Moet men bepaalde vormen van religieus fundamentalisme als een pandemie beschouwen?

Een vraag voor viroloog prof. dr. Marc Van Ranst

proefbuizen

Vermits elke hond met een hoed op zich al heeft ontpopt tot virusspecialist, zal ik het ook even doen. Van obscuur griepje tot pandemie, is Corona hét absolute onderwerp van de dag geworden. Dat vind ik goed, want het moet niet altijd over de islam, Trump of de federale niet-regeringsvorming gaan.

CoronaVeel lelijke dingen werden er over het virus gezegd, het werd al met de pestbacil vergeleken, het zou de wereldeconomie doen collapsen, in het zog van de kelderende aandelen van Inbev dat het biermerk genaamd Corona produceert. De Chinese restaurants zijn nog leger dan anders, spleetogen in het algemeen worden gemeden als de pest (!), en wie geen levende ziel om zich heen wil moet maar gewoon Italiaans spreken.

We noteerden nog meer positieve effecten van covid-19 zoals het beestje officieel heet. De verspreiding ervan zou heilzaam zijn voor klimaat en milieu wegens minder giftige uitstoot, dus geen Anuna meer op TV. Mensen zouden weer meer de kleine dingen des levens appreciëren, geen vijftig chocolademerken in de rekken, alles dichtbij, stoppen met zagen over elke put in het asfalt, minder Chinese brol importeren, vakantie in eigen land, groenten van bij de boer, eieren van eigen kippen, en voor de rest gewoon onze dierbaren koesteren. En vergeten we vooral niet het briljante, door CD&V-voorzitter Joachim Coens gelanceerde idee van de Coronacoalitie.

Een griepcommissaris met een missie

Van RanstOndertussen moet er natuurlijk wel tot actie worden overgegaan. De aanpak van het Coronavirus wordt in twee landen zeker goed geregeld: China en België. Eerstgenoemde is zoals geweten de bron van de epidemie, meer bepaald de vogelmarkt van Wuhan. Het virus heeft zich verspreid zoals de aloude pestbacterie via de even oude zijderoute naar Europa reisde: met Italië als tussenstop.

Maar China zal vermoedelijk ook het eerste land zijn dat de verspreiding onder controle heeft, dankzij een drastisch systeem van quarantaine en isolatie waarbij niemand om zijn mening wordt gevraagd: à la guerre comme à la guerre. In een week tijd een hospitaal neerpoten: bij ons duurt het vijf jaar voor de bouwaanvraag is afgeleverd, en nog eens tien voor de eerste spadesteek is gezet. Men kan de partijleiding in Peking veel verwijten, maar geen gebrek aan doortastendheid.

Geïsoleerd bestuderen in een perfect beveiligde omgeving is het alfa en het omega van de virologie.

Ook België staat er goed voor, en dan denken we vooral aan het lab van Dr. Marc Van Ranst aan de KU Leuven, waar nu overuren geklopt worden om verdachte stalen te testen. Dit lab herbergt in de diepvries ook een aantal enorm gevaarlijke beestjes als het Ebola-virus. Dankzij een streng beveiligingssysteem is het ondenkbaar dat deze stalen het lab zouden kunnen verlaten met alle gevolgen van dien. Geïsoleerd bestuderen in een perfect beveiligde omgeving is het alfa en het omega van de virologie.

Viroloog en griepcommissaris Van Ranst is ook een bekend opiniemaker. Meer bepaald is hij een enthousiast twitteraar die zijn liefde voor extreemlinks en evenredige afkeer van rechts niet onder stoelen of banken steekt. Al wie een kritische noot laat horen over de islam, de globalisering, migratie, de EU, het open grenzenbeleid, is voor onze viroloog meteen een fascist. Regelmatig wordt hij op PVDA-bijeenkomsten gesignaleerd, zoals geweten de partij die het maoïsme belijdt en China als lichtend voorbeeld stelt.

Cordon sanitaire

virusEn nu kom ik tot de knoop in de bedrading van Marc’s brein. Indien in de virologie quarantaine essentieel is als strategie om een besmettelijke en levensbedreigende kwaal beheersbaar te houden, dan geldt de quarantaineplicht misschien ook wel voor ideologieën en religieuze denksystemen die onze rechtstaat bedreigen, uithollen en van binnen uit proberen te vernietigen.

De multicultuur is per definitie tegen elke vorm van discriminerende logica. Maar als we in naam van de godsdienstvrijheid een religieuze ideologie tolereren waarvan meer dan 50% van de aanhangers de sharia boven de seculiere wetten stelt, dan zitten we met een probleem dat misschien wel de omvang van een pandemie kan krijgen: een onbeheersbare woekering van iets kwaadaardigs waartegen we nauwelijks nog weerwerk kunnen leveren.

Dan geldt de quarantaineplicht misschien ook wel voor ideologieën en religieuze denksystemen die onze rechtstaat bedreigen

Ik zal nog iets duidelijker zijn voor de crypto-maoist Marc Van Ranst. Zoals gezegd houden de Chinezen niet van half werk en zien ze elders wat de islam aanricht. Dus hebben ze heel het fenomeen netjes in quarantaine geplaatst en de Oeigoeren, die af en toe luidop dromen van een onafhankelijke islamitische staat, naar ‘heropvoedingskampen’ gestuurd.

Neen, de toets van Amnesty International zal dit wel niet doorstaan. Toch is het een benadering waar onze griepcommissaris misschien eens moet over nadenken: een cultuur (in zijn biologische grondbetekenis) die nefast is voor wat wij als grondwaarden accepteren, moet tamelijk drastisch in een cordon sanitaire geplaatst worden, om verdere verspreiding tegen te gaan, en aansluitend gedetoxiceerd. Als dat niet lukt is dumpen op een veilige plek ook een optie, ik suggereerde vroeger al een Islamitische Staat op de planeet Mars, het heelal is groot genoeg.

Daarmee bedoel ik, voor alle duidelijkheid, niet dat men sommige mensen als virussen moet beschouwen, wel datgene wat hun kop heeft zot gemaakt. De virale breinvreter of meme zoals Richard Dawkins hem benoemde.

Moet Marc Van Ranst zelf in quarantaine? Neen, zover zou ik niet gaan, al is hij wel eens van Twitter en Facebook geschopt wegens grof taalgebruik tegen iemand die zijn mening niet deelde. Volgen we toch deze dagen met de grootste aandacht de bevindingen van het Laboratorium Klinische en Epidemiologische Virologie van de KUL. Misschien kunnen, eens de Corona-pandemie bedwongen, de nota’s ook nog voor iets anders dienen.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

31 reacties op Moet men bepaalde vormen van religieus fundamentalisme als een pandemie beschouwen?

 1. Benny zegt:

  corona zei u?
  De zoveelste psychopatische maconnieke hoax.
  Ordo ab chao dus en kabbalistische paniekzaaierij..
  Let op de 33 codering in de nieuwssprookjes.
  33ste graad en nummer van de gevallen engelen.
  Ook Alexander De Croo noemde De 33 tweemaal in terzake.
  Bekijk dit eens indien u twijfelt;

  Grappig dat een pvda idioot het spel meespeelt.

 2. Yvo G zegt:

  Het eerste deel is me zo uit het hart gegrepen. Een oorlog hoeft niet meer, alleen dagelijks een paardenkar en een roeper die er vooruitgaat: “bring out your deads”. Maar wetenschap staat op zichzelf, er bestaat geen rode of blauwe wiskunde(behalve dan de partijen en regeringen die zich rijk rekenen). Wat Van Ranst doet, hoe ranzig ook, zal me worst wezen als hij een tegengif produceert. En wat de Chinezen met het giftige en besmettelijke religievirus van de Oigoeren doen, is geen half werk. In india is het wél half werk, daar zijn ze binnenkort weer een stuk land kwijt aan de Pakistanen en de Rohingya. Religie is evengoed een mentaal virus van de mensheid, dat zich al zover genesteld heeft dat het bijna alle breinen ter wereld controleert. Wat er ook van zij, ’t is van ‘to be or not to be’. Ben benieuwd voor over binnen een paar maanden….

 3. bart dw zegt:

  Kop in de standaard; “Alle moslims in India zijn bang”
  Klinkt als muziek in de oren, de angst moet dringend van kamp veranderen.
  Maar met alle wegkijkers, struisvogels en naïevelingen zijn we hier nog niet aan de nieuwe patatjes en dreigt een volledige instorting.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Eindelijk een dubbelganger die slimmer is en die naar ik hoop er zal zijn voor alle Eburonen. Of zal het weer bij hoop blijven? Toch in alle geval ene die nu al weet dat hij geen minister mag/zal worden en desondanks toch een schitterend pensioen kan opbouwen.
   Het is trouwens niet de eerste en noch de laatste zijn die Minister van Staat zal worden.
   Ik vermoed dat deze een betere neus zal hebben om de job te krijgen die hem past.
   Als Philippe mag blijven waar hij zit zal deze achteraf zeker aan hem denken.
   Alleen blijft nu de vraag wat wij moeten aanvangen met twee Barten.
   We hebben al regeringen te veel. Nu ook al overtallige Eerste Ministers?
   Zo doende zullen de putten nog moeilijker opgevuld worden.
   Zelfs 0% intrest zal geen soelaas meer brengen.
   Wanneer zal de Mierentaks gestemd worden? 20 euro jaarlijks voor iedere 100 euro die nog op een bankrekening staat. Binnen vijf jaar zijn alle problemen wederzijds op drie plaatsen opgelost.
   Of blijven ze hier achterlijk? Het is toch simpel!

 4. Eric zegt:

  Briljant idee, het coronavirus vergelijken met de pandemische islam. Alleen zal blijken dat die islam in het westen niet vanzelf en niet (snel?) meer zal verdwijnen, maar zal blijven aangroeien, tot het kritieke moment dat de sharia – zoals al het geval is in sommige gebieden in the U.K. – zal ingevoerd worden en vooral allerlei leuks voor de vrouwen in petto zal blijken te hebben. Met het coronavirus zal het echter net zo vergaan als met de Mexicaanse griep in 2009: een hoop hysterie en paniekzaaierij in de leugenpers, waarbij onze politici de meest eenvoudige maatregelen om de verspreiding in te dammen ‘vergeten’ te nemen (men zou bijvoorbeeld terugkeerders uit Noord-Italië kunnen verplichten zich te laten onderzoeken, maar dat gebeurt niet), waarna effectief enkele tientallen Belgen, misschien honderden, besmet zullen raken. Vervolgens zal opperfarmalobbyist Van Ranst zoals in 2009 op de proppen komen met een vaccin dat hij met miljoenen dosissen aan het ministerie van Volksgezondheid weet te slijten (ze liggen nog steeds ergens te rotten). De kosten worden dan wel doorgerekend aan de onnozele belastingbetaler die vanwege overbodig of vervallen nooit een vaccin toegediend zal krijgen. En de onvermijdelijke Van Ranst (links lullen, rechts zakken vullen) heeft zijn smoelwerk weer eens op tv getoond en zijn verdiende graantje meegepikt. En later volgt er nog een verontwaardigd artikeltje in De Morgen over hoe schandalig de Joden met de Palestijnen omgaan. Waarom zijn zulke nitwits ook altijd zo voorspelbaar?

  • aghasee zegt:

   Haha, en ondertussen heeft RT Erdogan een slordige drie miljoen Syrische licentiaten tandheelkunde op Europa losgelaten. Wegens ‘overmacht’. Getuige de taferelen in de bakermat van de westerse kennismaatschappij, Griekenland. Mogen we die zes miljard euro nu teruggestort krijgen? Oeps.

   • bart dw zegt:

    Die zes miljard zijn een peulschil vergeleken met de schade die deze hoogopgeleiden zullen aanrichten.
    Gelukkig kan deze vergoed worden door de firma Merkel wsd.

 5. Mady Vermeulen zegt:

  Joachim Coens (CD&V) hoopt op een “coronacoalitie”.
  CD&V-voorzitter hoopt dat virus regeringsvorming kan versnellen.

  Ik weet niet wat Coens daar precies mee bedoelt maar vrees stilaan dat we vertrokken zijn voor een versnelde politieke coronapandemie.

 6. Greta zegt:

  De beste en grappigste remedie tegen het coronavirus tot hier toe gehoord.

  Eet twee knoflookteentjes , het helpt geen bal, maar iedereen blijft wel uit je buurt.

  Christine Van Broeckhoven werd destijds verweten dat ze in de politiek ging enkel en alleen maar om haar departement onderzoek naar Alzheimer te sponsoren. Nog steeds een beperkte specifieke groep en grotendeels betrekking op ouderen.
  Nog steeds veel nobeler dan uit eigenbelang winstbejag om wat grond!

  Die Van Ranst komt stilaan teveel met zijn kop op TV .
  Ik kan me voorstellen dat héél wat huisartsen, waarvan de meesten toch reeds veel teveel werk hebben, hem ook van dat scherm kunnen schieten.
  Uit die hoek toch reeds opgevangen telkens hij zijn kop laat zien er een rush is.
  Huisartsen zitten hier niet om te vragen, ziekenfondsen zeer zeker ook niet.
  Bedrijfswereld kunnen die opgeklopte angstpsychose hélemaal missen als kiespijn.

  Dus wie wel….???
  Ik heb er zo wel minstens één specifieke somtijds bedenkelijke industrie bij in gedachten.

  • fonske zegt:

   En niet vergeten: ‘handen wassen’ ‘handen wassen’ ‘handen wassen’
   De smaakpolitie is terug.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Dat is het leven Greta. Die afgejakkerde ouderen mogen binnenkort toch niet meer gereanimeerd worden als ze boven de tachtig zijn. Dus zoveel schrik moet je niet meer krijgen dat ze langdurig mee van de pot zullen profiteren.
   Je weet dus waar je U kunt aan verwachten. Werken tot je niet meer kunt en als de occasie zich voor doet een tik met de hamer op uw kop. Te oud!
   Het is altijd zo geweest. Maar dat we ook de ouderen uit de grote zandbak er bij krijgen
   is het van het goede teveel geworden.
   En de jongeren die afzakken komen niet om te werken en de vrouwen van de “me to” beweging weigeren om nog langer water aan te dragen.
   En overwegende dat ze toch allemaal lui zijn; van de warmte natuurlijk; gaan ze ook geen putten graven. Merkel heeft zich dus serieus misrekend.
   En dat allegaartje krijgen we nu op ons dak.
   Natuurlijk worden de niet meer bruikbare oudjes van hier dringend overbodig.
   En in Rome blijft er ene zeveren dat zijn wijnrank moet blijven doorbuigen.
   Dan nog zal hij niet kunnen optornen tegen de dictaten van Mo die zovele maagden gebruikt om zijn dromen waar te maken. Ze staan daar toch in den afslag.
   Zal het nog vijftig jaar duren voor het zover is?
   Ik vermoed dat er in Rome ene zijn wit potske over de haag gaat gooien en roepen “Kust ze! Mijn druivelaar is toch kapot!”
   Maar in Indië en China zullen ze voor het zover is nog wel een paar decennia ratten, slangen, katten en honden vreten. Smakelijk geroosterd op bamboestokjes.
   Ofwel zullen opgediepte karkassen uit de Ganges het toekomstig alternatief worden?
   Het zal niet blijven duren! Alle plezante zaken kennen een einde.
   En maagden nog vlugger.

 7. Ines zegt:

  Wat ook mag gezegd worden: wanneer stopt dat Chinees volk eens met alles op te eten dat loopt, kruipt, vliegt en vooral blaft. Echt, hun vieze eetgewoontes hebben de hele planeet verziekt. Je kan veel zeggen van Joden en moslims, maar qua hygiëne een stuk beter ontwikkeld. Ze wouden die Oeigoeren uitroeien maar karma is a bitch…

  • Yvo G zegt:

   Juist. Ter verdedigen kunnen ze toch wel inroepen dat ze zijn opgehouden met zich exponentieel voort te planten. Ze hebben wat dat betreft een voorbeeldfunctie. Maar vettige vieze mensen zijn het wel, heb ik gehoord van mensen die er gewoond hebben. En andere kennissen die in Nippon hebben gewoond, zeggen dan weer dat wij voor hen ook Chinezen zijn. Ieder beestje heeft zo zijn aard.

   • aghasee zegt:

    Chinezen.
    Tja.
    De weinigen die ik persoonlijk ken werken dag en nacht, zijn heel beschermend naar hun naasten en uitermate beleefd naar de buitenwereld. What’s not to like?

   • Ines zegt:

    Mevrouw Aghasee,
    Leuk voor u, voor mezelf hoop ik dat Corona het even snel begeeft als de brol die ik al besteld heb op AliExpress:-)

 8. Geo Djep zegt:

  Leuk artikel Johan. 🙂

  >

 9. siegfried zegt:

  1,3 moslims in quarantaine zetten? Dan zullen we veel werk hebben.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Daar beginnen ze niet meer aan Siegfried. Ze moeten alleen nog een paar decennia uitstel krijgen om hun zakken te vullen. Het Vlaamse zootje hebben ze wel allemaal in quarantaine geplaatst. Daar zijn ze op de gewenste korte termijn van af.
   En aan die splitsing hebben ze allen medegewerkt; de Vlamingen op kop.
   Desondanks maar de Sossen de schuld geven.
   Wie heeft het Vlaams belang buiten gesmeten? Wie heeft de Volksunie ten gronde gericht? Voor en na het debacle?
   Wie heeft de gewone Vlaming in ’t zak gezet nadien? Wie heeft de mier haar spaargeld gedevalueerd? Waarom roepen alle zotten :”Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!”
   We zijn zelfs te lui om ons eigen eten nog te bereiden. Dus gaan we maar dagelijks op restaurant eten. Tot….het geld op is. En binnenkort staat die Vlaming samen met de volgelingen van MO samen aan te schuiven aan het OCMW.
   En wat zal hij te horen krijgen? Sorry folks maar het geld is op. Ze zullen dus zelf hun porei en selder mogen planten of anders op hun kin kloppen. De halve wereld poogt zich zo te redden. Maar hier gaat het feest door tot het bittere eind.
   Ik zie ze hier hun Euro’s nog opvreten om nog iets in de maag te voelen.
   Maar we hebben toch een record aantal regeringen die stuk voor stuk niks doen.
   Mekaar schijnbaar uitmaken voor rotte vis. Ik zeg wel….schijnbaar.
   Ondertussen zijn het wel de beste vrienden die allen zonder uitzondering zichzelf onkreukbaar verklaren en zich boven hun eigen wetten stellen.
   Ongestraft nog wel bij vastgestelde feiten.
   En de sukkelaar die durft vermelden dat in een dorpskom; zone open bebouwing: plotseling zeven bouwrijpe percelen vervangen worden door twee van veertig meter breed om de achterliggende eigenaar te kloten wordt door diezelfde Vlamingen uitgemaakt voor een kapitalist. Dank U Vlamingen! Ge kunt verdomd voortaan barsten!
   Ben ik daarvoor zestig jaar rasechte Vlaming geweest door dik den dun? Om mezelf te kloten soms? Omdat het voordeel bracht misschien?
   Maar we zijn wel brave sukkelaars. We zien niks en willen het niet zien.
   Tenminste als het anderen overkomt.
   Maar als een buurman een auto koopt die 1 cm langer is dan stikken we van nijd en jaloersheid.
   Dan moet en mag deze gekloot worden. Zo zijn we. Dat is onze volksaard.
   En nu kan weeral een hoop stront volgen. Vreet hem zelf op…..meskevers!
   Nog een Vlaming? Sorry. Afgesloten!

   TL- DR
   Komaan ventjes. Zeg nog maar eens dat ik zaag! Of beter nog……een kapitalist die niet genoeg kan krijgen! Waarvoor ik trouwens meer dan zestig jaar gewerkt heb.
   Wie doet beter? Gooi dan maar de eerste steen!
   Vlaming? Pfffffft! Mocht ik mijn leven herbeginnen!

  • JP Peelod zegt:

   Onmiddellijk. Draai de geldkraan dicht.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Wij hebben niks te draaien. Totaal niks! Juist pretenderen dat we slimmer zijn dan de andere soortgenoten. Ik noem zulk gedrag walgelijk. Wie nog vijf vijzen op een rij staan heeft weet waar de grote fouten in het systeem zitten. Maar er zijn geen democraten die willen waken over echte democratie. Als onze politiekers zichzelf onkreukbaar verklaren en smeerlapperij als uiting van hun macht beoefenen dan heeft het volk als plicht te waken dat dit niet kan. Doen ze dat niet dan is het de fout van het volk zelf want dan kloten ze op termijn zichzelf.
    Het is wel plezant te kunnen denken dat we leven in een democratie en nog plezanter is het van plezier te scheppen in smeerlapperij die anderen overkomt. Anderen dus.
    Mij zal het nooit overkomen natuurlijk denken er te veel. In een democratie mag iedereen met zijn gekleurd vlaggetje zwaaien. Iedereen mag een voorkeur hebben. Maar ieder mens die een greintje eerlijkheid bezit moet er over waken dat anderen ook van die eerlijkheid kunnen genieten.
    En niet de kop wegdraaien en komen vertellen dat uw partij de eerlijkste is. Dat mag.
    En de andere partijen ook? In het eerste geval is het kruipen wat je vertelt. De kiezer zal zelf wel zien als uw partij positieve zaken presteert. In het tweede geval is zwijgen dan een vorm van lafheid. De kiezer moet zichzelf beschermen tegen gangsters door nefaste feiten in de openbaarheid te brengen en te houden. Als de pers het niet meer doet dan kan de kiezer dit alleen nog. En anders zwijg je best want dan ben je belachelijk bezig. Meer nog; want dan je een echte lafaard.
    Het is die mentaliteit die ons systeem kapot maakt.
    Niet de politiekers die de gaten in onze kop zullen misbruiken.
    De pers dat zijn wij! En niet dezen die om den brode fake nieuws schrijven of helemaal niks schrijven als het niet in de kraam van hun geldschieters past.
    Feitelijk is het dus het volk zelf dat zijn echte macht vernietigt.
    Of is het uit schrik? Wel zwijg dan!

 10. Vanhoovels Paul zegt:

  En nu stop ik ook met mijn gezaag over echte democratie. Dat Sanctorum hier af en toe goede zaken schrijft is meer dan voldoende. Wat hij schrijft is trouwens bijkomstig. Men moet hem willen begrijpen. En om te veel andere opties of voordeeltjes wilt het plebs dat niet. Het is dus een verloren zaak bij voorbaat. Ik heb in dit platte land dat het mijne is (sic) alle dagen goesting om te schrijven :”Kust ze!” De vraag of ik gelijk heb of niet interesseert mijzelf niet meer.
  Los het zelf op. Is dat klare taal? Goed. Salut en de kost nog.

 11. Peter Braet zegt:

  Dacht efkens dat het over de bijbelgordelaars ging gaan, maar neen ’t zijn weer de islamieten die de boter gefret hebben.
  Trouwens gisteren (een week nadat Sanctorum dit stukje schreef) kregen we weer een mooi staaltje van globalisme te zien: de baas van de WHO die landen de levieten begint te lezen die de crisis niet ernstig nemen “this is not a drill”. Weer zo’n illustere onbekende nooit verkozen scientist die denkt de baas te moeten spelen. Na die van ’t klimaat nu ook die van de gezondheid. En de mainstreamjournalisten gaan er weer gewoon aan voorbij, in welke landen we nog een snotvalling kunnen krijgen zonder in quarantaine te vliegen mogen we blijkbaar niet weten. Ik heb het opgegeven nog vragen te stellen aan virologen, want elke dag coronahysterie brengt nieuwe vragen, en zelfs op de meest voor de hand liggende vragen komt geen afdoend antwoord, want de enigen die beter worden van dit gedoe zijn de virologen zelf

  • Conny zegt:

   Corona overleven de meeste mensen wel, de islam daarentegen…

   • Eric zegt:

    Begin 2000 (of was het 2001) krijste de fakenews pers de hele westerse wereld rond dat de millenium bug alle computersystemen ging stilleggen, waardoor we zelfs geen eten meer zouden kunnen kopen en verhongering ons dus te wachten stond. Nadien niks meer van gehoord, maar er bleek een andere, levensechte bug te komen, die van het islamitisch terrorisme, die door de ganse westerse hysterische pers ‘toevallig’ niet was voorzien. Hysterie moet steeds de waarheid versluieren, en die waarheid is dat West-Europa zienderogen islamiseert. Sedert het aantreden van Trump draait de economie behoorlijk en doen er zich nog nauwelijks aanslagen voor, maar volgens de pers is Trump de duivel. Men vergeet daarbij natuurlijk te vermelden dat Obama islamitische terreuraanslagen veroorzaakte door zijn intelligence services te verplichten uitgebreide files over terreurorganisaties te vernietigen (zie het geval van de onlangs vermoorde Philip Haney). In de leugenpers staat alles op zijn kop, de ernstigen worden slecht gemaakt en de criminelen (Killary Clinton) met stromen bloed aan hun handen worden geheiligd. In Engeland pakt Boris Johnson de leugenachtige BBC keihard aan. Wanneer staat er eindelijk een moedige generatie politici op die hetzelfde met de vrt gaat doen? In 2024???

   • Benny zegt:

    Als je q-anon moet geloven gaan er toch een paar de bak in…
    Wat Europa betreft, met Ursula en Frans krijgen we klimaatgroene islam met bloedrode saus.
    Maar Orban is de duivel, right?

 12. Vanhoovels Paul zegt:

  De meerderheid zijn duivels Benny. Ze verklaren zich allemaal tot onkreukbaar en eigenen zich het recht toe om de gewone man te beschadigen en te bepalen wie recht heeft op een diploma van betekenis. En dat diploma volstaat om te mogen denken dat je slimmer bent dan de rest.
  Het is de waarheid dat een gedeelte de kiezers oerdom is. Maar is een gedeelte van het parlement dat ook niet? Europa is een mesthoop waar niks nog wordt verwezenlijkt te bate van de Aboriginals.
  De volgelingen van MO worden er nog bij gesleept om de waanzin ten top te drijven.
  Zij dienen gewoon om ons in de beerput te kunnen smijten en alleen nog om ons duidelijk te maken dat we racisten zijn. Terwijl zowel ook dezen via een gedeelte baarlijke duivels zich alle moeite getroosten om hier alles om zeep te helpen. En onderwijl verzuipen wel hun vrouwen en kinderen in de Middelandse zee. Wie vermoordt hen in feite? Europa dus en Rusland en America zijn de daders.
  Zij weigeren om echte vrede te brengen op de wereld. Tijdelijke enclaves in de grote zandbak waren al een oplossing tegen de georganiseerde moordpartij. En hun eten bezorgen zal ginder beterkoop zijn dan hier.
  De halve wereldbevolking leidt honger. Ondertussen blijven die Godsdiensten hun druiventwijgen promoten. Er kunnen nog steeds niet genoeg vruchten aan hangen. Terwijl geweten is dat die vruchten gewoon de sociale zekerheid vormen voor de degenen die ginder kweken.
  En nu komt die sociale zekerheid naar Europa afgezakt. Om te werken ? Of om het hier te komen mee leeg zuigen? En de oudjes mogen onverzorgd achter blijven.
  Hitler is dood. Maar de toestand die er destijds was is er terug. En opnieuw is er een Duitse die het schip in beweging heeft gezet. Ze mag zichzelf proficiat wensen ! Wat Hitler niet vermocht is zij bezig met te verwezenlijken. En over de oceaan is hetzelfde bezig. Zuid Amerika is ook op de loop.
  Noord Amerika wordt ook verkankerd. Ook daar heeft men decennia de druiventwijg gebruikt om het spel om zeep te helpen.
  Onderwijl was er hier een simpele spekslager die reeds wist dat trôp teveel was. En hij probeerde wel op zijn manier de overbevolking tegen de gaan. We zijn met die puzzel nog steeds bezig.
  In China heeft men wel ten gepasten tijde maatregelen genomen. Maar ze zullen ontoereikend zijn want ze werden afgeschaft.
  Wat zal het worden? Sommigen die zich zorgen maken worden weg gehoond.
  Ik hoop dat ze ongelijk hebben. Maar ik vrees. Ik heb ooit een film gezien waar in de eindfase het Vrijheidsbeeld scheefgezakt aan het strand te zien was. Dat is mij wel bijgebleven.
  Een of andere gek volstaat nog steeds om het te verwezenlijken.
  En komt het ooit zo ver dan dragen wij allemaal schuld.
  Oh ja! Niet wij zijn de schuldigen maar wel de anderen.

  • Benny zegt:

   Wel Paul, eerlijk gezegd weet ik het ook niet meer.
   Ik probeer mentaal gezond te blijven in een wereld die elke dag krankzinniger wordt.
   Zouden we dan toch in een soort “eindtijd” leven zoals beschreven in diverse profetische boeken?

Reacties zijn gesloten.