Gents geval van “homobashing”: geen Vlaams/Belgisch fenomeen maar Oost-Europese import – met dank aan de EU

gaybashingAfgelopen maandag, 6 augustus, werd een homokoppel in elkaar geslagen in de superdiverse stad Gent. Het gaat niet zomaar om wat verbaal geweld, maar om zware feiten: in het ziekenhuis werd bij een van de mannen twee gebroken ruggenwervels geconstateerd. Waarom vermeld ik erbij “superdivers”? Omdat de dingen niet altijd zijn wat ze lijken of door de media worden geserveerd, vrij naar het Franse gezegde ‘Un train peut en cacher un autre’.

De daders zijn ondertussen opgepakt, het betreft een Bulgaarse EU-migrant en zijn Kroatische vriendin. Deze bovenburen van de twee slachtoffers zijn niet aan hun proefstuk: al jaren moet het homokoppel hun verwensingen en fysieke pesterijen ondergaan. Een duidelijk geval van gaybashing, jawel. Maar het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia, dat een dossier opende, doet alsof dit een algemeen Vlaams/Belgisch probleem is en communiceert in omzwachtelde algemeenheden zoals: “Het lijkt alsof de stijgende aanvaarding van homoseksualiteit in het publieke debat bij sommigen gepaard gaat met een zekere verharding van homofobie.” Het Gentse stadsbestuur doet net hetzelfde, en eigenlijk alle partijen, zowel bestuur als oppositie: het betreft zware, onaanvaardbare feiten die in de superdiverse stad Gent (bis) niet kunnen. Elders dan wel? Ik mag hopen van niet.

Bulgarije aan de Leie

statistiekenWaar niemand het ondertussen over heeft, is de nationaliteit van de daders, waardoor het lijkt alsof ieder van ons wel in staat is om een homokoppel met een staaf te bewerken. Quod non: het heeft wel degelijk te maken met de culturele achtergrond van het gaybashende koppel. Een woordje uitleg.

Gent wordt al jaren ‘het Bulgarije aan de Leie’ genoemd, naar een Panorama-reportage uit 2011 over dat onderwerp. De statistieken spreken voor zich. De laatste tien jaar zijn twaalfduizend Oost-Europeanen in Gent aangekomen. Ik citeer uit een twee jaar oud rapport van de stad Gent zelf: veruit de grootste groep vormen de Bulgaren: 7.870 inwoners. De meeste spreken Turks en gaan op in de Turkssprekende gemeenschap. Zestig procent onder hen is Roma. Ze komen in hoofdzaak aan de kost in het informele circuit, een grijze zone van bedelarijnetwerken, huisjesmelkerij (ook het kraken van panden en die dan verder doorverhuren), tot en met regelrechte criminaliteit ( o.a. afpersing van horecazaken).

Burgemeester Termont (SP.a) blaast warm en koud, maar moet toegeven dat de Oost-Europese invasie onbeheersbaar is. Het gewelddadige koppel in kwestie behoort tot die subcultuur. Maar niet toevallig heeft Bulgarije ook een heel slechte naam wat homorechten betreft. Het fameuze artikel 157 van het Bulgaars wetboek ziet homoseksualiteit nog altijd als een “perverse handeling”, hierin gesteund door een hyperconservatieve clerus. Homofobie is in het algemeen een verschijnsel dat diep in de Balkanmentaliteit geworteld zit, en de recente feiten in Gent kunnen niet los gezien worden van deze achtergrond. Die extreme macho-mentaliteit, gekoppeld aan de ongeschreven wetten van de Turks-Bulgaarse subcultuur in de Gentse Rabotwijk, maakt dus dat deze inwijkelingen hun eigen normen met een dosis geweld en intimidatie opdringen, jawel, alsof ze thuis waren.

Pococratie

termontnieuwjaarMaar dat zijn ze dus niet, en de feiten bewijzen het. Voor Unia, het Gentse stadsbestuur en Termont is dat natuurlijk een ongemakkelijke waarheid: het dogma van de diversiteit blijkt niet te leiden naar de multiculturele harmonie maar naar iets helemaal anders. Wil men dat onder ogen zien? Neen, het politieke establishment, hierin gevolgd door de media, voorlopig niet. En dus blijven diegenen, die naar de culturele achtergrond van de daders verwijzen, nog wel even racisten, en wordt gaybashing tot nader order omschreven als “een uitwas die we moeten bestrijden”. In onze superdiverse stad Gent.

Homofobie is géén kenmerk van onze moderne cultuur, welke Vlaming of Belg neemt nog aanstoot aan een Gay Pride of een holebikoppel arm-in-arm? Het probleem zit hem elders, namelijk in de ongebreidelde migratie en de import van achterlijkheid. Dat de EU en het fameuze vrij verkeer van personen via dit voorval nog eens in vraag worden gesteld, is een bijkomend ongemak voor de pococratie. Ik heb het dan nog niet gehad over de dominante pro-Erdogan-strekking binnen hogervermeld milieu, en de druk die daarvan uitgaat op onze eigen democratische waarden en soevereiniteitsprincipes. Ooit zal men toch moeten kiezen, in plaats van voor het amalgaam te gaan. We wachten het rustig af, het homokoppel wellicht iets minder.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

17 reacties op Gents geval van “homobashing”: geen Vlaams/Belgisch fenomeen maar Oost-Europese import – met dank aan de EU

 1. walter maes zegt:

  100% akkoord. De pococratie botst op haar grenzen.

 2. Eric zegt:

  Los van het gegeven dat je nooit iemand zonder enige reden molesteert – en homoseksualiteit valt niet onder de redenen om dat wél te doen – kwam onwillekeurig de vraag in mijn achterhoofd op hoe het mogelijk is dat twee mannen door een man en een vrouw neergeslagen en toegetakeld worden. Sanctorum zou hier een aanknopingspunt kunnen vinden om uit te weiden over de mannelijke spierkracht, het testosteron, de prehistorische he-men (jagers) etc. De vraag is of dit voorval niet beter kan gebruikt worden om aan te tonen in wat voor mietjescultuur we zijn terechtgekomen. Met dat begrip verwijs ik dan niet naar homofilie, maar naar het verlies van mannelijk potentieel, van oerdriften en van het vermogen tot haten (van aanvallers), tot genadeloze reactie, tot oorlog. Wellicht heeft de atoombom hiermee iets te maken. Landen met een atoombom produceren nauwelijks nog getrainde soldaten want legers hebben ze niet meer nodig. Landen daarentegen als Bulgarije, Polen en een reeks Arabische entiteiten beschikken niet over nucleaire oorlogswapens en liggen dus op vlak van mannelijke ‘ontwikkeling’, van decadentie dus, enkele fases achter. Zij geloven nog in de taal van de vuist, in het man-tot-mangevecht, waarvoor zelfs vrouwen -zo blijkt- bij hen niet moeten onderdoen.
  Wat er van Europa en de Europeanen geworden is: we kunnen het betreuren, maar keren zal het niet. Ik raad dat homokoppel aan lessen te nemen in kickboxing of iets dergelijks, zodat een nederlaag als deze hen in de toekomst bespaard kan blijven. Twee verwittigde mannen zijn er vier waard.

  • Patrick Vanderheyde zegt:

   Ik zou u aanraden een kursus te volgen om u “brain” te spieren!! You made my day! 😉 #belachelijk

   • Eric zegt:

    Is het ‘u “brain”‘ of ‘uw “brain'”? Leer tenminste schrijven voordat je je belachelijk maakt.

  • Christel VdM zegt:

   Al eens de schilderijen van Francis Bacon gezien? Die verwrongen bizarre gelaten, soms op het bloederige af? Nu blijkt dat de kunstenaar regelmatig een pak rammel kreeg van zijn grote liefde Peter Lacy. En hij kickte erop!
   ‘Landen met een atoombom produceren nauwelijks nog getrainde soldaten want legers hebben ze niet meer nodig’. En wat met de Russen? De grootste gaylovers die er zijn ( remember de arrestaties tijdens de Gay pride in Sint-Petersburg ;-)) die natuurlijk geen atoomwapens produceren.

   • Eric zegt:

    Russen zijn geen “gaylovers” – wie dat wel is is zelf homofiel of anders een idioot – maar homoseksualiteit is er toegestaan. Wat verboden is is over homoseksulaiteit praten terwijl er een minderjarige bij is – een zeer redelijke wet dus en iets anders dan de indoctrinatiemechanismen van Van Besien & Co. die vinden dat zelfs kleuters al moeten leren wat homoseksuelen zijn. Maar als u de westerse pers over Rusland volgt, ja, dan ontstaat er het beeld dat iedere Rus elke dag een homo tussen zijn boterhammen legt. Die pers werkt voor de Amerikanen, die niet liever hebben dan dat Europeanen en Russen met elkaar overhoop blijven liggen.
    Wat Bacon betreft: jawel, elkaar afslaan zal wel een bijzonder hoogstaande uitdrukking van homoseksuele liefde zijn, zeker. Dàt heeft dus niks met vechten of mannelijkheid te maken.

   • Fend zegt:

    Wie kickte erop? Lacy of Bacon?

   • Christel VdM zegt:

    Buon giorno,
    @Eric, het was uiteraard ironisch bedoeld. Ik ken veel homo’s, toevallig wellicht omdat velen onder hen creatief onderlegd zijn. Kappers, bloemisten, modeontwerpers, juweliers, schrijvers, kunstenaars,…ik heb er geen probleem mee dat ze openlijk hun geaardheid of hun liefde voor de ander tonen door hand in hand over straat te lopen. In Rusland is het not done. Mede dank aan de supermacho Poetin. Onlangs was er een video van kadetten van de Russische militaire academie, waarin ze in hun ondergoed dansten. Meteen werden ze gebanvloekt en verdacht van homopropaganda door de directie, maar ze kregen ook wat steun van hun landgenoten die prompt gelijkaardige video’s (dansend op de trappen met wiegende konten) postten. https://zizo-online.be/article/12686
    Dit heeft ook weer niks te maken met homoseksualiteit maar gewoon met stoom afblazen. Niet iedereen moet op de vuist gaan, hé.

    @Fend: Bacon.

   • Fend zegt:

    Maar enfin.

 3. Eric-B.L. zegt:

  Ook ik heb tot een bepaald extreem uiterste ‘modern’ en eigentijds geleefd, totdat men mij (op kleinburgerlijke wijze) moest terecht wijzen. Tot in-keer en zelfonderzoek komen is een pijnlijk en vernederend proces, maar het is noodzakelijk.

  Dit artikel is een ondoordachte soep geschreven door een verwaand, verwesterd en definitief kunstmatig gemoderniseerde en geheel slapende ziel die geen besef meer heeft van enige geestelijk beleving. Kortom een Vlaming onwaardig.
  Dit is daardoor juist pro-globalistisch. Wees beschaamd tot in het merg van uw gebeente. En indien men dit MOEDWILLG doet: wees dan verdoemd!
  – Gent als superdiverse stad! Dit betekent dat zij weldra zal worden weggevaagd.
  – Het is erg dat vreemdelingen moeten komen tonen wat de natuurwet zegt over homocultuur. Voor de duidelijkheid: men moet lgtb-ers vriendelijk en menselijk zeer ruim de kans geven om tot inzicht te komen zodat zij zich kunnen bekeren. Wanneer blijkt dat zij daar werkelijk onwillig tegen reageren, en men hen zelfs in hun onwil nog zo veel mogelijk tijd en ruimte schenkt om tot innerlijk onderzoek over te gaan, dan moet men hen verbannen op straffe van gedood te worden indien zij zich nog vertonen.
  – Er bestaan goddelijke wetten, die, indien nadrukkelijk overtreden, zoals heden wereldwijd gaande is, tot definitieve uitroeing van de cultuur leiden zoals dat in alle tijden telkens weer gebeurde.
  Eerst zal het woeden van totaal overbodige burgeroorlogen wereldwijd bewijzen dat er geen WARE oplossing gewenst wordt, en dan komt voor de zoveelste keer op deze aardkluit het oordeel.
  Wordt wakker, bekeer u nu het nog kan, de tijd is bijna op!

 4. Marc Schoeters zegt:

  Het homofobe fascisme in Gent – de meest corrupte Vlaamse stad aka Charleroi-aan-de-Leie – heeft niets maar dan ook niets te maken met Oost-Europeanen. En zeker niet met Bulgaren – toch niet met echte Bulgaren. Het gaat hier om “Turkse Bulgaren”. Dat zijn – zoals iedereen zou moeten weten – gewoon mohammedanen. Punt. Vreemd dat Johan Sanctorum nergens in zijn tirade het woord “islam” laat vallen. Echte Bulgaren zijn géén mohammedanen. Zij beschouwen de steeds radicaler wordende mohammedanen in hun land ook niet als Bulgaren. Volkomen terecht en gerechtvaardigd. De Ottomaanse overheersing van de Bulgaarse beschaving heeft op vijf eeuwen meer dan de helft van de echte Bulgaren de dood in gejaagd. Geen enkel Europees land heeft zo’n zware tol aan het mohammedaanse fascisme betaald. Ik heb vorig jaar intensief door Bulgarije gereisd. En geloof me – Bulgaren zijn een verdraagzaam volk. Zij vormden al een hoogstaande beschaving toen wij hier nog in holenberenvelletjes rondliepen. In Bulgarije stond de wieg van Homeros. In Bulgarije ontstond de mythe van Orpheus – het begin van alle westerse literatuur en muziek. Het crapuul dat zich in Gent “Bulgaar” noemt, is gewoon een zootje Turkse mohammedanen – en wordt door alle echte Bulgaren uitgespuwd. Bulgaren schamen zich voor dat soort onverdraagzaam volk – dat zich “Bulgaars” noemt maar gewoon achterlijk Turks en mohammedaans is. Het homokoppel in Gent werd dus NIET gemolesteerd door een Bulgaar maar door een Turkse mohammedaan. En wat diens “Kroatische” vriendin betreft – 99 procent kans dat het een mohammedaanse Bosnische is met toevallig een Kroatisch paspoort. Laat niemand zich in de luren leggen door de “nationaliteit” van een of andere paspoort. De “Belgen” die een paar weken geleden in Spanje een taxichauffeur molesteerden – waren dat Belgen? Waren de terroristische aanslagplegers van Zaventem Belgen? Stop dat juridisch formeel gezever. Zo duiken in onze pers soms verhalen op over “Servische” inbrekersbendes. My ass! Het gaat gewoon om mohammedanen met een Servisch paspoort -crapuul dat door hun eigen landgenoten wordt uitgespuwd. En terecht. Dus Johan – hou het een beetje proper. Gent – en Vlaanderen – heeft géén Oost-Europees probleem. Het heeft een mohammedaans probleem. Net zoals vele grootsteden in Europa. En het is hoog tijd om dat in te zien – of er blijft van de Europese cultuur geen spaander heel. Om het homofoob fascisme een halt toe te roepen, is het heel belangrijk dat fascisme precies te benoemen. Dus niks “Oost-Europees probleem”! It’s the islam, stupid!

  • Eric zegt:

   Goed gezien, Marc. Het is de bedoeling van de westerse mainstream media racistische gevoelens ten opzichte van Russen en (andere) Oost-Europeanen te kweken. Men wilt een soort anti-Russisch vijandbeeld in stand houden met de bedoeling dat daardoor de West-Europeanen blind zouden blijven voor de ware vijand, nl. de moslims die momenteel de grootste steden op dit continent verzieken. Continu worden we overvallen met berichten over homofobie in Rusland, maar net zoals in het geval van de zogenaamde vergiftigingen en van MH17 komt men nooit met bewijzen aandraven. Trump is in hetzelfde bedje ziek, al is het bij hem (en ook bij de Clintonkliek, bijvoorbeeld) geen ziekte maar een strategie in functie van de Amerikaanse belangen. En de domme Europeanen tuinen erin.

  • Tonton d'Amérique zegt:

   Moet u als muziek in de oren klinken : “And indeed, the crisis will be most dramatic across the Middle East and Persian Gulf, where in 2015 the heat index registered temperatures as high as 163 degrees Fahrenheit. As soon as several decades from now, the hajj will become physically impossible for the 2 million Muslims who make the pilgrimage each year.”
   http://nymag.com/daily/intelligencer/2017/07/climate-change-earth-too-hot-for-humans.html

   • aghasee zegt:

    De hajj onmogelijk worden? “As soon as several decades from now […]”
    Mooi zo. Hopelijk duurt het geen several decades. Laat maar komen die klimaatopwarming/verandering/vul in modewoord van de dag.
    Het zou er eigenlijk 300.000 graden Celsius moeten zijn; het hoeft niet eens zo lang te duren om effect te hebben. Vraag maar aan de Jappen.

   • Tonton d'Amérique zegt:

    @aghasee
    Hele artikel gelezen, zoals dat van sporen van antrax die door dooi van permafrost kunnen vrijkomen, en dat met de tropen ook de muskieten, tropische steekmuggen die ziektes overbrengen (dengue, malaria, zika), naar hier zullen komen? Te weten : “for every degree increase in temperature, the parasite reproduces ten times faster”!https://www.nhnieuws.nl/nieuws/227077/Gevaarlijke-tijgermug-en-gelekoortsmug-opgedoken-in-Amstelveen-en-Haarlemmermeer

 5. Paul Vanhoovels zegt:

  Waren het alleen maar muggen dan konden we de problemen misschien nog indijken.
  Ik ben hobby-tuinder en stel al een paar jaar vast dat niet alleen nefaste natuurverschijnselen een probleem worden (droogte) maar ook insecten die uiteindelijk bijna niet meer te verdelgen zijn.
  Ik kweek voor de hobby (= veredelen!) o.a. alstroemeria soorten en met succes.
  Maar de laatste jaren heb ik miserie gekregen met bladrollers. Die beestjes zitten dus niet alleen op fruitbomen. Ze zijn momenteel resistent en bijna niet meer uit te roeien.
  Dit is ook de zorg niet van de handel. Sproeistoffen verkopen brengen meer geld in het laadje.
  Maar als het zo ver komt dat ons buikje niet meer zal gevuld worden; en zover komt het; zal gras en onkruid eten ons niet meer op de been houden.
  Want plezierig tuinieren is momenteel minder en minder aan de orde.
  Er zijn niet alleen menselijke insecten die ons leven vergallen.

  • Paul Vanhoovels zegt:

   Bovendien moet Sanctorum wel weten dat er meerdere soorten katachtigen bestaan.
   Als hij niet wil vermelden of een huiskat of een linckx vogels gepakt heeft heeft zijn boodschap geen waarde. Fake-nieuws krijgen we al voldoende opgediend.
   Daarvoor kom ik niet lezen in zijn dagboek.

Reacties zijn gesloten.