België, de multicultuur en het terrorisme: van drie één

onthoofding

11 september. Vandaag is het al 17 jaar geleden, die knal waarmee het derde millennium werd ingezet en een nieuw tijdperk van onze geschiedenis werd gemarkeerd: twee gekaapte vliegtuigen die de Twin Towers in New York doorboren, met een vreselijke ravage en dodental als gevolg. Het islamfundamentalisme, dat uiteraard al ouder is en zijn wortels heeft in de Afghaans-Pakistaanse regio op het moment dat de koude oorlog zijn laatste stuiptrekkingen beleefde, heeft op 11 september 2001 zijn signatuur op deze planeet gezet als destructieve ideologie waar het westen, behalve wat maatregelen in de marge, nog altijd geen afdoend antwoord op heeft weten te verzinnen.

Haddouchi

Anouar Haddouchi

Een eindeloze reeks aanslagen en de gruwel van een kalifaatregime dat nu zijn laatste dagen kent, zijn uit dit religieuze fascisme voortgekomen. België heeft er een beduidende bijdrage aan geleverd: we staan aan de top inzake het aantal Syriëstrijders, en, straffer nog: ergens loopt er een zekere Abou Souleiman al-Belgiki vrij rond. Volgens de meeste ingewijden is dat de bijnaam van Anouar Haddouchi, financier van de aanslagen in Europa, en de man die eigenhandig 110 onthoofdingen in naam van Allah op zijn naam heeft staan. Een VIP in de Islamitische Staat.

Haddouchi bezit de Belgische nationaliteit, woonde in Schaarbeek en vertrok in 2014 samen met zijn bekeerde vrouw Julie Maes en hun twee kinderen naar Syrië. We kunnen hem een mooi plaatsje geven op de lijst van illustere namen die gelinkt zijn aan de de aanslagen in Parijs en Brussel: Oussama Atar (het vermoedelijke brein), Ibrahim en Khalid El Bakraoui, Abdelhamid Abaaoud, Bilal Hadfi, en niet te vergeten natuurlijk de gebroeders Abdeslam. Allemaal in Belgiê opgegroeid, de meesten in het Brusselse, met Molenbeek als onbetwiste favoriet.

De tijdbom van de multicultuur

street scene, Molenbeek,BrusselsHet blijft een boeiende vraag waarom dit kleine land zo’n vruchtbaar kweekbed is voor islamterroristen en de criminele zijtakken. Expert/ervaringsdeskundige Montasser AlDe’emeh, zelf ooit kandidaat-terrorist, houdt het bij een jeugdige drang naar vastigheid, het absolute, vanwege ontwortelde jongeren zonder perspectief, hangend tussen moderniteit en de ouderlijke roots. Afkeer van de westerse decadentie waar men zelf aan deelneemt (allemaal met een smartphone), en dus tegelijk hang naar statussymbolen (de welbekende BMW-allochtoon), afgunst die dan weer aanzet tot kleine en grote criminaliteit. Combineer dat met een compleet verwrongen kijk op seksualiteit, een cultureel ingegeven macho-mentaliteit die hier niet meer geaccepteerd wordt, en je hebt de perfecte mix voor een losgeslagen religieus radicalisme.

Dat klinkt allemaal plausibel. Niettemin geldt deze uitleg voor heel de westerse wereld en blijft de vraag: waarom piekt België in de Jihadi-statistieken en waarom hebben wij de eer van de IS-opperbeul als landgenoot te hebben? Mijn hypothese: België is het enige Europese land dat de multiculturaliteit koestert als onderdeel van een regime-ideologie.

Door zijn historische status van ‘constructie’, een artificiële staat die in de nasleep van het Verdrag van Wenen (1815) ontstond, kon België niet anders dan zich positioneren als open land, hybride en enigszins chaotisch, met het surrealisme als voornaamste artistieke vertegenwoordiger. Een lappendeken van culturen, meningen, politieke tendensen, in evenwicht gehouden door een onmogelijke ideologie van de balans, het pact, het fameuze Belgische compromis. Al de pacten zijn voorlopig en opnieuw negocieerbaar. De grootste balansoefening, deze tussen de taalgemeenschappen, was decennia lang dé existentiële voorwaarde om het land überhaupt voort te laten bestaan.

Op de achtergrond van deze tricolore melting pot-ideologie verscheen dan sinds de jaren ’80 van vorige eeuw het moslimradicalisme. Het regime zag, vanuit zijn non-identitaire status, geen andere uitweg dan voor de vlucht vooruit te kiezen, en te gaan voor de multiculturele lezing van het fenomeen. De doctrine dus dat de islam óók deel uitmaakt van het vrolijk-chaotische lappendeken, dat de Hollanders zo appreciëren als ze voor één dag België bezoeken. Om dan snel weer weg te vluchten naar het propere, ordelijke vaderland.

De demagogische rol van het koningshuis

King Philippe at Mont-de-PieteFenomenen als de Grote Moskee van Brussel, nu bekend als een broeihaard van extremisme, waren symbolen van dit grote pact, dat in feite nooit heeft bestaan, want de moslimsubcultuur zag het veel groter. Hoe rekkelijker en pacifistischer de officiële pensée unique, vooral door de linkerzijde in stand gehouden, des te driester werden de jonge allochtonen, die begrepen dat ze van vanuit hun positie van beschermde minderheid eindeloos het regime konden chanteren. De religie verschafte hen daartoe het perfecte alibi, terwijl men maar bleef volhouden dat de islam een ‘verrijking’ vormden voor het veelkleurige Belgische palet.

Het koningshuis heeft, uit zin voor zelfbehoud, een sleutelrol gespeeld in het onderhouden van dat multiculturele dogma. Het was Boudewijn I die het idee van de Grote Brusselse Moskee bedacht, en Filip I van België blijft de meertalige structuur van het federale België koppelen aan het idee dat de islam zoals elke godsdienst of levensbeschouwing een plaats heeft in onze samenleving. Elk jaar doet hij het weer, in zijn kersttoespraak: verdraagzaamheid prediken, met een knipoog naar de moslimpopulatie. Vanaf dan moeten allochtonen zich niet integreren of schikken naar een waardenstelsel (dat er niet is en ook nauwelijks in het onderwijs aan bod komt), integendeel, ze kunnen hun cultureel zelfbewustzijn ‘opwaarderen’ tot religieus radicalisme.

En zo komt het dat het Molenbeekse biotoop uitgroeide tot miniatuurkalifaat waar de politieke bovenbouw en de ordehandhaving nauwelijks nog wat in de pap te brokken hebben. Verschijnselen als Sharia for Belgium bestaan ook in andere landen, Groot-Brittannië bijvoorbeeld (ook van oudsher vaandeldrager van de multiculturele doctrine), maar in België groeide de vereniging uit tot actieve rekruteringsbasis voor Jihadisten. Met het gekende resultaat: 110 hoofden die rolden.

Het voetbal wordt gehypet, ook weer door het koningshuis, omdat het ‘gekleurde’ team, met Vincent Kompany als woordvoerder, het multiculturele discours mooi belichaamt en de terreurdreiging steeds weer afvoert als een probleem van enkelingen, marginalen en geschifte opruiers. Het echte sportieve hoogtepunt werd echter in Syrië volbracht: België wereldkampioen koppensnellen. Waarin een klein land groot kan zijn. Alleen al daarom ben ik van mening, à la Cato, dat dit koninkrijk beter afgeschaft wordt, samen met al zijn ideologische premissen die elke vorm van bodemgebonden identiteitsbeleving als racisme afdoen. 11 september is een gedenkdag, misschien mag het ook een bedenkdag zijn.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

19 reacties op België, de multicultuur en het terrorisme: van drie één

 1. Tonton d'Amérique zegt:

  Eindelijk eens een afbeelding van iemand met een mooie djellaba! Binnenkort schaf ik er me ook eentje aan. Moet leuk zijn om aan te hebben zo’n djellaba!

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Het is hier echt “Circus Bouglione” aan het worden.
   Straks nog een profeet die komt zagen over tweeduizend jaar Christendom en het spel is compleet. En Sanctorum maar het sap uit zijn hersenen persen om iets serieus proberen te zeggen.
   Als het zou verder gaat kom ik hier zelfs niet meer lezen.
   Zou Sanctorum niet beter een artikel schrijven over de wonderbaarlijke vermenigvuldiging der broden? Of over Mozes die met zijn stok op een rots sloeg om er nog water uit te krijgen? Water in wijn veranderen soms? Moet kunnen. Als het maar plezant blijft.
   Of over Lamme Goedzak misschien die te lui was om wakker te worden. Maar zo lopen er nog rond. Of Tijl die in de spiegel zag dat hij een uil was?
   Wij zijn Bourgondiërs; ook in onze levenswijze.
   Ik geloof ook in reïncarnatie. Laat het dan ook maar een uil worden.
   Prachtig nachtleven en alle dagen een verse muis.
   Toch nog wat anders dan zwarte raven op een doodskist in gewaden die stinken naar mottebollen. Of is het de geur van de hemel misschien? Nee, bedankt!

   • Tonton d'Amérique zegt:

    Je schrijft dat we Bourgondiërs zijn, maar ik heb hier onlangs ook nog gelezen dat we afstammen van de Marokkanen. Wat moet ik nu geloven?

 2. Vanhoovels Paul zegt:

  Als we hier blijven rondhangen tussen dat profetisch gelul geloven we op den duur nog dat de testikels van God groter zijn dan God zelf. Er zijn hier trouwens al zoveel vreemdelingen gepasseerd dat God zelf niet meer weet van wie we afstammen.
  In een ver verleden was het zeker de tirannosaurus die zijn poten niet kon thuis houden en teveel met zijn staart kwispelde.

  • Tonton d'Amérique zegt:

   Ik geloof niet dat we van de tyrannosaurus afstammen.

   • Vanhoovels Paul zegt:

    Ge gelooft verdomme wat je wil. Ik ben hier niet om jou te doen geloven of niet.
    Voor mij telt één zaak en dat is het feit dat iedereen gelijk is voor de wet.
    Als er in het dagboek van Sanctorum mensen mogen inloggen zonder vermelding van hun echte naam terwijl er in de voorwaarden staat dat men moet inloggen met echte naam te vermelden; anders moest er staan “schuilnaam”; dan is bij afwijking niet iedereen nog gelijk voor de wet. Sanctorum moet er dan maar tegen kunnen dat er flauwe reacties gepost worden zonder inhoud. Het gebeurde dankt hij dan vooral aan zichzelf.
    Als je twee maten en gewichten toepast dan moet hij er maar tegen kunnen dat zijn proza ook betwijfeld kan worden. Er is maar één waarheid en wie deze ook verkondigt moet dit maar durven onder zijn echte identiteit.
    Heel dat politiek gedoe stoelt op halve waarheden en leugens.
    Sanctorum moet zelf niet beginnen met vaagheden.
    Ofwel komt men deelnemen op zijn dagboek onder echte naam of schuilnaam.

    Van mij mag alles maar voor mij hoeft het dan niet meer en ik sluit dan definitief af.
    Halve zolen die hier komen zwetsen over futiliteiten tasten alleen maar de waardigheid van ieder overlegorgaan aan. Voor te zwetsen onder een nikab is een cafe-toog beter geschikt. Of moet ik zeggen onder een mombakkes?
    Want een nikab -draagster mag dan weer geen cafe binnen.
    Onze fout natuurlijk want wij zijn toch racisten?
    En van een nikab-drager kunnen we de huidskleur niet zien en kan men ons dus niet verwijten een racist te zijn.

 3. Marc Schoeters zegt:

  Het was vandaag 09/11. Een frontale aanval op onze westerse beschaving. Iets van gemerkt – iemand? Herdenkingen? Protestmarsen? Nee? Ach? Nee? Is dat niet merkwaardig? Terwijl de mohammedanen elk hun zogenaamd onrecht aangedaan scheetje telkens en telkens weer luidkeels in herinnering brengen. Waar zijn – om met Oriana Fallaci te spreken – onze woede en trots? Waar is de “spirit” van onze voorouders gebleven die de barbaren van nazi-Duitsland versloeg? Waarom deinzen wij als politiek correcte lafaards terug bij het bestrijden van de grootste fascistische vijand van onze beschaving ooit – en dat al sinds veertien eeuwen? Als iemand in Europa denkt dat het vanzelf “overwaait” – think again. Wat het vrije Europa nu nodig heeft tegen de oprukkende barbarij is een nieuwe Churchill. Iemand die in “this darkest hour” geen loze beloften maakt. Iemand die de moed heeft om de dodelijke vijand te benoemen. Iemand die ons in deze strijd ter bescherming van het unieke Europese experiment van vrijheid en kritisch denken alleen maar “blood, sweat and tears” belooft. Omdat alles – werkelijk alles – op het spel staat om dat unieke experiment dat Europa heet te laten voortbestaan. Voor onze kinderen en achterkleinkinderen. Gvd. De westerse beschaving moet heel dringend strijdbaar worden. Of het is over & out.

  • Christel VdM zegt:

   West- Europa is al bij voorbaat verloren. Als je alleen al kijkt hoeveel procent van de huidige leerlingen in de Antwerpse scholen de islam volgt, dan weet je hoe laat het is. In het ziekenhuis waar ik werk, vormen de moslima’s in de kraamkliniek de meerderheid. En dat is ook te merken aan de vrouwen, die met het attest van OCMW gratis babymelkpoeder komen halen.

   • Eric zegt:

    West-Europa is niet verloren op voorwaarde dat het zijn versleten humanistische principes opzij zet en zoals de Chinezen maoisitische strafkampen ter deprogrammering van asociale moslims opzet. Maar ach, ja, als je zulke voorstellen doet ben je een Vlaams Blokker, dat wil zeggen, een onmens. Waar zit Peter Mertens? Hallo????

   • Eric zegt:

    ‘maoïstische’

 4. Eric-B.L. zegt:

  Profetische boodschap van 18 maart 2011 (zeven en een half jaar geleden)
  “De oorlog in het Midden-Oosten zal andere naties erbij betrekken. De andere landen, van het Westen, zullen een reactie uitlokken van Rusland en China. Dat alles zal eindigen in een wereldoorlog.”
  https://restkerk.net

  Ook een vreemd ‘toeval’ toch, dat zelfs al in de negentiende eeuw Maria details verschafte aan een jong meisje over de evolutie van de maatschappij zoals die heden zichzelf vernietigt in een cultuur van blinde bitterheid!

  Overwin uw uitzichtloze bitterheid en wordt mens!
  Het is die gecultiveerde bitterheid in uw hart die u gelijkstelt aan de moslims die ons land veroveren! Daarmee maakt u uw eigen oordeel zelf! Bitterheid trekt bitterheid aan, het is uw eigen werk!

  Lees het eeuwenoude boek “Acta Sanctorum” en wordt eindelijk zacht van karakter en wijs van verstand.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Vent; je snapt er geen bal van.
   Dit is de wereld waar een echte democratie het hoogst haalbare zou zijn.
   Dat betekent dat de Wetgevend Macht wetten maakt waarin zowel de rechten als plichten van ieder individu vermeld staan. En iedereen onder ons weet en ziet dat er een loopje wordt genomen met die rechten en plichten. Vooral door degenen die ze zelf invoeren.
   Dat is de essentie van de werkelijkheid.
   Sommigen hebben meer rechten en andere meer verplichtingen.
   En als u opmerkingen hebt over verbitterde mensen dan is het een menselijke kenmerk om verbitterd te geraken.
   Trouwens U hebt de vrijheid om uzelf om te vormen tot de ideale mens.
   Maar zeuren tegen anderen; over hun weliswaar laks gedrag en eigen zak eerst mentaliteit; is geen bewijs van een ideaal mens te zijn. Veeg verdorie voor uw eigen deur.
   Indoctrinatie van wie ook; wat U beoogt in essentie; is geen nobel doel.
   Als je U geroepen voelt om uzelf een beter mens te vinden zwijg er dan best over want vele profeten zijn U voorgegaan in hun waanzin en hun achtergelaten resultaten zijn steeds ontluisterend gebleken.
   En die resultaten zijn vroeger op Kruistochten gegaan; al plunderend en moordend;
   en de nadien ontstane Godsdiensten waren gewoon een reactie op hetgeen er mis liep.
   De Islam is een oorlogs-godsdienst die in sito beoogde dat de mekaar vijandige berber-stammen zich konden verenigen onder een vlag van indoctrinatie.
   Zo zie ik het vent. Gelieve dan ook te stoppen met uw gekwaak.
   Leef en blijf maar in uw hemel. Want U bent een levende dode.

 5. Marc De Backer zegt:

  Ik kan niet anders dat vaststellen dat het ottorongo-gehalte van veel commentaargevers wel erg hoog is.
  Bij de zaak blijven alstublieft.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Als ze hier over de hemel komen zeuren dan ben ik het alleszins niet die afwijk van hetgeen Sanctorum schrijft. Het is zijn schrijfsel toch dat verondersteld wordt van basis te vormen van de zaak? Of is er volgens U een andere zaak die moet besproken worden?
   Ik lees wat Sanctorum schreef. En mocht ik opmerkingen hebben ten gronde dan zou ik reageren. Maar dat oeverloos gelul over Goden van stomkoppen zal niks oplossen.

   Dat gezwam over Goden duurt nu al eeuwen en werkt serieus op mijn systeem.
   Pure indoctrinatiepogingen dus. Iets waar halve zolen zich laten mee vangen.
   Als het hier verwatert tot dagbladen-commentaar betaal ik liever voor mijn dagelijkse portie leugens.
   Degelijke reacties waardeer ik natuurlijk.
   Hopelijk wordt dit dagboek geen tweede “forum.politics.be”
   Voor hooliganisme te beleven en mee te maken ga ik ook niet naar het voetbal.
   Anonimiteit laat idioten toe van het ganse jaar karnaval te vieren.

 6. Eric-B.L. zegt:

  Heer Vanhoovels,
  U snap ik maar al te goed. Daar ben ik echt niet ongevoelig voor.
  Bij voorkeur lees ik teksten vol diep gevoel en diepgaande empathie, belevingempathie, niet zo van “ik voel empathie voor dit of dat” om slechts trends te volgen en goed in de markt te liggen. Christenen liggen nooit goed in de markt.

  U riskeert geschiedenis vervalsing.
  Hoeveel kruistochten werden uitgevoerd?
  Een dertigtal! Meestal uit verdediging!
  Hoeveel oorlogen voerden moslims tegen het christendom?
  Meer dan vierhonderd! Regelrechte aanvalsoorlogen. Slechts uit haat!

  Hetzelfde ziet men vandaag. Het zijn zelfs geen echte moslims die vanuit Afrika naar hier komen. En wij zijn nog lang niet aan een pril begin van verdediging toe!

  De weinige politici die durven protesteren zijn uit eigen kracht niet in staat eender welke zinvolle verdediging op te zetten. In het ergste geval komt er een burgeroorlog die niets oplost.
  Voor een kruistocht is heel wat meer nodig.
  Zoals een Jeanne d’Arc bijvoorbeeld.

  Maar u bent niet degene die God aanbidt en een blind vertrouwen in Hem stelt!
  Dat is o.a. wat de weinige nog resterende traditie-gezinde christenen al eeuwen voor u doen.
  Graag gedaan, zelfs zonder uw dank.
  Eerst zal ieder mens zijn eigen oordeel opbouwen en dan pas komt de hulp!
  Liefde of bitterheid. De keuze is een daad, niet zozeer de woorden.
  Veel tijd rest u niet meer om uw ziel te redden.

 7. Marc De Backer zegt:

  Mijn oprechte gevoelens van spijt voor mijn reactie die zeker niet aan U was gericht doch aan verschillende personages die onder een nick-name hun pseudo-intellectuele analyse en hun waarheid komen verkopen.
  Of dit al dan niet relevant is doet voor hun niet terzake.
  Vriendelijke groeten.

 8. Johan Verleye zegt:

  Waarom sommige commentaren op een post van Sanctorum moeten ontaarden in een ordinaire scheldpartij, dat begrijp ik niet. Het zal wel zijn omdat de emoties hoog oplaaien, maar beheers u, tel eerst tot tien en verpak die emoties dan in een stijlvolle reactie.

  • Vanhoovels Paul zegt:

   Je stelt teveel vertrouwen in het menselijk IQ.
   Stel je eerst de vraag wie er tot tien kan tellen en dan weet je het antwoord op uw vraag.
   En ik; als je o.a. mijn reactie niet als stijlvol mocht beschouwen; wil ik wel kwijt dat die zever over Goden mij grandioos op de zenuwen werkt.
   Op gelul kun je niet stijlvol antwoorden want dan lul je mee.
   En welke Godsdienst de beste of de slechtste is maakt mij niks uit.
   Godsdienst wordt gebruikt door moordenaarsbendes en met de optiek om mensen te bedriegen. Dit nevenfacet is niet goddelijk maar wel menselijk.
   De mens schepte een God naar zijn beeld en gelijkenis.
   Hij weet een God te gebruiken wanneer hij hem nodig heeft.
   Reeds in het Oud Testament bleek dat het “Gouden Kalf” werd aanbeden.
   Dat is nooit anders geweest. Halve leugens zijn ook waarheden.
   En hierbij sluit ik af. Verblijven bij medicijnmannen en tovenaars in de brousse is niet wat ik beoog. En dansen rondom totempalen geniet nog minder mijn belangstelling.

Reacties zijn gesloten.