Arno: eens een ander geluid

Genie, gehypte clown, of iets tussen de twee?

Arno

Smaken verschillen en ik gun iedereen zijn Arno-kick. Dronken op de scène staan en levensliederen zingen, afkomstig uit de longen van een ex-kettingroker en met een stem van schuurpapier, er is blijkbaar een brede markt voor dit genre. Ook Hugo Camps smelt ervan weg, lees ik in De Morgen, waar Sartre en Camus, naast Claus, Einstein en Ensor de revue passeren. Hallelujah. Hugo Camps zelf is een columnist waarvan de dementie als het ware in vloeibare staat dagelijks haar weg vindt naar de opiniebladzijden van de reguliere dagbladen, maar dat zegt natuurlijk niets over Arno.

De berichten rond zijn pancreaskanker bereiken zo langzamerhand het peil van journalistieke overkill, gevoed door sensatiedrang en ook wel enige persoonlijke marketing

De onlangs vastgestelde pancreaskanker van de zanger is groot nieuws geworden en heeft aanleiding gegeven tot een resem interviews en hagiografieën -in De Standaard twee in drie dagen tijd- op het onzindelijke af. Arno is een held, een martelaar en een heilige, en elke concert is vanaf nu een artistieke, de adem afsnijdende doodsreutel, komt dat zien.

Natuurlijk is zo’n kankerdiagnose een slag, duizenden onbekende Vlamingen hebben ermee te maken. Mijn moeder heeft uitgezaaide darmkanker en is met de chemo gestopt, ze kan het niet meer aan. Iedereen die het moet weten, weet wat er te gebeuren staat, zonder dat De Standaard of De Morgen aan haar deur staan. Ik bedoel maar: de berichten rond zijn pancreaskanker bereiken zo langzamerhand het peil van journalistieke overkill, gevoed door sensatiedrang en ook wel enige persoonlijke marketing.  Trop is teveel.

Niet in onze naam

Naam_ArnoEn dan is er het Brusselse cultuurlinks milieu waarvan Arno Hintjens het absolute icoon is. Je kan deze zogenaamde Dansaert-Vlamingen dagelijks in L’Archiduc, het stamcafé van de zanger, komen bekijken. In deze omgeving is het bon ton om de provincievlaming weg te zetten als een bekrompen, rechtshangende cultuurbarbaar. Afkomstig uit de wereldstad Oostende heeft Arno zich altijd gemanifesteerd als kosmopolitische Belg, voor vorst en vaderland. Dat heeft al tot bizarre politieke statements geleid.

In januari 2011 was Arno in de Brusselse KVS eregast op een manifestatie van ‘Niet in onze naam’ (foto), waar weldenkende culturo’s zich tegen het Vlaams-nationalisme en de verderfelijke separatisten keerden. Vooral de N-VA moest het wegens de verkiezingsoverwinning van 2010 ontgelden, De Wever was de kop van Jut. Koning Albert keek en zag dat het goed was, ook al riep Arno opeens ‘Weg met de Belgicisten!’: helemaal abuis, van pure zattigheid zoals nadien bleek.

Dat hij vooral in Frankrijk zo populair is, heeft te maken met zijn statuut van in het Frans zingende Belg, afkomstig uit het land van de petits nègres aan de Noordzee.

Niemand die Arno en gezellen toen vroeg wat ze daar op dat podium eigenlijk stonden te doen, protesterend tegen een democratische verkiezingsuitslag en tegen een grondstroom die er in Vlaanderen dan toch blijkbaar is. Frustratie van de linkerzijde omdat ze het contact met de gewone man/vrouw kwijt is? Een late oprisping van cultuurmarxisme? Moest het Belgique à papa dat links débâcle camoufleren?

Dat gedweep met het oude België, tegen het flamingantisme (zie ook Brel indertijd) typeert kunstenaars die de verrotting van deze natie niet opmerken of, erger nog, er hun artistiek credo op funderen. België is hybride, chaotisch, één grote koterij van dingen die niet werken, een institutioneel labyrint dat wordt uitgelegd als een product van grote creativiteit. Mon cul.

Anders gezegd: België en het brein van Arno (‘Court Circuit dans mon esprit’) vertonen nogal wat niet-flatterende gelijkenissen. Dat hij vooral in Frankrijk zo populair is, heeft te maken met zijn statuut van in het Frans zingende Belg, afkomstig uit het land van de petits nègres aan de Noordzee. Een resurrectie van Manneken Pis, een verlengstuk van het bier-en-chocolade-imago waarop dit koninkrijk internationaal blijft drijven. Nog oneerbiediger gezegd: Arno is een gehypte clown, daarom mag/moet hij zelfs vloeken, wenen en dronken op de scène staan, met zijn mondharmonica die hij van die andere geconsacreerde dorpsidioot, Toots Thielemans, heeft geërfd.

Ziezo, laat de haatmails maar komen van de fanclubs in kwestie, zeker ook vanwege Niet in onze naam en alle mogelijke poco-cenakels die niet snappen wat er zich in Diksmuide en Aalst afspeelt. De adoratie vanwege de mainstream media heeft zeker ook daarmee te maken: het wegmoffelen van wat er in la Flandre profonde aan het gisten is. Ondanks zijn imago van non-conformistische rebel is Arno een pijler van het status-quo en een wegterend regime. Niet in mijn naam, en voor de rest een spoedig herstel toegewenst.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

32 reacties op Arno: eens een ander geluid

 1. Anoniem zegt:

  Arno gehypet? Niet meer of minder (zelfs véél minder) dan bepaalde lieden met véél minder talent, want dat heeft hij wel degelijk (meer charisma in zijn kleine pink dan velen in hun hele lijf – sorry, smaken verschillen inderdaad), net zoals Toots, en uiteraard net zoals Brel (laat de haatreacties maar komen). . En wat met al die leeghoofdige societyfiguren (Paris Hilton op kop), Temptation-Island-onbenullen en andere Pommedingesen, waar wél bijna dagelijks, en heel het jaar door, iets over in de pers staat, zowel in de ‘boekskes’ als op websites van de zgn. ‘betere’ kranten, en wiens ‘talent’ ver onder het nulpunt ligt? De hype rond Arno nu heeft alles te maken met zijn kanker, en zal kortstondig zijn. Mij persoonlijk kan het trouwens verder geen bal schelen wat de politieke voorkeuren zijn van artiesten, links of rechts, belgicist of niet, als ik ze maar goed vind, ik luister zowel naar Arno als naar Frank Sinatra, fervent aanhanger van Reagan.
  Overigens, JS, en dit terzijde maar oprecht, veel sterkte deze dagen in verband met de ziekte van uw moeder!

 2. aghasee zegt:

  TL/DR
  Arno RULES!

  En gijle nu…

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Zei je iets? Vindt je uzelf zo belangrijk dat iedereen moet weten wat jij te lang vindt en wat je niet leest? Geen verdere commentaar.

 3. Jefke zegt:

  Tja smaken verschillen nu eenmaal, ik ben er geen fan van maar vind de hype rond zijn persoon enigszins overdreven.
  Pancreaskanker maakt helaas nog vele doden en bitter weinig levenden, pech voor hem

 4. louis vets zegt:

  is een goede man en zwaar ziek erg genoeg

 5. Kevin zegt:

  Nu is het niet het moment om de man aan te vallen. Gun hem zijn laatste geluk.

 6. Hugo Boels zegt:

  Triestig,al die ANONIEME respondenten die vlotjes vanachter hun computer of mobiel lulijzer hun commentaar in het rond zitten te spuien..lafaards

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Waarvan akte! Het gaat hier ook de slechte weg op. Denk eens na over de zin van uw antwoord.

  • Anoniem zegt:

   Misschien hebben sommigen zeer goede redenen om anoniem te willen blijven. Een jaar of drie geleden ‘zat’ ik op Facebook, met naam en toenaam. Een of andere gek – uiteraard heb ik nooit geweten wie – had blijkbaar aanstoot genomen op een negatieve commentaar van mij over Trump. Gevolg : meerdere nachten werd ik midden in de nacht door hem opgebeld, waarna hij me de huid volschold. Dat wil ik niet meer meemaken. Mijn anonimiteit is dus geen lafheid, maar net een verediging tegen de lafheid van sommige anderen.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Wel als U het recente las wat ik bracht tot op heden dan was dat een verwittiging tegen dergelijke praktijken. Ik maakte deel uit van een zogezegde Vlaamse partij en nam deel aan een debatavond waaraan een staatssecretaris deelnam die een coalitie vormde met onze partij in het gemeentebestuur
    Maar die deelname was niet zo gepland achter mijn rug om. Een ander lid van de partij werd aangesteld om de partij te vertegenwoordigen. Maar die bleek er niet te zijn op die bewuste avond. Dus ben ik ingesprongen.
    Het debat verliep in alle sereniteit. Maar de verhoopte geplande afgang van de partij kwam er niet.
    Integendeel.
    Vervolgens werd ik in de partij zelf tegengewerkt dat het niet mooi meer was om aan te zien. Maar bij de volgende verkiezingen zaten ze werkelijk weeral aan de grond en liepen ze mijn deur plat en beloofden ze zelfs een tweede plaats op de kieslijst. Waarvoor ik uiteraard bedankt heb.
    En een tijdje na de verkiezingen maakte Stedenbouw mijn bouwgronden ontoegankelijk op bevel van diezelfde Staatssecretaris.
    Dat grapje heeft mij een paar miljoen gekost.
    En wegens de reactie van het andere plebs nog plezier schepten in het voorval
    ben ik gestopt met politiek.
    En ook op het door mij vernoemde forum kwam dit ter sprake. En…….dat mocht niet.
    De moderator van dit forum heeft dezelfde kleur als degene die mijn bouwgronden om zeep hielp.
    Dus de Belgische politiek is niet zo onschuldig als ze zich voordoet.
    En het plebs krijgt wat ze vragen. Dat is mijn bekommernis niet meer.
    En mijn getrokken les uit dat alles is simpel.
    Nooit meer aan politiek doen in een partij zonder structuur waarin iedereen de anderen naar de keel grijpt om de korstjes brood te veroveren.
    Eerst werken voor de zaak. Maar dat is niet het geval in de politiek.
    En heden hebben we Vlamingen te veel om de slaatjes te komen consumeren.
    Afwachten hoe lang ze Vlaming zullen blijven.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Wel ik heb nog meer om over na te denken.
    Als er op TV beelden worden getoond van het parlement waarop iemand languit ligt te slapen dan behoort zijn daad niet meer tot zijn privacy.
    En als dus op een politiek forum een moderator een gesprek daarover beschouwd als een overtreding van de privacy wetgeving en daarom begint te bannen dan vraag ik mij serieus af op welke wetgeving hij zich beroept om zijn daden te verantwoorden.
    En als blijkt dat dit forum zichtbaar dus niet valt onder onze wetgeving want de herkomst van dit forum is niet duidelijk dan neemt men een loopje met de waarde van het gerecht in dit land.
    De vraag kan dus gesteld worden wat er gebeurt met de gegevens die op dit forum tot uiting komen. Dit forum is dus een verborgen rattenval voor alle deelnemers.
    En alle politieke partijen werken daar schijnbaar aan mee want er worden geen vragen gesteld over dit forum. Het gebruikt wel de naam van België maar heeft dus niks te maken met onze wetgeving. En evenmin met de Europese
    Feitelijk wordt dit land bestuurd door een internationale bende waar velen zich de rattenvanger van Hameln mogen spelen maar waar hun fluit wordt afgepakt als het sommigen niet past wat er verteld wordt op dit forum.
    En wat er achteraf gebeurt met de verzamelde inlichtingen is niet de zorg van onze politici.
    Mogelijk maken ze er zelf gebruik van. Die nikab op de kop van de deelnemers heeft dus geen enkele waarde. Die halve zolen blijven denken dat er een wetgeving bestaat die hun privacy beschermt.

 7. Yvo G zegt:

  Pancreaskanker is een zéér lelijke ziekte. Wilfried Martens, Dehaene, wie je ook bent, al ben je de sultan van Oman, zelfs mijn beste vriend, alleman in een mum van tijd passed away. Binnenkort valt ook Arno Hintjens onder de zeis van de grote gelijkmaker. Wie durft daar spotten met de dead man walking?

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Ik ken een Nederlandstalig forum waar nog dagelijks de collaborateurs de hit van de dag zijn. De strijd tegen de walking dead wordt er nog gevoerd met de nodige bitsigheid.
   Is er een beter middel om een groot deel van de Vlamingen in een cordon te steken en te houden? En de N-VA zal hetzelfde mee maken. Levend begraven als het moet.
   Spijtig misschien. Maar mij kan het geen bal meer schelen.
   Ik heb er vrede mee niet meer te behoren tot het geëngageerde plebs.
   Dit land heeft zijn kasten-systeem vergelijkbaar met Indië.
   Ratten vreten mag maar er proberen uit het systeem treden is strafbaar.
   En als de ratten opgevreten zijn worden uw lotgenoten uw ergste vijanden.
   Je mag die beesten wel kweken gedurende jaren maar niet zelf degusteren.
   Aan de tafel moet je andere adelbrieven voorleggen.
   Politiek is toch een simpele bedoening.

 8. Vanhoovels Paul zegt:

  Inderdaad Yvo. Als je aan politiek begint heb je best de nodige adelbrieven en moet je in tegengesteld geval kunnen tegen de stroom in zwemmen. En daar slagen er weinig in.
  En als je er och mee stopt moet je nog uit het water geraken. Gevaarlijke hobby dus.

  • john vdb zegt:

   Gegen die Stömung of tegen de stroom in is een nummer van de Duitse muzikant en kunstenaar Udo Lindenberg, die erin slaagde met zijn Paniekorkest in de DDR op te treden en ooit zinnens was om met de Paniekpartij te beginnen (heeft ook twee concerten in China gegeven). Met Udo Lindenberg meer paniek! Een reeds geplande tournee in de DDR werd afgezegd door het toenmalige staatshoofd Erich Honecker. Toenadering tussen Oost en West in Duitsland werd toen tegengewerkt door de Sovjet-Unie. Enkele jaren later met de introductie van perestrojka en glasnost door Michail Gorbatsjov kwam het tot een uitwisseling van geschenken tussen tussen Udo Lindenberg en Erich Honecker, wat nogal wat effect sorteerde in de media. Zo kreeg Erich Honecker een lederen jas van Udo Lindenberg, die hem dan als wederdienst een schalmei (herdersfluit) schonk en nadien bij zijn eerste staatsbezoek aan de Bondsrepubliek (in 1987) nog eens een elektrische gitaar cadeau deed. Udo Lindenberg kwam bij ons enkele maanden geleden nog in het nieuws door een fossiel van een nieuw ontdekte mensapensoort die wetenschappers van Thübingen naar de bekende Duitse rockmuzikant de naam Udo hadden gegeven.
   Mooie akoestische YouTube cover van Beate Mösch hier, vanuit Vakantiehuis Zimmersacher te Blauenthal, een plaatsje aan de grote Bockau in het Ertsgebergte.
   Gegen die Strömung, gegen den Wind, laß sie doch labern, blöd wie sie sind… (tegen de stroom in en tegen de wind, laat ze maar zwammen, dom als ze zijn…)

 9. Eric zegt:

  Ik ken die kerel zijn muziek (als je dat zo mag noemen) niet, maar als ik die bovenste foto zie zie ik een sukkelaar die wellicht een groot deel van zijn leven de weg is kwijtgeraakt. Hij behoort allicht tot de generatie die dacht dat zuipen gelijkstond aan origineel en gedurfd zijn, en dat hoe meer je zoop, hoe origineler en gedurfder je was (wat dan, in dat soort kerels hun brein, de grietjes des te geiler maakte). Ik weet niet of die pancreaskanker iets met zijn ongezonde levensstijl te maken heeft, en daarom weet ik niet of ik medelijden met die kerel moeten hebben. Ten slotte maakt ieder zichzelf voor een groot deel. Ik heb zowat alles van Charles Bukowski gelezen, die zoop heel zijn leven door, maar slaagde erin geestig werk voort te brengen, nog steeds lezenswaardig. Spijtig genoeg hebben we niet dàt soort zuiplappen in dit vlakke land aan de Noordzee. Hier waant iedere zatte artiest zich pas een kerel als hij zich wankelend op de borst klopt, een halflege fles wijn in zijn vrije hand, terwijl hij in het wilde weg wat slogans tegen Vlaams Belang, De Wever of Trump uitschreeuwt. De verfijning om zich in de media niet met politiek in te laten, of dat slechts onrechtstreeks te doen via een toffe kwinkslag hebben de artiesten hier niet. Ze zijn overigens te lui om zich grondig te informeren alvorens politieke uitspraken te doen. Ze hangen vast aan de subsidiekraan zoals een baby aan de tepels van zijn moeder. En daar ligt het probleem. Vrije kunstenaars – en Jacques Brel was er één – kennen we nu niet meer.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Ik deel uw mening. Maar gelijktijdig vind ik dat Sanctorum dringend over een ander onderwerp mag schrijven want het succes is maar matig wat Arno betreft. Bovendien is dat gebalk over zangers; zelfs op het nieuws; iets wat er ver over is.
   Je kunt graag muziek horen maar als iedereen hier over zijn hobby begint te balken dan zijn we ver van huis. Er is me ook iets opgevallen na lange afwezigheid.
   Sommige deelnemers zijn nogal scherp uit de hoek gekomen. Terecht of onterecht is mijn zorg niet. Mogelijk bezoeken sommigen best het forum waarover ik het al had.
   Daar zijn one liners welkom om mekaar in de haren te vliegen.
   En zeker nietszeggende prullaria zoals TL-DR zijn er natuurlijk ook.
   Dus liefst niks argumenteren. Alle botte beweringen zijn welkom.
   Als dat de belangrijkste kennisgeving is van het voorname dat onder uw schedel huist dan is het wel weinig. Heel weinig.
   Ik had wel een andere mening over hetgeen vroeger alle deelnemers hier brachten.
   Steeds was er de poging om hetgeen ze beweerden ook te staven met argumenten.
   Dus Sanctorum; andere materie en betere is gewenst. Er is weer politiek nieuws in overvloed. Waarop wordt gewacht?

 10. john vdb zegt:

  Dat is zo. Ook serieus wat bewegingstics (trekken met de mond) bij Arno tijdens de optredens (laatst nog in de AB, zie YouTube), of zijn het afkickverschijnselen? Werkt enorm storend op de expressiviteit die hem wel eigen is. Duidelijk aanwezig : invloeden van punk en postpunk, zowel van over het kanaal als uit Frankrijk! Denk aan de Ierse postpunkband Virgin Prunes uit Dublin afkomstig (bv. met Pagan Love Song) of Métal Urbain, één van de eerste punkbands uit Parijs, die hoewel ze niet echt konden doorbreken in de alternatieve Angelsaksische en Amerikaanse scene er toch een zekere bekendheid verwierven ondanks (of juist omwille?) van de Franse teksten, tevens de eerste punkband die de muziekcomputer gebruikte. Ook niet vergeten dat Jean-Marie Aerts, de gitarist waarmee Arno samenspeelde, ook producer was van Jo Lemaire, een Waalse zangeres die nadat ze solo eerst een plaat met een Franstalige en een Engelstalige kant uitbracht, wat later zich waagde aan een plaat volledig in het Nederlands. Dat experimenteren met meertaligheid zat er dus bij verschillenden in, is ook positief want gaat in tegen die Angelsaksische eenheidsworst… Métal Urbain in 2003 in Brooklyn hier nog met leuke nummers als ”Lady CoCa-CoLa”, ”GheTT-o” en ”numéro zéro” (bij de eerste reactie onderaan de YouTube-video op het gewenste nummer klikken).

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Ik ben geen muziekliefhebber en zal bijgevolg geen cent uitgeven bij al die optredens van
   zogezegde zangers die vooral uitblinken in toten trekken en raar doen op de scene.
   En als je dan merkt welk volk daar op afkomt en hoe ze zich gedragen dan is de vrees gegrond dat alle aanwezigen gedrogeerd zijn.
   Ik moet dan steeds denken aan indianen die de strijdbijl hebben opgegraven en rond een totempaal dansen tot hun broek afvalt.
   Of anders is een bezoek aan de brousse nog plezanter.
   Daar hebben de echte autochtonen er ook iets van om te bewijzen dat ze verwant zijn van de mensapen. Als je niet begrijpt wat ik bedoel moet je even de feestelijkheden van Rosenmontag bezoeken. Het feest van travestieten en crossdressers.

   • john vdb zegt:

    De zanger van Métal Urbain is het over de grote plas gaan zoeken, woont momenteel in de Live Music Capital of the World, in Austin (Texas), het paradijs voor muzikanten. Eric Débris is de uitvinder van de Franse electropunk en un jean fait tout. Hij is grafisch designer, fotograaf, heeft nog aan de kunstacademie gestudeerd, is sound engineer, remixer, record producer, verdient daar nu de kost mee en is ook nog dj.
    Voor Rosenmontag is het nog een weekje slapen. Richting Keulen dan?

 11. Vanhoovels Paul zegt:

  Het wordt hoog tijd dat Sanctorum eens gaat uitpakken over de mode. Of iets over parfums misschien? Dit om de vrouwen hier terug aan de praat te krijgen. Want momenteel is het hier maar magertjes. Of over lingerie misschien? Het verschil tussen satin en nylon en wat het best is voor de gezondheid. En elastane mag natuurlijk ook verweven worden.
  Hopelijk slaagt Sanctorum er dan in om opnieuw een gezonde mix te bewerkstelligen dat zijn dagboek van commentaar wil voorzien. Want momenteel val ik hier wel in het slaap.
  Vroeger was de oorzaak steeds het eindeloos koeien melken in de kou. Je kreeg dan een warmteslag als je terug onder de kachel kroop.
  Daar kon zelfs het sterkste dagboek met inhoud niet tegen op.
  Andere tijden en vooral niks om handen hebben is dodelijk.

  • Ines zegt:

   Sanctorum over mode? Breng die mens niet op ideeën anders ben ik hier weg😂 over lingerie? Euh… U bedoelt corrigerend ondergoed. @Christel kom meneer Vanhoovels eens wat tips geven over lekkere geurtjes. Blijkbaar is onze inbreng hieromtrent dringend vereist. De (wererld)politiek is blijkbaar alleen begrijpbaar voor de heren der schepping😉

   • john vdb zegt:

    Ik denk dat Vanhoovels Paul een punt heeft. Een parfum dat men zelf heeft gemaakt op basis van planten en bloemen uit de natuurlijke omgeving, daar valt wel nog iets over te zeggen… JS brouwt wel zijn eigen bier, wie weet maakt hij ook parfums? JS als expert van geuren en aroma’s?

   • Christel zegt:

    Bon, laat ik me even inspireren door de video van J’adore van Dior (mijn favoriete parfum) en het laatste stuk van JS over chocolade Kim.

    Dat Dior dit keer Kim als een soort Venus van Willendorf (of als la grande Odalisque die zo wegloopt uit het doek van Ingres) uit het bad van chocolade laat oprijzen en defileren voor al die sjeiks. Zo’n chocolade bad schijnt heel goed te zijn voor de huid. Het maakt de huid zijdezacht en gehydrateerd. De frisse jasmijngeur van J’adore en de huid die naar chocolade proeft. Dan zal Kim des te moeilijker de woestijnprinsen van zich afslaan. Tenzij ze haar dodelijke backhand bovenhaalt.

   • Ines zegt:

    J’adore is een excellente keuze, Christel. Jammer voor mij komt de Ylang Ylang wat te sterk door. Ik krijg er altijd hoofdpijn van. De geur is echt samengesteld voor krachtige persoonlijkheden als Kim. En de zachte ondertoon van musk zal, vrees ik, die zwoele woestijnprinsen helemaal gek maken…Musk is in die contreien gekend voor zijn afrodiserend effect. Dus beter dat zij de chocolade eten. Geeft exact dezelfde chemische reactie als een instant verliefdheid. (als meer mensen dit eens zouden beseffen, het zou zoveel complicaties voorkomen:-)Bij Lancôme doen ze magische dingen met de Provençaalse roos. Mijn favoriete bloem, die mij energetisch verlicht en verfrist en in combinatie met Indische Jasmijn een hemelse geur verspreidt die zich schijnt aan te passen aan elk individueel huidtype. Een intelligent parfum als het ware. Allez, ik hoop dat meneer Vanhoovels weer helemaal mee is. Over het juiste percentage elestane in nylons gaan we het volgende keer hebben.😉

   • Eric zegt:

    Kunnen jullie niet naar de website van ‘Dag Allemaal’ verhuizen?

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Oeps! Het is me gelukt! Terug leven in de brouwerij.
    De vrouwen zijn ontwaakt.
    Ik heb nog een voorstel voor Sanctorum.
    Hij kan misschien iets in zijn dagboek schrijven over wijn en vervalsingen van deze Godendrank. Hij moet zijn beweringen wel staven want anders blijf ik toch bij mijn uitverkoren merk. Ik gebruik al meer dan tien jaar “Chateau de la Pompe”
    Ongeëvenaarde kwaliteit. Het zuiverste van het zuivere.
    Feitelijk zijn er nog andere merken die goed zijn. Maar sinds ik weet dat tegen de Russische grens de druiven geplet worden met zweetvoeten houd ik mij toch gedeisd.
    Als de scherpe afdronk daaraan te wijten is dan hoef ik die merken niet.
    Dus Johan; er is nog werk aan de winkel. Zet U achter uw dorsmolen en tover iets uit uw hoed aan een snelheid dat de toetsen van uw klavier door de ramen vliegen.
    Wij zijn in blijde verwachting.

 12. bruno zegt:

  gehypte clown , ziek zijn en daarmee de kassa nog eens vullen , zatte , zotte clown !

Reacties zijn gesloten.