Het ‘chocomousse’-incident en andere flauwe alibi’s

chocomousseOp het gevaar af dat iemand denkt dat ik een echte fan van Guy D’haeseleer zou zijn, moet ik het opnieuw opnemen voor het Ninoofste stemmenkanon dat met 40% van de rode bolletjes in zijn gemeente ging lopen. Het chocomousse-Facebookbericht uit 2017 dus, waarin Guyke aankondigt dat hij het dessert gaat maken voor een Brueghelfestijn van Forza Ninove, en daar een foto van lachende negerkindjes bij plaatst. ‘Vroeg op om de chocomousse klaar te maken voor ons Breughelfestijn. En het is niet van ’t paksken zenne’.

Geubels en de Walen

Dat was toen al de aanleiding voor veel tumult bij de politieke tegenstanders. Voor N-VA-voorzitter Bart de Wever is het nu een dankbaar alibi voor een njet omtrent het in zee gaan van zijn lokale afdeling met Forza. Je vindt altijd een stok om de hond te slaan. Het had echter de voorzitter gesierd indien hij had gezegd dat hij coalities met het VB of VB-satellieten als Forza Ninove strategisch niet opportuun vindt. Maareen banale grap opkoken tot een beslissend argument voor of tegen een coalitie is flauw en doorzichtig. Geen politieke commentator echter die het waagt om dat te doorprikken. Mogen we nog eens lachen?

Philippe GeubelsIn zijn TV-Vier-reeks Geubels en de Belgen richt de humorist Philippe Geubels zich op een zeker moment tot ‘de landgenoten die geen werk hebben’, en begint in het Frans: ‘Bonsoir chers téléspectateurs…’. Boodschap: alle Walen zijn luie parasieten. Gevolgd door overvloedige excuses, weer gelach. Daarna volgt nog een dubbelzinnig mopje over zwarte HIV-patiënten, én over Marokkanen die niet werken. ‘Sorry,sorry, ik kon het niet laten’. Iedereen verkneukelt zich. En dan: ‘Vandaag zal blijken dat er ook hardwerkende Walen en allochtonen zijn…. we hebben er zes gevonden’ (gelach) ‘… waaronder twee in de niet-criminele sector.’ (weer gelach). Dan weer een deemoedig ‘sorry’, nog meer gegibber.

Vier is blijkbaar niet te beroerd om net deze passage on line te zetten als een voorbeeld van geslaagde, zij het politiek-incorrecte humor. Effectief, in een paar minuten tijd laat de komiek alle verboden ‘racistische’ vooroordelen de revue passeren. Ik heb daarover niemand kritische commentaar horen leveren, zelfs niet van de alomtegenwoordige zwarte Cassandra Dalilla Hermans die ooit een racistische tekening bespeurde in een Suske-en-Wiske-album en daarvoor heel Vlaanderen op zijn kop zette.

Volkshumor

Het zal wel dat Geubels de Walen- en negermoppen wilde persifleren, maar het publiek schaterde het toch maar uit. De chocomousse-grap van D’haeseleer kan echter niet door de beugel, en dat is louter en enkel omdat De Wever een voorwendsel zocht en vond om de coalitie met de N-VA af te schieten. Ik weet dat er op het N-VA-partijbureau lieden in dienst zijn die niets anders te doen hebben dan ‘antecedenten’ na te gaan bij politieke tegenstrevers. Met een jaarlijkse dotatie van ruim 13 miljoen euro kan men zich ook wel een serieus personeelsbestand permitteren.

Ten gronde is humor altijd een beetje politiek-incorrect, omdat ze subversief is en bij voorkeur ‘verboden’ onderwerpen en taalgebruik aansnijdt, iets waar Sigmund Freud al op wees (‘Der Witz und seine Beziehung zum Unbewußten’, 1905). In onze politieke constellatie betekent dat onvermijdelijk dat mensen de censuur, opgelegd door de pococratie, gaan ontlopen via moppen, zinswendingen en metaforen met een ‘bruin’ randje. Ik zou bijna zeggen: Bruegheliaans, om bij het onderwerp te blijven.

We hebben het hier dus over volks- en caféhumor waar Geubels een parafrase van ten beste gaf. In een Ninoofse context heeft dat uiteraard een speciale dimensie en is het vermengd met de concrete samenlevingsproblemen die naar boven komen. Maar de humor zelf bestraffen is zinloos en contraproductief. Dus ja, ik kan er best wel om lachen, die chocomousse-aankondiging is noch kwetsend noch cynisch. Vermoedelijk ziet onze zwarte medemens zelf er veel minder graten in dan de blanke vijanden van D’haeseleer die hem zijn succes niet gunnen.

Flauw, klein en inspiratieloos is dat soort alibipolitiek om het cordon te handhaven. Guy D’haeseleer beseft dat met zijn boerenverstand heel goed: volgende keer worden het er 50%, en dan heeft Forza de zegen van Bart de Wever niet meer nodig om de burgemeestersjerp te omgorden in de Oost-Vlaamse probleemgemeente. Nog zes jaar cafépolitiek bedrijven en pinten trakteren, misschien hoopt de geheelonthoudende N-VA-voorzitter wel in alle stilte dat de Forza-voorman onder dat gewicht bezwijkt.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

36 reacties op Het ‘chocomousse’-incident en andere flauwe alibi’s

 1. Gysels A E zegt:

  Ik kan het niet helpen maar zeker mensen van het VB moeten zien wat ze posten op het grootste spionagetool ter wereld. Zo’n foto’s posten, voor de grap of niet, is voor VB-ers gewoon contraproductief want verenigd links, van de vrt tot 95% van de persmeute, zoeken met door ons betaald belastinggeld het hele internet af naar alles wat tegen rechts of extreemrechts kan ‘geframed’ worden. Onbegrijpelijk dat zovele VB-ers daar blijven intrappen. Ondertussen krijgt Leuven een islamiet als burgemeester en kan de omvolking van Europa doorgaan…met instemming van het volk dat ‘niets met racisten’ te maken wil hebben, maar zo racistisch is dat het zichzelf het hardste haat omdat het blank is!

 2. willy zegt:

  De Wever is door het oog van de naald gekropen ; bij eenzelfde intentie van zijn bestuur zal hij de volgende keer waarschijnlijk minder geluk hebben .
  Alhoewel groen hoog van de toren blaast met hun “gezondere lucht syndroom ” is het ondertussen 5 na twaalf en kunnen zij ( groen-rood) aan een betere luchtkwaliteit hier niets meer aan veranderen in Antwerpen of in ons apenlandje .
  Een chocomousse-incident van verleden jaar gebruiken als voorwendsel om neen te zeggen tegen Forza Ninove is dom; in zijn rangen van de NVA zitten toch genoeg afvallige VB’ rs ,die in hart en nieren nog steeds VB’ rs zijn .
  Dat al jaren lang een politieke strekking uitgesloten wordt is ondemocratisch en getuigd van schijnheiligheid waar de kiezer en het volk misschien wel zelf de schuld van is .Dat bewijst dat die naar shows van Goebels en anderen gaan gapen lustig kunnen lachen met onnozele moppen en one liners , die volgens “politiek correcte” taboe zijn en waar ze zelf niet zouden achterstaan .
  Dat Geubels alles en iedereen er kan doortrekken , -dat dachten die van “Charly ” in Parijs – ook
  het resultaat is gekend ,bewijst ook de schijnheiligheid van verschillende media groepen .
  Om Dalila Hermans er hier nog bij te betrekken maakt de onzin compleet , heel wat woorden zijn voor sommigen taboe ( jood, nazi, neger, en vele meer) , onze taal is nog niet arm genoeg ,
  Binnenkort wordt chocolade verboden en hoe maken we dan chocomousse ? Forza Ninove weet het antwoord wel !
  Arm Vlaanderen

 3. Johan Verleye zegt:

  Al die politiek correcte bewindvoerders vallen over elkaar heen om ‘lessen burgerzin en democratie’ geïntroduceerd te zien in onze scholen. Dat is natuurlijk om het VB een hak te zetten. Ik vraag mij dan af hoe zo’n les democratie er wel zou uitzien:

  “Luister, jongens en meisjes, ik ga eens uitleggen hoe verkiezingen in een echte democratie georganiseerd worden. Eerst mogen alle mensen stemmen. Werkelijk iedereen, of hij nu dom is dan wel hyperintelligent, jong of oud, links of rechts, maakt allemaal niet uit, iedereen mag en moet stemmen, want élke stem telt. Vervolgens gaat men die stemmen tellen en in een taartdiagram gieten. Tenslotte neemt met een grote schaar en knipt men het segment van het Vlaams Belang eraf, want die mogen om vanzelfsprekende redenen niet meedoen. De kopstukken van de overblijvende segmenten mogen dan de postjes verdelen.”

  • Greta zegt:

   Laat dat “moeten” er maar af.

   Waarom is men hier zo bang om hetzelfde systeem als in Nederland in te voeren?
   Vrij.. stemrecht maar geen stemplicht?

   Welke consequenties en verschuivingen zou dit geven?

   Minder beïnvloedingen en show toestanden alleszins verzekerd.

 4. Eric zegt:

  Dus De Wever is de lafaard voor wie ik hem hield. En als dat soort ‘strategische’ lafheid dan nog tot iets leidde. Maar dat is niet het geval. Als Antwerpenaar word ik elke dag geconfronteerd met het gegeven dat Bart De Wevers politiek gegoochel en geschipper weinig tot niks heeft veranderd. Integendeel, kleine, hardwerkende mensen worden nog meer gepest dan voorheen, terwijl criminelen (buiten het bereik van de camera’s, weliswaar) gewoon hun gang blijven gaan. Meer dan de helft van de sociale woningen gaat naar allochtonen, er zijn nu meer moskeeën dan vóór het tijdperk De Wever, de drugsdealers doen gewoon rustig verder en de scholen zitten tot barstens toe vol moslimkinderen die binnen tien tot vijftien jaar de stemlokalen mogen vullen om hun eigen burgemeesters en hun eigen ministers taan te duiden. Milli Gorus, De Grijze Wolven: dat is klein bier vergeleken bij wat op ons af komt stormen. En Bartje… hij sliep gewoon verder.

 5. Marc Schoeters zegt:

  Even de puntjes op de i. (1) In Ganshoren wordt Pierre Kompany de eerste Belgische burgemeester van zwart-Afrikaanse afkomst. Ik feliciteer hem van harte met zijn klinkende verkiezingsoverwinning. Die man kwam in 1975 als Congolese politieke vluchteling en als tegenstander van de door België gesteunde dictator Mobutu in ons land – zonder een cent. Hij werd Belgisch staatsburger – zonder dubbel paspoort! – en legde een schitterend integratieparcours af. Nu staat hij aan het hoofd van een gemeente met 25.000 inwoners. Chapeau – en respect! Hij is een van ons. Zonder twijfel. (2) In Leuven wordt Mohamed Ridouani burgemeester. Een ‘poulain’ van Louis Tobback – die oude pad die aan het einde van zijn infame carrière op de valreep nog een andere pad in de korf van onze samenleving heeft gedeponeerd. Bah! De Sp.a is overal in Vlaanderen op sterven na dood – maar zadelt ons op het sterfbed uit wraakzucht nog op met de doodgravers van onze Europese beschaving. Mohamed Ridouani heeft een dubbele paspoort – met eentje uit een anti-westers land en met een ons vijandige ideologie. Hij is daarmee geen haar beter dan de “burgemeesters” die in de vorige oorlog als bezetters in onze steden de plak zwaaiden. Geen respect dus. Die man moet weer weg – of een van de oudste universiteitssteden van de Europese cultuur wordt een donker nevenfiliaal van de mohammedaanse duisternis. Wil iemand van ons die meer dan één boek heeft gelezen – Leuvistan? (3) Ninove. Daar heeft een bende marginalen via tournées générales veertig procent van het kiespubliek inge”palm”d. De filmpjes op het internet spreken boekdelen. Met dat soort zuipende debielen wil geen enkel beschaafd mens vereenzelvigd worden. Als dat het “eigen volk” is dan word ik nog liever een Inuit of een Oeigoer. De hoofddebiel van dienst – ene Guy D’huppeldepup – nodigt mensen uit op een “Breughelfestijn” met een foto van zwart-Afrikaanse kindjes – met als bijschrift “vroeg op om chocomousse klaar te maken”. Wie dat “humor” vindt, moet dringend naar de therapeut. Guy D’huppeldepup en zijn volkske behoren niet tot het soort volk dat ik in mijn huis toelaat. Om een beroemde tv-figuur die in Ninove is geboren te parafraseren: “Mijn gedacht!” (4) Borsbeek. Daar halen noch de N-VA noch het kartel “Iedereen Borsbeek” genoeg zetels om op eigen houtje de meerderheid te vormen. Dat “Iedereen Borsbeek” is een zootje mossel noch vlees van CD&V en Groen dat ten koste van alles de macht wil. N-VA – de grootste partij van Borsbeek – zou moeiteloos en volgens de wens van hun kiezers de macht kunnen krijgen als ze de twee verkozenen van Vlaams Belang aan boord hijsen. Deze twee verkozenen zijn – in tegenstelling tot het Ninoofse janhagel – géén racisten en géén halve primaten. En toch gaat N-VA in Borsbeek nog liever in zee met de cryptokatholieke kwalachtigen van “Iedereen Borsbeek” dan met de twee verkozenen van Vlaams Belang. De N-VA volgt in Borsbeek blijkbaar liever gedwee het ooit door Groen bedachte antidemocratische “cordon sanitaire” dan de wil van de kiezer te respecteren. Een aanfluiting van de democratie – want de meerderheid van de kiezers in Borsbeek heeft tegen de cryptokatholieke kwallen gestemd. Het zou Johan Sanctorum sieren om zijn aandacht te richten op dat antidemocratisch schandaal in Borsbeek – eerder dan een Ninoofse cafébaas en zijn troep racistische crèmebeurre halfapen te verdedigen. Zoals gezegd – de puntjes op de i.

  • Marc De Backer zegt:

   Op basis van jouw gedebiteerde “ad homimen”argumenten en jouw verwijziging naar het centrum van de democratie(Borsbeek) kan ik niet anders dan besluiten dat je een NVA-kiezer bent die GVA en HLN leest.

   De contextualisering”à la tete du client”lijkt mij zo duidelijk dat je jouw frustratie naar het Ninoofse Janhagel en primaten niet kunt onderdrukken.

   Ik kan dan ook niet anders dan oude koeien uit de gracht te halen,zo is er het interview met Tobback in Humo van 5 december 91,als symbool van de misbruiken door de immigranten,en het feit dat jouw BDW in 2005 met 12 kleine vrachtwagens,volgeladen met 226 miljoen nep-briefjes van 50 Euro,naar Strépy-Thieu is gereden om de de jaarlijkse overdracht van 11,3 miljard euro naar Wallonïe ,aan te klagen.

   Dit als symbool van nutteloos besteed geld.
   (is het probleem van de geldoverdracht nu opgelost!!)

   Wanneer Guy D’huppeldepup dan spreekt van chocomouse is het hek echter van de dam en vermeld je geen symboolfunctie meer,maar beperk je,je tot gazettepraat.
   Spijtig dat het niveau van consequentheid zo laag is.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Ik stem nog uitsluitend in de toekomst op het lelijkste wijf dat op de kieslijsten staat.
   De eerste reden is het feit dat ik sympathie heb voor mensen die van het spook in de hemel minder voordelen kregen.
   Ten tweede wordt ik het grondig beu dat ik onze excellenties naar vergaderingen zie trekken met in hun zog een zwaar dossier dragend mooi poppetje.
   Ten derde bewijzen onze excellenties dat vrouwen ook verstand hebben of moet ik soms andere redenen vermoeden waarom ze die stroppendragers mogen vergezellen?
   Ik ben voor echte vernieuwing dus. Geen komedie dus.
   Die mooie parfumzuilen zullen tegenover verkozen vrouwen meer gewenste wapenfeiten moeten voorleggen om aan den bak te geraken. Het schoon verdiep in onze gemeente is overbevolkt met mooie donuts. De paar mannen; die ik zie; werken uitsluitend bij de huisvuilophaling.
   En het overgrote deel van de resterende massa staat op de kieslijsten of werkt echt, maar wel elders.
   En wat er dan nog overblijft noemt men het plebs. Laag volk dat uit de boot viel en daarom laag volk gebleven is.

  • Eric zegt:

   Er zijn natuurlijk vrijdenkers tegenover wie aanhangers van Guy D’huppeldepup klein bier zijn, natuurlijk. Vrijdenkers die bewonderaars zijn van Anders Behring Breivik, bijvoorbeeld. Of was dat ook zattepraat?

 6. Marc Schoeters zegt:

  Beste Marc De Backer. How wrong can you be? Iedereen die mij van ver of dichtbij kent, wéét dat ik nooit of nooit op de N-VA of Bart DW zal stemmen. Ik stem NOOIT voor Leiders. Dat past niet in mijn anarchistische aard. Ik hou niet van “winnaars” – die natuurlijk altijd losers blijken te zijn. De manier waarop jij me tracht te “framen” is potsierlijk. En bijna even erg als de VRT dat doet met “niet politiek correcte” tegenstanders. Doe dus verder geen moeite om mij te “framen”. Ik ben voor geen gat te vangen. Daarvoor ben ik écht veel te slim. Het spijt me – voor jou. Maar ik háát racisten. Dat zijn gewoon debielen. “Grappen” over zwarte of Joodse medemensen vind ik niet grappig. En mensen die zo’n “grappen” maken mogen nooit burgemeester worden. Als vrijdenker en antifascist vind ik natuurlijk dat er in Europa geen plaats is voor het grootste fascisme uit de geschiedenis: de islam. Wie ben ik hé Marc? Begrijp jij waar ik voor sta? En dat nogal moederziel alleen? Links, anarchist, stammend uit een vrijdenkersgeslacht van anderhalve eeuw, antiracist, anti-mohammedaan en – last but not least – Churchilliaan. Irriteer ik je? Goed zo! Doe verder geen moeite om dat te begrijpen. I am beyond your scope. Echt.

 7. Eric-B.L. zegt:

  Anarchist worden omwille van tekortkomingen van leiders is gemakkelijk te vergeven. Niemand zou mogen verlangen een leider te zijn want dat kan en zal nooit een zuiver verlangen zijn. Democratie kan en mag niet verder gaan dan in hele kleine kring altijd bereid zijn te luisteren en rekening te houden met de naaste. God is altijd getrouw aan Zijn Woord, en Zijn daden zijn waarachtig en onwankelbaar gefundeerd. De heiligen in het boek Acta Sanctorum zijn slechts Zijn aardse dienstknechten ten behoeve van het heil van alle zielen. Daarom kan men geen alibi’s vinden om nog steeds het boek Acta Sanctorum met voeten te blijven treden zoals alle politici weer deden — het VB nog erger dan de anderen want zij liegen dat zij voor de Katholieken zouden zijn — en degenen die voor al die ‘leiders’ stemden.

  • Greta zegt:

   Manneke, manneke toch! Denk dat ge naar de Hemelstraat moet om een mis voor te bereiden.
   Uwe paus wilt eindelijk met zijn jeugdliefde trouwen.

   En geeft da AS boekske maar hier om in ’t toilet te hangen, alvorens ze u moeten afvoeren in een dwangbuis.

  • Eric-B.L. zegt:

   @ Greta. Dat “A S boekske” vertegenwoordigt geen mensenwerk. De Hemelstraat is wellicht het laatste lichtpuntje voor heel ‘tstad en grote omgeving. Wanneer zij ondergronds zullen moeten gaan moogt gij uzelf als verloren beschouwen, helaas, want geestelijk overleven komt voor alle andere dingen des levens. Bergoglio is niet “onze paus” en zal spoedig vervangen worden door een ware paus. En ik geef geen cent meer om mijn werelds leven gezien hetgeen er op ons afkomt.

 8. bertie zegt:

  Gisterenavond nog eens puur toevallig Jos Geysels gezien op TV, wiens neus krulde toen de interviewster van dienst hem aankondigde als Minister van Staat(1).
  Als een rasechte Chinese gardist zat hij daar te zwaaien met het Rode Boekje, pardon, met de Universele Rechten van de Mens.
  De Eigenaar van het Grote Gelijk beweerde schuimbekkend dat het Vlaams Belang ondemocratisch was, hou u vast, omdat ze geen moskeeën willen in Vlaanderen.
  Ik daag de Redder des Vaderlands hier en nu uit om mij eens aan te wijzen waar die dwingende bepaling ergens staat dat mohammedaanse gebedshuizen verplicht zouden zijn in Vlaanderen, in dat dreigende boekje van hem.
  Oeps… Wie hangt hier nu eigenlijk de bloeddorstige ondemocraat uit, Meneer de Azijnpisser?
  Ter illustratie: Uitgeverij Egmont heeft ook nog een keer in beroep de rechtszaak gewonnen om een stand uit te baten op de boekenbeurs. De straf voor de echte discriminatie waaraan de vereniging boek.be zich voor de rechtbank schuldig had gemaakt(!), is nog bijkomend verzwaard. Jos Geysels is jarenlang voorzitter geweest van boek.be. Ik had dan ook graag gehoord dat deze juiste kwalificatie gebruikt werd door de interviewster van dienst om Jos Geysels’ neus te doen krullen en mijn tenen, kwestie van meteen de correcte duiding te geven.

  Evenmin al een half woord over de veroordeling vernomen in de voltallige kwaliteitspers, maar dat is uitermate logisch te noemen: boek. be is momenteel waarschijnlijk een bijgewerkte herdruk aan het voorbereiden van de Universele Rechten van de Mens, in overeenstemming met de Heilige Alleenzaligmakende Inzichten van Jos Geysels, “Minister van Staat”.

  (1) Andere vermeende en veroordeelde criminelen in dat selecte clubje zijn onder anderen Willy Claes, Guy Spitaels, Andre Cools, Karel De Gucht en Frank Vandenbroucke.

  • willy zegt:

   Het is niet altijd het paard die de haver verdient die het ook krijgt; misschien was de ondervraagster ook groen , wie zal dat zeggen
   Ik dacht dat die “Minister van Staat ” allang vergeten was voor zijn ondemocratische ingevingen .
   Dat selecte clubje is wel een ferm stuk groter

 9. Eric zegt:

  In tegenstelling tot sommige heilige boontjes hier zie ik geen graten in samenwerking met Ninovieters als D’haeseleer. Het wordt in de toekomst kiezen tussen alle hens aan dek of het schip definitief laten zinken. Er is geen plaats voor egomanie en relativistisch anarchisme dat al te gemakkelijk is, hoezeer je je eenzame plek in de wereld ook mag koesteren, hoe graag je ook een buitenstaander en éénling blijft. De boodschap voor de islambestrijders is dat ze ook het eigen tuig, al dan niet met swastika en nazigroet, moet kunnen inzetten tegen het veel gevaarlijker islamtuig dat Europa dreigt over te nemen en het nooit meer zal loslaten. De ongelovige christenhonden zullen worden uitgeroeid en juist om die reden moeten deze ongelovige christenhonden al hun scrupules overboord gooien. Dat zou dus ook Bart De Wever moeten doen. Maar deze gerenommeerde historicus kent zijn geschiedenis niet. In 1945 had Churchill graag de restanten van het verslagen nazi-leger ingezet tegen de communistische troepen in Oost-Europa om op die wijze ook Polen van het stalinisme te vrijwaren (Operation Unthinkable). Churchill (voor)zag dat de communistische barbarij anders in Europa zou wortelen en beginnen woekeren. Spijtig genoeg werd hij door de andere legerleiders afgedaan als een oude, gekke man met grillige ideeën. Churchill wou dus het nazituig onder zijn controle bewapenen en inzetten tegen het communistisch tuig dat niet onder zijn controle stond. Het wordt tijd dat deze keer het nazi-tuig ingezet wordt tegen de islam. In een oorlog, immers, heb je geen vrienden. Alleen doodsvijanden en bondgenoten zijn dan van de partij.

  https://www.dailymail.co.uk/debate/article-1209041/Operation-unthinkable-How-Churchill-wanted-recruit-defeated-Nazi-troops-drive-Russia-Eastern-Europe.html

  • Eric zegt:

   P.S. En van potentiële bondgenoten moet je geen doodsvijanden maken. Als je de oorlog niet wilt verliezen, tenminste (en dan wordt er gezegd dat ik een fatalist, een defaitist zou zijn….).

  • Ines zegt:

   Ik vrees ervoor dat gevechtstrategiën van ‘superieure’ Ariërs als Guy en zijn ééntandige vrienden zich zullen beperken tot het wel of niet kunnen laten staan van het tweede chocomousseke. Als dat de vrienden zijn van uw VB, dan wens ik u oprecht veel sterkte toe.

   • Eric zegt:

    U begrijpt niks van gevechtsstrategieën, maar ik kan u dat niet kwalijk nemen. U bent een vrouw (en ik snap niks van truien breien).

   • Eric-B.L. zegt:

    @ Eric, ik denk dat gij de vrouwen niet goed kent.

   • Eric zegt:

    Toch wel, hoor, Eric-B.L. Ik zie Merkel en Theresa May bezig. Ze hebben geen grein verstand van wat oorlogvoeren is. Ze geven hun landen uit handen aan de vijand. Dat is typisch vrouwelijk: uit empathie met de vijand zichzelf vernietigen. Masochisme is nu éénmaal een vrouwelijke karaktereigenschap. En van masochisten moet je geen generaals maken. De christenen die tegen vrouwelijke priesters zijn hebben daarom groot gelijk. En ik geef je op een blaadje: was Churchill een vrouw geweest dan hadden de liberalen de oorlog verloren.
    Nee, slechts uitzonderlijke vrouwen hebben iets van Madame Thatcher. De rest heeft geen verstand van oorlogvoeren. Zelfs niet in intermenselijke relaties. Ze kunnen alleen maar winnen tegen verzwakte mannen. Dronkaards, bijvoorbeeld. Mietjes. Seksverslaafden. Mannen die zich met plezier onderwerpen.

   • Christel VdM zegt:

    Tja, alsof die dronken Ninovieters, die ”t is stil aan de overkant ” met een gestrekte arm zongen, zo uitgekookt zijn als Churchill of zelfs als “Killary” Clinton om over oorlogsstrategieën te bezinnen. We mogen dan niet zoals de ijzersterke Oriana Fallaci middenin de bommen opgegroeid zijn om te beseffen wat voor een toekomst ons te wachten staat. Maar dat kan je evengoed zeggen van de meerderheid van de (in jouw ogen al dan niet ‘verzwakte’) mannen, die de laatste zeven decennia geen oorlog van nabij hebben meegemaakt, laat staan een legerdienst hebben gehad.

   • Eric zegt:

    Je hebt mijn bijdrage weer niet goed gelezen, mevrouw Christel. Die zatte sukkels in Ninove (of ze de heilgroet brachten is uiterst twijfelachtig) liggen thuis waarschijnlijk onder de puntige hak van hun vrouw. Ik heb nergens geschreven dat zij het zijn die oorlogsstrategieën moeten uitdokteren. Dat zouden ze inderdaad niet kunnen, ook hun zwaarlijvige, kortademige voorman niet. Wat ik geschreven heb is: zet ze in tegen de vijand, zoals Churchill in 1945 de verslagen Waffen-SS wou inzetten tegen het Russische leger in Polen. Gewoon het feit dat je niet snapt wat ik schrijf bewijst mijn stelling m.b.t. vrouwen. En voor je weer uit je krammen schiet, andermaal: ik kan geen truien breien, vrouwen hebben niks met oorlogsstrategie.
    Wat Clinton betreft: als je nu naar Libië kijkt blijkt haar ‘strategie’ helemaal mislukt, met alle desastreuze gevolgen van dien. Het was gewoon een stunt waarbij het gezonde verstand het moest afleggen tegen de hysterie. Gevolg: Libië een onoverzichtelijke puinhoop, tienduizenden slachtoffers, Europa overspoeld door honderdduizenden dobbernegers, complete destabilisering van Noord-Afrika en van ons continent. Dat krijg je wanneer een moslimneger een criminele bitch tot aanvoerster van het machtigste leger ter wereld promoveert. En die twee zullen nooit voor het Internationaal Strafhof worden gedaagd. Het is een schande !

   • Christel VdM zegt:

    Ja natuurlijk, monsieur Eric, u weet alles over oorlogsstrategieën, die een zootje ongeregeld als ‘zatte sukkels van Ninove’, die wellicht nog nooit een mitrailleur of een tank hebben bediend, zou inzetten tegen de vijand. Zelfs Churchill moest zijn waanzinnige hypothese opbergen omwille van de onmogelijkheid de inrukkende communistische troepen onder de controle te houden. Hun ‘bondgenoot’ de VS krabbelde terug.
    Trouwens, ik kan ook geen truien breien, uw van het scherm afspattende misogynie is echter geen synoniem voor enig vrouwenkennis.

   • Eric zegt:

    Christel VdM: Uw van het scherm spattende onwetendheid omtrent mijn vrouwenkennis verraadt natuurlijk uw neiging tot al te gemakkelijke oordelen. Maar ik duid u dat niet ten kwade. Er zijn er nog die mij compleet verkeerd inschatten.
    Wat dat inzetten van tuig betreft: de goede lezer had natuurlijk begrepen dat het een analogie betrof. Natuurlijk geef je die Ninovieters geen oorlogswapens in handen. Maar je kan ze wel politiek-strategisch inzetten tegen de verdere islamisering van Ninove en van Vlaanderen. Van één zaak kan je zeker zijn: mocht die D’haeseleer burgemeester worden dan gingen onze Ninoofse moslimpjes niet hun beste tijd tegemoet.
    Verder acht ik u een slechte verliezer: u kan niet toegeven dat u soms niet goed leest wat ik schrijf. Een beetje meer concentratie zou u sieren.

   • Christel VdM zegt:

    Ach ja, alsof uw veralgemening over vrouwen met denigrerende opmerkingen en uw obsessie voor de islam(isering) veel helpen aan de gunstige beeldvorming over u. Zelfs u begreep de ironische ondertoon van Ines’ commentaar over de Ninovieters niet. Die ‘zatte sukkels die waarschijnlijk thuis onder de puntige hak van hun vrouw liggen’, weet u wel. Al eens gedacht dat het omgekeerd kon zijn, mannen die elke zondag na de mis gaan zuipen en dan thuis hun zwangere vrouw afranselen. Dat overkwam mijn oma meermaals (Maar ja, dat zal waarschijnlijk aan haar typisch vrouwelijke eigenschap, ‘masochistische’ neiging liggen). En hij was een zwartzak ook. Ik heb hem nooit gemogen, maar daarom betekent het nog niet dat ik ineens alle mannen ging veralgemenen en haten.
    PS. ik ben niet gaan stemmen, ik zat in Italië, dat was mijn ‘fuck you’ vinger tegen de ‘democratie’.

   • Ines zegt:

    Wat mij opvalt bij Eric is zijn gewoonte om zich op het zielige af altijd mentaal op te trekken aan elke politieke radicaal-rechtse schertsfiguur die even komt piepen aan het raam. Meestal zijn dat figuren met beperkte intellectuele vermogens en die meestal brokkenparcous hebben afgelegd in hun persoonlijk leven. Mensen die om hun extreme standpunten te verkopen vaak flirten met onwettigheid. Die Guy bv.was tot vorige zondag onbekend, nu de meest besproken dorpspoliticus. Niemand weet eigenlijk waar die man echt voor staat. Blijkbaar een parlementariër voor VB? Zijn enige wapenfeit daar was stemmen tegen het homohuwelijk. Mag men van zo iemand niet een beetje stijl en een deftig voorkomen verwachten? En waarom moet hij zijn politiek project verkopen in een setting van boertige zatlappen die hem hebben opgezadeld hebben met een marginaal imago. Een beetje politicus gaat zijn troepen op de verkiezingsdag toch wat raad geven over de communicatie naar de media toe en het belang van perceptie. De positieve peilingen waren bekend dus het was geen verassing dat Ninove de oers ging halen. En hoe gaat hij het leven van moslimpjes dan zuur maken ?Is er überhaupt een probleem daar met moslims? De pers laat ons op onze honger zitten wat dat betreft. Gaat Guy misschien een poort voor Ninove te zetten? Door ze weg te pesten met politiecontroles? Als die mensen werken en huren op de private markt zie ik niet hoe hij ze de toegang kan verbieden ? Als ze ocmw-klanten zijn kan zijn schepen wel wat links en rechts ritselen. Maar die is wettelijk ook gebonden aan regeltjes. Gelooft u echt dat Ninove een soort van Far West kan worden waar sherrif Guy de wet gaat dicteren?? Even tussen de schranspartijen en zuipavonden door de harde kern van Beerschot optrommelen om samen zwarten/Turken/Marokkanen in mekaar te slaan ofzo? Dat is wat u in eerste instantie letterlijk schreef. Niks politiek-strategisch, want die optie is door De Wever allang van tafel geveegd.

   • Eric zegt:

    Vreemd, enerzijds beweert iemand als u, Ines, dat D’haeseleer in Ninove als burgemeester niks kan veranderen, dat de moslims daar dus op hun beide oren kunnen slapen, anderzijds blijft er een cordon bestaan en wilt men absoluut niet dat hij en zijn partij er aan het bewind komt. Als hij toch niks kan doen om zijn ‘racistisch’ agenda door te drukken, waarom is men dan zo bang van hem? Waarom wordt het cordon dan niet doorbroken? En natuurlijk ben ik niet akkoord met De Wevers beslissing in deze. Vandaar dat ik zeg dat de burgemeester van Antwerpen, als historicus, zijn geschiedenis niet kent. Hij zou zich beter wat verdiepen in de figuur van Churchill in plaats van met wat flauwe, onzinnige argumenten de gedoogsteun van het VB te weigeren.

   • Ines zegt:

    Met uwe Churchill altijd: die mens leefde in een ander universum. Er is ook veel mythevorming ontstaan rond hem en ik heb de indruk dat iedereen er van alles aan ontleent. Veel factoren en uitzonderlijke omstandigheden leidden naar zijn overwinning. Maar voor mij is dat een historisch figuur die op het juiste moment de juiste inzichten had en tot actie overging om het nazisme te bestrijden.Leverde ook leuke quotes, maar die weinig toepasbaar zijn in de huidige complexe en gegelobaliseerde wereld. De Britse slachtoffers van de vorige wereldoorlog zouden zich doodschamen voor figuren zoals Nigel Farage, die het VK in bestuurlijke chaos hebben gestort. En over dat cordon: voor mijn part mag Guy aan zet, hij zal er niks van bakken. Ik denk dat het zelfs voor De Wever niet eens een ethische maar eerder een electoraal ingegeven reflex is. Al die VB -overlopers gaan natuurlijk terug gaan naar het origineel als ze zien dat N-VA het cordon zou lossen.

   • Eric-B.L. zegt:

    De eerste computerprogrammeur was een vrouw, programmeren gelijkt sterk op breien met het noodzakelijkerwijze daaraan verbonden talent tot analyzeren. Men kan vrouwen wel van lafheid beschuldigen wanneeer zij misbruik maken van hun vermogen om onderhuids te ageren want veel mannen zien het gewoon niet. Het gevolg daarvan is dat wanneer men het uiteindelijk begrijpt men de vrouwen algemeen hartsgrondig gaat wantrouwen.

  • Marc Schoeters zegt:

   “The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter.” (Winston S. Churchill)

  • willy zegt:

   Als die oorlog langer had geduurd , was het islam probleem in Europa zeker niet opgedoken zoals nu

 10. jean-louis zegt:

  Komaan zeg, voor dat de gemoederen hier oververhit raken, heb ik een voorstel voor alle burgemeesters en schepenen die van plan zijn om met de bewoners van hun stad een positief verhaal te schrijven. Eerst en vooral : weg met de verdeel- en heerspolitiek onder de Vlamingen, we zijn allemaal Vlamingen onder elkaar : m/v/divers. De spons over partijpolitiek, of om het te zeggen met de woorden van Anton Günther, een Duitse volksdichter en zanger uit het Ertsgebergte : “Ich bi kaa Politiker, Gelerter kaich aah net sei, mei Haamit is mei Arzgebirg, mei Volk is mei Partei!”
  Naar ik aanneem worden alle burgemeesters en schepenen betaald uit de Belgische staatskas, gezien ze net als de regerings- en parlementsleden bij het Rekenhof een lijst met mandaten moeten neerleggen, een maatregel bedoeld om belangenvermenging tegen te gaan. Op vacature.com – waarvoor ik hier hoegenaamd geen reclame wil maken – lees je hoe het in zijn werk gaat : https://www.vacature.com/nl-be/carriere/salaris/hoeveel-verdient-jouw-burgemeester-en-zijn-schepenen? Nu is het wel zo dat zowel de federale overheid, de deelstaten, maar ook lokale overheden te kampen hebben met een gat in hun begroting dat dringend zou moeten worden dichtgereden – en wel met de fiets! Er bestaan performante elektrische fietsen, dus daar zal zich het probleem niet stellen (zeker voor de groenen niet). Burgemeesters en schepen moeten hun mandaat als vrijwilligerswerk uitoefenen! Een ware hervorming, eentje dat bottom-up werkt! Anders moeten we wachten tot de eerstvolgende verkiezingen in mei volgend jaar en dan zal het eentje worden die top-down werkt: Europees, federaal, regionaal… Voor een bijverdienste kan men misschien een oogje luiken? Minder uitgaven in de begroting en een last minder op de schouders van de hoge raad van financiën, dat is ook al minder kritische rapporten schrijven! En door de politieke cumul van de vorige jaren plus nog wat geluk met kopen en verkopen van aandelen moeten de politieke mandatarissen toch een Eurocentje hebben kunnen opzijzetten? Om nog eens terug te komen op dat fietsen. Fietsen is gezond, en je vermijdt er kwalijke hartoperaties mee. Men kent wel de reclameslogan van de V.R.T., de Vlaamse of beter Verbasterde Radio en TV : geld lenen kost ook geld. Eindelijk nog eens wat zakgeld voor die arme Vlaming en hij kan gelijk vroeger weer op vrijdagavond naar de cinema, op zaterdagnamiddag in ’t stad een geflambeerde pannenkoek eten, of op zondagvoormiddag in ’t café op de hoek gaan biljarten : ’t was altijd zo! Op geld staat geen naam. Als politicus is het niet netjes dat je al dat geld in je zak steekt, want je weet tenslotte niet waar het vandaan komt, met die witwaspraktijken in het voetbalwereldje en zo… Tenslotte is er de uitspraak van Amschel Mayer von Rothschild, Duits aristocraat en bankier : “Mich interessiert nicht, wer die Gesetze macht, solange ich das Geld kontrolliere!” Moet daar nog een tekeningetje bij?

Reacties zijn gesloten.