Naast elke brandweerman een agent: we worden het veiligste land ter wereld

Een groot succes was het, het Brusselse oudejaar en de opvolging door de ordediensten. ‘Maar’ twintig auto’s in brand gestoken, 211 relschoppers gearresteerd, bussen en trams die bekogeld worden met projectielen, de brandweer die moest uitrukken voor branden en vuilbakken in de fik, en daarbij ook weer van alles naar het hoofd kreeg. In Antwerpen hetzelfde scenario.
Vanop het marktplein in Aalter (!) uit minister De Crem op nieuwjaarsdag zijn tevredenheid over de gecoördineerde aanpak door de zes Brusselse politiekorpsen. Waarbij burgemeester Close al heeft laten weten dat dit onder geen beding een argument mag zijn voor een fusie.
Meteen geeft hij ook mee dat hij zeker de allochtone gemeenschap niet met de vinger wil wijzen, want ‘er zijn ook Marokkanen die niet aan de relletjes hebben deelgenomen’. Dat zal wel. En mits voldoende veiligheidsmaatregelen valt het allemaal wel mee.

Het licht van de zon

Afbeeldingsresultaat voor Philippe Close

Philippe Close

De ordediensten zelf denken daar enigszins anders over. Eric Labourdette van de brandweervakbond vindt het niét normaal dat de brandweer door politie-agenten moet geëscorteerd worden. (‘Dit is België, niet een land in staat van oorlog! Politici moeten zich op een bepaald moment toch gaan afvragen hoe we in zo’n situatie terecht zijn gekomen.’) En dat het verwijderen van vuilbakken, om te vermijden dat ze in brand worden gestoken, evenmin een oplossing is.

De grond van de zaak is deze: het zijn wel degelijk voor het overgrote deel allochtone schoelies die zich te buiten gaan aan vandalisme, ook al mag dat in de media niet vermeld worden. De normenloosheid van deze stedelijke subcultuur, vooral de Marokkaanse, is het gevolg van het feit dat politiek weldenkenden überhaupt deze cultuur als een ‘cultuur’ zien, als iets dat een identiteit heeft en moet in stand gehouden worden.
Noch thuis, noch op school wordt een alternatief aangereikt. Ouders die zich nog helemaal in het Arabische universum bevinden, hebben noch de kracht noch de zin om hun kinderen een kans tot Europeanisering te geven. Integendeel, vanuit de moslimtraditie is dat helemaal niet gewenst.
Dus krijg je generaties van losgeslagen jongeren die met vuurwerk begrafenisstoeten verstoren, auto’s in brand steken, etalages met stenen bekogelen en vrouwen lastig vallen. En ja, er is een link tussen banaal auto’s in brand steken en het vandalisme hors catégorie, namelijk terreur.
De socialistische burgemeesters van Molenbeek (Catherine Moureaux) en van Brussel stad (Philippe Close) zullen blijven het licht van de zon ontkennen en beweren dat er helemaal geen cultuurprobleem is, de vandalen zouden gewoon een glaasje teveel op hebben gehad. Helaas, door alle kerstmarkten te schrappen en ‘winterfeesten’ te noemen, zo min mogelijk christelijke of voorchristelijke symboliek toe te laten, creëert men net een vacuüm waarbinnen het toegelaten lijkt om de boel kort en klein te slaan. Probeer anderzijds maar eens een Suikerfeest te verstoren.
De voorzitter van de brandweervakbond heeft dus gelijk: het is onze verantwoordelijkheid, onze politici zijn te laks en de mainstream media steken de politiek-correcte kop in het zand. De toon voor 2020 is gezet. En Tom Van Grieken mag de champagne al koud zetten.
Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

38 reacties op Naast elke brandweerman een agent: we worden het veiligste land ter wereld

 1. Hugo vande Broek zegt:

  Wanneer gaan we eens een mars op Brussel organiseren en van de gelegenheid profiteren om bij de Marokanen de boel eens kort en klein te slaan?

 2. Paul zegt:

  Het is inderdaad bedroevend te moeten vaststellen hoezeer Brusselse politici van PS signatuur dit alles in de hand werken uit puur electoraal opportunisme.
  Brussel en Antwerpen worden letterlijk geterroriseerd door Marokkaanse relschoppers doch niemand durft het bij naam te noemen want politiek niet correct.
  Als een politicus dit wel doet wordt hij letterlijk door het slijk gehaald en van verregaand racisme beschuldigd, dus houden ze allemaal braafjes hun mond uit eigenbelang.
  Pers en media verzwijgen systematisch misdaden gepleegd door allochtonen en de statistieken van politie worden al evenzo gemanipuleerd en bijgekleurd.
  Ik stel mij de vraag hoe lang de burger het nog gaat pikken of zijn ze eunuch geworden met toogpraat doch zonder daden.
  Kortom het geheel roept ernstige vragen op.

  • Mady Vermeulen zegt:

   Ik vermoed dat dit zal blijven duren tot er iemand opstaat die ervan geniet om een racist, fascist en meer van dat fraais genoemd te worden, en die dus niets te verliezen noch te vrezen heeft. Als zelfs Geert Van Istendael de vrijheid van meningsuiting, ook voor het VB, bepleit is het hek van de dam.

 3. Mark zegt:

  Moet het VB zich wél RIJK rekenen? Op middelkorte termijn speelt de demografie in ons nadeel, en zeker in de (centrum)steden. En de Marokkaanse hooligans weten dat. Nochtans, heel veel is al toegegeven en verworven : hoofddoeken, en erger ; halal in scholen, jeugdbewegingen en op nieuwjaarsrecepties ; ‘wintervakanties’ ; sociale woningen, leuke leeflonen, en pakken kindergeld…

  Raar ook is dat de groene jongens en meisjes geen kik geven. Wat restafval thuis opstoken is VERBOTEN ! Want CO2-alarm !
  Maar geparkeerde auto’s en afvalbakken op straat haast chronisch in de fik : ho maar, dat is het nieuwe ‘normaal’. En daarna naar alle kanten dieselzuipende brandweerwagens en politieauto’s er naartoe. Schade² plus vervuiling². Marokkaanse vernielingen en CO2 : dat moet mogen.

 4. Ger Deltour zegt:

  Het gebouw in de fik steken waar het suikerfeest bezig is zou een repliek zijn.

  >

 5. Eric zegt:

  Het is een volk dat hier niet thuishoort en het zal hier pas thuishoren als het niet alleen demografisch, maar ook politiek en juridisch (sharia) de boel heeft overgenomen. Zover is het nog niet, maar als je de politiek-correcte politici van de traditionele partijen bezig hoort gaan we in volle vaart die richting uit. Tussen een burgemeester als Close of Somers en een moslimburgemeester zie ik weinig verschil, beide soorten machthebbers willen het land blijkbaar zo snel mogelijk islamiseren. Ten slotte is een coalitie van NVA en VB ten gepaste tijde onze enige kans. Komt die er niet, of treft die niet de nodige maatregelen (die niet in overeenstemming zullen kunnen zijn met de ERVM en andere dictaten) dan is het over en out en kan ieder voor zich maar hopen op tijd de boel te hebben achtergelaten.

 6. Yvo G zegt:

  Ik begrijp er niets meer van. Hier wordt dat schorem door de VRT betiteld als “vernielers en herrieschoppers”, maar de ergsten, die zich in Syrië gingen uitleven, krijgen van dezelfde VRT het epitheton “STRIJDERS”, of soms “Syriëgangers”, alsof het over pelgrims gaat. Ik vind dat ‘de toekomst’ van Molenbeek en andere bezette gebieden in België maar eens klacht moeten indienen wegens het racisme van de VRT.

  • siegfried zegt:

   Velen van onze grootouders gingen zich “uitleven” in Rusland…Ze gingen vechten voor Duitsland en de Nieuwe Orde. Zij die het overleefden gingen de nor in en verloren hun burgerrechten. Hun vrouwen en kinderen werden tweederangsmensen. Ik zie niet veel verschil met wat nu gebeurt. Op school ben ik vlaamsnationalist geworden bij het zien van de Belgische en klerikale huichelarij en haat. Mijn moeders familie was belgicistisch en las La Libre Belgique, mijn vaders kant duitsgezind en las De Standaard.

 7. siegfried zegt:

  JS begint in de voetsporen van de van Rooys te lopen. Wel, dat hij eens met de gewone oudere Marokkaan in Borgerhout gaat praten, zoals ik heb gedaan toen ik er woonde. De doorsnee-Marokkaan staat niet aan de kant van het krapuul. Ze vertelden mij: “Als die snotapen dat in Marokko zouden doen, kregen ze stokslagen, een week geen eten, en moesten hun ouders opdraaien voor de schade. Maar in België gaat dat niet, want hun jonge gasten kenden een paar woorden Vlaams, konden het beter uitleggen en beschuldigden hun ouders van mishandeling en zo meer.” Komt erbij dat in hun cultuur/traditie de jongens de oogappels zijn van de ouders. De Vlaamse nationalisten papegaaien de haters na en lappen er de hele islam bij. Dat is het kind met het badwater weggooien.
  Johan, bezoek eens een Marokkaanse kruidenierswinkel of ga op zaterdag naar de Vogelmarkt.en maak er een praatje. Ge kent een beetje Latijn: “et audite altera pars”. De doorsnee-Marokkaan/moslim is bescheiden, vriendelijk en hulpbereid. ..en xenofoob. Dat is mijn ervaring.

  • aghasee zegt:

   Siegfried maakt hier een kapitale denkfout. Een doorsnee Marokkaan mag dan misschien wel bestaan, een doorsnee moslim bestaat niet. Er zijn geen gradaties in het moslim-zijn.

   • Eric zegt:

    Het probleem met Siegfried is dat hij basaal tegen liberale democratieën is, ze moeten op de schop. Ieder weldenkend mens die ziet hoe het die democratieën vergaat, hoe ze hun eigen basiswaarden verraden, heeft de neiging hem hierin gelijk te geven. Het liberalisme, alsook de christendemocratie en het socialisme, vernietigen zichzelf doordat ze zich volledig voor de islam openstellen. Een moslim werd onlangs bijna voorzitter van de katholieke partij. Dus ook ik heb geen enkel respect meer voor die partijen die de liberale democratie zouden moeten verdedigen, maar haar de facto verraden en vernietigen. Paradoxaal genoeg zijn het momenteel de nationalistische partijen, in binnen-en buitenland, die het opnemen voor de vrijheid en zich tegen de onderwerping aan het religieuze despotisme van de islam verzetten. Het nationalisme is in West-Europa momenteel de enige strijdbare kracht, want ook het atheïstisch communisme loopt hier de islam achterna (net als in Iran in 1979, en we weten wat er toen gebeurd is). Ik begrijp net als Siegfried erg goed waarom moslims de liberale democratie verachten: die is zwak en zelfdestructief. Maar toch kan iemand die van zijn vrijheid houdt, die gelijkwaardigheid (= iets anders dan gelijkheid) van mannen en vrouwen hoogacht, die vrijheid van denken en meningsuiting wenst te behouden, niet definitief afstand doen van de westerse democratie om zich bij het kamp van de haat en de onderdrukking aan te sluiten. Wie dat doet collaboreert met een systeem waarvan we met IS slechts het begin, het topje van de ijsberg hebben gezien.

   • siegfried zegt:

    Hebt u al eens de moeite gedaan om de koran te lezen? Johan Sanctorum evenmin, vrees ik.

 8. siegfried zegt:

  Eric, Waartoe hebben de “liberale democratieën” ons geleid? Aan de vruchten kent men de boom.

  • Eric zegt:

   Je kan net zo goed vragen wat de islam het Midden-Oosten heeft gebracht. In die contreien heeft men de keuze: despotisme (Al-Sisi, Assad, Saddam Hoessein) of de chaos. De islam is geen basis voor een stabiele samenleving: oorlog, haat, gruwel, misdaad en slavernij zijn er de orde van de dag. Ik heb genoeg mensen ontmoet, topondernemers, consuls die de Arabische wereld door en door kennen omdat ze er gewerkt hebben. Ze duimden allemaal, zonder enige uitzondering, voor Filip Dewinter. Ook de liberale democratieën wankelen momenteel. Dat komt doordat het volk, beter dan de meeste politici, aanvoelt dat de islam ons enkel ellende zal brengen. Het volk keert zich af van het geleuter van al die zogenaamd democratische partijen die de enige partij die weet wat ons te wachten staat, en ervoor waarschuwt, op een antidemocratische wijze buitenspel zet.

   • aghasee zegt:

    Eric, wat heeft de islam het Midden-Oosten al gebracht? Kijk eens goed om je heen; en terwijl je bezig bent, een dikke veertienhonderd jaar in de geschiedenis. Waar de moslims voorbij getrokken zijn blijft enkel puin achter. Niet enkel in het Midden-Oosten. Islam is een allesvernietigende doctrine.

   • Eric zegt:

    Klopt, dat zeg ik al bijna dertig jaar. West-Europa heeft geen schijn van kans. Wil je weten hoe ons continent er rond 2050 zal uitzien, dan moet je gewoon naar het Midden-Oosten van nu kijken: chaos, gruwel, oorlog, onvermijdelijk despotisme. En die globale toestand, die almaar erger zal worden, wordt veroorzaakt door een explosieve mix van enorm grote overschotten aan agressieve jonge mannen enerzijds, en een in de kern oorlogszuchtig geloof anderzijds. De granaten die men heden in het rond smijt, de vuilbakken en auto’s die in brand gestoken worden, de vrouwen die aangerand worden, de winkelramen die vernield worden: het geeft alles een kleine glimp op een toekomst van eindeloos, onoverzichtelijk geweld. En armoede, natuurlijk, doordat de huidige welvaartsstaten zowel economisch als sociaal zullen instorten.

   • john van de bakfiets zegt:

    Saddam Hoessein telt niet meer mee, daar zijn we van af, want die hebben ze opgehangen… De islam is OK, alleen moet je moslims er voldoende op wijzen dat groen de lievelingskleur van de profeet Mohammed was en ze dus groene moslims moeten worden. Probleem is dat ze bij volgende verkiezingen dan op zoek gaan naar een groene politieke partij om op te stemmen. Daarom dat we in Vlaanderen zo snel mogelijk een groene conservatieve partij moeten oprichten, de enige manier om én onze natuur (van mens, dier en wat ons omgeeft) te behouden én de populatie binnen bepaalde grenzen te houden, zo niet boem! Waar jij en FDW eigenlijk op aanstuurt, is de extinctie van 1/4 van de wereldbevolking, hetzelfde wat nazi’s met joden geprobeerd hebben, maar zoals je weet is dat experiment mislukt. Ze zijn er nog niet goed van. Zie de website van VRT NWS met die hele resem artikels over W.O.II, waar de nazi’s worden opgevoerd als de slechteriken en de geallieerden er steeds weer als ware helden worden onthaald. We hebben dat verhaal al honderd keer gehoord. Al dat gedoe met die mensenrechten is daar ook een overblijfsel van. Je mag een grote fan zijn van president Donald Trump, maar het is een feit dat veel Amerikanen vandaag boven hun stand leven en zich daarvan niet bewust zijn. Eerst de mensen hier bij ons duidelijk maken dat we boven de limiet zitten zowel op materieel als op geestelijk vlak, en het er goed inhameren! Voor al die immigranten die hier te veel last verkopen, moeten we een goede stok achter de deur hebben zoals een wet die de remigratie regelt en zorgen dat de gevangenissen niet bomvol geraken. Besluit : je zal er moeten vanuit gaan dat moslims redelijke mensen zijn en dat je op hen kunt rekenen, ook al zegt alles je dat dit niet zo is en dus zal je alles wat je over hen beweerd hebt aan de kant moeten schuiven. Een politieke partij is geen doel op zich, maar slechts een middel. Er is maar één doel op deze wereld en dat is de Übermensch. Het is Übermensch of geen mens…

   • aghasee zegt:

    john van de bakfiets, hebt u zo’n lange tekst nodig om een Godwin te formuleren? Zeg dan vlakaf dat iemand die het gevaar van de islam herkent een (neo)nazi is.

   • john vdb zegt:

    @aghasee
    Maak eens een praatje met moslims, dan zul je merken dat ze zeer raisonnabele mensen zijn. Om met Zarathustra van Nietzsche te spreken, als je dat niet kunt, dan is dat een menselijke zwakheid die moet overwonnen worden! In tegenstelling tot wat JS hier ooit beweerde hebben moslims wel degelijk gevoel voor humor en van humor wordt gezegd dat het ontmijnend werkt. Always look on the bright sight of life!

   • Eric zegt:

    Moslims humor? Zeker, maar wel alleen als je ze niks in de weg legt. Ik heb genoeg praatjes met moslims gemaakt, een beetje teveel zelfs naar mijn zin. Oppervlakkig gezien zijn het vriendelijke lieden, sympathieke knakkers, lieve dametjes. Maar o wee als je vragen over hun geloof begint te stellen. Nee, dat kan je beter niet doen, want dan geraakt de sfeer nogal verzuurd. En dat u zo hoog met Nietzsche oploopt begrijp ik ten volle. Die was net als u nazi (avant la lettre) en islamofiel. Hij is in waanzin gestorven, wat ik dus alle neonazi’s en islamofielen toewens.

   • john vdb zegt:

    Het is niet mijn fout. Te veel in mijn jeugd naar films met John Wayne gekeken. Van deze Amerikaanse acteur uit westerns en oorlogsfilms is bekend dat hij een fervente aanhanger was van de Republikeinen, de partij van president Donald Trump, waar jij zo’n grote fan van bent! Van John Wayne werd gezegd dat hij een nazi was… Toen Ronald Reagan aan de macht was, ook Republikein en trouwens ook filmacteur, had de Amerikaanse punkband MDC (Millions of Dead Cops) uit Texas zo’n nummer gemaakt : “John Wayne was a nazi!” Vóór Reagan (met zijn Reaganomics) was het een Democraat, Jimmy Carter, nog de periode met de Sjah daar in Iran. Die aanval nu op generaal Soleimani, hebben ze toch ook weer geflikt. Het zijn wel geen nazi’s, maar een executie uitvoeren kunnen ze als geen ander… “Ready Aim Fire! No mercy for the executioner…” Ze zullen gedacht hebben : wacht maar, “an American nightmare coming straight for you!” Minder leuk : “America in the grips of fear…”

   • john vdb zegt:


    A sad state of affairs when there is nothing we can do.
    Sit and watch our country die.
    It infects, it injects, to correct we reject.
    The beginning of the end of time.

    (CUT THROAT)

   • john vdb zegt:

    “American nightmare” in de tekst van Cut Throat zinspeelt op de ondergang van Amerika. In het geval van Iran feitelijk omgekeerd : “all Iranian nightmare coming straight for you!” (Donald Trump : VS klaar om 52 Iraanse doelwitten aan te vallen)

  • john vdb zegt:

   Aangenomen dat er vruchten zijn. Misschien zijn er helemaal geen vruchten en mankeert de boom iets?

 9. john van de bakfiets zegt:

  Naast elke bureaucraat een scherpslijper en we worden misschien het land met het meest intelligente volk? Even over de grens kijken… Samen met Brussel is Straatsburg de zetel van het Europees Parlement. Ook daar was het feest en zette men er de kers op de taart! In de hoofdstad van de Elzas was er sprake van wel 200 voertuigen in brand (in heel Frankrijk volgens het ministerie van binnenlandse zaken meer dan duizend), in elk geval meer dan vorig jaar, ook meer arrestaties en meer agenten gewond (gelukkig geen zwaargewonden). De burgemeester van Straatsburg had het over ‘groupuscules d’individus souvent cagoulés’. In de Elzas waren er trouwens veel gekwetsten door vuurwerk, in Hagenau was er zelfs één dode: iemand om één uur ’s nachts in zijn tuin bij wie vuurwerk van het type mortier in zijn gezicht ontplofte. Er was nochtans controle bij de grens met Duitsland en toch lagen de ziekenhuizen vol gekwetsten. In Nantes sprake van rellen met jongeren, vernieling en een zelfgemaakt explosief met zuur, e.d. In Seine-Saint-Denis (buitenwijk van Parijs) – hoe kan het anders? – : “99 voitures incendiées le soir du Reveillon” (juist geen honderd!). Ook sprake van opgezet spel (om de verzekering op te lichten)…

  Wat me verwondert is dat er eigenlijk nooit een Babboe bakfiets in brand vliegt. Hoe zou dat komen? Een praktisch afgekeurde Volvo of zo, dat ze daar afblijven, maar een spiksplinternieuwe Porsche in de fik, als dat geen voltreffer is? Ook bushaltes kan men beter sparen… Dat al die mensen van goede wil zoals bij de VRT (hetzelfde bij Franse liberale zenders als Europe 1, e.d.) beginnen met hun conclusies te trekken en geen publiciteit voor auto’s meer maken, in hun nieuwsbulletin de verslaggeving van Formule 1-wedstrijden achterwege laten, enz. en dus een punt zetten achter de dubbele moraal die ze er blijven hanteren! Al die radio- en T.V.-zenders (7 dagen op 7, 24 uur op 24, met personeel aan 40 uur of meer per week, enz.) maken tenslotte deel uit van de megamachine die onze planeet om zeep helpt. Hetzelfde met die politici die tot stuk in de nacht onderhandelen. s Nachts moet een mens toch slapen? Zouden ze niet beter het voorbeeld geven? Het sociaal metabolisme, daar moet toch dringend eens naar gekeken worden… Dat ze het in hun zakdoek knopen : niet meer, maar minder, wat logischerwijze ook geldt voor auto’s : niet meer, maar minder auto’s, of ze vliegen… IN DE FIK !

  • Paul zegt:

   Wel beste bakfietsman, ik durf met honderd procent zekerheid zeggen dat een nagelnieuwe Porsche of andere patserbak met een tasbih aan de achteruitkijkspiegel nooit in de fik zal worden gestoken of worden gestolen.
   Net zoals ik de eerste Mohamed met bakfiets nog moet tegenkomen, maar wellicht leven wij in een totaal verschillende wereld.
   Droom dus maar rustig verder van je groene Islam.

   • Christel zegt:

    Nee hoor, het waren vooral dure auto’s die ze bewust in brand staken.
    “Dat ze een Porsche en Mercedes in brand staken, is hun manier om te zeggen: als ik het niet heb, moet jij het ook niet hebben.” – en “ze vervelen zich”. Dit kwam uit de mond van Molenbekenaar, Hassan Al Hilou.
    https://www.bruzz.be/videoreeks/vrijdag-3-januari-2020/video-hassan-al-hilou-over-onlusten-oudjaar-die-jongeren-vervelen

   • Paul zegt:

    Zoals ik schreef, als er een tasbih aan de binnenspiegel hangt blijven ze er braafjes af want de auto van één van hun geloofsbroeders. Het mag dan zelfs een Porsche of Mercedes zijn.
    Dit heeft niets met vertier te maken, het is een uiting van afgunst omdat de meeste van die boefjes zelf gewoon te lui zijn om te werken. Amok maken met afgeschermd aangezicht zodat ze niet herkenbaar zijn zegt veel over hun ingesteldheid, ik noem dat gewoon lafaards.
    Onze maatschappij is veel te tolerant tegenover dit soort baldadig wangedrag.
    Politie is het beu om ze achterna te zitten, het brengt geen geld op voor hun opdrachtgevers en ze worden er zelf moe en gefrustreerd van.
    Het blijft dus dweilen met alle kranen open, typische werkwijze van onze overheid.

   • john vdb zegt:

    Beste Paul
    Wie zegt dat het uitsluitend jongeren met een migratieachtergrond zijn (in het geval van de Brusselse gemeenten inzonderheid van de Maghreb)? Anarchisme van de daad, al van gehoord? Volgens de berichtgeving was trouwens één van de auto’s in brand een Porsche.

 10. Yvo G zegt:

  Moslim of niet, groepen en alle soorten islamregimes of geen, De grote plaat die iedereen ontgaat, is dat uiteindelijk een agenda wordt verwezenlijkt die al van voor de oorlog is vastgelegd. (op gevaar af Van Rooy op mijn nek te krijgen) Sinds de stichting van Israël en na Jom Kipoer, werden, langzaam maar zeker, één na één, de omringende staten gedestabiliseerd, terwijl dat Westers-Europese eiland gestaag uitbreidt, niet gehinderd door internationale regels.
  Er is nog één staat over, die is nu aan de beurt, de ouverture wordt vandaag de dag al gespeeld, zie het (gefilterde en gecensureerde) VRT nieuws. Als een carambolespel spelen Israël en zijn vazal alle islam-over-de grond-rollende en elkaar-de strot-afbijtende groeperingen (overschot van gedestabiliseerde landen) tegen elkaar uit, troepen terugtrekkend en weer inzettend, bekijk de CNN-show. Overal is daar het nationalisme aangemoedigd en opgedrongen, divide ut imperes. Zo zal het ook in Europa gaan, importeer alle nationaliteiten van de wereld, en laat maar gisten. Er kan er maar één de beste zijn, want de prijzen worden gegeven op de meet. Dan zal er al geen Europa meer zijn,

 11. Eric zegt:

  Straatsburg, na een Maghrebijnse doortocht op nieuwjaarsnacht.

  • aghasee zegt:

   Zweden is in hetzelfde bedje ziek, daar hebben ze zelfs geen jaarwisseling meer nodig.

  • john vdb zegt:

   Bij die Maghrebijnse doortocht zou ik toch een vraagteken plaatsen… In de commentaar onder het YouTube-filmpje vermoedt men dat het bendes zijn afkomstig uit de probleemwijken. Die probleemwijken in Straatsburg liggen in het multiculturele Neuhof (met zo’n 20 000 inwoners). Neuhof is ook overal, want te vergelijken met bepaalde wijken in Marseille en Paris-St.-Denis, naar het schijnt ook draaischijf voor drugkoeriers en waar ook veel ingebroken wordt. President François Hollande ging er zich iets van aantrekken – in totaal ging het om zo’n 15 ‘sensibele gebieden’ in Frankrijk – maar in Neuhof is het gebleven bij de oprichting van een cultuurcentrum…
   Er is weliswaar sprake van overwegend Arabische families, maar men treft er eveneens bewoners met een Duitse naam aan. Nu is men verwonderd dat overal in Europa moskeeën als paddenstoelen uit de grond rijzen, maar ga jij eens wonen in hun multiculturele stadsdelen met volgepropte grauwgrijze woonblokken, nog daterend uit de jaren ’60 en ’70! De architecten bedoelden het goed, alleen de bewoners voelen er zich niet zo goed in… Op de gevel van een basisschool (twee identieke blokken naast elkaar) is een muurschildering met scenes uit een sprookje over een groep kinderen die op zoek is naar de genezende boom van het leven en die na vele avonturen ook vindt. Op een deel van de muur zijn wenende kinderen te zien… Voor oorlogsvluchtelingen die daar terechtkomen is het alsof ze een trap tegen hun achterste krijgen!
   In Gent zijn ze rap al hun woontorens aan het afbreken, vóór verdere ongelukken gebeuren! De woonblokken met minder verdiepingen, waar veel domiciliefraude is (men beweert altijd dat er weinig sociale huisvesting is), om de haverklap sluikstort ligt en de wijkagent schier nooit zijn of haar gezicht laat zien, blijven wel overeind. Troosteloos zoals ze zijn, deze woonkazernes, met onkruid op de gevels, verroeste terrasbuizen en al. Een conciërge mag er niet af, een muurschildering ook niet en geld om te renoveren en isoleren is er wellicht ook niet. Anders zouden ze overal niet de huur hebben opgeslagen. Dan komen ze af met een hele uitleg over tools dit en tools dat, waar men geen jota van verstaat, toch zeker niet degene die van een godganse dag geen woord Vlaams spreekt of slechts gebrekkig de taal van Hendrik Conscience debiteert. Regels van fatsoen alleen voor wie van Vlaamse afstamming is, want slechts dan krijgt men het van kleins af allemaal ingelepeld! En de bestuurders maar goed hun zakken vullen, want wie zijn handen niet vuil maakt of zijn nek uitsteekt, vult zijn zakken, zo is dat! Ze krijgen het voorbeeld van onze politici, bofkonten, die nog eens cumuleren tegen de sterren op en die wanneer ze hier zijn uitgespeeld, vertrekken naar een hoger niveau (Europees Parlement, Europese Commissie, een organisatie van de Verenigde Naties e.d.), een ‘doorschuifoperatie’, waardoor het inkomen dat ze binnenrijven nog meer riant wordt, om niet te zeggen exuberant! Je mag geen populist zijn, nou moe!
   In 2003 met Silvester fikten in Straatsburg 1260 auto’s, waarvan de meesten in Neuhof. Dat kan tellen! Het is heel zeker voor alle achtergestelde wijken van heel Europa dat ze daar actie voerden? Wie heeft er altijd de mond vol over een brede, warme samenleving? Wel, genoeg warmte toch zo?
   https://www.suedkurier.de/ueberregional/Franzoesische-Vorstaedte-sind-eine-Welt-fuer-sich-Besuch-im-Strassburger-Problem-Stadtteil-Neuhof;art1350068,9099020

   • Eric zegt:

    Ja, in lelijke woonblokken moeten wonen omdat zoveel mogelijk van het geld naar familie in het thuisland moet overgeschreven worden… hoe zielig !!!

   • john vdb zegt:

    Mogelijk een Afrikaanse traditie die moet worden in stand gehouden? Moet iets te maken met de geschenk-economie (gift economy), een collectieve verdeling van de goederen op basis van behoefte en overvloed. Dit traditionele uitwisselingsmechanisme bestaat naast de markt in sommige Afrikaanse gemeenschappen. Die woonblokken zijn nog speciaal gebouwd voor migranten uit de Maghreb naast Fransen die uit de kolonies terugkeerden. Zo zijn ze daar terechtgekomen.

  • john vdb zegt:

   …de taal van Hendrik Conscience debUteert.

Reacties zijn gesloten.