Dalilla Hermans moet dringend in het Anderlecht-bestuur

Advies voor Vincent Kompany & C°

Dalilla

Onlangs gaf Vincent Kompany, het geweten van het Belgische en internationale voetbaluniversum, een opgemerkte persconferentie rond racisme en diversiteit in het voetbal. Als vertegenwoordiger van de internationale spelersvakbond FIFPro pleit de speler/coach van RSC Anderlecht voor meer vrouwen en meer kleur in de bestuursorganen van de grote clubs en bonden zoals de FIFA.

Het racisme speelt zich niet alleen af op de velden, met de oerwoudkreten en bananen, maar ook en vooral in de structuren, laat hij noteren. Werk aan de winkel dus. Met mijn positie heb ik toch wel autoriteit’, wordt eraan toegevoegd: Kompany kan niet alleen een aardig potje voetballen, is niet alleen de goedheid zelve, maar weet zich ook te verkopen.

Snelle Afrikanen en dansende sopranen

KompanyRond de woorden diversiteit en discriminatie is al veel digitale inkt gevloeid, ook uit mijn pen. Het zijn containerbegrippen die in het politiek-correcte discours schering en aanslag zijn, maar die bij nader toezien brokkelig worden.

Zo is diversiteit iets dat niet hoeft afgedwongen te worden, het is er gewoon. We zijn allemaal verschillend, laat dat dan ook gewoon spelen. Om te beginnen in de etnische context zelf: Afrikanen hebben een biologisch voordeel, namelijk een langere Achillespees, wat hen vooral als voetbalspitsen goed van pas komt. Het is niet toevallig dat de snelste atleten van Oost-Afrikaanse komaf zijn.

Dat er zoveel zwarten op onze voetbalvelden rondlopen, is dus niet het resultaat van een georganiseerde anti-discriminatiecampagne, maar van gewone selectie op basis van kwaliteiten. Dat voetballertjes, zoals ooit Vincent Kompany zelf, van de straat worden geplukt of uit Afrikaanse negorijen worden gehaald door scouts van grote clubs, waardoor ze heel goedkoop worden ingelijfd en later voor veel geld weer doorverkocht, is dan weer een ander verhaal.

Discriminatie is universeel, niets zou kunnen functioneren zonder, in geen enkel domein. Voor de operarol van Salome heb je een klok van een sopraanstem nodig in een frele lijfje dat een jong meisje voorstelt en nog moet kunnen dansen ook. Onnodig zich aan te bieden indien men over die combinatie niet beschikt. Te dik, te lelijk, te traag: buiten. Zou Unia durven pruttelen?

Mensen zijn gewoon goed in iets, of niet, en dat is het enige wat mag tellen.

Diversiteit opleggen is eigenlijk een contradictie, men maakt zo van een organische samenleving een zaak van quota. Het zou in de limiet betekenen dat de besturen van voetbalclubs ook een afgesproken percentage holebi’s, veganisten en fluitspelers moet hebben, terwijl al deze categorieën vermoedelijk uitblinken in een totale voetbaldesinteresse. De VRT is er via de beheersovereenkomst toe verplicht om 4% mensen met een migratie-achtergrond in dienst te nemen, daaronder ook voldoende schermgezichten. Dat halen ze niet, om de eenvoudige reden dat er zich onvoldoende allochtonen met de juiste kwalificaties aandienen.

Men kan dan de lat lager leggen voor die groep, maar dàt is pas discriminatie. Mensen zijn gewoon goed in iets, of niet, en dat is het enige wat mag tellen. Het onderwijs en de arbeidsmarkt moeten open staan voor iedereen, voor een diploma moet je werken, en dan gaan er veel deuren open. Opiniemaaksters als Dalilla Hermans echter blijven dwangmatig focussen op het discriminatieverhaal, als zouden mensen met een donkere huidskleur alleen omwille daarvan niet aan de bak komen. Dat versterkt deze groep alleen maar in een slachtoffercomplex waar men niets mee opschiet. Maar mevrouw Hermans heeft een volle dagtaak aan die klaagcultuur, dus blijft ze de riedel aanhouden.

Levensverzekering

Leopold

Leopold II

Wat hebben Vincent Kompany en Dalilla Hermans gemeen? Iets met racisme, en de professionele dwang om daar elke dag ethische statements rond te maken. Een ideologisch verdienmodel dus. Daarbij hebben ze andere, politiek meer geblindeerde beroepsallochtonen als Dyab Abou Jahjah (al een tijdje niks meer van gehoord) naar het achterplan verdrongen.Ze profileren zich als rolmodellen voor andere mensen met allochtone roots, die zich als slachtoffers moeten outen, terwijl de witte gemeenschap anderzijds een schuldcomplex wordt aangepraat.

Het Congo-kolonialisme blijft een historische back-up voor deze zwart-wit-framing. Blanke Vlamingen/Belgen blijven allemaal geestelijke erfgenamen van Leopold II, en het racisme loert vanachter elke hoek. Dat moet constant onder de aandacht komen en geremedieerd worden. Ze krijgen daarbij grote media-aandacht, zeker in de traditionele pers en de openbare omroep, waarbij men zich toch niet van de indruk kan ontdoen dat die zwart/wit-tweedeling voor hen een levensverzekering uitmaakt.

Blanke Vlamingen/Belgen blijven allemaal geestelijke erfgenamen van Leopold II, en het racisme loert vanachter elke hoek.

De ethische profilering van Kompany staat uiteraard niet los van het uitblijven van sportieve resultaten van zijn club. Anderlecht is afgezakt naar de middenmoot en staat er financieel belabberd voor, ondanks de terugkeer van de speler-coach die een miraculeuze heropstanding zou bewerkstelligen. De supporters hebben weinig boodschap aan zijn filantropische blabla, evenmin als aan het geleuter van Marc Coucke. De show rond het veld, waar na Coucke ook beroemdheden als Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaute en Patrick Lefevere het bestuur kwamen versterken, legt alleen maar de vinger op de zere plek: de spelers maken gewoon geen goals. Punt. Ook al lopen er genoeg Afrikanen in de voorhoede, oeps.

Bonka Circus

UGentMaar vergis u niet: Kompany verhoudt zich tot R.S.C. Anderlecht, als een hot-dog-verkoper tot een voetbalstadion. Sport als middel om zaken te doen.

Effectief, ondertussen is Vincent Kompany als sporter aan het uitbollen en bereidt hij een tweede leven voor. Commercieel flair kan hem daarbij niet ontzegd worden. In Engeland vinden we hem terug in een tiental vastgoedvennootschappen. Daarbij komt ook het communicatiebedrijf en productiehuis Bonka Circus in beeld dat Vincent Kompany in 2010 oprichtte, met vestigingen in Leuven en Manchester.

Bonka boort een fameus gat in de markt aan. Platte reclame is uit de tijd, vandaag wordt er vooral gezocht naar ‘creatieve content met maatschappelijke meerwaarde’ zoals het op de webstek staat. Een ethische boodschap dus, als verpakking rond een product. Merken willen vooral ‘verbinden’ en hun doelgroep zo groot mogelijk maken dankzij multiculturele slogans: de verzoening tussen zwart en blank gebeurt via een uitgekiende marketingstrategie. Het kledingmerk Benetton (united colors) was de gangmaker in dat verhaal.

Het is duidelijk dat Kompany’s bedrijf heel behendig een marketingverhaal koppelt aan een politiek-correcte boodschap

Kompany creëert zich daarbij een gouden marktpositie, met ideologische key values (veel Engels jargon in de communicatiesector) en een unique selling proposition (idem) die vooral bedrijven en instanties aanspreekt waar diversiteit een toverwoord is. Tot de klantenportefeuille behoren o.m. de Belgische Voetbalbond en de Rode Duivels (uiteraard), De Standaard, Radio2, ING, het Afrikamuseum, Pepsi-Cola en de UGent. Bonka heeft deze laatste afgesnoept van de Mortier Brigade die toch ook al een uitgesproken ideologisch links profiel had.

Diversiteit dus, als nieuwe slogan die alle maatschappelijke ongemakken weg retoucheert in het kader van een doelgroepstrategie. Eén adres. Het is duidelijk dat Kompany’s bedrijf heel behendig een marketingverhaal koppelt aan een politiek-correcte boodschap, met zijn eigen vedettestatus van zwarte (ex-) voetballer als uithangbord. Heel zijn discours, dat er van alles hapert aan de samenleving, dat oude blanke mannen daar schuldig aan zijn maar zich ook kunnen vrijkopen, moet een vraag creëren naar ethisch dedouaneren en witwassen. Noteer anderzijds dat al wie kritiek zou kunnen hebben op Vincent Kompany als multicultureel entrepreneur en makelaar in diversiteit, van racisme zou kunnen beschuldigd worden.

Mijn advies daarom: Dalilla Hermans moet dringend een plaatsje krijgen in het bestuur van Sporting Anderlecht. Haar huidskleur en sekse geven daar recht op. Ze zal het beleid bijsturen, de club gezond maken, en ervoor zorgen dat Wouter Vandenhaute niet met de kas gaat lopen. Mogelijk komt daar allemaal niets van, maar daarmee hebt u uw portie creatieve content weeral gehad voor vandaag.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

29 reacties op Dalilla Hermans moet dringend in het Anderlecht-bestuur

 1. rony stokart (vroeger wereldwijd in Hoegaarden gekend en bekend als... "de Witte"... zegt:

  De “WITTE” gemeenschap meneer Sanctorum? De witte? Tot nader order ben ik nog altijd BLANK en dat “witte” mag u ergens steken waar de zon niet schijnt !

 2. Jefke zegt:

  Ik denk dat ze bij Anderlecht wat minder streken moeten verkopen en teruggaan naar hun kerntaak, namelijk sjotten en liefst naar de goal!
  Markske van de kampioenen zou misschien een goeie trainer zijn en Boma de vervanger van Coucke, worsten in plaats van pillen kunnen wonderen verrichten.
  Wie weet, een volgende film “de kampioenen” in de maak met Jean Marie Pfaff als uithangbord en Sammeke Gooris voor het clublied.

 3. Yvo G zegt:

  Inderdaad, het advies om Dalida H. Het bestuur van Anderlecht in handen te geven, zal een ontnuchtering zijn voor haar: De beste stuurlui staan aan wal, wordt haar fataal.

 4. Conny zegt:

  Dalila Haatmens is een van de grootste racisten in Vlaanderen, ondanks al haar zwarte privileges.

  • walter maes zegt:

   De Standaard is een gazette die een mooi inkomen garandeert aan al wie de politiek correcte toon inzake diversiteit, discriminatie, racisme en tutti quanti aanslaat.

   • Conny zegt:

    Nog erger is Bert Bultinck van Knack die de Vlaming een soort racistisch gen aanpraat.
    Dat is essentieel bij allerlei soorten id-politiek, een extreem sociaal-constructivistisch lulverhaal zonder biologische fundamenten.
    Dit wordt ondersteund door de klaagallochtonen en autochtonen onderdrukkers zoals UNIA.
    Aangezien alles de schuld van blanken is; mogen zij het linkse deugfeestje en hun eigen ondergang betalen. Yeah, right, ik dacht het niet.
    Wereldwijd begint de bevolking de globalistische multicul en superdiversiteit uit te kotsen alsook de neomarxistische volksverraders die dit propageren.
    Dalila zegt dat we verloren hebben, klaar.
    De tweede ronde is nog maar net begonnen en de gestigmatiseerde bevolking zou wel eens vernietigend kunnen uithalen. Stilaan weigeren ze de bevelen van hun onderdrukkers te interioriseren en eisen ze hun gestolen autonomie terug op.
    Tot spijt van wie…

 5. Ines zegt:

  Wie zelf oerwoudgeluiden normaal vindt kan niet echt veel zinnigs zeggen over dit thema. Het is dan ook aan de tekst te zien: een langgerekte fuck you naar Dalilla (Dalida is allang naar de eeuwige jachtvelden vertrokken, Yvo:-) Dat kind moet het hier altijd ontgelden precies. Ze doet nochtans haar best met dat blond nest op haar hoofd.Ten eerste moet iedereen die racisme wil bestrijden nu wel al beseffen dat bottum-up maatregelen niet veel uithalen. Kompany heeft dus gelijk om zijn bevoorrechte positie te gebruiken om dingen anders te gaan doen. Die Congolezen in de sportieve bestuursorganen gaan er anders nooit in geraken. Eeuwenlang worden zulke postjes niet op basis van competentie maar door vriendjespolitiek en networking uitgedeeld Of denkt er iemand echt dat de burgemeester van Brussel iets afweet van het besturen van een eerste klas club? Ten tweede iedereen doet het. Zie bv. hoe VB’ers samen met partner in crime N-VA al maanden een voet proberen te forceren tussen de deur bij de vrt door de Raad van Bestuur vakkundig uit mekaar te spelen d.m.v. infiltranten en handpoppen. Reden? De schamele 4% allochtone schermgezichten zijn er voor deze snoodaards dan ook 4% te veel. Toegegeven ons Danira B.telt wel voor 20%. Door haar lijkt het alsof heel allochtonië bij de openbare omroep “werkt”. Terug naar de tijd van De Witte van Zichem. Dat willen die mannen. Niet met Kompany dus. In plaats van wat nog meer geld te gaan rapen in China denkt hij beter zijn positie eens goed te gebruiken om het ingroup-favoritisme professioneel te faliciteren. U mag het ook basaal racisme noemen. Of Eigen volk eerst! Voor iedereen😉

  • Conny zegt:

   “Reden? De schamele 4% allochtone schermgezichten zijn er voor deze snoodaards dan ook 4% te veel.”
   Nee mevrouw, reden is het constante oikofobe, blanke Vlamingen- bashen en met een klein incestueus clubje extreem linkse regressieve nonsens spuien op kap van de belastingbetaler. U zegt eigenlijk dat iedereen racistisch mag, bijna moet, zijn voor de eigen groep behalve de blanke autochtoon. Die moet zo snel mogelijk worden vervangen en uit zijn eigen geschiedenis verwijderd en dit braaf faciliteren. De mensen worden stilaan wakker en verwerpen die verwrongen identiteitspolitiek. Op naar nieuwe verkiezingen en weg met de vooringenomen VRT.

   • Ines zegt:

    In welke programma’s worden de Vlamingen dan wel “gebasht”, mevrouw? Door een quiz op de vrt heeft De Wever een een hip mediaplatform tot zijn beschikking gekregen dat hij electoraal heeft verzilverd en nog steeds verzilvert.

   • rony stokart zegt:

    Beste madam Ines, hoewel ik De Wever niet kan luchten, dient gezegd dat hij dat mediaplatform wel aan zijn quiz kwaliteiten te danken gehad heeft en maar zeer onrechtstreeks aan de VRT. Hadden ze het geweten….

   • Eric zegt:

    Ines heeft niet door dat De Wever door gezamenlijk links, waaronder de VRT en de rest van de pocomedia, gemaakt werd om het VB de wind uit de zeilen te halen. Tot consternatie bij gezamenlijk links heeft hij die opdracht te goed uitgevoerd, zo goed zelfs dat zijn partij plots de grootste van Vlaanderen en België werd. Dat had gezamenlijk links niet voorzien. Na decennia van linkse dominantie in de msm nu gaan klagen dat VB en NVA, op basis van democratisch bereikte verkiezingsresultaten een voet tussen de deur van dat linkse bolwerk willen krijgen lijkt me een beetje hypocriet. Als u echt geschandaliseerd was door de politisering van de massamedia, dan had u al decennia geleden moeten beginnen klagen en aanklagen. Maar blijkbaar bent u niet bepaald een fan van onafhankelijke krantenredacties en tv-reporters, als ze op enkele na allemaal links zijn is er voor u, Ines, geen vuiltje aan de lucht.
    Vergelijk eens hoe de laatste 4 jaar Trump in onze ‘kwaliteitspers’ wordt afgeschilderd met de wijze waarop Obama de 8 jaren vóór Trumps presidentschap werd behandeld. De pers hier staat al maanden bol van het impeachmentproces, maar nog niet één artikel of programma werd gewijd aan het feit dat zij die het lasterlijke Russiagate ‘schandaal’ uit de duim hebben gezogen zich voor de hoogste rechters zullen moeten verantwoorden.
    Dat links echter totaal geen strategie heeft, zelfs niet meer rationeel en met een essentieel respect voor de tegenstander kan denken en handelen, bewijst dat Trump door de geënsceneerde, tot mislukken gedoemde impeachment van Pelosi & Co zijn kansen op een tweede termijn aanzienlijk verhoogt. Links denkt dat het met veel emotioneel geschreeuw en zonder enige argumentatie de harten van de mensen kan veroveren. Niks is minder waar.

  • Christel zegt:

   Al gekeken wie er allemaal in het communicatiebedrijf van Kompany ‘Bonka circus’ werkt? https://www.bonkacircus.com/nl/people
   Opvallend hoe ‘divers’ het team is ;-).
   En Dalilla kan niet schrijven, niet alleen draait ze de ‘racisme’-plaat tot vervelens toe grijs (de blanke medemens moet het altijd bij haar ontgelden precies) maar kan ze ook echt geen deftig Nederlands schrijven. Even abominabel als de ‘F*cking’- dialogen in de film ‘Black’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Geef me maar Margot Vanderstraeten. Haar interviews tillen je gewoon naar een hoger (taal)niveau.

   • Christel zegt:

    Een interview met de Franse feministe Elisabeth Badinter :
    http://www.margotvanderstraeten.com/margot-vanderstraeten-interviewt-elisabeth-badinter/

   • rony stokart zegt:

    Wat is “deftig” Nederlands? En bedoelt u met “F*cking” toevallig fucking? Overigens bedankt voor de Bonka info.

   • Conny zegt:

    Margot Vanderstraeten ken ik niet, zal ik eens checken.
    Nederlands kunnen schrijven is al lang geen vereiste meer.
    “jihad” van puymbroeck is daar ook een voorbeeld van.
    Wouter Van Bellingen is ook zo’n omhooggevallen blanke Vlamingen hater.
    Ach, er zijn er zoveel die volop media-aandacht krijgen louter vanwege hun chantage op basis van valse beschuldigingen en professioneel slachtofferschap.
    Veel nuttiger dan UNIA zou een agentschap tegen laster en eerroof zijn.
    Als blanken bij elke micro-agressie (nog een lulverhaal) tegen hen klacht zouden neerleggen zou men nog tien UNIA’s mogen oprichten.
    Maar, dat was ik vergeten, racisme tegen blanken bestaat niet volgens hen.
    Cultuurmarxisten zijn krankzinnig en leven in een staat van verregaande realiteitsontkenning. Uiteindelijk zullen ze mekaar opvreten, de kinderen van de revolutie, haha.

   • Christel zegt:

    Lees gewoon eens een paar teksten van D. Hermans en bekijk de bovengenoemde film. Dan begrijpt u wat ik bedoel.

   • Conny zegt:

    Enfin, ik realiseer me net dat je mensen als Dalila, othman el hammouchi en dies meer best niet meer aandacht geeft dan ze al krijgen.
    Het beste dus aan iedereen en dit was meteen mijn laatste reactie op dit onderwerp.

   • Christel zegt:

    Interessant en onthullend artikel omtrent de ‘racisme’-zaak van Wouter Van Bellingen ;-):
    http://www.clint.be/actua/de-zaak-van-bellingen-update/

   • Ines zegt:

    @Christel ik vind je reacties heel chaotisch om te volgen. I.p.v.links naar feministische denkers te geven en oude koeien(Van Bellingen) uit de sloot te trekken kun je misschien gewoon eens in je eigen woorden uitdrukken wat je eerlijk vindt van het artikel over Dalilla. Ze wordt toch wel vaak keihard onnodig aangevallen door JS is mijn aanvoelen. En over de zaak Van Bellingen: wat kan men daar nog verhullend of zinnigs over bijleren? Is en was een welles-nietes spelletje waarvan niemand echt de ware toedracht kan achterhalen. De essentie blijft dat WVB de namen van de koppels niet kende of niet wou vrijgeven en dat de open briefschrijver zijn bronnen(elementaire journalistieke voorwaarde) niet kon voorleggen. Nogal wiedes dat De Standaard zijn open brief niet wou plaatsen.Van horen zeggen telt niet he .

   • Christel zegt:

    Ines, Kompany wou meer ‘diversiteit’ in de bestuurorganen van het voetbal. Awel, JS stelt Dalilla voor: een perfect voorbeeld toch, namelijk een zwarte vrouw…alleen jammer dat ze niet ook nog een dove LGBT’er is. Dat zou de max zijn, nietwaar. 😉
    Maar allez, ze willen o zo graag ‘verbindend’ zijn maar tegelijk wel met een beschuldigend vingertje wijzen naar de blanke man. Waarom duwen ze ons continu in hokjes van zwart en wit? Hadden ze het dan zo slecht? Kompany verdient geld als slijk, betaalt bijna geen belastingen (pleegt zelfs fiscale fraude, naar het schijnt) en mag zowel spelen als coachen bij Anderlecht. Zijn vader werd zelfs burgemeester in Ganshoren. Dalilla werd geadopteerd door Vlaams-nationalisten, kreeg hier alle kansen en zelfs uitgebreid een mediaplatform. Moest ze blank zijn, dan denk ik niet dat ze zover zou geraken als schrijfster en opiniemaker. Van positieve discriminatie gesproken.
    Waarom wentelen ze zich zo graag in het slachtofferschap? Ik denk dat Tinneke Beeckman hier een duidelijk antwoord geeft:

 6. john vdb zegt:

  Of hoe men denkt hier het ‘humanitaire project’ van Leopold II verder te zetten… Nog een gevolg van de conferentie over Congo bijeengeroepen door de Duitse kanselier Otto von Bismarck. Gezien er de vrijheid van handel en scheepvaart op de Congostroom in de akte werd opgenomen was het hem zeker ook te doen om de ontginning van de natuurlijke rijkdom van Afrika : de prijs die men tot op vandaag daar nog voor moet betalen… Vandaar die culpabilisering bij blanken of witten hier, hoe je ze ook wilt noemen. Het vernieuwd Afrikamuseum in Tervuren met op de opening als voorname gast de Minister van Ontwikkelingssamenwerking, waarop kritiek kwam van een VN-werkgroep die vond dat België zich toch eens mocht excuseren voor zijn koloniaal verleden en zich tevens beklaagde over het racisme en xenofobie hier tegenover inwoners van Afrikaanse origine, versterkte het nog eens allemaal. In de kunstwereld voelde men zich meteen ook aangesproken : http://blog.muzee.be/page/3/. En op de VRT konden ze nog eens een programma volpraten… In Afrika zelf hebben ze daar bitter weinig aan. Ze zijn nu beter gediend met de aanwezigheid van Franse troepen in de Sahel, want het is de geopolitieke situatie met al die militaire conflicten in die tamponzone tussen de Sahara en het zwarte Afrika, die de ontwikkeling van Afrika parten speelt, maar ook een gevaar voor Europa betekent vanwege de jihadisering en niet opdrogende migratiestromen. Een Europees leger zit er zeker wel aan te komen en zal de EU naast de Green Deal nog eens een flinke bom geld kosten!

 7. Ines zegt:

  @Eric, dus u gelooft echt dat op een werkvergadering van de De Slimste Mens, het team van Eric Van Looy zat uit te dokteren hoe ze De Wever strategisch konden gebruiken om het VB te neutraliseren? Ze moeten dan ook al op voorhand heel zeker geweest zijn van zijn quizkwaliteiten, de grappige oneliners voorzien die De Wever uit zijn hoed zou toveren in interactie met jury en medekanditaten, de intellectueel mindere goden zodanig selecteren dat ze zeker van hem zouden verliezen enz. Met zijn eerste desastreuze deelname in het achterhoofd moet dat toch een enorm risico betekend hebben? Alles kan, en al was ik eerlijk gezegd vroeger minder dan nu vatbaar voor dit soort van geloof in schimmige machinaties achter de schermen in medialand lijkt uw theorie mij toch wel vergezocht. Er zijn zoveel factoren en omstandigheden die juist moesten vallen om tot dé succesvolle uitkomst te leiden die “verzameld links” zogezegd voor ogen had met De Wever. Hij had maar een ernstige griep moeten krijgen tijdens de opnames en het plannetje zou in duigen vallen. Dit alles om het VB, dat eigenlijk al door haar eigen hooghartige onderschatting van LDD de wind uit de zeilen al kwijt was, te dwarsbomen. Nee, denk het niet, eerder gewoon een samenloop van toevalligheden die voor De Wever mediageniek wel heel goed uitpakte en waarop hij zijn snel geïmproviseerde politieke beweging heeft kunnen uitbouwen.

  • Eric zegt:

   Ach, zulke spelletjesprogramma’s zijn doorgestoken kaart, en hoe meer kijkers ze trekken, hoe interessanter ze worden om het volk te manipuleren. Vergeet niet dat Van Looy een filmregisseur was, de uitgelezen kerel om elk woord, elk gebaar vooraf te regisseren. Een deelneemster – haar naam is me ontgaan, het is te lang geleden – zei achteraf in De Morgen dat zelfs de grapjes en kwinkslagen tot de laatste letter ingestudeerd worden. Niks is spontaan, het is allemaal zo fake als wat.

   • Benny zegt:

    Wel grappig dat in Amerika zelfs de grootste “deplorable” boerenlul weet dat alle entertainment (ook het nieuws dus) fake is maar dat er hier nog altijd zogenaamd hoogopgeleide mensen zijn die de mainstream media sprookjes geloven.

   • rony stokart zegt:

    Bij onsch Vlaemschen volke is het gebruik van oortjes nog niet doorgedrongen.

   • john vdb zegt:

    Een openbare omroep die zich de rol toegeëigend ziet van het stimuleren van een breed maatschappelijk debat, kan daarmee ook voor de nodige politieke effecten zorgen. Niet enkel in de economie maar ook in de politiek dus een onzichtbare hand…

 8. XOXOXOX zegt:

  Afrikaanse voetbalclubs zijn veel te zwart, zowel de spelers als de bestuursleden.
  Afrika moet dringend verrijkt worden met blanke en Westerse cultuur.
  Afrika is in zijn geheel veel te homogeen zwart.
  Afrika heeft daarom dringend meer diversiteit nodig.
  Afrika ook quota nodig voor blanke hetero cisgender mannen in het politieke bestuur en het bedrijfsleven.

  I love diversity !

  • john vdb zegt:

   Als de witten naar Afrika trekken, is het meestal voor andere dingen dan om te voetballen… Zwarten en witten verenigd, het kan in de muziekwereld, zoals Bombino voor een opname in de studio van de Amerikaanse openbare radio-omroep NPR, met twee (wellicht ingehuurde) witte professionele muzikanten uit de VS. De slaggitarist, die zijn akkoorden zonder plectrum speelt, is van Burlington, Vermont (noordoosten van de VS) en de zanger/gitarist uit de streek van Agadèz in Niger (W-Afrika), centrum voor transport van uranium waar het in de omgeving ook gedolven wordt, sinds de vluchtelingecrisis in 2015 echter draaischijf voor mensensmokkel van zwart Afrika via Libië richting Europa. Ook een grote moskee daar, wel zeer speciaal, typisch Afrikaans. De Toeareg uit de Sahara en de Sahel, een Berbervolk dat net zoals Vlamingen, Schotten, Ieren, … strijdt voor autonomie… De zanger verwijst in zijn teksten ook naar de geopolitieke situatie. Gitaren worden er gezien als instrument van rebellie en worden er gebannen. Twee van zijn vrienden/muzikanten werden nog geëxecuteerd.

   • rony stokart zegt:

    Wat zijn Witten? Iets zoals Negers? En bent u al bij de Zwarten geweest. Of lult u gewoon uit uw blanke nek?

Reacties zijn gesloten.