De eeuwige glimlach van Koen Geens

Geens

Bedenkingen bij een open brief van de ouders van Julie

Zopas publiceerden de ouders van de vorig jaar vermoorde Julie Van Espen een open brief, waarin ze een hele waslijst fouten beschrijven die het mogelijk maakten dat de dader op vrije voeten liep in afwachting van zijn proces wegens verkrachting, ondanks het gevaar voor recidive. ‘Samengevat kunnen wij als familie alleen maar vaststellen dat er in dit dossier veel grove fouten zijn begaan waarbij bovendien heel wat magistraten nalatig zijn geweest!’ Zo klinkt het.

Ook het rapport dat de Hoge Raad voor Justitie (HRJ) eind december publiceerde over de kwestie, wordt omschreven als wollig en ‘met de fluwelen handschoen’ geschreven. Met als verpletterend besluit: ‘Julie zou nog leven als Justitie normaal had gewerkt’.

Dat is klare taal vanwege mensen die een onbeschrijflijk verlies hebben geleden en en verklaringen zoeken. De open brief is in eerste instantie naar de partijvoorzitters gericht, in afwachting dat er toch een federale regering het daglicht ziet, met de hoop op een echte justitiehervorming. Maar wie niet genoemd wordt, niet één maal, is de politiek verantwoordelijke voor deze tragedie, toenmalige minister van justitie Koen Geens.

De omzendbrief

JulieVerantwoordelijk, hoezo? Een minister mag zich toch niet inlaten met gerechtelijke uitspraken, die worden toch autonoom genomen? Ja, dat riep Geens ook in alle toonaarden nadat Steve Bakelmans werd gevat, de man die daar niet hoorde te zijn. Dat was een paar weken voor de verkiezingen, begrijpelijk dat er overuren werden gedraaid op het campagne-hoofdkwartier van Koen Geens. Sorry mensen, scheiding der machten!

Tja, waarom hebben wij dan eigenlijk een minister van justitie? Om ervoor te zorgen dat de gerechtshoven van voldoende toiletpapier zijn voorzien? Zelfs dat blijkt een heikel punt: de kopieerapparaten stammen uit de tijd dat de dieren nog spraken, van digitalisering mag helemaal gezwegen worden. De gevangenissen en gerechtshoven staan op instorten, er is een schrijnend personeelstekort op alle niveaus. Bij wijze van understatement gezegd: justitie is structureel ondergefinancierd.

De enkelband is geen gunst meer voor gedetineerden met een onberispelijk dossier, maar een simpele besparingsmaatregel. De gevolgen zijn bekend. 

De gevangenissen zijn overbevolkt en in slechte staat. Daarvoor bedacht minister van justitie Koen Geens een creatieve oplossing: via een omzendbrief werd beslist dat criminelen al na één derde van hun straf op vrije voeten komen. En dat werd verpleegster Christine Lenaerts (april 2018) fataal: slachtoffer van roofmoord door twee zware jongens op penitentiair verlof.

Ook het idee om gevangenisstraffen steeds meer te vervangen door elektronisch toezicht komt uit de koker van Geens. De moordenaar van politieagente Kitty Van Nieuwenhuize, Nourredine Cheikhni, kreeg 30 jaar cel maar werd vorig jaar na 10 jaar cel vervroegd vrijgelaten met een elektronische enkelband. En zelfs die moet hij nu niet meer dragen. Een nuttige besparing. De enkelband is geen gunst meer voor gedetineerden met een onberispelijk dossier, maar een simpele besparingsmaatregel. De gevolgen zijn bekend.

Belgistan

justitiepaleis

Het Brusselse justitiepaleis, een permanent gestutte ruïne: één van de symbolen van het Belgisch verval

Het witte-handen-discours van Koen Geens blijkt een vast patroon te volgen. Zie de terreuraanslag in Luik, 29 mei 2018, uitgevoerd door een moslimfundamentalist, veroordeeld voor drugshandel, gewapende overvallen en diefstal, die nog tot 2020 in de gevangenis hoorde te zitten. Of het dossier van Bilal ‘Moreno’ Aazzouti, een veroordeelde tienerpooier die met een enkelband rondliep, zijn voorwaarden schond, en toch niet terug achter de tralies ging.

Telkens verwees Geens naar de autonome rechtsmacht, maar vergeet er bij te vertellen dat hij de straffeloosheid organiseert door effectieve hechtenis zoveel mogelijk te beperken, bij wijze van besparing. Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat de ouders van Julie alleen de magistratuur viseren en niet de bewindvoerder.

Een land met een gerecht dat niet werkt, tekent zijn eigen doodsvonnis.

Nu ja, ik begrijp het ergens wel: de politieke correctheid vereist dat gewone burgers, ook als ze zwaar te lijden hebben gehad onder het malgoverno,  zich niet al te kritisch uitlaten over politieke verantwoordelijkheid, anders heet het verzuring. Mogelijk zit de schrik erin dat verontruste, bij naam genoemde politici zich tegen hen zouden keren en er nog meer in de doofpot zou belanden.

Laten we eerlijk zijn: Koen Geens is niet alleen een supertsjeef, maar ook een gehaaide zakenadvocaat wiens kantoor o.a. het ACW als klant had in de Arco-affaire. Zijn macht is helemaal gesteund op het behoud van de Belgische instituties, niet verwonderlijk dat het Hof hem als ultiem wit konijn probeert uit te spelen. De manier hoe hij telkens wegkwam in hoger vernoemde dossiers, geven blijk van veel retorisch talent maar even weinig moreel besef.

De ouders van Julie wenden zich tot koning Filip, als vorst die recht moet doen zegevieren. Dat kan ik vanuit hun situatie begrijpen, maar het is naïef en doet ook hun signaal aan kracht verliezen. Het herinnert aan de witte ballonnen en Paul Marchal, vader van An, die de hulp van Albert I inriep en zelfs een Belgicistische partij oprichtte ( Partij voor een Nieuwe Politiek in België/PNPb) om met een patriottistisch elan de Augiasstal uit te kuisen. Dat is een doodlopend verhaal gebleken, het Hof en het Belgisch establishment zijn alleen in hun eigen voortbestaan geïnteresseerd.

De eeuwige glimlach van Koen Geens is een façade en oogt als het vervallen Brusselse Poelaertpaleis. Een land met een gerecht dat niet werkt, tekent zijn eigen doodsvonnis. Samen met absurditeiten als de dwangsommen die de spaarboekjes van IS-kinderen moeten spijzen, zullen trieste verhalen als dat van Julie nog sneller een totale breuk tussen regime en burger teweeg brengen dan eender welke politieke beweging. Zie ook de gele hesjes. Maar op het einde gaat het natuurlijk wel over politiek, en het streven om de samenleving op een deftige manier georganiseerd te krijgen. Misschien toch dat idee van de Vlaamse republiek eens terug boven halen, in plaats van steeds maar weer die oude staat te vertimmeren?

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

34 reacties op De eeuwige glimlach van Koen Geens

 1. aghasee zegt:

  JS: “Misschien toch dat idee van de Vlaamse republiek eens terug boven halen?”

  Maar dan wel veilig onder de rok van de EU? Lamenielache.

  • Eric zegt:

   Vlexit twee (uit de EU) moet op Vlexit één (uit België) volgen. Dan kunnen er in Vlaanderen andere rechtsregels gestemd worden: uitbreiding van de mogelijkheid levenslange gevangenisstraffen op te leggen (die dan ook effectief in strafkampen worden uitgevoerd), het verbod voor mediageile advocaten als Vermassen, Mary, Van Steenbrugghe, Damen, Lahlali e tutti quanti om in moord- en terreurzaken te pleiten, het herinvoeren van de doodstraf voor terroristen en andere ongeneselijke misdadigers, keihard beleid tegen gevangenisopstanden, tegen het niet-respecteren van het gezag en de integriteit van cipiers en last but not least: het terugsturen van islamitische extremisten en ander internationaal tuig naar de paradijselijke thuislanden. Indien dat niet mogelijk is hen over de grens in Wallonië deponeren, want tenslotte is het vanwege de Walen en hun ziek stemgedrag dat dit soort volk zich in onze contreien bevindt.

   • aghasee zegt:

    [Walen en ziek stemgedrag]
    Niet (helemaal) akkoord. Wallonië stemt volgens mij eerder in functie van het cliëntelisme. Dat de laatste paar lichtingen beroepspolitiekers daar op inspelen en hun kiesvee geven wat ze vragen zit natuurlijk in de aard van het beestje. Dat diezelfde beroepspolitici hun veestapel op alle manieren groter willen maken is ook vanzelfsprekend. Import van niet-compatibele culturen (sic) is daar een middel toe. Deze trend zie je trouwens elders in Europa ook. Niet in het minst aangestuurd door het leger onverkozen EU-functionarissen en andere Soros’en.
    Frankrijk is zo goed als verloren en Duitsland teert enkel nog op zijn economische macht, daar is het enkel wachten op een nieuwe snorremans. Over Zweden zal ik maar zedig zwijgen.

    Ondertusqsen in ierland:
    https://www.rt.com/op-ed/480530-ireland-germany-elections-establishment/

   • Eric zegt:

    Natuurlijk stemt Wallonië op die partijen die het parasitisme van onze Waalse medeburgers kunnen consolideren en in de tijd verlengen. Dat is zo. Maar is dat dan geen ziek stemgedrag? Willen blijven leunen op de schouders van de Vlamingen in plaats van het heft in eigen handen te nemen? Bovendien heeft Vlaanderen altijd al veel rechtser en tegen migratie gestemd, terwijl Wallonië een open grenzenbeleid voorstond (om die asielzoekers vervolgens naar Vlaanderen door te schuiven, mede met de bedoeling delen van Vlaanderen te verfransen). Dat Vlaanderen islamiseert hebben we zowel aan de EU, de Belgische constructie en Wallonië te denken. Indien Vlaanderen over zichzelf kon beslissen zou het de weg van Denemarken of Oostenrijk opgaan. Of misschien van Hongarije, wie weet?
    Wat Duitsland betreft: die snorremans hebben ze al en heet Merkel. Haar untergang wordt nu langzaam zichtbaar, maar de schade die ze veroorzaakt heeft is niet om aan te zien en allicht onherstelbaar.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ik vestig er wel de aandacht op dat niet gans Vlaanderen zich tegen de mensenhandel afzet. Via die handel koopt de islam zich hier in. Er zit veel goud teveel in de grote zandbak. En degenen die tegen die handel zijn worden in het cordon gezet.
    Er zullen er nog meer komen dan het VB. Ofwel barst de particratie.
    Spannende tijden.

   • john vdb zegt:

    @Vanhoovels Paul
    Het is niet al goud dat blinkt… Suhaib Webb is de imam uit Boston die in een vorig leven hiphop-dj was, converteerde tot de islam en nu vooral bij de Amerikaanse moslimjeugd bijval oogst. Als gevangenisaalmoezenier heeft hij aan de gevangenen nog morele bijstand verleend. Daar waar maatschappelijke werkers tekortschoten konden gevangenen dankzij het geloof nog worden geholpen zodat hun situatie in de gevangenis er niet op achteruitging en ze uit de negatieve spiraal geraakten. Deze islamitische predikant staat op de lijst van de 500 invloedrijkste moslims van het Royal Islamic Strategic Studies Centre uit Jordanië en van het Prince Alwaleed bin Talal Center for Muslim-Christian Understanding in Washington D.C., hier over Amerikaanse moslims en sociale bewogenheid :

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Beste JVDB,

    Het kan mij geen fluit schelen wat die immams hier komen doe.
    Dat krapul dat hier in de gevangenis terecht komt moet zich gedragen naar onze wetgeving. En als ze twijfels hebben over de juistheid van onze wetten dan blijven er twee
    mogelijkheden. Ofwel vechten ze die wetten aan ofwel pakken ze in en verhuizen ze naar het beloofde land. Want dat beloofde land zullen ze zelf moeten maken. Het verdwijnt trouwens meer en meer bij ons van dag tot dag. Indien MO het niet doet zullen ze het zelf moeten doen. Ze hebben de zon in overvloed en die is momenteel bruikbaar mits inzet en gebruik van verstand. De Geschiedenis leert dat ze van het Westen niet veel te verwachten hebben behalve een deel profiteurs die bedelen als de oplossing zien.
    Er is geld; goud en edelstenen voldoende aanwezig in de grote zandbak.
    Dat die immams het daar eens gaan oplossen ipv ons te overladen met rotzooi.
    Trouwens daar zorgen wij zelf reeds voor.
    Alles is een kwestie van eigen verantwoordelijkheid opnemen en daar hebben wij in het Westen ook vooral een tekort aan. En vooral ook aan goede intenties van de machthebbers. Woorden genoeg maar ook geen positieve daden.
    En als je de afgehakte handen telt en nadenkt over de oorzaken ervan dan moet het toch duidelijk zijn dat de blanke man meestal ook denkt aan het vullen van eigen zakken.
    Volkeren zijn geen vijanden van mekaar. Wel stropers en dieven.

   • CS zegt:

    @Eric’s reactie van 16.51
    Dat is goed geanalyseerd. Mee eens!

 2. Anoniem zegt:

  Een bepaald type van moordenaars mag gewoon NOOIT meer vrijkomen, ook niet met een enkelband. Ik zeg dit niet vanuit een ‘oog om oog, tand om tand’-gevoel, maar omdat het risico té groot is dat zij hervallen. De maatschappij moet permanent beschermd worden tegen dit soort mensen. Dit geldt niet voor alle moordenaars, de ene moordenaar is de andere niet. Iemand die bijvoorbeeld een ander heeft vermoord na jarenlang gepest geweest te zijn, is een heel ander soort moordenaar dan een lustmoordenaar.

  • siegfried zegt:

   Ik heb tot dusver 16 maanden in gevangenissen doorgebracht en heb vastgesteld dat de meeste ‘collega’s’ kleine garnalen zijn die men misschien nog zou kunnen heropvoeden. Maar enkelen (verkrachters, pedoseksuelen, professionele kriminelen, aggressievelingen) waren paranoiede typen, waar niks meer mee aan te vangen is. Men zou ze beter droppen op een onbewoond tropeneiland waar ze van elkaars gezelschap kunnen genieten.

   • Anoniem zegt:

    Ook een mogelijkheid 🙂

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Zal ook niet veel helpen. Napoleon hebben ze dat ook gelapt. Hij is nog erger terug gekomen. Voor sommigen is de guillotine de enige zekerheid voor de maatschappij om van zieke geesten definitief af te geraken.
    De echte zotten op het Afrikaanse continent worden naar Europa gestuurd.
    Zogezegd om het hier recht te houden. Al jaren blijkt echter dat bepaalde personen hier een loopje nemen met de waarheid. En meer dan waarschijnlijk deftig hun zakken vullen met mensenhandel te organiseren. En van degenen die niet betalen mogen er wel een gedeelte verzuipen in de Middellandse Zee. Dat zijn dan wel de echte sukkelaars.
    De rest komt wel binnen op een andere manier.
    Er wordt georganiseerd en georganiseerd. Er blijft geen tijd over om nog te besturen.
    En Europa? Wel dat wordt het kerkhof van de wereld. Na de grote zandbak natuurlijk.
    Geen tijd om een vredesplan ts bespreken of te organiseren door de grote mogendheden?
    Die verkopen hun afgedankt schroot en organiseren de feestjes om het kapot te schieten.
    En hier zit een bende met een grote muil om er commentaar op te leveren.
    Zij doen aan politiek! Bende kruimeldieven!

   • Billy zegt:

    je laat de verkrachters de pedo’s onder handen nemen, de criminelen wat voedsel stelen, de paranoïde de boel in de gaten houden en de agressievelingen benoem je tot eilandflikken. Het zal wel marcheren daar..

 3. Benny zegt:

  Geens is een gluiperige crypto-moslim en volkomen vals en onbetrouwbaar.
  Perfect profiel dus voor de nieuwe premier.

 4. Yvo G zegt:

  Het artikel is niet volledig, want ook de magistratuur heeft al openlijk geprotesteerd tegen de “reuzesoldens” van Geens over de straffen die de rechterlijke macht uitspreekt. Het doopzeel van Geens mocht eens wat beter worden gelicht, inzake het lichten van een doopceel is J.S. echt niet grondig genoeg. In feite is er geen scheiding der machten, wanneer de politicus nog het laatste woord heeft na het vonnis van de rechter. Getuige het artikel. Waarom wordt de rechterlijke macht, inclusief de strafuitvoering, niet uitbesteed aan de privé, ik verwijs naar de VS. De blauwe bende heerst over het gerecht, zijn dromen van privatisering, wat houdt hen tegen?

  • Billy zegt:

   Solden is al een meervoudsvorm, soldens bestaat dus niet, meneer de allesweter.

   • Yvo G zegt:

    Blij dat u op de post niets aan te merken heeft.

   • Billy zegt:

    Het is onsamenhangend geschreven en met de nodige taalfouten.
    Al durf ik nauwelijks kritiek geven op de enige hier die het HLN niveau overstijgt
    Eigen lof stinkt, zeker als er niets achter zit.
    Tot genoegen, laatste reactie.

 5. Yvo G zegt:

  Voor het overige zou ik het merendeel van de reacties hier verplaatsen naar HLN, waar ze naadloos bij aansluiten.

 6. Yvo G zegt:

  Aanvullend: https://sanctorumblog.wordpress.com/2019/05/08/minister-geens-betreurt/
  nog niet zo lang geleden. Er is nog niets veranderd. En ik betwijfel of dat ooit in de toekomst zal gebeuren.

  • Benny zegt:

   Er zal alleen iets gebeuren als het VB het overneemt, anders inderdaad nooit.

   • Yvo G zegt:

    Daar heeft u groot gelijk. De ondervinding leert mij echter, dat ook het VB daarna zal vervallen in wat ze eerst hebben bestreden. Iets is er onvermijdelijk: Ze zullen de NVA achterna gaan, die ook als idealistisch begon, maar al snel traditioneel werd toen ze eenmaal de postjes in zicht hadden, en die nu alweer een trado erbij zijn. Water loopt altijd bergaf…. Hopen mogen we altijd, bidden ook, maar betalen zéker.

 7. Anoniem zegt:

  Er zal niks gebeuren. België is een grote afgedekte serre waar kippen de kalkoenen het leven zuur maken en vice versa. Er zal dus een andere instelling moeten komen van de kakelende bende en dit voor het te laat is. Gemakkelijker gezegd dan gedaan en ik zou het verfoeilijk gaan vinden van mijzelf mocht ik mij geroepen voelen om de weg te tonen. Ik ben partij neutraal en wens dit te blijven.
  Ik behoor dus tot een minderheid.
  De overblijvende meerderheid laat zich leiden door de postjes.
  Hier telt dus niet de moraliteit, het besef en het weten maar uitsluitend het meer hebben dan de buurman. En dan zitten er nog halve zolen tussen de bende die pogen om lucht en mirakels te venten. Dat noem ik de ergsten. Het moet erg zijn te leven met een draaiboek waarop staat “De Bijbel” en dan nog te pretenderen dat je gelovig bent na hetgeen je presteert.
  Ofwel ben ik blind ofwel zijn die volgelingen huichelaars want ik zie geen verschil tussen dezen en anderen. Dan is MO serieuzer geweest. Zijn indoctrinatie is samen te vatten als een oproep tot het verenigen van de Berberstammen om de Heilige Oorlog te voeren vooral tegen andere gelovigen
  En vooral het beoogde resultaat is er nooit gekomen want ze moorden zelfs mekaar uit in de grote zandbak. Sorry; ze worden uitgemoord door anderen. Nooit door zichzelf.
  En dan maken ze zichzelf nog wat wijs. Wat ze op aarde kapot maken is weer een concurrent minder voor hun maagden in hun hemel.
  Hebben wij nu een hoger IQ? Denk het niet. Ons assortiment om mekaar geen leven te gunnen is diverser. Maar wij doen het al een paar honderd jaar veel geniepiger.
  En degene die Europa kapot maakte behoort zowel als de drolrapers achter de trein tot de goede familie. En ondertussen voeren de mestkevers oorlog met de strontvliegen.
  De vrede in Europa mag er ook nooit komen. Altijd voldoende redenen om mekaar met zwavelzuur te overgieten.

 8. Jefke zegt:

  Alsof de Vlaamse Republiek daar ook maar iets aan gaat veranderen, dream on Johan.
  Het onrecht is een onderdeel van het systeem, veel te veel tijd gaat verloren in belachelijke disputen tussen afgunstige burgers en drukkingsgroepen allerhand.
  Die tijd en middelen kunnen dan natuurlijk niet besteed worden aan ernstige feiten en dossiers van openbare veiligheid waar onze samenleving beter van wordt.
  Vraag maar eens aan politiemensen wat zij ervan vinden, straffeloosheid tot en met want steeds loert potentieel gevaar voor racisme aanklachten om de hoek.
  Je zou voor minder gedemotiveerd worden als flik in dit land, wereldvreemde en zelfs onbekwame rechters zullen wel zorgen voor de vrijgeleide en straffeloosheid.
  De pineut in het verhaal is weerom de middenklasse die zich aan de regels houdt maar toch het gelag mag betalen via allerlei pestboetes, gasboetes en zo meer.
  Kortom mensen koeioneren is een modeverschijnsel geworden en ondertussen lopen de echte misdadigers vrij rond.

  • Yvo G zegt:

   Juist, uw analyse klopt. Een gerecht dat niet meer kàn werken: Alle middelen worden door de poli-teek-ers onttrokken voor hun eigen zakken. Door de gebrekkige wetten, ook al door dezelfde ontelbare en snel vermenigvuldigende poli-teken die we hier hebben mis- of niet gemaakt, wordt straffeloosheid de norm. De rechter vonnist levenslang, politeek Geens maakt er vijf jaar van, Dat is de fameuze scheiding van de politieek (wetgevende (??) macht) en het gerecht. Niet verwonderlijk dat Belgistan bij de corruptste landen ter wereld wordt gezien, en uitgerekend zij maken reisjes naar Congo om daar de corruptie te bestrijden (officieel) Soort zoekt soort, natuurlijk. De blauwe bende mestkevers -hun eigen vocabulaire, nooit veroordeeld- heeft het gerecht traditioneel in handen. Ze zijn zeer fel voor de privatisering. Ik stel voor dat de Belgistaanse strafuitvoering dan ook wordt geprivatiseerd door een private onderneming volgens Marokkaans of Turks recht en rechters. Behalve delicten tegen politeken, daarin voorzien hun eigen wetten dan ook levenslang, en effectief!! Kijk naar over de plas, daar werkt het wél.

   • Benny zegt:

    de olifant in de kamer? vrijmetselarij en haar rol in de new world order, volksverraders in een occulte, psychopathische utopie.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Wetgeving? Niks is minder waar. Het forum dat Sanctorum ons voorschotelt is gekend en dus onderworpen aan onze wetgeving.
    Maar er zijn andere fora die niet onderworpen zijn aan onze Europese wetgeving.
    Zij huizen ergens op de wereld.
    Onlangs heb ik mij vragen daarover gesteld. En het resultaat was dat ik geband werd met de beschuldiging dat ik het recht op privacy schond. Niks van! Ik kreeg geen antwoord op mijn terechte vraag. Ik kan dat forum ook niet verplichten om op vragen te antwoorden.
    Dus kan ik ook niks prijsgeven van mijn bevindingen.
    Die moderator van dat forum is een halve zool. Feitelijk schrijft Wikepedia alles behalve goed nieuws over dat forum.
    Bovendien is de privacy voor mij heel belangrijk.
    Het kan dus dat een forum waarvan niet geweten is onder welke wetgeving het werkt en
    zomaar losgelaten wordt op deelnemers en valse beschuldigingen gebruikt om iemand er uit te gooien als het te warm wordt. Maar dezen die gebruik maken van zulke fora moeten beseffen dat er geen beletsel is opdat zulke fora hetgeen je schrijft zullen prijsgeven.
    Dus in realiteit volgen die fora zelf niet wat ze anderen verwijten.
    En wat die privacy betreft is er toch de mogelijkheid om zelf een aanklacht te doen
    indien er overtredingen mochten zijn. Dus ze pretenderen sommige zaken die er niet zijn en dit om U af te schrikken en om achter de schutting te kunnen blijven.
    Maar alles is oplosbaar. Ik overweeg geen deelname meer aan dergelijke fora.
    Het ligt er te vingerdik op.

   • Benny zegt:

    Wat u zegt klopt volledig maar ik wil een kleine nuance aanbrengen.
    Het fenomeen ‘forum, a’ is , in het beste geval, een uitlaatklep.
    Ook hier laten we gewoon wat stoom van de ketel of is er een gedachtewisseling.
    Veel meer moeten we er niet van verwachten want; ondanks een illusie van ‘democratisch debat’; alles wordt boven de hoofden en meestal tegen de wil in van de meerderheid van het volk beslist en dat zal, vanwege de demografische veranderingen, enkel verergeren.

 9. Vanhoovels Paul zegt:

  Maar er is vooral nog iets wat mij stoort Benny. Er is de mogelijkheid dat deelnemers met mekaar persoonlijk overleg plegen zonder dat dit op het forum zichtbaar is maar wel voor de moderator.
  Of deze er misbruik kan van maken kan ik niet bewijzen. Ik maak trouwens geen gebruik van deze mogelijkheden omdat ik het forum niet meer vertrouw. Er maakt een bepaalde clan gebruik er van die vooral gebruik maakt van leugens en je zelfs uitmaken voor hoerenloper en dementerende.
  En dan wordt niet opgetreden. Behalve als je weerwerk biedt. Dat wordt dan gecatalogeerd als “persoonlijke aanval”. Dus nieuwe ban.
  Wat die moderator van dit forum zelfs niet wil zien is het feit dat bijna alle deelnemers tegen die vent zijn en het ook uiten.
  Dus jezelf vragen stellen is gepast.
  En ikzelf heb conclusies getrokken. Er mee stoppen en niet meer deelnemen aan dat braaksel.
  Alhoewel het voor de partij die deze zeveraar aanhangt dus wel een verlies van stemmen zal brengen. Bovendien is buiten zijn gezever er nooit iets dat hij zal brengen dat zijn partij in een democratisch daglicht brengt.
  Ze bereiken dus het omgekeerde van wat er beoogd wordt.
  Ellende en smeerlapperij is geen ontspanning. Voor niemand. Daarom stop ik er ook mee.
  Ze mogen hun resultaat oogsten. Wat zij zullen bekomen vragen ze trouwens zelf.
  Natuurlijk promoten in de zijlijn alle deelnemers wel hun bepaalde politieke visie op een forum.
  Maar als moderators beginnen mee te spelen dan is de fun er wel af.
  Classement verticale! Rechtstreeks de vuilbak in met dat forum.
  Ze behalen wel resultaat misschien maar vuile indoctrinatie pakt niet bij mij.

  • Benny zegt:

   Zeer begrijpelijk dat u er de brui aan geeft. Pick your battles..
   Een discussie aangaan met dergelijke narcisten is nutteloos.
   het beste..

  • Yvo G zegt:

   Is dat forum misschien het autoritaire parochieblad van Pater Bauwens?

Reacties zijn gesloten.