Het ‘antisemitisme’ als selffulfilling prophecy

Waarom ook dit jaar in Aalst de pijpenkrullen en haakneuzen van de partij zullen zijn

Vismooiln - kopieNaar aanleiding van de 75-jarige herdenking van de bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz, wordt door Joodse kringen gewaarschuwd voor een nieuwe opstoot van het antisemitisme. Teken aan de wand: de bakkebaarden en namaak-haakneuzen die nu al vlotjes in de carnavalswinkels van de hand gaan. Dat is een boeiende insteek. We herinneren ons de praalwagen van de Vismooil’n, die in hun Sabbatjoor 2019 Joodse karikaturen ten tonele voerden, wat uiteindelijk leidde tot een schrapping van het Aalsterse carnaval als werelderfgoed.

Een gebeuren dat in de komende editie vast centraal zal staan, het tegendeel zou verbazen. Net de censuur zet aan tot humor en satire, dat is de essentie van carnaval. Hadden de rabiate scherpslijpers van de Joodse gemeenschap niet beter wijselijk gezwegen over die ene carnavalswagen die dan nog gerecycleerd materiaal bevatte? Ja dus. Tenzij dat voortdurend oprakelen van het vermeende ‘antisemitisme’ een systeem uitmaakt.

De Dossin-soap

Kazerne DossinHet is pijnlijk te moeten vaststellen hoe bepaalde Joodse opiniemakers zodanig op alle slakken zout willen leggen, dat er een tegenreactie ontstaat die op haar beurt zelf als ‘antisemitisme’ wordt gekwalificeerd. In se tamelijk onbenullige fenomenen als die carnavalswagen krijgen weerklank tot in de Verenigde Naties, wat uiteraard hilariteit opwekt, die ook weer uitingen van ‘Jodenhaat’ zouden zijn.  Is het ‘antisemitisme’ een slang die in haar eigen staart bijt?

Hoewel een aantal Joodse intellectuelen binnen en buiten Israël, naast organisaties zoals Een Andere Joodse Stem, waarschuwen voor dat mechanisme van de selffulling prophecy, blijft het dominerende discours dat van de verontwaardiging en het eeuwige slachtofferdenken. Tot en met het claimen van morele onschendbaarheid op vage religieus-historische gronden.

De Joodse lobby in de raad van bestuur is niet van plan haar greep op dit publiek domein, eigendom van de Vlaamse gemeenschap, te lossen.

Heel de pathetische soap rond de Mechelse Dossin-kazerne en het daaraan verbonden Holocaustmuseum, is typerend voor de manier hoe dat slachtofferdenken opnieuw omslaat in agressiviteit en usurpatie. De pogingen van Joods-zionistische kringen rond de Antwerpse politicus André Gantman om dat door de Vlaamse overheid beheerde documentatiecentrum te herbestemmen tot exclusief Holocaustmonument, deed zelfs filosoof en specialist in de materie Ludo Abicht naar adem happen. Het was de reden van het ontslag van directeur Christophe Busch. Notoire historici als Bruno De Wever en Herman Van Goethem waren evenmin te spreken over de gang van zaken.

Helaas: de Joodse lobby in de raad van bestuur is niet van plan haar greep op dit publiek domein, eigendom van de Vlaamse gemeenschap, te lossen.

Het ‘Auschwitz-gen’

Gantman

André Gantman

Zo mocht het boek van Ludo Abicht ‘De eeuwige kop van Jood’, uitgerekend met de Jodenvervolging als onderwerp, er niet gepresenteerd worden, omdat Birgitte Herremans, die de inleiding schreef, te Israël-kritisch werd bevonden door Gantman en C°. Even later werd een uitreiking van een Pax Christi-prijs in de kazerne zelfs abrupt onderbroken en iedereen aan de deur gezet, weer omdat die dame van de partij was. Het blijkt een georganiseerde hetze, inclusief kettingmails, die vooral vanuit het tijdschrift Joods Actueel wordt aangestuurd.

Ofwel snapt men niet dat die overgevoeligheid juist tot spot en satire aanzet, ofwel is het de bedoeling, om dan het grote antisemitische spook op te roepen. 

De voormalige hoofdredacteur Michaël Freilich, nu N-VA-kamerlid, is in zijn korte politieke loopbaan al berucht geworden voor zijn pro-zionistische provocaties, zie de verspreiding van een filmpje waarin hij een Joodse kandelaar in het federaal parlement plechtig ontsteekt. Niet akkoord? Antisemiet! De N-VA zal nog last hebben met dat ongeleid projectiel, Het was uitgerekend Bart De Wever die het boek ‘Het Auschwitz-gen’ van André Gantman inleidde. Met een sneer naar het Aalsterse carnaval, waarbij hij zijn partijgenoot en burgemeester te kakken zet.

Voor Gantman is het duidelijk: elke kritische reflectie omtrent het zionisme of het actuele regime in Israël, draagt de kiemen van het antisemitisme in zich. Zo maak je elke tegenstander monddood. De titel van zijn boek anderzijds verwijst naar de onherleidbare, onvergelijkbare lotsbestemming van het Joodse ras, dat doorheen de Holocaust een moreel vrijgeleide heeft gekregen, tot aan het einde der tijden. Verboden te lachen. Ofwel snapt men niet dat die overgevoeligheid juist tot spot en satire aanzet, ofwel is het de bedoeling, om dan het grote antisemitische spook op te roepen.

Untermenschen

Netanyahu - kopie

Benjamin Netanyahu

Met de actuele Auschwitzherdenking wereldwijd draait de holocaustindustrie overuren. De term is, zoals bekend, in 2000 gelanceerd door de Amerikaanse politicoloog en historicus Norman Finkelstein, zelf van Joodse komaf, wiens ouders Auschwitz overleefden. Het huidige regime in Israël voert de dans aan, en getuigt vooral van een respectloos cynisme tegenover de slachtoffers van de Holocaust.

De manier waarop Benjamin Netanyahu van de Auschwitz-herdenking gebruik maakt om in Jeruzalem een internationale show op te voeren met alle groten der aarde, waarbij aartsvijand Iran door de Israëlische premier tot ‘het meest antisemitische regime van de planeet’ werd uitgeroepen, bagatelliseert de Holocaust tot een puur retorische stijlfiguur voor politiek gebruik.

Het Netanyahu-regime heeft elk spoor van de Joods-Europese verlichting zorgvuldig uitgewist, en vervangen door iets dat zelf ongemakkelijke herinneringen aan het verleden oproept.

De herdenking die in Polen zelf werd georganiseerd mocht vooral niet teveel in de kijker lopen, want in Jeruzalem werd de toon gezet voor een nieuwe kruisvaart tegen het antisemitisme, die wonderwel gelijk loopt met de militair-diplomatieke agenda van de staat Israël. Alleen de Franse president Macron pruttelde wat tegen.

Ook binnenlands liet Netanyahu er geen gras over groeien. In 2018 werd de superioriteit van het Joodse ras wettelijk verankerd, wat de facto de Arabische inwoners (ik spreek dan niet over deze in Gaza en de Westelijke Jordaanoever, maar volwaardige Arabische staatsburgers in Israël die ongeveer 20 procent van de bevolking vormen) tot Untermenschen degradeert. Ik gebruik bewust de naziterminologie: het ontnemen van burgerrechten is maar een eerste stap naar het ontnemen van mensenrechten. Over de Endlösung van het Palestijnse probleem in de bezette gebieden zwijg ik nog. Het Netanyahu-regime heeft elk spoor van de Joods-Europese verlichting zorgvuldig uitgewist, en vervangen door iets dat zelf ongemakkelijke herinneringen aan het verleden oproept.

Uit zelfverdediging zeggen de pro’s. Nogmaals: dit vraagt om kritische reflectie naast een satirische lezing, mét pruiken en haakneuzen, het spijt me voor Gantman en C°. De Holocaust valt niet te bagatelliseren, en de Dossinkazerne mag en moet een gedenkplek blijven, met een ruime link naar het globale genocidefenomeen en ja, waarom niet, het religieuze fanatisme. Als men die educatieve verbreding probeert af te stoppen, slaat men zijn eigen ruiten in en zullen de carnavalswinkels gouden zaken doen. Hopelijk mag deze gedachte ook eens aan bod komen in de ruime waaier van herdenkingen.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

48 reacties op Het ‘antisemitisme’ als selffulfilling prophecy

 1. Jefke zegt:

  Antisemitisme is een multinationale geldmachine geworden.
  Wereldwijd liggen Joodse organisaties op de loer om elke vorm van kritiek op hun gemeenschap aan de kaak te stellen en te duiden als antisemitisme.
  Dit laat toe dat, net als alle kritiek op migranten wordt weggezet als racisme, wat helemaal van de pot gerukt is.
  Aan opiniemakers om deze poco cultuur te verspreiden ontbreekt het niet, het is een sluipend vergif in onze hypocriete samenleving.
  Blijkbaar hebben sommigen meer mensenrechten dan anderen op deze planeet.

 2. Eric zegt:

  Ach ja, mijns inziens mogen de joden, die wél met zichzelf kunnen lachen, ook eens anderen met hen laten lachen. Op hun beurt zouden de joden dan een vorm van carnaval kunnen vieren waarin ze met christenen,atheïsten, boeddhisten, animisten en andere minkunkels kunnen lachen. Iedereen lacht iedereen uit, Greta Thunberg wordt door de wereld uitgelachen, Trump lacht haar uit, zij lacht Trump en de hele wereld uit (wat ze nu eigenlijk al doet, maar niet openlijk, de hypocriete teef !), het zou de wereld er dragelijker op maken.
  Eén volk kan je echter beter niet uitlachen, dat hebben we zo geleerd. Ik heb in Aalst nog geen pop van de profeet met bommengordel gezien. Of van salafisten met lelijke koppen en zwaaiende machetes. Nee, dat kan je beter laten zo je je leven niet beu bent. Waarom wordt in december in de Duitse steden (en wellicht ook bij ons) kerstmis in een safe space gevierd? Waarom heeft men tegenwoordig op luchthavens drie uren nodig om alle passagiers voor een vlucht te screenen? Waarom zijn er mensen die de straat niet meer op durven uit angst een messteek op te lopen? Leraren die hun klaslokaal niet meer durven te betreden en liever bij hun huispsychiater een bewijs van burn-out vragen dan hun levenstaak uit te oefenen? Cartoonisten die bepaalde tekeningetjes niet durven te maken? Zijn voor al die problemen de joden en hun holocaust verantwoordelijk? Ik dacht het niet. Waarover maakt men zich dan eigenlijk druk? Over 1 pop, die door enkele domme joodse zwetsers met lange tenen wereldberoemd is geworden. Zoals Rushdie – niet de beste schrijver – met 1 boek wereldberoemd is geworden. Maar dàt dan wel in een iets andere sfeer. Of zoals de al vele jaren tot een clandestien leven veroordeelde Geert Wilders, een democratisch verkozen politicus, wereldberoemd is geworden. Je hebt onverdraagzame mensen en je hebt onverdraagzame mensen. De enen zijn ongevaarlijk, de anderen zijn extreem gevaarlijk. En over dàt verschil zou ook eens een boom mogen opgezet worden.

  • rony stokart zegt:

   Deze reaktie mag door Johan Sanctorum (en heel veel anderen) uitgeknipt worden en boven het bed gehangen.

  • Jefke zegt:

   Helemaal mee eens, de ene zotskap is de andere niet in Aalst…

  • XOXOXOX zegt:

   “Zijn voor al die problemen de joden en hun holocaust verantwoordelijk? Ik dacht het niet.”

   U bent wel heel stellig.
   Doch laat ik u één tegenvraag stellen.

   – Weet u waarom de joodse gemeenschap / lobby voorstander is van multiculturalisme en massamigratie (ook van moslims) naar Westerse landen?

   • Eric zegt:

    U weet wel heel stellig dat er zoiets als een joodse lobby bestaat die West-Europa wilt kapotmaken door massa’s moslims en andere barbaren te importeren? Het is toch niet omdat Sarkozy en Soros joods bloed hebben dat u in een joodse samenzwering dient te geloven. Er zijn tig joden die West-Europa waarschuwen tegen het islamitisch gevaar omdat ze het zelf aan den lijve ondervinden. Islamcritici als Rémi Hauman of Finkielkraut zijn joods. Of er is de Joods-Hongaarse schrijver Gyorgy Konrad geweest die de islam en de massamigratie een gevaar voor Europa noemde. Anderzijds zit de islamofiele lobby vol autochtone, niet-joodse West-Europeanen die spuwen op hun eigen beschaving en deze verlangen te vernietigen. De idee dat joden aan de touwtjes trekken is blijkbaar zo diep in de geesten verankerd dat zelfs nogal wat kritische geesten erin meegaan. Obama en Clinton hebben Libië gebombardeerd, waardoor heel de gelukszoekersstroom vanuit Afrika op gang werd gebracht. Zijn Obama en Clinton joden? Als dat zo is zou ik u aanraden eens in de spiegel te kijken, misschien ziet u daar ook een jood. Hilariteit verzekerd !

   • john vdb zegt:

    In de vlag van Europa (12 gouden sterren op azuurblauwe achtergrond) kan men ook de twaalf stammen van Israël zien. De ontwerper van de vlag Paul Lévy was trouwens van Joodse origine, eigenlijk een journalist, nog gestudeerd aan de ULB, iemand die in het begin van de oorlog een tijdje opgesloten werd in het concentratiekamp van Breendonk, dan vrijgelaten en vervolgens vluchtte naar Londen, waar hij in het verzet actief was en er op de BBC de Belgen toesprak. Later werd hij oorlogscorrespondent en was aanwezig bij de bevrijding van Dachau en de verovering van Berlijn. Hij stond ook in voor de repatriëring van de Duitse kampcommandant Philipp Schmitt, de verantwoordelijke van het kamp van Breendonk en nadien ook van dat van de Dossin-kazerne (na de oorlog geëxecuteerd door Belgische rijkswachters), die op zijn suggestie werd opgesloten in het fort van Breendonk en dan een interneringscentrum werd. Voor hij terugkeerde naar de Belgische radio, ging hij in de politiek en was de enige verkozene op de UDB-lijst (Union Démocratique Belge). Meer op Wikipedia.nl.

   • rony stokart zegt:

    Wat u allemaal wéét…!

   • Eric zegt:

    Ja, en de term ‘Eurabia’ is gemunt door de joodse historica Bat Ye’or, op wiens werk Oriana Fallaci een hoofdstuk van haar onevenaarbare ‘De kracht van de Rede’ gebaseerd heeft. Bat Ye’or heeft precies uit de doeken gedaan waarover het in de islam gaat. Ze heeft ook als eerste de termen ‘dhimmi’ en ‘dhimmitude’ geïntroduceerd, dit om de Europeanen tegen de islam te waarschuwen.
    Anderzijds heb je de geheimzinnige Bilderberggroep, niet bepaald een joodse sekte (hoewel Kissinger en Rockefeller al wel eens aan een conferentie hebben deelgenomen), die ervoor bekend staat op Europees en mondiaal vlak veel politieke, niet-democratisch verantwoorde invloed uit te oefenen.
    De tijd dat men moest geloven dat enkele schimmige rijke joden met haakneuzen en lange baarden in duistere zaaltjes het wereldlot bepaalden is écht al lang voorbij (in de eeuw van de Fuggers was dàt te denken misschien gerechtvaardigd, nu niet meer). Er zijn écht wel andere krachten in het spel.

 3. Jos zegt:

  Hoe komt het dat enkel het Joodse volk door de eeuwen heen door zowat alle volken vroeg of laat werd vervolgd? Scheelt er wat met al die volken en niets aan hen? Gantman, Bart De Wever, Doorbraak en co. zouden daar eens over moeten nadenken. Als de Joden blijven voortdoen in het Nabije Oosten zoals ze nu bezig zijn, moeten ze niet klagen bij nog een Holocaust..
  Intussen kan de NVA eraan beginnen denken om haar naam te veranderen in NVJA.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Geen verdere commentaar meer.
   Volgens mij hebben wat anders rond ons hoofd dan commentaar te leveren op de hele wereld. Maar om toe te geven dat wij over geen democratie noch enige vrijheid nog beschikken hebben we geen tijd. Niemand heeft tijd in Europa om nog over eigen rechten te praten. Doen we dat toch dan zijn we racisten. Ofwel dementen.
   Arme blanke man. Gelukkig is het een zeldzaamheid dat hier onbenullen komen promoten dat hun partijtje beter is dan de rest.
   De strijd is er tussen rechts en links. Tussen mijn zak vol en de uwe leeg.
   En met als eindresultaat dat wij allen binnen korte tijd zullen aanschuiven voor een leeg OCMW. Behalve dezen die naar de Maagdeneilanden kunnen varen.
   Zij zullen niet dood moeten zijn om hun maagden te krijgen.
   Maar dat beseffen dezen niet of nooit die geen hersens onder hun schedeldak bezitten.
   Zij zeveren liever over de problematiek van de Joden.
   En vergeten graag dat er ook veel volgelingen van MO de kantjes aflopen.
   En zij vergeten bovendien zichzelf.
   Alles kaat koet. Tuurlijk! We zullen wel zien wat volgt.
   En onze kinderen gaan het toch oplossen?

 4. john vdb zegt:

  Vraag :
  Ken je het verschil tussen een senior researcher van de Dossinkazerne die een artikel schrijft over Auschwitz en een senior denier van de Holocaust?

  Antwoord :
  De senior researcher gaat ze goed verdienen en de senior denier, die steken ze zo lang mogelijk achter de tralies…

  Duitse justitie : twee maten en twee gewichten? https://apnews.com/540732f238d2b95c7cd12615b92b4aa2

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Justitie is ook lamgelegd in ons land. Zelfs iets zeggen op openbare fora mag niet want dan wordt je geband. Een simpel voorbeeld? Wel mijn gemeente is veroordeeld door justitie om meer dan 1 miljoen te betalen. Reden? Elimineren van de vroegere kerkwegen om sommigen een plezier te doen. De beslissingen werden genomen door de onkreukbaren van de politiek. Zij blijven echter buiten schot. Maar wie gaat opdraaien voor de kost? De inwoners van die gemeente uiteraard.
   Even de opcentiemen verhogen en of het vonnis aanvechten.
   In alle gevallen betaald de burger. Ge moet het dus niet in Duitsland gaan zoeken.
   Vegen voor eigen deur indien mogelijk of anders best zwijgen.
   Trouwens wie heeft er voor gezorgd dat wij in Europa momenteel in de bagger zitten?
   Toch ook een Duitse. Eveneens een onkreukbare. Binnenkort zal ze haar schop afkuisen.
   En wij blijven achter met een niet meer oplosbaar probleem.

   • john vdb zegt:

    Er is echter maar één Vrouwe Justitia, waar die zich ook moge bevinden! Altijd interessant om eens over het muurtje te gluren en te zien hoe de van oorsprong Romeinse godin en naderhand de personificatie van het recht er de weegschaal en het zwaard hanteert… Vlaanderen is op politiek gebied zo’n beetje het verdomhoekje van Europa. Zo is er in Duitsland veel meer keus : naast de AfD (te vergelijken met het VB hier bij ons) is er bv. de NPD, en ook nog Die Rechte. De NPD treft men o.m. aan in Mecklenburg-Voor-Pommeren (Nedersaksisch: Mekelnborg-Vörpommern), waar ook Ursula Haverbeck – ‘Nazi Grandma’ is haar bijnaam – van afkomstig is, mogelijk een kant van Duitsland waar eeuwen geleden ook Vlamingen naartoe trokken…

    Al gehoord van Frank Rennicke? Hij is één van de kandidaten voor de Duitse presidentsverkiezing namens de NPD in 2010 en eigenlijk iemand die is opgegroeid in de DDR, waar sommige van de sociale woonwijken bij ons hier zo langzamerhand ook iets van weg beginnen te hebben, o.m. door toevloed van Oost-Europese migranten, waaronder Roma (ook vervolgd tijdens de Holocaust). Ze doen maar, de onkreukbaren uit de politiek, zoals jij ze noemt. In steden met een te liberaal beleid, laat de publieke moraal het nog vaak afweten… Die Frank Rennicke is een Duitse volkszanger, die daarnaast nog politiek actief is. Zijn politieke toespraken – de nodige kritische distantie in acht genomen – vallen best wel te verteren omdat er flink wat humor in zit : “die beste Redner hört man nicht zu, weil sie keine Bühne haben…” en “man braucht keine Parolen, die Parolen entstehen im Kopf…” In een andere taal wordt men ook een ander mens, beweert men. Het hoeft geen betoog dat men in deze politieke middens tegen het Duitse verleden op een andere manier aankijkt en men er andere dingen hoort dan het toontje dat men hier altijd aanslaat…

 5. Greta zegt:

  Wel ik heb dat debat in “de afspraak” gezien met Freilich en de dame van de andere stem en ben het toch ééns met Freilich tot op zekere hoogte.

  Aan de Menenpoort in Ieper eert men de doden van de eerste WO en denkt men er ook niet over daar plots een andere invulling aan te geven, om pakweg de conflicten van de verschillende vluchtelingen aan bod te laten komen?
  Het is en blijft tot nader order een herdenkingsplek “memorial” voor soldaten, slachtoffers van WOI. In die zin ben ik het dan ook eens met de kant van Freilich, de Dossin kazerne een “Memorial” is, waar enkel de slachtoffers ,die daar naar toegebracht zijn als tussen stop om naar de concentratiekampen vervoerd te worden, er hun herdenkingsplek krijgen en geen andere vermengde invullingen.
  Wel niet enkel Joden, maar ook de andere slachtoffers van toen die daar geweest zijn, gestorven in de concentratiekampen,, waaronder Roma o.a.

  Uiteindelijk is die Dossin kazerne reeds beperkt museum en heeft tevens een commerciële invulling gekregen door de vele appartementen die men er gebouwd heeft.

  Anderzijds vind ik het idee van Phara om het museum in twee te delen geen slecht idee.

  Eén deel als “Memorial” liefst een beetje interactief zoals in “Red Star” met mogelijkheid filmpjes, getuigenissen te kunnen horen, zoals het prachtige verhaal gisteren op TV van een overlevende die zijn geliefde zelfs terug vond na het concentratiekamp.
  (Tot hier toe 1 keer geweest en niet echt overtuigd er nog eens naar toe te gaan in de vorm het toen was.)

  Het tweede deel zou interactief kunnen opgebouwd worden met o.a. getuigenissen die tegen het Zionisme waren en voor de gevaren waarschuwden, zoals o.a. Einstein.
  Het conflict interactief Joden – Palestijnen (Israël – Palestina) benaderen door o.a. debatten – lezingen, cursussen, die hier zijn plaats zouden kunnen krijgen.
  Joodse zowel als Palestijnse kunstenaars die in debat en filosofische gesprekken gaan.
  In dit gedeelte zou dan tevens humor kunnen gebruikt worden waar cartoonisten van beider zijde werk naast elkaar zouden kunnen hangen om zo hun verschillen van mening te duiden en zo nader tot elkaar kunnen komen.

  • john vdb zegt:

   Terwijl men het heeft over de miserie van de Joden, moet men het niet hebben over de miserie van de eigen mensen, zoals de vele (a)sociale krotwijken die de Vlamingen te beurt vallen. Bij al die tentoongestelde miserie n.a.v. de Holocaustherdenking, zinkt de miserie van het eigen volk immers in het niets…

   Moesten ze al het geld dat ze in die Dossin-kazerne pompen, nu eens aanwenden voor het lenigen van de ellende van het eigen volk? Zouden ze daarvan niet wat meer foto’s publiceren? Dat ze zeker niet vergeten de Lotto uit te reiken en tijdig de uitslag ervan mee te delen, zodat de arme lui die in de prijzen vallen dan ook het geld hebben voor de dure auto’s waarvoor ze de publiciteit voeren en dat ze verder op hun website dan nog wat alarmerende artikels zwieren over het klimaat en voor hun verslaggeving de wereldbol met de courante jets afreizen! Dat ze nog wat reportages maken zodat jongeren die – naar ik aanneem – uit het goede hout gesneden zijn, maar zich willen weren als een trotse Vlaming, in den donker dan de antiterreureenheden over de vloer krijgen… Wat een maskerade! Allemaal brainwash, symptoombestrijding ook, een dekmantel voor de lethargie met betrekking tot het uitdokteren van werkelijke oplossingen – ook in politieke en ideologische zin – voor de noden van deze tijd!

   Voorbeeldig hoe ze het keppeltje dragen, de politieke bestuurders : premiers die het land met een torenhoge schuld opzadelen – hetzelfde maar in mindere mate voor minister-presidenten van het Vlaamse landsgedeelte – en dan via doorschuifoperaties ervoor zorgen dat ze toch aan de vetpotten blijven zitten, of burgemeesters van de grootste steden van het land, die reeds het maximum opstrijken, nog niet genoeg hebben en daar nog eens zo veel mogelijk bovenop willen… En dan komt een Leuvens professor in de politieke wetenschappen in één van hun feministische kutprogramma’s op de openbare omroep vertellen dat politici meer zouden moeten kunnen verdienen! Als dat geen ‘vuile Joden’ zijn, dan weet ik het niet! Dit terwijl er Vlamingen zijn die zich het brood uit de mond moeten sparen en er eigen volk gehuld gaat in lompenkleren. Je zou toch van minder neonazi of fascist worden?

   Nog wat reclame maken voor De Morgen, want die schopt je tenslotte een geweten…
   https://www.demorgen.be/nieuws/premier-michel-op-bezoek-in-joodse-wijk~b261120e/

 6. Ines zegt:

  De joodse “historica” Bat Ye’or? Ah zo, en aan welke unief heeft die dame die titel behaald? Bij u gaan de complotjes er ook altijd vlotjes in.

 7. Yvo G zegt:

  Drukke bezige kleine miertjes, uw holocaust-rijke-armoede-problemen verzinken in het niet bij wat er op ons af komt: De klimaat-apocalips van Greta en de Coronade van Li Ping: Huiver en beef! Geef ons uw geld! Stop met het kostelijke restaureren van schilderijen. Red je vege vel! En lees Sanctorum, als drugs.

  • Eric zegt:

   Ja, net als de sponsors van Thunberg staan de pharma-lobbyisten aan te schuiven om te cashen, met van Ranst op kop.

 8. Eric zegt:

  Ahhhhh, wat is Wikipedia toch gemakkelijk: je moet niet nadenken, neem gewoon even een zinnetje over en klaar is kees. Sla wel de Nederlandstalige wikipedia open, de Engelstalige geeft wat te uitgebreide informatie, dan moet je teveel lezen en dat in ’t Engels ! Nee, niks voor een luie geest, toch?
  Voor degenen die echt geïnteresseerd zijn (daarmee sluit ik Ines dus uit, want die gaat enkel voor wat zoetige brokjes die haar vooroordelen bevestigen: Giselle Littmann (Bat Ye’or) trouwde in 1959 met de gerenommeerde historicus David Littmann, met wie ze verscheidene werken uitbracht. De juistheid van haar these dat Europa Eurabia wordt kunnen we iedere dag waarnemen in de straten van de West-Europese steden, Londen, Brussel, Parijs, Antwerpen, Malmö, Toulouse, Amsterdam, Lyon, Straatsburg, noem maar op (overigens ook meer en meer buiten die steden). Tot het inzicht dat dat zou gebeuren kwam ze in de jaren ’80 door het Midden-Oosten te bestuderen: daar viel het haar op dat de joden uit de meeste landen in die regio verdreven werden (misschien kan Sanctorum daaraan ook eens een betoogje wijden) omdat ze er, net als de christenen overigens, door de moslims als minderwaardigen (dhimmi’s) werden gezien. Voor alle gemak kan men eens nagaan hoeveel joden er zeventig jaar geleden nog in Iran, Irak, Libanon, Marokko enz. leefden en deze cijfers vergelijken met de aantallen van heden.
  Verder vind ik Ines’ kinderlijke eerbied voor academische titels echt ontroerend. Als je haar liet beslissen zou de Negende van Beethoven niet als muziek erkend mogen worden (de componist was doof toen hij die schreef) en zou de relativiteitstheorie tot complottheorie uitgeroepen worden (Einstein voltooide niet eens de middelbare school), Gelukkig is niet iedereen zo simpel van geest als ons Ines…

  • john vdb zegt:

   Probleem met veel van die historici is dat ze spitten in het verleden en daarbij wel zeer diep graven maar niet in alle richtingen tegelijk en enkel naar boven halen wat in hun kraam past. Ze graven daarbij een diepe put en als niemand hen zegt dat ze moeten stoppen met graven, blijven ze maar graven : de geschiedenis als legitimatie van het eigen grote gelijk… Als je hen zegt dat ze hun eigen put aan het graven zijn, zullen ze stoppen met graven? Ze hebben nu de 75-jarige herdenking van de Holocaust (d.w.z. ‘bevrijding’ van Auschwitz-Birkenau door het Rode Leger) plechtig georganiseerd. Ik weet niet wanneer het de vorige keer was en ook niet wanneer het de volgende keer zal zijn, maar als je hen laat doen zullen ze waarschijnlijk binnen 1000 jaar nog de Holocaust herdenken. Veel hebben al die mensen die dat met hun leven hebben moeten bekopen daar niet aan. Ze zijn dood en je kan ze niet meer levend terughalen. Hetzelfde geldt voor de soldaten die toen gesneuveld zijn voor het vaderland (bij de Wehrmacht 5 miljoen). Het is daarom dat men zegt dat je over het verleden een kruis moet kunnen maken. Er kruipt daar tenslotte veel geld en energie in – en dit tot in de hoogste regionen van de politiek (waar het geen flexi-jobs zijn), die ze m.i. beter anders zouden besteden. Maar wat de Joden nog betreft, er zijn vandaag ook veel vermomde Joden en de vermomming is dermate professioneel dat je de vermomde van de echte nog moeilijk kunt onderscheiden…

   • rony stokart zegt:

    Wou u ook nog iets zeggen?

   • john vdb zegt:

    Ieder zijn zeg. Democratie, mijn lieve vriend!

   • willy zegt:

    De eerstvolgende herdenking vind plaats in 2025 ; alle 5 jaar .Bij de volgende in 5 jaar is de kans groot dat er geen overlevenden meer zullen zijn .Men herdenkt 1,2 miljoen mensen omgebracht in deze lugubere omgeving ; terwijl dezelfde moordenaars 20 miljoen Russen hebben vermoord , geen kat die zich dat wil herinneren

   • john vdb zegt:

    NA 75 JAAR NOG ALTIJD 1 MILJOEN DUITSE SOLDATEN VERMIST !
    Dank zij de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge, die zich om hun lot bekommert, worden jaarlijks nog zo’n duizend soldaten geïdentificeerd. “Na de politieke omslag in Oost-Europa nam de volksbond deze taak ook op zich in het voormalige Oostblok, waar in de Tweede Wereldoorlog circa drie miljoen Duitse soldaten om het leven kwamen, meer dan twee keer zo veel als de slachtoffers die in graven rusten in het Westen. Deze taak stelt de volksbond voor een immense opgave: vele van de meer dan honderdduizend graven zijn moeilijk vindbaar, geruïneerd, overbouwd of geplunderd. ”
    Recent was er de vondst van het stoffelijk overschot van Hermann Klein uit Heidenheim, gesneuveld 30 km ten zuiden van Berlijn. Hij was getrouwd en woonde in Zuethen (bij Berlijn), maar had geen kinderen. Zijn vrouw Margarethe is gestorven. Ze heeft nooit geweten wat er met haar man gebeurd is. Er waren nabestaanden die in 1952 nog naar hem gevraagd hadden bij de zoekdienst van het Rode Kruis in München. Als er nog nabestaanden zijn is het belangrijk dat ze kunnen rouwen en dat er een keerpunt komt zodat alles een einde kent. Na wat opzoekwerk kwam men te weten dat de laatste militaire informatie dateerde van 16.4.1945. Nadien was men het spoor bijster geraakt. In 1949 hadden ze hem dan dood verklaard. Hij was niet bij de SS, en ook geen partijlid van de NSDAP. Het was niet zo eenvoudig omdat er op hem twee verschillende identiteitskentekens werden gevonden, waaruit kon worden afgeleid dat hij op 2 verschillende tijdstippen in een andere legereenheid moest hebben gediend. De eerste keer bij een infanterieafdeling voor de Poolse Veldtocht in 1939 (hij was toen 35 jaar oud) waar hij in de lente van 1940 afzwaaide en later helemaal op het einde van de oorlog. Men vond ook een foto van hem. Van opleiding was hij kapper. Gedurende de oorlog werkte hij als technische bediende bij AEG-Werke in Berlijn Treptow, om tenslotte samen met 9 soldaten van zijn vroegere compagnie te belanden als geniesoldaat bij een vervangeenheid, gekentekend ‘Deutsches Reichsheer’, wat een oude benaming is van het Duitse leger. Wellicht was er een tekort aan metalen plaatjes en beschikte men nog over een reserve. Waarschijnlijk was zijn taak meehelpen een brug bouwen, verscholen onder een rivier waarover het Duitse leger dan westwaarts verder zou kunnen vluchten voor een uitbraak waar ze ingesloten zaten. De Russen hebben dan vanop een autoweg vanuit twee verschillende richtingen hun versterkingen naar voor gebracht waarop de Duitsers onder vuur kwamen te liggen en een massaslachting volgde. Hermann Klein was erbij. 10 dagen voor het einde van de oorlog, 35 km van huis verwijderd werd hij er dodelijk gewond. Alles wat hij bij zich had, werd hem ontnomen. Enkel zijn identiteitsplaatje werd 75 jaar later nog teruggevonden. Men kwam op het spoor dat hij 2 broers Walter en Otto had, één van hen had een dochter Charlotte, die op haar beurt een zoon had, die dan geïnformeerd werd over de vondst. Deze wist niks van Hermann Klein, had geen enkele foto, alsof hij nooit bestaan had. Na de oorlog lagen er overal doden en kinderen werden verplicht om er de lijken ter plaatse te begraven, daarom dat ze in het bos niet zo diep begraven lagen. Zo is het wellicht ook gebeurd met de soldaat Hermann Klein – van iedereen vergeten, maar nu heeft hij weer een naam en een geschiedenis. Zijn beenderen zijn intussen in een kistje aangekomen op het kerkhof, waar hij na een drietal maanden plechtig zal worden begraven.

   • john vdb zegt:

    Oorlogsdrama waarnaar gerefereerd is de slag om Halbe : https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_om_Halbe

  • Yvo G zegt:

   Eric, soms ben je goed leesbaar, en soms moet ik je stukken gewoon overslaan, vooral die met dat wispelturige en zeer storende gezeik van u op mensen die hier hun mening geven; word volwassen en schrijf wat je te schrijven hebt, en zodra je perfect bent, zal je dat pesten niet meer doen… Ik zal mijn mening over anderen zelf wel vormen. Ronny incluis.

   • Eric zegt:

    ‘gezeik van u op mensen die hier hun mening geven’. Dat is nu exact waaraan uzelf zich overgeeft. U zeikt op wat ik hier schrijf. Als u inhoudelijks iets toe te voegen heeft, doe dat dan. Maar ik hoef uw vingertje niet. Ik heb hierboven Ines’ reactie gefileerd, dat is alles. Als u haar wenst te verdedigen (om welke reden ook), doe dat dan, maar wel met argumenten, niet met wat moralistisch geleuter.

   • Yvo G zegt:

    Beste Erik, “zo simpel van geest als ons Ines…”, Ze is niet van ons, en de volgende keer zet u er een andere naam in. Bijvoorbeeld Eric. Heet u dat ‘reactie fileren’?

   • Ines zegt:

    Beste Yvo,
    Ik apprecieer ten zeerste uw bezorgdheid maar elke vogel zingt zoals hij gebekt is. Eric en ik botsten bijna altijd en dat is omdat onze denkwereld en diametraal tegenover elkaar staan. Wie de bal kaatst mag hem terug verwachten. Geen enkel probleem voor mij. Ik kan zelf soms ook behoorlijk kattig zijn😻

   • Yvo G zegt:

    Ines, in werkelijkheid staat u alleen voor uzelf in en heb ik niet de intentie om u al dan niet te “verdedigen”, ik bén de rode ridder niet, ik héb hem wel. Ik stoor me, als ik replieken lees, aan vermenging van ressentiment en objectieve feiten. Vliegen jullie elkaar rustig in de haren, goed dat ik dit weet, dan stoort het me verder ook niet meer.

 9. Ines zegt:

  Einstein er bij halen, leuk geprobeerd. Uwe historica en haar man werkten voor de Lobby, al haar complottheorieën zijn ondertussen door serieuze mensen ontkracht en weerlegd als een zionistische versie van de Protocollen. In uw voorbeeld van Marokko de Joden werden tijdens de oorlog persoonlijk beschermd tegen uitlevering aan de nazi’s door het staatshoofd terwijl een land als Nederland naar verhouding massaal en logistiek zeer actief heeft meegeholpen aan de deportaties richting vernietigingskampen. Rutte voelde zich vandaag nog verplicht om daarvoor excuses te uiten. Dit terzijde. Het artikel ging over de verreikende invloed van enkele joodse intellectuelen als Gantman over de finale bestemming van de Dossinkazerne. Daarvan vind ik ook dat het alleen mag dienen waarvoor deze kazerne bekend staat. Een hedendaags documentatiecentrum over het lot van de Belgische joden. In het Afrika museum gaat men ook geen aparte hoek inrichten over bv. de aanslagen van Zaventem. Voor het fameuze gen kan ik ook perfect veel begrip opbrengen in de context van de blijvende doorwerking van dieptragische drama’s generatie na generatie. Is zelfs al wetenschappelijk bewezen. Maar dit inzetten als politiek wapen roept weerstand op. De mechanismen zijn bekend: slachtofferism (het gen van Gantman), elke legitieme kritiek systematisch catalogiseren als antisemitisme (Joods Actueel) en als het even kan politieke en bestuurlijke infiltratie. (Freilich) Dit zijn geen complottheorieën maar feiten. Om een voorbeeld te noemen: in de VS zijn 3 van de 9 benoemde rechters die zetelen in het Hooggerechtshof en dus de hoogste gerechtelijke instantie van het land, van joodse komaf. Wat zeer uitzonderlijk is voor een bevolkingsgroep die nog 2% uitmaakt van de Amerikaanse bevolking. Verklaring? U mag het zeggen. Ik zie vooral goed lobbywerk en een excellent werkende PR-machine.

  • willy zegt:

   en van Trump

  • Eric zegt:

   Ha, een substantiële reactie, bedankt.
   1. Wie zijn dan wel die ‘serieuze’ mensen die het werk van de Littmanns zouden ontkracht hebben? Ik geloof niet dat ze bestaan. Over het begrip van de dhimmitude kan nog gediscussieerd worden, de vooraanstaande historicus Bernard Lewis was het er niet mee eens, maar als adviseur van Bush jr. had hij zijn eigen agenda. En verder kunnen we ook eens om ons heen zien en vaststellen dat haar Eurabische these werkelijkheid is geworden. Hoeveel moslims leefden er rond 1970 in Europa, en hoeveel 50 jaar later? En hoeveel binnen 50 jaar?
   2.Drie op de negen rechters in het Amerikaanse Hooggerechtshof terwijl ze maar 2% van de bevolking uitmaken. Kan dat niet zijn omdat joden gewoon erg slim zijn en een studiekop hebben? Het is in elk geval iets anders dan de verhouding van het percentage terroristen (bijna 100% islamitisch) tegenover het bevolkingspercentage (ca. 10% in de meeste West-Europese landen).
   3. Dat wil niet zeggen dat er niet zoiets als een Joodse lobby bestaat. Maar er bestaan zoveel lobby’s. De meest succesvolle is de Saoedische, die zich overal in Europa ingekocht heeft, bedrijven en banken overgenomen heeft en religieuze haathutten sponsort. Als je op zeeën van olie zit kan je dat natuurlijk allemaal. Dan zet je de wereld naar je hand. De joden hebben hun verstand, en Israël, en verder niets. En daarmee geraak je echt niet zover in deze wereld.

   • Yvo G zegt:

    Het is zo dat de Saoedische lobby drijft op overvloedig oliegeld. De Joodse lobby heeft enkel maar de VS in haar greep, en het anglo-Amerikaanse leger. En de atoombom, maar dat in het geheim. Typisch Joods.

 10. Eric zegt:

  Willy, 0,6 % van de Amerikanen is moslim en toch hebben de Amerikanen al een moslim als president gehad. Welke lobby zou daar dan achter gezeten hebben?

  • Yvo G zegt:

   Eric, ik zie het maar op Wikipedia, maar elders zie ik het toch bevestigd. Ooit in zijn jeugd was Obama inderdaad opgevoed als moslim, maar toen hij opkomende was, koos hij eieren voor zijn geld en liet zich dopen. De ‘president’ was een christen, en allang geen moslim meer. Zijn tegenstanders hebben natuurlijk wel al het mogelijke gedaan om hem te doen struikelen over de koran, maar dat werd niet geloofd in de VS. Anders denk ik (ik dus) dat hij 0.6% van de stemmen had gehaald, of misschien toch wel veel meer, want hij was een kleurling.

   • Eric zegt:

    Bedankt voor deze informatie. Obama is dus afvallig, iets waarvoor in de sharia eigenlijk de doodstraf bestaat. Hij zal nog moeten opletten.
    Anderzijds heeft hij er alles aan gedaan om niet de indruk te maken dat hij met zijn vorige geloof gekapt heeft. Zo weigerde hij als president de woorden ‘islamitisch terrorisme’ uit te spreken, iets wat hem zelfs in zijn eigen rangen, o.m. door Tulsi Gabbard, kwalijk wordt genomen.
    Volgens de Amerikaanse commentator Bill O’Reilly heeft Obama zijn emotionele banden met islam altijd bewaard. Obama’s policies in acht genomen is dat onmiskenbaar.

 11. Yvo G zegt:

  Inderdaad, de doodstraf is de minimum-sanctie op het verlaten van de islam. Maar hoe makkelijk gaat dat bij een president van de VS, die reist in the beast? Obama reed een vlekkeloos parcours, netjes binnen de kegels. Bill O’Reilly voert een achterhoedegevecht, hij had veel liever gehad dat Obama sigaren had gerookt….

  • Greta zegt:

   Hoe belachelijk kan je zijn en kortzichtig in je gedachten!!!. Ondertussen heeft in aantal gelovigen de islam bijna het christendom overschreden. Het is niet omdat één bepaalde groep extreem is – in percentages uitgedrukt waarschijnlijk, nog geen 10% van het aantal islam gelovigen, die héél normaal zijn, waarschijnlijk normaler dan de meeste schrijvers hier op deze blog. Als die onzin wat jullie hier uitkramen waar zou zijn, zouden er niet zoveel van christendom naar islam overstappen en het is ook niet uit angst ,voor de grotendeels onzinnige, kortzichtige, extremistische denkpistes die jullie hier constant uitkramen.

   Het nazisme, fascisme zat ook in die regio’s en zijn zeker schuldig aan de toestanden die er momenteel heersen. Het is al te gemakkelijk om de doorn van een ander te zien, om de eigen BALK te verdoezelen of weg te willen drukken.

   • Eric zegt:

    Dat de islam geen afvalligheid toestaat, mevrouw wijsneuzige Greta, weet elke moslim én elke geïnformeerde niet-moslim. Maar natuurlijk zijn er mensen die hun eigen losse gedachtjes over wat hoort te zijn voor waarheid en werkelijkheid aannemen. Wishful thinking heet dat dan.

   • rony stokart zegt:

    Pistes kun je op luchthavens en sportpaleis vinden. Een denkpiste bestaat niet.

   • Greta zegt:

    Tussen wat er geschreven staat en wat mensen echt doen of denken zit een verschil van dag en nacht.
    Alsof die liberale moslims nog echt elke dag hier in het westen op hun werk hun matje uitrollen om te gaan bidden of elke week naar de moskee gaan.
    Ik weet niet welke moslims jij kent, maar diegenen die ik ken doen dat zeker niet.

    Jehovagetuigen ( Christenen) dus mogen in principe ook niet afvallig zijn, maar het gebeurt toch, maar het wordt of werd hun dan wel zeer moeilijk gemaakt.

    Gij bent in staat om de praktisch wekelijkse schietpartijen in scholen in Amerika ook op conto van islam te steken, terwijl ze daar niet te zien zijn. Wel één wildgroei aan sekten met de zotste theoriën of waanideeën.

    In uw waanidee en uw fixatie op islam ontgaat u het veel grotere gevaar en probleem dat ons te wachten staat …China , hun snelle groei, aantal inwoners en potentiële intelligentie

   • rony stokart zegt:

    Waarop wacht Greta om moslima te worden? Vooral omdat alle anderen (“jullie”) hier toch maar “onzin uitkramen”.

   • Eric zegt:

    Het verheugt me dat het bij Greta enigszins begint te dagen.
    En natuurlijk zijn niet alle moslims erop uit om afvalligen te vermoorden, maar het gebeurt wel.
    Dat de islamitische wetgeving deze regel heeft maakt wat mij betreft de islam tot de grootste en gevaarlijkste sekte in de wereld. Deze regel heeft als enig doel moslims die hun geloof openlijk willen achterlaten door bedreiging te ontmoedigen. Vandaar dat je zelden iets over ex-moslims hoort. Als ze de islam verlaten laten ze niks meer van zich horen. Ze weten immers wat de gevolgen kunnen zijn.
    En weer wordt er mij iets toegeschreven dat ik nooit gezegd heb: ik weet natuurlijk dat schietpartijen in de VS niet vaak door moslims gepleegd worden, hoewel ze met hun 0,6 % van de bevolking ook daar al buitenproportioneel veel aanslagen op hun conto hebben.
    En wat China betreft: ook daar zie ik het gevaar van in, al is het volgens mij voor Afrika een buitenkans. De Chinezen zijn veel praktischer en realistischer dan West-Europeanen. Het is mogelijk dat ze na verloop van tijd, eens dat continent volledig in hun handen gekomen is, een één-kindpolitiek zullen toepassen. Iets wat Afrika zeker kan gebruiken. West-Europeanen zijn daarvoor te slap en te behekst door zogenaamde mensenrechten.

  • john vdb zegt:

   Obama heeft Greta Thunberg nog ontvangen in Washington toen ze met de zeilboot de Atlantische Oceaan overstak en hij staat volledig achter de klimaatbeweging. Als je van die dure sigaren rookt, moet je zo’n speciaal koelkastje van Klarstein hebben om te voorkomen dat ze uitdrogen (het vochtpercentage moet tussen de 12 en 14% zijn), en zo’n toestel is niet zo energie-efficiënt (klasse B). Trump zal er wel zo eentje hebben, die trekt zich daar allemaal geen zak van aan…
   https://www.klarstein.be/Grote-Huishoudelijke-Apparaten/Koelkasten/El-Presidente-48-sigaren-humidor-48l-4-schuifplateaus-cederhout-zwart-Rvs-geborsteld-48-Ltr.html?gclid=CjwKCAiA98TxBRBtEiwAVRLqu_aFOd6fYXBVfrh4m-EpYwtQA5CdpmUK_uIN0iO3qnNF0O5vgrDHMBoCGIwQAvD_BwE

   • Eric zegt:

    Obama heeft een groot landhuis annex domein gekocht op een eiland ter hoogte van de Noord-Oostkust van de VS.
    Als hij zou geloven wat de onheilsprofeten vertellen (en wat hijzelf altijd nageblèèrd heeft), dan had hij dat landgoed niet gekocht.
    Obama is net zo’n onwaarschijnlijke hypocriet en leugenaar als G.W. Bush.

Reacties zijn gesloten.