Op zoek naar een eiland

Afbeeldingsresultaat voor Utopia

Titelprent van de eerste editie van Utopia (Thomas More, 1516 

Nuttige aanbevelingen, met de groeten van Corona

Met de dag neemt de Corona-pandemie meer tastbare vormen aan en worden de economische gevolgen zichtbaar. Italië, dat eerst laks en laattijdig reageerde, mensen met symptomen uit de spoed naar huis stuurde, gaat nu op slot. Mogelijks gaat het elders in Europa ook die richting uit. De quarantaine moet de besmetten afzonderen en de loop van het virus stoppen. Gaat het om een stad of een hele regio, dan spreekt men van een lockdown.

Grappig is, dat het woord ‘quarantaine’ van het Italiaans quaranta giorni afkomstig is, zijnde de veertig dagen dat een schip ten tijde van de 14de eeuwse pestepidemie aan de ketting moest liggen zonder dat iemand van boord mocht. Pikant detail is ook dat in die periode een meesterwerk van de Italiaanse literatuur ontstond, zijnde de Decamerone van Giovanni Boccaccio. Onderwerp: tien jongelui die de in Firenze woedende pest ontvluchten, zich afzonderen in een villa op het platteland, en zich daar amuseren met het vertellen van verhalen, gaande van grappig tot bepaald scabreus.

Vrijwillige apartheid

Waterhouse_decameron

A Tale from the Decameron (John William Waterhouse, 1916)

Daarmee blijkt het woord quarantaine een dubbele lading te dekken: het kan gaan om het isoleren van besmette individuen, maar in de Decamerone zijn het de gezonden die zich vrijwillig opsluiten. Dat zien we vandaag ook rondom ons gebeuren: mensen, gezinnen, kleine groepen die een voorraad hebben ingeslagen en zich van de buitenwereld hebben afgezonderd.

Voor sommigen lijkt dat een panische overreactie. Maar Boccaccio indachtig zouden ook hier verhalen kunnen ontstaan, microculturen die zich hebben losgemaakt van het grote geheel om te overleven. Wellicht om na de epidemie terug naar het normale over te schakelen. Maar misschien ook niet: stel dat die apartheid hen zo bevalt, en dat ze zo’n mate van zelfvoorziening hebben opgebouwd op vlak van voedsel en energie, dat ze helemaal niet meer terug willen.

De reden waarom de Britten voor de Brexit stemden, was het recht op het eiland dat ze terug opeisten

Het is een droom die we allemaal wel eens hebben: die van een eiland. Een eigen ruimte met eigen wetten en compleet autonoom functionerend. In 1516 publiceerde Thomas More zijn bekend gebleven werk Utopia, voluit ‘De Optimo Reipublicae Statu deque Nova Insula Utopia’, waarin hij zich een heilsstaat fantaseert, helemaal los van en tegengesteld aan het decadente en corrupte bestel waarin hij leefde (het zal u niet verbazen dat More op het schavot eindigde).

In feite is dat Utopia een verre voorafspiegeling van wat zich in 2018-2020 als Brexit zou voltrekken. Niet dat Groot-Brittannië vandaag een paradijs is, verre van, maar de reden waarom de Britten voor de Brexit stemden, was het recht op het eiland dat ze terug opeisten, en de afkeer van bevoogding vanuit Brussel. Het isolationisme (van het Latijn insula, eiland) gaat uit van een quarantaine-idee die velen onder ons ook koesteren met betrekking tot Europa: de idee dat we ons beter kunnen onthechten van een wereldvreemde, betuttelende superbureaucratie.

Vervelend voor de kosmopolitisch denkende elite, die de grootheidswaanzin van het wereldkapitalisme probleem koppelt aan een hip, links-progressief multiculturalisme.

De Belgische ziekte

Vlaams parlement

Het Vlaams Parlement

Helaas voor deze elite, gaat de grondstroom de andere richting uit. Met het Corona-verschijnsel wordt het isolationisme terug een redelijke optie, evenals het sluiten van grenzen overigens, voorheen een absoluut taboe in de politiek-correcte doctrine.

Het streven naar een vrijwillige quarantaine krijgt een politieke vertaling in het zogenaamde separatisme. Een woord dat negatief klinkt: zelfs het Vlaams Belang, beheerder van deze strekking in Vlaanderen en België, gebruikt het woord nauwelijks. Toch is het in wezen dezelfde geest van Bocaccio en More die een volk ertoe drijft om uit een natiestaat of confederatie te stappen: het grote geheel is ziek, corrupt, nefast, dus is een scheiding een simpele daad van zelfbehoud. Het recht op een eiland.

De fameuze Belgische ziekte blijft besmettelijk én levert in Vlaanderen vooral een lamme Goedzak-mentaliteit op

In flamingante middens wint de stelling veld dat Vlaanderen als regio of deelstaat binnen een Belgische confederatie er niet op vooruit gaat, integendeel. De fameuze Belgische ziekte blijft besmettelijk en levert in Vlaanderen vooral een lamme Goedzak-mentaliteit op, kleinburgerlijke dagjespolitiek, een je m’en foutisme zonder ambitie maar des te meer kibbelzucht.

Het idee dat het Belgische virus ons, anno 2020, helemaal in zijn greep heeft, ondanks veel getoeter over confederalisme, kan niet anders dan leiden tot een quarantaine-strategie, genaamd separatisme. Geen geleuter over ‘wat we nog samen doen’, gewoon afscheiden, de aangetaste onderdelen ontsmetten en met een propere lei starten. Let ook op de dubbelheid van het woord cordon: men kan in een cordon sanitaire terecht komen als uitsluitingsmechanisme, maar even goed kan zo’n schutkring een instrument zijn om virussen te weren (de firewall in de informatica), het is maar hoe je het bekijkt.

Hinterland

primarkIn 2015, dus vijf jaar geleden, legde men Bill Gates in een interview de vraag voor: ‘Wat is het meest waarschijnlijke scenario waardoor in de komende 20 jaar meer dan 10 miljoen mensen zullen sterven?’ Volgens Gates was dat geen natuurramp, komeetinslag, geen oorlog, zelfs geen klimaatcatastrofe, maar een mondiale epidemie, veel erger dan de Spaanse griep in 1918 omdat mensen heel de tijd onderweg zijn, grenzen niet meer lijken te bestaan en de besmettingsfactor dus veel groter is.

Bill Gates is geen domoor, zijn voorspelling lijkt te kloppen. Maar tegelijk moet men daar ook economische conclusies uit trekken: de grenzen van het globalisme zijn bereikt. De Chinezen hebben ons eerst overspoeld met containers vol goedkope brol, en nu sturen ze ons een virus dat het handeltje weer doet dichtklappen.

We kunnen op de duur niets meer zelf en zijn weerloos overgeleverd aan de grillen van de wereldmarkt

Misschien een soort ironie die in het Yin/yang-principe vervat zit en de eenheid der tegengestelden. Maar de kwetsbaarheid van zo’n geglobaliseerde wereldhandel stelt weerom de vraag naar het alternatief. Het inzicht groeit dat wij er wel een lucratieve wereldhaven mogen op nahouden, maar dat we tegelijk een industrieel hinterland moeten uitbouwen met eigen producten en bestemd voor een relatief lokale markt. Dat is een stelling die politicoloog Jonathan Holslag al jaar en dag verdedigt, en in dit Coronatijdperk terug meer dan ooit op de agenda mag gezet worden.

De kiwi’s uit Nieuw-Zeeland, de kleren van Primark made in China, of de auto’s uit Japan: leuk, zo’n mondiaal aanbod, maar het tast onze eigen economische weerbaarheid aan, we kunnen op de duur niets meer zelf en zijn weerloos overgeleverd aan de grillen van de wereldmarkt, die met een kolossale voetafdruk, nog altijd draaiend op Arabische olie, onze rekken vult.

De profetie van Bill Gates is in laatste instantie een waarschuwing tegen de globalistische en internationalistische hoogmoed. Zowel voedselvoorziening als allerlei consumptiegoederen (van kleren tot auto’s), industriële toelevering, naast uiteraard energieproductie (kernenergie en/of wind en zon) kunnen duizenden jobs opleveren en ons economisch relatief onafhankelijk maken.

Het is bizar dat rechts -de Britse conservatieven en Trump in de VS, het VB in Vlaanderen- veel nadrukkelijker de anti-globalistische kaart trekt dan traditioneel-links, de groenen inbegrepen. Het rondreizend circus van Greta Thunberg en acolieten verspreidt zich zelf viraal en zonder de minste aandacht voor particuliere tendensen of autonomistische bewegingen.

City trip

Rambla

Barcelona, Rambla

Dat brengt ons op Barcelona en Catalonië. Het reisverbod, dat zo’n virale epidemie met zich meebrengt, kan vervelend lijken voor mensen waarvan de koffers altijd klaar staan. Tegelijk moet ik weer verwijzen naar Decamerone en Utopia: teveel volk bijeen is gewoon niet gezond. Het reizen is een hopeloze vlucht voor zichzelf, en op plekken waar teveel reizigers komen, groeit zelfs geen onkruid meer.

Opmerkelijk genoeg heeft net Barcelona, hoofdplaats van het Catalaanse separatisme, het gehad met het massatoerisme, dat nochtans zo’n 15% van de stedelijke economie uitmaakt. Waarom willen de Barcelonezen de city-trippers weg? Omdat ze hun eigen stad terug willen, zo simpel is het, onder het motto ‘Geef ons de Rambla terug’.

Ach, we hebben bijna allemaal wel staan aanschuiven om ons te vergapen aan de Sagrada Familia, en wie heeft er ooit niet mee staan drummen in de menigte op die fameuze Rambla. Mede dankzij promotiecampagnes zoals ‘Culturele hoofdstad van Europa’ ondervindt zo’n stad een enorm aanzuigeffect van gelegenheidsmigranten die de site als ‘collectief menselijk bezit’ beschouwen, en van daaruit ook doen alsof ze er thuis zijn. Dronken Britten, met een luidruchtige muziekspeler op de schouder, lopen er naakt over de straten en kotsen alles onder. Maar zelfs die excessen buiten beschouwing gelaten, is de stad één groot pretpark geworden waarin de bewoner verloren loopt. De omgekeerde wereld.

We hebben het altijd maar over het migratieprobleem, maar nooit over de destructiviteit van het massatoerisme

 ‘We moeten beletten dat we een nieuw Venetië worden’, oppert burgemeester Ada Colau. Inderdaad, Venetië is een dode stad, evenals Brugge, met zijn 500 chocoladewinkels  en alle andere mondiale places-to-be. Tussendoor verbazen we ons over de alpinistenfiles aan de Mount Everest, bezaaid met colablikjes en ander zwerfvuil. Het onderliggende planetaire consumptieglobalisme (‘alles is van ons’), waar nu ook anderhalf miljard Chinezen klaar voor zijn, maakt steden kapot en vertrappelt sites, meer dan ooit Al Qaida of IS zouden kunnen doen.

Het hysterisch-viraal karakter van dat soort massamigraties, de totale overwinning van de kwantiteit op de kwaliteit, en de ontheming van de bewoner in zijn eigen stad,- dat maakt Ada Colau terecht kwaad. Het is niet zomaar een Barcelonees of een Catalaans probleem, het is een planetaire plaag. We hebben het altijd maar over het migratieprobleem, maar nooit over de destructiviteit van het massatoerisme. Het motto ‘Geef ons de Rambla terug’ is geen uiting van xenofobie, maar een innige behoefte om de ‘oikos’ te hervinden, het nest en de haard, en zo met zichzelf in het reine te komen. Waardoor bezoekers weer terug gasten kunnen worden in plaats van lastige insecten. Misschien is het toch wel een vrouwelijke kijk op de relatie tussen het eigene en het andere. Thuiskomen dus. Eindelijk, zou ik zeggen. Dank u, Corona.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

47 reacties op Op zoek naar een eiland

 1. Eric zegt:

  “Tout le malheur des hommes vient d’une seule chose, qui est de ne savoir pas demeurer en repos dans une chambre” (Blaise Pascal)
  Dat is pas een roep naar isolationisme of solipsisme. En Pascal had gelijk, in onze tijd zou hij zich als geen ander afzetten tegen het mixen van volkeren, culturen en ideologieën.
  Maar het gaat momenteel de andere kant op, met alle positieve en ook negatieve gevolgen vandien. Het multiculuralisme zit niet meer in een malaise, zoals Wim van Rooy in 2008 vaststelde, het blijkt een volkomen mislukt project dat wellicht met de beste intenties ergens in de jaren ’50 (het tijdperk van de droom van een wereldregering) was gestart. Hitler en WOII hadden die droom een goed motief gegeven. Maar dromen op wereldschaal blijken bedrog op wereldschaal, dat weten ook Trump, Orban, Johnson en tal van anderen. Zij gaan andere wegen, sluiten zich af, zetten ganse landen in quarantaine en bevrijden zich zo van de aanhoudende morele druk van buitenaf. Corona komt hen als geroepen. Niet alleen blijkt de islam een geestelijk moordend virus dat gestopt moet worden willen wij en onze beschaving overleven, nu is er ook een planetair dodelijk virus dat ganse economieën kan vernietigen en honderdduizenden fysisch in gevaar kan brengen. Het is een compleet anti-racistisch en natuurvriendelijk virus want het ontziet geen enkel volk of geloof en tempert de reislust aanzienlijk. Eigenlijk verwacht ik dat het in oktober 2020 de Nobelprijs van de Vrede krijgt. Eat this, Greta !

 2. Billy zegt:

  Het toont ook de onhoudbaarheid aan van het ‘just in time’ logistieke principe.
  Je stapt een grootwarenhuis binnen en verwacht daar tweehonderd soorten shampoo etc. te vinden geïmporteerd uit alle uithoeken van de wereld. Is dat nodig?
  Als we, onder impuls van de pandemie, teruggaan naar lokale productie is dat, ook voor het milieu, alleen maar winst.
  Bill Gates vertrouw ik voor geen haar.
  Dat is een nwo type die constant giftige vaccins pusht.
  Het isolationisme komt deze groep ook goed uit.
  Geen straatprotest en atomisering van en vijandschap tussen individuen.
  Welke stroming zal het halen?
  Vreemde tijden.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Bill Gates is heeft niet alleen het uitzicht van een wassen pop; die niet zou opvallen in het wassen museum van Mme Trudeau; maar die ons bovendien verkoopt aan het wereldkapitalisme. Hij is ongevraagd mijn PC binnen gedrongen via zijn Microsoft wat voor gevolg heeft dat ieder menselijk contact alleen nog maar kan onder toezicht.
   Dat strijkijzer is om dit te bewerkstelligen zelfs recent afgezakt naar Europa om de koop af te ronden.
   Onze politiekers verkopen graag alles; zelfs hunzelf inbegrepen.
   En wijzelf lopen te hoop op mierenfestivals waar de gekheid onder kwaadaardig bombastisch gedruis ons meesleurt. Het wereldvolk danst en springt en Bill trekt mee aan het touwtje dat tussen velen hun benen hangt.
   De tijden van rust zijn definitief verdwenen. Ik heb ze nog beleefd.
   Dat je een Zomers tarweveld introk en er boven U in het zwerk een leeuwerik klom tot hij een onooglijk klein stipje werd tussen de sterren om nadien na zijn groet aan de Goden luidruchtig af te dalen naar waar hij thuis hoort. En dan zakte je in een roes ver weg van de wereld.
   En bij het ontwaken was je een herboren sterveling waarvan de genotszever uit je mond drupte en voedsel werd voor de dichtst bijzijnde korenhalm.
   Ook die rust zijn we kwijt geraakt.
   En komt er een ogenblik dat de stilte wil doordringen dan is er altijd wel een varken in de omgeving dat begint te zingen van “zie de boerinnekes de rokskes zwaaien….van achter en van veu……ge ziet er lossen deu”. In elk bos zitten er die brulapen.
   Die zwaar beladen druivenrank zal ons duur te staan komen. Voor waar zou ik het hier zeggen maar ik ben geen verzonnen God. Ik weet dat verwittigen meestal tocht laat komt. Dus ik zwijg.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Varken; lees uw tekst toch eens na!

   • willy zegt:

    Je hoeft Bill Gates de schuld niet te geven dat je opgezadeld zit met windows , je had evengoed Linux in een van zijn tientallen uitvoeringen kunnen installeren op je Pc , dan had je een stabieler systeem gehad dat tevens gratis te downloaden is en drie keer minder plaats inneemt op je harde schijf .
    Tevens is Gates één van de weinige multimiljardairs die meermaals miljoenen uitgeeft aan al dan niet goede werken .
    Tevens is hij één van de weinigen die door heeft dat na de uitvinding van aids , ebola en Sars er duidelijk een gecamoufleerde chemische en biologische oorlog bezig is , met het doel ons immuunsysteem te verzwakken en ontvankelijk te maken voor allerlei nieuwe virussen .

   • Benny zegt:

    Willy, beste man.
    Gates behoort tot de eugenetica groep die hele bevolkingsgroepen wil uitmoorden..
    Filantropie is hun dekmantel en fiscaal voordelig.
    Maar, zoals altijd, geloof mij niet; doe zelf opzoekingswerk.

   • Benny zegt:

    Om u op weg te helpen: van ninefornews.nl;
    Bill Gates senior is de geestelijke vader van de eugenetica of rasverbetering in de Verenigde Staten.
    Vorig jaar meldde ABC dat tussen 1929 en 1974 duizenden Amerikaanse vrouwen gedwongen werden gesteriliseerd.
    The Times besteedde enkele jaren terug aandacht aan een geheime bijeenkomst van miljardairs zoals de burgemeester van New York City Michael Bloomberg, medeoprichter van Microsoft Bill Gates en de Amerikaanse filantroop en zakenman George Soros om ‘de overbevolking aan banden te leggen’.
    Waarom investeert Gates miljoenen in Monsanto en financiert hij sterilisatieprogramma’s? Wat gebeurt er met wetenschappers die niet achter genetisch gemodificeerde gewassen staan?
    In The Truthseeker dit keer onder meer onderzoeksjournalist Anthony Gucciardi, schrijver van How Goldman Sachs Created The Food Crisis Frederick Kaufman, regisseur van Genetic Roulette Jeffrey Smith en voorzitter van de raad van bestuur van Nestlé Peter Brabeck-Letmathe.

 3. Benny zegt:

  Over corona zelf
  illuminati hoax code 33 alom

 4. Paul zegt:

  Ja mensen wat zouden jullie nu eigenlijk willen?
  Vrij verkeer van personen en goederen, nergens nog controle, volksverhuizingen van Noord naar Zuid en omgekeerd ettelijke keren per jaar.
  In enkele uren naar de andere kant van de planeet in een blikken doos samengeperst met enkele honderden van allerlei pluimage en oorsprong.
  Het is een wereldwonder dat er niet meer pandemieën uitbreken als je hier eens logisch over nadenkt.
  Maar nu plots, omdat het over een onbekend en voorlopig ongeneeslijk virus gaat staat de wereld op zijn kop en moeten we in quarantaine.
  In plaats van de zaken te relativeren zetten ze het allemaal nog eens extra in de verf.
  Mij komt het allesbehalve professioneel over, sorry.

  • Benny zegt:

   Mij komt het als gepland over maar hey, that’s just me and the conspiracy.

   • Benny zegt:

    of deze 33 rood groene vrijmetselaar psychopatenhoax

   • Paul zegt:

    Een beetje vergezocht nee? Conspiracy theorie is er voor zowat elk onderwerp.
    Misschien zijn het groene marsmannetjes die vermomd als Chinese wetenschappers zijn binnengedrongen in de research lab van Wuhan om daar een lading virussen af te zetten.
    Ondertussen zijn ze gemuteerd en Brusselse groene politici geworden…

   • Benny zegt:

    Vergezocht? Misschien, maar ik doe al jaren onderzoek naar de nwo en haar occulte roots en geheime genootschappen.
    Samenzweringen zijn er altijd geweest maar de de vervlechting msm en psychopatische oligarchen met hun hoaxes, false flags etc. was nooit groter dan nu.
    Als u vrijmetselarij bestudeert ziet u pas hoe; op hogere niveaus van ‘inwijding’ satanistische of luciferiaanse ,zo u wil, en kabbalistische rituelen en symboliek de dienst uitmaken.
    Ik wil u niet overtuigen, doe vooral zelf onderzoek.
    Noem me maar ‘samenzweringstheoreticus’ of iets dergelijks.
    Dat is een geuzennaam want wie sceptisch reageert op elke alternatieve zienswijze kan je nooit overtuigen en dat is, zoals gezegd, ook niet mijn bedoeling.

   • Benny zegt:

    Net in terzake;
    hoaxcode 33 in Frankrijk.
    maar ach, toeval toch?
    Zoals 66.06 verkiezing Macron, allemaal toeval

   • Paul zegt:

    Ik maak me niet ongerust, in België zitten we safe.
    Maggie blokkeert de deuropening, er kan geen virusje binnen of door!
    Geheime vennootschappen of niet, samenzweringen of niet, ze kunnen moeilijk zeven miljard mensen uitroeien om vervolgens met hun clubje alles te controleren.
    Ik beweer zeker niet dat er staatsgevaarlijke gekken genoeg rondlopen en zijn geïnfiltreerd in diverse gelederen van de samenleving.
    Maar in mijn dagdagelijks bestaan heb ik meer last van de groene mafkezen met hun ronduit belachelijke redeneringen en beweringen dan van geheime vennootschappen.
    Dit even terzijde.

   • Benny zegt:

    Ja, het zijn de groenen die een cordon sanitaire verdienen, daar ben ik mee akkoord.
    We kunnen alleen hopen dat de Vlaming hen de volgende keer onder de kiesdrempel duwt.
    Die geheime genootschappen, da’s gewoon een interessegebied van mij.
    Je ziet daarin de strijd tussen goed en kwaad weerspiegelt.
    En hun gebruik van symbolen is alomtegenwoordig als je het ziet.
    Zo communiceren ze.
    Als je diep genoeg graaft zie je dat zo ook achter dat die gruwelijke groene beweging zitten. Elke belachelijke hashtag is wel bedacht door hun denktanks en massamediamanipulatoren

 5. Yvo G zegt:

  Alweer een genot en genoegen om te lezen, dankjewel J.S.

 6. Vanhoovels Paul zegt:

  Voor de zoveelste keer zijn we weer te laat; vooral in Europa.
  Pas vanaf nu zal het echt verergeren. De uitbraak van de pandemie heeft de nodige tijd gehad en de mens staat voorlopig met lege handen. Mogelijk zullen we pas na 18 maand een anti-corona prik bezitten voor dan nog de happy-few. De uitverkorenen dus. En nadien zullen er nog andere golven volgen. China is de grote kweekvijver.
  Als men nagaat hoe het er aan aan toegaat waar men zowat alle wilde dieren vreet uit alle werelddelen tot vleermuizen en alles was kan kruipen toe en al die vuiligheid opsluit in kooien in dezelfde verzamelplaatsen voor de verkoop moet niet verwonderd zijn dat virussen gedijen en verwisselen van gastheren. Zelfs dat ze nieuwe virussen kweken via onderlinge inkruising.
  Ik weet hoe de natuur werkt. Jarenlang kweek ik als hobbyist bloemen via inkruising waarvan geen enkel exemplaar in de natuur voorkomt. De enige voorwaarde is van de vele botanische soorten samen te brengen en hopen en wachten tot de natuur zich laat verleiden tot de nodige misstappen.
  Nu als dit lukt met bloemen moet men niet verwonderd zijn wanneer dit lukt wanneer men virussen uit verschillende continenten bij mekaar brengt via alle soorten verkochte wilde dieren.
  We weten allemaal waarom sommige indianenstammen (incas) zijn uitgestorven toen de blanken voet aan grond zetten in Zuid-Amerika. Een simpele neusvalling of keelontsteking volstond.
  En nu verwachten wij een volgende uitbraak. Men zag het gebeuren en heeft het vertikt van adequate maatregelen te nemen in de beginfase. Handel en geld waren belangrijker dan de volksgezondheid. Ditmaal gaan we zwaar boeten. Nog even afwachten. De vloedgolf heeft de kust nog niet bereikt. Ik zou zeggen : “Blijf in uw kot!”
  Maar zo gemakkelijk gaat het zich ditmaal niet laten oplossen.
  Sars en ebola zijn ook uit de donkere bossen gekomen en zijn menselijk geworden.
  Dat gebeurde ook in streken waar men letterlijk alles opvreet.

  • Denblock zegt:

   De vraag is; maakt het een zak uit?
   Alles en iedereen gaat dood, nu misschien alleen wat sneller.
   Je kan, als het zover is, morfine vragen.
   Er zijn gruwelijkere manieren om te gaan.
   En zoals JS in een vorig stukje schreef valt er niet veel meer te beleven nu iedereen woke is.

 7. XOXOXOX zegt:

  Excellent stukje mijnheer Sanctorum.

  Enkel deze kleine kanttekening.

  “Het is bizar dat rechts -de Britse conservatieven en Trump in de VS, het VB in Vlaanderen- veel nadrukkelijker de anti-globalistische kaart trekt dan traditioneel-links, de groenen inbegrepen.”

  Hoezo “bizar”?
  Conservatisme en Nationalisme prefereren van nature het lokale.
  Temeer lokalisme een vorm van autarkie (het streven zo min mogelijk afhankelijk te zijn van anderen) is, en tevens een diepgaandere vorm van Nationalisme. Hetgeen uiteraard haaks staat op de grenzeloze open samenleving van de joden Karl Popper en George Soros. Kapitalisten en marxisten hebben gemeenschappelijk dat zij globalistisch en collectivistisch denken. Zij zijn geen tegengestelden, doch twee zijden van dezelfde munt.

  De afhankelijkheid van derden inzake economie is misschien wel interessant voor het globalistische kapitalistische groeidogma, wegens een internationale afzet markt, doch het is, mijns inziens, op lange termijn geen doordachte strategische of stabiele ideologie.
  Het risico op een snelle verspreiding van virussen door de onnatuurlijk hoge mobiliteit van mens en goederen is dus evident. Ook virussen kennen een internationale afzet markt.

  Het meest heldere voorbeeld van groene hypocrisie inzake hun dubbele standaard is volgende voorbeeld:
  De lokale, dus inheemse flora en fauna dienen “gezuiverd” te worden van exotische invasieve species. Vreemd genoeg trekken de hypocriete groene meloenen die logica niet consequent door naar homo sapiens. Want ook mensen soorten kunnen exotisch en invasief zijn en de inheemse mensensoort vervangen. Kortom: Het groene denken poneert: inheemse flora en fauna moet men beschermen tegen exotische invasieve soorten, maar inheemse mensen niet… Want we zijn allemaal mensen. En rassen bestaan niet. Maar we zijn wel tegen racisme…
  Volgt u nog?

  Het pleidooi voor minder massatoerisme is absoluut terecht, echter het zal danige weerstand vinden uit de hoek van toeristenindustrie, wegens de daarmee gepaarde dalende instroom van buitenlandse deviezen. Tevens dient in dergelijk uitdoof scenario, voor de werknemers in de betreffende sector een andere werkgelegenheid voorzien te worden. Het massatoerisme is niettemin, slechts een klein deel van het huidige economische systeem, hetgeen, en daar geeft ik links gelijk in, wel eens herdacht en heruitgevonden mag / moet worden. Zij het bedachtzaam, rationeel en geleidelijk en derhalve niet op de drastisch revolutionaire wijze waar links in het verleden ervaring mee heeft en waaruit ze zelf niets geleerd hebben. Wij willen tenslotte niet nogmaals miljoenen doden in een zelfgecreëerde hongernood, Mao en Stalin in gedachte… de grote sprong voorwaarts in het massagraf bij wijze van spreken.

  Opmerkelijk dat Sanctorum, niet het boek “De Pest” (1947) van Albert Camus noemde.
  Het verhaal speelt zich af in de Algerijnse stad Oran, toen (1940) nog een kolonie van Frankrijk. De schrijver beschrijft de geleidelijke verovering van de stad door de ziekte. Op zeker moment wordt de stad van de buitenwereld afgesloten. Camus beschrijft de evolutie van de menselijke reacties bij het voortschrijdende onheil: van aanvankelijke onverschilligheid, over ontkenning naar wanhopige bestrijding en ten slotte berusting. Ik las het reeds als tiener en maakte destijds wel indruk.

  Eveneens een grote afwezige: “The Masque of the Red Death” (1842) van Edgar Allan Poe
  Heerlijk macabere lectuur en prachtig verfilmd door Roger Corman met o.a. Vincent Price. Uit 1964, toen cinema nog leefde en acteurs nog acteerde.
  Bent u geen Gothic liefhebber mijnheer Sanctorum?
  Liever de vrouwtjes dan de horror… van onze existentie?

  Nu, ben ik het met Eric (hierboven) eens dat Corona redelijk democratisch is, zelfs al is het opzettelijk door mensen gecreëerd, het spaart in feite, rang noch stand en is een goede zaak betreffende de overpopulatie. De natuur zorgt dus zelf voor de nodige demografische correcties. Ook psychologisch brengt Corona een noodzakelijke correctie aan. Momento mori, bedenk o, mens dat gij sterfelijk zijt. De dood is namelijk te lang klinisch uitgebannen uit de Westerse samenleving, waar men enkel de jeugdige onbezonnenheid als norm viert. We zijn vervreemd van het sterven, de dood en zelfs het doden om te overleven. Uiteindelijk is Corona, laat ons wel wezen, een niemendalletje in vergelijking met het Thunberg virus, hetgeen de hersenen terminaal aantast, het is ook een variant van de Mad Cow Disease en het tast voornamelijk jonge vrouwen aan.

  Als u tenslotte één van de happy few bent die een luxejacht bezit… dan kiest u nu even het ruime sop, tot de virale zuivering aan wal over is.
  Van omvolking naar ontvolking, het is slechts een kleine stap voor de mens, doch een grote stap voor de mensheid.
  Logisch dat luxejachten goed verkopen onder de superrijken. Cocktails drinken aan boord bij ondergaande zon, terwijl het gepeupel aan wal crepeert. Heerlijk toch?
  Ik ga toch eens uitkijken naar een bescheiden zeiljacht.
  Al die willen te kaap’ren varen moeten mannen met baarden zijn…
  Adios landratten !

  • Benny zegt:

   De elite heeft ondergrondse steden met alle voorzieningen en de klimaathoax is een van hun incrementele eugenetica scams om lebensraum te creëren.
   Nu kan je wel het ruime sop kiezen etc. maar onsterfelijk zijn we geen van allen.
   Ik zou het ook niet willen.

  • vuilventje zegt:

   Hey XOX, veel plezier op je schuit met George Soros en de andere eliteglobalisten.
   Da’s weer een andere strategie dan moslim worden.
   Make up your mind.

  • Yvo G zegt:

   Doe de groeten aan Greta, moest je ze alweer eens op de wijde plas zien laveren /:)

   • Benny zegt:

    how DARE you!!!!

   • aghasee zegt:

    [Greta the sailor]
    Toen ik haar van boord zag klauteren kon ik mijn lol niet op. Beetje bleek rond de neus, waarschijnlijk haar gal overboord gekotst onderweg.
    Zo’n ‘racing yacht’ is puur op snelheid gebouwd; comfort is er niet te vinden. Je kan ook niet even afstappen om de benen te strekken en/of van het gebonk af te zijn.
    En dan zal ze zich met het zware werk, het zeilen zelf, niet ingelaten hebben.
    Naïef kind.

 8. Benny zegt:

  Transhumanisme en onsterfelijkheid (god worden) zijn wel de natte dromen van de elite
  Na een ‘culling’, opruiming van de aarde tot pakweg 500 miljoen mensen denken ze heer en meester over de nog resterende slavenklasse te zullen spelen tot in de eeuwigheid.
  Openbaring 9
  De Openbaring van Johannes
  “6:En in die dagen zullen de mensen de dood zoeken maar die niet vinden. En zij zullen ernaar verlangen te sterven, maar de dood zal van hen wegvluchten.”
  Is dit een verwijzing naar een komende gruwel?
  Wij zullen het wellicht net niet meemaken maar de ze draaien al wel oefenrondjes via het conditioneren van de massa en psychopathische hoaxes etc.
  Denktanks, weet u wel..

 9. Marc zegt:

  Nu ook niet overdrijven wat dat Coronavirus betreft. Aan die 10 miljoen doden van Bill Gates zitten we nog lang niet. In vergelijking met de Spaanse griep en de builenpest destijds (dát waren nog eens tijden!), is het maar een flutvirusje.
  Maar wat dat isolationisme betreft, en vooral dat terugvallen op eigen economie: klinkt mooi, en ik ben voorstander, maar ik vraag me af – toegegeven, geen bal van economie kennende – of het nog mogelijk is… En dat massatoerisme: wat is het alternatief? Allemaal op vakantie in eigen land? De kuststreek en de Ardennen zullen nog meer vol zitten dan anders. Of best in je kamer in je zetel blijven zitten, zoals Pascal inderdaad voorstelde… ? We zijn gewoon met teveel, dat is de oorzaak van zowat alle huidige wereldproblemen. En dat flutvirusje gaat dat niet verhelpen.
  (oppassen met wat ik schrijf, misschien ga ik er binnenkort zelf wel aan dood. Beetje last van kortademigheid momenteel 😉 ).

  • Yvo G zegt:

   “Is Engeland nog ver pa?” “Zwijg en zwem door jongen”
   Blijf ademen, Marc. Het voornaamste: Blijven ademen!

   • Marc zegt:

    Dat ik daar niet aan gedacht had! 🙂

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Geen probleem. Als je met minder dan 1000 man gaat zwemmen kun je niet verzuipen.
    Maximum 999 dus. Of anders in uw eigen bad blijven. Of beter nog; geen bad nemen. In uw kot blijven is nog beter.
    Feitelijk vervallen er eeuwenoude wetten. De plaatsvervangende God in Vaticaanstad
    schuilt achter glas terwijl het plebs naar zijn mirakels komt kijken op de binnenkoer.
    En als ze één meter van mekaar blijven zullen er opnieuw mirakels plaatsvinden.
    Anders overtreden ze zijn geboden.
    De volgelingen van MO zijn weer beter af. En nikab over hun kop en ze kunnen niet meer ziek worden. En om ons nog harder te kloten hebben ze zelfs onze mondmaskers in quarantaine gezet. Een ongeluk komt immers nooit alleen. Tenminste één Bijbelse waarheid die overeind blijft.

 10. XOXOXOX zegt:

  @Benny

  “Nu kan je wel het ruime sop kiezen etc. maar onsterfelijk zijn we geen van allen.”

  Inderdaad, ik heb de allegorie van Poe’s, “Het masker van de rode dood”, niet toegelicht, doch de moraal van het verhaal is dat evenzeer de elite’s, die zichzelf opsluiten in het kasteel om zich te beschermen tegen de rode pest, uiteindelijk niet gespaard zullen blijven. De dood is de enige echte communist. Hij spaart niemand en is de grote gelijkmaker.

  @ vuilventje

  “Hey XOX, veel plezier op je schuit met George Soros en de andere eliteglobalisten.”

  Waarom denkt u dat ik Soros en Co. zou uitnodigen op mijn (toekomstig) bescheiden zeiljachtje? Ik zou dat haaienvoer liever kielhalen of aan de mast laten bengelen.
  Jammer genoeg hebben Soros en co. hun eigen luxejachten en rond hun landgoederen hoge muren met camerabewaking en privé security.

  “Da’s weer een andere strategie dan moslim worden.
  Make up your mind.”

  Een mens blijft inderdaad een opportunistisch wezen.
  Het is echter verstandig om de veld- of zeeslag zorgvuldig en strategisch uit te kiezen.
  Het zijn momenteel zeer interessante tijden waarin alles bijzonder snel evolueert.
  Wie niet flexibel is en zich niet aanpast aan de veranderende omstandigheden zal niet overleven. Textbook Darwinisme.

  Een andere optie, wat betreft islamisatie, is naar Oost-Europa te emigreren.
  Een bekering tot de islam? Die mogelijkheid acht ik betrekkelijk klein, ik hou te veel van vrijheid, want religie is en blijft tenslotte een mentale gevangenis.

  • vuilventje zegt:

   “Een andere optie, wat betreft islamisatie, is naar Oost-Europa te emigreren.”
   Voor mij stilaan de enige optie.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Met al dat klein grut op een eiland gaan wonen is uiterst gevaarlijk.
   Er is ooit ergens in Indonesië een hele stam Aboriginals uitgestorven aan de gekke koeienziekte en er zijn nooit koeien op dat eiland geweest. Dan besef je meteen dat het probleem waarmee we heden te maken hebben iets heel gevaarlijk kan zijn

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Nog steeds geen reactie. Het was nochtans het ogenblik om de aandacht te vestigen op mijn onwetendheid. Op dat eiland moesten vrouwen en kinderen hun overleden familieleden op eten. De wetenschap wist er alles van en desondanks kwamen aan die ziekte overleden koeien toch in Engeland in de voedselketen terecht.
    Dat verklaart waarom achteraf in Engeland zoveel koeien uit besmette stallen gewoon opgestookt werden op grote brandstapels. Er was paniek ontstaan.Met dank aan de wetenschap dat het zo ver kwam. Geld is belangrijker dan mensenlevens.
    Als het de keuze wordt tussen geld en mensen dan wordt het soms heel moeilijk.
    Deze week nog een proefje gedaan op een ander politiek forum om mij te vergewissen dat de meerderheid wel las wat anderen er schreven. Dus schreef ik dat ik liever blote Jan was dan dode Jan. Geen reactie! Niemand heeft gemerkt op dat forum dat ik in feite moest geschreven hebben dat ik liever blode Jan was dan dode Jan.
    Weer een bewijs in meer dat op die fora sommigen alleen nog lezen wat ze zelf schreven.
    Voor wat anderen denken of schrijven bestaat niet de minste interesse.
    Ze kunnen er zichzelf niet mee ophemelen.
    Mogelijk doe ik binnen een maand opnieuw een proefje.
    Om sommigen tegen te spreken op dat forum heb ik reeds lang afgezworen.
    En je hebt er ook het soort Vlamingen die hun vermeend debat afsluiten met de woorden :
    “Je suis chemin” De soort dus die denken dat ze onmisbaar zijn.
    Ik ben wel benieuwd wat het zal worden in dit patattenland.
    Zullen ze de echte maatregelen aanhouden die nodig zijn?
    Ik betwijfel het. Dat zal pas nadien blijken als we de doden tellen.
    In het Vatikaan zijn ze momenteel bezig van minder te geloven in mirakels.
    De wijntak en zijn vele overdadige vruchten doet het niet meer zoals het steeds het geval was. Plezante tijden. Je leert meer dan ooit eigen volk kennen.
    Een volk dat liever achter de kast kruipt i.p.v. eens duchtig te vloeken op zichzelf.
    En dan heb ik het niet over de echte Walen. Nee; ik heb het over de omhooggevallen specimen aan beide kanten van de taalgrens.

   • vuilventje zegt:

    Vind u dat nu echt zo verwonderlijk dat de overweging om het af te bollen steeds groter wordt?
    Wat ben je hier anders dan een melkkoe die moet ploeteren voor een klein, als het er nog is tegen die tijd, pensioen en in tussentijd.om onbekwame politici, moordzuchtige indringers etc. te betalen.
    Als dank nemen ze je vrijheid van meningsuiting af en noemen je racist, nazi, fascist…
    Het VB probeert wel en is nu zegezeker maar het systeem zal wel weer alles blokkeren.
    Wat zal vloeken oplossen? West-Europa is verloren en verraden en ik meen me te herinneren dat u eens schreef dat uw gezondheid het niet meer toeliet te vertrekken?
    Mijn gezondheid is ook niet schitterend maar dat zal me niet weerhouden en ik denk dat er toch een lichte verbetering zal optreden in levenskwaliteit na vertrek. We zien wel.
    Maar hier is het bijna einde verhaal, dat voelt u toch ook?

 11. Vanhoovels Paul zegt:

  Eindelijk nog eens iemand die leest wat ook anderen schrijven op een forum.
  Dus stel jezelf geen verdere vragen nopens mijn visie Ik heb inderdaad op dit forum reeds geschreven dat; mocht mijn gezondheid het nog toelaten; ik reeds lang vertrokken zou zijn.
  Ze zijn Europa reeds lang naar de verdoemenis aan het brengen.
  En wat erger is; een gedeelte van het plebs met de nodige hoogheidswaanzin; werkt daar graag aan mee en maakt er hier een heksenketel van waar iedereen overhoop ligt met iedereen.
  En als uiterste prestatie met een gekleurd vlaggetje gaat zwaaien langs de weg als de koning een krot bezoekt waar aan ons zaad les wordt gegeven. En dezen zijn zich zelfs niet bewust dat het zaad van zijne majesteit in Engeland deugdelijke lessen moet gaan zoeken.
  Zelfs een schoolprogramma wordt niet noodzakelijk geacht op TV waar de echte slimme selfmade man of vroyuw de kans krijgen om de echte wereld op te snuiven. Dat is ook de bedoeling niet van het onderwijs. Alles kanaliseren en de diploma’s geven aan een verborgen elite. Duim omhoog of duim naar beneden. Die handelswijze paste destijds Nero reeds toe. De almacht bepaalt wie in de sekte mag mee spelen. Ook dat weten we allen maar we willen het niet zien.
  Zelfs echte vergelijkende examens mogen er niet zijn. En om dat resultaat te vrijwaren betalen we liever duizenden werklozen die zich bezig houden met een jobke in het onderwijs te exploiteren.
  De echte slimmen hebben we niet nodig. Ze worden ook niet gezocht. Zij verzuipen in scholen die de naam van school niet waardig zijn. En bovendien schept het plebs thuis meestal ook geen omgeving waar het weten aangemoedigd wordt.
  Als je oud wordt zie je de fouten beter. Je weet de wolfijzers liggen. Zeker als je er ooit ook in gevangen hebt gezeten. Stimuleren doet men niks; wel ontmoedigen waar mogelijk.
  En het eindresultaat van dat alles is een maatschappij waar in vele departementen niet de waarheid zegeviert. Waar er betaald wordt door vadertje staat om liefst niet nuttig te werken.
  En dan krijg je een maatschappij waar de omerta zegeviert en waar de leiding zichzelf onkreukbaar maakt uit zelfbescherming. Alles kaat koet zolang men maar wil rechts zien.

  • vuilventje zegt:

   Ja, ik probeer het stoïcijns op te vatten en , naar analogie met een ter ziele gegane partij, wil ik “waardig ouder worden”. Of me dat gegund zal zijn…?
   Het zal alleszins toch niet hier zijn.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Je ziet het juist. Meer heb ik er niet aan toe te voegen. Ware ik nog jong en gezonder dan zou voorstellen/vragen om gelijk op te stappen.
    Deze maatschappij is totaal verkankerd via de omerta. Ik zal een paar voorbeeldjes geven uit mijn persoonlijk leven. Op zeker ogenblik stuitte ik via mijn werk op een enorm fraudedossier. Dit werd gemeld via hiërarchische weg; indachtig mijn vrees voor de omerta. Het dossier werd gebruikt om een vete uit te vechten tussen twee vazallen van politieke partijen en werd een rechtszaak. Maar uiteindelijk werd ik als dader aangewezen.
    Jaren heb ik vervolgens geleefd tussen maffia-leden allerhande die met plezier op de kop timmerden van de kleine man. En natuurlijk mocht ik verblijven aan vadertje staat met het signalement “goed”. Dus niet zeer goed.
    Toen ik mijn vertrek in het vooruitzicht had heb ik besloten van echt gaan te werken en vloog naar een dienst waar ik mij kon uitleven.
    Na jaren oordeelde een directeur dat men op deze elitaire dienst niet kon blijven met mijn signalement. Toen was er paniek. Mijn onmiddellijke chef dwong mij een signalementsverbetering te vragen. Wat uitzonderlijk wel kon want ik had drie termen “goed”. Twee termen verbetering kon. Maar ik kreeg er drie.
    Nadien verhuisde de dienst naar een andere standplaats.
    Ik heb mijn standplaats behouden en kreeg nadien op vraag een hoger geplaatste
    een andere taak waar ik mij no beter kon uitleven. Nu was het mijn beurt om bepaalde personen te laten voelen dat spelletjes spelen met collega’s soms gevaarlijk kan zijn.
    En nu ga ik stoppen. Ik schreef reeds deze morgen op dit forum wat moest dringend gebeuren. En ik verneem zojuist dat het er zal van komen. Eindelijk.
    Als het weerom maar niet te laat zal zijn. Als het in Parijs regent dan zien ze het wel in Brussel maar als het in China op Italië gebeurt is het te ver om de ogen te openen.
    Dat het komt is een zekerheid. Ik weet tot wat de natuur in staat is.
    Afwachten of de volledige lock down er komt. Ze gaan er weer eens over praten.
    Praten dat wel. Maar……

   • vuilventje zegt:

    Ja, ik probeer niet meer aan de smeerlapperij te denken die ik op mijn werk heb meegemaakt.
    Heb er ook niet veel meer aan toe te voegen. Groet

 12. Vanhoovels Paul zegt:

  Slaap wel. Het is er eindelijk van gekomen. En ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn.
  Maar uiteindelijk doen de politiekers wat ze moeten doen en dat is voorrang geven aan de gezondheid van hun kiezers.
  Het is niet de eerste keer dat ik mijn visie geef op forums.
  Vorige jaren voorspelde ik voor de zomer dat deze uitzonderlijk droog zou worden.
  Ik ben geen weersvoorspeller van beroep maar ik wist dat alle elementen er meer dan ooit zijn en waren om gelijk te krijgen. Alle elementen verzamelen die oorzaak zijn van te weinig regenval waren in Europa aanwezig. Onder andere te weinig bos dat steeds meer en meer een acuut probleem vormt. Een bos veroorzaakt regen. Maar dat uitdiepen waarom zou ons hier te ver voeren. Twee jaar na mekaar was ik het voorwerp van spot. Mensen die niks weten over bepaalde materies voeren meestal het hoogste woord.
  Er is een nieuw begin gemaakt door de overheid over een nieuwe aanpak. Ze hebben eindelijk door dat bossen onmisbaar zijn voor het behoud van onze landbouw en voedselvoorziening.
  Ik ben absoluut geen groene jongen. Van al die snotneuzen weet er bijna niemand wat essentieel is. Steenmarters kweken in bewoonde zones tussen de mensen; zee- en brakwatervogels beschermen die vroeger nooit het binnenland bezochten en nu recenter nog hopen op de introductie van wilde wolven en bevers is er ver over. Wat die bevers betreft moeten ze eerlijk zijn en toegeven dat deze door de groene jongens zelf werden uitgezet. Dezelfde biotoopvervalsing als gebeurde met de muskusrat. Maar als het verkeerd loopt geven ze niet thuis natuurlijk. Jarenlang was er een nieuw beroep ontstaan. Met muskusratvangers lieten steeds voldoende kweek-exemplaren in leven zodat ze het jaar daaropvolgend nog noodzakelijk waren om de nieuwe generatie gedeeltelijk te vangen. Ik had een vijver in natuurgebied. En stelde vast dat die omgeven werd door een paar honderd van die ratten. Tot ik het beu werd met die rattenvangers. Veertien dagen kregen ze nog de tijd en alle ratten waren naar de rattenhemel verhuisd.
  Och ja. Over natuur kan ik mee praten. Ooit vroeg ik mijn overplaatsing naar het departement Water en Bossen ingevolge een KB. Maar dat mocht dan weer niet. Een bepaalde vakbond moest te veel schoolverlaters werk bezorgen. En ondergetekende had de juiste partijkaart weer niet.
  Dat is België. Maat ik stelde het reeds. Mocht ik nog….. ik trok er hier uit.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Nog mijn nieuwe voorspelling voor dit jaar vergeten. Opnieuw uitzonderlijke droogte dus.
   De aanplanting van nieuw bos door de overheid is nog steeds ontoereikend.
   Dus er zal wegens ontoereikende afkoeling boven bossen geen condensering van de relatieve vochtigheid in de lucht gebeuren en daatuitvolgend geen regen worden gevormd.
   Zelfs dat weten de groene jongens niet. Voor het overige weten ze alles beter.
   Dit is echter een eenvoudig basisprincipe in de natuur. Maar ook die gediplomeerden in Brussel die in feite alles beslissen zijn daar te stom voor. En onze landbouwministers ook.
   En natuurlijk hoop ik dat ik ditmaal ongelijk heb. Het is niet meer aangenaam om landbouwer te zijn en te blijven. Maar we kweken en beschermen toch steenmarters.
   Die vreten wel alle wilde konijntjes op. Mijn uitverkoren menu nog wel. Wat is er nog van?
   Is het pesterij of gewoon groene stupiede domheid?

   • vuilventje zegt:

    “Is het pesterij of gewoon groene stupiede domheid?”
    Zoals gewoonlijk allebei

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik maak er mij niet druk meer over ondanks ik behoor tot de echte risico groep.
    Maar ik zag het weer gebeuren bij voorbaat. Bij de varkenspest was er voldoende sanitaire ophokplicht. En daar heeft men het opgelost met hele aangetaste stallen varkens levend in de vleesmolens te gooien. Mocht hetzelfde met de ouderen van dagen gebeuren dan zou men moeten toegeven dat het internationaal kapitaal en de godsdiensten alle ellende veroorzaken.
    En het zal nog gebeuren. Als de keuze kan gebeuren tussen internationaal geldgewin en de gezondheid van alle leven op deze planeet dan zal het kapitalistisch systeem het halen. Maar niet het kapitalisme alleen draagt de grote fout.
    De wijnrank van Rome doet deze bol mee de das om. Laat ze maar kweken.
    Maar als je de verhalen hoort over de druifjes die rotten onder de vliegen en creperen van honger dan vermoed ik; mochten ze zelf een keuze gehad hebben; de wens er zou geweest zijn dat ze nooit geboren waren.
    Het wordt dus hoog tijd dat men die godsdienstige wijnranken gaat kappen.
    Het kan niet verder meer op de manier zoals sommige “charlatans” de wereld zien evolueren. De keuze zal nu gemaakt moeten worden of het zal vroeg of later ten koste van alle leven op aarde zijn. Er moet dus dringend een wereld komen waar er voldoende plaats is voor dezen die er al zijn. Teveel druiven aan de wijnrank is dus een zuivere kapitalistische drijfveer.
    Als ik veel geld heb kan ik de natuurwetten met de voeten treden. Want daar komt het in essentie op neer. Een simpele Brusselse beenhouwer wist reeds dat trôp te veel was.
    Het is geen kwestie meer van slim zijn. Het is een kwestie van logica bezitten.

 13. Vanhoovels Paul zegt:

  Het wordt stilaan tijd dat Sanctorum met iets nieuws komt.
  Want ook dit forum lijkt in quarantaine te zijn geplaatst.
  Anders moet ik mij nog verplicht zien het nog verder over de groene apenplaneet te keuvelen.
  En dat mag toch niet de bedoeling zijn hoop ik?

  • bart dw zegt:

   Eigenlijk is dit een blog waar je op kan reageren en niet echt een forum.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik dacht dat een forum een discussieplaats is waar van gedachten gewisseld wordt en waar goede inbrengen of slechte afgewogen worden via elementen die gestaafd worden met vaststellingen te velde. Van mij mag je één forum noemen in dit land waar dat gebeurt. Als je een misbaksel waar drollen en schunnige taal de overhand halen dus een forum wil noemen dan moet je naar de augiasstal “forum politics.be” gaan.
    Daar krijg je op iedere topic een bloemlezing van al de mogelijke vuiligheid die onze taal machtig is. Bovendien is er zelfs geen moderator die alles in de hand houdt maar wel zelf vuil spel speelt ten bate van zijn uitverkoren politieke partij. En dat heeft voor gevolg dat sommige deelnemers zich meer mogen aanmeten dan anderen.
    Mocht Sanctorum zich dezelfde luxe aanmeten en eenzelfde wanbeleid voeren dan verkreeg zijn blog dezelfde toestanden. Hier publiceren ook veel lezers hun gedacht maar het is wel een gedacht over iets essentieel.
    Maar drollen en vuiligheid proper beantwoorden of weerleggen is voor veel Vlamingen niet haalbaar. En dezen die dat wel kunnen vertikken het van die spelletjes te spelen.
    Ze weten na een paar beurten dat het geen zin meer heeft.
    Ik zal een paar voorbeelden geven waarom ik het er ben afgetrapt.
    Als er op zulke fora mag geschreven en aanvaard worden door een moderator dat je uitgemaakt wordt voor een dementerende en dat je een hoerenloper bent; de paar voorbeeldjes dus want er zijn er nog vele andere; dan denk ik dat er velen dit forum niet bezoeken om van gedachten te wisselen over politiek.
    Zet ze binnen een afspanning en binnen het uur zijn ze allemaal dood uitgesloten de laatste overlevende die de poort sluit.
    Voor mij gaat dit dus te ver. Maar je kan zelf vergewissen hoe het er aan toe gaat.
    Een bezoekje is gratis. Zelfs deelnemen aan de smurrie mits inschrijving. Ook gratis!

   • vuilventje zegt:

    Maak u er niet druk in.
    Da’s toch zielig die politics.be en hier kan je je gedacht toch schrijven.
    Of begin je eigen blog..het is toch maar een tijdverdrijf uiteindelijk.

Reacties zijn gesloten.