‘Ontken en stel uit tot ze dood gaan’: de omerta na 22 maart 2016

ZaventemVandaag is de hongerstaking van Philippe Vandenberghe in de vertrekhal van Brussels Airport twee weken oud. De media van de Persgroep (De Morgen, Het Laatste Nieuws, VTM) berichtten er onlangs over. Bij de publieke omroep en Coreleo weten ze nog altijd nergens van: te druk met klimaatproblemen. Wie is Philippe Vandenberghe? Hij werkte op de luchthaven van Zaventem als IT-er op de dag van de aanslag, 22 maart 2016, en bood middenin de chaos de eerste hulp voor de hulpdiensten arriveerden. Haast drie jaar later blijkt hoe hijzelf en de andere overlevenden aan hun lot worden overgelaten en door de verzekeringsmaatschappij van de overheid, Ethias, aan het lijntje worden gehouden. 112 euro (!) zou de maatschappij uitbetalen als morele schadevergoeding, op voorwaarde dat men afzag van alle verdere claims.

Terreurdaad of ‘ramp’?

Zelf heeft Philippe last van posttraumatische stoornissen (stress, slapeloosheid, nachtmerries) waarvoor bij ons niet eens een behandeling bestaat en men op het buitenland is aangewezen. Een lakse verzekeringsmaatschappij die het motto Deny and delay until they die (‘ontken en stel uit tot ze dood gaan’) hanteert, een invaliditeitsgraad die systematisch door de Gerechtelijke Geneeskundige Dienst wordt onderschat (instructies van hogerhand?), heel de administratieve ellende om een schadevergoeding van overheidswege te bekomen: het algemeen gevoel is dat de overheid de overlevenden van 22 maart als vervelende collateral damage beschouwt, eerder dan als slachtoffers van een terroristische aanslag.

Dat heeft te maken met de typische Belgische ziekte, maar ook met een foute visie op het begrip veiligheid in de relatie tussen overheid en burger. In bijna alle landen, ook de VS, wordt een terroristische aanslag beschouwd als een aanval op de staat en de samenleving, waardoor de staat zich ook 100% verantwoordelijk stelt als hij faalt in het voorkomen van zo’n terreurdaad. Dat is het elementaire (voor)zorgprincipe waarvoor de staat is uitgevonden, en dat maakt dat bijvoorbeeld in Frankrijk slachtoffers van een terreuraanslag kunnen terugvallen op een breed opvangsysteem dat bijvoorbeeld alle medische en paramedische kosten automatisch voorschiet, om ze nadien op de verzekering te verhalen.

België huldigt deze filosofie niet: een terreuraanslag wordt bijna aanzien als een natuurramp, waar de overheid eventueel wel een fonds voor wil aanspreken, maar met mondjesmaat en na veel touwtrekken. Dat brengt ons op de vraag hoe de Belgische overheid de daders percipieert, in casu de moslimextremisten. Niet als vijandelijke macht, maar als individuele pathologische gevallen, en dat maakt een wereld van verschil. Tegen een losgeslagen gek kan men zich nooit helemaal veilig stellen, dan zou men overmacht kunnen inroepen. Gaat het daarentegen om een strategisch beraamde operatie, een oorlogsdaad als het ware, dan is de staat in haar beveiligingsopdracht wél te kort geschoten.

En zo komen we tot de clou: de overheid weigert de islam als een risico te zien, als een objectief oorlogsgevaar waartegen me zich moet en kan wapenen. De bureaucratische molen waar Vandenberghe en de slachtoffersvereniging V-Europe tegen vechten is dus maar de façade van een politiek probleem, waarbij men de moslimgemeenschap vooral niet wil bruuskeren en de aanslag herleidt tot een marginaal fenomeen. Deze Molenbeekse visie verlegt dan de schuld- en verantwoordelijkheidsvraag naar het noodlot en maakt er een kwestie van die door de verzekeringsmaatschappij kan afgehandeld worden. Brute pech, die passagiers en het personeel daar in Zaventem waren gewoon op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.

Kaarsjes en kransen

En zo blijkt het multiculturele spook ook hier op te duiken. Die politiek-incorrecte analyse maken De Morgen en Philippe Vandenberghe natuurlijk niet –deze laatste althans niet voor de micro-, ik geef ze er u gratis bij. Hoewel we toch de uitspraak noteren van de hongerstaker die wijst op een vermoeden van kwade trouw: ‘Er gaat tijd over voor je beseft dat men je geweldig hard voor de gek aan het houden is. En erger: dat ze dat bij alle slachtoffers doen.’

Opvallend is ook de stilte van ons gekende kransje topadvocaten: waarom treden de Mary’s en Vermassens hier niet op de voorgrond om recht af te dwingen voor de overlevenden en nabestaanden? Het antwoord is even simpel als verbijsterend: omwille van de mediastilte. Als er geen batterij camera’s op de hongerstaker in de inkomhal van Zaventem staan gericht, en als een vertegenwoordiger van V-Europe niet opduikt in een van de VRT-talkshows, is het gewoon geen nieuws en ruiken toppleiters geen publicitaire meerwaarde.

De mediastilte bij de openbare omroep rond deze actie kan dan ook niet anders worden geïnterpreteerd dan als een omerta, een mistgordijn dat synchroon wordt opgetrokken met de doofpotstrategie van het systeem. Er mag vooral niet met de vinger gewezen worden naar een gewelddadige religieuze ideologie die in België tot de gesubsidieerde godsdiensten behoort, en dus moeten ook de slachtoffers buiten beeld blijven. In de plaats daarvan mogen de Dalilla’s van deze wereld overvloedig komen klagen hoe slecht ze wel behandeld worden door de racistische Vlaming. Een georganiseerde vorm van bijziendheid die uiteraard ook in de schrijvende pers wordt overgenomen.

Binnen een kleine maand zullen er op de herdenkingsplechtigheid vast weer omfloerste Brabançonnes klinken, kransen neergelegd worden en toespraken gehouden worden over verbondenheid. Het deken van sentiment dat over deze wonde wordt gelegd is al evenzeer een element van verhulling en versluiering. Verbondenheid: het meest misbruikte woord in de politieke retoriek, en het duikt uiteraard ook overal in de media op na een terreurdaad, als wilde men bij voorbaat met kaarsjes en kransen een zoektocht naar schuldigen en oorzaken de wind uit de zeilen nemen.

Benieuwd of Philippe Vandenberghe daar op 22 maart nog zal te vinden zijn op zijn veldbed in de inkomhal. Ik ruik een goed onderwerp voor een Charlie-cartoon: de koning die een skelet komt begroeten bijvoorbeeld, en hem een ereteken opspeldt onder de minzame woorden: L’unité fait la force. Alles is vergeven en vergeten, komaan, we zijn toch allemaal Belgen?

Het boek ‘Na het journaal volgt het nieuws’ wordt op 2 april in De Zandloper/Wemmel voorgesteld. Met een inleiding van Jan Peumans.

Meer over de nieuwe media-lezing van Johan Sanctorum: klik hier

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

62 reacties op ‘Ontken en stel uit tot ze dood gaan’: de omerta na 22 maart 2016

 1. Geo zegt:

  Toch al lang niet meer te ontkennen dat dit hier een moslimland is met politieke moslim g.tlikkers.

  • Yvo Gijsbers zegt:

   Dit is allang geen land meer, nooit geweest ook. We hebben al zoveel over ons heen gehad, dat we Europa en zijn moslims ook wel zullen verteren. Bredero.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Niet steeds ben ik akkoord met alle visies op dit dagboek verkondigd door lezers.
   Maar het is toch een verademing hier bijdragen te kunnen lezen van niet-randdebielen.
   Wie niet begrijpt wat ik bedoel moet even gaan kijken op “forum politics.be”.
   Buiten taalverkrachters zal je niks merken van Vlamingen die beseffen wat er rondom hen gebeurt. Probeer bij wijze van proef eens te na te gaan.
   Zelden zulk een debat voor idioten meegemaakt.

 2. Koenraad zegt:

  Bij mijn weten zijn de moslima’s de enigen in B-land die met een hoofddoek om op een elektronische identiteitskaart mogen paraderen. Als enigen mogen zij hun ideologie door dik en dun belijden.

 3. Eric zegt:

  Deze hongerstaker heet geen Greta, er zal geen marketingmannetje over zijn benen struikelen en evenmin zal een multinational in zijn verhaal een onuitputtelijke goudader vinden. Philippe Vandenberghe zal ook niet in Davos uitgenodigd worden om zijn trauma toe te lichten, noch zal de GvA er maandenlang meters artikelen over publiceren. Mijnheer Vandenberghe heeft de brute pech dat hij in het hypocrietste land van Europa geboren werd. Hier geen vuiltje aan de lucht, geen salafistje in de straat, geen cocaïnesnuivertje op de baan. En als we er toch één vinden dan lachen we het weg met onze typisch Vlaamse humor ! Met zijn allen lachend de afgrond in – dat is pas genieten, toch?

  • Greta zegt:

   Beste mijnheer Eric,

   Heel bewust wens ik niet in te gaan op persoonlijke hongerstakers en al helemaal niet in tijden van verkiezingscampagnes…
   Het is trouwens walgelijk om dergelijk thema in één adem met marketing of multinationals te verbinden.
   Maar het is wel iets dat onder de loep genomen mag worden, waarom dergelijke slachtoffers zo lang moeten wachten en/of dit waar is?

   Mijn naam wil ik al evenmin eraan verbonden zien, omdat wat mensen daar hebben meegemaakt niet te vergelijken valt en elk geval anders en zeer individueel.
   Het heeft ook ruim 20 jaar geduurd, alvorens terug wat rust te vinden, ontelbaar veel methodes en studies uitgeprobeerd en al helemaal geen charlatans, dus op korte termijn niet erg hoopvol voor de man.

   Die oorlogsmethode “vinger voor je houden en met ogen volgen” kom trouwens uit een artiekel van “Psyche & Brein” gene brol zoals het tuin en keukenboekje “Psychologie”, maar zeer wetenschappelijke artikels van en door wetenschappers.

   Als ik u enige duiding kan geven, alhoewel het tevergeefs zal zijn , waarom je geen appelen met peren mag vergelijken.

   Klimaat kan ook PTS slachtoffers voortbrengen…dit item van uw staker, is ontzettend gekleurd en ook wordt deze moedige persoon op dit ogenblik weer door Jan en Alleman voor hun karren gespannen.

   Ooit een lezing/cursus van de oorlogsfotograaf Teun Voeten in Dr Ghislain gevolgd, die ook te kampen had gehad met PTS en dit in tegenstelling met Nederland heel tevreden was over het systeem in België.

   Ondertussen weet ik het niet, want dit was voor de aanslagen…. maar zelf ben ik zeer tevreden met het steeds vermelden en verwittigen van de 1813 lijn.

   Destijds woonde hij in Molenbeek en gelukkig is hij ondertussen toch verhuisd.

   Klimaat raakt alles ,niet enkel terrorisme of het in de mond praten, van een hitsige partij met fundamentalistische kantjes.

   Dat jongeren gemotiveerd worden actief te zijn vind ik goed, beter dan de voornamelijk negatieve, hopeloze, oude zakken en oude wijven doemscenario’s en mentaliteit, die hier meestal de revue passeren.

   Alleen dat ze zolang elke week op straat willen komen en spijbelen vind ik niet ok,

 4. Greta zegt:

  Met alle respect voor alle mensen me PTS, maar tekort door de bocht om te beweren dat er hier geen behandelingen voor bestaan.
  Het aanbod en keuze voldoende groot.
  Uiteraard draait uw artikel om de geldkwestie.

  Als je de allergoedkoopste en meest efficiënte wenst , PTS, waarin je constant in overlevingsmodem zit. De toepassing van het bewust volgen , heen en weer bewegen vinger en dit kan je ook zelf. Dit is de PTS behandeling voor arme landen en oorlogsgebied.

  Sporten,wandelen,fietsen, ander werk zoeken en na eventuele gespecialiseerde mensen,bijkomend geraadpleegd te hebben, ergste crisis voorbij ,mindfulness als een van de betere. Mindfulness wel niet geschikt in begin ergste crisissen, pas later.
  Wat bij mezelf het meest doeltreffend werkte om rust in mijn hoofd te krijgen.
  De islamhouding…dus bekijk het ook maar eens op een positieve manier.

  Vanuit qi gong zeer langzaam , wervel voor wervel hoofd en handen tot aan voeten laten zakken. Ademhaling is hierbij ook zeer belangrijk.

  Uw dokter vrienden zullen u kunnen uitleggen waarom de islam driehoek zo efficiënt is. Omdat het bloed zo naar de hersenen kan vloeien en te felle, angstige denkpistes afblokt.
  Zo dom zijn sommige van hun tradities niet.
  Geaard, nederigheid, gezond, enige manier om inderdaad voor gelovigen het gesprek/gebed met je betere zelf aan te gaan. In het niet zien schuilt de onbevooroordeeldheid.

  • Greta zegt:

   U mag dit een terroristische aanslag noemen van fundamentalistische islamieten.

   Maar zoals steeds veralgemeent u en gooit alles op één hoop.
   Mag ik er u dan op wijzen dat traditionele Joden, veel fundamentalistischer zijn en nog veel minder de verlichting gezien hebben dan islamieten, die zich wel willen voortplanten en vermengen met andere volken ,wat de fundamentalistische Joden NIET willen doen!!!! Leg dat maar eens voor als vergelijking aan uw vriendje Ludo Abicht.

   Dus denk eens twee keer na als je in je blog nog eens naar verlichtingswaarden en islam verwijst.
   Zo verlicht zijn wij hier ook nog steeds niet bepaald. Poeha, poeha

   Recent twee overlijdensberichten gehad van “jonge juffrouwen”(zoals ze destijds genoemd werden) geboren jaren 1920..
   Vrouwen mochten maar werken, zolang ze niet getrouwd waren. Als ze trouwden moesten ze ontslag nemen of ze kregen het.
   Wanneer spreekt men van verlichting?
   Mannenverlichting misschien een begin Baruch Spinoza vanaf die 17e eeuw….vrouwen daarentegen ???

 5. Eric-B.L. zegt:

  Een veelvoud van grote miserie zal over ons allen gestort worden na de dag van de grote Waarschuwing. De tijd van God’s barmhartigheid zal voor meerdere jaren onbestaande zijn. Dan zullen eindelijk weer veel zielen aan God denken. Zeer zeer spijtig dat het zo ver moest komen. Nu nog, tot aan de dag van de Waarschuwing, kunt u in vrijheid en vrede en zonder de druk van God’s toorn tot bekering overgaan. Helaas zal God Zijn almacht moeten tonen om de torenhoge verwaandheid uit te roeien. Er zullen geen verzekeringen meer zijn, geen ziekenhuizen of rusthuizen, geen voedsel, geen drank, geen brandstof. De zich zo machtig voelende industrie samen met haar politieke beschermers zal volledig worden verpletterd. Dan pas zullen velen weer tot God roepen om hulp. Het hoeft niet op deze verschrikkelijke manier, toch bleef men haslsstarrig!!! Het eeuwenoude patroon moet toch weer eens worden herhaald. Niets nieuws onder de zon. Helaas. Zalig de eenvoudigen en nederigen van hart.

  • Greta zegt:

   “Zalig de simpele en nederige van hart” daar hoor jij alvast niet bij.
   Van Godsdienstwaanzin gesproken….er is geen God en er zal nooit EEN GOD zijn…zoveel is zeker… en GIJ ZIJT het al HELEMAAL NIET.

  • Greta zegt:

   Alles stroomt…je kan niet twee keer in dezelfde rivier stappen “Panta Rei” Heraclitus.

   Dit gaat evenzeer op voor de zon dus uw bewering “niets nieuws onder de zon” is een leugen.
   De aarde draait rond de zon, met andere woorden staat elke dag op een andere plaats en wordt door een ander stukje zon bestraalt, nooit hetzelfde.

  • Ines zegt:

   En kunt U ongeveer zeggen op welke dag just het allemaal gaat gebeuren? Kwestie van planning eigenlijk.cEen schuilkelder bouwen zal niet meer lukken vrees ik, maar ik zou graag wel mijn voorraad koekjes en sapjes en zo wel in huis willen hamsteren en vooral wil ik niet ergens in een vlieger zitten op het moment suprême.

  • Eric-B.L. zegt:

   Dergelijke gebeurtenissen en de voorzeggingen zijn a.h.w. eigen aan de wereldse cultuur van het eigen lekker goed gevoel. Het Oude Testament in de bijbel toont het zich steeds weer herhalende patroon. Ook in ‘onze’ tijden werden de voorbije grote oorlogen telkens uitgebreid voorzegd. Kom nu niet klagen dat alleen de getrouwe christenen verwittigd werden. U hebt het alleen aan uzelf te danken dat u niet accuraat de christelijke nieuwsberichten opvolgt. Bijvoorbeeld, destijds heeft Maria herhaaldelijk gewaarschuwd voor de grote misleidingen en de verschrikkingen zogezegd veroorzaakt door Serviers. Uiteindelijk moesten christenen massaal vluchten voor het WESTERSE oorlogsgeweld. Niemand durfde ooit een moslim aan te raken. Nu nog steeds staan vreemdsoortige UNO-troepen een schijnwacht vol te houden waarbij de christelijke bevolking nog steeds wordt verdrukt en de moslims vrij spel behouden. Hetgeen Maria aankondigde heeft in alle kranten gestaan. Heden verwachten de wakkere christenen eens te meer de voorzegde tekens die door iedereen zullen gezien en ervaren worden. Schuilkelders helpen niet, wel oprecht gebed en luisteren naar Maria en de meestal Traditie-gezinde Katholieke profeten. Schuw u voor het postmodernisme in de kerk. Na de grote Waarschuwing kom ik niet meer op deze blog en kunt u rustig verbitterd reageren op tijdverspillende louter wereldse nonsens.

   • Greta zegt:

    Je vergeet Sebrenica, waar (christelijke) soldaten islamitische vrouwen moesten verkrachten…is het dan raar als je jouw brouwsels hier leest alsof alleen JOUW OVERTUIGING, JOUW (ZOGENAAMDE) GELOOF …die GOD vertegenwoordigt van het GROTE GELIJK die OORLOG MAG VOEREN???

    Weet niet bij welke SEKTE jij zit, maar ik heb een familielid die bij Jehova getuigen zit en die doen reeds lang zo achterlijk niet meer om DATA te pinnen zoals jij hier beweert, uitzonderingen overal te vinden uiteraard en België loopt mss op dat vlak nog 10 jaar achter, zoals met veel ten opzichte van Nederland?
    Om de ZONDVLOED de baas te zijn, moet je alvast bij hen zijn, specialisten in waterbeheersing TEN TOP.

    Elke dag is er wel ergens een oorlog op deze wereld en dat zal niet veranderen op korte termijn.

    Die zogenaamde Maria verschijningen, enkel hallucinaties van mensen met een sterke verbeelding, om gebruikt te worden zodat anderen of zichzelf kunnen rechtvaardigen voor de wandaden die ze plegen. Er is geen goede noch slechte kant als het om oorlog voeren gaat….het is steeds de slechte kant, zeker voor diegenen die zich vasthechten aan:
    “een oog voor een oog, een tand voor een tand”.
    Haat en wraak keert zich enkel steeds naar de eigen persoon als grootste leed.

   • Eric-B.L. zegt:

    Beste Gerda, waarom doen christenen zich de moeite om liefst dagelijks de rozenkrans te bidden en het lijden van Jezus en Maria in “de Kruisweg” grondig te overdenken? Boeddhisten van diverse pluimage zoeken enkel de eigen innerlijke rust en bekommeren zich nauwelijks om de zielepijn van anderen. Zij scheppen een klein hemeltje op aarde, helemaal voor zichzelf alleen. Maar de Liefde eist dat men de andere zielen ten minste tracht te begrijpen, om hen bij te staan en zo mogelijk verlichting van ziele-lijden te kunnen schenken. De wonden van de zielen verzorgen kan niet zonder God want dan beperkt men zich zoals de boeddhisten. Oprecht beleefde christelijke gebeden hebben een enorme levenwekkende uitstraling op de omgeving, net zo als diepe haat een hele gemeenschap kan vernietigen. In het ene geval vieren duivels mede feest, in het andere geval krijgt men hulp en aanmoediging van niet alleen engelen maar vooral van Jezus en Maria zelf. Deze ervaringen zijn zeer goed gekend in de lichtende wereld van de christelijke geestelijke beleving! Zodra u zich zult bekommeren om de zielen zult u een groter geluk proeven dan dat van lieftallige ouders met het door hen gewenst groot gezin. Ook u kunt een geestelijke moeder of vader worden van vele zielen!

   • Greta zegt:

    Ken jij nog christenen die die rozenkrans afratelen? Ik geen één en heb toch nog heel wat serenere gelovigen in mijn verre of nabije omgeving dan de rare kronkels ,u hier regelmatig neerschrijft.
    Zelfs als men gelovig is, stopt men met dit dwangmatig aframmelen op het ogenblik men beseft dit niks met bidden,zoals het zou behoren te zijn, te maken heeft.
    Uw inzicht met betrekking Boedhisme kortzichtig…Stel uzelf volgende vraag…welk verschil is er tussen bidden en mediteren?
    Beiden, als je het op de juiste wijze tracht te doen ,dienen om in dialoog te gaan met je betere zelf….innerlijke rust…pas dan kun je er echt voor iets of iemand anders staan.
    Wat en hoe jij het hier schrijft voelt het steeds aan, alsof jij enkel een God zoekt, nodig acht om je eigen daden goed te praten, verantwoordelijkheid te kunnen afschuiven of u zelf God te wanen?
    Rik Torfs heeft daar ooit de hypocrisie van aangetoond.
    Telkens als men een kaarsje laat branden , waarvoor doet of deed men dit?
    Goede gezondheid voor je kinderen, familie, jezelf, kinderen gelukkig mogen worden en dan pas voor de rest van de wereld.

    Nu steek ik er nog wel eens aan, deze week nog in de Laarkapel…als ondersteuning, alhoewel ik net besef dat ik meer zou gegeven hebben enkel geld in bakje en geen kaarsjes aangestoken zou hebben…dju en nu zitten die groenen en jongeren weer te jammeren over luchtkwaliteit… 🙂 , 🙂 ,
    Tja, er bestaat geen enkele goede daad die niet ergens zelfzuchtig of egoïstisch is.

    Uwe God nog de egoïstische van allemaal, want die eist onmenselijk veel….veel teveel en veel te veel tegenstrijdigheden…Gij zult niet doden, maar Gij wilt wel ten strijde trekken.
    Hoe rijmt ge dat?

   • Eric-B.L. zegt:

    Beste Greta, de Rozenkrans wordt heden met steeds sterker aandrang gebeden omdat de christenvervolging nadrukkelijker wordt EN omdat men voor alle misleide zielen bidt, ook voor u. Bidden EN mediteren over het onveranderlijke Oorspronkelijke Woord van God. Zichzelf onderzoeken is nodig om de eigen zwakheden in kaart te brengen en nederig God om vergiffenis te kunnen smeken. Zonder God geen Leven. Wanneer superhypocriet Rik Torfs de “hypocrisie van gebed” aantoont dan bewijst hij eens te meer dat de KUL nu de Katholieke christenen vervolgt, maar dat wisten we al sedert jaren. Ondertussen ‘vergeet’ u dat in China het christendom een geweldige opgang maakt ondanks hevige vervolging door de overheid EN door het verraad van onwettige ‘paus’ Franciscus! Mensen als Jeanne d’Arc handelden niet vanuit eigen grootheid of eigen kunnen, dat is onmogelijk want alleen God kan dergelijke kleine mensen tot dergelijke macht verheffen om de vijanden van het geloof te vermorzelen. David was slechts een eenvoudige herdersjongen zonder ambities en hij werd geroepen om het volk van God te leiden. Niemand is in staat God te bestrijden zonder zelf alles te verliezen, Greta, waartoe dient uw verzet? Hebt u misschien iets beters te bieden dan de Ware Zuivere Liefde? Wil u zich liever door moslims laten overheersen? God, schepper van hemel en aarde beproeft Zijn volk en u wil Hem de les lezen! De nieuwe Monarch die de Kerk zal redden zou wel eens een Katholieke Chinees kunnen zijn.

   • Greta zegt:

    Rik Torfs verwees niet naar de hypocrisie van het gebed als dusdanig…maar verwees naar de hypocrisie van de mensen, WAARVOOR
    ze BIDDEN.
    Nog eens lezen wat ik geschreven heb, en eens nadenken over al uw eigen pennenstreken om er de hypocrisie van in te zien of waar ze zit.

    GOD als die zou bestaan is er voor ALLE mensen…dus ook voor ISLAMIETEN, HINDOEISTEN,BHOEDISTEN, ONGELOVIGEN , zelfs de PASTAFARISTEN.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Als die eenvoudigen zaligheid beloofd wordt betekent dit dat men hen niks wil geven.
   Dat beloven doen onze politiekers ook en we zien wat er van komt.
   Beloften worden altijd leugens.
   Mocht er een God bestaan dan vind ik het affrontelijk dat hij die belofte zou gemaakt hebben. En dat hij dit heeft laten neerschrijven door mensen in het grote leugenboek.
   Is zijn beschreven almacht zo klein dat hij het zelf niet kan gezegd krijgen?
   Of willen zijn apostelen op aarde blijven Bijbels en Testamenten verkopen?
   Dan dient hun verzonnen God toch als aangeboden koopwaar?

   • Greta zegt:

    @ Eric B. L

    Awel, wilt gij eens zo ne rozenkrans lezen voor mij, maad dan echt volgens de regels zoals op wikipedia en niet enkel de weesgegroetjes. Met 1 keer volledig ben ik wel tevreden.

    Omdat het zaterdag is , is het daarin de dqg van de Blijde Geheimen..ge krijgt er één cadeau…mijn kleindochter heeft een nieuwe functie voor een pamper gevonden…ze maakte er een bivaksmuts van…best handig nu het terug regent en kouder is…

    Aan moeders die nog met overschotten zitten als hun peuters, kleuters zindelijk zijn, mss een geschenk voor de daklozen die in de regen moeten zitten. Met alle dessins van tegenwoordig heel wat kleurrijker dan een regenkapje en zeker warmer.

    Als gij u over diene rozenkrans ontfermt, zal ik me ontfermen over de tasbih en liefst maak ik er één van olijfpitten, kwestie om eerst iets te kunnen eten.
    33x SA
    33x AH
    33x AA

    Morgen zal ik mijn versie geven…

   • Eric-B.L. zegt:

    Alleen de TOEKOMST van uw ziel is belangrijk, en van alle zielen. De ziel kan niet vernietigd worden maar zij kan wel verdoemd worden tot de hel. Neem dus Jezus en Maria als voorbeeld hoe te leven.

 6. Marc Schoeters zegt:

  Wat die befaamde “verbondenheid” betreft – het slagwoord waarmee de “groene” en “linkse” uitvinders van het cordon sanitaire iedereen uitsluiten die niet denkt zoals zij: je moet wel toegeven dat het belangrijkste voordeel van een grote terroristische aanslag is dat er plotsklaps veel mensen verbonden worden.

  • Greta zegt:

   Het cordon sanitaire is geen goede zaak in een democratie..ha , daarom dat JS sprak om een wasmachine naar de maan te sturen, 🙂 , 🙂 , 🙂

 7. Christel zegt:

  Als de overheid het moslimterrorisme niet als een dreiging beschouwt, waarom liet ze dan jarenlang militairen op straat, in stations en in de luchthaven patrouilleren?
  Het is inderdaad schandalig dat de overheid echte slachtoffers in de kou laat en de criminelen straffeloos hun gang laat gaan, waardoor de leefbaarheid en de veiligheid in ons land in het gedrang komen. Zo is een zwangere vrouw in Deurne in haar buik gestampt en werd zelfs de toesnellende ambulancier aangevallen. Drie keer raden door wie?
  En voor de rellen op oudejaarsnacht in Molenbeek werd maar één relschopper opgepakt en gestraft. Wat kreeg hij? Slechts tachtig uur werkstraf. De brandweer is terecht woest.
  Als zelfs de hulpdiensten aangevallen worden en niet in staat zijn om hun werk naar behoren uit te voeren, hoe zal de brave burger dan geholpen en laat staan beschermd worden? En de criminelen, ze lachen ons gewoon in ons gezicht uit.
  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190218_04184282.

  • Christel zegt:

   ‘tienerterroristen’…:
   ttps://www.gva.be/cnt/dmf20190226_04209897/tienerterrorist-opgepakt-voor-afranselen-zwangere-vrouw-betrokken-bij-aanslagplan-en-probeerde-in-2016-nog-naar-syrie-te-reizen

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Laat ons bidden! Het is allemaal zo’n erg niet.
    God zag ze bezig en hij vond dat het goed was!
    Maar de dag des oordeels zal komen en dan zal hij ons veranderen in zoutpilaren.
    Tril en vrees gij zwakkelingen!

   • Christel zegt:

    Ach ja, ik zal alvast kaarsjes, bloemen, een bijbel en rozenkransen klaarleggen voor het geval dat.

 8. Marc Schoeters zegt:

  Dit item van Johan Sanctorum is echt pijnlijk voor mij. Héél pijnlijk. Ik heb daarom enige dagen geaarzeld om deze reactie te schrijven. En ik probeer het kort houden – al gaat mij dat waarschijnlijk niet lukken. De woede en de pijn zitten heel diep. Te diep.
  Er zijn in de Europese samenlevingen volgens de mainstream media en de politiek correcte elite inderdaad slachtoffers en “slachtoffers”. Het ene slachtoffer is het andere niet. Er zijn de pijnen en pijntjes van de mohammedaanse indringers – zogenaamde erkende slachtoffers – die worden uitvergroot tot “misdrijven tegen de menselijkheid”. Zij zijn zogenaamd het slachtoffer van racisme, fascisme, dominant white privilege – en noem verder de modewoorden maar op. Zij zijn daarom “echte” slachtoffers. Altijd en overal. Het kindje dat zij als ouders bewust en moedwillig op een rubberbootje de Middellandse Zee opstuurden – en dat door hun eigen stommiteit verdronk – wordt breed uitgesmeerd in alle officiële media. Het dode lichaampje van dat kind werd zelfs aan de vloedlijn verlegd om een “pakkende” en propagandistische foto op het netvlies van de zich verplicht schuldig voelende Europeanen te kunnen schieten. Of neem dat andere kindje – een meisje – dat door haar ouders bewust en moedwillig uit het raampje van een bestelwagen werd geslingerd en dat zodoende door hun hebzuchtige stommiteit per ongeluk door politiekogels werd geraakt. Dat leverde die nietsontziende ouders uiteindelijk een onverdiende verblijfsvergunning op. Wie zei daar weer dat misdaad niet loont?
  Maar er zijn ook de ongemakkelijke “slachtoffers”. Al degenen die door het dagelijkse mohammedaanse geweld in de Europese steden werden en worden getroffen – en werkelijk nergens gehoor krijgen. Ik ga geen opsomming geven van al die vergeten slachtoffers in Madrid, Barcelona, Londen, Cannes, Parijs, Brussel, Stockholm, Londen – de lijst is eindeloos. Ik ga het hier gewoon even over mezelf hebben.
  In augustus 2014 werd ik door een mohammedaanse vrouw met witte hoofddoek op de Meir in Antwerpen van mijn fiets geschopt. Zij deed dat welbewust – en zij nam onmiddellijk daarna de benen. Dat zegt genoeg. Het was een racistisch haatmisdrijf – want ik kende haar niet en later bleek dat er tijdens die zomermaanden verscheidene blanke fietsers slachtoffers werden van dezelfde mohammedaanse vrouw met witte hoofddoek. Mijn linkerschouder werd door die haatdragende aanslag verbrijzeld. Ik kan nu – bijna vijf jaar later – nog altijd niet mijn linkerarm naar behoren gebruiken. Ik zal tot mijn dood met mijn handicap moeten leven. Dat is erg. Maar erger nog is de totale ontkenning van de door politieke correctheid vergiftigde samenleving en van mijn “weldenkende” vriendenkring als je toevallig slachtoffer wordt van een door puur racisme geïnspireerde mohammedaanse aanslag. Je bent dan namelijk een “fout” slachtoffer. Je past niet in het politiek correcte plaatje. Als ik slachtoffer was geweest van een blanke Vlaming zwaaiend met een Leeuwenvlag dan had ik nu duizenden sympathisanten en zat ik in alle praatshows op tv. Maar ik was “gewoon” maar het slachtoffer van mohammedaanse haat – en verloor dus zowat zeventig procent van mijn “vrienden”kring. Zelfs jarenlange vrienden zoals Eddy Strauven – hoofd van de zichzelf o zo kritisch wanende “filosofie”kring “Het Zoekend Hert” – bezochten me na de aanslag geen enkele maal meer. Ik was niet alleen een slachtoffer – maar werd bovendien een paria. Dat doet écht pijn. Héél véél pijn. Politiek correcte mensen tonen medeleven met alle slachtoffers van geweld – waar ook ter wereld – behalve als dat geweld uitgaat van het mohammedaanse fascisme en in het hart van Europa plaatsvindt. Dan stopt hun medeleven plotsklaps. Omdat zij hun eigen politiek correcte fantasiewereld blijkbaar belangrijker vinden dan empathie met “moeilijke” slachtoffers die hun simpele zwart-wit denkraam in gevaar zouden kunnen brengen.
  Eén voorbeeld om aan te tonen hoever de ontkenning en miskenning kan gaan van mensen die slachtoffer zijn van het mohammedaanse geweld. Enkele weken na mijn pijnlijke schouderoperatie ontmoette ik in een Antwerpse straat een oude “vriendin”. Zij zag het verband rond mijn schouder en vroeg me bezorgd wat er met me gebeurd was. Ik vertelde haar de volle waarheid: dat ik van mijn fiets was geschopt door een fascistisch en racistisch kopvodwijf en dat ik voor de rest van mijn leven gehandicapt zou blijven. Dat laatste had ik blijkbaar beter niet gezegd. Haar antwoord was verbijsterend: “Je moet elkaar niet zo opjutten.” Dat zei zij letterlijk. “JE MOET ELKAAR NIET ZO OPJUTTEN!” Hoe smeriger en gevoellozer kan iemand het bedenken? Een Gutmensch misschien? Ik ben wekenlang kapot en razend geweest van de oerdomme en totaal gevoelloze reactie van die oude “vriendin”. Ik werd letterlijk levenslang gehandicapt geschopt door een mohammedaans haatwijf – maar wil ik er volgens die “vriendin” wél eventjes over nadenken dat wij elkaar niet zo moeten “opjutten”! Waar gaat het naartoe – als daders en slachtoffers “elkaar opjutten”? Echt – zoiets kan een gezond denkend mens toch niet bedenken! Alleen toch een geestesziek Gutmensch! Maar haar reactie bleek geen uitzondering. Zo ging het met zeventig procent van mijn “vrienden”kring. Zodra deze “medelevende” Gutmenschen hoorden wat de oorzaak was van mijn levenslange handicap haakten zij af. Ik kon met al mijn pijn oprotten – want ik was het “foute” slachtoffer! Ik kreeg geen enkel bericht meer van al die “vrienden” – en in vele gevallen werd elk contact verbroken. Laf en stilzwijgend – zonder één woord van uitleg. Alsof je als slachtoffer van een mohammedaanse haataanslag óók nog eens vermoord wordt door je “vrienden” en weggezet als sociale paria. “Vrienden” en kennissen verbraken zonder enige verdere uitleg elk contact met mij. Mijn enige “misdaad” betrof dat ik een “fout” slachtoffer was. Een “zogenaamd” slachtoffer van “de religie van de vrede”. En zoiets past niet in het heersende politiek correcte plaatje. Je moet dus als “fout” slachtoffer je kop houden. Je moet het “juiste” slachtoffer zijn. Of je brengt de politiek correcte geestjes die alleen in zwart-wit kunnen denken – ook als die zich jarenlang je “vrienden” hebben genoemd – alleen maar in verwarring. En dat mag niet gebeuren – toch?
  Een van de weinigen die mij in die moeilijke en pijnlijke nasleep van de zomer 2014 thuis heeft bezocht – was Wim van Rooy. Met zijn hondje. Ik kende hem toen niet echt persoonlijk. En zijn hondje was mij helemaal onbekend. Maar ik zal zijn bezoek nooit of nooit vergeten. Hij was geen “dichte” vriend van mij. Maar hij deed precies wat ik van mijn “dichte’ vrienden had verwacht – maar nooit kreeg. Daarom is hij voor mij een wapenbroeder – tot de dood.
  Na al het voorgaande wil ik een woord richten tot Philippe Vandenberghe – die arme hongerstaker in Zaventem. Natúúrlijk wordt hij door alle media doodgezwegen. Philippe jongen – vergeet het maar. Echt. Jij en al die slachtoffers van de mohammedaanse oorlogsmisdaad van 22 maart 2016 in Brussel – zullen nooit of nooit erkenning krijgen. Of wat had je gedacht? Europese slachtoffers van de fascislam kunnen het absoluut en helemaal schudden. Zij zijn in de ogen van de EU-oligarchen en “the powers that be” van de globalistische elite géén slachtoffers – maar een overbodige “pain in the ass”. Gewoon – “collateral damage”. Totaal van geen tel in de oorlog van de EU-machthebbers en hun omvolkingsplannen tegen de oorspronkelijke bewoners van Europa. Philippe – jij wanhopige hongerstaker – bent gewoon een “fout” slachtoffer. Zie dat toch eindelijk in. Leef ermee. En ga ermee dood. Liefst zo spoedig mogelijk. Jij past niet in het politiek correcte plaatje. De pococraten en hun kruiperige media zwijgen jou dood. Of wat had je gedacht? Jij staat de hogere plannen van de elite voor dit continent in de weg. Jij bent overbodig – net als al die andere slachtoffers van de EU en de Arabische Liga – die onzalige tandem van de Dood. Leer te leven met jouw trauma. Jouw handicap. Jouw woede. Voor even toch – tot jij net als al die andere vrijheidslievende Europeanen van het wereldtoneel verdwijnt. En vergeet vooral niet: jij staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Jammer – maar het is niet anders.

  • Eric-B.L. zegt:

   Het zoveelste typische geval van oorlogsgeweld waar zeer voorspelbaar twee verbitterde zielen met elkaar in botsing komen en de gemoederen nog verder worden opgeklopt — uitzichtloos — net als in de hel. Er bestaan enkele beperkte christelijke stromingen die stellen dat hel en vagevuur zich eigenlijk gewoon op deze aarde bevinden. Christus liet zich het allerergste aandoen, en Hij had zich daar terdege op voorbereid en Hij had de drie jaren daarvoor ook Zijn apostelen trachten te verwittigen, hetgeen uiteraard weinig kon verhelpen aan hun uiteindelijke grote angst voor vervolging. Maar toen zij tot begrip kwamen overwonnen zij hun angst en hun innerlijke kwetsuren — zonder verdere verbittering — integendeel zij daagden de duivels uit met het krachtigste geestelijk werk dat een mens met God’s hulp kan verwezenlijken, in plaats van zich aan hun tot verbittering leidende leugens over te geven. Die nu nog verder naar de wereld blijft kijken mist definitief de weg naar de hemel, verblind als hij is door verbittering. Dit is wat oorlog is : zich overgeven aan de verbittering van de vijand. Kijk a.u.b. niet meer naar de wereld, bid voor die ziel die u zoveel miserie bezorgde want die ziel loopt wellicht verloren in haar innerlijke duisternis, en u riskeert deze ongelukkige ziel te volgen in nog meer verbittering. Ware liefde wordt altijd diep gekwetst zonder dat uiteindelijk in het minst aan te rekenen! Laat de liefde in uw hart niet vernietigd worden door bitterheid! Dat is uw (klein/groot) hartje onwaardig! Laat eindelijk uw tweeduizend jaren christelijke cultuur gelden! Laat de wraak over aan God alleen. Spoedig volgt een nieuwe kruistocht, en dat is geen mensenwerk.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ben je weer daar? Even wachten want ik ken het publiek hier nog niet zo goed.
    Bon.
    Welke plaat moet ik opleggen? Die van “Hopsasa, falderilela…. daar komt Jan de Wilde met zijn liedjes over de dood? Of die van Wannes Van de Velde die begint te kraaien over de arme blanke man?
    We zitten in de stemming. Kies dus maar uit.
    Of Jantje zag ” Twee pruimen hangen naast een penis vol met lood” is misschien ook toepasselijk. ?
    En Jantje dacht : “Oppassen want hij is er weer!” en de sukkel begon zelf te zingen over “Die kater kwam weer, de volgende dag! De volgende dag was……. !
    Als dat hier blijft duren beloof ik aan God van alle dagen twee kippen op te eten.
    Dat de schaal er nog moet rond zitten vertel ik er niet bij.

  • Ines zegt:

   Met alle respect, een vrouw met witte(!)hoofddoek die een hele zomer lang blanke mannen schopt van fietsen? Hoe “schop” je iemand als vrouw van een fiets? En er is nooit ergens in de pers iets over bericht? Toevallig kent u dan ook islamkritische Vlaams Belangers die u wel steunden en toevallig bent u de open briefschrijver in de zaak Wouter Van Bellingen? Ik twijfel er niet aan dat er iets is gebeurd en dat u schade geleden hebt maar er zal wel ook een andere versie van dit verhaal zijn. Anders hoop ik dat die gekkin die het gericht gemunt had op blanke fietser ten minste geïnterneerd is voor een lange tijd.

   • Ines zegt:

    …als vrouw EEN MAN van een fiets…

   • Eric zegt:

    “En er is nooit ergens in de pers iets over bericht?” Nee, dat zou alleen gebeuren wanneer een blanke man vrouwen met hoofddoeken van hun fietsen schopte. Uw geloof in de pers zou ontroerend zijn als het niet zo idioot was.

   • Marc Schoeters zegt:

    QED

  • Eric zegt:

   Ik herken het gevoel in de steek gelaten te worden, verraden te worden. Ik leef er al 25 jaar mee. Wie de eindeloze stroom aan absurditeiten niet kan relativeren gaat eraan kapot. De islam is een feit en hij zal blijven, tot hij alles overgenomen heeft.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Och ja; je bent niet de enige die ze graag wegsteken. Ik ga dus uw verhaal niet aanvullen. Maar ik begrijp het dus tenvolle. En hiernavolgend komt er weer de reactie van een “Gutmensch” die de slachtoffers van zijn God nog komt bedreigen met hel en vagevuur.

  • Greta zegt:

   Beste Marc,

   Na zoveel zelfbeklag even puntjes op de i…
   Zelf heb ik nog naar jou gevraagd, toen ik je niet meer zag verschijnen en ze de groeten mochten doen. Dit verhaal kende ik niet.
   Betwijfel ook ten zeerste dat de naam die jij vernoemt geen empathie zou hebben voor jou? Klasseer dit dus maar als kinderlijk zelfbeklag.

   Zelf sinds val in 2015 lange tijd immobiel geweest…rolstoel…twee krukkentoestanden, maar een handicap kan ook andere horizonten openen.

   De stap om plaats te maken voor anderen in de beperkte kleine ruimte was reeds gezet en naar grotere ruimte UA verder gezet.
   Ondertussen andere prioriteiten …

   Wel een vraag aan de Houellebecq lezers.

   In het boek “Ga niet naar zee” van Tommy Wieringa pagina 93 in kort verhaal “Weer en economie” verwijst hij naar een passage uit “de koude revolutie” van Michel Houellebecq over het revolutiejaar ’68.

   Die titel “De koude revolutie” vind ik wel nergens terug in de werken van hem!!!
   Kan het zijn dat het hier over een ander werk van hem gaat?
   “De elementaire deeltjes”? Waar het thema ’68 aan bod komt?

 9. Ines zegt:

  Er wordt in de gespecialiseerde/regionale pers over de meest banale incidenten bericht die gebeuren in winkelstraten – en ik ga volledig af op de beschrijving van Marc Schoeters – en dus zou een reeks incidenten waarbij een in het wit gesluierde vrouw een zomer lang telkens blanke mannelijke fietsers aanviel ineens tot een mechanisme hebben geleid van volledig stilzwijgen door de alle perskanalen. Geen meldingen op de alom aanwezige sociale media door passanten, niets op de pagina’s van de lokale politiezone en vanzelfsprekend niets in de kranten. Een verbrijzelde schouder, dat vraagt om een amubelant transport naar een ziekenhuis, toch? Een vluchtende gekkin, op een plaats die bulkt van camera’s? Maar hij weet wel stellig dat de kleine Mawda doelbewust door haar ouders, na de reeks bizarre handelingen door de politie is opgeofferd voor een verblijfsvergunning. Allemaal berekend door die bange ouders. Die bange ouders hadden voorzien hoe hun aanvraag voor een verblijfsvergunning in de schoot van de regering Michel 2 ging bedisseld worden in hun voordeel?? Ik word hier ook oprecht niet goed van, sorry.

  • Eric zegt:

   Mevrouw Ines, ik weet niet of u werkelijk zo dom bent of slechts doet alsof. In Groot-Brittannië heeft het meer dan dertig jaar geduurd voordat een moedige journalist het grooming gangschandaal (dat in onze Vlaamse pers zelfs niet vermeld of besproken werd) aan het licht bracht. Pers, politie én politiek hadden er decennia lang over gezwegen omdat de daders van islamitisch-Pakistaanse afkomst waren. Ik zeg niet dat in onze contreien duizenden meisjes en jonge vrouwen tientallen jaren gemarteld, verkracht en uitgebuit werden. Ik zeg alleen dat pers, politie en politiek vaak volgens die mechanismen (‘horen, zien en zwijgen’) werken. Zelfs het topje van de ijsberg wordt niet blootgelegd. Men spreekt altijd over pedofilie in de kerk, terwijl kinderverkrachting een essentieel onderdeel van de islam is en dat seksueel geweld in mohammedaanse gezinnen schering en inslag is. Waar vind je daarover informatie? Nergens dus. Er wordt geen onderzoek naar verricht, er bestaan geen cijfers over, laat staan dat men er keet over zou schoppen. De gepolitiseerde universiteiten (Vrij Onderzoek? My ass !) zijn in datzelfde bedje ziek. Blijkbaar moeten de mensen het zelf aan den lijve ondervonden hebben om het te geloven. Hun verbeeldingskracht en empathie (en eerlijkheid in denken) schieten tekort om een adequate realiteitszin te ontwikkelen. Dat is in uw geval niet anders.

  • Mr Montenegro zegt:

   Uw zelfvoldane toon is hier misplaatst, beste Mevrouw Ines. Meneer Schoeters werd binnengebracht op de spoed en kreeg daar zelf de vraag van het verplegend personeel of de dader misschien een gesluierde dame was – hij had hier nog geen woord over gelost. In het ziekenhuis wees men hem op dezelfde modus operandi, zelfde daderprofiel, hij was immers het zoveelste slachtoffer in een identieke situatie.
   Of de slachtoffers nu geduwd, getrokken of geschopt werden lijkt mij een detail.
   Waar zou u hierover gelezen moeten hebben ? Cfr. het artikel van JS hierboven. Wel lezen we vandaag bv in DM over het gevaar van extreem-rechtse sympathieën bij onze jongeren, dat weer wel. M.i. loert het gevaar uit een andere hoek, maar dat ligt aan mijn vooringenomenheid.
   Uw reactie is net dat wat hier aangeklaagd wordt, bent u zich daar van bewust ?
   Overigens verwart u “VB-er” Wim Van Rooy met Sam Van Rooy, deze laatste komt inderdaad voor deze partij op.

  • Christel zegt:

   Maar allez Ines, zo’n verhaal kan Marc toch niet uit zijn duim gezogen hebben. U zou het dus enkel geloofd hebben als het in de gazet stond en de camerabeelden van dat incident op de sociale media rondgingen? Waw. Zo’n (zwart-witte) perceptie kan tellen.
   En u veroordeelde hem al meteen omwille van zijn vriendschap met Wim Van Rooy. Maar u blijft wel de bijdragen van JS en de artikelen van Doorbraak- het bolwerk van rechts lezen. En wat zou ‘de andere versie van het verhaal’ moeten zijn? De versie van die ‘vluchtende gekkin’? Of de zogenaamde versie van de poco – media? En wat had hij moeten doen? Voortaan moslima’s met een ‘witte’ hoofddoek met minstens een armlengte op afstand houden? Uw redeneringen zijn zo absurd dat ik niet weet of ik erom moet lachen of huilen.

   @ Mr. Montenegro, top dat u voor uw vriend opkomt.

   • Ines zegt:

    Christel, u kent hem mss persoonlijk en kan dat allemaal anders beoordelen, ik moet objectief afgaan op wat hij hier neerpent en soms is de grens tussen anekdotische bewijsvoering, satire en politiek activisme heel dun maar we gaan niet beginnen doen zoals vaak gebeurt op familiebijeenkomsten: opkomende vragen negeren om niemand te kwetsen. Nogmaals mijn intentie was nooit om zijn leed te bagatelliseren.

   • Greta zegt:

    Dat Marc daar klop van gekregen heeft kan ik wel begrijpen…hij doet aan streetfotografie…ze zal niet tevreden geweest zijn met haar foto…:-) , 🙂

    En Ines fietst blijkbaar niet, een fietser is kwetsbaarder om omvergeduwd te worden dan een voetganger.

    Volgens het weinige dat ik van hem weet, vermoed ik dqt hij ook bewust een tegenovergestelde mening of verhaal weergeeft dan waar hij werkelijk voor staat en gaat?

   • Ines zegt:

    @Greta: ah oei, dat werpt natuurlijk een héél andere BE-licht-ING op het tafereel. Misschien was ze zo geschrokken van de flits dat ze panikeerde en daarom uithaalde? Of was zij een verlegen type en voelde ze zich een beetje bekeken, zoals een dier in de zoo? Of had ze net niet de juiste kleur hoofddoek om de foto te staan?? Jaja lach er maar mee, Ik weet toevallig dat een witte hoofddoek wordt gedragen door omaatjes die een pelgrimstocht naar ergens hebben gedaan of door iemand die net een geliefde heeft verloren, als rouwsymbool .Hoe dan ook het is nooit een slim idee om mensen ongevraagd te filmen. En inderdaad ik háát fietsen:-)

   • Christel zegt:

    Dat lijkt me sterk, al fietsend foto’s maken van mensen op straat. Dan moet je al een acrobaat voor zijn of over octopusarmen beschikken. Ines, nu ben je degelijk wel spottend zijn leed aan het bagatelliseren. Vandaag zijn er twee mensen begraven. De ene is iemands vader, die haar op een bruuske manier is ontnomen, dankzij een agressieve bestuurder die door het rood reed. De andere is een jongeman, iemands beste vriend, die door een dom ongeluk is omgekomen. Er is al genoeg verdriet in deze wereld.

 10. Ines zegt:

  Ach ja, dat eeuwig zelfbeklag. Kom je geen meter mee vooruit. Als het al de norm is geworden dat zelfs binnen de kleinste unit van de “samenleving”, het gezin van twee, de ene partner de andere na een jarenlange staat van dienst zomaar verraadt en laat vallen als een baksteen voor jongere/rijkere exemplaren, wat valt er dan te verwachten van occasionele vriendschappen gebouwd rond gelijkgestemde interesses of van het leger aan politieke parvenu’s?

  • Greta zegt:

   Dit cynische gedicht zag ik recent op een vervallen poort, van een leegstaand vervallen huis. De tekst die iemand er in schoon schrift op pende waarschijnlijk wel een waarheid achter vervallen poort en huis.

   Liefde is…
   Dank zij de steun van de wettelijke macht, jouw getrouwe levenspartner, na 22 jaar
   grondig bedriegen.
   Hem van al wat hem lief is, van alles beroven.
   Zijn levensvrucht
   gratis laten verneuken door een jonge stier,
   en hem dan…vervolgen en veroordelen voor het aangedane leed en de gemaakte kosten.

 11. Ines zegt:

  Ik heb zijn heftige getuigenis an sich niet in twijfel getrokken, alleen vind ik het heel raar dat een resem incidenten op zo’n druk bezochte en door bewakingscamera’s gemonitorde winkelstraat ontsnapt is aan de persmuskieten. Zeker de online sites laten zulke verhalen niet liggen, hij ziet er evenwel iets anders achter. Zal wel aan mij liggen, ik heb niet zo veel boeken gelezen als de verlichte heren hier. Ik geef toe dat de lezing die hij geeft aan de tragische dood van Mawda bij mij in het verkeerde keelgat is geschoten. Dat de ouders het kind doelbewust uit het raam slingerden is pertinent onwaar.Waarschijnlijk wil hij per se aantonen dat hij geen deugmens is. Hij doet maar. Voor de rest: welke Van Rooy ik verwar met wie is weinig relevant want die twee personen leven állebei perfect in een lucratieve symbiose met het partijpolitieke vehikel van het extreemrechtse gedachtegoed.

  • Eric zegt:

   Dus de persmuskieten hebben toegang tot de door bewakingscamera’s gemaakte camerabeelden en zouden die zomaar uitbrengen, ook indien ze zaken toonden die hun verkochte bazen onwelgevallig waren. U maakt twee grove denkfouten in één zin. U bent echt nog dommer dan ik dacht.

  • Greta zegt:

   Met betrekking Mawda vertelt hij inderdaad een leugen. Terecht hebben de ouders wel een verblijfsvergunning gekregen, maar hun kind zijn ze wel voorgoed kwijt.

   Nu nog hopen dat ze beter meewerken om de echte slavenhandelaren en profiteurs te vatten.

 12. Marc Schoeters zegt:

  Ik zag vandaag in Antwerpen toevallig de betoging van de klimaatspijbelaars – de kinderkruistocht van Greta & Anuna. En ik kreeg er tranen in mijn ogen van. Die krijg ik meestal als ik een heleboel leden van de mensheid als een kudde de meest oppervlakkige en idiootste slogans hoor krijsen. Ik word dan onwillekeurig herinnerd aan de donkerste perioden uit de wereldgeschiedenis – waarin gemanipuleerde mensenmassa’s zo werden opgezweept dat het uiteindelijke resultaat was: uitsluiting, haat, geweld en massamoord. Zo’n perioden beginnen meestal met “idealistische” opstoten – maar eindigen zonder uitzondering met de geur van verbrande slachtoffers.

  Ik belandde vandaag als Antwerpenaar toevallig in die betoging. Ik was op weg naar mijn werk – naar mijn volwassen cursisten die Nederlands willen leren. Deze huiveren voor het merendeel ook van zo’n betogingen – want zij herkennen dat soort verblinde volksmassa’s uit hun landen van herkomst die zij ontvlucht zijn: Iran, Turkije, Libië, Afghanistan, Venezuela, Bosnië, Cuba, Congo… Bijna kwam ik door de betoging van de jeugdige “idealisten” te laat op mijn werk – en dat zou echt jammer zijn geweest. Al was het maar omdat ik – als kinderloze en hardwerkende man – door het beslag op mijn loon mee betaal aan het kindergeld van die klimaatspijbelaars. Zodat zij onbezorgd zouden kunnen spijbelen, genieten van hun laatste modelletjes smartphone, hun Primark hebbedingetjes en hun weekendreisjes.
  Je hoeft geen gediplomeerde socioloog te zijn om te zien dat er aan de samenstelling van zo’n betoging van klimaatspijbelaars iets fundamenteels niet klopt. Ten eerste de bijna volledige afwezigheid van zogenaamde allochtone jongeren. De betoging vandaag in Antwerpen bestond voor het overgrote merendeel uit blanke – d.i. “witte” in het Orwelliaanse en racistische taalgebruik van de politiek correcte identitairen – jonge mensen. Ik schat dat er in bij die paar duizend betogertjes nauwelijks vijf procent jongeren meeliepen met een “migratieachtergrond”. Merkwaardig toch – als je bedenkt dat deze week nog met veel tamtam werd verkondigd dat voor de eerste keer in de geschiedenis van Antwerpen méér dan vijftig procent van de bevolking een autochtone achtergrond heeft. Hoe komt het dan dat de groenlinkse organisatoren van de klimaatbetogingen er nauwelijks in slagen jongeren uit deze groep te bereiken? Ik heb het vermoeden dat het klimaat allochtone jongeren – net zoals hun ouders – geen moer interesseert. De aanbidding van de auto als heilige koe door vooral mohammedaanse “kansenparels” kan iedereen die niet verblind is door politiek correcte vooringenomenheid in de migrantenbuurten van Antwerpen met eigen ogen vaststellen. Elke Marokkaanse of Turkse jongere droomt ervan om met een dure – als het moet tweedehandse – luxeauto aan moordende snelheid door de straten te razen. Fuck voetgangers. Fuck kinderen. Fuck bejaarden. Fuck dieren. Mohammedaans machismo – heet zoiets.

  Wat me ten tweede opviel aan de sociologische samenstelling van de betoging van klimaatspijbelaars was het absolute overwicht aan meisjes. Zeker zeventig procent van de betogers waren van het vrouwelijke geslacht. De jongens laten het blijkbaar bij deze gelegenheden tot straatopstootjes massaal afweten. In een optimistische bui zou men kunnen veronderstellen dat zoiets komt omdat meisjes – als toekomstige moeders – meer dan jongens bewust zijn van de ecologische crisis en de toekomst van de planeet. Helaas heb ik zelden of nooit een optimistische bui. Ik hou het erop dat meisjes – nogmaals helaas – vatbaarder zijn voor ideologische manipulatie. Vooral als die beïnvloeding inspeelt op hun “vrouwelijke” zwakke plekken – vertedering door en bescherming van “schattige ijsbeertjes” en al even “schattige baby’tjes”. Dat zij daardoor volstrekt manipuleerbaar worden voor de niet zo schattige stalinistische mollen van groenlinks en de nog minder schattige kapitalistische EU-oligarchen – dat is inderdaad schrijnend. Ik vermoed ook dat die zeventig procent betogende meisjes van mening zijn dat “arme vluchtelingen” uit de Arabische en Afrikaanse conflictgebieden met open armen verwelkomd moeten worden. Dat zoiets haaks staat op hun doelstelling om iets te doen aan de klimaatopwarming dringt blijkbaar niet tot de bakvishoofdjes door. De ecologische voetafdruk van een Sub-Sahara-Afrikaan is ongeveer acht keer kleiner dan die van een inwoner in Europa. Door massaal die Sub-Sahara-Afrikanen in Europa te importeren verhoog je dus significant de ecologische druk op de planeet. Elke geïmporteerde “arme vluchteling” op het Europese continent doet de klimaatopwarming stijgen – met catastrofale gevolgen. Strijden tegen klimaatopwarming en opvangen van Arabische of Afrikaanse vluchtelingen in Europa staan dus haaks op elkaar. Maar ik maak me geen enkele illusie dat zoiets ooit tot de “idealistische” hoofdjes van de bakvisjes die “betogen voor het klimaat” zou doordringen. Roep in het wilde weg maar wat slogans – ook als die contraproductief zijn. Het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat “wij” er ons “goed” bij voelen. Facebook en Instagram ten top! “Like it!” – het internationale en even leeghoofdige equivalent van “keitof” – overstemt elk kritisch individueel denken.

  Wat is mijn conclusie? Stilstaand op mijn huurfietsje – ik heb nu eenmaal al levenslang bewust geen rijbewijs – de klimaatbetoging van vandaag in Antwerpen overschouwend? Ik zag een stoet enorm geprivilegieerde – zeg maar gerust rotverwende – kinderen. Overwegend blank. Overwegend vrouwelijk. Duidelijk afkomstig uit de “betere” buurten van de stad. Uit de “elitaire” – lees: “witte” – scholen. Uit de “groene” randgemeenten. Het zal deze schandalig consumerende jeugd – sneeuwvlokkinderen van millennials en kleinkinderen van babyboomers – worst wezen dat hun klimaatbetogingen door politici zullen worden aangegrepen om arme autochtonen en arme allochtonen het mes op de keel te zetten. Want zij staan zogenaamd “aan de goede kant van de geschiedenis”.

  Eén beeld van hoe gruwelijk fake de klimaatbetoging van vandaag in Antwerpen was – staat voor de rest van mijn leven op mijn netvlies gegrift. Een fanatieke lerares die op het voetpad langs het Stadspark een horde kinderen aanvoerde – en hen met schrille stem voorzegde wat zij luidop moesten roepen. Tégen de klimaatopwarming. Tégen Amerika. En tégen het stadsbestuur. Deze lerares was van boven tot onder ingepakt volgens de kledingvoorschriften van de sharia. Kopvod en arrogante smoel – je kent dat soort wel. En die riep dus op tot “strijd tegen de klimaatopwarming”. Gvd. Sinds wanneer is het mohammedanisme een schoolvoorbeeld van ecologische zorgzaamheid? Wie objectief de ecologische situatie bekijkt in het overgrote deel van de moslimlanden – van Noord-Afrika tot Indonesië – wéét dat het geloof in Allah en de zorg voor de planeet absoluut niet samengaan. Ook al proberen propagandistische boekjes ons van het tegendeel te overtuigen. Waar de islam de macht krijgt – verandert de natuur in woestijn. Het is dan ook niet voor niets een woestijngodsdienst. Planten en dieren hebben in het mohammedaans antropocentrisme geen ziel. Die gruwelijke lerares op het voetpad langs het Antwerps stadspark vandaag – als een rattenvanger van Hamelen met die horde misleide kinderen in haar sleep – is een schrijnend voorbeeld hoe heel de huidige klimaatheisa voor sommigen niets meer is dan een handig middel om hun eigen groenlinkse of islamiserende verborgen agenda met alle middelen doorgang te doen vinden.

  De jeugd van dit land wordt gebruikt en misbruikt door donkere krachten voor politieke doeleinden. Kom ertegen in opstand. Nu! Laat het niet gebeuren!

  Ni dieu ni maître. Gvd.

 13. Mr Montenegro zegt:

  Je moet het de massamedia wel aangeven : ze hebben het mooi voor voor mekaar gekregen, “klimaat” is plots hét thema en ze gaan er alles aan doen om dat tot de verkiezingen zo te houden. Rechts en/of den NVA moet koste wat kost tegengehouden worden (klimaatnegationisten). Maar wat als ze maandag na de verkiezingen wakker worden en de gehate kandidaten toch door de bevolking verkozen zijn ? Ik zie hier een analogie met de VS/Trump.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Alles wordt misbruikt tot politieke propaganda doleinden.
   Het eindresultaat kan op termijn veroorzaken dat we mekaar uitmoorden.
   Dit is geen bedreiging maar een mogelijkheid.
   Maar de bedreiging laat ik liever over aan dat stuk ongeluk dat hier steeds maar komt vertellen dat de wraak van zijn God vernietigend zal zijn.
   Meer als een schrikverkoper is het dus ook niet.
   Voor macht en geld willen zelfs profeten in het gareel lopen.

  • Eric zegt:

   Mr Montenegro: weest niet bang, de samenscholingen van die klimaatidioten halen de verkiezingen niet. Binnenkort is het paasvakantie en de organisatoren slagen er nu al niet in meer dan enkele duizenden schreeuwers te mobiliseren, dit ondanks de geregelde aanwezigheid van de opperpriesteres van de klimaatreligie, Greta Thunberg. Iedere donderdag zijn er enkele duizenden betogers minder dan de donderdag voordien, en naarmate de paasvakantie nadert zullen de aantallen nog verder verminderen. In de vakantie gaan ze allemaal op reis, lekker met papa en mama mee naar het zonnige zuiden, en daarna is het feestje afgelopen. Dan zullen Greta, Anuna, Kyrie en hoe al die opperelfjes heten nog alleen staan roepen. Het aantal journalisten van GvA zal het aantal roepers overtreffen, maar niemand zal er nog aandacht aan besteden. En als ik een politicus van Groen was zou ik nu al een apotheek antidepressiva inslaan, dit om de verkiezingsavond in mei te overleven. Die lui zullen het nodig hebben, want van al hun droompjes, die voor elk weldenkend mens gruwelijke nachtmerries in zich dragen, komt helemaal niks terecht. Groen komt er niet in, geen sprake van.
   Ondertussen een filmpje opgeduikeld waarin vier wetenschappers de vloer aanvegen met de huidige klimaathysterie. Een prima antidotum tegen de planetaire paniekzaaierij (die overigens alleen maar West-Europa overspoelt).

  • Eric zegt:

   Voor wie bij het filmpje ondertitels wenst:

   • Christel zegt:

    Inderdaad, het is me ook opgevallen dat het aantal betogers terugloopt in vergelijking met de eerste klimaatmarsen. En dan nog wel in aanwezigheid van Pippi Langkous en in de stad, waar nog bij de laatste verkiezingen 20 procent van de kiezers voor Groen stemde. In Gent was er vorige zondag de opkomst drie- tot vier keer zoveel meer.
    Hoewel ikzelf ook wel pleit voor meer groen/ bomen op straat en de afschaffing (van het fiscale gunstregime) van vliegtickets en bedrijfswagens, komt die hele mediashow omtrent het klimaat me de strot uit. Ik denk dat ook veel mensen het beu zijn en de stemresultaten er anders zullen uitzien dan ze verwachten. Daarin zullen zowel mr Montenegro als u gelijk hebben.

   • Eric-B.L. zegt:

    Het klimaat is uitdrukking van God’s almacht, en het leven op aarde is slechts een tijdelijke loutering voor de zielen om hen weer geschikt te maken voor het geestelijk werk in de hemel.

   • Christel zegt:


    Een hert in de kathedraal, een reïncarnatie van de almachtige God? Ik zou eerder denken een arme man die net als Actaeon, de jager uit Ovidius’ Metamorfosen, een beeldschone vrouw naakt zag en ernaar bleef kijken, daarom als straf werd veranderd in een hert. En die nu in de kerk is gevlucht voor de bloeddorstige jachthonden en om Gods genade smeekt. Heerlijk toch die mythes die tot je verbeelding spreken.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Christel pas op hoor met uw verhalen.
    Straks denkt onze pastoor( hier aanwezig) nog dat hij normaal is.
    Dat hert is daar eenvoudig omdat het nog een plaats is op de overbevolkte aarde waar het nog rust kan vinden. Hopelijk begint hij straks weer niet te kwaken dat dit een mirakel is.

   • Christel zegt:

    Et alors? Is het geen wonder van de natuur? Een sierlijk dier als een hert in de kathedraal. Prachtig vind ik dat. Nog mooier dan alle barokke kunstwerken van Rubens en Titiaan samen. 😍🦌
    PS. U zou beter minder fulmineren tegen de pastoor. Dat werkt eerder averechts. Hij kickt net erop.

   • Eric-B.L. zegt:

    Dat jullie dit hert voor het altaar als positief bekijken is een grote opluchting want dat betekent dat jullie geen vrijmetselaars zijn. Alles dat horens draagt wordt door de haatdragende vrijmetselarij als duivelse symboliek beschouwd en de bedoeling hier is Jezus diep te beledigen liefst voor het altaar waarop Zijn Heilig Bloed aan God opgedragen wordt met het allergrootste respect om God te tonen dat wij met liefde het Bloed van Jezus aanvaarden als een genadegave en dat wij nederig voor Hem buigen. Jezus liet zich als een lammetje slachtofferen om zielen te redden voor de Waarheid van God’s Woord. U bent meer dan intelligent genoeg om eindelijk uw hart te openen!

   • Christel zegt:

    Pas als er een eenhoorn in de kathedraal zou verschijnen zal ik buigen. Frida Kahlo schilderde ooit een zelfportret met zichzelf in een hertenlichaam. The ‘wounded’ (of ‘little’) deer. Daarin zie je een gewond hert met Frida’s hoofd, dat doorzeefd is met pijlen. Duidelijk geïnspireerd op het verhaal van Sint-Sebastiaan.
    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Wounded_Deer

Reacties zijn gesloten.