Karel de Gucht, een man met (voor)kennis van zaken

Toscane

Ik zal onmiddellijk het sociologisch jargon uitleggen dat in deze column verder aan bod komt. Het Boma-effect doet zich voor wanneer je iemand iets ten stelligste aanraadt wat je zelf nooit zou doen. Omdat je van die situatie beter wordt en de andere slechter, het is een hele speciale illustratie van the survival of the fittest. De term is genoemd naar de protagonist uit ‘De Kampioenen’, Balthasar Boma, alias Marijn Devalck alias Marino Falco: de rijke worstenfabrikant die zelf nooit van zijn producten eet wegens de drastische laxerende werking ervan.

Voorkennis

Karel Anthonissen, deskundig ‘kaltgestellt’

Een prominent voorbeeld van dit winnaarstype in het echte leven is politicus Karel De Gucht (Open-VLD). Karel wil dat iedereen braaf zijn belastingen betaalt want anders gaat de staat bankroet, maar zelf heeft hij een gloeiende hekel aan die activiteit. De Gucht kreeg een vorstelijke afscheidspremie als gewezen Europees Commissaris, zetelt in een half dozijn raden van bestuur (o.a. Proximus) en staat als docent ook op de loonlijst van de VUB, maar daarop fiscaal inleveren stuit hem tegen de borst. Vanuit de liberale logica is daar ook geen speld tussen te krijgen: in het DeGuchtiaans universum en volgens de wet van Boma zullen de slimsten overleven, terwijl belastingen betalen gewoonweg een uiting van domheid is, een eigenschap die gelukkig het merendeel van de onderdanen in dit koninkrijk kenmerkt.

In dezelfde zin was ook de handel met voorkennis rond Fortis-aandelen in 2008, waarin zijn vrouw politierechter Mireille Schreurs was betrokken, een illustratie van de wet van Boma, de man met voorkennis van worsten. Maar dan was er natuurlijk die villa in Toscane met omliggende wijngaarden. In het televisieprogramma ‘God en klein Pierke’ van 2010 liet de humanistische herenboer en achtbaar logelid vol trots dat pareltje zien dat ook te huur is aan 9000 euro per week, en dat flessen opbrengt die hier aan 20 euro verkocht worden. Een televisieprogramma waarin het plebs zich kan vergapen aan wat de rijken met hard werken hebben bijeengeschraapt, maar waar ook belastingcontroleurs naar kijken. Dat zijn in de wereld van Karel gestoorde individuen, psychopaten die in een inrichting thuishoren.

Door dat gepronk met zijn villa begonnen de hyena’s van de Bijzonder BelastingInspectie effectief een onderzoek en ontdekten allerlei frauduleuze malversaties, pardon, fiscale spitstechnologie rond dat landgoed. De BBI eist een miljoen euro achterstallig belastinggeld, een zaak die al negen jaar aansleept, maar kan daar nu naar fluiten. De fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg heeft hem namelijk vrijgesteld van vervolging. Niet dat er discussie is over de kern van de zaak: daarin kreeg de BBI al gelijk door het Hof van Cassatie. De Gucht’s advocaat beriep zich echter op een procedurefout, want men heeft zowaar de bankrekeningen van zijn cliënt ingekeken en dat mocht om privacy-redenen niet. Stel het u maar voor. BBI-inspecteur Karel Anthonissen, bijgenaamd le fou de Gand, heeft er zijn tanden al op stuk gebeten en zit nu ergens in een leeg bureel zijn pensioen af te wachten.

Burgerzin

Een procedurefout dus en een stevig opgestoken middenvinger naar de afdokkende meute. Meteen kunnen we Karel De Gucht in het rijtje plaatsen van de zware jongens die dankzij de Sven Mary’s van deze wereld fluitend het gerechtshof buiten wandelen. Omdat hun rekeningen niet zomaar mogen worden ingekeken, of hun telefoon afgetapt. Komt er nog bij dat de betrokken onderzoeksrechter zijn carrière begonnen is op het advocatenkantoor van De Gucht, en dat de Gentse rechter die hem vrijsprak tot hetzelfde achtbare logegezelschap behoort. Zoals, jawel, acteur Marijn Devalck, de man die zijn bijnaam schonk aan de wetenschap.

Nee, eerlijk is het niet. Maar dat is zoals gezegd naast de kwestie: de winnaars in het systeem zijn zij die geen belastingen betalen en daar ook de (voor)kennis toe hebben. Terwijl een zelfstandige die een potlood als beroepsuitgave inschrijft en daarmee zijn boodschappenlijstje opstelt, een grondige inspectiebeurt mag verwachten.

U begrijpt: de buitenvervolgingstelling (sommige kranten spreken foutief van ‘vrijspraak’) van Karel De Gucht zal de Vlaming of Belg nog meer motiveren tot het beoefenen van onze landelijke topsport: het ontduiken van belastingen, en liefst met stijl. Als een eminent vertegenwoordiger van de wetgevende macht die sport mag beoefenen, al een paar keer op flagrante leugens is betrapt (o.m. over zijn correspondentie met de top van de BBI en de druk om Anthonissen opzij te schuiven), en met de resultaten mag pronken in televisieprogramma’s, dan is het inderdaad een bewijs van domheid om onnozelweg een belastingbrief in te vullen, mijn gedacht.

De fiscus,- dat woord alleen,- dat zijn wij natuurlijk, de gemeenschap, die door de politici het geld laat beheren, nodig om de boel te doen draaien. Maar die collectivistische idiotie mogen we nu laten varen, het is elk voor zich en tégen de fiscus. Nul komma nul burgerzin hou je nog over na kennisname van dit soort berichten. In de gemeenteraad van Berlare zal er echter weinig over gemord worden, en in de Gentse vrijmetselaarsloge nog minder. Wat me eraan doet denken dat ik hier nog een heel pak aandelen van Boma Vleesindustrie NV heb liggen die ik dringend van de hand wil doen wegens plaatsgebrek. Een formidabele investering, echt waar, toiletpapier gratis bijgeleverd.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

33 reacties op Karel de Gucht, een man met (voor)kennis van zaken

 1. Inderdaad met een dure advocaat kan alles,

 2. Eric zegt:

  De generatie Verhofstadt – De Klucht heeft de liberale partij met veel zwier naar de ondergang geleid. Al die blauwe graaiers zijn eraan voor de moeite, de toekomst behoort hen niet toe. Maar in een democratie worden ze dan vervangen door allerhande andere graaiers, leugenaars, ophitsers, malafide baantjesjagers van een andere kleur. Het klootjesvolk is steeds de verliezer. Maar zolang dat klootjesvolk niet tot geweld overgaat en de wetten van de zogenaamde rechtstaat, die enkel nog dient om misdadigers vrij te pleiten, respecteert zal het onrecht zegevieren. En kunnen De Klucht en consoorten de televisieschermen vullen. Niemand neemt hen nog au sérieux, maar toch blijft het doorgaan. Ad infinitum.

 3. Marc Schoeters zegt:

  “Het Boma-effect doet zich voor als je iemand iets ten stelligste aanraadt wat je zelf nooit zou doen.” Juist. Bijvoorbeeld Anuna De Wever die met haar wekelijkse klimaatkerkpreken en banbliksems iedereen oproept tot lagere CO2-uitstoot – en zelf lekker op twee jaar tijd bijna twintig (!) (vliegtuig)reisjes maakt. Na oude Bom(p)a De Gucht nu dus jonge Bom(m)a Anuna… Niets nieuws onder de zon.

 4. Eric-B.L. zegt:

  Woorden en daden van goddelozen leiden altijd tot hun ondergang en sleuren vele zielen met zich mee. Trots op eigenliefde is een vorm van geestelijke zelfvernietiging.

 5. Marc Schoeters zegt:

  ’t Is maandagmorgen. Dan borrelt bij mij – arbeiderszoon die op z’n 62ste nog steeds uit de veren moet voor weer een werkweek als pion van het rotte bestel – de oeroude klassehaat op. En weiger ik dus even het geparfumeerde taaltje van de weldenkende middenklasse na te praten. En zeg ik dus vlakaf dat Anuna De Wever een geprivilegieerde en rotverwende trut is – die op aanstichten van Mama Consulting en Papa Stadsplanner haar welvarende leeftijdgenoten braaf laat opdraven in door de EU aangestuurde en gefinancierde luxebetogingen. En zeg ik ook recht voor de raap dat Karel De Gucht een vieze gore globalist is – die met zijn zakkenvullende kompanen dit continent naar de kloten heeft geholpen. De mainstream media komen in hun massale aandacht voor wat klimaatspijbelaartjes bijna dagelijks klaar van bewondering. Intussen zwijgen ze in alle talen over de échte en veel massalere betogingen van de gele hesjes in Frankrijk. Intussen al tientallen doden en honderden zwaargewonden – maar dat is blijkbaar geen voorpaginanieuws. De genderdiffuusheid van een Mortsels kippetje wel. Zonnekoninkje Macron krijgt het hoe dan ook heet onder de voeten en heeft een anti-demonstratiewet uitgedokterd. Het ex-bankiertje moet dringend een boek lezen over de julidagen van 1789. Weer is er een Ancien Régime dat op zijn grondvesten schudt. In alle grote Franse steden protesteren week na week duizenden en duizenden mensen die de roversbende van graaiende globalisten beu zijn. Google, Facebook, Apple en Amazon betalen in Frankrijk NUL euro belasting – terwijl een gewone secretaresse er met 1200 euro moet rondkomen. Voor de meeste gewone Franse gezinnen is het de afgelopen twintig jaar armoede troef – zij houden op het einde van de maand geen cent over. Dus dit protest gaat niet meer stoppen. En in tegenstelling tot de klimaatspijbelaars – die braafjes en verblind in de pas lopen van het door de EU gecreëerde misbaksel “Youth for Climate” – weten de gele hesjes donders goed wie de échte vijand is. Zalig om te zien hoeveel EU-vlaggen verbrand worden! Er is een prerevolutinaire situatie die wel eens sneller dan verwacht zou kunnen uitgroeien tot een echte revolutie. Macron is niet de nieuwe Zonnekoning maar wel Louis XVI 2.0. De angst in de bunkers van Parijs en Berlijn zit diep. De spanningen in Europa over de EU-dictaten nemen toe. Dit continent stevent af op een harde brexit. Frankrijk heeft inmiddels zijn ambassadeur uit Rome teruggeroepen – omdat de Italiaanse regering openlijk de gele hesjes gelijk geeft. Iemand iets over dit hoogst belangwekkend feit op de mainstream media gelezen? Nee? Hoe zou dat toch komen? Een EU-lidstaat die zijn diplomatieke banden met een andere EU-lidstaat verbreekt – dat is du jamais vu. De EU stevent in sneltreinvaart af op zijn gewelddadige ondergang. En dan zijn we meteen ook af van de euro – dat speelgoed-monopolygeld waarvan trutje Anuna meent dat het ad infinitum kan bijgedrukt worden om ijsbeertjes te redden. My God! Voila – dit moest er op deze maandagmorgen even uit. Voor we deze week weer eerst drie dagen gaan werken voor de glorieuze zakken van het regime – en dan twee dagen voor ons eigen overleven. Ca ira ca ira ca ira!

  • Luc T'Syen zegt:

   Topreactie Marc. Precies hoe ik het ook aanvoel.
   Alleen mis ik de verontwaardiging van gele hesjes in Vlaanderen.
   Nochtans hebben wij reden te over, denk maar aan het overheidsbeslag dat de gewone man treft versus de zaak De Gucht. Wat scheelt er met ons?

   • Eric zegt:

    Er heerst hier een andere mentaliteit, een revolutie heeft in onze contreien nooit plaatsgevonden, behalve dan de zogenaamde revolutie van de Luikse bourgeoisie tegen Vlaanderen en Nederland in 1830: dat was een revolutie die de uitbuiting van de Vlaamse boeren door de Waalse burgerij moest invoeren, niet afschaffen, Eigenlijk geen revolutie maar een reactionaire omwenteling uitgaand van de rijkere klasse. Niet voor niets waren vooral advocaten erbij betrokken.
    Ten tweede is in Frankrijk de toestand erger dan bij ons. Een uitgebouwd sociaal opvangsysteem bestaat er nauwelijks, de door de staat via o.m. hoge accijnzen op diesel uitgezogen bevolking kan nergens heen wanneer er niet voldoende geld voorradig is om de maand door te komen. En omdat Frankrijk 50 maal groter is dan België zijn de afstanden die men per auto moet afleggen om zijn werk te bereiken of inkopen te doen, veel groter dan hier. Openbaar vervoer is er buiten de steden zo goed als onbestaand.Een alternatief zou zijn: verhuizen naar de grote steden, maar daar liggen de huurprijzen verschrikkelijk hoog. Parijs bijvoorbeeld is veel duurder dan Antwerpen, terwijl de lonen er lager liggen.
    Enkel de beau monde kan in Frankrijk nog zonder zorgen leven. Maar door het Gele Hesjesfenomeen lukt dat haar ook al zo goed niet meer. Er werd gisteren bijvoorbeeld een Ferrari vernield, dat zegt voldoende. Vermits echter die beau monde, zoals ook bij ons, de media in handen heeft worden de Gele Hesjes als vandalen en tuig afgeschilderd, dit in tegenstelling tot de groene schreeuwers, die geen gevaar vormen voor het establishment maar integendeel opportuniteiten voor dat establishment vormen. Gisteren kwam Elon Musk in zijn dure privéjet op de luchthaven van Oostende aan. Hij gaat hier zijn elektrische autootjes aan het gepeupel slijten. De heren en dames politici hebben zich al in duizend plooien gelegd om hem van dienst te kunnen zijn. Het zijn mensen als Musk die onze wetgevers ‘inspireren’ en wie zich door deze elite laat inspireren heet tegenwoordig een ecorealist. Klimaatschreeuwers – dat is slechts de avant-garde. Ze zijn ingehuurd, zoals Anuna De Wever. Met hun spookachtig gekraai kondigen ze slechts bittere ellende aan.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Wat er scheelt? Heel eenvoudig! Wij zijn het noorden kwijt.

   • Eric-B.L. zegt:

    Inderdaad, omstreeks de Noordpool bevindt zich de toegang tot het Aards Paradijs met daarin de geestelijke berg Sion. De toegang werd afgezet door een engel met een (geestelijk) vurig zwaard. Vooral toeristen die in de buurt van de Noordpool komen verklaren dat zich daar vreemde verschijnselen voordoen. Wetenschappers steken zoals altijd hun gezicht in het zand om het niet te hoeven verliezen ten aanzien van andere godsontkenners.

  • Maanprinses zegt:

   Amai, op zo’n vroege maandagochtend een vurig anti- EU bericht schrijven. Je zal dit meisje wel appreciëren, een geel hesje, dat (s)preekt tegen het globalisme en tegen EU en duizend keer mooier dan dat ander Zweeds kind dat zogezegd op handen wordt gedragen door de media ( en naar wie Anunaatje opkijkt). Dit meisje echter wordt doodgezwegen in Zweden en in de rest van Europa. En ze noemen haar ‘anti-Greta’.
   https://www.compact-online.de/schwedens-anti-greta-die-15jaehrige-gelbwesten-aktivistin-izabella-nilsson-jarvandi/

   • willy zegt:

    Dat is beste Maanprinses omdat de Zweden volwassener zijn dan sommige hier.
    Er zijn in Zweden nog andere onnozele trutten (gesteund door duistere clubjes ) die trachten de boel te saboteren , maar daar steken de Zweedse machthebbers een stokje voor .

 6. Christel zegt:

  ’t Is een donderdagmiddag – een feestdag voor bosbrossers en toevallig ook een feestdag voor ver- geliefden dus voorlopig geen ‘paniek in Pussycat’:

  “De luiken van het huis van de buurvrouw bleven potdicht. Dagenlang. Men begon zich zorgen te maken toen er na weken nog geen beweging te zien was. Men sprak over de politie en over forceren van sloten, maar alles was afbetaald, afgehandeld, geregeld. Men fluisterde dan maar dat ze nooit aan ons klimaat had kunnen wennen. Ons. Klimaat. Alsof banale fenomenen als temperatuur en wind in onze streken over leven en dood beslissen. Men fluisterde iets over een man. Onzin, onzin, onzin. Waarom spreekt men altijd over een man en een vrouw als men het over liefde heeft? Ik heb haar naar mannen zien kijken. Ze had evengoed naar een kast kunnen kijken, of zelfs naar een ingenieus in elkaar gezette kast. Ik heb haar naar vrouwen zien kijken. Haar ogen veranderden in zachte vingertoppen en een tong. Ik heb haar naar mij zien kijken.”

  – Memoires van een luipaard – Peter Verhelst

 7. Ines zegt:

  Ik geloof niet in de Liefde, en al zeker niet in de genetisch gemuteerde versie ervan, maar het het weze u van harte gegund. En toch, net voor het einde van de feestdag der verblinden nog even mijn duit in het zakje. En als ooit iemand haar in perfectie kon verbeelden, dan toch deze heer:

 8. Marc Schoeters zegt:

  Liefde is lust – vermomd als een engel. Of lust is liefde – vermomd als een duivel. Wie zal het zeggen?

 9. Eric-B.L. zegt:

  Neeee, kindjes toch! Zijt gij nog teenagers, of zijt gij blijven vastroesten in die onvolwassen mentaliteit??? Hier wat vurige kruip-olie om het roest in uw zieltje op te lossen : man en vrouw worden verondersteld de beste kameraden te zijn, en dat niet om zichzelf of om elkaar, maar om het leven nuttig te maken in het allerbelangrijkste werk dat op aarde kan verricht worden, namelijk de Geestelijke opvoeding van (al of niet) de eigen kinderen en van onwetenden zoals er altijd ontelbaren zijn. Zonder Geestelijk Leven geen leven. Dat is het enige echte en waardevolle doel. Er is niets te bedenken dat dit overtreft. Zoals men mensen het best leert kennen op de werkvloer door samen aan ‘iets’ te werken zo kan men veel beter samen aan kleine zieltjes werken. Er is geen fijnere liefdesband denkbaar! Niets ter wereld en hemel verschaft grotere bevrediging. Nogmaals : zonder Geestelijke Leven geen leven en dus ook geen waarachtige Liefde. Dat alleen leidt naar de hemel, en zelfs engelen die aan dit grootste aller liefdesgeboden niet voldoen worden meedogenloos terug naar de aarde gezonden om als kwetsbare mensjes keiharde lessen te ondergaan. Zoals het Lucifer en zijn ondergeschikten overkwam. U kiest in volle vrijheid voor vlotte bitterheid of voor hard werken richting zuiverheid in uw denken! Dat is immers ook het doel van gebed.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Man,man, man; als jij niet gek bent dan word ik het van uw gezaag!
   Feitelijk ben jij de vervanger van Don Quichote. Je kan geen schade meer oplopen want je bent reeds geraakt door de molenwieken.

  • Eric-B.L. zegt:

   Bidden

   Bidden is niet enkel knielen;
   ’t Is in ’t huis van onbeminden
   En in grauw mizerie-zielen
   Veel verborgen liefde vinden.

   Bidden is de bittere dingen
   Met een zacht gezeg vergoeden;
   ’t Is doorheen zijn tranen zingen
   En in alles ’t schoon vermoeden.

   Bidden is langs donkere paden
   Lampen van gevoel doen branden;
   Bidden is de schoonste daden
   Dragen op zijn eigen handen.

   Bidden is in stilte weten
   Weelde en weedom van elkander;
   Bidden is zichzelf vergeten
   Om te peinzen aan een ander.

   — Alice Nahon, Antwerpen 1896-1933, Vlaamse dichteres.
   — Bundel: “Op zachte vooizekens”

   • Greta zegt:

    Valken “bidden” en in die zin betekent het ter plekke blijven fladderen,zweven, hangen…
    Kan soms nuttig zijn zelfreflexie 😉 🙂

   • Eric-B.L. zegt:

    ‘zelfreflexie’ is ten alle tijden zeer nuttig en die tijd is ten zeerste goed gespendeerd. Dat is geestelijke economie en verschaft de ziel een rijke cultuur. Maar bidden is veel meer. Dat men door gebed wonderen verkrijgt is spijtig genoeg alleen geweten door hen die bidden . . .

   • Greta zegt:

    @Eric. B.L.
    Bidden als wonder??? Dat dacht de moeder van Tommy Wieringa ook…ze kanker kon weg bidden of denken…!!!

    Zelf ook ooit met dergelijke bedenkelijke praktijken en “zogenaamde” oude kennis in aanraking geweest!!!.

    Als je terminaal bent kan het een wijze van “omgaan met…” zijn/worden en daar heb ik niets op tegen.

    Anderzijds zal ik zelf toch niemand in die richting sturen….

    De moeder van Tommy Wieringa is er dan ook aan gestorven…

    Voor “niet kwaadaardige kankers kan dit een hulp zijn….zouden ook zonder bidden na verloop van tijd verdwijnen….voor kwaadaardige kankers daarentegen is het een gevaarlijke dodelijke denkpiste en negatie…Goeroe’s die teveel geld verdienen steeds te wantrouwen!!, Dan zijn ze er niet voor het WELZIJN van de mens maar voor het WELZIJN van ZICHZELF….
    Predikers aller tijden met hoogmoedswaanzin ten top…

   • Greta zegt:

    Hierin schuilt voornamelijk het GROTE GEVAAR van alle soorten GELOOF.
    Het BLINDELINGS AFDWINGEN te GELOVEN, ZONDER KRITISCHE OVERWEGINGEN NOCH BEDENKINGEN….

   • Eric-B.L. zegt:

    @ Greta, de moeder van Tommy Wieringa was niet gelovig. Volgens Tommy was zij “schaamteloos, tragikomisch, excentriek, een libertijnse ultra-hippie”. Je kan dus moeilijk verwachten dat zij ooit tot gebed kwam. Om oprecht te kunnen bidden moet men allereerst zichzelf ernstig onderzoeken en oprecht spijt hebben over de eigen tekortkomingen. Hoe zou een verwilderde ziel ooit tot oprecht bidden kunnen komen ? Zij geloofde niet in God, had geen vertrouwen in God, en schold God bovendien uit door heel haar extreme levenswijze. Greta, gelieve eens goed na te denken.

  • Eric zegt:

   Het spijt me, deze analyse snijdt zelfs voor Italië geen hout. Wie de opstand van de elites in Italië wilt begrijpen kan bijvoorbeeld beter het essay van Oriana Fallaci ‘De Kracht van de Rede’ lezen. Zij beschrijft de georganiseerde import van massa’s moslims die geen enkele voeling met Italië en haar geschiedenis hebben. En die import is niet iets van de laatste tien jaar, toen een economische crisis uitbrak, of van de digitale revolutie die in de jaren ’90 begon – maar ze werd veertig jaar geleden op gang gebracht. De echte opstand tegen de elites is tegen het eind van de jaren ’80 begonnen met het eerste besef van de totale onverenigbaarheid van de islamitische met de westerse psychologische fundamenten.
   Baricco is zelf zo’n elite-intellectueel die met veel geleerde woorden en ingewikkelde redeneringen de waarheid probeert te verdoezelen. De huidige Italiaanse regering, waarover hij het heeft, is aan de macht gekomen in de eerste plaats om het probleem van de massale instroom vanuit het Zuiden op te lossen. En terwijl er reeds decennia voordien veel te veel niet-inpasbare vreemdelingen Italië binnentrokken (en dat vaak niet met goede bedoelingen), barstte voor Italië de echte hel los toen de Obama/Clintonadministratie besloot Libië en het Kaddhafiregime kapot te bombarderen.
   Hetzelfde verhaal geldt voor gans Europa. waarom heeft Orban in Hongarije zoveel succes? Omdat hij besloot Hongarije voor illegale migranten af te sluiten. Waarom is de Brexit er gekomen? Omdat mensen merkten dat hun dochters grof wild waren geworden voor Pakistaanse bendes, en dit veertig jaar lang, zonder dat er binnen de overheid één haan naar kraaide. Zowel de Engelsen als de Italianen werden door hun elites volkomen in de steek gelaten. En dat gevoel van in de steek gelaten worden heerst in gans Europa. Het is niet overwegend een financieel plaatje, het gaat om de basisnoden van het leven: vrijheid om te zeggen wat je denkt, niet in angst te moeten leven dat je zomaar op straat door terroristen afgeknald kan worden, het gevoel hebben dat de grondbeginselen van de westerse samenleving (gelijkheid van man en vrouw, scheiding tussen kerk en staat, respect voor seksuele minderheden), die ooit als vanzelfsprekend werden ervaren, in de toekomst kunnen behouden blijven,
   Het Europese establishment heeft de belangrijkste zekerheden onder de voeten van de Europese bevolking weggeveegd Ze heeft die bevolkingen niet alleen verarmd, maar in hen ook een onvergetelijk afgrijzen nagelaten en een diepe afkeer voor wat naar establishment ruikt ingeboezemd. De huidige populistische regering in Italië, die de eisen van het Italiaanse volk inwilligt, wordt er op handen gedragen. En het is daarom dat hautaine figuren als Macron en de EU-elite op hun achterste poten staan. Binnenkort zijn er Europese verkiezingen en de pandoering voor alle verraders van het Europese volk zal groot zijn. En terecht. Het volkse leedvermaak zal legendarisch zijn.

   • Eric zegt:

    ‘Wie de opstand TEGEN de elites in Italië wilt begrijpen kan bijvoorbeeld…’

   • willy zegt:

    Allemaal massaal wegblijven van de verkiezingen (EU en federaal) kan al een eerste verwittiging zijn voor de EU elite en het “establishment “.
    Het is niet voor niks dat sommige politiekers ( linkse en rechtse) schrik hebben voor populistische ideeën en het populisme minachten ; dit is tevens een bewijs dat velen in Brussel alleen hun persoonlijke belangen gaan behartigen en niet in dienst staan van het volk. Aangezien zij doof en blind zijn voor het naderende gevaar van volledige ineenstorting van de werkende klasse , door alles en iedereen binnen te laten die niet van plan is de ethische en andere fundamentele levensstijlen te aanvaarden , is het voor mij duidelijk dat dit alles een opgezet spelletje is ; hieraan moet een einde komen

Reacties zijn gesloten.