Foei, Dominique, geef die GSM eens hier!

Vrouwen moeten niet zomaar gaan lopen, en zeker niet met ‘gevoelige informatie’

LeroyGroot misbaar, Dominique Leroy, momenteel nog CE0 van Proximus, verkast na het einde van haar mandaat, eind december, naar concurrent KPN, Hollanders nog wel. Vooral de vakbonden fulmineren dat ze wel eens ‘gevoelige informatie’ zou kunnen meenemen waarmee ze haar nieuwe werkgever het telecombedrijf, nog altijd gecontroleerd door de Belgische overheid, een hak zou kunnen zetten. Bovendien verkocht ze op 1 augustus 10.840 Proximus-aandelen voor de lieve som van 285.342 euro. ‘Voorkennis’, wordt er gemompeld, ze wist toen al dat ze ging vertrekken en dat het nieuws daarvan de waarde van het aandeel zou doen zakken. Ook Gwendolyn Rutten (Open VLD) doet een duit in het zakje en

Ja kijk, ik heb ook al mijn Doorbraak-aandelen verkocht, net voor ik dat fameuze artikel ging schrijven dat heel poco Vlaanderen op stelten zette en de aandelen van het magazine deed kelderen. Voorkennis is de moeder van de gevulde portemonnee en gevoelige informatie de vader van een rijke vriendenkring. Maar die kouwe drukte over iemand die haar job uitstekend en met veel empathie heeft gedaan na de puinhoop die Didier Bellens achter liet, dat is er gewoon over.

Dominique Leroy wordt afgebrand als een huismoeder die haar gezin in de steek laat en er met een Hollander van door gaat. In een zakelijk-professionele sfeer is dat natuurlijk lachwekkend. Het is niet verboden om eieren voor zijn geld te kiezen, en het is alleszins minder louche dan bijvoorbeeld Jose Manuel Barroso die al in zijn hoedanigheid van EU-voorzitter volop lobbyde voor Goldman Sachs, de zakenbank die een hoofdrol heeft gespeeld bij de crisis van 2008, en waar de heer Barroso nu op de loonlijst staat. Maar mannen mogen dat vanwege hun jagersnatuur, vrouwen moeten zorgzaam zijn, trouw en niet te veeleisend. Ze mogen vooral niet gaan lopen, daartoe dienen bijvoorbeeld hoge hakken zoals ik eerder al betoogde.

Gewoon doen

RuttedildoWel ik sta achter haar en zeg: doe je loopschoenen aan en run for it, Dominique, laat de vakbonden maar pruttelen, waarvan er eentje een put van 200 miljoen euro laat wegens fout gespeculeerd met het geld van de kleine man. Laat ook Gwendolyn maar piepen, ze spartelt als een vis op het droge omdat ze de leegloop van haar kiezers richting N-VA niet kon tegenhouden. Gwendolyn Rutten is een pistonière van Karel De Gucht en is als zogenaamde consensus-kandidate in een zeepbel tot aan het plafond gestegen, onderwijl kwistig one-liners en tweets rondsturend met een nog geringer soortelijk gewicht dan haar bubbel.

Leroy heeft het zogenaamde glazen plafond probleemloos doorbroken, gewoon omdat ze ontzettend slim en uitgekookt is, mét een diploma handelsingenieur aan Solvay, maar zonder voorspraak en voor zover ik weet ook zonder partijkaart. Niet moeders mooiste als ik het op zijn Bolsonaro’s mag zeggen, maar dat was misschien een voordeel in een universum waar vrouwen toch nog op een zeker ogenblik hun charmes gebruiken om hogerop te geraken. Ze loopt af en toe een marathon, een uithoudingssport waarmee ze elke gram vet eraf traint die teveel is om door die mannenwereld te walsen, onderwijl nog voor twee kinderen zorgend. Niks feminisme of eisen tot positieve discriminatie, gewoon doen zoals de Open-VLD-voorzitster overal rond kwekt. Anders gezegd: Dominique Leroy is een absoluut rolmodel. Had ik een dochter, ze mocht de poster van Dominique in haar kamer ophangen.

Niks feminisme of eisen tot positieve discriminatie, gewoon doen zoals de Open-VLD-voorzitster overal rond kwekt. 

Nu zegt u vast: Sanctorum, wat ben je in een milde bui, wanneer komt het sarcasme waarvoor wij u betalen, wanneer de flauwe grappen over vrouwen en trillende GSM’s, wanneer de schimpscheuten op die middenklassetrut uit Elsene, met haar rollende r en bankrrrrrrrrrrekening die elke maand zo’n 70000 euro aandikt, waarbij ze dan nog moet bijklussen als bestuurster van een koekjesfabriek? Ja, dat klopt allemaal, CEO’s verdienen een aardige duit, maar de genaamde Romelu Lukaku doet nog twintig keer beter dan de Proximus-CEO alleen maar om met een bal in de goal te lopen, weliswaar onder oerwoudkreten, dat had ik niet meegerekend, excuus, u verdient beter.

Ter info, want we moeten hier ernstig blijven: Test-Aankoop stelde vast dat de Belgische telecomtarieven tot de duurste van Europa behoren, de Nederlanders zitten er een flink stuk onder, zo’n 20%. Hoofdreden is het duopolie van Telenet en Proximus in Vlaanderen en Voo en Proximus in Wallonië. Er is dus bij ons veel te weinig concurrentie en van mij mogen onze Noorderburen, met of zonder Leroy, hier eens aan een prijzenslag à la Jumbo beginnen. Hoeveel ze haar daarvoor betalen en hoeveel ‘gevoelige informatie’ ze daarbij gebruikt, het zal me worst wezen. Gewoon doen, Dominique, en leg Proximus het vuur aan de schenen.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Foei, Dominique, geef die GSM eens hier!

 1. Yvo G. zegt:

  Goddank, hij is terug! Na een bezoek aan het kerkhof Dorbraakegem, is het dit waarnaar ik altijd weer met spanning voor mijn dagelijkse drug uitkijk, een stukje vol genot, scherp, geestig en vakkundig geschreven, Go go go Johan!!!

 2. Marjorie Hoefmans zegt:

  ‘Niet moeders mooiste’. Iets mis met je ogen, Sanctorum? Je mocht wensen dat je niet bestaande dochter er zo uit zou zien. Tenzij je het voor opgeschilderde moslima’s hebt https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwji5-Ki48bkAhVMK1AKHTrOBmkQjRx6BAgBEAQ&url=https%3A%2F%2Fnl.metrotime.be%2F2016%2F02%2F04%2Fmust-read%2Fhijarbie-de-trendy-moslima-barbie%2F&psig=AOvVaw097dCGKUWENi0YOLzOei0x&ust=1568222606667174 .

 3. Jos Daniels zegt:

  Ik kan je alleen maar een oogarts aanraden, Johan. Zet ze eens naast G.Rutten en je ziet meteen waar het verschil zit. Nee, ik heb ze steeds een mooie, klasserijke vrouw gevonden.

 4. willy zegt:

  Ik heb me altijd afgevraagd wat die kwam doen in een parastatale logge blok als Proximus , zij paste daar niet in .Het heeft lang geduurd , ze zal meer verdienen en wie wil dat niet ?
  Er zijn veel mannelijke CEO die er moeten achter gaan staan .
  Dat ze gevoelige info kan meenemen naar KPN is een zoveelste miskraam van de vakbonden , er is niets mee te nemen wat KPN al dan niet zou hebben of kunnen gebruiken , integendeel
  Ze gaat in ieder geval naar een beter georganiseerd en technisch bedrijf .
  Nou Johan ze mag me altijd eens bellen

Reacties zijn gesloten.