De negationismewet is een ondemocratisch onding

boekenverbranding

Wie de vrije meningsuiting lief heeft, moet niet zelf meningen beginnen te verbieden.

Nu de commotie rond de Aalsterse bakkebaarden en pijpenkrullen is gaan liggen, kunnen we nog wat verder doorbomen over een andere domper op de vrije meningsuiting: de negationismewet. Sinds 1995 is het ontkennen van de nazi-Holocaust strafbaar in België. Voor cultuurminister Bert Anciaux (VU) enkele jaren later een reden om alle boeken uit de rekken van de openbare bibliotheken te laten halen die tegen deze wet zouden indruisen. Grappig: een minister die, in naam van de democratie, zich tegenover ‘verboden boeken’ gedraagt zoals de nazi’s dat deden in 1933. Het was niet de eerste en ook niet de laatste blooper van Anciaux.

De peetvader van het Europese negationisme is Robert Faurisson (1929-2018), een Franse hoogleraar letterkunde die zijn job verloor net omwille van zijn standpunt over de Holocaust. Dat notoire linkse denkers als Noam Chomsky hem verdedigden, althans zijn recht om die opinie te verkondigen, mocht niet baten: Faurisson werd een paria en in 2006 veroordeeld omdat hij voor de Iraanse televisie (!) de Holocaust had ontkend.

Het geval Verbeke

Verbeke_copyr

Siegfried Verbeke

In België komt de negationismewet af en toe eens boven water om onverbeterlijke caractériels tot de orde te roepen. Zo werd politicus en provocateur Laurent Louis (eerst MR, dan PP, nu voorzitter van een éénmanspartij) in 2014 bij de lurven gevat wegens een blogbericht dat de gaskamers in twijfel trok. Louis kreeg zes maanden met uitstel, 18.000 euro boete en onverkiesbaarheid voor zes jaar. Men vraagt zich af of dat niet schieten met een kanon naar een mug is, want wie the f*ck is Laurent Louis?

In Vlaanderen en ver daarbuiten is de bekendste negationist -ongetwijfeld juist dankzij die wet- de Antwerpenaar Siegfried Verbeke. Samen met zijn gelijkgezinde broer Herbert is hij een curiosum in het Vlaams opinieveld:  hij is een antisemiet pur sang, van de weeromstuit zelfs een islamofiel, ontkent al jaar en dag resoluut het bestaan van de gaskamers en wordt daarom uit zowat alle lezersfora geweerd. Verbeke heeft er wat voor over en kent diverse gevangenissen in België, Nederland en Duitsland van binnen. In 2018 stuurde de krasse tachtiger nog een dvd naar de Dossinkazerne waarin opnieuw werd ‘bewezen’ dat de gaskamers een verzinsel zijn, en kreeg hiervoor 6 maanden gevangenisstraf plus 8000 € boete aan zijn broek. Bij gebrek aan financiële middelen en dus geen advocaat ging hij niet in cassatie.

Ik geloof geen seconde dat de gaskamers een mythe zijn, maar Verbeke heeft het recht om dat te beweren.

Maar wat kan men Verbeke nu eigenlijk aanwrijven behalve het verdedigen van een (inplausibele, door vrijwel elke wetenschapper als fout geklasseerde) historische stelling? Ik geloof geen seconde dat de gaskamers een mythe zijn, maar Verbeke heeft het recht om dat te beweren en te beargumenteren. Hij legt nergens bommen of trekt geen messen op straat. Bij mijn weten gaat het zelfs ook niet om hate speech en roept de man ook niet op om toch maar eens werk te maken van de Endlösung.

Historicus Gie van den Berghe zei het al in een DS-opiniestuk in 2001: ‘Het effect van negationisme wordt fel overdreven. Wat vreest men eigenlijk? Hoe zouden de dwaze hersenspinsels van negationisten kunnen opwegen tegen de ontelbare bronnen, getuigenissen en wetenschappelijke werken over de jodenmoord, tegen de vele media-aandacht en herdenkingen? De ontkenners zijn met anderhalve man en een paardenkop, ze hebben geen noemenswaardige politieke macht. Hun argumenten kunnen perfect weerlegd worden en historici doen dat.’

Geen Armeense genocide?

ArmeniëAnders gezegd, en ik wik mijn woorden: Siegfried Verbeke moet beschouwd worden als een slachtoffer van vervolging omwille van zijn overtuiging, iets waar Amnesty International misschien eens een briefactie voor kan organiseren.

Er bestaat nog zoiets als het recht op het verkondigen van buitenissige ideeën en wilde complottheorieën, zowel in politiek als in wetenschappelijk opzicht. Meer nog: dat is het peper en zout van de vrije meningscultuur. Als men wil ‘bewijzen’ dat de aarde plat is, dat Hitler nooit bestaan heeft, dat Elvis nog leeft of dat de Amerikaanse maanlanding in 1969 in de Arizonawoestijn werd geënsceneerd, moet dat kunnen. Een aanval op de evolutieleer? Ik wil het niet in het leerplan van ons gemeenschapsonderwijs, maar als iemand zich geroepen voelt om Darwin tot fantast uit te roepen: ga uw gang.

Belediging van de Holocaustslachtoffers? Luister, als men er echt van overtuigd is dat er geen gaskamers waren, zijn er ook geen slachtoffers. Dat klinkt cynisch maar het is gewone logica. En volstaan de getuigenissen van die overlevenden dan niet? Heeft men zo weinig vertrouwen in de waarheid dat elke tegenspraak moet verboden worden?

Opiniewetten zijn veelal ook opportunistische regime-dictaten

Uiteindelijk deugt het begrip ‘opiniedelict’ van geen kanten, dat is gewoon een opstap naar de censuurmaatschappij. Zoals ook het verbod op zgn. fake news in een open samenleving niet te verantwoorden is. Laster en pesterijen, het lukraak schenden van iemands integriteit, daar kunnen we paal en perk aan stellen. Maar een theorie of een wereldbeeld aanhangen? Ik volg Etienne Vermeersch zaliger dat meningen nooit strafbaar kunnen zijn, ook indien een meerderheid ze fout vindt, of indien ze als ‘ranzig’ worden gekwalificeerd.

Opiniewetten zijn veelal ook opportunistische regime-dictaten. In Turkije is het verboden om over een volkerenmoord op de Armeniërs te spreken. Alle historici zijn het er over eens dat ze heeft plaats gevonden, maar premier Erdogan acht zo’n opinie staatsgevaarlijk. Om deze potentaat en zijn Turkse fans in België niet voor het hoofd te stoten, werd de Armeense genocide overigens niét opgenomen in de verbrede negationismewet van 2019, de Rwandese genocide en de oorlogsmisdaden in ex-Joegoslavië (Srebrenica) dan weer wel.

Majesteitsschennis

FilipzegelHet jagen op marginale complotdenkers als Siegfried Verbeke heeft iets pathetisch en lachwekkends. Het bewijst vooral dat die wet grotesk is, juridisch maatwerk om een bepaalde drukkingsgroep te bedienen. Anderzijds blijft de wet een middel van het politiek establishment om tegenstanders op te jagen. Een pestwet dus. We denken aan het idee van een onderzoeksrechter (!) in juni 2019 om Dries Van Langenhove, onafhankelijk verkozene voor het VB en beschuldigd van inbreuken tegen de negationismewet, naar het Mechelse Holocaustmuseum te sturen om tot inkeer te komen. Een boetetocht dus voor andersdenkenden, waar zijn we mee bezig.

De antisemitische folklore is een makkelijk doelwit in de rechtstaat, terwijl de sharia-ideologie ongehinderd oprukt.

Dat brengt ons weer bij de politieke correctheid in zijn meest dubieuze vorm: het inperken van de vrijheid van mening om de olifant in de kamer te camoufleren. Want terwijl Siegfried Verbeke eenzaam zijn Grote Gelijk probeert te bewijzen, – en daarvoor de rekening krijgt-, wordt er in de moskeeën wekelijks gefulmineerd tegen de westerse samenleving en zijn ongelovigen. Een onbeheersbaar fenomeen, en die hebben wél advocaten om de vrije meningsuiting in te roepen. De antisemitische folklore is een makkelijk doelwit in de rechtstaat, terwijl de sharia-ideologie ongehinderd oprukt. En zelfs door links wordt gepromoot als aspect van de diverse samenleving.

De negationismewet functioneert met andere woorden ook als alibi en mistgordijn in een systeem dat er niet in slaagt de reële bedreigingen van de democratie onder controle te houden. En passant kunnen allerlei lieden in het vizier komen die zich opiniegewijs buiten de mainstream plaatsen. Uitkijken dus, sommige onderzoeksrechters zijn creatief.

Wist u trouwens dat de wet op majesteitsschennis, daterend uit 1847, in België nog steeds van kracht is? In 2007 werd een man uit Lommel nog in beroep veroordeeld tot 1 jaar cel en 5500 euro boete wegens het beledigen van Albert II. In de praktijk wordt deze wet nog maar zelden toegepast, maar dat is het net: u zult maar een postzegel met Filip omgekeerd plakken, op het moment dat uw standpunten bepaalde lieden beginnen te irriteren. Vele wetten zijn nuttig, andere overbodig, en sommige funest voor de democratie. Gelukkig is er nog het carnaval.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

26 reacties op De negationismewet is een ondemocratisch onding

 1. Yvo G zegt:

  Die idiote wet is er gekomen omdat de joden dat zo wilden. Zoals ze ook zullen klaarkrijgen dat carnaval aan banden wordt gelegd. Zoals ze alles wat ze maar willen naar hun hand kunnen zetten, omdat ze geld, macht en invloed hebben. Overigens ben ik ervan overtuigd dat de genocide een verzinsel is, omdat – wacht de bel gaat …

  • Billy zegt:

   leestip; The Jewish Revolutionary Spirit
   And Its Impact on World History van E Michael Jones..

 2. Benny zegt:

  Klopt volledig maar een kanttekening bij dit goede opiniestuk.
  Siegfried Verbeke verdedigt overal waar hij nog op fora verschijnt met hand en tand de islam.
  Dat is zijn goed recht maar volkomen onbegrijpelijk voor een ‘waarheidszoeker’.

  • siegfried zegt:

   Beste Benny, Het is helemaal niet onbegrijpelijk maar ik krijg niet de gelegenheid om mijn standpunt uit te leggen. Noch over de islam/koran, noch over de holocaust. Doorbraak, noch JS willen “et altera pars auditur”.
   Ik heb directeur Busch van het Holocausmuseum, (Dossinkazerne) een DVD gestuurd over de beweerde gaskamers, met verzoek zijn standpunt te krijgen. Het resultaat is dat ik op basis van de negationismewet daarvoor 6 maanden gevangenis, 8000 € boete en 1000 € kosten heb gekregen.

   • Benny zegt:

    Tja, u zal er voor uzelf wel een ‘rationele’ uitleg voor hebben (islam) maar ik loop net iets te lang op deze bol en heb teveel gruwelijkheden mogen aanschouwen om nog eender welke verdediging van deze barbaarse religie te aanvaarden.
    En kom niet weer af met het feit dat uw buurman of iemand anders die u kent een brave, vrome hardwerkende man is want daar staan miljoenen primitieve agressievelingen tegenover.
    En bijna allemaal vinden ze zichzelf superieur omdat ze een maangod en een pedofiel volgen.
    Trouwens, binnenkort (kwestie van aantallen) wordt elke kritiek “islamofobie” en strafbaar zoals u hebt moeten meemaken tegenover dat andere onaantastbare clubje.
    islam is een ander soort gruwel dan bv communisme maar minstens even erg en nog bloederiger.
    Enfin, u gelooft wat u wil, mij krijgt u niet overtuigd.
    Ik dacht dat u agnost was maar blijkbaar met een speciale voorliefde voor deze waanzinnige woestijnwoestelingen.

 3. Eric zegt:

  Ach, Rik Coolsaet, eminent politicoloog van socialistische huize (en in die hoedanigheid niet uit Terzake, de Afspraak etc. weg te slaan), wist ooit te vertellen dat Al Qaeda slechts een mythe was. Het ene negationisme is dus het andere niet, de ene negationist wordt als geleerd, de andere als staatsgevaarlijk opgevoerd. Wat overigens met al die negationisten die na dertig jaar terreur in de islam nog steeds geen bedreiging zien?

  • bart dw zegt:

   Linkse sjw’s, groenen en feministes die hun eigen volk haten en zo snel mogelijk willen vervangen door derde wereld sharia barbaren zullen het rijkelijk vloeiende bloed mogen wegvegen met hun kopvod.
   Ik lach ze uit want ben dan al lang het gecapituleerde continent uit.
   Veel plezier in het nieuwe eurabië oftewel de duistere middeleeuwen.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Gelijk heb je. Inpakken en weg wezen. Mocht ik niet een gezegende leeftijd hebben en vooral nog gezond zijn dan was ik reeds lang hier weg.
    Voor één soort apen kan je nog plaats maken maar als alle soorten ongedierte van de hele wereld in uw bos neerstrijken en het fruit komen plukken op de bomen die jij en uw voorouders geplant en gecultiveerd hebben dan pik ik dat ook niet meer.
    De resultaten zijn er. Negationisme zal niet blijven helpen.
    Zelfs een paar miljoen Merkels die beweren dat ze het zullen shaffen zullen niet meer baten. En nu is het wachten tot er bloed zal vloeien.
    De halve wereld is op zoek naar eten. En die gaan braafjes zitten wachten op eten dat ze toch niet krijgen omdat het op is.
    En toch blijven Godsdiensten kweken promoten. Maar wel zedig zwijgen dat hun schepper deze bol te klein heeft gemaakt voor al hun druiventwijgjes.
    Wel……dat noem ik misdadig. Moord met voorbedachtheid. Gepland tot en met!

   • Benny zegt:

    De wereld is niet te klein. Er zijn alleen teveel parasieten met twee linkerhanden en een grote bek die anderen iets laten opbouwen en dan de boel overnemen via fysiek of verbaal geweld. De autochtoon wordt geacht zedig te zwijgen en braafjes te ondergaan of hij wordt gestraft.
    Wanneer de indringers het zelf moeten doen en blijkt dat ze het niet kunnen sterven ook zij uit…Eerst bestelen en moorden ze mekaar uit en dan… is het eten op

 4. siegfried zegt:

  Dank voor het artikel. Ik wil het volgende opmerken.
  1. “SV is een antisemiet pur sang en een islamofiel”. Ik ben geen van beide. Waarom zou ik? Waarop baseert men zich?
  2. JS gelooft geen seconde dat de gaskamers een mythe zijn”. In de akte van geloof ben ik al op mijn 16 gebuisd en daarom uit het college gesmeten. In plaats van te geloven wil ik weten.
  3. JS : “Als er geen gaskamers waren zijn er ook geen slachtoffers”. Fout. Ik heb (in het Duits) een 300 blz. tellende tekst geschreven: “Die SD-Ereigismeldungen bestätigen: Hitler gab keinen Ausrottungsbefehl. Dokumentensammlung und Lekturnotizen”, waaraan ik de laatste 6 jaar heb gewerkt. Daarin wordt aangetoond wat de “holocaust” in werkelijkheid is geweest. Nieuwsgierige lezers kunnen deze tekst gratis online op aanvraag bekomen (siegfriedverbeke@hotmail.com)
  4. Het is een belediging voor de joodse slachtoffers dat hun lijdensweg door mythen en leugens belachelijk en ongeloofwaardig gemaakt wordt.

  • Billy zegt:

   Betrekt u in uw onderzoek ook Talmoedische en kabbalistische magie of de zohar geschriften? Deze invalshoek wordt vaak vergeten maar verklaart ook veel….

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Je zit totaal verkeerd Siegfried! Sommige Vlamingen moeten niks hebben om zich op te baseren. Zij veronderstellen en concluderen. Ik ken ze al meer dn vijftig jaar. Als je durft zeggen dat er geroofd wordt dan zijn er tussen die je behandelen als een grootgrondbezitter omdat je durft beweren dat 7 bouwpercelen van de kaart geveegd worden en vervangen door twee. En als ze niet voldoen aan de stedebouwkundige vereisten in de zone maakt men ze dik veertig meter breed op twintig meter diepte.
   En de reden? Heel eenvoudig! De achterliggende eigenaar moet gekloot worden.
   En alles kaat koet! We hebben hem bij zijn kl…n! Hij mag niks hebben. Dat is de werkwijze van Stedenbouw. Natuurlijk geen probleem als je de directeur van dat departement benoemd en als er een Staatsecretaris van een andere kleur boven deze directeur staat.
   En dan heb je de Vlamingen. Dikke nekken die veel ambras maken maar al te graag niet willen zien wat er gebeurt. Onderhet tapijt
   En dan komt er ene zeveren en zegt :”Ik heb zo hard gewerkt en……!”
   Zo zijn er nog mijnheer Dewever! Maar als je de anderen laat stikken moet je er tegen kunnen dat sommigen jou ook laten stikken. Ik was verdomd reeds Vlaming voor U!
   Jaren zelfs! Met partijlidkaart en op de kieslijst. Maar niet noodzakelijk een aanbidder van de God die U zichzelf waant. Niet wat je bent door dik en dun is van tel maar wel welke God je aanbidt. En nu? Wel voor de derde maal is uw plaatselijk partijtje naar Mars gestuurd. Met de nodige ezelstampen. Maar het zou wel eens kunnen dat je ditmaal mee
   reist. Je kunt herbeginnen met uw plaatselijke arrivisten buiten te smijten en proberen weeral te vervangen. Uw partij staat terug zo ver als dertig jaar terug. Weeral overlopers die het jobke krijgen. Identiek hetzelfde als destijds dus. Wie zal nu het partijtje redden?
   Wie heeft betaald met zijn grond en de rest? Wie is nu de vervanger van de vroegere kapitalist?
   Sorry. Ik ben te oud om nog redder proberen te spelen. En……ik heb er nu echt niks meer mee te maken ditmaal. Los het dus zelf op.
   En ook ik ……mijnheer Dewever heb hard gewerkt. Innige deelneming dus.
   Ik weet hoe het voelt.
   Maar weet een zaak en dat is dat ik de eerste Vlaming nog moet tegen komen die zal vragen aan Paul wat er op zijn lever ligt. Niks! Alles kaat koet! Het kan niet beter!
   Maar het kan verkeren nietwaar Bart?
   En ik kan op zoek naar een andere partij. Maar ditmaal niet meer om hard te werken.
   Een bolletje rood kleuren zal het maximum zijn. Of in mijn bed blijven liggen.
   Ik zal de wereld niet veranderen. Het besef van oud worden.
   Maar dat ik een oude zaag ben geef ik graag toe.
   Ik heb het dus ver gebracht als Vlaming!
   Wens mij maar proficiat!

   • Benny zegt:

    Tja, ik heb vanaf dag 1 nooit geloofd in Bart en zijn nieuwe elite.
    Veel geblaat en weinig wol of veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven. De harde liberale lijn en liegen, liegen; liegen.
    Toch een paar jaren goed de zakken gevuld dat clubje.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ze hebben juist gedaan zoals de anderen Benny. Noch meer noch minder.
    Maar ze hebben wel veranderd.
    Zie je dat niet? Dan moet je een bril kopen Benny!
    Ik zie het ook niet. Maar er zijn er wel die het zien. En dat er een paar zijn die het zien is belangrijker dan dat de massa iets zien. De vrienden Benny; de vrienden!
    Niet de kleur van het vlaggetje waar je mee zwaait telt maar de vrienden.
    En onnozelaars die werkten evenmin. Daarom zijn het ook onnozelaars.
    Ze weten niet dat je van werken nooit rijk wordt.
    Maar we krijgen toch weer opslag! Er wordt weeral de index achterna gehold.
    Degenen die 10000 euro per maand verdienen krijgen 400 euro.
    En degenen die 1000 euro verdienen krijgen 40 euro. Ruim voldoende om het eten uit de vuilbakken te scharrelen.
    En degenen die zo zot zijn geweest om te sparen en zuinig geleefd hebben krijgen als straf niks meer.
    Zo wordt de maatschappij van dag tot dag socialer gemaakt.
    Nog een aantal jaren verder en ze kunnen nog altijd een lege kartonnen doos kopen om bij nacht niet dood te vriezen. Vluchtelingen? Nee hoor! Sommigen mogen dat nu al.
    Die moeten geen paar jaren meer wachten.
    Het zijn onze welstellende aboriginals die ik viseer.
    De echte kapitalisten dus die sjacheren in bouwgronden.
    De grote vraag die blijft is wanneer je een kapitalist wordt.
    Heb je dan 1 of 2 stuks bouwgrond? Zelf verdiend of geërfd? Want dat zijn dan weer facetten die belangrijk zijn.
    We zijn zeveraars Benny. Allemaal!
    En we hebben 1001 argumenten om te kunnen blijven zeveren.
    En ik heb gezegd : “Goed”
    Nu gaat deze stront stinken! Af en toe eens goed oproeren.
    Spijtig voor Sanctorum zijn blog. Hij doet wel zijn best en hij schrijft wel ware zaken.
    Maar het zijn wel verloren zaken. Het Vlaanderen zoals het ooit was zal niet meer terug komen. Het volk had misschien minder maar het leefde geruster.
    En dat zijn we definitief kwijt. Ik zie meer angsthazen in de straat dan mensen.
    Doet me denken aan de parabel van de zwarte die zijn siësta doet en de blanke missionaris-belover die zegt :”Vriend als je die bomen kapt en verkoopt dan kun je een zaagmachine kopen en je kinderen aan het werk zetten. En dan moet jij zelf niet meer werken. Waarop de zwarte zijn siësta-pet oplicht en vraagt : “En wat denk je dat ik nu doe?” En dat noemen wij dus een domme zwarte!
    Er zouden dus machines komen. En wij zouden ook bijna niet meer moeten werken.
    Met hoeveel domme bleekscheten zijn we dan? Waar zit de logica van al die verhalen?
    Als je uw hersenen pijnigt zie je wel de analogiën maar met logica heeft hetgeen je ziet totaal niks meer te maken. Wel zie je dat wat zij beloven waar was en wij zo stom waren om hen te geloven.

   • Benny zegt:

    Wel Paul.
    Zoals gezegd, ik heb het nooit geloofd.
    Ik begrijp uw frustratie volkomen en zie voor mezelf nog maar een uitweg; het afbollen.
    Nog een jaar of twee, drie en dan moet het lukken.
    Als er ooit een burgeroorlog komt zal de politie instructies krijgen de autochtonen de kop in te slaan en de pers zal haar duit in het zakje doen door de indringers slachtoffers te noemen en alle anderen extreem-rechts.
    Maar die oorlog komt er niet. De vijandige overname komt er zonder dat er een schot word gelost.
    Ik zal heel hard lachen met feministes in boerka, de prijs van de vrijheid tegenover die slechte blanke paternalistische heteroman die de schuld is van alles, zelfs hun maandstonden. Zij zijn perfect, zelfs hun scheten stinken niet, HAHAHA.

 5. Vanhoovels Paul zegt:

  Niet wachten Benny! Weet dat je nog altijd een rijk mens kunt zijn in de wereld; zelfs met de aalmoes die je hier moet over boord gooien om deftig aan eten te geraken. Eén voorwaarde echter.
  Proberen in goede gezondheid te blijven en een klein appeltje voor de dorst; liefst in goud; bewaren voor als je echt pech hebt met de gezondheid. Kijk nu al maar uit. Je kunt nog steeds kiezen tussen de zon in vrijheid of een home waar je kunt in uw broek schijten en er een halve dag of meer blijven op zitten. Ik zie er hier alle dagen staaltjes van in de buurt waar ik woon. Want vadertje staat heeft geld nodig. Veel geld. En ze zullen niet inbinden. Een paar miljoentjes hier of daar voor de vrienden en dan zal het overal vlugger op zijn. Spijtig dat ik oud en ziek ben want anders vertrok ik hier ook. Er is nog weinig goeds wat op ons afkomt. Zie jij of er nog enige moeite opgebracht wordt ten bate van het volk? Ten bate van iedereen bedoel ik. En of er hier ene rondloopt die zegt dat hij teveel heeft? Of die zo eerlijk is van toe te geven dat hij leeft van de grote krijg?
  Ik prijs niks aan Benny. Ik hoop alleen dat je zelf nadenkt.
  Of bel de zelfmoordlijn. Dan krijg je een instant oplossing. Ik ken al een heleboel vrienden die kozen voor het laatste. En ze zijn nog niet teruggekomen met klachten.
  Ze zijn nog fit en wel hierboven vermoed ik. Ze brengen hun dagen door met het koersen achter die overtallige maagden. Die zijn echter af en toe wel beter af. Die mogen bijtijds toch even rusten. Ze zijn toch met trôp! En dan beweren wij nog dat MO niks geeft om vrouwen!
  Ze mogen wel niet ouder zijn dan 7 jaar natuurlijk.

  • Benny zegt:

   De monstertjes van mo hebben toch een probleem met haar.
   Ofwel een kopvod om het te bedekken ofwel mag er beneden nog geen op staan.
   Waar ik naartoe ga laten ze onze halalvriendjes niet binnen en er zijn geen aanslagen.
   Er zijn daar gewoon minder verwarde mannen en extreemrechtse nazi’s, vermoed ik, want met vreedzame mo, zo informeert ons de pers, kan dat nooit iets te maken hebben.
   Tot een volgende post.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ga je naar het Vatikaan Benny?
    Daar wordt wat afgelachen hoor!
    Ken je de parabel van Rikske van de Ford?
    Wel hier komt die parabel in notedop.
    Rikske was bezig aan de lopende band.
    En de koning komt plotsklaps op bezoek. Die het moesten weten wisten het natuurlijk.
    Krijgt de koning Rikske in het oog en stormt op deze af. Nou ja; stormen! Zie je het al gebeuren? Na veel zussen en plichtplegingen mag de koning uiteindelijk verder gaan van Rikske. Alles verloopt verder normaal.
    Maar de dag nadien echter wordt Rikske bij de baas van de Ford geroepen die wil weten waarom Rikske zijne majesteit zo goed kent. En vise versa.
    Tja zegt Rikske; ik ken de Flup van ons wekelijks kaartspel.
    ?????
    En ik ken de paus ook zegt Rikske. Maar die speelt uitsluitend “harten jagen”
    Wel zegt de baas; ik betaal de reis naar het Vatikaan. Dat wil ik mee maken.
    Zo gezegd zo gedaan. Een paar dagen later staan ze beiden op het Sint Pietersplein.
    Op zeker ogenblik wuift Rikske en een weinig later komt een speergeval met pofbroek hem halen en Rikske verdwijnt. Staat die baas daar te niksen en te lummelen tussen het plebs en te wachten op de zegen ” urbi et orbi “. En op zeker ogenblik schrikt de baas op want hij hoort achter hem een Hollander tegen een ander geval zeggen:” Kijk nou, daar staat Rikske op het balkon.
    Wie zou die vent met dat wit potske naast hem zijn?”
    En de dag nadien werd Rikske ploegbaas aan de lopende band.
    Na er voor gezorgd te hebben uiteraard dat de baas van de Ford mocht mee spelen.

 6. Vanhoovels Paul zegt:

  Voila Benny. Dat is de democratische emancipatie van het Vlaamse plebs.
  Zij lachen als zij goesting hebben om te lachen. En zij zien alleen wat ze willen zien.
  Maar daaromtrent zullen we toch geen problemen maken. Ik toch niet.
  Ieder voor zich en MO voor ons allen. En dat de Grieken miserie hebben met het zoveelste paard van Troje zal ons worst wezen. Het is zelfs vermakelijk. In Europa blijven ze lachen met serieuze zaken en kijken ze zuur als anderen lachen. Kwestie van te tonen dat wij de vrijheid hebben om democratisch te zijn. En onze legers gebruiken we om de hoeveelheid te tellen van hetgeen er binnen komt. De tijd van Fata Morganas in de grote zandbak is voorbij.
  En racisten worden we toch pas als de overschot bij ons reeds te velde is.
  Zijn die bleekscheten toch leugenaars en komedianten.
  Hoeveel nieuwe soldaten en politieagenten gaan we aanwerven om ze hier op hun kop te slaan?
  En …..dat kan absoluut anders. En menselijker ook.

  • Benny zegt:

   Vanmorgen geprobeerd.
   Tip om rustig te winkelen: gewoon eens niezen en de hele gang is voor jou alleen.

   • Yvo G zegt:

    🙂

   • Yvo G zegt:

    Een ganse bol look opgegeten. Heel den aldi voor mij alleen!

   • Benny zegt:

    zouden zo ook mo-maskertjes verkopen tegen dat andere kwaadaardige virus?

   • Benny zegt:

    Corona hebben ze niet in de Aldi maar wel een smerig tequilabier, burp..

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Goed gedacht Benny. Ik paste vroeger al eenzelfde methode toe.
    Als ik teveel last had van de geurtjes van Dior in mijn omgeving dan perste ik er een windje uit en die overdadige geurtjes verdwenen uit mijn omgeving. Chemische oorlogsvoering noemde ik dat. Een allergische oplossing voor problemen.

   • Yvo G zegt:

    Scheten dus, die stinken naar de stront die ze vooruit drijft. Afin, een windje dat geurt naar oud eten, om het bekakt te zeggen.

Reacties zijn gesloten.