De kromte van het gerecht: zoveelste editie

Procureur

Onlangs sloot de VRT de serie ‘Procureurs’ af, waarin topmagistraten van hun meest menselijke kant worden getoond. Dat het beroep veel van hen eist, dat ze er soms van wakker liggen, moeten laveren tussen rechtmatige strengheid en begrip voor de context, enzovoort. Zoveel empathie, tranen kregen we ervan in de ogen.

Regelmatig kwam ook de klacht naar boven dat het gerecht onderbemand is en dat er daardoor soms fouten worden gemaakt. Dat zou ook het geval geweest zijn met de moord op Julie Van Espen en het feit dat dader Steve Baekelmans, veroordeeld voor verkrachting, vrij rond liep.

Maar het verhaal van de moeder uit Torhout die haar kind verloor en op de dag van de begrafenis in de gevangenis zit, drukt ons weer met de neus op de feiten: het gerecht is wereldvreemd, en dat heeft nul komma nul te maken met middelen.

Het gaat om een vrouw waarvan het tweejarig zoontje overleed na een overdosis Perdolan-zetpillen. De kleine was aan zijn amandelen geopereerd en huilde voortdurend. Het staat buiten twijfel dat het hier om een tragische vergissing gaat, het gerecht gaat daar ook van uit en houdt het bij ‘onopzettelijke doding.

Die ouders gaan deze dagen door een hel. Zou er kans bestaan dat de vrouw het op een lopen zet naar het buitenland, of dat ze opnieuw een misdrijf pleegt? Toch werd ze gisteren opgepakt en in de cel gestopt. Ze mocht vanmorgen even de cel even verlaten om die begrafenis bij te wonen. Stel het u maar voor, geboeid en geëscorteerd voor het graf van je kind staan.

Het woord ‘wereldvreemd’ kan weer boven gehaald worden: wat bezielt een onderzoeksrechter om zo’n vrouw op te sluiten als een gevaarlijke crimineel? Verantwoordelijke procureur is ene Filiep Jodts, nog maar in januari benoemd.

Vergelijkingen dringen zich natuurlijk op: Er is Steve Baekelmans. Er is ook Muhammed Aytekin, de man die Merel De Prins meer dan 4 jaar geleden doodreed en vluchtmisdrijf pleegde. Hij werd in 2017 tot vijf jaar veroordeeld maar liep in 2018 alweer vrij rond met een enkelband, die hij nu ook mag achterwege laten. Aytekin is een veelpleger waarvan niemand eraan twijfelt dat we het laatste van hem nog niet gezien hebben.

Mijn cliënt is heel erg onder de indruk van de feiten. Hij is berouwvol en het is een heel zware last op zijn schouders’, aldus Hans Rieder, de advocaat van Muhammed Aytekin. Voorheen had de VRT ook al de serie ‘Strafpleiters’ vertoond, ook van Woestijnvis, ook weer een poging om de mens achter de advocaat te belichten. Ik kan erin komen dat beroepsleugenaars als Hans Rieder of Sven Mary hun cliënt willen verdedigen, ja, dat zal de rechtstaat wel wezen.

Edoch, ik heb het nu wel gehad met dat Menschliches, Allzumenschliches, de human-interestformats en de pogingen om mistoestanden te vergoelijken. Gewone mensen zijn kwaad. Op de politiek, de media, het gerecht, het systeem. Overal waar ik kom lezingen geven, waait mij een lucht van razernij tegemoet. Dit kan niet anders dan eens ontploffen, en hopelijk eindigt het dan niet met een witte ballonnenstoet. Ego te NON absolvo…

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

36 reacties op De kromte van het gerecht: zoveelste editie

 1. Jefke zegt:

  Ik vrees dat het een algemeen fenomeen wordt, onbekwaamheid in het kwadraat op alle niveau’s.
  Soms hebben dergelijke onbekwame onbenullen de macht om iemand van zijn vrijheid te beroven of zijn vrijheid terug te geven.
  Soms heb je onbekwame onbenullen die een grote bek kunnen opzetten en het maken in de politiek omdat ze harder kunnen roepen dan de anderen.
  Soms heb je onbekwame onbenullen die staatshoofd worden omdat ze in een welbepaalde nest zijn geboren.
  Ik kan zo nog een tijdlang doorgaan maar het wederkerende punt is dat onbekwaamheid stilaan de norm wordt in een maatschappij waar systematisch iedereen die boven het maaiveld uitsteekt zijn kop eraf moet.
  Zo krijg je een maatschappij van gewillige middelmatigheid die gemakkelijker onder controle te krijgen is en waar enkelingen het grote woord voeren en spreken in naam van iedereen.
  Ook daar kan ik er zonder enig nadenken enkele van opnoemen en ze worden nogal achterna gelopen door de middelmatige onbekwaamheid.

  • aghasee zegt:

   “Ik kan zo nog een tijdlang doorgaan maar het wederkerende punt is dat onbekwaamheid stilaan de norm wordt in een maatschappij waar systematisch iedereen die boven het maaiveld uitsteekt zijn kop eraf moet.”

   Dit…

 2. Billy zegt:

  Er is steeds meer terug klassenjustitie.
  Geens is een van de slechtste ministers ooit.
  Voor het leven benoemde snobs, schertsfiguren en logecreaturen bevolken de fake justitie.
  De onderdrukkings- en geldmachine draait op volle toeren.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Geen enkele reactie meer. Eèn korte zin. Ik heb aan mijn politiek avontuur één wetenschap over gehouden. De onkreukbaarheid van de grote politiekers en hun drang naar verdachte slachtoffers maken. Bijgevolg zal ik mij niet meer bezig houden met d vele zelfmoorden die ze veroorzaakt hebben. Ik ken er al vijf in het totaal. Maar dat is niet de zorg van de zogezegde Vlamingen. Dus ik beperk mij voortaan met ook te zeggen :”Los het zelf op. Het overkomt mij niet. Dus ik heb er geen enkel probleem mee.”
   En steek jullie adviezen om niet meer te reageren maar op een plaats waar de zon nooit schijnt. Het verveelt toch de Vlamingen. En mocht Sanctorum toch graag kennis nemen van echte feiten dan mag hij mij contacteren. Dan mag hij zelf hij zelf vaststellen hoe erg dit land er aan toe is. En ik hoef niet verder in de belangstelling te komen. Het heeft mij al genoeg boetegeld gekost. Een paar miljoentjes volstaat. En nu beperk ik mijn hoop op het feit dat er nog een bende anderen hetzelfde mag overkomen. Afgechermde gangsters kunnen hun streken toch niet laten. Wij moeten toch zo stom niet zijn om voor hen te kiezen.

   • Billy zegt:

    Kiezen we hen?
    De partijen schuiven hun popjes naar voren en over gerecht en politie hebben we niets te zeggen.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Natuurlijk kiezen wij hen niet Billy. Wij mogen de poppetjes bevestigen die ons door de partijen worden opgedrongen. En dan maar blaten dat ze alleen nog uitvoeren wat de top van hun partij het plebs nog gunt. En we merken dan dit van jaar tot jaar minder wordt.
    En toch blijven er zielepoten die omwille van de voordeeltjes hun voeten vegen aan hetgeen het volk moet mee maken.
    En ik zeg het nog een laatste keer. Ik weet wat ik moet weten. En voor mij volstaat dat.
    Dat idioten niks weten is mijn zorg niet meer.
    Als een meerderheid het niet weet hebben we toch de gedroomde democratie.
    Moet ik mij dan nog zorgen maken? Nee dus.
    En wetende dat het toch niks zal oplossen vertik ik het nog van te gaan stemmen.
    Lost nog minder op.
    Trouwens de keuze tussen niks en nog minder is toch geen resultaat om zich nog moeite te getroosten. En onnozelheden verkondigen dat we nog in een democratie leven kan mij geen barst meer schelen.
    Niet wat hun ploeg zegt is belangrijk maar wel of hun ploeg jobkes kan verdelen.
    En of verdienstelijke kandidaten in aanmerking komen heeft nog minder belang.
    Als ze willen verdienstelijk zijn vliegen ze buiten. Stoorzenders kunnen ze missen.
    Die stoorzenders bloot leggen is de voornaamste zorg voor de top.
    En al hetgeen je zegt kan tegen je gebruikt worden. Het is niet het gerecht dat deze clausule gebruikt hoor. En wat doe je dan best? Zwijgen natuurlijk.
    Wel; dat ben ik ook zinnens. De commentaren hier hangen mijn voeten uit.

 3. Geo Deltour zegt:

  👍🏼👍🏼👍🏼

  >

 4. walter maes zegt:

  Er is een uitweg : schaf het Belgisch gerecht af. Iedereen doet vrij zijn goesting.

 5. Yvo G zegt:

  Het gaat er niet meer over wàt je kent, maar wié je kent. Alles wat S. hierboven opsomt is te wijten aan de politieke benoemingen van onbekwame mensen. Het gevolg is dan ook dat het kader moet verdubbeld worden om de boel draaiende te houden: Voor elke politieke benoeming, ook een bekwame die het werk wél kent. Maar ja, daar heeft justitie de middelen dan weer niet meer voor. Overal waar de politiek met zijn tentakels aankomt, is het geld op en de zaak gesaboteerd. Het wordt stilaan tijd voor een 1789 met guillotin voor de nieuwe bloedzuigers die in de plaats zijn gekomen van de toenmalige adel: de politieke klasse!

  • Mady Vermeulen zegt:

   Mijn ogen gingen open toen, nota bene mijn baas, het volgende liet horen: “niet kennis is macht, maar kennisSEN zijn macht”.
   Een justitie bemand met politiek benoemd personeel kan onmogelijk onafhankelijk zijn van de politiek. Het fraaiste voorbeeld daarvan werd geleverd door Melchior Whathelet, die Dutroux vervroegd vrijliet, met alle gevolgen van dien. Hij werd “gestraft werd met een job als rechter bij het Europees Hof van Justitie.
   Alles wat fout liep, en dat was nogal wat, werd aan de Belgische Ziekte toegeschreven in een parlementaire-commissie-met-voorspelbaar-resultaat. Er is intussen bijna een kwart eeuw voorbij, maar de Belgische ziekte tiert weliger dan ooit. En niet alleen op justitieel vlak.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Dutroux gaf zich over aan een boswachter. Hij wist dat ze hem zochten om hem af te knallen. Maar hij was slimmer dan degenen die hem bewust lieten lopen. Misschien lukt het hem om zich vroeg of laat op te hangen aan zijn beddepoot in zijn cel? Er zijn anderen hem voorgegaan. Teveel weten is nooit goed voor de gezondheid

 6. rothman zegt:

  Voor de overheid en de pers zijn burgers, zeker autochtonen, de vijand

 7. Ines zegt:

  Mag de kern van de zaak ook nog gezegd worden: dom zijn doet vaak zeer voor anderen. Twee perdolans plus nog een andere pijnstiller geven aan een kind van 2 getuigt van verregaande domheid. In een sterk gemedicaliseerde samenleving weet iedereen met een beetje verstand en – zeker wezens met een moederlijke intuïtie – dat je ALTIJD de bijsluiter moet lezen voor gebruik of indien je de taal niet machtig bent raad moet vragen aan iemand. Wat dit met een krom gerecht te maken heeft ontgaat mij dan ook volledig.

  • Mady Vermeulen zegt:

   Domheid is geen misdaad. Verkrachters laten lopen wel.

  • Hans zegt:

   @Ines, volgt u het nieuws een beetje of bent u persvoorlichter bij het gerecht.
   Komaan zeg.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    In de zaak die ze vernoemt Hans heeft ze misschien gelijk. Maar als je veel bekijkt van hetgeen je wel te toevallig te weten komt dan zijn er teveel toevalligheden. En voor het ogenblik ben ik zo ver dat ik niks meer moet weten. Ik stop er mee.
    Gisteren wilde ik iets posten op dit forum en tweemaal verdween wat ik al geschreven had.
    Wat moet ik nu denken? Is acta zijn forum misschien ook al gehackt?
    En op een ander forum vlieg ik gewoon buiten voor een paar maand; de tweede keer reeds; om dat ik mij afvroeg of dit forum wel onderworpen was aan de Belgische privacywetgeving. Zij beoefenden toch activiteiten in België en Europa. Ze passen zelfs de privacy wetgeving toe. En dan mag je U niet afvragen waar de maatschappelijke zetel van dit forum zich bevindt. Het dekt zich volledig af voor alle nazicht maar gebruikt wel onze wetgeving om beroep te doen op eigen privacy voorzien in onze wetgeving.
    Dan mag ik toch vragen of onze wetgeving ons ook indekt? Nee dus? Veel deelnemers denken dat ze veilig zijn met een nikab over hun kop.
    Ik denk dat niet meer. En daarom stop ik. Niemand van al die halve zolen hier die denken dat ze aan politiek doen stelt zich vragen. Zij vinden het normaal dat het steeds mensen zijn van dezelfde partijen die hier eerste minister mogen spelen en in ferm jobkes in Europa krijgen. En dan zijn er tussen datzelfde legertje die de rest van de bende uitlachen en beweren dat men geen minister moet worden om een ferm pensioen op te bouwen. Gelijk hebben ze. Het is juist dezelfde benadering zoals Ines gebruikt voor het gerecht.
    Maar hoeveel van het plebs kan nog nadenken over de echte betekenis van woorden?
    En dan komen hier sommigen het advies geven van te zwijgen.
    Terwijl ik weet dat ze niemand een welgemeend advies zullen geven.
    Waarom zou ik nog een advies geven? Mee zeveren misschien ook?
    En zo kunnen we allemaal denken dat we belangrijk zijn. En dat we het beter weten ook.
    En intussen vormen we een heel leger van overlopers dat trekt naar de families waar ze kunnen genieten van de krakelingenworp.
    Ze lachen met iedereen terwijl we er bij staan. De karamellenworp tijdens de karnavalstoet
    gaat door.
    Maar alles kaat koet. Zeer koet zelfs. Het kan niet beter.

  • Yvo G zegt:

   Ines, we worden allemaal -dom- geboren. Ik sta er dikwijls van versteld hoe sommige mensen daadwerkelijk in die toestand zijn gebleven! Nooit zouden zij een kind toegewezen krijgen voor adoptie. Moest deze moeder voldoende opleiding hebben genoten, dan zou haar schuld treffen, want dan mag je veronderstellen dat ze dat wist. In dit laatste geval steek ik het niet op het gerecht. Ik weet echter ook dat de samenleving, mede door de teloorgang van ons -eens zo wereldbekend- onderwijs, langdurig sterk verdomd is. (hoe zou dat komen?) Dat weten de wereldvreemde rechters uit de politieke kaste blijkbaar niet.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Natuurlijk als je U baseert op één feit dat je kan gebruiken in uw context heb je wel gelijk Ines. Dus je hebt gelijk. Gelijk heb je. Niet meer nog minder. Gewoon gelijk dus.
   Ik zou het korter gezegd hebben. Alles kaat koet. Koet kaat alles. En alles blijft koet kaan.
   Want de rest wil ik niet zien. En als ik het niet zie dan kan de rest van de domkoppen hier het ook niet zien. Zo simpel is het. En daar vooral heb je gelijk Ines. Doe zo verder!
   Ik weet vlaggetjes in de uitverkoop. Hoeveel ervan heb je nodig?
   Komt de koning niet binnenkort uw gemeenteschool bezoeken? Voorraad aanvullen Ines!
   En zwaaien maar!

   • Ines zegt:

    Het gaat mij niet om het willen gelijk hebben. Gewoon heel het artikel baseren op twee zaken (gevolgen domheid versus doodrijden) en daaraan een conclusie verbinden van compassie voor de moeder en verontwaardiging over de doodrijder is gewoon onzin. Hopelijk alle hulp voor die moeder, zoals voor elke rechtzoekende die zijn weg na een misdaad zoekt door het systeem.

   • Hans zegt:

    Zoeken, dat wel.
    Vinden is iets anders.

   • Christel zegt:

    Ines heeft wel een punt. Waarom een heel artikel over twee verschillende zaken schrijven, puur om controverse te veroorzaken.
    De moeder had idd een dramatische fout gemaakt en beter eerst advies gevraagd aan haar huisarts of de apotheker in haar buurt. Ze luchtte zelfs haar hart op internet:
    https://kw.be/nieuws/criminaliteit/moeder-van-overleden-peuter-luchtte-haar-hart-op-internet-ik-wilde-hem-alleen-maar-helpen/article-normal-422367.html

   • Hans zegt:

    Tja, dat wordt een welles-nietes over een geval.
    Het gaat om het gerecht in het algemeen.
    Misschien is België nog geen complete bananenmonarchie maar veel scheelt het toch niet.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Hoeveel moet er nog smurry zijn vooraleer we zeggen dat we te maken hebben met een bananenmonarchie Hans? Kijk Hans. Ik heb vijftig jaar op de barricaden gestaan en mijn rug zit vol met littekens. Meer hebben sommige Vlamingen niet gepresteerd. Scharrelen en alle jobkes verzamelen en hunmedestanders in de rug schieten. En dan hebben ze anderen niet nodig. Tweemaal heb ik een hele ploeg waterhoofden uit de stront gered. Een derde maal zijn zr opnieuw komen smeken met een emmer vol met beloften. En toen heb ik feestelijk bedankt voor de eer. Ik had niks meer gemeen met dergelijke arrivisten.
    Wat dachten die dikke nekken met hun gekregen diploma wel?
    Toen ze in de coalitie zaten was letterlijk alles voor hen. De hele rest van de lijst kreeg niks. En toen ze vaststelden dat alles op was bij de volgende verkiezingen en niemand nog een poot had uitgestoken ten bate van de kiezers; ikzelf inbegrepen want ik was het beu; dan kwamen zenieuw op bedeltocht.
    Vijftig jaar hebben ze dat nadien volgehouden. En wat rest er nu nog? Een deel zelfmoorden! Dat wel. Echt geviseerd worden door andere partijen is ons aller lot geweest. En nu ?
    Nog een vrouwelijke Schepene in de nieuwe coalitie. En die kreeg dan nog de eerste plaats op de kieslijst. En nu maar afwachten bij wie ze de volgende verkiezingen gaan moeten bedelen. Van bergaf gesproken!
    Ik heb er niks mee te maken gehad. Nu niet en vroeger niet.
    Maar ik verkneukel mij weerom bij voorbaat.
    De Wever heeft nog geen echte Vlamingen kunnen maken in Aarschot.
    Ik wist dat vroeger reeds toen ik geen volle kieslijst bij mekaar kreeg.
    En toen reeds werd mijn dorp opgezadeld met twee overlopers die niet gewenst waren. Binnen gebracht door een paar anderen om de echte Vlamingen belachelijk te maken.
    En die overlopers hebben op hun hun beurt belachelijk gaan doen.
    Geen van allen dufden zelfs niet deelnemen aan het aangekondigd debat voor de verkiezingen omdat er een staatssecretaris of burgemeester-advokaat aan deelnam.
    Groot bakkes dat wel. Maar als er moest gepresteerd worden lag hun broek vol.
    Ook dat mocht den deze weeral oplossen. Daarom heb ik hen achteraf ook gezegd: “Met alle Chinezen maar niet verder meer met den deze hoor sukkelaars! .
    Je had hen verder moeten zien afruipen. De zolder van hun broek sleurde van ellende over de kasseien. Wat scheelt er feitelijk met sommige Vlamingen?
    Vinden die zichzelf nog normaal? Frofiteren dat wel maar voor de rest rijp genoeg om in een apenkot te huizen voor de rest van hun dagen.
    En voor het overige mogen sommigen nog zeveren en hieronder schrijven :”TL-DR”
    Doen ventjes! Doen! Doen wat je niet laten kunt.
    Nog verdere adviezen?

   • Vanhoovels Paul zegt:

    En overwegende dat er hier een halve mij beginnen te verwijten is dat ik geplaagtd wordt door diarree en dat dat mijn schijt stinkt heb ik nog weinig goesting om in dergelijke verhalen mee te stappen. Zo heb ik al verteld dat ik kennis heb van verschillende zelfmoorden te wijten aan één politieker-gangster. Ik ben gelukkig de dans ontsnapt. Ik leef nog. Maar de ene dag is voor mij de andere niet. Wat ik graag toegeef. Soms werken echte stommiteiten wel serieus op mijn humeur. En vooral dat er een paar serieuze vrienden; ondanks hun politieke inzet; uit mijn leven verdwenen raakt mij soms nog wel. Maar dat zowel mijn stront stinkt en naast ook mijn diarree wist ik zelf nog niet. Zo heeft er mij op een ander forum reeds iemand uitgescholden voor dementerend en voor hoerenloper. Op mijn leeftijd kan dat beginnen. Een mens leert bij. Zo weet ik ook weeral waar het beste hoerenkot in mijn buurt ligt. Het onthouden waard dus.
    Maar ik heb er uiteindelijk wel mijn bekomst over.
    Het moet deftig blijven. En als dit niet meer kan dan is dit forum evenmin niks meer voor mij.
    Ik kijk nog een tijdje de kat uit de boom maar het zal moeten beteren.
    Afscheid nemen kost mij weinig moeite. Heb ik ook al duidelijk gemaakt.
    En die zielepoten van politiekers zullen mijn visie niet veranderen. Met pogingen tot indoctrinatie zitten ze bij mij toch aan het verkeerd adres. Ik ben er allergisch voor.
    Ik ben wel hard geworden. Maar ik heb mijn grenzen.
    En mocht dementie de oorzaak zijn van mijn ziekte dan zal ik verplicht zijn aan mezelf om er mee te stoppen. Geen probleem. Mijn tijd is toch bijna voorbij.
    Maar desondanks zal ik toch tot de laatste snik deel uitmaken van een misprezen volk.
    En niet beginnen blaten van van Heer vergeef dit en Heer vergeef iets anders.
    Als ongelovige hoop ik dat hij de comedianten allemaal een gloeiende pook in hun gat gaat zal steken. Ze hebben het hier beter. Ze spelen op zeker. Maar dat ze hier wel al een paar eeuwen comedie opvoeren getuigt dat ze de ergste diersoort zijn die op deze bol rondlopen. Alle dieren die kunnen denken vertonen paniek als ze in de omgeving zijn.
    Wij zijn trouwens de enige diersoort die doodt voor het plezier.
    Wat verwacht de kleine man dan nog van hen?
    Geef hen nog meer macht en ze worden tirannausaurussen die zichzelf verheffenn tot onkreukbaren. Terwijl wanneer ze ooit liggen te rotten hun opvolger al klaar staat.
    En welk lot zullen zij laten voor hun opvolgers? Niet aan denken! De vlucht vooruit dus!
    Nee hoor. We komen er nooit. Maar dromen kost toch niks.!
    En nu ga ik mijn maagden nog eens onder handen nemen. Ze zijn wel met veertig maar ik ben er zeker vijftig waard. Dus ik heb nog overschot.

 8. Vanhoovels Paul zegt:

  Na de regen en sneeuw van gisteren zijn de resten van mijn diarree en stront weggespoeld.
  Dus Heren en Dames; je kunt herbeginnen met propere voeten.
  Soms nog iets te melden? Ik beloof van niet meer te schijten.
  Sorry voor mijn woordgebruik maar tegen Neaderthalers spreek ik wel liefst de taal die ze verstaan.
  Spijtig dat het voor mij niet in het latijn kan. Ik heb er zelf problemen mee.

 9. Yvo G zegt:

  Een dertiental reacties, buiten de reclameblokken die ik oversla. Al dat scrollen is vervelend.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Schrijf nog iets over diarree en schijten. Dat lezen ze graag. Dan moet je niet meer scrollen. Je zal de reacties met inhoud zonder onderbrekingen kunnen doorlezen.
   Dertien reacties maar? Hebt U misschien een verklaring? Ik snap het weeral niet.
   Het zijn hier toch moeilijke mensen hoor Yvo! En ik krijg ze ook niet aan de praat.
   Begrijpelijk! Wie praat er nog met een clochard waar de vuiligheid van zijn benen afloopt?
   Elite is nogal vies uitgevallen waarschijnlijk. Als hun schoenen geblonken zijn loop je niet zomaar overal rond.

 10. Christel zegt:

  De absurditeit van de Belgische wetgeving :
  https://www.gva.be/cnt/dmf20200228_04869142/vrouw-koopt-12-liter-methanol-in-brico-en-riskeert-celstraf-nodig-om-porselein-te-poetsen

  @Yvo, misschien toch maar terugkeren naar Doorbraak, een ‘spookrepubliek’ waar JS deze week bijzonder actief is en waar weliswaar een Vlaams ‘volk met bovenlaag’ is…de blog wordt immers ofwel gekoloniseerd door een hardnekkig PVH-virus ofwel ‘(zelf)gecensureerd’.

  • Yvo G zegt:

   Dank je feestelijk, ik ben daar weggegaan toen Pater Bauwens en zijn acolieten begonnen met de zedenprekers uit te hangen en alles wat hun niet aanstond,als onbeleefd te betitelen. Ik ben daar nooit meer gaan kijken. Het is daar een papschool geworden. En ik heb ook geen zin om hier altijd dezelfde miserabele preek te lezen. daarom sla ik hem over, het is niet moeilijk want de lengte geeft aan dat het scrollen geboden is.

   • Benny zegt:

    idem hier.
    Ik ben zelf christen maar ik kan niet tegen dat slappe “gepastoor”.
    uiteindelijk zijn alle forums maar bezigheidstherapie..

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Een Vlaams volk met bovenlaag? Mijn interesse is gewekt.
   Jullie willen mij doen watertanden? Waar kan ik die bovenlaag vinden?
   Het is zaterdag. Dus ik moet mij toch terug gaan wassen.
   Misschien wordt ik er wel aanvaard als ik een proper “neuke” aandoe?
   Bon. Ik ga eens kijken. Zou het helpen als ik een paar van mijn maagden meeneem?
   Die zijn toch nog altijd gewild in bovenlagen? Of is het omgekeerd?
   Ik houd jullie op de hoogte!

  • Greta zegt:

   Wat is hier absurd aan?

   Als je op vliegvelden geen vloeistoffen meer mag meenemen zelfs geen water.. heel wat ongevaarlijker dan het giftige methanol.

   Lijkt me het ook logisch dat er dergelijke controle van toepassing is. Zeker als het dan verboden is in eigen land . In mijn jeugd bestond er nog douane en het smokkelen van boter. Als je gepakt werd, werd je ook beboet.
   Ik vind dit terecht, dat het onderzocht wordt. De celstraf larie en apenkool, want ze hebben toch geen plaats.

   Poetsvrouw of niet, je doet heel wat lusters of kristal met één fles, zelfs als ze dit elke dag zou gebruiken en dan moet ze toch op een zeer specifieke plaats werken en niet zomaar poetsvrouw zijn.

 11. Yvo G zegt:

  @Benny, dat laatste is waar, ’t is helemaal waar!

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Ssssst Benny! Straks gaan we nog iets vinden waar we allemaal dezelfde visie over hebben. Ik ben daar geen voorstander van. Mekaar in de haren vliegen is plezanter.

 12. Vanhoovels Paul zegt:

  Wie is het hier beu? De boven- of de onderlaag? De kruimeldieven of dezen die niks kregen?
  Het is moeilijk hoor om Vlaming te zijn. Er zijn twee soorten. De enen vliegen in het cordon en krijgen het verwijt dat ze niks doen. Ze worden uitgelachen op de koop toe. En de bovenlaag zegt nog dat ze niet moeten klagen want ze krijgen nog te veel. Regelmatig is er hier of daar een snuggere aan de cafétoog die weet te vertellen als troostprijs dat men geen minister moet worden om een ferm parlementair pensioen op te bouwen.
  M. en M. waren daar een prachtig voorbeeld van. Om van de rest nog te zwijgen.
  En die bovenlaag…….krijgen we er nog steeds gratis bij.
  De Vlaamse adel werkt opnieuw evenmin als de vorige.
  We zitten volop terug in de Middeleeuwen.
  En in de bossen van de Limburg zong er iemand over :”’t zijn zotten die werken!”
  En een Waal; Jacques Snotneus genaamd; zingt over het platte land dat het zijne is.
  En allemaal hebben ze gelijk! De ene al wat meer dan de andere.

Reacties zijn gesloten.