Chocolade Kim in Dubai: een lekkernij

Van uw sportverslaggever

Wanneer iemand me op straat aanklampt en vraagt wat ik van de politieke situatie denk, antwoord ik steevast altijd: Kim Clijsters heeft een kont die probleemloos als stootkussen kan dienen op nachtelijke wegenisweken, een balkon om een rij mammoetbomen op te zetten, en een backhand die vijftig driftige Marokkanen probleemloos in het ziekenhuis kan slaan.

#Kimback.

KimTot dusver mijn politieke analyse. De 36-jarige Clijsters speelt momenteel op het tennistornooi van Dubai, en is al aan haar tweede comeback toe, na deze van 2009. Maar dit keer is het menens. Het blijkt in de eerste plaats een media-event met lange commerciële uitlopers. Het productiehuis De Mensen, bekend van programma’s als Blokken, volgt haar met een professionele filmploeg overal op de voet en regisseert haar terugkeer als een vaderlands gebeuren zonder weerga. België’s hoop in bange tijden.

Zo’n productiehuis draait op het verzinnen van telkens weer nieuwe hypes, concepten die in snel tempo uitgetekend en verkocht worden aan mediabedrijven. Er wordt actief gezocht naar thema’s en personen met een hoge human-interest-waarde: Kims comeback wordt dus een ‘verhaal’ dat vooral in de media, meer bepaald de televisiewereld, zijn beslag krijgt, met liefst veel echo’s in de papieren en digitale pers.  Uiteindelijk komen ook alle sponsors weer opdagen en wordt het ‘merk’ Clijsters gerecycleerd om meer tennisraketten te verkopen. Of waarom ik denk dat mama Clijsters zich ietwat begon te vervelen in haar tennisacademie te Bree.

Sharia-voorschriften

DubaiWeinig aan de hand dus. Tot we op het VRT-journaal de directeur van het Dubaitornooi, ene Salah Talhak, Kim horen vergelijken met een reep Belgische chocolade, en bekijk op het filmpje vooral de pretoogjes van de tennissjeik, waarmee hij enigszins tegemoet komt aan de inleiding van dit stukje.

Nu moet u weten dat de Verenigde Emiraten, waarvan Dubai dé parel is, een weinig vleiende reputatie hebben aangaande mensenrechten en zo. Verkrachting binnen het huwelijk of je vrouw een pak rammel geven is officieel toegelaten en zelfs aan te raden ingevolge de sharia-voorschriften. Niet-gehuwde vrouwen die verkracht worden komen zelf in de gevangenis terecht wegens zedeloos gedrag. Op homoseksualiteit staat de doodstraf.

Achter de glitter van de Dubai-torens schuilt de bedomptheid van een middeleeuwse theocratie.

Volgens het Wereld Economisch Forum staan de VAE op plaats 121 van 149 landen in een rangschikking van gendergelijkheid inzake onderwijs, gezondheid en politieke participatie. Verkiezingen worden maar voor de schijn gehouden, het zijn de koninklijke families die alle macht in handen houden. Kort: achter de glitter van de Dubai-torens schuilt de bedomptheid van een middeleeuwse theocratie.

Ook met de arbeidsomstandigheden van buitenlandse werknemers is er wel wat aan de hand. Bouwvakkers sneuvelen bij bosjes onder de onmenselijke temperaturen. In feite gaat het om slavernij van mensen zonder rechten die in kampen verblijven en maar af en toe eens uitbetaald worden, geld dat ze dadelijk weer moeten afgeven om ‘verblijfskosten’ te betalen. Paspoorten worden ingetrokken, vertrekken is dus onmogelijk. Ook een detail waarmee ik Kim zeker niet wil lastig vallen in haar vijfsterrenhotel.

Sportswashing

sjeik

Sjeik Mohammed am Rashid Al Maktoum neemt de honneurs waar

Het zijn effectief deze lijfeigenen die de riante buildings van Dubai neerpoten want de oliesjeiks willen in snel tempo omschakelen naar het betere segment van zakenreizen en luxetoerisme, nu die Europese kafirs steeds minder olie kopen, hun daken vol zonnepanelen leggen en in elektrische auto’s tuffen.

En zo komen we terug bij dat tennistornooi. Al die sportevenementen, zie ook de Ronde van Quatar en de Grand Prix Formule 1 van Abu Dhabi, dienen vooral om de public relations te smeren van deze shariastaatjes die al hun oliegeld in vastgoed belegd hebben. Voetbalclubs worden er met open armen ontvangen voor hun winterstage, ook Club Brugge dokte een klein fortuin af om in Quatar te overwinteren. Nadat ze de uitnodiging van Saoedi-Arabië toch maar hadden afgezegd wegens politiek te gevoelig.

Het had Clijsters, die het toch niet meer voor het geld moet doen, gesierd mocht ze een statement rond mensenrechten gemaakt hebben, helaas.

Maar in Quatar en Dubai kan enige sportswashing dus wel. Quatar heeft ook de wereldbeker voetbal 2022 binnen gehaald dankzij troebele machinaties. Europese topclubs worden ook gewoon opgekocht, PSG is de bekendste. Er staat blijkbaar een en ander op het spel voor de emirs. De aanwezigheid van chocolade Kim wordt dan opeens veel meer dan een comeback, namelijk een publicitaire stunt voor een wahabistisch regime waarvan er zelfs financiële sporen naar terreurorganisaties lopen, zoals Apache ooit uitbracht.

Het had Clijsters, die het toch niet meer voor het geld moet doen, gesierd mocht ze een statement rond mensenrechten gemaakt hebben. Helaas, dat is ginder bij de wet verboden, ook buitenlanders die de zwijgplicht negeren vliegen de bak in. Chocolade is ons visitekaartje, Kim onze ambassadrice, naast Arno natuurlijk. Heel dit humoristisch spektakel, samen met de monkellachjes van Salah Talhak, verzekeren ons van dit feit: de politieke situatie is hopeloos maar niet ernstig.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

52 reacties op Chocolade Kim in Dubai: een lekkernij

 1. Billy zegt:

  Kim wil nog wat geld meepikken, dat kan je haar moeilijk kwalijk nemen.
  Het is niet haar rol om politieke statements te maken, dat staat haar vrij.
  “zoals de Israëlische premier Netanyahu onlangs opperde dat de raketaanval die in Syrië burgerdoelen trof, misschien wel door de Belgische luchtmacht was uitgevoerd.” wat een lolbroek die Benjamin, tenminste zolang Aalst en de rest van de wereld daarbij maar geen ‘grapjes’ maken over zijn uitverkoren volk.

  • Billy zegt:

   Indien België dergelijke uitspraken zou doen over Israël zou er, desnoods tot in de eeuwigheid, excuses geëist worden. Nu piept er niemand en zeker nu, met ‘premier’ Wilmes (met Joodse roots), passeert het helemaal zonder commentaar. Altijd twee maten en gewichten.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ook dat nog! Ik dacht dat het hele zootje toch naar Europa is gestuurd?
    Wie gaat er nu België nog besturen als alle bekwamen betere oorden opzochten?
    Ik wens Kim af en toe een foto in de kranten toe waarop ze een reepchocolade eet.
    Gegarendeerd weer een paar miljoentjes binnen voor de reclame.
    Maar dat is nog niet zo’n erg. Mister Bold prijst wel dagelijks zijn zweetvoeten aan mits je een buitenlandse kijker durft zijn.
    En u ga ik even op adem komen. Een middag reclame op TV is afmattend.
    En de vooruitzichten zijn niet prettig. De dagen van Kim moeten nog komen.

 2. Yvo G zegt:

  Mij is het lachen allang vergaan. Vanaf de Kleine-Brogel Air Base scheuren elke week, op bepaalde dagen en soms nachten, de brullende F16 – jachtvliegtuigen de lucht in boven LIMBURG IN HET GROEN (en dat wordt dan zorgvuldig geweerd uit de reclame) dat je oren ervan gaan fluiten en en je darmen trillen of je tegen een podiumbox op een festival geplakt hangt. Er gaat hier héél veel kerosine de lucht in! Soms is het een paar weken, of zelfs een maand stil. Wij, geluidsslachtoffers van het Anglosaxisch militair-industrieel complex en ZONDER atoombommen in de buurt, weten dan waar die moordtuigen naartoe zijn. En daar zijn de mensen die hun optreden ondergaan nog veel slechter af dan wij hier, want hier was het maar oefenen. Netanyahu maakt geen grapjes, het is zéker de waarheid, die hij suggereert. Maar dat mag dan hier weer niet gezegd worden. Glad ijs, onze bezetter leest dit ook. Voor het overige is er geen woord van gelogen in deze post, al berust de beschrijving van Kim’s fysiek eerder op frustratie omtrent de onvervulde fantasie van de auteur om, met zijn gezicht naar achter, tussen die machtige dijen te worden fijngeknepen. In cauda venenum, het weze je gegund J.S.

  • Billy zegt:

   Tja, als het geen grap is, de bewijzen graag…da’s maar een detail zeker?
   Al voel ik wel met uw geluidsoverlast en zou ik in dergelijk geval waarschijnlijk verhuizen.

 3. stan zegt:

  De NVJA-minister van landsverdiging heeft op de valreep nog voor 30 (?) miljard aan vliegtuigen aan ons been gelapt. Ik hoop dat er eens een paar uit de lucht worden geschoten. Dan zal het in Limburg terug een beetje stiller worden.

  • Billy zegt:

   ja, maar dan kopen ze er gewoon een paar nieuwe, voor het smeer, en zadelen ons op met de rekening. Tiens, dus niet alleen de Walen leven via subsidies?

 4. Yvo G zegt:

  Blijf waar je bent, Billy. En probeer tenminste je eigen buurt een beetje zo autochtoon mogelijk te houden, zolang het nog kan. Dan heb je verder nergens last van. Want een ongeluk komt nooit alleen.

  • Billy zegt:

   Bof, waar ik woon heb ik, op een paar jaren tijd, de buurt zien vervreemden en islamiseren. Ik kan daar als individu weinig tegen beginnen. Vechten tegen windmolens lijkt me futiel. Daarom ben ik zoekende naar een klein dorpje of iets dergelijks waar nog voornamelijk autochtonen en minstens een dorpscafé te vinden zijn.
   Is dat laf?
   Misschien, maar tegen een verraderlijke nationale en Europese overheid ingaan lijkt me op dit moment een te grote opoffering. Ik ben er te moe en gedesillusioneerd voor..

   • Eric zegt:

    Ach, in de toekomst zullen er enclaves voor autochtonen (een uitstervend species) komen waar de sharia niet heerst. Daarvoor zullen kerels als Bart Somers vanuit humanitair oogpunt wel zorgen. Eens die groepen dan zijn uitgestorven kan men de sharia over het ganse territorium uitbreiden. Autochtone enclaves zullen tijdelijk autonome statuten hebben, nadien zullen de bevoegdheden ervan worden beknot om ten slotte op te gaan in de algemene islamitische rechtspraak en omgeving.
    De eeuwen van vrijheid en Verlichting in Europa zullen een overgangsfase blijken te zijn tussen het middeleeuwse feodalisme en de dominantie van de islam. En Europa wordt een hel zoals het Midden-Oosten er al een eeuw één is.
    Gelukkig is Europa een klein, onnozel continent (maar wel één met een grotendeels gebrainwashte bevolking). Landen als Japan, Indië, Brazilië, de Verenigde Staten en Rusland zullen relatief vrij blijven en zich dankzij hun politiek autoritarisme behoeden voor een gelijkaardige islamisering.
    Hopelijk stijgt tegen dat het zover is de zeespiegel in Europa met dertig meters en kan alles opnieuw beginnen.

 5. Billy zegt:

  Nog een paar jaren en ik kan op pensioen, emigreren.
  Als er dan tenminste nog pensioen is en het nog in het buitenland wordt uitbetaald.
  Intussen kom ik alleen nog buiten als het echt moet.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Tiens. Dat gevoel heb ik ook. Een bleekscheet oogt niet mooi tussen al dat volk dat zich hier insmeert met Belgische chocolade. Het zal beteren als ze hier langer verblijven en beseffen dat die chocolade er is om te worden opgegeten.

   • john vdb zegt:

    Vanhoovels Paul durft!

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Waarom zou ik durven vent? Lees wat er staat en denk even na voor je mij begint uit te maken voor racist misschien? Degenen die hier aanbelanden en reeds chocoladekleurig zijn hoeven zich niet in te smeren.
    Ik viseer dus diegenen die het hier naar de kl…n helpen. Ik heb niet een God waarop ik nog kan rekenen; zoals jij; om het nog op te lossen. Gemakkelijk is het alleszins wel voor die soort. Je leeft als een beest en als uw einde nadert ga je even spijt tonen. En dan kan je uw korf vullen met genade. Het is tegen dat witte gevaar dus dat ik het heb.
    En wees gerust. Je zou dus niet de enige zijn.
    Maar goed. Jij mag dus wel denken dat ik een racist ben. Om welke reden ook die je mocht verzinnen. Hopelijk weet uw God ook welke soort gelovigen zich aanmelden aan de hemelpoort. En voor de rest maak ik mij weinig zorgen. Als hij het niet weet dan is hij een heel onrechtvaardig wezen. En dan besef ik wel dat knikken en kruipen voor een gouden kalf geen baat zal brengen. Een onrechtvaardig wezen zal nooit rechtvaardig zijn.
    Toch simpel he vent? En draai nu maar verder in uw cirkeltje. En ik hoop dat je gelukkig bent in uw perpetum mobile. Doe er desnoods nog een hoop maagden bij.
    Als een vrouw niet meer heeft om jou ook gelukkig te maken dan zal je wel vrienden genoeg hebben in het hiernamaals. Maar ik hoef die soort vrienden niet.
    En mocht mijn beoordeling onjuist zijn dan vraag ik mij wel af waarom jij durft schrijven dat ik durf. Of welke feiten baseer je u?

  • Charlie zegt:

   Bange blanke man !

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik hoop dat je mij niet bedoelt. Alhoewel ik toegeef dat; ik mocht mijn gezondheid nog beter zijn; ik hier reeds lang hier vertrokken zou zijn. Ik ben dat krapul uit mijn omgeving reeds lang beu. En dan heb ik het niet over wit of zwart alleen.
    Als je op een forum van gedachten wisselt over politiek dan gedragen er onder de bleekscheten zich als echte kinderen. Over de rest spreek ik zelfs niet meer.
    Maar als op de VRT in een uitzending over het parlement iemand getoond wordt die languit ligt te slapen en je meldt dat op dat forum dan heb je een moderator die je mededeelt dat je U bezondigt aan een schending van de privacy van de slaper.
    Terwijl het slapen van die vent niet getoond werd door mij maar door de TV-uitzending.
    Wie schendt dan de privacy? Ik of de TV?
    En als die slaper toevallig nog een figuur is van de partij van die moderator dan ligt het er vingerdik op dat die moderator; en dus ook dat forum; iets voor halve zolen is.
    Nu; deze vaststelling maakt mij niks uit. Als een halve zool ligt te slapen met stilzwijgende goedkeuring van zijn partij dan is dat hun zaak. Maar ik denk niet dat die partij stemmen gaat winnen via die vedette. Maakt mij ook niks uit.
    Wat mij echter ergert is het feit dat men hier alle trucs van de foor toepast om de waarheid te verbergen en meer nog; om mensen; die het onder mekaar vertellen; via verzonnen nonsens te bedreigen.
    Democratie is vrijheid van spreken. Zelfs dat is hier verdwenen dus!
    En wat de kindsheid van die moderator betreft; wel die mag zijn optreden steken op een plaats waar de zon nooit schijnt. Ik probeer het nog deftig uit te drukken.
    En mijn vraag die blijft is wie deze kamelendrijver betaalt om op een forum van gans politiek België zulke stommiteiten te verzinnen.
    En dan komt automatisch de volgende vraag. Gebeurt het met de toestemming van gans politiek België? En zo ja; waar blijft de beloofde neutraliteit van dit forum?
    En dan gaat het verder. Welk is de functie en de doelstelling van zulk een forum?
    Want als waarheden zelfs niet mogen verteld worden dan zeker meningen niet.
    Dus trek zelf de conclusies als lezer. Als het zo verder gaat dan wordt het hier erger als onder de sharia van MO. Die zal het niet erger kunnen maken.
    En voor de rest mogen we mekaar het ganse jaar begroeten als Mijnheer of Mevrouw de racist(e).
    Op één plaats zijn we misschien nog veilig. Tijdens het zondags lof misschien?
    Of tussen de bieten ergens te velde als het kerkklokje lepelt.?
    Dit vroegere Vlaanderen is niet meer. Het is het “Platte Land” van Jacques Snotneus geworden.

  • Charlie zegt:

   Bange blanke man !

 6. Anoniem zegt:

  Wat een angsthazen hier. Verdoemenis alom. We’re doomed! Doomed! Waarom kruipen jullie niet ergens in een hol? Hier iets om jullie wat op te vrolijken: https://www.youtube.com/watch?v=dD-yvvT8neo (Ich habe Aaaaangst !)

  • Billy zegt:

   Het heeft niets met angst te maken maar met onbehagen.
   Als u het zo geweldig vindt de klok 600 jaar terug te zetten, be my guest.
   Nog een drietal jaren en ik verhuis naar een plaats waar je nog blanken ziet want bij mij in de straat ben ik nog zowat de enige.
   Veel plezier met uw barbarenvriendjes en de sharia..
   Benieuwd of u tegen hen ook zo zal schelden?

   • Anoniem zegt:

    Zoals ik al zei, we’re doomed!
    Soit, als u uw leven wil laten vergallen door dat soort hysterische, overroepen en donkere toekomstscenario’s, u doet maar, het is tenslotte uw leven. Zelf maak ik me meer zorgen over de miserie met het klimaat, maar ook daardoor laat ik mijn plezier in het leven niet vergallen. Je kan voor alles en nog wat bang zijn (of ‘onbehagen’ voelen, wat gewoon grotendeels een andere naam is voor hetzelfde), voor de islam, voor de Chinezen, voor het klimaat, voor corona, voor nucleaire dreiging, voor het optreden van Céline Dion binnenkort (toegegeven, voor dat laatste voel ik wél enige angst).
    Dat betekent niet dat er geen actie moet ondernomen worden, als het nodig is. Maar wij, als individuen, kunnen niet heel veel veranderen. Waarom je zorgen maken om iets waaraan je toch weinig kan doen?

    Ik sluit af met een citaat:
    “Your choices define you. Don’t let fear be your definition”. (Tom Bilyeu)

    Ave, morituri te salutant!

   • Billy zegt:

    Ik wil er mij ook niet meer druk om maken.
    Om die reden bereid ik mijn vertrek voor, dan vermijd ik het en mogen de superdiverse multiculti aanhangers feestvieren.
    Verliefd als ze zijn op de islam willen ze tegelijkertijd opkomen voor vrouwen- en lbtgqrechten.
    Dat komt helemaal goed; er is absoluut geen sprake van cognitieve dissonantie.
    Verregaande realiteitsontkenning en oikofobie on steroids en met oogkleppen op.
    Zoals gezegd; ik verlaat deze chaotische fuif en zoek de rust op.
    De feestvierders wens ik nog veel leuke culturele hoogtepunten en een harmonisch samenzijn.

   • Anoniem zegt:

    Het is niet omdat ik zeg dat uw reactie over islam overdreven is, dat ik automatisch een ‘vriend’ ben van de islam. Ik ben vriend van geen enkele godsdienst, en zeker niet van de islam, waar inderdaad veel op aan te merken valt, ongeveer evenveel als op het christendom van veel eeuwen geleden. Ook dat is weer een teken van de polarisering, het wit-zwart-denken van mensen als u: als je een woordje van kritiek uit op islamofobie, ben je voor hen al direct een ‘vriendje’. Onzin natuurlijk. Nuanceren, zegt dat woord u iets?

   • Billy zegt:

    Als u mijn reactie op de islam overleden vindt is dat uw goed recht.
    Volgens mij toont de realiteit iets anders aan.
    Ik ga er niet van uit dat u een islamvriendje bent al denk ik dan weer dat u het gevaar onderschat en vraag me nog steeds af of u tegen hen ook zo zal schelden?
    Het luchtige cultuurrelativisme van het veel te weinig weerbare Westen wordt haar ondergang en daar kan ik, met de beste wil van de wereld, niet veel nuance in aanbrengen.

   • Eric zegt:

    @Billy: Anoniem is een conformist zoals er vele zijn. Hij/zij betoont zich bezorgder over het klimaat dan over de islam. Dat is een normale reactie van iemand met een gemiddelde intelligentie. Het is namelijk zo dat de kranten vol staan van doemscenario’s over het klimaat, terwijl over het oprukkende gevaar van de islam zedig gezwegen wordt. Zelfs de voorzitter van het VB zwijgt er tegenwoordig vooral over. Nochtans kan de gewone stedeling elke dag opnieuw waarnemen hoe het islamiseringspeil onrustwekkend stijgt, terwijl hij, wanneer hij op vakantie is aan zee, elke keer weer kan vaststellen dat er van een stijging van de zeespiegel totaal geen sprake is.
    De boodschap van de leugenmedia is: geloof uw oren niet, geloof uw ogen niet, geloof niet wat u zelf denk, geloof alleen wat wij zeggen. En iemand als Anoniem, en met hem/haar miljoenen anderen, trapt daarin.

   • Anoniem zegt:

    “…terwijl hij, wanneer hij op vakantie is aan zee, elke keer weer kan vaststellen dat er van een stijging van de zeespiegel totaal geen sprake is.” Ik heb dan misschien maar een gemiddelde intelligentie, maar het getuigt van nog véél minder intelligentie als je denkt dat je de stijging van de zeespiegel zomaar kan vaststellen. Ik stel me Eric al voor, broekspijpen opgerold, die met een meetlatje in zee stapt om de zeespiegel te meten. Hilarisch gewoon. Misschien dit even lezen: https://www.nemokennislink.nl/publicaties/hoe-meet-je-de-zeespiegelstijging/

    Maar ongetwijfeld zal Eric (als hij het sowieso al leest) dit als onzin afdoen. Hij weet het immers beter dan de klimaatwetenschappers. Wat een hoogmoed, wat een domme arrogantie!

   • Billy zegt:

    Heel die klimaathoax is ontworpen door de VN;
    Het is een groen-communistische NWO overname op basis van bogus-science.
    Eugenetica, bevolkingscontrole en een ‘moeder aarde’ aanbidding zijn de ‘fundamenten’.
    Ontworpen door mensen als Maurice Strong, Al Gore etc…
    Met Greta, Anuna en andere kindsoldaten als onaantastbare iconen en stormrammen tegen de vrije meningsuiting.
    Wie research doet zal zien dat dit geen samenzweringstheorie is.
    Je moet natuurlijk wel zelf onderzoek doen en niet de gecontroleerde msm volgen.
    En de islam?
    Als dat nog niet duidelijk is intussen.
    Je kan het licht van de zon ook ontkennen.

   • Anoniem zegt:

    Dus jij bent ook al zo’n klimaatontkenner, Billy. OF ben jij en Eric misschien één en dezelfde persoon? Het zou me niet verbazen. Het zou me ook niet verbazen als jullie geloven dat de aarde plat is. Hoe dan ook, ik geef het op.

   • Billy zegt:

    Ik ben Eric niet.
    Klimaatontkenner is een Orwelliaans woord.
    Het is een allusie op holocaustontkenner om het een crimineel tintje te geven.
    Niemand kan het klimaat ontkennen, of beter het weer.
    Het isoleren van CO2 als extreem schadelijk en het criminaliseren van elk normaal menselijk gedrag als milieubelastend is dan weer wel de echte misdaad. En het kindermisbruik waar ideologen hun agenda mee doordrukken is luguber.
    Van mij moet u het niet opgeven maar lees bijvoorbeeld eens een boek van Patrick Wood.
    Dan gaar er, heel misschien, een lichtje op.

   • Eric zegt:

    Jawel, Anoniem, het is eigen aan mensen met een gemiddelde intelligentie dat ze vanzelf aannemen wat allerlei experts en wetenschappers verkondigen. Het is toch al langer dan vandaag bekend dat academici van allerlei universiteiten zich voor de kar van multinationals en politici laten spannen, niet? Overigens lijken ze in dat opzicht nogal op die politici zelf, die zich via allerlei lobbywerk eveneens voor multinationals inspannen.
    Het praatje dat 97% van de wetenschappers achter de klimaatdoemscenario’s staan is trouwens al lang weerlegd en is gebaseerd op opzettelijk verdraaide berekeningen (o.m. van Cook uit 2013).
    En weet u, ik hoef geen meetlatjes om te checken of wat ik beweer juist is. Gewoon de eigen ogen gebruiken. Ik kom al vijftig jaar lang zowat elk jaar een aantal keren aan zee. Ik kan u verzekeren: vijftig jaar geleden stond het zeewaterpeil niet lager dan vandaag. Ik heb echt geen corrupte wetenschappers nodig om dat te bevestigen of te ontkennen. Ik ga uit van mijn eigen zintuigen en mijn eigen verstand. Dat doet u niet.

   • Eric zegt:

    Vreemd: omdat twee mensen onafhankelijk van elkaar hun zintuigen en verstand weten te gebruiken zou het volgens Anoniem om dezelfde persoon moeten gaan. Ik hoop dat ik u nu niet bang maak, Anoniem, maar er zijn miljoenen – ook in de VS van Donald Trump – die de leugens van de media en de academici door hebben. Ze zeggen het misschien niet allemaal zo uitgesproken, maar ze beseffen het net zo goed als Billy en ik. Waarom denkt u dat het zowat overal in West-Europa politiek spaak loopt? Juist, omdat de mensen wakker worden en zich tegen het corrupte establishment met haar ondoorzichtige agenda afzetten.

   • Anoniem zegt:

    Dus zelfs geen meetlatje. He boldly went where no man had been before. Beyond the frontiers of stupidity,that is.

  • Yvo G zegt:

   Dad’s army ? (We’re doomed! Doomed!) Goed hé.

  • Yvo G zegt:

   @Anondinges: Dat is wel de gedroomde muziek om mee gewekt te worden!

   • Anoniem zegt:

    Absoluut, ideaal om de dag fris en monter mee te beginnen 🙂

   • Billy zegt:

    Eigenlijk is dit wel de essentie.
    De realiteit is zo triest en grauw aan het worden dat je er best maar om kan lachen.
    Weliswaar met galgenhumor en uit ellende.
    Ironie, sarcasme als verdedigings/ overlevingsmechanisme.
    Allemaal omdat politieke verraders hun volk hebben opgegeven en uitverkocht.
    Tot een volgende post.

  • Billy zegt:

   amen Eric, drain the swamp.

 7. Vanhoovels Paul zegt:

  Ik lees geen enkele conclusie nog. Van niemand. Ik heb zelf mijn verstand en logica daaruit volgend. Dus ik heb geen profeten of andere debielen nodig om aan de hand van gemanipuleerde onzin mij een ander gedacht te vormen. Wat ik zelf vaststelde is het feit dat geen enkele Godsdienst oog heeft voor een rechtvaardig leven op deze planeet.
  Na honderden jaren indoctrinatie van de ene Godsdienst komt er een andere die zich in Europa inkoopt. Een gevolg van machthebbers met teveel geld. Zelfs koningen hebben hun invloed gebruikt om hun verzuchtingen te manipuleren. De ene liet handen afhakken en de volgende speelde God omdat hij kinderloos bleef. En daarna was er weer een andere met nog andere betrachtingen. Het gaat altijd om de innerlijke dwang om meer en nog meer te verkrijgen van wat ze zelf niet hebben. Meestal is geld de oorzaak.
  Ik ben niet anti-moslim. Voor mij is het eenvoudig. Een tweede Godsdienst hoort hier niet. Eén heeft voldoende reeds ons leven ontwricht en gemoord in het verleden.
  Daarom zie ik het eenvoudig. Waar men mekaar uitmoord kan men de mens-sukkelaar alleen helpen met de vrede te stichten waar hij woont. Dus dat geld dat in de grote zandbak zit opgepot moet daar gebruikt worden. Via de nodige enclaves en legers; die er voldoende zijn; kan/moet men het anders aanpakken. Het heeft geen zin om vluchtende mensen te laten verzuipen. Dat zijn feiten.
  De rest is proza en slavenhandel op grote schaal. Ik wil het aantal slaven niet tellen dat vastgeketend in boten verzopen in zee. Er is niks nieuws onder de zon dus.
  En al dat internationaal gezever van geldwolven hoef ik dus niet.
  En zeker niet dat dezen het continent waar wij leven bewust om zeep helpen.
  Er zijn twee soorten mensen. De ene soort moet ondergaan en de ander soort verkoopt hun leven.
  En zo lang wij zelf niet willen beseffen waar het echte gevaar voor de mens zit zullen wij er onder te lijden hebben. Of onze nalatenschap. Misschien ontsnapt deze generatie nog maar de volgende zal prijs hebben. Dat niet beseffen is misdadig. Feitelijk roeit de mens zichzelf uit voor het bezit in meer van bagatels. Zou het dus niet aangewezen zijn dat we onszelf vragen gaan stellen?
  En welke in feite de resultaten zijn die wij zelf veroorzaken?
  De enige oplossing is…..nadenken. Niet over hetgeen anderen doen maar vooral over hetgeen we zelf doen. En om na te denken heb ik geen enkele God nodig. Vrede krijg je niet. Vrede zit in jezelf.
  En om dit te beseffen heb ik noch een God noch Merkel nodig. Valse geesten en profeten.
  De hoeveelste generatie al?

  • john vdb zegt:

   Waar men mekaar uitmoordt… dt-fout!

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik geef je gelijk. Heb trouwens al dikwijls zelf gezegd dat ik mijn tekst beter eens zou nalezen. Maar goed. Als U graag fouten verbetert ga je beter eens deelnemen aan het “forum politics.be”. Het staat daar niet alleen vol fouten maar ook vol met debiliteit.
    Maar onzin schrijven zonder een taalfout is ook niet het bewijs van snuggerheid.
    Inhoud is ook belangrijk.
    En ik zal een tekening maken van hetgeen ik bedoel.
    Waar men mekaar uitmoordt.
    Waar men mekaar uitmoord.
    Zie jij een verschil in de uitgedrukte gedachte?
    En nu hetgeen jij brengt.
    Dt.
    D.
    Wel vriend; ik zie er niks in. Geen verschil noch enige gedachte.
    Of denk je nu dat jij mij iets moet leren? Onderwijzer spelen van een kleuterklas?
    Wel vriend; dan gaan we niet lang vriend blijven. En als jij denkt dat jij mag kiezen dan zit je een tweede maal verkeerd want ik kies mijn vrienden zelf.
    En tot slot maak ik U opmerkzaam op een derde fout.
    Je hebt helemaal niks te kiezen. Bovendien wens ik geen verder gesprek met mensen die onzin verkopen. Dat zijn dus vier fouten op een rij.
    Eigenaardig dat je niet achter de bron vraagt van mijn denken.
    Want dat stom gedoe gebruik jij ook. Tja; als je niet weet dat mijn bronnen niet zitten in mijn grote teen dan moet je er wetenschappelijke vragen over stellen.
    Zelfs dat nog. Nog een advies vent. Stop met beginnen.
    En ik zal overwegen om mijn schrijfsels na te lezen om mijn dt fouten te vermijden.
    Op voorwaarde dat jij overweegt of je niet op het verkeerde adres hebt aangebeld.
    Volgende keer; als je toch niks brengt van waarde; krijg je mogelijk een emmer aal over uw kop.

  • Billy zegt:

   Het onderwijssysteem zorgt niet voor kritische denkers.
   Identiteitspolitiek verdeelt de bevolking tot het bot.
   De islam zal dat hapje snel verorberen.
   De feministes met een grote bek die de ‘normale’ blanke hetero haten zullen als beloning een mooie boerka en stokslagen en nog veel ergere dingen mogen ondergaan.
   Poetic justice ?

 8. Yvo G zegt:

  Al sinds de mens bestaat.
  Nihil novi sub sole, Paul. Zelfs uw mening niet.
  Ik deel ze evenwel.
  De bedenking die ik me daarbij maak, wordt steevast van het net gehaald.
  Misschien, heel misschien hier niet, omdat er geen (voor mij zichtba

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Geen zichtbare moderator bedoelt U?
   Goddank dan.
   Mag ik er even op wijzen dat ik nooit latijn gestudeerd heb.
   Dat betekent dat U latijn wel mag gebruiken maar dat ik mij bij voorbaat excuseer als ik er niks van begrijp. Mogelijk was ik te dom om mijn studies in het latijn op te bouwen.
   Mogelijk ook het feit dat ik ikzelf of mijn ouders hogere studies niet noodzakelijk vonden.
   Of mogelijk viel de komedie van vele gelovigen mij teveel op.
   Daar ik toen al wist dat pastoor worden niet in mijn begenadigde hersens zat wist ik derhalve ook dat ik nooit latijn echt nodig zou hebben.
   En om de mij verder onbekende redenen heb ik dus een haat-liefdeverhouding met latijn. Wel stel ik mij de vraag of latijn studeren de geest aanscherpt of was het de logica voor de reeds aangescherpte geesten om latijn te studeren? Want er werd vroeger misschien nogal eens in die richting geduwd. Bij priester worden hoorde latijn en bij homofilie hoorde priester schap. Nu bijna niet meer. Homofilie is gebleven maar de priesters verdwijnen.
   Soit. Ik ben trouwens geen echte taalknobbel.
   Maar ik troost mij bij het besef; ten onrechte misschien; dat ik met logisch redeneren toch mijn leven kan opbouwen. Maar gemakkelijk is het niet. Integendeel zelfs.

   • Billy zegt:

    je kan in google translate ook Latijn (hier de zin ;
    Er is niets nieuws onder de zon) invoeren.

   • Christel zegt:

    Als u een beetje Frans en Italiaans kent, kan u er ook uit afleiden.
    Rien de nouveau sous le soleil. Nulla di nuovo sotto il sole. Niks nieuws onder de zon.
    Eigenlijk vind ik de Romaanse talen mooier dan de Germaanse.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Christel; ik ben tevreden dat ik een beetje mijn plan kan trekken.
    In Brussel heb ik een beetje Frans geleerd. Zo van die stomme zaken uitgebraakt door Vlaamse opgeblazen balonnen die in het Franse paradijs vertoefden.
    In het begin zei ik ook als ik na de dagtaak mijn schop liet vallen :”Je suis chemin”
    Achteraf leerde ik ook waar Montaigu lag.
    En nog later moest ik ervaren hoe België in mekaar zat en dat vooral de slagzin :”C”est très bien; la petite différence” furore maakte.
    En niks van dat alles heb ik in de school geleerd. Erg hé!
    En verder nog een beetje Duits en Engels. Dat wel.
    Naar Oostenrijk was mijn uitverkoren bestemming. Heel vriendelijk volk.
    En alle mooie vrouwen noemden “Frau Holle”.
    Zelfs als je niet goed gezind was en je zei : “Grüss begot” bleven die knechten van Hitler onverstoorbaar kalm. Zij hadden erger meegemaakt.
    En hier gaat de oorlog verder. Alle dagen worden hier de collaborateurs van destijds nog vermoord. De strijd tegen de levende doden wordt nog steeds gebruikt om het Vlaamse plebs eeuwigdurend te verdelen. En die stomme Vlamingen blijven er in trappen.
    Begin je nu te begrijpen waarom ik graag naar Duitstalige gebieden met vakantie trok?
    Tijdelijk gedaan met al die ellende en zuivere lucht er nog bij.

   • Yvo G zegt:

    Paul, het is omdat ik van thuis (fanatieke fundamentalistische katholieken) uit, al van kindsbeen af gedwongen werd om pastoor te worden, dat ik de grieks-latijnse moest afmaken, het heeft me bijna mijn leven gekost om dat niet te doen en om me uit die sekte los te werken. Ik beschouw religie in het algemeen, waar ter wereld ook, als een ziekte van de menselijke geest, een virus dat zeer besmettelijk is en nog hardnekkiger dan een vastgeschroefde ezel. Het begint met het uitschakelen van het logisch redeneervermogen van zijn slachtoffer, en vandaar verder naar de eis om dat van de anderen ook te eisen, desnoods ten koste van hun leven. Het doet de gekste dingen met een mens, van moorden tot paternoster prevelen,of viermaal per dag turnen, of tot wat je ook maar in die religies ziet gebeuren, het plegen van geweld is een vrij verspreid kenmerk van sommige virusstammen. Het religievirus, of de religieziekte, plant zich vooral voort via het nageslacht, dat er al rechtstreeks vanuit de baarmoeder ingenaaid wordt. Of in deze tekst nu al dan niet een taalfout staat, is puur toeval omdat zoiets in mijn opleiding niet geduld werd, een dt-fout in wiskunde of fysica kostte je evenzeer punten, ook al was alles juist. Iedere mens heeft een redeneervermogen, laat je dat door niemand afpakken, zelfs niet door professors in wat niet bestaat, zoals theologen. Bijleren is belangrijk, maar er wordt zoveel gezeverd dat je door de leugens de waarheid niet meer ziet. Zoals u zegt: “Maar gemakkelijk is het niet”. alleszins doe ik mijn klak af voor de inzichten waartoe u zijt gekomen, u bent geen “gewone” uil.
    Moest je problemen hebben met een taal, kopieer die zin en zet hem op Google, “te zoeken”. 99 kansen op 100 zie je het al in de eerste quote.
    En probeer iets wat sterk opvalt ook eens op te vatten als bedoeld om te lachen, Want teveel ernst is ook dodelijk.

 9. john vdb zegt:

  Ook in Dubai, piloten vliegen er met hun jet-vleugels tijdens Expo Dubai 2020, met zicht op droomstad Dubai gelegen aan de baai : https://www.jetman.com/en

Reacties zijn gesloten.