Met een contract tussen de lakens

Voor mannen valt er niet veel meer te beleven, voor vrouwen eigenlijk ook niet

divan

Uit een bevraging van Amnesty International bij 2300 Belgische vrouwen bleek dat één vijfde beweerde ooit al eens verkracht geweest te zijn. Dat is veel, dus gaat het in de media weer volop over het principe van de toestemming bij intieme handelingen. Seks alleen voor wie er zin in heeft, natuurlijk zijn we daar allemaal voor, behalve hier en daar een psychopaat. Maar dat in wetten en reglementen gieten, is nog iets anders.

Volgens het Belgische wetboek is verkrachting ‘elke vorm van penetratie, gepleegd op een persoon die daar niet in toestemt’. Die brede definitie werd ook gehanteerd bij de bevraging van Amnesty. De man hoeft dus geen geweld gebruikt te hebben en de vrouw hoeft zich ook niet verzet te hebben. Noteer dat zelfs een tongzoen technisch gezien penetratie is.

Het eeuwige roofdier

ChatteDe vraag is, wat zo’n toestemming dan wel precies inhoudt. Een simpel ja? Een geschreven verklaring? En is zwijgen toestemmen of net niet? Is lichaamstaal altijd éénduidig? Genant, maar het worden relevante vragen in deze tijden. In Zweden is de seksuele daad sinds juli 2018 gebonden aan de uitdrukkelijke instemming (samtycke) van de ander, en wel op elk moment. In theorie is dat mooi, maar sindsdien boomt het aantal aangiftes van verkrachting en eisen tot schadevergoeding. Zijn de Zweedse mannen dan plots zo’n roofdieren geworden, of lopen vrouwen gewoon sneller naar een advocaat na een potje slechte seks?

De juridicisering van de liefdesdaad komt, hoe kan het anders, uit de Verenigde Staten overgewaaid. Al in 2014 werd in Californië een wet van kracht waarin alle hogere onderwijsinstellingen verplicht werden een ‘affirmative consent standard’ in hun beleid op te nemen. Dat houdt in dat partners voorafgaand én in elke fase van de seks steeds bevestigen dat ze instemmen. Een hele checklist, begin er maar eens aan. Er bestaan overigens al apps voor de smartphone waarmee kandidaten voor een one-night-stand het lijstje kunnen afvinken.

Het libertaire feminisme van de jaren ’60 en ’70 is al lang passé, de nieuwe preutsheid viseert de man als gevaar en voorwerp van beteugeling

Uiteraard speelt een en ander zich af met het MeToo-gebeuren als achtergrond. Met de Weinstein-affaire als katalysator (maar in feite al jaren ervoor) herpositioneerden grote delen van de feministische beweging zich als tamelijk manvijandige stoottroepen die de penis an sich viseren. Biologische termen als roofdier (predator) werden weer gangbaar, en verkrachting haast de retorische norm voor seksueel verkeer.

Het libertaire feminisme van de jaren ’60 en ’70 is al lang passé, de nieuwe preutsheid viseert de man als gevaar en voorwerp van beteugeling, waardoor affirmative consent een noodzakelijk veiligheidsprotocol wordt. Deze polarisering maakt het er niet gezelliger op tussen de lakens. Zit het mensdom seksueel op een dood spoor?

Paranoia

RoodkapjeNatuurlijk zijn verkrachting en alle vormen van seksuele geweldpleging uit den boze. Maar de slinger is te ver doorgeslagen en neigt naar de typische, door de media geregisseerde paranoia die we ook bij andere ‘gediscrimineerde’ groepen en minderheden zien ontstaan.

Het feminisme van de roze mutsen sluit aan op de politiek-correcte obsessie om overal slachtoffers te zien, wat ik in feite beledigend vind voor zelfbewuste vrouwen: de vrouw als zwak, kwetsbaar, onmondig Roodkapje, belaagd door de wolf, en gered door een paternalistische jagersfiguur, in casu de wetgever. En voeg er de grootmoeder als MeToo-activiste alias pink hat ook maar bij.

Die wetgever giet heel de zwik in een wettelijk kader, de vrouwenbeweging gaat erin mee en verkwezelt zienderogen. Zelden betrap ik de MeToo-activisten op woorden als tederheid en passie, romantiek, altruïsme, humor, omtrent de liefdesdaad, laat staan dat ze vormen van geweld (vrijwillig, tussen volwassenen wel te verstaan) als een onderdeel van opwinding in het seksuele spel zouden willen zien.

Zelden betrap ik de MeToo-activisten op woorden als tederheid en passie, romantiek, altruïsme, humor…

Op die manier wordt het meest intieme van het menselijk handelen tot een juridische afwikkeling herleid, iets waarvan dan best ook materiële bewijzen achter de hand worden gehouden, zoals filmpjes of geluidsopnamen, naast uiteraard een getekend contract vanaf de eerste aanraking tot het moment dat de man zijn broek weer optrekt.

Dat ondertussen allerlei basisaspecten van de menselijke erotiek taboe worden verklaard, is blijkbaar geen punt. Verrassingen uitgesloten, verleiding op zich wordt iets hachelijks, de ontmaagding helemaal een heikele kwestie. Het Vlaamse spreekwoord ‘van het een komt het ander’ kan nu gewoonweg als politiek-incorrecte uitwas verbannen worden. Een nieuwe figuur doet vervolgens zijn intrede:

De intimiteitscoördinator

TangoIedereen kent wel de fameuze scène uit Last tango in Paris (1972, foto), waar die olijke deugniet van een Marlon Brando de kont van de toen 19-jarige Maria Schneider met boter insmeerde voor u weet-wel-wat, zonder dat het script dat voorschreef. Een inval van het moment.

Dat bleef niet zonder gevolgen. De onrust over het mannelijke improvisatietalent op de set leidde (weeral) in Hollywood tot de verplichting om bij elke naakt- of seksscène een toezichthoudende intimiteitscoördinator in te schakelen. Een wat? Wel, zoals we op de bouwwerven vandaag een verplichte veiligheidscoördinator hebben, dient een filmploeg, waarvan het script een vrijpartij bevat, een coach te hebben die de cruciale scènes voorafgaandelijk heeft doorgenomen en tijdens de opnames ook elke beweging controleert.

Camera’s en begeleiders rondom de bedstede, het wordt een onderdeel van ons bestaan.

Om discussies achteraf te vermijden wordt alles ook contractueel vastgelegd, tot de kleinste move. Bij het draaiboek hoort een afzonderlijke bijlage, genaamd nudity rider, die van elke naaktscène in detail de techniek beschrijft, camerastandpunt, belichting, wie, wat, waar, hoe. Om alle boter- en zeeptoestanden te vermijden.

OK, dat zijn geplogenheden van de Amerikaanse filmindustrie, maar ik verzeker u: binnen afzienbare tijd zullen intimiteitscoördinatoren zich bij ons aanbieden voor al wie veilige seks wil zonder juridische complicaties achteraf. De wetgeving wordt te ingewikkeld voor een leek, begrijp dat dan toch: de wereld van coaches en consultants wordt nog een ondersoort rijker.

coordinatorWie hier enige Big Brother-geur ruikt, zit er niet ver naast: wetten moeten niet alleen opgesteld maar ook nageleefd worden, ook tussen de lakens. Dus wordt het Alziend Oog uitgenodigd om mee te kijken in de slaapkamer, misschien zetten we het achteraf zelfs op Youtube, voor de vrienden of om er nog iets aan te verdienen.

Camera’s en begeleiders rondom de bedstede, het wordt een onderdeel van ons bestaan: vergeet privacy, alles draait om veiligheid. En zo wordt iedereen een beetje acteur en actrice in zijn eigen film, draaien maar. In China staan ze al wat verder daarin, al is de affirmative consent tussen bedpartners voorlopig nog geen prioriteit in dit door virussen geplaagde land.

Met dank aan de roze mutsen importeren we nu twee zegeningen van de 21ste eeuw: eerst de Amerikaanse poco-obsessie met bijbehorende betutteling, nadien de post-Maoïstische controlestaat. Of preciezer nog gesteld: politieke correctheid is de filter waarlangs oude censuurmechanismen publiek aanvaardbaar worden en tenslotte gelegaliseerd. De slaapkamer wordt het laatste gesloopte bastion van de vrijheid, wie had dat gedacht. De beste optie is dan de nul-optie ofte algehele onthouding. Voor de rest wordt dit een droomtijdperk voor advocaten, welkom in de jaren ’20.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

124 reacties op Met een contract tussen de lakens

 1. walter maes zegt:

  Schitterend ! Ik kan er niets aan toevoegen.

 2. Billy zegt:

  Ik raad alle mannen mgtow (men going their own way) aan.
  Youtuber ‘sandman’ legt op zijn kanaal haarfijn uit hoe je de plantage verlaat en vrouwen niets maar dan ook niets, vooral geen aandacht, meer geeft.
  Modern feminisme wil eigenlijk alle ‘macht’ aan de vrouwen geven en heeft niets met ‘gelijkheid’ meer van doen en de meest radicale vleugel pleit zelfs voor het doden van alle mannen.
  En ik die dacht dat volgens links gender een sociale constructie was?

  • XOXOXOX zegt:

   Vanavond – Zondag 8 maart – 22.10u – NPO2
   Alfamannen – Tegenlicht reportage over de manosfere en mgtow als reactie op het dolgedraaide feminisme. Door een linkse VPRO bril, maar toch interessant om kijken.
   https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/alfamannen.html

   • bart dw zegt:

    Wat ik hilarisch vind (in feite intriest) is een recent verschenen boek:
    “Waarom vrouwen betere seks hebben onder het socialisme”
    beschrijving:
    Hadden Oost-Duitse vrouwen écht meer orgasmes dan hun West-Duitse zusters? Het lijkt een idiote vraag. Maar tijdens haar veldwerk na de val van de Muur raakt de Amerikaanse antropologe Kristen Ghodsee erdoor gefascineerd. In haar geboorteland had ze al gezien dat ongebreideld kapitalisme nefast is voor vrouwen. In het voormalige Oostblok ontdekt ze dat vrouwen daar decennialang verworvenheden hadden waar westerse vrouwen alleen maar van kunnen dromen – van gelijke kansen op de arbeidsmarkt tot gratis crèches en overheden die mannen aanmoedigden hun deel van het huishoudelijk werk te doen. En dan is er dus nog dat ‘socialistisch seksleven’.

    Oorspronkelijke titel: Why women have better sex under socialism. And other arguments for economic independence. Verschenen bij Nations Books, 2018. Vertaald door Jan Reyniers

    Madness, I rest my case…

  • XOXOXOX zegt:

   De Rode Pil is een studie van de vrouwelijke natuur en haar psychologie. Het laat zien hoe de seksuele en relationele dynamiek werkt. De Rode Pil toont aan hoe vrouwen werkelijk denken en wat de sociale consequenties van het feminisme zijn. Elke intelligente man zou de Red Pill moeten bestuderen. Want de simplistische mannen die met hun kleine hoofd denken… pussy worshippers, zijn vroeg of laat toch de pineut en worden zonder genade gecastreerd.

   Leesvoer – Red pills & Black pills !
   angryharry.com
   heartiste.net
   therationalmale.com
   returnofkings.com

   Sandman is goed voor beginners. Probeer op Youtube eens Better Bachelor
   Er zijn in deze wereld drie soorten mannen.
   1. Zij die reeds ge-divorce-raped zijn.
   2. Zij die ge-divorce-raped gaan worden.
   3. Zij die vanaf de zijlijn clownworld cynisch lachend aanschouwen.

   The only way to win the game is not to play the game.
   En nee, niet enkel beta’s worden ge-divorce-raped ook alfa’s… zie Jeff – stupid d*ck – Bezos.
   Bijzonder leuk is dat de massa van modale mensen (en vrouwen) niet in het minst vatten welke maatschappelijke tijdbommen er onder de oppervlakte liggen… tik, tik, tik…

   “Masculine Republic give way to feminine democracies, and feminine democracies give way to tyranny.” – Aristotle

   Hard times create strong men,
   Strong men create good times,
   Good times create weak men,
   Weak men create hard times.

   • Billy zegt:

    Waarom is Sandman voor beginners?
    Hij noemt vrouw en paard en zegt exact wat jij ook schrijft.
    Je zegt zelf; Redpilled;
    “3. Zij die vanaf de zijlijn clownworld cynisch lachend aanschouwen
    The only way to win the game is not to play the game.”

    De plantage verlaten en nooit meer omkijken.
    Veel moeilijker is mgtow niet, ik pas het al jaren toe en het werkt prima.

 3. bart dw zegt:

  Porno is er genoeg bij hoge nood en voor de rest zie ik jammer genoeg al jaren geen meerwaarde meer in een vrouw in mijn leven. Ik leef niet graag in chaos of als wandelende met de portefeuille zwaaiende koopstier en blijf dus bewust alleen en breek elk toevallig gesprek met een vrouw op diplomatische wijze zo snel mogelijk af.
  Het is het risico op valse aantijgingen niet meer waard om de prinsesjes nog te entertainen.

  • bart dw zegt:

   By the way, de nakende uiteindelijke ondergang van Europa mag je ook op het conto van vrouwelijke ‘logica’ schrijven.
   Ze zullen veel gelukkiger zijn met een primitieve haatbaard.
   Die zijn tenminste echt vrouwvriendelijk daar waar de blanke Europeaan een patriarchale verkrachter is.

   • XOXOXOX zegt:

    Waarom vrouwen de westerse beschaving vernietigen (en andere ongemakkelijke waarheden)

    30 april 2016

    Bart Bohemen

    De betreffende video:
    Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS – and other UNCOMFORTABLE TRUTHS

    Black Pigeon Speaks is het pseudoniem van een relatief nieuw internetfenomeen die met regelmaat video’s op Youtube plaatst. De reden voor het succes van de anonieme artiest valt te wijten aan de wijze waarop hij hedendaagse vraagstukken aan de kaak stelt. Zo behandelen zijn video’s onderwerpen waarmee de westerse wereld momenteel mee wordt geconfronteerd, zoals de vluchtelingencrisis, het doorgeslagen feminisme en de bizarre ontwikkelingen rondom het zogenaamde transgenderisme. Black Pigeon’s meest populaire video – Waarom vrouwen naties vernietigen en andere oncomfortabele waarheden – is ondertussen ruim een half miljoen keer bekeken. Volgens Black Pigeon bestaat er een direct verband tussen vrouwenemancipatie en het verval van de westerse samenleving. Bovendien beïnvloedt dit eveneens thema’s zoals de vluchtelingenproblematiek. In hoeverre zijn dergelijk zware aantijgingen waar? In dit artikel worden de belangrijkste bevindingen van Black Pigeon vertaald en behandeld.

    Westerse vrouwen

    Als vrouwen seksuele vrijheid vergaren en dit ongecontroleerd blijft, vernietigen zij beschavingen. Als het vrouwen wordt toegestaan partners te kiezen ontstaat er automatisch harem-vorming. Als vrouwen een stem krijgen inzake de veiligheid van een natie, dan zal de natie onvermijdelijk sterven. Zo simpel is het. Zodra u zich dit realiseert dan begrijpt u de basis van onze beschaving. In het geval dat u dit niet beseft, dan zal u het begrijpen nadat u dit artikel heeft gelezen.

    Onbewust geven vrouwen niet veel om hun volk, natie of beschaving. Dit valt te verklaren vanuit de oerinstincten van de vrouw. Vrouwen zijn biologische wezens, net als alle andere wezens. Daarom zullen vrouwen er altijd alles aan doen hun kansen te vergroten om levensvatbaar nageslacht op de wereld te zetten. Het al ruim een eeuw durende experiment genaamd vrouwenemancipatie evenals het betrekken van vrouwen bij politiek is geëindigd in een drama. De schade die het westen hierdoor heeft opgelopen is wellicht onherstelbaar. De enige oplossing zou een terugkeer naar de patriarchale samenleving zijn, hoewel dit zeer onwaarschijnlijk is.

    Ik wil dat u dit beeld vasthoudt, omdat de betekenis hiervan duidelijker wordt naarmate u meer gelezen heeft. Wanneer we spreken over westerse vrouwen, hebben we het over de vrouw als organisme of vrouwen in het algemeen. Natuurlijk verschillen alle vrouwen van elkaar, maar in dit artikel behandelen we universele vrouwelijke karakteristieken. We beseffen ons dat dit een gevoelig thema is. Zo verschillen vrouwen met kinderen en jonge vrouwen zonder kinderen bijvoorbeeld sterk van elkaar. Toch moeten we de gemakkelijk herkenbare vrouwelijke gedragspatronen bespreken om dit onderwerp beter te begrijpen.
    Elke ingrijpende verandering die vrouwen in de westerse wereld hebben verwezenlijkt zijn verwezenlijkt omdat westerse mannen dit hebben toegestaan. Westerse vrouwen – maar ook niet-westerse vrouwen – proberen niet bewust de fundamenten van de westerse samenleving te ondermijnen. Vrouwen hebben simpelweg nooit aan de basis gestaan bij de ontwikkeling van welke beschaving dan ook. Ook hebben zij zich nooit ingezet om een beschaving te behouden. Het zelfde patroon is zichtbaar bij vrijwel iedere (historische) beschaving. Dit is echter geen beschuldiging. Dit is gewoonweg de manier waarop de wereld werkt.

    Verraad

    Vrouwen zijn nooit echt trouw geweest aan hun eigen volk. Ze zullen dit ook nooit zijn, omdat dit hun natuurlijke gedrag is. Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die zij als sterker en dominanter beschouwen. Het maakt niet uit of deze mannen behoren tot hun eigen volk of niet. Hier zijn tal van historische voorbeelden van. Denk hierbij aan de zogenaamde ‘moffenmeiden’ gedurende de Tweede Wereldoorlog. Ook de Japanse en Vietnamese vrouwen die aanpapten met de Amerikaanse vijand is een goed voorbeeld. Deze vrouwen voelden zich aangetrokken tot deze indringers, omdat zij die als dominanter en sterker beschouwden. Na de oorlog werden deze vrouwen het doelwit van haat en dikwijls publiekelijk gestraft en vernederd voor hun verraad.

    Vandaag de dag worden vrouwen niet langer gestraft voor het uitnodigen van massa’s mannen in de vorm van vluchtelingen. Daarbij stemmen ze ook nog eens op partijen die pleiten voor herverdeling van de welvaart, wat natuurlijk ten goede zal komen aan deze groep. Machtige vrouwen – zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel – vieren zelfs openlijk de vernietiging van hun eigen natie. Daarnaast vallen zij ook nog eens de mensen aan die hun cultuur van de ondergang willen behoeden.
    En terwijl onze samenlevingen steeds gevaarlijker worden door het beleid van vrouwen zoals Merkel – los van het feit dat vrouwen zelf veiligheidsmaatregelen kunnen treffen – blijft de verantwoordelijkheid voor de veiligheid altijd in handen van mannen. Het is
    daarom belangrijk te beseffen dat de mate van vrouwelijke vrijheid altijd wordt bepaald door de mate waarin mannen deze vrijheid toestaan.

    Drijfveren

    De vraag die we onszelf dus moeten stellen is waarom vrouwen dit doen. Waarom verraden zoveel vrouwen hun eigen volk? En hoe verschilt de huidige situatie van de eerdergenoemde historische voorbeelden? Het antwoord is simpel: verlening van het kiesrecht. Vrouwen met democratisch stemrecht stemmen op basis van hun biologische gedrag. Wat houdt dit precies in?
    Recent onderzoek toont aan dat voor de aanvang van het moderne tijdperk 80% van de vrouwen zich wist voort te plantten, terwijl slechts 40% van de mannen hierin slaagde. De conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat de dominantere mannen in staat waren meerdere vrouwen te bezwangeren, hoewel 60% van de mannen absoluut geen kans maakten op voortplanting. Daarom kunnen we vaststellen dat veel vrouwen geen moeite hadden een man te delen met andere vrouwen; het was klaarblijkelijk beter één dominante man te delen met meerdere vrouwen, dan zich te binden aan een zwakkere man.
    Roy F. Baumeister, een prominente psycholoog die doceert aan de Florida State University, verklaarde het volgende: “Het zou vrijwel onmogelijk zijn dat de variërende kansen op voortplanting geen persoonlijkheidsverschillen in de hand zou werken. Het beste dat een vrouw toentertijd kon doen was meegaan met de massa, aardig zijn en niet al te veel risico’s nemen. De kansen zijn groot dat mannen zich zullen aandienen die seks aanbieden, waarna het mogelijk is kinderen te krijgen. Het enige wat van belang is, is ingaan op het beste aanbod. Wij stammen dus af van vrouwen die de beste keuze maakten met betrekking tot deze risicoanalyse.”
    Volgens Baumeister geldt voor mannen precies het tegenovergestelde: “Als een man meegaat met de massa en weinig tot geen risico’s neemt, is de kans groot dat deze man zich niet zal voortplanten. Van alle mannen die ooit geleefd hebben, hebben de meeste zich dus nooit voortgeplant. Hun tak van de familiestamboom kwam dus ten einde. Het was dus noodzakelijk risico’s te nemen, nieuwe strategieën uit te proberen en creatief te zijn.

    Veel beschavingen – waaronder de westerse – besloten op een bepaald moment de interne strijd te staken, die veroorzaakt werd doordat veel mannen geen kans hadden op seks en voortplanting. De basis van de westerse beschaving bestaat dus uit het volgende: mannen mogen publiekelijk maar één vrouw hebben. Op deze manier hadden alle mannen ongeveer gelijke kansen inzake voortplanting. Hoog ontwikkelde beschavingen worden altijd gekenmerkt door een consensus omtrent de gelijke verdeling van vrouwen.
    Toch zijn deze oude waarden in verval. Overal in de westerse wereld zijn de geboortecijfers aanzienlijk afgenomen. Vrijwel iedere westerse natie kampt met een vruchtbaarheidscijfer lager dan 2.1, wat bevolkingskrimp en vergrijzing inhoudt. Dit fenomeen kan gekoppeld worden aan moderne seksuele moraliteit.

    De vrouwelijke psyche heeft altijd al in het teken gestaan van aanpassingsvermogen. In de oudheid onderwierpen vrouwen van verslagen stammen zich niet aan hun nieuwe meesters. Zij werden gedood, samen met hun mannen, zoons, vaders en broers. Anno 2016 voelen vrouwen zich (onbewust) nog steeds aangetrokken tot agressievere mannen, omdat dit ooit hun overlevingskansen vergrootte. Dit is het gevolg van duizenden jaren aan evolutie. Dit betekent dat vechtersbazen, criminelen en massamoordenaars altijd meer aantrekkingskracht zullen uitoefenen op vrouwen dan eerlijke, hardwerkende mannen. Vrouwen voelen zich bijvoorbeeld sneller aangetrokken tot een drugsdealer, in tegenstelling tot een wiskundeleraar, ongeacht het feit dat zij dit toegeven of ontkennen.
    Het doorgeslagen feminiseringsproces in het westen heeft geen goede uitwerking gehad op de moderne westerse man. Denk hierbij aan metroseksuele mannen of hipstermannen; niet bepaald toonbeelden van masculiniteit. Ook vrouwen voelen zich minder aangetrokken tot dit soort mannen, wat hoofdzakelijk geldt voor vrouwen in hun vruchtbare jaren. De hedendaagse cultuur rondom de ‘emotionele man’, ‘de gevoelige man’, of de ‘meedogende man’, staat haaks op waar vrouwen biologisch naar verlangen. Eerlijke vrouwen zullen toegeven dat ze worden aangetrokken tot de bad guy, niet de man met de perfect geveilde nagels.

    Het verlangen naar een bad guy zit zo diep geworteld in vrouwen, dat dit zelfs af te lezen valt uit hun DNA. Sommige experts durven te beweren dat ruim 87% van de vrouwen die worden verkracht een orgasme bereiken. Verder staat gedwongen seks bij veel vrouwen hoog op het lijstje inzake seksuele fantasieën. Hoewel dit waarschijnlijk sterk overdreven is, toont dit wel aan dat er sprake is van een onbewuste aantrekkingskracht.

    Catastrofe

    Het al bijna vijftig jaar durende menselijke experiment genaamd feminisme heeft een vernietigende invloed gehad op het westen. Vanaf het moment dat vrouwen werden betrokken bij politiek, zijn politieke en maatschappelijke waarden almaar progressiever geworden. Volgens feministen zijn vrouwen ten opzichte van vijftig jaar geleden vanuit sociaal, financieel, religieus, familiaal en seksueel opzicht ‘bevrijd.’ Dit heeft de ondergang van de westerse beschaving in gang gezet.
    Hoe meer vrouwen geëmancipeerd raken, des te sneller raakt de traditionele familie in verval. Omdat de politieke en maatschappelijke waarden ook steeds progressiever worden, beginnen veel vrouwen de staat als vervangende ‘echtgenoot’ te zien. Hierdoor raken vrouwen nog sneller vervreemd van hun traditionele rollen in de familie en de maatschappij. De Britse etnoloog en antropoloog J.D. Unwin verkaart in zijn boek Sex and Culture dat de belangrijkste factor voor een succesvolle beschaving vrouwelijke kuisheid is. De motivatie voor zijn onderzoek was de conclusie van Sigmund Freud, die beweerde dat succesvolle beschavingen voortkomen uit onderdrukte seksualiteit.

    Volgens Unwin is de structuur van iedere samenleving grotendeels gebaseerd op seksualiteit. Daarbij is heteroseksuele monogamie ideaal voor het plannen, stichten en beschermen van gezinnen. Als genoeg heteroseksuele koppels zich toewijden aan monogame relaties, ontwikkelt er zich een positieve energie die de fundamenten van iedere maatschappij ten goede komt. Als een maatschappij in toenemende mate (seksueel) liberaal wordt, dan verliest deze samenleving haar cohesie, drijfkracht en doel.
    Als we de westerse wereld vergelijken met de islamitische wereld, zien we precies de resultaten die Unwin voorspelde. Doordat vrouwen vrije seks kunnen hebben is er in wezen een matriarchaat ontstaan, waardoor jonge mannen ontmoedigd raken. Islamitische samenlevingen daarentegen staan vrouwen geen seksuele vrijheid toe. Dit is exact de reden waardoor de islamitische cultuur zijn invloedssfeer uitbreid in het westen. Het is een schril contrast met slechts enkele decennia geleden, toen westerse naties de machtigste ter wereld waren.

    Na verloop van tijd worden alle beschavingen gekenmerkt door afnemende cohesie, agressiviteit en vastberadenheid. Deze beschavingen storten vervolgens in door een interne revolutie, of verovering door een externe agressievere beschaving. Volgens Unwin is het tevens niet mogelijk het tij te keren, zodra vrouwen seksuele vrijheid hebben verkregen. Matriarchale samenlevingen hebben op de lange termijn geen toekomst. Dit is dus de reden waarom er nog nooit invloedrijke vrouwelijke beschavingen zijn geweest, met uitzondering van de periode waarin beschavingen aan hun einde komen.

    Ondergang

    De tekenen van verval zijn overal in de westerse wereld goed zichtbaar. Het eindresultaat is een ‘humanitaire supermacht’ – zoals Zweden – dat feministisch beleid nastreeft. Zweden wordt gekenmerkt door een sterkte gelijkheid tussen man en vrouw. Tegelijkertijd worstelt het land met het hoogste aantal verkrachtingen in Europa. Ook verwerpt het de eigen cultuur en verwelkomt men massa’s immigranten uit derdewereldlanden. De totale feminisering van de Zweedse maatschappij – inclusief de mannen – heeft er voor gezorgd dat het land een naargeestige toekomst tegemoet gaat. Als westerse mannen niet gefeminiseerd waren geraakt, zou men de massa-immigratie van miljoenen mannen uit vreemde en agressieve culturen nooit toestaan. Het meest verwerpelijke aspect van deze ontwikkelingen is dat veel westerlingen dit doemscenario vrijwillig verwezenlijken. We herinneren ons nog allemaal de beelden hoe passieve mannen en vrouwen de vluchtelingen verwelkomen met spandoeken en vlaggetjes.

    Terugkijkend op Unwin’s bevindingen is het wellicht onmogelijk dit proces een halt toe te roepen. De ondergang van het westen lijkt gegarandeerd. De enige oplossing zou het afschaffen van seksuele vrijheid zijn, waarna er kan worden teruggekeerd naar een patriarchale samenleving. Als we de stand van zaken in de huidige westerse maatschappij in acht nemen, is dit hoogst onwaarschijnlijk. Westerse vrouwen staan op het punt alles te verliezen. Wat gaan liberale feministen doen wanneer zij oog in oog komen te staan met groepen migranten die uit zijn op beroving en seks? Het antwoord is simpel: niets. Linkse utopische waarden stellen niets voor in de echte wereld. Dit werd wel duidelijk na het massale seksuele geweld tijdens nieuwjaarsnacht in Keulen en vele andere Europese steden. De miljoenen mannen uit de derde wereld die momenteel naar Europa trekken weten als geen ander dat het westen zwak is en rijp om geplunderd te worden.
    Hoewel vrouwen een aanzienlijke rol spelen bij de ondergang van het westen, zijn veel mannen medeverantwoordelijk door vrouwen deze mogelijkheid te geven. Mannen staan het vrouwen toe onze waarden, prioriteiten en toekomst te bepalen.

    Conclusie

    Feministische samenlevingen willen een utopische wereld creëren, waarbij vrede, respect en gelijkheid centraal staan. In plaats daarvan is de weg vrij gemaakt voor de islamisering van het westen. Ironisch genoeg faciliteert ons feministische beleid de prevalentie van tribale waarden uit Afrika en het Midden-Oosten in onze eigen cultuur. Feminisme klinkt weliswaar leuk, maar het zal de islam niet overleven.
    Op basis van de bovenstaande informatie kunnen we het volgende concluderen:
    Westerse mannen hebben keuzevrijheid gegeven aan westerse vrouwen. En nu kiezen westerse vrouwen wie deze vrijheid weer van hen gaat afnemen.

    BRON: http://curiales.nl/2016/04/30/vrouwen-feminisme-westen-beschaving/ (offline)

   • XOXOXOX zegt:

    Niet de vrouwelijke logica (of het gebrek eraan) is de oorzaak, wel het feminisme, als onderdeel van het cultureel marxisme, met als doel het Westen structureel te vernietigen door o.a. de traditionele familie waarden systematisch te ondergraven en hyperindividualistisch hedonisme en seksuele perversiteiten te promoten.
    En nu zelfs de seksualisering van onze kinderen. De laatste stap is het inmasseren van pedofilie. Zie: A. Gramsci, cultureel marxisme, lange mars door de instituties etc…

    Vrouwen vertonen een opmerkelijk tegengesteld stemgedrag in vergelijking met dat van mannen.

    Jonge Zweedse vrouwen willen meer linkse politiek en multiculturaliteit
    https://fenixx.news/2020/02/21/jonge-zweedse-vrouwen-willen-meer-linkse-politiek-en-multiculturaliteit/

    Dat vrouwen instinctief links stemmen is volkomen begrijpelijk en evolutionair verklaarbaar. Vrouwen waren vanaf de oertijd tot de industriële revolutie aangewezen op de fysiek sterkere man om te overleven inzake bescherming en voedsel.
    Vrouwen zijn dus geboren communisten, want het communisme / socialisme, wil (in theorie) dat de sterkeren delen met de zwakkeren. Vrouwen hebben echter in de postmoderne tijd echter geen man meer nodig, want vrouwen hebben manlief omgeruild voor vadertje staat, die de man verplicht zijn inkomen te delen met vrouwen*. De staat zal via justitie ook de man zijn geld en bezittingen afnemen na een, door haar geïnitieerde “divorce-rape” echtscheiding zonder reden, tenzij hypergamie. *(bv. alleenstaande moeders met sociale uitkering en sociale woning)

    Mannen denken wegens hun evolutie meestal op lange termijn en in het algemeen belang van de gemeenschap, vrouwen daarentegen, denken eerder egocentrisch en in korte termijnen, Merkel is daarvoor zeer illustratief. Deze onbevruchte Duitse baarmoeder is dan ook de ondergang van Europa. En een gefeminiseerde samenleving is geen partij voor een patriarchale invasieve cultuur als de islam. Vrouwen zullen dus uiteindelijk de grootste verliezers zijn, alleen beseffen ze het zelf nog niet. Want na de invoering van de sharia, zullen er nooit meer vrouwenrechten zijn…

    Mannen die bewust zich zijn van de hedendaagse maatschappelijke problemen, zouden zich ernstig moeten afvragen waarom bv. in het antieke Athene, vrouwen en barbaren (niet Atheners) geen stemrecht hadden? In bijna alle klassieke culturen en beschavingen (het Judaïsme en de islam) hadden vrouwen geen politieke inspraak.
    Waarom? Platte patriarchale onderdrukking en seksuele discriminatie?
    Of zijn er andere meer fundamentele redenen?
    Turd Flinging Monkey (een mgtow vlogger), stelde eens in een video: “Als u het Westen wil redden, schaf dan vrouwenstemrecht af”. Radicaal? Zeker. Doch het zijn ook radicale tijden die zeer vergelijkbaar zijn met de decadente Weimar republiek in de jaren 20 van vorige eeuw.

    Logisch dat links binnenkort het stemrecht wil verlagen naar 16 jaar.
    (Ik zag deze avond op BBC world toevallig een reportage daarover)
    Jong, naïef en vers geïndoctrineerd in het door links gedomineerde onderwijs, dus makkelijker beïnvloedbaar stemvee kan je niet bedenken. Zie: climate strike.
    Stem groen – rood voor meer gratis cannabis en gratis muziek… electorale winst gegarandeerd!

   • Eric zegt:

    XOXOXOX: het feminisme is een experiment dat ouder is dan vijftig jaar en dat past in dat andere, omvattender experiment dat de westerse beschaving is. Die beschaving tendeert naar gelijkwaardigheid van alle levende wezens, en vooral van vrouwen voor wie het liberalisme (J.S.Mill bijv.) de grote voorvechter is. De socialisten zijn op dat vlak de liberalen altijd achterna gelopen, tenminste tot in de jaren ’60-’70, toen links het feminisme als electoraal wingebied ontdekte.
    Het experiment van de westerse beschaving, en dus van het feminisme, loopt ondertussen zowat op zijn laatste pootjes. Een religieuze doctrine die geen boodschap heeft aan individuele vrijheden, aan feministen en seksuele gelijkwaardigheid neemt het langzamerhand over. In de islam is de vrouw geen burger met eigen rationele strevingen, met stemrecht, burgerplichten of uiterlijk gezag, maar ze dient daar tot steun van de soldaat, van de veroveraar. Ze staat, gehoofddoekt, achter haar man, die ze aanspoort tot het door geweld onderwerpen van de ongelovigen. En daar ligt de clou: terwijl de westerse man zich al lang niet meer identificeert met een ideologie waarvoor hij wilt strijden, heeft hij ook de broodnodige steun van de westerse vrouw verloren. Hij weigert onder invloed van de westerse vrouw nog langer een krijger, verdediger en beschermheer te zijn, wat hem paradoxaal genoeg de verachting van diezelfde vrouw oplevert. Zij belijdt iets met haar mond dat ingaat tegen haar hart en haar instincten. Die verwardheid levert haar anderzijds uit aan elke krijger die haar passeert en haar met eenzelfde soort minachting gebruikt. De moslim, die geen hinder van zijn moslima ondervindt (de wetten van Allah liggen vast en zijn onveranderlijk) ondervindt evenmin veel hinder van het westerse ‘koppel’, dat de rollen van dominant en gedomineerde heeft omgedraaid. Daarbovenop blijft de moslima in de eerste plaats een baarmoeder, iets waarvan talloze vrouwen in het westen zijn vervreemd. Het geheel van al deze factoren is de reden waarom de islam niet anders kan dan de westerse beschaving vernietigen. Het patriarchaat waarvan black pigeon droomt is dan ook dichterbij dan hijzelf denkt. In landen als Pakistan en Afghanistan kan je de werking ervan bestuderen.

 4. Billy zegt:

  Maar wel geilen op 50 shades of hypocrisy.

 5. Vunzigaard zegt:

  Ik heb 1 keer per maand sex met mijn vrouw en 45 keer per maand met mijn rechterhand.

  • Frank Van B zegt:

   ..en zoals de volkswijsheid zegt ; “de linkerhand weet niet wat de rechterhand doet”….of was het vice versa ?….in ieder geval proficiat met uw gezegende libido.

  • vuilventje zegt:

   Anderhalve keer per dag, hoe is die halve keer dan?

  • Denblock zegt:

   in uw kot blijven, gezicht niet aanraken en…handen wassen.
   Ik meen het hé.

 6. Eric zegt:

  Wat Brando en Bertolucci tijdens de productie van Last Tango deden was smerig. Schneider was niet op voorhand van de anale verkrachtingsscène op de hoogte gebracht. Het was natuurlijk fake, er is niks echt gebeurd maar als normaal menselijk wezen (en sommige acteurs en actrices zijn dat nog) wil je het niet meemaken.
  Verder vraag ik me af of er geen verband bestaat tussen de import van honderdduizenden, misschien miljoenen jonge kerels uit een vrouwvijandige cultuur en het almaar zorgwekkender verkrachtingsprobleem. Vijftig jaar geleden had niemand ooit gehoord over grooming gangs (in Engeland al jarenlang een hot item dat in onze leugenpers nooit wordt belicht) en loverboys. Er waren ook de massaverkrachtingen in Merkels Duitsland en er is de mondiale toppositie verkrachtingsvlak van een land als Zweden dat de islam importeert als was het pure chocolade. Wanneer ‘verkrachters’ als Weinstein, Assange, de Pauw, DSK de pers halen wordt er moord en brand geschreeuwd. Zij zijn blank en het is de bedoeling van de westerse main stream media, in handen van de Amerikaanse Democratische Partij, om dit probleem louter in de schoenen van blanke mannen te schuiven. Terwijl iedere bewuste vrouw die in een grote West-Europese stad woont beter weet.
  Sofie Peeters indachtig wordt het stilaan tijd dat vrouwen zich eens duidelijker beginnen uit te spreken. Dat ze man en paard noemen wanneer ze het over hun seksuele aanranders hebben. De angst om te stigmatiseren zit er zo diep in dat de waarheid verborgen blijft. Iedereen weet welk soort vrouwen de vrouwenvluchthuizen vullen. Iedereen weet uit wat soort kerels de Britse grooming gangs en de rape gangs in Keulen bestonden. Iedereen weet dat in landen als Turkije en Egypte nauwelijks nog vrouwen te vinden zijn die nooit werden aangerand. Het ligt in de structuur van de islam, domoor. Lees hoe de profeet met vrouwen omging, hoe hij dochters van overwonnen en vermoorde tegenstanders overweldigde, hoe hij dichteressen die hem uitdaagden liet vermoorden, hoe hij een negenjarig meisje ‘consumeerde’. Hij is het grote voorbeeld van bijna een miljard mannelijke volgelingen. Dat de vrouwen het eens eindelijk en massaal daarover hebben. Het zou een begin van de oplossing voor hun probleem kunnen zijn.

  • Billy zegt:

   U begrijpt het goed maar ook voor een stuk niet.
   Ik heb 2 jaren sociaal werk gestudeerd en ben dan gestopt omdat ik de cognitieve dissonantie en het totale gebrek aan logica niet meer aankon.
   8 op de 10 lesgevers waren vrouwen.
   Ik moest constant gezaag over mannelijke privileges aanhoren maar de islam, nee daar was ab-so-luut geen probleem mee.
   Vrouwen hadden altijd gelijk, over alles, deden nooit iets fout en moesten onvoorwaardelijk geloofd worden.
   Je moest nog net niet de grond kussen waar ze liepen al zou ook dat aanleiding kunnen geven tot een klacht net zoals de deur openhouden niet meer galant maar paternalistisch schijnt te zijn. Ik heb het dan ook gehad met hun ‘soort’ en de “nieuwe Belgen” mogen er hun gang mee gaan.
   Een perfect specimen van de mensheid in combinatie met een perfect geloof.
   What could go wrong?

   • Eric zegt:

    Het onderwijs, de sociale en de culturele sector zijn volledig verziekt door dat soort kortzichtige, hypocriete vrouwen.
    Gelukkig ken ik ook andere vrouwen en hen wens ik geen ongewilde confrontatie met een Arabier toe. Ze zouden overigens van zich afbijten (wat niet altijd volstaat), ze verachten de islam en spreken er zich soms over uit.
    Spijtig genoeg zijn ze in de minderheid. Maar toch durf ik beweren dat ik niet zo bitter ben dan u. Heel veel vrouwen weten het en zwijgen. En dàt laatste zou moeten veranderen.

   • Billy zegt:

    Ook dat zwijgen gebeurt onder groepsdruk.
    Want kritiek op hun heilige huisjes blijft niet onbestraft.
    Dat bittere valt best mee, ik heb veel meer rust nu dan toen ik nog op “vrijersvoeten” was.
    Ik constateer wel dat het links is dat me heeft leren haten en dat ik vroeger onbevangener was. Voor ik werd beschuldigd van alle kwaad in de wereld door die tolerante club omdat ik blank, man en hetero ben.

   • Eric zegt:

    Dat conformisme – wat u de groepsdruk noemt – dat westerse vrouwen beheerst uit zich ook in het gegeven dat het vooral niet-westerse vrouwen zijn geweest die hier het zwijgen hebben doorbroken: Ayaan Hirsi Ali, Sabatina James, Wafa Sultan en anderen die de islam keihard hebben aangevallen en die door hun vreemde afkomst ook nog weerklank kregen in de pers. Vrouwen als Fallaci en Bardot werden door diezelfde racistische pers omwille van hun Europese afkomst verketterd.
    Wat me nu opvalt is dat sommige landen zoals Finland en Zweden onder die groepsdruk bezwijken. Finland is de nieuwe lelijke eend in de bijt: een ‘lippenstiftregering’ van vooral jonge vrouwen die als één van de eerste beleidsdaden stelde dat Finland IS-kinderen binnen moest halen. Feministen én moslimfundamentalisten: een gezegende coalitie (op termijn alleen maar voor die laatsten gezegend, maar dat beseffen de domme kippetjes nog niet).

   • Billy zegt:

    Klopt, maar mijn vraag blijft dan toch waarom de media ook hier zo verraderlijk zijn?
    Hebben de dames daar geen kinderen, zien ze de islamisering en toenemende onvrijheid niet of moet alles wijken voor deugpronkerij?
    Of is het gewoon lafheid?
    Veel vragen, ik weet het, maar ik begrijp die oogklepmentaliteit echt niet.
    Ik heb er twee jaar tussen gezeten en dacht soms dat ik in een lsd-trip zat waarbij ik in een parallel universum terechtkwam met wezens die volkomen van de realiteit afgescheiden waren. In die postmoderne freakshow zal ik dan wel de gek zijn zeker…

   • Eric zegt:

    Carrière voor alles, zelfs hun eigen kinderen offeren ze eraan op. Zo’n Kathleen Cools, Liesbeth Bimbo of al die andere trutten voeren uit wat hun oversten hen bevelen. En waarvandaan die nieuwsbazen hun cultuurmarxisme halen mag Joost weten. Ik denk dat we de invloed van figuren als Soros, de Clintons en bij ons Van Thillo (die ondertussen zowat alle Nederlandse kranten heeft opgekocht) niet mogen onderschatten. Hoe het mogelijk was dat alleen links zich de laatste 30-40 jaar met het annexeren van de main stream media kon bezighouden, en met welk geld (Saoedi-Arabië?) het dat kon doen, daarnaar hebben we het raden. Maar de meer conservatieve strekkingen zijn hier zeker zeer laks geweest. In het Engeland van Boris Johnson komt er nu eindelijk een kentering. Bij ons is die nog niet in zicht, NVA is een doetje in vergelijking met Trump of de Britse conservatieven.

   • Billy zegt:

    Wat ook de verklaring is, Frankfurter schule, Gramsci, Saul Alinsky etc, het blijven anti-menselijke stromingen die de boventoon voeren en wat men politiek correct noemt is veelal suïcidale nonsens en zelfhaat. Op zijn minst masochistische prietpraat.
    En daar drijven pers en politici op. Allemaal weinig opbeurend.
    Bedankt voor uw antwoorden en een goed weekend.

   • XOXOXOX zegt:

    @ Billy
    “Ik constateer wel dat het links is dat me heeft leren haten en dat ik vroeger onbevangener was. Voor ik werd beschuldigd van alle kwaad in de wereld door die tolerante club omdat ik blank, man en hetero ben.”

    Stel uzelf de vraag: Wie of welke groep heeft er voordeel bij dat blanke hetero mannen in het Westen worden gediaboliseerd?

    Wie niet kan haten, kan niet liefhebben…

    Kai Murros – On Hate (Google: Kai Murros)

    “Ik heb 2 jaren sociaal werk gestudeerd”
    De gefeminiseerde linkse “zieligheids industrie” dus…
    Tip: Kickboxen. / Krav Maga

   • Billy zegt:

    @XOXOXOX
    “Ik heb 2 jaren sociaal werk gestudeerd”
    Toen ik er destijds aan begon dacht ik, en dat denk ik nog,steeds, dat bepaalde vormen van sociaal werk nuttig en nodig kunnen zijn.Maar zoals het ‘vak’ onderwezen wordt op de hogeschool is het zum kotzen en dat had ik toen niet verwacht.
    Ik wist toen nog ook nog niet veel over linkse cultuurmarxistische propaganda, feminisme etc.
    Op dat vlak was het een goede leerschool en ik ben daarna dan ook iets helemaal anders gaan doen.
    Overigens doe ik al zeven jaren karate als u dat gerust kan stellen.
    En ben ook ik al jaren mgtow beoefenaar.

  • Frank Van B zegt:

   top reactie….volkomen akkoord.

 7. Frank Van B zegt:

  Johan , u refereert naar de jaren ’20….u bedoelt 2020 denk ik…..want de jaren twintig van de vorige eeuw waren op gebied van erotiek en losbandigheid superieur aan de decennia daarna, tot aan de sexuele revolutie van de jaren zestig. Denk aan de ‘ flappers’ en de ‘ roaring twenties ‘ , en de verleidelijke ‘ art deco ‘ mode…..zucht…we leven in rare tijden momenteel…..

  • Marc zegt:

   Zie ook de schitterende reeks “Babylon Berlin”. Berlijn was toonaangevend (ik schreef bijna ‘het mekka’, maar dat zou hier niet gepast hebben) van de dingen die u opnoemt. Uiterst interessante periode en stad, tot die ellendige nazi’s er paal en perk aan stelden. Extreem links, extreem rechts, extreem godsdienstig, of het nu Allah of de christelijke god betreft, alles 1 pot nat en dodelijk voor Eros en creativiteit.

 8. Wel ja, dit zijn toch ook de jaren ’20 of kan ik niet rekenen?

 9. Depuydt Ann zegt:

  Het leven is toch meer dan een paar preutse vrouwen die niet op hun benen kunnen staan en zichzelf niet waarderen. De man is niet het monster maar jullie laag zelfbeeld is hét grote probleem. Kom op voor jezelf in plaats van in een slachtofferrol te kruipen!!!

  • Billy zegt:

   Slachtofferrol?
   Wat een onzin. “Normale” mannen worden wel degelijk als monsters voorgesteld en de echte monsters worden gepamperd.
   Opkomen voor jezelf kan je een proces opleveren of je aan de digitale schandpaal nagelen.
   De enige oplossing is passief agressief de plantage verlaten.
   Dat deed ik een aantal jaren geleden en een laag zelfbeeld heb ik er niet aan overgehouden. Wel veel rust.

   • bart dw zegt:

    Vrouwen willen kost wat kost bewijzen dat ze geen man meer nodig hebben.
    Wel, ze worden op hun wenken bediend want wij hebben hen ook niet meer nodig.
    Da’s ook weer niet goed maar spijtig, het is te laat, bye bye.
    you can’t have your cake and eat it, al zullen de dames dat blijven proberen.

   • bart dw zegt:

    Naming and shaming maakt geen enkele indruk meer. Shittests worden genegeerd.
    Er zijn genoeg cucks en exotische importmodelletjes dus de bevoorrading is verzekerd.
    De kwaliteit is misschien minder maar je kan tenminste bazin spelen en daar gaat het tenslotte om. Veel speelplezier met Mo en co !!!

  • Yvo G zegt:

   Ik ben onmiddellijk na lezing van het stuk naar beneden gaan scrollen om te zien wanneer de éérste door een vrouw geschreven post voorkomt. Hier dus. En tot nu (21.36) ook de énige. En zonder één post gelezen te hebben, weet ik wat er in de voorgaande staat, en ook dat dit een héél zinnig antwoord is in mijn ogen. Maar laat ik nu eerst eens van bovenaan beginnen.

   • Billy zegt:

    Tja, dan denk ik, met alle respect, dat we grondig van mening verschillen.
    Sinds metoo wordt elk normale menselijke interactie onder een vergrootglas bekeken.
    Alles wat een man doet wordt gedemoniseerd en vrouwen zijn altijd onschuldige, weerloze slachtoffers. Nochtans zijn er ook vele vrouwelijke “roofdieren” maar daar spreekt men niet over. Ik weet alleen dat er een oorlog tussen de seksen wordt georchestreerd.
    Wat wil men ermee bereiken, weet u het?
    Ik, en velen met mij, heb nog nooit een vlieg of vrouw kwaad gedaan maar toch zijn we blijkbaar allemaal schuldig, want mannelijk.
    En nogmaals, wat is het doel? Totale steriliteit?

 10. Yvo G zegt:

  “Ik, en velen met mij, heb nog nooit een vlieg of vrouw kwaad gedaan” Dat klopt als een zwerende vinger. Ikzelf durf zeggen: “Ik, -en met mij het overgrote gedeelte van de mannen-, heb nog nooit een vrouw kwaad gedaan” Maar: Dààr hebben de media-slaven niets aan. Die krijgen ’s morgens een leeg wit blad, een deadline om X uur, en ze kunnen zien dat het vol staat met gelijk wat, als het maar lekker en sensationeel is, want anders…
  Ik verrek het om daarop in te gaan, al dat gedoe heeft, met ons échte leven hier, zelfs niets te maken, die gazettenpraat. (Waar is nu ineens dat klimaatgedoe naartoe? Een leeg blad vult gemakkelijker met een virus, morgen is het wat anders) Morgen zondag, ’t is slaaptijd en ik kruip lekker achter de warme reet van moe, zoals ik al een heel leven doe. Doe wel en zie niet om!

  • Christel zegt:

   Idd. De (sociale) media zijn boosdoeners, hoe ze de MeToo- feministen een gigantisch podium aanbieden en tegelijkertijd de andersdenkenden (dus diegenen die niet meegaan met hun visie) en de blanke heteromannen verketteren. Waardoor de kloof tussen vrouwen en mannen groter wordt. Dit stemt me triest. Want ik hou eigenlijk van mannen, vooral intelligente, hoffelijke mannen met gevoel voor humor. Mijn vader is mijn held. Hij is helemaal niet dominant. Maar hij zou voor mij door het vuur gaan. Zeker weten.
   Vorig jaar in Padua liep ik in mijn eentje door de gangen van de Eremitani musea in afwachting van het bezoek aan de Scrovegni- kapel. Een suppoost sprak me toe. Ik reageerde : ‘scusi, siamo sorda’. In plaats van afgeschrikt te zijn en terug te deinzen, zoals veel mensen hier in België, gebaarde hij: ‘kom mee’. Ik werd nieuwsgierig en ging dus met hem mee. Hij toonde me een prachtig schilderij van Andrea Mantegna, waarop een Maria die teder haar zoontje tegen zich drukte, afgebeeld stond. ‘Bellissima’ was mijn antwoord. Prompt legde hij een arm rond mijn schouders en gaf me een kus op de wang.
   Ik was wel verrast en keek wat verbaasd. Maar hij glimlachte en ik begreep dat het zijn manier was om me te bedanken voor het compliment. Waren er maar meer mannen zoals hij. Warm, liefdevol en… (h)eerlijk mannelijk.
   https://www.stilearte.it/madonna-della-tenerezza-la-sfida-pittorico-scultorea-di-andrea-mantegna/

   • Billy zegt:

    Wat durft u zeggen?
    “Prompt legde hij een arm rond mijn schouders en gaf me een kus op de wang.”
    Zo paternalistisch en een invasie van de privacy..
    En “Warm, liefdevol en… (h)eerlijk mannelijk.”
    Mannen hebben toch geen enkele goede eigenschap?
    Warm en mannelijk, des duivels dus.
    Vertel dit verhaal maar nooit aan feministes want u wordt op strafkamp gestuurd.

   • Yvo G zegt:

    Wat een prachtig schilderij! Die suppoost was iemand met een hart voor de kunst, hij was daar op zijn plaats. Hij deelde schoonheid, enthousiasme en een esthetisch geluksbeleving op zijn italiaans, het was een perfecte zuivere gezamenlijke beleving van het onbeschrijfelijk gevoel dat het doek oproept. Spijtig dat jullie van temperament verschilden (of was u al aangetast door de hysterie van metoo door erover te lezen?) Ik ben jaloers op u!

   • Christel zegt:

    @Yvo, tussen al die misogyne en cynische reacties is de uwe een verademing. U begrijpt het tenminste, hoe mooi dat moment was, de suppoost die zijn favoriete schilderij aan mij wilde tonen. Ik had alleen zijn reactie niet verwacht. Inderdaad op zijn Italiaans. Want de Belgische zijn doorgaans gereserveerder. Die knikken hooguit een goedendag.

   • bart dw zegt:

    @Christel
    Zo doorzichtig; ‘misogyne en cynische reacties’.
    Vrouwen mogen zagen, klagen, janken 24/7 over hoe slecht mannen zijn maar zelf zijn ze natuurlijk perfect en boven alle kritiek verheven.
    Die slechte mannen hebben ze dan wel zelf gekozen maar verantwoordelijk voor hun keuzes en daden zijn ze nooit.
    Misogyn klinkt ook zo belangrijk, net alsof je iemand racist noemt en denkt daarmee de discussie gewonnen te hebben. Mooi niet dus.
    Trouwens ‘ Want de Belgische zijn doorgaans gereserveerder. Die knikken hooguit een goedendag’,
    Vriendelijk goedendag zeggen of knikken heb ik al lang afgeleerd na talloze verzuurde en hautaine reacties van leden van uw nobele geslacht.
    Jullie kunnen de pot op. Unia zal het wel afkeuren maar dat mag ik voorlopig nog steeds zeggen.

   • Christel zegt:

    Wel ja meneer bdw, hoe noemt u dit geklaag, gezaag, gejank over vrouwen dan? Het spijt me voor u dat u nare ervaringen hebt gehad met vrouwen, maar scheer hen niet over dezelfde kam. Ik ben zelf ook kritisch voor mijn geslachtsgenoten. En ik denk dat elke vrouw die oprecht bekommerd is om haar partner, gezin, familie zich steeds verantwoordelijk voelt voor haar keuzes en daden. U mag uiteraard zeggen wat u denkt, dat lucht vast goed op. Nog een goedenacht.

   • bart dw zegt:

    Kritiek geven is iets anders dan misogynie; dat was mijn punt.
    U wil het alweer criminaliseren.
    Noemt u het zagen, janken… prima.
    Mogen we misschien ook eens een keertje?
    Elke nieuwsuitzending deze week had maar twee onderwerpen, corona en die door de man zo schandelijk onderdrukte vrouw.
    Waarbij ze doen alsof de vrouw hier meer onder de knoet ligt dan in pakweg Saoedi-Arabië en elke man een wandelende lustvampier is.
    Wat fijn dat ik mag “zeggen wat ik denk”, meestal proberen vrouwen elke kritiek onmiddellijk te censureren.

 11. aghasee zegt:

  Snoeiharde commentaren hier. JS heeft duidelijk een ‘hot topic’ aangeboord. Leuk om lezen.

  • Billy zegt:

   Als je deze week het nieuws bekeek weet je genoeg.
   Een grote klaag- en beschuldigingssoap met liedjes als ‘de verkrachter, dat ben jij’.(oorspronkelijk uit chili) waar naast de gebruikelijke roze mutsen ook heel jonge meisjes het bijbehorend dansje met wijsvinger uitvoerden.
   Dan weten we dat ook weer…allemaal schuldig, een mooi toekomstbeeld.

   • XOXOXOX zegt:

    @ Billy
    “Waarom is Sandman voor beginners? Hij noemt vrouw en paard en zegt exact wat jij ook schrijft.”
    Klopt, Sandman is zeker goed, ik ken hem van bij de start, maar probleem gaat nog veel dieper. Check hiervoor de links in mijn post hierboven.

    Overigens doe ik al zeven jaren karate als u dat gerust kan stellen.
    Eerste klas! Train body and mind. Een soldaat zonder ideologie, is zoals een wapen zonder munitie.

    “Veel moeilijker is mgtow niet, ik pas het al jaren toe en het werkt prima.”
    High five ! Inderdaad: Get a life. Get a grip of your own life. Go your own way!
    And enjoy the clownworld circus show!

    @ Bart dw
    “Weet u, de vrouwelijke psyche interesseert me minder en minder.”
    De definitie van een intellectueel?
    Dat is een man die iets interessanter heeft gevonden dan vrouwen.

    “Ik vermijd ze volkomen. De rust is onbetaalbaar.”
    High five !
    Geen vrouw, geen zorgen, geen gezeur en geen rommel in jou huis.
    Ik beleg in kattenvoer, wijn en chickflix. U ook?

  • XOXOXOX zegt:

   “Snoeiharde commentaren hier.”
   Oei… dit valt nog reuze mee hoor…

   “JS heeft duidelijk een ‘hot topic’ aangeboord.”

   Wat Sanctorum hier beschrijft is slechts een minuscuul tipje van de ijsberg, waar de maatschappelijke Titanic gaat tegen varen.

   Jeffrey Hoeybergs weet het, doch zei het erg ongenuanceerd, Sven Mary weet het ook.
   Doch begin de fout het verkeerd te verwoorden. En dat als advocaat !

   Het is trouwens opmerkelijk dat hij als advocaat meer schrik heeft (in juridische zin) van de politieke en juridische macht van de vrouw dan van criminelen.
   Een vrouw kan je carrière, je familiale en sociale leven totaal vernietigen.
   Eén valse beschuldiging van verkrachting is voldoende. En je bent als man voor het leven gestigmatiseerd. Want… vrouwen moet je op hun woord geloven!
   Mary beseft dat heel goed. Daarom wil hij geen vrouwen meer op de werkvloer.
   Wie de zaken in de grond kent, kan hem geen ongelijk geven.

   • Christel zegt:

    Heel moedig, hoor, onder een anonieme XOXOX zitten kakken op vrouwen. En de advocaat Mary, die nochtans geen graten ziet in het verdedigen van het grootste moslimcrapuul zoals Abdeslam maar wel in zijn broek doet voor een stagiaire. Hoe zielig.

   • aghasee zegt:

    “Mary beseft dat heel goed. Daarom wil hij geen vrouwen meer op de werkvloer.”

    Enkele jaren terug werkte ik voor een relatief groot bedrijf op de technische dienst. We hadden een heel hechte ploeg van acht – mannelijke – techniekers. Die dienst draaide echt op wieltjes.
    Toen er iemand moest bijkomen om te helpen bij de administratie stelden wij – mannen weeral, natuurlijk – een knappe dame voor…
    Waarop onze chef repliceerde: “geen vrouwen hier, of ik ben mijn equipe kwijt.”
    En daar zit waarheid in.

   • bart dw zegt:

    De moedige “de morgen” heeft een mooi artikel; “wat zullen de dochters van Mary later denken van zijn uitspraken?”
    Walgelijk rioolvod.

   • Eric zegt:

    Klopt, Christel, die Mary heeft met zijn ‘aanwervingsbeleid’ de headpages weer eens gehaald. Dat was zijn enige bedoeling. Als je niet wakker ligt van moslimterroristen, dan lig je zeker niet wakker van valse vrouwen. Maar hij heeft de aandacht getrokken, en daarom was het te doen. Mannen die overhoop liggen met een vrouw lopen nu en masse naar zijn kantoor. De kassa rinkelt !

   • bart dw zegt:

    Ik verdedig Mary niet in zijn bijstand van moslimtuig.
    Ik haat de islam. maar:
    Tot nader order heeft wel iedereen recht op verdediging en dat is zijn beroep.
    Het is aan de overheid de wetten tegenover terreurtuig voldoende streng te maken opdat er geen ‘procedurefouten’ etc. zouden voorkomen.
    Als advocaat leeft hij van zijn cliënten en hij wil zijn arbeid niet verloren zien gaan aan schadevergoedingen via valse aangiftes van golddiggers. Lijkt me verstandig.

   • Eric zegt:

    Mary is een fils à papa die zijn bekendheid te danken heeft aan zijn vader, die baas is geweest bij Belgacom en de VRT. Zonder zijn vader zou Sven M. nooit enige aandacht van de leugenmedia hebben gekregen. Hij is dan ook totaal onbekwaam als advocaat, dit in tegenstelling tot Vermassen, bijvoorbeeld. Omdat hij niet zo’n groot talent heeft, en toch zijn advocatenbureau moet rechthouden, gebruikt hij de leugenmedia om aan klanten te geraken. Dat is hem in deze gelukt, met dank aan de domme heren die hem nu een toffe peer vinden. De rest zijn verzinsels van de leugenmedia.

   • bart dw zegt:

    Vermassen is dus niet mediageil?
    Ik zie niet in wat deze ad hominem te maken heeft met het golddiggerprobleem.
    Als je ziet hoe Mary wordt neergesabeld voor zijn terecht voorzichtige aanpak zijn de media momenteel toch niet zijn vriendjes.
    Ik ken die mens niet maar zijn stagiaire verhaal klinkt al te bekend.

   • Eric zegt:

    Vermassen is nog mediageiler en ik vind het een gluiperd, maar als advocaat heeft hij veel meer talent. Wat u niet snapt is dat Mary media-aandacht nodig heeft om klanten aan te trekken. Daarom verdedigt hij moslimschorem, zo haal je de pers. En daarom ook deze mediastunt. Hij wist goed genoeg dat hij hiermee aandacht zou scoren. Je moet kortzichtig zijn om hierin te trappen.

   • bart dw zegt:

    Da’s genoteerd, wie uw analyse niet volledig deelt is kortzichtig.
    Sterk argument.

   • Eric zegt:

    Kortzichtig is wie niet begrijpt hoe de media werken en waarom men er gebruik van maakt.
    Maar wat mij betreft mag u gerust geloven in heel dat Maryverhaaltje, hoor.

   • bart dw zegt:

    Het is geen kwestie van geloof.
    Mary interesseert me geen fluit maar heeft hij klachten aan zijn been , ja of nee?
    De media blazen alles op en als Mary, volgens u, een slecht advocaat is speelt hij het reclamespelletje toch goed en dat is ook de taak van zo’n kleine zelfstandige.
    Of romantiseert u de advocatuur?
    Enfin, einde ping pong in dit draadje voor mij.
    greets

   • Eric zegt:

    Ik vertrouw geen enkele advocaat, en zeker geen die de media haalt. Het is allemaal zichzelf omhooggepraat crapuul: Mary, Vermassen, Lalali (of hoe die islamist ook heet), Damen, Van Dyck, Bruno Schoenaerts, Van Steenbrugghe en hoe heten ze allemaal. Door er geloof en aandacht aan te besteden maak je zowel deze beroepsleugenaars als de leugenmedia rijk. Leugenaars die door leugenaars groot gemaakt worden. Journalisten en advocaten: ik schijt erop !

   • vuilventje zegt:

    Deze tweet is ook grappig @IveMarx 8 mrt.
    “Vorig academiejaar waren er in de opleidingen rechten, notariaat en criminologische wetenschappen 7.800 vrouwen ingeschreven ten opzichte van 3.878 mannen.
    Diegenen die alleen mannen willen aannemen gaan een grote carrière tegemoet in het natuurhistorisch museum lijkt me.”
    -Tiens, dubbel zoveel vrouwen als mannen.
    Is dat geen…discriminatie?

 12. Vanhoovels Paul zegt:

  Het besproken onderwerp heeft weer succes. Ik dateer nog uit de tijd dat de “morning after pil” nog niet bestond en Rome nog seks voor het huwelijk omschreef als des duivels. Terwijl erotiek op het platte land zelfs nog platter was. De boeredochtere stelde zich geen vragen over haar partners.
  Wij Aboriginals mochten wel met de fiets gaan sexen. Al geprobeerd in een omgeving vol met strooizout om van grond te komen? Gans mijn “platte” land werd bezwermd door nitwits uit de Borinage en fils à papa met ofwel zelfgekochte wrakken of gebruikte wagens van papa.
  Een zetel waar wel de ressorts doorpriemden en een nog werkende verwarming in een vuibak volstond zelfs om zich uit te leven. In de zomer maakten wij Aboriginals nog enige kans tussen het bonen plukken waar we een paar stuivers gingen verdienen om meestal onze studies te helpen betalen.
  Op de gemeente waar ik aboriginal mocht spelen waren op zeker ogenblik 7 dancings gelijktijdig waar de inwijkelingen allerhande zich niet beperkten tot het plassen in de brievenbussen bij nacht.
  En de hele streek liep na een tijdje vol met halfbruine Italianen en Spanjaarden. Het betrof toen fase 1 van de invasie van Europa.
  En de vrouwen die de dans ontsprongen zijn achteraf via de “morning after pil” terug maagd geworden.
  De maagden met echte pech weken wel uit naar de grootstad om hoer te gaan spelen.
  De normen waren toen gans anders. Maar het is er nu niet beter op geworden. De sufferds die een gezin willen stichten worden met de glimlach opnieuw ter zijde geschoven. Vroeger diende de vrouw als pronkbeeld om de status van de man te bevestigen. En nu vervult de man dezelfde taak voor de vrouw om haar het gevoel te geven dat ze mooier is dan alle anderen. Of ze dom is wordt weeral meestal niet in vraag gesteld.
  En we schuiven nogmaals op. De eisen waaraan beide partners heden moeten voldoen zijn strenger geworden. En de politiek zal ook meer gaan bepalen wie dat slim is of niet.
  Maar dat is altijd wel het geval geweest. Maar…….het plebs heeft het nog nooit door gehad.
  En ik veronderstel dat ze het nooit zullen door krijgen.
  De haren van Samsons en Dalilahs worden ten gepasten tijde wel kort geknipt door het systeem.
  Zodanig kort zelfs dat ze niet alleen hun macht verliezen maar zelfs hun verstand.
  En wie bedriegt nog wie na de Merkel-periode?
  Zelfs dezen met een te hoog IQ weten het niet meer of willen het niet weten.
  En degenen die het durven zeggen worden tot outlaws verklaard.
  IQ wordt bepaald achter de gordijnen. Ook dat nog!

 13. Vanhoovels Paul zegt:

  En in het huidige democratisch systeem moet je bijzonder opletten wat je prijs geeft. Niet alles kan dus. Zo stel ik mij nog altijd de vraag waarop een ander forum zonder Belgische identiteit zich baseert om mij het volgende te sturen. Dus zonder de garantie om de privacy te verzekeren van de deelnemers die aan dit forum deelnemen.
  Maar ze zijn niet beschaamd om deze garantie wel te eisen als het hun zelf betreft.
  En dan krijg je hun visie die het volgende zegt :
  “You have been banned for the following reason: persoonlijke aanval en eigenlijk ook schending privacy”
  Patat! Dat krijg je wel als je eens deugdelijk uw gedacht zegt tegen een andere deelnemer aan dit forum die open en bloot zegt op datzelfde forum dat je zowel dementerend en gelijktijdig ook een hoerenloper bent. Eindelijk weet ik dus waar de beste hoer in mijn omgeving huist.
  Wanneer die vent aan dat kot van die hoer op de uitkijk staat en waarom hij dat zou doen vraagt niemand van de simpelen op dit forum zich af. Ik zou zeggen zoals Maggie : Blijf in uw kot! Dan heb je geen last van degenen die naar de hoeren gaan. Maar die zieke vent is wel dezelfde die allerlei nonsens weet te vertellen zoals : “Men moet geen minister worden om in de politiek een ferm pensioen op te bouwen”
  Dat zal wel de uitleg en verantwoording zijn van zijn partijtje om zich vast te klampen aan een cordon sanitaire. Dat ze al diverse keren geprobeerd hebben om andere concurrenten er uit te gooien wordt er natuurlijk niet bij verteld. En zo blijft het duren. Europa blijft kapot gaan wegens oorlogsvoering. De jacht op dode collaborateurs wordt nog altijd gevoerd in de velden rondom de Europese hoofdstad. Zou men niet beter eerlijk zeggen tegen de Vlaming dat hij een zeiker is en eeuwigdurend een zeiker blijft?
  Maar die moed heeft men niet. Terwijl iedereen wel weet dat doden niet meer zeiken.
  Behalve uiteraard de simpelen.

 14. Tin Van zegt:

  To add insult to injury

  …laat ons nog even teruggaan naar Trumps locker room talk van een paar jaar geleden… heeft die afschuwelijke man toen al niet de vinger op de zere plek gelegd? Natuurlijk, met het geweldige onderwijs dat wij tegenwoordig genieten, hebben onze zusters maar de helft begrepen van wat hij beweerde… Hij zei met name dat je meteen tot actie kon overgaan, zonder al te veel quesquenades… ‘if you are a star’! En hoewel de mannelijke reaguurders op dit stukje schijnen te betogen dat onze zusters zich het liefst laten bespringen door een harig type holbewoner met grote knots denk ik dat said sisters met hun tijd zijn meegegaan en nu voor status ‘vallen’. Hell, de boomers onder ons zullen zich ongetwijfeld nog herinneren hoe de pers ons, jaren geleden, Dehaene en Wilfried Martens als juicy sex symbolen verkocht! Dat hadden ze niet zelf uitgevonden, neen, dat hadden studies zo uitgewezen! Zeg nu zelf, Martens of Dehaene, daarnaast wil je toch niet wakker worden! Maar onze meer gehaaide zusters, niet gehinderd door enig gevoel voor esthetiek, zien in zo’n exemplaar enkel status, in casu, macht. En is dit niet de pit van de Me Too beweging? Gaat het hier ook niet vaak, meestal, grotendeels, mogelijkerwijze, waarschijnlijk (schrappen wat niet past), om miepen die het ook ’s wilden proberen; die zichzelf zagen als une grande horizontale die al slapend promotie ging maken? Ik zou de mensen die in hun werkkring een dergelijk fenomeen zijn tegengekomen, niet te eten willen geven. Alleen, sommige van onze zusters hebben gespeeld en verloren, op het verkeerde paard gewed: dat Male Chauvinistic Pig had hen door of draaide hen een rad voor ogen of vond een nog mooiere poes en daar sta je dan, jaaaaren later, je beklag te doen op de Me Too, kwestie van je gram je halen. Is dat niet wat erachter zit? Is dat niet waarom dat Me Too gescharrel zich bijna uitsluitend op kantoor voordoet ? In de werksfeer, haha! Terwijl de minder bedeelde zusters ervoor kunnen zorgen dat het copy/paste werk van die ijverige divana ook klaar komt! Dát is de solidariteit onder vrouwen, meneer! Als groep kunt ge d’er nix mee aanvangen.

  • bart dw zegt:

   Als groep niet en als individu ook niet.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Veel is ook de schuld van een mannelijke baas die bereid is om meer te betalen voor het slipje waarin de pop zit. Vrouwelijke bazen moeten minder beroep doen op zulke oplossingen. Er staan voldoende mannelijke adonissen onder spanning om hun probleem gratis op te lossen.

  • Eric zegt:

   Nee, ze vallen ook voor harige types met grote knotsen, anders zouden ze half Afrika niet met wijd uitgestrekte armen en benen ontvangen (dat heet ‘welkomstmeisjes’). En Trump doet zich soms voor als primitieve holbewoner, maar hij heeft meer verstand dan alle Amerikaanse liberals samen. Daardoor heeft hij ook status en macht veroverd. Een hel van een holbewoner mét status en macht: de meeste vrouwen bezwijken daarvoor. Hun hysterie ontstaat wanneer ze beseffen dat ze hem niet kunnen krijgen.

   • bart dw zegt:

    Weet u, de vrouwelijke psyche interesseert me minder en minder.
    Willen ze een primitieve baardaap, mij goed.
    Dan heeft dat prototype de last die erbij komt.
    Ik vermijd ze volkomen.
    De rust is onbetaalbaar.

  • XOXOXOX zegt:

   Als een werkneemster met haar werkgever flirt in de hoop op een relatie, vanuit een hypergamisch denken, is dat geen seksuele aanranding.
   Als de werkgever echter op haar avances durft ingaan riskeert hij alles te verliezen wegens seksuele aanranding. Dubbele standaard?

   Als de studente op haar eind examen in minirok en diepe decolleté verschijnt is dat girl power.
   Als de professor op deze seksuele signalen ingaat is hij een pervert die het zwakke meisje vanuit zijn machtspositie misbruikt.
   Dubbele standaard?

   Macht erotiseert. De lelijkste kleine dikke man, wordt aantrekkelijk voor vrouwen als hij geld, status en macht heeft. Vrouwen houden ook niet echt van mannen, maar enkel van hetgeen mannen hen te bieden hebben. De vraag is: Wat hebben vrouwen, in ruil voor hetgeen mannen hen aanbieden, mannen werkelijk te bieden? Behalve seks? Weinig of niets.

   Mocht de werkvloer gender gescheiden zijn, zouden seksuele aanranding geminimaliseerd en bijna onbestaande zijn. Ook overspel zou daardoor drastisch verminderen.
   Wat is trouwens de werkelijke reden dat vrouwen buitenshuis gaan werken?
   Vrouwelijke (financiële) onafhankelijkheid? (Eén van de oorzaken van de atomisering en hyperindividualisering van de Westerse maatschappij)
   Gedeeltelijk is WO1 / WO2 de oorzaak, mannen vechten aan het front, vrouwen werkten in de munitiefabrieken.
   Vervolgens de monetaire devaluatie en inflatie. Twee modale inkomens kopen nu amper nog een huis. Terwijl 50 jaar geleden een gezin met één inkomen een huis(je) kon verwerven. Voorts zijn ook de staat en de banksters gebaat bij de verdubbeling van de inkomens en de belastingen per hoofd.
   En tenslotte het marxistisch feminisme, waarvan de meerderheid van de prominentste voorvechtsters, geheel toevallig tot het “uitverkoren volk” behoren…
   (Er zijn nog andere zaken, maar ik kan op dit forum geen boek schrijven)

   Conclusie: Op termijn zijn vrouwen de grote verliezers.
   Doch ze beseffen het zelf nog niet, zover denken ze niet na.
   Geniet nog even van de vrijheid dames… want de kopvod komt er aan.

   “Feminism is mixed up with a muddled idea that women are free when they serve their employers, but slaves when they help their husbands.” – G.K. Chesterton

   De zelfcensuur en de groepsdruk vanuit de linkse media dictatuur is zelfs zo groot dat vrouwen liegen over de nationaliteit van hun aanranders, uit angst om als racist gecatalogeerd te worden… Girl power ! Pussy Power !

   Deugvrouw wilde niet toegeven dat ze door een Afrikaan beroofd en mishandeld was – “ik ben tegen een muur gebotst”
   https://fenixx.news/2020/02/27/deugvrouw-wilde-niet-toegeven-dat-ze-door-een-afrikaan-beroofd-en-mishandeld-was-ik-ben-tegen-een-muur-gebotst/

   • Eric zegt:

    Linkse kereltjes à la Dimitri Verhulst zijn al even dom. Hier worden teveel veralgemeningen gehanteerd, alsof enkel vrouwen dom, maar dus ook geslepen zijn. Een idioot die ‘verliefd’ wordt op een Zweedse en daarvoor vrouw en kind achterlaat verdient het om door zo’n Zweeds misbaksel, gepokt en gemazeld in de haat jegens blanke mannen, in het wilde weg van verkrachting beschuldigd te worden. Ik wens alle Dimitri Verhulsten van de wereld ditzelfde lot toe. Misschien worden ze dan wakker (tenminste als ze niet ergens gedrogeerd in een goot liggen te kotsen).

   • bart dw zegt:

    Deugvrouwen zullen dat de komende jaren meer en meer mogen meemaken en in sommige gevallen smeken ze de overheid nog om de belager het land niet uit te zetten.
    Ik steek geen poot meer uit als ik allochtoon crapuul vrouwen zie lastigvallen.
    Klaag me maar aan, no more white knighting here

   • Billy zegt:

    XOXOXOX. de beste analyses van de ware uitverkoren vijand vindt u bij
    E Michael Jones van culturewars maar dat wist u vermoedelijk al.

  • Yvo G zegt:

   Je hebt het spel aardig door, Tin. Net zoals de beatles destijds met hun “woman is the nigger of the world”. Hier te velde presenteren zich heel wat penisdragers, die ooit zijn ontgoocheld in-, of gekwetst/gefrustreerd door een vrouw, al dan niet terecht. Hoe groter het trauma, des te langer hun colom, die soms zelfs schittert in regelrechte misogynie. Mysterieuze wezens, die vrouwen. Maar ze laten niemand onberoerd, lees van boven tot onder.

   • vuilventje zegt:

    Misogynie zegt u, dat gewichtig woord dat doet huiveren.
    Het moet toch zijn dat de vrouwen ons zo graag zien. Not.

   • bart dw zegt:

    Realisme is geen misogynie.
    Is dat kort genoeg als reactie?

   • Billy zegt:

    Zo mysterieus zijn ze niet, eerder saai en voorspelbaar.
    Hopelijk snel een ander onderwerp van JS om over te discussiëren.

   • XOXOXOX zegt:

    @ Ivo G.
    “Hoe groter het trauma, des te langer hun colom, die soms zelfs schittert in regelrechte misogynie.”

    U dicht mij misogynie (vrouwenhaat) toe, terwijl het slechts onverschilligheid betreft.
    Traumatisch zou ik mijn ervaringen met vrouwen niet durven noemen. Hoogstens teleurstellend, ik beging namelijk de (jeugdige) vergissing van een vrouw een conversatie op niveau te verwachten… Met je hond verwacht je evenmin Socratische dialogen te voeren. Het was dus mijn abusievelijke verwachting, nadien gecorrigeerd door Schopenhauer. Ik kom echter tot de vaststelling dat de meeste mannen, weinig of geen kennis hebben van de vrouwelijke psychologie of het feminisme en dit tot hun eigen nadeel. Jazeker, beste mannen, de wereld is groter dan enkel “sportsbal” of velomodderkoers. Hoewel ik moet erkennen dat mannen het feminisme toch erg dankbaar moeten zijn. Het inzicht, dat je als man zonder vrouw, zeer gelukkig kan leven is zeer bevrijdend en financieel erg voordelig om niet te zeggen: Onbetaalbaar!

    Voor de ontwikkelde man zijn er interessantere zaken in het leven dan vrouwen. Waarom zou ik iets haten dat niet mijn aandacht waard is? Het is tijd- en energieverspilling.
    Hetgeen wel mijn belangstelling wegdraagt zijn de sociale consequenties van het cultuur marxisme en dus feminisme. De gespannen gender-verhoudingen in het Westen, wegens de niet aflatende mannenhaat van het feminisme, zijn daar een onderdeel van. De tegenreactie begint zich stilaan te manifesteren, het zijn derhalve boeiende tijden om te leven en te observeren. Het persoonlijke is politiek, zeggen de marxisten toch? Communisme tot in de slaapkamer dus.

    Een minder geciteerde quote van een vooraanstaande feministe die de ware aard aantoont:

    “Ik wil een man in elkaar geslagen zien, met een hoge hak in zijn mond, zoals een appel in de bek van een varken.”
    – Andrea Dworkin, Joods – Amerikaans feministe (en landwalvis)

    @ Billy – Uiteraard kennen en lezen wij E. Michael Jones ! – culturewars.com
    Jones heeft absoluut interessante literatuur enkel zijn katholieke / christelijke insteek is een minpunt voor een Heidense ketter als ondergetekende.
    Lezenswaardig: Libido Dominandi: Sexual Liberation and Political Control

    Jij: theoccidentalobserver.net ?

    *

    Wil je als man een loyale vriend die je niet in de rug steekt?
    Haal een hond uit het asiel.
    Wil je als man op iets leuks rijden dat (bijna) altijd voor je klaarstaat?
    Koop een motorfiets.
    Wil je als man gelukkig zijn?
    Drink een biertje en lees een goed boek.
    Levensgeluk zit in eenvoudige zaken.
    Minimalisme.

 15. Christel zegt:

  Speciaal voor (sommige)heren…aangezien ze toch geen vrouw meer kunnen zien of luchten.

  • bart dw zegt:

   Jaja grappig maar…
   Dus dit soort moeten we nog kunnen zien of luchten met hun collectieve beschuldigingen?
   Dat kan ik niet meer opbrengen beste mevrouw.

   • Eric zegt:

    Of deze Zweedse troela’s, waaronder een parlementslid: ze houden een party in hun pussy, Niemand weet of het over een verkrachting door één van de miljoenen daar binnengehaalde mosselmannen gaat.

   • bart dw zegt:

    Maar als ik dat walgelijk noem ben ik vast…vul maar een shamingwoordje naar keuze in.
    De situatie is hopeloos maar niet ernstig..

   • Christel zegt:

    Goh, u bent niet verplicht om naar die Metoo-trutten te kijken. Doe ik ook niet. Ik heb een vermoeiende werkdag achter de rug, dan zie ik liever een vrolijke b(h)eer dansen. Nog een prettige avond.

   • XOXOXOX zegt:

    Eigenlijk is de toekomstige invoering van de sharia in Europa eigenlijk wel een interessante zaak.
    Refugees welcome…
    Hoe noem je dat? Divine justice? Karma?
    Lange termijn denken is niet het sterkste punt van vrouwen. Demografie ook niet.
    Tenslotte: Islam is right about women. (Flyer action)

   • Billy zegt:

    Een nieuwe topic graag want ik ben het beu van over trutten te schrijven.
    mgtow forever

  • XOXOXOX zegt:

   Geachte mevrouw Christel,

   In betreur het zeer dat u niet inhoudelijk aan de discussie kan deelnemen. Bij voorkeur met beredeneerde argumenten. Een fatsoenlijk verwoording ervan is eveneens aangenamer. Dit forum is namelijk niet Twitter.

   Bovendien, ben ik, noch anderen gediend van uw verbale vulgariteiten.
   Als coprofilie, uw ding is prima. Wie ben ik om te veroordelen wat uw seksuele voorkeur is? Doch, ik hoop dat u terdege beseft dat uw kink niet mijn kink is.

   Ik doe slechts maatschappelijke vaststellingen en haal argumenten aan, u daarentegen uit slechts oppervlakkige beschuldigingen en vulgariteiten, zonder de diepgang van de zaak te bevatten.

   Het clientèle van de heer Mary is in deze irrelevant en het door u aangedragen motief weinig origineel, want geleend van Assita Kanko (Twitter).

   U schijnt kennelijk niet te kunnen plaatsen, dat de uitspraak van de heer Mary, voorkomt uit het onevenredige juridische machtsoverwicht dat vrouwen momenteel over (Westerse) mannen bezitten en hetgeen zich immer nadrukkelijker op de werkvloer laat gewaarworden.

   Eén valse beschuldiging van aanranding op de werkvloer en de man zijn carrière en familieleven is verwoest. Professionele mannen zijn zich daar steeds meer van bewust en mijden dientengevolge vrouwen in het bedrijf. Dit alles is o.a. een gevolg van #metoo.

   Een man vals beschuldigen van verkrachting of pedofilie, bv. om het hoederecht over de kinderen te verkrijgen of uit wraak, is het meest laagste en walgelijkste wat een vrouw kan doen. Een bewijslast is amper nodig, want feministen ijveren ervoor dat we vrouwen “altijd” op hun woord moeten geloven.

   Dit is zodoende een flagrante aanfluiting van de juridische rechtsgang.
   Opmerkelijk is tenslotte dat vrouwen die dergelijke bedrieglijke beschuldigingen uiten, na het aantonen van hun leugen en onbetrouwbaarheid, zelden of nooit bestraft worden door de rechtbank. Nochtans maken vrouwen die lasterlijke en leugenachtige beschuldigingen uiten, zichzelf schuldig aan: A. de valse aantijgingen, B. obstructie van het onderzoek C. de belemmering van de rechtsgang C. verspilling van overheidsgeld.
   Evenmin worden zij nadien veroordeelt tot, de mijns inziens gerechtvaardigde, betaling van morele schadevergoeding, noch worden zij verantwoordelijk gesteld inzake de inkomsten derving, wegens verlies van de betrekking van de valselijk beschuldigde man.

   Maar zover was u nog niet veronderstel ik?

   Neen, mevrouw, tot een “saccochen” gevecht verlaag ik mij niet, ik ben namelijk geen vrouw.

   • Christel zegt:

    Meneer Anoniem,

    Wat had u dan verwacht na een invasie van vrouwonvriendelijke berichten van uwentwege en ‘mgtowers’? Dat wij u hier met veel egards zouden behandelen?
    U verstopt zich achter een nietszeggende XOXOXOX om hier op een hautaine toon lezers en vooral vrouwen wat te kakken zetten (oeps, ik doe het weer. En nee, ik ben geen liefhebber van coprofilie, maar wel van Rabelais en zijn heerlijke scatologische grappen)
    Ik besef heel goed dat Sven Mary beducht is voor #Metoo – aanklachten door vrouwelijke werknemers (er zijn inderdaad vrouwen die uit wrok een man ten onrechte beschuldigen van aanranding). Maar hij is zelf advocaat, die de kleinste letters van de wet kent en deze ook handig gebruikt om gevaarlijke moslimterroristen door de mazen van diezelfde wet te doen kruipen. Is dat niet ironisch?
    En andersom, hoeveel daadwerkelijke verkrachters gaan dan niet vrijuit, omdat rechters de verkrachte vrouwen niet op hun woord willen geloven of er zoals in het geval van Steve B. gerechtelijke fouten werden gemaakt. Toch ook een flagrante aanfluiting van de juridische rechtsgang, nietwaar?
    En wat het ‘saccochengevecht’ betreft, ik doelde op de video die door Eric is gepost. Daarin ziet u hoe een Finse vrouw met haar saccoche haar belager te lijf gaat. En het is tegelijkertijd een knipoog naar JS’ ironische opmerking over het heuse ‘saccochengevecht dat op zijn facebook-pagina tussen Metoo- adepten en tegenstanders losbarstte. Terwijl nogal wat vrouwen aldaar in de bres sprongen voor de (blanke hetero)mannen.
    En u denkt door het lezen van ‘red pill’ de vrouwelijke psyche/logica door te gronden. Niet dus. U zei het zelf : u bent namelijk ‘geen vrouw’.

   • anoniempje zegt:

    mgtow rules

   • vuilventje zegt:

    Denkt u nu echt dat gelijk welke verstandige man zijn volledige naam gaat prijsgeven aan de bloeddorstige digitale schandpaal?
    Christel is ook maar een voornaam die niet meer zegt dan XOXO.
    Hopelijk hebt u in uw saccoche traangas want de verketterde blanke hetero zal u niet meer beschermen tegen de zonen van magic Mo.
    U bent geen man dus begrijpt u ook niets van mannenzaken.

  • XOXOXOX zegt:

   Geachte mevrouw Christel,

   “Op hautaine toon lezers en vooral vrouwen wat te kakken zetten”

   U bent zeker niet de eerste noch de laatste vrouw die mij op het eerste zicht hautain en arrogant noemt. Opmerkelijk daarbij is het feit, dat ze mij na een nadere kennismaking wel sympathiek en interessant vinden. Gevaarlijke mannen, biologeren vrouwen, is het niet? Ik betreur het echter niet, dat ik u de gelegenheid tot kennismaking niet zal verlenen.
   Hautain? Zelfzekerheid in combinatie met een uitgesproken geargumenteerde mening is niet hetzelfde als arrogantie. Zodoende, om in uw terminologie te blijven, niet elke man is een (vrouwen) kontlikker. Het is overigens uw volste recht om de scatologische grappen van Rabelais amusant te vinden. Doch, ook hier: Uw smaak is niet de mijne.

   Mijn anonimiteit dient slechts twee doelen: vrij kunnen schrijven in gevaarlijke tijden van censuur en doxing. Wie onder eigen naam schrijft, zoals bv. de heer Sanctorum, doet (on-)bewust aan zelfcensuur door zichzelf beperkingen op te leggen. Terwijl ik meen dat ongemakkelijke “gevaarlijke” ideeën vrij besproken moeten worden, nu het nog kan. Het geponeerde idee of concept hoort centraal te staan, niet de boodschapper. Dat schrijf ik trouwens in alle oprechte bescheidenheid.
   Verder heeft de anonimiteit, geheel bijkomstig, het doel de vrouwelijke nieuwsgierigheid te prikkelen. Klaarblijkelijk slaag ik in mijn opzet. Is het niet mevrouw Christel? Christel wie? Want bent ook u, hier niet anoniem aanwezig?

   Edoch, edoch… ik zou werkelijk niet wensen dat u, noch uw zusters, zich geviseerd of geprivilegieerd zouden voelen, want ik veroordeel ten zeerste discriminatie. Ik discrimineer bijgevolg niemand en bekritiseer iedereen taboe- en genadeloos. Ook mannen wiens intellect niet groter is dan de lengte van hun penis, zijn een geliefd doelwit. Aan onwetendheid, domheid en oppervlakkigheid gaat deze wereld namelijk ten onder, mevrouw.

   Betreft de Belgische justitiële malfuncties.
   Ik ben de laatste om te beweren dat de jurisprudentie perfect is. Net als u, acht ik vrijspraak wegens procedure fouten, vaak een verkrachting van de rechtvaardigheid.
   Echter rechtspraak en rechtvaardigheid zijn twee verschillende zaken.

   Tenslotte, het ‘saccochengevecht’. De video had ik gemist, ik zag deze achteraf pas.
   De kwestie is, of deze video van absurde humor zoniet van een dramatische droefheid moet getuigen.
   Op “fecesboek” ben ik uiteraard geheel afwezig. Bijgevolg kan ik geen “anaalyse” maken van hetgeen zich in de sociale “cloaca” media afspeelt. Als “hautain” mens, begeef ik mij vanzelfsprekend niet tussen het plebs. Daarvoor hopende op uw begrip voor de ironie.

   De rode pil zal de vrouwelijke psyche/logica inderdaad nooit volledig doorgronden, om de eenvoudige reden dat vrouwen inderdaad ondoorgrondelijk zijn. Maar het helpt wel.
   De kennis dat bijna 50% van de vrouwen in een vaste relatie een back-up man achter de hand houden is erg interessant om weten.

   De manosphere is louter een logische respons op het problematische feminisme. Het probleem is echter evenmin beperkt tot een relationele seksoorlog tussen de genders. Vrouwen zullen inderdaad mee te toekomst van het Westen bepalen. Als zij aan de “goede” kant van de geschiedenis blijven staan, dan zullen zij en hun dochters op termijn daarvoor de consequenties moeten dragen (zie ter illustratie: de repressie of lees dit artikel: https://www.theguardian.com/world/2002/jun/30/kateconnolly.theobserver).
   Het stemgedrag van blanke vrouwen zal in de toekomst doorslaggevend zijn. Vrouwen surfen momenteel in hun naïviteit mee op de linkse golf van identiteitspolitiek, vaak uit kortzichtig persoonlijk gewin, (bv. gratis tampons of gratis abortus) niet beseffende dat zij daarmee de verdere islamisering van het Westen faciliteren. Het gevolg laat zich raden. De vrijheden die Westerse mannen hen toestonden, zullen hen door islamitische mannen afgenomen worden. En zoals ik reeds schreef, blanke mannen zullen deze keuze van blanke vrouwen als verraad beschouwen, verwacht dus niet dat mannen het voor vrouwen zullen opnemen als zij de “cultuurverrijking” persoonlijk zullen voelen. Het is nu aan u en aan uw zusters, om een weldoordachte keuze te maken.

   Laat de boodschap diep doordringen en denk er lang over na.
   Gelieve onderstaande video aandachtig te bekijken / beluisteren.

   Way of the World – What Is Wrong With White Women?

   Mocht de huidige migratie tsunami voornamelijk bestaan uit jonge, mooie, vruchtbare Arabische meisjes. Dan stelt zich de vraag of vrouwen en feministen ook aan het treinstation zouden staan met een bordje: Refugees welkom. In het besef dat een vrouwen overschot op de relatie markt, de seksuele marktwaarde van de individuele vrouw doet dalen…

   Nogmaals, ik ben geen misogyn, hoogstens enigszins teleurgesteld in de bedroevend lage kwantiteit van kwalitatieve vrouwen. Doch, daar zit de opvoeding door alleenstaande moeders voor iets tussen, vrees ik.

   “Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another”
   Mijn genot is niet afhankelijk van een vrouw, daarom ben ik een rijk, vrij en tevreden man.

   • bart dw zegt:

    Wel ja want het moet zijn dat Christel en Ines geen hautaine toon aannemen..
    Komaan zeg XOX, no apologies.
    Wat je ook zegt, ze zullen je misogyn blijven noemen.
    Zoals elke migratiekritiek racisme moet zijn. etc linkse no argument emopropaganda.
    Een biertje, een boek en geen gekwaak van een ontevreden prinses.
    Mooier wordt het leven niet nadat je de plantage verliet.
    Dit West-Europa is verraden en verloren.
    In andere windstreken hebben vrouwen minder… streken en wordt je als man, als mens, nog gewaardeerd.
    Alle blanke hetero’s daarheen en de krijgers van Allah hierheen. Soort zoekt soort.

   • Christel zegt:

    Bedankt voor de lange uitweiding, meneer XOXOXOX. Sanctorum en de mensen die hier al langer komen lezen, kennen reeds mijn volledige naam. En wie mij kent, weet ook dat ik geen katje ben om zonder handschoenen aan te pakken. Dus kontlikkers zouden beter uit mijn buurt blijven. En maak u maar geen zorgen om mij. Ook ik leef graag vrij en onafhankelijk. En ik heb absoluut geen probleem met jonge mooie vruchtbare moslimmeisjes, want ik werk er samen mee. Ze komen uit Iran, Armenië, Irak, Marokko. Ze zijn lief en intelligent. Liever zij dan de mohammedaanse macho’s. En ik identificeer me niet met de Metoo-feministen, absoluut niet. Duidelijk zo?

   • vuilventje zegt:

    Als we de halve moslimwereld blijven importeren zal ook u niet vrij en onafhankelijk blijven leven. Net zo min als al die lieve meisjes waar u dagelijks mee werkt.
    Hopelijk is dat duidelijk voor u.

   • Christel zegt:

    Al eens stil bij gestaan dat die meisjes eveneens vanuit het juk van de dictatoriale islamitische regimes wilden ontsnappen? De Iraanse waarmee ik gisteren nog samen werkte, zag ik transformeren van een timide moslima die haar haren half wegstopte onder een groene chirurgische muts (hoofddoeken zijn bij ons verboden) tot een mooie stralende vrouw met losse haren, zwart omlijnde amandelvormige ogen en rode lippen. En de andere meisjes zijn ook zo zelfbewust dat ze in de clinch gingen met de Irakese nieuwkomer. Een alfa-man met een bachelor diploma die al tien jaar op dool is. Tegen mij is hij heel vriendelijk, omdat hij merkte dat ik me niet liet doen en met mij kon praten.
    Maar inderdaad, Merkel en de andere EU-leiders zijn zwak, ze zagen in de migranten nieuwe werkkrachten en consumenten om hun wankele economie op te krikken en de vergrijzing tegen te gaan. Hoe schromelijk vergissen ze zich en onderschatten ze (net als de linkse multiculturo’s) de impact van de islam.

   • vuilventje zegt:

    Al eens stil bij gestaan dat het feit dat er ook heel wat zijn die zouden sterven voor hun kopvod?
    Als je de ‘mensenrechten’ enkel in West-Europa gehoorzaamt betekent dat in de praktijk dat je eigen cultuur verdwijnt en wordt geüsurpeerd en dat de sociale zekerheid instort.
    Een paar goedbedoelde integratieprojectjes zullen daar niets aan verhelpen.
    It’s a numbers game, tik tok demografie.
    Een jaar of tien geleden zat ik in zo’n tewerkstellingsproject van de vdab.
    Ik werd daar, als blanke autochtoon, zwaar gediscrimineerd.
    Talloze voorbeelden kan ik u geven doorheen de jaren.
    Maar ik ben het kotsbeu
    Ik heb er mijn conclusies uit getrokken.
    Hoe meer in de dagelijkse praktijk blijkt dat het niet werkt, zelfs criminele Merkel zei het ooit, hoe meer de linkse meute de multicul zal propageren.
    Ze hebben niets dan zelfhaat en een doodswens.
    Ik ben er klaar mee en moet nog enkel wat geduld oefenen en praktische dingen regelen en dan mag het hier, wat mij betreft, alle dagen een woke deugfeest zijn.
    I don’t care anymore.

 16. Eric zegt:

  En in Finland – nog zo’n land vol gekke wijven – werd veel geld uitgegeven om een anti-rapefilmpje te promoten. Die Finse trutten hopen op deze wijze islamitische en andere verkrachters van hun lijf te houden.

  Ik kan van die uitzinnige dwaasheid genieten, het is prachtige folklore.

  • bart dw zegt:

   Ik benijd u.
   U kan er van genieten.
   Dat is de beste houding maar het lukt me niet meer, ik vind het echt triest.

   • XOXOXOX zegt:

    Eerst dacht ik dat de ondergang van het Westen een tragedie was.
    Nu besef ik dat het een komedie is! Clownworld!

    Kop op Bart!
    Always look on the bright side of (islam) life …
    Voor ons mannen heeft de sharia het best voordelen, enkel je pilsje moet je stiekem drinken. En tenslotte, vrouwen zijn toch voorstander van islamisering, multiculti en opengrenzen? Laat ze nog even genieten van hun vrijheid. Binnen 10 a 20 jaar is er sharia en dan kennen ze terug hun plaats… voor eeuwig en altijd ! Als vrouwen denken dat blanke Westerse mannen gaan vechten en sterven voor hun vrijheid tegen de islam, dan vergissen ze zich schromelijk. Na dergelijk verraad van linkse huppelkutjes en het laffe zwijgen van de rest van de vrouwen (op enkele na) denk ik dat de invoering van de sharia een goede zaak is.
    Ook aan de liedjes van de cockcarroussel komt een einde.
    De meest strategische zet voor blanke hetero mannen is dus moslim worden.

    Een ongeschreven natuurwet is dat: Domheid op termijn altijd gestraft wordt.

    Maar ik heb niets gezegd. Ik was geen racist
    https://fenixx.news/2020/02/14/maar-ik-heb-niets-gezegd-ik-was-geen-racist/

   • bart dw zegt:

    Ik zie alleen heil in opschuiven naar het Oostblok
    Die islamstrategie..nah toch maar niet..

  • Christel zegt:

   OMG. hier ook een ‘sacocchengevecht’ met als toemaatje een vogeltjesdans, waaraan ook mannen mogen deelnemen (zie de video – op de achtergrond). Was de Keulse burgemeester met haar armlengte- afstand hun inspirator misschien?
   Ik kreeg zowaar de slappe lach. Nu versta ik waarom sommige mannen geen hoge dunk van het vrouwelijk geslacht hebben.

   • bart dw zegt:

    Eindelijk begint u het te snappen en ziet u wat wij dagelijks meemaken als kwaadaardige, onderdrukkende mannen.
    Een goeie avond nog

 17. Ines zegt:

  Christel, begripvol zijn naar meneertje die zich met Angelsaksische acroniempjes interessant willen maken zal je alleen nog meer hoon opleveren. Die mannen gaan wel hun eigen gang hé. Die hebben nooit een vrouw nodig gehad, allez het is te zeggen, behalve de periode toen ze nog een klein celleke waren hebben ze wel negen maand mogen vegeteren op een vrouwenlichaam. Maar soit, daar spreken we niet meer over. Daarna konden ze het allemaal alleen af: op het potje pipi doen, onze mgtow’ers deden dat allemaal zelf. ‘Kijk, mama, zonder handen!’ Naar school gaan en bokes smeren: allemaal zelf. De was en de plas voor en na de studentenjaren. They did it their way! En dan in ondoordachte relaties sukkelen. Allemáál zelf gedaan. De slechte afloop van die relaties was natuurlijk allemaal de schuld van de vrouwen want we weten dat het mannelijk lange termijn geheugen selectief haperend is. Onze meneerkes hier kuisen natuurlijk allemaal ook zelf hun villa’s, consequent als ze zijn zullen ze nooit gebruik maken van socialistische voordelen zoals een poetsVrouw betaald met dienstencheques. En als ze ziek vallen: principieel geen socialistische voorzieningen als verpleegsterkes aan huis. Straffe mannen! Alles regelen die zelf zonder storende vrouwelijke inbreng. En last but not least laten onze mgtow’ers alle porno steevast links liggen want te veel vrouwen op te kleine schermpjes, daar komen vodden van. Alleen maar respect voor deze superhelden😂

  • vuilventje zegt:

   Nee nee, totaal geen respect voor mannen. Dat is veel beter want jullie hebben ze nergens voor nodig. Dat wisten we al.
   Porno links laten liggen? Waar haalt u dat? Daar zie je af en toe nog eens iets anders dan een landwalvis.
   Wat steekt is dat we allemaal de grond niet kussen waar jullie lopen.
   Sommige betacucks zullen dat bljven doen hoor, wees gerust.
   Die zouden er nog niet aan denken superwomen tegen te spreken.
   Als vrouwen het voor het zeggen hadden, het werd een paradijs.
   Kijk naar Merkel, Wilmes, Rutten, Thunberg, May en bijvoorbeeld Madeline Albright;
   “-Lesley Stahl on U.S. sanctions against Iraq: We have heard that a half million children have died. I mean, that’s more children than died in Hiroshima. And, you know, is the price worth it?
   Secretary of State Madeleine Albright: I think this is a very hard choice, but the price–we think the price is worth it.”
   Ik heb het licht gezien, jullie zijn de perfectie en de man, ach, da’s een deplorable, een fossiel. Nogmaals veel plezier met de zonen van Mo die jullie zo enthousiast verwelkomen en de cucks die emotionele tampon mogen spelen want de andere mannen verlaten massaal de plantage en niets kan hen nog tegenhouden.

   • vuilventje zegt:

    Ik besef nu
    Vrouwen bouwen onze huizen, leggen onze wegen, lopen achter de vuilkar en sterven ter bescherming van medeburgers.
    Ze doen alles, mannen zijn overbodig en sperma kan ingevroren worden.
    Als we via gentechnologie ervoor kunnen zorgen dat er enkel vrouwen geboren worden is elke utopie overbodig.
    Ik kan niet wachten op deze perfecte superdiverse heerlijke nieuwe wereld.

   • Billy zegt:

    Ik heb alleen spijt dat ik mgtow al niet veel vroeger heb ontdekt.
    Wat wel plezier doet is dat ik al een aantal mannen heb kunnen mentoren en de uitweg heb kunnen tonen.
    Inderdaad @vuilventje, de plantage loopt leeg.

   • Ines zegt:

    Ochottekes , dus u zat vast op een plantage? Een metafoor voor relatie? Naar analogie met de slavenplantages in de VS. Ik gok maar wat, want geen zin om die termen te gaan opzoeken. U zou eens een historisch correcte film moeten bekijken over de Amerikaanse slavernij. Heftige cinema. Ik weet niet hoe het zit met u realiteitszin maar het jargon dat jullie hier gebruiken komt bij mij (en iedereen die niet vertrouwd is met jullie sekte) hilarisch over. Het is een hype, hopelijk een onschuldige want ondertussen zijn er extremere vormen waarneembaar. Of gingen ze de mgtow’ers voor? Ze noemen zich incel, en cultiveren een verregaande vorm van vrouwenhaat. Het is gewoon een onzin beweging want er zijn geen twee vrouwen hetzelfde. Er is geen feministische samenzwering aan de gang tegen brave hardwerkende mannen. De meeste vrouwen proberen er elke dag het beste van te maken, laverend tussen werk, familiale verplichtingen en de wetten van de zwaartekracht. Dat er ook echte feeksen bijzitten kan ik volledig beamen. Als u in aanraking met gekomen met een feeks, is dat brute pech en begrijpelijk dat u online lotgenotenfora bezoekt. Toch denk ik dat er ook achter deze in se onschuldige beweging nu politieke machinaties plaatsvinden. U doet maar, op mij komt het behoorlijk schaapachtig over.

   • vuilventje zegt:

    Jaja, alle vrouwen zijn heiligen en elke kritiek is misogynie
    Er is dringend wetgeving nodig om dit te bestrijden.
    Zelts incel-schapen zijn nu gevaarlijk, alles opdat de vrouwen zich veilig zouden voelen.
    Waar maakt u zich eigenlijk druk over?
    De plantage loopt leeg maar er zijn nieuwe krachten op komst.
    De zonen van Mo, daar zullen jullie een heerlijk leven mee hebben.
    Wij, weggepest door jullie gezaag en onredelijk eisen, moeten noodgedwongen troost zoeken in Thailand etc.
    Ik blijf het een goeie deal vinden.

   • Eric zegt:

    “U zou eens een historisch correcte film moeten bekijken over de Amerikaanse slavernij.”
    We hebben in onze jeugd niks anders gedaan dan films gezien waarin de negerslaven mishandeld werden door blanke meesters. We werden erdoor overspoeld. Maar bestaan er speelfilms over de Barbarijse slavernij en massamisdaden? Nee, die holocaust is uit de geschiedenis gewist, de culturo’s hebben nooit moeite gedaan om dit weer te geven, ze hebben alles gedaan om erover te zwijgen. Bovendien zijn er weinig kinderen die u zullen kunnen vertellen hoe de Amerikaanse slavernij ontstond. Dat Afrikaanse negerstammen hun gevangen genomen vijanden als slaven aan Arabieren verkochten en dat Arabieren dezen doorverkochten aan blanke zeevaartnaties. En dat op die wijze negers in Amerika aanbelandden. U bent al net zo geïndoctrineerd, Ines, als kleine kindjes van 10 jaar. Maar u bent volwassen, en dan is geïndoctrineerd zijn veel erger. Die kindjes kunnen zich later nog uit hun geestelijke ketenen bevrijden, u niet. U bent ertoe veroordeeld slaaf te blijven van de politiek-correcte meute.

   • Ines zegt:

    @Eric opletten met termen als Barbarije. De oorspronkelijke bevolking van Noord-Afrika, de joodse en later gearabiseerde Berbers waarvan de Amazigh het gros van uitmaakten. Amazigh betekent letterlijk ‘vrije man’ Dit volk heeft nooit iets te maken gehad met slavernij of bezetting van eender welk ander volk. Ze leefden vreedzaam, in vrijheid en de meeste stammen hingen een matriarchaat aan. Ik ben zeer goed op de hoogte van die geschiedenis. Als het over slavernij gaat kan ik wel enkeke andere volkeren die die praktijken heel goed onder de knie hadden. Denk maar aan de Romeinen en Egyptenaren. Die kregen echt wel wat méér dingen gebouwd en gedaan door inzet van slaven dan enkele Arabische krijgsheren die het louter en alleen deden om het geld en goud.

   • vuilventje zegt:

    Aah, dat vredevolle matriarchaat toch, hahaha

   • Eric zegt:

    Waar u de link tussen de Barbarijse slavenhandel (die door Arabieren was opgezet) en Berbers vandaan haalt mag Joost weten. Of is het weer zo’n trucje om om de pot heen te draaien? De moslims hebben toen half Europa geplunderd en meer dan een miljoen mensen tot slaaf gemaakt. Ze ageerden tot in Ijsland. Kan u me misschien zeggen waarom men daar in West-Europa zelden wat over hoort, terwijl we overspoeld worden door gruwelverhalen over blanke slavenhandel in de VS? Waarom worden over de islamitische slavernij geen ‘historisch correcte’ filmpjes gemaakt? Dat zijn de vragen die u zich zou mogen stellen in plaats van voortdurend spijkers op laag water te zoeken.

  • Billy zegt:

   U zegt het.
   Ik zat vast in de plantage.
   De plantage wordt nu gedeeld door Mo en de meisjes.
   Wie zal er winnen?
   Ik bekijk het met belangstelling, met een mooie exotische dame en cocktail, vanop afstand als een soap met iets minder verrassende wendingen..

   • vuilventje zegt:

    Cheers Billy.
    Ik vermoed dat wijze vrouw Ines het ook wel een goeie deal vindt.
    Iedereen tevreden, toch mooi niet?

   • Ines zegt:

    Ik zou maar oppassen met die “lieve” exotische dames, zij spelen ook maar de rol waarvoor ze betaald worden. Er wisselen de laatste tijd veel Belgische mannen in bizarre omstandigheden het tijdelijke voor het eeuwige in die Zuid-Aziatische landjes. Men going their own way, jaja zal wel, meestal toch richting vrouwelijk schoon met slechtere bedoelingen dan de zagende saaie Vlaamse trienen.

   • vuilventje zegt:

    Bedankt voor de waarschuwing. Er is me in twintig jaren reizen nooit iets overkomen maar ik zal er nu terdege rekening mee houden.
    Hier blijven is inderdaad veel veiliger met de opkomende shariapolitie, vooral voor de dames, dus ik kan gerust vertrekken en een beetje gevaarlijk leven.

   • Ines zegt:

    Zuidoost-Aziatische*

 18. Eric zegt:

  In de pas lopen van de Socialistische Vrouwenbond, Christel. Anders zwaait er wat. Moe Ines heeft het gezegd.

  • Christel zegt:

   Haha, en u zou beter uitkijken voor haar zwaaiende saccoche met die discussie over Barbarijse zeerovers. Met dank aan Miguel de Cervantes en zijn fenomenale Don Quichot ;-).
   https://historiek.net/de-barbarijse-zeerovers-en-hun-christenslaven/130659/

   • vuilventje zegt:

    Wat een interessante historische discussie, geeuw.
    En wie zijn de hedendaagse barbaarse veroveraars?
    Juist ja, diegenen die door linkse deugtrutten worden verheerlijkt.
    Maar blijf maar in de ontkenningsfase zitten en oikofobe retoriek uitkramen.
    Mo grijnst goedkeurend.
    Jullie binnenkort niet meer. Bestel alvast uw kopvod en matje.
    En wat pleisters maar die vallen niet op onder dat vod.

   • Christel zegt:

    Vuilventje, als u eens de geschiedenis kende, zou u wel weten dat de veroveringszucht van de mohammedanen en de Ottomanen (Turken) niet nieuw is en de geschiedenis zich herhaalt. Lees het eens in plaats van zulke idiote onzin uit te kramen. Dan zou u merken dat ik geen oikofoob ben, maar een Europeaan in hart en ziel. Ik lees Boccaccio, Dante, Cervantes, Erasmus, Stefan Zweig, Choderlos de Laclos,, Colette en ja zelfs Houellebecq. Aangezien u verzot bent op Thaise meisjes, kan ik u ‘Platform’ van Houellebecq aanraden.

   • vuilventje zegt:

    Oh; groot orakel; u kent de geschiedenis en ik weet niets.
    Houellebecq was me natuurlijk volslagen onbekend, net zoals al die andere namen die u opsomde.
    Dank, duizendmaal dank.
    U weet nu waarover praten met de zonen van Mo die zich zullen laven aan uw kennis terwijl ik het; ocharme, met die boeddhistische schepseltjes moet doen.

 19. Christel zegt:

  Yasmijn (Iran) en Sujet (Afghanistan) waarschuwen voor meer immigratie uit islamitische landen:
  “als je de westerse waarden wilt beschermen, zul je de natiestaat moeten verdedigen.”
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1055350870/nederland-is-het-beste-wat-de-mensheid-ooit-heeft-voortgebracht

  • vuilventje zegt:

   Dat is vloeken in de politiek-correcte kerk en dat wordt niet getolereerd.
   Zoals gezegd; numbers game:
   Hoe meer landen hun grenzen sluiten, hoe meer ‘vluchtelingen’ (vermomde jihad strijders) wij hier, onder impuls van arrogant achterlijk links en een extreme opvatting van mensenrechten, zullen opnemen.
   Ik geef die paar superhumanitaire landen geen vijf jaren meer tot de instorting/
   Dan kan het alle richtingen uit, van armoede tot burgeroorlog tot..?

 20. Christel zegt:

  @Meneer XOXOX, Advocaat Sven Mary zal wellicht ‘de rode pill’ niet gelezen hebben want hij gaat een vrouw verdedigen die een #MeToo-klacht indiende tegen een topman van ACOD. Een interessante wending, nietwaar.
  https://www.hln.be/in-de-buurt/hasselt/na-eigen-ophefmakende-metoo-uitspraak-sven-mary-wordt-advocaat-in-metoo-dossier-tegen-acod-topman~a2b143c2/

Reacties zijn gesloten.