‘Valens’ betekent krachtig

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vandaag blijf ik binnen, want het is Valentijnsdag en dat is voor een vrijgezel zoals het Suikerfeest voor niet-moslims: een non-event. D’ailleurs, ik lees ook nu pas dat het gisteren, 13 februari, de echte dag der geliefden was, maar dan de buitenechtelijke liefde, in de volksmond bekend als het scharrelen, scheefpoepen, enz. Te laat.

14 februari is dus vooral Wiedergutmachungsdag of dag van de schuldgevoelens, compensaties, theater, tristitia post coitum. Etentjes van mensen die mekaar niks meer te vertellen hebben maar in een interieur vol plastic hartjes en verplichte gezelligheid traag de rekening afwachten. Of waarom vandaag de bordelen en de rendez-vous-hotels gewoon dicht zijn.
Helaas, de schuldgevoelens die ons echt ongelukkig maken zijn die van de gemiste kansen, en de spijt op ons sterfbed over de dingen die we allemaal niét gedaan hebben. Radicalisme is niet alleen politiek, het is een levenshouding, het willen gaan tot het uiterste, het onderste uit de kan. En zelfs dat is niet genoeg.

Ik heb het daarom voor sterke vrouwen, dat is bekend. Twee jaar geleden zong ik, ook op Valentijnsdag, al uitgebreid de lofzang van de koe Hermien, die op weg naar de slachterij het hazenpad koos en erin slaagde om acht weken in de bossen van Midden-Nederland aan de klopjacht te ontkomen. Scheld nooit meer een vrouw uit voor koe. Topklasse. De naam Valentijn kom overigens van ‘valens’, het Latijn voor ‘krachtig’.
Verder blijf ik een grote fan van Femen, de Oekrainse topless feministes en meer nog de meidengroep Pussy Riot, waarvan er naar het schijnt nu een paar in Russische goelags zitten, wegens smaad aan de kerk en de overheid. Evenredig is mijn minachting voor heel het MeToo-gekakel en het troosteloze défilé van de roze mutsen, de kwezelarij en de mannenhaat die eruit spreekt.

Maar mijn Valentijnsbloem behoud ik dit jaar voor aan Mila, de 16-jarige tiener uit Lyon die moest onderduiken omdat ze het waagde een opdringerige moslim op zijn plaats te zetten.
Zo lang dit gebeurt is er hoop, en het feit dat ze onverbloemd voor haar seksuele geaardheid uitkomt, bewijst mijn stelling dat radicalisme lichamelijk is. Smoor ben ik op haar, zeer zedig uiteraard want minderjarig en lesbo, maar toch.

Ziezo, de prijzen zijn uitgedeeld, de tol aan de liefde is betaald, we kunnen weer beginnen sublimeren en boeken schrijven, piano spelen of tomaten kweken. Wist u trouwens dat er ook een Valentinus heeft bestaan die een eigen evangelie fabriceerde vol hete teksten, en daarvoor uit de kerk werd verbannen? En weet u ook waarom? Niet? Herlees dan terug dit stukje.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op ‘Valens’ betekent krachtig

 1. Jefke zegt:

  Goed voor horeca, bloemenzaken en juweliers, that’s it.
  Maar wel grappig om die verliefde koppels tegenover elkaar te zien zitten in een tjokvol restaurant, allebei met de smartphone in de hand, tokkelend met… misschien een geheim lief of zo.
  Romantiek was alleszins ver te zoeken gisterenavond in Lochristi….

 2. Vanhoovels Paul zegt:

  Ik ben misschien een oudmodisch persoon maar ik ben absoluut tegenstander van provocerende uitingen van afwijkend sexueel gedrag. Dat betekent desondanks dat ik mij aansluit bij de reactie van Mila. Tijdens de lakens doet men wat men wil op voorwaarde dat het gebeurt met wederzijds goedvinden. Dus die opdringerige volgeling van MO hadden ze reeds veel langer moeten laten afkoelen achter de tralies. Desnoods zelfs uitwijzen naar zijn beloofde land. Definitief!
  Nu komt het zo ver dat het slachtoffer incognito moet proberen een leven herop te bouwen. Dus de overheid is in fout. Ze neemt haar verantwoordelijkheid niet ten gepaste tijde. Sexuele uitingen van welke aard ook passen niet in de openbaarheid.
  En zeker niet als individuen uiting geven van serieus afwijkend gedrag. Zo is er dat Franse krapul dat graag via het stichten van een politieke partij wil bekomen dat seks met minderjarigen toegelaten moet worden. Over welke minderjarigen? Kunnen dezen bewust toestemmen met hetgeen er gebeurt? Mag men ondergeschikte kinderen gebruiken als speelgoed; zelfs in gezinsverband?
  En ik ga verder. Mag TV Vlaanderen porno uitzenden waaruit blijkt dat betaalde vrouwen behandeld worden als voorwerpen om afwijkende seks te promoten? Zelfs de lul van een stier wordt niet afgezogen door een koe. En de toegang tot die beelden wordt zelfs niet beperkt.
  Wie belet dat onvolwassenen dergelijk gedrag als een normaliteit gaan beschouwen?
  Dus ik weet dat ik misschien oudmodisch ben. Maar degenen die dergelijk gedrag graag bekijken
  moeten dat doen op een plaats waar zeer jeugdige kijkers geen toegang kunnen hebben.
  En ik heb voor mijn stelling uit te bouwen absoluut geen Godsdienst nodig.
  Men moet niet dagelijks in de media tonen dat de mens soms lager kan zijn dan gelijk welke diersoort. Wat zal de volgende stap van de vrijheid zijn?
  Dat men martelingen gaat tonen? Of echte moorden?
  Dan moet je sommige programma’s uit Amerika bekijken. Moord in en moord uit.
  En dat is feitelijk niet het echte probleem. De betrokken onderzoekers worden gedwarsboomd in al hun handelen.
  En Europa gaat dezelfde weg op. Vele onderzoekers krijgen hier te maken met de omerta.
  Soms zo erg dat velen achterbaks er de brui aan geven. En het spelletje meespelen.
  Niemand kan immers bewijzen dat men bewust niks wil zien.

  • Benny zegt:

   Amen, conservatisme is niet “hip” in een post-realiteits– verboden te verbieden-tijdperk.

 3. john vdb zegt:

  Dat er rederijkers bestonden die hete teksten produceerden, heb ik onlangs nog ergens kunnen opsteken, maar beweren dat er ook zulke evangelisten waren, dat is je reinste blasfemie!

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Dus ik heb wel meer gezegd dat aantoont dat ik niet uitsluitend conservatief ben.
   Maar als men normale zaken promoot en een visie geeft die afwijkt van sommigen hun visie dan is men conservatief? Oke; dan ben ik maar conservatief.
   En John; pastoors zijn dus geen evangelisten? Wat zijn ze dan wel?
   Best niet beginnen roepen bij voorbaat. Dat hele wereldje bleek recent nog een kankergezwel te zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar die bevestigen alleen maar het bestaan van anderen die een loopje nemen met de optie van hun godsdienst die ze publiekelijk promoten. En er zijn er meer dan geestelijken die dergelijk gedrag vertonen.
   Wel met woorden zeuren maar niet met daden. En tot die club behoor ik niet.
   Dus met het woord conservatief kan ik leven.
   Maar iets ontkennen voor het zelfs ter sprake kwam is meer dan blasfemie.
   Daar ben ik mij reeds decennia van bewust. En hoe anderen er over denken laat mij volledig koud. Het enige waarmee de mens zich boven de dieren kan plaatsen is zijn mogelijkheid om in samenspraak vooral niet te liegen.
   En dit is een vuistregel die niet alleen geldt voor godenaanbidders maar ook voor niet gelovigen. Een feit is wel dat alle politieke tenoren niet het algemeen belang dienen maar wel hun klein groepje kruipers.

 4. Conny zegt:

  Femen en pussy riot zegt u?
  Door George Soros gesponsorde hysterische actrices/ sjw’s met cultuurmarxistisch subversief doel.
  Nee, bedankt.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Ben je aan het praten tegen de pussy’s? Of tegen subversieven?
   Mogelijk spring jij graag over grachten maar dan moet je wel het onkruid verwijderen zodat anderen weten dat er een gracht is.
   Uitkijken dus dat je geen orakel van Dehli speelt.
   Het kan tijdelijk de indruk verwekken van slim zijn maar uiteindelijk krijgt men wel door dat dat slim zijn er niet echt is. Een slimme verteller maakt hetgeen hij zegt verstaanbaar voor iedereen. En hij toont best aan dat hetgeen hij zegt een vorm van waarheid bevat.
   Zo pakten er ook leraars wiskunde graag uit met de stelling van Pythagoras. De ezelsbrug dus voor de niet-latinisten. Maar in de meeste gevallen bleek achteraf dat dezen die het graag moeilijk maakten geen leraars waren. Zij bewezen graag dat zij slim waren.

   • Conny zegt:

    Wat is er zo onverstaanbaar aan door George Soros gesponsorde actrices?
    Het is trouwens: “orakel van delphi” en niet Dehli en dat voorspelde de toekomst en ik denk toch niet dat ik dat doe
    Als u niet snapt wat er staat en het wil afdoen als “slim willen doen” zegt dat meer over u dan over mij. Zo moeilijk is het niet.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Dus als ik niet weet wie George Soros is en wat jij bedoelt met sjw actrices dan ben ik niet slim? Kijk vent. Ik zal mij niet meten met latinisten en of godenkenners. Ik weet dat die fabels deel uitmaken van hun gekregen opvoeding.
   Wat ik bedoel is uw aandacht te vestigen op het feit dat er niet altijd moet geschermd worden met namen om anderen duidelijk te maken dat ze niet slim zijn.
   Ik doe dat ook niet met mijn kennis. En nog minder doe ik dat op die manier om tot uiting te brengen dat ik slimmer zou zijn. Ik ben tenminste niet ze dom om een pastoor beginnen te debatteren over de inhoud van het Oud Testament. En nog minder waar het orakel van Delphi gevestigd was. Ik heb dat verkregen via horen zeggen en dan is er weinig verschil tussen Delphie en Delie.
   Feitelijk moet je tevreden zijn dat ik probeer te begrijpen wat je schrijft.
   Want de meeste fora bezoekers getroosten zich zelfs die moeite niet.
   En wat mijn probleem betreft van mogelijk minder slim te zijn dan lig ik daar alleszins niet van wakker. Als ik begin met mijn kennis in gebruikte codetaal mee te delen over mijn beroep dan zou ik ook vlug U kunnen duidelijk maken dat ik slimmer ben dan jij.
   Wat ik zelf zou verafschuwen. Ik zal mij beperken tot de mededeling dat ik aan de BBI gewerkt heb. Aan de gestapo van Financiën dus. Want anders ga je mij ook niet begrijpen zonder bijkomende uitleg. Kortom grondig onderzoek doen bij mogelijk zware fraudeurs in even zware dossiers. Verder nog heb/had ik nog diepgaande kennis over bepaalde materies in de dierenwereld en natuurbehoud. Nog verder? Wel ik ben veredelaar van bepaalde snijbloemen. Niet beroeps maar gewoon als liefhebber. Ook weer een vak apart dat kennis vereist. Ben ik nu slimmer of dommer dan anderen? Ik denk van niet en wat anderen denken laat mij volledig koud. Maar ik zal niet in een hoekje kruipen en gaan treuren. En wat ik niet begrijp vraag ik dus. Niet om te zeveren maar wel uit interesse.
   Op een forum moeten alle partijen er over waken dat ze de moeite opbrengen om te overwegen wat anderen zeggen of beweren. En geloof me; er komen er velen met andere intenties. Maar dat heb ik nogal vlug door. Maak U dus niet ongerust als ik iets vraag maar wel als ik niks meer vraag. Niks is gemakkelijker als een blad om te draaien.
   Er wordt nogal vlug verwezen naar seniorenfora. Dat vooral stoort mij aan de hedendaagse jeugd. En als ik dat denk dat zeg ik dat soms ook.
   Voila! Voor mij is dat afgerond. Ik hoop voor U hetzelfde.
   En one-liners en kreten genieten ook mijn aandacht niet. Zij zijn als de wind die door de appelbloesem waait en als resultaat alleen maar vernietiging beoogt.

 5. Conny zegt:

  Mijn naam is Conny en u begint met “kijk vent”.
  Verder bent u degene die, alsof u een minderwaardigheidscomplex hebt, overal dat verschil slim of minder slim benadrukt. Mij interesseert het niet al lijkt het me sterk dat u George Soros niet kent.
  Tot slot, wie kaatst moet de bal verwachten. Dag vent.

Reacties zijn gesloten.