De ‘efficaciteit’ van de maatregelen

wilmes2

Persconferentie van premier Wilmès, 12/3. Let op de corona-wolk onder Jan Jambon

Corona leert ons veel, heel veel, dit is een gouden tijd voor observatoren. Eerst een crisisbeleid dat niet verder geraakt dan een ‘advies’, doorgespeeld aan de provinciegouverneurs, die dan verder de burgemeesters op de koffie uitnodigen. Met een BiZa-minister De Crem die iets neuzelt over ‘maatwerk per provincie’.

Waarna organisatoren uitrekenen hoe ze net onder dat getal 1000 kunnen blijven. This must be Belgium. En vergeet dat we, wat we zelf doen, beter kunnen. De twee N-VA-coryfeeën Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, en Jan Jambon, Vlaams minister-president, vonden het veel heisa voor niks, legden het advies gewoon naast zich neer en zeiden dat ze wachtten op een rampenplan.

Tot op vandaag vindt ‘sterke Jan’, die naar verluidt dwars lag op het federaal crisisberaad, dat de maatregelen wat overdreven zijn en dat we ook aandacht moeten hebben voor het economische plaatje, lees de café-uitbaters die voor hem stemmen. Ga met zo’n Lamme Goedzakken naar de oorlog. Het is een vreemde paradox: een partij die toch staat voor stoerheid en daadkracht, maar op zo’n moment een ‘laisser faire, laisser passer’ uitstraalt.

Soit, dat rampenplan kwam er ook, een week te laat. Nog een hele week kon dat virus ongestoord stoeien en overspringen, nadat een paar bussen skitoeristen uit Italië vrolijk opschepten hoe ze hals over kop het hotel waren ontvlucht. Niemand die een quarantaine van deze teruggekeerde Odysseeërs nodig vond.

De persconferentie van premier Wilmès, gisterenavond rechtstreeks te bekijken op VTM (op VRT was griepmeester Van Ranst nog een potje aan het leuteren), was een psychodrama op zich. Onzeker, vermoeid, konden haar lichaamstaal en gelaatsuitdrukking nauwelijks verbergen dat de regering in lopende zaken een schimmentheater voorstelt, mentaal helemaal niet in staat om zo’n crisis te lijf te gaan. Perplexiteit is het juiste woord.

Malgoverno

maatwerk

BiZa-minister Pieter De Crem op 11/3

Het kan mierenneuken lijken op zo’n moment, maar de manier hoe ze haar communiqué voorlas, in de geijkte vorm van afwisselend vier zinnen Frans en twee zinnen gebroken Nederlands, waarin ze het onder meer had over de efficaciteit van de maatregelen, geeft een idee van de interne communicatie binnen het hoogste Belgische beleidsniveau. Op zo’n moment komt taalhelderheid van pas en is ondubbelzinnigheid levensreddend. Andermaal helaas, dit gestuntel moet onze Noorderburen toch de slappe lach doen krijgen. Het aandoenlijk Belgicisme van heel dit rampenplan is een ramp op zich, en het feit dat alle Belgen toch aan het hamsteren slaan weerspiegelt het vertrouwen van de bevolking in zijn leiders: nul komma nul. Wilmès is de verpersoonlijking van het malgoverno, of zoals sommige politieke analisten het uitdrukken: ze is één grote leegte.

Het aandoenlijk Belgicisme van heel dit rampenplan is een ramp op zich

Balans: Belgisch getreuzel en Vlaamse gezapigheid, in wat wellicht de grootste na-oorlogse uitdaging wordt. Hier kan nu eens met spierballen gerold worden, hier kan macht tonen waarvoor hij dient, namelijk niet om ons te pesten met regeltjes en gasboetes maar om een gemeenschappelijke vijand kordaat het hoofd te bieden. Andermaal: helaas, ik zie nergens daadkracht, wel tweespalt en besluiteloosheid. De maatregelen op zich zijn OK, maar de boodschap komt over als een potje tasten in het donker.

Het zal nu snel iedereen voor zich zijn, er zullen een pak mensen dood gaan, de zwaksten uiteraard, wat sommige commentatoren verleidt tot Darwinistische bespiegelingen. Hoed af voor de witte sector, dokters en verpleegkundigen die doen wat ze kunnen. Verpleegkunde, naar het schijnt een fameus knelpuntberoep geworden.

Nog een Corona-les, misschien wel de belangrijkste: bespaar op alles maar niet op zorg en medische infrastructuur. Ik groet u vanuit mijn quarantainekwartier/observatiepost, bij gebrek aan stamcafé. Ook al gedacht wat voor een zegen dat vermaledijde internet is, deze dagen?

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

212 reacties op De ‘efficaciteit’ van de maatregelen

 1. vuilventje zegt:

  Ja Wilmes met haar communities; nog een mooi improvisatiewoordje.
  Gepikt van D. Van Langenhove;
  “Dit is dus hoe je een pandemie veroorzaakt. Politici beweren dat ze de temperatuur van de aarde kunnen veranderen door je meer belastingen te laten betalen, maar zijn nog niet eens in staat om mensen uit broeihaarden van het coronavirus te controleren.” touchè
  Cafés dicht; sauna’s dat weten we nog niet. oké
  En wat nu met Vlaamse hobby gangbangs? olè
  Waar moet Luc Alloo nu gaan filmen? oh nee

  • Billy zegt:

   En dat schabouwelijk Nederlands was dan nog beter dan dat van rode Elio .

   • Marc zegt:

    Eerlijk gezegd denk ik dat er momenteel veel Vlamingen blij zouden zijn als ze evengoed Frans konden spreken als Wilmes Nederlands. Want de tijd dat Vlamingen veel vlotter Frans praatten dan de Walen Nederlands, is met rasse schreden aan het voorbijgaan. Vooral de jeugd kan nog nauwelijks Frans.

   • Billy zegt:

    Ze is wel premier hé.
    Wat de jongeren betreft, geen idee.

   • Eric zegt:

    ‘… kent nog nauwelijks Frans’, Marc. Of ‘…kan nog nauwelijks Frans spreken’. Overigens is die vaststelling juist. Ik weet alleen niet of dat zo erg is. Waarom zou onze jeugd nog Frans moeten kennen? Om Voltaire te lezen? Komaan, er zijn genoeg goede vertalingen.

 2. Benny zegt:

  Aangeboden door uw plaatselijke samenzweringstheoreticus
  The Coronavirus Hysteria – Tom Hanks & Magic Johnson Hoax – NBA Shutdown – The Freemason NWO Agenda 33 hoax

  • Benny zegt:

   Merkel over coronavirus: ‘60 tot 70 procent van de Duitsers kan besmet geraken’
   Alsof ze erop hoopt
   Die arme Bolsonaro heeft ook 33 graden koorts.
   Wake up folks.

   • Eric zegt:

    Natuurlijk hoopt ze erop. Hoe sneller de autochtone Duitsers uitsterven, hoe sneller die door moslimtuig kunnen vervangen worden. Dit verhaal past zo perfect in het EU-project van ‘Le grand remplacement’ (Renaud Camus) dat je er niet aan moet twijfelen: de extreme laksheid van linkse regeringen als de Italiaanse, de Duitse en de Belgische is een weloverwogen laksheid, met één scherpgesteld doel: de uitroeiing van West-Europese bevolkingen zodat er plaats vrijkomt voor méér islamieten.

   • Benny zegt:

    Awel Eric, dat denk ik dus ook.
    Kalergiplan in actie.
    Deze corona lockdown is perfect om het tuig aan de Griekse grens binnen te duwen en vermits de Europese bevolking zwak, naïef en ontwapend is .
    Een vogel voor de islamkat dus..
    En toch blijf je hopen op de galg voor Merkel; Timmermans, Verafstoot
    De verlossing kan enkel uit Oost-Europa komen en staan die daar om te springen?

   • Eric zegt:

    Een ander element dat in de beslissing om West-Europa door Corona te laten verzieken heeft meegespeeld: veronderstel dat 20% van de gepensioneerden sterven ten gevolge van het virus: dat verlicht de loodzware druk op de pensioenkassen én op de nationale begrotingen. Er zijn teveel oude mensen die niet snel genoeg voor euthanasie kiezen. Dus moeten we ze een handje helpen, hebben onze politici (Wilmès, De Block en op internationaal vlak Von der Leyen en Merkel) gedacht. Politiek is een cynisch spel, maar soms werkt het wel.

   • Benny zegt:

    Pensioenen? oké
    Maar de immigratiefactuur voor hele hordes die nooit een dag zullen werken dan?
    Ik begrijp niet hoe je je eigen volk zo kan haten dat je het wil vervangen door het meest primitieve dat er rondkruipt?
    Er zijn verklaringen in de samenzweringsscenario’s die ik onderzoek maar dan nog blijft het volkomen psychopatisch.

   • Eric zegt:

    Ik begrijp dat ook niet, maar ze zijn er wel al een halve eeuw mee bezig. En het gaat maar door. Eén van de hoogtepunten van de waanzin was het Marrakechpact. Niemand begreep waarom de westerse regeringen dat pact moesten ondertekenen, het kwam niemand eigenlijk goed uit, ook de politici niet. En toch ondertekenden ze het. Volgens mij kunnen enkel psychiaters verklaren waarom Europese leiders handelen zoals ze handelen. Ze zijn allemaal geestesziek, op enkele uitzonderingen als Salvini, Orban, Kaczyński en misschien Boris Johnson na.

   • sirhou zegt:

    ‘alsof ze erop hoopt’, hoe pervers kunnen commentaren worden.
    Als er nu eén politicus is die respect verdient en altijd daadkracht toont, dan is het wel Angela Merkel.

   • bart dw zegt:

    Merkel verdient respect?
    Omdat ze Europa naar de knoppen heeft geholpen?
    Dat is pas perverse volksverlakkerij.
    Slaap verder.

  • Benny zegt:

   We stellen ons vragen, filosoferen wat af
   binnen een paar jaren en wat dagen volgt dan
   het graf
   Dan verdwijnen wij
   met onze vragen
   terug naar af
   goedenacht

   • XOXOXOX zegt:

    @Benny
    “Ik begrijp niet hoe je je eigen volk zo kan haten dat je het wil vervangen door het meest primitieve dat er rondkruipt?”

    @Eric
    “Ik begrijp dat ook niet, maar ze zijn er wel al een halve eeuw mee bezig.”

    Het is nochtans eenvoudig.
    Maar… niet iedereen is klaar voor het antwoord.
    De “Eigen leiders” zijn slechts vervangbare puppets. Niet de puppetmasters.
    De vraag is echter “welke groep” haat blanke en christelijke Europeanen zodanig dat ze hen willen vernietigen met een geïmporteerd leger? Rest enkel de motief vraag…

   • Benny zegt:

    “133 nieuwe coronabesmettingen in ons land: teller staat nu op 689”
    De 33 er mooi in gesmokkeld door de psychomasons.
    allemaal toeval..

   • Benny zegt:

    @XOXOXOX
    de synagoge van Satan zoekt gebiedsuitbreiding misschien?

   • Benny zegt:

    XOX en ook Wilmès weet waarom.

  • Benny zegt:

   33 toeval zeg ik u, allemaal toeval
   vertrouw uw overheid met speciale volmachten en experten, was uw handen minstens 33 keer per dag en blijf binnen.

 3. siegfried zegt:

  Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zegt men. Waarom niet daarover spreken? Bijv. na de pest-13de eeuw, volgde er een periode van grote welvaart en kennis (voor de overlevenden).

 4. Geo Deltour zegt:

  Keurige analyse Johan, nog meer van dat. Mvg

  >

 5. Billy zegt:

  “nv-a een partij die toch staat voor stoerheid en daadkracht, maar op zo’n moment een ‘laisser faire, laisser passer’ uitstraalt.”
  Toch niet verwonderlijk ; slapjanus en de rest van zijn hypocrieten zijn bazenpoepers eerste klas en hebben nog niets verwezenlijkt behalve pesten en uitmelken.

 6. Yvo G zegt:

  Goede observatie, heer J.S. Ik merk op dat, als er moet gewerkt worden, de duurbetaalde zwerm federale parasieten niet thuisgeven: Ze “monitoren”, m.a.w. ze tellen de cases. De verantwoordelijkheid schuiven ze door naar horde opvreters die de afgeschafte provincies (zoals de senaat) voorstellen die ook willen cashen zonder werken, en daar wordt nogmaals omlaag geschoven: Dààr dienen dus de gemeenten voor, die kunnen de hete patat niet meer omlaag schuiven. Het zou me niet verwonderen als heel die kankerbal uitzuigende teken die zich ‘politieker’ heten, alsof het nog iemand imponeert, het klaarspeelt om unaniem een wet te stemmen dat het verboden is voor Covid 19 om zich te verspreiden. Dan heeft het bestuur van dit onland toch weeral ferm gewerkt. Paniek is hier natuurlijk op zijn plaats, we staan heel de wereld weer mooi te kakken….

  • Benny zegt:

   juist Yvo
   ‘Met een bevolking die bang is kan je alles doen’: Karel van Wolferen en Kees van der Pijl

   • Benny zegt:

    Op youtube café weltschmerz

   • Yvo G zegt:

    Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw. (Afspeel-ID: S1z4vljSqaQpcWQN)
    Meer informatie

   • Benny zegt:

    Daarom heb ik de titel erbij gezet
    ‘Met een bevolking die bang is kan je alles doen’: Karel van Wolferen en Kees van der Pijl
    cafe weltschmerz youtube
    links werken niet altijd

   • Yvo G zegt:

    OK.

   • Benny zegt:

    Masonic hoax allemaal toeval
    Coronavirus Hoax Bill G,ates Foundation Predictive Programming Event 201
    net voor de ‘uitbraak’ de cryptocratie komt naar buiten

   • Benny zegt:

    cui bono?

 7. Peter Braet zegt:

  Benieuwd hoeveel Belgen er vanavond gaan “binge-drinken” en of we om middernacht Engelse sluitingsuurtoestanden zien op straat.
  Ook even serieus: bekeek gisterenmiddag de live-stream uit De Kamer van volksvertegenwoordigers, aangekondigd als een parlementair debat over de Corona-maatregelen. Via een ommetje langs “Noodplan” ontaarde dat vrijwel meteen in communautair gekibbel. Stuur dit parlement ook maar naar huis, niks mee aan te vangen in tijden van nood.

  “Sterke Jan” lijkt in de ontkenningsfase te blijven steken, net als de Nederlandse en Duitse overheden, die duidelijk de economie belangrijker vinden dan de volksgezondheid. Wat zal de heer Jambon zeggen als familieleden van patiënten komen klagen dat zieken op de spoedafdeling als afval behandeld worden, zoals nu in Italië het geval is en de bijbehorende horrorfilmpjes over de chaos in de ziekenhuizen op het web beginnen te circuleren? Omdat in het huidige halfslachtig beleid de volledige sluiting van de scholen, het verbod de kleinkinderen bij opa en oma te parkeren, de opvordering van werknemers in de zorg- en medische sector, het opschorten van het Openbaar Vervoer (echte virusvergaarbakken) en de nodige straffen om dit af te dwingen ontbreken, dankzij “Sterke Jan” en aanhang die een beleid als in Nederland en Duitsland -eerst de winst, verder zien we wel- voorstaan.
  Vanuit veilige zelfisolatie met volle diepvries en voorraadkast. Zolang het Internet maar werkt.

 8. Ines zegt:

  Onkruid vergaat niet…en de mooiste bloemen worden eerst geplukt, heb ik in de 4 decennia dat ik hier op deze bol rondloop al vele malen mogen ondervinden.

 9. Yvo G zegt:

  Het heeft ook zijn plezante en prettige kanten. En omstreeks december is er dan al resultaat, op de dienst bevolking zullen er weer veel zatte papa’s gekke namen gaan aangeven voor hun nieuwe spruiten!

 10. Dit is op De Groene Vlaming herblogden reageerde:
  De kritische maar zeer terechte blik van Johan Sanctorum op de Corona-actualiteit

 11. Pingback: Hopelijk wordt Corona een 'game changer' | De Groene Vlaming

 12. Peter Braet zegt:

  Hier een Australische docu over de oorzaak van Corona. Iets voor de WHO om zuidoost Aziaten hun smerige tradities af te leren. De Griep komt ook steevast uit die contreien omdat zelfs een communistische dictatuur zich niet kan veroorloven het houden van enkele kiekens in een appartementje te verbieden. Tradities moeten soms bestreden worden, ook in Afrika dat ons via bush-meat Ebola en Aids cadeau gaf, en Azië met hun wet-markets Sars en Covid-19 gaf en met de gewoonte kiekens of soms ook een varken in huis te houden talloze Influenza varianten. Ook de middeleeuwse Pest kwam vanuit de Chinese, en bij uitbreiding Aziatische onhygiënische leefgewoonten (tradities) voort.

  • bart dw zegt:

   Hoe smerig die tradities ook zijn;
   spoedeisende hulp zit vol hypochonders en mensen slaan aan het hamsteren.
   Is dat zo rationeel?

  • Marc zegt:

   Aziatische onhygienische leefgewoonten… Klopt natuurlijk, maar Japan is de grote uitzondering. Daarvan kan ook het Westen nog wel iets leren.

   • Marc zegt:

    Zo ben ik al lang voorstander van de Japanse manier van groeten in plaats van handen schudden. Afstandelijker, maar tegelijk ook getuigend van meer respect. En vooral properder… als ik er aan denk hoe vaak ik mannen het toilet ( ja, ook na een ‘grote boodschap’) zie verlaten zonder hun handen te wassen… en neen, dat waren niet alleen ‘gewone mensen’, ook de zogenaamde intelligentsia.

   • vuilventje zegt:

    Thaise vrouwtjes wassen zich drie keer of meer per dag.

   • XOXOXOX zegt:

    Hoewel Japan historisch cultureel schatplichtig is aan China, zijn er geen twee landen, binnen hetzelfde continent, die meer van elkaar kunnen verschillen. Het aspect hygiëne alleen al!
    Japan is bovendien een eilandengroep (Splendid isolation) en een land dat niet onderworpen werd aan het cultuurmarxisme. Dat laatste is niet geheel onbelangrijk…
    Zou de etnische, culturele en taalkundige homogenteit is te maken hebben met het feit dat Japan (in feite een etnostaat) een van de meest veilige landen ter wereld is?
    Europeanen zouden er inderdaad zeer verstandig aan doen Japan te bestuderen en lering te trekken uit de studie. Specifiek als cultuurvergelijkende studie met Europa, Afrika en de islam. Japan zal evenmin barbaren importeren om de vergrijzing op te vangen.
    En tenslotte, ook het NMBS bestuur kan best eens op studiereis naar Japan gaan.
    De shinkansen rijdt namelijk ALTIJD op tijd. Hetgeen we van de NMBS treinen niet kunnen zeggen.

   • vuilventje zegt:

    Japan zal ook ondergaan.
    Er is nauwelijks echt contact behalve ‘fantasiethema’s’.
    Te weinig koppels, te weinig kindjes.

   • Marc zegt:

    Niks wordt zo overschat als tradities…

 13. Eric zegt:

  Er is maar één gulden wet, die momenteel in Tsjechië en Slowakije ook wordt toegepast: GRENZEN TOE ! Toerisme en migratie zijn de twee hoofdziektes van deze tijd. Toeristen en migranten moeten vanaf nu als criminelen beschouwd en behandeld worden. Dat wil zeggen: manu militari terugsturen wie hier niet hoort, en wie wél Belg is en toch de brutaliteit heeft gehad het land te verlaten verplichten tot een maand quarantaine. Wat gaat men na de paasvakantie doen? Gaan weer tienduizenden deserteurs die hun land ontvluchten nadien straffeloos mogen terugkeren???

 14. XOXOXOX zegt:

  Open grenzen! Vrije handel en wandel voor personen, goederen en virussen, niets dan voordelen. Opmerkelijk dat zowel de pest (zijde route) als de Spaanse griep waarschijnlijk uit China kwamen.China is trouwens volop bezig de zijde route revitaliseren.

  Uitbraak in Italië is eenvoudig te verklaren: Er werken massa’s Chinezen in Noord Italië in sweatshops in de kleding en schoenen industrie. Goedkope import arbeiders drukken de productiekost en het label “Made in Italy” verhoogt de winst. Kassa kassa !
  Met het Chinese Nieuwjaar zijn de Chinese slaafarbeiders naar China gereisd en hebben een cadeautje mee teruggenomen. Culturele virale verrijking !
  Een uitreis verbod voor Belgen tijdens de krokusvakantie naar o.a. Italië voor de ski-liefhebbers had veel ellende in België kunnen voorkomen. Regeren is vooruitzien. Maar ach, een land zonder regering…

  Corona Virus exclusive: Why Italy?
  https://www.altnewsmedia.net/news/corona-virus-exclusive-why-italy/

  Paul Joseph Watson – Corona virus

  Corona tips:
  Wie zonder WC papier zit. Er is nog altijd De Morgen en De Standaard.
  Wie geen Corona besmetting wil: Doe het Tiktok Corona dansje.
  “Stop ! don’t touch me there, this is my no-corona square!”

  • Eric zegt:

   XOXOXOX: akkoord met alles, behalve met het inzicht dat die toeristen naar Noord-Italië konden vertrekken doordat er hier geen echte regering was. Theo Francken zei onlangs: ook een regering in lopende zaken kan noodmaatregelen treffen, een noodregering is niet nodig. Maar deze regering in lopende zaken heeft geweigerd te doen wat de meeste burgers weten dat ze had moeten doen: toeristen niet laten vertrekken of terugkomende toeristen manu militari in quarantaine plaatsen. Ergo: de huidige regering in lopende zaken is zo onbekwaam dat ze ontslag had moeten nemen en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Maar dat doet ze niet, en we weten allemaal waarom. Niet alleen het land heeft geen grenzen meer, ook aan de schaamteloosheid en de domheid van de regering van dit land ontbreken alle grenzen. En nu wordt iedereen zo goed als vastgebonden op zijn stoel binnenskamers en wordt de droom van Blaise Pascal ons op straffe van zware boetes vooralsnog opgelegd.
   Ik vraag mij af hoe in Frankrijk in deze omstandigheden het gele hesjesfenomeen zich gaat ontwikkelen. Ligt daar een nieuwe revolutie in de maak?

  • Christel zegt:

   Meneer XOXOXOX, uw zeilbootje nog niet volgeladen met voedsel, boeken van E. A. Poe, Camus en Schopenhauer ( ‘er is geen vrouw die deugt’), wat dvd’s en cocktailflessen? En installeer alvast een douche-toilet, veel hygiënischer op zijn Japans (oeps, ik kon het weer niet laten met mijn ‘coprofiele’ neigingen, zeker). En u hebt geen Corona dansje meer nodig tegenover de woeste toiletpapier -hamsteraars.

   • bart dw zegt:

    get a room you two.

   • Christel zegt:

    Jazeker in deze tijden van Corona. Lol

   • bart dw zegt:

    Ach, je moet van iets doodgaan en dan heb je dat tenminste nog gehad.

   • Ines zegt:

    @Christel als je het overleefd kan je over negen maand namen kiezen👼🏻 mijn suggestie voor een meisje: Qarentine, voor een jongen XOron.🤣

   • XOXOXOX zegt:

    De laatste copulatie schrijft geen plaats in de geschiedenisboeken.
    Ik pas graag voor dergelijk afscheid.
    A real man dies with his boots on…

   • Christel zegt:

    @Ines, pech, geen babyborrel over 9 maanden. Hij sterft nog liever met zijn schoenen aan, dapper weerstand biedend met een cocktail in zijn hand op zijn luxe-jacht.

   • vuilventje zegt:

    XOX I prefer a woman with her boots on.

   • bart dw zegt:

    @Ines
    als je het overleeft

 15. Vanhoovels Paul zegt:

  We hebben een leger profiteurs dat verkozen is dank zij de politieke partijen. De plaats op de kieslijst bepaald wie verkozen raakt. Deze verkozenen moeten alleen nog weten op welke knop ze mogen drukken als er problemen zijn. Trouwens bij een stemming in het parlement verschijnt er steeds op het bord hoe er gestemd is. Voor of tegen. De bende die hun jobke kregen hebben geen persoonlijke mening meer. Maar desondanks schrijven ze wel op hun kiespamfletten dat ze beter het volk dienen dan hun collega’s. Zelfs soms beter dan dezen uit eigen partij maar ook dat is wel een zeldzaamheid want ook voor hen geld op dat vlak de partij-omerta.
  Voor de rest mogen ze zich wel uitleven op de kap van de kiezer en hebben ze zichzelf onkreukbaar gedoopt. Zelfs het gerecht moet zijn handen van hen afhouden; hoe zwaar sommige overtredingen ook zijn. Soms moeten ze beschermd worden maar dan kan een partij nog steeds zijn eigen verantwoordelijkheid nemen en zelfs de rechterlijke macht tot de orde roepen indien dit nodig mocht zijn.
  Maar voor het overige geloof ik niet meer in rechtvaardige vernieuwing in de politiek.
  Steeds zullen er gangsters tussen zitten die de verworven macht misbruiken ten koste van vermoede kleunere tegenstanders. De politiek herbergt dus maffiosi in eigen rangen. En ze doen er zelf met graagte niks aan. Ons kent ons.
  Dat er verschil is tussen daden en beloften en dit tot uiting komt en gezien wordt door zelfs het plebs moet niemand verwonderen. Feitelijk keert meer en meer een gedeelte van de bevolking zich tegen misbruikte macht. Niet zozeer tegen personen. Men probeert dit fenomeen te stoppen of af te remmen.
  Maar de politiek veroorzaakt dit zelf door maffioos beleid eindeloos te gedogen.
  Het zal dus afwachten worden of nieuwe verkiezingen er mogen komen.
  Want de schrik zit er goed in bij sommigen. Dat fabeltje van onkreukbaarheid is een leugen.
  Niemand van het menselijk ras is onkreukbaar.
  Iedereen heeft zijn prijs maar de ene vraagt wat meer dan de andere om zelfs eigen gestemde wetten te verkrachten. En het ergste is dat geviseerde personen achteraf blijvend geviseerd worden als vermoede tegenstanders want indien ze dat niet zouden zijn dan zijn het toch maar domme kloten die de realiteit niet zien. De politiek past de zienswijze toe van : “Heb ik gelijk of heb ik gelijk?” En is het geen stomme kloot dan wordt het een gevaarlijk individu
  Een stomme politieker voert uit en de rest waakt er over hij gelijk blijft krijgen; zelfs als de dader dood is achteraf.
  Er zijn dus nooit stomme politiekers noch machtsmisbruikers; allemaal onkreukbaren dus; eeuwigdurend nog wel. Op den duur zou een mens zich een totalitair regime wensen.
  Dan blijft er maar een misbruiker over. Men moet hem niet meer zoeken.
  Maar ook dan zal het misbruik eeuwigdurend blijven. Het kan niet sterven.

  • Billy zegt:

   Een biowapen dat alleen politici treft.
   Zou een mooie uitvinding zijn toch?
   Jammer genoeg een droom..

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Dat biowapen komt er. Ze kweken het zelf en laten het beschermd los op de maatschappij.
    Het is langzaam bezig ui te groeien tot een pandemie. De geloofwaardigheid van het politieke milieu krijgt rake klappen. Zelfs dezen die niks misdoen zijn slachtoffers van dit virus. Het vraagt alleen nog tijd om de piek te bereiken. Geduld dus.

   • Billy zegt:

    Ik haal de popcorn boven.

   • Yvo G zegt:

    @Billy: En dat is het meest verstandige dat er te doen is

  • juste-louis zegt:

   …want ook voor hen geldT op dat vlak…

 16. Benny zegt:

  allemaal toeval
  Coronavirus: why it’s not like the other fake epidemics Mar
  11
  by Jon Rappoport
  by Jon Rappoport

  March 11, 2020

  (To join our email list, click here.)

  As always, I suggest new readers go back and acquaint themselves with all my articles on the coronavirus situation (archive here). I can’t possible recapitulate the full scope of details, evidence, and analysis each time I write a piece.

  In today’s episode of virus fakery and population mind control, I examine the one important difference between this phony epidemic and its predecessors—West Nile, SARS, MERS, Swine Flu, Ebola, Zika.

  Size matters. That’s the difference.

  By which I mean, the size of the lie.

  In previous incarnations of “raging outbreaks,” the people controlling the operation (CDC, WHO, etc.) were content to let their propaganda fade out after a short time. And as quickly as the false threat was invented, it began to dissolve.

  This time, however, the controllers feel sufficiently emboldened to pour fuel on the fire of the lie and build it into an illusion of conflagration.

  That’s the long and the short of this story.

  In all other respects, the 2020 “epidemic” is identical to the previous duds: farcical announcement of an outbreak; miraculously quick and dubious “discovery” of a virus; deployment of diagnostic tests that don’t work; deceptive inflation of case numbers; ludicrous claim of global spread; where actual illness is occurring, a cover-up of the true reasons, which have nothing to do with a virus.

  But since the total tonnage of fear porn propaganda is much larger this time around, mass quarantines are possible. These quarantines, for the dim and uninformed, appear to prove (but don’t) that the virus is highly volatile and dangerous.

  In turn, the quarantines, and an accompanying urge for “self-isolation,” torpedo trade and industries and markets.

  The world population, one more time, is tuned up to accept any and all medical dictates.

  To put it another way, the current coronavirus fantasy could have been floated with the half-hearted intensity of prior epidemic duds. However, for no other reason than the desire to tighten the screws of control, the choice was made to shove more counterfeit chips across the table this time.

  For that purpose, China was an ideal starting point. The government wouldn’t hesitate to lock down 100 million citizens—thus ramping up the “seriousness of the matter” from the get-go—kicking off a worldwide dither. China was the model. As I predicted, other nations would pick up the cue and feel comfortable about following suit. A deranged Italian politician has now quarantined a quarter of the country’s population.

  On the bright side, the controllers are overplaying their hand. How could they not, given their front men fatuously predicting 40 to 70 percent of the world population will become “infected,” and millions will die. When that doesn’t happen, a good many people will remember those bloated projections. The boy-who-cried-wolf factor will kick in, regardless of how many social media platforms try to erase the past through censorship.

  Here is an informal list of current predictions, from various sources. I suggest you keep it, in order to remember what to remind doomsayers of, when the dust clears: containment won’t work; the virus will spread unchecked all over the globe; the rate of transmission of the virus and the death rate will escalate; the virus is actually a devastating bioweapon, against which the human immune system has no defense; the virus’ genetic makeup, containing elements of the deadliest virus ever discovered, HIV, will wreak unprecedented havoc. You can add other world-ending predictions as you find them.

  Oh, there is one other difference between this phony epidemic and previous incarnations: the recent gigantic expansion of YouTube and other social media. And given the degree of censorship that now prevails on social media—particularly the lunatic prohibition against “treating tragedies as hoaxes”—billions of tidbits of epidemic fear porn have the upper hand.

  It’s almost as if, once social media had their censors firmly in place, the green light, signaling “coast clear to launch the 2020 epidemic fairy tale,” flashed on.

 17. Eric zegt:

  Washington Times, 26 januari

  “Radio Free Asia last week rebroadcast a Wuhan television report from 2015 showing China’s most advanced virus research laboratory, known the Wuhan Institute of Virology. The laboratory is the only declared site in China capable of working with deadly viruses.”

  “In a July article in the journal Institute for Defense Studies and Analyses, Mr. Shoham said the Wuhan institute was one of four Chinese laboratories engaged in some aspects of biological weapons development..”

  https://m.washingtontimes.com/news/2020/jan/26/coronavirus-link-china-biowarfare-program-possible/

  • Eric zegt:

   “Though this be madness, yet there is method in it.” (William Shakespeare, Polonius to Hamlet)

   • Billy zegt:

    Speech: “All the world’s a stage”
    BY WILLIAM SHAKESPEARE
    (from As You Like It, spoken by Jaques)

    All the world’s a stage,
    And all the men and women merely players;
    They have their exits and their entrances;
    And one man in his time plays many parts,

    Will Tura
    ‘T Leven is als toneel
    ‘T Leven is als toneel,
    Wij zijn de spelers
    En we staan altijd klaar
    Als het gordijn open gaat

 18. juste-louis zegt:

  Wat een lelijk woord! Zo wordt het Nederlands natuurlijk een lelijke taal (lelijk want voor Franstaligen de taal van Theo Francken of de Bart De Wever). Efficaciteit van de maatregelen moet zijn werkzaamheid van de maatregelen, ook wel doeltreffendheid of doelmatigheid, een ander woord voor efficiëntie, in het Engels efficiency? Doelgerichtheid kan misschien ook, nuances nog mogelijk…

  • bart dw zegt:

   Het kwam dan ook van een Vlamingenhaatster.

   • bart dw zegt:

    “Een eindvorm van indoctrinatie”, zeer juist
    Ik heb gelukkig geen kinderen en de held gaan spelen voor hedonistische narcistjes, nee bedankt. De mensheid is vervloekt.
    Op dit moment is het maar passief ondergaan want deze vuiligheid en corruptie proberen op te ruimen is onbegonnen werk.

 19. Vanhoovels Paul zegt:

  De achterdochtigen onder ons weten dat de grootmachten bezig zijn met zeer gevaarlijke spelletjes. Dat er in China onderzoek gebeurt met dode virussen moet ons dus niet verwonderen.
  Wie denkt trouwens dat de USA niet hetzelfde doet? Of het huidige virus gekweekt werd of niet is een overbodige vraag. China kweekt bestaande virussen bewust of automatisch.
  Wilde dieren uit alle continenten worden samen opgehokt voor verkoop en zelfs geslacht voor consummatie. Tot de vuilste schepselen toe. Ik heb de tijd nog beleefd dat in dat land; akkoord er zijn nog andere redenen van de teloorgang; miljoenen zwaluwen werden gevangen en opgevreten van honger. Maar er zijn nog andere gevaren buiten de waterstofbom die mogelijk ooit minder zal worden gebruikt wegens het feit dat ze niet alleen leven vernietigt maar ook levenloos kapitaal.
  Wie beweert dat nooit het huidige virus of een ander zal worden gebruikt om de niet meer presterende ouderen van dagen vlugger van de wereld te helpen? Is het promoten door Godsdiensten van de ongebreidelde kweek van jongeren misschien ooit geen aanzet om de overbevolking op orde te krijgen? Zeg nooit nooit. De wereld wordt ook bevolkt door halve garen.
  We hebben al voldoende gezien wat er gebeurt met moordenaars die hun tegenstanders dropten in zee. Liefst in zone’s waar er voldoende hongerige haaien zwommen.
  Het grote gevaar voor de wereld zijn machthebbers die geen limieten kennen of eigen gemaakte wetten niet respecteren. Ik heb het reeds voldoende aangebracht. Maar de mogelijke slachtoffers vertikken het om te doen wat moet en dat is degenen die dit gedogen te laten voelen dat ze te ver gaan. Maar als het hen overkomt zullen de het eerst zijn om aan de Klaagmuur post te vatten.

  • Benny zegt:

   Die van de klaagmuur zitten er ook tussen hoor.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Die er nu tussen zitten hebben hun prijs al bekomen. Terecht of onterecht speelt geen rol.
    En in de toekomst zal het nog verslechteren. Ongebreidelde misbruikte macht vraagt om ingedamd te worden. Door iedereen onder ons. Het plebs dus.
    Iedereen kan als het blijft duren ongetwijfeld slachtoffer worden.
    Er zijn te veel politici wiens ego pas gestreeld wordt als zij nero mogen spelen.
    Voor mij loopt het op zijn einde. Vele jaren rest dergelijke elementen dus niet meer wat mijzelf betreft.
    Maar de vuiligheid gaat zo ver dat zelfs uw volgende generaties niet gespaard worden.
    Vuiligheid kent en wilt geen beperkingen. Als wij blijven de ogen sluiten dan vragen wijzelf achter al die ellende. Het zal pas minderen als sommige partijen aan den lijve ondervinden dat sommige kiezers vooral hun eigen veiligheid pogen te bewaken.
    Momenteel denken er nog te veel dat het alleen anderen overkomt.
    Ze worden graag door zichzelf in het slaap gewiegd.
    Een eindvorm van indoctrinatie dus.

   • bart dw zegt:

    “Een eindvorm van indoctrinatie”, zeer juist
    Ik heb gelukkig geen kinderen en de held gaan spelen voor hedonistische narcistjes, nee bedankt. De mensheid is vervloekt.
    Op dit moment is het maar passief ondergaan want deze vuiligheid en corruptie proberen op te ruimen is onbegonnen werk.

 20. XOXOXOX zegt:

  @ vuilventje
  U alludeert op de hikikomori.
  Problematisch, inderdaad. Een overheidsingrijpen zou gepast zijn.
  Een vrijgezellen-tax of een hoger kindergeld kan tot de incentives behoren.
  Ik stel ook niet dat Japan de perfectie is, ik stel enkel vast dat Europeanen veel van Japan kunnen leren.

  @ Eric
  Een noodregering kan inderdaad noodmaatregelen treffen, maar zij verzaakte hierin.
  Een liberale minister van volkgezondheid is niet geneigd maatregelen nemen die ingaan tegen economische belangen. De kosten worden immers toch op de maatschappij verhaalt.
  Een uitreisverbod had echter zwaar protest uitgelokt bij zowel de toerismelobby als de vakantieganger, dit vanuit een egocentrisch en economisch denken. Terwijl een intelligent en moedig minister het algemeen volks- en land belang moet dienen.
  Was een uitreisverbod gerechtvaardigd, (zoals nu blijkt) dan is men een held.
  Echter, in het tegengestelde geval, bent u minister af. Het is, moet ik toegeven, een zware beslissing om nemen.
  Persoonlijk had ik een strikt uitreis verbod uitgevaardigd. Met enkel een mogelijkheid voor noodzakelijke reizen, mits quarantaine en stringente medische keuring bij terugkomst.
  Dit in de wetenschap dat Rusland, Singapore e.a. als sinds januari, reeds de grenzen gesloten hadden. Mijns inziens, is de veiligheid en de gezondheid van het volk is prioritair, niet de economie. Doch uiteraard ben ik geen liberaal.

  “Niet alleen het land heeft geen grenzen meer, ook aan de schaamteloosheid en de domheid van de regering van dit land ontbreken alle grenzen.”
  U schrijft het, ik onderschrijf het volledig.

  “Ik vraag mij af hoe in Frankrijk in deze omstandigheden het gele hesjesfenomeen zich gaat ontwikkelen. Ligt daar een nieuwe revolutie in de maak?”

  Corona geeft Macron een perfect excuus tot samenscholingsverbod. Hetgeen de onderhuidse woede, noch de oorzaak van die volkswoede zal wegnemen.

  “Ligt daar een nieuwe revolutie in de maak?”

  Revolutie en revolte zijn twee verschillende zaken.
  Een revolte is een spontane uiting van volks ongenoegen tegen het systeem, echter zonder enige planning.
  Een revolutie is een geplande charge op het establishment door een kleine groep, met als doel een ander regime in de plaats te stellen. De Europese volksrevoltes (o.a. gele hesjes) zijn typerend voor de fase waarin we ons bevinden, het is een uiting van ongenoegen tegenover het supranationale volksvreemde politieke elites. Een ontbrekende factor is de afwezigheid van geloofwaardig of een realistisch alternatief bij de revolutionairen. Dit gemis uit zich evenzeer, en vooral in Vlaanderen, in een gebrek aan machtsdenken alsook wils- en daadkracht. Het volk is een vrouw, zij heeft, zeker in moeilijke tijden, een sterke man nodig. Geen genderneutrale democratie / particratie.

  @ Christel
  Mevrouw Christel,
  ik dank u voor uw bezorgdheid.
  Voorlopig zit ik prima op mijn afgelegen landgoedje.
  Het zeiljachtje blijft niettemin een optie.
  Schopenhauer – Er is geen vrouw die deugt. U heeft zitten Googlen?
  Het is lezenswaardige literatuur, vooral voor vrouwen.
  U bent geen katje om zonder handschoenen aan te pakken?
  “The Taming of the Shrew” van Shakespeare is dan ook voor u een aanrader.
  Elke vrouw biedt weerstand, omdat zij overwonnen wil en moet worden.
  De man die haar (gespeelde) weerstand niet kan overwinnen, is haar namelijk niet waard.
  De vrouw heeft hierin volledig gelijk. Want de man die niet eens een vrouw aankan, kan evenmin zijn eigen leven of de wereld aan. De vrouw, is voor een man met verstand, slechts een bijkomstigheid in het leven. De man, voor wie de vrouw de hoofdzaak is, die man heeft geen verstand. En al helemaal niet van vrouwen.

  @ bart dw
  “get a room you two”
  No way José !
  Vrouwen aan boord brengen ongeluk. Wie te ka’pren wil varen moet een baard hebben.
  Jan, Piet, Joris en Corneel… weet u wel? Christel wordt daarin echter niet vernoemt.
  Ik ben onwetende of mevrouw Christel een baard draagt, doch bebaarde vrouwen of transgenders komen evenmin aan boord ! Een zeiljacht is geen circustent !

  @ Benny
  “gebiedsuitbreiding misschien?”
  Nee, niet als zodanig.
  “Ook Wilmès weet waarom.”
  Absoluut!

  • Christel zegt:

   Beste mijnheer XOXOXOX,
   maar nee, ik was aan het gekscheren. Ik kon mijn lol niet op.
   Het boek van Schopenhauer heb ik eens aan een goede vriend geschonken. Een man met verstand, die vrouwen gelukkig niet als een bijkomstigheid beschouwt. En met wie ik passionele nachten heb beleefd. Van vrouwen heeft hij wel verstand, daar kunt u donder op zeggen.
   Bedankt voor de leestip. Interessant dat u ook Shakespeareaanse liefdesintriges leest.
   Veel plezier nog met uw jacht op een zeilboot, al dan niet met Japanse snufjes en de groeten aan kapitein Blauwbaard.

   • XOXOXOX zegt:

    @ Christel
    “Domheid en kortzichtigheid ten top. Dit is de werkelijke reden die ons naar de afgrond brengt.” (uit uw commentaar hieronder)

    Jazeker mevrouw Christel,
    een destructief postmodern fin de siècle gevoel, zo u wil.
    Het verdwijnen van het christendom en de andere grote verhalen is daarin een aanzienlijke factor vrees ik, waardoor de modale mens zonder enige richtinggevende moraal, overgelaten aan zijn lot, rondjes draait in de mallemolen van de hedonistische hyperindividualistische maatschappij.

    Ik werd mij daar destijds bewust van met bekijken van het programma Jack-ass op MTV.
    Van Oswald Spengler’s Der Untergang des Abendlandes, had ik destijds nog niet gehoord.
    Jack-ass is illustratief voor de Westerse waarden-loosheid en het nihilisme als gevolg van het cultuur marxisme. Zelfdestructie is een symptoom van een verdwenen wil tot overleven, voortplanting en enige zinvolle creatie of bijdrage tot de samenleving tout court.

    Zie: Jack ass MTV op Youtube

    “…ook intelligente mensen maken (taal)fouten. Niemand is feilloos.”

    Ik pretendeer allerminst feilloos te zijn, zelfs ik ben maar een mens met alle menselijke onvolmaaktheden vandien. Zelfkennis is de eerste stap naar bescheidenheid, nietwaar?
    Alles ten spijt ben ik jammer genoeg geen Griekse God, doch ik troost mij in de gedachte dat de Goden op de Olympus eveneens hun menselijke gebreken hadden.

    “Interessant dat u ook Shakespeareaanse liefdesintriges leest.”
    In alle bescheidenheid, ik tracht steeds een zeer uitgebreide interessesfeer te cultiveren.

  • Yvo G zegt:

   XOXOXOX: De kosten worden immers toch op de maatschappij verhaalt. Voltooid deelwoord van verhalen? Naargelang u blijk geeft van een meer dan gemiddelde intelligentie, springt deze uitschuiver (hoop ik) erg in het oog.

   • Christel zegt:

    Dit zal voor hem een bijkomstigheid zijn, zeker. ‘verhaalt’, ‘vernoemt’…ook intelligente mensen maken (taal)fouten. Niemand is feilloos.

   • XOXOXOX zegt:

    @ Yvo G.
    “Naargelang u blijk geeft van een meer dan gemiddelde intelligentie, springt deze uitschuiver (hoop ik) erg in het oog.”

    Ik dank u zeer, zowel voor het compliment als de correctie.
    “Voor wie haar soms geweld aandoet”. Jazeker, ik pleit geheel schuldig.
    To T or not to DT ? Mea culpa.
    Mijn welgemeende excuses:
    Laat op de avond.
    De wijn in de man. (En nu een mannelijke poes in mijn hoofd)
    Multi tasking.
    In het tekstvak op de site geschreven, niet geredigeerd.
    etc…

    Zij die zonder fouten schrijven mogen altijd de eerste steen, pardon, doe maar schrijfpen, naar mijn hoofd gooien. Bij voorkeur Mont Blanc’s en niet die goedkope bic’s, ook al zijn deze van adellijke afkomst.

  • Eric zegt:

   Bedankt voor uw omstandig antwoord, XOXOXOX, maar uw verklaring voor de politieke laksheid aan het einde van het krokusverlof bevredigt mij niet. Het kleinste kind kon zien dat niets doen tot onoverzichtelijke problemen zou leiden en onze restregering (die voldoende macht bezat om te handelen) heeft niks gedaan. Ze wist dat niets doen niet in het onmiddellijke belang van iemand was, ook niet in haar eigen belang. Er was een 100 % mathematische zekerheid dat corona zou binnendringen zo die toeristen niet één na één werden onderzocht en eventueel ingekwartierd. De vraag is dan: waarom heeft men corona toegelaten? Ik ga er vanuit dat men dit bewust en met een praktisch nut heeft gedaan. Men heeft nu een prima alibi om een regering van NVA en PS samen te stellen. De noodtoestand is uitgeroepen, de burgers zitten vast in een verlammend cocon en zijn bang. Angst maakt braaf en onderdanig. En het is dàt waarop politici steeds uit zijn. Heel die coronacrisis is georchestreerd, net zoals de islamisering van West-Europa georchestreerd is. Maar waarom dit continent openlijk zelfmoord pleegt, wat de finale bedoeling van die systematische waanzin is: op die vraag kan ik (vooralsnog?) niet antwoorden.

   • Christel zegt:

    Eerst was de regering te laks en nu zou ze het bewust georchestreerd hebben?
    Ik denk dat meneer XOXOX eerder gelijk heeft. De regering deed eerst niets, uit economische redenen. Niet alleen De Block, maar ook N-VA wilde niks weten van draconische maatregelen. De economie moest volop blijven draaien, wisten ze veel dat het virus een veel grotere impact heeft op de gezondheid en op de maatschappij dan ze aanvankelijk gedacht hebben. Ook de bevolking onderschat het (nu nog) enorm, getuige de lockdown parties (heb het zelf met eigen ogen gezien, hoe vooral mannen tot twee uur ’s nachts in een plaatselijk café om de hoek stonden te zuipen en lallen) en de invasie van Belgen in Zeeuws-Vlaanderen. Je m’en foutisme en individualisme tieren er welig. Er is geen sprake van enig verantwoordelijkheidsgevoel, burgerzin of het collectief. Domheid en kortzichtigheid ten top. Dit is de werkelijke reden die ons naar de afgrond brengt.

   • Eric zegt:

    Inderdaad, laksheid van de regering was doelbewust, dus deel van het scenario. Of is dat te moeilijk om te begrijpen? Hoe kan je anders die domheid van een groep mensen die tot de meest verstandigen en de best geïnformeerden van de samenleving zouden moeten behoren verklaren?
    Er zijn altijd maar twee mogelijkheden wanneer zich zoiets voordoet: ofwel is de oorzaak een verregaande, ongelofelijke domheid vanwege de gezagsvoerders, ofwel gaat het om de welbewuste uitvoering van een plan. Ik denk dat de tweede mogelijkheid waarschijnlijker is. Ook inzake islam.

   • Benny zegt:

    @Christel
    “Eerst was de regering te laks en nu zou ze het bewust georchestreerd hebben?”
    Ze worden meegesleurd en gepusht door hun maçonnieke overlords die alles coördineren achter de schermen.
    99 percent van de mensen weten niet hoe diep de deceptie gaat en wie erbij betrokken zijn.
    En ik ben geen altrighter maar doe gewoon de research die de medeplichtige msm niet doen.

   • XOXOXOX zegt:

    @ Eric

    “Bedankt voor uw omstandig antwoord”
    Dank u, maar geen dank.
    Mijn schrijverijen alhier zijn slechts “spielereien”.

    “De noodtoestand is uitgeroepen, de burgers zitten vast in een verlammend cocon en zijn bang. Angst maakt braaf en onderdanig. En het is dàt waarop politici steeds uit zijn.”

    Dat is eerder een consequentie, want de wereld draait voornamelijk om geld en de economische schade zal waarschijnlijk in de miljarden lopen. Onder andere luchtvaart maatschappijen, toeristische bedrijven en horeca zullen waarschijnlijk failliet gaan. Waardoor de fiscale inkomsten zullen dalen, terwijl de overheidsuitgaven zullen stijgen.

    Ik blijf bij mijn stelling dat inzake de Belgische Corona casus, de oorzaak van de inschattingsfout vooral incompetentie is. Hedendaagse politici zijn tegenwoordig “beleidsmensen” met “management kwaliteiten”, het zijn geen staatsmannen meer.
    Het gebrek aan doordachte en getrainde rampscenario’s is deels te wijten aan een liberaal economische denken en de afwezigheid van een strategisch militair denken. “Oorlog is de voortzetting van de politiek met andere middelen” – von Clausewitz.
    En net dat zijn “democratische” politici vergeten. Daarom hebben zij geen repliek op bv. de politiek van Erdogan. Indien Europa en de Europese volkeren willen blijven voortbestaan, dan zal de post-christelijke humanistische ethiek, alsmede de ingebeelde morele superioriteit danig herzien moeten worden. De aberratie van “mensenrechten” en “vluchtelingen verdragen” maakt ons namelijk erg kwetsbaar en chanteerbaar.

    Laat ons eerlijk wezen, (Belgische) “democratische” politici zijn niet bezig met chemische, biologische of demografische oorlogsvoering en rampenplannen. Die zijn enkel bezig met een carrière van postjespakken en zakkenvullen. Het volk en het land interesseert hen niet, gezien er altijd een lucratieve EU exit is. “Democratische” politici en egocentrische burgers vergeten, in tijden van voorspoed, steeds de noodzaak van een performante defensie, want democraten zijn de natuurwetten onachtzaam. Het leven is en blijft een strijd.

    “Zij die geloven dat de pen machtiger is dan het zwaard, zijn nog nooit geconfronteerd geweest met automatische wapens”
    – U.S. Generaal George S. Patton

    Iedere burger moet een soldaat zijn. Dit was het geval bij de Grieken en Romeinen, en moet betrekking hebben op elke vrije staat.
    – Thomas Jefferson

    Turkish Armed Forces – Hell March 2018

    “Heel die coronacrisis is georchestreerd, net zoals de islamisering van West-Europa georchestreerd is.”

    Dat de omvolking (en islamisering) georchestreerd is, daar mag u vergif op innemen.
    Menselijk kapitaal is net zoals industrieel-, financieel- of grondstoffen kapitaal.
    De globalistische elites schuiven ermee naar behoeven.
    De ware toedracht van de coronacrisis zal de geschiedenis moeten uitwijzen.

    – Never waste a good crisis.
    – The best time to buy is when blood is running in the streets.

    Boek aanrader: The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism– Naomi Klein (2007)
    https://nl.wikipedia.org/wiki/De_shockdoctrine,_de_opkomst_van_rampenkapitalisme

  • vuilventje zegt:

   XOX
   “U alludeert op de hikikomori.
   Problematisch, inderdaad. Een overheidsingrijpen zou gepast zijn.”
   Japan is misschien wel full mgtow en overheidsingrijpen is toch meer iets voor natural born communists; vrouwen dus.
   remember;mgtow Is The only way

   • XOXOXOX zegt:

    @ vuilventje

    Een rechtvaardige echtscheidings procedure zou al veel verschil maken.
    “Echtscheiding zonder reden” verbieden en echtscheiding zwaar bemoeilijken zou eveneens een verstandige zaak zijn. Gevolg is dan wel dat de participanten in de echtscheidingsindustrie zware verliezen zullen maken. Doch in essentie, blijft een goede relatie steeds een kwestie van weloverwogen partnerkeuze. Mensen maken immers vaak foutieve partnerkeuzes omdat ze bedenkelijke en irrationele criteria hanteren inzake de partnerkeuze. Het is mensen ook nooit geleerd de juiste partner te kiezen met doordachte criteria. Een relatie geïnitieerd op, zeer veranderlijke en verraderlijke, emoties is mijn inziens geen verstandig fundament, temeer een huwelijk in zijn kern een economische is / was.

    Doch ik ben en blijf etno-Nationalist en daarmee hoop, werk en streef ik voor Europa naar een renaissance. Het voortbestaan van de Europese volkeren en hun culturen is van het grootste belang, gezien wij mondiaal de etnische minderheid zijn en onze cultuur uniek is.
    Het is dus aan een toekomstige Nationalistische overheid, bij afwezigheid van religie, om een stabiel relationeel kader te creëren voor de bevolking.

    Nuja, ik las her en der dat men binnen 9 maanden een babyboom mag verwachten. Met andere woorden, wil men de blanke vergrijzing in Europa oplossen, dan is er helemaal geen massa import van barbaarse cultuurverrijkers nodig. Het entertainment even stilleggen en verplicht ophokken zou wel eens de oplossing kunnen zijn.

    Zie k(n)ack deze week. (betaalmuur)
    De barst in de scheidingswet -Vaders willen vaak geen week-weekregeling
    https://www.knack.be/nieuws/belgie/de-barst-in-de-scheidingswet-vaders-willen-vaak-geen-week-weekregeling/article-longread-1574403.html

   • vuilventje zegt:

    Hoe meer vrouwelijke- en betacuckpolitici, hoe meer anti man wetgeving.
    Voer geen achterhoedegevechten.
    Wie zich heeft laten vangen in het spinnenweb is fucked en eraan voor de moeite.
    Ga verder, kijk niet om.
    Nogmaals, full mgtow is de ENIGE weg, het lijkt Jezus wel, Jeezes.

 21. Vanhoovels Paul zegt:

  No problem. Alles kaat koet. De meerderheid loopt nog gelukkig rond op het westelijk halfrond van Europa. Hoe ze er over denken op andere continenten is het probleem hier niet. Maar ze zijn te dom om te beseffen dat ze verkeerd zijn. Feitelijk beseffen ze het wel maar ze verdringen het besef.
  Dwars liggen is een modeverschijnsel geworden bij de nog jongere generaties. Als de wetenschap aanbeveelt om teveel contacten te vermijden maar er meteen ook bijvertelt dat jongeren minder gevaar lopen dan gaan ze nog massaal zuipen en te hoop lopen. Dat zuipen hebben ze nodig om hun schrik te vergeten. Anderzijds zijn drugs al jaren verboden. Ze brengen niet genoeg geld in het laadje van de roverheid. Niet dat ikzelf drugs aanbeveel. Maar er zijn wettelijke drugs die wel onbeperkt mogen en onwettelijke drugs dus. Wat is het verschil tussen beide soorten?
  Waarschijnlijk en zeker de betalingsbalans en het feit dat er teveel geld uit de handen blijft van dezen die het allemaal willen hebben.
  Maar ik ga met plezier de heroïnepijp aan Maarten geven.
  Ik blijf bij mijn visie en die is :”Los het zelf op en neem zelf uw verantwoordelijkheid”
  Jullie kunnen er nog jaren van profiteren. De oude zakken hebben afgedaan. Dezen doen er best aan niet te veel te rekenen op hun zaad dat ze op de wereld hebben geneukt.

 22. Yvo G zegt:

  Er is een duidelijk gebrek aan cynisme bij de overheid. Waarom laten ze het prangende vergrijzingsprobleem toch niet oplossen middels de Covid-19 tool? Wat een oplossing zou dit niet zijn voor de problemen van de armlastige sociale zekerheid!

  • Eric zegt:

   Misschien hebben ze aan die oplossing gedacht, Yvo, maar durven ze de methode niet in praktijk te brengen. Stel je voor dat oude vaders en moeders sterven door de laksheid van de regering. Voor welke partijen zullen hun kinderen de volgende keer dan stemmen, denk je?

  • Billy zegt:

   Wel ja, want hoe sneller onze ouderen sterven, hoe sneller de omvolking een feit is.
   Prima idee. Merkel had daar trouwens al voor u aan gedacht.

   • willy zegt:

    En die hebben er ervaring mee , niet alleen voor ouderen maar ook gehandicapten , parasieten en andersdenkenden zijn ze zeer efficiënt geweest .Het begint stilaan door te druppelen dat de overbevolking een dringend probleem wordt .Na alle vergiften die we al op ons bord hebben gekregen , zijn we na het prepareren en infecteren van aids , ebola corona sars en de jaarlijks terugkerende griep plagen zo verzwakt dat de totale vernietigen niet af te zien is .Deze alles vernietigende virussen en infectie ziekte worden in duistere kamertjes gemanipuleerd en dna matig geprepareerd ten bate van en met medeweten van nietsontziende farmaceutische en militaire machtshebbers ;Deze praktijken zijn reeds bezig sedert WWII .Onze regering en politiekers in het bijzonder zijn sukkelaars en weten absoluut niet wat gaande is , de Eu blinkt ook uit in onzin verkopen en miljarden verknoeien en verkwanselen . Aangezien geen enkele controle op dna manipulatie bestaat en overal “onderzoekcentra” de kop opsteken , vermoed ik dat we pas het topje van de ijsberg hebben bereikt Besef wel dat een virus als dit iedereen kan treffen en niet alleen ouderen ( ook moslims sic.)

   • Benny zegt:

    Willy; ik ben akkoord behalve met die “”naïviteit” van onze “leiders”.
    Sommigen weten idd. van niets of zijn misleid; een heel aantal weet verdomd goed wat ze doen of voeren bevelen uit van hun echte oligarchische meesters.

 23. Benny zegt:

  Wat wel handig is;
  ik was al een hele tijd van plan minder nieuwsprogramma’s te bekijken.
  Met die 24/7 corona angstporno en kleuteropvoeding kijk ik nog nauwelijks.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Dat wel of niet kijken Benny zal niks oplossen.
   Evenmin de maatregelen van onze roverheid. De namaak Urbanus op de fiets in de voetgangerszone roepende om middernacht “U mag naar huis gaan!” vond ik wel een goeie mop.. Eindelijk toch nog een Belg die weet lol te tappen zoals het hoort. Maar tegelijk was de realiteit wel intriest. Bendes ladderzatte jongeren verzameld in de nachtelijke nevel. Mogelijke uitdragers dus van een virus dat zij denken niet schadelijk te zijn voor henzelf maar dat zij wel meezeulen naar hun kot waar ouders/grootouders zitten te wachten op een meegebracht doodvonnis. Moorden met voorbedachten rade?
   De regering heeft hen nog een laatste kans gegeven om vlugger te erven en zodoende onze negatieve betalingsbalans in orde te brengen. Alle baten helpen.
   We kregen reeds een voorbode voor de corona uitbraak. Er werd toen reeds advies verstrekt om hartaanvallen niet meer bij ouderen te reanimeren. Is het toeval dat beide adviezen van de roverheid mekaar aanvullen?
   Maar die roverheid heeft toch niks meer te zeggen.
   Verzamelen in groep; buiten of binnen; was verboden toch?
   Wat was er dan in feite nog verboden?
   Straatlawaai is reeds een verbod uit de Middeleeuwen toen er nog geen motards van op een afstand van vijf kilometer aankondigden dat ze in aantocht waren. Het ene lawaai is dus het andere niet.
   En dan Europa! Burgemeesters uit het grensgebied die vaststellen dat Belgen de grens over steken om toch maar in groep te kunnen verder zuipen.
   Zo gaan we er natuurlijk weer niet komen. De brave burgers gaan weer mee opdraaien voor de en-foestisten. Europa houdt zich bezig met de brave burgers lastig te vallen maar schuwt zich om wetten te maken en doen naleven die gelden voor iedereen.
   Maar dat wist ik reeds. Om niet in herhaling te vallen stop ik hier.

 24. Ines zegt:

  Vorige week dacht u en vele anderen hier dat het coronavirus iets was waarmee viroloog Van Ranst zich wou verrijken…. Nu weer klagen dat alle maatregelen te laat zijn afgekondigd. De Block riep twee weken geleden al : “Blijf in uw kot!”, wat uiteindelijk het beste advies bleek te zíjn. U zat hier maandenlang bewonderende monologen af te steken over de efficiëntie waarmee uw Chinees Gidsland inheemse minderheden aan het uitroeien was. Ik zou zeggen: blijf consequent en neem de “hoogstaande” eetcultuur waarbij dat volk met slangen, ratten, schubdieren en vleermuizen zijn eigen voedselketen vervuild heeft en bijgevolg de hele planeet heeft verziekt er maar ook bij. Viroloog Van Ranst wou vroeger strengere maatregelen. Wie zat er politieke spelletjes te spelen en De Block te ondermijnen??. Het meest angstaanjagende voor mij was niet het gebrekkig Nederlands van Wilmes maar het feit dat iemand als Ben Weyts tijdens die langgerekte crisisvergadering mee bepaalde of scholen open al dan niet gesloten moesten worden. Ik pleit er dan ook voor om bij crises in de toekomst waarbij de volksgezondheid echt in gevaar is de stem van raad van de specialisten terzake beslissend te laten worden. Dat onze gezondheid op dit moment afhangt van nitwits als Weyts en Jambon vind ik gewoon hallucinant.

  • Ines zegt:

   Reactie was voor Eric, door de reactiesnelheid raakt een antwoord soms verloren.

  • Ines zegt:

   Reactie was voor Eric, door de reactiesnelheid raken antwoorden soms verloren.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik voelde mij alleszins niet aangesproken hoor Ines.
    Ik heb zelfs bewondering voor de OVLD. Die zorgen tenminste zoals het hoort voor hun adepten. De motieven waarop het gebeurt is niet de zaak van buitenstaanders.
    Er is dus geen reden voor mij om hen aan te vallen.
    Maar ze zouden beter toezicht uitoefenen op een paar nitwits die partijbelang ondergeschikt maken aan onterechte uitgeoefende haat. Ik weet dat er slaven van Verafstoot zijn orders blijven uitvoeren. Maar het wordt hoogdringend tijd om ze af te voeren. Ze kunnen trouwens gemakkelijk vervangen worden door nieuwkomers die over een meer propere staat van dienst beschikken en niet over een zwaar belastend verleden.
    Maar goede raad is niet besteed aan politici.
    Trouwens ik krijg geen bal rechtvaardigheid terug voor goede raad. Integendeel.
    Voor rechtse mensen telt één zaak en dat is het geld van uw stamboom.
    De overschot zijn automatisch mestkevers. Eeuwigdurend een lagere diersoort.
    Ben ik nu gevaarlijk omdat ik het besef?
    Wel dom met zekerheid want ik zou beter zwijgen.

   • bart dw zegt:

    Zo’n fangirl van ranzig Marcske Van Ranst; ontroerend kameraad Ines.
    Volg de richtlijnen van het politbureau; kameraad Ines.
    Promotie in het verschiet, kameraad Ines.
    Of gewoon aandacht zoeken, kameraad Ines?

   • Benny zegt:

    “Ik heb zelfs bewondering voor de OVLD. Die zorgen tenminste zoals het hoort voor hun adepten. ”
    Zoals Afrikaanse stamhoofden, op uw en mijn kosten.
    Bewondering? Als je hypocrieten en psychopaten bewondert, dan wel.

  • Eric zegt:

   Mevrouw Ines, u legt een samenraapsel van allerlei meningen die u op deze blog of elders heeft gelezen in mijn mond. Bovendien bent u niet echt ingelicht. Misschien heeft die niet-geïnformeerdheid iets met uw beroep te maken en heeft u geen tijd gehad om de ontwikkelingen op de voet te volgen (werkt u in de zorgsector of in een voedingswinkel of zo?), maar in elk geval hangt uw betoog hier aan elkaar van onjuistheden. De Block, bijvoorbeeld, heeft ‘Blijft in uw kot’ gezegd toen het al te laat was en de toeristen al uit Italië waren teruggekeerd. Ze had dat overigens niet tegen studenten moeten zeggen, maar tegen die toeristen, en met ‘kot’ had ze ‘hotelkamer’ moeten bedoelen. En Van Ranst heeft de ernst van de situatie geminimaliseerd: in januari al, toen hij een gewone griep erger noemde dan het coronavirus, en dan een week geleden toen hij de maatregelen (die natuurlijk ook veel te laat kwamen) van de Italiaanse regering buiten proportie noemde. En deze ‘viroloog’ heeft een geweldige impact gehad op de beslissingen van De Block en de ministerraad. Die kerel zou voor de rest van zijn leven gedefenestreerd moeten worden. Met een goede viroloog zaten we nu niet in de miserie. Dan had men eind februari de grenzen gesloten, zoals Rusland en Mongolië dat in januari al deden en tal van andere landen dat voorbeeld onlangs hebben gevolgd. Maar ja, extreem-linkse figuren als Van Ranst zijn aanhangers van open grenzen. Voor hen is het sluiten van grenzen een symptoom van fascisme, ook wanneer dat sluiten nationale catastrofes kan verhinderen.
   Verder vraag ik mij af wat de correcte Chinapolitiek inzake de islam eigenlijk met de verspreiding van het coronavirus vanuit dat land te maken heeft? Elk land neemt soms goede maatregelen en soms slechte. Of gaat u nu ook de éénkindpolitiek afbranden omdat die uit coronaChina stamt? Wellicht is dit virus ontsnapt uit een laboratorium waar geëxperimenteerd wordt met biologische wapens (één van de drie Chinese laboratoria waar dit gebeurt bevindt zich in Wuhan) en heeft het niks, maar dan ook niks te maken met het eten van vleermuizen, slangen of wat al meer. Dat laatste is een fabeltje van de Chinese overheid. Maar blijkbaar gelooft u wat die overheid (en onze leugenpers) u zegt. Wie lijdt er hier eigenlijk aan China-idolatrie?

   • Ines zegt:

    De Chinese overheid heeft er alles aan gedaan om de uitbraak in de doofpot te steken, tot en met arrestaties van de eerste artsen die door hadden dat het om een uitzonderlijk besmettelijk virus ging. Coronavirussen zijn per definitie zoönose, dus door dieren overdraagbare infectieziekten. Daar is wetenschappelijke consensus over. Ik heb in de zorg gestaan, ben uit de ratrace gestapt omdat ik mijn vader die vecht tegen kanker zelf wou verzorgen. Ben geen lid van een politieke partij maar mijn sympathie gaat uit naar de sociaal-democratie die weliswaar kampt met schoonheidsfoutjes. Ben zelf tot de constatering gekomen dat dat het enige systeem is dat op lange termijn werkt en gewerkt heeft voor een zo breed mogelijk deel van elke theoretische samenleving.

   • bart dw zegt:

    “maar mijn sympathie gaat uit naar de sociaal-democratie die weliswaar kampt met schoonheidsfoutjes.”
    Ze hebben net een fotomodelletje met basketsloefkes voorzitter gemaakt.
    Hoeveel mooier kan het worden?

   • bart dw zegt:

    Na de teletubbies de teleyuppie “king connah”; geheel in socialistische traditie.

   • Billy zegt:

    Vergeet de PS niet, een geweeeeeeeldige partij.

   • Eric zegt:

    Dus door dieren overdraagbare infectieziekten kunnen niet in laboratoria nagemaakt worden? Overigens kloppen aan dat verhaaltje over vleermuizen een aantal zaken niet:
    – de eerste coronaslachtoffers waren niet op een markt voor levende dieren in Wuhan geweest.
    – vleermuizen worden in Wuhan niet aanzien als een delicatesse
    Natuurlijk zal de Chinese overheid er niet om rouwen dat men in het westen gelooft in dat vleermuizenverhaaltje. Zo blijft de ware oorzaak, die ik al vernoemd heb, buiten de spotlights.
    En wat uw geloof in de sociaal-democratie betreft: u mag in eender welk systeem geloven. In concreto merk ik dat landen met sterke leiders (Poetin, Ukhnaa, Orban, zelfs Trump) in crisissituaties de juiste maatregelen treffen, die je zelfs niet drastisch kan noemen (Chinezen buiten houden op het juiste moment was een kwestie van gezond verstand en was geen drastische maatregel). Landen met zwakke leiders die rekening moeten houden met kibbelende ministers, met de pers, met corrupte of onbekwame virologen etc. voeren terzake een slecht beleid: er worden geen of verkeerde maatregelen genomen, waarna de situatie ontploft en men de ganse samenleving voor weken of maanden in de diepvries moet steken. Men is gedwongen op die wijze op korte tijd van een bijzonder laks naar een extreem spartaans beleid over te schakelen, wat de bevolking danig op de heupen werkt en zal werken. Ik denk dat zo er in deze situatie en door dit onnozel beleid nieuwe verkiezingen aankomen uw sociaal-democratie geen schijn van kans meer maakt.
    En om duidelijk te zijn: ik verwijt de oppositie niet méér gedaan te hebben om de regering ertoe over te halen tijdig in te grijpen. Noch NVA, noch VB, noch de communisten hebben eind februari van zich laten horen. Qua realisme lijken ook zij, net als alle andere partijen, meer en meer op de groenen. Het groene virus heeft in Europa massaal de geesten aangetast, en dat is nog een graad erger dan wat uit China komt.

   • Billy zegt:

    hey connah sucka

   • Marc zegt:

    Trump een sterke leider die de juiste maatregelen genomen heeft? Laat me niet lachen. Zijn reactie is veel te laat (aanvankelijk noemde hij het trouwens allemaal fake news), en hij is allesbehalve consequent. Waarom Europeanen niet toelaten, maar wel inwoners van de VK, terwijl het virus daar ook al lang zit? Zijn Britten minder besmettelijk? En hij heeft nu pas besloten het aantal tests te verhogen, tot zeer recent was dat maar een klein aantal voor een immens land als de VS.
    En wat Van Ranst betreft, tja, de beste stuurlui staan natuurlijk weer aan wal. Die mens doet wat hij kan, hij is niet alwetend.
    P.S. en je kan niet iemand ‘voor de rest van zijn leven’ defenestreren’. Dat duurt nl. maar een klein aantal seconden (zoek de definitie maar eens op). Tenzij u met ‘de rest van zijn leven’ die paar seconden bedoelt, natuurlijk.

   • bart dw zegt:

    “wat Van Ranst betreft, tja, de beste stuurlui staan natuurlijk weer aan wal. Die mens doet wat hij kan, hij is niet alwetend.”
    Zoals alle communisten denkt hij nochtans van wel.

   • willy zegt:

    Dat Rusland en Mongolië zijn grenzen al in januari sloten is normaal , In die landen is er maar één die dat kan beslissen , bij ons moeten er 75 hun zegje doen en dat ook veel te laat doen . Het is ook juist dat sedert aids en alle infectie ziekten later in duistere kamertjes kleurrijk werd geëxperimenteerd ,gemuteerd ,dna gemanipuleerd en meer .Ze werden dan ook regelmatig verspreid , dit i.o.v en met medeweten van duistere farmaceutische en militaire instanties .OF het”ontsnappen” van het corona virus in een lab in Wuhan de oorzaak is zullen we nooit te weten komen .De aanslag op ons immuunsysteem gaat onverdroten verder en niemand die verroert , buiten hamsteren en wc papier kopen
    Dat de “Belg” geen burgerzin heeft dat wisten we toch ook al lang .

   • Benny zegt:

    @willy
    Wat kan een gewone burger nog doen.
    Binnenkort knallen ze je af als je buitenkomt en protesteren mag al zeker niet meer vanwege “infectiegevaar.”
    Vernuftig uitgedacht, niet door onze lokale clowns, maar dan wel door de wizards van Oz achter de schermen.

   • Eric zegt:

    Marc: Trump is een apart geval in dat rijtje, dat heb ik ook aangegeven. Ondertussen heeft hij ook de Amerikaanse grenzen voor the U.K. en Ierland gesloten. Ik geef toe, ook voor wat betreft zijn selectieve moslimban, dat hij vaak dubbelzinnig en niet consequent is. Je mag er echter zeker van zijn dat het onder een Democraat als Obama, Clinton of Biden allemaal veel erger zou zijn geweest. In de VS is corona overigens niet zo wijd verspreid als in Europa.
    Van Ranst is een nul, dat is duidelijk. Waarom denkt u dat tegenwoordig andere virologen als Johan Neyts en Steven van Gucht in de msm beginnen te verschijnen? Die Van Ranst heeft afgedaan, hij heeft volkomen gefaald. Bij een volgende crisis zullen we ons aan zijn smoelwerk niet meer moeten storen.
    Dat de grenzen voor terugkerende Italiëreizigers open bleven ligt aan zijn invloed. Ik denk dat je momenteel weinig politici zal aantreffen die hem dat niet kwalijk nemen.
    Ik zag net Terzake van 11 maart. Daarin kwam prof. Herman Goossens aan het woord. Die gaf tenminste toe dat hij die Italiëreizen verkeerd had ingeschat. Uit Van Ranst zijn alwetende mond (hij weet zelfs alles over Palestijnen en Israël) verwacht ik dergelijke bekentenis niet. Noch uit die van de Block.
    En inderdaad, een stuurman aan wal als ik wist op het juiste moment dat men die terugkerende Italiereizigers moest tegenhouden, onderzoeken en eventueel isoleren. En ik ben verre van de enige. U mag dat geloven of niet, maar het is zo.

   • Eric zegt:

    Marc: Trump een slechte leider die veel te laat reageerde? Niks is minder waar. Trump sloot op 1 februari de Amerikaanse grenzen voor reizigers uit China. Wanneer deed de EU dat? U laat zich teveel leiden door de leugens van de fake media. Het is zo dat hij het op 20 februari op de G20top in Qatar over Corona wou hebben, maar de EU was enkel geïnteresseerd in debatten over het klimaat. Had de alwetende EU toen naar de Amerikaanse president geluisterd in plaats van zich in de klimaatbubbel op te sluiten, dan hadden we nu niet in de shit gezeten.

   • Marc zegt:

    Eric, lees dit eens
    https://joop.bnnvara.nl/nieuws/corona-maatregel-trump-creeert-infectiebroeinest-op-luchthavens
    En dit is nog maar één voorbeeld van zijn slechte beleid.

    Maar ja, zal ook wel weer ‘fake news’ zijn zeker? Op die manier is het gemakkelijk om alle kritiek te weerleggen en van Trump een fantastische leider te maken.

   • Eric zegt:

    Marc: wat heeft u nu eigenlijk aan dat obsessieve Trump bashen dat de halve westerse wereld in de ban heeft? Trump sloot de Amerikaanse grenzen voor reizigers uit China op 1 februari jl. Trump heeft op de G20 top aan de EU-vertegenwoordigers gevraagd het over corona te hebben. De EU wou alleen maar spreken over haar klimaatobsessie. Had de EU begin februari voor Europa gedaan wat Trump toen voor de VS deed dan hadden we nu niet of nauwelijks in de miserie gezeten. Het enige wat ik hem kan verwijten is dat hij zijn grenzen voor reizigers uit de EU te laat sloot, zodat ook de VS – wel in veel mindere mate dan Europa – met het coronavirus te maken kreeg.
    Voor verdere informatie verwijs ik u naar mijn bijdrage helemaal beneden.
    Hou nu toch eens op met fulmineren tegen Trump en begin er eens mee onze ‘leiders’ te zien voor wat ze zijn. Daar bestaat véél meer reden toe.

   • Marc zegt:

    Omdat, Eric, wat de leiders van ons petieterig landje dat maar een voorschot groot is, allemaal doen, uiteindelijk niet zo veel belang heeft. Trump is een wereldleider, dus wat hij al dan niet doet heeft een veel grotere impact.

   • Billy zegt:

    “Trump derangement syndrome” noemen ze dat.
    Alles wat Trump doet en zegt is slecht en Obama was de messias.

   • Eric zegt:

    Marc: voor mij en waarschijnlijk ook voor u hebben de criminele stommiteiten van onze ‘leiders’ veel meer impact dan wat Trump doet.
    En ik herhaal: hadden onze ‘leiders’ zo alert en intelligent gereageerd als Trump gedaan heeft (sluiten grenzen voor chinezen begin februari, corona op de agenda zetten op de G20), dan hadden we nu niet of nauwelijks in de miserie gezeten.
    Ik herinner u eraan dat onder Trump de economie heeft geboost en de werkloosheid is geslonken. Sinds het aantreden van Trump zijn er nog nauwelijks islamitische aanslagen geweest en zijn er geen gewelddadige conflicten à la Oekraine of Syrië meer losgebarsten. Bush en Obama hebben het Midden-Oosten en Noord-Afrika in chaos gestort en zo een ongeziene Europese vluchtelingencrisis veroorzaakt.
    Leg mij nu eens uit: wat is de echte oorzaak voor uw haat tegen Trump? Teveel de fake media gevolgd?

   • Marc zegt:

    ‘Haat’ is heel fel overdreven. Ik haat enkel dictators als een Stalin, Hitler en co, en die zot van Syrië die geen knijt om zijn eigen mensen geeft, en het crapuul van IS uiteraard. Laten we het houden op sterke antipathie. Maar dat gevoel is al van lang geleden, van die keer dat hij een lichamelijk gehandicapte imiteerde (en het is ‘fake’ nieuws dat dat niét zijn bedoeling was) – ongeacht wat die mens over hem gezegd heeft. Niémand verdient zo iets, dat is een president gewoon onwaardig (en dan heb ik het bijv. nog niet over zijn uitspraken over vrouwen). Ik heb zelf iemand in de familie die lichamelijk en mentaal gehandicapt is. Zo iets doet mensen pijn. En verder zijn ongelooflijk narcisme in het algemeen. En waar Billy het hieronder heeft, het “Trump derangement syndrome”, wel, dat bestaat ook in omgekeerde richting, dat merk ik ook op deze pagina.

   • Eric zegt:

    Dus u heeft geen ‘sterke antipathie’ tegenover iemand als Obama of Clinton (‘We came, we saw, he died’) omdat ze Libië lieten platbombarderen?
    Blijkbaar scheelt er wat aan uw gevoel voor verhoudingen. Iemand die eens een gehandicapte heeft geïmiteerd, maar voor de rest de wereld op het juiste spoor tracht(te) te zetten vindt in uw (blinde) ogen geen genade.
    Ik hoop dat u in uw persoonlijk leven niet zo dom bent. Dat hoop ik voor u.

   • Marc zegt:

    En ik hoop dat u niet zo dom bent dat u ECHT gelooft, zoals iemand u al verweet, dat u met het blote oog kan zien dat het niveau van de zeespiegel niet stijgt, om het even over iets anders te hebben, dat hoop ik echt voor u. Iets wat trouwens ook het oranje breinloze weekdier in het Witte Huis ooit beweerde. Over and out.

   • Marc zegt:

    Toch nog dit: het is niet omdat ik Trump een zak van laag allooi vind, dat ik fzn ben van Obama of Clinton, of van om het even welke politieker. Voor mijn part kunnen ze allemaal de boom in.

   • Marc zegt:

    ,fan’ moet dat zijn.

   • Eric zegt:

    Het zijn allemaal dezelfden, ze kunnen allemaal de boom in, en we zien geen verschil tussen iemand die landen bombardeert en miljoenen mensen de ellende induwt enerzijds en iemand die een gehandicapte ‘journalist’ imiteert anderzijds. Het zijn allemaal dezelfden, ze kunnen allemaal de boom in.

   • Marc zegt:

    Voila, blij dat we het eens zijn. Laten we elkaar de vredeskus geven. Ik zit wel met corona, maar een kniesoor die daar over struikelt 😈

 25. Yvo G zegt:

  Hmm…Ik ben zo laf dat ik al een week in quarantaine leef, zonder te hamsteren, want je krijgt daar gegarandeerd het virus gratis bij: Dat zijn pas mensenconcentraties! Als het erop aan komt, kies ik eieren voor mijn geld. Liever ‘blode Jan’ dan ‘dode Jan’, denk ik nu.

 26. Ines zegt:

  @Christel: ik heb zo een gevoel dat XOXOXO een Nederlandse schrijver/columnist is gezien zijn uitmuntende taalkundigheid gecombineerd met een academisch-wollige schrijfstijl. Hij is het gewend om polemisch te schrijven, daarbij gebruik makend van zijn literaire boekenwijsheid aangevuld met de nieuwe generatie YouTube denkers uit de altright beweging die de raarste theorieën loslaten op het net, vaak met de bedoeling zoveel mogelijk likes en views te halen. Eens daarin verzeild komt men in de inner circle van dat gedachtegoed met eigen jargon, spreektaal, codes, hiërarchische rangorde enz. The matrix, mgtow, red pillekes en meer van die onzin. Ik zeg daarom altijd: de best uitgevoerde complotten zijn zeker nooit uitgelekt….op Youtube.

  • vuilventje zegt:

   Dus alles wat die “altright’ ,wat mgtow uitdrukkelijk niet is, beweging naar voren brengt over o.a. de islam is nonsens?
   Blijkbaar wil u alleen gelijk hebben, het laatste woord.
   Vrouwen zouden dat laatste woord wel eens op een andere manier kunnen krijgen dan ze hadden verwacht.
   Maar blijf vooral kakken op degenen die nog niet in soyavretende cucks zijn getransformeerd.

   • Eric zegt:

    Wat in Ines’ niet al te ruime denkkadertjes past komt uit de oven van de samenzweerders van altright. Haar wereldbeeld steekt eigenlijk simpel ineen: alles wat niet in de gazet staat is niet waar.

   • vuilventje zegt:

    Gelukkig zullen vrouwen als Merkel en Wilmes alles regelen.
    Slaap op uw beide oren. Dat doen zij ook.

   • willy zegt:

    Ik hoop dat ze genoeg wc papier heeft

   • vuilventje zegt:

    En dubbellagig want dat heeft zo’n dikke schijtkont nodig.

   • vuilventje zegt:

    Al heeft ze geen papier nodig, ze schijt wel rechtstreeks op het eigen volk.

  • Yvo G zegt:

   En toch maakt hij elementaire taalfouten! Maar ja, Nederlanders nemen de taal, zoals ook Hemmerechts, helemààl niet serieus.

   • vuilventje zegt:

    Dat van die Nederlandse taalkundige is een fantasietje van de dames hier.
    Ik weet niet of XOX Nederlander is, misschien reageert hij zelf nog, maar als hij het niet is hebben de dames hun eerste echte geslaagde belediging gelanceerd.

   • vuilventje zegt:

    Al is het een ad XOminem

  • XOXOXOX zegt:

   In de betrachting een inhoudelijke, hopelijk zinvolle, bijdrage te leveren aan het discours op dit forum, loopt men tot mijn verbijstering, het risico, zelf tot een complot-theorie te verworden!? O tempora O, mores.
   What’s next? Zal ik een “meme” worden? Que sera, sera !
   Maar toegegeven het is uiterst amusant om lezen.
   Of ondergetekende al dan niet Vlaming, Nederlander of Hottentot is, lijkt mij irrelevant.
   De kern van mijn betogen, is het betoog zelve, dat is toch evident?
   Mijn gedacht ! (Boma)
   Zo, en nou even de klompen aantrekken om de koeien te melken.
   Oftewel: Lekker aan de koeie tieten trekkeuh !

   • vuilventje zegt:

    It’s all part of the mystery that is XOXOXOX
    Het geheim dat je deelt met XOXOXOXMAN
    Nu stop ik, beloofd.
    Zelfs al ben je Hollander, wat ik niet denk, toch zeer welkom.
    Sorry, echt laatste keer nu.

   • Ines zegt:

    Beste XOXOXOX,
    Vooreerst mijn welgemeend pardon voor de verwijzing naar ‘meneer met chromosomenafwijking’ een uitschuiverke in the heat of the moment. Wees welkom, gij vrouwenhatende anti- marxistische cryptoprotestant, en of u Hollander bent of niet maakt niet uit. Ik heb niks tegen vluchtelingen, uw poging om u zich hier al direct te integreren middels een populaire lijfspreuk uit een oervlaamse soap draagt maakt u directcsympathieker maar eveneens ook verdachter in mijn ogen, maar soit een beetje mysterie heeft ook zijn charme. Ik zie dat u nog oubollige kreten gebruikt als o tempora, o mores. Het is ondertussen ‘Oh oh Cherso’, in de Nederlanden.

   • vuilventje zegt:

    Zo XOX, nu je echte naam.
    Dan kunnen de dames UNIA inschakelen want dat wordt tijd.

   • XOXOXOX zegt:

    @ Ines
    Uw excuses zijn geheel onnodig, ik ben effectief een gelukkige afwijking. Niet zozeer in chromosomen, doch in denken. Het zijn de dwarsliggers die de sporen recht houden, nietwaar?

    Nogmaals wil ik benadrukken, geen misogyn te zijn, om de eenvoudige reden dat ik dan de halve wereld bevolking zou moeten haten, hetgeen mij bijzonder vermoeiend lijkt. Integendeel, ik zie vrouwen graag, bij voorkeur naakt, figuurlijk uiteraard, dus voor hetgeen ze zijn. Ik kijk, in tegenstelling tot de modale man, namelijk verder dan de verschijningvorm, ik ontwaar bij voorkeur de ziel der dingen.
    Wel stel ik een aanzienlijk probleem vast met o.a. de zeer onrechtvaardige wetgeving rondom echtscheiding en het totaal doorgeslagen, dolgedraaide dolle mina feminisme.

    @ vuilventje
    Dank voor het woord van welkomst. Ik voel me al helemaal thuis in het “gesellige” Vlaanderen.

    “Zo XOX, nu je echte naam. Dan kunnen de dames UNIA inschakelen want dat wordt tijd.”

    Hmm, dat gaat wachten worden… op Sint Juttemis of Godot, de dames mogen kiezen.
    U een kopje koffie ondertussen? Of liever een jenevertje om de tijd de nek om te wringen.

  • Christel zegt:

   @Ines, wel je hebt toch ietsiepietsie van hem weten uitlokken, over hoe hij naar vrouwen kijkt :-).
   Ik vermoed ook dat hij van het Noorden is en dat hij voor Forum voor Democratie werkt, met zijn streven naar de Europese wedergeboorte. Zijn belezenheid is natuurlijk mooi meegenomen.
   Hij heeft veel weg van Thierry Baudet, dezelfde visie en conservatieve denkbeelden. Maar ik kan me ook vergissen. Ik amuseer me alvast met jullie dialogen.
   Buona notte.

   • Ines zegt:

    Ze trachten met hun lineair bewustzijn de ‘psyche van de vrouw te doorgronden’, zelf zijn de heren een open boek. Hoe meer dure woorden en abstracte betogen, hoe meer wij de essentie tussen de lijnen lezen. If they only knew…😉

   • Billy zegt:

    Zoals Madame Blanche op de kermis het ook allemaal ziet.
    Komaan zeg, jullie zitten vol vooroordelen over mannen en zijn nu de kenners.
    No way.
    tip;
    Er is een app uitgebracht waarmee je alle straten met mannennamen kunt vermijden, je kan daar ‘le violeur, c’est toi’ zingen uit volle borst.

 27. Eric zegt:

  Wat NIET in Ines’ niet al te ruime denkkadertjes past komt uit de oven van de samenzweerders van altright.

 28. Vanhoovels Paul zegt:

  Benny;

  Ik bewonder niemand. Maar wat is uw alternatief? Aanhanger worden of blijven van partijen die de hemel op aarde beloven maar die je als het hen past laten verzuipen in de zeik?
  Dewever heeft hen met kennis van zaken destijds zelf in de beerkelder geschopt. Toch hetgeen niet gevlucht was naar de barmhartige Samaritanen. Ik heb verdomd nog altijd spijt dat ik zelf als een der eersten aan die beerkelder heb mee gemetst. Maar zoals overal had dit geen belang.
  Dewever waardeerde alleen profiteurs met een universitair diploma.
  Die kwamen er pas toen ze de jobkes in het vooruitzicht zagen blinken.
  En Dewever zijn partij mag opnieuw op plaatselijk vlak; waar ik nu in mijn kot zit; opnieuw opstarten van zero. Mijn zaak niet hoor. Ik was vroeger reeds opgestapt. Maar is het niet menselijk dat ik mij heden verkneukel? Ondanks ikzelf destijds bedankt heb voor de verdere eer en respect.
  Ik hoef dus niet na te trappen. Maar ik wens geen deel meer uit te maken van vendelzwaaiers die het ene moment duchtig zwaaien en lafbekken nadien zijn . Naargelang de richting vanwaar de wind komt wapperen hun vlaggen. Op zulke wijze is voor allen geen echte partijwerking intern mogelijk. En meteen ken je de echte reden van mijn bewondering voor een andere partij. En als je mijn vertelsels leest en wil begrijpen dan heb ik nergens een bewondering uitgesproken voor alle aanhangers van die partij.
  Integendeel! Ik adviseerde zelfs dat er beter een paar aan de deur gezet werden. Dringend zelfs.
  Maar als ze pas bij of na volgende verkiezingen misschien hun ogen willen openen voor de werkelijkheid dan hoef ik mij niet te moeien. Ieder blijft verantwoordelijk voor eigen daden of voor gebrek aan daden. De verrotting die nu bezig is zal geen oplossing brengen. Naar ik hoop zelfs verergeren. En Benny; maak er nu weer niet van dat ik zit te roepen op een nieuwe echte regering.
  Ik heb er echt geen last van dat er geen is! En als er een tijdsopening zou ontstaan in de benoeming van ministers dan overweeg ik de slagzin van een zogezegde blauwe en die is : “Men moet geen minister worden in de politiek om een ferm pensioen op te bouwen”.
  Bij navraag wisten ze niks in het blauwe fabriekje over het bestaan van die persoon.
  Het zou uitsluitend een verantwoording betreffen om het VB in de schutkring te laten zitten.
  Dus er moet niet over gezeikt te worden. Er zijn geen bewezen nadelen.
  Prachtige benadering toch?

  .

  • Benny zegt:

   Ik kan alleen zeggen dat ik altijd geweten heb dat nv-a en vld elitaire zakken zijn met bij nv-a pseudo-nationalistisch sausje om de diep neoliberale lijn te verhullen.
   Of het VB het beter zou doen?
   Zolang dat cordon blijft zullen we het nooit weten.
   Ze hebben in ieder geval meer liefde voor het eigen volk dan de anderen.
   Maar, om eerlijk te zijn, in politiek geloof ik al lang niet meer al is het leuk om over te blijven zeiken. Er zijn natuurlijk veel interessantere onderwerpen maar jammer genoeg blijft de impact van politieke beslissingen op onze levens immens groot.
   Een impasse?

 29. Benny zegt:

  Het belangrijkste virus bevindt zich nu in de hoofden van de mensen.
  Slaafse volgzaamheid en achterdocht tegen medeburgers zijn geïmplementeerd op nauwelijks twee dagen, een week.
  Conditionering werkt! 33 keer hoera!

  • Yvo G zegt:

   Tsja, in Italië vallen ze anders als vliegen….Maar dat kan hier niet denk ik. We zullen wel onderhandelen met het virus, denk ik. Straks naar een feestje … denk ik.

   • Benny zegt:

    Ach, er is ook goed nieuws.
    Laatste peilingen; VB grootste en vooral..
    Groen kleinste, ondanks clown rona

   • Eric zegt:

    Welk land ligt tussen China en Italië? … Juist, Turkije. Ze hebben Erdo een bod gedaan. Hij heeft het geld ontvangen, maar vond het toch niet genoeg. Geld kwijt, virus rijker. Leve de EU !

   • Benny zegt:

    Jaja, al 33 duizend doden, de msm houdt u dag en nacht op de hoogte met de juiste cijfers.
    Al de rest is nepnieuws en complotdenken.

   • Benny zegt:

    Italië?
    Italy: “ICU wards are overflowing” Mar
    13
    by Jon Rappoport
    by Jon Rappoport

    March 13, 2020

    (To join our email list, click here.)

    Some people, even if they have fallen over a cliff, would, on the way down, shout: “The virus must be dangerous! What else could it be?”

    “People are dying! It’s got to be the virus!”

    How about this? “The ICU hospital wards in Italy are overflowing. It’s the virus.”

    Step back and think. THINK IT THROUGH.

    Watching a recent interview with an Italian public health official, I had the impression that perhaps several thousand new ICU patients were burdening the hospital system in the northern part of the country. Several thousand out of a national population of 60 million.

    Here’s the trick. Before the announcement of the coronavirus epidemic, people who showed up at those hospitals, with flu, flu-like symptoms, lung infections, pneumonia would be placed in the general wards and treated, or even sent home with drugs.

    But now they would, many of them, be called “presumptive cases” of coronavirus, without any tests at all, or after tests which don’t work (see my prior articles on why the diagnostic tests are useless and deceptive). By labeling these patients “contagious coronavirus,” the hospital doctors are forced to send them to the ICU, to “protect others from the infection.”

    Thus, these ICUs are crowded and overflowing.

    The press publishes pictures of the ICUs and the hysteria factor bubbles up a few degrees hotter.

    The press interviews a hospital doctor, and he says, “We’re starting to see a few more children with the virus.” The public reaction? “Incredible! Now even healthy children are getting sick!” I have breaking news. Children do get sick. Like adults, they develop flu-like symptoms. And as with adults, they can now be diagnosed as “presumptive coronavirus cases.”

    “But what about people dying in Italy?” As in other countries, people in Italy do die. They always have. Especially old people, who have all sorts of long-term health problems. Labeling them with “coronavirus” at the last minute doesn’t explain the cause of death.

    “Healthy people in Italy are dying.” Two points here. First, sometimes these healthy people aren’t really healthy at all. And second, if you were healthy, and you were suddenly diagnosed, for no reason, with a virus you believed was dangerous and even deadly, and then you were isolated in an ICU ward, allowed no visitors, perhaps even put on a ventilator, and then treated with highly toxic antiviral drugs, do you think there is a chance you would die?

    The whole aim of stage magic is, as we all know, deflection of attention. The audience is guided to look HERE, while the trick is being executed THERE. Here, a woman is being sawed in half. There, she is escaping from the back of the box.

    In the “epidemic,” HERE is where people are sick and dying and diagnosed. THERE is where a fictional reason is being cooked up to explain why.

    “But…but…Italy, Italy, Italy, people dying, virus, virus…I don’t get it…”

    Yes you do. You’re getting the message the public health officials want to shove into your mind. You’re standing on a street corner watching a pro execute his shell game, and you’re falling for it every time.

   • Benny zegt:

    shell game iemand?

   • Eric zegt:

    It’s all in the illusion, stupid ! Overigens, zijn er al Belgen van corona genezen? En onder welke schelp zitten ze???

   • Benny zegt:

    Het punt is dat je mensen alles kunt wijsmaken en dat is de specialiteit van club 33.
    Geloof gerust wat u wil maar wat meer onderzoek kan geen kwaad.
    Misschien ziet u dan de internationale schelp waaronder, net buiten beeld, het bedrog plaatsvindt.
    Of ook niet. Tant pis.

   • Eric zegt:

    @Benny:
    Goeie tip, die Rappoport.
    Gedachten kunnen alle kanten uitgaan.
    Heeft Rappoport gelijk? Of gewoon Het Laatste Nieuws?
    Ik stel de vraag: al iemand gehoord die genezen is?
    Waar is die Belg die hier als eerste ziek werd en ondertussen ‘recovered’ werd verklaard?
    Had hij gewoon de griep, zoals die duizenden anderen, en werd hem wijsgemaakt dat hij corona had? Wijsgemaakt door specialisten die op hun beurt verhaaltjes kregen opgedist?
    En zo ja, waar zit de bron van die verhaaltjes? Waar heeft de oerknal van corona plaatsgevonden?
    Misschien heeft Rappoport teveel SF gelezen? Of ik te weinig?
    En als zijn beschrijving klopt, wat is dan de uiteindelijke bedoeling?
    Moet de wereldeconomie instorten opdat Trump in november niet meer herkozen zou worden.
    Gaat het om een samenzwering van Democratische idioten? De Clintons? Soros jr. en sr.?
    En wat hebben de Chinezen er dan mee te maken?

    https://blog.nomorefakenews.com/2020/03/11/coronavirus-a-propaganda-master-advises-the-president-before-he-addresses-the-nation/

  • Benny zegt:

   allez, nog eentje dan, nog niet overtuigd? slaapwel

   • Eric zegt:

    Ik zal nooit van wat dan ook overtuigd geraken, Benny. Noch van de zin, noch van de onzin van mijn gevangenschap op aarde en in deze stad. Corona of niet, it’s all part of the history of illusion. & of the Illusion of history.

   • Benny zegt:

    Ja, maar die illusie wordt door illusionisten, kabbalistische magiërs opgevoerd.
    boekentip
    THE NEW WORLD RELIGION AND THE BELIEFS OF THE ELITE (Engels) Paperback – 9. april 2018
    James Musker (Autor)

    This Could Be the Most Amazing Book You Have Ever Read!Is it true that a New World Religion is being formed?Is there really a group of leaders directing the course of society?How can we find out if there is a secret plan for humanity?The New World Religion and the Beliefs of the Elite reveals the hidden plan to create a new creed which will fit in with their Agenda for the 21st Century. The Elite are creating international movements aimed at unifying all the world’s faiths and spiritual traditions.This thrilling expose is packed with unusual and interesting information, covering diverse topics such as the Economy, Politics, the Great Plan, Secret Societies, Numerology, 9/11, false flags, hoaxes and much more! Every page explains a new mystery, and uncovers their multi-generational indoctrination to bring about the New World Order.At the same time, it contains a searing critique of the occultism of the Luciferian elite, comparing it to Christian Theology, and throwing greater light on what the hidden government really believe. Beliefs such as Luciferianism, Freemasonry, Hermeticism, Islam, and Theosophy are explained and related to the groups involved in the multi-faith roll out of the One World Religion. It also covers the History of the main groups creating a comprehensive book which will keep the reader enthralled as it shows with persuasive evidence that a global conspiracy is underway.Once you can understand and relate the Beliefs of the Elite to the ultimate goals they are striving towards, the reasons for the apparent chaos in today’s society will become clear. Could we be the last generation living in comparative normality before the shift occurs?The conclusions of The New World Religion and the Beliefs of the Elite are far reaching and vital to our overall understanding of the New World Order. We are heading for a truly frightening future!

 30. Eric zegt:

  “Op 22 februari van dit jaar vond er de gebruikelijk G20 top plaats in Qatar. Alle leiders van de grote economieën kwamen daar bij elkaar om met elkaar over de belangrijkste onderwerpen te praten. De Amerikaanse delegatie wilde het graag hebben over het bestrijden van het coronavirus. Misschien, zeiden de Amerikanen, kon men van elkaar leren en kon er het één en ander gecoördineerd worden.

  Ongelooflijk genoeg vonden de Europese leiders die er waren dat volstrekt niet interessant. Nee, het enige waar zij het over hadden was, I kid you not, klimaatmaatregelen. De Amerikanen begrepen daar niets van en vonden de houding van de Europeanen buitengewoon ergerlijk. Geen enkel argument hielp. De Europeanen waren weer eens geobsedeerd met het klimaat, de grootste epidemie die de wereld gezien heeft sinds de Spaanse griep kon ze gestolen worden.”

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/knettergestoorde-megalomane-eu-blijkt-incompetent-en-wil-daarom-meer-macht-en-geld-fvd-gaat-los/

  • Benny zegt:

   En ook nu zullen Michel, Timmermans, Von Der Leyen etc. volharden in de boosheid.
   Er is maar een oplossing maar daar steekt de lockdown een stokje voor.
   Europa, bewust verraden en zo goed als verloren.

 31. Paul zegt:

  Hoera, we hebben een volmachtenregering, en nu?
  Geen nood, de aanstormende paasklokken zullen vanaf 04.04 Corona verjagen!
  Alles wordt anders dankzij PS en C°, geen verkiezingen meer nodig.
  Ondertussen zijn wij met z’n allen weer enkele miljarden lichter gemaakt en gekneed om het volgende te slikken, Green Deal.

  • Billy zegt:

   green steal

  • Benny zegt:

   de ochtend op vrt
   Hoogleraar sociologie legt uit dat men in China sneller deed wat door ‘experts’ gevraagd werd en dat de bevolking mekaar meer ‘controleert’.
   mooi, mooi, mooi

 32. Eric zegt:

  KRONIEK VAN EEN AANGEKONDIGDE PANDEMIE

  December 2019: In de stad Wuhan, in Zuid-Centraal-China – waar zich een laboratorium bevindt waar wordt geëxperimenteerd met biologische wapens – ontstaat het virus SARS-CoV-2 dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Bij de patiënten wordt longontsteking zonder duidelijke oorzaak vastgesteld. Na enige tijd het probleem onder de mat te hebben geveegd ‘ontdekken’ Chinese wetenschappers (lees: ‘Chinese ambtenaren’) dat het virus ontstond op een dierenmarkt waar levende dieren worden verhandeld. Vleermuizen of slangen die gekocht en opgegeten worden zouden aan de bron van het virus liggen. Zowat gans de wereld gaat in dit Chinese verhaaltje mee. Waarom doen ze dat? Het antwoord ligt in de tegenvraag: Waarom zouden andere landen met gelijkaardige labs onrust onder de wereldbevolking zaaien door het bestaan van zulke labs te erkennen en dit nieuws via de media te verspreiden?
  Januari 2020: De Chinese overheid neemt nu pas quarantainemaatregelen door het openbare verkeer en leven in Wuhan grotendeels plat te leggen en in overleg te treden met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
  Het virus verspreidt zich in de eerste helft van januari vanuit de provincie Hubei, waarvan Wuhan de hoofdstad is, naar andere delen van China.
  31/1/20: Rusland, Mongolië en Singapore sluiten hun grenzen voor reizigers vanuit China.
  De eerste besmetting van het coronavirus in Italië wordt bevestigd.
  Omdat in Italië 100.000 Chinezen in door Chinezen opgekochte textielfabrieken werken wordt er elke dag druk over en weer gevlogen tussen China en Italië, en des te meer in de periode waarin het Chinese nieuwjaar (25 januari) valt.

  1 Februari 2020: De Verenigde Staten en Australië sluiten hun grenzen voor reizigers vanuit China. De voorzitter van de ‘Wereldgezondheidsorganisatie’ (WHO) verklaart vanuit zijn anti-Trumpbubbel: “Reisrestricties kunnen meer kwaad dan goed aanrichten”. Ook Chinahahaha spreekt zich uit tegen deze maatregelen die door de VS en Australië werden genomen.

  22 februari: G20 top in Qatar. De Amerikanen willen van gedachten wisselen over het coronavirus. Dit voorstel wordt door de leiders van de EU weggewuifd. Zij zitten in hun Greta-klimaatbubbel en willen het enkel hebben over klimaatmaatregelen.
  Het coronavirus krijgt van de EU vrij spel in Europa. De gevolgen zijn catastrofaal.

  • Ines zegt:

   Trump riep op 28 feb.op een rally dat corona een hoax was, verspreid door de Democrats om hem zijn herverkiezing te dwarsbomen, daar bestaan beelden van. Misschien heeft hij een goede minister van volksgezondheid die wat heeft opgevangen en daarna de entourage heeft aangespoord om wat dingen te bespreken op de top in Qatar. Maar dat u zelf gelooft dat Trump, die niet eens wist dat België een land is, iets afweet van virussen en crisisbeleid??

   • Eric zegt:

    Makkelijk te weerleggen. Dit is een beslissing die op 1 februari werd genomen:
    https://www.bbc.com/news/world-51338899
    En het is wel zo dat deze pandemie zowel de Chinezen als het Democratisch establishment in de VS en in gans de wereld zeer goed uitkomt. Zo kennen we links: de wereldeconomie vernietigen als het daarmee aan de macht komt.

 33. Eric zegt:

  Dankzij onze vetbetaalde Europese leiders komt Europa in de top-15 ELF maal voor:
  De aantallen vandaag (bron John Hopkins University. Coronavirus 2019-nCoV Global Cases)
  81.020 China
  24.747 Italy
  13.938 Iran
  8.162 Korea, South
  7.844 Spain
  5.813 Germany
  5.437 France
  3.774 US
  2.200 Switzerland
  1.739 Denmark
  1.395 United Kingdom
  1.256 Norway
  1.136 Netherlands
  1.032 Sweden
  886 Belgium
  860 Austria
  839 Japan
  696 Cruise Ship
  428 Malaysia
  401 Qatar
  339 Canada
  331 Greece
  297 Australia
  293 Czechia
  251 Israel
  245 Portugal
  244 Finland

  63 Russia

  • Billy zegt:

   Artsen gebruiken skype.
   Hoeveel ouderen kunnen daar niet mee omgaan?
   Toch de risicogroep dacht ik.

 34. Vanhoovels Paul zegt:

  C’est très bien; la petite différence. We hebben ook geen respect meer op taalgebied voor onszelf.
  Dagelijks bijna krijg ik telefoontjes die beginnen met : “My name is…..!” Klak!!! Vroeg of laat gaat mijn telefoontoestel er aan. Zelfs samenzwering theoriën worden hier opgediend overgoten met een saus van Shakespierre. En af en toe spreekt ook de vervanger van God vanuit zijn spoetnik boven het St. Pietersplein in het latijn tot ons. Waarom gaan we er luisteren? Het overgrote deel van de massa snapt er toch niks van. Is een oude zak gaan bekijken nu ook al een toeristische bezienswaardigheid? Sorry folks; maar principieel lees noch beluister ik het niet. Ik wordt nog veel liever beschouwd als een ongeletterde idioot. Ik wil gerust een derde taal terug opfrissen op voorwaarde dat Europa het nut van een Europese eenheidstaal erkent. Maar aan een toren van Babel weiger ik nog mee te doen. Ik ben op rust.
  Dit land is een land van nietsnutten. Tegenover Nederland is onze internethandel verkommerd tot een grote zero met eindeloos veel nullen na de komma.
  Maar dat gezeik allerhande heeft wel een beoogde optie. Europa beoogt maar één doel en dat is alle deel uitmakende groepjes plebs onwetend te houden van hetgeen er beslist wordt boven hun hoofden.
  Mogelijk zijn er tussen ons uitzonderingen die van bepaalde zaken meer af weten. Mensen verschillen immers wat betreft kennis.
  Maar mochten die ook beginnen met regelmatig uit te pakken met hetgeen ze meer weten/kennen over hetgeen ze kennen of gestudeerd hebben dan doen ze aan bewuste platte vervuiling.
  Mochten er morgen tweetalige Walen afzakken naar dit overlegorgaan dan zullen er onder ons ongetwijfeld een paar kruipers zitten die een discussie gaan voeren over kernenergie in de taal van Voltaire om alzo de resterende te laten aanvoelen dat zij Vlaamse boerkens zijn.
  Ze doen maar. Maar nogmaals……..ik doe daar niet aan mee.
  Ik heb reeds gezegd en toegeven dat ik te dom was om voor pastoor te studeren.
  Daarom spreek ik ook niet meer met pastoors en ben ik ongelovig.
  Zover komt het dus. Een maatschappij waar de bevolking om allerlei diverse redenen niet meer bij machte is tot enige samenspraak? Misschien ergens in de Marollen nog wel?
  Maar dan zal het wel gaan over Brusselse kakkerlakken in de soep vermoed ik.
  Uiteindelijk wordt vroeg of laat iedereen wel specialist. Meestal nog wel in zaken die er niet nodig zijn. Tenzij het boeken lezen betreft. Die uitzondering wil ik nog wel gedogen en als waardevol erkennen. En mogelijk naar internationaal nieuws luisteren. Maat dat wilt men in dit apenland voorkomen. Meer dan ooit blijkt dat wij een kolonie van Parijs zijn.

  • Benny zegt:

   Samenzweringstheorieën zegt u?
   Dus u gelooft enkel de officiële versie die overheid en media u voorschotelen?
   “naar internationaal nieuws luisteren” gedoogt u nog maar liefst via officiële kanalen want de taal van Shakespeare op deze blog bevalt u minder.
   Vergeef me; maar elk stukje dat ik van u lees is “zagen om te zagen”.
   Bent u teleurgesteld, misnoegd? Prima, daar is reden toe.
   Maar je krijgt het gevoel dat je je moet verontschuldigen voor kennis als je uw stukjes leest. Wat wil u nu eigenlijk zeggen of overbrengen?

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Temperen Benny! Ik heb mij nooit laten verleiden om te beweren dat de overheid samenzweringstheoriën verspreidt en dat ik deze meer of minder zou geloven. Ik beweer dat indien men deze voor waar ziet dat men best deze overbrengt via eigen taal. Het zal zo al moeilijk genoeg zijn voor iedereen.
    Maar voor de rest heb ik alleen beweerd dat ik mij niet verplicht voel om kennis te verwerven via een andere taal. Het is niet mijn schuld dat die wereldtaal in dit land wordt behandeld als tweedehands. En wie kan lezen en begrijpen weet waarom dit gebeurt.
    Ik heb niks tegen kennis. Ik verwittig alleen maar voor achterstelling.
    En moet ik misschien er nog bij zeggen waarom onze elite zo handelt?
    Wel ik heb meer dan vijfentwintig jaar in Brussel gewerkt. Van omhooggevallen Vlamingen weet ik dus veel.
    Maar goed. Mag ik er de aandacht op vestigen dat indien u denkt dat ik maar zaag om te zagen dat U nog steeds over de vrijheid beschikt om te lezen wat U wel nuttig acht.
    Dus mijn advies is om niet te lezen wat U stoort.
    Ik beschouw die gedachte als democratisch. Voor afwijkende prullaria hoef ik geen aandacht te hebben.

   • Benny zegt:

    Het eerste heldere stukje dat ik van u lees.
    Ik wilde wat prikkelen en dat is gelukt.
    Verder probeer ik alles te lezen wat er hier verschijnt.
    Tot ik het ooit beu ben. vriendelijke groet

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Er blijft een serieus verschil groeien tussen het vreten dat men ons via de school wil opdienen. Gelukkig lukt het minder en minder bij onze jeugd.
   De Walen mogen wereldburgers worden via hun scholen.
   Wel onze Vlaamse jeugd moet vernederlansen en ook voorrang geven aan het Engels.
   Zo komen we tot een land waar de jeugd terug op voet van gelijkheid; niet ondergeschikktheid dus; met mekaar kan spreken. En waar dezelfde jeugd een internationale visie zal verwerven.
   De keuze moet nu gemaakt worden. Weeral niet als het te laat zal zijn.
   Feitelijk is het een keuze tussen een ontwikkelingsgebied worden en blijven of mensen kweken die internationaal mee kunnen.
   In uw deur gaan staan en wachten op klanten om ze het vel af te stropen zal ons niet verder blijven redden. De wereld begint rond te draaien op een andere manier.
   Hopelijk missen we de boot niet. We moeten gaan mee draaien.
   Vergeet dat overleven op jachten. Dat is bestemd voor een uitstervend ras.
   De happy few is een uitstervend ras.

   • Billy zegt:

    Die happy few zijn nu net globalisten pur sang en hun kinderen leren op privéscholen de kneepjes van het internationale vak.
    Dus uitsterven? Nog niet zo snel.
    Implementeren van een “social credit score” op zijn chinees onder de groene paraplu is de volgende stap.

 35. Christel zegt:

  Jeezes, kibbelzucht zit werkelijk in het DNA van de Vlaming ingebakken…of het Coronavirus bewust vanuit de Chinese labo’s op het volk werd losgelaten of in onhygiënische omstandigheden is ontsnapt, maakt nu niet uit. Nog veel erger is de incompetentie en de kibbelzucht van politici, die daarmee onze gezondheid op het spel zet. De blunder van De Block in verband met de bestelling van broodnodige mondmaskers voor de zorgsector bij een malafide Turkse firma, het gekibbel over de ‘noodregering’, de open VLD-voorzitter Rutten die vrolijk selfies met Almaci en Bouchez op sociale media plaatste en diens partner die alsnog een corona-feestje organiseerde in zijn koffiebar…gewoonweg degoutant en triest. Het volk en de zorgsector worden gewoon aan hun lot overgelaten. Shame on you, politici!!
  En dat zijn nog wel vrouwen die ons land moeten leiden…dan moet ik (bijna) de rechtse kerels hier gelijk geven…we hebben een sterke doortastende leider nodig om het tij te keren.
  Maar er wordt hier ook oeverloos geleuterd en gekibbeld…dan kan ik JS wel begrijpen dat zijn volgende column nu in lockdown (beveiligd met een wachtwoord) is. Nog een prettige dag!

  • Billy zegt:

   Het is een reactieblog.
   Wil u dan , zoals links, dat iedereen het met elkaar eens is zonder discussie?
   ook een prettige dag

  • Ines zegt:

   Artikels in lockdown? Van subtiele humor gesproken. Is dit een manier om de lezers te (s)leuren naar Doorbraak.be?? Dan mag er wel een woordje uitleg bij.

   • bart dw zegt:

    Misschien heeft doorbraak de “scoop” of is JS gewoon vergeten te unlocken?
    Wait and see…

  • Eric zegt:

   Had je iets anders verwacht, Christel, van de oppervlakkige Rutten? Ze heeft eerst haar partij volkomen de dieperik in gekletst en nu doet ze hetzelfde met het land. De Block is haar handpop. De grenzen openlaten voor terugkerende Italiaanse skitoeristen is echt iets voor TRutten. Stel je voor dat die elitaire nitwits op hun hotelkamers een onderzoek hadden moeten afwachten alvorens terug te mogen keren naar ons land !
   Ik heb de laatste jaren geleerd: er bestaan geen vreselijker partijen dan de liberalen en de groenen. Dat zijn de globalisten par excellence. Ze deinzen voor niks terug, voor niks. Op de G20 top (28 februari jl) werd door de elitaire EU-globalisten de klimaatleugen gebruikt als reden om het coronavirus niet tegen te houden. Ik weet niet of ze toen dachten dat een wereldwijde pandemie hun globalistische agenda goed zou uitkomen. Ik acht het een mogelijkheid, maar het is niet zeker. Het is wel zo dat wat er nu gebeurt het globalisme op langere termijn een boost zal geven. Het establishment heeft het volk nu volledig onder controle, de straten van Parijs zijn opnieuw in handen van het militaire apparaat van Macron en de mondiale economische rampen die door deze EU-globalisten en door de Chinese dictators werden veroorzaakt zullen Trump van zijn presidentiële troon stoten. De natte droom van alle globalisten wereldwijd gaat zo in vervulling. En nadat Trump verwijderd is zal ook Brexit-Engeland definitief gekelderd worden. Boris heeft geen schijn van kans.

 36. Eric zegt:

  Frankrijk in lockdown: Fransen mogen enkel hun woning verlaten voor strikt noodzakelijke verplaatsingen zoals het aankopen van levensmiddelen.
  Voor het einde van de week ook in België.
  Haal jullie blokfluit al maar boven.

  • vuilventje zegt:

   Nog meer met mijn fluit spelen overleef ik niet.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Niks van! Ik ben al aan het oefenen met de Marseillaise te zingen vanuit mijn raam en dit om middernacht. Feitelijk zou een mens moeten hopen dat Duitsland in lock down blijft.
   Eindelijk gaat de import van de MO titanen misschien afgeremd worden. Maar mocht het feestje stoppen dan zal er nadien met meer ijver en verantwoord gezoek naar nieuwe redders van onze economie gezocht worden. De redders die de luie Europeanen komen vervangen. Feitelijk is er maar een diersoort die geen aanleiding geeft tot milieuvervalsing
   en dat is dus de uitverkoren mensaap. Als hij komt om te werken aan 10 Euro minder per uur zou hij welkom zijn. Uit de grote zandbak moet hij verdwijnen want daar zou geen werk zijn. Eigenaardig wel want sinds hun komst geraakt aan sneller tempo het geld van de OCMW’s op. Merkel heeft nogmaals geluk. Toen men inzag dat de Duitsers evenmin willen shaffen en men overweegt van er een gedeelte terug te sturen past ze haar tegenzet toe en zet alles in lock down. Want ze weet wel dat ze te voet de weg wisten om binnen te geraken maar om te voet terug te keren moet ze aan haar beschermelingen niet vragen.
   Zo dom zijn die niet. Wat zal haar volgende punt zijn? Als er toch niemand shaft vaag ik mij af welke argumenten ze nu zal gebruiken.
   Spijtig is het wel dat degenen die heel hun leven hebben gewerkt het nu mogen vlugger afbollen. Het gaat niet worden langer werken maar wel werken tot je creveert..
   En onze werkloze jeugd gaat zich bezuipen uit solidariteit en speelt nadien de postbode die het virus aan huis komt afleveren. En iedereen dus weer tevreden.
   De staatskas gaat vlugger gevuld worden en de daders zullen vlugger geld hebben om te zuipen. Alles kaat …….prachtig!

 37. Eric zegt:

  ” The one thing man fears is the unknown. When presented with this scenario, individual rights will be willingly relinquished for the guarantee of their well-being granted to them by a World Government, a New World Order.”
  Henry A. Kissinger

  • Benny zegt:

   Toch eentje hier die het spelletje doorheeft.

  • Eric zegt:

   Macron kent zijn Kissinger: ‘We zijn in oorlog, zeker op het vlak van de gezondheidszorg, maar de vijand is onzichtbaar. Ik zeg u met grote plechtigheid vanavond: luister naar het personeel in de gezondheidszorg. Zij zeggen: ‘als u ons wil helpen, blijf dan thuis en vermijd contact’”, aldus Macron gisteren.
   De onzichtbare vijand, the one thing man fears is the unknown: het coronavirus, door de EU-elite en de nationale regeringen op Europees grondgebied uitgenodigd. Met welk doel? De dictatuur van de EU-globalisten. Ze hebben ons in hun greep. Voorgoed.

   • Benny zegt:

    Think about it
    Hoe psychopathisch kun je zijn?
    Baas spelen over en controleren van een gezombificeerde bevolking in een postmoderne horrorshow.
    De vrijmetsliberalen en groenen hebben er alvast “goesting” in.

 38. Eric zegt:

  “Baas spelen over en controleren van een gezombificeerde bevolking in een postmoderne horrorshow.
  De vrijmetsliberalen en groenen hebben er alvast “goesting” in.”
  Benny.

  Het is zover. Ze hebben hun “goesting” gekregen. En hun vreugde daarover steken ze niet onder stoelen of banken. De moordenaars.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Vooral de jacht op zombies is het tijdverdrijf voor sommige blauwen. En feesten ook natuurlijk. Gelukkig hebben ze nog Maggie. Die huppelt al wat minder en durft tenminste adviseren om in uw kot te blijven. Maar sommige idioten gaan dat natuurlijk weer verkeerd begrijpen. We gaan dat zien binnen negen maanden als de nieuwe “Ali ben Salads” worden opgenomen in het bevolkingsregister. Nog twintig jaar en we zijn uit de problemen.
   Geen vervuiling meer. Koop een Perzisch tapijt en vlieg door de lucht. De toekomst!
   De broer van mijn nieuwe buur staat momenteel aan de Griekse grens met stenen te gooien omdat de rode loper nog niet is uitgerold. Het is wachten op Merkel want haar God wil momenteel niet shaffen. Hij zit met het hemorroïden-virus en opgesloten in een glazen kooi in Vaticaanstad om het niet verder onder te schijten.. Jongens toch! Ik krijg het ook erg! Als ik mijn kop naar links doe dan denk ik rechts en doe ik hem naar rechts dan begin ik te overwegen om voor de PS te stemmen. Mijn vader heeft altijd gezegd dat ik een averechtse was.
   Ze zullen er mee moeten leren leven. Ik val trouwens niet op. Er lopen nog idioten rond op deze wereld. Wel spijtig dat ik geen moeite meer doe om ze te tellen. Het zijn er te veel.
   Heeeeel veel!

 39. Eric zegt:

  “In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.”

  Franklin D. Roosevelt

Reacties zijn gesloten.