Heeft die Katz echt geen andere katten te geselen?

Waarom de Zwiejtollekes de op één-na-bekendste carnavalsgroep van dit heelal zullen worden.

tweetKatzMet de oproep van Israel Katz, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, om het Aalsters carnaval dat nu zondag doorgaat, te verbieden, is een nieuw hoogtepunt van belachelijkheid bereikt in deze toch al hilarische soap.

Stel u voor, een land dat op gespannen voet leeft met een half dozijn buurlanden, in feitelijke staat van oorlog is met Syrië waar het luchtaanvallen uitvoert, daardoor met Rusland overhoop ligt,- de Palestijnse kwestie en Gaza dan nog buiten beschouwing gelaten,- heeft tijd om zich bezig te houden met een folkloristische stoet in een Vlaamse provinciestad? Heeft die Katz geen andere katten te geselen?

Ja natuurlijk wel. Maar de praalwagen met Joodse karikaturen van de vorige uitgave was als de vlinder die in het Amazonewoud opstijgt en aan de andere kant van de oceaan een storm veroorzaakt. Essentieel blijft hierbij de bijna absurde ijver van de joods-zionistische gemeenschap om zo’n voorval een planetaire amplitude te geven waarbij onvermijdelijk het magische woord ‘Holocaust’ opduikt. De hamer die elk argument rond vrije meningsuiting plat slaat.

Vooreerst hebben de Vismooil’n (ondertussen ’s werelds bekendste carnavalsgroep) nooit de Holocaust als thema genomen, het ging over besparen en een Sabbatjaar. Het waren bovendien gerecycleerde poppen die dit jaar op de wagen van de Zwiejtollekes zullen pronken. Meteen weet u wie de op-een-na-bekendste carnavalsgroep van dit heelal wordt.

‘De gevaren van karikaturen’

Maar dat doet allemaal niet ter zake. Aalst is een racistisch en xenofoob nest, en de Holocaust indachtig mag er met één enkele groep mensen nooit meer gelachen worden, in geen enkele context. En wie die regel overtreedt wordt uitgestoten door de weldenkende wereldgemeenschap.

De nauwelijks bedekte radeloosheid van die brave burgemeester D’Haese (N-VA), wiens partij het vuur uit de sloffen loopt om de Joodse gemeenschap te behagen en daartoe roeptoeter Michael Freilich binnen haalde, wordt er alleen maar groter op. Zie ook de uitspraken van Jan Jambon en Bart De Wever. Compassie met D’Haese, die in recente interviews nu toch wat bakzeil haalt, de carnavalisten oproept om ‘de controverse niet op te zoeken’, en niet te ‘kwetsen om te kwetsen’. Dat is natuurlijk een oproep tot zelfcensuur en een eerste stap naar iets wat op een bocht lijkt.

Het gezwam over humor en goede/slechte smaak is simpelweg een poging om censuur bespreekbaar te maken.

In deze parade van de politieke correctheid pikken de opiniemakers graag een graantje mee bij wijze van zelfpromotie. Ik zie in de media maar weinig lieden die het ronduit opnemen voor het carnaval en de vrijheid van mening en expressie. Het is altijd ja, maar… ‘We leven in een democratie, maar het is niet omdat iets mag dat het moet’ (Bart Somers), en meer van die tsjevenpraat. Zelfs mijn goede kompaan en Aalstenaar Luckas Vander Taelen mocht in De Afspraak zijn stadsgenoten komen waarschuwen voor nazisymboliek en bedekt antisemitisme.

CharlieGeleidelijk aan sluipen daarin voorstellen tot (zelf)censuur binnen, nu ook van de academische wereld. Proffen publiceren open brieven in kranten om te wijzen op ‘de gevaren van karikaturen’. Willem Elias, de VUB-prof die omwille van zijn seksistische praat als decaan ontslag moest nemen, komt op radio-1 doceren dat grappen ongepast zijn als de geviseerde er zelf niet mee kan lachen.

Dat is natuurlijk flauwe kul, want het is net met die argumenten dat de Mohammed-cartoons werden verketterd. De moslims konden er ook niet mee lachen, so what? Het gezwam over humor en goede/slechte smaak is simpelweg een poging om censuur bespreekbaar te maken. En nog liever zelfcensuur natuurlijk, in naam van het moreel fatsoen. Dan mag Charlie Hebdo wel opkramen, en zelfs Pallieterke of Vanmol in Doorbraak.

Dat de Aalstenaars zelf dit allemaal kotsbeu zijn en zeggen ‘Laat ons gerust’, daar kan ik hen alleen maar gelijk ingeven. Het bevestigt mijn eerdere stelling dat het Unesco-universalisme nergens op slaat, en dat plekken als Aalst nu net bij uitstek particuliere plekken zijn, met eigen rituelen, codes en gebruiken. Vooral niét geschikt voor massatoerisme, TV-camera’s en sensatiebeluste CNN-reporters.

Neen, de beschaving staat niet op het spel, en neen, dit is geen opmaat tot een nieuwe shoa. Wel is dit een geval van doorgeslagen slachtofferretoriek, een langetenenkwestie die, o ironie, op de duur echt zou kunnen leiden tot een aversie van een bepaalde groep of cultuur. De klaagmuur wordt één van de thema’s zondag. Niet te verbazen. Aalst mag niet door de knieën gaan en moet zichzelf blijven. Ooit was dit gewoon folklore, de VN hebben er een identitaire kwestie van gemaakt. Extra reden om voet bij stuk te houden.

In het beste geval wordt heel deze planetaire soap, de uitspraak van Katz inbegrepen, ooit geklasseerd als carnavalsanimatie op zich. Een uit de hand gelopen grap met een wereldwijde echo. Of zoals Eddy Wally ooit zong: ‘In het heelal is ’t alle dagen carnaval, in het heelal is ’t alle dagen bal.’ Als we niet meer mogen lachen, is Auschwitz niet ver meer af, zeg ik nu zelf met enige zin voor drama.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

59 reacties op Heeft die Katz echt geen andere katten te geselen?

 1. Anoniem zegt:

  Amen.

  • GREET zegt:

   “Heeft die Katz echt geen andere katten te geselen?”
   Jazeker, de Palestijnen. De volle laag.

   • Eric zegt:

    Palestijnen zijn geen katten maar tijgers die, als je ze een vinger geeft, je verscheuren om je daarna met huid en haar op te eten. Geen greintje medelijden met moslims, want medelijden met andere volkeren, ongelovigen dus, staat ook niet in hun koranische vacabulaire.

   • GREET zegt:

    Katz heeft een fan, prachtig.

   • Yvo G zegt:

    Dat de palestijnen in hun getto’s nu nog 94 %van hun oorspronkelijk land over hebben, en dat de joden nu hun lebensraum hebben ingenomen, mag Eric niet deren. Het zal de palestijnen vergaan zoals de joden in het poolse getto destijds. De jozi* waakt, overal ter wereld. Aalst niet uitgezonderd. De bange blanke burgemeester incluis.
    *Een actualisatie; een samentrekking van ‘jood en ‘nazi’. Nieuwspraak.

   • GREET zegt:

    Yvo g, Dat is wel heel antisemitisch; lol.

   • Eric zegt:

    Ik ben helemaal geen fan van die Katz, lees daarvoor mijn andere bijdragen hier. Maar het is niet omdat iemand tegen de joodse onverdraagzaamheid is dat we nog gruwelijker vormen van agressie, dus islamitische palestijnen, moeten omhelzen. Natuurlijk, ik weet dat die arme palestijntjes in de westerse pers altijd als onderdrukte zieligaards worden voorgesteld. U heeft dat beeld natuurlijk klakkeloos overgenomen. Maar ga eens kijken naar de situatie van de vrouwen, homoseksuelen etc. in die zogenaamd ‘bezette’ gebieden, waar overigens de sharia werd ingesteld. Misschien zal u tot de conclusie komen dat het goed zou zijn voor iedereen indien een gematigder volk zoals de joden de boel daar zou overnemen.

   • GREET zegt:

    tja, waarom niet? Ze hebben praktisch de hele wereld overgenomen en kijk hoe goed het gaat.
    Doen, zeg ik! Want ze reageren steeds …zeeeer gematigd en tolerant.

 2. Jefke zegt:

  Laat ons eens eerlijk zijn, degene die de controverse uitvergroot heeft is D’Haese zelf.
  Toen er de eerste reacties kwamen vorig jaar heeft hij zich opgeworpen als de ridder van de vrije meningsuiting, hij had beter zijn m**l gehouden.
  Akkoord dat die praalwagen echt geen internationale vermelding waard was en het helemaal niet de bedoeling was om iets of wat te stigmatiseren, toch had D’Haese perfect kunnen temperen en duidelijk stellen dat hier helemaal geen provocatie of wat dan ook aan de hand was.
  Maar nee, hij moest en zou zichzelf in de kijker zetten als grote verdediger van zijn kiezers, de carnavalisten.
  Dat hij bij Unesco zou afgaan als een gieter stond in de sterren geschreven, er is immers geen grotere politieke correcte en vooral hypocriete praatbarak in de wereld.
  Maar we leven nu eenmaal op een planeet waar sommige bevolkingsgroepen meer mensenrechten menen te hebben dan anderen omdat er in de geschiedenis iets fout is gelopen.
  Heel opvallend is echter dat diegenen die zich steevast opwerpen als de fervente verdedigers van democratie en mensenrechten, er zelf geen moer om geven.
  Het is inderdaad een uit de hand gelopen grap met een wereldwijde echo.
  Zielig

  • Eric zegt:

   Het is net een verdienste van D’Haese dat hij het been heeft stijf gehouden en uit die dwaze Unesco is gestapt. Hij is daar helemaal niet afgegaan als een gieter, hij heeft fier de deur achter zich dicht geslagen. Niemand die feest wilt vieren heeft daarvoor de zegen van supranationale instellingen nodig. Dat hij ondertussen, onder druk van de heren van de Diamant Jambon en De Wever is gaan terugkrabbelen vind ik (en met mij velen anderen) minder. D’Haese zou ook de commando’s van de NVA aan zijn laars moeten lappen en desnoods dreigen naar het VB over te stappen. De Antwerpse grote smoelen zouden rap dichtvallen.

   • Jefke zegt:

    Sorry man, maar jij doet de waarheid ernstig geweld aan, ik ben inwoner van de ajuinenstad en weet er wellicht wat meer over dan er in de gazetten geschreven wordt.
    Hij heeft alles gedaan om Carnaval te laten erkennen door Unesco en toen zijn mayonaise niet pakte heeft hij gekozen voor de vlucht vooruit.
    Het is maar hoe je het allemaal komt uitleggen nietwaar.
    Wat zijn politieke keuzes betreft, hij is al een overloper, snel bij N-VA aangesloten omdat hij anders JJ De Gucht moest. laten voorgaan als lijsttrekker Open Vld.
    Nu is hij inderdaad VB aan het opvrijen maar daar staan ze echt niet te springen om zo’n despoot binnen te halen.
    Voor mij is hij een platte opportunist zoals er zoveel in de politiek zitten, stijl noch ethiek en alles voor het postje.

   • Eric zegt:

    U mag uzelf zo vaak een ajuin noemen als u zelf wilt, daarmee intimideert u me niet. U zegt dat D’Haese alles gedaan heeft om carnaval op de Unescolijst te krijgen. Ik heb het even opgezocht: Aalst Carnaval kwam op 2010 op die lijst, D’Haese werd pas in 2012 burgemeester. Als ajuin mag u natuurlijk spotten, dat mag ik ook als sinjoor. Leugens verkopen is echter heel wat anders !

   • Eric zegt:

    Er heeft helemaal geen mayonaise niet gepakt, Aalst stond in 2010 al op de lijst en pas 10 jaar later werd n.a.v. de joodse hysterie gedreigd dat gebeuren eraf te gooien, waarna D’Haese de eer aan zichzelf heeft gehouden. Wellicht is NVA uw partij niet, maar dat betekent niet dat u de geschiedenis moet willen hertekenen.

   • Jefke zegt:

    U heeft opgezocht? Wel dan helemaal niet voldoende. D’Haese was al directeur van de stad voor 2010 en zat vervolgens als OVld mee in de coalitie samen met Ilse Uytersprot, CD&V burgemeester.
    Zij is ook al zo’n carnaval freak waarmee hij nu zwaar overhoop ligt trouwens, ze is schepen zonder bevoegdheden, 8.000 euro per maand opstrijken zonder iets te doen.
    Da’s ook eigen aan Aalst, de stad die blijkbaar geld teveel heeft voor zottigheden.
    Als sinjoor heeft U natuurlijk een mening over zowat alles maar daarom geen gelijk hoor.
    Ik volg de Aalsterse politiek al ruim 25 jaar, de politieke ambities en vooral de fratsen van D’Haese ken ik helaas maar al te goed.

 3. Anoniem zegt:

  Wat een hypocriet, die Katz. Hij zou zich beter eens bezinnen over wat zijn regering de Palestijnen aandoet.

 4. Christel zegt:

  ‘Die drift om via sociale regels of zelfs politieke regels ieder pijntje te voorkomen en iedere ongelijkheid weg te willen poetsen, kan veel catastrofaler uitwerken dan af en toe eens iets onaangenaams horen, lezen of zien. Vrijheid is geen garantie voor gelijkheid of geluk. Het is niet eens een scheppende voorwaarde. Maar het is wel de meest kansrijke omgeving waarin de beste ideeën tot wasdom kunnen komen. Dat moet je niet gaan blokkeren door gekwetst zijn tot argument te verheffen.’
  uit het interview met Hans Teeuwen :
  https://revu.nl/artikel/62766/het-beste-van-2019-interview-hans-teeuwen

 5. Anoniem zegt:

  Ze zouden beter eens een voorbeeld nemen aan die goeie ouwe Larry David, maker van Seinfeld en van het sublieme ‘Curb Your Enthusiasm’, waarin hij meespeelt en zichzelf speelt. Larry lacht met alles en iedereen, inclusief de joden – en hij is er zelf één. Zalige mens.

  • Van berlaer Frank zegt:

   Natuurlijk ! Geen betere criticus over Joden, dan Joden zelf. Ze hebben inderdaad sublieme humor , geboren uit ellende en vervolging….pikzwarte humor….Woody Allen, Jerry Seinfeld, Larry David, Danny Kay , Mel Brooks, Jerry Lewis, The Marx Brothers…en nog tientallen andere comedians….echter …ze willen niet echt dat niet Joden dat ook gaan doen…daar zit het ‘ probleem’ . Maar over de holocaust zelf hoor je toch bitter weinig grappen of zwarte humor vertellen hoor…het is nog steeds een groot taboe. Enigszins begrijpelijk. Maar dit is naast de kwestie want de Aalsterse mensen lachten gewoon met de zuinigheid van de ‘ jood’ , ze hadden net zo goed Hollanders kunnen uitbeelden…..

 6. stan zegt:

  De Aalsterse karnavalgroepen zouden de volgende keer Joden beter niet uitbeelden met grote kromme neuzen, maar met mega-lange tenen en kleine wipneuzen.

  • Benny zegt:

   Ze eens op een andere manier bij de neus nemen, bedoelt u?
   Waar was het protest van premier met joodse roots Wilmes op de valse beschuldigingen, het grapje, van ome Benjamin N.?

 7. stan zegt:

  Overal mag men Mohamed (en moslims) uitbeelden als terroristen. Men mag ook Duitsers blijven uitbeelden als vrouwen- en kindermoordenaars, liefst dik en met laarzen aan en een mes tussen de tanden.

 8. Eric zegt:

  Volledig akkoord met Sanctorum. Door dit ellenlange geëmmer over wat poppen maken de joden zich niet minder gehaat of veracht. Iemand zoals ik, die altijd de joden verdedig tegenover de archaïsche haat van miljoenen Arabieren door wie Israël omgeven wordt, wordt door dit soort belachelijke akkefietjes aan het twijfelen gebracht. Ik zal door dit gebeuren de Arabieren, Palestijnen of andere moslims geen gram sympathieker gaan vinden: gezien de fascistische aard van hun geloof is dat onmogelijk. Maar wat mij betreft beginnen de joden meer en meer op moslims te lijken. Je kan gewoon concluderen dat semieten over het algemeen onverdraagzaam en haatdragend zijn. Overigens: hadden de joden de profeet in hun kringen opgenomen toen die erom vroeg in plaats van hem aan de deur te zetten, dan was er nooit een monster als de islam ontstaan en zouden Europa en het christendom een veel snellere evolutie naar een gezonde beschaving hebben doorgemaakt. Het ligt aan de islam, en aan niks anders, dat de geschiedenis van Europa grotendeels uit een massa slachtpartijen bestaat. En het bestaan van de islam is de schuld van de joden.
  Dus de joden moeten hun groot smoelwerk houden en zich in Israël met hun eigen volk bezig houden. Niet met het Vlaamse volk, dat kan incasseren, maar net zo goed harde klappen kan uitdelen.

  • Frank Van B zegt:

   Inderdaad, ikzelf ben ook een verdediger van Israel in zijn strijd tegen moslim fundamentalise en terreur. Maar als je dan dit leest ….anti semitisme moet je in het Midden Oosten gaan zoeken, niet in een onooglijk stadje in Vlaanderen….waar er integendeel een gezonde afkeer bestaat tegen de opdringerige islam. Isreal viseert de verkeerde vijanden.

  • Tin Van zegt:

   euh… wacht ’s effe… die afwijzing, kwam dat niet omdat Mohammed door de Joden op de rooster werd gelegd inzake zijn kennis van de godsdienst en er niet veel van terecht bracht? Haalde hij op een gegeven moment Noah en Mozes niet door elkaar ? Of iets in die aard… waarop de Joden zeiden dat deze man geen gezant van God kon zijn, want dat zou betekenen dat God het zelf niet meer zo goed wist… waarop Mo de deur werd gewezen. Niets om je zo druk over te maken, eigenlijk.

 9. Benny zegt:

  De grofste en meest kwetsende komieken zijn veelal joods. Bekijk bv een Sarah Silverman etc
  Maar over heb mag je niets zeggen, alles is antisemitisme.

 10. Billy zegt:

  “Willem Elias, de VUB-prof die omwille van zijn seksistische praat als decaan ontslag moest nemen, komt op radio-1 doceren dat grappen ongepast zijn als de geviseerde er zelf niet mee kan lachen.”
  Dat is zowat het domste dat ik ooit gehoord heb en dat is prof/:ex decaan.
  PFFF erg, heel erg

  • Eric zegt:

   Over Elias zijn er duizenden grappen gemaakt, hypocrieten trekken nu éénmaal grappenmakers aan terwijl ze anderzijds door intelligente vrouwen gemeden worden. Omdat hijzelf de meest humorloze kwal is die op,deze planeet rondloopt is zijn standpunt tegen humor logisch te verklaren.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Dat Israël zijn problemen met de volgelingen van MO eens zelf oplost.
    Er zijn veel onschuldige slachtoffers gevallen hetgeen ik betreur. Maar ik vind het graf van de doden exploiteren tot in het oneindige ook geen menswaardige benadering.
    Dode mensen hebben niks aan de bloemtuilen die nog op hun graf worden geplaatst.
    En anderzijds stellen de Israëli’s zich geen vragen als ze levende mensen hun geboortegrond stelen. En die voelen nog wel de pijn.
    Joden zijn in hetzelfde bed ziek geworden als hun moordenaars van destijds.
    Mijn vraag die rest is of wij ons moeten bezig houden met hetgeen twee andere volkeren mekaar aandoen? Is het hier niet erg genoeg misschien?
    Ik ben het meer dan beu. En daarom zeg ik : “los het zelf op”.
    Wat ik trouwens ook steeds zeg tegen maffiosi en ook het plebs dat het allemaal beter weet. Ze krijgen tenslotte wat ze zelf vragen. De ene soort meer geld en de andere soort ellende. En ik houd hun hand niet vast als ze gaan stemmen. Ze weten of zouden moeten weten wat ze mogen verwachten van onze kleurpolitiekers. En overwegende dat ik reeds lang weet dat men best niet poogt om de wereld leefbaar te houden want men krijgt er uitsluitend problemen door en daarom zeg ik nogmaals : “Los het zelf op”.
    Waarom moet de kleine man die beroofd werd zich nog iets aantrekken van de kots van de wereld? Met alle Chinezen maar niet meer met den deze.
    Voor de rest krijgen allen vrij spel. Ik zal niet meer in de weg lopen.
    Maar desondanks gaat het nu nog minder goed.
    Schijnbaar behoor ik dus ten onrechte tot een groep die moest uitgeschakeld worden.
    Maar vijanden maakt men door er te zoeken. Men vindt ze altijd.
    De mens kan niet leven zonder het besef dat er mogelijk zelfgemaakte vijanden rondom hem leven. En daarom is het hier een rotte boel geworden.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Ik heb er ook niet kunnen mee lachen toen; ook gelovigen; hun grappen hebben omgezet in daden. En ze hebben er zich ook niks van aangetrokken. En daarom geef ik de Aalstenaars gelijk. Als de Joden oorlog willen omwille van een flauwe grap dan gaan ze te ver. Ze doen ook wel weinig moeite om geen oorlog te voeren. Ze poken wel graag het vuur op. En ze denken zelf niet aan stoppen. En ok de volgelingen van MO hebben niet liever. Onschuldigen de dood insturen is fout aan beide kanten. En iemand zijn bezit afnemen ook. Dit is evenmin een echt democratisch gedrag. Spreken met mekaar in respect kan alleen een oplossing brengen. Maar mag dit wel? De maffia regeert de wereld.
   En overwegende dat het geld in Israel zit veroorzaakt dat de machtigen hun neus in die richting draaien. Maar momenteel zit er ook veel goud bij de Saoudi’s.
   En die kopen zich in bij Europa. Ze moeten toch iets doen met hun te veel aan geld.
   En Europa staat dus in de uitverkoop.

 11. Conrad Stirlin zegt:

  Willen jullie alsjeblieft de term carnaval laten vallen ? De term heeft een katholieke achtergrond en en het feest zelf heidense wortels. De kolonisten hebben het daar moeilijk mee en als Europese Aborigines zouden we – in navolging van de Zevenaarse basisschool – beter het woord verkleedfeest beginnen gebruiken.

 12. Ines zegt:

  In een museum in Madrid staat al jaren een heel bijzonder en controversieel kunstwerk van de Spaanse kunstenaar Eugenio Merino. Zo kan het ook. Met klasse. Maar toch heeft de Joodse lobby geprobeerd het weg te krijgen. Er is duidelijk een probleem met het überhaupt vernoemen van het joods-zijn door kunstenaars en schrijvers bij de Joodse politieke elite en niet zozeer bij de gewone man of vrouw. Het wordt áltijd als een persoonlijke aanval geïnterpreteerd op de historisch geproblematiseerde Joodse identitei. Vroeger volstond een kritische veroordeling door een lobbyist-diplomaat om iets te verwijderen, nu heb je daarbij nog een wereldwijd online trollenleger dat heel snel in gang schiet eens er ergens iets verschijnt dat ‘offensive’ of ‘sensitive’ is voor joden. We zijn in een fase beland waarin de getroffenen van echt offensief geweld minder klagen bij de VN dan het legertje langtenige “diplomaten”.

  https://images.app.goo.gl/wgzd6cfeKSzQwofw8

 13. Yvo G zegt:

  Er moesten toch enkele gesluierde vrouwen plat onder gelegd geweest zijn. dan was het plaatje compleet. Een gemiste kans van Eugenio Merino.

 14. Yvo G zegt:

  En jahweh got sprak tot zijn uitverkoren volk: Ik zal u heersers maken over de hele aarde, tot mijn grotere eer, en gij zult niemand boven u erkennen als uw jaloerse en heerszuchtige jahweh. En Trump zal u dienen, en poetin, en li maak ik tot bank voor uw voeten. En wee zij die u bespotten, ik zal de wind van mijn toorn zenden en hun praalwagen omverblazen. Zij zullen knarsen met hunne tanden en weeklagen en uitroepen: Ja waarlijk, jahweh is de machtigste en hij straft wie den spot drijft met mijn uitverkoren volk! Den wind zal ik hun zenden, zodat gij zult zien en geloven. Ik zal hen met wind onder hun praalwagens slaan, en stervende zullen zij erkennen dat uw got de grootste is. Daarom zult gij u buigen voor mij, ook wanneer gij de wereld aan uw voeten zult hebben. Zo zal ik u laten heersen over alle volkeren, omdat ik u als mijn volk heb uitverkoren. En ik zal heersen over u. De hele wereld zal u dienen en zuchten onder uw juk, maar ik zal verderven wie u belaagt, want ik ben jahweh uw got, en ik zal de machtigste zijn op aarde. Tot zover reikt mijn jurisdictie vandaag. Let op de goddelijke wind,nog heden ten dage al ik mijn wraak voltrekken, en mijn toren treft dra hen die mijn uitverkoren volk bespotten. Ik, jahweh, doe recht aan u.

  • Ines zegt:

   Amen. Die hoeden zullen vandaag weg vliegen tot in Dendermonde😂

  • Christel zegt:

   Het is eerder het uitverkoren volk dat zit te tandenknarsen, me dunkt.
   https://www.hln.be/in-de-buurt/aalst/de-eerste-joden-gespot-op-aalst-carnaval~a5658ae7/
   Terwijl overal de carnavalsstoeten (vooral in de Kempen) zijn afgelast, gaan de Aalstenaars vrolijk voort, met alles erop en eraan. Inclusief sjtreimels (bonten hoeden).
   Wie is nu de machtigste? ;-).
   PS. leuke tekst!

  • Vanhoovels Paul zegt:

   En de zoon vroeg vergeving aan de vader voor de zonden van anderen toen hij aan het kruis hing.
   Zelfs de zoon snapte niet wat hij aan de vader vroeg. Had hij hem gevraagd waarom hij zoveel onnozelaars tussen het menselijk ras geplaatst heeft dan had ik de zoon begrepen.
   Een God die zijn eigen schepselen dus veroordeelt. Precies of hij heeft die mensen nooit zelf gemaakt. Wie is dan aan het liegen? De Bijbel dus ? Wie heeft het volk geschapen dat hij achteraf zelf veroordeelt? En nadien hen toch bevordert tot zijn uitverkoren volk.
   Hij had beter de mensaap een grotere dosis logica mee gegeven zodat zijn fratsen beter begrijpbaar zouden zijn voor iedereen.
   En een God die eigen schuld dus afwentelt op anderen moet in de politiek gaan.
   Succes verzekerd! De anderen hebben het weeral gedaan dus. Hij zal dus niet misstaan tussen die bende.
   Ik bespeur bij die God teveel menselijke kenmerken en fouten. Voor wie moet hij bang zijn dat de zoon geen juiste vragen mocht stellen?
   En dan begin ik mij vragen te stellen. Wie heeft die God geschapen? Ik ben bijna zeker dat het de mens zelf is. Alle sporen wijzen in de richting. En zeker de stommiteiten die in de Bijbel zelf staan.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    En dan valt het stil. Op ambetante vragen of vaststellingen wil niemand antwoorden.
    En evenzeer zal er niemand aantonen waarom zijn kleurpolitieke partijtje beter is dan alle anderen. Mogelijk voor de schrijver zelf maar dat durven ze er niet bij zeggen. Een beter jobke krijgen of hebben; of een betere weide begrazen; doet iedere ezel balken van tevredenheid.
    Dat je dat zelf zou begrijpen en meer zwijgen dus zou ik interpreteren als een vorm van slim zijn. Maar dit verwachten van mensapen is er blijkbaar ver over.

   • Yvo G zegt:

    Soms is het beter om te blijven zitten, Paul. Dan hoef je geen hoop persoonlijke frustraties van je af te schrijven. Of doe het, en delete het voordat je het verzendt, dat bespaart ons tijd.

   • Anoniem zegt:

    Meer nog: soms – vaak – is het zelfs beter om de replieken op de stukken van JS niet meer te lezen. Dat begin ik stilaan in te zien, en ik zal vanaf nu een poging doen in die richting, en dus enkel de bijdragen van JS nog lezen. Veel replieken zijn me ietsje te warrig en te incoherent, of te veel vanuit een zwart-wit denkkader (zoals de diabolisering van alles wat Islam is, waar ik niet aan mee doe – zonder trouwens ‘fan’ te zijn van de islam, verre van).

   • Ines zegt:

    https://images.app.goo.gl/maMeymfpzLMAJ2Gq8 (geldt zeker ook voor mezelf)

    @ meneer Vanhoovels ik heb u ooit gezegd een jaar geleden of zo dacht ik, om dingen die zijn misgelopen door uw politieke rivalen los te laten. Het heeft geen zin om u zich telkenmale op allerhande fora er nog boos over te maken.

   • Eric zegt:

    @Anoniem: als u ons belooft geen replieken meer te zullen lezen zou het ook fair zijn er zelf geen meer te schrijven. Of bent u alleen in uzelf geïnteresseerd, terwijl wat anderen denken u in sé koud laat?

 15. Anoniem zegt:

  Eigenlijk is het vooral UW verbale diarree die me niet interesseert, mijnheer Eric. Jammer dat uw haatdragend, pseudo-intellectueel, hysterisch getier het gros uitmaakt van de replieken hier.

  • Eric zegt:

   “en ik zal vanaf nu een poging doen in die richting, en dus enkel de bijdragen van JS nog lezen.” (24 februari 2020 om 14:07)
   Het is dus bij een poging gebleven. Wat een zwakkeling !

   • Anoniem zegt:

    Ach Eric, ga eindelijk eens in therapie. Ze gaan werk aan je hebben. Bye bye.

   • Eric zegt:

    Dus de mensen die u op verbroken beloftes betrappen moeten de psychiatrie in. Is het dat? Gaat dat altijd zo met uw ‘goede voornemens’ ? Het ene moment beweren dat u geen bijdragen meer zult lezen, en het ogenblik erop het niet kunnen laten ze te lezen en er nog op moeten reageren ook. Zwakkeling.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Feitelijk vind ik het heel straf. Ik zou dus volgens sommigen geen aandacht mogen vestigen op Bijbelse anomaliën of leugens. Die bijbel die werd geschreven door mensenhanden en waaruit blijkt dat er door mensen werd geschreven hoe een zogezegde
   God over iets denkt. En dus met liefde de schuld bij de mens zelf leggen want zijn zoon vraagt om ons te vergeven. Dat doet verdomd iedere lafaard.Zogezegd leven als gelovig zijnde en meestal smeerlapperij beoefenen en dan nog denken dat alles wel zal in orde komen als hun kaars uitgaat en ze spijt zouden betonen.
   Persoonlijk vergeef ik hen niks. En als er iets is na dit leven en ik zou daardoor niet in die hemel mogen komen dan hoef ik hem niet.
   Want dat staat ook weer in die bijbel. Wier zonden jij zult vergeven zijn vergeven.
   Ze mogen vergiffenis vragen aan slachtoffers of anders zwijgen.
   Ofwel staat diezelfde bijbel vol met leugens. Het is een boek voor gelovigen en geschreven door leugenaars-gelovigen. En dat mag dus niet aangetoond worden?
   Wat mag er dus nog wel aangetoond worden?
   En ik blijf er bij. Al dat gedram over wat anderen fout doen is van hetzelfde kaliber.
   Dat ze verdomd eens schrijven waarom ze hun partij beter vinden dan ze rest.
   Er is nog papier genoeg om hier vol te kladden. En toch…..zie je niks van hun partij waaruit zou blijken dat ze aan anderen zou denken en niet eigen zak te vullen.
   En alles wordt er bij gesleurd.
   Jaweh zijn lucht wordt verkocht en MO zijn duivelsverzen worden er ingepompt.
   En door de eeuwen heen trokken gelovigen te strijde om in den vreemde te gaan roven in naam van hun God.
   Gelovigen hebben reeds miljarden doden veroorzaakt. Bij iedere oorlog was een of andere vorm van gelovig zijn betrokken. De mens heeft een stuk in zijn hersenkamer waar niks of te weinig zit. En …. hij leert niks bij. Telkens laat hij zich vangen door mooipraters.
   En al die goede raad van sommigen heb ik niet nodig. Meermaals denk ik dat ik gewoon een trapje meer ondervinding heb met het uitverkoren volk. In de bijbel staat dat de haan driemaal zal kraaien. Als dat gebeurt trekt heel België ten oorlog tegen mekaar.
   Er zal weer gemoord worden. Alleen moet de tijd nog rijpen.
   Of Pietje als eerste met de zeis op een paard zal rijden of op een kameel zullen we wel zien als het zover is. Blijf voorlopig maar geloven. En doodt voorlopig maar de weerlozen en ongelovigen allerhande. De zwakkeren dus. Trump zal je nooit tegen komen op het slagveld. En een hele bende anderen ook niet.
   Het plebs dient om te vechten en sneuvelen. En ze geloven het zelf ook nog.

   • Yvo G zegt:

    Ik heb het niet meer gelezen, echt waar!

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Vind je uzelf zo belangrijk dat iedereen moet weten wat jij wel of niet leest?
    Sla mijn lectuur gewoon over he vent en zeur niet. Dat is mijn advies.
    En ga nu niet denken dat ik mij iets aantrek van uw onnozel gedoe.
    Je mag dat natuurlijk denken. Trouwens ik lees ook niet wat jij bazelt.
    Dus akkoord. We verspillen onze tijd niet meer aan mekaar.
    Trouwens ik weet reeds al langer dat het geen zin heeft om met gelovigen en betweters
    op een forum overleg te plegen. Zij leven toch letterlijk en figuurlijk boven de wolken.
    En als zij hun God te pas en te onpas mogen promoten heb ik het recht om hem af te breken. En met logika nog wel. En als er sommigen hier zo dapper zijn om mij te wijzen op een dt-fout mag ik zeker verwijzen naar de tegenstrijdigheden in hun geloof.
    Inhoud weergeven is nog steeds belangrijker dan het maken van een dt fout.
    En als je toch niet begrijpt wat het belangrijkste is op een forum dan zeg ik tegen zulke mensen dat ze nog stommer zijn dan een aap. Misschien begrijp je nu waarom ik schreef dat de zoon aan de vader beter een andere vraag had gesteld en aan deze had moeten vragen waarom hij apen had geschapen tussen zijn uitverkozen volk.
    Mogelijk zijn we zelfs allemaal apen. Want ik zie weinig uitzonderingen. Mijzelf inbegrepen. En ik zie de volgende eeuwen nog steeds geen veranderingen in gunstige zin. Er zijn weinig beesten waar ik schrik van heb maar naar de mens durf ik toch mijn rug niet draaien.

 16. Yvo G zegt:

  Staat er toch weer een vlaag diarree achter zeker! En alwéér niet gelezen! Morgen eens zien of er opnieuw gescheten is.

  • Anoniem zegt:

   🙂

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Hoogstaande replieken. Diarree en schijten. De vurige tongen zijn weer neder gedaald!
   Proficiat dus. Zal het misschien het begin worden van de zoveelste godsdienstoorlog?
   Plant een boom en probeer de wereld te redden i.p.v. in het bladerdak de roep van de aap te brullen over de brousse. Het wordt hier meer en meer de apenplaneet.
   Iedereen heeft zijn eigen goddelijk gelijk.
   Wat zal het volgende probleem zijn waar we kunnen emmeren tot in het oneindige?
   Of schijten? Ook goed hoor. Ik zeg wat ik denk en…….dan stop ik.
   Dat is wel een probleem. Een aap in paniek kan niet stoppen met brullen.
   Het moet er uit.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Ben jij helderziende? Je heb beloofd mij niet te lezen. En volgens uw gebruikte woordenschat doe je dat wel. Je weet toch dat er diarree en schijten in mijn tekst staat?
   Ventje toch! Wat ben jij toch een neanderthaler!

 17. Yvo G zegt:

  De spoelbak is bijna leeg, de toevoer begint te haperen. Ik zie dat de tekstblokken kleiner worden.
  De guer trekt stilaan op.

Reacties zijn gesloten.