat niet komen door censuur van de auteur maar wel van de overheid.
    Elke afwijkende mening zal ‘fake news” zijn en het echte “fake news’ ; de msm dus, nog tirannieker en infantieler dan ooit.
    De drones komen nu ook al naar buiten, de politiestaat en tanks op de straat volgen ongetwijfeld.
    Het is jaren geleden al gepland. Geloof mij niet, doe zelf research.

   • Boomer zegt:

    Ik ben het grotendeels eens met deze benadering, Doorbraak is een klucht geworden.
    Enkele pseudo professoren en schuimbekkende zeveraars voeren er het hoge woord op het forum en alles wat niet in hun kraam past wordt met een scheldtirade afgeblokt.
    Als je dan doelbewust reageert tegen deze onzin dan wordt je met een vermanend vingertje terecht gewezen want het gaat in tegen de lijn van hun politiek keuzes.
    Ze zijn dus geen haar beter dan de MSM, die dulden ook geen kritiek of mening van andersdenkenden.

   • Benny zegt:

    Doorbraak van de poco pastoors, pokkepastoors nu zeker?

   • Christel zegt:

    Hum, maar columns van JS worden daar toch nog altijd gepubliceerd. En ik stel vast dat diegenen die hier vroeger hun bijdragen dropten zoals de man van het hoofdkwartier van N-VA, de pinguinverhalenverteller en zelfs kapitein blauwbaard alias XOXOX naar daar zijn gemigreerd. En dat zijn toch niet bepaald poco’s. Er zijn soms wel interessante discussies van hoger niveau. Toch van een heel ander kaliber dan hier.

   • bart dw zegt:

    @Christel
    Tja, ieder zijn meug. De betaalmuur is opgetrokken; build that wall..
    JS moet ook iets verdienen, hij schreef ooit voor het VB, prima.
    Als u moralistisch gepreek hoog niveau vindt of Van Rooy adoratie; be my guest..
    Mij zien ze er niet meer.
    Mijn niveau is vast te laag..

   • Christel zegt:

    Oei, zoveel gefrustreerden die daar blijkbaar hun gading niet meer vinden en daarom hier komen klagen…en die betaalmuur, ja, dat is vervelend. Maar waarmee kunnen ze hun columnisten betalen? Met WC-papier?

   • bart dw zegt:

    @Christel Betalen voor het parochieblaadje; no way.
    Dat heeft niets met frustratie maar alles met keuzes te maken.
    Wie dat wel wil doen, no problem, leven en laten leven.
    Op zondag komt de pastoor ook rond met de collecteschaal.
    Maar legt u me dan eens uit waarom bijvoorbeeld zo’n Othman nog een forum krijgt?
    Nu zelfs zonder kans op weerwoord, hoe moedig.
    Alleen die Waldorf is soms grappig en voorlopig nog gratis.
    Dat lees ik nog. De rest is gepreek en opgewarmde kost.
    Sceptr is voorlopig het enige alternatief en persoonlijke blogs als deze..

   • Christel zegt:

    Bdw, ben evenmin geabonneerd. Ben even gaan kijken naar het artikel van Othman…best hilarisch, een conservatieve moslim van 20 jaar die over Mozart’s cosi fan tutte schrijft. Wat weet hij nu over de liefde? Zo’n opera is wel iets voor meneer XOXOX dunkt me, hoe hij over vrouwen denkt…”zo zijn ze allemaal”, cosi fan tutte. Het grappige is dat deze operamuziek steeds wordt afgespeeld als ik mijn laptop open, waarop ik nu tokkel. Een wolvenstreek van een vriend van mij.
    Waldorf… even dacht ik aan de muppets, een van de oudjes in de loge. Oeps. Ben niet echt een fervente lezeres van Doorbraak.

   • Yvo G zegt:

    @ Christel: Vrouwen en religie, het blijft water en olie….en olie drijft altijd boven, al is er nog zoveel water. Vrouwen mogen, kunnen en willen we zeer zeker niet afschaffen. Wat dan wel, en waar wachten we op?

   • jean hesp zegt:

    @yvo g
    Dat zien we aan is-bruidjes en boerkatrutten.
    woehaha

   • Anoniem zegt:

    Merkel af-schaffen misschien toch?

   • Christel zegt:

    Daar ziet ’t wel naar uit, Merkel is in thuisquarantaine. Misschien toch maar de plaat van Mozart nog eens opzetten ;-).
    Buona notte.

   • Benny zegt:

    De two pillars in het begin is een psychopatenreferentie naar de metselaartjes
    live exercise

 13. Anja zegt:

  In Duitsland heb je wel een echte Experte in zaken Sars-Covid2, Prof. Dr. Christian Drosten van de Charité in Berlijn, die al Sars heeft ontdekt en nu de test voor Sars-Covid 2 heeft ontwikkeld. Hij krijgt nu ook wel appreciatie maar veel minder dan Marc Van Ranst. In Duitsland geven zich zelfs top-wetenschappers nooit zelf schouderklopjes. Christian Drosten besteedt ook geen tijd aan Social Media. Wat de beoordeling van die pandemie betreft, die wordt helemaal niet klein gepraat zoals in België. In Duitsland gaan ze ervan uit dat die pandemie twee jaar gaat duren. Interessant hoe de mentaliteit zelfs de wetenschappelijke manier van analyses beïnvloedt.

 14. Anoniem zegt:

  Waar kan ik liken ?

 15. Ines zegt:

  Toptijden voor onze politieke partijen!!!
  VB: grenzen zijn eindelijk toe(door een communist:)
  N-VA/ VLD miljarden steun aan vriendjes/bedrijfsleiders en banken
  GROEN: Geen vlieg- en vrachtverkeer meer
  SPa: ZORG!! eindelijk prioritair voor iedereen
  PVDA: lege winkels en binnenkort iedereen arm
  CD&V: kan niks bedenken…

 16. bertie zegt:

  We zouden ons geheel en al overbodig ook eens kunnen afvragen of professor Marc Van Ranst in deze tijd ook nog elke dag op TV te zien zou zijn om zijn alleenzaligmakende waarheid te verkondigen, indien hij zichzelf voordien niet openlijk bekendgemaakt had als communist van het zuiverste water, maar, bij wijze van stupide voorbeeld: als volbloed Vlaams-nationalist.

  En dan die hilarische gelaatsuitdrukking van een bloedernstig kijkende Wim De Vilder die tot besluit van een zoveelste saai interview met narcisten-onder-elkaar pathetisch oproept aan de in doodsangst opgesloten bevolking, om toch vooral het enige echte “officiële” nieuws te geloven in plaats van het overal rondsluipende hoogst onbetrouwbare “fake” news op de sociale media.
  Binnenkort zal er dus haast vanzelfsprekend in het journaal / terzake / de afspraak een filmpje opduiken van een kleutertje dat (deze keer niet verdronk maar) in een kinderbedje aan het virus bezweek, waarbij het onschuldig wichtje vooraf nog fotogeniek in de meest treurniswekkende pose geschikt werd. Dan draait Pano zonder schroom een doodgezwegen reportage over afgeluisterde mails van Maggie D. met de veelzeggende titel Mondmaskers & Buurlanden (in plaats van over ontluisterende memes van Dries V. in het spraakmakende Schild & Vrienden). Of zal er weer een VRT-journalist halsoverkop moeten wegduiken (weliswaar niet voor kiezelsteentjes in Haïti, maar) wanneer de échte(!) kogels (van de revolutie?) hem om de oren fluiten, daar in de buurt van de Reyerslaan…

  Fake news vermijden door te betrouwen op de openbare omroep? Het zal wel zijn!

  • Billy zegt:

   Van Ranst op de rtbf was hilarisch.
   De presentatrice stelde de vragen en gaf de antwoorden.
   Bescheiden Marc knikte minzaam en zei een keer of vijf; ‘ca va marcher’.

   • Anoniem zegt:

    zevende dag:
    “Van Ranst, viroloog der virologen”
    Dat vindt de PVDA ook.
    Respectvol tegenover collega’s, dat hoeft toch niet.

   • Anoniem zegt:

    zevende dag
    Even Trumpbashen; obligaat nummertje

  • Anoniem zegt:

   msm, vijanden van het volk

 17. Peter Braet zegt:

  De media algemeen en de VRT in het bijzonder zouden een aparte categorie mogen inrichten met een Tabblad op hun websites “Voor Coronanieuws klik hier” op de VRT met een submap “Van Ranst”, want ondertussen gaat het gewone wereldgebeuren door achter dat Coronagordijn. Ruik ik hier een complottheorie? Neen, een Corona-allergie.
  Vanuit ons kot denken we al aan de toekomst. Wetgeving, politieke druk, propageren, bewustmaking enzovoort, kortom activisme zodra we ons kot mogen verlaten om samen te scholen.
  Wilde dieren horen in de wilde natuur thuis. Dus zeer zware straffen wereldwijd voor importeurs – exporteurs van exotische dieren. Vervolging van handelaars in wilde dieren. Het uitroeien van tradities als traditionele wilde delicatessen. Een traditie nog ongepaster dan blackface, alleen is er van blackface nog niemand doodgegaan. Van het verhandelen, houden en consumeren van wilde dieren daarentegen… Vele duizenden mensen van Covid-19 alleen al, en dat is pas de meest recente ziekte die in de wereld gebracht werd door handelaars in wilde dieren.
  Het misdrijf “handel in wilde dieren” hoort echt wel in dezelfde categorie thuis als massamoord. En hoewel ze de rekening nooit zullen kunnen betalen moeten de handelaars in wilde dieren de rekening wel gepresenteerd krijgen. Die loopt ondertussen economisch wereldwijd al in de triljoenen.

  • Anoniem zegt:

   In Matongé kan je exotisch vlees van aap tot.., meegebracht in de valies, kopen.
   Echt walgelijk. Ben ik nu een racist?
   Want dat is natuurlijk veel erger dan dit aan te kaarten.

   • Marc zegt:

    Neen, u heeft gelijk. Die regeringen, vooral ook de Chinese, moeten op hun verantwoordelijkheid gewezen worden. Het is misschien niet 100% zeker dat het virus van een of andere ‘vleermuizendelicatesse’ komt, maar de kans is zéér groot. Als je ziet wat (sommige !) Chinezen binnenkloppen, zelfs pasgeboren muisjes e.d. Dit soort gebruiken moet uitgeroeid worden, overal ter wereld. Hier is niets natuurlijks meer aan, ik denk dat iedereen waar ook ter wereld instinctief moet aanvoelen dat je sommige dieren beter niet eet. En een koe mag een koe genoemd worden, wat dat betreft geeft ik Trump gelijk dat hij het een Chinees virus noemt. Gedaan met die waanzin!

   • Anoniem zegt:

    @Marc
    Da’s omdat Trump het gezegd heeft.
    Is de Spaanse griep een racistisch begrip?
    Nee, tenzij Trump het ooit zou zeggen. Dan zou hij impeached moeten worden.
    Er is natuurlijk ook een vegan push of push om insecten te eten.
    Ik heb dat in Thailand wel es gegeten, met een sausje, maar om dat nu regelmatig te gaan binnenspelen? Eiwitten zijn eiwitten zeggen ze dan…

  • Boomer zegt:

   Ik heb een vraag aan al diegenen die het opgediste verhaaltje geloven van de dierenmarkt in Wuhan:
   Als dit virus van de wilde dieren naar de mens is overgekomen, hoe komt het dan dat onze dieren er immuun voor zijn?
   Ik heb tot hiertoe nog geen enkele zinnige uitleg gehoord over het ontstaan van deze epidemie en zou moeten geloven dat het virus vanzelf weggaat zoals het gekomen is.
   Voor mij onbegrijpelijk en ik blijf op mijn honger zitten om hier een duidelijke en vooral onderbouwde uitleg over te krijgen.
   Het is aan U meneer Van Ranst

   • Marc zegt:

    Het is niet omdat een dier, zoals bijvoorbeeld een vleermuis, een virus overdraagt, dat het er zelf ziek van wordt. Aan de pest bijvoorbeeld stierven bepaalde diersoorten, maar slechts een kleine minderheid. Het is perfect mogelijk dat dieren (of andere dieren, want de mens is ook een dier) niet ziek worden van het coronavirus. Omgekeerd was de varkenspest niet gevaarlijk voor mensen. U stelt het wat te simpel voor, vrees ik.

   • Boomer zegt:

    Misschien simpele voorstelling volgens U maar ik ben ook maar een simpele mens doch met gezond boerenverstand.
    Als vleermuizen dit virus overbrengen, wie zegt dan dat het zal uitgeroeid zijn?
    Met andere woorden, zolang er geen vaccin tegen bestaat zal het gevaar blijven, of is dat weer te simpel?

   • Eric zegt:

    Er bestaat nog steeds geen sluitend bewijs over het verband tussen de consumptie van vleermuizenvlees en longziekte corona. Chinezen hebben altijd al vleermuizen verorberd, misschien zelfs met veel smaak. De vraag is : hoe komt het dat nu pas één vleermuis een wereldwijde pandemie kan veroorzaken? Hoe is die vleermuis aan dat virus gekomen? En is het louter toevallig dat zich in de stad waar die vleermuis gegeten werd één van de drie laboratoria bevindt waar de Chinezen experimenteren met biologische wapens? Hoe groot is de kans dat dat labo niks met het virus te maken heeft? Iedere statisticus zal antwoorden: die kans is miniem tot onbestaande.

   • Marc zegt:

    Let’s face it, uiteindelijk weten we het niet. En ik denk niet dat de werkelijke oorzaak ooit met 100% zekerheid zal geweten zijn. Belangrijker is nu een remedie vinden. Het is niet omdat een ziekte blijft bestaan dat de mens eraan zal tenonder gaan. Lepra bestaat bijvoorbeeld ook nog altijd, de pest ook, maar er zijn nu geneesmiddelen.

   • Greta zegt:

    Dit virus is via vleermuizen als gastheer begonnen.

 18. Marc zegt:

  Neen, dat is natuurlijk evident. Tenzij het menselijke lichaam van zichzelf immuun wordt. Zoveel ken ik er ook niet van. Maar hoe het ook zit, of het virus nu van die markt afkomstig is of niet, zelfs als dat niet het geval is moeten ze met die praktijken stoppen. Gezond zal het zeker niet zijn!

  • Boomer zegt:

   Voilà, we zijn er.
   Is het nu echt zo moeilijk om te antwoorden, ik weet het niet?
   Dat is mijn punt naar de super professor, hij mag wat eerlijker zijn over zaken waar hij zelf het antwoord ook niet op weet.
   Zet tien wetenschappers aan een tafel en je hebt tien verschillende meningen en/of theorieën!
   Laat dat nu net het punt zijn waarover ik mij soms vreselijk erger maar ondertussen zetten ze wel de wereld op zijn kop.
   Met klimaat is het net hetzelfde, miljarden euro’s er tegenaan gooien gebaseerd op theorie en computermodellen zonder enig sluitend bewijs.
   Uiteindelijk zijn wij (de overlevenden) toch degenen die de miljarden gaan ophoesten, zoveel is duidelijk, de echte winnaars zullen enkele pharma giganten zijn en de financiële sector, zoals steeds opnieuw.

   • Anoniem zegt:

    Alles wordt politiek misbruikt.
    Fictie en realiteit lopen in elkaar over dankzij msm nepnieuws en de onaantastbare religie van de witte jas, die ook in tandpastareclames wordt gebruikt.

   • Marc zegt:

    Tja, maar biologie, klimaatwetenschap, virologie enzovoort zijn nu eenmaal geen exacte wetenschappen….

   • Yvo G zegt:

    Bidden helpt, geloof me!

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Sommige wetenschappelijke benaderingen van gebeurtenissen geven niet altijd het verwachte resultaat. Omdat alles wat in de natuur gebeurt een vermenging kan zijn van verschillende inwerkende factoren. Maar dat geeft U niet het recht om daaruit te besluiten dat natuur benaderen niet wetenschappelijk zou zijn. Als men gebeurtenissen kan voorzien op basis van normaliteit en geen rekening houdt met andere uitzonderlijke facetten dan is natuur altijd wetenschappelijk. Wanneer ik al twee jaar voorspelde dat we een uitzonderlijke droogte zouden kennen dan was het niet dank zij een glazen bol.
   En als ik voor de komende zomer hetzelfde voorspel dan is dat ook geen voorspelling.
   De veroorzakende elementen zijn er en blijven. Dus is mijn voorspelling wetenschap en gebaseerd op het gedeelte van elementen die gekend zijn.
   De overdadige regen die we deze winter kregen is ook perfect uit te leggen op basis van dezelfde elementen mits inachtneming van het geen er vroeger was en nu niet meer is of wat er veranderd zou zijn.
   Maar bij voorbaat uitzonderlijke elementen verwaarlozen die het systeem door mekaar gooien betekent niet dat het systeem niet wetenschappelijk zou zijn.
   Zo kan op basis van leeftijd voorspeld worden wanneer iemand met waarschijnlijkheid minder dan 10 jaar nog zal leven. Komt hij dan vroeger aan zijn eind wegens een verkeersongeval moet men niet stellen dat de eerste prognose waardeloos zou zijn.
   Er waren reeds op korte termijn de gevaren van dit virus gekend. Toen had dit reeds een juist wetenschappelijk gevolg moeten veroorzaken in China. Mensen zijn varkens. Dus!!!!
   Dat het virus naar Europa kunnen komen is blijft dus de schuld van onze wetenschappers
   die niet konden, mochten en durfden reageren.
   En dat het bovendien in Italië en Spanje zo ver is kunnen komen is niet de schuld van dat virus maar van de mens. Geen respect voor menselijk leven is de oorzaak en de zucht naar geld. Meer geld!!! En het gevolg is dat het op wereldniveau verarming zal voor gevolg zal hebben of ongekende basis. Het was dus niet voldoende om te weten dat het een dodelijk virus was en ook zelfs te weten dat we niet over de wapens op korte termijn beschikten om te beletten dat het werd los gelaten. En nu? Bidden en beddengoed buiten hangen is geen oplossing meer. De “last post” spelen misschien?
   Er loopt iets grondig fout met het kapitalisme.
   De wetenschap zal eens moeten echt gaan nadenken en niet afhankelijk moeten blijven in te nemen doelstellingen van andere opties genomen door stomkoppen.
   Als er nu niet wordt overgegaan tot grondige opkuis van alle veroorzakende elementen
   zal het vroeger gedaan zijn met menselijk te leven.
   Men beloofde ons vroeger een gelukkiger en socialer leven.
   De wetenschap deed haar plicht. Maar……de poltiek schiet overal te kort.
   Dat is vooral de les die we overal uit moeten trekken.
   En al dat gespuis met de naam Alexander; alles voor mij en niks voor een ander; buiten smijten.

   • Benny zegt:

    “gespuis met de naam Alexander; alles voor mij en niks voor een ander; buiten smijten”
    Wat een mooie droom, de realiteit is dat ze door het vivaldivirus alle macht in handen hebben.
    15% Stemmen: 70% ministers
    Vlaanderen gerold; ik hoop dat niemand dat vergeet en vergeeft maar dat is waarschijnlijk ijdele hoop. Ze worden er zelfs populair door; walgelijk.

 19. Marc zegt:

  Intussen is dit oud nieuws, viroloog Steven Van Gucht is veel vaker op TV dan Marc Van Ranst.

  • Anoniem zegt:

   is dat zo?
   ze zijn van kanaal gewisseld.
   Ik ben ze hoe dan ook allemaal al kotsbeu.

 20. Anoniem zegt:

  Stop met zagen over Van Ranst, u mag blij zijn dat u in een land leeft waar mensenlevens nog waarde hebben en de medische zorg goed uitgebouwd is. In China, dat nu met uitgestreken gezicht medisch personeel stuurt naar Italië, terwijl het land de eerste klokkenluiders/artsen heeft gearresteerd en afgedreigd, ging de handhaving van de quarantaine gepaard met brutaal geweld. Want in quarantaine daar betekende ook letterlijk afgesloten van voeding, drank en medische zorg en eindigde met de dood. Deuren van vooral oudere verzwakte burgers die koorts vertoonden werden dichtgelast, dichtgetimmerd, zelfs ladingen steenkool werden voor de voordeur gegooid om de mensen te verhinderen uit te breken.
  Niet voor gevoelige kijkers.

  • Ines zegt:

   Is reactie van Ines, ben vergeten naam in te vullen en heb te snel verstuurd.

  • John zegt:

   Van Ranst houdt nochtans van Communistische regimes.
   Zijn blunderboek zou daar echter niet getolereerd worden.
   Hier wordt hij verheerlijkt. Terecht? Lees dit misschien eens:
   https://sceptr.net/2020/03/bochtenwerk-van-ranst-wordt-lastig-vol-te-houden/
   Kritiek mag voorlopig nog of zou u zelf liever meteen de Chinese censuur invoeren?

   • Ines zegt:

    Nee, kritiek mag zeker en ik ga uw link openen en lezen maar ik denk niet dat Sceptr een objectief nieuwsplatform is. Ze mikken op een bepaalde doelgroep en de site wordt geleid/gefinancierd en van artikels voorzien door dezelfde groep achter Schild & Vrienden. Dat is verifieerbare info. De mensen die vóór de coronacrisis dus dagelijks op sociale media het met Van Ranst aan de stok kregen. Ik hoop dat u al zover was in deze saga.

   • John zegt:

    Geen enkel platform is objectief.
    90% is wel links en het blunderparcours van de viroloog der virologen kan u ook reconstrueren. Ik denk niet dat Geert Noels lid is van s en v bijvoorbeeld.

 21. Eric zegt:

  Hier de bijdrage van de open grenzen-EU in de strijd tegen het virus. Mevrouw vindt het echt leuk ! Gelukkig is het niet in de douche opgenomen. In dat geval zou het tafereeltje nog walgelijker zijn.

Reacties zijn gesloten.